Mikä on TISEn perusta

TISE-säätiö maksaa kaksi tai kolme kertaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot, eikä alhaiset kustannukset vaikuta mitenkään sen laatuun ja turvallisuuteen.

Yksittäiset rakentaminen maassa kehittyy nopeasti. Kehittäjät, joilla on hyvät kassavarat, luovat perustansa kodeilleen ja huolehtivat vain luotettavuudestaan ​​- he ovat vähäisiä huolenaiheita tämän yrityksen arvosta.

Toinen asia - ihmiset, joilla on vaatimattomat mahdollisuudet. Heidän on laskettava huolellisesti kustannukset kussakin rakennusvaiheessa. TISE-kehittäjille kehitettiin ainutlaatuinen teknologia, jonka avulla voit rakentaa edullisen, mutta luotettavan perustan kotiisi.

Suunnittelun ominaisuudet

Mikä on TISEn perusta? Tämä on paalun ja nauhan rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonista ja lujitetusta betoniteräksestä (monoliittisen grillatahon rakentaminen).

Tämän rakenteen piirre on kasa: sen alaosassa on puolipallon laajennus. Tämä tukimuoto auttaa lisäämään säätiön tukikapasiteettia ja estää sen suulakepuristusta kallistuvalla maaperällä.

Piles TISE vastaa yhtä hyvin raskaiden kivien ja kevyiden runkorakenteiden kuormitusta (joka valitsee runkopohjan perustan) ilman kutistumista.

Laitoksen perusta TISE.

Grillityön tehtävänä on yhdistää kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Se ei kosketa maata, ja jakaa kuorman tasaisesti talosta paalujen välillä.

Edut ja haitat

TISE-säätiön etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • ei tarvitse houkutella raskaita rakennusmateriaaleja;
 • rakennustöiden tuotannon itsenäisyys: teknisten toimintojen suorittaminen ei edellytä verkkoliitännän kytkemistä;
 • korkea rakentamisnopeus ja vähimmäiskustannukset;
 • yksittäisten kehittäjien itsensä rakentamismahdollisuudet, joilla ei ole kokemusta ja erityisosaamista;
 • Helppokäyttöisten apuvälineiden liittäminen jopa täysin rakennettuun laitokseen.


TISE-perustaustekniikan haitat:

 • Tätä rakentamismenetelmää ei voida käyttää kosteikoilla, tulvilla ja silkkimetsillä;
 • käyttäen vain manuaalista työtä: rakennusprosessi, koska tämä on erittäin monimutkaista kivistä ja kiinteitä maaperä. Totta, nyt alkoivat tuottaa kattiloita TISE mekaanisella ajon, powered by kevyt bensiinimoottori;
 • ei ole mahdollista järjestää kellarikerroksia koko talon alle;
 • vaaditaan suuremman leveyden omaavaa sokea aluetta.

Edellä mainitut TISE-säätiön haitat ovat päällekkäin plussien kanssa, joten tätä tekniikkaa voidaan pitää edullisimpana ja progressiivisena yksityisen rakentamisen kannalta.

TISE-perusporan laite

TISE-F-porakone on tärkein ja ainoa työkalu, jota tarvitset, kun rakennat oman säätiesi TISE-tekniikan avulla.

Rakenteellisesti se on tehty liukuvan tangon muotoon, jossa on kaksi kahvaa ja leikkausreunat. Sen massa on vain 7,5 kg. Työkalu on varustettu leikkureilla ja lukitusmekanismilla. Aura nostetaan nauhan avulla, jonka toinen pää kiinnitetään poikkipalkkiin.

Palkkia voidaan siirtää mihin tahansa pituuteen kierteitetyn lukon avulla. Hän myös välittää vääntömomenttia.

Aura asennetaan liikutettavaan kannattimeen poran ja sauvan välissä. Vapauta se poraustasolla, jossa on suunniteltu TISE-paalin laajentamista. Maaperän säiliön rooli leikittelee poran rungon.

TISE-perusporan laite.

Poraustekniikka

Poraus perustusteknologialla TISE koostuu useista yksinkertaisista toimista:

 1. Paalutusasettelu on käynnissä.
 2. Sod poistetaan porauspaikoilla.
 3. Porakoneen halkaisijaltaan halkaisijaltaan 0,15 m: n syvyys kaivetaan täsmälleen tulevan paalun keskelle. Tämä toimenpide voidaan suorittaa porauslaitteella varustetulla piikillä tai erikoistyökalulla.
 4. Aura poistetaan tangosta ja sen yläosaan on kiinnitetty kahva.
 5. Palkin alkuperäinen pituus on asetettu (tähän on järjestetty kolme reikää).
 6. Laajennuspakkaus sisältyy. Jos se on tarpeen käyttää, se asennetaan sauvaan kahvan sijaan. Jälkimmäinen siirretään jatkojohdon päähän.
 7. Poraamalla maaperä kerätään säiliöön. Kun se täyttyy, taajuusmuuttaja nousee ja vapautuu maasta.

TISE-teknologiapallojen halkaisija on pieni, joten kaivon pystysuuntaisuutta on valvottava tarkasti: betoni ei toimi kunnolla taivutuksen aikana, ja jos se poikkeaa normaalista toiminnon aikana, se voi puhjeta.

Suunnittelumerkin saavuttamisen jälkeen kaivoa laajennetaan alaosaan.

Näin tehdään näin:

 • avaa ruuvit säiliöön;
 • aura asennetaan ja kiinnitetään: tutustu ensin poran ohjeisiin. Sieltä näet, että tässä osassa on kolme asennustapaa - riippuen laajennuksen koosta (400, 500, 600 mm);
 • kaapeli kiinnitetään kannattimeen (poikkipalkki), jonka avulla aura nousee kuljetusasentoon;
 • kun aura lasketaan kaivoon, johto vapautetaan - työkalu vie työskentelyasennon;
 • porata pyörii vastapäivään ja katkaisee puolipallon maahan.

TISE-paalujen rakentaminen on helpompaa kumppanin kanssa.

Porausjärjestelmä ja paalut käyttäen TISE-tekniikkaa.

Säätiön laskenta

Ennen kuin ryhdyt käytännön työhön, sinun on selvitettävä, kuinka monta tukea kannattaa kestää kuormaa rakennuksestasi.

Säätiön laskeminen käyttäen TISE-tekniikkaa suoritetaan klassisen mallin mukaan:

 • rakennuksen kokonaiskuormitus lasketaan (se on kaikkien rakennusmateriaalien, tuuli- ja lumikuormien painon summa);
 • yhden kyllästetyn paalun kantokyvyn määrittäminen: tämä osa laskentaan on parempi antaa esimerkiksi asiantuntijoille, esimerkiksi kaupunginhallinnon arkkitehtonisesta osastosta. He kysyvät sivustosi maantieteellisen numeron, rekisterissä he selittävät alueen geologisten tutkimusten tietoja - ja he käyttävät vain yhtä kaavaa nopeasti laskemaan;
 • jaa kuormitus paalun kantavuudelle - ja määrität niiden määrän.

Nyt pysyt pohjapiirroksen kohdalla tuet. Aloita paalujen järjestely olisi rakennuksen kulmilla ja seinien risteyksillä. Jakaa jäljellä olevat kannattimet tasalaatuisesti koko säätiön ympärille. Tämän jälkeen teet merkinnän maastossa.

Säätiön laskentaohjelma TISE.

Täytä paalut

Täytä tunkit betonibrändillä M300 (oikein täyttää talon perustukset). Rubble fraction - enintään 25 mm.

Asenna kaivon akseleiden välissä neljä vahvistuspalkkia A-4, joiden läpimitta on 14 mm. Niiden pituus ylittää reiän syvyyden 15-20 cm. Sen jälkeen kaadetaan betoni kaivoon ja suljetaan sen säännöllisesti syvällä värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, käytä pitkää kärkeä. Toimenpiteen tarkoituksena on poistaa mahdollisuudet muodostaa tyhjiä betonimassaan.

Välittömästi kaatamisen jälkeen paalukorkki on betonoitu. Muotoiluna voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on suuri.

Järjestelmä, jolla kaadetaan paalujen perustekniikkaa käyttäen TISE-tekniikkaa.

Laitteen grillauksen säännöt

Kun rakennat säätiötä käyttämällä TISE-tekniikkaa, sinun ei pidä tehdä erittäin suurta grilliä. Massiivinen monoliitti on lisäkuorma paaluilla ja - kehittäjän lompakolla.

Kallistetun betonin kulutuksen teknisesti perusteettoman kasvun myötä epätasapainoinen TISE-kalanpohjan perusta on vähäinen. Vahvistettu betonivyöhön on vastattava seinämän paksuutta. Jos tulevaisuudessa aiot asettaa tiiliä taloon - pidä tämä mielessä, kun määrität grillauksen leveyden.

Ennen kuin asennat muottiin, tee run-around - käytä johtoja merkitsemään kaikki tulevan rakenteen akselit (kuinka luoda talon perusta omalla kädelläsi). Tämä on tarpeen, koska on vaikea kestää tarkkaa sijaintia akseleilla, kun poraavat ja kaadetaan paalujen tuet. Grillaus on kuitenkin tehtävä kaikkien sen sivujen kohtisuoruuden ja samansuuntaisuuden mukaan. Muussa tapauksessa talon seinät ovat satunnaisesti.

Taustalevitys TISE.

Rostverk vahvistettu pohjaan. Vahvistinverkko on yhdistettävä paalujen kärjistä ampuneet sauvat. Täyttö tulee tehdä kerrallaan - betoniteräksen rungossa ei saa olla saumoja.

Laakerikapasiteetti TISE-kasa

Kysymys: krym111

TISEN suunniteltu pohja laastilla, poran halkaisija on 25 cm, mikä on paalun kantavuus?

Kommentit

Et voi sanoa sitä. Sinun täytyy tuntea maata, paalin laajentaminen alla ja paalin syventäminen.

Katso tätä haaraa Talon perustus ja eristys tiilistä, tekniikka ja valinta paalujen TISE, ehkä on kysymykseen vastaus. Jos ei, määritä, mitä pyydän.

1. Poraussyvyys 1,6 m

2. Pora-aura - irrotettava käänteinen. Sen avulla voit valita kuopan alaosasta puolipallon muotoisen ontelon, jonka halkaisija on 0,5 m

3. Maaperä hiekka, GW keväällä - 10 m. Koska lähellä Yar rude noin 5 metriä.

Siitä kertyy 30 - 10 tonnia kasaa kohti hiekan murto-osasta riippuen. 10t on silty sand, heikoin. Voit liikkua 15 tonnilla (paalussa).

Ymmärrän oikein, että tämä on toinen kysymys sinulle? Sitten siirrän sen itsekin ja määritän.

) on yleensä sama kysymys, sillä on tietoa, jotta säätiön likimääräinen kuorma olisi selkeä, mutta jos pystyt vastaamaan kysymykseen keräilijän sopivuudesta, jonka olen rakentanut katolle, niin olen samaa mieltä, voimme siirtää sen toiselle haaralle keskustelunaiheeksi;

Kiitän kuormaa koskevasta vastauksesta, en ole heti huomannut, erittäin hyödyllistä tietoa. Toinen kysymys on samasta aiheesta: asiantuntijat suosittelevat laastin ja maan välillä, jotta 10-15 cm: n rako värähtelisi maata niin, ettei repäise, jos maapinta täyttyy, miten varustaa ja lämmittää lattiaa, jos ratkaisu painaa ilmassa? Ja mitä maaperää pidetään myrkyllisenä? Minulla on hiekkaa 1 m. Sitten karkeaa hiekkaa.

Käytännössä monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tähän ja tekevät ratkaisun hautaamalla 40-60 cm maahan ja tämä ratkaisee tämän ongelman. Mutta samalla vaara vaurioille paaluille.

Tässä puhutaan säätiöstä :-). Katsokaa, ehkä laitan sen jonnekin väärälle, tai olet ymmärtänyt minut väärin. Kun kirjoitin yhden paalun kuormituksesta, minulla oli mielessä täsmälleen sallitut kuormitukset yhdelle paalille, eikä kasa, askel, grillage, vahvistaminen, syventäminen jne., Talosi alle :-). Jos sinun täytyy noutaa säätiö, tarvitsen paitsi keräilijän läsnäolon katolla :-).

 • Sinun täytyy täysin tietää, mitä seinä on, mistä, paksuudesta
 • talon suunnitelma mitat
 • kerrosten lukumäärä, onko kellarissa
 • kaikki korkeudet (kaikkien seinien luistossa ja korkeuksissa)
 • mikä on päällekkäisyys
 • suunnitelma, mitat ja materiaali (ei ainoastaan ​​keräilijän osat)

Sitten voimme laskea askelmat, paikan, paalujen lujittamisen, grillauksen mitat ja vahvistuksen jne. Päätäksemme seinät (sivuliikkeessänne seinistä, tänään lähetämme huomioimme :-)) ja kaiken muun, ja sitten valitaan säätiö :-).

Tietoja grillatausta (kysyt yllä) tai korottaa sitä, voin vastata nyt. Sinun maasi (hiekka savesta) on vähäpurkaava. Rostverkillä tällaisella kentällä, sinun täytyy nostaa tai sokea alue eristää, niin et voi nostaa. Lattiat, joissa on nostettu grilli, voidaan tehdä päällekkäisyyksien (laatat, palkit jne.), Tässä ei ole erityisiä vaikeuksia.

Pile tise-pöydän kantavuus

Laakerikapasiteetti TISE-kasa

Täydentää. Haluan tehdä päällekkäin ensimmäisen ja toisen puiset korkealaatuiset - ei ullakolle, eristys katon reunan ympärillä olkiluukkuilla näiden höyryn tuulen estojen välttämiseksi, enkä pidä niitä))), kattokruunu, etelän kaltevuus polykarbonaatti, kupariputket lämmönkannattimella lämmön poisto ja siirto vesijäähdyttimeen, musta paneeli, musta maalattu, eristys. Eteläisen rinteen kaltevuuskulma on 45 astetta, en tunne pohjaa vielä, haluan työskennellä arkkitehdin kanssa katon muodon suhteen, koska en osaa sanoa, miten se olisi toimiva Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja sopusoinnussa rakennuksen kokonaissuunnittelun kanssa.

Ymmärrän oikein, että tämä on toinen kysymys sinulle? Sitten siirrän sen itsekin ja määritän.

) on yleensä sama kysymys, sillä on tietoa, jotta säätiön likimääräinen kuorma olisi selkeä, mutta jos pystyt vastaamaan kysymykseen keräilijän sopivuudesta, jonka olen rakentanut katolle, niin olen samaa mieltä, voimme siirtää sen toiselle haaralle keskustelunaiheeksi;

Kiitän kuormaa koskevasta vastauksesta, en ole heti huomannut, erittäin hyödyllistä tietoa. Toinen kysymys on samasta aiheesta: asiantuntijat suosittelevat laastin ja maan välillä, jotta 10-15 cm: n rako värähtelisi maata niin, ettei repäise, jos maapinta täyttyy, miten varustaa ja lämmittää lattiaa, jos ratkaisu painaa ilmassa? Ja mitä maaperää pidetään myrkyllisenä? Minulla on hiekkaa 1 m. Sitten karkeaa hiekkaa.

Käytännössä monet ihmiset eivät kiinnitä huomiota tähän ja tekevät ratkaisun hautaamalla 40-60 cm maahan ja tämä ratkaisee tämän ongelman. Mutta samalla vaara vaurioille paaluille.

Tässä puhutaan säätiöstä :-). Katsokaa, ehkä laitan sen jonnekin väärälle, tai olet ymmärtänyt minut väärin. Kun kirjoitin yhden paalun kuormituksesta, minulla oli mielessä täsmälleen sallitut kuormitukset yhdelle paalille, eikä kasa, askel, grillage, vahvistaminen, syventäminen jne., Talosi alle :-). Jos sinun täytyy noutaa säätiö, tarvitsen paitsi keräilijän läsnäolon katolla :-).

 • Sinun täytyy täysin tietää, mitä seinä on, mistä, paksuudesta
 • talon suunnitelma mitat
 • kerrosten lukumäärä, onko kellarissa
 • kaikki korkeudet (kaikkien seinien luistossa ja korkeuksissa)
 • mikä on päällekkäisyys
 • suunnitelma, mitat ja materiaali (ei ainoastaan ​​keräilijän osat)

Sitten voimme laskea askelmat, paikan, paalujen lujittamisen, grillauksen mitat ja vahvistuksen jne. Päätäksemme seinät (sivuliikkeessänne seinistä, tänään lähetämme huomioimme :-)) ja kaiken muun, ja sitten valitaan säätiö :-).

Tietoja grillatausta (kysyt yllä) tai korottaa sitä, voin vastata nyt. Sinun maasi (hiekka savesta) on vähäpurkaava. Rostverkillä tällaisella kentällä, sinun täytyy nostaa tai sokea alue eristää, niin et voi nostaa. Lattiat, joissa on nostettu grilli, voidaan tehdä päällekkäisyyksien (laatat, palkit jne.), Tässä ei ole erityisiä vaikeuksia.

Paalun kantavuuden laskeminen. Materiaalien ja maaperän kestävyys. Menetelmiä. Tekniikka laskee tylsät tuotteet, TISE. ohjelmat

Paalun tukikapasiteetin laskeminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä, joita erikoisasiantuntija liittyy pino-tyyppisen perustan suunnitteluun. Toisaalta riittämättömän voimakkaiden elementtien käyttö johtaa alustan mekaanisten ominaisuuksien vähenemiseen. Toisaalta on otettava huomioon taloudellinen näkökulma, koska jokaisen kasa, joka on asennettu "varaukseen", sinun on maksettava.

Artikkelissamme esitämme lyhyen katsauksen menetelmiin, joilla lasketaan mekaaniset ominaisuudet tukirakenteista, ja osoitamme myös useita esimerkkejä laskelmista.

Laakerikapasiteetti on yksi tärkeimmistä parametreista

Yleiset säännökset

Materiaalien ja maaperän kestävyys

Useimpien insinöörien osalta paalujen kantavuus määräytyy kahden parametrin pienimmän arvon perusteella:

 • Toisaalta - materiaalin vastus. josta pystysuoran tai kaltevan tuen ydin on tehty.
 • Toisaalta - maaperän kestävyys. jossa pysty- tai kalteva tuki upotetaan.

Koska molemmat tekijät vaikuttavat rakennetta samanaikaisesti, se on pienin arvo, joka on kriittinen piste, joka määrittää kuorman rajan säätiön yksittäiselle elementille. Yksinkertaisesti sanottuna, ei ole väliä, että ensimmäinen alkaa deformoitua - tukea tai maata, joka tapauksessa rakenteen eheys uhataan.

Pystysuuntaiseen tukeen vaikuttava kestävyys

Jos puhumme ihanteellisesta suhdeluvusta, paalun kantavuus materiaalilla on sama kuin maanpinnasta. Luonnollisesti on käytännöllisesti katsoen mahdotonta toteuttaa tätä käytännössä, joten perustusten suunnittelussa pyritään varmistamaan, että nämä arvot ovat mahdollisimman lähellä.

Kiinnitä huomiota! Mitä voimakkaampaa on paalun kantavuus kapasiteetilla maan päällä ja materiaalilla, mutta paalusäätiön projekti on taloudellisesta näkökulmasta tehokas.

Sovelletut menetelmät

Tähän mennessä on olemassa useita tekniikoita, joiden avulla voit valita tärinän mekaanisten ominaisuuksien optimaalisen suhteen tietylle maaperälle.

Esineiden monimutkaisuudesta ja suunnittelijoille osoitetuista tehtävistä riippuen paalujen kantavuuden määrittämismenetelmiä voidaan käyttää sekä yksitellen että yhdessä:

 • Pallojen kantokyvyn laskennallinen määritys suoritetaan SNiP 2.02.03-85 "Pallosäätiöiden" vaatimusten mukaisesti. Tämä menetelmä on vähiten tarkka, mutta tarjoaa mahdollisuuden suorittaa ennakkoarvioinnin tilanteesta. Seuraavat esimerkit perustuvat tähän määritysmenetelmään.
 • Testaus staattiset kuormat. Tekniikan ydin koostuu koeputkesta, joka on upotettu tavanomaiseen merkkiin eri pystysuorilla kuormituksilla. Saadut indikaattorit saostuksesta ja muodonmuutoksesta antavat mahdollisuuden arvioida, miten tämä malli soveltuu käytettäväksi. Tekniikka on erittäin tehokas, ja sen tärkeimmät haitat ovat testien kesto ja korkea hinta.

Kuva testausprosessissa

 • Dynaaminen testi. Asennetulle paalille kohdistuu useita paalutusvasaran iskuja, jonka jälkeen sen sedimentti kirjataan. Tämä menetelmä on epätarkempi kuin edellinen, mutta voit testata suoraan objektissa.
 • Äänentoisto (staattinen ja dynaaminen). Tekniikka sisältää kuormien rekisteröinnin pohja- ja sivupinnalle asennetuilla antureilla.

Suuren mittakaavan rakennustöiden aikana pinoiden kantavuus määräytyy useiden päällekkäisten menetelmien avulla. Yritämme käyttää laskennallisia tekniikoita ja analysoida, miten voit laskea eri tyyppisten paalujen mekaaniset ominaisuudet.

Maadoitusanturi

Laskentatekniikka

Pahaavat paalut

Yhtenä esimerkkinä, ota tylsää rakennetta.

Porakoneiden perustusten suunnittelu on maahan upotettu järjestelmä, jonka ydin on betonilla täytetty putkiputki. Tämän tyyppisiä pilejä käytetään lisääntyneiden käyttökuormien kanssa, koska niiden halkaisija voi nousta jopa 1,5 m. Ja syvyys - jopa 40 m.

Tylsistyneen rakenteen luominen

Porrastetun paalun kantavuuden laskeminen on usein suoritettava ns. Tilastollisen kuulustelun - pakollisen testin perusteella sellaisten maaperän osalta, joissa on tarkoitus rakentaa paalutyyppinen pohja.

Seuraavassa on esimerkki kasauskapasiteetin laskemisesta jollakin tunnistuspisteestä.

Laskennassa käytetään kaavaa:

 • R on maapohjan vastus paalun jalan alla (taulukon arvo ilmaistuna kPa: na).
 • Ja - paalun pohjan pinta-ala.
 • u - pystytukiosan pohjan poikkileikkauksen kehä.
 • fminä - tuen sivupinnan vastuksen keskiarvo.
 • h i - maakerroksen paksuus.

Kiinnitä huomiota! Kun kuiva betonointi paalujen kerroin γCF on yhtä suuri kuin yksi.

 • R savi maaperä - 794 kPa.
 • A = π ∙ d 2/4 = 3,14 * 0,8 / 4 = 0,5 m 2.
 • u = π ∙ d = 3,14 * 0,8 = 2,5 m.
 • Σ γcf ∙ fminä ∙ hminä = 222 (määritetty käyttäen taulukon arvoja fminä ja hminä ).

Korvaamalla kaavan sisältämät tiedot saamme:

Fdu = 794 * 0,5 + 2,5 * 222 = 952 kN = 95,2 t.

Tämä on juuri kuormitusta, jota kyllästynyt kasa kestää näissä olosuhteissa.

Tilastolliset äänitiedot

Porakoneen kantavuus myös vaikuttaa elementtien määrään holkissa rakenteen tiettyyn osaan.

Laskentakaava on seuraava:

 • n - pystysuoran tuen enimmäismäärä.
 • N on pohjaan perustuva elementin laskettu massa (tässä tapauksessa 250 tonnia).
 • γn - rakenteen luotettavuusindikaattori (toisen vastuun taso on noin 1,15).
 • · γK - maaperän luotettavuuden indikaattori (1,25)
 • γ0 - paalin työolot (1.15).

n = 250 * 1,15 * 1,25 / (95,2 * 1,15) = 3,28 kpl.

Näin ollen kukin holkissa on oltava vähintään neljä tyynynpätkää.

Kiinnitä huomiota! Tämä ohje sisältää ehdollisia taulukon arvoja. Jos teet laskutoimitukset itse, sinun on ohjattava tietyn sivuston tilastollisen äänen tulokset.

Erilliset pääomasijoitustukien ryhmät ovat ns. TISE-paalut. Ne ovat pystypilarit, joiden alaosassa on laajennettu alusta.

TISE-järjestelmä: suunnittelu ja mitat

Tukien sijainnin syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Tukirakenteen muodon säilymisen varmistamiseksi käytetään erityisiä muotoisia vipuja ja erikoismuotoja.

TISE-paalun kantavuus lasketaan ottaen huomioon rakennettavan rakennuksen massa sekä maaperän ominaisuudet, johon säätiö haudataan. Koska tällaisissa alustoissa käytetään useimmin tukia, joiden halkaisija on 600 mm, niitä tarkastellaan alla olevassa taulukossa:

Maaperän perusta (maaperä)

Taulukkoa voidaan käyttää kaikissa asuinrakennuksissa ja rakenteissa. On syytä muistaa, että avainkohta on maaperän hiukkaskokojakauman (eli savi- ja hiekkapartyrien suhde) määrittäminen oikein sekä maanpohjan kestävyyden laskeminen.

Jatkavat voimat laajennetulle alustalle

Yhden TISE-tuen tukikapasiteetin laskemisen jälkeen voimme helposti laskea tällaisten tukien vähimmäismäärän, joka on tarpeen tietyn massan pystytetyn rakenteen luotettavuuden varmistamiseksi.

Laskennan ohjelmat

Luonnollisesti kaikki eivät kykene monimutkaisiin laskelmiin, ja vain asiantuntija voi ymmärtää kaikki asiakirjojen subtletit. Tätä tarkoitusta varten on olemassa ohjelmia, joiden avulla voit optimoida laskentaan tukirakenteiden mekaaniset ominaisuudet säätiölle.

Esimerkki ohjelman käytöstä

Näissä ohjelmissa on helppo ymmärtää käyttöliittymä, joka helpottaa huomattavasti myös kokematonta tietokoneen käyttäjää. Mutta on kuitenkin huomattava, että monimutkaisuudessa ne ovat monta kertaa suuremmat kuin verkossa laajalti käytettävät online-laskimet, ja jotta saadaan objektiivisimmat tiedot, tarvitsemme teoreettista koulutusta.

Mutta jos valitset SNiP-kaavojen "korkeamman matematiikan" ja työtä helpottavan ohjelman, niin jälkimmäinen jää pois kilpailusta. "

Kaikkien paalujen kantavuuslaskennan säännöt ovat melko monimutkaisia. Ei ole tarpeen käsitellä sitä "swoopilla", sillä kaikkien tuke- mien ominaisuuksiin vaikuttavien mekanismien ymmärrettä- essä on oltava kiinteä tietämys.

Ja vielä aikaa, jolla tämä materiaali tutkitaan, ei tuhlata millään tavoin, koska rakennuksen taloudellinen tehokkuus, mutta myös kodin turvallisuus riippuu oikeasta laskelmasta.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (myös oppia tekemään säätiö tylsistyneillä paaluilla monoliittisella grillatauksella).

Mikä on TISEn perusta

TISE-säätiö maksaa kaksi tai kolme kertaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot, eikä alhaiset kustannukset vaikuta mitenkään sen laatuun ja turvallisuuteen.

Yksittäiset rakentaminen maassa kehittyy nopeasti. Kehittäjät, joilla on hyvät kassavarat, luovat perustansa kodeilleen ja huolehtivat vain luotettavuudestaan ​​- he ovat vähäisiä huolenaiheita tämän yrityksen arvosta.

Toinen asia - ihmiset, joilla on vaatimattomat mahdollisuudet. Heidän on laskettava huolellisesti kustannukset kussakin rakennusvaiheessa. TISE-kehittäjille kehitettiin ainutlaatuinen teknologia, jonka avulla voit rakentaa edullisen, mutta luotettavan perustan kotiisi.

Suunnittelun ominaisuudet

Mikä on TISEn perusta? Tämä on paalun ja nauhan rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonista ja lujitetusta betoniteräksestä (monoliittisen grillatahon rakentaminen).

Tämän rakenteen piirre on kasa: sen alaosassa on puolipallon laajennus. Tämä tukimuoto auttaa lisäämään säätiön tukikapasiteettia ja estää sen suulakepuristusta kallistuvalla maaperällä.

Piles TISE vastaa yhtä hyvin raskaiden kivien ja kevyiden runkorakenteiden kuormitusta (joka valitsee runkopohjan perustan) ilman kutistumista.

Laitoksen perusta TISE.

Grillityön tehtävänä on yhdistää kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Se ei kosketa maata, ja jakaa kuorman tasaisesti talosta paalujen välillä.

Edut ja haitat

TISE-säätiön etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • ei tarvitse houkutella raskaita rakennusmateriaaleja;
 • rakennustöiden tuotannon itsenäisyys: teknisten toimintojen suorittaminen ei edellytä verkkoliitännän kytkemistä;
 • korkea rakentamisnopeus ja vähimmäiskustannukset;
 • yksittäisten kehittäjien itsensä rakentamismahdollisuudet, joilla ei ole kokemusta ja erityisosaamista;
 • Helppokäyttöisten apuvälineiden liittäminen jopa täysin rakennettuun laitokseen.


TISE-perustaustekniikan haitat:

 • Tätä rakentamismenetelmää ei voida käyttää kosteikoilla, tulvilla ja silkkimetsillä;
 • käyttäen vain manuaalista työtä: rakennusprosessi, koska tämä on erittäin monimutkaista kivistä ja kiinteitä maaperä. Totta, nyt alkoivat tuottaa kattiloita TISE mekaanisella ajon, powered by kevyt bensiinimoottori;
 • ei ole mahdollista järjestää kellarikerroksia koko talon alle;
 • vaaditaan suuremman leveyden omaavaa sokea aluetta.

Edellä mainitut TISE-säätiön haitat ovat päällekkäin plussien kanssa, joten tätä tekniikkaa voidaan pitää edullisimpana ja progressiivisena yksityisen rakentamisen kannalta.

TISE-perusporan laite

TISE-F-porakone on tärkein ja ainoa työkalu, jota tarvitset, kun rakennat oman säätiesi TISE-tekniikan avulla.

Katso myös: Miten kunnolla täytetään säätiö talon alla

Rakenteellisesti se on tehty liukuvan tangon muotoon, jossa on kaksi kahvaa ja leikkausreunat. Sen massa on vain 7,5 kg. Työkalu on varustettu leikkureilla ja lukitusmekanismilla. Aura nostetaan nauhan avulla, jonka toinen pää kiinnitetään poikkipalkkiin.

Palkkia voidaan siirtää mihin tahansa pituuteen kierteitetyn lukon avulla. Hän myös välittää vääntömomenttia.

Aura asennetaan liikutettavaan kannattimeen poran ja sauvan välissä. Vapauta se poraustasolla, jossa on suunniteltu TISE-paalin laajentamista. Maaperän säiliön rooli leikittelee poran rungon.

TISE-perusporan laite.

Poraustekniikka

Poraus perustusteknologialla TISE koostuu useista yksinkertaisista toimista:

 1. Paalutusasettelu on käynnissä.
 2. Sod poistetaan porauspaikoilla.
 3. Porakoneen halkaisijaltaan halkaisijaltaan 0,15 m: n syvyys kaivetaan täsmälleen tulevan paalun keskelle. Tämä toimenpide voidaan suorittaa porauslaitteella varustetulla piikillä tai erikoistyökalulla.
 4. Aura poistetaan tangosta ja sen yläosaan on kiinnitetty kahva.
 5. Palkin alkuperäinen pituus on asetettu (tähän on järjestetty kolme reikää).
 6. Laajennuspakkaus sisältyy. Jos se on tarpeen käyttää, se asennetaan sauvaan kahvan sijaan. Jälkimmäinen siirretään jatkojohdon päähän.
 7. Poraamalla maaperä kerätään säiliöön. Kun se täyttyy, taajuusmuuttaja nousee ja vapautuu maasta.

TISE-teknologiapallojen halkaisija on pieni, joten kaivon pystysuuntaisuutta on valvottava tarkasti: betoni ei toimi kunnolla taivutuksen aikana, ja jos se poikkeaa normaalista toiminnon aikana, se voi puhjeta.

Suunnittelumerkin saavuttamisen jälkeen kaivoa laajennetaan alaosaan.

 • avaa ruuvit säiliöön;
 • aura asennetaan ja kiinnitetään: tutustu ensin poran ohjeisiin. Sieltä näet, että tässä osassa on kolme asennustapaa - riippuen laajennuksen koosta (400, 500, 600 mm);
 • kaapeli kiinnitetään kannattimeen (poikkipalkki), jonka avulla aura nousee kuljetusasentoon;
 • kun aura lasketaan kaivoon, johto vapautetaan - työkalu vie työskentelyasennon;
 • porata pyörii vastapäivään ja katkaisee puolipallon maahan.

TISE-paalujen rakentaminen on helpompaa kumppanin kanssa.

Porausjärjestelmä ja paalut käyttäen TISE-tekniikkaa.

Säätiön laskenta

Ennen kuin ryhdyt käytännön työhön, sinun on selvitettävä, kuinka monta tukea kannattaa kestää kuormaa rakennuksestasi.

Säätiön laskeminen käyttäen TISE-tekniikkaa suoritetaan klassisen mallin mukaan:

 • rakennuksen kokonaiskuormitus lasketaan (se on kaikkien rakennusmateriaalien, tuuli- ja lumikuormien painon summa);
 • yhden kyllästetyn paalun kantokyvyn määrittäminen: tämä osa laskentaan on parempi antaa esimerkiksi asiantuntijoille, esimerkiksi kaupunginhallinnon arkkitehtonisesta osastosta. He kysyvät sivustosi maantieteellisen numeron, rekisterissä he selittävät alueen geologisten tutkimusten tietoja - ja he käyttävät vain yhtä kaavaa nopeasti laskemaan;
 • jaa kuormitus paalun kantavuudelle - ja määrität niiden määrän.

Katso myös: Miten perustaa navetta

Nyt pysyt pohjapiirroksen kohdalla tuet. Aloita paalujen järjestely olisi rakennuksen kulmilla ja seinien risteyksillä. Jakaa jäljellä olevat kannattimet tasalaatuisesti koko säätiön ympärille. Tämän jälkeen teet merkinnän maastossa.

Säätiön laskentaohjelma TISE.

Täytä paalut

Täytä tunkit betonibrändillä M300 (oikein täyttää talon perustukset). Rubble fraction - enintään 25 mm.

Asenna kaivon akseleiden välissä neljä vahvistuspalkkia A-4, joiden läpimitta on 14 mm. Niiden pituus ylittää reiän syvyyden 15-20 cm. Sen jälkeen kaadetaan betoni kaivoon ja suljetaan sen säännöllisesti syvällä värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, käytä pitkää kärkeä. Toimenpiteen tarkoituksena on poistaa mahdollisuudet muodostaa tyhjiä betonimassaan.

Välittömästi kaatamisen jälkeen paalukorkki on betonoitu. Muotoiluna voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on suuri.

Järjestelmä, jolla kaadetaan paalujen perustekniikkaa käyttäen TISE-tekniikkaa.

Laitteen grillauksen säännöt

Kun rakennat säätiötä käyttämällä TISE-tekniikkaa, sinun ei pidä tehdä erittäin suurta grilliä. Massiivinen monoliitti on lisäkuorma paaluilla ja - kehittäjän lompakolla.

Kallistetun betonin kulutuksen teknisesti perusteettoman kasvun myötä epätasapainoinen TISE-kalanpohjan perusta on vähäinen. Vahvistettu betonivyöhön on vastattava seinämän paksuutta. Jos tulevaisuudessa aiot asettaa tiiliä taloon - pidä tämä mielessä, kun määrität grillauksen leveyden.

Ennen kuin asennat muottiin, tee run-around - käytä johtoja merkitsemään kaikki tulevan rakenteen akselit (kuinka luoda talon perusta omalla kädelläsi). Tämä on tarpeen, koska on vaikea kestää tarkkaa sijaintia akseleilla, kun poraavat ja kaadetaan paalujen tuet. Grillaus on kuitenkin tehtävä kaikkien sen sivujen kohtisuoruuden ja samansuuntaisuuden mukaan. Muussa tapauksessa talon seinät ovat satunnaisesti.

Taustalevitys TISE.

Rostverk vahvistettu pohjaan. Vahvistinverkko on yhdistettävä paalujen kärjistä ampuneet sauvat. Täyttö tulee tehdä kerrallaan - betoniteräksen rungossa ei saa olla saumoja.

Säätiön laskeminen TISE

Laskenta säätiön TISE määrittää porauksen syvyyden, sävelkorkeuden ja tukien määrän. Tämä käsikirja auttaa välttämään virheitä perustuksen TISE laskennassa ja rakentamisessa.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua erittäin yksinkertaiseen laskentamenetelmään, jonka avulla lasketaan TISE-pohja, jonka ydin on määritellä maaperän kantavuus. Sen avulla yksittäinen kehittäjä voi ymmärtää periaatteen ja soveltaa menetelmää riittävän tarkkuudella rakentaa omat säätiöt käyttämällä TISE-tekniikkaa. Jos on tarpeen saada täydellinen ja yksityiskohtainen laskelma esimerkiksi silloin, kun on vaikeuksia määritettäessä maaperityyppiä, monimutkaisuutta ja paikan päällä tapahtuvaa helpotusta, on otettava yhteyttä päteviin asiantuntijoihin.

TISE-säätiön laskennan tarkoituksena on määrittää maanpinnan kuormitus ja säätiön tukien kokonaispinta-ala, jolloin se pystyy kestämään tulevan rakennuksen painoa. Tätä varten on tarpeen määrittää talon paino, käyttökuorma, kuormitus lumipeitteestä ja tukipylväiden kantavuus.

Paino kotona

Kuinka oikein TISE-säätiön laskeminen riippuu rakennuksen kokonaispainon laskemisen tarkkuudesta, mikä määräytyy pääkomponenttien kuormituksen - pohjan, seinien, kattojen, kattojen ja katon mukaan. Tietäen käytetyn materiaalin koosta ja ominaispainosta, lasketaan yksinkertaisten matemaattisten kaavojen avulla kunkin niiden paino ja talo kokonaisuutena.

TISE-säätiön paino, koska sen parametrit ovat etsitty arvo, määritetään suunnilleen ottaen huomioon käytetyt materiaalit, rakenteelliset ominaisuudet ja säätiön syvyys.

Seinien paino riippuu rakennus- ja viimeistelyaineistosta. Joten 1m 2 seinää pystytettävällä säädöllä:

 • TISE-2 painaa 270 kg;
 • TISE-3 painaa 400 kg;
 • ilmastettujen betonilohkojen 600 * 200 * 400 tiheydestä D500 - 250 kg.

Lattian kuormitus määräytyy materiaalien painon mukaan (w / w -laatat, puupalkit), eristystiheys, lattian paino, kattomaali. 1 m 2: n osuus on:

 • puupalkit ja eristys tiheydellä 200 kg / m 2 - enintään 100 kg ullakolle ja enintään 150 kg kellarikerrokselle;
 • teräsbetoniset monoliittiset laatat - 500 kg;
 • betonin ontelolaatta - 350 kg.

Katon paino määräytyy kattopalkin materiaalien painolla. 1 m 2 katon paino:

 • liuskista - enintään 50 kg;
 • keraamisista laatoista - jopa 80 kg;
 • teräslevystä - enintään 30 kg.

Käyttökuorma

Nämä ovat huonekalut, tekniset laitteet ja viestintä, kodinkoneet, kodinkoneet, ihmiset. Arvo on merkittävä, eikä sitä voida jättää huomiotta laskeessaan säätiötä. Jos oletamme, että kuormitukset pintakerrosten päällekkäisyyksillä ovat tasaisesti jakautuneet, saamme arvot:

 • maadoitus- ja välikerroksen päällekkäisyys - enintään 200 kg;
 • ullakkokerros - jopa 100 kg.

Lumikuorma

Tämä arvo Ukrainan kaupungeille sekä eri kokoonpanojen kattojen lumi kuormitusmääritysmekanismi määräytyvät asiaa koskevien sääntelyasiakirjojen perusteella.

Lumikuormituksessa otetaan käyttöön korjauskerroin, jonka arvo riippuu siitä, mikä kaltevuuskulma on katolla. Joten, katto katto, se on yhtä suuri, riippumatta kaltevuuskulma. Pylväskatolle, jonka kaltevuus on 25 0, kerroin on 1, ja kaltevuus on 26 0 - 60 0 - 1,25. Jos kallistuskulma on yli 60 0, lumikuormaa ei oteta huomioon.

Laskemalla talon paino, perusta, käyttökuorman paino ja lumipeite, kerromme kaikki lisäykset, kerroimme tuloksen korjauskertoimella 1,3 turvamarginaalin varmistamiseksi ja kompensoimme tällaiset kuvat mahdolliset puutteet talon kokonaispainon laskemisessa.

Laakakapasiteetti säätöpallojen TISE

Seuraava vaihe TISEN laskentamenetelmän laskemisessa on paalujen ja maaperän lujuusominaisuuksien määrittäminen. Kyky kestää tietyn kuorman riippuu maaperätyypistä ja sen kestävyydestä. Nämä maaperän ominaispiirteet määritellään rakennusmääräyksillä.

TISE-pohjaisten paalujen kantavuusominaisuudet annetaan kosteille hiekkapohjaisille maaperille, joiden kosteus on alhainen ja alhaisen huokoisuuden omaavat kiinteät savimaat.

! Kehittäjälle
Käytännössä TISE-pohjaisten paalujen kantavuus on pääsääntöisesti korkeampi. Sementtimaidon tunkeutumisen maaperään maaperän betoni muodostuu tuen laajentamisen ympärille. Betonimassa, kun pohjavettä ei ole kaivossa, voi saavuttaa paksuuden 5-10 cm, mikä lisää tuen kantavuutta puolitoista kertaa.

TISE-pohjaisen porauksen syvyys

Peruslaskelman oikeellisuus ja sen luotettavuus riippuvat suoraan kuopan porauksen syvyydestä, joka määräytyy maaperän jäädytyksestä tietyllä alueella ja sen on oltava 20 senttimetriä tämän tason alapuolella.

Kartalta voidaan nähdä, että Ukrainan maaperän jäädytyksen syvyyden taso on 70-120 cm.

TISEN perustan pylvään ja pylväiden lukumäärän laskeminen

Kun olemme laskeneet talon painon, olemme käsitelleet maaperän kestävyyttä, tukien kantavuutta ja niiden syvyyttä, siirrymme TISEN pohjan laskemiseen viimeiseksi vaiheeksi - määrittelemällä paalujen lukumäärän ja niiden väliin.

Oletetaan, että aiomme rakentaa talon, jonka pinta-ala on 5 metriä 10 metriä. Rakennus tehdään savi-maaperällä. Talo painaa 350 tonnia. Alkuperäisten tietojen perusteella havaitaan, että tulevaisuuden säätämme on 30 metriä. Savi on 6 kg / cm2. Kun jalustan pohjapinta on 60 cm, sarakkeen kantavuus on noin 17 tonnia.

Jakamalla 350 tonnia 17 tonnilla, saamme aikaan, että meidän on muodostettava 20 TISE-säätiöpylvää. Säätiön pituuden jakautuminen tukien määrän perusteella laskee, että pilarien välinen etäisyys on 1,50 metriä. Näin ollen, kun määritetään kantojen nousu ja lukumäärä, voidaan sanoa, että TISEn perustuksen laskeminen on suoritettu. Seuraavaksi siirry säätiön ulkoasuun ja valokuvan ulkoasuun.

Säätiö TISE

Alkaen 3200 kasa

TISE-paalun perusta on luotettava ja laadukas perusta kohtuuhintaan. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto puu- tai kehysrakennukselle. TISEN paalusäätiöllä on valtavat edut, minkä vuoksi se on nykyään niin suosittu. TISEN paalusäätiö erinomaisen laakerikapasiteetin ansiosta on ihanteellinen runko- tai puutaloille kahdessa kerroksessa. TISEN paalusäätiö on laadukas, luotettava ja edullisin säätiö.

Pallon pohjan edut

Paalusäätiössä TISE, paalujen pohjalla on jatke, mikä lisää paalujen kantavuutta kerrallaan. Tämän takia säätörakenteen aikana pystytään vähentämään paalujen määrää lähes puoleen ja samaan aikaan vähentämättä säätiön kantavuutta. Se voidaan pystyttää myös vaikeissa tiloissa, esimerkiksi permafrostissa. Siinä on erinomaiset käyttöominaisuudet, joita käytännössä vahvisti valtava määrä kehittäjiä, jotka valitsivat tämän tyyppisen säätiön. Ja lopuksi TISE-paalusäätiön tärkein etu on sen hinta! Nykyään se on taloudellisin ja luotettavin säätiö.

Pile-pohjarakenne

TISE-paaluille tarkoitettujen reikien poraus suoritetaan poraamalla TISE. Taajuusmuuttajan päällä on aura, jossa on erikoisleikkurit. Poraamalla aura omalla painollaan, putoaa ja vie vaakasuoran asennon. Siten on selvää, että paalun alempi laajeneminen on pallonpuoliskolla. Lisäksi kattotuoliin tai kattohuopaan tehdyt paidat kuuluvat kaivoihin. Tämä antaa TISE-paaluille vedenpitävyyden ja vähentää maaperän kitkavoimaa jäädyttämisen aikana. Kaikki TISE-paalut on vahvistettu halkaisijaltaan 10-12 mm: n vahvikkeella, jonka jälkeen kasa on valmis betonointiin.

Piles TISE 250/600 syvyys 1500 mm., Korkeus maasta 200 mm., Liittimet 12, М300 (B2,5)

Hinta per pino
(materiaali + työ)

Mikä on TISEn perusta

Talonrakentamisen osalta ensimmäinen asia, joka on ajateltavissa, on perustan tyyppi. Viime vuosina TISEn perusta on saavuttanut erittäin nopean suosiota. Tämä johtuu siitä, että teknologialla on suuri kantavuus, joka on huomattavasti korkeampi kuin vaaditaan.

TISE-säätioteknologian laajuus

Ajatus soveltaa TISEn perusta yksityisten asuntojen rakentamiseen otettiin teollisesta rakentamisesta, jossa tätä tekniikkaa kehitettiin alunperin monikerroksisten teräsbetonirakenteiden rakentamiseksi paikan päällä ongelmallisella maaperällä. Tämän tyyppisen talon rakentaminen talon rakentamiseen mahdollistaa useiden ongelmien ratkaisemisen kerralla:

 1. Mahdollisuus asentaa korkean kantavuuden omaava säätiö ja samanaikaisesti vähimmäismäärä maanrakennuksia vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia ja vaikutuksia lähialueiden ympäristöön.
 2. Rakenteen rakenteen herkkyyden vähentäminen kaikenlaisiin tärinänvaurioihin junasta tai raitiovaunuista.
 3. TISE-tekniikan mukaiset paalut suojaavat rakenteen runkoa tuhoutumiselta maaperän laajenemisen aikana kovien pakkasen aikana.

Pohjapinta tulee yleensä tärkeimpänä valittaessa säätiön tyyppiä.

Yleensä tämä tekniikka on hieman erilainen kuin kaikenlaiset muut pylväsrakenteet. Tärkein ero on pilareissa itsessään TISE. Kasa näyttää ruuvi, joka käännetään ylösalaisin. Alareunassa on puolipallon muoto, jonka säde on kaksinkertainen sarakkeen kokoiseksi.

Toisin kuin muilla tukimuodoilla, TISE-teknologiapallot kaadetaan betonilla suoraan maahan. Tämäntyyppinen asennus yksinkertaistaa huomattavasti elementtien kuljetusta ja niiden asennusta. Oikean erektiota varten on kuitenkin tarpeen sijoittaa pylväskanava syvemmälle kuin maaperän jäädytys. Tavallisesti kaivoa porataan syvyyteen 1,50 - 2,50 m, mutta pohjoisilla alueilla on tarpeen löytää pohja huomattavasti syvemmältä. Ei ole monia syitä tällaisen syvyyden poraamiseen, mutta silti on olemassa:

 • Rakenteen konkreettinen runko aiheuttaa maaperän syvemmälle jäätymisen.
 • pohjan sijainti syvyydessä, joka on huomattavasti jäätymisen alapuolella, jossa keskimääräinen lämpötila on +3 ° C, jossain määrin lämpenee osaa TISE-paalusta, varoittaen sitä lämpövaurioilta.

Perusta TISE tekee sen itse

Huolimatta TISEN perustuksen korkeasta luotettavuudesta, sen asennus edellyttää tiettyjen rakennustöiden tiukkaa noudattamista. Tämä tekniikka, verrattuna säätiön yksinkertaisiin teippivariaatioon, on hyvin monimutkainen ja rakennusvirheitä ei voida hyväksyä. Muussa tapauksessa niiden poistaminen voi olla melko kallista. Tekniikan kyvyttömyydestä eteenpäin ennen asennuksen aloittamista on tarpeen tehdä yksityiskohtainen laskelma TISEn perustamisesta.

Yksittäisen laskennan laatiminen

Löydät monia erilaisia ​​tekniikoita ja käytännön suosituksia, jotka perustuvat maaperän ominaisuuksien tarkkaan määritykseen ja säätiön vahvistamismenetelmän määrittelyyn. On kuitenkin ymmärrettävä, että ilman tekniikan taitoja on parempi luopua tästä laskentamenetelmästä. Koska erehdys on hyvin yksinkertainen, ja tulevaisuudessa sen seurausten poistaminen on erittäin kallista.

On edullista määrittää paalujen lukumäärä ja niiden välinen askel seuraavalla tavalla:

 1. Rakenteen luonnoksen, sen mittojen, seinien ja lattioiden materiaalin sekä katon kokonaismassan perusteella määritetään sen massa. Tuloksena olevaan numeroon lisätään kaikkien huonekalujen, laitteiden paino, katon enimmäislumakerroksen paino ja arvioitu lisäkuorma, yleensä noin yksi tonni.
 2. Kun porataan useita kuoppa-kohtia metriä syvältä, maaperän kantavuus rakennustyömaalla määritetään. Esimerkiksi savi- maaperän kestävyys on keskimäärin 6 kg / m 2, jolloin halkaisijaltaan 500 mm: n halkaisija valitaan, sen kantavuus on 11,7 tonnia.
 3. Sen jälkeen rakenteen arvioitu massa jaetaan TISE-sarakkeen erillisen perustan standardilla. Tuloksena oleva luku on rakenteiden tukien lukumäärä ja jakaa koko perustuksen pituus, jolloin saumojen välinen etäisyys saadaan.

TISE tai paalusäätiö - mitä valita?

Säätiö on kaikkein tärkein elementti mistä tahansa rakenteesta. Suurin osa kellarivirheistä vaikuttavat koko talon rakenteeseen. Perusta on paljon vaikeampaa korjata kuin katto, lattiat ja seinät, joissakin tapauksissa korjaus ei ole mahdollista. Siksi peruskysymyksen valinta on hyvin vastuullinen. Ensinnäkin suosittelemme, että henkilö, joka on kerännyt talon rakentamiseen ja jolla on vähän suuntausta rakentamiseen löytää hyvä asiantuntija, joka auttaa valitsemaan tyyppiä ja sitten suunnittelemalla säätiö kertoo rakentamisen prosessin hienoista piirteistä. Tämä artikkeli auttaa sinua navigoimaan kahden toisaalta samanlaisen tekniikan valinnan ja toisaalta hyvin vähän yhteistä. Kaksi teknologiaa ovat TISE ja kasa perusta.


Ensinnäkin selvenkäämme, mitä vertaamme.
TISE. Tässä artikkelissa puhutaan paalujen ja grillatahojen rakentamisesta. Pileissä on puolipallon muotoinen laajennus, jonka halkaisija on 600 mm alemmassa päässä. Tässä tapauksessa grilli on palkki, joka yhdistää kaikki paalut yhdeksi rakenteeksi. On erittäin tärkeää huomata, että TISE-grillata ei ole maassa. Maaperän ja grillatahon välissä on oltava vähintään 100 mm: n täyttävä maaperä.
Pile ja nauha säätiö. Tässä artikkelissa puhutaan pinoista, joissa on matala tai ei syvä nauha. Sylinterimäiset paalut, välttämättä ilman laajenemista alemmassa päässä. Nauha lepää hiekkalaatikolla, betoninauhan pohja voi olla maanpinnalla tai pieni syvyys.

Vertaa kahdenlaisia ​​säätiöitä:

Kustannukset

Jos puhumme rakentamisesta tasaiselle alueelle, jossa ei ole mitään eroa ja tilanne antaa meille mahdollisuuden tehdä nauha, joka ei ole haudattu (paaluvahviversio), niin säätiöiden kustannukset ovat suunnilleen yhtä suuret. Pile-pohja vaatii hieman enemmän materiaaleja, ja TISE on työvoimavaltainen, mikä vertaa niiden kokonaiskustannuksia. Tosiasia on, että tilanne, jossa ei ole eroa rakennuksen paikalla (ehdollinen kynnys 20 cm) on noin 35% esineidemme kokonaismäärästä. Kun pudotus on yli 20 cm, TISE näyttää olevan talousarvion parempi vaihtoehto talouksien takia, samoin TISE: n työvoimakustannukset ovat pienemmät kuin SLF: ssä. Merkittävät erot (esimerkiksi 1 metri tai enemmän) tekevät eron hinnan tämäntyyppisten säätiöiden välillä erittäin vakavaksi. Esimerkiksi 1 - 1,5 metrin pudotus voi olla (kahdesti!) Kalliimpaa kuin vastaava TISE.
Verrattaessa tällaisia ​​säätiöitä kustannuksin, pidämme parempana TISE-tekniikkaa.

Kuormituskyky

Tätä kysymystä ei voida vastata yksiselitteisesti, kaikki riippuu erityisistä geologisista olosuhteista. Voi olla, että maaperä on huono yläpäässä ja kestävämpi 1,5-2 metrin syvyydessä, mikä tekee tilannetta sopivammaksi TISElle. Se voi olla päinvastainen, mikä on hyvä vaihtoehto kasaan. Jos keskityt Moskovan alueen keskipitkän olosuhteisiin (tulenkestävät liepeet), niin kantokyky on suunnilleen sama:
- 7 - 8 tonnia juoksumetriä kohden 30 cm leveälle nauhalle ja 2 m:
- 7 - 8 tonnia lineaarimittareita kohden, joiden keskimääräinen kasaetäisyys on 1,5 m TISEn tapauksessa.
Laakakapasiteetin mukaan pidämme tällaisten perustusten olevan suunnilleen samanarvoisia ja ne antavat molemmissa vaihtoehdoissa puoli pistettä.

Maapallon yleisyys

Tämä on sama kysymys, jota on vaikea vastata yhden ainoan perustan puolesta. Kuten käytännössä näkyy Moskovan alueella, TISE soveltuu valtaosassa paikoista, kuten SLF. TISE ei sovi heikoille, lajeille ja pohjaisille maille, jotka sijaitsevat 1,5-2,5 metrin syvyydessä. Pylväsnauha ei ole toivottavaa käyttää suolla ja karkeilla maaperillä, varsinkin jos heikot maaperät sijaitsevat lähellä maanpintaa.
Tässä asiassa katsomme, että säätiöt ovat samanarvoisia ja antavat puolet uudelleen molemmille tekniikoille.

Lämpöteho

Mielestäni kaikille lukijoille on jo ilmeistä, että paalusuodattimen suljettu kehä säästää enemmän lämpöä kuin puhdistettu TISE. TISEn perustusten välisen kuilun takia niiden kellarialueen lämmitys ei ole mahdollista. Asiakkaille, jotka haluavat vastaanottaa lämpimän kerroksen talvella TISE-säätiössä, suosittelemme lämmittämään lattiaa. Jos se on jo pystytetty, se voidaan aina eristää alla; tässä tapauksessa hyvä eristys on edullista ja myöhemmin säästää rahaa lämmitykseen.
Lämpöhyötysuhteiden perustekniikan vertailuun mieluummin käytetään paaluhihnaa.

Pakkasvaste

Tärkeä asia, joka usein määrittää koko rakennuksen kestävyyden ja yleisen mukavuuden rakenteen toiminnasta.
Kun puhutaan TISEn perustuksista, kannattaa sanoa, että se on perustuksen vastakohtainen muunnelma. TISE: n ei tarvitse lämmittää sokean alueen kanssa, ei ole välttämätöntä lämmittää kellarissa tilaa ja tehdä muuta toimintaa säätiön oikean toiminnan kannalta. TISE: n turvotusta vastaan ​​voi sanoa: "Tehdä ja unohdin"! Tapahtumia, jotka ovat herättäneet voimakasta jäädyttämistä, ovat kaikki huomanneet, mutta ne ovat vaarattomia, ovat erittäin harvinaisia ​​ja pikemminkin poikkeuksia.
Jos talo paalusäätiössä ei ole lämmitetty (puhumme lämpötilan ylläpitämisestä talossa, joka on korkeintaan +12 astetta ympäri vuoden), niin tällainen säätiö vastustaa huurretta hieman parempaa kuin tavallinen matala nauha, mikä on erittäin huono. Tavallisten lieriömäisten paalujen kireyskestävyys on vähäinen, koska maa pakkaa talut talvella ja vetää ne ylöspäin. Jos taloa kuumennetaan ympäri vuoden, niin että suojaa roiskeilta, on tärkeää lämmittää sokea alue ja säätiö ympäri kehä (eristys on usein rakennettu loppuun). Tällöin säästämisen vaikutukset eivät ole huomaamattomia.
Uskomme, että TISE: n perusta on vastustuskykyisempi kuin käämitys.

koristelu

Vakiopäällystysratkaisut sopivat paalusäätiöön, kuten muille monoliittisille perustuksille (haudatut ja haudatut nauhat, laatat ja kellarit).
TISE-säätiön tapauksessa viimeistely ei ole ongelma (monet näkevät vaikeuksia viimeistelystä johtuen aukon läsnäolosta), mutta osoittautuvat kalliiksi, koska ne tarvitsevat pehmusteita tai horisontaalisia rintareittejä paneeleiden kiinnittämiseen. Itse rako sulkeutuu sokealla alueella, joka on päällekkäin perustuksen viimeistelyn kanssa. Tämän seurauksena talvella sokea alue ja viimeistely siirtyvät toisiinsa nähden. TISE-säätiö soveltuu myös viimeistelyn teknisiin ratkaisuihin kuten ruuvipinoille.
Pintakäsittelyn näkökulmasta suosittelemme paalun ja nauhan säätiötä.

Kokonaispistemäärä:

TISE: PILABLE BELT
3: 3

johtopäätös:

Numeerisessa pohdiskelussa on vaikea antaa etusija millekään vaihtoehdolle. Kaikki on päättänyt tietyssä tapauksessa ja tulee omistajan sivustosta, budjetista ja mieltymyksistä. Lopuksi on sanottava, että TISE-säätiö ja pile-ja-säätiö ovat yleisiä ja ovat osoittautuneet hyviksi. Ne soveltuvat useimmissa Moskovan alueen paikoissa, ja ne soveltuvat erinomaisesti raskasmökkeihin.