Talon rakentaminen

Kotimaiset rakennusmenetelmät kehittyvät nopeasti. Ja se on ilahduttavaa. Innovaatiot helpottavat rakennusten pystyttämisen huomattavaa yksinkertaistamista, mutta ne antavat myös mahdollisuuden luoda vankka perusta mille tahansa rakenteelle. Todiste tästä on säätiön pysyvä muotti, jolla on monia etuja perinteisiin tapoihin säätää säätiö. Useimmiten tällainen muotti on valmistettu valmiista polystyreeni-vaahtolohkoista, mikä minimoi huonon toteutuksen ja inhimillisen vaikutuksen rakentamisprosessiin.

sisältö:

Suunnittelun edut ja haitat

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta - menetelmä, jota käytetään noin 15 vuotta. On huomionarvoista, että rakennuksen laiteperustan periaatteet eivät ole muuttuneet, mutta työn vaiheet ovat lähes puolittuneet. Jos aiemmin tarvittiin ostaa materiaaleja, koota runko, asentaa se etukäteen kaivettuun kaivantoon ja purkaa sitten kiinteän muottirakenteen tekniikka, johon kuuluu vain elementtivalmisteiden kokoonpano.

Pysyvän muottien edut:

 • pysyvän muottien muodot eivät absorboi vettä;
 • erinomainen seisminen vastus;
 • paloturvallisuus;
 • helppokäyttöisyys (jokainen pystyy hallitsemaan rakennuksen vivahteet);
 • vastustuskyky mätää, hometta ja hometta;
 • laitteet pysyvän muottien tuottamiseksi takaavat vähimmäispainon omaavien materiaalien vastaanottamisen;
 • johtuen matalasta tiheydestään, laajennetusta polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti ei korosta emästä;
 • vaahto, joka suorittaa lämpöeristeen toiminnan, antaa lämpimän perustan;
 • nopeat rakennusajat;
 • tiiviys.

Pysyvän muottirakenteen häiriöt:

Mitä tulee miinuksille, niitä ei ole niin paljon, mutta silti kannattaa tietää niistä.

 • kiinteä muotti on huomattava hinta. Keskimäärin tämä luku on 600-1000 ruplaa neliömetriä kohden. Pysyvän muottirakenteen korkeat kustannukset ovat kuitenkin enemmän kuin maksaa takaisin tämän innovatiivisen kehityksen tuomat hyödyt;
 • epämiellyttävä kuljetus. Huolimatta alhaisesta painostaan, muottirakenteiden kuljettaminen saa aikaan jonkin verran hälinää valitsemalla optimaalisen ajoneuvon;
 • kyvyttömyys käyttää lohkoja uudelleen.

Erilaisia ​​pysyviä muottirakenteita

Jos haluat rakentaa talon mahdollisimman lyhyessä ajassa, pysyvän muottirakenteen rakentaminen on oikea tie. Mutta se ei ole niin yksinkertaista. Kun olet päättänyt luottaa nykyaikaisiin suuntauksiin, sinun on päätettävä, mitkä muotit sopivat parhaiten unelmiesi toteuttamiseen.

Koska kiinteät muottiprojektit toteuttavat minkä tahansa monimutkaisuuden, sen valmistuksen materiaali voi myös olla erilainen. Harkitse suosituimmat vaihtoehdot.

 • polystyreenivaahto. Se on tullut klassinen, mutta ei ainoa tapa hyödyntää uuden teknologian mahdollisuuksia. Polystyreeni-vaahtolohkot ovat kestäviä, niillä on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet ja samaan aikaan kulkevat ilman, jolloin säätiö hengittää;
 • puu sementtimuodot. Ei vähemmän kysyntää, koska ominaista erinomaiset äänieristysominaisuudet. Merkittävä piirre on puulastujen välisten ilmakuplien läsnäolo, mikä lisää muottien luotettavuutta useita kertoja. Puun erikoiskemikaalinkäsittely estää mätänemisen ja tekee materiaalista läpäisemättömän palamisen ja korkean kosteuden. Niinpä siru-sementtiä oleva kiinteä muotti voidaan epäilemättä käyttää lattian valuessa;
 • puukuitulevy. Ympäristöystävällinen ja käytännöllinen muottivaihtoehto. Kuitulevy on seos magnesiittia, jossa on puulastuja. Joskus portlandsementtiä käytetään magnesiitin sijasta. Tärkeimmät edut ovat biostability, paloturvallisuus, korkea höyryläpäisevyys ja pakkasenkestävyys.

Emme voi sanoa teknologiasta "konkreettisesta vuokrauksesta", jonka avulla voit saada "yleislenkit" patentoidulla kaavalla. Tämä pysyvän muottirakenteen valmistusmenetelmä tunnustetaan parhaaksi sosiaalisen rakentamisen ratkaisuksi ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa spontaani, jopa vaatimaton budjetti. Menetelmän ydin on palkata massaa rullilla ja malleilla, tiivistää betonia ja poistaa huokoset. "Valssatun betonin" avulla ilman erityisiä lisäaineita ja pehmittimiä, voit antaa profiilille minkä tahansa muodon. Raskasta materiaalia saa käyttää aggressiivisissa, kosteissa ympäristöissä ja jopa -50 astetta.

Kiinteä muotti: rakennustekniikka

Kiinteän muottirakenteen pystytys tekniikka on yksinkertainen - jopa "teekannu" voi kuvata sitä, olisi halu. Ainoa asia, joka on välttämätöntä, on tarkkuus ja tarkkuus. Joten missä kaikki alkaa?

Kuten klassisen tapahtumien kehityksessä, rakennustyö asennetaan pohjaan, joka on peitetty vedeneristyksellä. Lomakkeet on kiinnitetty pohjaan jättäviin vahvikepäihin. Ensimmäisen lohkakerroksen asentamisen jälkeen vaakasuuntaiset lujitustangot kierretään urien sisään. Niiden tulee olla päällekkäin ja kiinnitetty langoittain. Ensimmäisen rivin asentaminen on erityisen tärkeää. Tässä vaiheessa sisäisten väliseinien ovien rinteet ja taivut sijoitetaan täsmälleen projektin mukaisesti.

Lomakkeet ovat pääsääntöisesti kiinteitä toisen kerroksen asennuksen aikana, mikä varmistaa pystysuuntaisten saumojen luotettavan kiinnityksen. Huomaa, että kerrosten sivut on sovitettava yhteen. Tekniikka muistuttaa tiilien käyttöä - täällä on myös tarpeen siirtää jokainen rivi suhteessa edelliseen, jotta seinien jäykkyys varmistetaan.

Viesti muodostaa pystysuorassa urien läpi, jotka helposti suljetaan pienellä paineella. Kun asennat kolmannen kerroksen, älä unohda hallita saumojen pystysuuntaisuutta. Kun lohkot on turvallisesti asetettu, voit kaataa betonia. Tämä on tehtävä kaikkien huokosten huolellisen sulkemisen avulla. Ja auttaa poistamaan reikiä syvät täryttimet. Kiinteän muottien työvälineen työosa ei saa olla yli 40 mm. Jos ammattilaistarvikkeita ei ole, tiivistys suoritetaan käsin - "bajonettisella tavalla". Riittää valita sopiva raudoitussegmentti.

Työn ominaisuudet

Pysyvän muottien tuotannolla on omat vivahteensa. Esimerkiksi monet ovat huolissaan kysymyksestä - kuinka järjestää prosessi niin, että seinät ovat vahvoja? Asiantuntijat suosittelevat täyttävän ylemmän kerroksen puoleen siten, että betoniliitos on tehtaan muottirakenteen sisällä. On syytä muistaa, että seinien kantavuus riippuu suoraan betoniteräksestä ja betonimerkistä.

Monoliittisten seinien rakentamisen aikana on välttämätöntä huolehtia sähköjohdotuksesta, viemäriputkista ja vesiputkista, tuuletusrei'istä. Tehdä tämä ennen betoniseoksen kaatamista muotoihin, joissa on poratut urat. Tämän seurauksena saamme "piirakka", jossa teräsbetoni asetetaan laajennetun polystyreeni-kerroksen väliin. Seinät ovat lämpimiä ja lisäeristystä ei enää tarvita.

On käsitys siitä, että kiinteä muotti omilla käsillä on vaikea asia. Mutta se ei ole. Korkealaatuinen suorituskyky varmistetaan, jos noudatat yksinkertaista järjestystä:

 • ostaa hyvä, joustava materiaali;
 • Valmistele kiinnittimet - muottipultit ja kiinnitysruuvit;
 • asenna kiinteä rakenne ja kiinnitä se tiukasti.

Kiinteä muotti on erinomainen tilaisuus rakentaa lämmin, hyvälaatuinen talo omiin käsiisi ilman minkäänlaista ulkopuolista apua.

Pysyvä muotti

Mikä on pysyvä muotti - tekniikka, laajuus, kokemus portaalin käyttäjistä.

Rakennustekniikan runsaus mahdollistaa jokaisen kehittäjän valita parhaan mahdollisen rakenteen, joka sopii hänelle kaikilta osin. Viime vuosina kiinteä tiilimuuraus on lisätty perinteisesti vaadittuun tiili-, lohko- ja kehysrakentamiseen - tekniikka, joka aiheuttaa paljon kiistoja ja jolla on sekä kannattajia että vastustajia. FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa tämä aihe on myös merkityksellinen, on järkevää tarkastella sitä tarkemmin.

FORUMHOUSE -sivustolla on artikkeli irrotettavasta tai pienestä paneelista.

Lämmin muoto

Kiinteän muottien tekniikka mahdollistaa rakenteen rakenteen ja lämmityksen samanaikaisesti, ja sitä käytetään sekä perustuksen että laatikon rakentamiseen. Tämä on yleinen menetelmä, jota käytetään yksityisissä ja korkeajärjestelyissä. Se perustuu monoliittisten teräsbetonirakenteiden periaatteeseen: lujitushäkki kaadetaan betonilla, mutta muotti ei ole purettu laastien jälkeen, mutta se on edelleen "kakun" osa. Pohjimmiltaan muotti on muoto, joka sallii lujitetun betonin "täytteen" tietyn geometrisen muodon toteuttamiseksi. Mutta kiinteän version tapauksessa se on lämmitin, jonka käyttö vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Pysyvän muottien käyttö alkoi perustuksilla, jatkuu suorakulmaisilla seinillä, tänään säteittäiset lohkot vapautetaan: jos haluat - erkkeri-ikkunan tai jos haluat - fantasia-allas.

Tarvittavat lisäelementit on myös tuotettu - kulmakappaleet, kruunu, korkit ja vastaavat. Aluksi kolmen tyyppisiä raaka-aineita käytettiin pysyvien muottien tuottamiseen.

 • Polystyreeni - pohjassa on vaahtoa (PSB) ja polystyreeni vaahtoa (PPS).
 • Polystyreeni-betoni - muuraus sideaineesta (sementti) ja rakeistetusta (polystyreeni) täyteaineesta.
 • Chipocement - lohkoissa ja laatoissa - jopa 90% orgaanista täyteainetta ja sementtiä sideaineena. Orgaanista ainetta edustavat yleensä suurikokoiset puulastut, mutta jotkut tuottajat voivat lisätä seokseen muita kasvimateriaaleja (ruoko, ruoko, olki). Sekä lohkojen sisällä että ulkoseinien sisäpuolella olevissa laatissa - eristekerros on laajennettu polystyreeni (puolet sisäisestä tilavuudesta), sisäisten väliseinien lohkot ovat tyhjät.

Nyt myynnissä Moskovan myymälöissä ja maamme kaikilla alueilla on myös yhdistettyjä vaihtoehtoja, kun ulkoseinä on PPP tai PSB ja sisäseinä on arkistomateriaaleista kuten OSB tai TsSP. Koska tällaisen sisäkerroksen lämmönjohtavuus on korkeampi kuin PPS (PSB), ulkopinnan paksuus on paljon suurempi kuin kiinteissä polystyreeni-vaahtolohkoissa. Lohkon aloitusseinämän paksuus on 50 mm, mutta tämä kerros on riittävän lämminilmastoon sisälle ja ulkokäyttöön, kylmillä alueilla ulkokerroksen on oltava 100 mm. Muita suosittuja tapoja lämmittää kotiin on kuvattu artikkelissa "Eristys yksityinen talo."

Talon muotti on lämmitetty.

Jotta et joudu pettämään, rakennustyömaamme ammattimaisesti harjoittamamme portaalin käyttäjä, neuvoo kiinnittämään huomiota painoon - hänen mukaansa korkean laadun ja tiheän muottien 1 m should on painava vähintään 15 - 16 kg.

Eristettyjen monoliittien tärkeimmät edut eivät koske ainoastaan ​​rakennusprosessin nopeutta ja taloudellista kohtuuhintaisuutta, vaan myös mahdollisuutta itse pystyttämiseen ilman asianmukaista pätevyyttä. Lisäksi plussit on tallennettu täysin tasalaatuisiksi (oikein asennettuina) pintoihin, joissa ei tarvita paksua kipsi kerrosta. Ulkopuolella on tarpeeksi koristeellinen kipsi tai asennettu näyttö, ja sisäpuolelta ne ovat useimmiten päällä kipsilevyllä.

Teknologian vastustajien pääasiallinen haitta on PPS: n haitallisuus ja matala höyryläpäisevyys - seinät voivat vapauttaa aggressiivisen kemian ilmaan ja taloksi tulee termos.

He rakensivat ystävänsä talon pysyvän muottien tekniikan mukaan - kyllä, talo osoittautuu lämpimäksi, mutta täysin hengittämättä - talvella ikkunoiden sumu, talon kosteus on hullu. Otin yhteyttä asiakkaaseen, joka myös rakennettiin käyttämällä tätä tekniikkaa - sama ongelma.

Materiaalin hypoteettinen aggressiivisuus lohkojen valmistajien omuudella - korkealaatuiset raaka-aineet ja valmistusmoduulien tekniikan noudattaminen minimoivat mahdollisuuden eristää haihtuvat yhdisteet. Jos on epäilyksiä, houkuteltu materiaali voidaan toimittaa paikalliselle SES-laboratoriolle testausta varten. Jos haluat suojata itsesi myrkystä, sinun on huolellisesti valittava toimittaja, eikä sitä saa tehdä liian alhaisin hinnoin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siru-sementtiä tai yhdistettyä muottirakennetta. Thermoksen vaikutuksen välttämiseksi autetaan kunnolla järjestettyä ilmanvaihtoa, mikä ratkaisee kosteuden ongelman ja rikkomusten tapahtuessa muotti voi esiintyä tiili- ja lohkoseinillä. Vaikka jotkut FORUMHOUSE-osallistujat eivät huomanneet huoneen kosteuden ongelmia, ilman ilmanvaihtoa.

Ilmastoinnin osalta - alueellamme ilmasto, tiedät, on kostea, jopa hyvin - ei lisäystä. näissä taloissa ei ole ilmanvaihtoa. No, siellä ei ole tällaista ongelmaa, se on käytännössä.

Ottaen huomioon, että portaalin osallistujan asuinpaikka on Kaukoidässä, kiinteä muotti on erityisen tärkeä korkean seismisen vastuksen vuoksi: monoliittinen rakenne on vähemmän altis muotoutumiselle.

Asennustekniikka

Optimaalinen perusta pysyvälle muotille on nauha. Jos käytetään betonilohkoja, on toivottavaa täyttää 30 cm paksuinen monoliittinen hihna. Pohjaan kaatamisen yhteydessä asennetaan siihen pystysuorat vahvikapit (halkaisija - 10 mm), mikä auttaa lisäksi yhdistämään pohjan ja laatikon yhdeksi tilarakenteeksi. Kuten missä tahansa rakennusprosessissa, vedeneristys tehdään säätiön ja ensimmäisen rivin välillä. Valssatut kalvot tai kalvotangot nastat. Päällystettyjä bitumimastetteja ei suositella käytettäviksi polystyreenilohkoissa, mieluiten polyeteeniä tai asfalttipinnoitteiden kattoa. Tietyissä olosuhteissa, ei ilman vedeneristys.

Tein nauhan, vapautin raudan, ei pinota vedeneristys. Mutta sitten kellarikerroksen seinät vaipivat DSP: n ja vedenpitävät tallennetulla materiaalilla. Kellari on noin 1,8 metriä.

Ensimmäisen rivin kokoaessa on noudatettava tarkasti tasoa. Taipuma tasoitetaan liimalla tai sementtilaastilla. Lohkot alkavat leikata kulmilla, jotka vaurioittavat vahvistamista. Ensimmäisen rivin kokoamisen jälkeen horisontaalinen vahvike on päällekkäin ja uritetut pystysuorassa, joista jotkut käyttävät muovisia siteitä. Toinen rivi menee samaan tapaan. Muuraus jäljittelee tiiliä - vierekkäisten rivien siirtymistä monoliitin lujuuden lisäämiseksi. Urajärjestelmä lisäksi kiinnittää ja tiivistää saumat ja liitokset, urat eivät salli eroa, muuten saadaan kylmäsiltoja. Lohkojen tai levyjen tyypistä ja valmistajan suosituksista riippuen voidaan toistensa välillä myös kiinnittää langat tai niitit. Dmitriy Kov, joka rakensi itse talon polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteän muottirakenteen mukaan, loi seuraavan vahvistuskorin.

Pystysuora vahvistus asetettu noin kuusikymmentä senttimetriä, horisontaalinen - kahteen riviin. Luonnollisesti kaikki ikkuna- ja oviaukot nostettiin: sivut - kaksi vahvikeparia, päälle - neljä kappaletta, kaikissa kulmissa ja risteyksissä - myös neljä kappaletta. Jos autotallille on aukko - yläosassa on kuusi kappaletta, varuste on sidottu odotetulla tavalla, jonka päällekkäisyys on noin. Kaikki vahvikkeet seinissä, joiden läpimitta on 10 mm, grillata - kuusi kappaletta, kukin 12 mm. Tessa on 43 pylvästä, jotka on valmistettu TISE-augerista, jonka jatke on 0,5 metriä.

Hankkeen mukaan ensimmäisten riveiden asettamisen yhteydessä muodostuu sisäisten väliseinien ja oviryhmien sisäpuolisia taivutuksia, jotka on asennettu teknisiin yhteyksiin: uria leikataan lohkoiksi, tässä vaiheessa tarvittavat putket asetetaan. Kun lohkot on asennettu, lujitusholkki muodostuu toisiinsa liitetyistä pystysuorista ja pitkittäisistä sauvoista. Monoliitin lujuus ja sen muodonmuutoksen kestävyys riippuvat suurelta osin raudoituksen halkaisijasta, useimmiten runko on neulottu halkaisijaltaan 10 - 12 mm.

Koska kaksi tai neljä riviä kaadetaan kerrallaan (riippuen tuotemerkistä ja muotojen tyypistä), pumppauslaitteiden osallistuminen on perusteltua suurilla kvadratuurilla sijaitsevilla rakennuskohteilla, kun useita kuutioita liuosta sijoitetaan näihin useisiin riveihin. Jos kyseessä on tekniikan loukkaaminen ja useampien rivien samanaikainen kaataminen, on mahdollista sekä lohkojen pullistuminen - "vatsa" että tyhjennysten ja kuopojen muodostuminen. Liuoksen tiivistämiseksi käytetään molempia täryttimiä ja "tyke-menetelmää" - käyttämällä pitkää vahviketta tai puukahvaa.

Koska täytettäessä liuoksella on mahdollista osittain täyttää urat, jotka estävät seuraavan rivin asentamisen, yksi portaaliosapuoli, Lordi Kyron, valmistettiin metalliset U-muotoiset kehykset yhtä leveäksi lohkojen seinämiin ja peittivät pinnan samalla, kun seinäosa täytettiin. Rivejä kootaessa, sekoittamalla laasti, asentamalla vahvike häkkiin ja kaatamalla monoliitti, se houkutteli suosituimpia yksityisten kauppiaiden "Tadžik-stroy" työvoimana. Ja avioliiton mahdollisuuden minimoimiseksi valvoi tarkasti ensimmäisen krs: n ja sen jälkeisen prosessin asettamista. Jos huomaat pullistuneen segmentin ajoissa, kunnes ratkaisu on tarttunut, riittää vain tasoittaa se.

Ja ottaen huomioon, että jokaista seuraavaan kerrokseen ei kaataa täydellistä asettamista, mutta lyhyen ajan kuluttua, betonin lopullisen kypsymisen prosessissa muodostuu täydellinen, eristetty monoliitti.

Muotti ei itse ole kantokahva, joten kaikki lattialevyt ja lokit sijoitetaan suoraan betonityöstöön, josta vastaavat urat leikataan laajennetun polystyreeni-kerroksessa. Rakennuksen lämpökapasiteetin lisäämiseksi, joka erittyy eristeen takia, sisäiset väliseinät tehdään joskus muilta seinämateriaaleilta - tiililtä, ​​lohkoilta, kipsilevyrakenteilta. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista on kaataa monoliitti muottiin ja rakenteen kiinteytymisen jälkeen - poistamaan polystyreeni-seinät.

koristelu

Kiinnitettyä muottirakennetta on kehitettävä korottavien vaikutusten lisäämiseksi ja materiaalin suojelemiseksi ulkoisilta vaikutuksilta, ja tämä koskee myös useimpia lohko-lajikkeita ja ruhoja. Koska seinämää ei tarvitse tasata, älä paksua kipsi kerrosta. Runsaasti lasikuitu- tai ruostumattomasta verkosta valmistettua vahvikekerrosta liimamastalla ja sen jälkeen koristelevy tai kittiyhdistelmä.

Seinien lujuus riittää raskaammille materiaaleille - laattoille tai kiveille, ja sivuraide ei ole yhtä suosittu. Sivuraide asennetaan osajärjestelmään, joka on asennettu joko suoraan betoniin tai, kun kaiuttimet ovat muovisissa lohkoissa, vaipuihin. Tänään myynnissä on eräänlainen koristeellinen muotti - sillä on jo edessä oleva kerros, joka jäljittelee kiven julkisivua. Mutta koska tämän vaihtoehdon suhteellisen korkeat kustannukset eivät ole kovin kysyttyjä. Portaalin jäsen AlexIll22 käänsi tyypillisen rakennuksen eksklusiiviseksi mielenkiintoisella viimeistelyllä.

Ulkopinnan viimeistely: ruudukko kiven alapuolella - ruostumaton teräs, seinässä oleva verkko - maali, kivi - nyt joka kolmas kulmassa talon viimeistelyä varten kolme vuotta sitten, oli melko harvinainen ja mielenkiintoinen väri. Myydään levyillä, joiden paksuus on 10-50 mm. Neuvoa, mutta ei koea, laita kivi uima-altaiden liimaan - ilmastomme on suurin, jopa 90 cm: n suuruisella katolla. Seinät ovat polymeeristä, julkisivun kipsistä, joka sävyttää suoraan myyjä.

Kiinteät muottien seinät ja säätimet: edut ja haitat, tyypit, asennusvaiheet, asiantuntijoiden suositukset

Nykyään rakentamisen teknologiat kehittyvät ja paranevat asteittain päivittäin. Innovaatiokehitys tunkeutuu kaikkiin rakennusten eri vaiheiden teknisiin vaiheisiin. Tietenkin erikoinen rakennusala, jossa uudet materiaalit ja tekniikat ovat erityisen tärkeitä, on säätiön perustaminen.

Kaikki rakennustyöt (asuinrakennus, toimistokompleksi ym.) Suunnitteluprojektin laatimisen ja käyttöönoton jälkeen alkavat säätiön pystyttämisellä. Vanhanaikaisena tapana se on melko usein tehty puulevyistä tai laudoista tehdyillä muottipuiduilla, mutta nykyiset tekniikat mahdollistavat säännöllisesti innovatiivisten menetelmien käyttämisen, joista eri materiaaleista koostuvaa irrotettavaa muottirakennetta pidetään lupaavimpana.

Tarkastelkaamme tarkemmin, millaisia ​​tyyppejä, ominaisuuksia, sovellusta, kiinteän muottirakenteen kokoamista säätiölle ja paljon muuta aihekohtaista tietoa.

Katso video kiinteän muottien ominaisuuksista

Kiinteä muotti - yleistä tietoa

Kiinteä muotti on rakenteeltaan muotoiltu rakenne, jota käytetään nykyaikaisessa rakenteessa rakennusten perusrakenteiden tai kantavien seinien rakentamisessa.

Ulospäin, näyttää siltä, ​​että yksi, vahva rakenne on tehty lohkoista tai paneeleista. Rakenteen kokoamisen jälkeen sementti-hiekkamassaa kaadetaan sen paneelien väliseen tilaan, joka kiinteytymisen jälkeen muodostaa betonirakenteen monoliittisen perustan.

Kiinteän muottien edut

Monoliittisen muottirakenteen rakentaminen, jonka avulla voit luoda vahvan ja luotettavan perustan (tai seinät), on monia arvokkaita etuja:

- rakennusmateriaalien käsittelyn nopeuttaminen ja tarvittavien tilojen rakentaminen;

- helpotetaan rakenteen kokonaispainoa, koska seinämän paksuus pienenee;

- erinomainen äänen ja lämmöneristys;

- kiinteitä muottirakennuksia voidaan käyttää lähes kaikissa rakennushankkeissa - tyypillisiä yhden tai useamman kerroksen asuinrakennuksia, monimutkaisia ​​kauppa- ja toimistorakennuksia, epätavallisia urheilu- ja viihde-tiloja jne.;

- on mahdollista käyttää nykyaikaisia ​​materiaaleja tällaisiin muottiin (esim. arbolit, armoponel, polystyreenivaahto) kaikissa ilmasto-olosuhteissa - ei ole rajoituksia;

- koristeellinen toiminto - muotti voi olla rakenteeltaan tai muovattu etupinta, joka sallii sinun ei tarvitse käyttää julkisivun ylimääräistä koristelua erityisillä laatoilla tai paneeleilla.

Kiinteän muottien haitat

Rakennustekniikan merkittävimmät haitat ovat mahdollisuus käyttää sitä vain perustusten rakentamisessa. Tietenkin tekniikoita matalan kaltevuuden seinän rakentamiseen käyttämällä kiinteitä muottirakenteita, mutta ne ovat hyvin kalliita.

Esimerkiksi on mahdollista rakentaa seiniä säätiön yläpuolella käyttämällä kevyestä lasimagnesiitista valmistettua muottipesua, joka on täynnä erityistä vaahtobetoni-liuosta. Niinpä luodaan korkeintaan kaksikerroksiset talot, joissa on vaahtobetonialustat. Tällainen rakentaminen on erittäin kallista materiaalien korkeiden kustannusten ja erikoislaitteiden vuokraamisen takia kokeneilla ammattilaisilla.

Kiinteiden muottien tyypit

Aiemmin todettiin, että projektista riippuen jatkuva muottirakenne voidaan rakentaa monista eri materiaaleista. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat lajikkeet:

1. Vaahtopolystyreeni, jossa on sisäpohjat - materiaali esitetään kerroksina (levylevyt), jotka on yhdistetty yksiosainen rakenne erityisten hyppyjen avulla. Rakennettu rakenne muistuttaa "Lego" -rakentajaa, jossa lohkot on yhdistetty eri suuria muotoja. Tämän seurauksena sementti-hiekan massan kaatamisen jälkeen muodostuu monoliittista polystyreeni-betonia, joka tarvitsee ulkoista (ulkoista) ja sisäistä koristelua. Pinta on pääasiassa välttämätön materiaalin suojaamiseksi.

2. Armopanel - eri versioita - Paroc-levy, laajennettu polystyreeni tai Rockwool, molemmin puolin päällystetty metallisella panssaroidulla verkolla. Asennuksen aikana betonia kaadetaan painepaneeleiden väliin. Liuoksen kiinteytymisen päätyttyä muodostuu erikoisia "sandwich-paneeleja", jotka erottuvat niiden erityisestä lujuudesta. Tätä rakentamismenetelmää pidetään alhaisina budjetoina, mikä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn.

3. Kiinteä koristeellinen muotti on rakenne, jolle on ominaista valmiin ulkovaippamateriaalin läsnäolo. Sen kokoonpano suoritetaan saumattomien muurauslohkojen avulla.

Se on tärkeää! Tässä pysyvän muottirakenteen versiossa sinun on asennettava jonkinlainen lämmöneristysmateriaali (polystyreeni vaahto tai mineraalivillakerrokset) rakenteen seinien väliin!

Muottien valmistuttua betoniseos kaadetaan siihen. Tuloksena on monoliittinen, eristetty betonirakenne, jossa on koristeellinen viimeistely.

4. Arbolit (puubetonipaneelit tai -lohkot) ovat laatat, jotka koostuvat puusta sahanpurusta, joka on sekoitettu siruihin ja sementtiin. Muotti on koottu käyttäen sivelöitä, pitkiä ruuveja ja nauloja. Usein, kun se on rakennettu kylmään ilmastoon, siihen asennetaan lämpöeristetty polystyreenivaahtopäällyste. Sitten aseta vahvistus tai muut metallitangot ja valmistettu rakenne kaadetaan betoni-hiekkalaasti.

Ulkopinta vaatii koristeellisia viimeistelyjä klinkkerillä, julkisivurakenteilla, sivuraideilla tai luonnonkivillä. Sisällä voit viimeistellä kipsilevyn tai kipsiseoksen.

Lisää polystyreenivaahtomuovia

On hyvä pysähtyä ja harkita kiinteän muottitarran vaahtopolystyreenivaihtoehtoa, sillä juuri sitä käytetään nykyisin useimmiten rakentamisessa.

Sen tärkein syy on polystyreeni-vaahtolevyjen yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Työn ei tarvitse houkutella päteviä asiantuntijoita tai tekniikkaa. Seinäelementit kiinnitetään tiukasti yhteen ja sitten kaadetaan betonia muodostuneeseen tilaan.

Ennalta määrätyissä teknologisissa aukkoissa asetetaan eri viestintä. Tällä asennusmenetelmällä saadaan eristetty teräsbetoniseinä monoliittisella rakenteella.

Tämä rakenne ei vaadi ylimääräisen ääni- tai lämmöneristyksen rakentamista, koska laajennettu polystyreeni suorittaa täydellisesti tällaisia ​​toimintoja. Lisäksi tämän materiaalin pinta ei absorboi kosteutta eikä anna vesihöyryä itsessään läpi lainkaan. Monoliittiselle perustalle kiinteällä polystyreeni-vaahtomuovilla ei ole haitallista säätä.

Etuja ovat myös polystyreeni-vaahdon kestävyys halkeiluun ja lämpörakenteen laajenemiseen - tätä tekniikkaa voidaan käyttää rakentamaan taloja kuumissa, maanjäristyksissä alueissa.

Pidennettyjen polystyreenilevyjen kootun pysyvän muottirakenteen rakenne on yksinkertainen ja se koostuu seuraavista osista:

- teräs (galvanoidulla päällysteellä) L-muotoiset koukut, jotka on suunniteltu kiinteiden kiinnityshihnojen kiinnittämiseen;

- ulompi ja sisäpintainen koristelevy. Ne on valmistettu betoniseoksesta ja niillä on kaunis ulkorakenne.

Kiinteiden muottien asennuksen yleiset periaatteet ja ominaisuudet

Säätiön rakentaminen käyttäen pysyvän muottirakenteen teknisiä menetelmiä on yksinkertainen, vaikka se koostuu useista peräkkäisistä vaiheista, joille on ominaista erityispiirteet. Harkitse niitä yksityiskohtaisesti:

1. Maaperänvalmistus rakennustyömaalla

Luotu monoliittinen säätiö, joka on suoraan riippuvainen rakennettavan rakennuksen toiminnallisesta tarkoituksesta, voidaan sijoittaa suoraan tasoitettuun maahan tai kaivettuun kaivantoon. Vaikkakin valituista menetelmistä huolimatta asennuksen aikana hiekka-sora "tyyny" tulisi tehdä pohjan alapinnan alapuolelle, jonka paksuus on yli 11,0 cm. pohjaveden pinnan muutokset.

2. Kiinteän muottien rakentaminen

Koska pysyvän muottien suunnitteluprosessi (suunnittelu ja asennus) on hyvin yksinkertainen, erityisesti polystyreeni-vaahtomuovimateriaalista, se on saatavana myös erikoistumattomille työntekijöille. Tärkeintä on, että työntekijällä on vähimmäisosaaminen rakentamisen ja teknisen tuotannon alalla.

Ei-raskaiden materiaalien kiinteä muotti on perustettu lasten suunnittelija tai klassinen tiilimuuraus.

Tällaisten muottien muodostamien osien valmistus tunnetuista valmistajista sisältää polystyreeni-vaahtolevyjä, jotka on varustettu päätypinnoilla erikoisilla harjanteilla ja urilla. Tämä on välttämätöntä tiukkojen, korkealaatuisten pito- ja kiinnitysarkkien kanssa.

Nuance! Tietyissä pysyvissä muottirakenteissa on rakenteeltaan metallivahvistin, joka korvaa voimakkaasti sisäisen vahvikekehikon. Lisäksi tehdään muunnoksia, joissa muotti koostuu puu-, lasimagnee- siitti- ja betoniyhdistelmästä!

Kiinteä muottirakennustekniikka

Menetelmä kiinteän muotosuunnittelun muodostamiseksi sisältää seuraavan toimenpidekokonaisuuden, koska paikka on jo valmistettu (ks. Edellä):

- ulompi levy asetetaan puhtaalle, tasaiselle pinnalle sen ulomman (etupuolella) puolella;

Se on tärkeää! Asennetut kiinnitysmutterit työnnetään levymateriaaliin valmistuksen aikana. Ne toimivat pohjana, jolla teräskoukut on kiinnitetty!

- vastakkaiset lohkot kiinnitetään yhdessä muovisuojusten kanssa. Esipyyhkeitä voidaan tehdä halutusta pituudesta riippumatta säätiön leveydestä riippuen;

- kiinnittimet kiinnitetään ruuvaamalla koukut yhdensuuntaisen tilan kohdalla;

- kaikki pysyvät muottirakenteet kootaan yhdeksi rakenteeksi ja kokoonpanon laatua valvotaan (tasaisuus, vakaus ja nivelet);

- sitten levyjen väliin muodostunut tila täytetään sementti-hiekkaseoksella;

Varoitus! Betonin kaatamisen suorittamisessa on kiinnitettävä huomiota sen hajotuksen yhtenäisyyteen koko muotitilan alueella. Korkealaatuisen massajakauman varmistamiseksi ja ilmakammioiden muodostumisen estämiseksi sinun on käytettävä syvällä värähtelevää tai ohjattavaa täytettyä liuosta pitkällä vahvistuksella koko säätörungon syvyyteen!

- betonin täydellisen kuivaamisen ja asettamisen jälkeen saadaan erityinen "voileipä". Siinä eristyskerrosten ja koristelevyjen välillä on metalli- tai muovinen sidos, ja rakenteen sisällä kaikki on kiinnitetty kestävällä betonilla.

Seuraavan eristyksen suorittaminen ja koristeellinen leikkaaminen ei ole tarpeen.

johtopäätös

Kiinteä muotti on ainutlaatuinen kehittyminen nykyaikaisten suunnittelijoiden, jotka yhdistävät useita rakentavia ideoita yhdeksi ratkaisuksi. Tällainen rakenne toimii samanaikaisesti nestemäisen liuoksen rajoittavana esteenä ja valun kiinteyttämisen jälkeen sillä on eristävä-koristeellinen kerros.

Pysyvän muottirakennuksen talo

Mikä on lämpö talo? Tämä rakennus rakennettiin käyttämällä kiinteää muottia, joka oli valmistettu polystyreenistä. Rakentaa rakennusta tähän tekniikkaan omilla käsillään on melko yksinkertainen. Neuvottomme asianmukainen soveltaminen - tämä on jo 100% onnistunut rakentamisessa. Voit tutustua kaikkiin tarvittaviin rakennustöihin lukemalla tämän artikkelin.

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Joka vuosi on monia uusia tekniikoita ja kehitystä modernissa rakentamisessa. Yksi pysyvän muottirakenteen valmistusmenetelmä on yksi niistä. Hän sai suosionsa ansioidensa takia. Ei kallista, aikaa säästävä, helppokäyttöinen. Tämä menetelmä on kerännyt paljon innovaatiota ja täyttää kaikki asianmukaiset vaatimukset. Suunnittelun ja yksinkertaisuuden vahvuus vaikutti rakentamisen nopeuteen. Pysyvän muottirakenteen asentaminen on eräänlainen suuri suunnittelija, joka kootaan yhdeksi, ja asennus ja ratkaisu täyttävät tyhjät. Termo-talon rakentaminen on mahdotonta ilman pysyvää muottirakennusta, vaan sitä käytetään vain tällaiseen taloon.

Pysyvän muottien edut ja haitat

Jokaisella rakenteella ja jokaisella materiaalilla on sekä positiivisia ominaisuuksia että negatiivisia puolia. Jos haluat tietää, mitä työskennellä kanssasi, sinun on tiedettävä enemmän heistä. Tarkastele näitä ominaisuuksia lähemmäksi. Laadukasta työtä varten on otettava huomioon kaikki pysyvän muottirakenteen ominaisuudet.

Pysyvän muottien edut

 • Seinien rakentamisen lyhyin aika verrattuna muihin tekniikoihin;
 • Helppokäyttöisyys, joka vähentää työn itsensä aikaa;
 • Seinä on erittäin kestävä;
 • Saatavuus hinta, joka vaikuttaa myönteisesti rakennuttajan taloudelliseen asemaan;
 • Mukavuus itsenäiseen työskentelyyn. Tällainen työ ei edellytä lisärakennuslaitteita;
 • Tämä muotoilu säästää jopa 40% lämmityksestä.
 • Styloforeilla on suurempi vastustuskyky ikääntymiseen.

haittoja

 • Lisääntynyt kosteus rakennettuun huoneeseen, koska tämä haitta, huoneen usein tuuletus on välttämätöntä;
 • Tällaisella materiaalilla, kuten polystyreenivaahdolla, on edelleen suuria epäilyksiä sen terveyden turvallisuudesta;
 • Yli 90 asteen lämpötiloissa se voi vapauttaa haitallisia aineita elämälle;

Pysyvän muottirakennuksen talo: rakennustekniikka

Pysyvän muottirakennuksen talo: rakennustekniikka

Kiinteiden muottien käyttö rakentamisessa on useita etuja. Ensinnäkin on helppo asentaa. Rakenteen lukkorenkaiden elementit ovat erittäin helppoja koota ilman kiinnitysratkaisuja. Ensimmäinen askel on täyttää säätiö, kuten mikä tahansa rakennustyön aloittaminen. Meidän valitsemaamme tyyppi on monoliittinen levy sopivin. Raudoitus on irrotettava pohjasta seinien kiinnittämiseksi edelleen.

Meidän on muistettava, että ilman vedenpitävyyttä ei pitäisi tehdä. On välttämätöntä suojata liuos kosteudelta tunkeutumiselta maaperältä. Asettelulohkot alkavat kaikilla pintojen kohdilla, joissa asennus tapahtuu.

Lohkot alkavat asentaa rakennuksen kulmista ja liittävät ne yhteen vaakatasossa asetetuilla vahvistuspalkkeilla. Kaatamalla betonia sinun täytyy asettaa 2-3 riviä. Kaada Betoni tasolle, joka ei ylitä 50% ylärivistä. Siihen asti kunnes betoni on vielä jäädytetty, se tiivistyy. Polystyreeni-vaahtolohkot on tiiviisti suljettu toisiinsa, mikä pienentää täytetyn liuoksen vuotamisen vaaraa rakenteeseen. Ovien ja ikkunoiden avaamista varten hankitaan erityisiä lohkoja, joissa on pistokkeet.

Ensimmäisen lohkon rivin asennus

Muotti poistetaan betonin täydellisen asennuksen jälkeen noin 20-25 päivän kuluttua. On olemassa myös aukkoja, jotka tulevaisuudessa viimeistellään muilla materiaaleilla. Valmistuttua seinät on viimeistelty. Useimmin käytetty sivuraide tai blockhouse.

Video talon rakentamisesta pysyvästä muottirakenteesta

Tietoja ympäristöystävällisestä vaahtopolystyreeniä

Tietoja materiaalin ympäristöystävällisistä ominaisuuksista on paljon kiistoja. Styreeni - aine, jonka pohjalta valmistetaan polystyreenivaahtoa, pidetään ihmiskehon myrkkynä. Sitä pidetään haitallisimpana, että kun lämpötila nousee +90 astetta ja yli, tämä aine alkaa vapauttaa aktiivisesti toksiineja ympäristöön. MPC: n normien mukaan se soveltuu kuitenkin täysin yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä kuitenkin.

Säätiö ilman muottirakennetta helpottaa rakennustyötä. Menettely täyttää se on yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran tietoa. Talon rakentaminen ilman muottirakennetta voi johtaa.

Tulevaisuuden talotekniikan valinta on otettava mahdollisimman vakavasti. On otettava huomioon sellaiset tekijät kuin kustannukset, rakentamisen nopeus ja tekninen mahdollisuus.

Monoliittisen rakennuksen tiilimuotti. Jokainen, joka joutui kosketuksiin rakennuksen kanssa, tämä sanojen yhdistelmä kuulostaa hieman absurdilta. Loppujen lopuksi monoliittinen.

Kiinteät muottirakennukset - edut ja haitat

Talon pysyvää muottialuetta, jota kutsutaan myös termohouseiksi. Ja täältä miksi. Talon seinät alun perin koottiin ontosta polystyreenilohkoista. Sitten nämä aukot on vahvistettu kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle ja kaadetaan betoniseosta. Siitä ilmenee yksi monoliittirakenne. Kun kiinteiden muottien tällaisten seinien paksuus on 25 senttimetriä (vakio lohkokoko 1200x250x250 mm), sen lämmönsäästöindikaattorit ovat verrattavissa 50-65 senttimetrin paksuiseen tiiliseinään.

Teknologiahyödyt

Kun analysoimme talojen omistajien arvioita kiinteästä muottirakenteesta, voimme korostaa seuraavia etuja:

 • Talonrakennuksen nopeutettu rakennusaika yhdistettynä edullisiin kustannuksiin;
 • Talon rakentaminen, jossa tällaista kiinteää muottirakennetta käytetään, voidaan suorittaa negatiivisissa ilman lämpötiloissa (-10 ° C asti);
 • Alhainen paine säätöön, mikä mahdollistaa sen kustannusten pienentämisen;
 • Ei tarvitse käyttää voimakkaita nostomekanismeja (niitä voidaan tarvita lattialevyjen asettamiseen);
 • Betoni voidaan kaataa matalapaineisella betonipumpulla tai manuaalisesti erityisen suunnitellun suppilon kautta;
 • Korkeat lämpötilan säästävät seinät;
 • Kyky rakentaa talon minkä tahansa kokoonpanon, helppo kokoonpano runko (lohkot voidaan helposti sahataan ja asennetaan noudattaen periaatetta Lego rakentaja);
 • Tämä tekniikka rakennettu rakenne on suuri;
 • Seinien lujuus niiden pienemmällä paksuudella on verrattavissa tiiliin;
 • Huoneen hyödyllisen tilavuuden lisääntyminen;
 • Asennettujen seinämien lämmittämistä (samoin kuin ääneneristävyys) ei tarvita, lukuun ottamatta rakennuksia, jotka sijaitsevat kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Alhaisissa lämpötiloissa tuotetaan paremmat paksuuslokerot (enintään 50 cm);
 • Talon lämmityskustannusten vähentäminen;
 • Saatavilla on suuri valikoima polystyreeni-vaahtomuovielementtejä (kulmaelementit, lohkot, joissa on pistokkeet laitteen avaamiseksi jne.);
 • Helppo viimeistely. Tällaisia ​​seiniä ei tarvitse kohdistaa ennen viimeistelyä. Niille voidaan käyttää kaikkia viimeistelyaineita (sivuraide, palamaton kipsilevy, keraamiset laatat, jne.);
 • Talot, jotka on rakennettu käyttäen polystyreeni-vaahtomuovia, eivät ole alttiita mätää, muotteja ja jyrsijöitä varten;
 • Mahdollisuus antaa viestintä (kaapelit, putket) seinien sisällä. Tätä varten lohkoissa on erityisiä reikiä;
 • Rakennuksen kulmilla on tarkka geometria;
 • Mahdollisuus käyttää tällaisten muottien lohkojen käyttöä lankaliuskan pohjalle. Tällaisen pohjan vedenpitävyys on tarpeeksi järjestelyä viemäröintijärjestelmästä.

Tekniikan puutteita

Polystyreeniin kiinnitetyn muottien haittoihin tulisi sisältyä:

 • Vaara, että suojaamatonta polystyreeni-vaahtoseinää tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten nesteiden kanssa (bensiini, liuottimet, hapot jne.). Siksi nämä seinät tarvitsevat pakollisen viimeistelyn;
 • Rakennuksen seinämien kuormituksen rajoittaminen (esimerkiksi paine laakerin seinälle ei saa ylittää 70 kiloa);
 • Haitallisten myrkyllisten aineiden vapautuminen kuumentamalla vaahtoa. Siksi suojaa käytetään usein erityisten tulenkestävien kerrosten avulla.

Se on tärkeää! Jotkut tällaisten rakennusten omistajat haluavat purkaa sisemmän polystyreenivaahdon kerrosta. Voit purkaa vaahtoa sisään. On huomattava, että tässä tapauksessa seinien lämmönkestävyys vähenee.

 • Tällaisen muottien huonon höyrykyvyn takia on tarpeen suunnitella talon ilmastointia huolellisesti;
 • Tarvittava maanpäällikkö.

Mitä rakennuksia rakennetaan tällä tekniikalla

Täällä ei käytännössä ole rajoituksia. Tämän tekniikan mukaan voidaan rakentaa:

 • yksityiset talot, mökit, mökit;
 • vähäiset kerrostalot 9 kerrosta;
 • ankkuripaikkoja (karja, broilerikanta jne.);
 • varastot, hangarit;
 • urheilumahdollisuudet (uima-altaat, jääareet, kuntokeskukset);
 • erilaisia ​​julkisia tiloja.

Tärkeitä kohtia

Tällaisten talojen omistajien tarkastelujen perusteella voimme antaa neuvoja - älä käytä vähiten tunnettujen yritysten kiinteää muottiä. Paksun polystyreenin tiheyden on oltava vähintään 25-35 kg / m 3. Muussa tapauksessa se on täynnä:

 • polystyreeni-vaahtolohkojen mureneminen tai halkeilu, mikä edelleen johtaa betonimassan kaatamiseen muottipesästä;
 • muottien kaarevuus betonin painon alle ja tämän seurauksena seinien karheus;
 • vaipan vahvistaminen ja neulominen muottipesät yhteen;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen rakennuksen toiminnan aikana;
 • ja lopulta ajan ja rahan menettäminen.

Ennen kuin ostat tämäntyyppisen muottipuun, muista kysyä myyjältä, että hän antaa hygieenisen todistuksen.

Muut teolliset kiinteät muottipesät

Näihin tyyppeihin kuuluvat:

 1. Kevytrakenteiset lohkot. Vaikuttaa siltä, ​​että ne näyttävät hiukkasilta. Tämä on muotoilun ensimmäinen muoto. Nykyään sitä käytetään harvoin korkeiden kustannusten ja eristysvaatimusten vuoksi.
 2. Lasi-magnesiittirakenteet. Ne ovat kevyitä, mutta niitä ei voi käyttää kantaviin seiniin.
 3. Arbilite-rakenteet. Koostuu sementistä ja puulastuista. Niillä on korkea lämmöneristyskyky, mutta ne ovat melko kalliita.

Pysyvä muotti voidaan tehdä riippumattomasti kosteutta kestävästä vanerista, sementtiä sitovasta lastulevystä tai tasolevystä. Tuloksena on melko voimakas, kosteutta kestävä. Seinällä on kuitenkin vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Siksi sinun on lämmitettävä rakennusta, kuten mineraalivillaa. Tarvitset myös vahvistetut vedeneristys- ja kytkentäpidikkeet.

Onko se hyvä kiinteä muotti polystyreenivaahdosta?

Perinteisesti betonirakenteiden ja -seinien valmistuksessa betoni kaadettiin väliaikaiseen muottiin, joka poistettiin betonin kuivuttua. Rakennustekniikka pysyvän muottien avulla on vaihtoehto tällaiselle rakenteelle. Muotti on valmistettu laajennetusta polystyreenistä, joka taittaa kuten lego-lohkot. Muotoilun asennuksen jälkeen vahvistin asennetaan, muotti on tasaantunut ja betoni kaadetaan siihen. Kun betoni kuivuu, koko rakennuselämän ajan polystyreenivaahto toimii eristysmateriaalina. Vaikuttaa siltä, ​​että erittäin nopea talon rakentamisen tekniikka näyttää. Kevyt muotti, jota ei tarvitse poistaa, takaa jätteen todellisen puuttumisen. Rakennukset, jotka on rakennettu käyttämällä kiinteitä muottirakenteita, ovat lisänneet voimaa ja sijoitettu energiaa säästäviksi ja ympäristöystävällisiksi. Mutta onko se todella hyvä kiinteä vaahtomuotti?

Kiinteällä muottialustalla on useita haittoja:

Ensinnäkin ympäristöystävällisellä vaahtopolystyreeni

On huomattava, että laajennetulla polystyreenillä, jolla on erittäin suuri venytys, voidaan osoittaa ympäristöystävällisiä materiaaleja. Kuitenkin se on niin usein merkitty. Tämä on totta, ellei sitä pidä sitä näkökulmasta:

Ihmisen altistuminen - styreeni, josta valmistettu polystyreeni on myrkyllistä ihmiselle, polymeroidaan laajennetulla polystyreenillä, mutta ei täysin, joten myrkkyä vähitellen vapautuu ympäristöön ja valon, hapen, lämmön jne. Vaikutuksesta. hän alkaa erottua entistä aktiivisemmin. Tulessa se palaa hyvin korkeassa lämpötilassa 1100 ° C, tuhoaa jopa metallirakenteet ja vapauttaa myrkyllisiä aineita. Tietenkin modernia laajennettua polystyreeniä käsitellään palonestoaineilla, joten he puhuvat paloturvallisuudesta, mutta palonsuoja-aineet eivät myöskään ole vaarattomia ihmisille.

Ympäristövaikutukset - Polystyreeni vaahto jätetään kaatopaikalle sen jälkeen, kun se on loppunut, mutta se on satoja vuosia, myrkyttää ympäristöä, koska sillä on huonot biohajoamisominaisuudet.

Kysymys: Tarvitsetko tällaista "ympäristöystävällistä" materiaalia?

Talon muuttaminen kiinteästä puusta

Kiinteiden muottien taloja on vaikea rekonstruoida. Meidän on harkittava talon suunnittelua ja ennakoida kaikki mahdolliset muutokset tulevaisuudessa. Esimerkiksi ikkunan tai oven lisäämiseksi sinun on leikattava monoliittinen betoniseinä, joka ei ole ollenkaan helppoa ja vie paljon aikaa. On myös tärkeää harkita etukäteen kaikkia viestintäjärjestelmiä: sähköjohdot, putkistot, tuuletus jne., Koska rakentamisen päätyttyä on vaikea toteuttaa kaikkia näitä viestintää.

Hyönteiset tai vettä voi hiipua seiniin.

Lohkosegmenttejä on asennettava hyvin tiukasti, muutoin seinän ulkoeristeestä voi tulla erinomainen asuinpaikka hyönteisille ja pohjavesi voi imeytyä siihen. Mutta tämä on osittain ratkaistava ongelma, hyönteismyrkkyllä ​​käsiteltyjä lohkoja ja veden suojaamista. Yleensä tällaiset lohkot ovat kuitenkin kalliimpia kuin tavalliset.

Tarvitset ammattitaitoista työvoimaa

Tämä rakentamisen tekniikka on suhteellisen uusi Venäjä, joten on vaikea löytää päteviä harjoittelijoita, jotka ovat täysin oppineet rakentamismenetelmän. Se myös lisää rakentamisen kustannuksia, koska ammattitaitoiset työntekijät ovat kysyttyjä ja heidän työnsä on kalliimpaa.

Voit rakentaa vain lämpimän kauden

Alle 0 ° C lämpötilassa betonin kovettuminen lähes pysähtyy, se on kaadettava yli 5 ° C: n lämpötiloihin. Myös kuumalla ajanjaksolla saatat joutua kostuttamaan betonia vedellä.

Korkea kosteus talossa rakentamisen jälkeen

Välittömästi talon rakentamisen jälkeen voi olla ongelmia suurella kosteudella. Kosteuden lisääntyminen talossa johtuu siitä, että betoni on vielä parhaillaan kovettumassa. Kun se on täysin jäädytetty, ilman kosteustaso voi saavuttaa normaalin tason. Ilman kuivaamiseksi voit käyttää ilmakuivainta.

Thermos-talo

Tällä tavalla pystytetyt seinät eivät hengitä hyvin, koska laajennetulla polystyreenillä on alhainen höyryläpäisevyys. Siksi talossa on välttämätöntä aikaansaada pakollinen ilmanvaihto.

Pakollinen maadoitus ja nollaus talosta

Metalliliittimien käyttö vaatii maadoituspiirin ja maadoituslaitteen.

Talonrakentamisen tekniikka pysyvistä muotteista on ilmeisiä etuja, mutta sillä on myös useita haittoja, jotka liittyvät lähinnä laajennetun polystyreeniin. Jos talonrakentamisen tekniikkaa valittaessa otetaan huomioon rakentamisen nopeus ja kustannukset, mutta myös muita tekijöitä, tekniikka, jossa käytetään kiinteää muottirakennetta, ei ole paras valinta.

Kuvakaappaus youtube.com / House of foam formwork (osa 3)

Lue myös artikkeleita:

22 vastausta

Sergei

noin "House thermos". Onko olemassa ainakin yhtä rakennusta, jossa on nykyaikaiset ilmatiiviät ikkunat ja ovet, joissa ei tarvita tuuletusta? Ottakaa esimerkiksi olohuone, eri sandaaleille jne., Vähintään yksi lentoliikenne tunnissa (mutta tarvitset paljon enemmän). huone 5 x 3 x 3 = 45 m3 / h. mitkä seinät kaipaan niin paljon? Lisäksi on otettava huomioon, että kaikki seinät eivät ole ulkoisia, joten alue on vähentynyt voimakkaasti. Ja meidän on vähennettävä se ikkunat ja ovet...

Anastasia Litvinova

Tämä viittaa höyryläpäisevyyteen, ts. materiaalin kyky kulkea tai viivyttää höyryä. "Pakotetun ilmanvaihdon puuttuessa polystyreeni-vaahto estää kosteuden pääsemästä asunnosta seinän läpi, mikä huonontaa huoneen elinympäristöä." Laajennetun polystyreenin seinillä on todennäköisesti kondensoitumista. Venäjän GOSSTROY: n vaatimusten mukaisesti pakotettu syöttö- ja poistoilmastointi on tarpeen rakennuksissa, joissa lämmitettäessä käytetään laajennettua polystyreeniä. Tietenkin, epätarkoituksenmukaisella talon rakentamisella, joka käyttää muita tekniikoita, myös seinämissä voi esiintyä kondensaatiota, joka oli esimerkiksi meidän asunnossamme (meillä oli jopa jäätä), koska eristys oli huonosti suoritettu ja ilmanpoistojärjestelmä katkenneet, kun kaikki palautettiin, lauhde pysähtyi muodostaa.

Sergei

"Styrofoam häiritsee kosteutta", mutta sillä on hyvä vaikutus seinämateriaalin käyttöikään. katsokaa täällä: //xn--80ajbwpejjci7c.xn--p1ai/?rid=20140725150150hckmjwg. riittää, että siihen lisätään 0,1 mm polyeteeniä (tämä on vinyylipäällyste tai jotain vastaavaa), eikä se ole enää tiivistynyt seinää vasten. pps tekee saman asian.
"Venäjän GOSSTROY: n vaatimusten mukaisesti pakokaasu- ja poistoilmanvaihto on tarpeen rakennuksissa, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä lämmittimenä." Esitä esimerkki rakennuksen rakentamisesta, jossa pakotettu ilmanvaihto ei ole välttämätöntä.

Anastasia Litvinova

Tietysti kondensoitumista seiniin voidaan hallita eri tavoin. Voit tehdä ilman ilmanvaihtoa, mutta se ei täytä GOSSTROYn vaatimuksia, koska ymmärrän sen. Ja jos asia asetetaan polymeeripussiin, se todennäköisesti tallennetaan paremmin ja tämä on loogista. Kaikki eivät kuitenkaan halua elää polymeeripaketissa, vaikka monet pitävät tällaisista taloistakin eivätkä valittaa.

SNiP 2.04.05 - 91 "Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi"
4.3. Ilmanvaihto keinotekoisella induktiolla tulisi sisältää:
a) jos ilman sääolosuhteita ja ilman puhtautta ei voida käyttää tuuletusta luonnollisella vauhdilla;
b) huoneissa ja vyöhykkeissä, joissa ei ole luonnollista tuuletusta.
Sen on sallittava suunnitella sekoitettu tuuletus, jossa osittainen käyttö luontaisen induktiolähteen sisäänvirtaukseen tai ilman poistoon.

Paladin

Voin antaa teille esimerkin. Klassinen hirsitalo, kirjoittunut kirveellä ja kerätty sammal tai hinaus, ei vaadi ilmanvaihtoa, tarpeeksi ilma kulkee vuotavan rakenteen läpi. mutta tietenkin modernin snip -tuotteen se ei täsmää.

Valery Ivanovich

Rakennuksen lämmitystekniikan sääntöjen mukaan aidat rakenteet toteutetaan optimaalisesti niin, että eristys sijaitsee ulkona.
Käytetyn polystyreenin (PPP) käyttö tehokkaana lämpöeristeenä on muodollisesti perusteltu, koska Kaikki houkuttelevat matala lämmönjohtavuuskerroin (W / m * K), joka on yhtä suuri kuin 0, 029 (Penoplex-levy 35) ja 0,031 (merkkien 45).
Mutta jostain syystä kukaan ei ole hämmentynyt PPP-tuotteiden käyttöikää, sen suurta vaaraa käytön aikana ja kuolevaisvaara tulipalojen aikana. Yksityiskohtaisemmin näillä kysymyksillä voit lukea kommenttini porttisi Taloasi foorumilla "Kuinka eristää matala-syvempi säätiö".
Totta, jos olet foorumilla ottamaan yhteyttä kysymyksiin, niin anna minulle anteeksi, et saa vastausta, koska foorumin ylläpitäjän mielestä olin mukana "vetouistelussa", ja siksi pääsy kaikille tämän portaalin foorumeille on kielletty minulle.
Voit ottaa yhteyttä e-m: [email protected]

Vuorottelevat vuonna 2013. Kaksi lattiaa samanlaisesta muottipesästä! Ensimmäinen kerros on autotalli, toinen asuu! En ole tyytyväinen 126 m / 2 800-p: seen. Olohuoneen sisällä seinät on alun perin valmistettu kipsilevystä ja OSB: stä. Ensimmäinen talvi maksoi kaksi 1,1 kW: n sähkölämmitintä.
Davolen hullu!

Vladislav

Muottien tuotanto, myynti, vuokraus. Muottipakkauseräsuunnitelma on mahdollinen //gkartel.ru/
https://vk.com/opalubka_artel

Sergei

Olen polystyreeni-vaahdon valmistaja. Haluan huomata, että polystyreenivaahdon käyttö betonilaatikossa on huono. Ensinnäkin: seinää ei tarvitse eristää sisältä, vaan se on melko tekninen "muutos" muottien tuotannosta. Toinen on lauhde. PSB: n korkea höyryläpäisevyys ei salli sitä sijoittaa ennen betonia, vasta sen jälkeen.
Ja tuuletus on oikein sanottu - on välttämätöntä tarjota pakattu tuuletus mille tahansa "laatikolle", lukuunottamatta oksasta tehtyjä kanoja. Nykyaikaisia ​​asuntoja ei ole, ja seinillä on riittävästi luonnollista ilmanvaihtoa.

Anastasia Litvinova

Sergey, kiitos kommentista!

Vladislav

Myynti, vuokraus, asennusplanking. Laatoitus: kehysmuotti, teleskooppitelineiden muotti. Muottihissiakselit, muurausseinät, muottipylväät. On mahdollista vuokrata minkäänlaista ulkoasua missään vaiheessa //gkartel.ru

Artel-Teh LLC on muottialan valmistaja Rostov-on-Donissa. Pohjimmiltaan tarjota alhaisempi kuin kukaan.

Alexander

Lue nämä artikkelit ja saat hämmentynyt... kirjoittaa artikkeli kirjoittaaksesi..))) Yksi lause siitä, mitä se kannattaa on "hyönteiset tai vettä voi hiipiä seiniin"... jos ne sopivat tällä tavalla, niin he voivat hiipiä mihin tahansa seiniin... On mielenkiintoista nähdä, miten vesi sneaks... Sivuttain tai ryömii... Hän ryöstää puiset seinät? Eikö hän ole menossa? Ja kun tiiliseinien kutistuminen tapahtuu... Eivätkö he tee tiensä siellä? Tai onko hyönteisiä ja vettä vain esteenä taloja vastaan ​​pysyvästä muottirakenteesta?
Mitä ympäristöystävällisyydestä... ja millaista tuotantoa ympäristöystävällinen ympäristö on? Puunkorjuun kirjaaminen? Tai savi ja hiekka louhitaan louhosten kehityksessä, kun luonnonmaisemat tuhoutuvat ja louhoksen paikassa sijaitseva metsä...
Jos kirjoitat polystyreeni-myrkkyä, anna numerot... kuinka paljon myrkyllisiä aineita päästetään ilmaan... ja vertaa esimerkiksi sitä, mitä me hengittävät kaupungissa... tai kun pysymme liikenneruuhissa ja hengitämme pakokaasuja...

Anastasia Litvinova

Alexander, hello, kiitos kommenttisi. Mutta hyönteisiä koskeva ongelma koskee kuitenkin taloja kiinteästä muottirakenteesta, eikä tiilitalosta materiaalien kerrostumisen vuoksi. Tietenkin lähes jokainen ihmisen toiminta johtaa voimavarojen ehtymiseen, mutta jotkut aktiviteetit ovat vähemmän "pilalla" ja esimerkiksi metsää voidaan palauttaa osittain. Ympäristöystävällisyydestä kirjoitin tässä artikkelissa. Muovin käyttö johtaa kuitenkin pelkästään luonnonvarojen hävittämiseen, mutta myös roskien ongelmaan, joka luultavasti hitaasti hajoaa. Voit lukea siitä artikkelissani biohajoamisesta. Ei ole tiedossa, miten tulevaisuudessa voimme selviytyä mikroplastista. Muuten, voitko itse auttaa minua antamaan hyvän esimerkin haitallisten aineiden määrästä. Kysymyksen perusteellinen tutkimus on ihana! Kuitenkin yksi sivusto on erittäin vaikea vetää! Auta, jos näyttää siltä, ​​etten anna yksityiskohtaisia ​​tietoja. Loppujen lopuksi se tosiasia, että syön täällä, on vain puhdas innostus. Joten olen kiitollinen avusta.

Vitali

Minulla ei ole hyönteisiä - autotalli nesёmistä. muotti on jo 8 vuotta vanha. Ja puun talossa on täynnä hyönteisiä, heidän linnunsa poimivat talvella ja siellä on vielä enemmän hiiriä.

Denis

Hei, Anastasia, kerro minulle, miksi he käyttävät kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä, elintarvikepakkauksia, jotka varastoivat ja valmistavat ruokaa kulutukseen laajennetusta polystyreeniä? Onko niin paha?

Anastasia Litvinova

Hei, Denis. Koska muovilla on erinomainen suorituskyky ja se on halpaa.