Betonipeite

Betonirakenteiden luominen tehtaiden ulkopuolelle on yleistynyt. Betonirakenteet, kantavat seinät ja lattiat. Lujitetun betonipäällysteen käyttö ammattimaisessa lattiapinnoitteessa tulee suosittu matalarakenteisiin rakenteisiin. Rakenteet, joissa ammatillinen levy on kiinteä muotti, ovat erittäin kantavia, vahvoja ja muita etuja.

Liitosten päällekkäisyyden edut

Ammattilevyn (merkintä "H") käyttö ratkaisee rakennusongelman johtuen sen keveydestä, jäykkyydestä, lujuudesta ja korroosionkestävyydestä. Profiilin materiaali on aalto, joka muodostaa jäykistysrivat, jotka betonilaatan valamisen jälkeen lisäävät sen kantavuutta ja rakenteita kokonaisuutena. Levy on pysyvää muottirakennetta, mikä alentaa raudoituksen ja betonin kustannuksia.

Jos se sitoo betoniin, se poistaa osan kuormasta lattialevystä. Tällaiset monoliittiset elementit voivat luottaa kevyeen tukirakenteeseen, joka vähentää rakennusten perustusten muodostumista (melko pylväsversiota). Seinämateriaalien kustannuksia alennetaan - käytetään kevyitä ja lämpimiä kaasulaatuja ja vaahtolohkoja. Betonilaastia kaadetaan profiloituun lattiaan, joka ei vaadi monimutkaista muottirakennusta.

Betonilaatan kunnollisella hoidolla on suuria lujuusominaisuuksia ja se kestää tehokkaasti ympäristöolosuhteita. Tällaisilla raudoitetuilla betonilejeillä on pienempi paino. Rakenteiden kattopinnalla on viimeistelty ulkopinta, joka on vastustuskykyinen lämpötilan ja kosteuden muutoksiin ja tulipalon toimintaan. Tukipohjan materiaali on kätevä kuljettaa, se on käytännöllinen ja on suunniteltu pitkäksi ajaksi. Profiililevy on kiinnitetty tukikehykseen yksinkertaisesti ja nopeasti ilman nostolaitteiden käyttöä.

Päällekkäisyyden laskeminen

Hankkeesta on laadittava piirustukset, ja laskelmat tehdään SNiP: n, STO 0047-2005 (paremmin ammattilaisten avulla) suositusten mukaisesti. Ottaen huomioon mitat rakennusten, asentamalla vaihe koko poikittaispalkkien, niiden pituus, kuorma niitä ja pylvääseen kuljettaa profiloidun levyn ominaisuudet (leveys, pituus, paksuus artikkeleita, profiilin korkeus). On syytä olettaa, että kunkin levyn pituuden tulisi perustua kolmeen palkkiin. Lattian suunnitellun kuormituksen perusteella lasketaan vahvistusosa ja laatan korkeus.

Sen paksuus määritetään asteikolla 1:30 riippuen poikittaispalkkien välisestä etäisyydestä. Monoliittisen betonilevyn paksuus voi olla 70 - 250 mm. Paino, jolla on monoliittinen päällekkäisyys, määrittää metallipilarien tyypin ja määrän, niiden perustan parametrit, palkkien tyypin ja kuorman yhdellä sarakkeella. Syvyys levyprofiilin aallot vaikuttavat välinen etäisyys palkkien: suurempi se on, sitä enemmän palkki asettaa, koska se lisää betonimassan syvennyksiin profiili sopimattomaan kasvu levyn paksuuden.

Kavennuksen välisen etäisyyden pienentäminen poistaa levyn poikkeutuksen. On välttämätöntä ottaa huomioon ylimääräisen hyötykuorman paino, joka toteutetaan liitäntälaitteen päällekkäisyydellä - 150 kg / m2 on normi, jota pitäisi lisätä 33%: lla. Käyttökuorman kokonaisarvo lasketaan 0,5 kg: n tarkkuudella.

Siinä määritetään poikkileikkauksen mitat ja palkkien pituus. Pystysuuntaiset ankkurit mahdollistavat profiililevyjen ja teräsbetonien yhdistämisen, mikä antaa niille osan kuormasta. Jos leveys on 3 metriä, tarvitaan vähintään 0,9 mm paksua materiaalia. Käytännössä laskelmat on tiivistetty ohjelmistolla, jonka avulla voit luoda työasiakirjoja.

Monoliittisen päällekkäisyyden laite

Profiloidut levyt, raudoitukset ja betoni ovat komponentteja, jotka muodostavat monoliittisen betonilaatan. Tällainen rakenne, jos se lepää palkin rungossa, jakaa kuorman pylväät eikä seinillä. Jokaisella sarakkeella on oma perusta. Toinen vaihtoehto on, kun ristikkopalkit eivät mahdu tai, jos ne asennetaan, ne ovat tiukkoja seiniä vasten.

Tässä tapauksessa monoliittisen päällekkäisyyden on ladattava rakennuksen ja perustuksen seinät. Metallipalkit - kaksinkertainen tee (kanava). Niiden reunat vahvistetaan seinien "taskuissa" (sarakkeet) ja kiinnitetään kiinnityksiin. Palkit levyt voidaan kiinnittää sisempään alustan, niin etäisyys tukien valitaan lyhyen arkkia ei enemmän kuin 1,5 m. Kanavat / H-profiilit profiloitu materiaali voidaan myös asentaa päälle ulomman hyllyyn niin, että oli mahdollista sijoittaa arkkia pituus voi olla jopa 6 m.

Ne asennetaan päällekkäin pituutta. Kiinteä palkki asetetaan levyelementtien keskelle. Profiilin aaltojen on oltava kohtisuorassa palkkeihin nähden ja aallotuksen laajennukset suuntautuvat alaspäin.

Jos laitteessa on saumaton versio, gofrolistilla ei ole tukipisteitä keskellä huonetta. Pakollinen elementti - tilavuusvahvistus, joka merkittävästi lisää monoliitin voimaa. Liitokset on hitsattu palkkeihin ja pylväisiin. Ratkaisun jakeluun voidaan sijoittaa ulkoista irrotettavaa muottirakennetta. Betoni muodostaa laattojen tasaisen pinnan.

Asennus lattiapäällysteisiin ammatillisesta lattiasta

Palkkikatto on muodostettu kiinnittämällä rei'itetyt levyt poikittaisten palkkien sisä- / ulompiin laippoihin. Sitten muotti muodostuu, kun arkkien ylempi kiinnitys valitaan. Profiililevyn sallitun taipuman parametrit, jotka ovat 1: 250, määräävät kaatumisajan pituuden. Ennen kuin betoni kaadetaan profiilipäällysteen pinnalle, tilapäiset tuet työnnetään sen varmistamiseksi, että rakenne on paikallaan.

Metallirakenteet sijoitetaan lattiaan, jolloin alemman rullan betonointi suoritetaan yhdellä läpikululla pitkin kourua. Kattopinnan ja lattian pinta ovat kohdakkain. Ylikuormituksen jälkeen väliaikaiset tuet poistetaan. Saumattoman monoliitin kiinnitys tarjoaa joitain vivahteita.

Näin ollen pitkät lujitangot (joilla on säännöllinen rei'itetty lovi pinnalla) on sijoitettu pitkin profiililevyjen kunkin syvennystä. Ne on neulottu metallilangalla, joka on asetettu profiilin päälle. Täyttö täytetään yhdellä passilla. Ylhäämisen jälkeen betonipohja peitetään sementtivärillä. Kiinnitetyt laakerit profiililuvut H60: stä H114: ään, jolloin profiilin korkeus vaatii 0,8 - 1,5 mm: n paksuisen materiaalin jäykkyyttä.

Profiililevyt on kiinnitetty itseporaavilla ruuvilla 3,2 cm pitkä (hattu 5,5 mm). Tällaiset laitteet kiertyvät ilman alustavaa porausta, kanavahyllyä poraamalla. Ne kiertyvät 20-40 cm: iin (jokaisessa profiilissa ontona palkin vieressä), mikä takaa kiinnityksen tarkkuuden ja paikkatiheyden. Levyjen pitkittäinen päällekkäisyys nivelissä tehdään vain palkkien pinnan yläpuolella (koko 40 - 60 mm). Liitoksia kierretään ruuvien 2 cm läpi.

vahvistaminen

Monoliittisessa betonissa oleva sisäinen metallikehys antaa pakkaustöitä, mikä takaa laatan brändin lujuuden. Volumetrinen vahvistusrakenne on muodostettu litteästä hitsatusta verkosta, jossa on 15 x 15 cm soluja ja pituussuuntaiset vahvistusosat, jotka on asetettu kunkin jäykisteen pohjalle ja jotka on yhdistetty pystysuorilla sidoksilla sidontalangalla tai hitsaamalla. Tilavuuspudotusvaihe on 20 cm. Metallipalkkien päät ja verkko hitsataan palkkeihin ja pylväät.

Vahvistukseen otetaan teräsnauha, jonka halkaisija on 10 - 12 mm (luokka A 400C). Ristikko voidaan luoda pituussuuntaisista tankoista, joiden läpimitta on 12 mm ja poikittain - 0,6 cm. Jotta levy olisi itsessään ulkoinen vahvistus, profiilissa luodaan lovet ("riutat"), jotka kiinnittävät sen betoniin.

Laattojen sisältämä teräs on suojattu 4 cm: n paksulla betonikerroksella. Sen luomi- seksi käytetään erityisiä muovipuristimia, jotka nostavat metallitankoja jäykisteiden alapinnan yläpuolelle 20-40 mm. Vahvikkeen päällä on betoni ja 20 - 40 mm.

Päällekkäisyyksien täyttäminen ammattimaisella lattialla

Jos mahdollista, lattia betonoituu kerralla kerralla tai lattian koko leveydellä. Jos tämä ei ole mahdollista, aikajana täsmennetään tarkasti ottaen huomioon materiaalin asettamisaika. On suositeltavaa käyttää valmiita betonimerkkejä M300: sta ja sitä uudemmasta pienellä murroksella murskattua kiveä (enintään 5 mm), jotka pystyvät tunkeutumaan muottiin lujitteen alle. Värinänpoistoa tarvitaan.

Betonityötä tehdään positiivisessa ilman lämpötilassa, ja negatiivisissa lämpötiloissa betonissa on oltava anti-pakkas pehmentimiä. Ensin liuos kaadetaan levyn reikiin ja sitten ympärille. Levyjä kiinnitettäessä I-palkin sisäseinään seos kaadetaan ylemmän hyllyn tasolle.

Liuos tasoitetaan rautaisilla ja "silitys" kuivalla sementillä sen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta. Litteän pylvään päällepuhalluksen vähimmäispaksuus on 250 mm (lasketaan profiilin alareunasta) palkkamallissa 70 - 80 mm (ottamatta huomioon profiilin korkeutta). Materiaalin hoito sisältää säännöllisen kostutuksen ja peittävyyden kosteutta vaativia materiaaleja jopa 70% vahvuuden (10-14 päivää 20 asteessa).

Kylmällä säällä kiven kypsyminen laajenee merkittävästi, sen pinnan tulee lämmetä. Optimaalisissa kypsymisolosuhteissa tilapäiset tuet poistetaan 28 päivän kuluttua. Materiaali on valmis jatkokäsittelyyn.

johtopäätös

Profiililevyllä olevat betoniteräkset - suosittu menetelmä monoliittisten levyjen valmistukseen. Oikeilla laskutoimituksilla ja rakenteilla tällaiset rakenteet tarjoavat korkean luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden kustannusten vähentämisen ja työajan lyhentämisen taustalla.

Lattiamuotojen asennus

Rakennusten rakentamisen aikana asennetaan laattarakenteita monoliittisesti.

Tekniikka on saanut suosiota merkittävien materiaalisäästöjen ja mahdollisuuden rakentaa kiinteät betoniteräkset rakennuksiin, joissa tehdaslevyjen asennus on mahdotonta.

Muottirakenne käsittää kaikki kuormat betonin kaatamisen täydelliseen kiinteyttämiseen asti, joten sen rakenteelle kiinnitetään erityistä huomiota.

Muottien erityisyys ja edut

Muottitekniikka ja sen tuotannon materiaali vaikuttavat työn päällekkäisyyksien ja ajankäytön kustannuksiin. Muotoilu voi olla 2 tyyppiä:

 • irrotettava: käytetään yleensä pääsääntöisesti monikerroksisessa rakennuksessa tai rakennuksessa;
 • kiinteät: asennetaan useimmiten yksityisellä sektorilla nykyisten rakennuskustannusten säästämiseksi.

Jos asennusta ja valua koskevia tekniikoita havaitaan, kummankin monoliittisen levyn laitteiden keinot takaavat joitain etuja:

 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • lujuus ja luotettavuus;
 • mahdollisuus monimutkaisten muotojen päällekkäisyyksiin;
 • mahdollisuus tehdä töitä yksin.

Monoliittisen rakenteen osat

Jotta uuni olisi mahdollisimman luotettava, sen komponenttien on täytettävä vaaditut vaatimukset:

Tulevan rakenteen luotettavuus ja turvallisuus riippuvat sen teknisistä ominaisuuksista, joten sen rakenteeseen on lisätty vaatimuksia:

 • suunnittelun on kestettävä suuria dynaamisia kuormituksia;
 • muottien asennus on tiukasti horisontaalinen;
 • Materiaalia ei saa taipua.

Kun asennat irrotettavan mallin, sinun on harkittava koko järjestelmän asennuksen ja purkamisen helppoutta. Kestomagneetin käyttöikä on pysyvällä muottirakenteella tärkeä.

Pysyvä muotti

Kun rakennat itse, kannattaa käyttää kiinteää järjestelmää. Monoliittiset päällysteet asennetaan saatavana olevaan levymateriaalipintaan tai kosteutta kestävään vaneriin, joten voit käyttää rakennuslevyä.

Rakennuksessa on ammattimaisen lehtien muotti, johon on suunniteltu olennaisia ​​kuormituksia. Puu tai vaneri sopii katon luomiseen asuintilan ja ullakolle.

Riippumatta levymateriaalista, I-palkki tai kanavapalkki asennetaan kattorakenteeksi - jäykkää metallia tukeva rakenne, joka jakaa kuorman seinille ja rakennuksen perustukselle.

Katot

Profiililevyllä koristeltu teräs on kalliimpaa kuin puupohjainen rakenne, mutta myös huomattavasti luotettavampi. Järjestelmän elementit asennetaan seuraavaan järjestykseen:

 • palkkipalkki (kanava nro 16 tai I-palkki nro 20);
 • profiloitu - pinottu niin, että arkin reunat olivat kohtisuorassa kantopalkin suuntaan nähden;
 • vahvistaminen.

Lisäksi koottu metallirakenne täytetään betonin liuoksella ja tiivistetään.

Laitteen layout levyyn

Kestomuovilevy, joka on valmistettu profiililevystä, perustuu seuraaviin tuotemerkkeihin:

 • "H" - vaakasuorat päällekkäisyydet;
 • "NS" - universaali.

Profiililevyn korkeus lasketaan kullekin päällekkäin erikseen.

H60-H75-asteissa käytetään yleensä arkkia.

Metallilevyn käyttö muottiin mahdollistaa voimakkaan päällekkäisyyden saavuttamisen, säästää raudoitusta, vähentää rakenteen painoa ja siten alentaa kuormitusta säätöön.

puu

Ei aina laitteen päällekkäistä kriittistä tekijää ratkaiseva tekijä. Siinä tapauksessa, että kuormitus laatta on pieni, voit käyttää pohjamateriaalina kosteutta kestävää vaneria tai rakennuslevyä.

Säästä ja käytä tavallista vaneria ei toimi: levyt imevät nopeasti betoniliuosta vettä, menettää voimaa ja levy hajoaa. Laattojen pohjan rakentamisen yhteydessä lattia on peitettävä muovikelmulla. Jos haluat tehdä monoliittisen päällekkäisyyden omilla käsillänne, katso tätä videota:

Lattiamoduulien asennus puuta käyttäen alkaa kuormaa sisältävien palkkien asennuksesta. Käytä tässä tapauksessa puupalkkia. Sen avulla avulla kynnet tai ruuvit kiinnitetty levyt tai levyt, jotka on asetettu vedenpitävä kalvo. Päällinen asennettava vahvistus. Kokoonpannut rakenne on täytetty betonilla.

telineet

Riippumatta vaakasuoran pohjan materiaaleista, muottirakenne on pystysuorassa. Rakenteellisesti ne voivat olla:

Viimeksi mainittuja käytetään useammin teolliseen rakentamiseen. Yksityisrakennus suoritetaan teleskooppisilla telineillä, jotka koostuvat useista rakenteellisista elementeistä:

Kiinteän puutavaran asennus ammatillisesta lehdestä

Profiililevystä valmistettu muotti - sopii betonilattian ja tasakattojen kaatamiseen. Tämä takaa hyvän lujuuden ja kestävyyden.

Ennen rakennusprosessia on tärkeää valita materiaaleja niiden luontaisten ominaisuuksien suhteen. Väärin valitut muottipesät monoliittisiin kohteisiin aiheuttavat työ- ja käyttövaikeuksia.

Rakenteet ovat irrotettavia ja irrotettavia, ja toinen vaihtoehto on suosittu rakentamisen prosessin kiihtyvyyden ansiosta, mikä lisää eristeen lujuutta, laatua ja elinikää. Muotti on usein valmistettu profiloidusta levystä - materiaalista, joka kestää betonin painoa mahdollisimman vähän tukea ja antaa ylimääräistä rakenteellista lujuutta.

Ammattilevyn käyttö puutavaraa varten

Betonipäällysteiden rakentamiseen on valittu ammattimaisesta lattiasta valmistettu kiinteä tyyppi.

Tämän ratkaisun edut:

 • Lisärakenteen vahvistus;
 • Helppokäyttöisyys ja nopea asennus;
 • Korkea vastus ilman alttiutta muodonmuutokselle;
 • Ekologinen ja paloturvallisuus;
 • Esteettinen ulkonäkö;
 • kestävyys;
 • Alhainen työnkulutus.

Profiililevyn jäykkä ja tukeva muotti on sijoitettu lattian asennettuihin metallipalkkeihin.

Tästä aineesta suoritetaan pohja vahvisteisiin häkkeihin ja kaadetaan sitten betonin seos.

Rakenteen metallikehys ottaa kaiken kuormituksen, mikä aluksi asettaa paineen lattiaan. Sen ominaispiirteiden ansiosta voit järjestää kevyitä pile-laatoitettuja pohja kiinteän nauhan sijasta, joka on melko massiivinen.

Ammattilevyn valinta

Tämän materiaalin valinnassa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • Merkittävät laakerin ominaisuudet, jotka mahdollistavat kaatuneen betonin painon, merkinnät H57, H60, H75 ja H114.
 • Lisäjyväntyneiden kylkien olemassaolo, joilla on suuret lujittamisominaisuudet ja jotka tarjoavat päällekkäisen kestävyyden pienemmällä paksuudella.
 • Materiaalin paksuus, joka voi olla 0,4 - 1,2 mm. Mitä suurempi tämä indikaattori, sitä suurempi materiaalin kantavuus on suurempi. Yhdessä huomattavan paksuudeltaan sen paino nousee, mikä kasvattaa porausjärjestelmän kuormitusta ja vaikeuttaa asennusprosessia. On suositeltavaa valita arkkeja, joiden keskipaksuus on noin 0,8-0,9 mm.
 • Aallonkorkeus on vähintään 60 mm.
 • Suojapinnoite. Näihin tarkoituksiin käytetään polyesteriä, Puralia, PFDF: tä ja plastisolia. Usein käytetään pural, kestävät ultraviolettia, mekaanisia, kemiallisia vaikutuksia ja lämpötilan vaihteluita. Hänen palvelussuhteensa kestää neljäkymmentä vuotta. Plastizol on myös osoittautunut hyvin, sitä voidaan käyttää aggressiivisissa ympäristöissä.

Ammattikalvon on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • ihanteellisesti tasaiselle alustalle ilman pieniä sivuja, naarmuja ja muita virheitä;
 • sileät reunat ilman "purseita";
 • yhtenäinen väritys ilman tahroja ja naarmuja;
 • Älä murtaudu taivutuksen aikana;
 • helppo ja nopea käyttöönotto alkuperäisen muodon jälkeen laajennuksen jälkeen.

Ammattilevyn kiinnitys

Decking on tärkeä osa tulevaa rakennusta. Luotettavuuden takaamiseksi sen kiinnitys on suoritettava tiukasti.

Ensin on tarpeen suorittaa useita valmistelutöitä, kuten:

 • porauskaivoja selvittääkseen hydrogeologiset olosuhteet paikoilla;
 • perustaa pohjan laskenta ottaen huomioon laskelmat ja laboratoriotiedot;
 • puhdistamalla alue kasvillisuuden tulevalle perustalle;
 • säätiön layout piirustuksen mukaisesti;
 • kaivaa kaivanto vaaditulla syvyydellä;
 • kaivannon pohjan kuivatus 15 cm: n kerroksella joen hiekkaa;
 • tyhjennystulppa;
 • vaakasuoran asennon tarkistus käyttäen korkean tarkkuuden laserrakennustasoa;
 • vedenpitävyys vedenpoiston päälle.

Jatka muotojen välittömään kokoonpanoon. Prosessin pakolliset vaiheet ovat:

 • Pystysuorien metallipalkkien asennus (vähintään kolme).
 • Profiililevyjen päällekkäisen menetelmän asettaminen yhdelle tai kahdelle aallolle. On tärkeää, että sen reunat sijaitsevat kohtisuorassa suunnassa kantopalkkiin nähden. Kiinnikkeinä suositellaan vahvistettuja ruuveja 5,5x32 mm. Metallilevyjen päällekkäispaikoissa käytetään niitejä, jotka tarjoavat lisäkiinnityksen.
 • Puupaneelin muodostaminen muottien päihin - sen korkeuden tulisi olla sama kuin kaadettavan betonikerroksen paksuus.

Muottien vahvistaminen

Ennen betonitoimintaa on tarpeen lisätä voimaa.

Vahvistettu vahvoilla metallielementeillä, mukaan lukien:

 • Kaistaleet, joiden profiilit ja halkaisijat;
 • Langallinen verkko erikokoisia soluja.

Tällaisen vahvikkeen tehtävänä on luoda runko, jolle on ominaista kestävyys ja lujuus. Kaikki sen osat on liitetty toisiinsa hitsaamalla tai tavanomaisella kiertämällä.

Erikseen sijoitetut metallitangot eivät takaa luotettavuutta. On suositeltavaa käyttää tangot ja silmukat uritettuun pintaan, koska ne sopivat parhaiten betonimassaan. Betonin ulkoreunan ja raudoituksen välisen etäisyyden on oltava vähintään viisi senttiä.

Betonin kaataminen

Muottiyksikön viimeinen vaihe betonoidaan.

Valmiste on käynnissä, mukaan lukien:

 • Tarkista valmiin muottien lujuus, sen koko, pystysuora ja vaakasuora taso.
 • Säädä sisäpinta ja tiivistä olemassa olevat halkeamat.
 • Puhdistaminen.

Aloita betoniseoksen valmistus betonisekoittimessa. Voit tehdä tämän ottamalla laitteen käyttöön ja lisäämällä siihen ainesosia seuraavassa järjestyksessä:

 • vesi;
 • Puoli sementtiä;
 • Täyteaine suurilla jakeilla;
 • Sementin toinen osa;
 • Hiekkaa.

Jotta saataisiin yhtenäinen ratkaisu, tarvitaan betonisekoittimen kaksi tai kolme minuuttia pyörimistä.

Täytä seos suoraan sekoitusastiasta. Sekoitin on sijoitettava muotin viereen.

Seoksen tasoittaminen piikkiin varmistaa tasaisen leviämisen. On välttämätöntä poistaa ilmaa perusteellisella tiivistyksellä näin:

 • Upota upotusvärähtelijä betoniseokseen enintään 1 metrin askelin (kerroksen kerrospinnoitekerroksen osalta jokainen kerros tiivistetään erikseen);
 • Aseta lujitustangot massaan 40-50 cm etäisyydeltä toisistaan;
 • Suorita hankaus murskaamalla (toimenpiteet on tehtävä siistiksi ja kevyiksi siten, että täyttö ei ole epämuodostunut);
 • Kuivaa betoni, joka on suojattu suoralta auringonvalolta suojaavalta kalvolta.
 • 4 tunnin kuluttua kaatamisen hetkestä kostutetaan vedellä;
 • Ensimmäisten päivien on kastettava betonia kolme kertaa päivässä. Viikon kuluttua kostuta uudelleen estämään yläbetonikerroksen kuivaus.

Seuraavien teknologioiden avulla on mahdollista tehdä muottirakenne, joka tarjoaa maksimaalisen lujuuden monoliittiselle rakenteelle ja pitkän käyttöiän.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Lattialaattojen pysyvä muotti

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikeat materiaalit ja ymmärtää niiden käyttö erityisesti monoliittisten teosten kohdalla. Jotta monoliitti olisi laadukas ja tukeva, on tehtävä muotti oikein. Väärin muotoillut muottirakenteet aiheuttavat paljon ongelmia edelleen rakentamisessa.

Jos haluat rakentaa kerta kaikkiaan, sinun on perehdyttävä sellaiseen rakenteeseen kuin muottiin lähemmäksi. Tämä artikkeli paljastaa kaikki rakennustyön edut ja auttaa sinua tallentamaan rakentamisen ongelmista.

Onko mahdollista käyttää ammatillista lattiaa puutavaraa varten?

Profostil on suosittu rakennusmateriaali katto- ja kattopintoihin. Tällainen materiaali sai sen käytännöllisen käytön sen laadun vuoksi. Se on erittäin kestävä ja lisää tarvittavaa jäykkyyttä monoliitteihin. Jotta monoliittinen liitäntälaite tai tasakatto saadaan aikaan, profiililevy on paras materiaali muottina.

Profiloitu muotti

Decking voi kestää valtavia kuormia johtuen sen kantavuus. Kun työskentelet tämän materiaalin kanssa, se voi merkittävästi säästää betonia ja vahvistaa monoliittia. Tämä soveltuu erityisesti teollisiin rakennuksiin ja komplekseihin.

Käytä irrotettavia ja ei-irrotettavia laattoja lattiaan

Muotti on betonin kaatopaikka, niin että se ei levitä eikä ole saanut perusmuotoa. Muotti on tehty eri materiaaleista. Säätiön laatu ja soveltuvuus riippuu materiaalista. Profiili on saanut suurta suosiota tästä käytöstä. Kaikki tämä johtuu sen vahvuudesta, monipuolisuudesta ja asennuksen helpottamisesta. Sitä käytetään osana rakennusta tai poistetaan ja käytetään uudelleen.

Rakentamisessa käytetään kahta muotoa:

1. Irrotettava muotti - teki tämän tyyppisen rakenteen, joka purettiin betonin kiinteytymisen jälkeen. Sitä voidaan käyttää uudelleen toiselle kohteelle.

2. Pysyvä muotti - tämä muoto pysyy betonin kaatamisen jälkeen.

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu pysyvä muotti

Aallotettu aaltomuoto on riittävän jäykkä, jotta siitä tulee erinomaisia ​​alustoja, se sijoitetaan lattian metallipalkkeihin. Ammattilevyn perusta on puunjalostus ja se tehostaa vahvistustehtäviä. Ammattikalvo leikataan helposti tarvittaviin yksityiskohtiin, minkä vuoksi kaikki muotit voidaan asentaa.

Tämän materiaalin käyttö vähentää rakennuksen painoa, mikä vaikuttaa myönteisesti rakennuksen kestävyyteen. Monoliitti saa ylimääräistä jäykkyyttä johtuen tuloksena olevista kylkiluista.

Siksi käytännölliseksi käytettiin tätä materiaalia pysyvään muottiin. Myös tämä muotti poistaa käytöstä lukuisten rekvisiitta, se menee minimiin. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sellaisiin etuihin kuin:

 • Rakenteellinen lujuus.
 • Levyt eivät ole alttiita kosteudelle, joka suojaa rakennustasi tuhoamiselta.
 • Levyt kestävät kosteutta ja sieniä, mikä vaikuttaa positiivisesti rakennuksen turvallisuuteen.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Helppo käyttää.

Komposiittilevyt

Komposiittilevy on laatta, jossa betonia ja profiililevyä käytetään lattiaan. Profiilin jäykkyyttä vahvistetaan vahvistamalla. Pääindikaattori on aallotusten korkeus. Mitä korkeampi aallotus, sitä pienempi on laakeripalkkien määrä.

Ammattilevy on kiinteä jokaisessa aallossa, mikä lisää pohjan vahvuutta. Tällaiset levyt parantavat kosteuden suojausta ja säilyttävät naarmuuntumisen. Tämä muotoilu on valtava etu rakennuksesi paloturvallisuuteen, jolla on hyvät turvallisuusvaikutukset.

Litteän katon luominen ammatillisesta lattiasta

Tasainen aallotettu aallotettu katto

Aaltopahvista valmistettu lattapää on moderni ja kannattava ratkaisu. Tällaisen katon positiivisin laatu on sen hinta, se on saatavana jokaiselle kehittäjälle. Tämäntyyppisen katon perustana on rakennuksen yläkerroksen päällekkäisyys. Tällaisia ​​kattoja kutsutaan useimmiten nimellä: "Ilman pannukerrosta". Ne auttavat suojaamaan rakennetta sääolosuhteilta. Tasainen katto palvelee sinua pitkään.

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys ammatilliseen lattiaan

Monoliittinen päällekkäisyys on yksi tärkeimmistä rakennusrakenteista. Tällainen päällekkäisyys on samaan aikaan lattian katto ja toisen kerroksen lattia. Kaikki lattiaan liittyvät rakennustyöt tehdään huolellisesti ja huolellisesti. Rakenteen turvallisuus riippuu niistä. Sen on oltava kestävä ja vakaa, jotta ihmiset pysyisivät siinä. Jos ei ole oikein tehdä monoliittinen päällekkäisyys ammattimaisella lattialla, niin rakennus saattaa kärsiä ja romahtaa.

Kehittäjä on tässä vaiheessa määritettävä seuraavilla yksityiskohdilla:

1. Ennen järjestelyä on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat. On välttämätöntä lähestyä laskelmia vakavasti, niitä on laskettava tarkasti. Jos asennat monoliittisen päällekkäisyyden ei-laskettujen päällekkäisyyksien vuoksi, niin työsi ja työsi ovat turhia.

2. Rakennuksen kuormituksen laskeminen, on tarpeen tietää, millainen kuorma pitää päällekkäisyyden.

3. Materiaalin valmistelu ja sen laskeminen. Yleensä tarvitset ammattilevyn, suuren määrän betonia, vahvisteita ja muita niihin liittyviä materiaaleja.

4. Oikean työkalun kerääminen rakennustarkoituksiin.

Oikein valitut laskelmat ja toimintosarja auttavat sinua tekemään laadukasta päällekkäisyyttä. Rakennuksen laatu riippuu myös materiaalin laadusta, kiinnittää huomiota sementtiin, joka sen tulee olla standardien mukaisesti.

Monoliittirakenteisia lattialaatoja voidaan tilata betonituotteissa oleville yrityksille, jotka toimitetaan tontille ja asennetaan sovellukseen.

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä kuitenkin.

Päätti itsenäisesti asentamaan aidat kotona tai maassa, mutta eivät ole vakuuttuneita tietonsa ja vahvuudestaan. Se ei ole niin vaikeaa.

Monoliittirakenteessa käytetään erilaisia ​​muottirakenteita. Se vaikuttaa suoraan monoliittien rakenteeseen ja laatuun, antaa elementtejä betonille ja.

Kevyt monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä - rakentava, kokemus portaalin osanottajista

Kuinka täyttää ammattimaiseen arkkiin tukematon monoliittinen päällekkäisyys - laskelmat ja käytännön vinkit FORUMHOUSE-käsityöläisiltä.

Yhdessä puulattiat ja lattiat, joissa on teräsbetonilaatuja, monoliittiset ovat myös suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Niiden etuja ovat paitsi samojen laattojen kiinteytys ja kestävyys, myös kyky ylittää minkä tahansa kokoonpanon tilat. Samanaikaisesti haittoihin kuuluu suuri laattojen massa, joka vaatii vahvistettuja pohjia ja lujia seinämateriaaleja sekä tarve kokoonpanon kokoamiseen. Siksi monet itsenäiset kehittäjät, kuten portaaliemme käsityöläiset, mieluummin käyttävät kevyempää versiota - monoliittisia päällekkäisyyksiä profiililevyllä, josta keskustellaan materiaalissa. Mieti:

 • Mikä on monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä.
 • Tekniikka teräsbetonilaattojen rakentamiseen.
 • Portaalin osallistujan kokemus, joka ei ole tuettu monoliittisten päällekkäisyyksien suunnittelussa.

Monoliittinen päällekkäisyys profiililevyllä

Neuvostoliiton Gosstroyn NIIZHB (Betoni- ja betonirakennustekniikan tutkimusinstituutti) alun perin kehitti menetelmän monoliittisten teräsbetonilattian valaisemiseksi teräsprofiilisella lattialla (SPN) teollisuusrakennuksille ja -rakenteille. Ensimmäiset suositukset monoliittisten teräsbetonilattian suunnittelulle SPN: n kanssa kehitettiin vuonna 1987, lähes kahden vuosikymmenen kuluttua huoltoasema 0047-2005 ilmestyi itse asiassa hieman uudistetuksi versioksi ensimmäisestä versiosta. Kuitenkin niille, jotka haluavat ymmärtää tekniikkaa ja tehdä laskelmia omasta, turvautumatta ammattilaisten palveluihin, vanhempiensa on suositeltavaa ensin tutkia käsikirjaa Neuvostoliiton maalta.

Jos haluat ymmärtää ilman lisäkustannuksia, lue suositukset monoliittipohjaisten teräsbetonilattian suunnittelusta teräsprofiililattialla, NIIZHB, 1987

Menetelmän ydin on se, että ammatillinen lattia palvelee sekä pysyvää muottirakennetta että laatan ulkoista vahvistamista ja viimeistelykerrosta.

Tuotantolaitoksissa tämä ulkopinta on enemmän kuin tarpeeksi. SRT: n kehittäjien mukaan kevyet katot pitkin profiilia verrattuna tavanomaiseen monoliittiseen levyyn ovat useita etuja:

 • Teräksen määrän vähentäminen palkkeihin - 15%.
 • Työvoimakustannusten alentaminen - 25-40%.
 • Levyn massa pienentää - 30-50%.
 • Lattian jäykkyyden kasvu (vaakatasoon).
 • Yksinkertaistettu johdotusviestintä - valtatien sijoittaminen aallotuksiin.
 • Puumateriaalin puute - lisää työn nopeutta.

Teräsbetonilattian käyttö teollisissa ja yksityisissä rakennuksissa on sallittua seuraavilla perusedellytyksillä:

 • hieman aggressiivinen ja aggressiivinen toimintaympäristö;
 • kosteusolosuhteet jopa 75%;
 • huonelämpötila ei ole suurempi kuin + 30⁰С;
 • käytettyä betonia ilman kaliumkloridia ja muita klooria sisältäviä lisäaineita.

Toisin sanoen tämäntyyppisten kerrosten pääasiallinen vasta-aihe on lisääntynyt kosteus, minkä vuoksi niitä käytetään yleensä interloorina eikä niitä sovelleta kellarin ja ensimmäisen kerroksen tai kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Kellarissa oleva ammattiarkki roikkuu, kuka on kiinnostunut termeistä, etsiä hakua. Pyörän kaarien suojauksesta galvanoidut ruuvit ruostuvat pari kuukautta.

Sekä raskaat että kevytbetonit ovat sallittuja laattojen valua varten, mutta raskaaseen betoniin puristuslujuus hienojakoisella aggregaatilla on B15 (M200), kevyestä betonista huokoisella aggregaatilla - B12.5 (M150). Profiililattian yläpuolella oleva minimi betonikerros on 30 mm, jos viimeistelylaatta on 50 mm, jos ilman tasoitusta ei ole. Lattia on valmistettu tukevista profiileista (H), joiden korkeus on 44 mm.

Vahvikoteloon käytetään jaksollisen profiilin lujittavia tankoja, luokkaa A-III ja luokan Bp lankaa. Jos aiot päätyä päällekkäin tikkaiden aukon kanssa, vahvistimen hahloa pitkin kehää ja laivamateriaalin laitetta on vahvistettava. Tehokehyksen teräspalkit ovat joko rullatut tai yhdistetyt profiilit.

8 materiaalia kiinteään muottiin perustuksen alla: tee se itse

Muotti on erityinen muoto sementti-hiekka seos, jonka avulla voit muodostaa oikean geometrian seinät. Rakentajat käyttävät sekä irrotettavia / tilapäisiä että kiinteitä / pysyviä muottirakenteita säätiölle. Toisen vaihtoehdon ansiosta voit säästää aikaa ja energiaa purkutyössä sekä eristää ja / tai vahvistaa seiniä, joten sitä käytetään yhä enemmän sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa.

Peruslaitteiden kiinteiden muottien perusvaatimukset

Harkitse, mitä ominaisuuksilla on oltava pysyvä muotti.

 • Materiaalin kosteusvastus ja saumojen tiiviys. Tämän ominaisuuden puuttuessa muotti päästää betonin läpi, mikä johtaa seoksen liialliseen kulutukseen ja tekee seinän rakentamisen mahdottomaksi.
 • Rakenteellinen lujuus. On välttämätöntä, että murskaus kestää betoniseoksen paineen sisästä ja maasta ulkopuolelta (perustasolla) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Elementtien oikea geometria. Olisi ollut mahdotonta rakentaa jopa seinämiä ja 90 asteen niveliä niiden välille, joilla oli erilainen paksuus tai väärät kulmat.
 • Pitkä käyttöaika. Mitä kauemmin muotti on mahdollisesti olemassa, sitä korkeampi on koko talon pitkäikäisyys. Jos muotti kaatuu nopeasti, seinät, jotka jätetään tukematta, eivät kestä rakentavaa kuormaa. Tapauksissa, joissa muotti ei ole tukeva, sen tuhoutuminen heikentää ulkonäköä, mikä johtuu koristeellisesta julkisivun viimeistelystä.

Kiinteä muottirakenne - tärkeä osa energiaa säästävää taloa

Taulukko: kiinteiden muottien edut ja haitat

Metalliset pysyvät muottipinnat

Metalliseinien levyt on yhdistetty metalliastioilla yhtenäisen seinämän paksuuden varmistamiseksi

Metallimuotti on yksi kalleimmista, joten sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Se on valmistettu alumiinista tai teräksestä, jonka paksuus on 1-2 mm metallirungossa ja joka on kiinnitetty ankkureihin, peitelevyihin tai lukkoihin. Kiinnittimien tyyppi ja lukumäärä lasketaan siten, että kun betoni kaadetaan ja kovettuu, levyt eivät taivu tai ulos.

Kun muotti on tehty tilauksen tekemiseksi tiettyä rakennetta varten, valmistajan yrityksen päälliköt suorittavat itse rakenteen testikokoonpanon ja vasta sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat ovat sopivia ja täydellisiä, tilaus lähetetään ostajalle.

Metallimuotti on tarkin geometria. Levyarkkien samansuuntaisuuden toleranssi on enintään 2 mm tuotteen pituuden yli 1 m.

Metallin ennenaikaisen hapettumisen ja tuhoutumisen ehkäisemiseksi betonin ja pohjaveden aiheuttaman kosketuksen vuoksi tulevien muottiarkkien valmistuksessa pinnoitetaan huolellisesti maalit ja rasvat. Usein käytetään sinkittyä terästä tai käytetään pulverimaalausta, joka muodostaa tiheän polymeerikalvon arkille. Mutta jos hitsausta käytetään asennusvaiheessa (arkin hitsaaminen kehikkoon tai raudoitukseen levyille), sinun on käytettävä suojaavaa yhdistettä uudelleen (rasva, mastit, maalit) lämpötilan vaurioituneille paikoille.

Metallilevyjen jauhemaalaus on yksi tehokkaimmista menetelmistä suojaamaan niitä korroosiolta.

Metalli sopii hyvin rakennuksiin, joissa on monimutkainen geometria, koska ohutlevyt on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun kulmaan, tehdä pyöristystä tai kaartaa. Päättyneet seinät ovat erittäin siistit ja sileät, jos niitä halutaan, ne voidaan jättää ilman koristeellisia viimeistelyjä. Arkkitehdit suosittelevat metallimuottien käyttöä vaikeasti löystyneillä alueilla.

Betonivirtauksen estämiseksi metallimuotojen liitokset liitetään hyvin huolellisesti

Mutta asiantuntijat huomaavat joitain metalli-muotojen haittoja:

 • teräslevyjen merkittävä paino, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä;
 • seinien ja perustusten lämpöeristyksen tarve;
 • Levyn voitelu poistetaan helposti ja tahraa työntekijät.

Alumiinilevyjen asennus seinämateriaalille työvoiman parissa

Metallimuotojen kuljetuksen ja asennuksen työvoimakustannusten minimointi auttaa alumiinilevyjä lisäämällä piitä, jotka painavat paljon vähemmän terästä ja jotka eivät vaadi ulkoisesta ympäristöstä suojausta.

Vahvistettu betonilohkojen muotti

Vahvistettu betonilohkareita suositellaan suurille rakennushankkeille, ainakin kolmikerroksiselle yksityiselle talolle. Koska niillä on parannetut lujuusominaisuudet, tällainen turvamarginaali on tarpeeton pienissä rakennuksissa. Ohutseinämäiset lohkot ovat erinomaisia ​​päätaitojen perustamisen järjestämiseksi.

Vahvistetut muottilohkot offsetilla

Teräsbetonilaatikoilla on seuraavat edut:

 • sementti-hiekkaliuoksen säästäminen huomattavan paksuuden ansiosta;
 • sopii minkä tahansa syvyyden kellareihin ja kattoihin;
 • Asennettu vähintään saumojen leveyteen;
 • antaa rakennukselle usean sadan vuoden käyttöikä.

Paras muotti on saatu teräsbetonilohkoilla, joiden indikaattorit F75 (pakkasenkestävyys), W4 (veden läpäisevyys), 6% (veden imeytyminen), 350 kg / cm2 (mekaaninen lujuus).

Esimerkki raudoituksen sijoittamisesta teräsbetonilohkojen muottiin, joka on suunniteltu kahdelle tangolle

Lujitetun betonin lohkojen haittapuolista ovat:

 • suuri paino (lohko 510x400x235 mm painaa 30 kg), minkä vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autolla, ja vain nosturiin asennetut työntekijät on asennettu;
 • korkea hinta - noin 500 ruplaa yksikköä kohden.

Tällaisia ​​haittoja ei ole sardelli-lohkoissa. Seinien vahvan lujuuden ansiosta nämä analogiset teräsbetonilohkot eivät myöskään vaadi talon eristystä, koska niissä on jo eristyspuristettua savea.

Vaneri kiinteä muotti

Kosteudenkestävää vaneria käytetään useimmiten muottiin, mutta tässäkin tapauksessa tätä materiaalia käytetään yleensä tilapäisen muodon luomiseen. Lopputetun vanerilevyn käyttöikä ja säänkestävyys ovat kaiken kaikkiaan suuruusluokkaa pienempiä kuin betoniseinien samat parametrit.

Tällaisissa tapauksissa pysyvä muotti on sallittua:

 • tilapäisen rakenteen valmistuksessa (esimerkiksi pieni talo, jossa omistaja asuu päärakennuksen aikana);
 • muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa (kananviljely, kalavesi, puuvarasto);
 • kun sinun täytyy säästää rakentamiseen;
 • jos seinät ja säätiö lämmitetään ulkoisen ääriviivan yli ja vaneri on täysin suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

Epäkelpoisen kestävyyden ja vahvuuden lisäksi vanerimuotit vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska arkkeilla ei ole ura-harjojärjestelmää ja erikoisliitäntöjä, sinun on asennettava rakenne itsekierteittävin ruuvein, lisäksi tiivistettävä jokainen liitoskappale ja tehtävä ulkopuolinen laatikko tukien kanssa (jotta vaneri ei taipuisi). Lisäksi ei-vedenkestävä vaneri turpoaa ja kuoritsee vedestä, ja laminaatti työntää betonielementin pois ja ei koskaan muodosta kiinteää seinää, joten on erittäin tärkeää löytää vedenpitävä materiaali, jolla on hyvä tarttuvuus.

Techno-block - esimerkki vanerin onnistuneesta käytöstä muottipesässä

Kuvan nimeäminen:

 • 1 - koristeellinen kerros;
 • 2 - eristyskerros;
 • 3 - muovituet venttiileille;
 • 4 - betonivuoto (siinä on lohkoissa ontelo);
 • 5 - vanerilevy.

Näin ollen vanerin edullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä huolimatta asiantuntijat suosittelevat sitä vain väliaikaisiin muottirakenteisiin. Pysyväksi on parempi käyttää teknolohkoa - komposiittituotetta, jossa on sisäinen vanerikerros.

Puubetonin kiinteä muotti

Puubetoni on suhteellisen uusi, mutta aika testattu materiaali. Viime aikoina aloitettiin betoni- ja puulohkolohkot, mutta tätä seosta käytettiin lattianeristykseen Neuvostoliiton aikoina. Puubetonilohkot ovat paljon halvempia ja kevyempiä kuin betoniteräkset, joten niitä käytetään aktiivisesti yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

Joissakin betonilaattojen malleissa on eristyskerros - kivivilla tai polyuretaanivaahto

Verrattuna muihin tyyppisiin kiinteisiin muottipesään:

 • helppo leikata puuntyöstövälineillä, jonka avulla voit muokata ne haluttuun parametriin paikan päällä: leikata kulmat, tehdä kaarevat käyrät, leikata palasia parantaaksesi seinien kiinnittymistä rakennuksen kulmissa, vähentää korkeutta / pituutta;
 • asennettu nopeasti ja ilman erikoislaitteita (1 m 2 seinästä on vain 8 lohkoa);
 • antavat suuren lujuuden, äänen imeytymisen ja lämpöeristyksen pienemmällä seinämän paksuudella (verrattuna tiiliin ja laajennettuun polystyreeniin);
 • turvallinen muiden terveydelle, teolliseen jalostukseen soveltuva jätteet;
 • riittävän vahva kiinnittimien, viemäriputkien ja ladattujen elementtien kiinnittämiseen julkisivutekniikoille (liukukäytävät jne.);
 • ei pelkää tulipaloja (kestää jopa 90 minuutin avotulen);
 • pakkasenkestävä, sopii alueille, joilla on ankara ilmasto.

Puubetonin puute on sen läpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää seinien rakentamiseen valmiiksi vedenpitävälle nauhalle tai laattojen pohjalle. Arbolitan käyttö säätiön järjestämiseen ei ole toivottavaa, koska sitä on suojattava hyvin kosteudelta.

Esimerkki arbolitan ja tiilien muottien järjestelystä

Puubetoni valmistetaan onttojen lohkojen ja paneelien muodossa. Toisessa tapauksessa paneeli toimii vain seinän sisemmäksi muodoksi ja ulkopuolinen on varustettava tiilillä. Materiaalien välinen ontelo kaadetaan betonilla ja vahvistetaan, kun käytetään muitakin muottityyppejä. Tätä vaihtoehtoa on vaikeampi asentaa, mutta valmis talo on lämmin (puubetoni), kaunis (tiili) ja kestävä (yhdistämällä kolmen materiaalin lujuusominaisuudet).

Kun ostat lohkareita ja betonilevyjä, kiinnitä huomiota ympäristömerkkiin, sillä jotkut valmistajat käyttävät epäterveellisiä sideaineita (fenoli, naftaleeni). Ole varovainen, pehmittimen toksiinit voidaan vapauttaa materiaalista jopa huoneenlämmössä.

Arbolitovy-lohkojen valmistajat tarjoavat puutavaran tarjonnan vaihtoehtoja sekä korkeita rakennuksia että pieniä rakenteita varten. Muista neuvotella konsultin kanssa, jotta et käytä ylimääräistä rahaa betoniin ohutseinämäisten lohkojen valumisesta tai virheellisesti ottaaksesi korttelit, joissa on liian pieniä aukkoja.

DSP: n kiinteä muotti

DSP (sementtipohjainen lastulevy) tai sahanpurun betoni on toinen muunnelma sementin ja murskatun puun seoksesta. Se eroaa puubetonista sidosaineiden tyypin ja hiekan lisäyksen mukaan. Siksi DSP on tiheämpää, kestävämpää ja raskaampaa materiaalia ja sen lämpöeristys on huonompi kuin betonista.

Sementti-sidotut lastulevyt voivat toimia viimeistelyaineina, kun ne päällystetään koristeellisilla mineraalipaloilla.

Edut arbolitovoy muotti:

 • materiaali hengittää, joten taloa ei tarvitse varustaa pakotetulla tuuletuksella ja torjua kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
 • DSP kykenee vastustamaan tulipaloja, sen palonkestävyys varmistetaan laboratoriotesteillä;
 • Levy koostuu luonnonmateriaaleista, joten se ei vahingoita luontoa ja terveyttä;
 • antaa talolle suuren lujuuden: seinämä pystyy kestämään kolme kertaa enemmän kuormia kuin paksuus 25 cm: n paksuisella seinillä;
 • DSP kestää äkillisiä lämpötilan muutoksia, joten se soveltuu alueille, joilla on voimakas mannermainen ilmasto;
 • materiaalilla on riittävä stabiilius ja geometrinen stabiilisuus siten, että kerrosten välinen etäisyys voi olla 2,8 - 3 m;
 • on mahdollista rakentaa taloja sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden avulla jo talvella, kunnes lämpötila on laskenut alle -20 ° C;
 • DSP vaatii minimaalisen viimeistelyn, talon sisällä se voidaan maalata tai liittää taustakuvaan ilman kittiä.

Esimerkki lujitetuista pohjamateriaaleista sementtihiukkaset

Euroopan rakentajat ovat käyttäneet DSP: n kiinteitä muottirakennuksia jo yli 25 vuoden ajan, joten on olemassa monia taloja, jotka vahvistavat tämän materiaalin kestävyyden ja luotettavuuden. Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat hyvin sekä yksittäisiin että korkeisiin rakennuksiin, jopa vaikeassa pohjoisessa ilmastossa.

Pysyvä muottirakenne ammattilehdeltä

Profiililevy, profiililevy tai aallotettu arkki havaitsi sen käytön kiinteänä muottona, vaikka sitä käytetään useammin aidojen, kattojen ja ulkorakennusten valmistukseen. Tärkeää: ammattilevy sopii vain komposiittipohjapaneeleiden järjestelyyn ja suurille päistään (5 metrin etäisyydeltä) vaatii lisää tilapäisiä tukia. Seinien pystyttämiseen tätä materiaalia ei käytetä pienen paksuuden vuoksi, mikä vähentää mekaanisten kuormitusten kestävyyttä pystyasennossa.

Esimerkki päällekkäisyyden muodostamisesta profiililevyn pohjan kanssa

Tämän materiaalin rakennustyöntekijät houkuttelevat tällaisia ​​ominaisuuksia:

 • metalli on täysin suojattu galvanoinnilla ja / tai polymeerikerroksella, joten se ei ruostu;
 • teollisuusrakennuksissa materiaalia voidaan jättää ilman koristeellista viimeistelyä, katto on visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
 • ammattiarkki suorittaa paitsi konkreettisen muodon, mutta toimii myös arkkina;
 • levyt siirtävät kuorman rakennuksen metallikehykselle, joten sisäseinämät eivät kanna raskaita kuormia ja on mahdollista säästää rakentamalla niitä kevyistä materiaaleista (hiilihapotettu betoni, sandwich-paneelit);
 • Pienet paksut arkit yksinkertaisesti leikataan metallisaksilla, joista voit muodostaa minkä tahansa muotoisen muotin.

Jotta saataisiin hyvin kiinnittyä betoniin, valitse erikoisprofiileja, joissa on hampaita muottiin.

Näyttää siltä, ​​että aaltopahvilla on rakennuksen sisäpuolelta aaltopahvipohjainen välikerros

Profiililevystä valmistettua kiinteää muottia käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska se vaatii rakennuksen metallikehyksen rakentamista ja lattian metallipalkkeja. Yksittäiselle talolle se ei toimi, koska se on kohtuuttoman kallista.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Laajennettu polystyreeni / vaahto - suosittu materiaali kiinteälle muotille. Sen merkitys johtuu seuraavista tekijöistä:

 • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta;
 • ura-harjanteen liitäntäjärjestelmä yksinkertaisin asennuksin;
 • asennuksen nopeus (kiinteän muottien vaahtolohkot ovat suurempia kuin betoniset, joten työ etenee nopeammin);
 • erilaiset lajit (vahvistettu, suojaava kyllästys);
 • lämmöneristysominaisuudet, joiden vuoksi talo ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • äänieristys;
 • biologinen inertti, joka estää homeen, sammalta jne. kehittymisen.

Esimerkkejä eri kokoonpanoista valmistetuista polyuretaanivaahtomuovilohkareista

Polystyreeni-vaahtomuottien vastustajat osoittavat, että se on vaarassa tulipalossa ja huonosti ympäristön kannalta. Vaikka ostaisit materiaaleja, jotka on merkitty ekosysteemiin, se ei takaa, että muotti ei vahingoita terveyttäsi tai luontoasi.

On myös tärkeää muistaa, että vaahtomuottien rakenne on hyvä valinta yksinkertaisten rakennusten kannalta, koska kulma- ja pyöristettyjen lohkojen valikoima ei vieläkään täytä kaikkia kuluttajien vaatimuksia.

Kiinteä lasi magnesiitti

Steklomagnezitovy-arkkia tai SML: tä käytetään pysyvän muottirakenteena 1900-luvun puolivälistä lämpöeristettyjen talojen rakentamiseksi. Aine koostuu oksidin ja magnesiumkloridin, perliitin, sahanpurun, lasikuidun ja polypropeenin kudoksen seoksesta. Kaikki lasin magnesiittikomponentit eivät ole luonnollisia, mutta valmis koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

Erilaiset lasiväriset magnetitelevytarkat, joissa on koristeellinen viimeistely

LSU on loistava vaihtoehto talon rakentamiseen tai kunnostamiseen, jolla on heikko säätiö. Koska arkit itsessään ja kaadettaessa käytetyt kevytbetoniseokset painavat paljon vähemmän tiiliä, teräsbetonilohkoja ja muita perinteisiä materiaaleja, ne eivät rasita rakennuksen rakennetta niin paljon.

Lasimagnesiitin etuja:

 • monikäyttöisyys: se soveltuu perustusten, seinien, kattojen, aidojen jne. luomiseen;
 • korkea lämmöneristys, joka ei liity pelkästään itse muottien ominaisuuksiin vaan myös aggregaatin etuihin (D250-D320: n fibro-vaahtotabletti, betoni polystyreeni-vaahtopallot M300);
 • tulenkestävyyden;
 • täysi kosteusvastus, joka tekee materiaalista sopivan kylpylä- ja saunavalmisteiden rakentamiseen alueilla, joissa on kostea ilmasto ja suolla alueilla;
 • SML: n muottirakenteiden seinien pieni paksuus säästää tilaa talon sisällä;
 • Levyjen karhea pinta on helppo levittää klinkkerilevyillä, koristeellisella kipsillä tai muulla viimeistelyaineella;
 • levyä voidaan hieman taivuttaa, jos se on tarpeen puolitornin tai muun kodin sisustamisen (kaarevuussäteen - 3 m) rakentamiseen.

Jos aiot leikata SML-levyjä paikan päällä, osta varaosat palapelille. Tämä materiaali käyttää kynsilehtiä useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneri.

Lasilevyt tulevat pihalle kaikissa talonrakennusvaiheissa

Steklomagnezitovy-arkit samoin kuin arbolitny muodostavat usein vain ulkokuoren sisäisen muotoilun sisäisen muodon, joka useimmiten rakennetaan koristeellisesta tiilestä. Tämän seurauksena ulkopinta on tarpeeton, ja sen sisälle tulee melko ohut kitti kerros. Tekniikka soveltuu 5 kerroksen talojen rakentamiseen valmiille nauhalle / laattojen pohjalle. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin vaahtopolystyreeni- tai DSP-muottien käyttö (ilman koristeellista viimeistelyä).

Lasi-magnesiittilevyjä on tähän mennessä tuotettu vain Kiinassa ja Koreassa, ja siellä toteutetaan myös LSU: n laadunvalvonta. Tämän aineiston kotimainen analogi ei ole.

Asennusohje pysyvistä muottien esivalmistetuista lohkoista

Valmistettujen onttojen lohkojen perustekniikan tekniikka on esimerkki kevyistä betonituotteista. Toisin kuin monikerroksiset betoniteräkset, nämä "tiilet" voidaan asentaa käsin ilman nosturia tai manipulaattoria.

 1. Valmista tyyny lohkoperustan alle, nukahtaa ja täytä hiekkakerrokset ja hieno sora. Ohut kerros on kaadettava pehmusteeseen, jotta voidaan yksinkertaistaa lohkojen edelleen asettamista sekä välttää konkreettisia vuotoja säätiön kaatamisen yhteydessä.

Hiekka-sora-tyyny ennen asennusta tarvitaan ohuen betonikerroksen poistamiseksi

Lohkojen oikean geometrian ansiosta kasetin nauha on tasainen ja kirkas.

Sisäisten ja ulkoisten seinien liitoksissa on oltava erityiset kulmapalat.

Lohkoihin on järjestetty erityisiä uria lujittavien sauvoja varten.

Kiinnitä huomiota ylemmän ja alemman sauvan sijaintiin toistensa suhteen, niiden on muodostettava oikea neliö

Ankkuri on sidottava 15-20 cm: n päällekkäin

Asenna toinen rivi onttojen lohkojen päälle ensimmäisen päälle

Betonipinnan pitäisi olla hieman ylimmän rivin keskellä.

Pystysuuntaiset lujitustangot voidaan asentaa erikseen 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan

Uudet liittimet on asennettu betonilevyyn

Säätiö on valmis tulevan talon seinien rakentamiseen

Edellä kuvatun tekniikan mukaisen yksityisen talon betonilaattojen asennus on kaksi työntekijää 2-3 päivän ajan, ottaen huomioon ensimmäisten kerrosten betonin asettamisajat.

Vertailu koko- ja onttojen raudoitettujen betonilohkojen ja monoliittisten väliaikaisten säätöjen aiheuttamien kustannusten vertailusta väliaikaiseen muottiin

Vertailu osoittaa, että onton betonilohkareiden perustus on 18% halvempaa kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin teipillä monoliitti, joka on täynnä tilapäistä puuraaka-ainetta. Tämä saavutetaan säästämällä raudoituksen määrää, vähentämällä työvoimakustannuksia, betonin määrää jne. Rakennusseinien vahvistaminen betonilohkareista on kuitenkin liian kallista (verrattuna polyuretaanivaahtoon, puubetoniin), on parempi käyttää sitä vain perustaksi.

Kiinteän muottien tekeminen omiin käsiisi

Harkitse prosessin, jolla luodaan pysyvät arkkimateriaalilevyt, joissa on itsenäinen leikkaus EPPS: n (ekstrudoitu polystyreenivaahto) esimerkissä.

 1. Liuotetaan arkit sirpaleiksi, jotka vastaavat tiivistetyn kaivon leveyttä ja pituutta. Siveleiden jäämät on katkaistava 20-25 cm: n korkeudella. Sivusauman kokonaispituuden on vastattava kaivannon kaksinkertaista kehää + 20% päällekkäisyydellä kulmapisteissä.

Levyjä voidaan leikata laajennetusta polystyreenistä paitsi sähkötyökaluilla myös manuaalisella hakasäkeillä

Kun EPPS-levyjä asetetaan kaivannossa, yritä minimoida aukkoja.

Muoviset siteet on helppo asentaa käsin.

Sekä metalli- että lasikuituvahvistustangot soveltuvat vahvistamiseen.

Asennetut lujitustangot on sidottava ohuella langalla, hitsausta ei voida hyväksyä

Aloita korottamaan säätiön korkeutta

Levyjen väliin asennetut muoviosat asennetaan samalla tavoin

Levyjä on helppo leikata pihkimillä

Täytä betonin valmiilla pohjalla

Betonikerroksen yläpinnan on oltava muodon ulkokerroksen tasolla

Kun betoni on täysin kiinteä perustus, voit jatkaa seinien täyttämistä samalla tekniikalla, mutta tällaista perustusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

Video: talotekniikka kiinteällä lastulevyllä

Kun pidät jotain kiinteiden muottien vaihtoehdoista, harkitse paitsi taloudellisia resursseja ja työvoimakustannuksia, mutta myös sinun tarkoituksiasi. Esimerkiksi niillä alueilla, joissa on suolaa maapallolla, ei saa käyttää palopuita, jotka perustuvat puulastuihin, ja kylmäalueilla on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, jolla on vähintään lämpöjohtavuuskerroin. Tässä tapauksessa voit nopeasti rakentaa lämpimän talon ilman tarpeettomia rahoituskustannuksia.