Mitä tehdä, jos unohdit järjestää vedenpitävyyden säätiön ja jalustan välille

Kysymys: bartkaramba

Voisitteko kertoa minulle, mitä tehdä, jos anti-kapillaarin vesitiivistystä ei tehdä? Kattotarvikkeet eivät ole sijoitettu pohjan ja seinän väliin, minkä vuoksi syksystä kesäksi seinät muuttuvat märiksi ja multa näkyy.

Kommentit

Hei Kirjoita seinien, pohjan, kellarin korkeuden materiaali. Tarkista myös, onko sokea alue, katon ylitysmäärä.

Keittiö on valmistettu tiilestä ja pohjakerroksesta, joka on ammuskelun lohkon seinä (hildren lohkot vetävät kosteutta) ja pohja on betonia. huonosti tehty on uudistettava.

Ensin sinun täytyy palauttaa sokea alue ja tehdä se laaja - 900mm ja suurella puolueellisuudella talosta. Ei ole huono järjestää järjestettyä vesivirtaa pitkin katoja katolta, poissa talosta.

Kaikki nämä seinät voidaan vedenpitäväksi 1: n mukaisesti:

Seinien reiät on porattava juuri ensimmäisen riviosan yläpuolella ja 100 mm 2 riviä yläpuolella 2/3. 3/4 seinämän paksuutta. Reikien nousu vaakasuoraan 200 mm, halkaisija 12-18 mm. Reiät on tehtävä ruutupiirikuviolla. Sitten työnnä saman läpimitan omaava putki reikään ja syötä sen läpi akvatron-6: n tai penetronin tai vastaavan seoksen liuos (läpäisevä läpäisevä hydroisolaattori). Putken poistaminen asteittain täyttää koko reiän. Tarjoilee liuos voidaan kiinnittää putkeen, esimerkiksi muovipulloon. Ratkaisu tarttuu nopeasti, älä liuoteta paljon kerralla, käytä ensin. Tee reikiä nappuloilla niin, että seinät eivät heikkene paljon.

Hei, päätin tehdä sen, kun kirjoitit, löysin jälleenmyyjän penetronille ja sitten he kertoivat minulle, että se toimii vain betonissa. Kerro minulle.

Katso valmistajan verkkosivustosta, se on maalattu. Mitä pitäisi käyttää yhdessä tunkeutumisen kanssa. Käytä Penekritia, Peneplagia ja Vaterplagia painevuotojen suhteen ja todennäköisesti kalliimpia. Niitä käytetään yhdessä, mutta missä mittasuhteet tarkistavat sivuston.

Pahoittelen etukäteen, mutta en ymmärrä, mistä porata reikiä lävistimeen. Hän työskentelee tiilen ja lohkojen kanssa. Tai penekrit toimii. Ja se voidaan tehdä saumoilla. Kerro minulle tarkemmin, mutta se on jo hämmentynyt kaikissa näissä lisäaineissa.

Penetronia ei voida käyttää huokosissa, jotka ovat suurempia kuin tietyt kokoiset (0,4 mm, kuten sivustolla), tiilessä on enemmän huokoset. Suurille huokosille on kuitenkin lisäaineita, esimerkiksi Penekrit. Yksinkertaisesti sekoitat Penetronin ja Penekritin ohjeissa ilmoitettuihin mittasuhteisiin (todennäköisesti Penekritin ohjeissa) ja sitä voidaan käyttää tiilien ja lohkojen yhteydessä.

Et löydä tekniikkaa reikien valmistajan verkkosivuilla. Tätä tekniikkaa kehitettiin ja sitä käytettiin useiden talojen seinien, myös vanhojen, seinien vedeneristämiseen (restauroinnin aikana). En kerro kaikkea tekniikkaa (se on liikesalaisuus, ei edes minun). Mutta mikä tuonut sinulle korkeamman pitäisi olla tarpeeksi teidän tapauksessanne.

Yksinkertaisesti ne rakentajat, jotka tekivät vedenpitävyyttä ja kertoivat minulle, että tekniikka käytti akatronia, joten en tiennyt, että ylimääräisiä lisäaineita tarvitaan lävistimeen. Mutta he sanoivat, että kaikki tunkeutuva vedeneristys sopii. Sisältää tunkeutumisen.

Nyt kaikki on selvää, kiitos paljon.

Hei Penetronomilla paljon ongelmia, ja päätin tehdä niin. Aluksi eristin seinät mineraalivillalla ja asensin sivuraiteen ventonaalisen julkisivun periaatteeseen. Ja pohja on eristetty ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Tein kaiken, mitä minulle ilmoitettiin sivustossasi.

Ja se tapahtui - seinät eivät tunnu ja eivät jäädy läpi jo. Seinä ei märkä eikä kuksa. Ongelma-alue on kulma, jossa pesukone seisoo ja ilman sisään ei pääse ilmaa. Ja mielestäni ei ole tarpeeksi lämpöä, koska kylpyhuoneen pinta-ala on 3 * 3, korkeus on 2,30 m, ja yksi jäähdytin. Mielestäni tämä ongelma ratkaistaan ​​lisäämällä lattialämmitys. Ja lämmitetty niin, että se kulki lähelle ulkoseinää, koska tässä on vaarallisin osio. Mielestäni sen pitäisi auttaa.

En myöskään tiedä, miten parhaiten valmistettaisiin seinät laattojen alle minun tapauksessani - kipsi tai pistely kipsilevyllä? Jos kipsilevy, niin siellä on ylimääräinen ilmatilaa ja seinä on lämpimämpi. Mutta pelkään, onko se liota ja kukkii kipsilevy? Kysy, pyydän.

Kuinka paljon pakotetun pakoputken työskentelyä päivässä tarvitaan?

Myös minä teen sokean alueen ja tyhjennyksen kouruihin, kun kirjoitit.

On parempi kipata seinät laattaen, joten se on parasta lämmittää seinää, ja on vähemmän mahdollisuuksia, että se lukittuu.

Pakotettu ilmanvaihto (jos se laskettiin pakotetuksi) pitäisi toimia koko ajan. Mutta kaikki, jotka liittyvät ilmanvaihtoon, on pidettävä sellaisina, ilman laskelmia, ei voida sanoa. Ja ilmanvaihtoa pidetään koko talon (ei yhden huoneen) osalta, ja otosten ja sisääntulojen määrä päätetään ja miten ne toimitetaan. Jos tarvitset tällaista laskemista kotiisi, kysy sitten erillinen kysymys, pyydämme tietoja laskennasta ja lasketaan.

Kaikesta muusta (sokea alue, viemäri, lattialämmityslaite) - kaikki mitä teet oikein.

Hei. Kuinka voin ottaa sinuun yhteyttä? Tarvitsen todella apua. He investoivat taloon yli miljoona ja unohdettiin laittaa ruberoidiin. Jos tämä on minun numero 89265699574

En oikein ymmärrä, kenen pitää ottaa yhteyttä. Jos lukijalla asuu hänen kanssaan eri maissa :). Jos kanssani, se on myös eri maissa, kuten ymmärrän. Jos Svarogin kanssa, hän neuvoo vain sivustolla.

Voit kysyä kysymyksen sivustolta Kysymysvastaus-osassa ilmoittaa tilanne siellä ja lajittelemme sen.

Kiitos ymmärryksestä!

Talo seisoi savella kipuilla olevilla kiveillä. Paalutuspaikat mätänevät 50 vuotta. Muutti kuorta. He asettivat tiilet ympyrän alle kuoren alle, mutta kulmakivet eivät koskettaneet. Täyte kyllästettiin kaivostoiminnalla. Säätiö asetettiin tiiliin, ja etualan ja kellarikerroksen välissä heidät asetettiin kattohuopa ja vuotanut savea. Mutta vaiva on - he unohtivat laittaa (tai edes tuntenut) kattohuopaa. Mitä tehdä nyt? Purako kaikki?

Emme ymmärrä kysymyksiä, joita kysyttiin muiden lukijoiden haaroilta. Jos kysymyksesi on asianmukainen, pyydä sitä Kysymysvastaus-osassa (oranssi painike Kysy kysymys, oikea). Ja ilmoita täysin tilanne.

Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu

Jonkin ajan kuluttua yksityisen tai asuinrakennuksen asukkaat saattavat havaita tiettyjä ongelmia rakennuksen rakennetta vastaavasti. Kellarien tai ensimmäisten kerrosten seinät alkavat "repimään" sisäpuolelta, joskus niiden alla näyttävät pieniä vesivarantoja. Tämä on yksi selkeistä syistä, kun säätiön heikkolaatuinen vedenpitävyys on omia käsiä ja pohjavesien tunkeutumista. Ainoa tie ulos tilanteesta on uudistaa ja palauttaa viemäröintijärjestelmä.

Monet kodinomistajat ihmettelevät, miksi näin voisi tapahtua, ja kuka on syyllinen tilaan. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa tämä johtuu suunnittelijoiden tai urakoitsijoiden virheistä sekä isäntäorganisaatiosta. Yksityisessä rakentamisessa asiakas on viime kädessä syyllinen siitä, että hän ei ole tarkastellut tämän rakennusvaiheen toteuttamisen edellyttämää laatua.

Tarkastellaan tärkeimpiä virheitä, jotka johtavat siihen, että rakennetun talon kellarikerroksen vedenpitävyys on tarpeen:

 1. Vedenpitävyys talon pohjalla periaatteessa. Tämä voidaan tehdä valvonnalla tai puutteellisuuden vuoksi, esimerkiksi kuivan maaperän tapauksessa, jossa pohjavesi sijaitsee yli 10 metrin syvyydessä.
 2. Säätiön huonolaatuisen vedenpitävyys on yksi yleisimmistä syistä, jotka johtavat työn toistumiseen. Tämä voi johtua siitä, että työntekijöillä ei ole tarvittavaa pätevyyttä, eikä niissä kiinnitetä erityistä huomiota prosessiin.
 3. Käytä materiaaleja, jotka eivät täytä niitä vaatimuksia, joita talon kellarissa on.

Köyhän pohjan vedenpitävyyden tulokset

Menetelmät valmiiden talojen pohjan vedenpitävyydelle

Jos rakennusta on jo rakennettu ja otettu käyttöön, jos vuokralaiset löytävät ongelman vuosia asumisen jälkeen, sinun ei pidä epätoivoa, koska voit ja tarvitsee vedenpitävää säätiötä omalla kädelläsi tai erikoistuneiden järjestöjen avulla. Tämän tyyppisen työn suorittaminen on monella tapaa fyysisesti ja taloudellisesti kalliimpaa. Joka tapauksessa vanhan talon peruskorjaus vaatii paljon vaivaa ja kärsivällisyyttä.

Obamazoe pystysuorien pintojen eristäminen

Yksinkertaisin, mutta myös vähiten laadukas tapa, joka on käytettävissä itse tekemiseen, on vedenpitävyys. Työn päävaiheiden sarja on seuraava:

 1. Jos talon ympärillä on jo säätiön sokea alue - se on purettava kokonaan. Joten viimeistely kellarin kellarista.

Valssattujen materiaalien eristys

Obmazochnaya vedenpitävä säätiö omalla kädellään jo rakentanut home bitumimastilla ei useinkaan täytä sille asetettuja suuria vaatimuksia, koska hauraat koostumukset voidaan hävittää mekaanisesti myös soraa maaperästä. Tämä haitta puuttuu eristyksestä, joka suoritetaan telan materiaalien - kalvojen tai kalvojen avulla.

Talon nauhan perustuksen alustava valmistus on samanlainen kuin edellä kuvattu. Usein liimaustela-aineet suoritetaan yhdessä bitumimastin käytön kanssa, joka suorittaa alustan alapuolella olevat toiminnot. Päällystyksen päätyttyä ja päällystyseristyksen käyttäminen viimeiseen asti, jähmettymiseen asti.

Seuraavaksi tee tarravalssimateriaaleja. Joillakin niistä on esiasennettu liimauslinja, joka yksinkertaistaa asennusprosessia huomattavasti. Liimattomista kalvoista käytetään erityisiä polymeerikoostumuksia. Ennen tarraa bitumimastia esikuumennetaan kaasujousella. Se parantaa liimausta.

Valssattu vedeneristyskanta

Pohjaveden pääsyn estämiseksi kalvot vapautetaan maahan pohjan pohjan lähelle 0,2-0,3 metriä. Lisäksi on noudatettava seuraavia sääntöjä pohjaeristyksen vedeneristykseen valssausmateriaalien kanssa:

 • Kellarin vedeneristyskyvyn parantaminen auttaa asettamaan muovista tai galvanoidusta langasta valmistetun ohuen vahvistusverkon liima-aineesta;
 • On välttämätöntä suorittaa päällekkäin pystysuorat kangastyypit keskenään vähintään 10 cm;
 • Jos on tarpeen asettaa yksi arkki pystysuoraan toiselle, on välttämätöntä olla päällekkäin vähintään 20 cm. Samanaikaisesti yläosa on sijoitettava alaosaan eikä päinvastoin.
 • Alustan vedenpitävyys on mahdollista tehdä laadullisemmaksi, sillä se on suorittanut useita kerrosta liimaamalla arkkimateriaaleilla.
sisältöön ↑

Vedeneristysrakenteiden seokset

Toinen yksinkertainen tapa tehdä säätiön vedeneristys omalla kädellä jo rakennetulla rakenteella on soveltaa erityisiä kipsiseoksia talon pohjan pystysuorille ulkoisille rakenteille. Normaali sementtilaasti ei näihin tarkoituksiin sovi korkean hygroskooppisuuden vuoksi. On välttämätöntä ostaa sekoitteita, joissa on polymeeritäyte, joka peittää betoniporeja.

Vanha pohja vedenpitävä omalla kädelläsi kastelumenetelmällä suoritetaan samalla tavalla kuin edelliset näkymät sen jälkeen, kun talon koko perustus on vapautettu kokonaan maasta. Jos pohjavesi on matala ja siellä on työpaikalla, et voi tehdä ilman viemärijärjestelmää omiin käsiisi. Sen tehtävänä on maksimoida kosteuden poisto paikan päällä.

Vedenpitävä vedeneristys rakennusten seoksilla

Puhdistetun pohjan on kuivoitettava ja levitettävä siihen kaksi kerrosta tavanomaista rakennusalustetta käyttäen turvalangaa. Sen päälle levitetään tasaisella kerroksella polymeeripitoista kipsiä, jonka paksuus on noin 1 cm. Kun pohjakerros on täysin kovettu, levitetään kaksi kerrosta, joista jokainen on yhtä kuin edellinen. Näin ollen rakennetun talon pohjan vedenpitävyyden kokonaispaksuus olisi noin kolme senttimetriä.

On huomattava, että kaikista edellä kuvatuista vaihtoehdoista tämä menetelmä on nopein, edullinen tehdä se itse ja vähiten taloudellisesti kalliiksi.

Ulkopuolinen vedeneristys talon sisällä

Jos talossa on kellari, on mahdollista tehdä pohjan vedeneristys sisäpuolelta. Mutta tämä tekniikka on monimutkainen, vaatii erikoisrakennustarvikkeiden käyttöä, vuokrauksen kustannukset ovat verrattavissa ulkoisen eristämisen kustannuksiin.

Sisäpuolen vedenpitävyys tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Tutkimus perustuksen sisäpinnasta halkeamien läsnäolosta;
 2. Talon pohjan tasossa suoritetaan sarja syviä reikiä kulmassa 45 ° horisonttiin.
 3. Kompressorilla puhalletaan reikiä sementtipölyn poistamiseksi;
 4. Reikiin ruuvataan erityisiä vastaanotto-johtavia laitteita, joita kutsutaan injektoreiksi;
 5. Yhdistämällä erityinen ruiskutuslaitteisto paineen alaisena erikoiskoostumuksia pumpataan reikiin, mikä lisää huomattavasti betonin kosteutta.
sisältöön ↑

Pohjan vedeneristys yläosassa

Vaikein tyyppi on ns. Horisontaalinen vedeneristys. Se toteutetaan talon pohjan yläpuolella seinien materiaalin liitoskohdassa. Jos sitä ei ole, tiilet, lohkot tai puurakenneelementit alkavat nopeasti romahtaa betonista tulevan kosteuden vaikutuksesta.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Rakennetun talon pohjan vaakasuora vedenpitävyys on useita tapoja, jotka vaihtelevat seinien materiaalin mukaan. Yksinkertaisin tyyppi on puisen lokin tai hirsitalon suoja.

Vaakasuora pohja suojaa puiset seinät

Vedenpitävyys säätämällä omilla kädillä sen yläpäässä on perinteisesti toteutettu liimaamalla ja rullalla vedeneristämällä. Kun kyseessä on talo, jonka seinät ovat puumateriaaleja, prosessi on seuraava:

 1. Kehys on valmiiksi ommeltu kaikille seinille pitkän levyn avulla, joka on vähintään tuumaa paksu. Kaksi kruunua ruuvataan kuusen läpi kahdella itsekierteellä varustetulla ruuvilla tai kaksi 100 kynää. Tämä tekniikka estää osien mahdollisen siirtymisen toisiinsa nähden, kun nostetaan hirsitalon rakennetta.
 2. Jokaista nurkkaa sijoitetaan vuorotellen ja nostetaan 5-10 cm: n päällä, lähettämällä koko rakenne lisätukiin;
 3. Talon vapautetun perustuksen yläreuna on päällystetty bitumimastilla tai sulatettavalla lämmitetyllä bitumilla;
 4. Kattotiiliä kääritään kahteen kerrokseen.
 5. Vähitellen rakenne heikkenee käsitellylle alustalle ja lisälastat poistetaan.

Säätiö suojaa puuseinän alle

Tiivisteen perustan vedeneristys

Vaalean vedenpitävyyden vaikein vaihtoehto on suorittaa tällainen työ tiili- tai lohkotalossa. Vaikeus on se, että nämä kaksi rakennetta on erotettava toisistaan, ja ne on yhdistetty sementtilaastilla kehällä. On parempi antaa tehtäväksi ammattilaisille, sillä se on vedenpitävä säätiö, jos talo on jo rakennettu, käytännöllisesti katsoen mahdotonta käyttää tätä tekniikkaa omalla kädelläsi.

Luettelo toimista tässä tapauksessa näyttää seuraavanlaiselta:

 • Määritä yhteisen pohjan ja muurauspaikka;
 • Pienet kappaleet hiomakoneella leikkaavat osan seinien materiaalista;
 • Tuloksena oleva ontelo on täytetty bitumi- ja kateaineella;
 • Jäljelle jäävä tila asetetaan sementtilaastilla ja sen annetaan kiinteytyä kokonaan.
sisältöön ↑

Vaakasuuntaisen eristyksen tunkeutuminen

Samoin pystysuora läpäisevyys voidaan tehdä vedenpitäväksi pohjaksi seinien liitoskohdassa. Prosessitekniikka ei poikkea edellä kuvatusta prosessitekniikasta. Ero on vain betonipohjan porausreikien suunnassa. Se kulkee tarkasti vaakatasossa. Reiän korkeus ei saa ylittää 10-15 cm. Paremman läpäisevyyden vuoksi täytetty liuos suositellaan lämmittävän 35 ° C: seen.

Unohda rakentaa vedenpitävyys seinän ja pohjan välille: kuinka korjata virhe

Kerro, kuinka oikaisimme virheemme. Nimittäin: ne unohtivat asettaa vedenpitävyys (ruberoidi) perustuksen ja silikaattilohkojen väliin. Tämä on kuisti ja sitä ei kuumenneta. Sisäilman kosteus.

Itse asiassa kaasusilikaattilohkojen lohkot, koska niiden huokoinen rakenne on kyky imeä, kuten sieni, suuri määrä kosteutta.

Kuitenkin horisontaalisen vedenpitävyyden puuttuminen ei ehkä ole ainoa kosteuden lähde. Lattian merkityksetön vedenpitävyys, ulkopuolisen kipin puuttuminen, metallin tai asbestisementin katon kondensoituminen seinälle tuulettimen tukialueella, ilmanvaihdon puute aiheuttaa myös kosteuden lisääntymistä. Lisäksi sateessa ja sumussa sytyttämättömässä huoneessa kasteaikana kaasusilikaatti imee jonkin verran ilmakehän kosteutta riippumatta vedenpitävyyden läsnäolosta alhaalta.

Mainitsen myös, että säätiö voi "kuivua" järjestämällä maanalaisen vedenpoiston. Tämä ei ratkaise ongelmaa 100%: lla, mutta vetää merkittävän osan vedestä maanalaisista rakenteista. Pääasiassa on oltava paikka viemäriveden tyhjentämiselle.

Nyt noin "unohdettu" vedeneristys. Sen lisäksi, että se on erityisen vaikeaa ja kallista, on kaksi tapaa tehdä se. Erittäin aikaa vievää ja halpaa materiaalia. Toinen ei ole niin työläs, mutta materiaalit maksaa penniäkään. joten:

Teknisestä näkökulmasta ratkaisu on alkeellinen, mutta suorituskykyä vievästi. Alareunassa, jossa vedenpitävyys on "unohdettu", seinämä puretaan. Ei kaikki yhtä aikaa, tietenkin, mutta osittain. Suosittelemme, että puolet lohkosta poistetaan lohkon läpi, koska kaasusilikaatti on helppo leikata. Sitten työ voidaan tehdä neljässä vaiheessa. Me leikimme muurausmateriaalin kappaleen, kiinni vettähylkivä matto, ei ainoastaan ​​kateaineita, vaan korkealaatuista bitumipolymeerilevyä materiaalia, joka perustuu lasikuituun. Reunoilla sinun täytyy jättää marginaali muutaman senttimetrin, sitten liimaa vierekkäisiä palasia. Laitamme poimutetun puoliskon lohkosta takaisin varovasti saumojen varalta ja odotamme 3-4 viikkoa saadaksemme tarvittavan vahvuuden. Sitten toistamme, mutta ei seuraavalla rivillä, mutta rivillä. Kesällä voit tehdä tämän työn. Valitettavasti seinäpäällyste, jos sellainen on, täytyy palauttaa.

Injektointimenetelmä (hydrofobisointi) perustuu vaakasuoran hihnan seinän materiaalin syntymiseen, joka on kyllästetty valmisteen kanssa ja joka antaa seinille vedenpitävät ominaisuudet. Tarpeet (jos sellaisia ​​on) täytetään erityisillä sementtieristyskorjausyhdisteillä. Seinässä noin 90% syvyydestä porataan kaltevilla läpivientireikiillä, joihin on kaadettu erityisiä nesteitä, jotka voivat sisältää orgaaniset piiyhdisteet, metallisuolat ja polymeerikomponentit.

Lääke imeytyy vähitellen muuraukseen tai betoniin, se pumpataan kuoppiin paineen alaisena tai panna injektiot pariksi viikoksi kaivoon, joka on periaatteessa samanlainen kuin kuopat. Tietyille seinämateriaaleille on suositeltavaa käyttää nestemäisiä koostumuksia, mutta viskooseja polymeeri-sementtiseoksia. Nesteet ja seokset kyllästyvät muuraukseen ja betoniin huomattavaan syvyyteen ja muodostavat niiden sisällä vedenpitävät kiderakenteet, jotka kosteuden kanssa ja kosteuden vaikutuksen alaisina parantavat vain niiden vedeneristysominaisuuksia.

Tällaisten materiaalien valmistajia on melko vähän ja kukin niistä on kehittänyt melko laajoja ja yksityiskohtaisia ​​vuokaavioita tällaisesta työstä. Kutakin koteloa ja tyyppistä seinämateriaalia voidaan soveltaa erilaisiin teknisiin ratkaisuihin ja korjaustyypin tyyppiin, yhdistelmien määrä on melko suuri. Vedenpitävä vedeneristys tulee olla erikoistuneessa yrityksessä, joka on valmistajan jälleenmyyjä. Tässä tapauksessa johtajalla on tarvittavat tiedot, pystyy valitsemaan oikein tarvitsemasi tapahtumat ja vesihöyrystimet. Sinun on ensin kiinnitettävä seinän ja pohjan kunto: materiaalit, paksuus, aukot, nivelet. Suosittelemme ottamaan valokuvia.

Tällaisten materiaalien vakiintuneista tavaramerkeistä ovat saksalaiset Remmers, italialainen Sika, puolalainen Voodrone, kotimainen Penetrat ja Izotech. Luettelo ei ole täydellinen.

Koska kaasasilikaatti on materiaalia, jossa on avoimet ja melko suuret huokoset, ei ole tosiasia, että se voidaan kyllästää. Voi olla parempi, että leikkaus ei ole seinän pohjalla vaan pohjan ylävyöhykkeellä. Yhdessä materiaalin kanssa saat ohjeet työn tekemiseen: mistä etäisyydestä poraa kuopat, kuinka monta pumppausta, jne. Huomaa, että reseptejä on noudatettava mahdollisimman tarkasti, eikä yritä säästää. Muuten ponnistelut voivat kadota turhaan. Jos kaikki tehdään tarpeen mukaan, luodaan luotettava ja erittäin kestävä vedeneristyseste.

Menetelmän pääasiallinen haitta on erityisten valmisteiden korkea hinta.

Miten kunnolla vedenpitävä säätiö?

Suurin osa säätiöstä sijaitsee maanpinnan alapuolella tai sen alapuolella. Näin ollen on suojeltava pohjaveden tai luonnollisen sademäärän vaikutuksia vastaan ​​- erityinen tekninen toimenpide tehdään yleisellä nimityksellä "perustus vedenpitävyys".

Tämän menettelyn ydin on ottaa käyttöön tai pinnoittaa voimansiiman pintaa aineilla, materiaaleilla, jotka estävät nesteen tunkeutumisen rakenteen rakenteeseen.

Vedeneristys - rakennuksen suojaaminen veden tunkeutumiselta, kemiallisten nesteiden rakenne tai sen rakenne.

toiminnot:

 1. Estää nesteen pääsemistä rakennuksen rakenteeseen.
 2. Se toimii vedenpitävänä kalvona, joka suojaa tukirakenteen pohjan kosteuden kyllästymiseltä.
 3. Se suojaa veden tunkeutumiselta pohjaan rakennetulle rakennukselle.

Pitääkö minun tehdä?

Vedenpitävien töiden suorittamiseen liittyvät tärkeimmät perusteet:

 1. Puupohja, joka on valmistettu kestävistä puun lajikkeista, esimerkiksi kuusesta, männystä. Veden vuorovaikutus aiheuttaa:
  • Turvotus, pylvään poikittaisten ja pitkittäisten ulottuvuuksien kasvu johtaa tukiosan vääristymään, mikä vuorostaan ​​aiheuttaa koko talon siirtymisen.
  • Kosteuden tunkeutuminen puuhun aiheuttaa tuhoutuneen bakteerin kehittymistä, joka tuhoaa tuotteen rakenteen.
  • Muotti ja sieni alkavat kasvaa suojaamattomalla pohjalla, mikä myös edistää rakenteellisen lujuuden hajoamista.
  • Puu, koska sen sisäinen rakenne alkaa pumpata kapillaarien läpi pohjaveteen koko maanpäällinen rakenne, joka johtaa negatiivinen vaikutus koko talo-alakerrassa on kosteus-, hometta, sientä alkaa kasvaa, se kannattaa pahalle.
 2. Tiili- tai betoniperusta. Molempien materiaalien sisäinen koostumus on hienojakoinen rakenne, joka edistää erilaisten nesteiden hyvää absorptioa. Tämä aiheuttaa:
  • Kosteuden ulkonäkö kellarissa ja alakerrassa.
  • Muotin muodostuminen, sienten kasvaminen, jotka luovat riitojaan, jotka voivat vahingoittaa tässä rakennuksessa elävien ihmisten terveyttä; Se on erityisen vaarallista ihmisille, joilla on allergisia reaktioita.
  • Märkä lattia tai seinät - tämä on yleinen mikroilmaston heikkeneminen.
  • Kosteus aiheuttaa vahinkoa, kun puulattian tai koristelevyjen tuhoutuminen esimerkiksi laminaatti paisuu, liitossaumat hajoavat; tämän lisäksi on todennäköisesti kuorinta tapetit seinistä.
  • Talvikaudella betonin tai tiilen mikrorakenteessa oleva kosteus voi kovettua, muodostaen kiteitä, jotka laajenevat, puolestaan ​​rikkovat perusmateriaalin eheyttä.

Missä tapauksissa he eivät:

 1. Rakennus sijaitsee alueilla, joilla pohjavesi on alhainen - alle 1,5-2 metrin päässä maan yläreunasta ja vähäisestä sademäärästä. Näissä tapauksissa koko kosteudelle on aika jakaa maatilavuuteen ja se, joka vielä saavuttaa perustan, ei pysty luomaan tarvittavia hydrostaattisia paineita nousemaan seinän alkuun.
 2. Voimakentän rakenne on tehty paalun perustuksen tai grillauksen mallin mukaan vaakasuorilla alueilla vähintään 30-50 cm: n alapuolella. Ilmavälin läsnäolo antaa kosteuden nousevan maanalaisesta osasta höyrystymään estäen siten liikkumisen koko taloon.
 1. Vaakasuora. Sitä käytetään paikoissa, joissa pohjavesivarasto on korkea, metrin korkeudesta ylöspäin. Tällöin suoritetaan myös viemäröintijärjestelmä ylimääräisen nesteen poistamiseksi.
 2. Pystysuora. sisältää:
   • bitumipinnoitetut pinnoitteet;
   • liimausvalssimateriaali;
   • eristys kipsillä;
   • läpäiseviä suojaavia aineita;
   • maalimateriaalin käyttö yleisellä nimellä "nestekumi";

Minkä tyyppinen valinta riippuu säätiön tyypistä:

 1. Monoliitti, joka on kiinteä betonilaatta, on suositeltavaa eristää luomalla kerros kattohuopia, jotka on kiinnitetty yhdessä sulan bitumin tai mastiksin kanssa. Päitä suojataan päällystys- ja maalausmenetelmällä, jossa käytetään mastisia, bitumia, "nestekumia".
 2. Hihna on eristetty käyttämällä bitumia, mastista, läpäisevää eristystä tai "nestekumia", ja ennen asennusta paksuille polyeteenikalvoille tai katemateriaaleille valmistettu eristekerros asetetaan murskatun kivirakenteen kerrokseen. Nämä vaihtoehdot soveltuvat paalun tai pylväsvoiman rakentamiseen.
 3. Tiilikuvio on luotettavasti suojattu telapinnoitusmenetelmällä.

Kuinka tehdä se itse?

Perussäännöt:

 1. Vedenpitävyysmenetelmän tulisi olla koko perustuksen maanalainen osa.
 2. Lohkon tai tiilen osien välisiä saumoja samoin kuin yksittäisten betoniosien liitoksia on käsiteltävä erikseen ennen yleissuojausta.
 3. Kun pohjaveden syvyys on yli yhden metrin, on tarpeen tehdä salaojitus haudattujen kellarien ympärille.
 4. Tehokkaiden toimien tehostamiseksi on tarpeen tehdä koko rakennuksen ympärillä vähintään 50 cm leveä sokea alue.

Kasa tai paalusäätiö

 1. Betonin paalut ennen upottamista maaperään peitetään 2-3 kerroksella bitumimateriaalia tai käsitellään läpäiseviin aineisiin.
 2. Metalliporautuneet paalut on maalattu korroosionestoaineilla.

Strip-säätiö

 1. Ennen betonin asettamista kaivannon pohjalle, ristikkotyynyn päälle, aseta yksi tai kaksi kerrosta kattohuopia tai katemateriaalia.
 2. Vahvuusrakenteen tulisi mennä pinnalle 10-50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 3. Pystysuoria seiniä ja vaakasuoraa tukipintaa pintaan päin peitetään sulalla bitumilla, mastilla, "nestekumilla" tai lävistämällä vedeneristys.
 4. Luotettavuutta varten on mahdollista asettaa ylimääräisiä valssattuja eristyskerroksia pohjan ulkoreunalle.
 5. Seinien ja kattojen rakentamisen päätyttyä sokea on järjestetty sokea alueelle, joka antaa vahvuutta ja vastustuskykyä sademäärän vaikutuksiin.

Monoliittinen säätiö

 1. Valmistetulle alustalle asetetaan paksu muovikalvo; nahkojen vierekkäisten maalausten on oltava vähintään 20 cm; kiinnitys tehdään Scotch-nauhalla.
 2. Levyn pinta-alasta ja paksuudesta riippuen eristysmäärä voi olla 2-3 kerrosta.
 3. Monoliittisen perustuksen sivupinnat käsitellään samalla tavalla kuin nauhalla;
 4. Parantaa tiivistys vaikutus levyn järjestettyjen rakenteiden ympärille ylimääräinen vyö - näkee kaivannon syvyys ja leveys.50sm 30, joka on järjestetty samankaltaisuus nauhat perusta, mutta käyttäen vähemmän betonien laatu; etäisyys päätuotteesta on 50 cm;
 5. Sisäänrakennetun sähkölevyn sisäpuoli käsitellään pinnoitemateriaaleilla tai käytetään tunkeutuvia yhdisteitä.

Esivalmistettu tiili- tai lohkopohja

 1. Pinta puhdistetaan liuoksen virtauksilta, likaa; muurausliitokset olisi kirjonta.
 2. Saumojen käsittely tapahtuu päällystyseristyksellä.
 3. Pystyosa käsitellään bitumimateriaalilla, johon valssattu materiaali liimataan päällekkäin: kattolevy, kateaine, bikrost ja muut.
 4. Lisäksi saumoja voidaan lämmittää sulattamaan komponentit paineilmalla tai kaasupolttimella - tämä lisää levytilojen luotettavuutta ja lisää liitoksen kireyttä.

Neuvonta: jos on mahdollista, on parempi käyttää ruiskua, joka tietyllä paineella syöttää ratkaisun saumoihin - tämä varmistaa penetraation
Minkä tyyppinen valinta riippuu säätiön tyypistä:

 1. Monoliitti, joka on kiinteä betonilaatta, on suositeltavaa eristää luomalla kerros kattohuopia, jotka on kiinnitetty yhdessä sulan bitumin tai mastiksin kanssa. Päitä suojataan päällystys- ja maalausmenetelmällä, jossa käytetään mastisia, bitumia, "nestekumia".
 2. Liukuhihna eristettiin bitumia mastiksi, tunkeutuu eristys tai "nestemäinen kumi", ja, ennen asennusta, kerros murskattu kivi vaadittuun suunnitteluun eristekerros on vahvistetut paksu polyeteenikalvo tai kattohuovalla. Nämä vaihtoehdot soveltuvat paalun tai pylväsvoiman rakentamiseen.
 3. Tiilikuvio on luotettavasti suojattu telapinnoitusmenetelmällä.

Kuinka tehdä se itse?

Perussäännöt:

 1. Vedenpitävyysmenetelmän tulisi olla koko perustuksen maanalainen osa.
 2. Lohkon tai tiilen osien välisiä saumoja samoin kuin yksittäisten betoniosien liitoksia on käsiteltävä erikseen ennen yleissuojausta.
 3. Kun pohjaveden syvyys on yli yhden metrin, on tarpeen tehdä salaojitus haudattujen kellarien ympärille.
 4. Tehokkaiden toimien tehostamiseksi on tarpeen tehdä koko rakennuksen ympärillä vähintään 50 cm leveä sokea alue.

Kasa tai paalusäätiö

 1. Betonin paalut ennen upottamista maaperään peitetään 2-3 kerroksella bitumimateriaalia tai käsitellään läpäiseviin aineisiin.
 2. Metalliporautuneet paalut on maalattu korroosionestoaineilla.

Strip-säätiö

 1. Ennen betonin asettamista kaivannon pohjalle, ristikkotyynyn päälle, aseta yksi tai kaksi kerrosta kattohuopia tai katemateriaalia.
 2. Vahvuusrakenteen tulisi mennä pinnalle 10-50 cm maanpinnan yläpuolelle.
 3. Pystysuoria seiniä ja vaakasuoraa tukipintaa pintaan päin peitetään sulalla bitumilla, mastilla, "nestekumilla" tai lävistämällä vedeneristys.
 4. Luotettavuutta varten on mahdollista asettaa ylimääräisiä valssattuja eristyskerroksia pohjan ulkoreunalle.
 5. Seinien ja kattojen rakentamisen päätyttyä sokea on järjestetty sokea alueelle, joka antaa vahvuutta ja vastustuskykyä sademäärän vaikutuksiin.

Monoliittinen säätiö

 1. Valmistetulle alustalle asetetaan paksu muovikalvo; nahkojen vierekkäisten maalausten on oltava vähintään 20 cm; kiinnitys tehdään Scotch-nauhalla.
 2. Levyn pinta-alasta ja paksuudesta riippuen eristysmäärä voi olla 2-3 kerrosta.
 3. Monoliittisen perustuksen sivupinnat käsitellään samalla tavalla kuin nauhalla;
 4. Parantaa tiivistys vaikutus levyn järjestettyjen rakenteiden ympärille ylimääräinen vyö - näkee kaivannon syvyys ja leveys.50sm 30, joka on järjestetty samankaltaisuus nauhat perusta, mutta käyttäen vähemmän betonien laatu; etäisyys päätuotteesta on 50 cm;
 5. Sisäänrakennetun sähkölevyn sisäpuoli käsitellään pinnoitemateriaaleilla tai käytetään tunkeutuvia yhdisteitä.

On mahdollista käyttää kattohuopia tai ruberoidia, mutta tämä edellyttää merkittäviä rahoituskustannuksia:

Esivalmistettu tiili- tai lohkopohja

 1. Pinta puhdistetaan liuoksen virtauksilta, likaa; muurausliitokset olisi kirjonta.
 2. Saumojen käsittely tapahtuu päällystyseristyksellä.
 3. Pystyosa käsitellään bitumimateriaalilla, johon valssattu materiaali liimataan päällekkäin: kattolevy, kateaine, bikrost ja muut.
 4. Lisäksi saumoja voidaan lämmittää sulattamaan komponentit paineilmalla tai kaasupolttimella - tämä lisää levytilojen luotettavuutta ja lisää liitoksen kireyttä.

Vinkki: jos on mahdollista, on parempi käyttää ruiskua, joka tietyllä paineella syöttää ratkaisun saumoihin - tämä varmistaa nestemäisen aineen tunkeutumisen pienimpiin muurausreikiin.

Vihje: on suositeltavaa käämittää telan eriste alapinnan vaakasuoralla pinnalla - saat yhden luotettavan eristysmallin.

Kun kaikki työvaiheet ja tarvittavien materiaalien käyttö on asianmukaisesti toteutettu, voit olla varma, että sisäilmasto luodaan sopivaksi ihmisen asumiselle.

Korjaus kellarin vedenpitävä talo

Pitkän sateen, raskas tulvien tai pohjaveden liiallisen nousun aikana monien yksityisten talojen omistajat saattavat joutua kohtaamaan kellariin tulvan ongelman. Syynä tähän on säätiön vedenpitävyys tai sen täydellinen poissaolo. Ennen kuin käytät asiantuntijoiden apua, voit yrittää korjata ongelman omiin käsiisi.

Vedenpitävyys ennen korjausta arvioidaan tutkittavan pohjan rei'illä. Jos se on rikki, on tarpeen palauttaa se, jos se on poissa - tehdä se uudestaan. Jos vesi kulkee maan alla, niin ennen vedenpitävyyttä sinun on vahvistettava seiniä. Tätä varten kesällä veden lähdön jälkeen lattian seinät peitetään tiilillä ja lattia kaadetaan betonin liuoksella. Ennen maaperän täyttämistä on syytä hyvin painautua. Tämän jälkeen voit siirtyä suoraan vedenpitävyyteen. Ensinnäkin se on tehty säätiön ulkopuolelta.

Tässä artikkelissa opit, mitä tehdä, jos kellarin ja kellarin vedeneristys on rikki.

Vanerin korjaus säätiön vedenpitävyyden vastaisesti

On olemassa useita erilaisia ​​vedeneristyksiä - okleechnaya (rulla), pinnoite (maalaus), tunkeutuva, asennettu. Maahanpääsyä parhaiten saatavilla ovat kaksi ensimmäistä tyyppiä.

Okleechnoy-vedeneristyskäyttöön käytetään erikoismateriaaleja. Tunnetuimmat ovat kattohuopa ja ruberoidi. Ne liimataan pohjaan erilaisten vedenpitävien mastisten, esimerkiksi bitumien avulla. Vedeneristämisen tekeminen tehdään sekä pohjan ulkopuolelta että sisäpuolelta (jos talon alta on kellari). Kun korjataan perusvesieristys omalla kädellä, ennen liittämistä on tarpeen puhdistaa ja tasata pohjan pinta korjaamaan halkeamia. Leikkaa sitten katelevy tai kattohuopa vaaditun pituisen palan avulla, puhdista ne suojapinnoitteen yläkerroksesta (paremman liimauksen vuoksi) ja rullata ne rulliksi helpottamaan niiden käyttöä. Levitä kuumaa muovia pohjan valmistetulle pinnalle, laita heti valmiiksi valmistettu materiaali ja peitä toinen kerros mastista. Paremman luotettavuuden varmistamiseksi voit tehdä kaksikerroksisen eristyksen. Sitten toinen kerros eristemateriaalia levitetään välittömästi masten yläkerrokseen ja peitetään uudelleen mastiksella.

Jos varat sallivat toly- ja ruberoidien sijaan, voit käyttää uuden sukupolven valssattuja materiaaleja, kuten lasikuitua, lasikuitua, polyesteriä. Ne ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Obmazochnoe vedeneristys korjatessaan säätiötä omilla käsillä

Vedeneristys maalataan tai maalataan vedeneristysmastin perustuspinnalle. Yksinkertaisimmassa muodossaan tämä on bitumimateriaalia, mutta se on lyhytikäinen. Lisää hyväksyttävää materiaalia ovat erilaiset sementti-polymeerimastit. Ne ovat sementin kuiva seos, jossa on polymeeritäyte. Polymeerit antavat mastisen elastisuuden ja lujuuden, mikä sallii tällaisen vedenpitävyyden vastaamasta perustan värähtelemiseen ja pieneen siirtymiseen. Se ei ole niin hauras kuin bitumi ja kestävämpi.

Synteettiset hartsit ja bitumi-lateksi-mastit ovat erinomaisia ​​materiaaleja vedenpitävyyden pinnoittamiseksi. Voit myös käyttää asfalttia.

Vedenpitävät materiaalit ovat sementtiä, johon on lisätty erilaisia ​​kemiallisesti vaikuttavia aineita. Nämä aktiiviset lisäaineet tunkeutuvat kellarin pintaan kostutettuna ja sen huokosissa muodostavat eräänlaisen korkin, joka on kosteutta läpäisemätön.

Kun pohjavesi nousee kellarin ja kellarin vedeneristyskorjauksen aikana, on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä (jos sitä ei rakenneta rakentamisen aikana). Tapaus on melko hankala, mutta lopulta ratkaisee ongelman tulvista. Tätä varten kaivaa kaivanto noin 0,5 m syvemmältä sen alapuolelta pohjakerroksen varrella. Kaivossa asetetaan toisiinsa yhdistetyt rei'itetyt putket, jotka keräävät vettä ja tyhjenevät sen pakoputken keräimeen.

Purkausputki on kytkettävä joko esikaupunkialueen pienimpään osaan sijoitettuun keräyskaivoon tai luonnolliseen vedenottoon (virta, lampi, kaura). Täten vedenpoistojärjestelmän kautta ylimääräinen kosteus tyhjennetään talosta.

Modernit menetelmät kellarin ja kellarin vedeneristämiseen jo rakennetussa talossa

Yksi rakentamisen tärkeistä olosuhteista on laakeriosuuden suoja kosteudelta. Ongelmaa pahentaa se tosiasia, että tässä tapauksessa tekniikan loukkauksia on vaikea valvoa ilman osia pohjasta. Voi käydä niin, että ostetun talon toiminnassa oli ongelmia. Tai toinen tilanne: rakennus on rakennettu kaikkien standardien mukaisesti, mutta sillä on jo melko pitkä käyttöikä ja se on korjattava. Kaikissa näissä tapauksissa sinun on vedenpitävä säätiö omalla kädellä jo rakennetussa talossa.

Eristysmenetelmät

Ei ole mainintaa tällaisista lisätoiminnoista, kuten säätö- tai kuivatuslaitteiston. Nämä toimenpiteet liittyvät säätiön suojaamiseen kosteudelta, mutta itse asiassa eristys ei ole. On tärkeää, että ilman näitä töitä vedenpitävyys voi olla merkityksetön, joten sinun ei pidä unohtaa niitä.

Säätiö on suojattava vedestä.

Tärkein ongelma syntyy kaistaleperusteissa kodeissa, joissa on kellari. Eristyksen tarve voi ilmetä seuraavissa tapauksissa:

 • tekniikan rikkominen talon rakentamisessa (vedenpitävyys tai sen laadun puute);
 • aineiden hajoaminen ajan myötä (ikääntyminen, korjaus vaaditaan);
 • pohjavesien nousu, mikä johtaa talon nauhan perustuksen tulviin kellarin läsnäollessa.

Valitse sopiva vaihtoehto seuraavista vaihtoehdoista riippuen ongelman syystä ja sen koosta:

 • pystysuora eristys;
 • rulla pystysuora eristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • ruiskutussuoja rakennetun talon kellarista;
 • diffuusiokalvojen käyttö;
 • asennetut menetelmät.

Vedeneristyslaite, jos se puuttuu, riittämätön tai epäkuntoinen

Tässä on äärimmäisen tärkeää selvittää yksi asia: eristysjärjestelmä on täysin poissa tai vain pystysuojaa suojaa jätetään huomiotta. On huomattava, että jos rakenne ei tarjoa materiaalin vaakasuuntaista sijoittamista, mitään ei voida tehdä tämän kanssa purkamatta talon perustusta.

Voit poistaa kellarin kosteuden ja estää rakenteiden tuhoutumisen, voit tehdä työtä sisä- tai ulkopuolelta. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, koska on tarpeen kaivaa maata rakennuksen kehän ympärillä, mutta oikeampi.

Kosteuden suojaus ulkona

Jotta voidaan korjata puutteellinen vedeneristys tai korjata tilanne, kun se ei ole täysin ulkoisella tavalla, työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

Ulkoinen tapa suojata pohja kosteudelta

 1. Kaivaa perustukset ulkona.
 2. Jos liuskan alapinnan ympärillä ei ole valua, se on tehtävä käsin. Putkien sijainti maahan on säädetty siten, että ne ovat 30-50 cm alempia kuin pohjan pohja ja ne ovat enintään 1 metrin päässä kellariseinistä.
 3. Seuraava vaihe on säätiön tilan arviointi. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, on tarpeen korjata ne. Seulaa halkeamia, aukkoja ja reikiä sementti-hiekkalaastilla. Vakavien viko- jen tapauksessa voi olla tarpeen vahvistaa talon nauhan perustusta. Tällaisen työn suorituskyky riippuu vahingon suuruudesta. Jos pinnalla on vain ongelmia, tulee olemaan tarpeeksi läiskä, jos tilanne on vakavampi, talon laajentaminen tai talon tukevan osan purku suoritetaan omilla kädillä.
 4. Seuraavaksi sinun tulee valita vedenpitävä menetelmä. Halvin vaihtoehto on bitumipinnoite. Mutta tämä suojaus sopii vähäiseen maaperän kosteuteen eikä eroa kestävyydestä. Samaa voidaan sanoa katemateriaalista (rullan kiinnitysmateriaali). On parempi korjata nauhan säätiö käyttämällä nykyaikaisempia materiaaleja, kuten linokromia, hydroisolia, stekloisolia ja diffuusiokalvoja.
 5. Kun talon kellarikerroksen seinät on peitetty kosteudelta, voit rakentaa tiiliseinän ympäryksen ympärille. Tämä on ylimääräinen este maassa. Kun olet viimeistellyt vedeneristystyöt, suorita täyttö kerros kerrallaan tiivistämällä.
 6. Viimeinen vaihe vedeneristys - laite sokea alue omilla käsillään.

Kosteuden suojaus sisäpuolelta

Talon teatteripohjan fragmentti omalla kädellä on työvoimavaltainen tapahtuma. Jos vedenpitävyyttä ei ole mahdollista suorittaa ulkopuolelta, on vaihtoehto sisäpuolelta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse työskennellä maalla. Jalustan korjaus tehdään kellarista.

Helpoin vaihtoehto tässä tapauksessa - pinnoitteiden ja rullamateriaalien käyttö. Menetelmä ei vaadi suuria menoja, mutta se on tehoton. Tällaiset toimenpiteet estävät veden pääsemästä kellarihuoneeseen, mutta talon liuskan perustuksen rakentamista ei suojata.

Kellarin suoja kosteudelta sisältä

On parasta mieluummin tehokkaampia toimenpiteitä, kun teet vedenpitävyyttä omilla kädillä:

 • lävistysmateriaalien käyttö;
 • saumausta.

Eristeen tunkeutumisen vaikutus on, että koostumus pääsee talon perustan paksuuteen kiteytymään kapillaareissa ja estämään veden tunkeutumisen. Korjaus tässä tapauksessa on melko tehokasta, sillä yksityisen talon kellarikerroksen paksuus on harvoin yli 60-70 cm, ja jotkut valmistajat väittävät, että niiden koostumukset voivat tunkeutua 90 cm: n syvyyteen. osa maan rakenteesta. Tämän menetelmän toinen etu on matala monimutkaisuus. Haittana on käsittelyn materiaalien suhteellisen korkea kustannus.

Tehokas ja yksinkertainen suojausmenetelmä

Injektio on entistä tehokkaampi menetelmä, mutta vaatii suuria työvoimakustannuksia. Samaan aikaan maata vahvistetaan kellari seinien ympärillä. Tämä tarkoittaa, että korjaus ei ole vain vedenpitävyys, vaan myös talon tukevan osan vahvistaminen. Työprosessi alkaa injektoreiden työntämisellä injektoreiden esiporaisten reikien läpi kellari seinien ulkopintaan. Niiden kautta syötetään ratkaisu monistamiseen. Reikien välinen etäisyys määrätään riippuen maaperän läpäisevyydestä ja koostumuksen viskositeetista vahvistamiseen.

Injektointiseoksiin voidaan käyttää:

Injektointi mahdollistaa tukirakenteen vahvistamisen.

 • polyuretaanivaahto;
 • erilaisia ​​hartseja;
 • akrylaattigeelit;
 • nestemäiset kumiyhdisteet;
 • sementtipohjaiset seokset;
 • polymeeristen aineiden yhdistelmiä.

Jos on tarpeen vahvistaa pohjaa samanaikaisesti eristeen kanssa, sementtipohjaiset seokset tekevät. Kun ne jäätyvät, he kääntävät maaperän vankaksi kivipohjaksi. Maaperän kantavuus kasvaa merkittävästi. Vaikka säätö on vahingoittunut, se ei johda epätasaiseen kutistumiseen ja halkeiluun.

Mitä tehdä, kun pohjavesi nousee

Edelliseen ongelmaan verrattuna tämä voi tuoda enemmän ongelmia ja vaatia suurempia investointeja. Tapaus tässä tapauksessa on luotettava vedenpoisto ja veden väheneminen. Jos pohja on alttiina paineelle, on välttämätöntä eristää paitsi pohja myös korin korjaamiseksi.

Ulkopuolisen eristyksen lisäämisen lisäksi tarvitaan lisätoimenpiteitä seinien sisäreunaan. Tässä tapauksessa koukkuja on usein varustettu, mutta rakennetta voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun kosteuden tunkeutuminen pohjaan on estetty, suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • rullamateriaaleja, joilla on lisäsuojaus (esimerkiksi tiiliseinien rakentaminen rakennuksen tukevan osan ympärysmitan ympärille);
 • diffuusiokalvot (sinun on valittava ne, joilla on rei'itetty pinta, ne on suunniteltu pystysuoraan suojaukseen);
 • tunkeutuvat yhdisteet;
 • saumausta.

Seuraavaksi sinun on varmistettava kellarikerroksen täydellinen luotettavuus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun aiot sijoittaa tiloja tai kalliita laitteita.

Luotettavin mutta erittäin kallis menetelmä on korjata teräsverhous.

Työkäsitellyn levyn paksuus on 4-6 mm.

Vahvin kellarin suojelu

Ensinnäkin ne leikataan ja kiinnitetään lattian ja seinien pinnalle (pystyrakenteissa, ne on poistettava juuri pohjaveden yläpuolella). Kiinnityslevyt niiden väliin tehdään hitsaamalla. Lattialle ja seinille - erityisten ankkureiden avulla. Ne lyödään siten, että suojatun pinnan ja teräslevyn väliin jää pieni tila, joka on täytetty sementtilaastilla arkkia olevien reikien läpi. Työn päätyttyä nämä reiät on suljettu teräslevyillä hitsaukseen.

Pohjan vedenpitävyys - materiaalit, teknologiat, vinkit.

Pohjan vedenpitävyys nykyaikaisissa matalarakenteisissa rakenteissa on lähes integraalinen osa nollavaiheen rakentamisprosessia. Tämä johtuu kosteuden esiintymisestä maaperässä valtaosassa maamme alueista. Itse vesistä betoniin ei ole erityisen kauheaa, päinvastoin, hieman kosteassa tilassa betoni jatkaa vahvuutensa vuosien varrella. Kuitenkin on olemassa kolme suurta "MUTTA".

Ensinnäkin betonilla on kapillaarisuus. Tämä on veden nousu pienimmillä huokosilla materiaalin sisällä. Yksinkertaisin esimerkki tästä ilmiöstä on sokerin kastuminen, joka on hieman kastettu lasin teetä. Rakentamisessa veden kapillaarinen nousu johtaa (ellei tietenkin ole vesitiivistynyt) kosteuden tunkeutumiseen, ensin betonin ulkokerroksista sisäpuolelle ja sitten pohjasta seinille, jotka seisovat sitä. Ja raa'at seinät ovat lämpöhäviöiden lisääntyminen, sienten ja muotojen ulkonäkö, sisustusmateriaalien vahingoittuminen.

Toiseksi nykyaikainen säätiö ei ole vielä konkreettinen. Tämä on vahvistettua betonia, ts. siinä on ankkuri, joka alkaa kosteudessaan kosteuttaa. Samanaikaisesti rauta valmistetaan rautahydroksidiksi (ruostumaan), ja sen tilavuus kasvaa lähes kolme kertaa. Tämä johtaa voimakkaan sisäisen paineen muodostumiseen, joka myös tuhoaa betonin sisältä, kun se saavuttaa tietyn rajan.

Kolmanneksi emme asu tropiikissa, ja ilmastomme lämpötilat subteroilla talvikaudella ovat normi. Kuten kaikki tietävät, vesi muuttuu jääksi, kun se jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan. Ja jos tämä vesi on betonin paksuudessa, syntyvät jääkiteet alkavat tuhota säätiön sisäpuolelta.

Edellä mainittujen lisäksi on toinen vaara. Ei ole harvinaista paikka, jossa pohjavesi sisältää kemiallisia elementtejä (suolat, sulfaatit, hapot...), joilla on aggressiivinen vaikutus betoniin. Kun näin tapahtuu, niin kutsuttu "betonikorroosio", joka johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen.

Säätiön korkealaatuinen vedeneristys voi estää kaikki nämä negatiiviset prosessit. Ja miten se voidaan tehdä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

Yleensä suojasta säätiötä kosteudelta voidaan tehdä kahdella tavalla:

1) käytä kaatamalla niin sanottua sillan betonia, jolla on suuri vedenkestävyyskerroin (eri betonimerkit ja niiden ominaisuudet käsitellään erillisessä artikkelissa);

2) peittämään pohja vedeneristysmateriaalin kerroksella.

Tavalliset kehittäjät käyvät useimmiten toisella polulla. Mikä on syy? Ensisilmäyksellä tuntuu siltä, ​​että se voisi olla helpompaa - tilasin vedenpitävän betonin tehtaalla, kaadetaan sen sisään ja se on se, istu ja iloitse. Mutta todellisuudessa kaikki ei ole niin helppoa, koska:

 • betoniseoksen hinnan nousu veden kestävyyskertoimen kasvaessa voi olla jopa 30% tai enemmän;
 • ei jokainen kasvi (erityisesti pieni) voi tuottaa konkreettista tuotemerkkiä, jolla on vaadittu vedenpitävyyskerroin, ja yrittää itse valmistaa tällaista betonia, voi johtaa odottamattomiin seurauksiin;
 • hyvin, ja mikä tärkeintä, tällaisen betonin toimittaminen ja asettaminen on vaikeaa (sillä on erittäin vähäinen liikkuvuus ja nopeasti tarttuu itsestään, mikä useimmissa tapauksissa rajoittaa sen käyttöä).

Vedeneristyspäällysteen käyttö on kaikkien saatavilla ja tietyillä taidoilla voidaan tehdä jopa omilla kädilläsi.

Materiaalit vedenpitävälle pohjalle.

Kaikki materiaalit, joita käytetään suojaamaan säätiöitä kosteudelta, voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 • Obmazochnaya;
 • Ruiskutettava;
 • rullaa;
 • levinneisyys;
 • rappaus;
 • vedeneristys.

Jatkakaamme tarkemmin jokaiselle niistä.

I) Obmazochnaya -vesieristys on bitumiin perustuvaa materiaalia, jota levitetään pinnalle (usein 2-3 kerroksella) harjalla, rullalla tai lastalla. Tällaisia ​​pinnoitteita kutsutaan yleensä bitumimastteiksi. Ne voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa lopulliseen tilaan, joka kaadetaan kauhain.

Resepti kotitekoiselle bitumimateriaalille: Osta bitumipitoisuus, leikkaa se pieniksi paloiksi (pienempi, sitä nopeammin sulaa), nukahtaa metallisäiliöön ja poltetaan, kunnes sulatetaan kokonaan. Poista sitten ämpäri kuumuudesta ja lisää siihen käytetty öljy, ja parempaa dieselpolttoainetta (20-30% mastista) sekoita kaikki perusteellisesti puupullan kanssa. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

Valmis bitumimastia myydään kaupeilla. Ennen käyttöä, sitä on tavallisesti sekoitettava lisäämällä liuotinta, esimerkiksi liuotinta, valkoista alkoholia jne. Tämä on aina ilmoitettu etiketin ohjeissa. Tällaisia ​​mastisia valmistajia on useita valmistajia eri hinnoilla ja valmiin pinnoitteen eri ominaisuuksilla. Tärkeintä ostaessaan niitä ei pidä erehtyä eikä ottaa materiaalia esimerkiksi kattoihin tai muuhun.

Ennen betonirakenteen levittämistä betonipinta suositellaan puhdasta likaa ja pohjustettua. Aluke valmistetaan erityisellä yhdisteellä, niin sanotulla bitumipitoisella alukkeella. Sitä myydään myös myymälöissä, ja se on nestemäisempää koostumusta kuin mastista. Levitä pinnoitetta vedenpitäväksi useissa kerroksissa, joista jokainen - edellisen jälkeen. Pinnoitteen kokonaispaksuus on 5 mm.

Tämä tekniikka on yksi halvimmista verrattuna niihin, jotka kuvataan alla. Mutta sillä on myös sen haitat, kuten päällysteen vähäinen kestävyys (erityisesti itse valmistellut), työn pitkä kesto ja korkeat työvoimakustannukset. Mastin ja harjan levitysmenetelmä on esitetty seuraavassa videossa:

II) Ruiskutettu vedeneristys tai ns. "Nestekumi" on bitumi-lateksiemulsio, jota voidaan levittää perustukseen erityisellä ruiskulla. Tämä tekniikka on progressiivisempi kuin edellinen, koska voit tehdä työtä tehokkaammin ja melko lyhyessä ajassa. Valitettavasti työmekanisoituminen vaikuttaa merkittävästi sen arvoon.

Nestekumin ominaispiirteet ja sen kerrostumisprosessi esitetään seuraavassa videossa:

III) Valssattu vedeneristys on bitumipitoista tai polymeerimodifioitua materiaalia, joka on aiemmin talletettu mihin tahansa pohjaan. Yksinkertaisin esimerkki on tunnettu ruberoidi paperipohjalla. Nykyaikaisempien materiaalien valmistuksessa käytetään lasikuitua, lasikuitua, polyesteriä.

Tällaiset materiaalit ovat kalliimpia, mutta myös paljon parempia ja kestävämpiä. Roll-vedeneristystyötä voidaan tehdä kahdella tavalla - liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimaus suoritetaan alustalle, joka on aiemmin pohjustettu bitumipitoisella alukkeella käyttämällä erilaisia ​​bitumimastetteja. Hitsaaminen suoritetaan kuumentamalla materiaalia kaasu- tai bensiinipolttimella ja sen jälkeen liimaamalla. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

Valssattujen materiaalien käyttö lisää huomattavasti pohjan vedenpitävyyden kestävyyttä verrattuna esimerkiksi päällystysaineisiin. Ne ovat myös melko edullisia. Haittoihin kuuluu työn monimutkaisuus. Ei kokenut henkilö tekemään kaikkea laadullisesti melko hankalaa. Älä myöskään selitä töitä yksin.

Itsekiinnittyvien materiaalien tuominen markkinoihin muutama vuosi sitten helpotti huomattavasti rullan vedeneristystä. Säätiön suojeleminen heidän avustuksellaan näkyy seuraavassa videossa:

IV) Vedenpitävä pinnoite on betonin päällystäminen erityisillä yhdisteillä, jotka tunkeutuvat 10-20 cm paksuuteen huokosten läpi ja kiteytyvät sisäänpäin estäen siten kosteuden kulkuväylät. Lisäksi se lisää betonin roiskeita ja sen turvallisuutta kemiallisesti aggressiiviselta pohjavedeltä.

Nämä yhdisteet (Penetron, Hydrotex, Aquatron jne.) Ovat melko kalliita eivätkä ole löytäneet laajaa levityskerroksen täydellistä vedenpitävyyttä ympyrässä. Niitä käytetään useimmiten vuotojen poistamiseen jo rakennetuissa ja toimivissa kellareissa, jolloin vedenpitävyyttä ei ole enää mahdollista korjata ulkopuolelta muilla menetelmillä.

Yksityiskohtaisemmin tunkeutuvien materiaalien ominaisuuksista ja niiden oikeasta soveltamisesta kuvataan seuraavassa videossa:

V) Vedeneristys kipsi on yleensä eräänlainen pinnoituseristys, mutta tässä vain ei käytetä bitumimateriaaleja vaan erityisiä kuivia seoksia, joissa on vesitiivis komponentteja. Keitettyjä laastareita levitetään lastalla, lastalla tai harjalla. Voimakkaampaan lujuuteen ja halkeamien estämiseen voidaan käyttää kipsilevyverkkoa.

Tämän tekniikan etu on materiaalien käytön yksinkertaisuus ja nopeus. Haittapuoli on vedenpitävän kerroksen alhainen kestävyys ja vähemmän vedenpitävyys verrattuna edellä mainittuihin materiaaleihin. Vedeneristyslaastareiden käyttö on suositeltavaa perustusten pintojen tasoittamiseksi tai esimerkiksi FBS-lohkojen perustusten tiivistämiseen ennen niiden myöhempää pinnoitusta bitumilla tai rullalla.

VI) Vedenpitävä vedeneristys - joskus sitä kutsutaan suojaamaan perustuksia kosteudelta käyttämällä erityisiä turpoavia bentoniittimattoja. Tämä tekniikka, joka on olennaisesti korvaava perinteinen savi linna, on ilmestynyt suhteellisen hiljattain. Mats kiinnitetään pohjaan, jossa tyljet ovat päällekkäin toistensa kanssa. Yksityiskohtaisemmin siitä, mitä tietomateriaali on, ja sen ominaisuudet kuvataan seuraavassa videossa:

Kuinka valita vedenpitävyys säätiölle?

Kuten näet, tällä hetkellä on olemassa valtava määrä erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja säätiöiden suojaamiseksi. Kuinka ei eksyä tähän lajikkeeseen ja valita tarkalleen, mikä sopii erityisiin olosuhteisiisi?

Ensinnäkin katsotaan, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa vedenpitävyyttä:

 • lattian läsnäolo tai puuttuminen;
 • pohjaveden taso;
 • pohjan tyyppi ja sen rakentamisen menetelmä

Näiden kolmen tekijän erilaiset yhdistelmät määräävät, mitä vedenpitävyys olisi tässä tapauksessa suositeltava. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja:

1) Pilarin perustukset.

Pylväsporausta voidaan suojata vain rullalla vedellä. Tällöin vaaditun halkaisijan sylinterit esilelautuvat siitä, kiinnitetyt nauha- nauhalla, lasketaan kaivoihin, vahvistushäkkeihin asennetaan ja betonia kaadetaan.

Halvin vaihtoehto on käyttää tavallista ruberoidia. Jos se on pureskeltava, on parempi kääriä se sileä puoli ulospäin niin, että talvella, kun se jäätyy, vähemmän maaperä pysyy kiinni siitä. On toivottavaa tehdä niin, että vedenpitävyys koko ympärysmitta ympäröi vähintään kaksi kerrosta.

Käytettäessä asbestia tai metalliputkia pylväsperustaan, ne voidaan esipäällystää vähintään kahdella kerroksella varustetulla bitumipitoisuudella.

Jos aiot rakentaa grilliä pylväät, ennen sen kaatamista, luotettavuuden vuoksi pylväiden yläpinnalle tulee päällystää myös vesitiivis pinnoite (edes parempi kuin alla olevassa kuvassa, mutta suoraan maasta). Tämä estää veden mahdollisen kapillaarisen nousun maasta kiillotukseen.

2) Matala-jalkainen nauha-pohja (MZLF).

MZLF sen ydin on aina oltava pohjaveden yläpuolella. Sen vuoksi sen vedeneristys on melko tarpeeksi tavallista ruberoidia ja bitumimateriaalia, joka estää kosteuden kapillaarivuodon maaperästä.

Kuvassa näkyy yksi toimintavaihtoehto. Ennen kuin asennat muottiin, taitettu ruberoidi pienellä irrotuksella levitetään hiekkalaatikon päälle. Sen jälkeen betonin kaatamisen ja asettamisen jälkeen nauhan sivupinnat päällystetään vedeneristyspäällysteellä. Sokean alueen yläpuolella, riippumatta siitä, onko sinulla pohja (betoni tai tiili kuten kuvassa), katkaisuvesieristys tehdään tarttumalla 2 kerrosta katemateriaalia bitumiin.

3) Upotetut nauhalistat (talo, jossa ei ole kellari).

Maanalainen kaistaleen pohjustus riippumatta siitä, onko se monoliittinen tai FBS-lohkosta, kun talossa ei ole kellaria, voidaan suorittaa edellä esitetyn mallin mukaisesti MZLF: lle, ts. pohja on valssattua materiaalia, ja sivupinnat pinnoitetaan pinnoituseristyksellä.

Ainoa poikkeus on, kun säätiö ei kaadeta muottiin, vaan suoraan kaivettuun kaivantoon (kuten ymmärrät, rappaus ei toimi). Tässä tapauksessa ennen asennustyön aloittamista ja betonin kaatamisen yhteydessä kaivojen seinät ja pohja peitetään silloitetulla vedeneristelyllä liimaamalla tai kiinnitysliitoksilla. Työ ei todellakaan ole kovin kätevää (varsinkin kapeassa kaivannossa), mutta ei ole paikka mennä. Tätä käsiteltiin artikkelissa "Ribbon säätiö - laskenta ja rakentaminen omalla kädelläsi."

Älä myöskään unohda suljetun vedeneristyskerroksen sokea alueen yläpuolella.

4) Upotetut nauhalistat, jotka ovat kellari seinämiä.

Käyttö pinnoitusseinien vedenpitävyyden ja pinnoituksen ulkopuolelle on sallittua vain kuivissa hiekkateoksissa, kun pohjavesi on kaukana ja vesiputki kulkee nopeasti hiekan läpi. Kaikissa muissa tapauksissa, erityisesti pohjaveden mahdollisen kausittaisen nousun vuoksi, sinun on tehtävä rullaneristystä 2 kerroksessa käyttäen nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka perustuvat lasikuituun tai polyesteriin.

Jos pohja on tehty FBS-lohkoista, ennen yksittäisten lohkojen välisten saumojen vedenpitävyyttä on toivottavaa peitellä kipsiä vedeneristysseosta samaan aikaan tasoittamalla pintaa.

5) Laattojen perustukset.

Pohjalevyt (pohjakerrokset) on perinteisesti suojattu kosteuden pohjalta tarttumalla kaksi kerrosta vedenpitävyyteen betonista valmiiksi täytettyyn betonivalmistukseen. Toinen kerros levitetään kohtisuoraan ensimmäiseen. Tätä käsiteltiin yksityiskohtaisemmin artikkelissa "Laattaperusta - laskeminen ja omien käsien rakentaminen".

Jotta ei vaurioittaisi vedeneristyskerrosta myöhempää työtä, yritä käydä sitä mahdollisimman vähän, ja heti asennuksen jälkeen sulje se pursotettua polystyreenivaahdosta.

Artikkelin lopussa kiinnitämme huomiota kahteen muuhun pisteeseen. Ensinnäkin, kun pohjaveden taso nousee pohjakerroksen tason yläpuolelle, on tarpeellista tehdä viemäröinti (talteenottoputkien järjestelmä, joka on asetettu pitkin talon reunaa ja kaivoja veden tarkistamiseksi ja pumppaamiseksi). Tämä on suuri aihe, josta keskustellaan erillisessä artikkelissa.

Toiseksi kerroksen pystysuoran vedeneristyskerroksen on suojattava vaurioilta, joita voi esiintyä täytön aikana ja maaperän tiivistämisen aikana, sekä talvella talven aikana, kun se tarttuu vedenpitävyyteen ja vetää sen ylös. Tällaista suojaa voidaan tarjota kahdella tavalla:

 • pohja peitetään ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kerroksella;
 • kiinnitä erityisiä suojamembraaneja, jotka ovat parhaillaan myynnissä.

Useimmat rakentajat haluavat ensimmäisen menetelmän, koska hän antaa sinun välittömästi "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä". Epps ja suojaa vedenpitävyyttä ja eristää pohjan. Säätiöiden eristämisestä tarkemmin tässä...