Kiinteä tukkukauppa pohjalle - ohje

Rakennustekniikka kehittyy joka päivä. He tunkeutuvat rakennusten rakentamisen kaikkiin vaiheisiin eivätkä tietenkään pyöritä heidän huomionsa ja perustapanosten rakentamista.

Jokaisen rakennuksen rakentaminen projektin laatimisen jälkeen alkaa säätiön rakentamisesta. Hyvin usein se on valmistettu puisella muottirakenteella, mutta modernit tekniikat mahdollistavat innovatiivisten menetelmien käytön ja pysyvän muottien käytön. Mikä se on ja miten rakentaa säätiö käyttämällä kiinteitä muottien omia käsiäsi?

Kiinteän muottirakenteen rakentaminen perustettiin ja aloitettiin noin 15 vuotta sitten. Tällöin kaikki perusrakenteiden päävaiheet pysyivät samoina, muutoksia vain muottien muodostamisessa. Muistettakoon lyhyesti, kuinka monoliittista betoniraudasta rakennetaan.

Mitä tulisi ottaa huomioon, kun rakennetta rakennetaan säätiölle?

Jokaisen säätiön alussa on projekti. Säätiön rakentamisen laskenta perustuu kahteen perusehtoon: sivustosi maaperän kantokyvyn ja rakennettavan rakennuksen vakavuuden. Tällöin lasketaan pohjan pinta-ala ja käytetyn betonin tyyppi.

Kun säätiö lasketaan, rakennuspaikka tyhjennetään ja merkitään. Tämä on erittäin huolellinen työ, sillä koko rakennuksen geometria riippuu sen oikeasta toteutuksesta.

Klassinen betoniseinämäpohja asetetaan muottipesään, joka puolestaan ​​sijoitetaan maan sisään kaivamaan kaivamaan. Kaivannon pohjassa on johdonmukaisesti hiekkaa ja murskattuja kivi tyynyjä.

Ja tässä alkaa näkyvät erot irrotettavien ja ei-irrotettavien muottien välillä. Irrotettava muotti on melko monimutkainen puusepän rakenne, joka koostuu monista elementeistä. Jotta sitä voidaan rakentaa oikein, sinulla on oltava vankka tekninen taito.

Mutta pysyvä muotti on koottu yksinkertaisesti tunnetun lasten suunnittelija "Lego". Lisäksi muotin pysyviä ei tarvitse purkaa, koska sillä on perusta toinen tärkeä rooli - se on eristekerros. Klassisissa muottirakenteissa eristys on vahvistettava lisäksi - seuraavissa työvaiheissa. Käytettäessä pysyvää muottirakennetta saat "kaksi yhdestä" eli betoniratkaisun ja eristyskerroksen rajoittimesta.

Luonnollisesti pysyvän muottien käyttö ei vapauta sinua tarpeesta rakentaa vahvistin hihnan sisällä muottiin. Ne on valmistettu metallitangoista, jotka on yhdistetty eräänlaiseen häkkiin. Leikkauspisteen sauvat hitsataan yhteen tai ne liitetään neulomalla.

Pysyvän muottien eduista voidaan todeta, että se ei absorboi lainkaan vettä. Tällä tavalla voit olla varma, että täytettävän konkreettisen ratkaisun oikeat osuudet säilyvät.

Lämmöneristäjänä tietyntyyppiset pysyvät muottipesät on suojattu tulelta, ja ne ovat myös erittäin stabiileja märässä ympäristössä.

Mutta voidaan havaita ja haitata tätä mallia. Ensinnäkin - se on kallista. Mutta samalla kannattaa muistaa, että käyttämällä pysyvää muottirakennetta voit säästää eristyskerrokseen.

Video - perustus kiinteällä muottiosalla 1

Video - perustuksen rakentaminen käyttäen kiinteää muottiosaa 2

Kiinteiden muottien tyypit

Suunnittelijat ovat kehittäneet useita kiinteitä muottirakenteita. Katsotaanpa, mitä voit tarjota modernille rakennusteollisuudelle.

Klassinen pysyvän muottirakenne on laajennettu polystyreenilevy. Keveydestä huolimatta ne ovat riittävän vahvoja, ovat erinomaisia ​​lämmöneristimiä ja eivät samalla häiritse tarvittavaa ilmankiertoa.

Seuraava tyyppi on sirujen ja sementin seoksen muoto. Tällaisella pysyvällä muottirakenteella on erinomaiset äänieristysominaisuudet. Lämmön säästämiseksi tällaisissa levyissä puun hakkeen välillä on pieniä ilmakuplia. Huolimatta siitä, että rakenne käyttää olennaisesti ei-kestävää puuta, sen erityinen käsittely sallii tällaisen levyn säilyttää ominaisuutensa pitkään. Lisäksi tämä erikoiskäsitelty puuhake ei syty eikä absorboi kosteutta.

Puukuitulevyn muotti on kemianteollisuuden tuote. Se koostuu magnesiittia, joka sekoitetaan hakkeen kanssa. Jos magnesiittia korvataan Portland-sementillä, niin tällainen levy olennaisesti toistaa aiemman rakenteen. Tämäntyyppisellä pysyvällä muottirakenteella on erinomainen tulenkestävyys, sillä tällaiset levyt toimivat luotettavana höyrysaumana ja pitävät lämpöä hyvin kotona.

Rakennustekniikka kiinteällä muottirakenteella

Perusrakentamisen lisäksi pysyvää muottirakennetta käytetään myös laajasti seinien rakentamisessa. Lisäksi joissakin tapauksissa tällainen käyttö on välttämätöntä.

Joten seinän rakentamiseksi kiinteällä muottialueella - se on asennettava hydro-eristettyyn pohjaan. Levyt kiinnitetään tukipalkkeihin, jotka jätetään kiinni pohjasta. Nämä sauvat ovat perusta uusien rivejä vahvistavan verkon muodostamiseksi, kun taas naapurikaivojen tulee olla päällekkäisiä.

Kun asennat ensimmäistä riviä pysyvää muottirakennusta, tarkasta huolellisesti tulevien oviaukkojen paikat ja sisäseinien risteys.

Sitten kasvatetaan vähitellen lujittavien palkkien ja molempien seinien verkkoa. Itse asiassa valmistelet pohjaa luodaksesi jonkinlaisen voileipä - rakenne, jossa kaksi kerroseristysmateriaalia rajoittuu betonivaluun metallikehyksellä.

Kun betoniliuosta kaadetaan pysyvään muottiin, käytetään samoja tekniikoita kuin minkä tahansa betonivalun muodostuksessa. On suositeltavaa täyttää koko tilavuus kerralla. Jos tämä ei toimi, betoni on asetettava kerroksiksi. Joka tapauksessa märkäbetonimassaa on käsiteltävä, jotta estetään ilman paksuudet. Tämä voidaan tehdä joko erikoislaitteiden avulla - upottamalla täryttimiä tai yksinkertaisesti lävistää betonin massa terävällä esineellä.

Jos rakennat betoniseinämiä, joissa on pysyviä muottirakenteita, niiden rakentamisen aikana sinun on myös seurattava tarkasti teknisen viestinnän sijaintia ja rakennuksen rakenneosien muodostumista. On parasta sijoittaa niiden lävistys- tai rakennustyöpaikat etukäteen, jotta ei jäätikön talttausta.

Jos hankit laadukkaat, elastiset kiinteät muottitarrokset, kiinnitä kiinnikkeet varovasti ja kiinnitä asennettu rakenne kunnolla - pohja tai seinät, joissa on kiinteä muotti, voivat olla melko kohtuuhintaisia.

Kiinteä muottirakenne

Perustaan ​​tarkoitettu pysyvä muotti on raken- nusrakenne, joka koostuu vahvikkeesta ja paneeleista, jotka on valmistettu ontoksi laatikoksi, johon betoniliuos kaadetaan.

Tämä tuote tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin rakennusmenetelmiin. Päätoiminnon lisäksi lohkon modulaarinen muotoilu on roolin lisälämmön säästävässä kerroksessa.

Etuna on korkea kosteuden kestävyys, helppo asennus ja asennus.

Mikä on pysyvä muotti

Kiinteä muotti on teknisen kehityksen tuote ja sen tarkoituksena on vähentää työvoimakustannuksia ja rakennusaikaa. Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, sinun täytyy oppia, mikä on kiinteä ja irrotettava muotti, niiden edut ja haitat. Tämän tiedon perusteella voit valita sopivimman vaihtoehdon jokaiselle tapaukselle.

Pysyvän muottirakenteen rakenne koostuu paneeleista ja lohkoista, jotka on koottu yhdeksi rakenteeksi monoliittisen betonipohjan sijoittamiseksi. Sen avulla voit yhdistää 2 toimenpidettä yhdessä teknisessä jaksossa.

Rakennusta rakennetaan paljon nopeammin.

Pysyvän muottien tekniikka mahdollistaa sisäisten seinien valmistuksen helpotuspinnalla, jotta materiaali kiinnittyy paremmin betoniin.

Korkean lämmönsiirtovastuksen tukirakenne on pystytetty paljon nopeammin kuin peruskorjauksen irrotettavalla muodolla. Älä tuhlaa aikaa lisätoimenpiteisiin pohjan lämmittämiseksi.

Lämmöneristyskerros suojaa paitsi valmiita perustekijöitä, mutta estää myös betonin jyrkkää kuivausta / jäätymistä asennuksen aikana.

soveltamisalansa

Korkea kerrostumien ja yksityisen rakentamisen pysyvien muottien lohkojen perusta.

Soveltuu asuin-, julkisten, teollisten rakennusten ja rakenteiden asentamiseen.

Kiinteiden lohkojen käyttö altaiden rakentamiseen voi merkittävästi vähentää säiliön veden lämpöhäviötä.

Polystyreenivaahdosta, betonista ja muista muodoista on mahdollista kiinnittää paitsi pohja myös seinät.

edut

Säätiön kiinteän muottien lohkoilla on monia etuja irrotettavan puumuoton käytön suhteen:

 1. Rakenteelliset elementit kootaan konstruktion periaatteen pohjalta ja niissä on kampa-uran urat ja nivelet.
 2. Puisen irrotettavan muodon asentamiseksi on tarpeen laskea betonin kuormitus siten, että se ei hajoa paineen alaisena eikä kiinnitä elementtejä tiukasti tason mukaan. Kiinteät lohkot eroavat toisistaan ​​siinä mielessä, että kaikki elementit ovat helposti yhteydessä toisiinsa samassa tasossa. Kulmaliitokset varmistavat oikean kulman 90 astetta.
 3. Tarjoaa kehyksen lisäelementtiä samalla kun nostetaan pohjan voimakkuutta.
 4. Korkea polystyreeni-taso lämmön säästöä ja kohinasuojausta varten vähentää talon lämmityksen kustannuksia käytön aikana.
 5. Teknologia edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.
 6. Helpottaa viimeistelyä luomalla täysin tasaisen pinnan.

Kiinteän muottien käyttö estää vahvistetun hihnan ja lisäseinäeristyksen asennuksen.

puutteet

Kuten kaikki rakennusmateriaalit, haittatekijät eivät ole irrotettavalla lomakkeella pohjan alla.

Kun sementti kaadetaan lohkojen väliseen onteloon, on pakko tiivistää betoni rakentamisvärähtelijällä, muutoin voi muodostaa aukkoja, jotka vähentävät rakenteen lujuutta.

Rakennustekniikan pohja vaatii vedenpitävyyden asentamisen.

Vaahtomuovit ja polystyreeni hävitetään ja murskataan ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

Materiaalin korkea hinta usein johtaa luopumaan tällaisesta vaihtoehdosta rakentamisessa.

Kiinteän muottirakenteen käyttö, joka rakennustyön lopussa on edelleen perusta, nopeuttaa ja helpottaa rakentamisprosessia. Katso lisätietoja muotolohkoista tästä videosta:

Kiinteiden muottien tyypit ja materiaalit, joita käytetään perusmuotojen valmistukseen:

Suurin kysyntä on kiinteä betonirakenne ja polystyreenivaahto. Voit ostaa materiaalia ja kokoaa lomakkeen itse tai ostaa valmiita lohkosuojuksia vahvistettujen väliseinien välissä. Tehtaan tuotanto tuottaa parempaa laatua.

Lisäaineita

Kiinteän muottien elementtien luotettavuutta varten käytettiin lisäkiinnitysmateriaaleja. Muottipesu auttaa vahvistamaan rakennetta ja ylläpitämään sen muotoa betoniliuoksen massan vaikutuksesta.

Vapauta universaaliset muoviset kiinnittimet. Valinta riippuu lohkojen suunnittelusta ja niistä saatavista kiinnitysmuodoista. Vetotangot voivat olla irrotettavia tai pysyvät betonissa.

DIY-kokoonpano

Rakennusteknologiaan kiinnitetyt muottipesät kerätään rakennustyömaalla toisiinsa pinottujen onttojen lohkojen päälle siten, että sisäpuolelta on tyhjyyttä. Lujitushäkki työnnetään sisään ja betonia kaadetaan.

 1. Valmista tontti, poista roskat ja juurien järjestelmä puita.
 2. Kaivaa oja omilla käsillään tai asiantuntijoiden mukana.
 3. Säätökuoppin pohjalle kaadetaan 150 mm: n paksu hiekkalaatikko, kostutetaan vedellä tai sementti maidolla ja täytetään hyvin.
 4. Suuri paino tulevasta kodista, 50 mm paksuinen betonipinta kaadetaan hiekkakerrokseen.
 5. Jotta voitaisiin estää kosteus pohjavedestä ja sulaa vettä nousemasta betonin huokosten läpi seiniin, sijoitetaan vedenpitävä materiaali.
 6. Asenna lohkot, jotka suorittavat pysyvän muottirakenteen perustan tulevaisuuden. Vaakapalkin elementit sijoitetaan erityisiin uraseinämiin sisäisten väliseinien päälle jokaiselle lohkon riville. Tämän jälkeen aseta seuraava rivi. Lohkojen kokoaminen suoritetaan tiilimuotoisen tyyppisten töiden toteuttamiseksi.
 7. Asenna neljä riviä asentamalla metallikehyksen pystypultit.
 8. Jotta estettäisiin lohkojen muodon epämuodostuminen betonimassan paineen alaiseksi, liima levitetään liuskamuottiin
 9. Leikkaa aukot viestintään ja ilmanvaihtoon, aseta ne ennen betonin kaatamista.
 10. Kaada betoniliuosta, se on hyvin tiivistetty syvällä värähtelijällä tai raudoituksella. On välttämätöntä, että kaikki ilma tulee ulos liuoksesta ja jäljellä ei ole tyhjiöitä.
 11. Saman järjestelmän mukaan ylemmän rivin asennus haluttuun tasoon jatkuu.
 12. Rivissä, jossa lattiapalkit tai lattiapalkit on suunniteltu asentamaan, ne muodostavat tietyn koon, mutta enintään 1/4: n muodon.
 13. Asennettu palkit ja jatka rakentaa säätiötä. Lisätietoja käytöstä ja asennuksesta saat tästä videosta:

Aloita asennus nurkkaelementeillä. Heidän väliinsä he vetävät merkkijonoa, jolle muut lohkot tasoittuvat.

Energiatehokkaiden teknologioiden merkitys rakentamisessa kasvaa joka vuosi. Kiinteiden muottien asennus kestää korkeat kustannukset käytön aikana johtuen siitä, että rakennuksen pohja säilyttää lämpöä hyvin ja suojaa betonia tuhoamiselta, kun se altistuu ulkoisille tekijöille.

Mikä on säätiön kiinteä muotti ja miten se tehdään itse

Kiinteän muottiteknologian käyttö sallii yhdessä vaiheessa antaa tukipohjan tarvittavan muodon ja antaa veden kestävyyttä, eristystä ja muita välttämättömiä perustustoimintoja, jotka määräytyvät sekä hydrogeologisesti paikan päällä että ilmasto-olosuhteiden avulla rakennusalueella.

Kiinteä muottirakenteet säätiölle

Tämä talon pohjainen tekniikka ilmestyi melko äskettäin - noin 15 vuotta sitten ja sai välittömästi suosion rakentajien ja suunnittelijoiden keskuudessa. Pysyvän muottirakenteen käyttö tarjoaa uusia mahdollisuuksia perustusten ja kiinteiden rakennusten rakentamiseen, vähentää teknologisen syklin toiminnan määrää ja vähentää rakentamisen kustannuksia.

Kiinteä muotti täyttää päätehtävänsä - pohjan muodostumisen betonin kaatamisen aikana - ja useita lisätoimintoja: lämpötilasuojaus, vedenpitävyys ja kohinanvaimennus.

Valokuvagalleria: Erilaisia ​​kiinteitä muottirakenteita

Kiinteiden muottien perusvaatimukset

Kuten edellä todettiin, pysyvän muottien tärkein ero on se, että betonin kaatamisen jälkeen siitä tulee säätiön rakentava elementti. Käytettävien materiaalien on oltava riittävän lujia kestämään betoniliuoksen korkeaa painetta. Samaan aikaan niiden on kuitenkin tehtävä muita välttämättömiä toimintoja - vedenpitävyys ja lämpöhäviöiden estäminen.

Suuremmin laajennettu polystyreeni ja arbolit täyttävät nämä vaatimukset. Niiden perusteet eivät tarvitse ylimääräistä lämpenemistä ja niillä on huomattavasti pienempi paino kuin samankaltaisista tiilistä valmistetuista laitteista, mikä vähentää maaperän pohjan erityiskuormitusta.

Muottien muodostamismenettely muistuttaa muurausmenetelmää, mutta se suoritetaan ilman "sidoksia". Tämä on mahdollista, koska lohkoilla on ulkonemat, joiden avulla ne voivat tarttua keskenään. Lisäksi lohkojen leveys on ruuvikiinnittimet, jotka lisäävät merkittävästi sivuseinien lujuutta.

Kiinteiden muottien lohkot on pinottu lähellä toisiaan ja kiinnitetty erityisillä paikoilla

Yksi kiinteiden muottien tärkeimmistä vaatimuksista on niiden osien välinen pieni aukko (enintään kaksi millimetriä), jotta betonia ei vuotaa kaatumisen aikana.

Toinen ilmeinen vaatimus tällaisista laitteista on kosketuskerroksen korkea tarttuminen betoniliuokseen.

Lankamateriaalit: edut ja haitat

Pysyvän muottien valmistukseen voidaan käyttää useampia materiaalityyppejä.

Metallilevy

Riippuen vaaditusta lujuudesta, arkin paksuus voi olla 0,7 - 4,0 millimetriä. Tämän materiaalin etuna on mahdollisuus muodostaa mahdolliset siirtymät, epätyypilliset käännökset ja muut muottikokoonpanon elementit. Muita kiristysosia voidaan hitsata metalliin rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi. Levyjen ulkopinnalle levitetään suojapinnoite, joka takaa perustan luotettavan vedenpitävyyden. Metallilevyjen ainoa haittapuoli on tuotteen korkeat lopulliset kustannukset.

Vain teräslevyllä voit rakentaa vankkoja perustuksia monimutkainen muoto.

Valetut betoniteräkset

Tällaisen muottien käyttö on edullista, koska betonityyppinen kovettuminen takaa hyvin lohkojen liittyvän materiaalin ja muodostaa perustan kiinteän monoliittisen kehyksen. Tämä vähentää betonin kulutusta ja vähentää rakenteen kokonaiskustannuksia. Tämän tekniikan tärkein haitta on lohkojen suuri paino, mikä edellyttää nostolaitteiden käyttöä asennuksen aikana.

Kovettumisessa betoni kiinnittyy muottiin ja muodostaa kiinteän monoliittisen perustan

Vaneri, puu

Tällaisten materiaalien muotti on yksinkertaisesti tehty ja suhteellisen halpa. Merkittävä haitta on rajoitettu käyttöikä puun herkkyydestä mädätysprosesseihin. Siksi säännölliset uudelleenkäytettävät muotit tehdään tavallisesti puukilvistä. Vettähylkivää vaneria, jossa bakeliteja sitovia aineita käytetään usein kasvimateriaalina ei-irrotettaviin rakenteisiin.

Puinen muotti on purettu sen jälkeen, kun betoni on kovettunut. Tarvittavan lujuuden aikaansaamiseksi se on vahvistettu sivuilla ja tasoituksilla.

Sementti struzhechnye levyt, puu betoni, fibrolite

Nämä materiaalit ovat samankaltaisia ​​ominaisuuksissa, koska niillä on samanlainen koostumus. Ne on valmistettu korkealaatuisista sementti- ja puunjalostusteista. Kiinteään muottiin, joita käytetään valmiiden lohkojen muodossa. Tärkeimmät edut ovat asennuksen helppous ja matala lämmönjohtavuus. DSP: n haittojen joukossa on tuotteiden suuri paino, mikä aiheuttaa tiettyjä ongelmia sekä kuljetuksen aikana että asennuksen aikana.

Laajennetut polystyreenilohkot

Laajennettu polystyreeni on johtava pysyvän muottien materiaalien joukossa. Muotti on koottu tällaisista lohkoista kuten Lego-konstruktorissa, ja tuotteiden pieni paino mahdollistaa niiden siirtämisen manuaalisesti. Toimitus sisältää komponentteja, joiden avulla voit muodostaa minkä tahansa muotoisen tukipohjan. Haitta on hygroskooppisuus ja kyvyttömyys kestää samanaikaisia ​​vaikutuksia vedestä ja alhaisista lämpötiloista.

Laajennetut polystyreenilohkot ovat suosituin materiaali kiinteälle muottirakenteelle. Ne on helppo asentaa, painaa vähän ja muodostaa vaaditun muodon kiinteä rakenne.

Profiloitu teräslevy

Tätä materiaalia (profiili "M") käytetään pysyvän muottien valmistuksessa lattian valmistuksessa. Se parantaa huomattavasti muotoilua ja lisää käyttökertojen kestoa arkin ulkopinnan suojaavan pinnoitteen ansiosta. Kun käytät sitä, voit jättää kiinteän nauhan perustuksen pino-laattarakenteiden hyväksi.

Kiinteä muottirakenne profiililevystä - paras vaihtoehto betonilattian laitteille

Tässä materiaalissa ei käytännössä ole teknisiä puutteita.

Asennus kiinteän kehyksen säätiölle

Ennen kehyksen asentamisen käsittelyä sinun on päätettävä tukipohjan suunnittelusta ja koosta. Jotta voit tehdä tämän, sinulla on oltava useita pakollisia toimintoja.

Valmistelutyöt

Ne ovat seuraavat:

 1. Suorita useiden kaivojen tutkiva poraus selvittääkseen hydrogeologisen tilan rakennustyömaalla. Tämän työn tekemiseksi on parempi kutsua asiantuntijoita, jotka ottavat näytteitä ja analysoivat niitä laboratoriossa. Tavoitteena on määrittää maaperän laatu, määrittää niiden kantokyky ja syvyys vesijohdosta. Exploration porauspalvelu maksaa 6-9 tuhatta ruplaa.
 2. Kehitä laskentataulukon ja laboratoriotietojen pohjalta laskentataulukko.
 3. Laitoksen, jolla säätiö perustetaan, kasvista, mukaan lukien pensaat ja puut. Kasvien poistaminen toteutetaan paitsi pohjan muotoon myös muutaman metrin päähän. Säätiön alapuolella sivusto on tyhjennetty muutaman metrin päähän ja laajempi kuin sen mitoitusmitat.
 4. Perustetaan aiemmin kehitetyn piirustuksen perusta. Tätä varten voit käyttää tappeja ja rakennekaapelia. Jos kiinteän polttoaineen uunin asentaminen taloon on suunniteltu, sen tukipohja on sisällytetty perustietoon ja toteutetaan yhdessä päärakenteen kanssa. Pohjaan kaatopaikka tehdään johtoilla ja tapilla. Muista tarkistaa tuloksena olevan nelikulmion läpimitat
 5. Kaivaa kaivanto vakiintuneeseen merkintään suunnitellulla syvyydellä.
 6. Tee tyhjennystulppa kaivantojen pohjasta. Tätä varten käytä joen hiekkaa, kaadetaan noin 15 senttimetrin kerrosta. Hiekalle kaadetaan soraa, jonka paksuus on keskimäärin 20 senttimetrin paksuinen.
 7. Tiivistä tyhjennyskerros tärinää levyllä. Samanaikaisesti täyttö ja maaperä vähenevät, kompensoivat tyhjennyskerroksen paksuuden ja perustustukien taso palaa suunnittelun syvyyteen. Jätevesi koostuu peräkkäin asetetuista kerroksista hiekkaa ja soraa, jotka ovat 15-20 cm paksuisia. Niiden on oltava tiivistettyjä tärinää
 8. Tarkista kaivannon vaakasuora pohja. On parasta käyttää laserrakennustasoa.
 9. Aseta vedeneristys kuivatuskerroksen päälle. Perinteisesti tähän käytetään ruberoidia.

Muottien kokoonpano

Sitten alkaa pysyvän muottien todellinen asennus. Yleensä se tulee suorakaiteen muotoisina lohkoina, joiden välissä on valmiita liitoksia. Oikein koottuna rakenne on melko tiukka betoniliuoksen kaatamiseksi. Tarjonnan laajuus sisältää niille tangot, aluslaatat ja pähkinät. Säätiön peruselementtien lisäksi sinun on ostettava ylimääräisiä siirtymäkauden tuotteita minkä tahansa monimutkaisuuden perustana.

Asennettaessa metallista pysyvää muottipohjaa, sisäpinnoitetta voidaan tehdä paikallisesti. Halutun pituiset segmentit leikataan jauhaa ja hitsataan oikeaan paikkaan muottiin. Lisäksi teräslevyn sisäpinnalle hitsataan 5-6 mm: n paksun langan "viikset". Raskaiden perustusten muottirakenteessa rakenne voidaan vahvistaa jäykisteillä teräskaarista tai muista profiileista.

Betonilohkoissa on raken- nossaan poikkipalkit, joita ei tarvita lisävahvistukseen. Niillä on urat pituussuuntaisen vahvistuksen aikaansaamiseksi. Sivarakenteiden on varmistettava rakenteen jäykkyys siten, että sivuseinämät eivät taivu betonin massan vaikutuksen aikana kaatamisen aikana.

Video: miten perustaa polystyreeni vaahtomuovia

vahvistaminen

Tangot asennetaan, kun ristitangot sijoitetaan alhaalta ylöspäin. Jokainen palkki sopii koko pituudelle ja kiinnitetään neulomalla johtoihin. Niiden välisen etäisyyden on oltava 14-15 senttimetriä. Alarivin kokoamisen jälkeen seuraava asettuu samaan järjestykseen ja niin edelleen koko säätiön korkeudelle.

Pohjan lujitemuovit on valmistettu metallivanteista, jotka on kiinnitetty neuloverkolla

Vahvistustangot eivät saisi päätyä tai aloittaa perustuksen nauhojen kulmassa tai leikkauspisteessä. Näissä paikoissa he taivuta tai menevät suoraan. Pystysuorat raudoitustelineet voivat levätä tyhjennykseen.

betonointi

Betonilaatikko voidaan kaataa yksin tai se voidaan tehdä betonipumpun ja konkreettisten työntekijöiden joukolla. Valinta riippuu säätiön koosta ja odotetusta työmäärästä.

Suuren pohjan täyttäminen on parhaimmillaan erikoislaitteiden avulla

Säätiön valu suoritetaan jatkuvatoimisessa tilassa. Vain tässä tapauksessa se on todella monoliittinen ja kestävä.

Kaatamalla tapahtuu kerroksia vaaditun korkeuden saavuttamiseksi. Seuraava kerros kaadetaan edelliseen ennen kuin liuos alkaa kovettua. Tällöin kaadettua kerrosta on jatkuvasti lävistettävä sauvoilla estäen ilmakuplien muodostamisen liuoksen massassa. Parhaan tuloksen ansiosta erikoisvärähtelijät voivat käyttää täyttöä. Jos perustuksen muodostaminen tapahtuu jaksottaisesti, siihen muodostuu väistämättä sauma, jonka paikassa halkeaman ulkonäkö on hyvin todennäköinen ja sen kaikki seuraukset saattavat olla.

Video: pohjuksen betonointi

Kiinteä muotti omilla käsillä

Voit asentaa muotin itse. Pääasiassa on valita oikea materiaali, joka soveltuu projektin erityiseen perustukseen. On myös tärkeää ostaa osia kulmiin, siirtymiin ja kavereihin. Tämän vuoksi saatat tarvita pätevää kuulemista rakennustarvikepäälliköltä.

Asennusohjeet

Ennen kuin alat laatia perustuslohkoja, sinun on järjestettävä säätiö sille. Tämä tehdään täyttämällä sora-alusta 15-20 senttimetrin paksuiseksi. Kerros tulee olla huolellisesti tasoitettu ja vuodatettava vettä tiivistämiseksi. Raskasrakenteiden perustuksiin betonitointi suoritetaan laastin paksuuden ollessa 10-12 senttimetriä.

Jos pohja kestää suuria kuormituksia, maahan maahan kaadetaan laihaa (vähäisempää sementtiä suhteessa hiekkaan ja täyteaineeseen).

Toinen pakollinen toiminta on vedeneristyslaite. Päällyskerroksessa se on tehty kateaineista tai polyeteenistä. Pre-castingillä voit käyttää bitumimastaria.

Ennen asennusta kaivon pohjalle on asetettu vesitiivis kerros. Se voidaan valmistaa polyeteenikalvosta tai katemateriaalista

Pohjan pohjakerros on muodostettu lohkojen pohjalla. Sinun on aloitettava nurkasta, paljastaen tarkoin lohkon. Suoravalvonta suoritetaan esikiristetyllä johdolla kulmien välissä.

Alas pinottu lohko pysyvää muottipohjaa pohjalla alkaen nurkasta

 • Toinen ja seuraava kerros on koottu lohkoilta, joissa on läpivientireikiä. Näiden osien suuntaus ei ole vaikea, koska lohkot on asennettu ura-harjanteeseen. Seuraavat rivit on muodostettu läpimitaltaan ja sovitettu edellisen tason elementtien urille
 • Muottien seinien välinen tila on vahvistettu teräspalkkeilla. Kokoonpannun muottirakenteen vahvistuskehyksen sisällä
 • Jotta varmistat korkealaatuisen täytön, sinun on suoritettava ensimmäinen osa jo tässä vaiheessa. Tällöin on syytä käyttää syvää vibraattoria, jotta vältetään ilmapistokkeiden muodostuminen betonin massassa. Pinon avulla tapahtuva "bajonetti" -menetelmä ei ole aina tehokas.
 • Laite jatkaa kerroksien suunnittelun korkeusmerkkiä samalla tavalla.

  Tee lohkot itse

  Helpoin tapa tehdä itsenäisesti betonipohjaisia ​​muottirakenteita. Tässä täyteaineena ovat puulastut tai polystyreeni-vaahtopallot, joiden määrä on jopa 70 tilavuusprosenttia. Betoni kaadetaan kokoonpuristuviin metallimuotoksiin. Lohkojen lopullinen muodostus tehdään värähtelypöydällä, minkä jälkeen tuotteet muotoillaan katoksen alle siihen asti, kunnes ne ovat täysin valmiita. Prosessi on pitkä, joten lohkojen valmistus alkaa etukäteen. Kovettumisen pitkä kesto on suurin haitta pysyvän muottien itsevalmistuksesta betonilohkojen valmistusmenetelmästä.

  Video: itsenäinen betonilohkojen tuotanto pysyville muottirakenteille

  Teknologian käyttö säätiöiden heittämiseen kiinteisiin lohkoihin voi merkittävästi lisätä työn tuottavuutta rakentamisen aikana. Tämä estää tarpeen suorittaa muita toimintoja, erityisesti eristeen tai vedeneristyksen asennusta. Tämän seurauksena näennäisesti korkeat kustannukset tasoitetaan ylimääräisten kalliiden töiden hylkäämisellä. Lisäksi muotin elementtien huolellisesti suunnitellut rakenteet mahdollistavat riittävän laadun jopa silloin, kun heikosti koulutetut rakentajat suorittavat niitä.

  Kiinteä betonirakenne: yleistietoa, tyyppejä ja rakennustekniikkaa

  Maailma ei pysy paikallaan, ja vuosittain kehittyvät uudet teknologiat tunkeutuvat kaikkiin rakentamisen aloihin. Ei jätetä huomiotta ja työskentele säätiön rakentamisessa. Tässä artikkelissa puhutaan kiinteästä muottirakenteesta, joka on äskettäin tullut suosittu kehittäjien kanssa ja yksinkertaistaa heidän elämäänsä.

  Valokuvassa - kiinteä betonipohjamaalaus pohjalle

  Rakennustyön ensimmäinen asennusvaihe on valmistella perusta tulevalle rakennukselle. Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat puiset muottipesät, jotka puretaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet.

  Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa tapoja käyttää kiinteitä elementtejä. Lue lisää siitä, mitä he ovat ja miten tehdä säätiö omilla käsillään heidän avustuksellaan, lue alla.

  Mikä on vaahtobetonin pysyvä muotti

  Yleistä tietoa

  Samanlaisen tekniikan ensimmäiset testit alkoivat tämän vuosisadan alussa (vuosina 2000-2001). Samanaikaisesti perusrakenteen asettamisen päävaiheet olivat erilaiset, erot olivat vain rakennuksen kokoonpanossa ja asennuksessa. Muistettava nauhapohjan rakentamisen päävaiheet:

  · Sen alla olevan maaperän kantavuus.

  Näiden tietojen perusteella valitaan vaadittu betonityyppi ja pohjan kokonaispinta-ala.

  Suunnittelun edut ja haitat

  Ja juuri tästä paikasta alkaa merkittäviä eroja säätiön asennuksessa irrotettavalla ja irrotettavalla muottirakenteella:

  1. Ensimmäisen rakenteen mukaan on useita elementtejä ja sen oikea luominen sekä myöhempi asennus edellyttävät tiettyjä tietoja ja taitoja.
  2. Toisessa tapauksessa kukaan voi selviytyä työstä. Se ei vaadi purkamista entisestään, ja se myös suorittaa toisen eristyksen. Kuten tiedätte, kun asennat klassisen muottipesän, eristysmateriaalit asetetaan erikseen.

  Valmis lohko betonilaatikoihin

  1. Jos päätät tehdä pysyvän muottien, se antaa kaksi etua kerralla:
  • hyvä pysäytys betoniseokselle;
  • erinomainen lämmöneristyskerros.
  1. Käyttö poistaa lisävahvistushihnan asennuksen. Sen valmistuksen tulee ostaa metallisia liittimiä ja tehdä niistä rungon. Leikkaukset on hitsattu tai yksinkertaisesti sidottu erityisellä langalla. Hyväksyn, että nämä ovat rakentamisen lisäkustannuksia.
  2. Toinen merkittävä pysyvän muottien etu on sen vedensyöttö. Tämän seurauksena et voi olla huolissaan betoniyhdistelmän mittasuhteiden muuttumattomuudesta.
  3. Useimmat kiinteät muottityypit kestävät täysin sytytystä ja eivät myöskään menetä vakautta märässä ympäristössä.

  Polystyreeni-betonimuotti kaiteen seinille

  Suunnitteluvirheistä on vain yksi - tuotteen korkea hinta. Tässä kuitenkin on vivahde, älä unohda, että sitä käytettäessä voit säästää eristyskerroksen asennusta.

  Kiinteiden muottien tyypit

  Tällä hetkellä on useita tämän materiaalin lajikkeita. Katsotaanpa tarkemmin molempia:

  Fiberboard kiinteä muotti säätiölle

  Rakennustekniikka

  Perustan lisäksi tällaista muottirakennetta voidaan käyttää seinien asennuksen aikana. Tässä tapauksessa on tapauksia, joissa niitä käytetään.

  1. Seinät on asennettava esihydro-eristettyyn pohjaan.
  2. Kiinnitä ne metallisella vahvistuksella, joka on ensin asennettava ja nostettava pohjasta. Lisäksi se luo uusia rivejä vahvistavaa verkkoa, joka on päällekkäistä.

  Vihje: Ennen kuin asennat ensimmäisen rivin pysyvän muottipesän, sinun on päätettävä, mihin oviaukot sijaitsevat, sekä paikat, joihin sisäseinät kohtaavat.

  1. Tämän jälkeen voit jatkaa vahvistusverkoston lisäämistä ja pysyvän muottirakenteen käyttöä. Yleensä tämä prosessi muistuttaa kerroksen luomista, jossa betonivalua, jota metallirunko tukee, suojataan molemmilla puolilla lämpöeristysmateriaalilla.

  Vihje: Jos haluat purkaa pakastetun betonipinnan, se tehdään leikkaamalla vahvistettua betonia vinoneliöpiirillä.

  Ohjeet betonin kaatamiseksi kiinteään muottiin eivät poikkea perustekniikasta, jota käytettiin tavanomaisen valukappaleen muodostamisessa betonista:

  • on suositeltavaa täyttää yksi vaihe, jos se ei ole mahdollista, käytä betonin kerroksia;
  • Varmista, että betoni on tiivistetty syvällä värähtelijällä (paras vaihtoehto) tai anturilla, jotta ilmakuplat poistetaan massasta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit yksinkertaisesti ottaa teräviä esineitä ja pilata läpi koko ratkaisun.

  Vinkki: on tärkeää, että tällaisten prosessien aikana unohdetaan jättää tilaa teknisen viestinnän suorittamiseen.

  Miten tehdä monoliittinen seinä

  Muussa tapauksessa vain timanttiporaus reikiä konkreettisessa erikoiskruunuilla auttaa sinua. Älä myöskään välitä huoneen rakenteellisten osien muodostumista.

  johtopäätös

  Kiinteiden muottien erittäin laadukkaiden lohkojen hankkiminen sekä toimivaltaisten kiinnittimien ja työkalujen valmistelu sekä luotettavan kiinnityksen koko rakenne voi olla merkittävä.

  Samaan aikaan talo on luotettavasti lämpöä ja äänieristetty, eikä itse prosessia näytä niin monimutkaiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

  Kiinteä betonirakenne

  Pysyvän muottien tyypit - miten valita talon rakentaminen ja antaa parhaiten

  Kehittyvät rakennusteknologiat tarjoavat kehittäjille erilaisia ​​tapoja rakentaa talo. Ja jos monikerroksiselle rakentamiselle on olemassa selviä rajoituksia joidenkin rakennustekniikan käyttämistä koskevien menetelmien käytöstä, mikä johtuu suurista kuormista itse rakenteilta, niin yksityiselle kehittäjälle tällaiset menetelmät ovat melko paljon.

  Aloitetaan siitä, että jokainen, joka päättää rakentaa oman talonsa tai mökkiinsä, on aina huolissaan halvemmasta rakentamisesta. On kuitenkin ymmärrettävä, että tämän hinnanalennuksen ei pitäisi johtaa talon toiminnan luotettavuuden menettämiseen. Eli säästöjen pitäisi olla kohtuullisia. Siksi sinun ei tarvitse säästää rakennusmateriaalien laadusta vaan viime vuosikymmenien aikana kehitetyillä kehittyneillä rakentamismenetelmillä ja rakenteilla.

  Yksi tällaisista menetelmistä on kiinteän muottirakenteen käyttö talonrakentamisessa.

  Mikä on pysyvä muotti

  Pysyvä muotti on rakenne, joka toimii muodoksi seinien ja rakennusten perustusten luomiseksi, mikä helpottaa ja nopeuttaa niiden rakentamista. Riippumatta materiaalista, josta muotti on tehty, se pysyy pystytettävän esineen rakenteessa ja suorittaa sen jälkeen tiettyjä toimintoja.

  Erilaiset pysyvät muottipesät ovat eri materiaalien valmistusta, vahvistamista. kiinnitys, yhdistelmä tiettyjen betonimerkkien kanssa. asennusmenetelmällä.

  Jos jatkamme niiden rakentavasta monimuotoisuudesta, kaikki pysyvät muottipesät voidaan jakaa seuraavasti:

  • kehysjärjestelmät, jotka jakautuvat seuraavasti:

  - erilaisista materiaaleista tehdyt esivalmistetut yksiköt;

  - valetut lohkot laajasta polystyreeniä;

  • litteillä vahvistetuilla paneeleilla.

  Kehyksen muottijärjestelmät

  Runkojärjestelmät koostuvat kahdesta muottirakenteesta, joiden sisällä on teräsvahvistus ja kaadetaan betonia. Osassa näyttää siltä, ​​että piirakka "muotti - vahvistettu betoni - muotti".

  Rakenteet, joista järjestelmä kootaan, ovat lohkoja, joita tuetaan kunkin Anna-ystävän asennuksen aikana - ilman ratkaisua tai liimaa. Ne voivat olla kiinteitä tai kokoontaittavia. Päissä, muottielementit voidaan liittää kielekkeellä ja uralla. Tämä vaihtoehto helpottaa asennusta ja estää betonin virran.

  Muovattuja polystyreenivaahtopaloja kutsutaan joskus termoblockiksi. Valmistusvaiheessa jo olevat sivuttaiset levyt liitetään saman polystyreenivaahtomuovin jäykkää kantta.

  Lohkokoot vaihtelevat valmistajan mukaan ja voivat vaihdella merkittävästi. Yleisin koko on 100 x 25 x 25 cm. Tällainen yksikkö painaa vain 1 kg. Lohkon seinät ovat noin 5 cm paksuisia, ja noin 15 cm on edelleen betonointia varten.

  Betonointi suoritetaan säännöllisesti - joka 2,5-3 riviä. On toivottavaa, että betonikerrosten saumat sijaitsevat lohkon keskellä. Betonimassan tiivistäminen pienitehoisilla tärinöillä. Voit tiivistää massan liittämällä.

  Tällä menetelmällä on joitain haittoja:

  • seinämän sisäpinta on vaahtokerros, joka on suojattava vaurioilta;
  • koska vaahdon ympäristöystävällisyys on edelleen kyseenalainen, se voi olla haitallisten aineiden päästäminen taloon;
  • Valmis lohkot ovat melko suuria, mikä tekee niistä vaikeita kuljettaa ja varastoida.

  Esivalmistetut yksiköt koostuvat kahdesta erilaisesta materiaalista valmistetusta levystä. kootaan kolmiulotteiseksi rakenteeksi erityisten komponenttien avulla. Levyjen välinen etäisyys on aikaansaatu polymeereistä valmistetuilla tukiprofiileilla (tämä estää kylmien siltojen syntymisen).

  Muovattuihin polystyreeni-vaahtolohkoihin verrattuna esivalmistettu lohko mahdollistaa useamman kuin kolmen eri materiaalin kerroksen käytön. Esimerkiksi kaksi kovaa pinnoitetta ja ulkopintaan ulottuvaa polystyreeniä oleva kerros.

  Tällaisten rakenteiden suuri etu on kyky muuttaa sisäisen ontelon leveyttä, mikä sallii paksun eristeen käytön tai tekee betonikerroksen paksummaksi. Tällaisessa tilanteessa sinun tarvitsee vain tilata suurempia välikappaleita.

  Levyt vahvistetut

  Vahvistetut itsekantavat paneelit eivät ole yhtä suosittuja kuin lohkot, mutta niiden käyttö kasvaa jatkuvasti. Ne ovat tasalaatuisia polystyreenilevyjä, jotka molemmin puolin on vahvistettu mustalla teräsverkolla, jonka solu on 5 * 5 cm. Paneelin mitat ovat 120 * 300 cm, paksuus 10 - 27 cm.

  Vahvistettu paneeli asennetaan koko lattian korkeuteen ja kiinnitetään rekvisiitta. Sitten kummallakin puolella on useita kerroksia kestävää betonia. Tämä tehdään sekä mekaanisesti että manuaalisesti. Betonin paksuuden tulee olla vähintään 5 cm.

  Näiden paneelien seinämillä on erittäin suuri kantavuus ja iskuvoima. Niiden mallit yhdistävät monoliitti- ja paneelitekniikat. Seinän yhteydessä on seuraava: "betoni - vahvistaminen - lämmöneristys - vahvistaminen - betoni".

  Tämän tekniikan edut ovat:

  • ei vaahtoa huoneessa;
  • mahdollisuus käyttää eri paksuisia vaahtoja;
  • vahvistaminen estää nestemäisen betonin virran, joka sallii sinun päästää irto- ja kaltevia elementtejä;
  • Betonin ulkokerros suojaa rakennetta kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta.

  Esivalmistettujen yksiköiden lajikkeet

  Koristeellinen kiinteä muotti

  Se on moduulirakenne, joka on koottu suoraan seinään. Moduulit on asennettu tiukkoihin riveihin, jotka antavat erinomaisen ulkonäön ulkonäöstä ja sisäpuolelta.

  Moduuli koostuu sisäisistä ja etupaneeleista sekä liitososista. Niiden välissä on vahvistusta, joka seinän kasvaessa kaatuu betoniin. Sitä voidaan käyttää sekä jäykän polystyreenieristeen että pehmeän mineraalivillan kanssa.

  Näissä järjestelmissä viimeistelyyn käytetään sellaisia ​​materiaaleja kuin:

  Tällaisten muottien käyttö säästää julkisivujen ja seinien sisäpintojen koristelua.

  Metsäbetonituote

  Se on ontopuuta betonilohkoja tai paneeleja, jotka on valmistettu puulastuista ja sementistä. Kerää tällainen muotti kynsillä tai tasoituksella.

  Puubetonilla itsessään on alhainen lämmönjohtavuus, mutta joskus polystyreenivaahto lisätään rakenteeseen lisäeristeenä. Sitten koota raudoitus ja kaada betoniseos. Tuloksena on erittäin kiinteä seinä.

  Lohkojen tapauksessa ne liitetään toisiinsa laattaliimalla tai laastilla.

  Tällaisten seinien pinta on päättynyt julkisivuelementillä. sivuraide, kivi.

  Lasinen magnesiittimuotti

  Se perustuu metallilämpöprofiiliin, joka on molemmin puolin päällystetty lasimagnesiumlevyillä. Lämpöprofiilien rei'itys estää kylmäsiltoja seinän sisällä.

  Tämäntyyppinen muotti voidaan asentaa välittömästi koko talon ympärille, mutta enintään yhden kerroksen korkeuteen. Rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi käytetään lisäksi sarakkeiden ja armopoyasovin rakentamista rakennuksen kehällä pitkin lattian liittymiä.

  Mattojen täyttämiseksi ei ole toivottavaa käyttää raskasta betonia, on parempi käyttää vaahtoa ja kuituvahvisteista betonia.

  Betoni kiinteä muotti

  Käytetään terassien seinien laitteeseen. kellareja, uima-altaita. Muotoon käytetään kaarevia betonilohkoja, joissa on selkeä geometria ja reunalukko. Ne asetetaan kolmanneksen pituudelta, kiinnikkeet asennetaan reikiin ja tasoitetaan.

  Edut jatkuvan muottien käytöllä

  • Rakentamisprosessin kiihdyttäminen jopa 35 prosenttiin työmäärän vähenemisen vuoksi.
  • Merkittävät säästöt seinäaineiden kustannuksissa
  • Kevyiden materiaalien käyttö muottiin tekee tarpeettomaksi houkutella erikoistuneita rakennusmateriaaleja, mikä vähentää rakennuskustannuksia ja mahdollistaa työtä ahtailla alueilla.
  • Työt voidaan tehdä lähes kaikissa lämpötiloissa.
  • Lämpömuovausrakentamisen läsnäolo vähentää rakennuksen lämmittämisen kustannuksia 30 - 40%.
  • Käytettäessä polystyreeni-vaahtolohkojen muottia seinämän paksuutta pienennetään yli kaksi kertaa, mikä mahdollistaa rakennuksen tehokkaan alueen lisäämisen rakennuksen samoilla ulkoisilla mitoilla.
  • Kiinteä muotti voidaan käyttää paitsi seinien rakentamiseen myös perustusten rakentamiseen.

  Itsekäyttöön ilman asiantuntijoiden osallistumista sopivin vaihtoehto on laajennetun polystyreeni lohkot. Tarvitaan vain tiukasti kiinni suositelluista tekniikoista. Se ei tule yhtä nopeasti kuin asiantuntijoiden mukana, mutta se on paljon halvempaa.

  Betonin talo omilla käsillään

  Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu raunioista, hiekasta, vedestä ja sementistä. Betonin valmistus käsittää ainesosien perusteellisen sekoittumisen ja sen kaatamisen säiliöön, jolloin betoniliuoksen myöhempää kovettamista. Lämpimän talon rakentamiseen sekoitukseen lisätään erityisiä täyteaineita, jotka parantavat betonin laatua. Betonirakenne talojen rakentamiseen on monia etuja, joista yksi on mahdollisuus laastin valmistukseen ja rakenteen rakentamiseen omiin käsiisi.

  Betonirakennuksen etuja ja haittoja

  Betonirakennuksessa työskentelyssä erotetaan seuraavat edut:

  • asennusnopeus;
  • luotettavuus;
  • pitkäikäisyys;
  • rakenteen suuri lujuus;
  • suhteellisen pienet rahoituskustannukset;
  • monoliittisen rakenteen talossa ei ole aukkoja, joiden läpi kylmä kulkee;
  • äänieristys huoneesta;
  • mahdollisuus käyttää minkä tahansa viimeistelyaineiston betonin päätä;
  • mahdollisuus rakennuttaa rakennuksia omiin käsiinsä;
  • betonilla on erilaisia ​​geometrisia muotoja, mikä yksinkertaistaa asennusprosessia;
  • liuoksen tasaisella kaatamalla, halkeilua pienennetään;
  • kevyiden seosten käyttö koostumuksessa ei edellytä perustuksen syventämistä.

  Seuraavilla haitoilla on konkreettiset talot, joilla on omat kädet:

  • ylimääräisten laitteiden tarve korkealle työskentelyyn;
  • johtuen seinien metallirakenteesta, talo tarvitsee maadoitusta;
  • kun käytetään pysyvää muottirakennusta, on huolehdittava huoneen tuuletuksesta siten, että talo hengittää;
  • puun hitsausta varten vaaditaan suuria työvoimakustannuksia, joita tarvitaan myös mahdollisen konkreettisen enimmäismäärän tapauksessa;
  • lämmin talo voi olla vasta asianmukaisen eristyksen jälkeen;
  • jos rakenne tarjoaa pysyvää muottirakennusta, käytetään polystyreeniä, ja se tuottaa palamisvaiheessa myrkyllisiä aineita, jotka vahingoittavat ihmisten terveyttä.

  Työkalut ja materiaalit työhön

  Betonirakenteiden ja -rakenteiden rakentamisessa ei voida tehdä seuraavia työkaluja ja laitteita:

  • betonielementtien kytkentä;
  • kontit betonin sekoittumiseen omalla kädellä;
  • lapio;
  • vahvistaminen;
  • vaunu liuoksen siirtämiseksi;
  • rakennuksen hiustenkuivaaja;
  • punssi;
  • veitsi leikata vaahtoa;
  • erilaisia ​​työkaluja;
  • lanka leikkureita;
  • mittanauha;
  • lanka;
  • vasara;
  • hiekka;
  • varusteet;
  • sementti;
  • betonisekoitin;
  • sora;
  • muotti.

  Rakennusmenetelmät

  Talojen rakentaminen betonista tapahtuu kahdella tavalla: irrotettavien muottien ja kiinteiden osien avulla. Irrotettava menetelmä merkitsee muottien yksilöllistä ulkoasua, jonka tarkoitus on tulevaisuuden rakenteen ääriviivojen tarkka toisto. Irrotettava muotti on valmistettu muovista, metallista tai puusta. Tämä menetelmä suorittaa betoniliuoksen kaatamisen minimaalisella lämmönsiirrolla, mikä mahdollistaa lämpöenergian säilymisen sisätiloissa. Ei-irrotettava menetelmä tekee seinistä ohut, mutta sillä on kaikki rakenteelliset ominaisuudet. Tällaisella muottielimellä on lämmöneristyskerros ja sisäänrakennettu vahvike.

  Pysyvällä muottirakenteella

  Kiinteä puutavara alustalle.

  Kiinteällä muottimenetelmällä on seuraavat muotoilutyypit: kulma, pitkittäinen, yläpuolinen ikkuna, alaikkuna. Tämä rakennusseinämenetelmällä on sisäeristyskerros, jonka avulla voit säästää lämmitykseen. Yksinkertaistaa suunnittelun asennuksen helppouden kustannuksella ja luo erilaiset huoneiden kokoonpanot.

  Materiaalien eristys on erityisen tärkeää rakennuksille ja rakenteille, koska sen puuttuminen edellyttää suurien paksujen seinien rakentamista. Puutteista havaitaan, että vaarallisen aineen muodostuminen aiheutuu toksiinien ilmakehään, mikä ilmenee rakennuspalon aikana.

  Teknologia on rakennettu

  Muotti on sijoitettu vedeneristyskerrokseen ja se on kiinnitetty uraseinämiin, tämä tekniikka luo kiinteän betonin kaatamisen, minkä seurauksena seoksesta ei ole vuotoja nivelissä. Muottien kaatamisen yhteydessä on kiellettyä käyttää lämmitet- tyjä liuoksia, ne kykenevät muodostamaan lauhteen suuria määriä, mikä lisää huoneen kosteutta. Käyttämällä pysyvää muottirakennetta talossa on hyvä lämmöneristyskerros, joka vaatii vain polystyreeni-vaahtolevyjen peittämisen päällystysmateriaalilla.

  Irrotettava

  Käytä irrotettavaa muottiä valitsemalla sen eristystekniikat. Eräs vaihtoehto on lämmittää rako lämmin kipsi, toinen menetelmä on hyvin julkisivu. Kaaren julkisivut ovat monoliittinen seinä, ja niiden välinen rako on eristetty. Kaarenpäällyste on optimaalinen ratkaisu eristykseen, joka tarjoaa hengittävät ominaisuudet seinille. Niinpä talvi kesäaikaan kestää ylikuumenemista ja jää viileään huoneeseen, ja kylmällä kaudella se pysyy lämpimänä ja vastustaa jäädyttämistä.

  Teknologia on rakennettu

  Teknologinen prosessi koostuu muottien kaatamisesta useassa vaiheessa. Aloita liuoksen sijoittaminen enintään 50 senttimetriä betonia. Jätä seos kuivumaan, seuraava kerros levitetään edellisen testin lopullisen kovettumisen jälkeen. Liuoksen kaatamisen jälkeen se painetaan syvällä värähtelijällä. Siirrä sitten lomake ylös liuoksen täydellisen kovettumisen jälkeen.

  Betoniyhdistelmää asetetaan, kunnes se saavuttaa vaaditun seinän korkeuden. Suunnittelu oli vahvaa, vahvista seinien vahvistusverkko. Seinät ja eristysmateriaalin asennus tehdään puolitoista kuukautta sen jälkeen, kun betoniliuos on asetettu odottamassa rakenteen lopullista lujuutta. Eristysmateriaali voi olla:

  • vaahto muovi;
  • mineraalivilla;
  • lämmin kipsi;
  • ekstrudoitu polystyreeni.

  Irrotettava muoto on valmistettu puusta, metallista tai muovista. Käytettäessä vanerilevy leikkaus sahaus se hieno hammas kampa ja porataan molemmilta puolilta, tämä menetelmä eliminoi pinnoitteen hajoamisesta. Kun vaneria säilytetään muottien pohjalla, ne suojaavat kosteudelta sen pinnalta. Rakenteen purkaminen ei aiheuta vaikeuksia, vaneri on peitetty erityisellä seoksella ja kiinnitetty kiinnittimiin.

  johtopäätös

  Betoni on ainutlaatuinen rakennusmateriaali, jonka ansiosta erilaiset arkkitehtoniset ratkaisut toteutuvat. Betonin suosio sen positiivisten ominaisuuksien suuresta määrästä. Se antaa rakennuksille ja rakenteille kestävyyttä, luotettavuutta ja pitkäikäisyyttä. Siksi usein betonia käytetään talojen ja tukirakenteiden rakentamiseen.

  Kestävän rakennusmateriaalin tärkeä etu on mahdollisuus käsin valmistet- tuun valmistukseen ja käyttöön rakenteiden rakentamisprosessissa.

  Kiinteä betonirakenne: yleistietoa, tyyppejä ja rakennustekniikkaa

  Maailma ei pysy paikallaan, ja vuosittain kehittyvät uudet teknologiat tunkeutuvat kaikkiin rakentamisen aloihin. Ei jätetä huomiotta ja työskentele säätiön rakentamisessa. Tässä artikkelissa puhutaan kiinteästä muottirakenteesta, joka on äskettäin tullut suosittu kehittäjien kanssa ja yksinkertaistaa heidän elämäänsä.

  Valokuvassa - kiinteä betonipohjamaalaus pohjalle

  Rakennustyön ensimmäinen asennusvaihe on valmistella perusta tulevalle rakennukselle. Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat puiset muottipesät, jotka puretaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet.

  Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa tapoja käyttää kiinteitä elementtejä. Lue lisää siitä, mitä he ovat ja miten tehdä säätiö omilla käsillään heidän avustuksellaan, lue alla.

  Mikä on vaahtobetonin pysyvä muotti

  Yleistä tietoa

  Samanlaisen tekniikan ensimmäiset testit alkoivat tämän vuosisadan alussa (vuosina 2000-2001). Samanaikaisesti perusrakenteen asettamisen päävaiheet olivat erilaiset, erot olivat vain rakennuksen kokoonpanossa ja asennuksessa. Muistettava nauhapohjan rakentamisen päävaiheet:

  Tässä vaiheessa kaikki laskelmat tehdään ja kaksi tekijää vaikuttavat säätiön valmisteluun: · rakennuksen kokonaispaino;

  · Sen alla olevan maaperän kantavuus.

  Näiden tietojen perusteella valitaan vaadittu betonityyppi ja pohjan kokonaispinta-ala.

  On välttämätöntä selkeyttää kaikki tulevat rakennustyömaat tarpeettomiksi ja soveltaa ehdotetun säätiön ulkoasua. Tällainen työ on melko monimutkainen, mutta sen suorituskyvyn oikeellisuus riippuu rakennetun rakennuksen geometriasta.

  Ensimmäinen näkee kaistale säätiö kaivannon laskettava sitten sen pohjalle tyyny hiekkaa ja soraa. Sitten se tiivistetään ja muotti kiinnitetään sen päälle.

  Suunnittelun edut ja haitat

  Ja juuri tästä paikasta alkaa merkittäviä eroja säätiön asennuksessa irrotettavalla ja irrotettavalla muottirakenteella:

  1. Ensimmäisen rakenteen mukaan on useita elementtejä ja sen oikea luominen sekä myöhempi asennus edellyttävät tiettyjä tietoja ja taitoja.
  2. Toisessa tapauksessa kukaan voi selviytyä työstä. Se ei vaadi purkamista entisestään, ja se myös suorittaa toisen eristyksen. Kuten tiedätte, kun asennat klassisen muottipesän, eristysmateriaalit asetetaan erikseen.

  Valmis lohko betonilaatikoihin

  1. Jos päätät tehdä pysyvän muottien, se antaa kaksi etua kerralla:
  • hyvä pysäytys betoniseokselle;
  • erinomainen lämmöneristyskerros.
  1. Käyttö poistaa lisävahvistushihnan asennuksen. Sen valmistuksen tulee ostaa metallisia liittimiä ja tehdä niistä rungon. Leikkaukset on hitsattu tai yksinkertaisesti sidottu erityisellä langalla. Hyväksyn, että nämä ovat rakentamisen lisäkustannuksia.
  2. Toinen merkittävä pysyvän muottien etu on sen vedensyöttö. Tämän seurauksena et voi olla huolissaan betoniyhdistelmän mittasuhteiden muuttumattomuudesta.
  3. Useimmat kiinteät muottityypit kestävät täysin sytytystä ja eivät myöskään menetä vakautta märässä ympäristössä.

  Polystyreeni-betonimuotti kaiteen seinille

  Suunnitteluvirheistä on vain yksi - tuotteen korkea hinta. Tässä kuitenkin on vivahde, älä unohda, että sitä käytettäessä voit säästää eristyskerroksen asennusta.

  Kiinteiden muottien tyypit

  Tällä hetkellä on useita tämän materiaalin lajikkeita. Katsotaanpa tarkemmin molempia:

  Sitä käytetään useimmiten. Vaikka materiaali on tarpeeksi kevyt, se ei vaikuta sen lujuusominaisuuksiin. Se on hyvä lämmöneristysominaisuus ja samalla se mahdollistaa betonin "hengittämisen", ts. antaa ilman kiertää vapaasti.

  Sementin ja puulastujen seos

  Suunnittelulla on hyvä äänieristys. Tällaisten levyjen lämmittämiseksi ilmakuplat sijaitsevat puisten sirujen kesken. Puun käyttöiän lisäämiseksi sekä vettähylkivien ja tulenkestävien ominaisuuksien lisäämiseksi sitä käsitellään erityisen hyvin.

  Sitä voidaan pitää kemianteollisuuden tuotteena. Tällaiset lohkot koostuvat puunjalostuksista, jotka on sekoitettu magnesiitin kanssa. Jos jälkimmäisen sijaan käytetään Portland-sementtiä, rakenne muistuttaa täsmälleen edellistä. Tällaisella muottielimellä on hyvät palosuojausominaisuudet, eikä se myöskään salli höyryä ja samalla säilyttää huoneen lämmön.

  Fiberboard kiinteä muotti säätiölle

  Rakennustekniikka

  Perustan lisäksi tällaista muottirakennetta voidaan käyttää seinien asennuksen aikana. Tässä tapauksessa on tapauksia, joissa niitä käytetään.

  1. Seinät on asennettava esihydro-eristettyyn pohjaan.
  2. Kiinnitä ne metallisella vahvistuksella, joka on ensin asennettava ja nostettava pohjasta. Lisäksi se luo uusia rivejä vahvistavaa verkkoa, joka on päällekkäistä.

  Vihje: Ennen kuin asennat ensimmäisen rivin pysyvän muottipesän, sinun on päätettävä, mihin oviaukot sijaitsevat, sekä paikat, joihin sisäseinät kohtaavat.

  1. Tämän jälkeen voit jatkaa vahvistusverkoston lisäämistä ja pysyvän muottirakenteen käyttöä. Yleensä tämä prosessi muistuttaa kerroksen luomista, jossa betonivalua, jota metallirunko tukee, suojataan molemmilla puolilla lämpöeristysmateriaalilla.

  Vihje: Jos haluat purkaa pakastetun betonipinnan, se tehdään leikkaamalla vahvistettua betonia vinoneliöpiirillä.

  Ohjeet betonin kaatamiseksi kiinteään muottiin eivät poikkea perustekniikasta, jota käytettiin tavanomaisen valukappaleen muodostamisessa betonista:

  • on suositeltavaa täyttää yksi vaihe, jos se ei ole mahdollista, käytä betonin kerroksia;
  • Varmista, että betoni on tiivistetty syvällä värähtelijällä (paras vaihtoehto) tai anturilla, jotta ilmakuplat poistetaan massasta. Jos ne eivät ole käytettävissä, voit yksinkertaisesti ottaa teräviä esineitä ja pilata läpi koko ratkaisun.

  Vinkki: on tärkeää, että tällaisten prosessien aikana unohdetaan jättää tilaa teknisen viestinnän suorittamiseen.

  Miten tehdä monoliittinen seinä

  Muussa tapauksessa vain timanttiporaus reikiä konkreettisessa erikoiskruunuilla auttaa sinua. Älä myöskään välitä huoneen rakenteellisten osien muodostumista.

  Kiinteiden muottien erittäin laadukkaiden lohkojen hankkiminen sekä toimivaltaisten kiinnittimien ja työkalujen valmistelu sekä luotettavan kiinnityksen koko rakenne voi olla merkittävä.

  Samaan aikaan talo on luotettavasti lämpöä ja äänieristetty, eikä itse prosessia näytä niin monimutkaiselta. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.