Puubetonin pysyvien muottien käyttö

Valitessaan materiaaleja, joista talo rakennetaan, suositaan ympäristöystävällisyyttä ja luotettavuutta. Yksi tämän alan uusista suuntauksista oli puupalkin kiinteiden muottien käyttö. Tämä materiaali on sekoitus puuhakeista ja sementtilaastista, joka kaatamalla erityisiin muotoihin muunnetaan täyskuoreksi tai ontoksi. Niitä voidaan käyttää pysyvänä muottirakennuksena seinien rakentamiseen. On syytä pohtia tämän menetelmän etuja ja haittoja sekä asennusominaisuuksia.

Mitkä arbolitan edut ovat muottiinpanot

Puubetonia tai puubetonia pidetään yhtenä parhaista rakennusmateriaaleista 1-2 kerrosta. Seuraavat aineelliset edut myötävaikuttavat tähän:

 • sen lämmöneristysominaisuudet ovat noin 5-7 kertaa korkeammat kuin tavallisilla savimaaleilla;
 • puulämmitteisen palonestoaineen takia arbolit ei pala eikä syty korkeissa lämpötiloissa;
 • arbolitovyn käyttö lohkaisee rakennetta, koska ne ovat hyvin sahattuja, leikattuja, porattuja ja kiinnittimiä;
 • verrattuna tavanomaisiin tiilimuotoihin, tällaiset lohkot erotetaan suurella lujuudella suhteellisen pienillä mittoilla, niin että niitä tarvitaan vähemmän ja samaan aikaan rakentaminen muuttuu halvemmaksi;
 • erityisten hoitojen ansiosta arbolit on luotettavasti suojattu muotista ja rotista;
 • pienen painon avulla voit vähentää pohjan kuormitusta, jonka avulla voit valita kevyemmän ja halvemman rakenteen säätiölle;
 • Arbolite-lohkot pystyvät palauttamaan muodon muotoutumatta 10%: iin, tällaisessa kuormituksessa tällaiset materiaalit, kuten vaahtobetoni, menettävät lujuutensa ja alkavat kaatua.

Arbolitovyh-lohkojen muottien avulla rakentaminen nopeutuu, helpottaa ja halvempaa.

Materiaaliset haitat

Monien etujen ohella puubetonilla on myös haittoja, jotka on otettava huomioon rakennusmateriaalin valinnassa:

 1. Pelimerkit, jotka ovat osa arbolitaa, absorboivat hyvin kosteutta. Nesteen vaikutuksen alaisena se alkaa turvota, mikä vaikuttaa koko yksikön muotoon ja lujuuteen. Siksi on mahdotonta käyttää tällaisia ​​lohkoja paikoissa, joissa kosteus ylittää 75%.
 2. Jos puubetoni pysyy rakenteessa sen jälkeen, kun se on valmistunut, se tarvitsee hyvän vedenpitävyyden. Jos materiaalia käytetään rakennus- ja seinäeristykseen, ne peitetään koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Pintamaalaus on välttämätön osa viimeistelyä. Jos arbolitovye-lohkoja käytetään perustukseen, tämän rakennuksen osalle tarvitaan korkealaatuinen vedeneristys.
 3. Jotta vesi ei pääse putoamaan talon seinille ja pylväille rankkasateiden aikana, kattojen, joissa on pitkä uloke, sisältyvät rakennuksen suunnitteluun.
 4. Arboliitin muodostavat materiaalit ovat houkuttelevia hiirille, rotille ja muille jyrsijöille. Ja niin että talon tai muiden talonrakenteiden osat eivät ole vahingoittuneet, on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

Näistä syistä puubetonia ei käytetä säätiön kaatamiseen. Mutta nämä ominaisuudet eivät aina ole syy luopua puubetonin käytöstä rakentamisessa.

Useimmissa tapauksissa riittää, että otetaan huomioon materiaalin heikot kohdat sen suojelemiseksi asianmukaisesti haitallisilta vaikutuksilta. Ja sitten kokoonpano osoittaa täysin ansionsa.

Puutavaraa

Rakentamisessa käytetään kahta päätyyppistä puubetonia. Rakennetyyppi soveltuu rakennusten kantavien seinien ja väliseinien rakentamiseen enintään kahdessa kerroksessa. Siinä on useita lujuusluokkia B1 - B 3.5. Sen tiheys on 850 kg / kuutiometri.

Erilaisia ​​lämpöä eristäviä puubetonia

Lämpöeristetyyppinen puubetoni tulee vain osa tukirakennetta, joten sen lujuusluokka on alempi (B0.5-B0.75) ja sen tiheys on pienempi (500 kg / kuutiometri). Tämän tyyppistä materiaalia käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot. Seuraavassa kaaviossa voit nähdä visuaalisesti useita eri tyyppisiä lohkoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan, tiheydeltään ja lämpöeristykseltä.

Puubetonin lujuusluokka riippuu suoraan siinä käytetystä sementtiasteesta. Rakennuksen luotettavuuden lisäämiseksi arboliittilohkojen rakentamisen aikana niiden raudoitusta käytetään laajalti.

Runkorakenne

Kehyksen asennus lisää arbolitovyh-lohkojen seinämien lujuutta. Joskus se mahdollistaa rakennuksen rakentamisen yli 2 kerrosta. Tätä hanketta varten on mahdollista käyttää useita kehyksen muunnelmia.

Pienelle rakennukselle tuli suosittu puukehys. Sen etu on valmistuksen helpottaminen ja käytön tehokkuus. Avulla on kätevää muodostaa ikkuna-aukkoja. Se on puukehys, joka on asennettu enintään 150 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Ennen käyttöä kehyksen kaikki osat on käsiteltävä antiseptisellä aineella.

Puurakenteinen puukehys

Metallikehys on järjestetty ristikot, teräsvaijerit ja palkit, jotka luovat ikkuna-aukkoja. Suunnittelun kestävyyden varmistamiseksi on välttämätöntä huolehtia metallin asianmukaisesta suojautumisesta korroosiolta.

Puubetonia ei yleensä pidetä erityisen kestävänä materiaalina. Siksi arbolitan rakentaminen ilman kehystä on sallittua pienien liikerakennusten rakentamisessa.

Lämpöeristelevyjen asennus arboliitin kanssa

Vaikka materiaalia voidaan käyttää irrotettaviin malleihin, tavallisimpia projekteja pidetään kiinteinä lohkoina. Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista on laite arbolitovoy lämpenemispaneeli. Se toteutetaan kolmessa vaiheessa.

Ensinnäkin seinän ulkosivu on tehty tiilistä. Toisessa vaiheessa muodostetaan arbolitepaneelin sisäseinä. Lopuksi betoni kaadetaan seinien väliin. Tämän rakenteen etu on seinän korkeat lämmöneristysominaisuudet yhdistämällä 3 materiaalityypin ominaisuudet.

Tällä vaihtoehdolla on sen haitat. Ensinnäkin puubetonin korkea kosteuden läpäisevyys on sen rooli. Suuremmassa kosteudessa huoneen sisällä neste tunkeutuu muottipesän läpi betonikerrokseen, joka putoaa veden vaikutuksen alaisena. Tietäen tämän ominaisuuden, kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin, joiden avulla voidaan pienentää korkean kosteuden vaaraa talon sisällä. Yksi hyvistä ratkaisuista olisi asianmukaisesti järjestetty huoneen ilmanvaihto. Toinen vaihtoehto on valmistaa lisäbetonikerros betoniin.

Toiseksi jotkut konkreettiset valmistajat lisäävät komponentteja niiden koostumuksiin, joilla on kielteinen vaikutus ihmisten terveyteen, ja arboliittimuottien kerros ei tule vakavaksi esteenä heille pääsemästä huoneeseen.

Ratkaisu tähän ongelmaan on tarkempi betoniliuoksen valinta seinän sisäpuolelle kaatamiseksi. Ympäristön kannalta turvallisen koostumuksen valinta on koko perheen terveyden kannalta avain.

Näkymä lankarakeista betonista ennen laastin kaatamista

Kuinka tehdä pysyvää puutavaraa?

Jos betoni on suunniteltu käytettäväksi seinärakenteena, sitä pidetään vaikeana ja aikaa vievänä prosessina. Tulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Työn jakso näyttää tältä:

 • arbolitovista onttoja lohkoja, joissa on kaksi pystysuoraa aukkoa;
 • ensimmäinen niistä on täytetty eristävällä materiaalilla;
 • vahvemman rakenteen aikaansaamiseksi toinen ontelo on esivahvistettu;
 • nyt valmis tyhjiö on täytettävä betonilla;
 • Lopuksi valmistetut lohkot pidetään lisäksi yhdessä liuoksen tai liiman kanssa.

Älä yritä luopua viimeisestä työvaiheesta toivoen korjata lohkot betonilla.

Jos lohkot eivät ole kiinteitä, kun kaivoa onteloa seinään, betoni voi syrjäyttää rakenteen osia. Tuloksena on ei-esteettinen näköinen aaltoileva seinä.

Näet selkeästi seinien asentamisen arbolitovoy-muotista seuraavalla videolla:

Mitä muuta pitäisi harkita työskentelyn aikana

Lopuksi kannattaa kiinnittää huomiota useisiin materiaalin ominaisuuksiin. Ne voivat vaikuttaa merkittävästi työnopeuteen rakentamisprosessissa ja lopputuloksen lopussa:

 • koska arbolitan elementit vaihtelevat muodoltaan ja kooltaan riippuen niiden paikasta rakenteeseen, kannattaa varmistaa, että muotti on koottu oikein, ennen kuin se on kiinnitetty;
 • Kun ostat materiaalia, kannattaa kiinnittää huomiota valmistajan arvosteluihin, joiden avulla voit määrittää geometrian laadun, asennuksen helppouden ja monien muotojen
 • arbolit voi poiketa siinä olevien leveiden leveydestä, mutta mitä suurempi ontelo, sitä suuremmat kustannukset vaaditaan sen vahvistamiseksi;
 • päättäessään rakennuksen koosta ja likimääräisestä painosta materiaalin hankinnan yhteydessä on kiinnitettävä huomiota rakenteen elementin mahdolliseen maksimikuormitukseen;
 • monikerroksisten rakennusten ja kodinhoitohuoneiden lohkojen lujuus on aina erilainen, joten oikea valinta mahdollistaa käytettävissä olevien varojen tehokkaan käytön;
 • puuta betonia valittaessa on tarkkailtava huolellisesti liitteenä olevat asiakirjat lisäaineiden pitoisuudesta puubetonissa;
 • kannattaa kieltäytyä ostamaan, jos koostumuksessa esiintyy fenoli- tai naftaleenipitoisia pehmittimiä, koska tällaisten materiaalien käyttö uhkaa talon lujuutta ja turvallisuutta.

Arbolitovy-lohkojen kiinteä muotti on materiaali, josta on mahdollista rakentaa pieni, mutta lämmin talo. Sen lukuisat edut mahdollistavat sen käytön sekä laakeriseinän pohjana että lämpenemisen osana. Jos valitset laadukkaan materiaalin, sen oikean asennuksen ja vedenpitävyyden, voit saada mallin, joka sopii omistajalle monta vuotta.

Kiinteä puuhaus arbolit

Kiinteällä muottielimellä on useita etuja:

Kevyt paino

Kevyt yksikkö mahdollistaa rakentamisen ilman raskaita koneita. Tästä syystä yhä useammat yksityisten talojen omistajat valitsevat pysyvän muottijärjestelmän.

Helppo käsitellä

Helppo asennus

Seinien rakentamisen yhteydessä lohkot asennetaan lattiaa vasten ilman laastia. Laitteen vahvuus mahdollistaa kiinnittimien tiukan kiinnityksen julkisivujärjestelmät, viemäriputket ja niin edelleen.

Rakentamisen nopeus

Järjestelmämme tärkein ero on lämpimän monoliittisen seinän rakentaminen yhdessä teknologisessa syklissä. Lohkojen koko on suuri 900x380x250. Seinälle, joka on 1 m2, tarvitaan 4,4 lohkoa.

Puubetonin pysyvien muottien käyttö

Rakentamisprosessia kehitetään jatkuvasti uusien ratkaisujen ja tekniikoiden ansiosta. Näihin kuuluvat puutavaran betonilaatat, joita käytetään talojen ja muiden rakenteiden rakentamisessa.

Tämä rakennustekniikka on laajalti levinnyt, koska puutavaralohkojen saatavuus on lisääntynyt paitsi suurissa alueellisissa keskuksissa myös myös alueilla.

Seuraavaksi kuvataan edut ja niiden käyttö.

Mikä on arbolit ja miksi sitä käytetään muottipesäksi?

Arbolit on erikoismateriaali, jonka valmistukseen käytetään sementtilaastia ja puulastuja. Komponentit sekoitetaan toisiinsa ja kaadetaan sitten erityisiin muotoihin. Tuloksena on rakennuselementti, joka on muodoltaan täyteläinen tai ontto lohko.

Materiaali on luotu laajaan käyttöön rakentamisessa. Arbolitista tehdystä kiinteästä puusta on joitain etuja:

 • Valmislohkojen käyttö vähentää asunto- tai käyttötilojen seinien rakentamiseen kuluvaa aikaa.
 • Materiaalin kustannukset verrattuna tiiliin verrattuna ovat pienemmät ja sen käyttö lisää tilaa säästöjä - arboliittilohkoilla on pienet mitat.
 • Puukomponenttien käyttö arbolitan valmistuksessa vähentää kunkin elementin painoa, ja kiinteän muottien suhteellisen pieni paino vähentää laskennallista ja todellista kuormitusta sääolosuhteissa - lisäkustannussäästöjä.
 • Rakennettaessa seinämiä arboliittilohkojen avulla muottiin saadaan betonirakenne, joka erottuu suurella lujuudella ja kestävyydellä.
 • Materiaalien ominaisuudet mahdollistavat erinomaisen lämmöneristyskyvyn.

On käynyt ilmi, että arbolitovye-elementit - erinomainen tilaisuus optimoida rakentamisprosessia ja saavuttaa tällä parannetulla suunnittelumittarilla sekä vähentää talon tai muiden kuin asuinkiinteistöjen rakentamisessa käytettävien materiaalikustannusten määrää.

Tapoja käyttää puubetonia kiinteänä muottirakenteena

Materiaali voi suorittaa eristyspaneelien ja muottien toiminnan suoraan.

Arbolitovy lämmityspaneelit

 1. Tiilen ulkokerroksen luominen.
 2. Seinän sisäkerros on rakennettu arbolitovoy-paneelista.
 3. Betoni kaadetaan syntyvään tyhjiöön.

Tuloksena on parannettu lujuus ja lämpöeristys seinästä johtuen kolmen eri materiaalin käytöstä rakentamisen aikana. Mutta tällä menetelmällä on myös joitain haittapuolia, jotka on otettava huomioon rakennettaessa puutavaran betonirakennetta. Ensimmäinen on materiaalin suuri kosteuden läpäisevyys. Liiallisella kosteuspitoisuudella tai huonolla tuuletuksella varustetuissa rakennuksissa se pääsee vapaasti betonirakenteeseen, jolla on tuhoisa vaikutus siihen. Toinen haittapuoli on se, että jotkut seinävalukeräyritykset valmistavat komponentteja, jotka vahingoittavat kehoa. He hiljaa kulkevat arbolitikerroksen läpi ja heikentävät terveyttä. Siksi sinun on kohdeltava huolellisesti valmistajien konkreettisia ratkaisuja. Muussa menetelmässä ei ole lainkaan puutteita.

Metsäbetonituote

Välittömästi olisi huomattava, että menetelmä voi johtua monimutkaisista rakennusprosesseista, mutta tulos on seinä, jolla on korkea kestävyys, luotettavuus, terveys- ja lämpöeristys.

 1. Arbolitovy-elementeistä ei täytetä lohkoja, joilla on 2 pystysuoraa aukkoa.
 2. Ensimmäinen reikä täytetään valitulla materiaalilla eristykseen ja toinen betonilla.
 3. Valmiit elementit liitetään liuoksella tai liimalla. Näin ollen seinät on rakennettu.

Seinien rakentaessa lohkojen aukkoja on vahvistettava, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri stressitekijä.

Liiman tai betonin käyttö liitoselementteihin on välttämätöntä. Jos et tee sitä, toivomme, että konkreettinen massa kaatamisen aikana voi varmistaa lohkojen asianmukai- sen yhteyden, voi saada epämiellyttäviä seurauksia: betonin paineessa seinän tyhjennyksen aikana, rakenteiden osat voivat siirtyä ja seinän pinta muuttuu aaltomaiseksi.

Mitä etsiä rakennettaessa puutavaran betonilaatat?

 • Useimmat valmistajat tekevät erilaisia ​​arbolitovye-elementtejä, joista jokaisella on oma paikka suunnittelussa. Suunnittelu sijainnillaan on melko yksinkertainen, mutta silti on parasta varmistaa, että rakennustiimi suorittaa työn oikein. Rakentajat voivat tehdä virheen tai käsitellä työtätöimmin (ja joskus tapahtuu).
 • Puuta betonilohkojen ostamisessa sinun on valittava valmistaja, jonka tuotteilla on hyvä geometria, mahdollisimman monipuolinen ja helppo asentaa.
 • Valitse halutun kokoiset lohkot tehtävien mukaisesti. Tyhjyyden lisääntymisellä on myönteinen vaikutus rakenteen lujuuteen, mutta se vaatii lisäkustannuksia betonille ja saumojen vahvistamiselle. Siksi ennen ostoa, selvitä, mistä kuormasta valittuja rakennuselementtejä luodaan. Esimerkiksi kerrostalojen rakentaminen kerrostalojen rakentamiseen rakentamisen aikana on enemmän kuin järjetöntä.
 • Valmis arbolitovy-lohkojen tai -levyjen ei pitäisi sisältää pehmentimiä, joiden osana on fenoli tai naftaleeni. Heidän läsnäolo tuhoavat turvallisen kodin rakentamisen toivon. Tarkista siis sertifikaattiasiakirjat.

Puubetonin pysyvien muottien käyttö talonrakentamisessa on erinomainen tapa järjestää taloudellinen rakenne ja saada aikaan erinomaiset valmiiden rakenteiden lujuuden ja lämmönjohtavuuden indikaattorit. Nopeuttaa rakennetta ja saada talon erinomaiset ympäristöystävälliset ominaisuudet.

Monoliittinen puubetoni: materiaalin ominaisuudet ja sen sovelluksen ominaisuudet

Puubetoni sekä tavallinen betoni mahdollistavat kaksi päärakennusmenetelmää: lohko ja monoliitti. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään melko suuria lohkoja, jotka on sijoitettu tiiliksi. Toisessa tapauksessa puubetoni kaadetaan muottiin, kuten kaikki muut monoliittiset betonit.

Ominaisuudet monoliittinen arbolita

Kiinteän materiaalin tekniset ominaisuudet eivät eroa lohkosta. Arboliitti valmistetaan samanlaisella järjestelmällä, lukuun ottamatta muottiin ja kovettumisvaihetta. Tämä vaihe on toteutettu suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittipuubetonia käytetään useimmiten talojen rakentamiseen, esimerkiksi kahdesta kerroksesta, kuten alla olevassa videossa esitetään:

edut

Materiaalin epäilyttävät edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Tämä pätee myös rakentamiseen ja eristemateriaaliin, joka on korkeampi kuin 5-7 kertaa savesta tehtyjä tiiliä;
 • materiaali ei polta, orgaanisesta täyteaineesta huolimatta: ensinnäkin sementti antaa tukkeutumattomuuden ja toiseksi puuta käsitellään erityisesti palonestoaineilla;
 • puuta betoni on erittäin helppo käsitellä: se leikataan, leikataan, porataan, pidetään kiinnittimellä hyvin, joten sen rakentaminen vie aina mahdollisimman lyhyeksi;
 • aine ei ole herkkä mätää ja härmäistä, mutta se on houkutteleva jyrsijöille;
 • alhainen paino - arboliitin seinät ja väliseinät muodostavat hyvin pienen kuormituksen. Niinpä talon perusta, voit valita kevyt;
 • Erinomainen etu on taivutusjännityksen vastus. Lohkot palauttavat muodonsa 10% kuormituksella. Jos vaahtobetoni, jolla on samat tiheysindeksit, reagoi säätiön liikkeisiin halkeilla ja murtumilla, niin mitään tällaista tapahtuu puubetonilla.

puutteet

Arbolian sekä monoliitti- että lohkon haitat ovat seuraavat:

 • runsaasti veden imeytymistä - haketta täydellisesti imee vettä ja turvota, joten kiinteää puubetonia voidaan käyttää rakentamiseen vain tapauksissa, joissa huoneen ilman kosteus ei koskaan ylitä 75%;
 • puuta betonia on suojattava: GOSTin mukaan sen ulkopinta on käsiteltävä koristeellisella betonilla tai sementti-kalkkilaastilla. Sisäkerros ei välttämättä ole. Materiaali on kipsi;
 • tarvitaan erittäin hyvä vedenpitävä säätö;
 • rakennuksen arbolita asentaa katon pitkiä ylimiä, niin että ne suojaavat seiniä sateelta ja lumelta.

Monoliittinen arbolit sekä tavalliset tuotetut kaksi tyyppiä.

 • Rakenteellinen - se vastaa lujuusluokkia B1, B1.5, B2, B2.5, B3, B3.5. Niiden tiheys on 500-800 kg / m3. m. Tästä materiaalista on mahdollista rakentaa seiniä ja väliseiniä. Mutta koska sen vahvuus on edelleen alhainen, se saa rakentaa vain 1, 2-kerroksisia rakennuksia.
 • Lämpöeristys - lujuusluokka B0.5, B0.75, tiheys 300-500 kg / m3. Lämpöeristys arbolite käytetään täyttämään sinusit ja välitilojen aukot.

Arbolita-monoliittisen talon alla olevista kehyksistä ja mahdollisuudesta rakentaa ilman häntä, kerromme lisää.

Kehyksen valinta

Koska puubetonin lujuus ei ole erinomainen, vain 1 ja 2-kerroksiset rakennukset voivat rakentaa siitä. Monoliittisen rakenteen ansiosta rakennuksen lujuutta on kuitenkin mahdollista kasvattaa kehyksen rakentamisen takia.

 • Puukehys - pieni määrä kerroksia on melko tarpeeksi tavallisia puurakenteita, jotka asennetaan pystysuoraan 120-150 cm: n etäisyydelle. Tällainen elementti tarvitaan aukon ikkunaan ja oviin. Laudat eivät vain lisää koko rakenteen lujuutta vaan toimivat myös laajennusliitoksena, joka sallii tasaisen jakauman jakautumisen kutistumisesta. Puubetoni on hieman kutistunut, mutta se on olemassa, ja tämä on otettava huomioon. Puukehys on kätevä, koska heti rypytyksen jälkeen on mahdollista kiinnittää kattotuolit, palkit, asentaa ikkunat ja ovilavat ja niin edelleen. Lisäksi monoliittisen menetelmän tapauksessa puukerrosta ei edes suositeltaisi liioitella liikaa, kuten pienemmällä tiheydellä eristysominaisuudet lisääntyvät.
 • Metal runko - ei vähemmän suosittu, koska se näyttää paljon luotettavammalta. Käytetään verkkoja ja teräsputkia sekä palkkeja ikkunoiden kattotiilien luomiseen - tämä on pakollista. Metalli on suojattava korroosiolta.
 • Ilman kehystä voidaan rakentaa vain pieniä rakennuksia, ja tässä tapauksessa käytetään vain puuta betonilohkoja.

Monoliittisen arbolitan perustusta ei voida rakentaa: materiaali imee hyvin kosteutta. Lisäksi betonibetoniseinät on pystytetty vain kellariin - vähintään 50 cm maanpinnasta.

Monolithic rakentaminen arbolta talo arvostelujen mukaan on sen edut ja haitat, miellyttävä hinta - puhumme tästä myöhemmin.

Sovellus rakentamisessa

Koska materiaali on kevyt ja ei aiheuta suurta kuormitusta, minkä tahansa puurakenteiden perustukset ovat kevyitä: paalu, laatta, ei upotettu monoliitti. Toisin kuin sen lähimmässä "veljellä" - vaahtobetonilla, puubetoni reagoi paljon vähemmän kellariin, sillä se on hyvä vastustuskyky venyttelyyn. Joten pääoman vakaa säätiö on hyödytön täällä.

Puulattian rakentamisen tärkein asema on hyvä suoja kosteudelta. Puhutaan monoliittipuun betonista.

Talonrakennuksesta ja monoliittisesta arbolitasta kerrotaan rakennuksen omistajalle:

Rakennamme rakennuksia

Jopa rakentaessa yhden kerroksen rakennusta suositellaan rakentaa kehys. Ja muotti on tässä tapauksessa helpompi korjata ja seinien kuorma jaetaan tasaisesti. Metalliset tai puiset - riippuu projektin ominaisuuksista.

Rakenneperiaate ei eroa tavanomaisesta betonitoimasta.

 1. Säätiö on valmistettu monoliittisesta raskaasta betonista. Cap - 50 cm, voidaan rakentaa savesta tai betonielementistä. Varmista, että tarvitset erittäin hyvän vedenpitävyyden, muutoin seinien huokoinen materiaali saa kosteuden pohjasta.
 2. Rakenna runko - puinen tai metallinen.
 3. Seinien rakentamisessa käytetään kahta menetelmää: irrotettava muotti ja kiinteä.

Irrotettava muotti

Siirrettävänä muottina käytetään tavallista vaneria, jonka paksuus on 25 mm, metallilevyjä tai minkäänlaista levyä, jonka paksuus on vähintään 50 mm. Vaneri imee vähemmän kosteutta ja sisältää useita käyttötarkoituksia, mikä ei ole totta.

Muotti poistetaan riittävän lujuuden saavuttamisen jälkeen - 2-3 päivää lämpötilassa, joka ei ole alle + 18- + 20 ° C ja 7 vrk, jos lämpötila on alhaisempi.

Pysyvä muotti

Kiinteät muottipesät ovat esimerkiksi lastulevyä tai jopa tiiliä. Valmis sekoitus kaadetaan muottiin, jonka kerros on korkeintaan 25-30 cm ja painettu. Työtä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun puubetoni on kovettunut.

Puhutaanpa monoliittisen arbolitikerroksen alla.

Lattiapinnoitteet

Arbolite-tasoitus on melko harvinaista ja täysin turhaa: materiaalilla on erinomainen lämmön- ja äänieristys. Se asetetaan betonipohjalle, ja jos sitä vaaditaan asettamaan maahan, käytä kaksoisbetonivahviketta.

 • Ensimmäisessä tapauksessa kytkin asetetaan kerroksiksi: ensimmäinen, 7 cm paksu, on valmistettu puuta betonista, jonka osuus materiaalista on suurempi. Toinen - 3 cm materiaalista, jossa on pienempi määrä sahanpurua.
 • Kun laitat maahan, aluksi ripottele kerros hiekkaa ja tamperia. Sitten ne kiinnittävät vahvistuksen - halkaisijaltaan 6 mm, joka muodostaa soluja 25 x 25 cm. Vahvistus kaadetaan tavallisella betonilla, ja se on sitten vesitiivistynyt alukkeella tai jopa normaalilla katehuovalla. Sitten levitä kerros arbolita.

Laatoitus voi olla paksumpi - jopa 15 cm. Lisäksi materiaali ei ole vain lämpimämpi kuin betoni, mutta halvempi: yleisesti ottaen tasoitus on 60% halvempaa.

seinät

Monoliittisen arbolita-seinien rakennusteknologiaa on jo kuvattu edellä. Mutta koska puubetoni voi olla kahta tyyppiä, on vielä yksi vivahde.

 • Itsekantavat ja tukevat seinät ovat puuta betonia, joskus jopa ilman runkoa, mutta vain rakenteeltaan. Materiaalin ulkoseinän on oltava vähintään 60 cm paksu ja sisäseinämä voi olla ohuempi.
 • Eristettyä monoliittista arboliittia käytetään eri tavalla: ne rakentavat savi- tiilen kaksoisseinämät ja niiden väliin kaadetaan puubetonia. Tämä vaihtoehto on paljon lämpimämpi kuin tavallinen tiiliseinä ja samalla se vähentää seinän paksuutta ja helpottaa koko rakennetta.

Seuraavaksi puhumme puubetonin monoliittisesta päällekkäisyydestä.

päällekkäisyys

Levyille käytetään arboliittilaatuja, joiden pituus on enintään 4,8 m - teollisessa mittakaavassa suurempia pituisia tuotteita ei tuoteta. Levyjä, joiden pituus on yli 6 m, ei ole suositeltavaa: materiaalia ei ole testattu niin hyvin.

Tällaiset levyt valmistetaan käyttäen vahvistusverkkoa, jonka halkaisija on 10-12 mm. Yhdistettyjä tuotteita, joissa on ylempi ja alempi kerros raskasta betonia M200 ja puupalkin M25 tai M35 keskellä, pidetään luotettavampina. Itsenäinen valmistus rakennustyömaalla tuntuu kyseenalaiselta.

Puubetoni - sopiva materiaali matala- rakentamiseen. Yli 5 kerrosta olevissa rakennuksissa sitä voidaan käyttää eristeenä, mutta sen tehokkuus tässä roolissa on erinomainen.

Seuraava video korostaa monoliittipuun betonin käyttöä talon lattian ja seinien rakentamisessa:

Pysyvä muotti

Monoliittisen betonityöstön tuotanto, ensisijaisesti perustus, on mahdotonta ilman muottien käyttöä. Betoniratkaisulla ei ole omaa muotoaan, se vain levittyy ennen kovettumista. Kaikissa klassisessa betonityötyössä käytettävien muottien tulee tarjota:

 • tulevan monoliittisen tuotteen muoto;
 • sen sijainti rakennustyömaalla hankkeen mukaan;
 • monoliittisten betonituotteiden suunnittelumitojen noudattaminen;
 • valmiin monoliitin pinnan laatu.

Jos muotti on purettu sen jälkeen, kun betoni on asetettu ja se on saavuttanut jonkin verran lujuutta, niin tällainen muotti on nimeltään irrotettava. Jos muotti pysyy paikallaan, se tulee osaksi rakennustekniikkaa - tämä on pysyvä muottirakenne.

On muotti- ja rakentavia ratkaisuja. Yleisin muotoilu tehdään kehysten muodossa. Eräs toinen betonointivaihtoehto on rakenteen luominen palkkeja käyttäen.

Muotti on tehty eri materiaaleista. Klassinen kertaluonteinen puutavara tulee levyiltä. Uudelleen käytettävät muotit käyttävät kalliimpia materiaaleja - vaneri, metalli (teräs- tai alumiiniseokset). Levyjä ja onttoja lohkoja sisältävä polystyreeni ja arbolite käytetään laajalti.

Kiinteät muottipesät - uudet kuluttajaominaisuudet

Lämpimän ilmaston lämpöä säästävät perustukset ovat ratkaisevassa asemassa vakauden ja normaalin toiminnan kannalta. Kastelu, ongelmalliset maaperät ovat kaikkialla.

Jos pohjustustyössä käytetään laajennettua polystyreeniä olevaa kiinteää pohjamateriaalia, yllä olevat ongelmat ja vaaratekijät eivät ole lainkaan syntyneet. Samoilla lisäeristeillä lämmöneristyksellä on pysyvä teräsbetonilaatikko, jolla on useita muita positiivisia ominaisuuksia.

Pysyvän muottien asennus yksinkertaistetaan rajaan asti. Suurin nopeus ja laatu saavutetaan käytettäessä laajennetun polystyreenin kiinteän muottilohkareita. Tällaisilla lohkoilla on valmiit koukut ja kootaan Lego-konstruktoriksi. Tulevan pohjan tai seinien vahvistamiseen ei ole ongelmia. Erilaisten lohkojen joukossa voit valmistautua täyttämään minkä tahansa muodon perustuselementit. Valmiit telat myös nopeuttavat kaatamista. Tämän menetelmän avulla rakennetaan vain perustukset, mutta myös seinät. Käytettäessä kiinteää muottia polystyreenivaahdosta, on välttämätöntä tuottaa betonisekoituksen parempi tiivistys. Tämä materiaali tuhoutuu auringossa, joten sinun on viimeistettävä työtaso ja seinät.

Rakennustekniikan perusteet ja betoniseinien seinät perustuvat samoihin periaatteisiin. Valmistetulla pohjalla on sarja arbolitilohkoja, jotka on vahvistettu asennuksen ja kiinnityksen jälkeen betoniseoksen kaatamiseksi ja tiivistämiseksi. Tiettyjen betonin kovettumisen jälkeen pystysuora vahvike rakennetaan ja seuraava muottirakenteiden arboliittilohko muodostetaan. Ne tulevat osaksi säätiötä tai seiniä. Se on ympäristöystävällinen kestävä rakennusmateriaali, sen myönteiset ominaisuudet:

 • paloturvallisuus;
 • äänen imeytyminen;
 • höyryläpäisevyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • siedettävyys ja hajoaminen;
 • kestävyyttä.

Arbolitovy-puutavara osoittautui täydellisesti yksittäisissä asuntorakenteissa.

Kiinteä betonirakenne

Äskettäin alkoi saada melko vakavaa suosiota kiinteästä betonirakenteesta, ja useammin se valmistetaan kevyestä betonista. Epäilemättä sillä on sen etuja ja haittoja, voit tutustua niihin alla sekä tämän rakennustekniikan päätyyppien kanssa. Tämä auttaa ymmärtämään, miten se sopii juuri sinun tapauksessasi. Kuinka vuokrata monoliittisen rakentamisen muotti - katso sivuston.

Kiinteän betonimuottien edut ja haitat

Yleisimpiä tapoja käyttää ei-irrotettavia betonilaatikoita on korkealaatuinen ja nopein mahdollinen matala rakentaminen, maisemasuunnittelu sekä tietyntyyppisten tilojen restaurointi. Rakennustekniikan tärkeimmät edut ovat seuraavat:

1. Erittäin alhaiset kustannukset, sekä materiaalit että työ

2. Helppo asennus

3. Korkea lämmöneristys ja äänieristys.

4. Rakenteen koko massan pienentäminen, varsinkin jos käytetään kevyttä betonia.

Valitettavasti, kuten mihin tahansa muuhun rakennusmateriaaliin tai tekniikkaan, kiinteän betonilaatan on useita haittoja:

1. Tämän tekniikan pohjalta rakennettu talo "hengittää" erittäin huonosti. Tämän vuoksi sen suunnittelussa on välttämätöntä aluksi tarjota käyttöön pakotettu tuuletuslaite.

2. Tulipalossa polystyreeni, joka on kiinteä osa tätä rakennetta, päästää erittäin myrkyllisiä ja erittäin haitallisia aineita ihmiskehoon.

Kiinteiden betonilaattojen päätyypit

Kiinteä betonimuotti, kuten aikaisemmin mainittiin, on monenlaisia. Tämän rakennustekniikan tyypin pääasiallinen jakautuminen ovat materiaalit, joista muodostuu pysyvän betonilaudan rakentaminen. Tärkeimpiä ovat kiinteät betonielementit panssaroiduista paneeleista, puubetoni, vaahtopolystyreeni ja myös koristeellinen, irrotettava betonilaatto.

Ensimmäinen kiinteä puumuotti, josta haluaisin kertoa, valmistettu puuta betonista - betonista, joka kuuluu kevytbetonin luokkaan. Tämän nimenomaisen materiaalin käytön yhteydessä lisätään eristysvaahtopolystyreeniä rakennukseen.

Lisäksi on syytä huomata, että arboliitin tapauksessa, kun muotti on paljastettu, siihen kiinnitetään lujitustangot ja koko rakenne kaadetaan betonilla. Seinämien ulompi puoli, yleensä revetti. Koska verhousmateriaalia voidaan käyttää ja koriste kipsi, klinkkeri ja sivuraide sekä periaatteessa mikä tahansa muu verhousmateriaali.

Tukipaneelit ovat eristysainetta tai polystyreenivaahtoa sisältäviä levyjä, jotka on peitetty yläpuolella olevasta raudasta. Tällaisessa kiinteässä betonirakenteessa betoni kaadetaan tiettyyn paineeseen, mikä aiheuttaa jonkinlaisen "voileipä". Tämä vaihtoehto on yksi halvimmista pysyvän betonirakenteen tapauksessa.

Kolmas vaihtoehto, tärkeimmistä, on polystyreeni vaahto, tai pikemminkin paneelit siitä. Tämä kiinteä betonirakenne kootaan Lego-konstruktoriksi. Tämä materiaali, kun sitä käytetään tässä rakennusmenetelmässä, on yksi iso haitta - se on lyöty sekä lämpötilahäviöiden että sademäärien vuoksi, ja kaikki sääilmiöt yleensä, joten ne on vuorattu epäonnistumatta.

Viimeinen kiinteän betonilaatan päätyyppi on koristeellinen muotti. Mineraalivilla tai muu eristysmateriaali on sijoitettava sen sisälle. Tässä tapauksessa ei-irrotettavien betonilaattojen toteutus, vuorausta ei tarvita, koska alun perin oletettiin, että seinillä on jo koristeellinen viimeistely.

Kiinteät muottipesät Dyurisol: lohkojen sarjat ja lohkot, edut ja haitat

Kiinteät muottipesät Dyurisol on havupuita, sementtiä ja mineraali-lisäaineita valmistettu ontto seinälohko. Vuonna 1923 hollantilaiset kehittivät tämän puutavaran koostumusta. Ja vasta 15 vuotta myöhemmin Sveitsissä käynnistettiin lohkojen teollinen tuotanto. Nykyään tämän materiaalin tuottamiseen käytettävät tehtaat ovat hajallaan ympäri maailmaa. Toisen maailmansodan lopussa tämä materiaali rakennettiin Länsi-Eurooppaan. Rakennukset ovat edelleen vahvoja ja niissä on upea näköala.

Neuvostoliitossa samanlainen koostumus oli arboliitti, mutta toisin kuin Dyurisol-lohkot, se on täyteläinen. Tuolloin ontot arbolitilohkot, koska pysyvää muottirakennetta ei tuotettu.

Dyurisolilohkojen tuotanto

80-90% Dyurisol-lohkot koostuvat havupuiden siruista (lukuun ottamatta lehtikuusi), Portland-sementtiä ja mineraali-lisäaineita, joita käytetään puun sokereiden poistamiseksi. Joissakin lohkotyypeissä on polypropeenisisäkkeitä eristysominaisuuksien parantamiseksi.

Valmistajat tuottavat erilaisia ​​Dyurisol-lohkoryhmiä: aidojen, ulkotilojen ja sisäisten kantavien seinien, sisäosien rakentamiseen. Jokainen sarja edustaa sarjaa elementtejä kulmasta, ylimääräisistä lohkoista ja elementeistä ikkunoiden ja oviaukkojen yläpuolelle. Itse asiassa kiinteä muotti Dyurisol on eräänlainen suunnittelija, joka mahdollistaa rakennusten rakenteen minkä tahansa kokoonpanon ja monimutkaisuuden.

Lohkojen koot Dyurisol

Lohkojen vakiopituudet ovat 500 mm ja korkeudet 250 mm. Paksuus vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan ja on 150, 220, 250, 300, 375 mm. Seinän koko on 50 mm.

Tyypit lohkojen Dyurisol

Jokaisella sarjan osalla on oma nimensä tyypin mukaan:

(N) ovat standardin riviyksiköitä. Onko lila väri. Kummankin paino vaihtelee sarjasta riippuen 9 - 14 kg;

(U) - yleiset (kulma-) lohkot. Ne voidaan leikata nimettyihin paikkoihin, jopa käsisahan avulla, suoraan rakennustyömaalla saadakseen puolen korttelin (U / 2);

(Dr) - kruununpalat;

(ЕА) - ylimääräiset sisääntulot (lisä) lohkot aukkojen ja seinien muodostamiseksi. On harmaa väri. Asennetaan tiettyihin paikkoihin, kun muodostetaan kulmat ulkoisten seinien kiinnittämiseen.

Dyurisol-lohkosarja

Jokaisella Dyurisol-mallilla on oma lyhenne ja tarkoitus:

DM - sarja, joka on suunniteltu kantavien seinien ja sisäisten väliseinien rakentamiseen;

DMi - lujuusmateriaalisarja sisäisten ja ulkoisten kantavien seinien rakentamiseen;

DS - sarja lohkoja, joissa on ulkoseinien lämmöneristysmateriaalia;

DSi on sarja, jolla on korkeat akustiset ominaisuudet, tarkoitettu meluesteiden rakentamiseen.

Jokainen kiinteän muottiosan elementtien sarja Dyurisol kirjainten jälkeen on numerot, jotka osoittavat sisäisen ontelon kokonaispaksuuden ja leveyden (sisäisen kehyksen paksuus betonin valun jälkeen).

Sarja väliseinille ja kantaville sisäseinille

Sisältää seuraavat sarjat: DM 15/9, DM 22/15, DMi 25/18. Lohkojen tyypit: (N), (U).

Co-sarja, jossa on sisäänrakennettu eristys ulkoseinille

Sisältää seuraavat sarjat: DS 30/12, DS 30/15. Lohkotyypit: (N), (U), (EA).

Sarja, jolla on korkeat lämmöneristysominaisuudet ulkoseinille

Sisältää seuraavan sarjan: DS 37.5 / 14, DS 37.5 / 12, DM 15/9. Lohkotyypit: (N), (U), (EA), DM 15/9 -sarjan tyyppi (Dr).

Kiinteä muotti Dyurisol - seinien rakentaminen

Kiinteä muotti Dyurisolilla on melko yksinkertainen rakennusmenetelmä. Suorita jauhat samalla periaatteella kuin tiili, mutta ilman sideaineliuosta, eli kuivaa. Asettelu tehdään siten, että toistensa sisäiset ontelot osuvat päällekkäin. Seuraavien rivien liittämiseksi käytetään Dyurisol-kulmaosia tai puoli (U / 2) universaalia lohkoa.

Kun rivi on asennettu, vahvistusta suoritetaan: 8 mm-10 mm raudoitus asetetaan vaakasuoraan ja pystysuoraan lohkojen aukkoihin. Joukko vaakasuoraa vahviketta vierekkäisten rivien sekä vaakasuuntaisen ja pystysuoran vahvikkeen välillä, suoritetaan tavanomaisella langankiristimellä. Asettaessasi vaakasuoran raudoituksen lohkoihin, leikkaa tarvittaessa pienet urat. Sitten samaa periaatetta noudattaen seuraava rivi asetetaan, jokaisella elementillä jokaisen elementin ulospäin pystysuoralle pystysuoralle raudoitukselle (käytännöllisyyden vuoksi käytä lujitetta 1,5 - 1,8 m pitkä).

Kun 3 tai 4 riviä on pinottu, betoni kaadetaan sisäisiin pystyonteloihin. Kiinteä muotti on täynnä, kunnes puolet ylemmästä lohko-ontelosta on täytetty, jolloin kun betonia myöhemmin valetaan, kylmä nivel on ontelon sisään. Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään värähtelijällä (työkappaleen halkaisija on enintään 40 mm) tai käsin (pinnoittamalla) käyttäen esimerkiksi vahvistuspalaa.

Sitten seuraavat 3-4 riviä pysyvää muottirakennetta pystytetään, vahvistetaan ja kaadetaan, ja niin edelleen loppuun asti. Näin ollen seinän sisällä luodaan tehokkaat betonipilarit.

Likimääräinen kulutus betoni kiinteä muotti Dyurisol - 0,075-0,125 kuutiometriä per neliömetriä lohkoja.

Tee arbolit monoliittinen tee-se-itse video

Monoliittipuubetoni ei ole yleisin tekniikka. Yksityiset kehittäjät haluavat käyttää raskasta betonia. Puulattian ominaisuuksia voidaan käyttää rakennusten rakentamiseen tärkeimpänä muovauskoostumuksena. Tällainen rakenne mahdollistaa optimaaliset kustannukset.

Materiaalin valmistelu

Yhden kerroksen talon rakentamiseksi voit käyttää monoliittista rakenteellista arboliittia, jonka keskimääräinen tiheys on 600-700 kg / m³. Materiaalin kuormituskyky riittää kestämään kaikki kuormat.

Työliuos voidaan sekoittaa erityiseen kylpyyn tai muovisäiliöihin. Tuotteen tulee olla suurempi alue ja pienet sivut, mikä helpottaa työtä. Päätylaitteena on käytetty rakennussekoitinta tai mikseriä.

Käytetyt mittasuhteet ja niiden asettelu sekvenssissä / kylvyssä sekoittamiseen:

 • haketta, veteen tai kalkkiin puristettuna ja puristettuna - 0,5 m³. 40 kg pussia kalkkia riittää 20-25 kpl puulastujen kastelemiseen;
 • päälle asetetaan kerroksena jauhettua kalkkikiveä - 40 kg, jonka jälkeen materiaali tasataan;
 • M500 sementti - 100 kg, kaikki kuivat komponentit sekoitetaan, joten niiden homogeenisuus on helpompaa;
 • vettä, joka on annosteltu kastelulaatikolla, koostumus sekoitetaan sekoittimen kanssa. Massan tulee olla kohtuullisen märkä. Jos otat ruudut käsiisi, vettä ei tule virrata.

Liuosta vaivautetaan noin 25 minuuttia, jonka aikana kalkilla on aikaa sammuttaa. Käytäntö osoittaa, että tämä komponentti on edelleen sammutettu muurauksessa, vuorovaikutuksessa veden kanssa siruista.

Kun työseos on valmis, voit kaataa testia. Jos testin kaataminen onnistuu, reseptiä voidaan käyttää rakennuksen rakentamiseen. On yhtä hyödyllistä testata näytettä voimaa.

Puu-betoni monoliittinen tee-se-itse-video

Aloitusvaihe koostuu alueen merkitsemisestä ja kaivamisesta kaivannon täyttämiseksi laakeripohjasta. Mittasuhteissa tulisi ottaa huomioon sokea alue ja tyhjennys. Alapatyyppi riippuu talon korkeudesta, suunnittelun kuormituksesta, mutta useimmiten matala syvyysalusta on sovitettu.

Lisäsekvenssi on seuraava:

 • kaivoon kaadetaan 30 cm: n sora-tyyny;
 • jos päällikkö suunnittelee kertaluonteista rakennetta, voit käyttää halpoja 18 mm laminaattilevyä muottiin (Kiina);
 • kaivo kaadetaan betonilla M250. Pienen talon perustamiseen, jonka pinta-ala on jopa 100 m², se kestää noin 17 m³ seosta;
 • tärinä suoritetaan syvällä värähtelijällä;
 • muotti poistetaan keskimäärin päivässä;
 • talon vyöhykkeen kehällä on säädetty kellarikerroksessa. Voit käyttää valssattuja materiaaleja, kuten kattopyyhkeitä tai suorittaa peräkkäistä käsittelyä bitumipohjamaalilla ja kumibitumimastilla.

Tarvittaessa kellari on varustettu, tyhjennys, eristys, täyttö suoritetaan, viemärit, jätevesi ja muu viestintä tuodaan sisään. Pohjassa voi tehdä alemman vanteen vahvistuksesta d 8, АIII. Tämä rakenneosa asetetaan tukipohjan vedenpitävyyteen ja suositellaan käytettäväksi runkorakenteissa.

Työn perusperiaatteet:

 • vannenauha on kiinnitetty pohjan koko kehällä ankkureilla;
 • toisiinsa nähden palkit kiinnitetään eri pituisilla ruuvilla, kulmat on yhdistetty;
 • horisontaalinen taso tarkistetaan;
 • Tarvittaessa kaikki ulkonevat elementit käsitellään tasossa.

Tässä vaiheessa työ voidaan tehdä arbolitovy lattiat. Jäljelle jäävät leikatut levyt 150 x 50 mm, tarkkailemalla 600 mm: n nousu. Kunkin elementin alareunaan asennetaan 25 mm: n levyjä, joihin alus likaantuu.

Jos kaltevuus ylittää 4,0 m, lisärakennukset asennetaan sarakkeiden muodossa, joiden alla on rekikoita. Pergamiini asetetaan karkealle pinnoitteelle lattian kehälaattoja pitkin nipun varusteet. Tuloksena on valmis pohja kaatamalla arbolitovogo-seosta, josta tulee eräänlainen lämpöeristin. Täyttö toteutetaan puu- betonilla, jonka tiheys on 400 kg / m³. Kun valmis, massa kaadetaan valmistettuun tilaan.

Yläreunus asennetaan pystysuorien telineiden asennuksen jälkeen. Pohjaan voi käyttää kaksoislevyä, jossa on eristävä tiiviste tai kiinteä puu. Rakenneelementin paksuus ei saa ylittää runko-osan paksuutta, korkeus on optimaalinen katon kuormituksen jakamiseksi. Työn aikana käytetään tavanomaista metallilevyä.

Runkorakenne

Seuraavana vaiheena monoliittisen arbolitin rakentaminen kehykselle omilla käsillään toteutetaan.

Toimien järjestys:

 • verho-kehyksen muodostamiseksi voit käyttää levyä 100x50 mm;
 • kehyskiinnikkeet asennetaan objektin ympärille, jonka korkeus on 120,0 mm;
 • stand, voit käyttää puuta 50x50 mm, joka on vahvistettu hyppyillä 400 mm: n välein, mikä auttaa poistamaan järjestelmän laajenemisen kaatamisen aikana. Larsenin verkkoja voidaan asentaa kulmiin;
 • telineiden korkeus on parempi nostaa raitoihin, mikä auttaa estämään lämpöhäviöitä kylmistä siltoista;
 • muotti on tehty laminoidusta vanerista. Asennus toteutetaan siten, että seinämän paksuutta noudatetaan;
 • luotettavuutta varten rakennetta voidaan vahvistaa siltojen ja tukien avulla;
 • puiset elementit tulisi peittää kalvolla, joka helpottaa niiden erottamista seinistä.

Jos käytät massiivista telineestä 100x50 mm, voit varustaa tukikehyksen, mutta rakenteellisen arbolitan käyttö on epäkäytännöllistä. Rakennuksen lujuus saavutetaan monoliitoksella, joka on valmistettu määritetystä materiaalista, ja kehys tarvitaan vain sen täyttämiseksi.

Täytä arbolita monoliittinen, video

Seos kaadetaan kerroksiin, jolloin muotti on paljastettu, jonka korkeus ei saa ylittää 25-30 cm. On oikeampaa sanoa, että materiaali on täytetty sen sakeuden vuoksi. On parasta tehdä asennus pieni liuku niin, että sen jälkeen, kun on asetettu kerros 20 cm, uusi kerros täyttyy valmiille kerrokselle ja niin edelleen muotin koko korkeudelle. Täytteen yläosa ei tasoiteta, jotta varmistetaan korkea tarttuvuus seuraavan kerroksen kanssa. Kun arbolit sai voimaa, noin kolmen tunnin kuluttua muotti on uudelleen järjestetty ja seinärakenteiden muodostuminen jatkuu. Kun kaadat seinään, voit asettaa aallotuksen kaapeleille.

Ikkuna- ja oviaukot

Kun käytät puubetonia, voit asettaa välittömästi kaikki tarvittavat koot. Tarvittaessa niiden parametreja voidaan säätää. Materiaali on helppo käsitellä ja antaa aukolle ennalta määrätyn ilmeen.

Monoliittisen arboliitin kaataminen omiin käsiinsä aukkojen paikoissa toteutetaan suhteessa louhinnan ympäryksen ympäröimään muottirakenteeseen. Voit saada tarkan geometrian ja koon ikkunan. Suunnittelu kestää tavallisen puu- tai muovilasin asennusta.

Sisäkatot ja väliseinät

Lattian päällekkäisyyksiä voidaan pystyttää samalla periaatteella kuin lattia. Toisessa kerroksessa työseosta käytetään kätevästi nosturia. Väliseinät on tehty arbolite pazogrebnevyh lohkojen kanssa kasvu ulkoseinät. Johtopäätöksenä on, että kattorakenne on asennettu, katto, julkisivu peitetään, sokea alue asetetaan jne.

Pysyvän muottien käyttö

Yksi rakentavista ratkaisuista voi olla puu-betonilaattojen pysyvien muottien käyttö. Tyhjiöitä täytettäessä työseoksella muodostuu voimakas runko.

Monoliittisen rakenteellisen arboliteen osalta tällaisen järjestelmän asennuksen hyödyt olisi laskettava. Toisaalta lohkot vaativat äänenvoimakkuutta ja säästävät työseoksen tilavuutta. Toisaalta rakennuskustannukset ovat 2-3 kertaa enemmän kuin vanerin, mutta jälkimmäinen materiaali kierrätetään useimmissa tapauksissa.

Kuitulevyyn tai siru-sementtilevyihin perustuva pysyvä muotti voi olla hyödyllistä, kun rakennetaan yli kaksi kerrosta sijaitsevia taloja tukikehykseen täytteenä eristävä arbolita.

Monoliittipuubetonin rakentaminen on tehokas ratkaisu, jonka avulla voit rakentaa kiinteän ja luotettavan talon.

Kuinka monoliittinen arbolit tehdään omilla käsillään on selkeä videosta:

Kirjat aiheesta:

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Tulenkestävien betonien ja lämpöeristysmateriaalien tuottaminen korkealla lämmönkestävyys - Victor Sokov - 476 rub.- linkki kirjan tarkasteluun

Rakennusmateriaalit ja tuotteet - Isaac Nanasashvili - 200 rub.- linkki kirjojen tarkistamiseen

Tuotteet ja materiaalit yksittäisille rakennuksille. Viitekirja - Mikhail Chernov - 100 rub. - linkki kirjojen arvosteluun

Monolith kaikille. Pysyvä muotti

Viimeisen vuosikymmenen aikana Venäjälle oli ominaista muiden kuin perinteisten matala-rakentamisen nopea kehitys. Joidenkin markkina-asiantuntijoiden arvioiden mukaan sen osuus on kasvanut kolmanneksella ja jo nyt tekee konkreettista kilpailua rakentamiselle maamme tietämyksen mukaan. Yritetään ymmärtää tämän ilmiön syyt.

Samaran valtionyliopiston asiantuntijoiden antamien tietojen mukaan - A.Yu. Prokopiev ja G.N. Ryazanova, rakennettu ja edelleen rakentaa taloja maassamme perinteisten tekniikoiden mukaan, on kaksi kertaa niin raskas kuin sen ulkomaiset kollegat. Tällaisten rakennusten huomattava paino ja siten korkeat kustannukset selittävät se, että niiden pystysuuntaiset laakerit ja sulkevat rakenteet on rakennettu raskaista materiaaleista - tiilestä tai betonista. Tämä lisää rakentamisen investointeja jopa 60 prosenttiin, koska tarvitaan voimakkaita säätiöitä. Meidän on myös otettava huomioon energian kustannusten jatkuva kasvu. Kaikki tämä viittaa siihen, että perinteiset teknologiat eivät vastaa viimeisimpiä ajatuksia rakentamisen taloudellisuudesta, talojen rakentamisen ajoituksesta, niiden materiaalinkulutuksesta, energiatehokkuudesta, akustisesta mukavuudesta jne.

Nykyaikaisen rakentamisen hallitsevia suuntauksia on pidettävä halukkuuden pienentää rakennemateriaalien kulutusta ja samalla lisätä teknologisen pystytyksen valmistettavuutta. Tässä prosessissa yhä tärkeämpi rooli on rakentaminen käyttämällä kiinteää muottirakennetta.

Pysyvän muottien päätehtävä, kuten mikä tahansa muu - rakennustyömaan monoliittisten betoniseinien rakenteiden rakentaminen. Pääosa irrotettavien, liukuvien ja muiden muotojen tyypeistä on se, että pysyvä muotti koostuu esivalmistetuista lohkoista tai paneeleista, jotka on asennettu yhteen muotoon monoliittisen raudoitetun betonin asentamiseksi. Betonityötyön valmistuttua pysyvää muottirakennusta ei ole purettava, vaan se on osa seinänrakennusta. Tämän tekniikan pääasiallisena etuna pidetään kustannusten ja rakennusaikaa pienempiä verrattuna perinteisiin rakennustöihin, talon korkeisiin lämmön- ja äänieristysominaisuuksiin sekä rakenteisiin, jotka ovat kestäviä ja luotettavia kaikissa käyttöolosuhteissa. Se, että tämä on todellakin Saksan kokemus, jossa ensimmäiset talot alkoivat rakentaa 1950-luvulla käyttäen kiinteää muottirakennusteknologiaa. ja silti nämä rakennukset palvelevat ihmisiä uskollisesti.

Mitkä ovat edut?

Mitä tulee yksityisiin matala-asuntorakentamiseen, on huomattava, että ensinnäkin kiinteä muotti mahdollistaa talonrakennuksen rakentamisen ottamalla huomioon talon arkkitehtonisen ulkonäön ominaisuudet. Toiseksi se vähentää rakennuskustannusten kokonaismäärää 25 prosentilla (muiden tietojen mukaan, jopa 40 prosenttia) ja siirtää monoliittisia taloja "premium class" -segmentistä kohtuuhintaisten asuntojen luokkaan. Ei ole yllättävää, että rakentaminen kiinteällä muottirakenteella on yleistynyt Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa.

Tämän tekniikan muut edut:

 • voit rakentaa lämpimän monoliittisen talon, jolla on erinomaiset äänieristysominaisuudet;
 • vähentää rakennusaikaa vähintään kaksi kertaa;
 • rakentaminen ei edellytä nostolaitteiden osallistumista;
 • minimoi jätteet ja rakennustyömaat.
 • rakentaminen voidaan suorittaa matalissa lämpötiloissa, kuitenkin edellyttäen, että esivalmistettua betonia käytetään pakkasnesteen lisäaineiden kanssa.

Harkitse pysyvää muottirakennetta tarkemmin.

Maassamme tämä tekniikka otettiin käyttöön melko hiljattain, noin 10 vuotta sitten. Tästä huolimatta Venäjällä on jo ilmestynyt kiinteitä muottirakennuksia "tärkeimmät työntekijät". Näihin kuuluvat seuraavat yritykset: GK Mosstroy-31, LLC Formex, LLC Radomir, CJSC Izodom-2000, LLC Uusi Izodom, Tekolit jne.

Yleisimpiä Venäjällä (ja ympäri maailmaa) saatiin pysyvä polystyreeni ja schipotsement (arbolita) muotti. Pohjimmiltaan rakennustöihin käytetään kahta pysyvää muottirakennetta:

 • integraali, yhtenä yksikkönä, jonka keskellä ontelot;
 • kokoontaitettava, koostuu kahdesta erillisestä levystä, jotka on kiinnitetty erikoiskiinnikkeillä.

Pysyvä muottirakenne betonin kaatamiseksi on koottu yksittäisistä modulaarisista elementeistä, kuten muotoilusta "LEGO", johon ei liity muurauslaastin käyttöä. Toinen ominaisuus: tämän tekniikan avulla rakennettu monoliittinen talo on suhteellisen vaalea laatikko. Se voi levätä matalalla syvyydellä tai ruuveilla tapahtuvalla monoliittisella nauhan pohjalla. Talot, joissa on kellareja ja kellareja, suositellaan monoliittista teräsbetonilaattaa kellariksi. Tärkeä yksityiskohti: valmiista teräsbetonipohjasta on välttämättä oltava pystysuoran vahvistuskappaleen pinnalla.

Rakentaminen ja viimeistely

Tulevan talon kehän ympärillä sijaitsevalle valmistetulle ja hydro-eristetylle pohjalle rakennetaan 3-4 riviä pysyvää muottirakennetta, vahvistetaan ja tarvittaessa asetetaan tekniseen viestintään. Sitten - tavallinen menettely betonin kaatamiseksi betonimassan pakolliseen myöhempiin tiivistämiseen liitoksen avulla. Viiden tunnin kuluttua laita seuraava pysyvien muottien rivi (enintään 4) ja niin edelleen.

Sisustustyöt tehdään kipsilevyllä, liimataan suoraan muottiin tai monoliittiseen profiiliin. Sitten - kitti ja hieno viimeistely.

Kipsirakenne on myös mahdollista. Kipsi levitetään vahvistusverkkoon kahdessa kerroksessa: ensimmäinen on pohja, toinen on lopullinen.

Julkisivun viimeistelyyn voidaan käyttää julkisivuja, puutavaraa, muovipuristusta, keraamisia tai sementtipinnoitteita, jotka on valmistettu tärytysvaluteknologialla, kipsi ja erilaisten edellä mainittujen materiaalien yhdistelmät.

Laajennettu polystyreeni ja arbolit

Kuten edellä mainittiin, pysyvä muotti, jota useimmiten käytetään maassamme, on tehty laajennetusta polystyreenistä tai arboliteesta.

Yleisin ei-irrotettava polystyreenivaahtomuovi. Tutustu paremmin.

On tarpeetonta muistuttaa, että polystyreenivaahto on erinomainen eristysmateriaali, jolla on myös erittäin pieni paino. Seinärakenteeseen vaadittava lämpöteho on vain 12 cm paksuinen polystyreenilevy. Vertailun vuoksi samat lämpöominaisuudet on osoitettu puusta, jonka paksuus on 30 cm, tiiliseinä - 170 cm.

Pysyvän muottien valmistukseen käytettävän polystyreeni-vaahdon palonkestävyysongelma ratkaistaan ​​tuomalla esiin erityiseosten - antiperenien - koostumus. Tällainen polyuretaanivaahto ei tue polttamista - jos poistat tulenlähteen, itsekuvauksen vaikutus havaitaan. Muottipolyuretaanivaahto on luokiteltu palonestoaineeksi ja sillä on II palonkestävyysaste. Yleensä monoliittisen seinän palonkestävyys, joka on tehty kiinteällä muottirakenteella, määritetään kollektiivisesti kahdella indikaattorilla: raudoitetun betonin palonkestävyys ja itse seinämärakenteen osa. Tämän periaatteen perusteella koko seinärakenteelle on annettu I-palonkestävyys.

Styroksi on ympäristön kannalta neutraali materiaali. Se ei absorboi mitään ympäristöstä eikä anna mitään siihen (normaaleissa ja matalissa lämpötiloissa), eikä se laskeudu altistuessaan sääolosuhteille.

Polystyreenivaahtomuovia valittaessa on välttämätöntä varmistaa mekaaninen lujuus. Muuten se murtuu asennuksen aikana ja ei kestota betonin paineita. Luotettavat valmistajat tekevät muovia laajennetusta polystyreenistä, jonka tiheys on vähintään 27 kg / m 2.

Toinen laajennetun polystyreenin tärkeä ominaisuus on se, että se on ehdottomasti syötävä ja jyrsijät eivät kehitä sieniä ja muotokokoelmia.

Kiinteän ja kokoontaitettavan polystyreeni-vaahtomuottien osalta on huomattava, että kiinteä - teknologisesti asennettuna. Mutta taitto mahdollistaa eri paksuisten seinien käyttämisen yhdessä valmistajalta. Monoliittisen seinämän paksuuden muuttaminen voidaan toteuttaa melko laajalla alueella: 200-400 mm.

Polystyreeni-vaahtomuottien listattujen epäilyttävien etujen lisäksi sillä on tiettyjä haittoja. Tärkeintä on, että polystyreenivaahto ei ole ilmaa ja kosteutta läpäisevää materiaalia. Tämä tarkoittaa, että tämän tekniikan mukaisesti rakennettu talo tarvitsee laitteita, joissa on tehokas ilmanvaihto. Lisäksi emme saa unohtaa, että polystyreeni-vaahto on kestomuovia ja sen vuoksi sitä on suojattava viimeistelyaineilla.

Puubetonilla on myös omat ominaisuutensa. Muista, että arbolit koostuu 90%: sta puuhakista ja 10% sementistä, jossa on tietty määrä kemiallisia lisäaineita, jotka ovat ehdottoman turvallisia ihmisten terveydelle. Puubetonia, toisin kuin laajennettu polystyreeni, ei pidetä tehokkaana lämmöneristysmateriaalina. Siksi kotelon aukkojen kohdalla on asennettava termofiltterit, jotka on valmistettu polystyreenistä. Tästä johtuen seinärakenne, joka on valettu kiinteäksi arbolitoviksi, 300 mm: n paksuisella lämpöominaisuudella, on verrattavissa 700 mm: n paksuiseen puu- tai kaasupalojen seinään. Lisäksi muotti on valmistettu ilman termofillereitä. Sitä käytetään monoliittisten sisäseinien rakentamiseen.

Arboliittimuottien muihin hyödyllisiin ominaisuuksiin tulisi kuulua hyvä äänieristys: äänen absorptio on 40-60 dB. Puubetoni tarkoittaa palamattomia materiaaleja, joten koko seinärakenteen paloturvallisuus määritellään K0: ksi. Deckingille on ominaista erinomainen ilman ja kosteuden läpäisevyys, myös lämpöeristyksellä. Höyry- ja ilmanvaihto tapahtuu, koska muottien onteloissa on kohtisuorat jäykisteet.

Vähän arbolitan kestävyyttä. Tämä materiaali kestää hajoamista, hometta kehittymistä ja jyrsijöitä, jotka eivät maistu. Puun betonin sulamisvastus - vähintään 300 sykliä. Se seinänrakennuksen arboliitti kestää hyvin pitkään, ja se ilmenee seuraavasta tosiasiasta: nykyään tunnetaan 60 vuotta sitten rakennetut arbolit-lohkot rakennetut asuinrakennukset. Näitä rakennuksia käytetään edelleen onnistuneesti ja niiden seinärakenteet ovat hyvässä kunnossa.

Puulasten haittana pidetään suhteellisen alhainen kosteudenkestävyys. Tämä tarkoittaa sitä, että seinät on suojattava ulkoisella reunuksella. Talon tiloissa oleva kosteus ei saa ylittää 75%.

Yhteenvetona haluan kiinnittää lukijoiden huomion yhteen olosuhteeseen. Kaikella näennäisellä rakentamisen yksinkertaisuudella käyttämällä kiinteää muottirakennetta, tällä tekniikalla on monia hienouksia, joita vain asiantuntijat tietävät. Esimerkiksi rakennettaessa seinämiä on jatkuvasti seurattava niiden pystysuoraa ja suoraviivaista. Tietyt vaikeudet johtuvat ikkunoiden ja oviaukkojen suunnittelusta.

Rakentaminen itse vaatii erittäin huolellista suunnittelututkimusta, koska tällaisia ​​rakennuksia on vaikea rekonstruoida. Seinän uuden aukon leikkaaminen tai toisen tilavuuden lisääminen on melko vaikeaa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä teknisen viestinnän muottien sisäpuolelle - sen korjaaminen tai vaihto on lähes mahdotonta. Siksi päättää tällaisen talon rakentamisesta, on parasta käyttää suunnittelun ja rakentamisen palveluja, joita kaikki vakavien muotojen valmistajat tarjoavat.