Hyödyt ja haitat kellarista yksityisessä rakentamisessa

Usein yksityisissä kodeissa luodaan kellarihuone. Se on ensimmäinen tai alakerta. Vaikka itse asiassa se on kellari. Työ on tehtävä tiukasti tiettyjen kriteerien mukaisesti. Laissa on erityisiä kriteerejä (2,5-3 metriä). Ne liittyvät tämän tilan korkeuteen.

Myös asumiseen rakennettua aluetta verotetaan. Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia kodin suunnittelussa mukana olevia.

Kellarin huoneen haitat ovat valtavia kustannuksia, jotka ulottuvat kaivuta reikiä ja päättyvät sähköjohtojen kanssa. Arvioidut kustannukset lasketaan geologisen ja teknisen tutkimuksen jälkeen: maaperän tyyppi määritetään, pohjaveden taso. On tilanteita, joissa nämä tekijät kategorisesti eivät salli pohjakerroksen luomista - sen rakentaminen ja ylläpito ovat kohtuuttoman kalliita.

Kellarikerroksen tavoite

Omakotitalojen kellarikerrokset tarvitsevat hyvää vedenpoistoa, voimakasta vedensuojausta ja eristystä. Vain muodostavat perustan jatkaminen ei riitä. Jos jätät huolta vedenkestävyydestä ja huonolaatuisista materiaaleista työskentelemään, teet vakavasti hukkumisvaaran.

Yleensä ikkunat kellareissa eivät ole tyytyväisiä, se on lähes mahdotonta. Poikkeukset - alla olevassa kuvassa. Mutta vaikka ikkunoita olisi, täysi-ikäinen luonnonvalo ei toimi täällä. Siksi tilat, jotka ovat asuinrakennuksia ja joita ei oteta huomioon. Täällä pääsääntöisesti ne järjestävät: urheilumahdollisuuksia, kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvateattereita, saunoja jne. Kellarissa olevan tuuletuksen kysymys on erityisen tärkeä, kun kuntosali rakennetaan. Käytä painehäviötä täällä on välttämätöntä, jos luot saunoja ja suihkut.

Soveltuu virkistysalueiden kellarissa: biljardihuone, baari

Yleensä suunnitelma perustaa kellari näyttää, kun on mahdotonta luoda kaikki suunnitellut tilat talossa tai niiden alue on pieni joillekin päällikön ideoille. Myös kellarikerroksen tarve on ehdollistettu, kun paikassa on kaltevuus, jolla on huomattava korkeusero. Oikean rakennustyön avulla voit kuitenkin saavuttaa hyviä säästöjä ja kehittää työtä.

Miten järjestää se? Ensinnäkin on hyödytöntä ajaa asuntojen neliömetriä. On parempi valita pienet tilat (näin ollen voi olla korkeintaan 3 kerrosta). Mutta myös soclen nimittämisestä täytyy olla edustustoja. Mitä siellä on? Leikkihuone, varastointi, kellari, virkistyskeskus tai paikka muita juttuja varten? Esimerkiksi erikseen rakennettava varasto tai varikko tai kiinnitys taloon on paljon halvempaa. Kellari tai kellari kuumenee varmasti, ei joka vuosi, mutta yhä useimmissa kellarikerroksissa omistajat joutuvat ryhtymään toimenpiteisiin lisääntyneen kosteuden varalta.

Paikallisen luonnollisen kataklometin korjaamiseksi kaivon pohjassa on suositeltavaa tarkastella tätä materiaalia:

Sokeiden tyypit

 1. Zaglublonny. Tämä on yleisin tyyppi. Hänellä on erittäin voimakas vastustuskyky kosteudelle. Vesi lähtee nopeasti tällaisesta korkista.
 2. Kaiutin Hän on yleensä tyytyväinen, kun talon seinärakenne on melko ohut.
 3. Samalla tasolla kuin säätiö. Ei järkevää vaihtoehtoa, koska hänellä on huono kosteuden kestävyys ja samalla se on seinän alku. On tarpeen lisätä vakavasti vesiväyliä, ja nämä ovat lisäkustannuksia. Tämän vaihtoehdon avulla et voi parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Pohjamateriaalit

Jalusta jatkaa säätiötä. Ja sen materiaalia käytetään samalla tavalla. On harvinaista soveltaa materiaaleja, jotka menivät luomaan seinärakenteita.

Suosituimmat materiaalit perusta:

Kumpi tahansa vaihtoehto mieluummin, työ alkaa aina laskelmista. Erityisesti on tärkeää laskea seinien paksuus. Betonipinnoitteet ja -laatat muodostavat yleensä lattian. Perusta voidaan luoda jo muodostetuista betoniteräksistä. Pintamaalaukselle tulee puumateriaalia.

Jos kellari on paljon korkeampi kuin maanpinnan taso, silloin yläosassa tehdään koko ikkunat ja ovet. Heidän ei pitäisi mennä pohjoiseen. Joten kehys voi olla epämuodostunut johtuen lumisesta lumen kertymisestä.

Alkuvaiheen edessä on tikkaiden perustaminen kellarikerroksessa. Useimmiten tällaiset vaihtoehdot luodaan:

 1. Klassinen marssi. Se on järjestetty vain, jos alue on riittävä.
 2. Ruuvi. Se syntyy, kun perusasetuksen edellytykset eivät salli ensimmäisen vaihtoehdon järjestämistä.

hydroprotection

Jalustaan ​​on tehtävä kaksipuolinen vedeneristys. Erottamalla komponentteja, jotka ovat maanpinnan yläpuolella, ei ole välttämätöntä.

Tehokkain suoja on järjestetty vain, jos pohja perustuu konkreettiseen monoliittiin. Jälleen työ vaatii erittäin korkealaatuista, muuten kosteuden takia oleva levy ei tartu kiinni seinistä. Älä unohda pohjan korkeuden vaatimuksia - 250 cm. Tätä varten muodostuu asianmukaisen syvyyden kaivo.

Hankkeiden luominen

Kuten jo todettiin, on erittäin tärkeää määrittää seinien haluttu paksuus. Maaperän tyyppi, rakenteen sijainti, maaperän tyyppi ja käyttäytyminen otetaan huomioon. Jos maa on luotettava, korkin seinämän paksuus voi vastata talon muita seiniä. Jos maaperässä on ongelmia, niiden paksuus kasvaa 20-30 cm.

Jos rakennus on rakennettu puusta, pohja voidaan muodostaa betonilohkosta.

Hankkeessa olisi otettava huomioon pohjavesiasema. Koska kuopan syvyydelle on vaatimus - sen ei pitäisi saavuttaa tasoa. Maaperää tutkitaan etukäteen, se määrittää vesien syvyyden.

Hinnoittelukysymykset

Ne määritetään seuraavilla tekijöillä:

 1. Asuinpaikkasi alue (ilmasto, maa, maaperä jne.)
 2. Hinnoittelumateriaalit alueellasi.
 3. Asiantuntijoiden ja työntekijöiden kustannukset.
 4. Kellarin ja säätiön käsitteet.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä sokeiden luomisesta.

Esimerkki 1. Kellarametrit: 10x10. Perusta on nauha. Sen syvyys - 240 cm, leveys - 30 cm, korkeus maanpinnan yläpuolella: 60 cm.

Seuraavat materiaalit ovat mukana tässä:

 1. Näytteen maa - 360 ov. m = 360 tuhatta ruplaa
 2. Aaltopahvipakkaus, lohko 0,14 cm, mukana 5700 m. Tilauskustannus 205 150 ruplaa.
 3. Betoni. Kulut: 265 900 ruplaa.
 4. Kotelointi, 10 kuutiometriä Kustannukset: 62 000 rub.
 5. Hydroprotection. Bitumiset mastit. Kysyi 60 000 ruplaa. Tämä on sisäkerros. Kateaineen ulkokerros maksaa noin 60 000 ruplaa.
 6. Eristys. Styroksi. Yksi levy on paksuus - 10 cm, leveys - 58 cm, pituus - 26 cm. Kustannukset järjestyksessä 32 000 -35 000 ruplaa.
 7. Välikerrosten materiaalit (sora ja hiekka) + kynnet. Menot: 42 000 ruplaa.

Mittaristo:

 • Laskelmissa: ruletti, lyijykynä, taso.
 • Asennukseen: hankaus, pikkuleipä.
 • Muut: lapio, vasara, lyijy.

Niiden kokonaiskustannukset ovat 30 000 ruplaa.

Työntekijöiden palvelut maksavat noin 130-140 tuhatta ruplaa. Tämä viittaa palkkioon ja huone- ja kartonkikuluihin.

Jos teet itse työtä, niin on muita numeroita. Kaivaminen tarvittava kuoppaan ja sen vuodevaatteet maksaa noin 50.000 ruplaa.

Esimerkki 2. Perusparametrit 8 x 8 m. Seinät on valmistettu lohkoista FBS. Säätiö on tasainen, monoliitti.

materiaalit:

 1. Vedensuojaus, katemateriaali.
 2. Eristys. Penoplex. Paksuus - 5 cm.
 3. Vaihda talo Parametrit 2,5x5 m.

Työkaluettelo on lähes sama. Se edellyttää myös töiden, vuokrauslaitteiden ja materiaalien luovutusta.

Kaikkien määritettyjen kumulatiivinen hinta - noin 1000 000 ruplaa.

Kun kellari on rakennettu korkean pohjaveden tilan mukaan, kustannukset kasvavat vakavasti. Meidän on rakennettava erittäin vahva perusta. Yleensä tällaisissa tapauksissa ne luovat pile-pohjan ja sen pohjan. Ensimmäisessä esimerkissä ilmoitetut kustannukset voivat nousta noin 1,5-2 kertaa.

Tietenkin, rakentaminen kellarista voidaan säästää. Tärkeintä on tehdä se uhraamatta laatua. Erityisesti ei ole välttämätöntä säästää betoni- ja hydraulisuojaukseen sekä lämmittimiin. On parempi luoda pienempien muuttujien pohja, mutta luotettava ja voimakas tukikohta.

Älä myöskään tallenna korkealuokkaisiin työntekijöihin. Jos et itse pysty tekemään laadukasta työtä tai sinulla ei ole aikaa, on parempi antaa asia asiantuntijoille, joilla on ominaisuuksia. Tänään on varsin suosittu tilata avaimet käteen -perusta. Hintataso on hyvin laaja. Suuri osa riippuu yrityksen suunnitellusta pohjasta, geologisista tekijöistä, materiaalien ja palveluiden hinnoista. Lisäksi joitakin esimerkkejä avaimet käteen -perustaista ehdotetaan ottaen huomioon erilaiset parametrit ja tekijät.

Talon kellarikerroksen korkeus, mitat, vedeneristys ja eristys

Onko talo tarvitseva kellari?

Pohja on korotettu osa kellarista. Tämä on varsin monimutkainen solmu, jossa pystytasot (kellari, seinät) ja horisontaaliset (lattiat ja katot) talonrakennukset kohtaavat toisiaan.

Asennuksen asianmukainen asennus, vedenpitävyys ja eristys ovat välttämättömiä edellytyksiä kestävän, taloudellisen ja lämmön säästämisen talon rakentamiseksi.

Alla oleva luku osoittaa selvästi, mitä tapahtuu, jos talossa on hyvin alhainen perusta.

Pohja vähintään 20 cm korkea suojaa seiniä kosteudelta (kuvassa vasemmalle) Matala jalusta ja jalustan puuttuminen kostuttavat talon seinät (keskellä ja oikealla olevassa kuvassa)

Yksityisen talon kellarin korkeuden tulee olla vähintään 20 cm. Alhaalla pohjalla on suuri vaara, että talon seinää vaimentava. Seinät kostuvat roiskeilta, kun sadepisarat osuvat maahan, kun lumiukot sulavat, tai kapillaarista kosteuden imeytymistä suoraan maasta.

Kosteat seinät menettävät lämpöä säästäviä ominaisuuksia. Seinien veden jäätyminen vähitellen heikentää niitä. Lika, kosteus, sieni ja muuraus ilmestyvät talon ulkopuolelle ja sisälle.

Alueilla, joilla on korkea lumipeite, kellarin korkeus on parhaimmillaan vajaan lumitason alapuolella. Tämä sääntö on erityisen tärkeä puulattian talojen toteuttamiseksi.

Talon seinien suojaamiseksi maasta maasta tulevasta kosteudesta luo kaksi puolustuslinjaa:

 • Nosta korkin korkeutta niin pitkälle kuin mahdollista talon seinien poistamiseksi maasta - kosteuden lähteestä.
 • Järjestä talon seinien ja kellarikerros vedenpitävyyteen kosteassa vaarallisessa vyöhykkeessä.

Korkea pohja lisää talon rakentamisen kustannuksia. Siksi ne pyrkivät kohtuullisen kompromisseja kellerungon mittojen ja vedenpitävyystason mukaan riippuen seinien rakenteesta ja talon perustasta.

Muista järjestää kellarikerroksen ja talon seinän vaakasuora rullaneristyskerros.

Joissakin tapauksissa, joita käsitellään alla, on tarpeen lisätä vedenpitävyys talon seinämiin.

Yksityiselle talolle on suositeltavaa tehdä zapadayuschy-pohja. Jalkakäytävässä seinän ulkopinta ulottuu noin 50 mm jalustan yläpuolelle. Seinän pinnalla oleva vesi virtaa alas ja putoaa seinältä pohjan alapuolelle sokea alueelle. Tämä ratkaisu ei salli veden virtaamista alas seinän pudota vaakasuoraan vedeneristys ja virtaa sen läpi seinään. Paremman vedenpoiston vyöhykkeen alareunaan on kiinnitettävä tippa.

On huomattava, että vedenpitävän toiminnan lisäksi kellarissa on tietty rooli talon arkkitehtonisessa ulkonäössä. Talo korkealla kellarissa näyttää vakaalta ja vaikuttavammalta, ja kellarin koristelu voi korostaa talon lattian kauneutta.

Oikea kellari talon yksikerroksiset ulkoseinät

Yksikerroksisten seinien ulkopinta on vähemmän suojattu kosteudelta kuin monikerroksiset seinät. Siksi yhden kerroksen ulkoseinän talon kellarissa suositellaan olevan vähintään 50 cm korkea.

Jos yhden kerroksen seinän pohja on alle 50 cm, ne järjestävät lisäksi vedenpitävyyden kahdessa paikassa:

 1. Seinässä, ilmastettujen tai huokoisten keraamisten lohkojen muurauksen ensimmäisen tai toisen kerroksen yläpuolella, laita toinen rullaneristyskerros.
 2. Seinän ulkopinta, lähellä muurauksen ala- rivejä, on suojattu vedestä pystysuoralla vedeneristyskerroksella. Tätä varten riittää, kun seinää viimeistellään, hydrofobisia alukkeita ja vesitiiviitä laastareita. On parempaa, mutta kalliimpaa, kellarissa ja seinien alaosassa viilennetään materiaalia, jolla on alhainen veden imeytyminen, esimerkiksi kellarikerros, klinkkerilevyt.

Pohjakerroksen rakenne talon yhden kerroksen seinälle kellarilla tai talon pohjalla - laatta löytyy täältä.

Talon kellarikerroksen mitat kaksikerroksisilla ulkoseinillä

Kaksikerroksisessa seinässä, jossa on eristyslaasti, polymeerieristys ei absorboi kosteutta ja toimii veden lisäesteenä suojaamalla seinää kosteudelta.

Mineraalivillaeristys ulkoseinille on pääsääntöisesti hydrofobinen (vettähylkivä) kyllästys. Ne kykenevät kuitenkin imemään tietyn määrän kosteutta.

Seinille, joissa on mineraalivillaeristys, kellarin korkeutta tulee nostaa - vähintään 30 cm kellarikerroksen korkeus on suositeltavaa.

Alhainen kellari johtaa kosteuteen ja nopeaan tuhoutumiseen ulkoseinän pintaan. Kuten yksikerroksisessa seinässä, jossa kellarikerroksen korkeus on alle 50 cm, kahden kerroksen seinämän alaosassa oleva ulkopinta on suojattava lisäksi kosteudelta pystysuoralla vedeneristelyllä.

Tiivisteen rooli kaksikerroksisessa seinässä suoritetaan tavallisesti aloituslevyllä, johon on asennettu eristyslevyjen alarivi.

Korkeus ja vedenpitävä kellari kolmikerroksiselle seinälle

Kolmikerroksisessa seinässä, jossa on tiiliseinä tai tuuletettu julkisivu julkisivun ja suojuksen välisellä rajalla, saattaa näkyä vettä. Vesi ilmaantuu, kun vesihöyry tiivistyy seinämateriaalin höyryn läpäisevyyden vuoksi tai tulee vuorin ulkopinnasta, kun se kostuu esimerkiksi kaltevalla sateella. Hätäliuottelu on mahdollista myös erilaisilla suojakuorilla, katolla jne.

Edellä mainituista syistä vesi eristyksen ja suojuksen välisellä rajalla voi esiintyä sekä seinissä, jossa on tuuletettu rako ja ilman sitä. Kuten seinissä, joissa on polymeerieristys, ja seinissä, joissa on mineraalivillaeristys.

Vesipisarat virtaavat alas ja kootaan pohjan vaakasuoralle vedenkestävyydelle.

Vuorisuunnittelun tulisi mahdollistaa veden virtaus aukosta. Tätä tarkoitusta varten, esimerkiksi tiiliseinässä, muurauksen alarivin pystysuorat liitokset eivät ole täynnä laastia. Muurauksessa olevat tyhjennysaukot jäivät 0,8 - 1 m: n välein. Näiden reikien läpi kulkeutuvalla vedellä on kyky virrata ilman kerääntymistä pohjan vaakasuoralle vedenkestävyydelle.

Jos eristeen ja tiililinjan välissä on tuuletettu rako, nämä samat aukot mahdollistavat myös ilman pääsyn tuuletettuun aukkoon.

Jotta vesi ei vaurioidu vaurioituneesta kellarista talon sisällä, on suositeltavaa järjestää lisäksi pystysuora vedenpitävä eriste eristeen ja seinän välillä noin 15 cm: n korkeudelle.

Lämmitetään yksityisen talon kellari

Kehittäjät yleensä kiinnittävät aina tarpeeksi huomiota talon ensimmäisen kerroksen ulkoseinien ja lattiojen sääolosuhteisiin, mutta he usein jättävät huomiotta kylmäsiltojen poistamisen kellarista, jota pitkin lämpö lähtee talosta.

Kylmäsilman poistamiseksi talossa, jossa on lattiat maan päällä, kellarissa on lämmitettävä ulkopuolelle vähintään 1 m: n korkeudelle lattiatasosta alas. Eristyskerros on haudattu maahan sokean alueen alapuolelle.

Rakennettaessa taloa, kellarissa ja pohjan maanalaisessa osassa vähintään 0,5 - 1 m syvyyteen. Suositellaan eristämisen ulkopuolelta eristyskerroksella. Tämä eristyksen muunnos eri seinärakenteille on esitetty yllä olevissa kuvioissa.

Kellarin ja säätiön lämmitys mahdollistaa maanpinnan jäätymisen syvyyden poistamisen tai vähentämisen kellarikerroksessa puisilla tai betonisilla lattiatoilla maanpinnan alapuolella sekä pohjan alapuolella. Tämä vähentää pakkasenkestävyyden vaikutuksia talon rakenteeseen.

Jos täydennämme säätiön pystysuoraa lämpöeristystä vaakasuoralla lämpöeristetulla höyryllä, saamme lämpökäsiteltyjen säätiöiden rakentamisen - mikä on paras yksityiseen taloon.

Lisäksi kellarin lämpöeristys poistaa kylmäsilta sementin ja seinän tukevan osan läpi, ohittaen lattian ja seinän eristyksen.

Yksikerroksisessa seinässä lattia nostetaan toisen tai kolmannen muurareunan tasolle. Samalla tasolla nosta pystysuora vedenpitävä pohja. 2 - vedeneristys; 4-5 - kipsi verkkoon; 8 - viimeistely; 9 - kerros maahan

Jos paikan päällä maaperä ei heiluta tai kevyesti kallistu, niin pakkasten voimistumisen voimien torjunta ei ole sen arvoista. Tällöin on tarpeen päästä eroon vain kylmästä sillasta pohjan ja laakerin osan läpi.

Kylmäsilman poistamiseksi talosta, jossa on yksikerroksiset seinät ilman eristettä kellarista, on tarpeen nostaa lattia ulomman seinän muurauslokerojen toisen tai kolmannen rivin tasolle. Tämä riittää, koska yksikerroksisen seinämän materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus.

Kaksikerroksisten seinien laakeriosa on yleensä valmistettu materiaalista, jolla on suuri lämmönjohtavuus. Kylmäsilman poistamiseksi kahdesta kolmi- kerroksisesta seinämästä voidaan sulkea eristys vain pohjakerroksen yläosalla, noin 0,5 metriä alapinnan alapuolella. Tämä lisää lämmön virtausreitin pituutta pohjaan nähden.

Jos talon alakerran tilaa ei lämmitetä, kellari suljetaan molemmilla puolilla lämpöeristys.

Kylmäsillan poistamiseksi monikerroksisissa seinissä on yksi eristekerroksen toinen tai molemmin puolin lämpöeristetty (talot, joissa on lämmittämättömät kellarialueet tai lattioiden lattiat)

Monikerroksisissa seinissä on toinen tapa torjua kylmäsilta. Seinämän laakeriosan muurausmateriaalin alarivit on valmistettu seinämateriaalista, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Lattian taso nostetaan, samalla tavalla kuin yksikerroksisen seinän kohdalla.

Suulakepuristetut polystyreeni-vaahtolevyt (penoplex jne.) Soveltuvat parhaiten kellarikerroksen ja pohjan maanalaisen osan eristämiseen.

On kätevää lämmittää nauhalevyt. Porakoneiden (mukaan lukien TISE) tai ruuvipilareiden rakenne on sopivampi kylmäpohjaan. Tällaisten säätiöiden lämmitys on melko ongelmallista ja kallista.

Kasaalisissa tiloissa sijaitsevia taloja ei yleensä lämmitä. Talon ensimmäisen kerroksen kellarin ja kerroksen kattorakenne on valittu ottaen huomioon tämän olosuhteen.

Mikä houkuttelee pohjakerrosta?

Kaupunkisuunnittelun ja teknisen kehityksen myötä asenteita kellareihin on muuttunut. Noin kymmenen vuotta sitten he jättivät hakemuksen ja olivat usein tyhjiä. Nykyisin autotallit, saunat, erilaiset työpajat ja jopa asuintilat sijaitsevat kellareissa. Tässä artikkelissa tutustutaan kellariin kaikkiin etuihin ja haittoihin.

Jos alue, jossa talon kellarissa rakennetaan, on heikkoja maatyyppejä, niin on välttämätöntä valmistaa hiekkaperusta, jonka paksuus on 15-20 cm ja teräsbetonituote ylhäältä.

Joitakin ominaisuuksia ja ominaisuuksia

Kotimaassamme ja koko maailmassa esikaupunkien asuntomarkkinoiden nousu. Jokainen venäläinen unelma omasta kodistaan, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Kaikilla tulevilla asunnon omistajilla on omat käsityksensä tulevan kodin suunnittelusta.

On monia mielipiteitä, mutta monet sopivat yhteen asiaan - kellari on suuri etu kotona. Vaikka sen rakenne on hyvin riippuvainen sivustosi tyypistä. 10 x 10 talon kellari lisää käyttökelpoisen tilan 100 m². Voit käyttää sitä harkintasi mukaan.

Talon järjestelmä, jossa kellarissa.

 1. Kellarin tärkein ero toisistaan ​​on sen tunkeutuminen maaperään, mikä on sen toiminnallisten ominaisuuksien pää määritelmä. Näillä ominaisuuksilla on etuja ja haittoja. Toisin kuin yleinen uskomus, kellarin rakentaminen ei edellytä suuria taloudellisia investointeja. Mutta se ei ole aina mahdollista.
 2. Kellarikerros on lattia, jossa lattiataso on maanpinnan alapuolella korkeuteen, joka ei ylitä huoneen puolivälin korkeutta. Lattiaa pidetään kellarina, jos sen päällekkäisyys maaperän yläpuolella on alle 2 m.
 3. Yksittäisten asuntorakentamisen sääntöjen mukaan kaksikerroksisten talojen rakentaminen on sallittua (ullakkoa ei lasketa). Jos kellarissa on ylärajan korkeus alle 2 m, sitä ei pidetä yläkerroksena. Tämä antaa sinulle etun ja mahdollisuuden lisätä todellista kerrosten määrää talossa.

Kellarin läsnäolon ansiosta voit monipuolistaa rakennuksen arkkitehtonista rakennetta.

Päärakennusalue voi olla pienempi kuin kellarihuone. Kellarikerroksen kattotaso tulee tasakattoon. Siellä voit järjestää parvekkeet tai terassit.

Jos ne ovat avoinna, sinun on huolehdittava kellarin katon vedenpitävyydestä, sillä katon läsnäolo terassilla pelastaa sinut tästä työstä. Katolla ei tarvita lisävesieristystä.

Jos päärakennuksen pinta-ala on suurempi kuin kellari, tämä tarjoaa paljon vaihtoehtoja ei-standardi ratkaisuja. Kaikki riippuu mielikuvitustasi.

Joten, jos päätät rakentaa kellarin, sinun on muistettava, että tämä on lattia, jonka lattia on maanpinnan alapuolella. Kellarissa seinät ovat päärakennuksen perusta.

Korkin ominaisuudet

Suunnittelun ohella kellarin kellarissa ei ole eroa muista rakennuksista, jopa ilman kellareja. Yleensä asetettu nauhatus. Sen on sijaittava muutaman sentin päässä lattian alapuolella. Useimmissa tapauksissa säätö on koottu valmiista betonilohkoista, harvemmin tiilestä tai betonista.

Pohjakerroksen pohjapiirros.

 1. Jos alueellasi on heikkoja maatyyppejä, sinun on tehtävä 150 mm paksua hiekkakäsittelyä ja tehtävä siihen vahvistettu betonipinta. Lohkot on pinottu päälle.
 2. Maaperä ei ole liian täynnä vettä, sitten kellarikerroksen seinät on parhaiten pystytetty kevyistä lohkoista, tämä pätee niissä tapauksissa, joissa kellarin lattia on tarkoitus kuumentaa viileässä ja kosteassa säässä. Ilmanvaihtoaukkojen pohjassa on oltava läsnäolo. Lattialla on oltava luonnollinen tuuletus.

Rakennuksen kellari usein maksaa enemmän kuin kaikki talon rakennukset. Tämä tapahtuu silloin, kun jälleenvakuutus on vahvuus. Luota talosi suunnitteluun kokeneelle arkkitehdille ja luotettavan yrityksen rakentamiseen. Usein tämä on myönteinen vaikutus, ja voit säästää rahaa antamatta rakennusta.

Älä säästä vedenpitäviä seiniä ja perustuksia. Pohjakerros ei siedä kosteutta, kosteus on tuhoisa. Se ei riipu lattian toiminnoista. Koko kynnyksen ympärillä oleva sokea alue tulisi vaatia. Sitten pohjakerroksen pohja ja seinät eivät ime kosteutta. Hyödyt ja haitat ovat jatkuvasti läsnä kellarin rakentamisessa, mutta tämän asian positiivinen osa näyttää olevan merkittävämpi.

Kellari kirjaimellisesti kasvaa maasta, ja siksi sillä on alkuperäinen ikkunoiden rakenne. Ne sijaitsevat maanpinnan alapuolella. Ikkunoiden edessä on tarpeen rakentaa erityisiä kaivoja vähintään 50 cm: n etäisyydelle, jonka seinät ovat betonista tai tiilestä, jossa on vinoa ikkunasta. Kuopat on varustettava tyhjennysaukolla. Kaivo on peitetty arinalla. Tämä tehdään talon ja hänen perheensä omistajien sekä heidän vierailleensa.

Mitä voi sijoittaa kellariin?

Tekniset huoneet

Kattilahuoneen järjestelmä pohjakerroksessa.

Maanalaisen kerroksen etuna on mahdollisuus viralliseen sijoittamiseen eri kattilahuoneissa. Kellarissa on kielletty. 100 m²: n talonhuoneen pinta-ala on vain 3,5-4 m², ja muualla voit majoittaa kylpyhuoneet, pesutupa, varastotilat, kuntosalin ja paljon muuta.

Autotallit ovat vähemmän todennäköisesti miehittämässä alakerran aluetta, se ei ole ympäristöystävällinen. Vain asentaminen erittäin voimakas ilmanvaihtojärjestelmä vapauttaa talon tiettyjen hajujen yläkerrokset.

Autopaikan sijainti maaperän alapuolella tekee siitä sisäänkäynnin isolla rinteellä, joten autotallin poistaminen vaikeutuu. Erityisesti tämä ei ole helppoa talvella. Liukas jääkuoren läsnäolo estää saapumista autotalliin ja poistua siitä. Tietenkin voidaan löytää ratkaisu näihin ongelmiin, mutta se on täynnä uusia raha-investointeja.

Asuintilat

Jos käytät olohuoneita tai urheilutiloja kellariin, lattia on lämmitettävä hyvin. Tämä on tärkein ero asuin- ja teknisten maanalaisten kerrosten sisällössä.

Talon rakentaminen kellariin on kätevää, jos rakennustöitä ei ole riittävästi ja suuri määrä kerroksia on missään syystä mahdotonta. Rakentajat käyttävät usein kellarin rakentamista epätasaisilla alueilla, varsinkin kun rakennetaan jyrkille rinteille.

Kaapeli aurinkokylvyn laitteesta pohjakerroksessa: 1. Auringon säteily; 2. Aurinko keskittimet; 3. Sunny suolavesi; 4. höyry; 5. Bathhouse; 6. Salonki.

 1. Jos talo on merkitty jyrkkään rinteeseen, niin kellari, kuten tavallinen, sijaitsee täysin maanpinnan yläpuolella ja saa täyden auringonvalon. Mutta rakennuksen kerroksissa ei ole virallisesti mukana. Se on erittäin kätevä. Sinulla on täysi lattia luonnollisella valolla. Siinä voit sijoittaa sisäänkäynnin taloon, keittiöön, ruokailuhuoneeseen, erilaisiin kodinhoitohuoneisiin.
 2. Suurten mökkien kellarihuoneissa hyvin sijoitetut saunat, uima-altaat, kylpyhuoneet. Tällaiset huoneet vaativat hyvän ilmanvaihtoa.

Ihanteelliset kellarikerrokset soveltuvat sijoittautumiseen tiloihin virkistäytymiseen. Tämän lattian ilmaisilta alueilta näyttää hyviltä kuntosaleilta, altailta, huoneilta, joissa on asennetut biljardipöydät. Tärkeintä on, että et käytä kalliita asuintiloja, jotka sijaitsevat koko yläkerroksissa kaikkien näiden tarpeiden mukaan. Älä unohda pakotettua ilmanvaihtoa. Sen pitäisi toimia hyvin, jotta huoneen ilmaa päivitettäisiin jatkuvasti.

Sinun tulisi kuulla kokenut arkkitehti kaikkien näiden tilojen sijoittamisesta pohjakerroksen alueelle. Joten, sijoittamalla allas vieressä huone, jossa sinulla on biljardipöytä ei ole täysin sopiva. Tämä saattaa vaikuttaa jälkimmäisen laatuun.

Hyödyt ja haitat kellarista

Epäkohtineen, kellarin rakentamisessa on luonnollisesti suuri määrä kaivauksia ja konkreettisia töitä, sitten kierrätystä tai maastavientiä. Jälkimmäinen, jos sen laatu sallii, voidaan käyttää talonrakentamisessa.

Hyvin usein, kun rakennat säätiötä, jos käytät perustilohkoja ja lattialaatoja tähän, et voi tehdä ilman erityisiä laitteita. Tämä johtaa korkeampiin rakennuskustannuksiin.

Kellarin lämmitysjärjestelmä.

 1. Jotta kosteus ei päätyisi kellariin, se on varustettava hyvin toimivalla viemäröintijärjestelmällä.
 2. Tämä tehdään käyttämällä erikoisputkea. Se asetetaan pohjaan syvälle kaivolle. Putki vettä tyhjennetään alempaan osaan erityisessä kaivossa.
 3. Pakollinen sokea alueen laite. Tee ne betonista tai asfaltista. Sokea alue tyhjentää sateen ja sulaa vettä kellarista suojellen sitä.
 4. Maanalaisen lattian seinien ulkopuolelle tulee liittää valettu materiaali. Tätä varten voit käyttää stekloizolia tai kateaineita. Jos talo on rakennettu kuiville tai hiukan kosteille maaperille, riittää seinien päällystäminen mastiksella tai kuumalla bitumilla.

Lattian vedeneristys suoritetaan laitteen lattiapinnoitteella. Ennen kuin aloitat kelleristeen vedenpitävyyden, poista kaikki mahdolliset vuodot. Yleensä ne on helppo havaita valkoisilla raidoilla.

Nyt on olemassa monia moderneja tekniikoita vedenpitävä seiniä talon kellarissa. Yksi niistä on pinnoitusmenetelmä. Kova harja harjaa ja kaada kaksikomponenttinen seos kellarikerroksen seinien ulkopuolelle. Tuloksena oleva ohut, elastinen kumitekniikerros suojaa luotettavasti seinät kosteudelta. Kaikki nämä teokset on suoritettava tarkasti ohjeiden mukaan, jotka on kirjoitettu pakkaukseen.

Peruskiven viimeistely.

Maanalaisen kerroksen tarkka plus on lisämittareita, jotka eivät vaikuta talon kerrosten lukumäärään. Näitä vapaita mittareita voit käyttää harkintasi mukaan. Sauna, uima-allas, työpajat, biljardihuone, urheilupaikka, viinikellari, kattilahuone, pesutupa. Kaikki huoneet, jotka ylimmällä asuinalueella olisivat poistaneet arvokkaat, hyödylliset neliömetrit.

Maanalainen kerros on ainoa oikea ratkaisu, joka on tehokas sekä rahan säästämiseksi että käyttökelpoisen avaruuden kasvaessa vaikeissa maastoissa ja herkillä korkeuseroilla.

Kauniisti viimeistelty kellari (se voi olla laatta, luonnonkivi, kellari sivuraide), antaa talosi lujuutta, kiinteyttä, tekevät siitä kauniin. Kun rakennat taloa jalustaan, sinun on muistettava, että sen korkeus ei saa ylittää 2 m. Sitten sinulla ei ole ongelmia talosi korkeudesta.

Edellä mainittujen ominaisuuksien päättyminen

Ennen kuin aloitat mökin rakentamisen, sinun on punnittava kaikki kellariin liittyvät edut ja haitat. Ota yhteyttä kokeneeseen arkkitehtiin laskeaksesi koko rakennuksen alustavan arvion.

Selvästi arvioi taloudelliset mahdollisuudet. sinun on päätettävä tarkalleen, tarvitsetko kellarin ja huoneet, jotka sijaitsevat siinä. Jos sinulla on myönteinen vastaus kaikkiin kysymyksiin, voit aloittaa talon rakentamisen kellarikerroksella.

Pohjakerroksen talojen hankkeet: erilaisten rakennusten edut ja haitat

Minkä tahansa kohteen rakentaminen alkaa suunnittelusta. Tämä on vaikea ja ratkaiseva vaihe, joka riippuu suurelta osin rakenteen vahvuudesta, luotettavuudesta ja sen asukkaiden mukavuudesta. Asunnon suunnittelun tulisi olla mahdollisimman mukava, kompakti ja ergonominen, varsinkin jos rakennelma on suunniteltu pienelle tontille. Talon talojen hankkeet, jotka on kuvattu artikkelissa, auttavat ratkaisemaan tämän ongelman.

Pääosin talonrakennushankkeita käytetään yleensä pienillä alueilla tai pienen talon asuintilaa.

Hankkeita yhden kerroksen talojen kanssa kellarissa: ominaisuudet ja edut

Asuinrakennusten suunnittelu ei ole pelkästään huoneiden pinta-ala ja koko, vaan myös tulevan rakennuksen kokonaisrakenteen määrittely. Hankkeen olisi tarjottava kellarin tai kellarin läsnäolo sekä heidän poissaolonsa. Loppujen lopuksi rakennuksessa on itsepintaisia ​​ja maanalaisia ​​osia. Pohjakerroksessa oleva lattia sijaitsee maanpinnan alapuolella ja sen korkeus on korkeintaan 160 cm, mikä on lähes puolet säännöllisen lattian kokoisesta.

Kellari sijaitsee maanpinnan alapuolella ja sen korkeus on enintään 2 m.

Kellarin läsnäolo yksityisessä talossa lisää hyödyllistä asuintilaa, joka on yhtä suuri koko taloon. Tämä etu mahdollistaa tehokkaammin talon ympärillä olevan alueen ja säästää rakennusten rakentamista. Täten 10x10 m: n talossa bonus on 100 m2 käyttökelpoista aluetta.

Toinen positiivinen tekijä on se, että kellari toimii rationaalisena ratkaisuna talot, jotka sijaitsevat alueilla, joilla on suuria rinteitä. Tässä suoritusmuodossa negatiivinen helpotus muuttuu plusksi. Kellarihuone, joka ulottuu kokonaan maanpinnan yläpuolelle ainakin yhdeltä puolelta, voi toimia erinomaisena talon sisäänkäynnin sijoittamiseksi. Kellarikerros on ulospääsy, kun eri kerrosten rakentaminen ei ole sallittua eri syistä.

Talo, jossa kellarikerros sopii alueille, joilla on epätasaista maastoa tai kaltevuutta.

Kellarin tarkoitus: valokuvan esimerkkejä vaihtoehdoista

Toinen etu talon kellarista on sen tarkoitus. Se voi palvella paitsi olohuoneita myös apuhuoneita. Nykyaikaisessa rakentamisessa virkistysalueiden suunnittelu on tullut erityisen suosittua. Useimmiten kellarihuoneessa käytetään sijoitusta:

 • autotalli;
 • työpajat eri tarkoituksiin;
 • kattilahuone;
 • pesula;
 • viestintäverkot;
 • kuntosali;
 • saunat tai kylpyammeet;
 • uima-allas;
 • biljardi ja muut viihdehuoneet;
 • kotiteatteri.

Pohjakerroksessa voit varustaa asuin- tai kodinhoitohuoneita.

Vähemmän talon hankkeen yhteydessä, jossa alakerrassa on alakerrassa, he asettavat keittiön tai kylpyhuoneen. Usein tällaista tilaa käytetään puutarhojen ja puutarhavälineiden varastointiin, esimerkiksi kausittaisiin kohteisiin, jotka on tarkoitettu vaelluksille ja kalastukselle. Vakaa keskilämpötila +15 ° C, ruokaa, säilykkeitä ja tuoreita vihanneksia voidaan varastoida hyvin täällä. Varakkaat omistajat usein asettavat viinikellarit tänne.

Kellarissa olevien huoneiden määrä voi olla erilainen eikä se välttämättä aina vastaa niiden numeroa pääkerroksessa. Lisäksi voi olla useita kodinhoitohuoneita, kuten autotalli ja työpaja tai sauna, jossa on uima-allas.

Asiantuntijat suosittelevat talonrakennushankkeiden valmistelua kellarissa tietyissä tapauksissa:

 • rinteessä tai korkealla kentällä;
 • pieniä henkilökohtaisia ​​tontteja;
 • jos ei ole muuta mahdollisuutta sijoittaa autotalli tai kellari varastointiin vihanneksia ja suolakurkkua.

Pohjakerroksen talojen hankkeet ovat yhä suosittuja nykyaikaisessa rakentamisessa.

Hankkeet talon kanssa socle: hyvät ja huonot puolet

Ennen kuin tehdään lopullinen päätös asuinrakennuksen rakentamisesta ja kellarikerroksen sijainnista, on otettava huomioon sekä myönteisiä että kielteisiä tekijöitä. Tällaisten tilojen etuna olisi oltava:

 • lisäkäytettävän alueen syntyminen paikallisen alueen takertumatta;
 • ulkorakennusten läsnäolo purkaa talon pääosan, jolloin se on tilava;
 • Kellarin läsnäolon vuoksi lattian eristyksen kysymys ensimmäisessä kerroksessa poistetaan.
 • talon koko hyödyllinen alue, erityisesti asuintila, kaksinkertaistuu, jos se on yhden kerroksen talo, jossa on kellarikerros ja puolitoista kertaa, jos talo on kaksikerroksinen;
 • elämä on mukavampaa, jos elävät ja kodinhoitohuoneet ovat samassa katossa;
 • säästöt telakan lisärakennusten rakentamisessa;
 • ei ole ongelmia viestintäverkkojen rakentamisen kanssa.

Kahden kerroksen talo, jossa on kellari

Huolimatta pitkän luettelon positiivisista, on huomattava myös useita haittoja, jotka liittyvät rakennuksen kellarihuoneen olemassaoloon. Näitä ovat:

 • huomattava määrä maanrakennustöitä ja maaperän poistamisen tarve;
 • tällaisessa rakenteessa on mahdotonta tehdä ilman erityisten laitteiden osallistumista varsinkin jos on tarpeen perustaa lohkojen tai betonilaattojen kellarikerros;
 • vaatimukset vedenpitävyyden tarjoamiseksi kellarikerroksessa, sinun on harkittava ja varmistettava sokea alueen ja viemäröintijärjestelmän rakentaminen;
 • kustannusten nousu liittyy myös talon maanalaisen osuuden valaistuksen lisäämiseen käytetyn sähkön kulutukseen.

Kellarin järjestely edellyttää huolellista lähestymistapaa, joten koko rakennuksen kustannukset kasvavat

Hankkeiden valmistelu, jossa on kellari ja autotalli, muut huoneet

Jopa ennen hankkeen luomista sinun on harkittava huolellisesti kaikkia vivahteita, otettava huomioon useita ominaisuuksia ja lähestyttävä perusteellisesti talon rakentamista kellarilla tai kellarilla. Määräävä tekijä on maaperä, johon rakennuksen rakentaminen on suunniteltu.

On vaikea rakentaa esineitä maanpinnan alapuolelle kalliolle tai hiekkapohjaiselle maaperälle. Maaperän kyllästymisestä pohjavedessä syntyy vaikeuksia. Joissakin tapauksissa ajatus rakentaa jopa yhden kerroksen talon kellarissa olisi täysin hylättävä. Ihanteellisesti tämäntyyppisen rakenteen vuoksi hiekka ja pohjavesi tulisi olla yli 1,5 metrin syvyydessä. Muussa tapauksessa on mahdotonta ilman korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden neuvoja.

Rakentajat tekevät ennen työn aloittamista pakollisesti useita geodeettisia toimintoja, mukaan lukien maaston tutkiminen ja vedenpinnan syvyyden määrittäminen. Jos pohjavesi on määritetyn tason yläpuolella, kellarin rakentamista ei suljeta pois, mutta siitä tulee suurempia ja kalliimpia, mikä luo luotettavan vedeneristyssuojauksen. Tässä tapauksessa on helpompi tilata avaimet käteen -asennuksen rakentaminen ottaen huomioon mittaukset ja suunnittelut.

Valmis talo projekti, jossa ullakko ja kellari

Omakotitalon rakentaminen omin käsin: ominaisuuksia ja vivahteita

Näissä tekijöissä otetaan yleensä huomioon asuntorakentamisen valmiit projektit kellarissa. Jos noudatat tiukasti projektiasiakirjoissa annettuja suosituksia, on jopa mahdollista rakentaa jalusta itse.

Rakenteellisessa mielessä kellarikerroksen rakentaminen on monella tavalla samanlainen kuin säätöprosessi, joka sisältää kaksi vaihetta:

 • teipin pohjien valmistelu. Se sijoitetaan noin 20 cm alempaan sukupuoleen verrattuna;
 • rakennusseinät On olemassa useita tapoja, mutta suosituin on säätiölohkojen käyttö.

Tilojen tiloja kellarissa

Näiden tekijöiden lisäksi kokeneet asiantuntijat tekevät rakennuksen adaptiivisen tarkistuksen tiettyjen ehtojen noudattamiseksi ottaen huomioon, että tyypillinen maanalainen tai kellarikerros yksityisessä talossa eroaa kellarikerroksesta syvennyksen tasolle. Lattia kerroksessa ja kellarissa menee maan alle 1/3 lattian korkeudesta ja kellarissa - 2/3 tai jopa alempi. Huomaa myös, että kellarin rakentaminen tarjoaa ikkunoita, jotka on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tärkeä tekijä rakennusten rakentamisessa kellarilla - sen vedeneristys. Tässä asiassa säästäminen ja lisäksi laiminlyönti on mahdoton hyväksyä, koska ei ole vain epämukavaa olla märillä alueilla, mutta myös erittäin haitallinen terveydelle. Kaikki listatut vivahteet olisi otettava huomioon suunnitteluvaiheessa (arkkitehdit yleensä ottavat ne huomioon hankkeiden yhteydessä).

Kellarin järjestelyä varten on suositeltavaa valita alue ilman pohjaveden läheisyyttä

Talot, joissa on kellari: tyypit ja niiden erot

On olemassa monia vaihtoehtoja talojen rakentamiseen kellarilla. Sen puuttuminen tai käytettävyys, käytetyt materiaalit, lattiat ja huoneet ovat yleisen rakentamisen hinnan tärkeimpiä osia. Näin ollen asuinrakennuksen rakentamisen kustannuksiin vaikuttavat tällaiset tekijät:

 • arvioitujen kerrosten lukumäärä;
 • rakennuksen kokonaispinta-ala;
 • maaperä, maaperän koostumus ja pohjaveden syvyys;
 • louhinnan ja konkreettisen työn määrä;
 • vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ja ilmanvaihto terveellisen mikroilmaston luomiseksi;
 • hankkeen monimutkaisuus.

Kellarin rakentaminen alkaa koko rakentamisen. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, koska koko talon tila riippuu kellarin laadusta ja kestävyydestä. Hänellä on koko päärakennuksen paino.

Kellarikerros on tärkein, sillä se toimii myös perustana koko rakennuksen säilyttämiselle.

On huomattava, että rakennuskustannukset vaikuttavat tuotantomateriaaliin. Perusrakentamisen pohjakerrokset käyttävät yleensä samoja materiaaleja kuin tavallisen pohjan luomiseen talon kellarissa. Tämä on tiiliä, levyt laajennettuun savi, kaasu tai vaahto estää. Älä tee ilman lokeja ja levyjä. Tyypillisen hankkeen kustannukset voivat nousta, jos muutoksia tehdään.

Tyypilliset talonrakennushankkeet ovat erillinen luokka, joka ulottuu talojen, joissa on kellari, yhden kerroksen kaksikerroksiset rakennukset autotallin kanssa tai ilman, ja päättyy monimutkaisten talonrakennusten kanssa ullakolla.

Yksiportaiset talot, joissa on kellari

Tällainen rakentaminen on ulospääsy tilanteesta, jossa on tarpeen säästää rahaa rakennustyömaalla, mutta tehokkaan asuntotuotannon lisäämiseksi. Tällaisissa tiloissa on sallittua tilojen ja vartiointien erilaiset järjestelyt. Jos maalaismökki on rakennettu, käytä sitten yksinkertaista tekniikkaa lujitetun rakenteen uppoasennetun perustuksen kanssa.

Jokainen talo, jossa on kellari, kehitetään yksilöllisesti sivuston ominaisuuksiin perustuen.

Käytä tässä tapauksessa nauhaa tai monoliittista alustaa, mutta ne edellyttävät tiettyjä fyysisiä ja taloudellisia kustannuksia, jotka liittyvät kaivamiseen ja betonityöhön. Näin ollen säätiön rakentaminen perustaksi on viidesosa koko rakennustyön kustannuksista.

Maanalainen osa yksinkertaisissa kerrostalohkoissa, joissa on kellari, on (suhteessa huoneiden järjestelyyn) tärkeimpien tilojen toisto. Monimutkaisemmissa malleissa asettelu voi vaihdella merkittävästi. Puolikerroksen suurimmalla syvennyksellä ei ole käytännössä mitään vaikutusta rakennuksen kokonaiskorkeuden kasvuun. Maa-mökit, joilla on syvä säätiö, näyttävät erittäin vankalta. Erityisen houkutteleva ja siisti ulkonäkö ovat pienet talot parvekkeella.

Talojen erityisen hienosäätö antaa päällystysmateriaalin. Voit tehdä tämän käyttämällä koristeellisia kipsiä, klinkkeriä, polymeeri-hiekkakiviä, keinokiviä ja muita viimeistelyaineita ulkoisiin töihin. Yksikerroksiset rakennukset, joissa on kellari ja kolme olohuonetta - ihanteellinen kolmen hengen perheelle. Kokonaispinta-ala on 150 m², kotitalouksien määrä voi olla paljon suurempi. Internetistä löytyy tyypillisiä yhden tarinan taloja ja piirustuksia.

Rakennuksen sopivuus pohjakerroksen lisäkerroksen kanssa on vaikea yliarvioida.

Talo-projekti kellarilla ja autotallilla

Pieni mökki, jossa on autotalli kellarissa, on valikoima ihmisiä, jotka etsivät mukavuutta, taloutta ja mukavuutta. Tällaisen rakennuksen lisäetuja ovat se, että sinun ei tarvitse mennä ulos mennäkseen autotallihuoneeseen. Lattialämmön lämpötila jopa ilman lämmitystä on yleensä paljon suurempi kuin tavanomaisissa autotallissa, mikä osaltaan parantaa auton turvallisuutta.

On huomattava, että kokeneet suunnittelijat käytännöllisyyteen verrattuna mieluummin koteihin, joissa on kiinnitetty autotalli, jonka yläpuolella ei ole muita tiloja. Tämä vaihtoehto säästää myös tilaa ja rakennusmateriaaleja.

Rakenna tavallinen omakotitalo omassa kädessäsi - prosessi, joka on mahdollista kaikkien huomioon otettavien piirustusten avulla. Kellariosaston autotallin rakentaminen on vaikeampi tehtävä, joka edellyttää tällaisten perusteiden huomioon ottamista:

 • perusteellinen geodeettinen tutkimus maaperästä. Maanalaisen osan autotallin sijoittamiseksi pohjaveden ja avoimien vesien läheisyys ei ole hyväksyttävissä;
 • pätevä suunnittelu ja ilmanvaihtojärjestelmän asennus;
 • kätevä viestintä kellarista päärakennuksen kanssa;
 • lisäeriste, vedenpitävyys ja rakennuksen valaistus.

Usein autotalli on rakennettu kellariin, mikä sinänsä säästää käyttökelpoista tilaa.

Kahden kerroksen taloja, joissa on kellari

Yksinkertainen tapa lisätä asuinrakennuksen aluetta on rakentaa ylimääräinen kerros. Siksi kaksikerroksisen talo, jossa on kellari - suosituimmat ja kätevät asumismahdollisuudet. Autopaikan läsnäolo yksinkertaistaa ajoneuvojen käyttöä. Loppujen lopuksi ei ole tarpeen mennä lumiin ja sateeseen auton takana - sinun on vain mennä alas kellariin.

Kaksikerroksisten talojen tyypilliset piirustukset huomioivat omistajien perinteiset vaatimukset. Esimerkiksi talon kellarissa on 11,5 × 12 m. Tällöin pituutta ja leveyttä voidaan lyhentää hankkimalla 110 tai 100 m²: n kokoinen rakennus. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 190 m². Asuin - noin 70 m².

Kiitos pohjakerroksesta, jopa pienellä tontilla voit rakentaa suuren ja tilavan talon

Yleisin rakennusmateriaali - termopaneelit (tai klinkkeri). Perusta on kaistale tai monoliittinen perusta. Kiinnitys- ja kellari seinät on valmistettu kaasusilikaattilohkoista. Sisäseinät on valmistettu kaasusilikaattilohkoista, joissa on vahvistettu vahvikekehys.

Puheessaan kaksikerroksisia rakennuksia, on syytä huomata, että ne hyötyvät alueen säästämisestä. Rakennus voidaan sijoittaa jopa pieneen tai kapeaan tonttiin, jolloin viestinnän pituus vähenee. Edellä mainittujen lisäksi on syytä huomata, että kaksikerroksiset talot lämpenevät nopeasti. Talot, joissa on socle ja mansard, edistävät lämmön säästöä alhaalta ja ylhäältä.

Ominaisuudet talojen ullakko- ja kellarihankkeisiin

Attic muuttaa automaattisesti kaksikerroksisen talon kolmikerrokseksi rikkomatta laki, joka kieltää kahden kerroksen ylittävien yksityisten talojen rakentamisen. On olemassa monia kodin hankkeita, joissa on kellari ja ullakko. Ne on helppo löytää Internetissä.

Pohjakerros ja kellari automaattisesti kääntävät yhden kerroksen talon kolmikerroksiseen taloon ilman verojen korottamista

Tärkein ero talon ullakolla ja kolmikerroksisen mökin välillä on merkittävästi alhaisempi rakennuskustannus. Tämä on tärkeä tekijä kehittäjille, jotka haluavat säästää materiaaleja. Ergonominen vaihtoehto on projekteja, joissa portaikko vie mi- tään käyttökelpoisen tilan. Alkuperäiset rakennukset, joissa parvekkeet ullakolla. Suurin etu on käyttökelpoisen alueen kasvaminen kolmanneksella. Tässä on erinomainen paikka majoittaa virkistysalue ja lounge.

Kellarihuone tekee talosta mukavampaa ja toimivaa, mikä lisää mukavuutta ja mukavuutta yhden katon alla. Kattohuoneiston läsnäolo ei ainoastaan ​​täydentää rakennuksen käyttökelpoista aluetta, vaan toimii myös pääkerrosten lämmöneristyskerroksena. Artikkelissa lueteltujen pohjakerroksen talojen lukuisat edut ja edut tekevät tällaisista rakenteista erityisen suosittuja, ja hankkeet vaativat arkkitehdit.

Cap: haitat ja ammattilaiset

Kirjaimellisesti 10 vuotta sitten talojen kellarit olivat tyhjiä ja käyttämättömiä. Sekä teknologiat ja materiaalit, joista ne rakentavat taloja ja suojaavat niitä kylmyydeltä ja kosteudelta, ovat muuttuneet. Tällaisen rakennusmateriaalimarkkinoiden kehityksen ansiosta pystyttiin saunojen, työpajojen ja olohuoneen varustamiseen kellareissa.

Jos haluat selvittää, rakentaako kellari, kellarien hyvät ja huonot puolet, sinun on tutkittava kaikki rakennustyön ominaisuudet.

Siinä tapauksessa, että talon alapuolella on heikko tai ylikuivautunut maaperä, on tarpeen tehdä 20 senttimetrin paksuinen hiekkalaatta, johon on kaadettu betonikerrosten kerrosta.

Ominaisuudet talon kellarissa

Jokaisella rakennettavan talon omistajalla on omat ajatuksensa järjestelystä ja ulkonäöstä. Paljon vaihtoehtoja, mutta talo socle erottuvat parhaat ja ulkoiset indikaattorit, ja laatuominaisuudet.

Pohjakerros 10 * 10 m talossa antaa jopa 100 neliömetriä ylimääräistä käyttökelpoista tilaa järjestelylle.

 • Merkittävä ero kellarin ja muiden tilojen välillä on sen tunkeutuminen maahan. Emästen rakentaminen talossa ei aina ole mahdollista maaperän laadun ja muiden tekijöiden vuoksi;
 • Pohjakerroksessa on lattiamarginaali maaperän alapuolella korkeintaan puolet sen korkeudesta. Lattia on kellari, jos päällekkäisyys on 2 metriä maanpinnan yläpuolella;
 • IZHS-säännöt mahdollistavat kaksikerroksisen talon rakentamisen ja jos alustan korkeus on alle 2 metriä, sitä ei lasketa lattiaksi. Tällainen porsaanreiät rakennuskoodeissa mahdollistavat tilojen järjestämisen omiin tarpeisiinsa.

Lisäksi kellarikerroksessa päästään koristelemaan talon julkisivu, varsinkin kun käytetään hyvin valittuja materiaaleja.

Rakennuksen pinta-ala voi olla pienempi kuin kellari, lattioista tulee eräänlainen litteä katto, jolla voit tehdä terasseja tai parvekkeita.

Jos niiden rakenne on avoinna, tarvitset lisää korkealaatuista vedensuojausta. Jos teet katon polykarbonaatin parvekkeelle, eristys ei ole tarpeen.

Tärkein asia talon kellarikerroksessa on se, että se tunkeutuu maaperään maaperän alapuolella. Ja seinät tulevat koko talon perustaksi.

Kellarikerroksen piirustukset

Kun otetaan huomioon sen erityispiirteet, pohjan kellari ei voi poiketa muista rakennuksista, vaikka niillä ei olisi kellareja.

Asennus tehdään nauhan pohjalla, sijoittamalla pohja lattian alle lyhyen matkan. Pohja on yleensä koottu lohkoista, harvemmin - betonista tai tiilestä.

 • Jos maaperä on melko heikko ja epävakaa, sinun on tehtävä hiekkalaatta 15 senttimetriä paksu. Siihen kaadetaan betoniseos, joka vahvistetaan vahvikkeella kestävyyttä ja lujuutta. Sitten esitellään valmiit lohkot;
 • Jos maaperä on hyvin kestävä, kellarikerroksen seinät ovat kevyitä rakennuspalikoita, varsinkin kun ne aikovat lämmittää kellarin. Tuuletusaukot tehdään kellarissa, koska luonnollinen ilmanvaihto on asennettava.

Talon jalusta kustannuksin on usein kalliimpaa kuin muut rakennukset. Tämä tapahtuu turvallisuusmarginaalin takia. On parempi houkutella asiantuntijoita, mikä lopulta säästää joitakin arvioita vahingoittamatta rakennuksen kestävyyttä. Vedeneristystyötä ei suositella taloudelliseksi.

Jalkakäytävän kosteus voi vaikuttaa haitallisesti perusaineiden laatuominaisuuksiin. Sokea alue pienentää talon kehälle sopivaa kosteutta, jolloin seinät imevät vähemmän vettä saostuksesta tai sulavan lumen.

Kellari työntyy maasta, mikä antaa erityispiirteen ikkunan aukkojen suunnittelussa. Ne sijaitsevat maaperän alapuolella, sillä ikkunoiden eteen tehdään erityisiä uria, kaivoja puolen metrin päässä talosta. Seinät ovat betonisia tai jyrkkiä hieman kaltevalla kulmakerroksella. Muista järjestää viemärijärjestelmän tyhjennys.

Priyamki suljettiin baareilla sisätilojen turvallisuuden estämiseksi ulkopuolisilta tahoilta.

Vaihtoehdot kellarin järjestämiseksi

Tekniset tilat

Melko virallisesti kattilahuone voidaan sijoittaa kellariin, joka ei ole sallittu kellarin huoneelle. Sellaisen sadan metrin huoneistossa tällainen kattilahuone kestää vain 4 neliömetriä. Jäljelle jäävä alue voidaan antaa saunoille, pesuloille, kylpyhuoneille ja kuntosaleille ja muille.

Kaivo voidaan sijoittaa myös talon kellariin. Sen järjestelyllä on haittapuolet ja edut, tässä kukin omistaja päättää itselleen tarkoitetuista kysymyksistä.

Vähiten todennäköisimmin kellarissa on autotalli, koska se vahingoittaa asukkaiden terveyttä. Vaikka huoneessa on voimakas ilmanvaihto, yläkerroksessa ei ole huonoja hajuja ja myrkyllisiä huuruja.

Autotalli kellarikerroksessa tehdään maanpinnan alapuolella, mikä vaikeuttaa ulkoilua, etenkin talvella. Jäänesto-osuuden järjestäminen lisää arviointia ja lisää uusia rakennustöitä viereisen alueen parantamiseksi.

Älä sulje pois varastointitiloja kellariin. Talon maanalaiset tilat voivat olla tarpeeksi viileitä pitämään tarvikkeita koko talven ajan.

Asuintilat

Kellarissa voit tehdä kuntosalin tai virkistysalueen, olohuone on lämmitettävä. Tämä on tärkein ero teknisen kellarikerrokseen. Mökit, joissa on kellari, on rakennettu, kun tontilla on vain vähän tilaa, mutta talon suuri osa on tarpeen. Erityisesti kellari voi olla hyödyllinen, kun talo sijaitsee rinteillä, missä on melko suuri kaltevuus.

 • Jos talo on tehty jyrkkään rinteeseen, pohja on täysin tehty maanpinnan yläpuolelle ja saa hyvin valaistuun huoneeseen luonnollisen valon. Mutta kerroksissa tämä pohja ei sisälly. Tiloihin voi tehdä keittiötä tai ruokasalia sekä muita tiloja omiin tarpeisiinsa;
 • Suurten talojen kellareissa on uima-altaita, höyrysaunoja ja saunoja. Tarvitaan vain voimakas ilmanvaihto, jotta koko talon kosteutta ei lisätä.

Hyödyt ja haitat kellarista

Kun otetaan huomioon pohjakerroksen edut ja haitat, huomaat, että perusta on hyviä ja huonoja puolia, ja tämä on suuri rakennustehtävä. Tämä kaivaa maata ja kaataa betonin massaa.

Lisäksi on välttämätöntä tehdä jonkin verran poistettua maata, ja tämä aiheuttaisi haasteen erityislaitteille. Maata voidaan käyttää tontin tasoittamiseen tai talon rakentamiseen.

Kosteuden estämiseksi pääseminen tiloihin edellyttää korkealaatuista vedenpitävyyttä. Tämä tehdään käyttämällä erikoisputkea, joka sijoitetaan kaivolle syvennyksessä.

Sen mukaan vettä ohjataan alempaan tason osaan erityiseen kaivoon veden keräämiseksi. On välttämätöntä tehdä sokea alue talon ympärillä, joka suojaa rakennusta sateelta ja pohjavedeltä.

Ulkoinen suojaus edellyttää rullaeristyksen käyttöä, mikä on osoittautunut näihin tarkoituksiin kateaineista tai lasinsuojauksesta. Jos maaperä on kuiva ja vakaa, voit tehdä pinnoitteen bitumimastilla.

Sisätiloissa, lattia on suojattu kosteudelta, sirontapintojen vaiheessa. Ennen työn aloittamista poista kaikki viat ja vuodot, jotka ovat helposti nähtävissä lattian valkoisten tahrojen vuoksi. Tämä päättelee kellarikerroksen päät.

Epäedulliset edut sisältävät vapaan tilan, käyttövalmiita eri tarpeisiin. Jos talo on rakennettu monimutkaiselle tontille, jossa on joitain pintalevyjä, talon kellari on merkittävä säästö ja takuu näkyvästä ulkoasusta.

Kellari voidaan kauniisti koristella kaakeloilla tai kiveillä, sekä luonnollisista että keinotekoisista, mikä antaa julkisivun lujuuden ja valinnan.