Miten valitaan konkreettinen säätiö?

Päätettäessä, mitä betonia on käytettävä perustukseen, on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota tämän rakennusmateriaalin lujuusominaisuuksiin. Loppujen lopuksi pohjan kantavuus riippuu näistä parametreista. No, mitä pitäisi harkita toisella ja kolmannella kierroksella?

Saat tämän tiedon tästä artikkelista, joka keskittyy monoliittisten säätiöiden rakentamisen prosessin esittäjiin ja asiakkaisiin.

Mitä konkreettisia käytetään säätiön täyttämiseen?

Säätiön järjestämisessä on sallittua käyttää useita betonityyppejä: luokka M100 (lujuus 7,5 MPa) luokkaan M700 (lujuus 50 MPa).

Lisäksi tietyntyyppisen betonin valinta riippuu kolmesta tekijästä:

 • Rakenteellisen kuormituksen suuruus, joka määrittää betonin kannattavuuden.
 • Odotetusta kosteudenkestävyydestä pohjaveden syvyyden vuoksi.
 • Hankkeen arkkitehdin määrittelemästä alustan suunnittelusta.

Tämän seurauksena laatikoista M100 ja M150 käytetään betonirakenteita heikosti puhkeavien maalien levittämiseksi, ja laskennallinen kantavuus on enintään 130 kgf / cm2. Toisin sanoen tällaista betonia voidaan käyttää prosessissa, jossa kaadetaan keskellä haudattuja ja hieman haudattuja emäksiä puu- ja kehysrakenteisiin.

Betonia M200 ja M250 käytetään perustusten rakentamiseen, joiden kantavuus on korkeintaan 262 kgf / cm2. Näitä betonityyppejä käytetään porotettujen paalujen, syväpohjaisten nauhatyyppisten perustusten ja pohjalevyjen tai pohjojen kaatamiseen kouristusmailla. Säätiön näiden laatuluokkien hyvä kantokyky mahdollistaa tämän rakennusmateriaalin käyttämisen alhaisen nousun tyyppisen tiilen tai lohkon talon pohjaan.

Betoni M300 ja M400 käytetään pohjojen, upotettujen nauhojen, porattujen paalarakenteiden, monoliittisen grillata- misen ja kelluvien levyjen, rakentamisen tapauksessa. Tällaisen betonin kantavuus on enintään 393 kgf / cm2. Siksi näitä lajikkeita käytetään rakentamaan syvempiä perustuksia monikerroksisille tiilen, sementtilohkojen ja betoniterästen rakennuksille.

Lisäksi M200-luokasta lähtien betonia voidaan käyttää betoniteräsrakenteiden valmistamiseen elementtivalmisteisiin - perustuslohkoihin.

Miten valita betoni merkki?

Tämän betonin vahvat laadut ovat paljon kalliimpia kuin suhteellisen "kevyt" rakennusmateriaalit. Sen vuoksi on välttämätöntä valita aluslaatan tyyppi suurta varovaisuutta noudattaen. Loppujen lopuksi betoni, jolla ei ole riittävää lujuutta, ei kestota käyttökuormia, ja kestävämpiä laastirakenteita voi ylikuormittaa rakennusarvion.

Siksi betonin valinnan tulisi keskittyä kahteen parametriin:

 • Rakenteen kokonaispaino (käyttökuorma).
 • Maaperän tyyppi.

Pohjaveden syvyyden vaikutus voi tasoittaa järjestämällä luotettavan vedenpitävyyden säätiölle.

Lisäksi betonin suoja pohjavedestä loppujen lopuksi maksaa vähemmän kuin täysin kosteutta kestävän ratkaisun kustannukset.

Tuotemerkkien valinta painon mukaan

Pohjaan kohdistuva kuorma määritetään rakenteen kaikkien rakenteellisten elementtien kokonaismassan perusteella. Toisin sanoen maksimaalisen kuormituksen määrittämiseksi on tarpeen laskea koko rakenteen paino käyttäen rakennemateriaalien tuntemaa tiheyttä ja kulutettua tilavuutta.

Lisäksi yksinkertaistetussa muodossa talon paino määräytyy seinän, lattian ja katon neliömetrin keskimääräisen tiheyden mukaan kerrottuna asuinrakennuksen kunkin osan neliömetrin määrällä. Toisin sanoen on alusta asti määriteltävä seinien neliö kertomalla julkisivun kehä ja korkeus. Seuraavaksi määritä päällekkäisyyden kvadratuuri - kerrotaan ja kaksinkertaistetaan (kellarin ja ullakolla oleva rakenneosa) julkisivun pituus ja leveys. Ja lopussa katon neliö määräytyy kertomalla leveys kaltevuuden pituudella ja lisäämällä tulosta katon rinteiden lukumäärän mukaan.

Tällöin tulee viitetiedot, joiden mukaan esimerkiksi tiiliseinän neliömetrin tiheys on 270 kg ja runkorakenteen neliö painaa vain 50 kg. Toisin sanoen tiilitalon seinät, joiden pinta-ala on 10x10 metriä ja lattian korkeus 3 metriä, painavat (10 + 10) x2x3x270 = 32,4 tonnia. Samankokoisten kehysten runkorakenne painaa (10 + 10) x2x3x50 = 6 tonnia.

Seinien kuormituksen ohella lattian paino (100-150 kg / m2) ja kuormitus katon painoon (40-50 kg / m2) ja lumikuorman paino 200 kg / m2 ovat myös kuormitusta. Tämän seurauksena myös grillatessa painetaan 20 tonnia päällekkäisyyksiä (10x10x2x100 = 20000) ja 7 tonnia kattoa (10x7x2x50 = 7000) ja täsmälleen 21 tonnia lumimassaa (10x7x2x150 = 21000).

50 cm: n alapuolella on 394 kgf / cm2 rakennusta, jonka rungon rakenne on tiiliseinä (73400kgkh9.8m / s: 2000 cm2 = 393.96) tai 264 kgf / cm2 (54000kgkh9.8m / s: 2000cm2 = 264).

Toisin sanoen M400 tai jopa M500 betoni on välttämätöntä tiiliseinälle ja kehysseinä on tyytyväinen M250 betoniin.

Betonimerkin valinta maaperän tyypin mukaan

Maaperälle valitaan betonin laatu, joka perustuu kausittaisen maaperän muodonmuutoksen (heaving) odotettuun tasoon. Lisäksi tämä parametri vaikuttaa maaperän materiaalin koostumukseen.

Niinpä hiekkakivestä koostuva maa kuuluu heikoksi heiluttamaan maaperään. Siksi tällä sivustolla voit rakentaa betonin M200-pohjan. Mutta tällainen betoni ei sovellu lieppeihin ja saviin. Tällainen maaperä kärsii voimakkaammin kuin edellä mainittu kalliohiekkamuunnos. Siksi näissä olosuhteissa käytetään merkkiä M300 tai M400.

Lisäksi laskelmissa olisi otettava huomioon myös itse maaperän kantavuus, mutta tämä arvo vaikuttaa pohjan pohjan pintaan betoniarvon sijasta.

Kuinka parantaa betonin kaatamista?

Itse ratkaisun parantaminen on lähes mahdotonta, rakentajat voivat vaikuttaa betonin lämmönkestävyyteen ja kosteuden kestävyyteen. Lisäksi talousarvion optimoinnin näkökulmasta tämä on toinen parannus, joka on hyödyllinen - substraatin kosteudenkestävyyden muutos.

Tämä toimenpide toteutetaan tuomalla alustaan ​​hydrofobinen kerros. Toisin sanoen vedeneristyskerros asetetaan pohjan alle, asentaen kosteutta kestävän kalvon pitkin kuopan pohjaa ennen kuin perusta kaadetaan. Noin, kaatamisen jälkeen, perustan pystysuorat pinnat (seinät) on eristetty ja grillaus on peitetty katelevyllä.

Vaihtoehtoinen vaihtoehto - sulfaattien kestävän elementin lisääminen betoniin - mahdollistaa vedenpitävyyden järjestämisen monimutkaisen menettelyn luopumisen. Liuokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita, jotka tasoittavat veteen sisältyvien oksidien ja sulfaattien tuhoisaa voimaa valmistusvaiheessa. Tämän seurauksena betoni monoliitti kestää pohjaveden kielteisiä vaikutuksia.

Ottaen huomioon molemmat menetelmät, on huomattava, että vedenpitävyyden rakentaminen on hankalaa mutta edullisempi. Erityisten lisäaineiden lisääminen ratkaisuun vähentää säätiön rakennusaikaa ja toiminnan kokonaisvaltaista monimutkaisuutta. Lisäaineet maksavat kuitenkin rahaa, mikä epäilemättä heijastuu säätiön arvioituun rakentamiseen.

M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

Betonimerkin M200 ominaisuudet

On olemassa monenlaisia ​​konkreettisia ominaisuuksia ja sovelluksia. Tyypin ja koostumuksen valinta riippuu rakennusten rakenteiden käyttöolosuhteista, nimittäin havaitusta kuormituksesta, kosteudesta, lämpötilasta, aggressiivisuuden asteesta ja monista muista. Indikaattorit, joiden avulla voit määrittää materiaalin ominaisuudet, ovat luokkaa ja luokkaa. Betoni, jolla on merkki M200 ja sen vastaava luokka B15, on yleistä.

Tämä materiaali voi viitata kevyisiin tai raskaisiin lajeihin riippuen aggregaatista. Sen tilavuuspaino (tiheys) on 1,8-2,5 t / m3. Betonin osuuksia säätelevät tekniset tekniset asiakirjat ja pysyvät ennallaan mistä tahansa sertifioidusta valmistajasta. Tuotemerkin M200 koostumus sisältää: sementti, hiekka, aggregaatti (sora tai murskattu kivi) ja useita lisäaineita, jotka on suunniteltu lisäämään lujuutta, kulumiskestävyyttä ja nopeutta. Yleensä sillä on vedenpitävä luokka W2, pakkasvastus F50 ja liikkuvuus P2.

Betoniä M200 käytetään kehyksessä ja monoliittirakenteessa. Sisällytä:

1. teollisuus- ja siviili-esineiden lattioiden ja -estekalustojen laitteet: varastot, yksityiset talot, puutarharakennukset, joissa suurin kuorma ei ylitä 200 kg / cm2;

2. perustusten ja keinotekoisten perustusten muodostuminen, jos luonnonmaaperällä ei ole riittävää kantavuutta;

3. täytä monoliittiset kiinnitysseinämät pienillä eroeroilla;

4. nauhan perustukset väliaikaisille, kesän ja matalan rakennuksille ilman merkittäviä kuormia;

5. esivalmistettujen elementtien, kuten päällystyslautojen, portaiden, aidojen ja aidojen sekä tiililevyjen valmistus (tätä tarkoitusta varten betoniin lisätään erityisiä aineita, jotka lisäävät sen kestävyyttä);

6. kovan pinnan tyynyjen asennus, polkupyörän kaistat;

7. rakentaa sokean alueen rakennusten ympärille ja hillitä moottoriteitä pitkin.

Komponentit ja mittasuhteet

Jotta betoni täyttäisi GOST 7473-94 "Sekoitetun betonin" kaikkiin säädöksiin liittyvät vaatimukset ainesosille, tiheydelle, jäätymisvastukselle ja muille indikaattoreille sekä pystytettyjen rakennusten rakenteet olivat vahvat ja luotettavat, tilaus on tehtävä erikoistuneella yrityksellä, jolla on sertifioitu laaduntarkastuslaboratorio. Nykyaikainen materiaalinvalmistusprosessi on automatisoitu ja kaikki komponentit luovutetaan tietokoneen ohjauksessa. M200: n koostumus ja mittasuhteet ovat seuraavat:

 • sementti M500 - 1 yksikkö;
 • hiekka - 3,2;
 • murskattu kivi - 4.8.

Toisin sanoen merkin 200 osuudet 1 m3: 265 kg sementtiä, 860 kg kuivaa hiekkaa, 1270 kg hienoa murskattua kiveä. Liuosta sekoitetaan veden kanssa tilavuudeltaan 180 litran (sen enimmäisarvo ei saa ylittää 20% kaikkien ainesosien kokonaispainosta). Lisäksi M200-seokseen lisätään pehmittimiä, vettähylkivää ja stabiloivia aineita, lisäaineita, jotka lisäävät lujuutta ja jäätymisvastusta.

Hyödyt ja haitat

Suurin etu tämän merkin - alhaiset kustannukset verrattuna hintoihin kestävämpiä vaihtoehtoja. Siksi, jos suunnittelun ei odoteta vaikuttavan merkittäviin kuormituksiin, sinun on valittava tämä tyyppi. Betoni M200 on hyvä tartunta metallipinnoille, minkä seurauksena se on erinomainen betoniseosten ja seinien kaatamiseksi. Sulatus- ja jäätymiskierrosten vähimmäismäärä on vähintään 50. Jos asennetaan luotettava vedeneristys, tämä indikaattori nousee pääsääntöisesti useaan kertaan. Kosteus jäädytetään huokosissa, joka aiheuttaa suurimman haitan, ja konkreettisempi on suojattava, sitä pienempi sen tiheys.

Betonin merkin M200 negatiivisiin ominaisuuksiin kuuluu vähäinen vedenkestävyys. Materiaalin pinta voi kestää veden painetta jopa 2 kgf / cm2 (samanlainen parametri kalliimmista seoksista voi olla jopa 20). Tätä tuotemerkkiä varten laimennus vedellä kaatamisen aikana on ehdottomasti mahdotonta hyväksyä itsetasaava vaikutus. Lisääntynyt näin, liuoksen juoksevuus rikkoo komponenttien osuuksia, minkä seurauksena sen tekniset indikaattorit vähenevät. Kestävyys ja vedenpitävyys eivät vastaa vakiokokoja.

Kokemus osoittaa, että automixerin suurin kulutusmateriaali kuluttajalle on 70 km. Pitkällä aikavälillä tapahtuva kuljetus voi johtaa betonin M200 ominaisuuksien heikkenemiseen lujuuden, yhtenäisyyden ja liikkuvuuden suhteen. Komponenttien mittasuhteet häiriintyvät kosteuden menettämisen vuoksi. Kun ne on toimitettu kippiautoilla, ne ohjataan enintään 15 km: n etäisyydelle rakennustyömaalle (koska tällainen kuljetus ei tarjoa seoksen sekoittamista jatkuvasti liikkeen aikana). On toivottavaa, että tienpinnan laatu on hyvä. Muussa tapauksessa on tarvetta lisälaasti välittömästi ennen asennusta muottipesässä.

Aineiston järjestys tulee tehdä yrityksiltä, ​​joilla on tarvittavat lisenssit ja jotka ovat hyvämaineisia urakoitsijoiden kanssa. Ennen kuin ostat konkreettista luokkaa B15, sinun on ilmoitettava johtajan kanssa siitä, että se sisältää tarvittavat lisäaineet. Mahdollisuus saada tietty määrä (paino tai tilavuus) kertaluonteinen tarjonta, samoin kuin lähestymistapa automaxerin kaatopaikalle, asioita. Toimittajan edustajien on annettava passi ja laboratoriotodistus. On otettava huomioon se, että useimmissa yrityksissä liuoksen purkamisen normalisoitu aika ei ylitä 30-40 minuuttia. Jotta vältetään ylimääräiset kulut tyhjäkäynnin ajaksi, on välttämätöntä valmistautua etukäteen M200-seoksen vastaanottamiseen.

Materiaalin hinta muodostuu ainesosien lopullisesta koostumuksesta, tiettyjen lisäaineiden läsnäolosta, komponenttien toimittamisesta tehtaalle sekä etäisyydelle kuluttajalle ja tilauksen määrälle. Alla on arvioitu kustannus betonin kuutioon ominaisuuksiltaan M200, P3, B15, W2 ja F50. Hinnat ovat merkityksellisiä syksyllä 2015 ottaen huomioon kuljetukset Moskovassa.

Betonin lujuusluokat

Kysymys betonin laadusta ja lujuudesta syntyy aina sen valinta- ja ostoprosessin aikana. Tekniikan kehittyessä rakennettiin hyvin laaja tuotevalikoima tuotemerkkejä.

Jokainen betonityyppi on suunniteltu erityisiin käyttöolosuhteisiin. Monipuolisempia ratkaisuja tai erityistehtäviä on olemassa.

kriteerit

Määräävä tekijä betonin sekoittamisen yhteydessä ovat sen käytön ehdot ja tavoitteet. Konkreettisia ratkaisuja varten on kaksi luokittelua - brändi ja luokka. Ne ilmoittavat ostajalle rakennusmateriaalin ominaisuuksista. Ensimmäinen on keskimääräinen lujuusarvo ja toinen on taattu lujuus, mikä tarkoittaa, että betonituotteiden ominaisuudet ovat 95 ja useammissa tapauksissa 100: sta.

Merkki ja luokka määräytyvät arvojen mukaan:

 • puristuskestävyys (suunnittelu, brändi);
 • pakkasvaste, altistuminen korkeille lämpötiloille, kosteuden kestävyys.

merkki

Tämä indeksi on merkitty numeerisella arvolla ja kirjaimella M. Laaja luettelo betonilajista on 50-1000, useimmiten kymmenkunta käytetään. Betonin ominaisuuksille määritysolosuhteet ovat jauhekoostumuksen sementiseoksen määrä ja laatu. Merkki riippuu lasketusta puristuslujuudesta - tämä arvo on kgf / cm2 liuoksen kovettumisen aikaan (28. päivänä).

Mitä suurempi indeksin määrä, sitä vahvempi betoni. Tämä tarkoittaa, että sillä on enemmän sementtiä parempaa laatua. Tällainen betoni on kalliimpaa. Siksi päätehtävä valinnassa on löytää tasapaino hinnan ja tarvittavien ominaisuuksien välillä tietyn rakenteen rakentamisen aikana.

On vaikeampaa työskennellä erittäin kestävän ratkaisun kanssa - seos kuivuu nopeammin, ja tämä on täynnä seurauksia, kun työskentelet hitaasti: sinun on toimittava ratkaisu ja työskenneltävä sen kanssa nopeammin.

luokka

Luokka on osoitettu kirjaimella B ja digitaalisella indeksillä sen jälkeen. Betoniluokkien luettelo on myös varsin vaikuttava - 3,5: stä 80: een (vain 21: stä), riippuu sen erottumisesta voimakkuuteen kompressoinnin aiheuttamasta kuormituksesta, mutta myös kymmenkunta asemaa tuli suosituimmin (B15, B20, B25, B30, B40 jne.) Numero tarkoittaa MPa (megapaskalia).

Jokainen luokka voidaan rinnastaa tiettyyn merkkiin ja päinvastoin. Useimmissa tapauksissa juuri tämä on osoitettu suunnitteluasiakirjoissa, ei betonibrändissä eikä seoksen hankinnassa - päinvastoin.

Merkintäsuhde

On suositeltavaa näyttää nämä indikaattorit taulukkoon:

Pöytä. Suhde brändi-luokan

Edellytykset, lujuustyypit

Betonin ominaispiirteet ovat sen vahvuus. Se mitataan MPa (megapaskaleina) tai kgf / cm2. Kestävyys riippuu tällaisista osista:

 • laatu ja koostumus. Mitä korkeampi sementin laatu ja komponentti, sitä vahvempi betoni;
 • sekoitusolosuhteet. Riittämätön sekoitus vähentää laatua;
 • veden määrä. Mitä enemmän vettä sekoitettuun liuokseen sisältyy, sitä vähemmän sen vahvuus;
 • muoto ja jakeiden osuus. Epäsäännöllisen jyvän muodon ja suuremman karheuden vuoksi adheesio on parempaa, vastaavasti betoni on voimakkaampi;
 • polkumyyntimenetelmä ja -menetelmä;
 • tamper menetelmä. Täryttimiä kohottava betoni on parempi;
 • kovuus kasvaa iän myötä.

Betoni tarjoaa myös hyvää vahvuutta märissä ympäristöissä.

luokitus

Joitakin vahvuuksia ovat:

 • suunnittelu, kun betoni on täysi kuorma, jonka sääntelyasiakirjat edellyttävät (oletuksena - 28 päivän kuluttua);
 • normalisoitu - indikaattori määritelty GOST tai TU;
 • vaaditaan - yritysten laboratorioiden vahvistama vähimmäisarvo käytettäväksi;
 • tosiasiallinen - testitulosten keskiarvo;
 • loma, kun tuote on siirretty kuluttajalle;
 • strippaus, kun betonin kaivaminen muodoista on mahdollista.

Suoraan betonin laatuun ja lujuuteen ovat lujuus:

 • puristus;
 • taivutus;
 • aksiaalisella venytyksellä;
 • siirtoa.

Tarkastelemme niitä tarkemmin.

Puristuslujuus

Betoni on samanlainen kuin luonnonkivi: se on paremmin kestänyt puristusta kuin venytystä. Betonin lujuuskriteeri on pakkauksen altistumisen raja. Tämä on ratkaisun tärkein ratkaisun laatu. Esimerkiksi betoni luokka B15, luokka M200 keskimääräinen puristuslujuus on 15 MPa tai 200 kgf / m2, B25 - 25 MPa tai 250 kgf / m2 ja niin edelleen.

Tämän indikaattorin määrittämiseksi luodaan kuutiot näytteitä, ne sijoitetaan laboratoriopuristimen alle. Nosta paineen asteittain ja heti, kun näyte on säröillä - tämän ominaisuuden arvo kirjataan laitteen näytölle.

Betoniluokan määrittelyyn liittyvä ehto muodostuu laskennalliseksi puristuslujuuden indikaattoriksi. Betoniseos kuivuu ja kovettuu pitkään - 28 päivää. Yleensä tämä prosessi voi kestää useita vuosia, mutta se on 28. päivänä, että ratkaisu hankkii perusominaisuutensa. Tämän jakson lopussa seos saavuttaa brändinsä määrittämän indeksin (suunnittelu tai laskettu lujuus).

Puristuslujuus on ominaisuus betonin mekaanisille ominaisuuksille, stressitekijöille. Tämä on indikaattori kovetetun liuoksen resistanssista puristuksen mekaaniseen vaikutukseen kgf / m2. M800: n seoksella on suurin lujuus, M15 - alin.

Taivutuslujuus

Tämä indikaattori kasvaa brändin numeerisen indeksin kasvulla. Venytyksen ja taivutuksen indikaattorit ovat paljon vähemmän kuin betonin kuormituskyky. Nuorille betonille tämä suhde on noin 1/20, vanhemmalle - 1/8. Taivutuslujuus otetaan huomioon rakentamisen suunnittelussa.

Määritä se seuraavasti. Betoni on valettu puusta, jonka halkaisija on esimerkiksi 120 x 15 x 15 cm. Lopullisen kiinteytymisen jälkeen se sijoitetaan 1 metrin etäisyydelle sijoitettuihin kiinnikkeisiin ja kuori asetetaan keskelle, jota lisätään vähitellen kunnes näyte tuhoutuu. Testatun palkin koko ja tukien välinen etäisyys voivat olla erilaisia.

Taivutuslujuuden indeksi lasketaan kaavalla:

missä L on tukien etäisyys (1 m meidän tapauksessamme); P - kuorman paino + näytteen paino, N; b, h - palkinosan leveys ja korkeus (0,15 m). Tätä vahvuutta merkitään Btb: llä ja luku 0,4 - 8.

Aksiaalinen jännitys

Aksiaalinen jännitys laakerirakenteiden suunnittelussa ei periaatteessa ole otettu huomioon. On välttämätöntä määrittää materiaalin kyky ei halkeile, kun lämpötila laskee ja kosteuden vaihtelut. Venytys määritellään osaksi taivutusvoiman osaa.

Tämä indikaattori on vaikeinta määrittää. Yksi keino on venyttää palkkien näytteet erityisellä venytyslaitteistolla. Betonia tuhoaa kaksi vastakkaista vetovoimaa. Aksiaalinen vetolujuus on tärkeä betonille, jota käytetään säiliöissä, jalkakäytävässä, missä tämäntyyppisestä kuormituksesta aiheutuvat halkeamat eivät ole hyväksyttäviä.

Hienojakoisilla formulaatioilla on parempi kestävyys kuin karkeilla rakeilla (samalla puristuslujuudella). Tämän indikaattorin mukaan betoniluokkia Bt on nimeltään 0,4-6, numerot ilmaisevat MPa-indeksin.

siirto vahvuus

Tämä arvo on standardoitu indikaattori betonirakenteisten elementtien lujuuden aikana vahvistusosien kireyden siirtämisen aikana. Siirtonopeus säädetään tietyn tyyppisen tuotteen sääntelyasiakirjoilla ja eritelmillä.

Useimmissa tapauksissa se on osoitettu vähintään 70% suunnittelumerkistä ja riippuu vahvistamisen ominaisuuksista. Tämän indikaattorin suositeltu arvo on vähintään 15 tai 20 MPa eri vahvistuslajeille. Lyhyesti sanottuna tämä on indikaattori, joka ilmaisee tason, kun lujitustangot eivät liuku kun ne irrotetaan johtimista.

Suosittuja betonityyppejä

Tavallisia tai raskaita betonilejejä (M25 - M800) ja valoa (M10 - M200). Tarkastele niitä tarkemmin.

keuhkot

M5: sta M35: een käytetään ei-kannattaviin rakenteisiin - ne eivät ole erityisen kestäviä. M50 ja M75 soveltuvat valmistelevaan työhön ennen betonin kaatamista. M100-M150 - matala rakentaminen, rakentava, hyppyjä.

M200-M300 käytetään useimpiin rakennustöihin. M200 vastaa luokkaa B15, sen vahvuus on 196 kgf / m2 tai 15 MPa. M250: n (B20) keskimääräinen lujuus on 262 kgf / cm2 tai kestää 20 MPa: n paine, kun edellä mainittu merkki saavuttaa 70% vahvuuden 28 päivän jälkeen ja loput 30% kuuden kuukauden ajan. Nämä ovat kevyitä betoneita. Päällysteet, lattiat, sokeat alueet, perustukset, portaat, tuet, reunukset - useimmiten siitä valmistettu. Se jäätyy nollan alapuolella ja menettää jopa 5% sen vastuksesta sulatuksen aikana.

Kevytbetonia voidaan tarkistaa lyömällä niitä vasaralla tai pitämällä terävä esine - melko epäselviä jälkiä jää pinnalle.

normaali

M350 (luokka B25) - tämän betonin kuutiometrin kestävyys on 25 MPa, se täyttää M250: n. M400 (luokka B30) - kestää kuorman 30 MPa. Näitä merkkejä ja edellä käytetään monikerroksisiin rakennuksiin, joissa on monoliittisia rakenteita, altaiden altaita. Useimmin käytetään tiepäällysteisiin, lattiapinnoitteisiin, vedenpitäviksi (luokka W8), pakkasenkestävät (F200).

M350: n (B25: n arvosanat) ja useamman arvosanat liittyvät vahvempaan betoniin, niillä on suuri tiheys ja parempi vastustuskyky pakkaselta ja kosteudelta, mutta paljon raskaampia.

Mikä konkreettinen on parhaiten perustuksen luomiseen?

Sen määrittämiseksi, mitä betoniä käytetään säätiön rakentamiseen, on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota tämän rakennusmateriaalin ominaisuuksiin.

Betonin laatuvalikoiman määrittävät tekijät: koko, syvyys, projektin ominaisuudet.

Luodun säätiön kantavuus riippuu suoraan näistä parametreista. Mikä konkreettinen on parempi perustaksi?

Mitä konkreettisia tarvitaan säätiön rakentamiseen?

Betonimassan laskeminen.

Betonimassan koostumukseen tulisi kuulua puhdasta hiekkaa ja murskattua kiveä tai soraa, jonka murto-osa on 20-40 mm. Et voi käyttää kalkkikiveä tai rikkoutua tiiliä, koska se vähentää merkittävästi säätiön ja koko rakennuksen voimaa. On varmistettava, ettei mikään vieras aine pääse koostumukseen - savi, kipsi, öljyt, suolat ja muut. Tämä vähentää merkittävästi betoniperustuksen laatua. Sementin on oltava poikkeuksellisen korkealaatuista - 500 tai 400 astetta. Seuraavia osuuksia käytetään yleisimmin betoniseoksen muodostamiseen: 1 osa sementtiä, 4 osaa murskattua kiveä ja 3 osaa hiekkaa. Vettä lisätään seokseen, jotta saatiin tahmea sakeus. Rakennettavan perustuksen lujuus riippuu betoniseoksen tiheydestä. Oikein valmistettu betoni kaadetaan muottiin ja nousee siihen asti kunnes "sementtihyytelö" ilmestyy pinnalle.

On erittäin tärkeää tarkkailla tiiviisti betonirakenteen valmisteluja. Suuri tarkkuus saavutetaan vain tehtaalla, jossa tarvittava määrä komponentteja ladataan automaattisesti. Betoniseoksessa ei saa olla ilmakuplia ja kokkareita, on oltava yhtenäinen. Jos tätä ei oteta huomioon, betonissa muodostuu aukkoja, nieluja ja hyytymiä, jotka vähentävät merkittävästi säätiön lujuutta ja laatua. Pehmittimet lisätään betoniseokseen (tehdasvalmisteena), jotka kykenevät pidentämään seoksen kovettumisaikaa kylmien liitosten vaikutuksen välttämiseksi.

On erittäin tärkeää tietää tarkalleen, mitä betonielementtiä tarvitaan talon rakentamiseen.

Rakennustöiden aikana tarvittavasta betonimäärästä ilmoitetaan rakennusosioissa.

Betonimerkin valinta

Taulukkosuhde betonin laadusta ja palkkaluokasta.

Betonin laatuvalikoiman määrittävät tekijät:

 1. Rakenteellisen kuormituksen suuruus, joka määrittää betonin kantavuuden.
 2. Pohjaveden syvyys, joka määrittää odotetun kosteudenkestävyyden.
 3. Hankkeen suunnittelutoiminnot.

Perusta luotaessa voit käyttää useita betonityyppejä: M100-luokka (7,5 MPa vahvuus) M700-luokkaan (lujuus 50 MPa). Betoni M150: a ja M100: ää käytetään luomaan nauhamaita huonosti maadoitetulle maaperälle, jonka kantavuus on enintään 130 kg / m². Tällaista betonia voidaan käyttää myös runko- ja puurakenteiden matalan syvyyden ja keskipitkän syvyyden kaatoon.

Betoni M200 ja M250 voidaan käyttää pohjan rakentamisessa, jonka kantavuus on enintään 262 kg / m². Tällaisia ​​betonityyppejä käytetään, kun kaadetaan kyllästynyttä paalua, pohjalevyä, haudoitettua nauhan perustusta tai kun luodaan pohjaa pylväille kallistamalla maaperää. Tällaisten betonityyppien hyvä kantokyky mahdollistaa niiden käytön pohjan rakentamisessa alhaisen nousun tyyppiselle lohko- tai tiilitalolle.

Vedenpitävä vedeneristysjärjestelmä.

Betoni M400 ja M300 sopivat hyvin upotettujen nauhojen, kelluvien levyjen, pohjien ja porakoneiden rakenteiden rakentamiseen. Tällaisten betonityyppien kantavuus on jopa 393 kg / m². Näitä postimerkkejä käytetään luomaan hautautuneita perustuksia monikerroksisille tiilitalleille.

Kestävät betonilaadut ovat kalliimpia kuin kevyet materiaalit. Kiillotustyypin valinta on välttämätöntä: kovin vahva betoni ei kestota käyttökuormia, ja kestävämpi betoni kuin konkreettiset laatat ylikuormittaa rakennusbudjetia.

Betonin valinnassa huomioidaan pääasiassa maaperä ja rakenteen kokonaispaino. Pohjaveden läpikulun syvyyden vaikutusta tasoitetaan säätiön hyvän vesitiivistyksen järjestelyllä. Luotettavan kellarinsuojan luominen pohjavesiin verrattuna on edullisempaa kuin kosteutta kestävä ratkaisu.

Betonin laatu valitaan rakenteen painosta riippuen

Siviili- ja teollisuusrakentamisessa käytettäviä betoniteräsrakenteita käytetään useimmin betonien 200 ja 250 merkkejä.

Säätiön kuormitus lasketaan summalla rakenteen kaikki elementit. Maksimaalisen kuormituksen määrittämiseksi sinun tulee tietää rakennusaineiden tiheys ja tilavuus. Talon paino voidaan määrittää katon, katon ja seinämän keskimääräisellä tiheydellä 1 m², kerrottuna talorakenteen jokaisen elementin neliömetrin määrällä. Tätä varten määritetään ensin seinien neliö (kerrotaan julkisivun korkeus kehällä). Tämän jälkeen laatan kvadratuuri määritetään kertomalla ja kaksinkertaistamalla talon julkisivun pituus ja leveys. Loppujen lopuksi katon neliö lasketaan kertomalla pituus rinteen leveydellä ja lisäämällä tulosta katon rinteiden lukumäärän mukaan.

On otettava huomioon viitetiedot, joiden mukaan talossa on 1 m²: n tiiliseinä paino 2070 kg ja kehysrakenteen 1 m²: n paino on noin 50 kg. Seinämien kuormituksen lisäksi on myös kuormitus katon, lattian, lumikuorman painoon. Näin M400-betonimerkki ja M500-brändi sopivat tiiliseinän alle ja M250-brändi sopii kehysseinään.

Betonin merkkivalikoima riippuen maaperän ominaisuuksista

Taulukko eri maaperän tiheydestä ja kantavuudesta.

Maaperän tyypistä riippuen perustan täyttämiseen tarvittava betonin laatu valitaan maaperän kausittaisen muodonmuutoksen perusteella. Tällä parametrilla on merkittävä vaikutus ja maaperän koostumus paikassa. Sandy-kallioinen maaperä voi johtua heikosti luffing maaperästä. Voit täyttää säätiön tällä sivustolla valitsemalla betonimerkin M200.

Tätä laatua ei suositella savi- ja pahvimetsäksi. Jos maaperä on erittäin altis kallistumiselle, M300-brändi ja M400-brändi sopivat paremmin valuun. Lisäksi laskelmissa olisi otettava huomioon maaperän kantavuus. Tämä indikaattori vaikuttaa sekä alustan pintaan että betoniseoksen tyyppiin.

Kuinka parantaa betonin suorituskykyä?

Superplasticisaattoreiden käyttö lisää betonin lujuutta ja suojaavia ominaisuuksia.

Mitä betonia valitset, on mahdollisuus parantaa suorituskykyä: kosteuden kestävyys ja lämmönkestävyys. Säätiön rakentamisen kustannusten vähentämiseksi on erityisen tärkeää muuttaa säätiön kosteudenkestävyyden indikaattoreita. Tämä voidaan tehdä sisällyttämällä hydrofobinen kerros perusrakenteeseen. Vedeneristyskerros asetetaan pohjan alle ja kiinnittyy kosteuden kestävään kalvoon kaivon pohjalle (ennen kuin pohja kaadetaan). Kaatamisen jälkeen on välttämätöntä eristää pohjan pystysuorat seinät ja peittää kahvinkeitin kattohuovan avulla.

Toinen vaihtoehto kantojen kosteuden kestävyyden parantamiseksi on lisätä sulfaatille resistentti elementti betoniin. Kiitos hänelle, voit luopua melko monimutkaisesta menetelmästä vedenpitävyyden luomiseksi. Tällaisesta betonista valmistettu säätiö voi kestää pohjaveden kielteisiä vaikutuksia pitkään aikaan.

Erityisten lisäaineiden liuoksen käyttöönotto mahdollistaa rakennusjakson lyhentämisen ja pienentää suoritettujen töiden monimutkaisuutta.

Betonin tasot ja niiden tarkoitus

Merkki ja (tai) betoniluokka - tärkein betonin lujuutta kuvaava indikaattori.

Aksiaalinen puristuslujuus on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoja ulkoisista voimista.

Aksiaalisen puristuksen lujuudesta riippuen betonit jaetaan luokkiin. Luokka on osoitettu kirjaimella "B" ja numeroita, jotka osoittavat resistenssin paineen megapaskeina (MPa).

Luokkien ohella betonin lujuus annetaan myös merkillä "M" ja numeroilla 50-1000, mikä osoittaa puristuslujuuden kgf / cm2 ja sitä korkeampi tämä luku, sitä raskaampi betoni.

Betonin ja palkkaluokkien välinen vastaavuus:

Betonin lujuusluokka (V)

Lähin merkki lujuudesta

M-100 V-7.5 - ohuin betonin laatu. Tärkein sovellus: valmisteleva konkreettinen työ, jossa ohut kerros tiivistetyllä maaperällä tai hiekkalaatalla.

Rakennuksessa betonia M-100 V-7.5 käytetään melko usein, mutta kuormittamattomana kerroksena - valmistelu monoliittisille tukirakenteille, lattioille betonoitu maahan.

Valmistustöiden aikana M-100B-7.5 valetaan tiivistetyksi maaperäksi tai hiekkakerrokseksi. Betonin M-100 V-7.5 valmistuksen tarkoituksena on estää sementtimaidon vuotaminen laakerista monoliittirakenteista maahan ja vastaavasti kosteutta ulkopuolelta sen varmistamiseksi, että päärakenteen betoni säilyttää lujuutensa.

Käytetty betoni M-100 V-7.5 ja tienrakennus valmisteltaessa pääteitse. Betoni M-100 V-7.5 käytetään kasteluvälinä jyrsimien kiinnittämiseen, pienimuotoisten arkkitehtomuotojen asentamiseen ja muihin ei-kriittisiin rakenteisiin.

Betonin toimittaminen M-100 V-7.5 tehdään betonisekoittimilla (ABS). Purkaminen suoritetaan itse tyhjenemällä alusta tai kuljetusnauha.

CONCRETE M-150 V-12.5

Kaupallinen betoni M-150 V-12.5 käytetään valmistusaineena lattiamattoihin ja betonipinnoille, kaatelansoittimille, monoliittisille laatoille.

Betoni M-150 V-12.5 on riittävän vahva, joten se on tärkein brändi, jota käytetään betonipolkujen ja -laattojen asentamiseen.

CONCRETE M-200 V-15

Betoniä M-200 V-15 käytetään betonilaattojen, perustusten, päällysteiden ja raiteiden valmistukseen. M-200 -15: n vahvuus riittää ratkaisemaan suurimman osan yksittäisten rakennustöiden tehtävistä: perustukset (nauha, laatta, pino-grillage), betoniportaiden valmistus, alustoille.

Tieliikenteessä betoni M-200 V-15 käytetään monoliittisen tyynyn tekemiseen pääteitä varten.

Purku voidaan suorittaa betonipumpulla.

CONCRETE M-250 V-20

Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien kaistaleet, kaakelilaatat, kaatopaikat, kevyesti kuormitetut lattialevyt, aidat, portaat ja kiinnitysseinät.

CONCRETE M-300 V-22.5

Yleisimmin tavattu betonimerkki (tämä koskee myös M-200 B-15).

Teknisten ominaisuuksien yhdistelmä ja tämän merkin betonin alhainen hinta tekevät siitä lähes täydellisen rakenteen. M-300 V-22.5 sopii tylsistyneisiin paaluihin, monoliittisiin tai nauhamaisiin pohjiin melkein mihin tahansa taloon, mukaan lukien maanmökki. Betoni M-300 V-22,5 on yhdistelmä betonin optimaalisista kustannuksista ja sen korkeasta laadusta.

CONCRETE M-350 V-25

Pääasiallinen sovellus: kantavien seinien, lattialaattojen, palkkien, pylväiden, betoniterästen ja -tuotteiden, monoliittisten perustusten valmistus.

Valmisbetonin M-350 V-25 hinta yhdistetään optimaalisesti laatuun. Huolimatta M-350 V-25: n suosioista ja käyttötaajuudesta, GEOBETON tarjoaa tämän tuotemerkin parhaan hinnan.

CONCRETE M-400 V-30

Pääsovellus: kaivosaltaat, poikittaispalkit, hydrauliset rakenteet, kiinnitysseinät, siltarakenteet, monoliittisten rakennusten kellarikerrokset.

CONCRETE M-450 V-35

Sitä käytetään sillanrakenteissa, vesiteknisissä rakenteissa, pankkien holveissa, metron rakentamisessa.

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on nimeltään W 4. Merkkivalojen 200, betonin, kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vedenpitävien rakenteiden kaatamisen ansiosta betonia käytetään.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet ovat standardien mukaisia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

M200-merkkisbetoni (luokka B15), sen koostumus ja ominaisuudet

Monet uskovat, että betoni on yksinkertainen sementti-hiekkaseos. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. On olemassa valtava valikoima laatuja ja betonin laatuja. Se on jaettu koostumuksen, käyttöalueen, lujuuskertoimen, pakkasenkestävyyden tai palonkestävyyden perusteella jne.

M200-merkkiset betonit

Tässä julkaisussa pidämme konkreettista luokkaa B15, joka vastaa merkkiä M 200, sen ominaisuudet, laajuus, kuinka paljon seoksen koostumus painaa.

1 Yleistä

Brändin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan hiekkakivi M200 kuuluu raskaan betonin ryhmään. Leimasimet aina M150: een asti valmistetaan ennen päärakennusta, kun taas tätä tuotemerkkiä käytetään jo päärakentamisessa: kaatamalla perustuksia, järjestämällä monoliittirakenteisia rakenteita, vahvistamalla vahvistettuja betonilaatoja. Sitä käytetään myös betonirunkoissa, joiden keskimääräinen kuormitustaso on.

Tällä koostumuksella on useita alalajia, joilla on erilaisia ​​koostumuksia ja teknisiä ominaisuuksia.

1.1 Betonityypit M200

 1. Kohdeaseokseen: kotitalouskäyttöön ja teolliseen rakentamiseen.
 2. Seoksessa käytettävän sideaineen tyypin mukaan: sementti, silikaatti, kipsi. Se voidaan tehdä myös lisäämällä polymeerejä.
 3. Kiinteiden täyteaineiden koon mukaan: karkeat ja hienorakeiset.
 4. Koostumuksen kimmoisuus ja tiheys: tiheä, huokoinen, erikoiskokoonpano.
 5. Ainettamismenetelmällä: autoklaavikoostumukset, jotka on suunniteltu luontaiseen jähmettymisprosessiin.
 6. Painon painon merkkivalo (kuinka paljon se painaa): raskas ja kevyt.
valikkoon ↑

1.2 Tekniset tiedot

Kaikissa rakennusten koostumuksissa on selkeät GOST-standardien mukaiset tekniset ominaisuudet. Sementtiseosten tapauksessa GOST säätelee lopputuotteen lujuutta, valmisteen reseptiä ja komponenttien mittasuhteita, elastisuuden kerrointa, tiheyttä, suunnittelun kestävyyttä puristukseen, liuoksen kuution osuuden jne.

Taulukko betonilajien ominaisuuksista

Valmiin betonin pääominaisuus on suunnittelun puristuslujuus, jota merkitään kirjaimella "M" numeerisella merkinnällä.

Betonin B15 lujuusluokka M200 on keskimääräinen nimellislujuus. Seoksen laatu on suurin tiheys ja lujuus 28 päivän kuluttua. Tämäntyyppisen sementtiseoksen koostumus voi sisältää erilaista murskattua kiveä: soraa, graniittia, kalkkia, jonka raekoko on 6-70 mm.

Massiivisten rakenteiden luominen GOST mahdollistaa murskatun kiven ja soran käytön jopa 140 mm: n kokoisina. Kiinteän aggregaatin tulee ylittää lujuus ja laskettu puristuslujuus kahdesti. Karkean aggregaatin funktio on raudoitetun betonirakenteen rakenteellisen kehyksen luominen.

Seoksen resepti sisältää hiekkaa, jonka raekoko on 0,15 - 5 mm. Hiukkasten tiheys on 1790 kg / m³. Peskobeton M200 -suodattimen puristuslujuus on 200 kg / m³.

1.3 Koostumus

Betonibrändiä M200 kutsutaan "alhaisen" koostumuksen seokseksi. Tämä nimi johtuu sisällöstä, suuremmassa määrin, kovetettavasta, hydrofobisesta, sulfaattikestävästä, pehmitetystä sementistä. Koostumuksen tekniset ominaisuudet eivät edellytä minkään aktiivisen mineraalisäaineen lisäämistä.

Kuitenkin siihen lisätään usein pinta-aktiivisia komponentteja. Heidän tehtävänsä on tehdä ratkaisu muovi-, kylmä- tai nopeasti kuivuva. Tällaisten lisäaineiden ansiosta tätä betonielementtiä voidaan käyttää alueilla, joilla on teräviä lämpötilamuutoksia tai rakennustyömailla, joissa on tarpeen suorittaa työ mahdollisimman pian.

Osuudet betonityypeistä

Olemme jo puhuneet siitä, minkä seoksen koostumuksen pitäisi olla GOSTin mukaan. Tämä brändi tarjoaa sementin, hiekan, veden ja karkeiden kiviainesten läsnäolon. Tarkastele kaikkien osien mittasuhteita tarkemmin saadaksesi näytteen lopullisen tuotteen elastisuudesta.

Brändin M200 komponenttien osuudet ovat seuraavat:

 • vesi - 0,18 m³;
 • sementti - 0,25 m³;
 • hiekka tai muu hienoinen aggregaatti - 0,45 m³;
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi, sora jne.) - 0,9 m³.

Tällaiset komponenttien osuudet mahdollistavat vaaditun kimmoisuuden saavuttamiseksi 1,76 kuutiota valmiista liuoksesta. Yllä oleva esimerkki on erityinen tapaus. Kunkin komponentin m³ (kuutio) määrä voi vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava.

Tiettyjen brändinvalmistajien koostumuksen käyttöominaisuudet osoittavat aina pakkauksessa.

2 Edut ja haitat

Sementtilaastin tekniset ominaisuudet ovat keskeisiä sen etujen ja haittojen määrittämisessä. Näihin kuuluvat komponenttien ominaisvakavuus, lujuus, tiheys, suunnittelu vastustuskyky pakkaukselle. Kiinnittäkää myös lopputuotteen kimmoisuuden ja kokonaislaatuominaisuudet.

M200-betonibrändi on suosittu sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa.

Voit päättää ostaa betoni M200: n, voit ottaa huomioon seuraavat tuotemerkin edut ja haitat.

2.1 Hyödyt

 • Tämä betonimerkki on suosituin sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa, mikä johtuu pääasiassa hinnan ja laadun maksimisuhteesta. Yleiset tekniset ominaisuudet, laaja soveltamisala ja samalla alhainen hinta;
 • slaystone M200: lla on suuri rakenteellinen kestävyys puristukselle verrattuna alempien luokkien analogeihin;
 • korkea sulamisvastus verrattuna alemman luokan merkkeihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus takaa lämmönkestävyyden betonirakenteiden sisällä ilman lisäeristystä;
 • tämän merkin koostumus hankkii nopeasti tiheyden ja lujuuden, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen;
 • aikana ei muodostu halkeamia;
 • teokset voidaan suorittaa lämpötilassa 5 - 350 astetta. Kun lisätään tiettyyn osuuteen pakkasenkestäviä lisäaineita, sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
valikkoon ↑

2.2 Haitat

Tämän betonibrändin haitat ovat hyvin vähäiset. Ensinnäkin se on vedenpitävä, mikä on paljon pienempi kuin muiden sävellysten. Toinen ongelma - veden lisäämisen osuus olisi selvästi noudatettava. Sen painon pitäisi olla 20% siitä, kuinka paljon koko kokoonpano painaa.

Saadakseen korkealaatuista betonia, erän tulee noudattaa tiukkoja mate- riaalisia materiaaleja

2.3 Missä sitä käytetään?

Monipuolisuutensa ansiosta M200-tuotemerkin ratkaisua käytetään sekä asuin- että teollisuusrakentamisen eri osa-alueilla:

 1. Betoniastiat ja lattiat. Tällaiset teokset tehdään pääsääntöisesti suljetuissa tiloissa, joten ratkaisu ei vaadi suurempaa vastustuskykyä ilmakehän ilmiöissä. Tällaiset rakenteet ovat kuitenkin pysyviä kuormituksia, joten tässä tapauksessa ne edellyttävät valmiin tuotteen suurta lujuutta ja tiheyttä.
 2. Talous- ja teollisuusrakentamisen perusteet. Tämä koostumus on riittävän suunniteltu kestävään puristukseen, joka kykenee kestämään valmiin rakennuksen painon. Ennen tietyn betonimerkin käyttöä koskevan päätöksen tekemistä sinun on kuitenkin laskettava valmiin rakenteen osuus.
 3. Teräsbetoniset rakenteet, mukaan lukien portaat, lattiat, pylväät. Alhaisin kustannuksin betonin lujuus B15 on hyvät elastiset ominaisuudet. Se pystyy kestämään vakavia kuormia. GOST ei kuitenkaan suosittele sitä monoliittisten rakennusten valaisemiseksi yli 5 kerrosta laskematta kuinka paljon valmiin rakenteen paino on.
 4. Reitit, sokeat alueet, alustat ja muut vastaavat rakenteet. Tällaisten rakenteiden kuormituksen osuus on erittäin pieni, joten pienikokoinen, tämä koostumus on ihanteellinen täyttöä varten.
 5. Laattojen jalkakäytävä. Alhaisten kustannusten vuoksi tämä koostumus on edullinen käytettäväksi raudoitettujen betonilaattojen kaatamiseksi. Tällöin on kuitenkin tarpeen laskea levyn sisältämien kuormien osuus ja ottaa käyttöön lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä. Lisäaineiden lisääminen kuhunkin seoksen kuutioon on GOST-standardien mukainen. Lisäksi valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, kuinka paljon lisäaineita on lisättävä liuoksen jokaiseen m³: een (kuutioon) tietyn joustavuuden saavuttamiseksi.

Betonin M200 käyttö stadionin rakentamisessa

2.4 Standardit GOST

Seoksen mittasuhteet, ominaisuudet ja merkinnät määrätään standardien GOST 7473-2010 BST B15 P3 F100 W6 mukaisesti.

Merkintä sanoo, että M200-merkkisellä betonilla on:

 • jäätyvyyskestävyys - 100 F. Jos koostumus altistetaan jäätymisen ja sulatuksen 100 kertaa, se menettää ominaisuutensa vain 5%;
 • 6 W: n vedenläpäisevyys tarkoittaa, että tämän merkin betoni voi estää veden tunkeutumisen paineeseen jopa 0,6 ilmakehään;
 • P3-liikkuvuus riippuu veden ja sementin osuuksista.
valikkoon ↑