Kotelo laajennetun polystyreenin perustalle: ominaisuudet ja katsaukset

Säätiön konkreettiset säätiöt ovat hyvin suosittuja yksityisissä asunnoissa. Useimpien perustyyppien rakentamisen yhteydessä yksinkertaisesti ei ole mahdollista ilman sellaista tärkeää rakenteellista osaa kuin muottirakenteet. Se tarjoaa betonielementin määritellyn muodon ja geometriset mitat.

Kiinteät muottipesät - nämä ovat yksittäisiä elementtejä tai lohkoja. Säätiön asennuspaikalla ne kootaan yhdeksi rakenteeksi. Tätä rakennetta käytetään betoniteräksen ja betonirakenteiden rakenteissa.

Laatikon rakentaminen on kahta tyyppiä:

Muotoilu on monenlaista. Se voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista:

 • terästä;
 • siru-sementti komposiitti;
 • polystyreenivaahto;
 • puukuitulevy;
 • puu ja niin edelleen

Sisältää polystyreenivaahtomuovia

Tätä tekniikkaa käytetään tällaisiin tarkoituksiin:

 • lämmitysvarastojen ja erilaisten teollisuuslaitosten lämmittämiseen;
 • eri altaiden eristys;
 • lämmin lämpimät kellarit;
 • asuntorakentamiseen.

Mikä on polystyreenivaahto?

Tämä kaasutäytteinen materiaali.

Polystyreenin valmistuksessa tällaisia ​​materiaaleja:

 • styreenin kopolymeerit;
 • polystyreenijohdannaiset.

Tarkastellaan polystyreenin koostumusta:

Nykyaikainen laajennettu polystyreeni valmistetaan ilman painomenetelmää. Tämä valmistusmenetelmä voi lisätä veden imeytymistä jopa 350%: iin.

Laatikon rakentamisen elementit ovat lohkoja. Nämä lohkot on muodostettu merkkien PSB-S levyiltä.

Harkitse keskeisiä piirteitä:

 • Erityiset hyppyttimet tarjoavat välimatkan seinämien välillä. Seinien välisen etäisyyden tulisi vastata betonin paksuutta. Tämä parametri voi vaihdella 15: stä 40 cm: iin, mikä ottaa huomioon vaahtopolystyreenimuottien tarkoituksen.
 • Kulmaelementtejä käytetään suunnittelun kääntämiseen.
 • Lohkot ovat saatavana 2 kokoa (100 cm ja 200 cm).

edut

Laajennetulla polystyreenimuottilulla on sekä etuja että haittoja. Harkitse ensin hyödyt:

 • Kestävyys. Styroksi on valmistettu vain korkealaatuisista materiaaleista. Siksi nämä tuotteet ovat kestäviä.
 • Saatavana lukuisissa lohkoissa. Jokaisesta pohjatyypistä on käytettävä tiettyjä lohkoja. Useimmin näitä lohkoja käytetään kaatamalla paalun ja nauhan perustuksia.
 • Polystyreenivaahtomuovin asentaminen ei vaadi erityisiä nostolaitteita. Kaikki työ voidaan tehdä manuaalisesti. Ja myös asennus vaatii vakiotyökaluja.
 • Muotoilupolystyreeni voidaan asentaa alhaisen ammattitaidon omaaville työntekijöille. Eli rakentajilla ei välttämättä ole erityisiä taitoja ja tietoja. Voit käyttää yksityisten kehittäjien palveluita, joilla on vain vähän kokemusta. Tämä vähentää huomattavasti kustannuksia.
 • Betonin valuminen alhaisissa lämpötiloissa voi olla haitallista. Muodostusrakenne tukee vaadittuja lämpötilaolosuhteita. Siksi betoni säilyttää lujuutensa. Suorita pysyvä mahdollisuus talvikaudella. Kun betoni kovettuu, lämpö vapautuu. Tämä lämpö riittää pitämään vaaditun lämpötilan.
 • Muodostusrakenne ei absorboi kosteutta. Siksi betoni säilyttää ominaisuutensa.
 • Se on valmistettu materiaaleista, joihin ei kohdistu mätää.
 • Lohkot ovat asennetut kanavat, joita käytetään erilaisiin viestintään.
 • Sitä voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana.
 • Erinomaiset lämmönkestävät ominaisuudet. Kellaron poikkileikkauksessa lämpötila laskee merkittävästi. Tämä lisää kestävyyttä. Ja myös lämpötilan vaikutus vähenee merkittävästi.
 • Yksinkertaisuus ja korkea asennusnopeus. Jopa kouluttamattomat rakentajat voivat rakentaa säätiön lyhyessä ajassa.
 • Korkealaatuinen rakenne. Muodostusrakenteella on erinomaiset ominaisuudet.

puutteet

Nyt harkitse haittoja:

 1. Styrofoamille altistuu ultraviolettisäteilyä. Siksi tuotteen on oltava ulkona. Tätä varten voit käyttää puolikiinteää tai jäykkää viimeisteltyä levymateriaalia. Se tarjoaa erinomaisen suojan säteilyaltistukselta.
 2. Säätiön lujuus voi pienentyä polystyreenikattojen vuoksi. Siksi tarvitaan ns. Tätä varten käytä erityistä poikittaista vahviketta.
 3. On tarpeen käyttää erillistä vedenpitävyyttä.
 4. Betoni on tasaista. Siksi tämä prosessi kestää kauan.
 5. Korkeat kustannukset
 6. Heikko lämpöeristys pohjan pohjalla.
 7. Seinät on karsittava.

Mistä ostaa ja mihin hintaan?

Tuotteita voi ostaa kaupungin kaupallisissa myymälöissä. On olemassa yrityksiä, jotka tarjoavat palveluja valu ja asennus. Jos haluat säästää rahaa, ota sitten tuotteita suoraan muottipesän valmistajalta.

Ennen ostamista on tarpeen laskea lohkojen määrä. Lohkot voivat vaurioitua asennuksen aikana. Joten tee varastosta.

Tuotteiden arvioitu hinnat:

 • Jumper 10 p.
 • Korkki 20 s.
 • Seinä (kulma) 780 r.
 • Kääntyminen 800 r.
 • Butt 780 s.
 • Seinä 800 s.
 • Kulma 135 ° 500 r.
 • Kulma 90 ° 500 r.
 • Standard 495 r.

Kiinteän muottien käyttö polystyreeni-vaahdon perustukseen

Täyttääksesi säätiön on välttämätöntä käyttää niin kutsuttua muovauselementtiä. Tätä varten käytä muottipesua. Irrotettavalla muottielimellä on suuri määrä haittoja. Siksi laajentuneen polystyreenin pysyvä muotti on tänään erittäin suosittu.

Valmistelutyöt

Ensinnäkin harkitse valmistelutyötä. Ensinnäkin asiantuntijan on kehitettävä projekti. Sen jälkeen sinun on kohdistettava ja tyhjennettävä rakennustyö. Tätä varten sinun on käytettävä rakennuskalustoa. Suorita sitten sivuston ulkoasu. Näin voit määrittää säätiön ääriviivat.

Muottien kokoonpano

Kääntäkäämme nyt tärkeimpiin vaiheisiin:

 1. Ensin sinun täytyy lyödä vasaraa hiekka- ja sora-alustalla.
 2. Sitten betoni kaadetaan (tyynyn päällä). Siten pohja tasoitetaan.
 3. Nyt sinun täytyy odottaa betonin asettamista.
 4. Lohkot asetetaan lujitustangolle. Yhden korttelin ulokkeet sijoitetaan toisen toisiinsa. Suunnittelu on koottu yksittäisistä lohkoista. Jumpers sijaitsevat sisällä. Ja myös lohkot on kiinnitetty lisäkiinnikkeisiin. Lohkot leikataan puoliksi kulmissa.
 5. Rakenteen lujuuden lisäämiseksi käytetään erityistä vaahtoa. Kulmatelementtejä käytetään kulmien vahvistamiseen.
 6. Jos rakennetaan suuri tukirakenne, tulee käyttää lisävarustetta. Vahvistaaksesi voit käyttää tavallisia levyjä. Ne on kiinnitetty välikkeisiin.

Rebar laittaminen

Laatikkorakenteessa sinun on asennettava metallivahvistus. Kussakin lohkossa on paikka, joka on tarkoitettu liitoksiin.

Ensinnäkin on tarpeen asentaa teräksiset pystysuorat telineet. Ne takaavat koko rakenteen vakauden. Aseta sitten vaakasuora vahvike. Se on asennettava pituussuunnassa. Ankkuri on sidottava kaapelilla.

Paikat viestintään

On välttämätöntä tehdä ns. Läpivientireiät viestien asennusta varten. Kuinka tehdä ne? Putken ristipisteet sijoittuvat lohkoihin. Paikkoja on tehtävä eri paikoissa.

Arviot

Luin paljon tietoa Internetistä. Ja hän päätti käyttää kiinteää muovia, joka on valmistettu polystyreenistä. Tähän mennessä rakentaminen on jo valmis. Jäljellä on vain sisäinen korjaus. Talo oli erittäin kestävä ja lämmin. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen.

Laajennettu polystyreenimuotti on vasta alkamassa laajaan käyttöön. Tämän rakennusmateriaalin suurin haitta on korkeat kustannukset. Tästä syystä monet kieltäytyvät käyttämästä sitä.

Vaahtopolystyreenimuottien käyttö säätiölle

Säätiön betonirakenne on luotu betonista, joka kaadetaan muottirakenteeseen, joka usein valmistetaan perinteisistä materiaaleista - puupalkkisuojista. Puupalkin asennus ja kiinnitys vaativat paljon aikaa, kustannuksia, osaamista ja pätevyyttä. Lisäksi ei ole aina mahdollista ostaa mökkialustaan ​​kohtuullisella hinnalla. Nykyaikaiset rakennusmenetelmät betonin sekoittamista varten tarjoavat kyvyn käyttää pysyvää muottirakennetta laajennetun polystyreeni-pohjaan. Tämä lomake yhdistää menestyksekkäästi keveyttä ja lujuutta, ja se mahdollistaa myös kuorman kestämisen betoni- massojen täyttyessä.

Polystyreenistä valmistettu muottityyppi

Polystyreeni-vaahdosta valmistettu kiinteä muotti on valmistettu erillisistä siltojen välisistä yhdyskappaleista.

Valmiiden muottien tyyppi vaahtopolystyreenilohkoista

Materiaali on vaahtopolystyreeniä, joka tunnetaan nimellä "vaahto", josta kaikki lohkoelementit kootaan. Polystyreenirakenne muistuttaa kuuluisa korkkipuuta. Jos suuren massan ja lineaaristen mittasuhteiden nauha-pohja on sopiva, käytä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa kiinteään muottiin.

Tämä muotti on korkeampi kuin tavallisella vaahdolla, mutta sillä on myös korkeampi lujuus ja eristys.

Muottien kokoonpanoperiaate

Kiinteä monoliittinen tai esivalmistettu muottirakenne kootaan erillisistä lohkoista, valmiiksi asennustyöhön ja täytetään sitten betonilla.

Estä polystyreenimoduulit pohjamateriaaliksi

Jotta lohkoelementit ovat luotettavasti kytkettyinä ja vierekkäin, polystyreeni-vaahtolohkoissa on erityiset urat toisilleen. Muottirakenteen jäykkyys aikaansaadaan yhdistämällä kattotuolet sisäpuolella olevalla metallirungolla. Jotkut pohjaan perustuvien vaahtopolystyreenirakenteiden valmistajat tuottavat kaikentyyppiset kanttajat, jotka kykenevät luomaan muottijärjestelmän suuremman jäykkyyden.

Rakentamisessa käytetään polystyreeni-vaahtolohkojen muottia matalan upotetun nauhan perusrakenteen rakentamisessa.

Betonilla täyttämisen jälkeen lohkoja ei poisteta, mutta ne jäävät lämpöeristeen ja talon tukipohjan suojaksi.

Vaahtolohkojen merkintä

Vaahtomuovin lohko-muottielementtien merkintä vastaa kaadettavasta betoniseoksesta koostuvaa paksuutta, jonka vakiomitat ovat 100-500 mm. Perusrakenne voi olla korkeudeltaan erilaiset kokoonpanot, ja siksi muotin mukavuuden vuoksi valmistajat tuottavat muunnelumoduulit eri korkeuksilla varustetusta polystyreenistä, joita kutsutaan lisälohkoiksi. Yleisimmin käytettyjä ovat tyypilliset lohkot, joiden mitat ovat 100 x 30 x 25 cm ja painavat 1,5 kg eri sisäosilla ja sisäisillä silloilla 8 kappaletta. Nauhalevyn lineaarinen rakenne koostuu suorista osista, ulompi- ja ulkokulmista. Kulmaliitosten muodostamiseen käytetään kulmakappaleita "tees", joissa on asennusreiät teknisen viestinnän kulkuun.

Polystyreenivaahdon edut muottiin

Pysyvän muottijärjestelmän yksilöllisessä rakenteessa on saatu positiivisilta ominaisuuksiltaan riittävä suosiota:

 1. Matala ja kohtuuhintainen hinta.
 2. Ympäristöystävällinen materiaali asennuksen ja käytön aikana.
 3. Palonkestävyys ja itsestään sammuva kyky silloin, kun se on suorassa kosketuksessa avotulen kanssa.
 4. Korkea lämmöneristyskyky kylmäsiltojen puutteesta johtuen.
 5. Helppo asennus ja kokoonpano ruuveilla.
 6. Kemiallinen kestävyys negatiivisille ympäristövahinkoille.
 7. Lisääntynyt tuuli- ja lumikuormituskyky.
 8. Säätöjen lineaaristen geometristen ulottuvuuksien oikeellisuus.

Polystyreeni-vaahtomuovilohkareiden alhaiset lämpötilat kylmäkaudella eivät menetä suurta suorituskykyään. Materiaali on täysin bakterisidinen eikä sieni vaikuta siihen.

Muottirakenteessa on kuitenkin ulkoista haurautta, mutta se mahdollistaa jopa 3 metrin korkeiden monoliittisten massojen kaatamisen.

puutteet

Koska kaikilla rakennusmateriaaleilla on omat edut ja haitat, polystyreeni-vaahtolohkoihin liittyy useita haittoja. Näitä ovat:

 • Rajallinen käyttöikä. Laadukas polystyreeni alkaa menettää toimintansa 20 vuoden jälkeen, minkä jälkeen sen asteittainen tuhoaminen alkaa. Pysäytä ja hidasta eristysominaisuuksien menetystä käyttämällä polystyreeni-vaahdon ulkopintaa.
 • Tarvittaessa kellarinrungon täyttö betonilla tulee tehdä yhtenäiset yhtenäiset kerrokset kaikkialla nauhamaisen levyn koko kehällä, mikä ei ole aina kätevää betonityötöissä.
Prosessin asennus betonin kaatopaikalle

Suoraan auringonvaloon altistettuna vaahtona on osittainen indikaattorien vahinkoindikaattori. Polystyreenimoduuleja ei saa päästää kosketuksiin orgaanisten yhdisteiden kanssa (bensiini, asetoni, valkoinen haju, liuotin), jotka pystyvät liuottamaan vaahdon rakenteen.

Liitekokoonpanotekniikka

Liuskajohdon rakentamisen valmisteluvaiheessa laajennetun polystyreenin pysyvien muottien avulla ei ole mitään ominaisuuksia:

 1. Säätiön merkinnät toteutetaan työskentelytoimintasuunnitelmien mukaisesti.
 2. Kaivannon kaivaminen toteutetaan ottaen huomioon polystyreeni-vaahtolohkojen paksuus.
 3. Hiekkainen tyyny irrotetaan vedellä ja tiivistetään huolellisesti.
 4. Valmistettua tyynyä kohti levitetään vähintään 150 mm: n paksuinen betonivalkua.
 5. Rullamateriaalien vedeneristys on pakollinen suojatoimenpide, joka on suositeltavaa ennen asennustöiden asennusta.
 6. Laajennetut polystyreeni-lohkomoduulit on kiinnitetty tyynyn esiasennettuihin metallisiin vahvikepäihin. Elementtien välinen yhteys perustuu periaatteeseen "ura-kampa". Ensimmäisen rivin asentamisen jälkeen on kiinnitetty muita metallisia vahvikepinoja, jotka on kiinnitetty langalla.
 7. Seuraavaksi asennetaan polystyreeni-vaahtolohkoja samalla tavalla kuin tiilimuuraus, ts. Saumojen kaistaleet.
 8. Betonin täyttö tehdään kaikkien muottipankkien asennuksen jälkeen. Betonielementti jaetaan tasalaatuisina kerroksina muotin kehän ympäri. Jotta ei muodostu tyhjiötä ja onteloita betonin rungossa, se on suljettava huolellisesti rakentavalla värähtelijällä. Kun upotat värähtelevän betoniseokseen, muista, että liiallinen ja pitkäaikainen tiivistyminen voi aiheuttaa betonin rajaamista.

Asennettaessa lohkoelementtejä laajennetusta polystyree- ristä on kiinnitettävä huomiota niiden sijoittelun tarkkuuteen. Jos tämä sääntö on rikki, muottirakenne voi muuttua, mikä aiheuttaa betonin vuotamisen ja johtaa epätasaiseen perustusrakenteeseen.

Ensimmäisen vaahtomuovilohkon asennuksen tarkkuus määrittää koko muottirakenteen kestävyyden.

Muottien asennuksen video esimerkki:

Laitteen perustusten ominaisuudet

Valmiit polystyreenin kiinteät muottien valmistuksessa on vivahteita. Seoksen täyttö oli vahvaa tehtaan tyhjää, on suositeltavaa täyttää yläosat vain puoleen.

On tärkeää unohtaa käytetyn betoniseoksen asianmukaisen valinnan sekä tarvittavan lukumäärän asentamisen kaistaleen perusrakenteen vahvistamiseksi.

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuovilattia mahdollistaa talven kaatamisen betonin ilman ylimääräistä lämmitystä. Betoni kovettumisen aikana tuottaa riittävän määrän lämpöä, joka estää sen jäätymisen.

Kotelo laajennetun polystyreeni: teknologia ja ominaisuudet

Yläpinnan täyttämiseksi tarvitaan muovauselementti, joka pitää betonin nestemassaa. Tämä perinteisesti käytetty puinen suojakalvo, joka on irrotettava. Rakentaminen muottiin vie paljon aikaa. Se on kiinnitettävä erilaisilla elementeillä ja kaatamisen jälkeen puretaan uudelleen. Käytetään myös kiinteitä muottirakenteita, jotka jäävät maahan valun jälkeen. Uudet innovatiiviset teknologiat mahdollistavat kiinteän muottirakenteen luomisen, joka kootaan lasten suunnittelijana. Tunnetuin viimeaikainen muotti laajennetun polystyreenin perustalle, jossa kaikki perustusmuodon prosessit pysyivät muuttumattomina, paitsi muotin itsensä muodostamismenetelmää.

Tekniikka kiinteän muottien käyttämisestä polystyreenivaahdosta

 • Säätiön rakentaminen

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti koko perustamisen perusta.

Laajennettu polystyreenimuotti

Kun hanke on valmis ja säätiön koko on tiedossa, se on poistettava ja tasoitettava. Sen jälkeen tehdään sen merkintä, jonka mukaan säätiön pääviivat alkavat määritellä. Perinteisessä versiossa seuraava askel on kaivata kaivantoa ääriviivan mukaan, pudota hiekka ja sora siihen ja kiinnitä sitten muotti. Tyyny vaikuttaa kuormien tasaamiseen, kuivatukseen ja lämmöneristykseen. Tyypillinen irrotettava muotti on monimutkainen puun rakenne, mukaan lukien monet elementit. Samaan aikaan on oltava tiettyjä taitoja ja taitoja. Tässä vaiheessa on olemassa merkittäviä eroja uudessa tekniikassa pysyvien muottien luomiseen.

 • Pysyvien muottien kokoaminen

Kuinka tehdä pohjan vaahtokotelo? Kaikki tietävät lasten suunnittelija "Lego", joka on koottu kuutioista, joissa on ulkonemia ja onteloita. Yhden kuution ulkonemat asetetaan toisen toisiinsa ja tuloksena on monoliittirakenne. Samoin uusi muotti on luotu. Kummankin muotolohkon ulkonemat ja syvennykset sijaitsevat vastaavasti alle ja yläpuolella. Se on koottu yksittäisistä lohkoista, joissa on sisäpihdit. Lohkon ja suojakuoren runko on valmistettu samasta materiaalista - polystyreenivaahdosta. Lohkojen sisällä olevien syvennysten leveys on suunniteltu pohjan leveydelle. Muottiin tehdään myös yksittäisiä elementtejä, ja ne kootaan yhteen rakenteeksi. Lohkot voivat olla kiinteitä ja kokoontaittavia. Kokoontaitettava lohkosuunnitelmaa käytetään kokoamaan pohja epätyypilliseen versioon.

Jotta lohkot voisivat pitää betonia, lujittavat sauvat hammered hiekkamaljakko, johon lohkot sijoitetaan. Sitten pehmustettu pää on kerrostettu betonikerrokseen, jonka pohja tasoitetaan vaakasuoraan tasoon.

Kun tasoituskerros kovettuu, asennetaan polystyreeni-vaahdon pohja. Laajennetut polystyreeni-lohkot on asennettu lujittaviin sauvoihin, jotka tarttuvat kaivannon pohjaan. Lohkojen välissä on "ura-harjanteen" tyyppi sekä lisäkiinnikkeet. Pystysuorassa lohkot on sijoitettu yhtä tiiviisti kuin tiilet asetetaan. Näin pystysuuntaiset saumat ovat päällekkäin. Kulmissa leikkeet leikataan puoliksi. Ne on helppo leikata käsin. Rakentajat käyttävät erikoiskoneita, kun tarvitaan korkeaa tuottavuutta.

Tarvittaessa yhdisteen lujuutta lisätään käyttämällä erityistä vaahtoa. Nurkkien vahvistamiseksi sinun on käytettävä erityisiä nurkkaelementtejä. Tämä malli ei vaadi ylimääräisiä kiinnittimiä, joita käytetään laajasti puisilla irrotettavalla muottirakenteella. Kiinnittämistä varten lisäkiinnitys ei kuitenkaan estä, jos pohja on laaja leveys ja korkeus. Tätä varten pohjasta valmistetun polystyreenin muotti on lisäksi vahvistettu lankkuilla, joita painetaan sen ulkopuolelta ja kiinnitetään välikappaleiden avulla.

Kaivannon pohjassa on tarkistettava, että lohkojen alla on halkeamia. Ne on suljettava sementti-hiekkalaastilla.

Harjoitusryhmä laajennetusta polystyreenistä

Muottipesän vahvistamisessa. Lohkot tarjoavat tilaa venttiileille. Asenna pystysuora teline ensin, mikä lisää vakautta. Vaakasuora vahvike asetetaan pituussuuntaisesti päällekkäin uriin, jotka on kiinnitetty langalla toistensa välissä, poikittaisten sauvien ja tukien kanssa. Samalla vahvistetaan yläosaa. Vahvistuksen alaosa asennetaan välittömästi sen jälkeen, kun ensimmäinen lohkakerros on asetettu. Tämä helpottaa sen asentamista.

 • Paikkojen valmistus viestintään

Säätiö tarvitsee läpivientireikiä viestintään. Tätä varten lohkot asettavat poikkileikkaukseltaan suurien halkaisijoiden putket. Tämä voidaan tehdä ennen asennusta muottiin. Siirrot on tehtävä eri paikoissa ja marginaalilla. Suurempi sisäinen osa mahdollistaa viestinnän sijoittamisen kulmassa ja kaltevuudella.

Kiinteän muottien edut ja haitat

Keskittyminen mainontaan muotojen valitsemisessa ei ole sen arvoista. Ensinnäkin, sinun on arvioitava kaikki edut ja haitat kullakin lomakkeella. Kiinteällä muottialustalla on seuraavat edut:

 1. Kevyt ja kestävä muotoilu. Laajennetun polystyreenirakenne on samanlainen kuin korkki. Materiaali näyttää hauraalta, mutta laajennetun polystyreeni-lohkossa voi kaataa jopa 3 metrin korkeita seiniä.

Polystyreeni-vaahtomuovilevy

 1. Styroksi ei pidä korkeista lämpötiloista. Jos lämmin kellari on rakennettu, eristetyt seinät on luotettavasti vuorattu.
 2. Eristys pohjan pohjasta on paljon huonompi kuin puoli.
 3. Korkea hinta
 4. Betonin asentaminen on työvoimavaltaista, koska tarvitaan yhtenäisyyttä.
 5. Polystyreeni-vaahdon vedenpitävyysominaisuudet eivät tarjoa perustan täydellistä vedenpitävyyttä. Se vaatii erillisen vedenpitävyyden.
 6. Ei ole tiedossa, kuinka lohkojen polystyreenisiltoja vaikuttavat säätiön lujuuteen. Poikittaisen vahvikkeen vahvistaminen on välttämätöntä.
 7. Materiaalin on suljettava ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tätä varten se on viilutettu ulkopuolelta.

Kiinteää muottitekniikkaa käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • asuntojen rakentaminen;
 • kellari eristys;
 • altaiden eristys;
 • teollisuuslaitosten ja varastojen eristys lämmityksellä.

Mistä ostaa pysyviä muottiosastoja?

Lohkoja myydään suurissa erikoisliikkeissä. Tyypillisesti lohkon pituus on 500-1250 mm ja korkeus ja leveys 250-300 mm. On olemassa yrityksiä, joiden pääasiallinen toiminta on polystyreenistä valmistetun pysyvän muottirakenteen teknologia. Ne toimittavat tuotteita ja voivat asentaa ja kaataa säätiön asiakkaan pyynnöstä. Voit tilata sopivimman muodon lohkot näiltä yrityksiltä. Suihkumyymälän ostaminen suoraan yritykseltä voi olla kannattavampaa, sillä myymälät tekevät suuria marginaaleja myynnille.

Ennen ostamista sinun on laskettava tarvittava määrä lohkoja ottaen huomioon, että ne leikataan asennuksen aikana ja jätteet pysyvät. Lisäksi lohkot voivat olla viallisia tai vaurioituneet asennuksen aikana. Siksi varastojen saatavuus on välttämätön! Pystysuorat pinnat voivat olla talonrakennuksessa. Siksi säätiön asentaminen voi vaatia tiettyjä lohkon malleja, jotka on myös tilattava. Eri valmistajilla voi olla erilaiset kiinnitysmenetelmät, lohkojen koko ja muoto. Siksi sinun pitäisi ottaa kaikki kerralla ja yhdeltä toimittajalta.

Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti: kiinteän muottirakenteen asennus polystyreeni-vaahtomuovista omilla käsillä

Säätiön rakennustekniikkaa parannetaan jatkuvasti ja muutoksia tehdään. Äskettäin ns. Kiinteitä muottirakennuksia on yhä enemmän käytetty. Siinä on useita etuja verrattuna perinteisiin rakenteisiin monoliittirakenteiden valmistukseen, ja lisäksi se voidaan koota käsin.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä: edut ja haitat

Pidennetty polystyreeni muottiin ilmestyi melko äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota johtuen sen materiaalin suuresta määrästä, josta se on valmistettu.

Taulukko: Styroksiominaisuudet

Yksi merkittävistä eduista korostaa:

 • polystyreenivaahto ei absorboi kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki sementtilaastin valmistuksessa käytettävät mittasuhteet kunnioitetaan joka tapauksessa;
 • tulenkestävä materiaali;
 • säätiö ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • on mahdollista tehdä työtä myös negatiivisissa ilman lämpötiloissa;
 • nopea asennusprosessi.

Laajennettu polystyreenimuotti on koottu nopeasti ja toimii luotettavasti betonin kovettumisen jälkeen.

Kiinteä muotti on ensimmäisellä silmäyksellä melko kallis. Mutta jos verrataan kaikkia lehtimuotojen, myös lämpöeristeen, puumateriaalin kustannuksia, ylikorvaus on vähäpätöinen. Silti polystyreenivaahdolla on joitain haittapuolia:

 • materiaalin käyttöikä on enintään 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen säätiö tarvitsee uutta lämpö- ja kosteuseristyskerrosta;
 • On vaikea noudattaa betonin kaatamisen tekniikkaa, sillä on lähes mahdotonta tehdä sitä samanaikaisesti jokaisen säätiön kohdalla itse lohkojen pienen koon takia.

Laajennetuilla polystyreenilohkoilla on korkea ympäristöystävällisyys edellyttäen, että luotettavat valmistajat ja jakelijat hankkivat laadukkaita materiaaleja.

Rakenne, joka on valettu polystyreeni-vaahtolohkojen muottiin, ei tarvitse lämmittää

Polystyreenivaahdon rakentamisen kustannukset

Rakennusmateriaalien markkinoilla on erilaisia ​​muotoja, kokoja, tyyppejä sisältäviä polystyreenilohkoja. Tämän materiaalin muotojen kustannukset riippuvat tästä. Keskimääräisiä arvoja voidaan kuitenkin arvioida arvioiden valmistelussa:

 • mittoja pidetään standardina 125 * 250 * 250 cm tai 100 * 300 * 250 cm. Tällaisten lohkojen hinta vaihtelee 250: stä 500 ruplaan;
 • sinun on hankittava erikseen kulmakappaleita, jotka maksoivat 200 ruplasta;

Betonirakenteiden ulko- ja sisäkaarien suunnitteluun tuotetaan erityisiä kulmayksiköitä.

Päätylohkot ilman pohjaa asennetaan toiseen ja seuraavaan muottirakenteeseen

Lohkojen erilaisten muotojen ansiosta rakennuksessa voi olla mikä tahansa muoto.

Kustannusarvioiden osalta sinun on ensin laadittava luonnos rakenteesta, jonka jälkeen, kun tiedät lohkojen koon ja rakennuksen parametrit, voit helposti laskea vaaditun rakennusaineiston määrän. Muista, että romuihin ja jätteisiin on lisättävä vastaanotettu määrä 10%.

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka

Rakenteen asennus on niin yksinkertaista, että jopa aloittelija voi hallita tätä tekniikkaa.

Asennus kostruktsii polystyreeni vaahto

Lohkot asennetaan pohjaan, joka on esipinnoitettu vedeneristyskerroksella. Ne on asennettava läpiviennistä varren tangoista, jotka on asetettava etukäteen. Lohkojen sivusuuntaus tapahtuu erityisten paikkojen avulla.

Pysyvien muottien lohkot on liitetty toisiinsa erityisten urien avulla ja kiinnitetty kierteillä olevilla siteillä

On olemassa tiettyjä vivahteita, jotka on otettava huomioon asennettaessa kiinteää muottia laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi:

 1. Ennen kaatamista on välttämätöntä huolehtia viestintäputkien reikiin.

Putkien reikien on huolehdittava ennen betonin kaatamista

Polystyreenilohkojen tekniikka muistuttaa tiilimuurausta, mutta tässä tapauksessa jokainen rivi tulee hieman horjuttaa vaakasuorassa suhteessa edelliseen. Tämä takaa kiinnityslohkojen luotettavuuden.

Perinteisen rakennuksen tekniikka, jolla on pysyvä muotti, on yhdistelmä rakennusaineita ontolta lohkoilta ja täyttöaikoja betonilla

Kuvagalleria: Esimerkkejä polyuretaanivaahtomuovien käyttämisestä yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuovit tekevät itse: askel askeleelta ohjeita

On helppoa varustaa kiinteä puutavara kädellä, jos se seuraa vaiheittaista ohjeistusta:

 1. Merkitse sivusto säätiön alle. Tärkeintä on varmistaa, että jokainen kulma on hyvin kalibroitu rakennustasolla.
 2. Kaivamaan kaivantoa, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 50 cm. Kaivannon pohjan on oltava täysin tasainen, koska seuraavissa vaiheissa seinien peruspinta ei ole tasainen.

Kaivannon pohjan tulee olla täysin tasainen.

Ensimmäisen rivin polystyreeni-vaahtolohkot sijoitetaan vahvikkeelle

On välttämätöntä kaataa betonia lohkoihin siten, että aukkoja ei ole

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti: tarkistukset

Olen kerran käsitellyt tätä asiaa itsekoulutuksen vuoksi. Periaatteessa tekniikalla on etuja, mutta on olemassa pari miinaa ja vivahteita: 1) Näin yhden valtion laitoksesta tutkimuksen yhden kiinteän muottirakenteen teknologiasta. Johtopäätös tehtiin seuraavasti: kiinteiden muottirakenteiden (polystyreeni-teräsbetonipolystyreeni) mukaisten talojen rakentamisen aikana suositellaan FORCED-tuuletusjärjestelmää. Ilman tätä en halua rakentaa itseäni pysyvää muottirakennusta. 2) Nämä ovat erittäin kalliita vaihtoehtoja. Myyjinä myyjät ovat valmiita sanomaan jotain. Itse asiassa pysyvä muotti on halvempaa kuin muutamia muita vaihtoehtoja korkeintaan 10%, ja jopa melkein yhtä paljon arvoa. Ja miksi tässä tapauksessa nousta vaahtoon?

a991ru

https://www.forumhouse.ru/threads/29713/

Tämä on tietysti oma mielipiteeni, mutta silti uskon, että talojen rakentaminen tämän tekniikan avulla aiheuttaa useita haittoja. Halusin kerran soveltaa tätä tekniikkaa. Mutta kun kysyivät ihmisiä, jotka rakensivat taloja kiinteällä muottialueella, hän päätti luopua tästä ideasta. Tärkein syy - jos kaadatte betonia nopeasti, rakenne alkaa "kellua" betonin painosta. Tämä merkitsee rakennusajan kasvua. Toinen ei ole kovin kätevä viimeistellä työtä. Koska sisäpuolelta se on laajennettu polystyreeni, sinun täytyy sulkea se jotain. Jälleen haitta.

vit3305

https://forum.derev-grad.ru/fundamenti-f2/nes-emnaya-opalubka-iz-penopolistirola-otzyvy-t2488.html

Guys, olet hämmentävä jotain, kiinteä muotti on, sikäli kuin tiedän, sahanpuru puita, vaahtomuovi, betoni sahanpuru puita, ja betoni tunkeutuu nämä sahanpuru ja se osoittautuu vankka, kiinteä rakentaminen. Joten reikiä sormillasi ei toimi. Ja tuuletuksesta, ehkä olet oikeassa, mutta elää termossa - mielestäni - HEAT;)

irene

http://vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=288.0

Video: kiinteä muotti, joka on valmistettu polystyreenistä

On yksinkertaista tehdä kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi, koska tämä materiaali on helposti siirrettävissä ja käsiteltävissä. Kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun kaikki edut, sitä voidaan pitää lähes ihanteellisena huolimatta korkeista kustannuksista verrattuna perinteisiin lajeihin.

Kiinteän muottien edut laajennetun polystyreeni-pohjaan, asennusvinkkejä

Materiaalivalinnat muottiin paljon. Joku rakentaa sen vanhoilta levyiltä, ​​joku PCB: stä. Tällaiseen rakenteeseen ei aina ole ominaista täydellinen geometria ja kestävyys, ja sen rakentaminen vie aikaa. Erinomainen moderni vaihtoehto - kiinteä muotti laajasta polystyreeniä.

Rakentaminen ja materiaali

Pidennettyyn polystyreenin kiinteä muotti on erilainen koko ja paksuus, joka asennetaan pohjaan suunniteltuun kaivantoon. Yhdistetyt, tällaiset lohkot muodostavat ääriviivat, jonka onteloon asennettu vahvistin, ja sitten betoni kaadetaan. Lohkojen reunojen yli ovat urat, jotka pitävät elementit tukevasti toistensa kanssa.

Vastakkaiset levyt on liitetty toisiinsa sisäpuolella olevasta metallikotelosta (joillekin valmistajille, kaikki metalli-hyppyjä), mikä antaa rakenteelle suuremman jäykkyyden. Käytetään polystyreeni-vaahtomuovia, pääasiassa kaistaleen matalaa perustusta varten. Kun betoni on asetettu, elementtejä ei poisteta, vaan ne jäävät lämpöeristyksen ja pohjaosuuden kerroksiksi.

Tavallisesti lohkot on merkitty betonikerroksen mukaan, joka kaadetaan niihin. Siten MPNO 500: n merkitseminen tarkoittaa, että säätiön paksuus on 500 mm. Lohkojen korkeus voi olla myös erilainen (10 - 50 cm) riippuen pohjatyypistä ja sen syvyydestä. Korkeuden lisäys lisälohkoineen.

Keskimäärin lohkokoko on 1000 * 300 * 250 mm ja hyppyjen lukumäärä on 8. Elementin paino riippuu koosta ja vaihtelee noin kiloa ja puoli. Osan tyypin mukaan muottiyksiköt ovat U-muotoisia, pohja polystyreenivaahto ja H-muotoinen ilman sitä.

Standardin lisäksi lohkot tehdään ulkoisille ja sisäisille kulmille, "tees" muodossa sekä viestinnän aukkoina. Etusija annetaan ekstrudoituneen polystyreenin (EPS) lohkoille, jotka kestävät suurempia kuormia, kestävät, kemiallisesti kestävät, eivät murskata ja eivät ole alttiita korroosiolle.

Eri valmistajat laskevat muottipakkausten kustannukset lohkojen tai kokonaismuotojen mukaan. Siksi standardiyksikön hinta on noin 170 ruplaa ja neliömetriä kohti - 500 ruplasta. Kun olet palannut myyjälle, sinulla on oltava säätiön projekti ja vielä parempi koko talo.

Mitkä ovat edut?

Polystyreenin muotti on paljon positiivisia ominaisuuksia.

 • Yksinkertaisuus ja nopeus kokoonpanosta ja asennuksesta kiinnitysyhteyksien ansiosta.
 • Ei tarvitse tarvikkeita rakennettaessa.
 • Suunnittelu osoittautuu vahvalta ja käytännöllisesti katsoen hermeettiseltä alhaalta (käyttäen P-lohkoja), joten sinun ei pitäisi pelätä konkreettisia vuotoja.
 • Säätiö muodostaa oikean geometrisen muodon ja sen kantavuus ei huonone millään tavoin.
 • Lohkojen mukana toimitettujen reikien ansiosta putkien asennus on yksinkertaista.
 • Helppo - kaikki työ voidaan tehdä yksin.
 • Tulevaisuudessa muotti toimii lämmöneristyskerroksena, eikä säätiön lämmittämiseen tarvita.
 • Se on erinomainen vedeneristys, koska polystyreenivaahto ei kosteudu.
 • Huolimatta korkeammasta hinnasta verrattuna tavallisiin levyihin, EPS EPS -kaiverrus maksaa itsestään, koska se nopeuttaa ja helpottaa asennusta, helpottaa kaatamista ja säästää eristystä.

Kuten missä tahansa tekniikassa, tämäntyyppisellä muottirakenteella on useita rajoituksia:

 • On parempi olla käyttämättä tällaista muottia alueilta, joiden vuotuinen keskilämpötila on alle 0 ja erittäin pakkasella.
 • Jos laajennettu polystyreeni on liian ohut tai huonolaatuinen, se voi jäädyttää.
 • Huono EPS 20 vuotta tulee käyttökelvottomaksi, eristys on päivitettävä ja säätiön kantavuus heikkenee.

Muottien asennus

Muottien rakentamisen valmistelu alkaa tavalliseen tapaan maaperän valmisteluun, joka perustuu tulevan säätiön merkintöihin. Merkitsemällä kaivetaan hieman suuremman leveyden kaarteita kuin pysyvien muottien lohkojen päälle, 10-15 cm paksuinen hiekkalaatta on pakattu pohjaan ja tiivistetty. Tarvittaessa tehdään viemäröintityöt.

Muottiosat sijoitetaan valmiisiin kaivantoihin ja lukittuvat kattokokonaisuuksiin. Vahvikkeena voi käyttää samaa sauvaa ja samaa tapaa kuin perinteisellä pohjamaalateknologialla, vain sauvat asennetaan erityisiin uraseinämiin muottielementtien sisällä (komposiittivahvistin on toiminut hyvin, raskaan painon vahvistamiseksi tarvitaan lisää telineitä, sitten sisempää tilaa se kaadetaan betonilla, joka on kerros kerroksittain tasoitettuna ja rammed.

Kuten missä tahansa uudessa tuotteessa, varsinkin sellaisessa tärkeässä asiassa kuin pohjaan kaataminen, laajennetun polystyreenin kiinteä muotti nostaa esille eräiden mestareiden kysymyksiä. Erityisesti, miten materiaali käyttäytyy useiden vuosikymmenien jälkeen.

Punnitsemalla kaikki hyvät ja huonot puolet ja tekemällä päätös tulee perustua talon, ilmaston ja maan erityishankkeeseen sekä rakentamiseen käytettyyn aikaan ja rahoihin.

Polystyreenivaahtomuovin pysyvän muottirakenteen perusta

Vaahtomuovin pysyvä muotti pohjaan

Monoliittisten teräsbetonijärjestelmien rakentamisen aikana (perustuksen monoliittisen laattalaitteen teknologia) muotti on tärkeä rooli - muoto, johon betonipää kaadetaan. Perinteisesti tämä rakenne on koottu puupaneeleista (alumiiniprofiilien valinta) tai metallista, jotka poistetaan betonin kypsymisen jälkeen.

Tämäntyyppisen muotin määritelmä on siis irrotettavissa. Äskettäin monet kehittäjät käyttävät kuitenkin kiinteitä rakenteita, jotka eivät vaadi purkamista (laite on pysyvä rakennustyö säätiölle).

Vaahtomuovin perustukseen tarkoitetut muotit viittaavat tähän tyyppiin.

Vaahtopolystyreenimuottityyppien suunnitteluominaisuudet

Vaahtomuovin pysyvän muottien elementit ovat PSB-S: n levyjen muodostamia onttoja lohkoja. Seinän paksuus - 40, 100 tai 150 mm. Lohkojen pituus on saatavana kahdessa koossa - 1000 mm ja 2000 mm (kaksoislohko).

Säätiön pyörimissuunnat ovat kulmaelementit, joiden kummankin sivun pituus on yhtä suuri kuin yhden lohkon pituus - 1000 mm. Muottien seinämien väliset etäisyydet ovat hyppyjä. Se vastaa kaatuneen betonin paksuutta.

Riippuen muotin tarkoituksesta, tämä parametri voi olla 15, 20, 25 tai 40 cm.

Polystyreeni vaahtomuottien edut

Vaahtomuottien tärkein etu, johon valmistajat kiinnittävät erityistä huomiota - korkea asennusnopeus (tee se itse -moduuli perustukselle).

Asiantuntijoiden mukaan monoliittisen säätiön rakentaminen tällaisten muottien avulla nopeutuu 30 prosentilla perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Selkeät kohdat polystyreeni-vaahtomuottien selkeille eduille ovat seuraavat:

 • rakenteiden helppous ja sen lujuus: pienen massan omaava vaahtobetoni sietää täydellisesti staattisia ja dynaamisia kuormia betonin kaatamisesta;
 • hyvä polystyreeni-vaahdon lämmöneristysominaisuudet helpottavat kehittäjää toiminnasta perustuksen lisäeristykseen;
 • polymeerin ominaisuudet mahdollistavat, ilman mitään erityisiä komplikaatioita, kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

Laajennettu polystyreeni on inertti suhteessa kemiallisiin vaikutteisiin, se ei roiskuu eikä absorboi kosteutta.

Toinen tärkeä lisäys: vaahtomuottien muodostaminen on helppoa omilla käsillä, erityiset lukot on tarkoitettu yksittäisten elementtien liittämiseen.

Polystyreeni vaahtomuottien haitat

On olemassa vaahtomuovia ja useita haittoja:

 • suhteellisen lyhyt käyttöikä: polystyreeni-vaahdon eristysominaisuudet sekä vedenpitävyys vähenevät ajan myötä. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin asunnonomistaja joutuu toteuttamaan useita toimenpiteitä talon maanalaisen osan eristämisen ja vedenpitävyyden lisäämiseksi tai hyväksymään lämmön menetyksen lisääntymisen;
 • Kun monoliitti kaadetaan polystyreeni- vaahtomuotoihin, kylmäsilta alustan pohjan ja maan väliin jää eristämättä. Tämä haittapuoli uhkaa kumota lämmöneristyksen vaikutuksen, joka polymeerimuottien valmistajat ovat niin ylpeitä;
 • jos talossa on lämmitetty kellari, vaahto vapauttaa haitalliset aineet - pari jäännösstyreeniä;
 • Betonin kaatopaikalle asetetaan erityisvaatimukset - massa on kaadettava koko kehän ympäri asteittain pienikokoisissa kerroksissa. Tämä johtaa väistämättä tämän toimenpiteen ajoituksen kasvuun;
 • korkea muottitarjonta - hinnat alkavat 0,5 tuhatta ruplaa. 1 neliöön. m.

Monet kehittäjät ovat hämmentyneet vielä yhdestä asiasta: valmiissa lohkossa kalvot on valmistettu samasta polystyreeni-vaahdosta. Kysymys herättää - miten ajan myötä tämä vaikuttaa monoliitin vahvuuteen?

Kuitenkin jotkut valmistajat täydentävät split-polystyreenilohkoja ja metallisilloja.

DIY kalvo muottiin

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä rakentamismenetelmät ovat kuitenkin yhä suosittuja. Muotti on tehty eri materiaaleista, mutta käytännöllisin mielin mielenkiintoisin on irrotettava vaahtomuotti. Olisi oikeutetusti kutsua sitä polystyreenivaahtomuoviksi, polystyreeni vaahto on eräänlaista vaahtomuovia.

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Toinen yleinen nimi on penoplex, se on saman polystyreenivaahdon tavaramerkki, valmistaja valmistaa polystyreenilevyjä seinien eristykseen tämän merkin alla ja pysyväksi muottirakenteeksi. Siksi, jos olet kiinnostunut "penoplex-muotista", etsit miten tehdä penoplex-muotti omalla kädellä - jatka lukemista artikkelista, tämä on juuri sinun etusi.

Kiinteiden muottien tyypit laajennetusta polystyreeniä

Kiinteiden muottien tyypit laajennetusta polystyreeniä

Valmistettu pysyvästä vaahtomuovista useissa versioissa.

 • Polystyreeni ontto lohkot, joissa on irrotettavat ja irrotettavat jäykistävät kylkiluut, jotka muistuttavat LEGOn lasten suunnittelijaa. Rakennuksen aikana muodostuu betoniteräksen ja polystyreenivaahtomuovin komposiittiseinä, joka on helposti päällystetty ja päällystetty. Block-muotti on laajalti käytetty kantavien seinien muodostamiseen.
 • Kiinteä vaahtomuotti.
 • Vahvistetut polystyreenipaneelit, joiden paksuus on 10-250 millimetriä, vahvistettu vahvistusverkolla. Tuloksena oleva seinä on helposti betonoitua ruiskuttamalla.

Kaarevat muottiyksiköt

Näiden perustyyppien lisäksi valmistetaan polystyreeni-vaahtoblockeja, joilla on kaareva geometria, jolloin rakennetaan epätavallisen arkkitehtuurin rakennuksia.

Edut vaahtopolystyreeni-muottien seinistä ja perustuksista

 • Polyfoamilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, mutta poistuessa lämmitetyistä muureista, joilla on huomattava melun eristyneisyys, ilmenee.
 • Tämän materiaalin käyttö mahdollistaa nopean rakentamisen (riittävästi kokemusta).
 • Pohjamateriaalin vaahtomuovin muotti mahdollistaa talonrakennuksen tärkeimmän elementin energiansäästöön ja lämpimään.
 • Polyfoam suojaa seiniä sienistä, mätää, ei pelkää termistejä;
 • Lohkojen alhainen hinta tekee teknologiasta hyvän valinnan niille, jotka etsivät optimaalista hinta / laatusuhdetta.

Menetelmän haitat ovat mahdottomuus toteuttaa rakennustöitä talvella ja kehityksen monimutkaisuus. Polyfoam on dielektrinen, on tarpeen maata talon.

On valittava urakoitsijoita, jotka pystyvät työskentelemään tällaisella tekniikalla - yksinkertainen, mutta erilainen kuin muut. Lisäksi tiloissa jotkut kuluttajat sanovat korkeaa kosteutta - on tarpeen järjestää pakattu ilmanvaihto.

Pysyvä vaahtomuovimuotti, jossa on omat kädet - tekniikka, hienovaraisuudet ja vivahteet

Miten polystyreeni-vaahtomuovit tehdään? Kiinteän muottirakenteen asentaminen on selkeä kaikille rakentajille.

Säätiön taso tasoitetaan, jos se on tarpeen, se voidaan tehdä useiden rivien avulla. Säätiön tason on oltava tarkka, koska se ei joudu tasoittamaan sitä lohkoissa liuoksen paksuuden vuoksi. Vedeneristys asetetaan pohjaan ja sitten lohkot asetetaan.

 • Ensimmäinen rivi lohkojen päälle asetetaan pystysuoralle vahvikkeelle, joka jättää perustan. Ensimmäisen kerroksen asettamisen jälkeen lujituksen levyt on sijoitettu lohkojen uriin (vaakasuoraan). Muotoilun kerääntyminen ylöspäin on tehty kuten LEGO kuutiot, mutta sinun on tarkkailtava huolellisesti pystysuuntaista kohdistusta.
 • Kolmen tai neljän rivin vaahtolohkojen jälkeen ne alkavat täyttää liuoksen, sillä se on välttämätön tiivistys syvällä värähtelijällä tai käsin. Täytä puolet ylimmän rivin lohkosta.
 • Kaikki viestinnät tulee tuoda seiniin reikiin ennen betonin kaatamista.

Tuloksena on sandwich-tyyppinen seinärakenne, kaksi kerrosta polystyreeniä ja monoliitti niiden välillä.

Kuinka laskea rakentamisen kustannukset?

Jotta laskettaisiin pysyvän muottitarran rakentamisen kustannukset polystyreenistä, sinun on otettava huomioon seuraavien materiaalien nykyinen arvo:

Joitakin vinkkejä

Styroksi-materiaali on melko lempeä, kevyt, se on säilytettävä auringonpaisteessa ja tuulelta suojassa. Varsinkin tuulesta - joten ei olisi tarvetta kerätä jengin lohkoja koko piirin alueella.

Tyypillinen virhe, joka johtuu tekniikan olemuksen väärinkäsityksestä ja banaanien väärinkäsityksestä siitä, kuinka paljon betonia on: keräämään vaahtomuovi muottiin koko seinän korkeudelle, tilaa 20 tonnia betonia, yritä rakentaa monoliteettinen talo yhden päivän aikana. Joten et voi tehdä - tämä menetelmä ei ole nopeiden rakennusten rakentaminen.

Muita suosittuja muotojen tyyppejä

Polystyreenivaahdon lisäksi on olemassa useita materiaaleja, joita käytetään monoliittirakenteiden pysyvien muottien luomiseen.

 • Kevytrakentaminen - kallis, vanhentunut.
 • Steklomagnezitovye-muotti - käytetään pääasiassa täyttämään sisäiset väliseinät.
 • Arboliittimuotti hiutaloista ja sementistä. Se on erinomainen rakennusmateriaali, mutta tällaiset rakenteet ovat melko kalliita.

Tämän luettelon päätteeksi voimme sanoa, että polystyreeni-vaahtomuovilaminaatti on nykyään edullisin vaihtoehto rakennusten rakentamisessa käyttämällä uusia tekniikoita - yksinkertainen, kestävä ja upea eristys tulevasta seinistä.

Kotelo polystyreeni-vaahdon perustukseen

Kuten jo tiedätte, betonirakenteen rakentamisessa käytetään muottirakennetta betonimassan muodostavana elementtinä, kunnes se kovettuu. Se on irrotettava esimerkiksi puukuvista tai kiinteästä. Jälkimmäisessä tapauksessa on suositeltavaa polystyreenivaahdon pohjaan hankitut muottipesät, joita käsitellään tässä artikkelissa.

Hyödyt ja haitat laattojen vaahtokartongista

Aloitetaan siitä, että laajennetun polystyreenin lohko on lohko (kiinteät lohkot, jotka on suunniteltu nauhateollisuuden kiinteälle paksuuteen) ja kokoontaitettavat. Tuotannossaan pääaine on kaasutäytteinen polymeroitu styreeni, joten nimi - polystyreeni vaahto. Jos etsit tietoja kiinteästä vaahtopolystyreeni-muotista Internetissä, ensimmäiset hakutulosten sivut haittaavat sinua tämän ratkaisun runsaudella. Löydä jotain merkittävää, mikä osoittaa, että säätiön ominaisuudet, jotka on rakennettu tällaisen rakennusmateriaalin käytön kanssa, ovat ongelmallisia. Ei ole yllättävää, koska polystyreenin ei-irrotettavien muottien aktiivinen käyttöönotto yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa alkoi vasta äskettäin. Meillä tulee olemaan rohkeampaa ja yritämme ymmärtää muottien etuja ja haittoja laajentuneen polystyreenin perustalle.

 • alustan rakentamisen nopeus. Ensimmäinen asia, joka sulkee silmän, ja polystyreeni-vaahtomuovilohkojen valmistajat kiinnittävät huomiota tähän, tällainen ei-irrotettava muotti on rakennettu hyvin nopeasti suunnittelijana. Myyntiin kiinnostuneiden yritysten vakuutusten mukaan säätiön rakentamisen nopeus vähenee 30%;
 • kevyet ja melko kestävät mallit. Paksun polystyreenin lohkot, joita käytetään pysyvän muottirakenteen elementteinä, ovat riittävän kevyitä, mutta silti ne kestävät betoniseoksen paineen kaatamisen aikana;
 • lämmön- ja ääneneristys. Käyttämällä kiinteää polystyreeni-vaahtomuovia ei voi olla huolissasi säätiön lisäeristeestä - se on jo asetettu yhteen käsiteltävän materiaalin kanssa;
 • tyypilliset muottirakentamisen ratkaisut helpottavat viestinnän rakentamista kotona

Tarjotettu tar

Nyt puhutaan joistakin polystyreenistä irrotettavien muottien puutteista:

 • kestävyyttä. Ehkä mielenkiintoisin indikaattori rakennusmateriaalista, jota harkitsemme. Käytämme keskenämme I. Bessonovin tutkimusta, jonka tarkoituksena on tutkia julkisivujen eristysjärjestelmien kestävyyttä, ja niitä voidaan soveltaa perustan kellariin, joka on pystytetty pysyvien muottien avulla. Näin ollen polystyreeni-vaahtomuottien käyttöikä (lohkon suunnittelussa) oli 20 vuotta. On pidettävä mielessä, että tämän ajan kuluessa materiaalin ominaisuudet muuttuvat huonommiksi - lämpöeristys ja muut vaikutukset tasoitetaan. Oletko valmis, parhaimmillaan, 20 vuoden kuluessa korvaamaan lämpöeristetaso uudella?
 • ympäristöystävällisyys. Jos rakennat taloa ilman kellarissa, niin mikään ei uhkaa sinua. Jos tilanne on päinvastainen, on aika ajatella: vaahtomuovimuotti laajennetun polystyreeni-pohjaan on voileipä, joka on valmistettu ehdollisesti kestävästä materiaalista, joka ei pidä lämpöä kovin paljon. Niinpä kellarikerroksessa on seinään päällystetty materiaali, jonka pinnasta riippuva styreenipäästö riippuu huoneen ilman lämpötilasta. Päätimme tehdä lämmitettävän kellarin - ajan mittaan, saat annoksesi ole kaikkein hyödyllisin aine;
 • noin säätiön pohjasta. Säätiön sivusuoja on hyvä. Mutta entä ainoa? Loppujen lopuksi sallikaa meidän kutsua sitä tällä tavalla, kylmäsilmä yhtäkkiä ylittää merkittävän osan lämpöä eristävästä vaikutuksesta, johon polystyreeni-vaahtomuottien valmistajat estävät huomiota;
 • kustannukset. Toinen kompastuskivi on tällaisen maukkaan ratkaisun hinta. Muuten se alkaa 500 ruplasta neliömetriä kohden, täällä on vielä syytä lisätä kuljetuskustannuksia. Lopuksi, kuinka paljon se maksaa säätiö tällaiselle teknologialle, ja onko se halvempi perinteisillä tavoilla?
 • noin betonin muottien kaatamisesta. Jos valitset valmiiksi valmistetut muottilohkot (ja niiden leveys on yleensä pieni), valmistaudu siitä, että betonin kaatoprosessi voi viivästyä - betoni on asetettava tasalaatuisiksi koko säätiön alueelle;
 • polystyreeni "vuoria" monoliitissa. Erikseen mainittakoon, että laajennetun polystyreenin valmiiden lohkojen lujuus saavutetaan hyppyjen läsnäolon takia, jotka myös valmistetaan tästä materiaalista. Useita kysymyksiä ilmenee välittömästi: eikö se vaikuta monoliittien voimakkuuteen ja mitä tehdä, kun materiaalin käyttöikä loppuu?

Päätös rakentaa perustus käyttämällä kiinteää polystyreeni vaahtomuovia lopulta vain teet itse. Toisaalta kyllä, tämä vaihtoehto näyttää yksinkertaiselta ja tehokkaalta. Mutta mitä tapahtuu todellisuudessa - vain aika kertoo!