Teho betonilaatat maahan. Laakeroitu betonipohja.

Betonilattian (laatta), betonilattian kantavuus maassa riippuu kolmesta pääparametrista:

 • levyn paksuus (h);
 • betoniseoksen luokka (brändi);
 • vahvistusmenetelmä ja -menetelmä

Betonialustat kentällä voidaan vahvistaa kahdella tavalla: vahvistus tai kuitu. Välittömästi on huomattava, että kuitu ei pysty kilpailemaan raudoituksen kanssa sen kantavuudessa.

Betonilevyn sähkölevyn lujittaminen edellyttää kaksoisvahvikehikon toteuttamista laatan ylä- ja alapuolella. Laatan kolmannen kolmanneksen lujitusholkki on suunniteltu kestämään puristuskuormitusta, alemman kolmannen - vetolujuuden taivutuksen aikana. Kuitu ei toimi taivutuksessa.

Vahvistusjärjestelmän valinta riippuu monista tekijöistä: perusmaaperäkkeet, perustavalmistuskakku, laatan suunnittelukuormat.

Annan yleisen käsityksen puristuskuorman uudelleenjakamisesta vetoelementin kuormituksessa. Annan esimerkin. Pietarissa asuvat me kaikki ymmärrämme, mitä epävakaat maaperät käsittelemme. Me Venäjällä pääsemme yleensä punnitsemaan paaluja kovan tukipisteen saamiseksi, tavalla tai toisella yhdistämme ne ja aloitamme rakentamisen. Menetelmä on kehitetty Euroopassa kauan sitten.

Käytä usein toista menetelmää. Kaivaus kaivataan, geofabri leviää pohjaan, jossa on melko suuret ääriviivat pitkin kehää. Sitten kaivo on täynnä erilaisten ryhmittymien kerrostumia, ja koko tyyny on kääritty geofabristen päästöjen kanssa pussilakana. Sen jälkeen, kun aluslevy laskeutui alas.

Tämän seurauksena saapuessa pystysuora kuormitus vektorin ylemmän kerroksen tyyny se koskettaa ensimmäinen kerros soraa. Jos ajatellaan laajentaa pystyleikkauksena tietyn vektorin, niin tässä osassa näemme paljon kiviä. On selvää, että meidän akseli kulkee geometrisen keskustan ja paino kaikki kivet rivissä akselilla. Näin ollen vektori pystysuora kuormitus kulkee ensimmäisen kiven ja lepää seuraavan, muuttaa pystysuunnassa ja vastaanottaa kulma. Mitä suurempi on korkeus tyyny, sitä enemmän laitteistoyksiköiden kivet pystysuora poikkileikkaus, ja sitä suurempi on muutos kulman alkuperäisen pystysuora kuormitus, menee syvemmälle, se on lähellä suorassa kulmassa. Erittäin samanlainen prosessi tapahtuu kantajalevyn kuormien uudelleenjakoon. Siksi valitessaan kuitu on varma valmistella jalustasta 100 prosenttia, koska ei ole mitään venytetään. Lisäksi, jos levy on vahvistettu kuidun, crack, sitten, kuten sanotaan, "on skroz". Tällaista halkeamista pidetään varmasti aktiivisena.

Näillä tiedoilla aseistetaan sujuvasti seuraavaan käsitteeseen, jolla on paikka yksinomaan kotimaassamme - "konkreettiset päällysteet". Mikä se on? Ilmeisesti, kuten minkä tahansa tasoitteen, betoni on suunniteltu suorittamaan päätoiminto - kohdistus.

Kun betoni on tarpeen, ymmärrämme, että sementti-hiekka seos (DSP) ei ole välttämätön, vastaavasti, olemme kiinnostuneita ominaisuuksia betonin, joka ei ole läsnä DSP. Ja tässä on vain "koira ja rummaged". Olemme kiinnostuneita tekniset ominaisuudet betonin, mutta silti, jos "betonilattia" tehdä ohuempi jotenkin ei?

Vastaus on ei. Menemättä keskustelua lama mukaan Abrams ja hänen suhteet muita indikaattoreita, annan esittää kaksi tai kolme soraa (fraktio 5-20), toinen toisensa yläpuolelle pystysuorassa osiossa "betonilaatan" paksuutta (h) on 50 mm ja muista kaikki edellä mainitut

Lisäksi mitä ohuempi "betonilaatan", sitä nopeammin se menettää lämpöä prosessissa nesteytyksestä ja nopeasti menettää kosteutta, nesteytys menetelmä ei ole aivan oikea, tai pikemminkin ei lainkaan oikein. Tämän seurauksena emme saa teknisiä indikaattoreita, joita odotimme betonin valinnassa. "Tueksi alustan" Ehdotan muistaa: "Kuinka monta tuumaa linja betonin kuutio, jonka annamme laboratorioon tutkittavaksi."

Johtopäätös: mitään "betonilaatan" on betonilaatta, ja sen min h ei saa olla pienempi kuin 80-120 mm, mutta 80 mm on tarpeen vähentää täyteaineosuuden 5-20 5-10, paitsi tietenkin haluat saada seurauksena.

Liikkuvat suuntaan laskeva osa ja vastaavasti h levy, meidän täytyy muuttaa komponenttien seoksen tehdä pehmitteitä, sideaineita muiden lisäaineiden kuin sen ominaisuudet kuin sementti sideainekomponentin, ja näin ollen me saapuvat mosaiikkilattiat, mutta se on toinen tarina.

Laitteen "betonilaatan" 80 mm yleensä turvautua silloin, kun lattia on tasoittaa 0,000 (vanha betoni emäs), lähellä lommoja, halkeamia, jne. Raising 0,000 sukupuoli ei aiheuta ongelmia, ja koska suuri run-up korkeuksiin tämänhetkinen perusta tasoitus ohutkerroksiset järjestelmät eivät kustannustehokkaita. Yleensä tällainen levy toimii itsenäisesti, kuidun käyttö on hyväksyttävää, ellei erityisiä vaatimuksia ole. Yleensä nämä ovat vanhoja työpajoja, varastoja jne.

Laskemme pohjalevyn alusta loppuun

Talon, autotallin, kylpyammeen tai muun rakenteen rakentamiseksi ensimmäinen kysymys on säätiön valinta. Useimmissa tapauksissa tämä ongelma ratkaistaan ​​niin sanotun laattasäätiön tai pohjalevyn hyväksi.

Taulukko materiaalimateriaalin laskemisesta laattaperustaan.

Tämä ei ole yllättävää, koska tämä tyyppi on yleismaailmallinen ja sillä on useita kiistattomia etuja:

 • helppokäyttöisyys yksinkertaisen suunnittelun takia;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus käyttää eri tyyppisiä maaperä, joilla on erilainen jäädytys- ja pohjaveden taso;
 • pakkasenkestävyys ja korkea lämmöneristysominaisuudet.

Mutta jotta tämäntyyppisen säätiön olisi täysin osoitettava kaikki arvokkaat ominaisuutensa, on erittäin tärkeää tehdä toimivaltainen laskelma pohjalevystä. Tietenkin on parempi antaa tehtäväksi asiantuntija, joka suorittaa kaikki laskelmat tiettyjen sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Jos haluat, voit tehdä tarvittavat laskelmat itse.

Laatta perusta on monoliittinen (tai koostuu yksittäisten levyjen tehdas) teräsbetonilaatta ulottuu siellä alla koko rakennuksen pinta-ala ja substraatin päälle asetetaan irtotavaran.

Yleisimmin käytetty monoliittinen pohjalevy on matala. Tällaisen perustan laskeminen on samanlainen kuin muuntyyppisten säätiöiden laskenta, ja se sisältää:

Asennusjärjestelmä monoliittinen pohjalevy.

 • tärkeimpien mittasuhteiden alustava laskenta;
 • maaperän kantavuuden laskeminen;
 • säätiön kuutiohinnan laskeminen;
 • lujittavien rakenteiden laskenta.

Kaikki nämä menettelyt liittyvät läheisesti toisiinsa, ja muuttuvat vain yksi parametreista johtaa väistämättä tarkistamista kaikki siirtokunnat yleensä. Näin ollen, alkaa harkita kunkin yksikön koko epäonnistui laskelmaan, koska ne voidaan myöhemmin muuttaa, ja oletetaan, pituus ja leveys mitat yhtä suuri kuin rakennuksen kellariin, ja paksuus - suositeltava arvo on sama kuin keskimääräinen (noin 25 cm). Jotta voitaisiin paremmin valaisemaan kaikkia yksityiskohtia, voimme miettiä yksinkertaisen esimerkin laskemista monoliittinen levy.

Pohjalevyn laskeminen maaperän kantavuudelle

Kun säätiön perusmitta on muotoiltu, tarvitsee tehdä suunnittelulaskenta maaperän kantavuudelle. Tämän tapahtuman tarkoituksena on arvioida maanalaisen maaperän kykyä kestää rakennuksen paineita sekä perustusta ja muita kuormittavia kuormia.

Laattojen säätiön malli: 1 - rakennusseinät; 2 - monoliittinen vahvistettu pohjalevy; 3 - jäykisteet.

Rakennuksen paine pohjaan liittyy sen maaperän sijoittumiseen ja syrjäytymiseen, mikä voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin. Tukiaseman luotettava ja turvallinen käyttö on mahdollista vain seuraavissa olosuhteissa:

 • S on kellarin jalka-alue (cm?).
 • Kn - luotettavuuskerroin, oletusarvo on 1.2.
 • F - pohjaan suunniteltu kuormitus, mukaan lukien talon kokonaispaino säätö- ja käyttökuorman kanssa (kg).
 • Kp - työolosuhteiden kerroin.
 • R - maaperän ehdollisen suunnittelun kestävyys (kg / cm?).

  Työolosuhteiden kertoimella voi olla erilaisia ​​arvoja eri tyyppisille maille ja rakenteille. Joten, jos maahan rakennetaan raskas rakennus, joka koostuu pääasiassa muovista savesta, tämä kerroin on 1,0. Alhainen savi ja hienot hiekkaiset maaperät ovat 1,2. Jos kevytrakennus perustuu karkeaseen hiekkaan, arvo kasvaa arvoon 1,4. Tarkemmin kaikki mahdolliset vaihtoehdot löytyvät erityisistä taulukoista.

  Maaperän laskettu vastus määritetään myös taulukoiden avulla, ja tämän indikaattorin arvot voivat vaihdella paitsi maaperätyypin, myös sen kosteuspitoisuuden ja huokoisuuden mukaan.

  Joten, jos tehtyjen laskelmien tuloksena yhtälö osoittautuu toteen, niin tärkein edellytys säätiön turvalliselle toiminnalle on saavutettu ja voit jatkaa lisälaskutoimituksia. Muussa tapauksessa on tarpeen joko korottaa perustuksen jalka-aluetta tai vähentää sen paksuutta tai muuttaa jotain muuta parametria ja laskea uudelleen kantavuus. Siksi aluksi vain pohjalevyn likimääräiset, likimääräiset mitat on asetettu.

  Laattapohjan tilavuuden laskeminen

  Laske tarvittava määrä betonia täyttämään monoliittinen laatta ei ole vaikeaa. Tätä varten riittää muistelemaan geometrian geometriaa. Koska yksinkertaisin suorakulmainen levy on suuntaissärmiö, sen tilavuus on yhtä suuri kuin kehän tuote ja korkeus (paksuus):

 • V on pohjalevyn tilavuus (cm3).
 • L on levyn pituus (cm).
 • B - levyn leveys (cm).
 • H - levyn paksuus (cm).

  Monimutkaisemman kokoonpanon määrät lisätään lisäämällä niiden yksittäisten elementtien volyymit, jotka lasketaan samalla tavalla.

  Useimmiten pohjalevy on vahvistettu lisäjäykisteillä, jotka voivat olla joko suorakaiteen tai puolisuunnikkaan muotoisia. Tässä tapauksessa kylkiluiden tilavuus lasketaan erikseen ja lisätään sitten levyn kokonaistilavuuteen.

  Lujittavan laatikon kellarin laskeminen

  Laattojen tyyppisille perustuksille on välttämätöntä käyttää vain lujitemuotoa, jossa on uurteellinen pinta ja palkin paksuus vähintään 10 mm. Vahvistus antaa koko rakenteen vahvuuden, ja sen arvoa on vaikea yliarvioida. Vahvistuspalkin kokonaispituus määräytyy rakennuksen koon ja raudoituskotelon ristikkovälin mukaan. Yleensä tämä vaihe on oletettu olevan 20 cm. Tämän kokoisen tuntemuksen avulla voidaan helposti laskea koko palkin pituus sekä sen paino ja tilavuus. Lujittavien rakenteiden määrä on keskimäärin 5-10% levyn kokonaistilavuudesta.

  Laattapohjan paksuuden laskeminen

  Laattojen pohja korkealla GWL: llä, tiilirakenteisten savimaiden maaperällä on taloudellisesti perusteltua. Levyssä on suurin tukikapasiteetti johtuen suuresta tukipinnasta. Rakenteen lujuuden, rakenteen paksuuden tarkan laskennan varmistamiseksi tarvitaan kuitenkin kaksi vahvistavaa silmää.

  Laattojen perusrakenne

  Kalliimpi on rakennuslevyn perusta. Tästä syystä jokaisen kehittäjän täysin luonnollinen toive on tarve vähentää rakennusbudjettia. Hanke olisi sijoitettava laatan vähimmäiskorkeuteen, mikä tarjoaa lujuutta, rakennuselämää. Laske betoniteräsrakenteen paksuus ottaen huomioon seuraavat tekijät:

  • maaperä - hedelmällinen kerros poistetaan kokonaan rakennusaineessa
  • pohjakerros - kernomivin sijaan hiekkainen, raunioinen alustatyyny sijoitetaan 40-60 cm: n paksuihin riippuen maaperän savipitoisuudesta
  • jalka - tarvitaan pohjan tasoittamiseen, vedenpitävän maton suojaamiseen, sementin maidon vuotamisen estämiseen raunioihin, hiekkaan
  • vedeneristys - 2 - 3 kerrosta kerrostettua telamateriaalia (TechnoNIKOL, Bikrost)
  • eristys - kerros suulakepuristettua suurtiheyspolystyreenivaahtoa käytetään geotermisen lämmön säästämiseen rakennuksissa, joissa on määräaikainen lämmitystapa tai jotka toimivat ilman lämmitystä UWB: n ruotsalaisessa laatassa lämpöeristin on tarpeen lämmönhukkahäviöiden vähentämiseksi lattialämmitysjärjestelmistä
  • levy - kaksi betoniteräsverkkoa

  Huomio: Laattaosan yläosan on työntyttävä maasta, koska seinämateriaalien (tiilet, hirsiraajat, rungon runko) voimakkuus vähenee voimakkaasti kosketuksessa maan kanssa.

  Laattapohjan paksuuden laskeminen

  Merkittävä haitta, jolla on pohjalevy, on täydellisen jalustan puuttuminen. Siksi käytetään kahden tyyppisiä uivia levyjä, joissa on jäykisteitä:

  • kulhoon muotoiltu levy - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin, muistuttavat grillattavaa palkkia, jotka on liitetty kiinteästi päärakenteeseen pystyvahvistuksella
  • käänteinen kulho - jäykistysrivat, jotka osoittavat alaspäin, minkä seurauksena levy itse kasvaa maan yläpuolella, muotoa käytetään eristettyihin USHP-levyihin

  Jäykistysliitokset on vahvistettu runkorakenteilla, kuten MZLF. Tämä vähentää laatan paksuutta keskiosassa. Esimerkiksi UWB: ssä se on 10 - 15 cm standardin 25 - 40 cm sijasta, mikä vähentää betonin kulutusta 20%.

  Huomio: Jäykkyysjouset kulkevat laattojen reunaa pitkin sisäpuolisten laakereiden alapuolella 3 metrin välein asunnon lyhyen seinän varrella.

  Rakenteen paksuuden laskennassa olisi lisäksi otettava huomioon:

  • minimietäisyys vahvistusverkon välillä - 10 cm, SP 63.13330: n mukaan
  • suojaava kerros betonista - alaosa 2 - 5 cm, ylempi 3-7 cm

  Tällöin ennen laskujen alkua voidaan valittua kelluvan levyn paksuuden vähimmäisarvo, jossa ei ole jäykisteitä:

  • kolmikerroksinen tiilamökki - 40 cm
  • kaksikerroksinen betoni, tiilitalo - 25 - 35 cm
  • kaksikerroksinen hirsitalo, hiilihapotettu betoniasunto - 30 - 40 cm
  • runkorakenne, SIP-paneeli - 20 - 30 cm
  • varastotilat, talon kiinnikkeet - 10 - 15 cm

  Jos projektissa on levyt, joissa on kylkiluita, keskiosan paksuus pienenee 10 - 15 cm: iin. Laitemateriaalin kantavuuden laskeminen alhaisen rakennustyön osalta näyttää aina 200 - 300%: n marginaalin. On kuitenkin kiellettyä hyödyntää tällaista säätiötä tuoreilla kumpuilla, turvemailla, silty sand:

  • Näiden maalien rakenteellinen vastus ei riitä
  • rakennus vuotaa vuosittain

  Ainoa vaihtoehto kelluvan levyn rakentamiseksi epästabiileille maaperäille on vahvistaa pohjaa. Esimerkiksi suihkulähteiden pystysuuntaiset viemärit tehdään, rakennustyömaalla on hiekkapohja. Vesi puristuu ulos viemäreiden läpi, jolloin taustalla oleva kerros tiivistää maaperän. Teknologiaa voidaan rakentaa 6-12 kuukauden ajan.

  Huomio: Jos pylväitä käytetään mökin seinämien sijasta (esimerkiksi alemman kerroksen panoraamavalolle), on laskettava laatta työntöpylväästä. Seinämistä varten tällaisia ​​laskelmia ei tarvita, mutta pohjan on oltava vähintään 30 cm levyjen pohjan reunasta sisäänpäin.

  Tämä vaatimus johtuu siitä, että seinien levittämä tehorakenteiden paino vaikuttaa paitsi pystysuoraan alaspäin myös 45 asteen kulmaan ulkopuolelle. Siksi voimakovektori on sijoitettava vahvistetun betonin sisään eikä ulkopuolelta ulos. Niinpä pohjalevyn mitat ovat 30 cm suurempia kuin kummallakin puolella oleva mökitila. Tällöin ei tarvita lisälaskentaa.

  Pohjustuskerroksen paksuus ei riipu talon korkeudesta, seinämateriaalien painosta. Korkealla GWL: llä on tarpeen käyttää murskattua kiveä, joka luo aukon kapillaariverhokerroksessa. Hiekassa maaperän kosteus voi nousta betonirakenteisiin, joissa on alipaine. Siksi hiekkaperustastatyynyä käytetään alueilla, joilla pohjavesien horisontti on alle 1 m pohjan pohjasta.

  Laattojen pohjan syvyys

  Koska monoliittisten rakenteiden kaataminen auran kerrokseen on kielletty, musta maa poistuu kuopasta kokonaan. Kerroksen syvyys on yleensä 40 cm, joka on täynnä ei-metallista saviä vapaata materiaalia. Matala levytekniikan ominaisuudet ovat seuraavat:

  • jos mökki käyttää jatkuvasti kuumennusta, sen alapuolella oleva maa ei voi jäätyä, riittää sokean alueen lämmittäminen 30-40 cm: n syvyydessä, jotta turvotus kokonaan poistuu
  • mökkeille, joissa on säännöllinen lämmitys, puutarhatalot, joissa ei ole lämmitystä, on sijoitettava laajennettu polystyreeni uunin, sokean alueen
  • vain tässä tapauksessa maapallon geoterminen lämpö säilyy missä tahansa pakkasessa, niin että nukkumisvoimat eivät tapahdu

  Suurin rakennusbudjetti havaitaan lautalla, joka on haudattu jäädytysmerkin alapuolelle. Tämä vaihtoehto on oikeutettu vain rakennuksiin, joissa on kellarikerros. Maanalaisten seinien ulkokehän tulee olla täysin eristetty, sinusien täyttö ei-metallisella materiaalilla, jossa on aiemmin asennettu seinän tai renkaan tyhjennys.

  Huomio: Kun otetaan huomioon hedelmällisen kerroksen poistaminen ja sen korvaaminen ei-metallisella materiaalilla, 30-40 cm: n paksuinen pohja upotetaan maaperään 10-20 cm: n korkeudella. Tällöin tarvitaan joko tiilipohja tai monoliittiset palkit tukiseinien alle, jotka toimivat samalla tavalla maan ja seinämateriaalien välisen etäisyyden lisäämiseksi.

  Kelluvan levyn korkeus pinnan yläpuolella

  SP 21.13330 -standardien mukaan pohjalevyä voidaan syventää mihin tahansa etäisyyteen, joka keskittyy pohjaveden tasoon ja maaperän koostumukseen. Kuitenkin mitä korkeampi laatta on pinnan yläpuolella, sitä suurempi on seinämateriaalien resurssi. Esimerkiksi alemman kruunun lokeiden ylläpidettävyys on paljon suurempi, jos ne ovat maanpinnan yläpuolella.

  Siksi laattoja ja lokihiekkoja käytetään yleensä laattoina, joissa on kylkiluita:

  • kulhon muotoinen - laatta valetaan, kun betonivahvuus on asetettu, muotti on asennettu, teräsbetonipalkit valmistetaan laakerin seinämien alle
  • käännetty kulho - ulompi muottipaneelit ovat korkeammat, sisätilat ovat betonirakenteen alapuolella koko käyttöjakson ajan, sisempi kehä on täytetty hiekalla tai laajennettu polystyreeni asetetaan eristämään rakenne

  Taivutetuilla maaperillä on laskettava alemman ylävyön vahvistusosa, verkko. Kiillotetaan kiinteästi prytoravan, sokean alueen ja kelluvan laattojen perustukset. Erilaiset kuormat, epätasaisen maaperän jäädyttäminen näiden rakenteiden alla voivat johtaa halkeamiin betonirakenteessa.

  Tällöin laskenta tehdään pohjan venyttämiseksi yhdistetyistä kuormituksista, levyn yläpinnasta, jos törmäysvoimia esiintyy.

  Huomio: Pohjaverkko voidaan valmistaa 10 - 16 mm: n sauvoista, koska esivalmistetut kuormat ovat aina läsnä. Pohjaverkko on neulottu 8 - 14 mm: n sauvoista, sillä turvotus on osittain tasapainossa talon painon kanssa.

  Ankkurointikartongin pohjalla on siten 10 cm paksuus. Mökin tukemiseksi vaaditaan kantokapasiteetin laskenta. Paksuuden valintaan vaikuttaa betonin suojakerroksen koko, vähimmäisvaatimus etäisyys vahvistusverkon välillä.

  Maaperän kantavuus

  Maaperän kantavuus, eli sen määrittäminen, kannattavuustaulukko. Kuinka välttää virheitä laskettaessa maaperän kantavuutta Moskovassa. Kaikki tämä ja enemmän sivulta.

  Dmitry, 29 vuotias, Moskova. "Hyvät asiantuntijat, olen hyvin kiitollinen neuvomisesta maaperän kantavuudesta. Ostin pienen tontin Orekhovo-Zuevskayasta, aion rakentaa kaksikerroksisen mökin täältä hirsirakennustaloon. Kaikki teokset ovat nyt suunnitteluvaiheessa, koska olen pysähtynyt määrittävään kuljettajaan kerro minulle, miten tunnistaa ja laskea tämä ominaisuus oikein.Koska tiedän, sinun on tehtävä kaiken mahdollisimman tarkasti, koska väärän laskelman äärimmäisen negatiivinen Olen ominaisuuksista tulevaisuuden perusta. Terveisin. "

  Vastaus tähän kysymykseen kiinnostaa lukuisia lukijoita, ja on järkevää valmistaa yksityiskohtaisia ​​tietoja, jotka selittävät kaikki maaston kantokyvyn määrittelyn muutokset.

  Tästä artikkelista kerrotaan, mitkä tekijät vaikuttavat maaperän lujuusominaisuuksiin, miten määritellään maaperätyyppi ja lasketaan sen kantavuus nykyisten rakennuskoodien ja määräysten vaatimusten mukaisesti.

  Mikä vaikuttaa maaperän kantavuuteen

  Maaperän kantavuusominaisuudet ovat yksi tärkeimmistä perusparametreista, joita sinun tarvitsee tietää minkä tahansa tyyppisen perustan suunnittelussa. Heidän tehtävänsä on, että tietyt maaperä kestävät kuorman, joka on siirretty perustusmassasta perustukseen.


  Kuva 1.1: Pilarin rakenne tiheässä maakerroksessa

  Laakakapasiteetin perusteella määritetään teräsbetonipatan vaadittava laakerointialue - mitä alhaisempi tämä ominaisuus on, tarvitaan suurempaa poikkileikkausta betonipilojen käyttämiseen.

  Maaperän kantavuuteen vaikuttavat kolme päätekijää:

  • Maaperän tyyppi;
  • Maaperän tiheys;
  • Pohjaveden taso.

  Käytännössä suurin suhde havaitaan kantavien ominaisuuksien ja maaperän kosteuden välillä, joka liittyy suoraan pohjaveden tasoon. Betoninen maa, kuivassa tilassa ja kosteutta kyllästettynä, voi muuttaa kantavuuttaan kaksi kertaa.

  Asiantuntijaneuvonta! Tämä suhde ei ole erikoinen suurten ja keskisuurten jakeiden hiekkasille, kosteus ei vaikuta niihin.

  Maaperä, lukuun ottamatta kiviä, sen rakenne muistuttaa sieniä - se koostuu yksittäisistä hiukkasista ja huokosista, joiden väli on täynnä kosteutta tai ilmaa. Vahvat ulkoiset kuormitukset vähentävät maaperän tilavuutta mekaanisen tiivistämisen vuoksi, mikä johtaa maaperän kutistumiseen ja sen seurauksena sen perustusten muodonmuutokseen.


  Kuva 1.2: Erilaisten maametallien ulkonäkö

  Mitä suurempaa maaperän alkuperäistä tiheyttä, sitä paremmat kantavuusominaisuudet sillä on. Tiheä maaperä ei ole kutistunut, ja perustuksen oikea muotoilu heikentää jopa raskas korkeita rakennuksia.

  Asiantuntijaneuvonta! Maaperän tiheys lisääntyy sen syvyyden kasvaessa (maaperän kerrosten paineen vuoksi), paaluperustukset voidaan jopa rakentaa alueilla, joilla on ongelmallinen maaperä, jolla on alhaiset lujuusominaisuudet edellyttäen, että paalun pohja on syvällä maaperäkerroksella, joka on riittävä tiheys.

  Se on tärkeää! Kaikki säätiön kanssa tehtävän työn on aloitettava maaperän testauksella, lisää: Maaperän testaus

  Maaperän tyypin määrittäminen

  Kaikki maaperä on jaettu kahteen pääryhmään:

  • Kivikkoinen maaperä - jäykän rakenteen omaavat maaperät ovat heikosti alttiita pohjaveden eroosion vuoksi, eivät jäätyvät ja eivät ole alttiita kallistumiselle. Tällaisten maaperän kantavuusominaisuudet ovat maksimaaliset, mutta Moskovan alueella niitä ei käytännössä tapahdu.
  • Ei-kivinen maaperä - maaperä, jolla ei ole kovia rakenteellisia sidoksia, tämä sisältää suurimman osan sedimenttisistä kivistä, jotka ovat tuttuja kaikille - savi-, hiekka-, rankkasate, hiekkasauma.


  Kuva 1.3: Testialueet maaperästä eri kaivoista (testikuopat)

  Toisaalta kallioon maaperä on jaettu seuraaviin maaperätyyppeihin:

  • Karkearakeinen maa - tällaisessa maaperässä on suuri joukko suuria kivirakenteita - murskattuja kiviä, soraa tai pikkukiviä. Tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista säätiöiden rakentamiselle, mutta paalujen upottaminen tällaisiin maaperäihin liittyy myös muita vaikeuksia.
  • Hiekkakivet - sisältävät hiekkakehää, joiden koko vaihtelee välillä 0,1 - 2 millimetriä, plastisuus on käytännössä poissa. Hiekkakertymien kantavuus riippuu suoraan hiekkajyvien suuruudesta, sitä suuremmat ovat, sitä parempi maaperä sopii perustusten rakentamiseen;
  • Savi - yhtenäinen maaperä. Saviä maaperän tärkein haittapuoli on kosteuden imeytyminen: kun pohjaveden pitoisuus on korkea, savipartikkeleiden huokoset täytetään kosteudella, maa muuttuu tilavuuden aikana jäädyttämisen aikana ja sillä on voimakas työntövaikutus säätöön;
  • Curd on viskoosi maaperä, joka koostuu pienistä hiekkahiekkaista ja savesta. Tätä maata ei käytetä perustaksi säätiöille, koska sille on ominaista voimakkaat horisontaaliset liikkeet ja pysyvän rakenteen puuttuminen;
  • Pöly-savi - maaperä, jolle vain pohjaan perustuvien syväpohjien perustekniikat ovat riittävän kantokykyisiä, koska maaperän ylemmät kerrokset aiheuttavat voimakkaan kutistumisen.

  Asiantuntijaneuvonta! Maaperityypin määrittäminen rakennustyömaalla olisi tehtävä geodeettisten tutkimusten tuloksena, jonka aikana tehdään maaperänäytteitä, joiden ominaisuuksia analysoidaan rakennuslaboratorioon erikoislaitteiden avulla.


  Jos maaperän geodesiaa ei ole mahdollista suorittaa, voit yrittää tehdä sen itse, mutta vakava suunnitteluorganisaatio ei tee säätiön laskelmia käsityöläisen menetelmän avulla saatujen maaperätietojen perusteella.

  Tätä varten sinun on tehtävä kaksi metriä syvällä rakennustyömaalla käyttäen tavanomaista puutarhatyrää. Porauksen aikana pinnalle levitetyn kallion ulkonäön mukaan määritä maaperä tyyppi:

  • Savi - märkä savi on muovia, josta voi tehdä palloa, joka puristettaessa muodostaa palan, jota ei ole halkeamia; kuiva savi on kovaa, sen palaset ovat melko vaikeita murtautua jopa lapiolla. Väri - keltaisesta ruskeaan;
  • Likainen maaperä on matala-muovinen maaperä märkänä myös, kun puristetaan, muodostuu pelletti, jonka reunat ovat halkeamia. Koostumus sisältää jopa 30% savea;
  • Sokeri - ei-muovinen maaperä, kuivassa tilassa murentuu ja murenee, sisältää jopa 10% savea;
  • Hiekkapohjainen maa: silkki - visuaalisesti samanlainen kuin jauho tai pöly; hieno hiekka - yksittäiset hiekkarannat eivät käytännössä eroa visuaalisesti; keskikokoinen hiekka - fraktioiden koko on samanlainen kuin hirssijyvät (enintään 2,5 mm); suuri - hiutaleiden koko on samanlainen kuin tattari (enintään 5 mm);
  • Sora maaperä - sisältää kivi sulkeumat pienen pähkinäpuun koko;
  • Soraa maata - yli 50% tällaisen maaperän massasta on murskattu kivi suuren mutterin kokoisena.

  Se on tärkeää! Tietoa maanjäristyksen syvyydestä alueella ja sen määrittämisessä: Maaperän jäädyttämisen syvyys

  Määritä maaperän tiheys ja pohjavesi

  Pohjaveden määrittämiseksi keskellä ja rakennustyömailla on syytä tehdä kaivoja 2,5 metriä syvältä. Muutaman tunnin kuluttua porauksen jälkeen kaivojen pohjalla näkyy vettä - laske kuoppaan sopivan kokoinen puurauta ja määritä, mikä etäisyys maaperästä veden pinnalle on.


  Kuva 1.5: Pohjaveden kertyminen koekäytössä

  Oletetaan, että pohjaveden taso rakennuksen kohdalle eri puolille voi vaihdella suuresti - kaikki laskelmat on suoritettava korkeimman GWP-indikaattorin perusteella.

  Asiantuntijaneuvonta! Jos pohjavesi sijaitsee paikan päällä syvemmällä kuin maaperän jäädytys, mikä osoittaa maaperän taipumuksen jäätymisen heikentämiseen, käytännössä kaikki perustukset voidaan rakentaa paikalle, mutta jos suhde on päinvastainen, vain kaksi vaihtoehtoa on jäljellä - syvä pohjamateriaali joka voi olla taloudellisesti perusteeton syvemmälle) tai pohjalla vahvistetuilla betonipaloilla (paras vaihtoehto useimmissa tapauksissa).


  Toisin kuin GWL, maaperän tarkkaa tiheyttä ei voida määrittää itsenäisesti. Tämä tehdään laboratoriossa kenttätutkimustietojen perusteella käyttäen erikoislaitteita. Maaperän tiheyden määrittämisessä on kaksi päämenetelmää - leikkausrengasmenetelmä (ei-koos- tuvat maaperät) ja vahausmenetelmä (koheratiiviselle maaperälle).

  Leikkausrengasmenetelmä käsittää otoksen maaperän ottamisen näytteenottorenkaalla, jonka jälkeen tehdään painetestaus, punnitus ja laskeminen vakiokaavoilla.


  Kuva 1.6: Maaperän vahantamenetelmän toteutus

  Vahatessa 0,5 m3: n näyte leikataan maasta, joka on peitetty parafiinikerroksella. Näytteen massa määritetään laskemalla se vesisäiliöön ja määrittämällä siirtyneen nesteen tilavuus. Muita laskelmia suoritetaan tyypillisten kaavojen mukaan.

  Kuormituskestävyystaulukko

  Tarjoamme sinulle taulukon, jossa annetaan tärkeimmät maaperätyypit:


  Kuva 1.7: Maaperän kantavuus kgf / cm2

  Kuva 1.8: Maaperän kantavuus N / cm2: ssä

  Maaperän kantokykyä mittaavien virheiden riskit

  Asiantuntijaneuvonta! Oikein laskettava ja suunniteltu paalusäätiö voi ottaa huomioon vain maaperän lujuusominaisuudet, joita ei voida määrittää itsenäisesti, jättäen huomiotta geodeettiset tutkimukset.


  Maalintukapasiteetin indikaattoreiden perusteella, jotka eivät vastaa todellisuutta, on rakennettu paalusäätiö, jolla on seuraavat seuraukset:

  • Pahojen poikkileikkauksen virheellinen valinta, joka asennuksen jälkeen yksinkertaisesti vajota maahan;
  • Upotus tukee löyhää maaperäkerrosta, joka johtaa pohjan ja perusosan kutistumiseen kokonaisuutena;
  • Riittämätön paalun syventäminen ja sen seurauksena säätiön liiallinen herkkyys työntymisen työntövoimille johtaa rakennuksen seinämien muodonmuutokseen ja halkeiluun.

  Kuva 1.9: Maaperäkapasiteetin väärä määrittäminen

  Palvelumme

  Yrityksellä "Bogatyr" on kokenut henkilökunta ja nykyaikaiset tutkimus- ja rakennuslaitteet. Takaamme korkealaatuisen suorituskyvyn koko paalustyöt - rakennustyön geodeettisesta tutkimuksesta paalujen toimitukseen ja ajoon.

  "Bogatyr" -yrityksen toiminnan painopiste on laatu, tehokkuus ja hyväksyttävä hintapolitiikka. Emme koskaan viivytä projektin toteuttamista ja luovutamme työtä ajoissa. Samalla tarjoamme asiakkaillemme palveluiden hintoja, joita Moskovan rakennusyritys ei voi kilpailla. Jos haluat tilata paalunohjauksen, lyijyporauksen tai kuormitustyökalun, jätä sovellus:

  Hyödyllisiä materiaaleja

  Kuormituskyky

  Paalupaikkojen kantavuus on suurin kuormitus, jonka maaperään veden alla oleva kasa kestää ilman muodonmuutoksia.

  Pohjan syvyys

  Säätiön syvyyden määrittäminen on kaikkien vaiheiden suunnittelun ensimmäinen vaihe.

  Maaperän turvotus

  Tästä aineistosta opit, mikä huurteen turvotus on ja millainen vaara se aiheuttaa säätiölle.

  Pohjalevyn laskeminen

  Koko rakennuksen kestävyys, olipa kyseessä kylpylä tai asuinrakennus, riippuu säätörakenteen valinnan oikeellisuudesta. Maapallon ominaispiirteet puhuvat useimmiten monoliittisen levyn puolesta (pohjaveden läheinen esiintyminen, kerrosten epävakaus jne.). Laatta kuormitus - katon kaikkien seinien kokonaispaino, sisäiset rakenteet (portaat, tulisijat ja muut raskaat sisätilat). Laattojen pohjan paksuus senttimetreinä riippuu kunkin lattian kokonaismassasta sisällön kanssa.

  Syyt monoliittisen rakenteen valintaan

  Rakennuksen perustuksen kuormituksen määrittämiseksi sinun täytyy tietää kaikkien säätiön komponenttien paino. Erityistä taulukkoa (jäljempänä) käytetään helpottamaan tarvittavien materiaalien määrän laskemista.

  Materiaalien tilavuus laattapohjalla

  Monoliittisen perustusrakenteen etusija on perusteltua yhdistämällä useita ympäristötekijöitä kerralla. Tämäntyyppisellä säätiöllä on monia etuja:

  • helppo valmistus;
  • alhaiset materiaalit;
  • soveltamisen yleismaailmallisuus (kaikentyyppiset maaperät);
  • erinomainen lämmöneristys;
  • suuri vastustuskyky pakkaselle.
  Monoliittinen laatta leikkauksessa

  Laskettaessa rakennuksen pohjan paksuutta tarvitaan kokemusta ja tietynlaista tietämystä. Esimerkiksi asiantuntija selviytyy tästä tehtävästä paljon tehokkaammin ja nopeammin kuin amatööri. Mutta jos haluat hallita aiheen, rakennusmestari voi itsenäisesti määrittää tulevan rakentamisen painon ja kuormituksen kaikilla kerroksilla.

  Pohjatyypin kuvaus

  Pohjalevyn tyyppi - betonityyppinen tai teräsbetonilaatta, jonka pinta-ala on täysin sijoitettu rakennuksen reunan alle. Tällaisen pohjan alle on järjestetty tyyny irtotavarana olevista inertteistä materiaaleista (rauniot, hiekka, sora).

  Laattojen paksuus riippuu projektin kaikkien rakenteellisten elementtien kokonaispainosta pohjalevyssä. Tämän kuorman laskeminen on tärkeä vaihe tahansa rakentamisessa.

  Peruskuorman laskenta

  Laattojen pohjakerroksen yleisin muunnelma viittaa siihen, että se on matala pohja maassa. Pohja lasketaan peräkkäisten toimintojen suorittamiseen:

  1) betonilaatan koon määrittäminen;

  2) maaperän kantavuuden määrittämiseen perustuva laskelma;

  3) vaaditun betonimäärän määrittäminen;

  4) tarvittavan raudan määrän laskeminen.

  Esimerkiksi jos ei ole tarkkaa laskea yhtä parametreista, se vaikuttaa väistämättä koko säätiön laatuun. Jos haluat tarkastella tätä aihetta tarkemmin, kannattaa harkita tiettyä esimerkkiä: säätiön leveys ja pituus ovat yhtä suuria kuin rakennuksen mitat ja pohjan paksuus on keskimäärin (suositeltu) 25 cm.

  Alkuperäisten tietojen perusteella teemme yksityiskohtaisen laskelman talon lattian ja sen tuen kuormituksesta.

  Laskentalgoritmi perustuu maaperän kantavuuteen

  Kun pohjalevyn mitat määritetään, on mahdollista suorittaa laskenta tämän mallin perusteella laakerin maaperäkapasiteetin perusteella. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on arvioida maaperän tilaa ja sen kykyä kestää kaikkien katon seinämien ja muiden rakennuksen sisältämien elementtien kokonaispaino.

  Esimerkki: voimakas paine maaperään johtaa pohjalevyn liialliseen ratkaisuun ja maakerrosten siirtymiseen. Kaikki tämä yhdessä aiheuttaa katastrofaalisten seurausten kehittymisen.

  Säätiön pinta-ala katsotaan luotettavaksi, jos se ylittää seuraavan edellytyksen:

  jossa S on talon ainoa pohja neliömetreinä. cm;

  Kn on kerroin, joka määrittää tuen luotettavuuden (oletetaan olevan 1,2);

  F on kaikkien laattojen (myös käyttökuormien) kokonaismassa perustuksessa kg: nä;

  Kp - kerroin, joka määrittää työskentelyolosuhteet;

  R - lasketun maavastuksen ehdollinen arvo kg / n.

  Monoliittinen pohja vahvistaminen

  Kunkin maaperän työskentelyolosuhteet saavat erilaisen arvon. Myös rakennettavan rakennuksen tyyppi vaikuttaa kertoimeen Kp. Esimerkiksi on tarpeen rakentaa raskas talo maaperälle, jonka pohjana on muovinen savea. Cr tässä tapauksessa on yhtä kuin 1. Heikko savi ja hienot hiekkaiset maaperät - Cr vastaa 1.2. Hiekkapohjaisen maaperän kevytrakenne määrittää Kp-arvon 1,4. Nämä rakennuksen olosuhteita määrittävän kertoimen arvot voidaan ottaa erityisistä taulukoista. Löytynyt luku korvaa edellä esitetyn laskelman.

  Taulukko 2. Kertoimien arvot, jotka määrittelevät työskentelyolosuhteet säätiön rakentamisen aikana orgaanisten osien maaperässä

  Slab-säätiö - laskenta ja omien käsien rakentaminen.

  Laattojen pohja on rakennuksen pohja tasainen (tai jäykisteiden) teräsbetonilaatta. Suunnittelulla tällaiset perustukset voidaan jakaa kahteen tyyppiin: monoliittisiin ja esivalmistettuihin.

  Valmisvalmisteiset ovat valmiita tehdaslevyjä, jotka on rakennettu rakennuslaitteiden avulla esivalmistetulla ja tiivistetyllä pohjalla. Samanaikaisesti käytetään tie- (PD, PDN) tai lentokenttä (PAG) -levyjä. Tällä tekniikalla on merkittävä haitta, joka liittyy eheyden puutteeseen ja siten kyvyttömyyteen vastustaa jopa merkityksettömiä maaliikkeitä. Siksi esivalmistettuja laattasäätiöitä käytetään vain karkeilla kallioilla tai kallisilla maaperillä pienille, ei-vastuullisille, enimmäkseen puisille rakennuksille eteläisillä alueilla, joilla on vähimmäisjäätymissyvyys.

  Monoliittiset laattojen perustukset edustavat yhtä kiinteää, kiinteää raudoitettua betonirakennetta, joka on pystytetty rakennuksen koko alueelle. Geometrisessä muodossaan ne voidaan jakaa:

  • yksinkertainen - pohjalevyn alapuoli on tasainen, tasainen;
  • vahvistettu - alareunassa on kylkiluut, jotka on järjestetty erityiseen laskentaan määrätylle järjestykselle;
  • USHP - ns. Eristetyt ruotsalaiset levyt, jotka ovat eräänlaisia ​​vahvistettuja pohjalevyjä. Alkuperäisen teknologiansa ansiosta betoni kaadetaan erityisen suunnitellun tehtaan kiinteään muottiin, joka mahdollistaa pienen vahvistetun jäykisteen muodostamisen pohjan pohjapinnalle. Lisäksi UWB: llä on lämmitysjärjestelmä.

  Tämä artikkeli kattaa yksinkertaisen monoliittisen laattojen perustan.

  Edut, haitat ja kriteerit laattaperustan valinnalle.

  Todennäköisesti mikään yksittäinen säätiö ei ole niin monta myyttiä kuin laatta. Analysoimme tärkeimmät:

  1) Lähes absoluuttinen monipuolisuus? Internetissä voit usein lukea, että voit rakentaa pohjalevyn lähes missä tahansa, jopa suolla. Ja mitään ei tapahdu hänen kanssaan, hän rauhallisesti nousee itsensä talvella, laskee kesällä, yleensä ui. Normaali tällainen "konkreettinen vene", jossa monitonirakenne on talon muodossa.

  Silti olisi oikeudenmukaisempaa väittää, että ainoa perusta, johon rakentaminen voidaan suorittaa enemmän tai vähemmän luotettavasti suolla, voimakkaasti vuorattuina ja karkeina maaperinä, on paalu, kun paalujen pituus riittää konsolidoimaan maan alla olevissa maakerroksissa.

  Jäätymisvaikeus, kuten myös sulatus sulatuksen aikana tai maaperän kasteluun liittyvä (esimerkiksi pohjaveden kohottaminen), ei koskaan tapahdu tasaisesti koko laatta. Aina toinen puoli siirtyy enemmän kuin toinen. Yksinkertainen esimerkki on maaperän kevätmurtuma, joka tapahtuu paljon voimakkaammin ja nopeammin talon eteläpuolella kuin pohjoisella puolella. On selvää, että samaan aikaan uunissa on valtavia kuormia, jotka eivät vielä ole se, että se kestää, ja talo, mutta ei merkittävästi, voi kallistaa. Ei kovin pelottavaa, jos se on puinen. Ja jos se on tehty lohkoista tai tiilistä, mitkä ovat seinien halkeamat?

  Kyllä, laattojen perustukset antavat mahdollisuuden rakentaa taloja monimutkaisempaan maaperään, mukaan lukien keskipitkät, joiden kantavuus on alhaisempi kuin nauha (yleensä enintään 1,5 kg / cm² kuivassa tilassa), mutta sinun ei pidä yliarvioida niiden kykyjä.

  Muuten tästä seuraa toinen myytti, joka on osittain ensimmäinen vastakohta:

  2) Onko laattaperusta ole iso talo? On myös yleistä sanoa, että vain kevyt, ei kovin kestävä (jopa 40-50-vuotiaat) talot voidaan rakentaa monoliittiselle levylle. Tämä ei ole aivan totta, sillä jos olosuhteet valitaan sopiviksi ja perustus on suunniteltu ja mikä on yhtä tärkeä asia, se on oikein rakennettu, se voi kestää esimerkiksi Moskovan pääarkkitehtaan, joka on rakennettu laudalle.

  3) Korkeat kustannukset? Uskotaan yleisesti, että laattojen säätiö on kaikkein kalliimpi kaikentyyppisistä alustoista ja että sen hinta on lähes 50 prosenttia kaikista rakennuskustannuksista. Ehkä. Jos vain aiot rakentaa puuhun sen päälle.

  Mielenkiintoisin asia on se, että kukaan ei anna riittävää vertailevaa analyysiä, eikä kukaan ota huomioon, että talon rakentamisen myötä esimerkiksi lattiat (eli karkeat) eivät enää ole välttämättömiä. Verrattaessa erilaisten säätiöiden kustannuksia, me ehdottomasti puhumme erillisessä artikkelissa.

  4) Työn monimutkaisuus? Usein sanotaan, että laatatason rakentaminen vaatii erittäin ammattitaitoisia työntekijöitä. Vaikka, jos ajattelet hieman, on ilmeistä, että joku vain "täyttää hinnansa". Tekniikan tietämättömyyden takia virheitä voidaan torjua muussa säätiössä.

  Joten mikä on laatan monimutkaisuus? Tasoituslevy? Todennäköisesti ei ole vaikeampaa kuin linjaus, esimerkiksi syvennetyn kaistaleen pohja, jos ei päinvastoin. Vedeneristys ja eristys? Silti on luultavasti helpompi tehdä nämä toimenpiteet tasaisella vaakasuoralla pinnalla kuin pystysuorassa. Neulomalla vahvikehäkkiä? Vertaile vielä, että on yksinkertaisempaa neuloa litteälle alustalle asetettu vahvike tai kädet kävelemällä liuskajohdon muottiin. Betonin kaataminen? No, tässä pikemminkin kaikki ei riipu perustan muodosta, vaan kunkin erityisosaston ominaisuuksista, sekoittimen mahdollisuudesta lähestyä laitosta ja konkreettisen syöttölaitteen läsnäolosta tai puuttumisesta.

  Peruslevyn rakentaminen ei ole fyysisesti yksinkertaista vaan melko tylsiä (suuren alueen takia), mutta ei varmasti menettelyä, joka vaatii erittäin ammattitaitoisia rakentajia. Ja selviytyä siitä on melko kykenevä useisiin tavallisiin "käteviin" miehiin. Ja oikea kiinnittyminen teknologiaan pitäisi aina olla, vaikka laatta, jopa pylväs, jopa minkä tahansa muun säätiön kanssa.

  Pohjalevyn laskeminen.

  Kuten minkä tahansa muun tyyppisen nollasyklin, levy vaatii laskennan, joka koostuu pääasiassa pohjalevyn paksuuden määrittämisestä. Tämän pääparametrin valitseminen satunnaisesti tai naapurina voi johtaa siihen, että omassa talossasi tehdään joko liian heikko perustus, joka riskiisi halkeilua ensimmäisellä talvella tai liian massiivinen, täysin tyhjä lompakosta.

  Tietenkään alla oleva laskelma ei väitä olevan suunnittelutoimistojen suorittama todellinen suunnittelulaskelma, mutta itsenäiselle talonrakentajalle, josta puhumme tämän sivuston sivuilla, se on melko tarpeeksi.

  I) Tutkimme maaperää rakennustyömaalla. Lisää tästä tästä keskusteltiin...

  Lisälaskelmien aikana on tarpeen valita tällainen pohjalevyn ja sen vastaavan massan paksuus, joka antaa optimaalisen erityispaineen maatyypillämme. Jos kuorma ylittyy, rakenne voi alkaa "uppoa", ja jos kuorma on liian pieni, niin maaperän hieman pakkasella voi kallistaa laatan kaikki seuraamukset.

  Taulukon 1 alla olevat taulukot ovat taulukon 1 taulukon taulukosta:

  Huomautus: Taulukossa maata korostetaan punaisella, jolle on toivottavaa tehdä vertaileva tekninen ja taloudellinen laskelma valittaessa säätiön tyyppiä. Niiden optimaaliset erityispaineet ovat korkeimmat ja, kuten jäljempänä nähdään, säätölevy on tehtävä paksummaksi ja massiivisemmaksi.

  Jos kovalle savulle kostutetaan korkea todennäköisyys paikoille, rakentaminen voi alkaa "uppoutua" maaperän lujuuden pienenemisen vuoksi. Sitten saatat joutua hylkäämään monoliittinen laatta kallioperän hyväksi.

  Ja hiekkasaumojen tapauksessa vertaileva laskelma voi osoittaa, että on edullisempaa tehdä nauhatus.

  II) Projektin perusteella määritämme tulevan kodin kokonaispainon. Yksittäisten rakenne-elementtien likimääräinen ominaispaino on esitetty taulukossa 2 alla:

  Huom. Kaikkien alueiden lumikuorma kaltevuuskulman kaltevuuden ollessa yli 60º otetaan nollaan.

  III) Talon hankkeen perusteella lasketaan pohjalevyn pinta-ala. Edellä määritelty kotipaino jaetaan tällä alueella ja saamme erityiskuorman kantavuuteen ottamatta huomioon säätiön massaa. Vertaamme tätä lukua taulukon 1 optimaalisen erityispaineen kanssa ja tarkastelemme, kuinka paljon puuttuu (ero). Kerro tämä ero levyn alueella ja saat tarvittavan perustan massan.

  IV) Alapilevyn syntyvä massa jaetaan raudoitetun betonin tiheydellä 2500 kg / m³, jolloin saadaan tarvittava optimaalinen tilavuus alustalevyllä. Jaamme tämän tilavuuden levyn alueella ja määritämme sen paksuuden.

  V) Pyöristämme paksuuden lähimpään pienempiin ja lähimpään suurempaan arvoon, 5 cm kerrannaisina. Tämän seurauksena voimme valita minkä tahansa niistä. Pyöristettyjen arvojen perusteella lasketaan uudelleen säätiön massa ja lisätään se talon massaan, määritetään laskettu erityinen paine maahan. Vertaa sitä optimaalisesti, ero ei saa ylittää ± 25%.

  Huomautus: Jos laskelma osoittaa, että pohjalevyn paksuus on yli 35 cm, on toivottavaa suorittaa vertaileva analyysi, koska todennäköisesti nauha- tai sarakepohja on tarkoituksenmukainen ja halvempi vaihtoehto. Joko sinun täytyy tehdä vahvistettu laatta jäykisteitä, ja täällä ei voi tehdä ilman todellista teknisiä laskelmia.

  Jos levy on alle 15 cm, talo on liian kova näille olosuhteille. Tällöin on parempi olla aloittamatta itsenäinen rakentaminen ilman geologista tutkimusta ja ammatillisia laskelmia.

  VI) Koko rakennuksen kokonaismassan erityinen kuormitus vaikuttaa myös säätiön betoniin alimmassa osassaan (Newtonin kolmas laki - toimenpide on vastakkainasettelu). Sen perusteella määritämme betonin merkin, joka on sallittu valu, edellyttäen, että se säilyttää puristuslujuutensa. Useimmiten valita merkkien M200, M250 tai M300.

  Tämä laskelma ei ole mikään monimutkainen. Lukion matematiikan tuntemus on enemmän kuin tarpeeksi hänelle, mutta selvyyden vuoksi on yksi esimerkki.

  Esimerkki yksinkertaisen laskelman pohjalevyn paksuudesta.

  Me määrittelemme laatan perustan optimaalisen paksuuden 2-kerroksiselle rakennukselle, joka mittaa 6 × 9 metriä D-600-merkin kaasusilikaattilohkosta yhdellä laakeri-osalla. Kaikkien kantavien seinien paksuus on 30 cm, talon korkeus on 5,5 metriä, pylvään korkeus on 1 metri. Lattialeveys - monoliittinen teräsbetoni; ullakkotila - puupalkkeihin. Katto - metalli.

  I) Oletetaan, että olemme määrittäneet, että kantava maaperä on muovinen savi. Taulukon 1 mukaisesti hyväksymme sille optimaalisen spesifisen paineen, joka on 0,25 kg / cm2.

  II) Tarkastellaan talon kokonaispainoa:

  1. Kaikkien seinien kokonaispinta-ala, mukaan luettuna ulkotila, kantavat väliseinät ja kaiteet miinus ikkunoiden ja ovien aukkojen pinta-ala on noin 182 m² ja niiden paino on 182 × 180 = 32760 kg.

  2. Monoliittien päällekkäisyys 1. ja 2. kerroksen välissä portaan aukon miinus on noin 50 m². Sen massa, yhdessä käyttökuorman ollessa 50 × (500 + 210) = 35 500 kg.

  3. ullakkokerroksen pinta-ala on 54 m² ja paino yhdessä käyttökuorman kanssa on 54 × (150 + 105) = 13770 kg.

  4. Ensimmäisen kerroksen käyttökuormitus (tässä ei ole päällekkäisyyttä, sen rooli on pelkästään peruslevy, mutta käyttökuorma on noin 54 × 210 = 11340 kg. Täällä tietenkin on oikeampaa ottaa alue 1. kerroksen huoneiden sisäisten ulottuvuuksien mukaan, mutta yksinkertaistimme sitä vain vähän.

  5. Esimerkkinä katon rinteiden pinta-ala on 71 m². Sen massa yhdessä Keski-Venäjän lumikuorman kanssa on 71 × (30 + 100) = 9230 kg.

  6. Talon kokonaispaino saadaan summalla 102600 kg.

  HUOM! Nyt voit laskea talon painon tarkemmin käyttämällä täällä sijaitsevaa verkkolaskuria...

  III) Hankkeen perusteella pohjalevyalue on 54 m².

  Jaamme talon painon siihen ja saamme: 102600/54 = 1900 kg / m² tai 0,19 kg / cm².

  Paikalle asetettuun paineeseen ei tarvita 0,25-0,19 = 0,06 kg / cm2.

  Lisäsimme tämän luvun levyn alueella (kääntäkää alue cm²: ksi): 0,06 × 54 × 10000 = 32400 kg. Tämä on juuri optimaalinen perusmassa meidän olosuhteissamme.

  IV) Jaetaan tuloksena oleva massa vahvistetun betonin tiheydellä: 32400/2500 = 12,96 m³. Tämä on vaadittu määrä laatta.

  Näin saadaan optimaalinen paksuus jakamalla tilavuus sen alueelle, so. 12,96 / 54 = 0,24 m tai 24 cm.

  V) Joten voimme harkita levyllämme 2 vaihtoehtoa: joko 20 cm paksu tai 25 cm.

  Laattojen paksuus 20 cm, sen massa on 0,2 × 54 × 2500 = 27000 kg.

  Yhdessä talon painon kanssa sen paine on maanpinnalla yhtä suuri kuin: (27 000 + 1,02600) / (54 × 10 000) = 0,24 kg / cm²

  Poikkeama optimaalisesta spesifisestä paineesta on (0,25-0,24) × 100 / 0,25 = 4%, mikä on täysin hyväksyttävää.

  On selvää, että laskemalla 25 cm levy samalla tavalla, poikkeama on myös hyväksyttävä. Mutta olemme vielä mielenkiintoisempi vaihtoehto, jossa levy on 20 cm, koska Sen avulla voit säästää huomattavia varoja. Jäljellä on vielä tarkistaa, onko levy kestää betonin puristuslujuutta.

  VI) Ensin sinun on määritettävä suunnitelmaan kaikki tukiseinät (väliseinät) kokonaispinta-ala. Eli pidämme kaikkien seinien kokonaispituutta ja kerromme sitä seinien paksuuden mukaan. Esimerkissämme on (9 + 9 + 5.4 + 5.4 + 5.4) × 0,3 = 10,26 m².

  Täältä talon, jonka paino on 102600 kg (lasketaan II kohdassa) 27000 kg: n pohjalla, sovelletaan erityistä painetta pohja-aihion betoniin: (102600 + 27000) / 10,26 = 12600 kg / m² tai vain 1,26 kg / cm². Yleensä tällainen paine ei ole pelottava missään betonibrändissä, mutta ei kuitenkaan alhaisempi kuin M200: lle säätiölle, ei käytetä. Jäämme siihen (sen lopullinen vahvuus on 196 kgf / m²).

  Niinpä laskemalla me olemme enemmän tai vähemmän päättäneet, joten nyt itse tekniikasta.

  Yksinkertaisen monoliittisen pohjalevyn rakentamisen vaiheet.

  1) Ensinnäkin, jos paikan päällä tapahtuvan helpotuksen ansiosta sadeveden virtaukset voivat tulla tielle rakennustyömaalle, pienet kaivukoneet kaivaavat niiden poistamista. Seuraava on tulevan säätiön merkki.

  2) Merkintä kaivamalla kaivoa. Sen pohja on sijoitettava tarkasti vaakatasoon, jota ohjaa optinen tai lasertaso tai hydraulinen taso. Kaivon syvyys määritetään useista tekijöistä riippuen:

  • tietenkin itse pohjalevyn laskettu paksuus;
  • eristeen kerroksen läsnäolo tai poissaolon alla;
  • taso, jolla laatta ylätaso sijaitsee.

  Normaaleissa olosuhteissa valmiin pohjalevyn ulkonevat hiukan maanpinnan yläpuolella, kirjaimellisesti tulevan sokean alueen korkeuteen (n. 15 cm). Mutta joskus laatta nousee korkeammaksi, joko alhaisen helpotuksen vuoksi, kun talon lisää sprinkling on suunniteltu tai koska pohjaveden pinta on hyvin lähellä pintaa. Jos talon rakentaminen kellarikerroksella on suunniteltu, syvennyksen pituus määräytyy kellarikerroksen halutun syvyyden mukaan.

  Koko orgaaninen maaperän kerros tulevan pohjan alla on poistettava. Tarvittaessa sen sijaan se täytetään hiekka-sora-seoksella. Humus (chernozem) on ominaisuuksiltaan ajan myötä vähentänyt merkittävästi tilavuutta sen hajoamisprosesseista johtuen. Siten kuopan syvyys riippuu myös hedelmällisen maaperän paksuuteen.

  3) Kuopan pohja peitetään geotekstilikerroksella ja kaadetaan karkean hiekan tai hiekan ja soran seosta (murskattujen kiven määrä on enintään 1/3 kokonaistilavuudesta).

  Geotekstiilit estävät silting. Tyynyn paksuuden on oltava vähintään 25-30 cm, joka on otettava huomioon myös kuopan kaivamisen syvyyden määrittämisessä. Jälkitäyttö täytetään 10-15 cm kerroksilla, joissa on pakollinen kostutus ja tiivistys värähtelevällä levyllä. Ilman mekanisointivälineitä ei voi tehdä, koska Tyynytiivisteen laatu vaikuttaa huomattavasti laattaperustan kestävyyteen. Nyt onneksi myös niille, jotka rakentavat talon omillaan, tämä ei ole ongelma, tärisevää levyä ei ole vaikea löytää ja vuokrata vaaditulle ajanjaksolle.

  4) Betonimateriaalia valmistetaan - kaadetaan ja tasoitetaan n. 7 - 10 cm: n vähäistä liikkuvan betonin kerrosta (tuotemerkki M100, M150).

  5) Betonimateriaalin kiinteyttämisen jälkeen tehdään pohjustuslevyn vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään joko pinnoitusta tai valssattuja materiaaleja. Usein ne yhdistetään. Esimerkiksi tällainen vaihtoehto on erittäin luotettava - pohjaan käytetään ensin bitumipohjamaalia ja sitten liimataan kaksi kerrosta rullaavaa vedeneristyskerrosta (yksi pituussuuntainen, toinen ylhäältäpäin).

  Kaistaleen vedeneristysrullat valmistetaan irrottamalla siten, että ne myöhemmin voidaan taivuttaa ja tarttua pohjalevyn sivupintaan.

  6) Kiinnitetty muotti. Sen korkeus tässä tekniikassa ei ole kovin suuri, joten tässä ei ole erityisiä vaikeuksia. Käytetään joko reunakarttoja tai vanerilevyjä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä koko muotin yläosan kohdistamiseen yhdellä vaakatasossa.

  7) Eristys on säädetty - puristetusta polystyreeni-vaahdosta, jonka paksuus on 5-10 cm. Liimat liimat arkkien välissä tavallisella nauhalla, niin että sementtihyytelö ei pääse läpi betonin kaatamisen aikana.

  8) Säätöalueen koko alueella on vahvistettu hihna (vahvistuksen halkaisija 12-16 mm), joka koostuu kahdesta vaakatasosta, joiden solut vaihtelevat välillä 20 × 20 - 30 × 30 cm, ensimmäinen silmäkoko on 5 cm korkeampi kuin eristys ja sama 5 cm mattojen yläreunan alapuolella. Alapinnan reunojen alapuolella, lujitettavuus ei saa ulottua myös muottiin noin 5 cm.

  Korkealaatuisen lujituksen käyttöönotto on tulevaisuuden säätiön kestävyyden lupaus, joten on parempi olla käyttämättä ristikoiden kiinnittämistä tietyllä korkeudella mihinkään tuet, puolikkaat tiiliä jne., Vahingossa kiinni käsin. Tätä tarkoitusta varten on myynnissä erityisiä kiinnitysosastoja. Erityisen monipuolinen on heidän valintansa alemmalle ruudukolle. Telineitä ylemmässä ruudukossa, voit myös ostaa valmiita (sammakontakytkimiä) tai taipua itse samasta vahvikkeesta.

  9) Betonia kaadetaan ja välttämättä tehtaalla valmistetaan sekoittimesta. Kaikki betonikerroksen kerroksen kerrokset, jotka välttämättä esiintyvät yrittäessä kaataa laatta kädessä pidettävään tavanomaiseen betonisekoittimeen, ei ole sallittuja täällä.

  Optimaalinen ja helpompi vaihtoehto on täyttää betonivalua. Ainoa haittapuoli on vuokrauslaitteiden korkeampi kustannus. Kuinka lataus tapahtuu, sitä ei voi kuvata, internetissä on enemmän kuin tarpeeksi videoita.

  Käytä työstettäessä syvää tärinää betoniin. Kun kaatat ja asetat levyn (kun se on mahdollista siirtää), erityisesti kuumalla, kuivalla säällä, se on peitettävä kostealla liinalla ja muovikalvolla. Kun kuivaa rätit kalvon lauhdessa, se katoaa. Tätä on seurattava ja tarvittaessa kostutettava uudelleen estääkseen halkeamien muodostumista betonissa. Kestää voimakkuuden säästä riippuen säästä noin 25-40 päivää. Vain tämän jälkeen voit jatkaa lisärakentamista.

  Jos maaperä, johon kohdistuu voimakasta pakkastelua, on suositeltavaa muodostaa lämmitetty sokea alue estääkseen maaperän jäädyttämisen ja nostamisen pitkin laatan reunoja ja merkittävien taivutuskuormien esiintymistä.

  Vaikka kaiken tämän aiheen, me ilahdimme nähdä kommenttisi.