Lumikuorma katolla: laskenta ja vakioarvo SNiP: lle

Kattorakennuksen aikana yksi tärkeimmistä teknisistä ratkaisuista on suurimman lumikuorman laskenta, joka määrittelee ristikkojärjestelmän rakenteen ja tukirakenteiden paksuuden. Venäjän osalta lumikuorman normatiivinen arvo löytyy erityisestä kaavasta ottaen huomioon talon sijainnin alueen ja SNiP: n normit. Lumimassan liiallisen painon seurausten vähentämiseksi katon suunnittelussa on välttämätöntä laskea kuormitusarvo. Erityistä huomiota kiinnitetään tarpeeseen asentaa lumiset tulpat, jotka estävät lumen tulemasta katon yli.

Lattiamassan katolle aiheutuu liiallista kuormitusta lisäksi katolle. Joten kun jäätyyppien muoto muuttuu, veden vapaa virtaus tulee mahdottomaksi ja sulatus lumi todennäköisimmin putoaa alakattoon. Suurimmat lumisateet esiintyvät vuoristoalueilla, joissa lumipeite saavuttaa useita metriä korkeita. Kuitenkin kuorman kielteisimmät seuraukset tapahtuvat säännöllisen sulatuksen, pakkasen ja jäädytyksen aikana. Tämä voi aiheuttaa katoamismateriaalien muodonmuutoksia, viemäröintijärjestelmän virheellistä toimintaa ja lumen lumen talon katolta.

Lumikuormituksen vaikutukset

Laskettaessa kuormaa lumipeitteistä kaltevalla katolla on huomioitava se, että jopa 5% lumamassasta haihtuu päivän aikana. Tällä hetkellä se voi ryömiä, laskeutua tuulen alla, peitellä kuori. Näiden muutosten seurauksena ilmenee seuraavia kielteisiä seurauksia:

 • kuormitus lumikerroksesta kattorakenteessa pyrkii lisääntymään useita kertoja terävällä lämmityksellä, jota seuraa pakkanen; Tämä aiheuttaa ylimääräisen kuormituksen, jonka laskenta suoritettiin virheellisesti; ristikkojärjestelmä, vedenpitävyys ja lämpöeristys alttiina muodonmuutoksille;
 • monimutkaisen muodon katto, jossa on lukuisia tukia, murtumia ja muita arkkitehtonisia piirteitä, pyrkii keräämään lunta; tämä vaikuttaa epätasaiseen kuormitukseen, jota ei aina oteta huomioon laskettaessa;
 • lumi, joka liukuu alas räystään, kokoaa reunoille ja uhkaa ihmiselle; Tästä syystä alueilla, joilla on suuri sademäärä, on suositeltavaa asentaa lumitulpat etukäteen;
 • lumen luisuminen rungosta voi vahingoittaa viemärijärjestelmää; Tämän välttämiseksi on välttämätöntä puhdistaa katto ajallaan tai ottaa käyttöön lumenliittimet.

Lumen katon puhdistustapoja

Käytännöllinen uloskäynti on manuaalinen puhdistus. Mutta ihmisen turvallisuudesta eteenpäin tekeminen tekee samanlaisia ​​töitä erittäin vaarallisiksi. Tästä syystä kuorman laskeminen vaikuttaa merkittävästi katon, ristikkojärjestelmän ja muiden katon elementtien suunnitteluun. On jo pitkään tiedetty, että jyrkemmät rinteet, sitä vähemmän lunta viipyy katolla. Alueilla, joilla on runsas sademäärä talvikaudella, kaltevuuden kulma vaihtelee 45 °: sta 60 °: een. Samaan aikaan laskelma osoittaa, että suuri määrä yhteyksiä ja monimutkaisia ​​liitäntöjä antaa epätasaisen kuormituksen.

Jääkaappien muodostumisen ja jään muodostumisen estämiseksi sovelletaan kaapelijärjestelmää. Lämmityselementti asennetaan katon ympärille suoraan kourun eteen. Voit hallita lämmitysjärjestelmää automaattisella ohjausjärjestelmällä tai hallita koko prosessia käsin.

Lumen laskeminen ja kuormitus SNiP: llä

Lumen sattuessa kuorma voi vääristää talon tukirakenteen elementtejä, kattojärjestelmää, kateaineita. Tämän estämiseksi suunnittelun vaiheessa suoritetaan suunnittelulaskenta kuormituksen vaikutuksesta riippuen. Keskimäärin lumen paino on noin 100 kg / m 3 ja märässä tilassa sen paino on 300 kg / m 3. Näiden arvojen tuntemuksen avulla on helppo laskea koko alueen kuormitus, jota ohjaa vain lumikerroksen paksuus.

Kannen paksuus on mitattava avoimella alueella, jonka jälkeen tämä arvo kerrotaan 1,5-kertoimella. Venäjän alueellisten maastoominaisuuksien huomioon ottamiseksi käytetään erityistä lumikuormakarttaa. Sen perusteella SNiP: n ja muiden sääntöjen vaatimukset on rakennettu. Katon kokonaiskorkeus lasketaan käyttäen kaavaa:

jossa S on lumen kokonaiskulutus;

Slask. - lumen painon laskettu arvo per 1 m 2 maan vaakasuoralle pinnalle;

μ on laskettu kerroin ottaen huomioon katon kaltevuus.

Venäjän alueella lumen painon arvioitu arvo per 1 m 2 SNiP: n mukaan otetaan erityiskarttaan, joka esitetään alla.

SNiP määrittelee seuraavat kertoimen μ arvot:

 • kun katon kaltevuus on alle 25 °, sen arvo on yhtä suuri kuin yksi;
 • kun kaltevuus on 25 ° - 60 °, sen arvo on 0,7;
 • jos kaltevuus on yli 60 °, laskettua kerrointa ei oteta huomioon laskettaessa kuormaa.

Selkeä esimerkki laskelmasta

Ota talon katto, joka sijaitsee Moskovan alueella ja jonka kaltevuus on 30 °. Tällöin SNiP määrittelee seuraavan laskentamenetelmän:

 1. Venäjän alueiden kartan mukaan voimme päätellä, että Moskovan alue sijaitsee kolmannella ilmastollisella alueella, jossa lumikuorman standardiarvo on 180 kg / m 2.
 2. SNiP: n kaavan mukaan määritetään täysi kuorma: 180 × 0,7 = 126 kg / m 2.
 3. Lumimassan kuormituksen tuntemiseksi tehdään runkojärjestelmän laskenta, joka valitaan maksimikuormien perusteella.

Lumisuojauksen asennus

Jos laskutoimitus on tehty oikein, katon pintaa ei voi poistaa. Ja torjua sen ryöstöstä räystään käyttää snegozaderzhateli. Ne ovat erittäin käyttökelpoisia ja niillä ei ole tarvetta poistaa lunta talon katolta. Vakioversiossa käytetään putkimaisia ​​rakenteita, jotka pystyvät toimimaan, jos säätölumen kuorma ei ylitä 180 kg / m 2. Tiheämmällä painolla lumiukkojen asennusta käytetään useissa riveissä. SNiP määrittelee lumivarren käytön:

 • jonka kaltevuus on vähintään 5% ja jossa on ulkoinen viemäri;
 • lunta pitimet asennetaan 0,6 - 1,0 metrin etäisyydellä katon reunasta;
 • putkimaisten luntapihkien käytön aikana niiden alla on oltava jatkuva kattohuopa.

Lisäksi SNiP kuvaa lumenliuskojen päärakenteita ja geometrisia mittoja, niiden asennuskohtia ja toiminnan periaatetta.

Litteät katot

Tasainen vaakasuora pinta kerää mahdollisimman suuren määrän lunta. Kuormituksen laskemisen tulisi tässä tapauksessa tarjota tukirakenteen tarvittava turvamarginaali. Litteitä vaakatasoisia kattoja ei käytännössä ole rakennettu Venäjän alueille, joissa on paljon sadetta. Lumia voi kertyä pinnalleen ja aiheuttaa liian suuren kuorman, jota ei otettu huomioon laskennassa. Järjestettäessä viemärijärjestelmää vaakasuoralta pinnalta he käyttävät lämmityslaitetta, joka tarjoaa vettä katolta.

Jäähdytyssuppilon suuntaisen kaltevuuden tulisi olla vähintään 2 °, mikä antaa mahdollisuuden kerätä vettä koko katolta.

Kun rakennetaan katto kaivain, parkkipaikka, maalaistalo, erityistä huomiota kiinnitetään kuorman laskemiseen. Telttapaikalla useimmissa tapauksissa on budjetointi, joka ei tarjoa suuria kuormituksia. Katospeitteen toiminnan luotettavuuden lisäämiseksi ne käyttävät jatkuvaa katoksia, vahvistettuja kattotuolia ja muita rakenteellisia elementtejä. Laskennan tulosten avulla on mahdollista saada tunnettu tunnettu kuormitusarvo ja käyttää tarvittavan jäykkyyden materiaaleja katoksen rakentamiseen.

Pääkuormien laskenta mahdollistaa ristikkojärjestelmän suunnittelun valitsemisen optimaalisen lähestymistavan. Tämä takaa pitkäkestoisen katon, lisää sen luotettavuutta ja turvallisuutta. Lumiturvaruiden lähellä oleva asennus mahdollistaa ihmisten suojelemisen lumimassojen vaaralliselta liukastumiselta. Lisäksi manuaalinen puhdistus ei ole enää tarpeen. Katon suunnittelussa on integroitu lähestymistapa, johon kuuluu myös mahdollisuus asentaa kaapelijärjestelmä, joka varmistaa vedenpoistojärjestelmän vakaan toiminnan millä tahansa säällä.

Lumikuorma

Kattorakenteiden lujuus ja kestävyys vaikuttavat merkittävästi lunta, tuulen, sateen, lämpötilahäviöiden ja muiden rakennukseen vaikuttavien fysikaalisten ja mekaanisten tekijöiden vaikutuksiin.

Rakenteiden ja rakenteiden kannettavien rakenteiden laskenta suoritetaan tilan rajoittamismenetelmän mukaisesti, jossa rakenteet menettävät kykynsä vastustaa ulkoisia vaikutuksia tai saavat hyväksyttäviä muodonmuutoksia tai paikallisia vaurioita.

Kattotukirakenteiden laskentavaatimusten rajoittamiseen on kaksi mahdollista tilaa:

 • Ensimmäinen rajoittava tila saavutetaan siinä tapauksessa, että kantavuus (lujuus, vakaus, kestävyys) loppuu rakennuksen rakenteessa ja yksinkertaisesti rakenne tuhoutuu. Kantavissa rakenteissa lasketaan suurin mahdollinen kuorma. Tämä edellytys on kirjoitettu kaavalla: σ ≤ R tai τ ≤ R, mikä tarkoittaa sitä, että rakenteessa kehitettävät jännitykset kuormituksen aikana eivät saisi ylittää sallittua enimmäismäärää;
 • Toinen rajoittava tila on ominaista liiallisten muodonmuutosten kehittyminen staattisista tai dynaamisista kuormista. Suunnittelussa esiintyy epämiellyttäviä poikkeamia, yhteiset solmut ovat auki. Yleensä rakennetta ei kuitenkaan tuhota, mutta sen jatkuva toiminta ilman korjausta on mahdotonta. Tämä ehto on kirjoitettu kaavalla: f ≤ fkolo, mikä tarkoittaa, että rakenteessa esiintyvä taipuma kuormituksen aikana ei saisi ylittää suurinta sallittua määrää. Palkin normalisoidut taipumat, kaikki katon osat (kattotuolit, palkit ja nivelet), ovat L / 200 (1/200 säteen L leveyden pituudesta tarkastettavaksi), ks.

Kaltevien kattojen kattojärjestelmän laskeminen tehdään molempien rajoittavien tilojen mukaan. Laskennan tarkoitus: estää rakenteiden hävittäminen tai niiden poikkeutus sallitun rajan yläpuolella. Katolle kohdistuvien lumikuormien osalta katon tukirakenne lasketaan ensimmäisen tilaryhmän mukaan - laskettu lumipeitteen paino on S. Tätä arvoa kutsutaan yleensä laskennalliseksi kuormaksi, joten sitä voidaan kutsua Skilpailuista. Toisen raja-arvoryhmän laskemiseksi: lumen paino otetaan huomioon säätökuorman mukaan - tätä arvoa voidaan käyttää nimitystä SBurrows.. Normaali lumikuorma poikkeaa lasketusta luotettavuuskertoimesta yf = 1.4. Eli suunnittelukuorman pitäisi olla 1,4 kertaa korkeampi kuin normatiivinen:

Kattorakenteiden kantokyvyn laskemiseen tarvittavan lumenpainon tarkka kuormitus tietyllä rakennustyömaalla on selvennettävä piirin rakentamisorganisaatioissa tai asennettuna käytännesääntöjen mukaisesti sijoitettuihin SP 20.13330.2016 "Kuormat ja vaikutukset".

Kuv. 3 ja taulukossa 1 esitetään lumipeitteen painon kuormitus ensimmäisen ja toisen raja-arvoryhmän laskemiseksi.

Vaikutus kattokulman, laaksojen ja kynnysikkunoiden kaltevuuden kulmaan

Katon kaltevuudesta ja vallitsevien lumituulien suunnasta riippuen katolla voi olla paljon vähemmän ja, kummallakin tavalla, enemmän kuin maan tasaisella pinnalla. Kun ilmiöiden, kuten lumimyrskyn tai myrskyn ilmakehässä, tuulen poimut lumihiutaleet siirretään varren puolelle. Sen jälkeen, kun este on muodostettu katon harjanteeksi, alemman ilman virtausnopeus pienenee suhteessa yläosaan ja lumihiutaleet asetetaan katolle. Tämän seurauksena lattian katon toisella puolella on normaalia vähemmän ja toisaalta enemmän (kuvio 4).

Kuva 4. Lumen "laukkujen" muodostuminen katoilla, joiden rinteiden rinteillä on 15 - 40 °

Lumikuormien väheneminen ja lisääntyminen riippuu tuulen suunnasta ja kaltevuuskulmasta, vaihtelee tekijällä μ, jossa otetaan huomioon siirtyminen lumen suojapudosta maanpinnasta katon lumikuormaan. Esimerkiksi kaksinkertaisella kaltevalla katolla, joiden kaltevuus on yli 15 ° ja alle 40 ° tuulen puolella, on 75%, ja kallon puolella 125% lumen määrästä, joka sijaitsee maan tasaisella pinnalla (kuva 5).

Kuva 5. Vakiolumakuormien ja kertoimien μ järjestelmät (kerrointen arvo μ ottaen huomioon kattojen monimutkaisemman geometrian on annettu SNiP 2.01.07-85: ssä)

Paksua kerrosta lunta kertyy kattoon ja ylittää keskimääräisen paksuuden, jota kutsutaan "lumipussiksi". Ne kerääntyvät laaksoihin - paikkoihin, joissa kaksi kattaa leikkaavat ja paikoissa, joissa on lähekkäin asettuneet ikkunat. Kaikissa paikoissa, joissa lumen "laukku" esiintyy suurella todennäköisyydellä, he asettavat paritut raastehaarat ja suorittavat jatkuvan laatikon. Myös täällä tehdään subroofing substraatti, useimmiten galvanoidusta teräksestä riippumatta päällysteen materiaalista.

Lunta "pussi", joka muodostuu varren puolelle, vähitellen liukuu ja puristaa katon ylitse ja yrittää katkaista sen, joten katon ylitys ei saa ylittää katon valmistajan suosittelemia mittoja. Esimerkiksi perinteiselle liuskekatokselle oletetaan olevan 10 cm.

Vallitsevan tuulen suunta riippuu tuulen noususta rakentamisen alueelle. Laskennan jälkeen yksittäiset kiskot asennetaan tuulenpuoleiselle puolelle, ja kiskojarrut asennetaan varren puolelle. Jos tuulen nousua koskevia tietoja ei ole saatavilla, on otettava huomioon epäedullisimmissa yhdistelmissä tasaisesti jakautuneet ja epätasaisesti jakautuneet lumikuormat.

Kaltevien lumisten rinteiden kaltevuuskulman kasvaessa vähäisempi määrä, joka hiipyy omalla painollaan. Kaltevilla kulmilla, jotka ovat yhtä suuria tai suurempia kuin 60 °, katolla ei ole lainkaan lunta. Kerroin μ on nolla tässä tapauksessa. Kaltevuuskulmien välivaiheille μ löytyy suoralla interpoloinnilla (keskiarvo). Joten esimerkiksi rinteillä, joiden kallistuskulma on 40 °, kerroin μ on 0,66, 45 ° - 0,5 ja 50 ° - 0,33.

Niinpä vaadittavat raiteiden poikkileikkauksen ja asennusvaiheen valinnalle, suunnittelun ja sääntelykuorman laskeminen lumen painosta ottaen huomioon rinteiden rinteet (Qμ.ras ja Qμ.nor), on kerrottava kertoimella μ:

Sμ.ras= Skilpailuista× μ - ensimmäiselle rajatilalle;
S μ.nor= Skolo× μ on toisen raja-arvon osalta.

Tuulen vaikutus lumikuormaan

Kaltevilla kattoilla, joiden kaltevuus on enintään 12% (jopa noin 7 °), on ennustettu tyypin A tai B maastossa, lumen osittainen poistaminen katosta tapahtuu. Tällöin lasketaan kuorman arvo laskettuna lumen painoon soveltamalla kerrointa ce, mutta vähintään ce= 0,5. Kerroin ce lasketaan kaavalla:

jossa lC - arvioitu koko kaavalla lC = 2b - b 2 / l, mutta enintään 100 m; k - otettu taulukon 3 mukaisesti maaston A tai B tyypeille; b ja l - päällysteen leveyden ja pituuden pienimmät mitat suunnitelmassa.

Rakennuksissa, joiden katot ovat 12-20% (noin 7-12 °), jotka sijaitsevat tyypin A tai B maastossa, kerroin ce = 0,85. Lumen kuormitus pienenee ce = 0,85 ei sovelleta:

 • rakennusten kattojen alueilla, joiden keskimääräinen kuukausittainen ilman lämpötila ylittää tammikuussa -5 ° C: n, koska jaksollisesti muodostunut rouhe estää lumen kulkeutumista tuulesta (kuva 6);
 • rakennusten ja kaiteiden korkeuserot (yksityiskohdat SP 20.13330.2016), koska toisiinsa viereiset kaiteet ja monitasoiset katot estävät lumen puhaltamasta.
Kuva 6. Venäjän federaation alueen alueellinen keskimääräinen kuukausittainen ilman lämpötila, ° º, tammikuussa

Kaikissa muissa tapauksissa kaltevuus kattaa kaltevuuden.e = 1. Lumipeitteen suunnittelun ja sääntelyllisen kuormituksen määrittämiseen käytettävät kaavat ottaen huomioon lumen tuulenlaskenta, näyttävät tästä:

Ss.ras.= Skilpailuista.× ce - ensimmäiselle rajatilalle;
S s.nor.= SBurrows.× ce - toiselle rajatilalle

Rakennuksen lämpötilajärjestelmän vaikutus lumikuormaan

Rakennuksissa, joissa lämmöntuotannon lisääntyminen (lämmönsiirtokerroin on yli 1 W / (m² × ° C)), lumikuorma laskee lumen sulamisen vuoksi. Määritettäessä lumikuormia kuumentamattomille päällysteille rakennuksissa, joissa lämmöntuotto on lisääntynyt, mikä johtaa lumen sulamiseen ja jonka katon rinteillä on yli 3% ja sulaveden asianmukaisen poistamisen varmistamiseksi, olisi otettava käyttöön lämpökerroinT = 0,8. Muissa tapauksissa cT = 1,0.

Laskuperustekokonaisuuden laskentamallit ja laskentamenetelmän laskentamalli,

St.ras.= Skilpailuista.× cT - ensimmäiselle rajatilalle;
S t.nor.= SBurrows.× cT - toiselle rajatilalle

Lumikuormituksen määrittäminen ottaen huomioon kaikki tekijät

Lumikuorma määritellään kartasta (kuvio 3) ja taulukosta 1 otetusta normatiivisesta ja suunnittelun kuormituksesta kaikkien vaikuttavien tekijöiden osalta:

Ssneg.ras.= Skilpailuista.× μ × ce× cT - ensimmäiselle raja-tilalle (lujuuslaskenta);
Ssneg.nor.= SBurrows.× μ × ce× cT - toisesta rajoittavasta tilasta (taipuman laskenta)

Lumikuorma

5.1. Päällysteen vaakasuoran projektiolle laskettavan lumikuorman täysi laskettu arvo olisi määritettävä kaavalla

jossa sg - lumetason painon arvioitu arvo 1 m 2 maan vaakasuoralle pinnalle, joka on otettu 5.2 kohdan mukaisesti;

m on siirtymäkerroin maan lumisadan painosta päällysteen lumikuormaan, joka on otettu kappaleiden mukaisesti. 5.3 - 5.6.

(Muutettu nro 2).

5.2. Lumikuoren S arvioitu painog on 1 m 2 maan vaakapinnasta riippuen Venäjän federaation lumialueesta taulukon mukaan. 4.

Huom. Alueella, joka on merkitty pakollisen liitteen 5 karttaan 1, pisteissä, joiden korkeus merenpinnan yläpuolella on yli 1500 metriä, paikoissa, joilla on vaikea maasto ja joilla on myös huomattavia eroja paikallisissa tiedoissa taulukossa 4 annetuista tiedoista, lasketaan lumenpainon lasketut arvot perustuu Roshydromet-tietoihin. Tässä tapauksessa S: n laskennallisena arvonag Lumikantapainon vuosittainen enimmäismäärä, joka määritetään vesireitin reittilaskennan perusteella suoraa tuulen altistumista suojelluilla alueilla (metsissä puiden kruunuissa tai metsiköiden sademäärässä) vähintään 20 vuoden ajan, olisi ylitettävä keskimäärin 25 vuoden välein.

(Muutettu nro 2).

5.3. Lumikuormituksen jakosuunnitelmat ja kerroin m arvot olisi otettava pakollisen lisäyksen 3 mukaisesti ja kerroin m välit olisi määritettävä lineaarisella interpoloinnilla.

Tapauksissa, joissa osittaiskuormituksen aikana esiintyy epäedullisempia olosuhteita rakenteellisten elementtien toiminnalle, on harkittava sellaisia ​​kuormituksia, jotka vaikuttavat puoliin tai neljäsosaan laajuudesta (lyhtyjen päällystyksessä leveysosassa b).

Huom. Lumikuormitukset olisi tarvittaessa määriteltävä ottaen huomioon rakennuksen suunniteltu lisärakentaminen.

5.4. Laskettaessa laattoja, lattiapäällysteitä ja päällystyskäyriä laskettaessa on otettava huomioon muutokset, joissa on lisätty paikallisia lumikuormia, jotka on annettu pakollisessa lisäyksessä 3, sekä laskettaessa niitä tukirakenteita (ristikat, palkit, pylväät jne.), Joille ilmoitetut variantit määräävät koot.

Huom. Rakenteita laskettaessa on sallittua käyttää yksinkertaistettuja lumikuormajärjestelmiä, jotka vastaavat pakollisissa lisäyksessä 3 annettuja vaikutuksia kuormien järjestelmiin. Teollisten rakennusten kehysten ja sarakkeiden laskennassa on sallittua ottaa huomioon vain tasaisesti jakautuneet lumikuormat lukuun ottamatta päällystyseroja, joissa on tarpeen ottaa huomioon lisääntyneet lumikuormat.

5,5 *. Pakollisen liitteen 3 mukaisten järjestelmien 1, 2, 5 ja 6 ohjeiden mukaisesti perustetut kertoimet m, jotka on tarkoitettu tasalaatuisille (enintään 12 prosentin tai 0,05: n kulmakertoimille) yksittäisten ja monikanavaisten rakennusten ilman lyhtyjä alueilla, joiden keskimääräinen tuulen nopeus on kolmea kylmimpiä kuukausia v ³ 2 m / s, olisi vähennettävä kertomalla kertoimella, jossa k otetaan taulukosta. 6; b - päällysteen leveys, enintään 100 m.

Pinnoitteita, joiden kaltevuus on 12-20% yhden span ja moniaukkoisilla rakennuksissa ilman valoja, on suunniteltu alueita v ³ 4 m / s, kerroin m, asennettu kuten on esitetty kaavioissa 1 ja 5 pakollisen soveltamisen 3 olisi vähennettävä kertomalla kertoimella 0.85.

Keskimääräinen tuulen nopeus v kolmella kylmimmällä kuukaudella olisi otettava karttaan 2 pakollisesta liitteestä 5.

Tässä lausekkeessa säädetyn lumikuorman alennusta ei sovelleta:

a) kattaa rakennukset alueilla, joiden keskimääräinen kuukausittainen ilman lämpötila ylittää tammikuussa miinus 5 ° С (ks. pakollisen liitteen 5 kartta 5);

b) välittömään tuulenpuhtaudelle suojattujen rakennusten päällysteet lähialueilla sijaitsevat korkeammat rakennukset alle 10 tunnin päässä1, jossa h 1 - lähialueiden ja suunniteltujen rakennusten korkeusero;

c) pinnoitealueilla, joiden pituus on b, b 1 ja b 2, (ks. pakollisen liitteen 3 kaaviot 8 - 11).

5.6. Kertoimet m, kun määritetään kuormittamattomien pinnoitteiden lattioiden kuormitukset yli 3 prosentin katon kaltevilla lämmöntuotannolla ja sulamisveden asianmukaisen poistamisen varmistamiseksi, on vähennettävä 20 prosenttia riippumatta siitä, mitä kohdassa 5.5 säädetään.

5.7. Lumikuormituksen vakioarvo määritetään kertomalla laskettu arvo kertoimella 0,7.

Lumi- ja tuulikuormien laskeminen.


Kuten nimestä näkyy kuormituksia, tämä on ulkoinen paine, joka kohdistuu hangariin lumen ja tuulen avulla. Laskelmia tehdään tulevien rakennusmateriaalien asettamiseksi ominaisuuksille, jotka kestävät kaikki yhteenlasketut kuormat.
Lumikuormitus lasketaan SNiP 2.01.07-85 *: n mukaan tai SP 20.13330.2016: n mukaan. Tällä hetkellä SNiP on pakollinen, ja yhteisyritys on luonteeltaan neuvonantaja, mutta yleensä molemmissa asiakirjoissa on sama asia.

Lumikuorma.

Huomaa käsitteet "Regulatory load" ja "Suunnittelupaino".

Kuorman laskeminen paalusäätiölle

Paalusäätiö voi auttaa näissä olosuhteissa, kun mikään muu rakenteilla oleva rakennusperusta ei ole mahdollista tai siitä tulee äärimmäisen vaikeaa ja kannattamatonta. Pilat, jotka haudataan maaperän jäädytyksen alapuolelle ja ovat saavuttaneet tiheät kerrokset, kestävät hyvin vakavan kuormituksen. Tietenkin tämä edellyttää oikeaa laskemista niiden kantokyvystä ja tämän ja kokonaiskuorman perusteella järjestelyn numero ja asettelu.

Laskin kuorman laskemiseksi pino- tai sarakepohjaan

Tämä pätee myös pylväsperustaan ​​- tukien mahdollisuudet eivät ole rajattomat, ja on erittäin tärkeää jakaa kuorma oikein. Se tarkoittaa, että on jonkin verran arvioitava, millainen paino ja käyttökuormitus rakennus rakennettavaksi suunnitellaan vastaavalla pohjalla. Nopeasti ja riittävän tarkasti se auttaa tekemään laskimen kuormituksen laskemiseksi pino- tai sarakepohjaan.

Seuraavassa annetaan tarvittavat selitykset laskelmien järjestyksestä.

Laskelmien selitys

Tietenkään ehdotettu algoritmi ei teeskentele ammattimaista tarkkuutta, mutta kun suunnittelee pieniä taloja ja ansiorakennuksia maakuvioon, se voi auttaa arvioimaan kehittymässä olevaa kuvaa.

Pallosäätiöön kohdistuva kuorma sisältää ensinnäkin rakennusmassan, joka on suunniteltu rakennettavaksi.

Laskin mahdollistaa seinätilojen viemisen ja merkinnän materiaalista niiden valmistukseen.

Jos halutaan, oikeamman tuloksen saamiseksi ikkunasta ja oviaukot voidaan sulkea pois alueelta. Seinien pinta-alan laskeminen olisi tehtävä erikseen, olen samaa mieltä nykyisestä suunnitelmasta tai ainakin karkeasta linjasta tulevasta rakentamisesta. Lasketaan oikein alue auttaa portaalin erityistä julkaisemista.

Alueen laskeminen on nopeaa ja tarkkaa. Jopa yksinkertaisimmat geometriset kaavat unohdetaan joskus, eikä monimutkaisempia tapauksia. Se on okei: napsauta linkkiä artikkeliin, joka on nimenomaan omistettu alueen laskentaan - siinä esitetään laskentajärjestys, kätevät laskimet sijoitetaan.

Ulkoseinät ja sisäpäiden väliset väliseinät voivat vaihdella paksuuden ja materiaalin mukaan. Siksi käyttäjälle annetaan mahdollisuus tehdä kaksi versiota seinistä. Jos tällaista tarvetta ei ole, arvo "0" jätetään yksinkertaisesti alueen syöttökenttään.

Seuraavaksi seuraa lattiaparametrien syöttökenttiä, jossa on myös kaksi mahdollista vaihtoehtoa, esimerkiksi ensimmäisen kerroksen lattialle ja ullakolle. Laskentavaatimus on jo tehnyt tarpeelliset muutokset lattian käyttökuormituksille - huonekalujen ja muiden kalusteiden paino, ihmisten dynaamiset vaikutukset taloon jne.

Seuraava tietojen syöttölohko on katon parametrit.

Kattotyyppiä valittaessa huomioidaan myös trussin keskimääräinen paino. Lisäksi talvella katolla on huomattava kuormitus lumesta. Tämän tekijän huomioon ottamiseksi sinun on määritettävä alueesi alue lumityypin mukaan (ehdotetun karttasuunnitelman mukaan) ja kaltevuuksien jyrkkyys.

Kartta-järjestelmä, jolla määrität vyöhykesi katon katon lumen keskimääräisen tason mukaan

Pilejä tai pylväitä on yhdistetty palkin vanteisiin tai grillata.

Jos käytetään puuputkia, se ei ole suuri virhe sisällyttää se vain seinien alueelle. Mutta siinä tapauksessa, että grilli on tehty metallista tai jopa vahvistetusta betonista, on järkevää ottaa se huomioon. Tämän laskentataulun valitseminen avaa lisätietokentän kentät - grillauksen pituuden ja sen materiaalin.

Lopullinen tulos ilmoitetaan kilogrammoina ja tonnilta. Saatuaan tämän arvon ja tietäen tuen kantavuuspotentiaalin, on helppo määrittää paalujen tai pilarien määrä.

Kuinka ruuvipillojen kantavuus arvioidaan? Tämä parametri riippuu maaperän ominaisuuksista tukipinnan kierteisen osan arvioidusta syvyydestä ja itse paalun mitoitusparametreista. Ruuviruuvin kantokykyä laskettaessa käytetään erityistä laskinta, johon ilmoitettu lenkki johtaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme talon perustan kuormituksen laskentatekijöitä. Opit, miksi on tarpeen suorittaa nämä laskelmat ja miten tehdä ne itse. Maaperän tukikapasiteetin määrittämistä, rakennuksen massan laskemista sekä lumen ja tuulen voimien määrää selvitetään yksityiskohtaisesti, ja tällaisten laskelmien järjestys käy ilmi. Pohjaan kohdistuva kuormitus on voimassa oleva numeerinen arvo, joka osoittaa kuormituskykyä. Tarkat laskelmat liittyvät geologisten tutkimusten suorittamiseen ja maaperän löystyyden ja kylläisyyden kosteuden määrittämiseen. Laskenta kuormasta, jota säätiö kuljettaa käytön aikana, on keskeinen vaihe kaikkien säätiöiden suunnittelussa. Näiden laskelmien perusteella määritetään tulevan pohjan vaadittavat kantokyky, sen koko ja laakerialue.

Rakennuksen painon määrää, lunta ja tuulen altistumista sekä käyttöpaineita verrataan myös rakennustyön maaperän kantavuuteen, koska maaperän kantokyky saattaa joissakin tapauksissa olla pienempi kuin säätiön itsensä kantokyky.

Kuva: Mahdollinen tulos kuormituksen virheellisestä laskemisesta talon pohjalla

Vastuullinen asenne näiden laskelmien suorittamiseen varmistaa, että tietyn rakennuksen säätiöt valitaan oikein. Muutoin riskiat, että rakennat talon liian heikkoon säätiöön, joka johtaa sen tuhoamiseen ja muodonmuutokseen tai perustaa säätiön, jolla on riittämätön tukialue, joka rakennuksen painon alapuolella yksinkertaisesti vajoaa maahan. Tärkeää: säätöön kohdistuvien kuormien määrittäminen ja niiden vertaileminen maaperän kantavuuteen on parhaiten luotettava ammattimaisille suunnitteluorganisaatioille, jotka suorittavat kaikki rakennustandardien mukaiset laskelmat. Jos päätät tehdä sen itse, on äärimmäisen tärkeää tutkia perusteellisesti näiden laskelmien metodologiaa. Kuorma määritetään käyttämällä muuttujia ja vakioita:

  rakennuksen massa, pohjan paino, lumi kuormitukset katolla, tuulenpaine rakennuksessa.

Rakennuksen kokonaismassa lasketaan lisäämällä seinien painoa kattoihin, ikkunoiden oviin, porausjärjestelmään ja kattoon sekä kiinnittimiin, vesijohtoverkkoihin, koristelistoihin ja ihmisten lukumäärään, jotka asuvat talossa samanaikaisesti. Nauhapohjan kuormituksen määrittäminen alkaa itse nauhan massan laskemisesta, jota käytetään seuraavaa kaavaa:

q on perusmateriaalin tiheys.

On tarpeen tiivistää kaikentyyppiset paineet pohjaan, mihin voit käyttää seuraavaa kaavaa: (Pd + Pfl + Pn + Pc) / Sf.

Varoitus! On tärkeää, että laskennan tulos, joka ilmaistaan ​​erityisessä kuormituksessa, on pienempi kuin maaperän kestävyyden sallitut arvot. Ero on noin 25%, mikä on välttämätöntä epätarkkuuksien korvaamiseksi.

Täsmällisten tietojen hankkiminen, mahdollisesti ottaen huomioon seinätyypit, on tarpeen määrittää, mitkä niistä ovat laakereita ja suorittavat lattiat, portaat, kattotuolit. Itsestään tukevat seinät, jotka suorittavat oman massan ylläpitämisen tehtävän, tunnistetaan. Näiden tietojen perusteella määritetään, mihin kohtaan mitataan tiettyjen leveyden seinämät ja sallitut arvot on pakollista tarkistettava. Kuormituslaskelmat APM: ssä Rakennustekniikka Kuormituksen määrittäminen pylvästyypin pohjalla suoritetaan käyttäen yhtä kaavaa. Tässä on otettava huomioon, että rakennuksen vaikutus jaetaan kaikkien nykyisten tukien kesken. Sarakkeen (Sc) poikkipinta-alaa on moninkertaistettava korkeudella (H). Laskelman tuloksena on saada tilavuus, joka kerrotaan perustuksen (q) rakentamisessa käytettävän materiaalin tiheydestä ja maaperään upotettujen sarakkeiden kokonaismäärästä.

  Laskelmat suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti: Pfc = Sc × H × q × N. Kokonaispoikkileikkaus voidaan määrittää seuraavalla kaavalla: Sc = Sc × N

Laske kuorman arvo paaluilla, voit jakaa talon massan viitealueelle, joka näyttää tältä: P / Sc®.

Se on tärkeää! Jos laskutoimitusten aikana ilmenee, että maaperän paine ylittää sallitut arvot, muuttujat tulisi muuttaa ja käyttää vertailualueen laajentamista. Tarvikkeiden lukumäärää on lisättävä ja niiden halkaisijan on oltava suurempia, mikä auttaa säätiön saamiseksi tarvittaviin parametreihin.

Kuorman laskeminen paalusäätiölle

Pallosäätiön laskennan piirre on tarve tunnistaa rakennuksen massa (P), joka jaetaan tukien määrällä. Sen on valittava paalut, joilla on tarvittavat pituusindikaattorit ja vaaditut lujuusominaisuudet ottaen huomioon maaperän geologiset ominaisuudet. Koska operaation aikana paalusäätiö kantaa samanlaisia ​​kuormia kuin muuntyyppiset perustukset - rakennuksen massasta, käyttöpaineesta, lumisateesta ja tuulesta.

Laske kuormitusta paalun pohjalle on välttämätöntä, jotta sitä voidaan verrata rakennuksen maaperän suurimpaan sallittuun kuormitukseen suunnittelun aikana ja tarvittaessa lisätä paalujen määrää tai käytettyjen tukien osuutta

Vertaamaan sallitut kuormat paalusäätiölle ja maaperälle on suoritettava seuraavat laskelmat:

  Määritä yhden paalun vertailualue kaavalla: "r2 * 3.14" (r on paalusäde, 3.14 on vakio) ja laske sitten peruspohjan kokonaispinta-ala kerrottuna saadulla arvolla palkkien lukumäärä säätiössä, laske todellinen kuormitus 1 cm2: aan maata kohden: rakennuksen massa jaetaan perustuksen tukialueen avulla, verrataan tulokseksi saatavaa kuormitusta tavallisella sallitulla kuormalla maaperään.

Esimerkiksi: 95 tonnin painoinen talo. (mukaan lukien lumi- ja tuulikuormat) on rakennettu 50 porattujen paalujen pohjalle, joiden kokonaislaajuusalue on 35325 cm2. Paikan päällä olevaa maata edustaa kova savi kivi, joka kestää kuorman 3 kg / cm2.

  Todellinen kuormitus maahan: 95000/35325 = 2,69 kg / cm2.

Kuten laskelmat osoittavat, rakennusten kuormat, jotka säätiöt siirtävät maahan, mahdollistavat tämän hankkeen toteuttamisen tietyissä maastoolosuhteissa.

Se on tärkeää! Jos kuormat olivat enemmän kuin sallittuja, olisi tarpeen lisätä säätiön pohja-aluetta lisäämällä paalujen määrää tai niiden osuutta.

Laskelmien ja laskelmien järjestys

Riippumatta säätiön tyypistä, laskelmat tehdään seuraavassa järjestyksessä:

Tarvittaessa on selvitettävä tukipituuden yksikköön liittyvät parametrit itse rakenteen painon lisäksi, joka muodostuu seinien, lattioiden ja kattojen massasta, määrittää myös käyttöpaineen, kuormat lumipeitteestä ja tuulikuormasta. Laske perustuksen massa. Talon perustana on myös kuormitus maahan, joka on laskettava ja lisättävä rakennuksen massan kuormituksiin.

Määritä mittasuhteiden (korkeus, leveys ja ympärysmitan) perusteella tilavuus ja kerro se betonitiheydellä (yhden kuutiometrin massa). Laske maan pitoisuuden ominaisuudet - määritä maaperä ja säätötaulukoiden mukaisesti laske sallittu kuorma 1 neliömetriltä. ks. maaperä. Saadun datan tarkistus maaperänkestävyyden kanssa - jos tarve ilmenee, tukialue voidaan säätää esim. nauhapohjan ollessa kyseessä, sen paksuus kasvaa.

Pino- tai pylväsperustaisten järjestelyjen yhteydessä on tarpeen lisätä tukien lukumäärää pohjassa tai poikkileikkauksen alueella, säätömittaus - mittojen määrittäminen, pohjan pohjan muodostaman hiekkaverin paksuuden laskeminen. Hiekan ja soran tiivistemateriaalit ovat välttämättömiä maaperän kutistumisen estämiseksi rakennuksen massan alle ja pystysuoran kallistusvoiman minimoimiseksi. Normaaleissa olosuhteissa sen paksuus on 20 cm (10 cm hiekkaa ja 10 cm soraa), mutta raskaiden talojen rakentamisessa maaperässä, sitä voidaan nostaa 50 cm: iin.

On huomattava, että yllä olevat kaavat kuorman laskemiseksi ovat merkityksellisiä vain matalan rakennustyön alalla, ts. Rakennettaessa esineitä korkeintaan 3 kerrosta. Järjestelmää yksinkertaistetaan, koska siinä otetaan huomioon vain maaperän resistanssi, jos on tarpeen ennakoida maakerrosten siirtymistä, on tarpeen hakea ammattilaisten apua. On suositeltavaa suorittaa laskuja kahdesti määrittääkseen tietyt tarvittavat parametrit, koska rakennuksen vakaus riippuu siitä. Säätiötä suunniteltaessa on tarpeen suorittaa maaperän geodeettinen analyysi rakennustyömaalla, jonka avulla voidaan määrittää kolme tärkeää indikaattoria - maaperä, sen jäätymisen syvyys ja pohjaveden sijainti.

Maaperän tyypin mukaan lasketaan sen lujuusominaisuus, jota käytetään laskettaessa pohjan jalanjälkeä. Maaperän jäädyttämisen syvyys määrittelee kellarin syvenemisen tason - rakentamisen aikana maaperän kallistumisolosuhteissa, säätö on asetettava maan jäädytyskerrokseen. Pohjaveden tietojen perusteella määritetään vedenpoistojärjestelmän järjestäminen ja vedenpitävyys.

Tärkeää: voit kerätä edellä mainitut maaperän osoittimet itse, sillä tarvitset vain kädessä pidettävän poranterän ja mittanauhan.

Kuva: Maaperän rakenne Moskovan alueella

Indikaattoreiden keräämiseksi on tarpeen tehdä useita kaivoja, joiden syvyys on 2-2,5 m rakennuksen kehän ympärillä. Yksi kaivo on sijoitettava alueen keskelle ja kaksi muuta ehdotetun perustuksen sivuosien keskiosista. Useiden kuoppien poraus on johtunut siitä, että eri pohjavesien pinnankorkeudet ovat nähtävissä eri paikoissa. Ensinnäkin sinun on määritettävä maaperä: porausvaiheessa vie kaivoon vedetty maa (2 metrin syvyydestä) ja käännä se tiheään sylinteriin, 1-2 senttimetriä paksu. Yritä sitten taivuttaa sylinteriä.

  Jos maa on mureneva ja sylinteriä ei voida muodostaa siitä (se yksinkertaisesti romahtaa), olet tekemisissä hiekkaisen maaperän kanssa, sylinteri rullaa alas, mutta se on peitetty halkeilla ja taipuilla taivutetuilla alueilla, minkä jälkeen maaperää edustavat taipuva hiekka, sylinteri on tiheä, mutta taivutettu taukot - vaalea liepeä, maaperä rullaa hyvin, mutta taivutettuina se peittyy halkeilla - raskas lieja, jolla on paljon saviä, maaperä rullaa helposti, ei repeä eikä rikkoudu taivutettuina - savimassaa.

Seuraavaksi sinun on määritettävä pohjaveden tason indikaattori. Jätä kuopat porataan yön yli täyttämään vedellä. Seuraavana aamuna kestää puinen kiskon pituudeltaan kaksi metriä ja kääri se paperilla, laske kiskot kaivoon. Märkäalueelle määritä, millä etäisyydellä vettä sijaitsee kaivon pinnasta Kuva: Testaa hyvin pohjaveden tason määrittämiseksi. Tärkeää: maaperän jäädyttämisen tosiasiallista tasoa kotona. Tämä vaatii erikoislaitteita, kun taas analyysi itsessään toteutetaan tietyn osan tarkkailemisen pitkän ajanjakson aikana. Tarjoamme kartan laskennallisesta maaperän jäädytyssyvyystilanteesta eri Venäjän alueilla, joita tulisi käyttää itsenäiseen perustusrakenteeseen.

Kuva: Maaperän jäädyttämisen rajat Venäjän eri alueilla

Maaperän likimääräinen kantavuus voidaan määrittää aikaisempien tutkimusten perusteella. Tyypillisen maaperän tunteminen rakennustelineessä vertaa sitä alla olevan taulukon tietoihin. Maaperän tyyppi Kestävyys (laskettu vastus) Maaperän tyyppi Kestävyys (nimellisteho maaperä saviaggregaatilla 4 - 4,5 kgf / cm2 Keskitason tiheys3-5 kgf / cm2 Sora maaperä hiekka-aggregaatin kanssa 5 kgf / cm2 Kosteudeltaan kyllästetty savi 1 - 2 kgf / cm2 Sora maaperä savimaisella kiviainella 3,6 - 6 kgf / cm2Plas (hiekka, hiekkasauma, savipinta, liimattu savipinta, 5, 3 kgf / cm2) Keskipitkällä tiheällä - 4, suurella tiheydellä - 5 kgf / 1,9 kgf / cm2, hieno hiekka ysokoplotnaya - 1,5 kg / cm 2

Taulukko 1: Eri tyyppisten maalien arvioitu vastustuskyky

Se on tärkeää! Seuraavissa laskelmissa on otettava huomioon maaperän kantokyvyn vähimmäisindikaattori, jolloin varastosta saadaan lisää maaperänkestävyyttä rakennuksen painoon. Kaikki perustuksen kuormitus koostuu kahdesta arvosta - vakio ja muuttuva. Pysyvät kuormat sisältävät itse rakennuksen painon, muuttujat sisältävät lumipeitteen ja tuulen paine-voiman, jonka arvo riippuu alueesta, jossa rakentaminen suoritetaan. Talon pinta-ala ja materiaalien tavanomainen paino, josta se pystytään, voidaan laskea lähemmäksi kuormaa perustukselle, joka etenee rakenteen painosta. Laskelmissa käytetään seuraavia vertailutaulukkoja:

Taulukko 2: Arvioitu seinäpaino

Taulukko 3: Arvioitu päällekkäisyyspaino

Taulukko 4: Arvioitu kattopaino

Tärkeää! Kun olet määrittänyt rakennuksen painon, sinun on lisättävä siihen, mitä säätiö kokee rakennuksen käytön aikana (ihmisten, huonekalujen paino). Asuntojen hyötykuormien arvioitu arvo neliömetriä kohti on 100 kg.

Laskutoimitusten seuraava vaihe on lumipeitteen kuormituksen määrittäminen. Lumikuormituksen normatiivinen arvo vaihtelee Venäjän eri alueilla. Laskemiseksi sinun on kerrottava rakennuksen katon pinta-ala 1 m2 lunta ja kerroksen kaltevuuskerroin.

Taulukko 5: Lumikuorma rakennuksen pohjalle

Jäljellä on vain laskea rakennuksen tuulikuorma. Tämä tehdään kaavalla:

  rakennusalue * (N + 15 * rakennuskorkeus); missä N on laskettu tuulikuorma eri Venäjän alueille, mitä näet alla olevassa kartalla.

Kuva: Tuulikuorman kartta eri alueilla Venäjällä

Tärkeää! Kun olet määrittänyt kaikki pysyvät ja vaihtelevat kuormat, sinun täytyy kerätä ne yhteen, jotta saat kokonaiskuorman rakennuksen perustuksille. Lisälaskelmia varten se on kerrottava 1,5-kertoimella.

Pile Installation Company harjoittaa uppopäällystystä teräsbetonipilareiden - paalun ajo, johtaja poraus ja tarjonta paaluille rakentamiseen paalun perustan. Jos olet kiinnostunut tekemään töitä, jotka liittyvät suunnitteluun, geotutkimukseen tai paalusäätiön rakentamiseen, käytä lomaketta alareunassa.

Tällainen maaperän ominaisuus sen kantavuudeksi on ensisijainen tieto, joka on löydettävä perustusrakenteen valmisteluvaiheessa.

Rakentamisessa käytetään usein paalun perustana.

Mutta ennen tällaisten elementtien viemistä työhön, niitä on testattava kestävyyden suhteen. Pallirakenteiden kantavuus on sen kuorman määrittäminen, jonka se pystyy havaitsemaan ottaen huomioon maaperän muodonmuutoksen perustuksensa. Erityisiä esimerkkejä: Kaikkien parametrien, vaatimusten, normien ja sääntöjen huomioon ottaminen on mahdollista, kun tarkka ja asianmukainen laskenta kuormituksen kuormituksen suhteen on kaikkien, jotka tuntevat materiaalin voiman ja ymmärtävät matematiikan. Kyo. Käytännössä on vaikeaa eikä välttämätöntä ei-asiantuntijalle, ja mahdolliset väärinkäytökset voivat johtaa paitsi menetyksiin. Lyhyt yksinkertaistettu menetelmä auttaa ymmärtämään laskentaperiaatetta: Rakenteen kokonaispaino lasketaan Lumi- ja tuulikuormat lasketaan keskimääräisten aggregaattitietojen perusteella Hyödyllistä tai kotitalouksien kuormitusta lasketaan Kokonaispaino (painonkeruu) lasketaan. määritetään niiden kokonaismäärän enimmäismäärä, lasketaan paalujen emästen kokonaispinta-ala, paalujen koko ja todellinen lukumäärä valitaan. kun otetaan huomioon kuormien tasainen jakautuminen, muodostetaan paalukenttäsuunnitelma. Kuormien jakautumisen huomioon ottaminen rakennetaan ja lasketaan grillata.

Laskennan erityiset luvut

Siinä tapauksessa, että maaperän kantavuus on vaikeaa tai mahdotonta, otetaan arvo 2,5 kg / cm2, tämä on keskimääräinen indeksi Venäjän keskivyöhykkeen maaperälle.

Alustavat tiedot paalusäätiöiden laskemisesta

Ruuvipillojen korkein nousu matala- ja kotitalouskäyttöön:

  puutavaran tai puutavaran rakennukset 3 m; rungon tai esivalmistetut rakenteet 3 m; rakennukset, joissa kannettavien seinien kevyiden lohkojen 2,5 m; tiilen ja kiinteiden betonilohkojen talot 2 m; kiinteät rakenteet 1,7 m

Paalun holkkien, pylväiden ja vastaavien rakenteiden, joiden keskimääräinen kuormitus on alle, pinoiden välinen vähimmäisetäisyys on 1,5 m, verandahs ja vastaavat rakenteet 1,2 m.

Rakenteiden ja rakennusten osien paino

Painojen keräämiseksi sallitaan likimääräinen laskenta. Suuri virhe johtaa työhinnan pienenemiseen. Jos todellinen kuorma on enemmän kuin laskettu, niin säätiön ja koko rakennuksen tuhoutuminen on mahdollista.

Ensisijainen vertailuarvo tarkkojen tietojen puuttuessa on suurin arvo.

  tiili 600-1200 kg m2, hirsimökki 600 kg m2, kaasu ja vaahtobetoni 400-900 kg m2, runko ja paneeli 20-30 kg m2.

Katot, mukaan lukien kattorakenteet:

  teräslevy, mukaan lukien metalliprofiilit ja metallilevyt 20-30 kg m2, asbestisementtiarkit 60-80 kg m2, kateaine ja muut pehmeät pinnoitteet 30-50 kg m2.
  puinen eristys 70-100 kg m2, eristekerros 100-150 kg m2, vahvistettu monoliitti 500 kg m2, laatta ontto 350 kg m2.

Lumi- ja tuulikuormitukset lasketaan alueellisten keskiarvojen perusteella korjauskertoimilla. Keskimääräinen operatiivinen (hyödyllinen) kuorma, ottaen huomioon ihmisten, laitteiden, laitteiden, huonekalujen, taloustavaroiden paino - 100 kg / m2. Kun paino on vähentynyt, tulokseen tulee soveltaa 1,2-kertoimen turvallisuustekijää.

Esimerkki paalujen tarpeiden laskemisesta

Esimerkkinä laskelmasta otetaan yksi kerroksinen maalaistalo:

  metalli katto, seinät, puulattiat, koko 6 x 6 m, ilman perusuunia, seinän korkeus 2.4 m.
  jalkojen seinien paino: 2,4 (korkeus) X 24 (kehä) X 600 = 34560; lattian paino: 36 (pinta-ala) X2 X 100 = 7200; kattopaino: 54 (pinta-ala) * 20 = 1080; X 36 = 3,600.

Talon yhteenlaskettu paino: 34560 + 7200 + 1080 + 3600 = 46440 kg.

Määritämme lumikuorman maamme pohjoisosaan lumimäärän nimellismassalla 190 kg / m2. Tästä laskenta on yhtä suuri: 6x6x190 = 6840 kg.

Lopullinen yhdistetty paino: (46440 + 6840) X 1.2 (marginaali) = 63936 kg.

Valitsemme suosituimman paalun koon 89 * 300mm, kun se upotetaan 2,5 m: n kantokyvyn ollessa 3,6 tonnia ja kääntäkää myös yhdistetty paino tonniin. 63,9: 3,6 = 17,75 kpl. - tarvitset 18 kappaletta ruuvipilareita.

Seuraavaksi paalut jaetaan paalukentän päälle ottaen huomioon ensisijainen asennus kulmissa, risteyksissä ja risteyksissä. Porattujen paalujen määrä vastaa samojen parametrien mukaisten ruuvipillojen lukumäärää.

Laskemiseksi kuormien, valinta optimaalisten parametrien paalujen ja niiden määrä sekä laskettaessa paaluhattu kehittäneet erityisiä tietokoneohjelmia, esimerkiksi, StatPile ja GeoPile, helpottaa ja yksinkertaistaa tehtävää perusta.

Laskennan grillata

Nimitysruuvien tasaiset kuormitukset paalarakenteessa. Grillausparametrien laskelmissa otetaan huomioon tukipohjat, jotka työntävät pohjan kokonaisuudessaan, kullekin kulmalle ja vaikutuksen taivutukseen.

Kehittäjien melko monimutkaiset laskelmat voivat korvata vakioratkaisut, joiden käyttö on mahdollista vain pienille yksittäisrakennuksille:

  Grillausmateriaali: metallikanava, I-palkki, monoliittinen betoni, jossa on raudoitusta, puutavaraa tai tukkia, jonka poikkileikkaus on vähintään seinämateriaalia. vähintään 30 cm betonille, pölyn tulee olla vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolella.

On mahdotonta yliarvioida minkä tahansa rakentamisen perusta.

Tämä perusta on koko rakenteen taakka. Jopa pienin virhe johtaa epätoivoiseen lopputulokseen: halkeamia tai koko rakennuksen tuhoa. Tulevan kuorman tarkkaa arviointia varten tarjoamme sinulle erityisen laskennallisen laskimen.

Miten lasketaan kuormitus säätiöön

Laskennan ominaisuudet

Säätiö on jaettu eri luokkiin riippuen rakentamisen ja maaperän valinnasta.

Kuormata peruskuormaa

Jos puhutaan paalujen kantapohjasta, sitä käytetään harvoin, kun maaperä ei ole kovin stabiili. Maaperä upotetaan maanpinnan alapuolelle ja luo voimakkaan ja luotettavan perustan. Tämän ansiosta pystyt pystyttämään jopa monikerroksisia rakennuksia. Pylväsperusta tulee yleisempi vaihtoehto.

Nämä ovat pieniä pilareita, jotka sijaitsevat rakennuksen ympäryksen ympärillä. Pylväsperusta on taloudellinen ratkaisu, joka sopii pieniin rakennuksiin. Jotta voit valita oikean tyyppisen perustan oikein, sinun on laskettava kuorma sen päälle. Voit tehdä sen itse, tärkein asia on tietää joitakin yksinkertaisia ​​yksityiskohtia.

Muista ottaa huomioon useita kriteerejä:

  Seinien pinta-ala Rakennusmateriaali Levyt Katto Sijainti Rostverk.

Perusta ruuvipinoilla omilla käsillä. Tällaisen mallin tekeminen on melko kykenevä mihinkään enemmän tai vähemmän päteväksi rakentajaksi. Sen edut ja haitat, asennus- ja viimeistelyominaisuudet - kaikki tämä aineistomme osalta.

Mitä sinun tarvitsee tietää laskettaessa

Yritä antaa tarkimmat tiedot laskelmista:

  Määritä seinien materiaali ja pinta-ala (mieluiten ottakaa huomioon ovien ja ikkunoiden aukkojen läsnäolo), erikseen ilmoittakaa päällekkäisyyden tyyppi ja alue, Rafter-järjestelmä ja katemateriaalit aiheuttavat myös huomattavan kuormituksen, joten määritä ne sopivissa kentissä, toinen tärkeä parametri on lumikuorma, joka riippuu vyöhykkeet ja kaltevuuden kaltevuuskulma; Grillaus voi aiheuttaa varsin suuren kuormituksen (varsinkin jos käytetään metallikanavaa tai kulmaa).

Lopullinen tulos näytetään kiloina ja tonneina. Kuormituksen määrittämisen jälkeen jokainen voi valita tässä tapauksessa järkevin säätiön.