Pysyvä muotti

Puiset tai tiilitalot oikeutetusti ovat faneja. Mutta kaikilla hyveillä heillä on yksi erittäin merkittävä miinus - niiden rakentaminen ei ole nopeaa. Ne, jotka ajattelevat oman kodin rakentamista, mutta joilla ei ole riittävästi aikaa varastossa eikä heillä voi olla suurta osaamista rakentamisessa, on edelleen valittava monoliittinen tapa rakentaa asuntoja. Artikkeli keskittyy pysyvien muottien taloon.

sisältö:

Jotta voidaan täyttää säätiön ja seinät tällaisen talon käytetään muotti. Se voi olla irrotettava (eli purettava sen jälkeen kun työ on valmis) tai kiinteä. Toinen vaihtoehto pysyy paikallaan laastin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, ja kaikki ulkoiset viimeistely suoritetaan suoraan muottien päällä.

Talo pysyvän muottien tekniikasta

 • Muotti ei ole muuta kuin lomake. Muistat lapsesi peleistä hiekkalaatikkoon tai kuvittele, että emäntä kaada taikinan kakun päälle erityisissä säiliöissä leivontaan. Mutta toisin kuin annetut esimerkit, lomake pysyy paikallaan, jolloin se tulee osa seiniä tai säätiötä.

Talot kiinteästä puutavaran valokuvasta

 • Pysyvä muotti on koottu lasten suunnittelijan periaatteen mukaan eri kokoonpanolohkoiksi. Asennuksen periaate muistuttaa tiilimuurausta. Rakenteilla on urat tai erityiset lukitustyyppiset liitännät.
 • Kiinnitä tarvittaessa vastakkaiset lohkot kiinnittimiin. Varmista, että käytät pystysuoraa vahviketta ja että rakenne kestäisi sisäpuolelta kohdistettua painetta laastilla, kaataminen suoritetaan sarjassa. Kussakin lähestymistavassa sementti täytetään korkeudella, joka on yhtä kuin kolme tai neljä riviä lohkoa.
 • Muottielementit on tehty laajennetusta polystyreenistä tai eräistä muista materiaaleista, jotka edistävät lämmöneristystä.

Pysyvän muottien käytön edut

 • Monoliittiset rakenteet ovat kestäviä itsenäisesti. Vasen muotti luo uuden kehyksen, joka vahvistaa tulevan talon seiniä.
 • Monoliittiset seinät asettavat vähemmän painetta säätöön, joten kun kehitetään malleja taloja varten pysyvästä muottirakenteesta, on mahdollista laskea variantti, jossa talon kerrosten lukumäärä kasvaa.
 • Asunnon ääni ja lämpöeristys. Polystyreeni-vaahto on erinomainen materiaali kodin eristämiseksi, ja sen ominaisuuksia täydentää se, että se täydellisesti tukahduttaa äänet. Kiinteän puunhankinnan rakentaminen on omalla tavallaan samanaikaisesti lämpenemisen ja äänieristyksen kanssa.
 • Vähemmän aikaa työvoimaa. Säästä, kun rakennat omaa kotisi, tarvitset viisaasti. Vuokraa kalliit rakennuslaitteet poistetaan monoliittitalon arvioista. Kyllä, ja vapaaehtoiset tai työntekijät eivät tarvitse paljon. Kaatoprosessi on nopea. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijöiden ei tarvitse maksaa ylimääräistä lisäaikaa laitoksessa.
 • Tilaa tilaa. Vapaa tila, jopa yksityisten talojen sisällä, suunnitellut henkilökohtaiset projektit, ei koskaan riitä. Monoliittiset seinät ovat ohuempia kuin tiilet, mutta ne suojaavat omistajiaan aivan kylmältä, ja ne säästävät paljon tilaa sisällä.
 • Jatkamalla keskustelua säästämisestä, minun on sanottava, että kiinteän muottien ansiosta et voi ylilataa lämmitykseen talon myöhempää käyttöä varten.
 • Kestävyys. Jos noudatat tekniikkaa pienimpiin yksityiskohtiin, polystyreenilohkoilla ja betonilla muodostuvat seinät kestävät ainakin vuosisadan.
 • Helppo viimeistely. Lohkot luovat hyvän seinän litteän pinnan, joka mahdollistaa ilman vaivattomuutta ja ylimääräisiä kustannuksia tasojen tasoittamiseksi tekemään lopullisen viimeistelyn sekä kadulta että talon sisällä.

Mikä on pysyvä muotti

Laajennetut polystyreenilohkot ei-erotettavissa olevien muottien asennusta varten

 • Nämä ovat onttoja elementtejä, joilla on eri paksuus. Materiaalin ulkopuoli on paljon sisäistä - se on vastuussa lämmön säilyttämisestä talossa. Lohkot itsessään ovat riittävän vahvoja, jotta liuos täyttyy, ei-hygroskooppinen ja kohtuuhintainen.
 • Tiilimuodossa oleva kokoonpano lisää rakenteen lujuutta ja lisää jäykkyyttä seinään lisää lujitusta. Venttiilin tankoja, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat päällekkäin. On tärkeää valita oikea halkaisija sekä betonin merkki.
 • Viestintä, mukaan lukien sähköjohdotus, asetetaan lohkojen esileikkautuvien reikien läpi. Kaikki työ on suoritettava ennen valun aloittamista. Lähtö on eräänlainen voileipä, jossa raudoitetun betonin "täyttö" suljetaan eristyskerrosten väliin.
 • Laajennetun polystyreenin vastustajat korostavat, että tämä materiaali ei ole ympäristöystävällinen. Mutta se on pikemminkin valmistajan valitseminen. Kaikilla standardeilla ja määräyksillä valmistettu polystyreeni ei aiheuta vaaraa terveydelle. Riittävät sanoa, että nälkäiset eurooppalaiset palkkiot ja tutkimukset sallivat tämän synteettisen materiaalin käytön yhdessä ruoan kanssa. Siksi hankkimalla materiaalia, sinun kannattaa tutustua laatuvarmenteisiin, äläkä ajautua epäilyttävien rahaetuuksien jälkeen.
 • Mutta polystyreenin höyrynläpäisevyyden vuoksi asiat ovat todella huonoja. Mutta ongelmia ei esiinny, jos hyvin harkittu ilmanvaihtojärjestelmä.

Polystyreeni-betoni on hengittävä materiaali.

 • Se on höyryä läpäisevä, koska se perustuu sementtiin. Lohkojen asettamisella on erityinen liima, sitova vahvistus ja sitten kaadetaan. Vahvuuden suhteen ne ylittävät vaahtoutuneen polystyreenin muotti.
 • Sementtipohjaiset lohkot vaihtelevat myös erinomaisesti. Joten on olemassa useita eri kokoja ja muunnoksia varten tehtyjä seinämateriaaleja, voit ostaa erikseen elementtejä pylväiden, pystysuorien tai kantavien lattiapalkkien, vaipan tai vyönauhojen muottiin.

Chip-sementtilohkot

 • Tämä hollantilaisten kehittäjien keksintö. Ne tunnetaan vuosisadan 30-luvulta. Niiden tuotantoa varten käytetään suuria havupuita (se muodostaa noin 80-90% koko materiaalikoostumuksesta). Siruja käsitellään erityisillä lisäaineilla ja suljetaan kipsin, sementtiklinkkerin ja joidenkin muiden lisäaineiden (Portland-sementti) seoksella.
 • Edut ympäristöystävällisyyden lisäksi ovat ilmeisiä:
  • korkea lujuus taustan pienellä painolla;
  • höyryläpäisevyys;
  • lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
  • säänkestävyys;
  • pakkasvaste.
 • Paloturvallisuus saavutetaan erikoiskäsittelyllä, ja tällaiset lohkot eivät myöskään pelkää mätää, homeita ja tuholaisia. Ne leikataan ja työstetään helposti. Muottirakenteita valmistettaessa laatat on sijoitettu toisiaan vasten ja kiinnitetty lankavastuksilla. Ne eivät liitä vain rakenteellisia elementtejä, mutta eivät salli seinän poiketa pystysuorasta. Materiaalin mitat ovat standardit: 2000 × 500 × 35 mm.
 • He löysivät toisen käytön: usein siruja - sementtilevyjä käytetään eristämään julkisivuja tai rakentaa pieniä paneeli taloja, jotka on suunniteltu elämään kesällä.
 • Vahvistaa rakennetta on vähemmän. Vahvistukset edellyttävät kynnysikkunaa ja oviaukkoja, sarakkeita. Ja itse seinät on vahvistettu merkittävällä 2,5 tai 3 metrin välein (polystyreeni vaahtolohkojen muottiin, väli on 1 metri). Yhden lähestymistavan mukaan kaadetaan seosta, joka liikkuu kehän ympäri, mittarin korkeuteen (kaksi riviä). Tiiviste kaatoi betonia liittämällä.
 • Koska pysyvän muottirakenteen materiaalin ensimmäinen versio on yleisempi, tarkastele esimerkiksi esimerkkinä polystyreenivaahtolohkojen rakentamisen tekniikkaa.

Rakennetaan taloja pysyvistä laatoista omilla käsillään

Joten, on säätiö, joka on sopivin tapa maaperälle. Useimmiten se on nauhapohja. Joka tapauksessa se peitetään ensin kerroksella vedeneristysmateriaalia ja sisään vedetään vahvistetut sauvat.

Ensimmäisen rivin asettaminen

 • Lohkot kiinnitetään varovasti vahvikkeeseen, joka kiinnitetään toisiinsa valmistajan suositusten mukaisesti (langankiinnikkeet). Aloita kulmaelementit. Niiden välillä on kätevää vetää johtoa tarkastamalla sen kanssa, kun jäljellä olevat lohkot asetetaan peräkkäin. Materiaalin päissä on harjanteita ja uria. Tämän tyyppinen liitäntä pitää kaikki muotin osat paikallaan. Ensimmäinen kerros on tulevan rakennuksen perusta. Tässä vaiheessa asetetaan sisäisten väliseinien ja sisääntuloryhmien aukot. Kaikki tekniset viestinnät muodostetaan välittömästi. Lohkojen konstruktiivinen ominaisuus (sisäiset tyhjät tilat) antavat kätkeä kaikki tarvittavat johdotukset seinien sisäpuolelle. Älä unohda tuuletusta.

Toisen rivin asettaminen

 • Toisen rivin lohkot on pinottu syrjään, kuten tiiliä. Tällainen ligaatio antaa lujuutta ja jäykkyyttä. On tärkeää varmistaa, että pinoisten lohkojen sivut ovat kohdakkain. Muista tarkistaa taso, jotta se ei pääse poispäin pystysuorasta. Ensimmäisen ja toisen rivin kiinnitysosat ovat helppoja. Elementtien pinnan urat suljetaan kevyen paineen jälkeen.
 • Kolmas polystyreeni-vaahtolohkon rivi asennetaan samalla tavalla kuin toisen tason asennus.

Juotto ratkaisu.

 • Betoni kaadetaan ympäröivän alueen ympärille pystysuoralla muottirakenteella. On tärkeää täyttää täytetty seos. Täyttösulun matalalla syvyydellä voit käyttää tätä tarkoitusta varten vahvistuspalaa: se toimii kuin pikaliitos - ne puristavat betonia voimakkaasti tyhjentääkseen tyhjiä aukkoja ja tuhoavat ilmakuplat. Optimaalinen pituus lasketaan seuraavasti: lohkon korkeus on kerrottava arvolla 3. Mutta syvä värähtelijä hankkii työn nopean suorittamisen. On paljon tehokkaampaa selviytyä ratkaisun tiivistämisestä. Tällöin sen työosan halkaisija ei saa olla yli 4 cm.
 • Asiantuntijat suosittelevat, ettei sementtiä siirrä lohkojen yläkerroksen päälle loppuun asti. Jos täytät puolen viimeisen rivin, sauma piilotetaan polystyreeni-vaahtomuottien elementteihin. Joten seinät vahvistuvat. Neliömetriä kohti sinun tulee kaataa 0,075-0,125 m³ laastia.

Neljännen ja sitä seuraavan rivin asettaminen

 • Seuraavissa rivissä olevilla lohkareilla on sama algoritmi, joka on kuvattu. Kun kuudes rivi tulee paikalleen - betonin kaatamisen toiminta toistuu. Slab-muotti toimii parhaiten asiantuntijoiden tuella. Teknologia on seuraava. Lohkareiden rivissä, jossa lattiapalkkeja (tai lattiamateriaaleja) suunnitellaan, tarvittavat mitat ruopataan. Leikkausfragmentti ei saa olla suurempi kuin 1/4 muottielementistä. Nyt palkit asennetaan paikoilleen ja täyttö on tehty.

Lopullinen vaihe

 • Pysyvän muottien talon viimeistely on yksinkertaista. Lohkojen kovaan tarttumiseen kipsiseoksesta johtuen se sallii tasaisen ja helposti. Monoliittisiin taloihin tehdyt kattopinnat eivät poikkea kattorakenteiden rakentamisesta eri teknologioihin rakennetuissa rakennuksissa.

Kiinteiden muottien videotalo

Mitä voit tehdä perimätiedostosta?

Jos kotiopettajalla on vahvuus tarkalleen, täsmällisesti ja johdonmukaisesti toiminnoissaan, hän voi itse valmistaa kiinteän muodon säätiölle. Sinun on valittava useita sopivia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri,
 • sementtijuova-aluksella,
 • tasainen liuskekivi.

Kaikki ne ovat melko vahvoja, kosteutta kestäviä, joustavia. Ainoa indikaattori, joka näillä materiaaleilla ei ole, on lämmöntuotanto. Sen vuoksi sinun on myös hankittava jotain lämpöä varten (esimerkiksi mineraalivilla). Tarvitset myös vedenpitävät materiaalit, varusteet, sementti-hiekkakomponentit, sarjan kytkentäruuvit ja mutterit rakenneosien kiinnittämiseen yhteen.

Pysyvän muottirakennuksen talo

Mikä on lämpö talo? Tämä rakennus rakennettiin käyttämällä kiinteää muottia, joka oli valmistettu polystyreenistä. Rakentaa rakennusta tähän tekniikkaan omilla käsillään on melko yksinkertainen. Neuvottomme asianmukainen soveltaminen - tämä on jo 100% onnistunut rakentamisessa. Voit tutustua kaikkiin tarvittaviin rakennustöihin lukemalla tämän artikkelin.

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Joka vuosi on monia uusia tekniikoita ja kehitystä modernissa rakentamisessa. Yksi pysyvän muottirakenteen valmistusmenetelmä on yksi niistä. Hän sai suosionsa ansioidensa takia. Ei kallista, aikaa säästävä, helppokäyttöinen. Tämä menetelmä on kerännyt paljon innovaatiota ja täyttää kaikki asianmukaiset vaatimukset. Suunnittelun ja yksinkertaisuuden vahvuus vaikutti rakentamisen nopeuteen. Pysyvän muottirakenteen asentaminen on eräänlainen suuri suunnittelija, joka kootaan yhdeksi, ja asennus ja ratkaisu täyttävät tyhjät. Termo-talon rakentaminen on mahdotonta ilman pysyvää muottirakennusta, vaan sitä käytetään vain tällaiseen taloon.

Pysyvän muottien edut ja haitat

Jokaisella rakenteella ja jokaisella materiaalilla on sekä positiivisia ominaisuuksia että negatiivisia puolia. Jos haluat tietää, mitä työskennellä kanssasi, sinun on tiedettävä enemmän heistä. Tarkastele näitä ominaisuuksia lähemmäksi. Laadukasta työtä varten on otettava huomioon kaikki pysyvän muottirakenteen ominaisuudet.

Pysyvän muottien edut

 • Seinien rakentamisen lyhyin aika verrattuna muihin tekniikoihin;
 • Helppokäyttöisyys, joka vähentää työn itsensä aikaa;
 • Seinä on erittäin kestävä;
 • Saatavuus hinta, joka vaikuttaa myönteisesti rakennuttajan taloudelliseen asemaan;
 • Mukavuus itsenäiseen työskentelyyn. Tällainen työ ei edellytä lisärakennuslaitteita;
 • Tämä muotoilu säästää jopa 40% lämmityksestä.
 • Styloforeilla on suurempi vastustuskyky ikääntymiseen.

haittoja

 • Lisääntynyt kosteus rakennettuun huoneeseen, koska tämä haitta, huoneen usein tuuletus on välttämätöntä;
 • Tällaisella materiaalilla, kuten polystyreenivaahdolla, on edelleen suuria epäilyksiä sen terveyden turvallisuudesta;
 • Yli 90 asteen lämpötiloissa se voi vapauttaa haitallisia aineita elämälle;

Pysyvän muottirakennuksen talo: rakennustekniikka

Pysyvän muottirakennuksen talo: rakennustekniikka

Kiinteiden muottien käyttö rakentamisessa on useita etuja. Ensinnäkin on helppo asentaa. Rakenteen lukkorenkaiden elementit ovat erittäin helppoja koota ilman kiinnitysratkaisuja. Ensimmäinen askel on täyttää säätiö, kuten mikä tahansa rakennustyön aloittaminen. Meidän valitsemaamme tyyppi on monoliittinen levy sopivin. Raudoitus on irrotettava pohjasta seinien kiinnittämiseksi edelleen.

Meidän on muistettava, että ilman vedenpitävyyttä ei pitäisi tehdä. On välttämätöntä suojata liuos kosteudelta tunkeutumiselta maaperältä. Asettelulohkot alkavat kaikilla pintojen kohdilla, joissa asennus tapahtuu.

Lohkot alkavat asentaa rakennuksen kulmista ja liittävät ne yhteen vaakatasossa asetetuilla vahvistuspalkkeilla. Kaatamalla betonia sinun täytyy asettaa 2-3 riviä. Kaada Betoni tasolle, joka ei ylitä 50% ylärivistä. Siihen asti kunnes betoni on vielä jäädytetty, se tiivistyy. Polystyreeni-vaahtolohkot on tiiviisti suljettu toisiinsa, mikä pienentää täytetyn liuoksen vuotamisen vaaraa rakenteeseen. Ovien ja ikkunoiden avaamista varten hankitaan erityisiä lohkoja, joissa on pistokkeet.

Ensimmäisen lohkon rivin asennus

Muotti poistetaan betonin täydellisen asennuksen jälkeen noin 20-25 päivän kuluttua. On olemassa myös aukkoja, jotka tulevaisuudessa viimeistellään muilla materiaaleilla. Valmistuttua seinät on viimeistelty. Useimmin käytetty sivuraide tai blockhouse.

Video talon rakentamisesta pysyvästä muottirakenteesta

Tietoja ympäristöystävällisestä vaahtopolystyreeniä

Tietoja materiaalin ympäristöystävällisistä ominaisuuksista on paljon kiistoja. Styreeni - aine, jonka pohjalta valmistetaan polystyreenivaahtoa, pidetään ihmiskehon myrkkynä. Sitä pidetään haitallisimpana, että kun lämpötila nousee +90 astetta ja yli, tämä aine alkaa vapauttaa aktiivisesti toksiineja ympäristöön. MPC: n normien mukaan se soveltuu kuitenkin täysin yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä kuitenkin.

Säätiö ilman muottirakennetta helpottaa rakennustyötä. Menettely täyttää se on yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran tietoa. Talon rakentaminen ilman muottirakennetta voi johtaa.

Tulevaisuuden talotekniikan valinta on otettava mahdollisimman vakavasti. On otettava huomioon sellaiset tekijät kuin kustannukset, rakentamisen nopeus ja tekninen mahdollisuus.

Monoliittisen rakennuksen tiilimuotti. Jokainen, joka joutui kosketuksiin rakennuksen kanssa, tämä sanojen yhdistelmä kuulostaa hieman absurdilta. Loppujen lopuksi monoliittinen.

Kiinteät muottirakennukset - edut ja haitat

Talon pysyvää muottialuetta, jota kutsutaan myös termohouseiksi. Ja täältä miksi. Talon seinät alun perin koottiin ontosta polystyreenilohkoista. Sitten nämä aukot on vahvistettu kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle ja kaadetaan betoniseosta. Siitä ilmenee yksi monoliittirakenne. Kun kiinteiden muottien tällaisten seinien paksuus on 25 senttimetriä (vakio lohkokoko 1200x250x250 mm), sen lämmönsäästöindikaattorit ovat verrattavissa 50-65 senttimetrin paksuiseen tiiliseinään.

Teknologiahyödyt

Kun analysoimme talojen omistajien arvioita kiinteästä muottirakenteesta, voimme korostaa seuraavia etuja:

 • Talonrakennuksen nopeutettu rakennusaika yhdistettynä edullisiin kustannuksiin;
 • Talon rakentaminen, jossa tällaista kiinteää muottirakennetta käytetään, voidaan suorittaa negatiivisissa ilman lämpötiloissa (-10 ° C asti);
 • Alhainen paine säätöön, mikä mahdollistaa sen kustannusten pienentämisen;
 • Ei tarvitse käyttää voimakkaita nostomekanismeja (niitä voidaan tarvita lattialevyjen asettamiseen);
 • Betoni voidaan kaataa matalapaineisella betonipumpulla tai manuaalisesti erityisen suunnitellun suppilon kautta;
 • Korkeat lämpötilan säästävät seinät;
 • Kyky rakentaa talon minkä tahansa kokoonpanon, helppo kokoonpano runko (lohkot voidaan helposti sahataan ja asennetaan noudattaen periaatetta Lego rakentaja);
 • Tämä tekniikka rakennettu rakenne on suuri;
 • Seinien lujuus niiden pienemmällä paksuudella on verrattavissa tiiliin;
 • Huoneen hyödyllisen tilavuuden lisääntyminen;
 • Asennettujen seinämien lämmittämistä (samoin kuin ääneneristävyys) ei tarvita, lukuun ottamatta rakennuksia, jotka sijaitsevat kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Alhaisissa lämpötiloissa tuotetaan paremmat paksuuslokerot (enintään 50 cm);
 • Talon lämmityskustannusten vähentäminen;
 • Saatavilla on suuri valikoima polystyreeni-vaahtomuovielementtejä (kulmaelementit, lohkot, joissa on pistokkeet laitteen avaamiseksi jne.);
 • Helppo viimeistely. Tällaisia ​​seiniä ei tarvitse kohdistaa ennen viimeistelyä. Niille voidaan käyttää kaikkia viimeistelyaineita (sivuraide, palamaton kipsilevy, keraamiset laatat, jne.);
 • Talot, jotka on rakennettu käyttäen polystyreeni-vaahtomuovia, eivät ole alttiita mätää, muotteja ja jyrsijöitä varten;
 • Mahdollisuus antaa viestintä (kaapelit, putket) seinien sisällä. Tätä varten lohkoissa on erityisiä reikiä;
 • Rakennuksen kulmilla on tarkka geometria;
 • Mahdollisuus käyttää tällaisten muottien lohkojen käyttöä lankaliuskan pohjalle. Tällaisen pohjan vedenpitävyys on tarpeeksi järjestelyä viemäröintijärjestelmästä.

Tekniikan puutteita

Polystyreeniin kiinnitetyn muottien haittoihin tulisi sisältyä:

 • Vaara, että suojaamatonta polystyreeni-vaahtoseinää tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten nesteiden kanssa (bensiini, liuottimet, hapot jne.). Siksi nämä seinät tarvitsevat pakollisen viimeistelyn;
 • Rakennuksen seinämien kuormituksen rajoittaminen (esimerkiksi paine laakerin seinälle ei saa ylittää 70 kiloa);
 • Haitallisten myrkyllisten aineiden vapautuminen kuumentamalla vaahtoa. Siksi suojaa käytetään usein erityisten tulenkestävien kerrosten avulla.

Se on tärkeää! Jotkut tällaisten rakennusten omistajat haluavat purkaa sisemmän polystyreenivaahdon kerrosta. Voit purkaa vaahtoa sisään. On huomattava, että tässä tapauksessa seinien lämmönkestävyys vähenee.

 • Tällaisen muottien huonon höyrykyvyn takia on tarpeen suunnitella talon ilmastointia huolellisesti;
 • Tarvittava maanpäällikkö.

Mitä rakennuksia rakennetaan tällä tekniikalla

Täällä ei käytännössä ole rajoituksia. Tämän tekniikan mukaan voidaan rakentaa:

 • yksityiset talot, mökit, mökit;
 • vähäiset kerrostalot 9 kerrosta;
 • ankkuripaikkoja (karja, broilerikanta jne.);
 • varastot, hangarit;
 • urheilumahdollisuudet (uima-altaat, jääareet, kuntokeskukset);
 • erilaisia ​​julkisia tiloja.

Tärkeitä kohtia

Tällaisten talojen omistajien tarkastelujen perusteella voimme antaa neuvoja - älä käytä vähiten tunnettujen yritysten kiinteää muottiä. Paksun polystyreenin tiheyden on oltava vähintään 25-35 kg / m 3. Muussa tapauksessa se on täynnä:

 • polystyreeni-vaahtolohkojen mureneminen tai halkeilu, mikä edelleen johtaa betonimassan kaatamiseen muottipesästä;
 • muottien kaarevuus betonin painon alle ja tämän seurauksena seinien karheus;
 • vaipan vahvistaminen ja neulominen muottipesät yhteen;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen rakennuksen toiminnan aikana;
 • ja lopulta ajan ja rahan menettäminen.

Ennen kuin ostat tämäntyyppisen muottipuun, muista kysyä myyjältä, että hän antaa hygieenisen todistuksen.

Muut teolliset kiinteät muottipesät

Näihin tyyppeihin kuuluvat:

 1. Kevytrakenteiset lohkot. Vaikuttaa siltä, ​​että ne näyttävät hiukkasilta. Tämä on muotoilun ensimmäinen muoto. Nykyään sitä käytetään harvoin korkeiden kustannusten ja eristysvaatimusten vuoksi.
 2. Lasi-magnesiittirakenteet. Ne ovat kevyitä, mutta niitä ei voi käyttää kantaviin seiniin.
 3. Arbilite-rakenteet. Koostuu sementistä ja puulastuista. Niillä on korkea lämmöneristyskyky, mutta ne ovat melko kalliita.

Pysyvä muotti voidaan tehdä riippumattomasti kosteutta kestävästä vanerista, sementtiä sitovasta lastulevystä tai tasolevystä. Tuloksena on melko voimakas, kosteutta kestävä. Seinällä on kuitenkin vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Siksi sinun on lämmitettävä rakennusta, kuten mineraalivillaa. Tarvitset myös vahvistetut vedeneristys- ja kytkentäpidikkeet.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä talojen rakentamiseen

Yhdistämällä eristys kestävään seinämateriaaliin ja tekemällä seinien rakentamisen nopea ja helppo - siksi kehitettiin kiinteä muotti.

Laajennettu polystyreeni melko kova ja samalla erittäin lämmin materiaali sopii optimaalisesti. Jos otetaan huomioon taloudellinen tekijä - tämän polymeerin alhaiset kustannukset, käy ilmi, että pysyvän muottiteknologian kehittäjät ovat erittäin suosittuja.

Pölypolystyreeni vakio kiinteä muotti on suurikokoisia (1200x250x250 mm) kevyitä lohkoja, joissa on "ikkunoita". Betoni kaadetaan näihin onteloihin ja vahvistin asetetaan.

Polystyreeni-vaahtolohkojen ylä- ja alaosat muodostavat pyöreät tai suorakulmaiset ulkonemat ja syvennykset, joiden avulla ne istuvat tiukasti toisistaan. Jokainen, joka on nähnyt lasten muotoilijan "Lego" tiilet, löytää varmasti paljon yhteistä heidän ja kiinteän muottien välillä.

On olemassa toinen "kokoontaitettava" lämpölohkojen muotoilu, kun käytetään kahta tasomaista yhden tilavuuden muodon sijaan. Tämä laite koostuu kahdesta 50 mm: n paksuisesta vaahtomuovista, jotka on liitetty toisiinsa muovipuskureilla.

Ajatus kiinteästä muottiteknologiasta on hyvin yksinkertainen: keräämme lämpimän seinän rivin rivillä, täyttämällä se betonilla kasvattamalla ja lisäämällä lujitustangot tilavaikutuksen lisäämiseksi. Tuloksena on vankka runkorakenne - vahvistettu betonilohko, jonka sisä- ja ulkopinnat on luotettavasti eristetty vaahdolla.

Täällä ei ole työvoimavaltaista toimintaa, joka on tyypillistä tavallisille tiiliseinille - laastin asettelut, leikkaus ja jakaminen. Lohkot kootaan nopeasti yhteen riviin, ja työntekijä voi vain täyttää ne hienorakeisella betonilla ajoissa.

Muurarien ikuinen ongelma - myös muninnan kulmat ratkaistaan ​​onnistuneesti. Voit tehdä tämän käyttämällä erityisiä nurkkaan vaahtolohkareita täysin tarkalla geometrialla.

Kiinteän muottiteknologian hyvälaatuisen seinärakenteen tärkein edellytys on sileä perusta. Jos sillä on eroja korkeudessa, on erittäin vaikeaa sijoittaa seinälle tarkkoja töitä ilman lisäkastiketta sementtilaastilla.

Tärkeä huomautus! Kiinteää muottirakennetta voidaan käyttää menestyksekkäästi lämpimien seinien rakentamisessa, mutta myös täyttää liuskan perustus.

Teknologiaominaisuudet

 • Säätiön rakentamisen vaiheessa sinun on pystytettävä pystysuuntaiset sauvat, jotta pystyt kommunikoimaan pysyvän muottien seinämän kanssa.
 • Lankojen lujitussuojasta tulee olla riittävän pitkä polystyreeni-vaahtolohkojen kolme ensimmäistä riviä varten.
 • Ensimmäisen ristikon muotoilu on vedenpitävä. Ilman sitä kosteutta virtaa vapaasti betoniin vähentäen seinän lämpöeristystä. Sen vuoksi sinun on käytettävä yhdisteitä, jotka eivät liukene polystyreenivaahtoon.
 • Jokaisen rivin sisäpuolelle asetetaan vaakasuuntaiset lujitustangot kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle.
 • Betoni kaadetaan sen jälkeen, kun kolme riviä muottipaloja on asennettu. Kun betoni on asetettu, seinää voidaan laajentaa edelleen.
 • Ylimielinen ikkuna- ja oviaukkojen välttämiseksi sinun tarvitsee ostaa erityisiä suojuksia ja kiinnittimiä, jotka lukitsevat muottien päitä betonin virran estämiseksi. Aukon yläpuolella, muotti on vahvistettu kahdella rivillä vaakasuoralla vahvikkeella, ja se on tuettu alhaalta taivutuksen välttämiseksi.

Ulkopuolella polystyreenin irrotettava muotti on viimeistelty erikoisliimaseoksilla, joilla on korkea kerroin tarttuvuudesta polymeeripinnoille. Kipsin tai kittien halkeilun estämiseksi lohkoihin liimataan hienojakoinen lasinen verkko, joka sitten suljetaan viimeistelyliuoksella.

Muuntyyppiset verhousmallit pysyviin muottiin eivät aiheuta erityistä ongelmaa edellyttäen, että teet niihin sopivan perustan. Esimerkiksi asennus- ja betonisovitusvaiheessa, sinun on kiinnitettävä seinään palkit tai metalliprofiili. Viimeistelevää koristepeliä tai kiveä varten on metallilankojen betoniin kiinnitetty langan saranat, jotka liitetään muuraukseen.

Levyn kipsilevy tai lasimagnesiitti soveltuu parhaiten sisäseiniin. Se voidaan kiinnittää tavallisella alkupisteellä. Keraamiset laatat ovat myös helposti kiinnitetty laajennetun polystyreeniin pinnalle käyttämällä erityistä liimaa.

Pysyvän muottien edut ja haitat

Puhuminen muottiin käytettävien polystyreenivaahtolohkojen eduista on tarpeen huomata näiden tuotteiden haitat. Eilen ja tänään talojen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennusteknologiaa herättää useita keskusteluja. Kuumimmat kiistat, jos luette arvosteluja rakentamisfoorumeista, toteutetaan ympäristöystävällisyyden ja kestävän polystyreenin suhteen.

Tunne tunteita ja luota laboratoriotesteihin ja käytäntöihin, sanokaa seuraava. Tämän polymeerin terveysturvallisuus vahvistetaan hygieenisin sertifikaattein, jotka jokainen valmistaja saa jatkuvassa muottirakenteessa. Tämä on tosiasia, jota on vaikea sivuuttaa. Tämän tekniikan avulla rakennettujen talojen omistajat ovat asuneet pitkään (3-5 vuotta tai enemmän) eivätkä huomaa epämukavuutta ja kasvavat terveysongelmat.

Polystyreeni-vaahtoblokkien paloturvallisuus sopii nykyisten venäläisten normien ja sääntöjen puitteisiin. Ne kuuluvat palamattomien ja liekkien kestävien materiaalien luokkaan (G1 ja B1). Mutta savun taso on melko korkea - D3.

Tässä on esimerkki polystyreenilevyjen hygieenisestä sertifikaatista (analogiset lohkot kiinteälle muotille).

Vaarallisimpien aineiden - styreenin ja formaldehydin pitoisuuden mukaan kiinteä muotti on normien mukainen.

Tutkittuaan tietoja soveltamisalasta syntyy kuitenkin joitain kysymyksiä.

Vaahdon käyttö seinärakenteiden keskikerroksena on Neuvostoliiton GOST-vaatimus. Nykyään rakennuksen julkisivut ovat tällä materiaalilla kaikkialla.

Mutta sisäisessä käytössä (lohkot menevät ulos yhdestä sivusta huoneeseen), tarvitaan vaahtopolymeerin korkealaatuista eristystä. Eli se ei riitä kittiä ja maalaa sitä. Seinää on peitettävä palonkestävällä kipsilevyllä tai lasimagnesiittilevyllä (SML) ja viimeisteltävä pinta.

Käytössä tämä polymeeri ei ole vaarallinen, mutta tulipalossa, ilman asianmukaista suojaa, se vapauttaa myrkyllisiä kaasuja. Palonkestävä kipsilevy tai kipsi antaa ihmisille mahdollisuuden poistua huoneesta siihen hetkeen asti, kun se on täynnä hajoavan polystyreenivaahdon kaasuja.

Oikeassa suhteessa on sanottava, että laajennetun polystyreenin käyttö sisätiloissa, jos se suojaa suoraa kosketusta tulen kanssa, on vähemmän vaarallinen kuin tavanomaiset taloustavarat, kuten lastulevykalusteet ja -seokset (linoleumi, verhot, tapetit ja muut palavat polymeerit sisältävät materiaalit).

Korkealaatuinen ulkopintainen kiinteä muotti on erittäin tärkeä, koska ultraviolettimateriaalin suora toiminta heikkenee nopeasti. Siksi, kun ulkoseinien rakentaminen on suoritettu, älä kiristä liikaa kipsiä.

Arvioidut hinnat

Kun ostat pysyvän muottipesän lohkoja, on suositeltavaa valita paksummasta polystyreenivaahdosta valmistetut (25-35 kg / m3). Ne kykenevät paremmin kestämään raa'an betonin paineita.

Keskipalkkiot yhden lohkon kestomuovin (1500x250x250 mm, seinä 25 mm) laajennetusta polystyreenistä, jonka tiheys on 30 kg / m3 (M25) on 150-170 ruplaa.

Puolimalmin kokoontaitettavan lohkon (seinämän paksuus 25 mm) kustannukset alkavat 170 ruplan merkillä. Sen tärkein etu on mahdollisuus säätää leveyttä eri pituisten hyppyjen (150-250 mm) asennuksen takia.

Vaativissa ilmasto-olosuhteissa valmistajat tuottavat kiinteät muottipinnat, joiden seinämän paksuus on suurempi (75 mm). Tällaisten yksiköiden hinta on 190-220 ruplaa yksikköä kohden.

Vakiopituuden lisäksi 1,5 metriä tavallisia mittalohkoja (1000x250x250 mm) myydään markkinoilla. Niiden hinta alkaa 130 ruplaa 1 kpl.

Hankkeet talojen pysyvältä muottirakenteelta

 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti

Voronezhissa on laaja suosio kiinteistä puusta talojen projekteista. Pysyvän muottien talojen tärkein etu on heidän taloudensa, lujuutensa ja kestävyytensä. Säästöt saavutetaan vähentämällä talon rakentamiseen käytettyä aikaa ja rakennusmateriaalien kustannuksia. Korkean lämpötehon ja pienemmän seinämän paksuuden ansiosta kiinteiden muottien talon hyödyllinen pinta-ala nousee 10 prosenttiin.

Kaikki vakiorakenteiset rakennusten ja mökkien vakiohankkeet on mukautettu rakennusalueelle (maaperä ja paikalliset ilmasto-olosuhteet Voronezhin alueella) ja asiakkaiden toiveet seinämateriaaleille ovat ILMAISIA (lukuun ottamatta hankkeita, jotka tarjotaan varastoon alennuksella). Tarvittaessa voidaan tehdä muutoksia rakennustöiden vakiomuotoisiin rakennustöihin (pienet muutokset projekteissa tehdään maksutta, merkittäviä muutoksia - pienen lisämaksun vuoksi).

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Lämmin esivalmistetut monoliittitalot

Polystyreenin kiinteä muotti on suunniteltu eri korkeuksien monoliittisten rakennusten nopeaan rakentamiseen. Tämä lämpöä säästävä tekniikka lämmönkestävyyden, äänen eristyksen, mukavuuden, yksinkertaisuuden, nopeuden ja kestävyyden sekä rakennusten kestävyyden takia kuuluu korkeaan teknologiaan rakennusalalla. Sen käyttö on erittäin tehokasta, kun rakennuksen suuri nopeus ja rakennuksen lämpöhyötysuhde ovat olennaisen tärkeitä.

Pysyvän muottirakenteen lohkot "Lämmin talot" ovat kaksi levyä laajennetusta polystyreenistä, jonka lukitusjärjestelmä on yhdistetty laajennetun polystyreeni- tai metallipuskureiden kanssa. Levyjen välinen sisätila on vahvistettu ja täytetty betonilla. Lukkojen järjestelmä, joka sijaitsee yläpuolella, alapuolella ja lohkon päissä, yhdistää kiinteät lohkot kiinteästi seinämien asentamiseen ja poistaa betonin virran.

Säästä rakennuksen ja käytön mukaan

1. Seinien korkea lämpötehokkuus on keino välttää korkeita kustannuksia kalliiden lämmityslaitteiden hankinnasta, polttoaineen kuljetuksesta, käyttöajoista ja työvoimakustannuksista. Talvella lämmitystoiminta ja ilmastointilaite kesällä rakennuksessa, joka on rakennettu "lämmin koti" -tekniikalla, on 3-3,5 kertaa pienempi kuin tiilitalo.

2. Rakennusajan lyhentäminen, yksi tärkeimmistä sijoitetun pääoman tuotto-indikaattoreista. Perinteisiä materiaaleja käytettäessä talon rakentaminen venytetään vuosia. Sama seinäalue on 10 kertaa nopeampi kuin tiili. Siksi käytät noin 3-4 kertaa vähemmän rakennuttajien työvoimakustannuksista kuin perinteisten tiilien rakentamisesta.

3. Muita hyödyllisiä alueita. "Lämmin talon" seinien paksuus on vain 25 cm, mikä on verraten pienempi kuin muiden rakennusmateriaalien seinämien paksuus samalla lämmönkestävyysominaisuudella.

4. Tuotannon helpottaminen. Halutessasi ja taidoilla voit rakentaa talon omaan ja säästää rahaa.

5. Säästäminen säätiön rakentamisessa, sillä "lämmin kodin" seinät luovat paljon pienemmän kuorman säätöön verrattuna muihin seinämateriaaleihin.

6. Säästää seinäaineiden kustannuksia. "Lämmin talon" seinämän hinta on noin 1,5 kertaa pienempi kuin tiilien seinän kustannukset, jotka ovat samanlaisia ​​kuin lämmön säästö.

7. Helppo asentaa viemärit, vesiputket ja sähköjohdot. Tämän seurauksena säästöt näissä töissä.

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Jos rakentamisen aika on rajallinen, voit nopeuttaa prosessia rakentamalla talon pysyvältä muottirakenteelta. Rakenne on koottu polystyreeni-vaahtolohkoista, jotka on valmistettu tehtaalla, vahvistettu ja kaadettu betoniin. Tämän tekniikan ansiosta voit säästää huomattavia varoja tilan lämmitykseen, joten voit rakentaa jopa 9 kerrosta.

Talojen etuja kiinteästä muottirakenteesta

Kiinteiden muottien talojen monilla eduilla on tiili- ja lohkorakenteita:

 • Rakennuksen vakavuuden pienentäminen, seinä on ohuempi ja kevyempi ja lämmön säästö on korkeampi.
 • Lisää kodin hyödyllistä aluetta.
 • Talon pohjan rakentamisen kustannusten vähentäminen.
 • Kaikkien lomakkeiden tarkka geometria, lohkojen helppo liittäminen, suunnittelija.
 • Rakentaminen milloin tahansa vuoden aikana.
 • Kehyksen kokoonpano on helppoa, mahdollisuutta asentaa minkä tahansa kokoonpanon suunnittelu.
 • Mahdollisuus kommunikoida seinien sisällä.
 • Merkittävä lämmityskustannusten aleneminen käyttämällä polystyreenilohkoja.
 • Muottiyksiköt eivät pelkää kosteudelle altistumista ja toimivat sisäisten betonielementtien suojana vettä vastaan.
 • Seinämiä ei tarvitse tasoittaa ennen viimeistelyä.
 • Pitkä käyttöikä.
Lohkot kootaan konstruktoriksi.

Vaahtopolystyreenimuottia voidaan käyttää myös nauhan pohjaan.

Kaada betoniliuos muotoon manuaalisesti tai matalapainetulla letkulla.

puutteet

Kuten minkä tahansa teknologisen prosessin yhteydessä, talojen rakentaminen pysyvistä muottirakenteista aiheuttaa joitakin haittoja:

 • Älä laita kantavia seiniä yli 70 kg / 1 m2.
 • Seinien on oltava valmiit suojaamaan vaahtoa ulkopuolisilta tekijöiltä tuhoamiselta. Suojaamaton kerros tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten aineiden kanssa.
 • Polystyreeni ja paisutettu polystyreeni ovat palavia aineita. Kuumennettaessa ne vapauttavat haitallisia aineita. Talon sisäpuolelle suojautuu erityinen palokerros.
 • Tällaisilla taloilla on huono höyryjohtavuus, joten on välttämätöntä tuottaa ilmanvaihtokanavia.
 • Rakennus tarvitsee maadoitusta.

Joskus talon rakentamisen jälkeen omistajat purkavat vaahtokerroksen huoneeseen, mikä johtaa talon lämmön säästöön.

Monoliittinen rakennustekniikka

Päällystämättömiä muottilohkoja valmistetaan useimmiten laajennetusta polystyree- nistä kahden levyn muodossa, jotka on yhdistetty väliseinillä. Sisällä on onteloita, joihin betoniliuos kaadetaan.

Monoliittisen rakentamisen tekniikan ansiosta yhden teknologisen jakson aikana useita toimintoja suoritetaan samanaikaisesti. Molemmilla puolilla eristettyä monoliittista seinää rakennetaan.

Ulkopakkaus laajennetusta polystyreenistä suojaa seinää altistumiselta ilmakehän vaikutuksille. Sisäkerros toimii esteinä lämmönvaihtoon huoneissa ja seinissä olevan lämmitetyn ilman välillä.

Asumismuodot kotona

Kodille on olemassa useita tyyppisiä pysyviä muottirakenteita. Se on luokiteltu valmistuksen materiaaleista riippuen.

Chip-sementtilohkot

Kaavaillut lohkot Alankomaissa. Ne on valmistettu havumetsistä, joita käsitellään erityisillä yhdisteillä. Sideaineena käytetään sementtiklinkkeriä, kipsiä, Portland-sementtiä ja muita koostumuksia. Lohkojen koko on 30 x 500 x 2000 mm.

 • lohkot ovat kevyitä ja samalla vahvoja;
 • korkea äänieristys ja lämmön säästö;
 • kosteuden ja lämpötilan putoamisen vastustuskyky;
 • eivät aiheuta mätää;
 • he antavat höyryn, tämän ansiosta terveellinen mikroilmasto muodostuu talosta;
 • materiaali on helppo leikata ja käsitellä, kun asennetaan muotti, elementit liitetään toisiinsa langalla.
Arbolite-muotti.

Paloturvallisuuden saavuttamiseksi materiaalia käsitellään erityisillä yhdisteillä. Sirun sementtilohkojen vahvistaminen suoritetaan 250-300 cm: n askeleella. Betoni kaadetaan yhteen juoksuun kahteen riviin nähden. Sekoita sementtilaasti liittämällä.

kevytsoran kevytbetoni

Ne tekevät sementtipohjia, joiden ansiosta materiaali sallii höyryn läpäistyä ja hengittää. Ne tuottavat kantavia rakenteita, vaaka- ja pystysuoria palkkeja, väliseinämiä, sarakkeiden, vyönauhojen rakentamista varten.

Laajentuneen saven talon rakentaminen.

polystyreenituotteet

Useimmin talojen rakentamiseen. Se on ontto lohko, jossa on eri paksuus seinät. Ulompi puoli on paksumpi kuin sisempi, koska se tarjoaa lämpöeristystä.

Materiaalilla on kohtuuhintainen hinta, se on kestävä kestämään muottiin kaadettavan betoniliuoksen paineen.

Pysyvän muottirakenteen lujuuden lisäämiseksi kokoonpano suoritetaan 1/3: n poikkeama, muurausmuoto.

Vahvistus suoritetaan 1 metrin välein, pystytangot yhdistyvät toisiinsa.

Ennen kuin betonia kaadetaan, tiedonsiirto tapahtuu rakenteellisten elementtien reikien kautta.

Styroksi ei hengitä, ei salli höyryä. Kun käytetään tällaista muottia, tarvitaan ilmanvaihtokanavia.

Laajennetut polystyreenilohkot.

Pysyvää muottirakennetta voidaan myös valmistaa halvemmista materiaaleista: kosteutta kestävästä vanerista, sementtipohjaisesta lastulevystä, profiloidusta lattiapäällysteestä tai sileän liuskekiven levyistä. Se näyttää voimakkaalta, ylläpitää ilmakehän vaikutuksia, mutta ei tarjoa suurta lämmöneristystä. Talon lämmittäminen vaahtoa tai mineraalivillaa tarvitaan.

Mitä sinun tarvitsee tietää, kun valitset muottipesän

Jotta kodin muodostaminen osoittautuisi korkealaatuisiksi, kestäviksi ja pitkäksi aikaa palvelevaksi, sinun on valittava tunnettujen valmistajien materiaalit, joilla on hyvä maine.

Paksun polystyreenin tiheyden tulisi olla vähintään 25-35 kg / kuutiometri. Jos tiheys on pienempi, rakenne ei kestä kestomagneetin paineita. Lohkot repäisevät ja betoni pääsee ulos. Jos murtuma ei tapahdu, seoksen paineen alaisena muoto voi olla epämuodostunut, minkä seurauksena seinät ovat kaarevia.

Pienitiheyksisellä polystyreeni-vaahdolla se voi kaatua, kun asennat vahvistuskammion.

Laadun avain on hygieenisen todistuksen olemassaolo.

Talon asennus kiinteästä puusta

Talon rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta voidaan suunnitella eri kokoonpanoissa. Koska polystyreeni on helppo käsitellä, saat lähes kaiken suunnittelun.

Ne tekevät merkinnät tontista, kiristä johto tiukasti tason mukaan, ne ohjataan sen kokoonpanon yhteydessä.

Lohkojen päätyosissa on kielekarhun tyyppi lukitusliitäntä. Tämä kiinnike pystyy kestämään betoniliuoksen painon.

Säätiön asennus

Talon perusta valitaan maaperän ominaisuuksien, pohjaveden, ilmasto-olosuhteiden ja talon ominaisuuksien mukaan. Rakennamme talon sopivimpien laskennallisten indikaattorien perusteella.

Nauhapohjaa sovelletaan useimmiten yksinkertaisuuden ja luotettavuuden kustannuksella. Pohjan asettaminen maaperän jäädytyksen alapuolelle on keskimäärin 1,5 m.

Jos rakennustyömaalla on suuri korkeusero, asenna sarakepohja.

Maaperälle, joka on altis liikkumiselle tai jos tuleva asuntorakenne sijaitsee seismisesti aktiivisilla alueilla, valitse laattapohja. Hänen laitteensa on kallis, mutta joskus se on ainoa mahdollinen vaihtoehto talon vankalle perustalle.

Voit säästää rahaa rakentamalla säätiön rakentamatta kellarista. Säästöt ovat 15% kokonaiskustannuksista, käyttäen esivalmistettua nauhatyyppistä perusrakennetta. Tämäntyyppisessä rakennuksessa on oltava vedenpitävä kerros.

Ensimmäisen rivin asettaminen

Muottien asennus alkaa kulmasta. Lujittavan häkki työnnetään lohkoihin, elementit kiinnitetään yhdessä solmion kanssa.

On erittäin tärkeää laatia laadukas ja tasoinen ensimmäinen muottirakenne, riippuen siitä, kuinka sileät ja vahvat seinät ovat.

Varmista, että hanat asennetaan sisäisten väliseinien väliin, jolloin aukko eteisten ovien asennusta varten.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikki viestit, jotka asennetaan muottien onteloihin, suoritetaan. Anna aukot ilmanvaihtokanavien poistamiseksi.

Toisen, kolmannen rivin asettaminen

Toinen ja jokainen seuraava rivi on asetettu offset, kuten tiilimuuraus. Tämä varmistaa muotin jäykkyyden ja lujuuden. Lohkojen yhdistämisen yhteydessä on tärkeää varmistaa, että ne napsahtavat tiukasti yhteen ja eivät poiketa vaaka- ja pystytasosta.

Kolmas rivi on tärkein, se toimii vertailukohtana siitä, kuinka helposti lohkot on asennettu.

Betonikotelo

Kolmannen rivin asentamisen jälkeen muotti on täytetty betonilla. On välttämätöntä valmistaa niin paljon betonia, että se riitti täyttämään koko kolmen lohkon rungon ympärysmitan. Käytä sementtiä, joka ei ole pienempi kuin merkki M200.

Täyteharjoittelu kulmasta, siirtymässä asteittain keskustaan. Tämä auttaa minimoimaan ilmakuplien muodostumisen liuoksessa.

Täytä betonin muoto yhdellä passilla manuaalisesti tai letkusta pienen paineen alaisena. Jos laitat ratkaisun korkeaan paineeseen, se voi murtaa muottipesän.

Äärimmäinen rivi kaadetaan puoliin niin, että liu'uttamisen aikana liuos ei pääse ulos ja kaada lukitusyhdiste yllä. Pinta ei tasoiteta, jotta asetusaste voidaan lisätä myöhemmällä rivillä kaadettuun liuokseen.

On tärkeää, että liuos liukuu tiukasti niin, että sisällä ei ole aukkoja ja kaikki ilmakuplat tulevat ulos.

Ylärivien asettaminen

Seuraavat rivit asetetaan yllä olevan järjestelmän mukaisesti. Kolmannen rivin jälkeen betonia kaadetaan.

Rivissä, jossa on lattiapalkkeja tai lattialevyjä, tehdään lovi. Leikattu osa ei saa olla yli ¼ osaa muottipesästä. Asenna sitten palkit ja suorita täyttö.

koristelu

Ulkopuolella tehtävään viimeistelyyn voi valita käytännöllisesti katsoen kaiken materiaalin, joka on pysyvästä muovista: koristeellinen kipsi, luonnonkivi, sivuraide jne.

Vaahtoa ei saa jättää avoimeksi, koska se kaatuu auringonvalon vaikutuksen alaisena ja voi aiheuttaa tulipalon vahingossa tulevasta tulesta.

Seinät eivät vaadi tasoitusta, mutta lisävahvuutta varten voit asentaa kipsilevylevyjä laajennettuun polystyreeniin.

Seinät voidaan peittää koristeellisella kipsillä, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen muotoilun luomisen huoneessa. Jos kutsut erikoislääkärin, hän voi luoda todellisen mestariteoksen seinälle. Piirtämällä piirtämällä kosteaa tai kuivaa kipsiä luodaan erilaisia ​​aiheita.

Edullisempi vaihtoehto on kittiseinät, niiden alusta ja tapetit. Voit noutaa rullia jokaiseen makuun: paperi, vinyyli, kuitukangas ja muut. Kalliimpia ja kestäviä ovat lasikuidusta valmistetut tapetit maalausta varten.

Yksityiskohtaisempia tietoja talojen kiinteästä puutavarasta on mahdollista nähdä videoilla: