Alhainen kellari.

Kysymys: margyn4234716

Jotta hirsirakennukseen kiinnitettäisiin, kaatoin kaasupolysaatin rakentamiseen pohjalevy. Levy ulkonee 25 cm maanpinnan yläpuolelle ja eristetään 10 cm ekstrudoitua polystyreenivaahtoa.

He kirjoittavat aloittaakseen kaasusilikaatin asettamisen tasolle, joka ei ole alle 50 cm maanpinnan yläpuolella. Meillä on 40-60 cm: n talven lumipeite, eli minun on aloitettava putkisilikaatin asettaminen 25 cm: n korkeudelle kellarista. Kaasusilikaatti 30 cm paksu. Suunniteltu 5 cm: n minilisäys eristykseen.

Minulla on kaksi ehdotusta (ideoita):

1. Aseta kerroksen päälle asetettu silikaattilainen 3 krs korkea. Tarvitset leveyden alle 30 cm. Laita kaksi kerrosta nauhaa tiililattialle 6 cm: n sängyllä ja työnnä 6 cm: n ekstrudoitua polystyreenivaahtoa aukkoon. Kiinnitä nauhan vahvistus. Ulkopuolella myös eristetään 10 cm: n laajennetulla polystyreenillä. Kysymys kuuluu, onko tällainen "pohja" luotettava tuki yksikerroksiselle liitokselle ja onko se tarpeeksi lämmin, koska se ei ole pohja vaan seinä.

2. Levitä kaasusilikaattia heti pohjaan, peitä 10 mm: n paksu polystyreenivaahto liimalla 25 cm: n tasolle, ts. tehdä polystyreenin "vedeneristys".

On kiusallista täällä, että he kirjoittavat "on mahdotonta eristää kaasusilikaattia xkstrudilla".

Ehkä on olemassa muita ratkaisuja? Kerro mitä valita.

Kommentit

No, katso, kellarista 40-60 cm lumipeitteen on oltava vähintään 40-50 cm pitkä. Niinpä, laatta, joka työntyy 25 cm maanpinnan yläpuolelle, sinun on asetettava 5-6 riviä punaisia ​​saveja (ei silikaattia, eli punaista, se on kaikkein kestävin sedimenttivettä, roiskeita ja lumen sulamista). Punainen tiilen korkeus on 65 mm, muuraus noin 1 ommel on 1 cm, joten voit arvioida, kuinka monta tiiliä tarvitset korkeuteen. Laitoin 6 riviä, mutta vähintään 4 varmasti.

Punaisen kiinteän savi- tiilen muurauksen paksuus on 380 mm (eli 1,5 tiiliä) kiinteä, ilman seinän aukkoja.

Ensimmäinen vaihtoehto ei läpäise jäykkyyttä eikä se ole luotettava tuki myös yhden kerroksen kaasulisilikaattorin laajennukselle, paino on erittäin merkittävä tällaisille 120 mm: n tiilipinnoille, vaikka ne olisivatkin 2 kappaletta.

Toinen vaihtoehto ei ole myöskään kovin hyvä, sillä kaasusilikaatti on erittäin hygroskooppinen ja höyryä läpäisevä, eli se imee paljon kosteutta. Mutta jos peität kaasusilikaatin, jossa on 2 kerrosta lämpimää bitumia ja suljet EPS, niin tämä on erittäin hyvä vaihtoehto.

Valeria kommentoi hieman sen alapuolella, miksi kaasusilikaattia ei pitäisi sulkea EPS: llä.

Katso, voit kaasu silikaatti sulkea XPS. Selitän, miksi on olemassa sellaisia ​​lausuntoja ja mielipiteitä, että se on mahdotonta. Kaasasilikaatti on höyryä läpäisevä, mutta EPS ei ole. Ja ne, jotka kirjoittavat "ei sallita", ovat sitä mieltä, että höyryä läpäisevän materiaalin seinämä, joka on höyrynkestävä, on kostutettu. Itse asiassa se ei ole. Selitän miten. Kosteus, joka muodostuu seinään kastepisteen sijainnin seurauksena - se ei ole sen pinnassa olevaan kaasusilikaattiin, se on EPS: ssä. Hänen ei tarvitse päästä EPS: n kautta. Kaasusilikaatissa tulee olemaan vain kosteus, joka tulee huoneesta, hyödyntämisestä. Ja tämä kosteus tulee tuuleta, jos ilmanvaihto on normaalia. Muussa tapauksessa (jos se ei toimi) kaikki seinät, jotka ovat valmistettu höyryistä kestävistä materiaaleista, eivät toimi. Esimerkiksi EPSI: n ulkopuolelta eristetyt kehysseinät tai seinät, tai seinät, jotka on maalattu ulkopuolelta höyrytöntä maalia. Ja kaikki toimivat. Tuuletuksen tulisi olla yhtä normaalia (ei voimakasta), se voi olla luonnollista, se voi olla pakotettu. Ja sitten kaikki on kunnossa.

Ja jos sinulla ei ole tilaa kaasusilikaatille (kellarissa) (tai kellarissa, ilman majoitusta), ei ole mitään syytä huoleen. Kosteutta ei yksinkertaisesti ole hyväksikäytöstä.

Jälleen säätiö ensin.

1. Pidennyksen alla on 1,5 metrin syvä nauha, joka on eristetty 10 cm suulakepuristuksella.

2. Teipillä 10 cm: n läpi pursottamalla ja samalla määrällä hiekkalaatikkoa nauhan sisäpuolella on 25 cm betonilaatta.

3. Koko rakenne on 25 cm maanpinnan yläpuolella.

4. Siinä on kuiva levitys, se on lämmityselementtejä, sen päälle on kipsilevy.

5. Eli liesi on lattia.

6. Valeria edellisessä postissa, suositeltavaa laittaa seinät kaasusilikaatin 30 cm ja eristää 5 cm minplate ja ilmanvaihto julkisivu. Suostuin.

7. Näin ollen kaasusilikaatin seinät (korostan seiniä, ei kellarissa) alkavat 25 cm, lumen taso (Nizhny Novgorodin alue, Venäjä) 50 cm. Toisin sanoen 1 rivi kaasusilikaattia peitetään talvella lumella.

8. Ja tämä ei ole hyvä.

9. Luultavasti pitäisi asettaa muutamia alempia kytkinrivisiä toisesta materiaalista. Kun silikaattitiili, ymmärsin, katoaa.

10. Muu materiaali (mitä?) Pitäisi olla:

10.1 kosteutta kestävä sruzhi;

10.2 ylläpitää rakentamista;

10.3 Sama lämmönjohtavuus kuin 30 cm kaasusilikaatti, jossa on 5 cm eristys

10.4 Ja minusta tuntuisi kovasti siitä, että muurausmuurilla ei hän puhu talosta tai talon sisällä.

11. Vastauksistani huomasin, että yksinkertaisin ratkaisu on saada koko kaasun silikaattipussi ja sitten vedenpitävä ulkopuolelle kahdella ensimmäisellä rivillä mastiksilla ja tarttumaan 5 cm: n ekstruudoitukseen. Onko tämä niin.

Alueesi sääolosuhteet johtuvat siitä, että tarvitset pohjaa ja korkeammalle. Siksi suosittelen sinua tekemään normaalin pohjan 50-60 cm: n korkeudelle (vähintään 3 riviä tiiliä ja punaisia ​​savi-tiiliä), joka sitten täytyy lämmittää (lämmittää mastilla liimaamalla eppit). Muuten itse levyn levy on eristettävä loppuun. Tee normaali ulkoneva pohja (paksuus) 380 mm, joka on peitetty galvanoidulla katoksella.

Emme näe mitään muuta vaihtoehtoa, emmekä voi ehdottaa mitään muuta vaadittujen ominaisuuksien mukaan. Tietenkin pyydän Valeriä ajattelemaan uudelleen seinärakenteiden ja eristämisen asiantuntijana, hän todennäköisesti ehdottaa jotain, mutta minä insinöörinä neuvoisin teitä tekemään juuri niin.

Vaihtoehto kaasasilikaatin kanssa on sallittua, mutta taas on tarpeen tiivistää täysin 50 cm pohjaseinästä bitumilla ja sulkea sitten EPS. Mikrokäröitä ilmestyy vielä pari vuotta, vesi tunkeutuu sisälle ja voi rikkoa kaasusilikaatin talon pohjalla talven jälkeen (jäädyttämisen jälkeen).

Mutta ulkonevan pohjan tapauksessa on hyvä, että vesi putoaa talon seinää alaspäin eikä perustana, mutta visiirin ohi, on myös hyvä näyttää seinän geometria (rakennuttajat eivät kykene panemaan kaasusilikaattia täydellisesti, tässä tapauksessa Korkki sopii hyvin kaikkiin muurauksiin, jotta se ei roikkuisi ilmassa).

Kuvan laatu heikko. Tiilipohja työntyy 8 cm: n päähän ja sitten 5 cm: n päähän Eppsistä. Ja kaikki tämä peitetään visiirin avulla.

Hyvää iltapäivää jäljellä on kaksi kysymystä.

1. Yleensä pohja on osa lattian alapuolella olevaa rakennusta, minulla on korkeampi (kuvassa ei ole lattiaa). Otit tämän huomioon vastauksessa?

2. Onko mahdollista käyttää punaista tiilen sijasta onteloa?

Loput, kiitos, ymmärsin kaiken.

1. Arkkitehtuurin kellari on alempi, joka sijaitsee pohjalla, yleensä jonkin verran ulkonevana, paksuneina osana rakennuksen, rakennelman, muistomerkin tai sarakkeen ulkoseinää. Kellari on yleensä tehty koristeellisella leikkuulla. Käytettävän säätiön tyypin mukaan matala syvyyslevy on lattian jatke, vastaavasti, jalusta asennetaan laattaan. Korkin pääasiallinen tarkoitus on luoda este kosteuden tunkeutumisesta talon rakentamiseen. Mutta pohja ei ainoastaan ​​suojaa kosteudelta ja kylmyydeltä, sen ulkonäkö suurelta osin määrää rakennuksen arkkitehtonisen rakenteen ja vaikuttaa kodin kokonaisvaikutelmaan. Rakennus näyttää paljon kauniilta, jos sillä on korkea pohja, matala pohja tai lisäksi sen puuttuessa rakennus näyttää kyykkyiltä.

Kuvauksessani lattia on merkitty laataksi, oli tarpeen levittää lattian kerrokset yllä olevaan laatikkoon ja ilmoittaa maanpinnan tasolle. Tietenkin on helpompaa kommunikoida tilaajien kanssa, kun he eivät kuvata, mutta ainakin käsin, mitä tarkoitan, olen yleensä oikeassa samassa kuvassa oikein tai piirrä mitä tarvitsen. No, tämä on vain tulevaisuuden huomautus puolestasi.

2. Voit. Nyt on todella ongelma ostopäällisestä korkealaatuisesta tiilestä. Voit käyttää onttoja, mutta varmista, että tiilen jokainen reikä oli laastilla huovutettu. Tyhjä tiili kosteudesta voi rikkoa talven jälkeen, tämä on hyvin surullinen kuva, kun tiili on kuin kala, jossa vaa'at.

Valeria sanoi, että olen käytettävissäsi selittänyt, miksi on parempi olla käyttämättä kaasusilikaattia ja että hänellä ei ole mitään lisättävää seinämateriaaleihin.

Alhainen säätiö, mitä tehdä?

Forum - asuntojen korjaus

Et ole kirjautunut sisään. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Alhainen säätiö, mitä tehdä?

Korjausfoorumi → Yleinen → Low Foundation, mitä tehdä?

Sivut 1

Sinun on kirjauduttava sisään tai rekisteröidä lähettämään vastaus.

Viestit 7

 • Vasily

1 aihe Victor25: sta 2013-07-12 14:27:56

 • Viktor25
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2013-03-18
 • Viestit: 121

Aihe: Alhainen säätiö, mitä tehdä?

Hyvää päivää, rakkaat foorumin käyttäjät! Talo (vanhempi) rakennettiin lähes 100 vuotta sitten vuonna 1928. Ajan myötä hän jonkin verran upposi, ja nyt säätiö on suunnilleen maanpinnan tasolla. Alhainen säätö = huoneiden korkea kosteus, muotti. Onko mahdollista, että tällaisissa olosuhteissa jotenkin suojellaan seiniä kosteudelta? Tai vain kestää tai liikkua ilman muita vaihtoehtoja?

2 vastausta Brickista 2013-07-12 14:28:18

 • tiili
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2012-11-01
 • Viestit: 483

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Suosittelen etsimään toista taloa. Koska romua vastaan ​​ei ole vastaanottoa. Joten uusi talo on paras ratkaisu ongelmaan, yksinkertainen ja tyylikäs))

3 Vastaus Victor25: lta 2013-07-12 14:28:58

 • Viktor25
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2013-03-18
 • Viestit: 121

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Ei, etsiminen toisesta talosta ei todennäköisesti onnistu, nyt ei yksinkertaisesti ole rahaa sellaiselle yksinkertaiselle ja tyylikkäälle ratkaisulle ongelmaan. Meillä olisi jotain tekemistä sen kanssa.

4 Vastaus tiilistä 2013-07-12 14:29:20

 • tiili
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2012-11-01
 • Viestit: 483

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Ei loukkaavaa, halusin vain sanoa, ettet voi nostaa tätä perusta takaisin jotenkin, eikö? Joten ongelma on edelleen. Voit hoitaa oireita, mutta paljon tehokkaammin - kaikki kerralla. Mutta jos ei ole rahaa, niin tämä puhuu köyhille.

5 Vastaus Victor25: lta 2013-07-12 14:29:59

 • Viktor25
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2013-03-18
 • Viestit: 121

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Onko se todella ilman vaihtoehtoja? Siellä ja elää ne muotoseoksissa? Ja ajattelin, että siellä oli ratkaisu.

6 Vastaus Nathanista 2013-07-12 14:30:24

 • Nathan
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2012-11-18
 • Viestejä: 441

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Miksi ei ole vaihtoehtoja? Vaihtoehdot ovat vain täynnä. Yksinkertaisin, mielestäni bitumi-mastinen. Voit kokeilla jotain nykyaikaisempia, esimerkiksi läpäisevän toiminnan vedeneristysmateriaaleja, kuten Isopron. Muotin suhteen on järkevää käsitellä seinät antibakteerisilla yhdisteillä. Vain ensimmäinen kuivaa kaikki hyvin, suojaa kosteudelta ja sitten alkaa torjua hometta. Siksi muuten ei ole mitään järkeä, hometta tulee varmasti jälleen esiin.

7 Vastaus Victor25: lta 2013-07-12 14:30:59

 • Viktor25
 • jäsen
 • toimeton
 • Rekisteröitynyt: 2013-03-18
 • Viestit: 121

Re: Pieni perusta, mitä tehdä?

Kiitos niin paljon! Yritän ehkä ISOPRONia, kuulin hänestä jotain korvan reunasta. Mitä tulee muottiin, emme ole vielä edes ajatelleet sitä, on selvää, että meidän on käsiteltävä syy, ts. korkea kosteus, ja sitten jotain tekemistä muotin kanssa.

Viestit 7

Sivut 1

Sinun on kirjauduttava sisään tai rekisteröidä lähettämään vastaus.

Korjausfoorumi → Yleinen → Low Foundation, mitä tehdä?

Seitsemän tarinaa huonoista säätiöistä ja vinkkejä sen korjaamiseen

Itse itsevarmojen miesten absoluuttinen enemmistö uskoo, että lapion avulla voit tehdä itsellesi säätiön. Heidän motto on "se, joka ei tee mitään, ei ole väärässä." Pieni osa pragmaattisista ja luultavasti tylsiä ihmisistä tässä asiassa luottaa vain geologisen etsintämenetelmän, suunnitteluinsinöörin ja rakennushenkilöstön laskelmiin. On oikeudenmukaista sanoa, että asiantuntijoiden houkutteleminen ei takaa menestystä. Foorumillamme on kertynyt paljon tarinoita kosyachny-säätiöistä ja omasta tuotannosta sekä "ammattilaisista". Osa niistä keskustelimme asiantuntijan kanssa.

"Kaadutin säätiön kylmässä kahdessa vaiheessa. Kun toinen kerros kaadettiin, pienen kerroksen lunta säilyi edellisellä tasolla. Kun se tuli lämpimämpi, hän irrotti muottipesän, ja kahden kerroksen välillä oli pieni aukko 0,5-1 cm (monissa paikoissa) koko nauhan pituudelta. Nyt ihmettelen, miten seisoo korjausseos siellä. "

"On melko helppo ratkaista ongelma", Terem-Teremokin rakennusjohtaja Aleksey Aleinik sanoo. - Tätä aukkoa on laajennettava, jotta pystytään tekemään lisää pystysuoria leikkauksia pölyn poistamiseksi. Aseta vahvistus rako- ja pystysuorissa urissa ja peitä nopeasti karkottavalla korjausseoksella, esimerkiksi Ceresit CX5.

"Apua neuvoja. Kaasusilikaatin talo seisoo pohjan betonilohkoilla kentällä. Kellarissa huoneessa vanhat omistajat suunnittelivat pienen uima-altaan, mutta kun he yrittivät kaivaa reiän, maa alkoi murentua ja työ oli ilmeisesti pysähtynyt tästä syystä. Nyt se näyttää kauhealta - vaikutelma on, että lohkot ovat puoli roikkuu ilmassa (yhdessä paikassa fragmentti lohko on täysin poissa). Mitä tehdä?

- Sinun on aloitettava säätiön korjaamisella, nimittäin sen syventämisellä. On melko yksinkertainen ja tehokas tapa. Kellarin ympärysmitta on jaettu mittareihin. Jotta koko pohja ei heikkene, kaivetaan kaksi metriä kauempaa kahden viimeisen puolen jäänpoiston syvyyteen asti. Aloita kulmassa. Kaivetun tartunnan pohja on tamped alas, peitetty raunioilla. Tee betonipäällyste, jossa on lujitemuovaus, altista muotti ja työnnä betonia. Tuoreen täytteen ja vanhan perustuksen välinen rako värjätään laastilla. Tällaiset kaappaukset tekevät nykyisen perustan syventämisen ja vahvistamisen. Tekniikka on pitkä, mutta se toimii. Samaan aikaan on mahdollista tehdä vesitiiviin pohja.

"Kesäkehikko seisoo rinteessä. Maaperä on lieppeä. Lohkojen perustus tehtiin kauan sitten, eikä ole tiedossa miten. Sitten he panivat betonilaatan päälle. Useiden vuosien ajan hän seisoi yksin, ja vain viisi vuotta myöhemmin he asettivat hänelle talon. Ja nyt tänä vuonna on kuva: talon sisällä näet, että äärimmäinen levy svensi (5 senttimetriä). Molempien puolien halkeaman perusta. Se on hiipiva... Mitä tehdä? "

- Tilanne on valitettavaa, talo huonontunut. Todennäköisesti säätiö asetettiin matalaksi 60-70 cm: iin. Talvella alla oleva pilkku jäädyttää ja lisää volyymia, vetovoimat työntävät säätiötä yhdessä uunin ja talon kanssa ylöspäin. Sulatuksen aikana lohkot laskevat uudelleen, eli talon pohja "kävelee". Omistajien on ajateltava säätiön vahvistamista edellä esitetyllä tavalla - sitä on tuettava uudella pohjalla, joka syvennetään liepeiden jäädytyksen alapuolella (1,5 m).

"He irrotivat muotin ja näkivät juuri tällaisen halkeaman kulmassa. Rakennuttajat sanoivat - älä huoli - perustuksessa luotu palkki. Mitä tehdä?

- Jos ei ole läpi halkeamia, niin tämä ei ole ongelma. Todennäköisesti tämä johtui siitä, että ne kaatoivat säätiön lämpöön. Betoni alkoi kuivua nopeasti ja säröillä. Jos nauha on kunnolla vahvistettu, halkeama ei aukea enää. Tämän tarkistamiseksi on tarpeen laittaa sementtilietteen leima tähän aukkoon. Jos kuukausi tai kaksi pienempi pysyy ennallaan, niin halkeama ei kasva. Muussa tapauksessa kulmaa on vahvistettava tai vahvistettava uudelleen - irrota vanhat osat, aseta uusi ja täytä se korjausyhdisteellä.

"Tulotiedot: säätiö on yksinkertainen suorakulmio 9 × 12 m, pääseinä on keskellä. Maaperä - kauhea savea. Kaivettiin 120 cm: n kaivaa, 10 cm: n hiekkaa täytettiin, pohjalle asetettiin viisi teräsvahvistuspalkkia, seinille asennettiin katemateriaalia ja se kaadettiin betonilla maahan. Stuck vertikaalit. Tämä vaihe oli normaali. Mutta häiriö sattui muottiin. Huonosti kiinnitetty, sen seurauksena lähes kaikki alas alas, ei ole yhtä seinää edes. Kuinka tasoittaa seinät pystysuoraan? Tällä hetkellä kuvittelen näin: heitä hienot urat hiomakoneella ja tarkasta taltat taltalla taltalla. Loppu säätiön kaarevuudesta kiinni ratkaisuun tai kipsiin tai eristeeseen 2 cm. "

- Jos talon arkkitehtuuri sallii, voit tehdä ulkonevan perustan ja piilottaa nämä epäsäännöllisyydet jonkinlaisella viimeistelyaineistolla. Voit tasoittaa tason tekemällä kastike betonista. Näiden väärinkäytösten leikkaaminen on myös mahdollista, mutta se on vaikeampaa. Tämä edellyttää suurta ja voimakasta bulgariaa. Mutta kun lyönti ampuu alas, kuten foorumilla neuvotaan, ylimääräinen betoni on mahdotonta - halkeamat voivat mennä syvälle pohjaan.

Mutta suosittelen tätä lukijaa kiinnittämään huomiota toiseen ongelmaan. Perustan perusta on hyvin pieni "ikävälle" savelle. Pohjan pohjan alapuolella oleva hiekka (10 cm) ei tasoittaisi voimaa. Tarvitaan siellä niin, että talon pohja on pehmeällä tyynyllä, joka sitten puristuu ja lujitetaan. Myös kellarikerroksessa oleva hiekka nostaa sitä. Nyt tämä on merkityksetöntä, mutta oli tarpeen tehdä seuraavat asiat oikein: kaivaa kaivanto metriä leveä, aseta muotti, asenna raudoituskehys siihen ja täytä se betonilla. Poista sitten muotti, vedenpitävä säätöseinät ja eristä. Maaperän ja pohjan välinen tila tulisi peittää hiekalla ilman kiviä 20 cm: n kerroksilla tampingilla. Tämä täyttö kompensoi venytysvoimaa.

Myös tällainen vastaanotto on lämmin sokea alue. Jos esim. Et täytä heti täyttöä, sinun on haettava 10 metriä leveä syvennys noin kellertävän kehän ympäri senttimetriä 15-20 cm, laita kalvo tai kattohuopa, puristetusta polystyreenivaahdosta ja täytä betonipinta kulmassa säältä. Tällöin talon pohjaa ympäröivä maa ei jäätyy läpi.

"Nauhan monoliittinen säätiö talon jo taitettujen ja peitettyjen laatikoiden ympärillä kaadettiin niin kuin olisi, mutta se kaadettiin väliseinien alle ja suoraan maahan (ei hiekkakiviä), jonka jälkeen säätiö peitettiin hiekalla. Kaarisilikaatista valmistetut väliseinät laskeutuvat (aukot ilmenevät paikoissa, jotka sijaitsevat seinien vieressä 1 cm: n korkeudelle.) Nämä katot ovat rakenteeltaan metallisia, eikä lattiaa kaadeta, joten harkitsen mahdollisuutta yhdistää väliseinien pohja aluslaudoitukseen vahvistamalla. merkitse tai ehkä kosketa mitään? "

"Ilmeisesti nämä eivät ole vain väliseinät, vaan sisäseinät," sanoo Aleksey Aleinik. - Ja säätiön on noudatettava niitä. Siksi palaamme vahvistamiseen - meidän on kaivauduttava alle 0,5 metrin syvyyteen ja tehostettava betonilla. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun on poistettava kuorma palkkien seinistä. Tätä varten sinun on asennettava rekvisiitta (sinulla on puupalkkeja) ja kiinnitä ne ylös. Vanhojen väliseinien perustaminen lujituksella lujituksen avulla ei auta - kytkin murtuu.

"Rakennamme yksityistä taloa, urakoitsijan teknologia aiheuttaa hämmennystä ja epäluuloa. Kaivosta kaivettiin kaivoon 1,7 m: n syvyyteen. Betoni kaadettiin maan pinnalle ilman minkäänlaista raudoitusta, mutta vain pohja oli paikoillaan. Satoi nauhan pinnalla pesty saippualla. Aseta muotti. He porattivat reiät jäädytettyyn betoniin ja asensivat pystysuorat vahvikkeet reikiin. Lisäksi reiät ovat vain hieman suurempi kuin raudoituksen halkaisija, betoni ei mielestäni voi vuotaa raudoituksen välistä rakoa. Vahvistus asetettiin (4 sauvaa on hitsattu toisiinsa lanka, rakenteen poikkileikkaus on neliö), kaikki vahvikkeet sidottiin toisiinsa ja pystysuora vahvistaminen lanka. Nyt he tulevat pesemään savesta pakastetusta betonista ja kaataa pohjan yläpuolinen osa. Tietäen työntekijöiden pofigism, hyväksyn täysin ajatuksen, että he voivat hiljaa kaataa betonia ilman pesemällä savea (tai pahoin pesemällä sitä) - kuinka kriittinen on se?

- Se, että kaivannon pohja on jäätymisen syvyyden alapuolella, on hyvä. Mutta kaada betonia ilman vahvistusta on väärä. Kaivannon pohjalle oli tarpeen asentaa lujitusholkki. Ja pystyttää pystysuorat raudoitustulokset, joihin ylemmän monoliittisen hihnan runko sopii. Siitä, että rakentajat ovat porattaneet reikiä ja asettaneet pystysuorat vahvikkeet niihin, ei kuumaksi eikä kylmiksi. Voimme sanoa, että maanalainen osa kellarista tehdään oikein 30%, korotettu osa - 100%. Tietenkin rakentajat tallentuvat laitteisiin. Tällaiset säästöt ovat kuitenkin kyseenalaisia, koska on epäselvää, mitä ongelmia tulevaisuudessa ilmenee. Ei ole täysin väärin kaataa kaistaleita kahdessa vaiheessa - ei ole mitään, että monoliittista säätiötä kutsutaan - sen pitäisi olla monoliitti eikä kerros kakku. Kuvatussa tapauksessa savesta on pestävä pois. Jos et ole varma rakentajista, kannattaa tarkistaa ne. Ja ennen seinien rakentamista suosittelen ottamaan yhteyttä suunnittelijaan, kertomaan hänelle, millaista taloa ja materiaaleja rakennetaan, mitä perusta on jo olemassa. Se laskee kuorman, eli se sopii tai ei sovellu. Ei tarvitse säästää tähän.

Oma neuvoja kaikille, jotka alkavat rakentaa: jos näet hakata säätiövaiheessa, lopeta työntekijät ja sanokaa heille hyvästit. Se on vielä pahempaa.

Voit kysyä kysymyksiä rakentamisen aiheista ja saada nopeasti konsultointia, jakaa kokemuksia ja keskustella muiden lukijoiden kanssa foorumillamme.

Yleiset virheet säätiön kaatamisen aikana: Ole varovainen!

Olemme kaikki eläviä ihmisiä, joskus teemme virheitä. Prosessissa on tietty hyväksyttävä prosenttiosuus virheistä, eikä talon rakentaminen ole poikkeus. On kuitenkin olemassa virheitä, joita ei koskaan voida sallia: ne vaikuttavat haitallisesti koko talon rakenteeseen, ja niitä ei ole mahdollista korjata. Ensinnäkin se koskee säätöprosessia. Joten lue, mitä virheitä ei pidä sallia, mitä sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota.

 1. Säätiö ei sovellu maaperän ominaisuuksiin. Kirjoitimme tästä yksityiskohtaisesti artikkelissa "MIKSI FOUNDATION ON TOIMITTAA OMINAISUUDEN OMINAISUUDIIN" http://z500proekty.ru/geologiya-grunta-i-tip-fundamenta.html. Tässä muistutetaan lyhyesti: hyvä maaperä, antaa tarpeettoman luotettavan perustan - tämä on vain tarpeeton rahan tuhlaus. Koska säätiön kustannukset ovat 20% -30% koko talon kustannuksista, ylimääräiset kustannukset muuttuvat varsin suuriksi summiksi. Jos asetat puutteellisen luotettavan perustan huonolle maaperälle, kielteiset seuraukset tuntuvat paitsi lompakkosi, myös talonrakentamisen avulla. Alkaen säätiön halkeamat, sitten seinät, päättyy koko talon tuhoamiseen.

Jotta talon projekti voisi luoda maaperän pohjan, tilaa FOUNDATION ADAPTATION, kun ostat tyypillisen taloprojektin: http://z500proekty.ru/projekty-dodatki/12-adaptatsiya-fundamenta.html. Jos olet tilannut yksittäisen mökin yksilöllisen hankkeen, säätiön sopeutumista ei tarvita, säätiön projekti luodaan alun perin ottaen huomioon "geologiasi".

 • Nauha-pohja ilman yksin tai manuaalisesti valmistettua pohjaa. Säätiön pohjalla on erittäin tärkeä tehtävä: se on tämä komponentti, joka jakaa koko talon kuorman maahan. Suunnittelijat laskiessaan kuorman suunnitteli säätiön ja sen pohjan niin, että talo seisoi turvallisesti, eikä sinun tarvinnut liioitella kohtuuttoman vahvalla pohjalla. Niiden ohjeita ei voida jättää huomiotta! Usein on mahdollista huomata, miten maanrakennuksen säästämiseksi on jo kaivettu säätiön kaivantoa, ja ainoat pohjalliset syvennykset tehdään manuaalisesti. Samalla on mahdotonta ohjata syvennyksiä ja korkeuksia näistä syvennyksistä. Parhaassa tapauksessa yksin osoittautuu liian luotettavaksi ja aiheuttaa materiaalien ylittymisen (ja mahdollisesti ylittävät maanviljelijöiden säästöt rahataloudessa). Pahimmillaan se ei ole yhtenäinen, eikä se voi kestää kuormaa kotona kaikilla sivustoilla tasaisesti. Tämän seurauksena: halkeamat perustuksessa ja seinissä.
 • Betonin ulkoisen suojakerroksen noudattamatta jättäminen. Jotta tukirakenteet voidaan suojata kosteudelta, korroosiolta ja jäljelle jääneestä betonirakenteesta, on välttämätöntä säilyttää oikea etäisyys pohjaseinän reunasta vahvistuspalkkeihin. Tämän etäisyyden on oltava yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija, vähintään 20 mm. Jos pohjan pohjan alapuolella oleva jalka (erityinen suojakerros) ei ole suoritettu, etäisyys maasta (hiekka tai sora) ja lujitustangot on oltava vähintään 70 mm. Jos jalka on tehty, tämä etäisyys on sama: yhtä suuri kuin raudan halkaisija ja vähintään 20 mm. Muussa tapauksessa maaperän kosteus tunkeutuu lujittaviin sauvoihin, sen syöpymiseen, perustuksen asteittaiseen tuhoamiseen ja siten sen kyvyttömyyteen kestää kuormaa kotona.
  Talon pohjan ja seinien seinämien välisen vedenpitävyyden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa kosteuden tunkeutumiseen talon seinämien paksuuteen perusrakenteista, joka on täynnä kosteutta huoneissa, sienten ulkonäöstä talon seinissä ja seinämateriaalien ennenaikaisesta tuhoutumisesta.

 • Säätiön geometrian noudattamatta jättäminen on pienin ongelma näiden epätasaisten kulmien takia huoneissa. Ärsyttävämpi - se vie suuremman lattialevyn vastaamaan uutta, epäsäännöllistä geometriaasi (jos talonrakennushankkeissa ullakolla tai kaksikerroksisilla talotilanteilla ehdotetaan päällekkäisiä levyverkkoja); ei ole takeita siitä, että suunnitellut ristikot eivät taipua, ja ne asetetaan laajempaan epäsäännöllisen geometrian alueeseen (jos yhden tarinan talo tarjoaa päällekkäin puupalkkeihin). Vastaavasti monoliittisten levyjen lujitussuun- nan halkaisija on suunniteltu hankkeessa tietyllä span-pituudella, jos se on suurempaa uudessa epäsäännöllisessä geometriassa, niin monoliittinen levy ei kestä kuormaa "laajennetulla" (pitkänomaisella, suuremmalla) alueella. Siksi luottaa rakentamaan talon luotettavia asiantuntijoita!
 • Jos kyseessä on paalusäätiö, jos paalut on asennettu oikean geometrian sallittujen toleranssien rikkomisen vuoksi, paalujen kiinnittämistä varten tarvitaan laajempi grillaus, mikä tarkoittaa jätemateriaaleja ja tulevan kodin esteettisen osan rikkomista. Rostverk, leveämpi kuin talon seinä ja eri paksuus eri paikoissa, ei näytä kovin mukavalta...
  1. Säätiön täyttäminen ilman muottirakennetta aiheuttaa kustannusten ylityksiä. Kieltäytyminen muottirakentajista yrittää säästää maanrakennustöiden määrää. Asennuksen asianmukaiseen asentamiseen tarvitset työntekijälle vapaan pääsyn sen asentamiseen, mikä merkitsee sitä, että kaivannon leveys kasvaa merkittävästi. Kyllä, ja materiaali itse muotti ei riitä. Mutta luopumalla siitä, kehittäjä menettää betoniin: sementtihyytelöön, joka menee maahan, + säätö on tehtävä hieman laajemmaksi, jotta voidaan taata ulkopuolisten suojakerrosten vahvistaminen.

   Tämä on tietysti totta, jos kaivetun kaivannon maaperä ei murene. Maaperän polkumyynnin vuoksi säätiön geometria ja itsensä rakentamisprosessi rikkovat suuresti, mikä tarkoittaa, että geometristen mittasuhteiden epäjohdonmukaisuuden vuoksi on todennäköistä, että kuorma ei kestä kaikkia rakennuksia yhtä lailla.

   Vahvikkeen poikkileikkauksen pienempi halkaisija ei lainkaan. Betonilla on suuri puristuslujuus, mutta se on varsin hauraa taivutuksessa. Jos maa vetää tai putoaa talon painon alle epätasaisesti, vahvistamaton säätö heikkenee epätasaisesti ja vastaavasti antaa halkeamia ja siirtymiä (sekä pohjassa että myöhemmin seinässä). Näiden prosessien välttämiseksi sen rakenne on entistä jäykempi ja monoliittinen vahvistamisen avulla. Mutta jos raudoitus on ohuempi kuin projektissa määritelty, se ei pysty kestämään kuormia kotona eikä tallenna taloa epätasaisesta muodonmuutoksesta ja kutistumisesta. Jos perustuksen nauhatyypille, vioittumisvaatimusten rikkomisen vuoksi, ongelman todennäköisyys on riittävän suuri, niin laattaperustan osalta tämä todennäköisyys on erittäin korkea. Laattojen perustuslaitteelle lujituksen oikea halkaisija on sen suunnittelun luotettavuuden kulmakivi.

   On ehdottomasti kiellettyä tehdä uria alapinnan alapuolella pohjan alapuolella.

   Kaikki kellarit, kellarit, kellarikerrokset eivät voi tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden suostumusta. Tällöin maaperä, joka on jännittyneessä tilassa perustuksen alla, alkaa puristaa tunnelin suuntaan. Tämä merkitsee läheisen rakenteen perustan merkittävää jyrkkyyttä, ja sen todennäköisyys romahtaessa on suuri. Siksi on niin tärkeää rakentaa talon hankkeen mukaan: talon talon alapuolella sijaitsevat kellarirakennushankkeet tarjoavat kaikki tarvittavat toimenpiteet tällaisten seurausten välttämiseksi.

  2. Eteerattujen säätiötyyppien perustilohkojen liittämisen noudattamatta jättäminen. Lohkokappaleen on oltava vähintään 1/3 lohkon korkeudesta. Muuten on mahdollista estää lohkojen siirtyminen voimien tai maaperän sivuttaispaineen vaikutuksen alaisena.
  3. Matala-haudattujen laattojen pohjalla oleva laite on rakennettu kertakerroksella, jossa on hyvässä kunnossa oleva hiekka. Muutoin säätölevy voi kutistua normaalia suuremmaksi.

  Päätelmät. Kuten näet, suurin osa näistä virheistä on vaikea tehdä virheellisesti ja valvoa. Ne ovat yleensä sallittuja tietämättömyydestä tai sääntöjen tahallisesta laiminlyönnistä tietyn talouden tavoin. Siksi suojata kotisi epämiellyttäviltä yllätyksiltä jälkimainingeissa:

  1. Rakenna talo projektiin. Hankkeen aikana luodaan kaikki indikaattorit, jotka ovat vastuussa talon luotettavuudesta ja kestävyydestä, jonka rakentajat tuovat elämään.
  2. Luota talon rakentamiseen päteviin ammattilaisiin, jotka täyttävät kaikki hankkeen vaatimukset.

  Alhainen perustustalo

  Sivut 1

  Viestit 8

  1 Teema Irinkasta 2015.10.04 11:04

  • Irinka
  • lukija
  • Paikoillaan
  • yksityiskohdat

   Teema: Low Foundation House

   Hyvää päivää kaikille. Olen huolissani yhdestä kysymyksestä. Meillä on hyvin alhainen talon perusta. Vaikka talo on vuorattu tiilillä, mutta tämän vuoksi tiili tuhoutuu kostealla. Tovereita, velho, mitä neuvoja teet?

   2 Vastaus gvozdoderilta 2015.10.05 10:49

   • gvozdoder
   • Mestari
   • Paikoillaan
   • yksityiskohdat

    Re: Alhainen talon perusta

    Talossa, jolla on alhainen säätö, pohjan on oltava vähintään 20 cm korkea, minkä jälkeen se suojaa seiniä kosteudelta. Alhainen kellari ja kellarin puuttuminen johtavat talon seinän vaimentamiseen.

    Yksityisen talon kellarikerroksen korkeuden on oltava vähintään 20 cm. Alhaalla pohjalla on suuri vaara, että talon seinää voidaan vaimentaa periaatteessa, kuten onkin sinun tapauksessasi. Seinät kostuvat roiskeilta, kun sadepisarat osuvat maahan, kun lumiukot sulavat, tai kapillaarista kosteuden imeytymistä suoraan maasta.

    3 Vastaus Irinkasta 2015.10.05 12:29

    • Irinka
    • lukija
    • Paikoillaan
    • yksityiskohdat

     Re: Alhainen talon perusta

     No, täällä meillä on vuosittain, vesi jäätyy seinämiin, vähitellen tuhoaa ne, ja talon ulkopuolella ja talon sisäseinissä on likaa, kosteutta, sientä ja hometta. Kauhu.
     Onko mitään tapaa suojata talon alhainen perusta?

     4 Vastaus gvozdoderista 2015.10.06 09:17

     • gvozdoder
     • Mestari
     • Paikoillaan
     • yksityiskohdat

      Re: Alhainen talon perusta

      Onko mitään tapaa suojata talon alhainen perusta?

      Suojaa talon seinät alhaalla pohjasta maasta peräisin olevasta kosteudesta, luo kaksi suojaa.
      Ensinnäkin voit lisätä kellarin korkeutta talon seinien poistamiseksi maasta ja kosteuden lähteestä mahdollisimman pitkälle. Lisäksi järjestää talon seinien ja korkin vedenpitävyys kosteassa vaarallisessa vyöhykkeessä.

      Tietenkin korkea kellari on kallis, joten riippuen seinien rakenteesta ja talon perustasta, he yrittävät löytää keskeltä maata kelleremon ja vedenpinnan tasojen välillä.
      On myös parempaa tehdä vaakasuora rullaneristyskerros alustan ja talon seinän välillä.

      5 Vastaus fanerovsnilta 2015.10.08 12:28

      • fanerovsn
      • puuseppä
      • Paikoillaan
      • yksityiskohdat

       Re: Alhainen talon perusta

       Tee jalusta pohja. Jalkakäytävässä seinän ulkopinta ulottuu noin 50 mm jalustan yläpuolelle. Seinän pinnalla oleva vesi virtaa alas ja putoaa seinältä pohjan alapuolelle sokea alueelle. Tämä ratkaisu ei salli veden virtaamista alas seinän pudota vaakasuoraan vedeneristys ja virtaa sen läpi seinään. Paremman vedenpoiston vyöhykkeen alareunaan on kiinnitettävä tippa.

       6 Vastaus Irinkasta 10.10.2015 10:35

       • Irinka
       • lukija
       • Paikoillaan
       • yksityiskohdat

        Re: Alhainen talon perusta

        GvozdoDer, en tiedä korkeudesta, en sano varmasti, mutta hyvin alhainen perusta. Minusta tuntuu, että jopa 20 senttimetriä korkeus ei ole, hän on hyvin lähellä.

        FanerovSN, tämä on hyvä vaihtoehto, mutta sinun on nostettava perusta? Ymmärrän oikein?

        7 Vastaus gvozdoderista 2015.10.09 12:52

        • gvozdoder
        • Mestari
        • Paikoillaan
        • yksityiskohdat

         Re: Alhainen talon perusta

         On joka tapauksessa korostettava, varsinkin jos säätiö on hyvin alhainen. Se on parempi, mutta se on kuitenkin kalliimpaa, jotta pohja ja seinien alaosa katoavat materiaalilta, jolla on alhainen veden imeytyminen, esimerkiksi kellarikerrokseen ja klinkkerilevyihin.

         8 Vastaus Girin 2016.11.16 13:47

         • GIRIN
         • käyttäjä
         • Paikoillaan
         • yksityiskohdat

          Re: Alhainen talon perusta

          Se myös suosittelee korottamaan ainakin vähän. Ei ole täysin selvää, miksi teidät pystytettiin tällä tavalla. Viimeisessä dachassamme oli samanlainen perusta, seuraavaksi rakennettiin jo itsekin (tai pikemminkin rakennusyritys Vismastroy) - säätiö tulvii täysin erilaisella tavalla, eikä kysymyksiä syntynyt. Joten älä tallenna sellaisia ​​asioita.

          Mitä tehdä, jos säätiö kävelee

          Rakentaminen epäluotettavalla maaperällä merkitsee tiettyjä työhön liittyviä vaikeuksia. Yksi epämiellyttävä ilmiö, joka on otettava huomioon, on perusta kuohunta. Usein rakentajat yrittävät ennakoida tällaisia ​​ongelmia etukäteen, mutta joskus säätiö "kävelee" jo valmiiksi rakennetussa rakennuksessa. Siksi on syytä harkita, mitä voidaan tehdä, kun rakennetaan talvimaahan ja millä tavoin vahvistetaan perusta valmiissa rakennuksessa.

          Mikä on vaarallinen romahtaminen perusta

          Määritettäessä laajennetut maaperän rakennuttajat otetaan huomioon seuraavat parametrit. Ensinnäkin tärkeä osa autotalliasennusta tai suurempaa rakennetta on maaperän jäädyttämisen syvyys. Toiseksi tällaisille maille on ominaista pohjaveden läheisyys. Kolmanneksi pehmeä maaperä on alttiimpi erilaisille siirroille kuin kova. Kaikki tämä määrittää, minkä tyyppinen säätiö ja miten se on asetettu.

          Rakentajien pääasiallinen virhe rakennustyön riittämättömän tutkimuksen vuoksi on talon pohjan asentaminen maaperän jäädytyksen yläpuolelle. Sitten, kun vuodenaika muuttuu, maaperän tiheys muuttuu, jäätyy lähemmäksi talvia ja sulatetaan keväällä. Tämä prosessi vaikuttaa maaperän tiheyteen. Ja kun se alkaa sulattaa lämpötilan noustessa, se laajenee. Työntövoima aktivoituu, mikä helposti nostaa rakenteita, jotka painavat useita kymmeniä tonnia.

          Suunnitteluvoiman voimavarojen vaikutus

          Kun otetaan huomioon auringonvalon ja tuulen suunta, lämpötila ei ole sama koko maaperän. Siksi alapinnan alapinta työntävä voima on erilainen. Aktiivisin prosessi kulkee talon eteläpuolella. Epätasainen voimien jakautuminen johtaa siihen, että rakenteen toinen puoli työnnetään pois maasta voimakkaammin kuin muut. Tuloksena on halkeamia, jotka johtavat rakenteen romahtamiseen.

          Tämän ongelman estämiseksi rakentajat tekevät useita toimintoja ennen rakentamista.

          Mikä on paras perusta rakentaa maaperää?

          Ennen rakennustöiden aloittamista alueen tutkiminen helpotuksesta ja maaperätyypistä katsotaan pakolliseksi. Saatujen tietojen perusteella määritetään perusasetuksen paras vaihtoehto. Uppopäällysteisiin kiviin suositellaan seuraavia perustyyppejä:

          1. Paras vaihtoehto suuren ja massiivisen talon rakentamiseen olisi laattaperusta. Se ei ole niin helppoa työntää ulos. Jopa kutistumisen tapahtuessa se suojaa seiniä muodonmuutoksesta johtuen kuorman tasaisesta jakautumisesta. Tällöin lämmityseristys, vedenpitävyys ja viemäröintijärjestelmän laitteet ovat pakollisia. Kellarin tai kellarikerroksen järjestäminen on tehtävä etukäteen pohjapiirroksessa. Tämän vaihtoehdon haitta on suhteellisen korkea kustannus.
          2. Kellarin talossa järjestelyssä parhaan tyyppinen jalusta tulee nauhaa. Mutta niin, että pohja ei nouse talvella, haudattujen säätiöiden kohdalla on tarpeen kasvattaa itse nauhan leveyttä ja tehdä suojakerros hiekkaa ja murskattua kiveä vähintään 40 cm paksuiseksi. Haurastustyynyjen paksuus kasvaa myös.
          3. Pile-grillage-säätiö on hyvä vaihtoehto talojen rakentamiseen. Tämä vaihtoehto ei vaadi lämpöeristystä, koska se on koholla maanpinnan yläpuolella. Ruuvien paalujen verrattain pienen halkaisijan ansiosta niiden vetovoimat vähenevät. Siksi tällainen perusta ei nouse.
          4. Vaikka pylväsperusta katsotaan rakennettavaksi edullisimpana vaihtoehtona, sen käyttö tiivistyvässä pinnassa on mahdollisesti vaarallista. Siksi sitä käytetään ensinnäkin pienten rakennusten, kuten autotallin, rakentamiseen. Toiseksi suunnittelussa on oltava viemärijärjestelmä. Kolmanneksi sarakkeita ajetaan niin, että niiden pohja on alle maaperän jäädytyksen. Perussäätiön vahvistamiseksi sovelletaan grillata.
          Pile-grilli-pohjan rakenne

          Kun otetaan huomioon säätiön asettamisen erityispiirteet, kannattaa tehdä oikea päätös ennen talonrakentamisen aloittamista, jotta rakennustöiden jälkeen ei lisäisi lisävaroja sen vahvistamiseen.

          Mitä tulisi harkita, kun asetetaan pohja pilkkoutumille

          Riippumatta valituista säätiöistä, seuraavat periaatteet ovat tärkeitä:

          • säätiön perustuksen pitäisi olla maaperän jäädyttämisen alapuolelle, jossa ei ole puti;
          • Kävelymaiden lujittaminen on osittain mahdollista hiekkarannan ja tyynyn avulla;
          • lukuun ottamatta paalusäätiötä, on tärkeää huolehtia pohjan lämpö- ja vedeneristyksestä;
          • jos pohjavettä on paljon, kannattaa varustaa viemärijärjestelmä.

          On toivottavaa soveltaa kaikkia näitä toimenpiteitä estääkseen säätiön ratkaisun monimutkaisessa, jolloin koko rakenteen asianmukainen suoja varmistetaan.

          Mitä tekemistä luonnoksen kanssa valmiissa kivitalossa

          Usein tapahtuu, että talo on jo seisomassa ja maa on laajentunut niin, että halkeamat kulkevat pian seinien läpi. Kysymys kuuluu: mitä tehdä? On olemassa useita menetelmiä, joilla vahvistetaan säätiötä ja jalusta valmiissa rakennuksessa. Tärkeää tässä on rakennusmateriaali. Jos talon seinät ovat tiilistä, voit kokeilla seuraavaa:

          1. Ensimmäinen menetelmä on siirtää pohjavesi pohja-alueelta. Tällöin valmiin talon varrella kaivetaan viemärijärjestelmää viemärijärjestelmän alle. On syytä harkita, että sen syvyyden pitäisi olla puolet metriä alle jäätymisasteen. Menetelmän ydin on se, että maa kuivuu ja jäätyy vähemmän talvella.
          2. Toinen menetelmä vähentää keinotekoisesti huurteen tunkeutumisen syvyyttä. Tätä tarkoitusta varten lisätään maaperän lisäkerros rakennuksen kehällä pitkin niin, että säätiön pohja on oikealla tasolla. Rakennuksen yleinen näkemys tästä päätöksestä muuttuu parempaan suuntaan.
          3. Edellä kuvattua menetelmää sovelletaan toiseen muokkaukseen. Osa maaperästä korvataan lämpöä eristävä kerros, joka koostuu laajennetun saven ja karkean hiekan seoksesta suhteessa 1,5: 1. Siksi jäätymissyvyys nousee 80 cm: iin. Polystyreeni-vaahtolevyt voivat olla hyvä korvaus seokselle.

          Paksu lumikerros tulee luonnollisen pohjan vahvistamiseksi kylmäkauden aikana. Mahdollisuus käyttää tätä menetelmää riippuu kuitenkin sääolosuhteista. Siksi sinun on huolehdittava yksi tapa suojella taloa tai autotalli tai käyttää useita menetelmiä monimutkainen.

          Joskus voi kohdata toinen ilmiö. Pylväspohjan tuet ovat maaperän jäädyttämisen alapuolella, mutta säätiön sileys jatkuu. Rakennuksen pienen painon ja lukuisten kaivettujen sarakkeiden kunnossa huononemisen voima voi nostaa rakennuksen pohjan syvyydestä riippumatta.

          Tällöin on parempi tehdä seuraava: sinun täytyy joko lisätä rakenteen painoa tai vähentää tukien määrää. Tästä syystä osa virroista pitäisi kaivata tai rikkoa ylhäällä. On mahdollista estää katto raskaammilla materiaaleilla, ja on parempi käyttää molempien menetelmien yhdistelmää. Ennen kuin aloitat samanlaisen menettelyn, on tarpeen laskea talon tai autotallin paino ja kuormitus säätiöön.

          Yhden tai useamman kuvatun toimenpiteen suorittamisen jälkeen on mahdollista suojata rakenne, joka estää pohjan lisäämisen.

          Kuinka vahvistaa puuta puurakenteessa

          Jos talon pääosa on puusta, samoin kuin tiilien rakentamiseen käytettävät tekniikat, voidaan käyttää muita ratkaisuja.

          Esimerkiksi vanhan säätiön sijaan voit asentaa TISE-tekniikan tekemät sarakkeet. Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä aikaisempien tukien sijainti ja lokien tai kruunun rakenteiden alemman kerroksen tila. Jos se on voimakasta, uudet tuet voidaan sijoittaa vanhojen viereen, mutta niistä enintään metrin. Rakenteen kokonaispainosta riippuen on syytä laskea pylväiden lukumäärä ja etäisyys. Uusien pylväiden jopa 10 tonnin kantokyvyn perusteella on tarpeen kaivaa talon massaa vastaava määrä.

          Jos talon kruunu on heikko, se voi olla vain tukeilla, jotka on asennettu tiukasti vanhalle paikalle, joten sinun on ensin tehtävä tilapäisiä tukia vanhojen pilareiden vieressä. Sen jälkeen taloa nostetaan 1-2 cm: n päähän. Nyt voit poistaa vanhoja, sopimattomia sarakkeita ja vaihtaa ne uusiin. Korvaus on tehtävä puolestaan. Sitten jos talo äkkiä katoaa väliaikaisista tuista, se ei johda rakenteen tuhoamiseen.

          Joissakin tapauksissa on parempi korvata talon vanha perusta paalupuikolla. Seuraava video kuvaa tätä tekniikkaa:

          Vahvistettaessa jo valmiita rakenteita kannattaa käyttää seuraavia tekniikoita. Ensiksi siirrä pohjavesi rakennuksesta. Toiseksi kohottaaksesi maaperän jäädyttämistä perustuspylvääreille ja jos rakennus on puinen, voit nostaa sen liittimiin ja asettaa uuden sijaan heikostuneelle pohjalle. Vaikka näiden menetelmien käyttö vaatii raha-investointeja, tällaiset päätökset maksaisivat vähemmän kuin uusien asuntojen purkaminen ja rakentaminen.

          Kosteus talossa alhaalla pohjalla

          Pidän perustetuista puutaloista - kuten suomalaisissa luetteloissa. Tein itselleni säätiön, jonka ulkopinta oli 40 cm. Kaikki ympärilläni sanoo, että se on hyvin pieni, että lattiat, lattiat jne. (tuleva talo-puinen) rot nopeasti. Vältä tätä asettamalla 4-5 riviä tiiliä. Mutta haluan alhaisen pohjan. Eikö ole olemassa ratkaisua tähän ongelmaan?

          Kuten ymmärsin, päätitte rakentaa talon, jossa ei ole kellarissa, mutta tuuletettu maanalainen. Kasvavan korkeuden ansiosta se tulee kylmäksi ja ylimääräisiä päällekkäisyyksiä tarvitaan. Maaperän kosteuden päällekkäisyyksien suojaamismenetelmät on kuvattu sivustolla mensh.ru | Rakenna talosi Lisään vain, että jos kellari on huonosti vedenkestävä, maaperän kosteus nousee sen yläpuolelle, ja tämä aiheuttaa usein puun mätänemisen. Siksi vaakasuoran vedenpitävyyden lisäksi pystysuora on myös välttämätöntä, ja vedenpoisto auttaa vähentämään maaperän kosteutta, joka usein unohdetaan rakentamisen aikana.

          Itse asiassa sekä Alaskassa että Kanadassa, eikä vain Suomessa, he rakentavat taloja, joilla on alhainen perusta. Samanaikaisesti kosteikkojen läheisyys tai huomattava pakkasen syvyys eivät estä rakentajia. Miksi? Rakennuttajamme on pääsääntöisesti yleinen, ja "far zabugore" -toimittajat tekevät työtä ammattimaisesti. Sitten voit jatkaa Professorin Urantauksen sanat.

          Keskeiset virheet perustusten rakentamisessa.

          Kuvan otsikossa: Esimerkki liiallisista kustannuksista: pohjalevy, johon nauhatus perustettiin, jolle päällekkäisyyksien viivästykset järjestetään. © 2016 Teksti, kuvat - Andrey Dachnik.

          Useimmissa sivistyneissä maissa on mahdotonta rakentaa yksityistä yhden perheen asuinrakennusta ilman hyväksyttyä hanketta ja valtion rakentamisen valvontaa jokaisessa rakentamisen tärkeimmissä vaiheissa, myös rakennuksen perustamisen vaiheessa. Nykyinen venäläinen lainsäädäntö tarjoaa yksityisille kehittäjille ennennäkemättömän vapauden lännessä: itse asiassa yksityiset talot voidaan rakentaa kuka tahansa ja millään tavalla: ei ole hankkeen tekninen osa, josta sovitaan, vaan vain talon arkkitehtoninen ilme. Kun rakennetaan puutarhan ja dachan voittoa tavoittelemattomien kumppanuuksien alueilla, lupia tai hyväksyntöjä ei tarvita lainkaan.
          Tilanteessa, jossa valtio on todella peseytynyt käsin rakentamisen teknisen valvonnan alalla, yksityinen kehittäjä voi luottaa vain omaan tekniseen tietämykseensä ja vastuualueeseensa, joille hän on antanut talonsa rakentamisen. Mutta ei ole mikään salaisuus, koska väestön vähäiset tulot ja rakentamisen korkeat kustannukset Venäjällä ammatillisten rakennusyritysten avustuksella pääosa kehittäjät palkkaavat työntekijöitä rakentamaan taloja shabashnikille tai vieraan työntekijöille heidän kokemuksistaan ​​ja tiedostaan. Suurin osa tällaisista "rakentajista", jotka usein puhuvat vaikeasti venäjän kielellä, voidaan arvioida surullisen mauton yksityisen rakennusmaiseman ja nykyisten korjaustöiden kysynnän ja kriittisten virheiden poistamisen uusissa, uusissa talouksissa. Yksityisten kehittäjien julkisessa tietoisuudessa, jota kasvatetaan yhteistyössä shabashnikin ja siirtotyöläisten kanssa, pidetään normaalina, että talon perustus "asettuu jonkin aikaa", "selviää talven läpi" ja "halki pari vuotta".

          Yrittäessään luopua tällaisista "asiantuntijoista", monet kehittäjät rakentavat taloja yksinään toimimalla paitsi yleisinä urakoitsijoina, päämiesten lisäksi myös rakentajina. Valitessaan materiaaleja ja tekniikoita useimmissa tapauksissa yksityinen kehittäjä tai rakennuttaja omilla käsillään keskittyy taloudellisten ja työvoimakustannusten vähentämiseen. Tässä tapauksessa näiden omistettu ihmisten teoreettista tietoa ei useinkaan tue käytännön työkokemusta, teknisten prosessien tuntemusta ja teknistä ajattelua, mikä mahdollistaa rakennusteknisten rakenteiden muutoksen ennakoinnin erilaisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta.

          Tässä artikkelissa tarkastellaan lyhyesti tärkeimpiä kriittisiä virheitä perustusten rakentamisessa maa- ja maalajeille.

          1. Foundation engineering errors

          Yleisin virhe, jonka amatöörirakentajat ja shabashniki tekevät valittaessa perusta -tyyppistä ja sen rakentamista, on harkita perustusta ja taustalla olevaa maata erillisinä osina tai jättää huomiotta perusteettoman maaperän ominaisuudet. Suurin osa näistä rakentajista ajattelee vain yhtä näkökohtaa: "Voiko säätiö kestää talon kuormitusta?" Itse asiassa säätiö ja maa muodostavat yhden järjestelmän. Talonrakennuksen suunnittelussa kannattaa laskea etukäteen, kestääkö maali pohjan läpi siirrettävän talon kuormituksen ja mitkä vaikutukset pohjaveden pohjalla ja pohjalla vaikuttavat sekä lämpimissä että kylmissä vuodenaikoissa.

          On mahdotonta valita sopivaa perustyyppiä tietylle rakennuspaikalle ja talouteen liittyvää erityishanketta, jossa ei ole teknisiä geologisia tutkimuksia taustalla olevien maaperän ominaisuuksista, ainakin 3 metrin syvyydelle. Perusrakenteen valitseminen "naapurin tavoin" -periaatteen mukaisesti ei takaa menestystä, koska maaperän rakenne ja ominaisuudet voivat poiketa muutaman metrin etäisyydellä. Tällöin tulevassa talossa on alle 3-5 reikää 3 metrin syvyyteen maaperän kerrostuneen rakenteen selvittämiseksi ja pohjavesien läsnäolon määrittämiseksi kriittisissä syvyyksissä maaperän talven jäätymisen syvyydessä.