Tarvitsenko talteen veden talteenottoa

Kuinka talon talteenotto säästää säätiötä tuhoamiselta. Mitkä ovat vaarallisia kohottavia maaperä. Voiko talon ilman perusta kuivattaa halkeamia viikossa?

Tiedämme, että tontin kaivaaminen suojaa taloa tulvilta - se tyhjentää vedestä säätiöstä. Jos talon ympärillä ei ole talteenottoa (tai se on tehty kuin ei ole), muotti kasvaa seinille, rakenteet vähitellen kastuvat ja heikkenevät. Säätiön tulvat eivät kuitenkaan johda nopeasti tuhoamiseen.

Toinen asia - huurteinen heiluminen. Sitten maa lähellä taloa ja talon alle nousee 2-3 cm ja enemmän (maan nostamisen määrä on osoitettu korkeintaan 10 cm). Ja se voi tapahtua muutama huono yö. Nousu on epätasainen. Rakenteen toinen reuna pysyy paikallaan ja toinen puristaa. Mikä konkreettinen perusta seisoo?

Frost turvotus - kun maa turpoaa

Frost-turvotus johtuu veden jäädyttämisestä maan yläkerroksessa. Veden jäätymisen yhteydessä tilavuus kasvaa noin 10% - koska maa ja puchit. Tästä syystä nimi - heittää maaperä. Ne koostuvat kiviä, hiekkaa, savea, soraa.

Jäätymisen määrä riippuu:

 • maaperän koostumus (jaettu luokkiin: voimakkaasti puhkeava, huonosti puhkeava, ei-liikalihava);
 • pintalämpötilat;
 • kosteuden määrä maaperässä - mitä enemmän vettä maaperässä, sitä voimakkaampi turvotus.

Yhdessä talossa voi olla kaikki kolme maaperäaluetta. Pintalämpötila riippuu paksuudesta lumipeitteen, paikka on valaistu aurinko tai varjo putoaa se, onko talossa lämmitetään talvella, lämmönlähteenä sijaitsee kaukana, ja monet muut tekijät. Siksi routapuhallus tapahtuu usein tasaisesti, mutta aallossa.

Laukaiseva voima on useita tonnia neliömetriä kohden. Joten toivoo, että "seinät, joiden massa painaa" ovat perusteettomia - vain monikerroksinen rakennus voi kaataa maahan. Ja se ei ole aina.

Kuinka päästä eroon liikkeestä

Riittää poistamaan yksi kolmesta tekijästä. Esimerkiksi korvattavan maaperän korvaaminen säätiön alapuolella ei-kalliorakalla. Järjestä maaperän lämmitys - estä talon alle jäähtyneen tilan jäähdytys alle 0 astetta. Tai poista vettä niin paljon kuin mahdollista. Tämä polku on helpoin ja halvin. Tätä varten tarvitaan pohjamurtoja.

Muuten, jos nollapisteen lukutaidottomat rakennustyöt tehdään, maaperä voi muuttua voimakkaaksi muodostumaksi, jos talon vedenpoisto on väärä tai sitä ei lainkaan tehdä. Eli estää kosteuden poiston. Tässä tapauksessa ensimmäisen huurteen jälkeen maaperä, joka kyllästyy vedellä, alkaa jäädyttää ja samalla lisätä tilavuutta. Ja sitten kaikki riippuu säätiön suunnittelusta ja työskentelystä - tai seisoa se, tai älä sitä seiso.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Ihannetapauksessa pohjasta tulisi ympäröi pinta-aihio ja syvä tyhjennys. Pintaveden poisto (myrskyjätevesi) estää sadeveden pääsemistä maaperän alempaan kerrokseen. Vesivuotot tyhjennysputken katosta putoavat tuloaukkoihin. Sokea alueelta ja ympäröivältä alueelta kerääntyvät sade- ja sulamisvesi keräävät viemärikaivoja, jotka on peitetty kuivatusraudoilla.

Pohjaveden ja sadeveden keräämiseen tarvitaan syvää vedenpoistoa, joka vielä vuotaa. Se sisältää viemäriputket kaivannoissa, jälkijätteet ja geotekstiilien kerrokset.

Kun koko vettä kerätään talteen ja maapallosta, se on poistettava talosta. Kaikki tyhjennyskanavat on asetettava kaltevuuteen vedenpoiston suuntaan. Kaltevuuden tulee olla sellainen, että vesi virtaa painovoiman avulla ilman pumppujen käyttöä.

Ja sinun on säännöllisesti puhdistettava seinän viemäröinti - niin että se ei märätä eikä tukkeudu roskia. Peltometsät vähentävät pilaantumista. On toivottavaa laittaa ne paikalle - auton pysäköinti ja kävelytiet. Sitten sade ei heikennä maata. Vavat, jotka kaadetaan tyhjennysaukkoihin ja myrskyn vedenottoaukkoihin, ovat puhtaampia ilman maata ja savea.

Kuinka tehdä viemärijärjestelmän yksityiselle talolle

Jotta viihtyisä oleskelu estää vahinkoja ja lisää käyttöikää, rakennuksissa on vedenpoistojärjestelmä. Ja joissakin tapauksissa, kun otetaan huomioon ilmasto-olosuhteet ja pohjaveden tila rakennuskohteissa, on mahdotonta tehdä ilman tällaisia ​​töitä. Kuinka tehdä salaojitus yksityisen talon ympärille, millaisia ​​rakenteita käytetään ja miten työjärjestys otetaan nyt huomioon.

Viemäröintijärjestelmiä - se apuohjelmia rakennuksen ulkopuolella tarkoitettu poistettavaksi pohjaosasta, tai kosteutta, joka voi ilmetä seurauksena altistumisen lialle, sekä tulvan veden ja sedimenttien.

Olosuhteet, joissa vedenpoiston on tapahduttava välttämättä:

 • Rakennustyömaan maaperälle on ominaista korkea saviakivien määrä.
 • Suuri sademäärä rakentamisalueella.
 • Sivuston maasto ja sijainti aiheuttavat kosteuden kertymistä ja eivät salli sen ylittää sen.
 • Korkea pohjavesi.
 • Lähistöllä sijaitsevissa rakennuksissa on voimakkaasti haudattu perusta.

Jos pohjavesi on lähellä pintaa, joka parantaa ympäröivää aluetta ja luo suotuisat olosuhteet kasvien kasvattamiseksi, järjestä vedenpoisto koko alueelle.

Järjestelmien tyypit

Rakenteet jaetaan niiden asennuksen ja kertyneen veden määrän sekä rakennusten sijainnin mukaan. Järjestelmän tarkoituksesta riippuen rakennuksen rakennusten pohjapohjat ja viemäröintiviestinnät ovat saatavilla kahdessa versiossa.

1. Suoraan rakennuksen seinälle - viemäriverkko asennetaan, jos rakennuksessa on syvä pohjamaali maahan. Tämä johtuu tarpeesta varustaa suuri kellari tai kellari. Tämä muotoilu estää kosteuden pääsyn, täten tilojen tulvien ja rakennuksen tuhoutumisen. Asennus tehdään pohjan alapuolella.

Jos talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä sijaitsee seinien lähellä, tämä ei tarkoita sitä, että ulkopuolinen vedeneristys ei ole välttämätöntä. Valmistelutyöt ja viemäröintijärjestelmien asennus on suoritettava samanaikaisesti rakentamisen aloittamisen kanssa. Siksi kaivannon tai kaivannon kaivamisen yhteydessä on välttämätöntä valmistaa varastosta välittömästi suunnitellun tiedonsiirron leveyden mukaan.

Jos maaperä on ominaista suuri määrä ja korkea pohjaveden, ja rakennus sijaitsee laatan perusta, järjestää hengen kuivatus muodossa lisävuodevaatteiden soraa. Tällöin rakennuksen kosteus purkautuu lähes seinän tyhjennysjärjestelmään.

2. Erota seinistä - järjestää viestintä, jos rakennukset ovat matalassa syvennyksessä ja maaperän koostumus ei salli nopeasti imeä ja jättää vettä. Siksi talon tyhjennys oli pieni syvyys. Yleensä viestintä asetetaan säätiön sokean alueen takana tai sivuston ominaisuuksista riippuen enintään kolmen metrin etäisyydelle rakennuksesta.

Asennuksena yksityisen talon viemärijärjestelmät on jaettu kahteen tyyppiin:

 1. Suljettu - tällä menetelmällä myrskykanavat ovat täysin piilossa ja kosteus joutuu suoraan maahan.
 2. Avoin - vaihtoehto, kun vesi tunkeutuu järjestelmään paitsi maaperästä, mutta myös tyhjennys sen pinnasta. Samanaikaisesti vedenpoistokanavat voidaan avata tai suojata ristikoilla. Yleensä tällaiset viestinnät ovat matalia. Sen lisäksi, että kosteus poistetaan rakennuksista, tällä tavoin voit kuivattaa alueen läpi, jos se on tulvi- tunut tai hyvin suolla.

Rakenteelliset elementit ja materiaalit

Wells - suorita useita toimintoja:

 1. Veden keruu ja poisto.
 2. Rakenteiden käyttötilan valvonta.
 3. Huolto.
 4. Suodatinmassa.

Kohteesta riippuen niiden halkaisija voi olla 30 senttimetriä metriin. Teollisuustuotannon betonirenkaita tai valmiita muovikaivoja käytetään syvään tyhjennykseen. Voit käyttää muoviputkia, joiden halkaisija on suuri.

 • Lokerot - käytetään avoimella tyhjennyksellä, ne on valmistettu betonista ja muovista, ja ne levittävät myös tiiliä tai kiveä.
 • Ristikot - tyhjentää vettä ja suojaa astioita suurilta esineiltä. Ne voidaan valmistaa muovista, betonista tai valuraudasta.
 • Putket ja liittimet - käytä tuotteita, joihin kosteus voi tunkeutua seinien läpi. Yleensä käytetty muovin aallotus.

Jos ei ole mahdollista käyttää erityisiä putkia (viemäreitä), kysytään, miten valuputki tehdään omalla tavallaan? Voit tehdä tämän asbestin tai tavallisen muoviputken, jonka läpimitta on 70 - 150 millimetriä riippuen viestinnän koosta ja suunnitellusta veden tilavuudesta. Käytä poran tai veitsen avulla aukkoja, joiden koko ei saa ylittää rauniohjelman halkaisijaa.

 • Murskattu kivi - karkeasta kallioon valmistetusta suuresta mate- riaalista käytetään kuivikkeisiin ja kuivatuskerroksen muodostumiseen.
 • Hiekka - käytetään kaivannon pohjaan ja tiivisteenä. Jokeen liittyvää puhdasta materiaalia on tarpeen käyttää.

Oikean tiedonsiirron vuoksi kunkin kerroksen pinnalle on oltava vähintään 15 senttimetriä.

 • Geotekstiilejä käytetään vähentämään savea kerrostumien ja maaperän pääsyä rakenteeseen.
 • Profiiloitu kaksikerroksinen kalvo tai geokomposiitti - kalvon käyttö mahdollistaa luonnollisten irtomateriaalien kustannusten pienentämisen ja helpottaa asennusprosessia.
 • Vedenpitäviä materiaaleja käytetään rakennuksen sijainnissa suoraan rakennuksissa, seinien valmistelemiseksi maanpinnan alapuolelle ja tavaroiden käsittelyyn, jos ne on valmistettu betonista.
 • Pumput - jos vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla.

On huomattava, että riippuen maastosta päällä vaatimukset ja menetelmä kosteuden poistamiseksi, kuivatus talo voi sisältää sekä rakenteellisia elementtejä, jotka ovat läsnä suljetussa ja avoimessa kuivatus erilaisia.

Työkalut ja työvälineet

 • Tasonrakenne kallistuskulman määrittämiseksi sekä ylhäältä ja alhaalta. Jos pienet välimatkat eivät ole merkittävää aluetta, voit käyttää vesitasoa.
 • Bayonet ja lapio lapiot, jos kyseessä on suuri määrä työtä ja sovellettavuutta, on mahdollista houkutella myös kaivinkone.
 • Rakennusautot ja kauhat irtotavaran kuljettamiseen.
 • Poraus - hyödyllinen, jos sinun täytyy tehdä valua itse.
 • Murskaa ja kourua, valmistamaan ratkaisu.
 • Sarja työkaluja muurariin, kun sinun on asennettava tiiliä tai kiveä.
 • Rulettia.

Materiaalit ja työkalut olisi valittava ottaen huomioon järjestettävä rakenne sekä työolosuhteet.

Missä vaiheessa on parasta asentaa vedenjakelujärjestelmä

Säästää aikaa ja optimoi suunnittelupalvelujen asennuksen kustannukset, huolehdi viemäröintijärjestelmästä ja asennuksesta rinnakkain rakennuksen päärakennusten kanssa. Laadukkaita töitä varten laitteen kuivatus talon ympärillä tulisi suorittaa lämpimän kauden aikana, taantuman aikana ja alhaisimpina sademäärinä.

toiminta Menettely

Jotta voit selvittää oikein, minkä tyyppistä talon vedenpoistoa on käytettävä tontille, on otettava huomioon ja analysoitava seuraavat seikat:

 • Helpotus - mikä ero ylhäältä pohjaan, samoin kuin lohkojen läsnäolo pinta-alaltaan ratkaistaan.
 • Perussäätiön syvyys ja pohjaveden taso.
 • Maaperän tyyppi.
 • Mahdollisuus ja menetelmä kosteuden poistamiseksi paikan päällä.

Ennen työn aloittamista sinun on määritettävä täsmällisesti, missä ja minkä elementtien rakenne sijaitsee. Tätä varten talon ympärille kehitetään talteenottojärjestelmä. Jos sinulla on kokemusta ja tietoa tällä alalla, voit kehittää sitä itse, muuten voit tilata sen asiantuntijoilta.

Kaaviossa on oltava seuraavat kohdat:

 • Viestinnän pituus ja syvyys kullekin segmentille ja koko rakenteelle.
 • Asennuspaikkoja kaivot niiden nimittäminen.
 • Suunnittelun ylä- ja alaosa.
 • Suunniteltu kosteuden liikkeen suunta.
 • Kiertymät ja elementtien välisten yhteyksien vaihtoehdot.

Yleiset asennusohjeet:

 • Jätevesien kulmakerroin ei saa olla alle 1 senttimetriä yhtä lineaarimittaria kohden.
 • Rakenteen syvään sijaintiin tasoitus- ja tyhjennyskerroksen pitäisi kulkea hyvin vettä.
 • Keräyskaivo on asennettu alimpaan kohtaan.
 • Tarkastuskaivot on asennettu kullekin käännökselle ja viemärien lähentymispaikoille ja suurilla tietoliikenneyhteyksillä suorilla osuuksilla, ne on sijoitettava enintään 20 metrin etäisyydelle.

Asennuksen vaiheet

Talon ympärillä oleva vedenpoisto on asennettu lähelle, että säätiön sokea alue sijaitsee.

  Merkintä missä sijoitetaan ja siirretään rakenteelliset elementit.

 • Kaivausreitti. Syvyys lasketaan ottaen huomioon lokeron tai kaivon koko ja ottaen huomioon suojaverkon paksuus. Lisäksi on lisättävä kymmenen senttimetriä laitteen betonikerrokseen.
 • Kallistuksen tasoittaminen ja kaivannon pohjan painaminen.
 • Betonipohjan asennus alustan alle.
 • Kaivoksen tai tarjottimen asennus.
 • Laite on hyvin (hiekkalahti), rakenteen pohjassa.
 • Asenna räikkä lokeroon.
 • Täyttö, aukkojen ja pohjamaalien väli.
 • Seinä, suljettu suunnitteluvaihtoehto

  Ensimmäinen merkintämerkintä on sama kuin pinnan järjestelyn tapauksessa. Jos maanrakennuksessa ei ole viemärijärjestelmää alunperin asennuksen aikana, seinätasoa pitkin on tarpeen kaivaa kaivo, joka on 30-50 senttimetriä alempi kuin pohjan ja maan välinen kosketustaso.

  1. Rakennuksen jokaisessa nurkassa kaivojen rakentamispaikat kaivetaan ja liitetään kaivoon.
  2. Seinät puhdistetaan maaperästä ja palautetaan vedeneristyspäällyste käyttäen bitumimastista.
  3. Tasoituskerros hiekkaa täytetään ja tiivistetään. Paksuuden tulisi olla vähintään kymmenen senttimetriä.
  4. Geotekstiilimateriaalia asetetaan, kummallakin puolella on 60 senttimetriä.
  5. Murskattu kivi asetetaan korkeudeksi 10-15 cm.
  6. Asennettu putkijohdot.
  7. Asennettu kaivo. Niiden yläpinnan tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle.
  8. Putket joutuvat kaivoihin. Tämän jälkeen reiät, joihin kuuluvat putket, on suljettava tiiviisti.
  9. Kaatopaikka kaadetaan viemäreihin, korkeuteen jopa 20 senttimetriä.
  10. Sulje putki ja rauniot materiaalin reunojen kanssa ja kiinnitä ne nauhalla, joka ei kaadu.
  11. Kaivannon täyttö ja tasoitus suoritetaan.

  On tärkeää ohjata kaltevuuskulmaa kaivuta ja tasoittaa kaivantoa, vaan se on suunnattava aina alimpaan pisteeseen.

  Onko vedenpoisto tarpeen, jos maa on kuiva ja hyvin imeytyy veteen ja talo ei ole altis tulville? Täällä sinun tulisi tietää, että maasto ja maaperän koostumus eivät pääsääntöisesti muutu, mutta kukaan ei ole immuuneina ilmastonmuutoksesta, esimerkiksi raskas sademäärä. Tämä on erityisen tärkeää keväällä, kun lumi sulaa. Siksi on parempi estää mahdolliset ongelmat.

  Viemäröinti talon ympärillä

  Rakentaessasi syvemmän pohjan sekä kellarin, on suositeltavaa järjestää seinän kuivatus talon ympärille - aseta lähelle pohjaa lävistetty vedenpoistoputki, jonka läpi pohjavesi voi valua keräyskaivoon.

  Seinän viemäröinnin ja myrskysuodin kustannukset verrattuna säätiön rakentamiseen ovat pienet. Tehtävät ovat kuitenkin hyvin tärkeitä - säätiön suojeleminen vedeltä, säätiön itsensä kestävyyden varmistaminen ja siten kotona estää kellarin ja maanalaisen tilan tulvat.

  Tarvitseeko minun tehdä salaojitus ja myrskyt

  Jätetään rakentaminen kuivatuksen talon ympärillä syvälle pohjalle, voit vain mukaan tulokset tutkimukset kastelu, myös kausiluonteinen.

  Pohjaveden on oltava riittävän syvä eikä se saa nousta keväällä ja syksyllä kellarikerroksen tasolle, keväällä ei pitäisi olla vesijohtoa, kokemus rakentamisesta ja asumisesta naapurustossa olisi selvästi osoitettava, ettei ole mitään todisteita alueen juurien juoksuttamisesta vastaavilla syillä ei ole rinteessä, jossa sulava vesi virtaa.

  Vain tällaisissa olosuhteissa on sallittua luopua lähes seinän kuivatuksen järjestelystä.

  Talon ympärillä vallitseva vedenpoistojärjestelmä täytyy välttämättä laskeutua, jos todetaan, että pohjavesi voi kausiluonteisesti nousta kellarikerroksen tasolle tai korkeammalle, jos keväällä on vesijohto tai talvi on rinteessä sulaveden polulle (keväällä kaatava vesi).

  Jos syvä pohja (kellari seinät) ympäröi vedenpitävä maaperä (savi), sen täyttö suoritetaan läpäisevällä maaperä - hiekalla.

  Tällöin, vaikka pohjavettä ei löydy, pintavesi kerääntyy pohjan levittämiseen, edistää sen murtumista, tuhoaa pohjan ja tunkeutuu kellariin. Tässä tapauksessa sinun on myös tehtävä seinän viemäröinti talon lähellä.

  Samanaikaisesti vedenpoiston kanssa on suositeltavaa varustaa myrskyviemärejä, joiden tarkoituksena on kerätä talteen saostumista talteen ja sulatusvettä niin, että ne eivät tulvia maata lähelle taloa. Ei ole hyväksyttävää ohjata sadetta katolta pohjaan lähelle maahan ja suoraan viemärijärjestelmään. Tämä johtaa sen ylikuormitukseen, silting.

  Joka tapauksessa on syytä järjestää myrsky- ja tulvaveden poisto, purkautuminen myrskyviemäriputkien tai varustetun kaivannon avulla, jos alueen kaltevuus sallitaan.

  Järjestelmä, vedenpoisto ja myrskyviemäri

  Viemäriputket on suljettava renkaaseen siten, että säätösuoja on jatkuva. Tietyissä paikoissa putkien liitokset on asennettu viemärikaivoihin.

  Rengasmaisesta putkesta johdetaan viemärikaivoon tai purkautuu rinteeseen.

  Kaivoista vesi voi valua maaperän alempaan kerrokseen tai se poistetaan pumppuun helpotukseen, ja jos se ei ole mahdollista, se lähetetään kylän keskitettyyn jätevesijärjestelmään. Vettä voidaan myös käyttää kotitalouksien tarpeisiin, mikä tuottaa merkittäviä säästöjä.

  Seinän ojaan perustan alareunan tasolle geotextilejä asetetaan, sitten soran tyhjennystyyny, sitten putkilinja asetetaan ja sen asento tasoitetaan tasolle. (katso kuva alla)

  Jokaisen rakennuksen kulmaan asennetaan viemärikaivoja ja joka 40 metriä suora putki.

  Putki on peitetty soralla, joka on peitetty kaikilla sivuilla geotekstiilillä. Geotekstiilit, jotka tukevat seinää ja sirotellaan maaperällä.

  Sen jälkeen vedenpoistoaukon yläpuolella ovat myrskyjärjes- telmän putket, jotka yhdistävät kaikki myrskyveden keräyskaivot ja mahdollisesti katon putket. On tärkeää järjestää asianmukaisesti esivalmistetut kuopat, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri vedenkeräys sokealta ja katolla.

  Vedenpoiston yläpuolella on lämmitetty sokea alue, jonka reunaa pitkin on kattoikkunat, veden virtaamiseksi myrskyn vastaanottokaivoihin. Mahdolliset myrskykanavat estävät viemäröintijärjestelmän toimimasta ylikuormitusta raskas sademäärä tai sulaminen.

  Kuinka tehdä se oikein

  Viemäriputket asetetaan 0,5 - 5%: n kulmassa renkaan korkeimmasta pisteestä poistoaukon suuntaan. Samanaikaisesti on noudatettava seuraavia sääntöjä, jotka koskevat viemäriputkiston nousua:

  • Putkien renkaan alareunassa alareunan on oltava 20 cm alapinnan alapuolella.

 • Putkien renkaan korkeimmalla kohdalla niiden yläreunan tulisi olla 20 cm lattian alapuolella.

 • Siten pohjan pohjan ja kellarikerroksen välisen etäisyyden pitäisi olla varsin merkittävä, vain tyhjennysputkien sijoitusolosuhteiden mukaan.

  Toinen tärkeä seikka on se, että kuivatuksen järjestämisen yhteydessä ei saa päästää perustapohjaa (kerros alapinnan alapuolelle), upottaa se putkeen tai hiekkapuhallus. Lisäksi et voi käyttää jotain pohjatyynyä veden tyhjentämiseen.

  Joissakin tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa varustaa seinää ja kauko-ohjuksia, - etäisyydellä 1 - 3 metrin etäisyydellä säältä erillisessä kaivannossa. Sitten ei vaadita vedenpoiston korkeutta suhteessa kellarikerrokseen ja kellarikerrokseen, mikä voi vähentää rakennuskustannuksia ja suojata taloa tehokkaammin.

  Jätevedenpuhdistusjärjestelmä ja sen lähellä oleva maa eivät saa jäätyä talvella. Loppujen lopuksi keväällä sulatuksessa kuivausjärjestelmällä on eniten kuormitusta, ja sen pitäisi olla toimiva.

  Maaperä ja kuivatus on suojattu jäätymiseltä eristeen kerroksella sokea alueella. Voit lukea kuinka eristää maaperä ja estää pakkasen turvotusta.

  Vedeneristys ja eristys kellari

  Ehdottomasti on suositeltavaa tehdä pohjaseinän vedenpitävyys, mutta myös peittää se pursotettua polystyreenivaahdosta, joka on 0,5 metriä tai enemmän maanpinnan yläpuolella ennen talon seinän eristyksen aloittamista.
  Lisätietoja kellarikerroksesta

  Sitten erityinen muovikalvo, jossa urat, joiden läpi pohjavesi virtaa alas viemäriputkeen, asetetaan päälle eristyskerroksen päälle. Se suljetaan geotekstiilillä, puristetaan maata vasten ja pohjaan peitetään sora.

  Mutta voit ostaa tällaisia ​​kalvoja jo ennestään geotestyle. Vesi, joka kulkee kankaan läpi, putoaa kalvon urien sisään.

  Jätevesiputken asennus

  Asettavat erikoispoistoaukot, joiden läpimitta on 100 mm, putkien kaltevuus muodostuu vuodevaatteista, jotka tarkistetaan vesitasolla. Putken liittäminen tehdään joko käämityksellä tyhjennysaukkoon tai liittimien avulla.


  Putkistoihin on kiinnitetty viemärikaivoja - lyhyet muoviset aallotetut putket, joiden läpimitta on 300 mm ja peitetty muoviset pistokkeet päälle. Viemäriputket asetetaan kaivoon, joka on yli 300-500 mm pohjan yläpuolella.

  Kuopien pohjasta kertyy sedimenttiä, joka on poistettava joka toinen vuosi. Tätä varten kaivon pohjassa on parempi järjestää muovinen kauhan. Kuopat on varustettu jokaisen kuivatusputken käännöksestä. Lisäksi joka 40 metriä suora putki.

  Talon ympärillä olevien viemäriputkien rengasta haara on sijoitettu myrskyviemäriin.

  Keräyskaivon rakenne voi olla mikä tahansa, mikä tarjoaa tietyn määrän, lietteen kausittainen kaivaus, joka estää maan seinämien romahduksen....

  Se on pääasiassa tehty vahvistetuista betonirenkaista, jos pohjaveden taso on alhainen ja usein avoimen pohjan tai viemäriseinän avulla, jotta vesi voi virrata takaisin maaperään alempaan horisonttiin.

  Mutta on järkevämpää kerätä myrsky vettä käytettäväksi kasteluun puutarhan juoni, jne. Yleensä kaivo on varustettu upotettava pumppu, jonka avulla vesi poistetaan siitä tai nurmikolle (puutarha) tai polkumyynnillä helpotusta sivuston ulkopuolella.

  Jos tosiasiassa on runsaasti vettä, niin että se on vähemmän häiritsevää pumpata sitä, on suositeltavaa, että pumppu automaattiyhdistelmällä varustetaan kellukytkimellä.

  On välttämätöntä varmistaa vedenpinnan säätö, sen ei pitäisi nousta tulevan vedenpoisto- ja sadeveden putkiston tasolle. Kaivon rakentaminen on samanlainen kuin septinen säiliö, voit myös selvittää kuinka septinen säiliö on valmistettu vahvistetuista betonirenkaista.

  Mikä on yksityisen talon ympärillä tapahtuva viemäröinti ja miten se on tarpeen

  Talon ympärillä oleva vedenpoistolaite suojaa pohjaa pohjavedestä, sadevedestä ja sulavedestä aiheutuvilta vaurioilta. Tämän teknisen rakenteen, joka poistaa ylimääräisen kosteuden seinistä, takaa rakentamisen turvallisuuden ja asukkaiden mukavan asumisen. Valumuototyypin valintaan vaikuttavat rakennuksen sijaintiin liittyvät erityisedellytykset.

  Talon ympärillä oleva viemärit auttavat välttämään kellarikuljetuksen ja säätiön tuhoutumisen

  Kun talon ympärillä on tarpeen järjestää viemärit omiin käsiinsä

  Se puolustaa maaperän perusteellista vedenpoistoa rakennusten ympärille, että on tarpeen varustaa valuma-alue lähes jokaisessa yksityisessä talossa ja tehdä poikkeuksia vain rakennuksista, jotka sijaitsevat kohoavilla alueilla, joilla on kuivia maaperää.

  Yleensä huolta siitä, miten talteenotto tehdään talon ympärillä ilmenee rakentamisen aikana. Talon viemäröinti mahdollistaa maaperään kerääntyvän suurimman mahdollisen vesimäärän poiston huomattavan matkan siinä tapauksessa, että maaperälle on tunnusomaista savimaiden valta. Tällaisissa tapauksissa kosteuden imeytyminen on liian hidasta, mikä altistaa pohjan ja seinien vedenpitävän suojan vahingollisille vaikutuksille.

  Tärkeää tietää! Rakennuksen vaara on peräisin pohjaveden korkeasta pinnasta, jopa sellaisten hiekkasolujen kunnossa, jotka ovat hyvin kosteutta läpäisemättömiä. Pohjavesi yksinkertaisesti ei anna sen uppoutua syvälle turvalliseen rakenteen eheyteen.

  Vaikuttaa tarpeelliselta toteuttaa yhdessä tai muussa talon viemäröintityössä, jos:

  • altaat altistuvat pohjaveden läheisyydestä tai liiallinen kosteus tunkeutuu niihin voimakkaiden sademäärien tai tulvien vuoksi;
  • rakennus sijaitsee laaksossa saviperäisillä mailla;
  • korkealla saostusasteella tapahtuu maaperän vettä;
  • on vedenpitäviä pinnoitteita, jotka estävät veden nopean kulkeutumisen maahan;
  • on välttämätöntä poistaa helpotuksen epäsäännöllisyydet, katkaista jalkakourat ja varmistaa veden kaatopaikalle vakiinnuttaminen.

  Jos pohjavesi on lähellä, ja sijaintipaikka sijaitsee laaksossa, tarvitaan vedenpoisto maaperän tyypistä riippumatta.

  Mitä salaojitusjärjestelmiä voidaan käyttää

  Talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio edellyttää alkuvaiheen tuntemusta pohjavesikerrosten syvyydestä ja alueen hydrogeologisista ominaisuuksista. Saatujen tietojen perusteella valitaan tietty järjestely. Niitä erottaa erilaiset parametrit.

  Syvyys:

  • syvä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa sinun on käsiteltävä suuria määriä pohjavettä, mikä yleensä kuuluu alueille, jotka sijaitsevat alppimailla, joilla on savea.
  • pintaa.

  Talon ympärillä tapahtuvaa vedenpoistoa käytetään vain sadeveden ja sulaveden tyhjentämiseen, sitä ei käytetä, kun on tarpeen ratkaista pohjaveden aiheuttaman tulvan ongelma. Itse asiassa voimme puhua myrskyviemäreistä (sadevedet), erottaen kolme tyyppiä:

  • lineaarinen. Varsinaiset ojat ovat normaalisti suorakaiteen muotoisia, peitettyjä säleikköjä, sallivat sulatetun ja sadeveden kulkeutumisen talosta ja koko tontista viemärikaivoon;
  • paikalla. Vesi, joka kertyy tietyissä kohdissa (viemärin alla kasteluvedessä), tyhjennetään nopeasti tyhjennysputken läpi;

  Kiinnitä huomiota! Jotta vältettäisiin tukkeutuminen, katkoviiva peitettiin metallirungolla, yksittäiset putket liitetään pääviivaan, joka johtaa viemärikaivon suuntaan.

  • yhdistetään lineaarisen ja pisteveden yhdistelmät.

  Jätevesijärjestelmän täyttäminen on helppoa järjestää - sinun on sijoitettava putkistot kaivantoihin ja täytettävä ne kivillä tai rauniolla

  Järjestelytavan mukaan on tapana puhua vedenpoistosta

  • suljetut. Kaivantoalueiden alueella tehdään rei'itetyt putket, kerätään ja tyhjennetään vettä rakennuksista. Piilotettu järjestelmä räpyttää vedenpoiston suurella nopeudella, ei riko sivuston esteettistä vaikutelmaa. Samaan aikaan tämä järjestely on melko kallis eikä salli nopeasti määrittää, mihin korjaustöihin tehdään, jos jokin menee pieleen.
  • täyttö. Laidoitetut kaivannot haudataan geotekstiloilla ja suurilla murskatuilla tai rikkoutuneilla tiilillä. Rakentaminen kestää kauan, makaamiskustannukset ovat pienet, mutta läpäisykyky on vähäistä ja korjattavuus on vaikeaa. Tätä menetelmää käytetään pienen koon koon ja avoimen tiivisteen mahdottomuuteen (epäröimättömyys);
  • auki. Ovia, jotka ovat noin puolen metriä leveitä ja syvyyttä, ovat nopeasti kaivettuja, mutta vaativat vahvistamista. Viisteen läsnäolo 30 asteen kulmassa takaa esteettömän virtaavan kosteuden pääsyn ja vedenpoistoa kohti kulkeva gradientti, jota käytetään viemäriputkena tai tärkein vedenottoaukko, saavutetaan painovoimavirralla. Sivuston ulkonäköä voi tuskin kutsua houkuttelevaksi, vaikka harjaspuu ja värillinen raunioituminen on mahdollista. Asentamalla lokeroita ja suojaverkkoja, voit merkittävästi pidentää järjestelmän käyttöikää ja tehdä sen turvallisemmaksi.

  Höyryttämismenetelmällä, joka hyväksytään avoimella rakennusmuodolla, emittoi:

  • pystysuora (kutsutaan myös lähelle seinämää, koska kosteus tyhjennetään rakennuksen perustuksesta). Kun se sijaitsee pystysuorien kuoppien kaivojen kulmissa, ylimääräisen pumppaus pakotetaan;
  • vaakasuora. Putki asetetaan kaivoksi, jossa on erityinen suodatusmateriaali. Sitä käytetään pääsääntöisesti pienikokoisten maalaistalojen tyhjentämiseen;
  • yhdistetään pystysuora ja vaakasuora vedenpoisto.

  Seinän kuivatus edistää kosteuden poistamista itse säätiöstä, se on paras vaihtoehto, jos on kellarissa tai syvissä kellari

  Paikanpäällä suhteessa vesipatsaaseen on tavallista puhua epätäydellisestä ja täydellisestä. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä asetetaan korkeammaksi, kosteudeltaan, joka läpäisee kaikki sivut putkeen katetulla hiekalla peittäen sen. Toisessa suoritusmuodossa vesijohtoveden sijainti mahdollistaa kosteuden pääsyn sivuilta ja ylhäältä. Nämä sivut on varustettu hiekan ja roskien tyynyllä.

  Riippuen käyttötarkoituksesta, ääriviemäriveden laite ja ominaisuudet voidaan asettaa yhdeksi seuraavista tavoista:

  • rengas (kaivanto). Järjestelmä on hiekkaisella maaperällä, järjestelmä kattaa puolirenkaan rei'itetyt putket, jotka ovat 6-8 metrin etäisyydellä toisistaan ​​ja upotetut siten, että talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyyteen voidaan sijoittaa kellarikerroksen tai muun alemman pisteen alle;
  • säiliö. Järjestelmä, joka on itsenäinen tai yhdistetty seinämään ja / tai renkaaseen, on varustettu kosteuden poistamiseksi syvälle sijoitetuista kellareista, joissa liiallinen kosteus ei ole täysin hyväksyttävissä;
  • seinämän läheiselle. Järjestelmä asetetaan rakennuksiin, jotka on rakennettu savimaahan pohjaveden kanssa, jos on kellarissa tai kellarissa. Rakennuksen kulmissa asennetuissa erityisissä kuopissa liete kerätään edelleen poistamiseen;
  • tunneli. Rakenne koostuu sarjoista (riveistä) suurikokoisten rei'itettyjen putkien liittämisestä. Se kykenee täyttämään 95% kokonaistilavuudesta ja samanaikaisesti jopa kolme sata litraa.

  Seinän kuivatuksen suorituskyky rakennettuun yksityiseen taloon

  Harkitse, kuinka kunnolla kuivatetaan talon ympärillä kellarissa tai kellarissa, jos se on rakennettu eikä se häiritse seinän kuivatusta säätiön asennuksen aikana. Meidän on aloitettava säätiön valmistelu:

  • bitumin pohjamaalin levittäminen ulkopuolelle;
  • pinnoitetaan bitumimastin kuivattu pinta;
  • tarttuu siihen vahvistavaa silmäkokoa;
  • joka piirretään toisen kerroksen jäykistetyn muhvin ristikkoon.

  Seinän tyhjennysjärjestelmään kuuluu kaivojen laskeminen ja täyttö soraa ennen putkien asettamista

  Perustan valmistelu, mene suoraan seinän viemäriin:

  • alimman pisteen paikka valitaan keräilykaivon asennusta varten;
  • siihen asetetaan kaivanto, jossa kaltevuus on valuma-aluetta kohti;
  • kaareva pohja peitetty hiekkasyynyllä, jonka paksuus on 50 mm;
  • Geotekstiilit on sijoitettu siten, että sivujen päällekkäisyys varmistetaan;
  • asetetaan kerros pesty soraa, noin 100 mm;
  • rei'itettyjen putkien asentaminen hiekkapetiin ja sen jälkeinen liittyminen suoritetaan 2º: n esijännitteellä sumppua kohti;
  • putkilinjan kierteet asetetaan nimetyille kaivoille;
  • kaltevuuden alla olevissa kaivannossa olevista kaivotaloista on putkia, jotka on valunut tyhjennysreikään tai keräysputkeen;
  • asetetut putket täytetään noin 100 mm: n paksuisella sora- kerroksella, geotekstiiliviira on päällekkäin ja kiinnitetty synteettisellä langalla;
  • kaivannot täytetään aikaisemmin kaivetuilla mailla;
  • noin 200 mm: n lian tyynyn korkeudelle, joka ajan mittaan laskeutuu maaperälle.

  Talon ja alueen kuivatus kokonaisuutena

  Harkitse, miten kuivatus talon ympärillä omalla kädelläsi, jos sinulla on käsiteltävä savea, ja vesipöytä on liian lähellä säätiötä. Laskuhaarojen suunta määräytyy taso- tai lasertunnistimen avulla.

  Hyödyllistä tietoa! Ilman tällaisia ​​laitteita ei ole vaikeaa suorittaa kaivannon oikeaa asentamista. Suuntaan tulee uria, joissa virrat virtaavat rankkasateen jälkeen. Kaivantoaukot kaivetaan ottaen huomioon kaltevuus valuma-altaan suuntaan. Parhaimmillaan kulkeva sade näyttää, onko ojia kaivettu oikein, koska altaat tulevat aivan tarkaksi indikaattoriksi.

  Geotekstiilin kerros (vain ei tiheä neula-rei'itetty, vain vähän käyttöä tässä tapauksessa) säädetään veden suodattamiseksi siten, että siinä olevat epäpuhtaudet eivät tukkeudu rei'itettyyn putkeen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että geofabristen asentaminen vaatii savialtaiden kuivatusta. Hiekkapohjaisilla mailla, voit tehdä sen ilman.

  Viemäröintijärjestelmän koostumus sisältää geotekstiilien - erityisen kankaan, joka toimii suodattimena.

  Kaivannon pohjan täyttäminen soraa käyttäen valitaan sen siten, että sen pienimmät hiukkaset ylittävät rei'itetyn putken reiät. (Tai päinvastoin katsomme, että reikien koon on oltava pienempi kuin pienimmät sora-aineet).

  Sora-alustalla ne on pinottu putkikierroksella ja telakoituna ristillä tai teeillä. Kussakin käännöksessä järjestetään ohjaamon sijoittaminen, mikä mahdollistaa vedenpinnan säätämisen ja tarvittaessa putken puhdistuksen paineen alaisena.

  Putkien sijoittaminen paikan päällä on toivottavaa, että niiden vähennys päähän on riittävän suuri halkaisijaltaan, jonka yli kertynyt vesi siirtyy viemärikaivoon. Pääputken puuttuessa vaaditaan jokaisen putkilinjan päiden poisto viemärikaivoon.

  Miten kuivatuksen järjestely on hyvin ja sokea alue

  Jos vieressä ei ole viemäröintiä, ojaan, suistoon tai luonnolliseen säiliöön, jossa kaikki vesi, joka on poistettu talosta ja koko vesistöstä, voidaan tyhjennettävä, tyhjennysputket tulevat järjestelmän lopullisiksi osiksi. Tämä voi olla myös suljettuun yläpuolelle asennettu pinnan viemäröintijärjestelmä. Toiminnalliseen tarkoitukseen perustuen viemärikaivo voidaan varustaa muodossa:

  • kertyy. Tiivistetyn pohjan läsnäolo sallii kerätä vettä, jota voidaan käyttää kasteluun.
  • imeytymistä. Koska haluttua käytettyä vedetöntä vettä kasteluun tyhjennysaukossa, tiheä pohja ei ole tasaantunut, joten vesi pääsee vähitellen maahan.

  Kiinnitä huomiota! Laite on valmistettu muovista. Itsekokoonpanoon voidaan käyttää vahvistettuja betonirenkaita. Suunnittelua voidaan myös valaa käyttäen vahvistusverkkoon kiinnitettyä sementtilaastia. Kuivatuskaivon reikä on valittu kestävästä materiaalista, tähän tarkoitukseen valurautainen kansi toimii hyvin.

  Kaivo, jossa kaikki viemäriverkoston putket vähenevät, voidaan tehdä betonista tai muovista

  Jätevesijärjestelmä menee tässä järjestyksessä:

  1. Putkien akseleiden leikkauspisteessä maaperä otetaan näytteestä.
  2. Vahvistettu geofabriini on täynnä raunioitumattomia kerroksia, jotka eivät tuota kerrosta 200 mm: n pinnalle.
  3. Täyttöalueiden rajujen tyhjennysputkien taso on noin 300 mm.
  4. Kun kääritään tyhjennysputket päällekkäisillä geotekstiileillä, korjaamme sen synteettisen langan avulla.
  5. Eristysvapautusjätevedet, joiden vaahdotuspaksuus on 250 mm.
  6. Maa täyttyy, sota kerros asetetaan.

  Tarvittavan lisäyksenä viemäröintijärjestelmään katsotaan sokean alueen asentaminen, jonka seurauksena kosteus virtaa rakennuksesta vähäisemmässä määrin kosketukseen pohjan ja seinien kanssa. Vedenpitävä materiaali asetetaan tylpälle kulmalle ulkoseinään. käyttö:

  • asfaltti tai betonointi. Käytännöllinen ja halpa vaihtoehto;
  • savi tai kivet tai päällystyslaatat. Tällaisen sokean alueen rakenne vaatii paljon työtä, mutta se tarjoaa esteettisiä valintoja;
  • PVP-kalvot asennetaan maaperään minkä tahansa pinnoitteen pohjaksi, joka voi jopa toimia kerroksena nurmikkoa tai nurmikkoa.

  Rakennuksen ympärillä olevan viemärijärjestelmän varustaminen voidaan tehdä erittäin kalliiksi toimenpiteeksi riippuen siitä, millaista tyyppiä se on edullinen. Kaikkein monimutkaisin ja aikaa vievä on suljettu tyyppinen järjestelmä, joka yleensä kattaa koko alueen alueen.

  Päättäessäsi tehdä viemäröinti, sinun tulisi ottaa huomioon:

  • rakennuksen sijainti;
  • maaperän ominaisuudet;
  • pohjaveden taso;
  • vuotuinen sademäärä;
  • ja omia taloudellisia valmiuksia.

  Edullisten muoviputkien lävistäminen, perforaatio ei liity ammattilaisten käyttämien työkalujen käyttöön eikä muihin teknisiin toimenpiteisiin. Tästä syystä on täysin mahdotonta suorittaa itsenäisesti vedenpoistojärjestelmä mutta myös perustaa se omiin käsiinsä ilman ulkopuolisten asiantuntijoiden ja monimutkaisten laitteiden osallistumista.

  Onko sivustosi tarvitseva salaojitus?

  Kaikki salaojitus on kallis järjestelmä. Siksi ennen sen asettamista on tarpeen selvittää, kärsivätkö sivustosi kosteudelta. Viemäröintiä rakennetaan erilaisissa tilanteissa: sekä äskettäin rakennettuihin alueisiin että jo pitkään hyväkseen käytettyihin alueisiin, joissa hydrologinen järjestelmä muuttuu äkillisesti. Kuinka määritellä, tarvitsevatko maiseman kuivatuksen?

  Kaunis puutarha talon ympärillä, ylelliset nurmikot, kukkapenkit, leikkikenttä, huvimaja, alppihiihtolamppu - kullakin on oma käsitys maisemoinnista sivuston ympärillä tai maassa. Mutta viettää aikaa pihalla, joka tuo sinulle iloa, sinun on tehtävä paljon työtä suunnittelemaan sitä. Jotta laitokset voisivat juurtua hyvin ja kasvaa täydellä voimalla, on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä sivustolla. Alueen organisoinnin keskeinen vaihe on sivuston tyhjennys.

  Miksi minun täytyy kuivattaa

  Päävedon salaojitus on kerätä sulatettu, sade tai ylimääräinen pohjavesi sivustolta ja poistaa ne alueen ulkopuolelta. Monimutkainen vedenpoisto alueelle, joka sisältää maanalaiset ja pintavedenpoistojärjestelmät, ei aina ole välttämätöntä. Pohjaveden sijoittaminen syvyyteen on välttämätöntä vain silloin, kun alue on koskematon tai pohjavesi on liian lähellä pintaa. Pintaveden poisto on asennettava kaikkialle Venäjälle. Savi maaperä, joka absorboi hitaasti sadeveden ja sulatetun lumen virrat, edistää kausittaista tulvia. Tulvilla alueilla useimmat kasvit kuolevat, puiset sängyt, aidat ja muut koristeelliset rakenteet edellyttävät mätäpuun korvaamista, mikä merkitsisi suuria vuosikustannuksia ja työvoiman osuutta.

  Kun valua tarvitaan

  1. Jos sivustosi sijaitsee jyrkillä rinneilla. Jotta estettäisiin myrskyjen virtaukset heikentämästä hedelmällistä maata, on välttämätöntä asentaa poikittaiset kanavat veden tunkeutumiseen ja viemäröintiin myrskyjä varten.

  2. Jos tontti sijaitsee laaksossa. Tällöin kaikki rinteiden vedet lähentyvät esikaupunkialueella. Veden siirtämiseksi on tarpeen suorittaa kanavia alueen ympärillä.

  3. Jos sivustosi rikkoutuu tasaisella alustalla ja vesi ei tyhjennä, vaan vain hitaasti imeytyy. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen luoda verkko tyhjennyskanaville, jotka kattavat koko alueen.

  Ole varovainen, kun näet, että keväällä suuri määrä lokoja kertyy säännöllisesti paikan päällä ja ne maksaavat pitkään. Katso kuinka hyvä nurmikko tuntuu, ovatko pensaat voimakkaita ja terveitä. Ehkä nämä signaalit auttavat sinua välittömästi kääntymään ammattilaisille. Mitä tehdä, jos sivusto on uusi? On suositeltavaa tarkkailla, mitä alueella tapahtuu. Naapuriominaisuuksissa esimerkiksi kaivettiin kaivoa talon rakentamiseen tai aidan pylväiden rakentamiseen - kiinnitä huomiota siihen, missä vesi on ja mihin se virtaa. Tutustu kaivoihin vedestä - tänä, viimeisenä ja viimeisenä. Jos pohjaveden pinnan tarkistus osoitti, että ne ovat lähellä (alle 1 m maanpinnasta), on todennäköistä, että viemäröinti on todennäköistä.

  Tyypit kuivatusjärjestelmät

  Avoin viemäröinti on suunniteltu keräämään ja tyhjentämään vettä paikalta pinnalta lumen sulamisen ja sateen aikana. Rakenteensa vuoksi on tarpeen kaivata 60 - 70 cm: n syvyyteen ja leveys 50 cm pitkin puutarhan juuren reunaa pitkin kaivoja. Oviaukot ovat erityisen tehokkaita rinteessä sijaitsevilla paikoilla.

  Suljettu kuivatus (joukko maanalaisia ​​putkia ja kanavia) on suunniteltu tyhjentämään ylimääräinen pohjavesi paikan päällä - erityiseksi kaivoksi tai keräilijäksi. Syvän tyhjennyksen luomiseksi on kaivettu 25 - 40 cm: n leveys ja 0,7 - 1,5 metrin syvyys, jossa on lievä kaltevuus viemäriin. Kaivannon pohjassa on kerros soraa tai roskaa. Sitten rei'itetyt putket asetetaan tämän kerroksen päälle veden vapaan pääsyn varmistamiseksi. Seuraavaksi kaivo on täynnä seos hiekkaa ja hiekkaa, joka luo vesipitoisen kerroksen. Ylhäältä vedenpoisto on peitetty maaperällä ja sen päällä on kerros täyte.

  Viemäröinti - viemäriputki

  Viemärit voidaan tehdä keramiikasta, tiilestä, kivestä, asbestisementistä, muovista. Keraamiset putket ovat vanhentuneita, ja niitä käytetään nyt hyvin harvoin, vaikka niiden käyttöikä on merkittävä: joillakin vanhojen jalostamojen keraaminen kuivatus on ollut noin 150 vuotta. Asbestisementti on ympäristöllisesti vaaratonta, monissa Euroopan maissa tämä materiaali on yleensä kielletty. Kiven tai tiilen tyhjennysjärjestelmät ovat luotettavia, kestäviä, mutta kalliimpia kuin muovi. Ja se oli jälkimmäinen, joka tuli hyvin suosittu tänään - ne asetetaan 95-99% tapauksista. Muoviset viemärit tehdään myös eri materiaaleista. Moderni muovinen tyhjennys on rei'itetty aallotettu putki. Rei'ityksiä tarvitaan, jotta niiden kautta vesi virtaa viemäriin, niiden koossa ei ole väliä. Standardin tyhjennyksen halkaisija on 50-160 mm, päähalkaisija on enintään 200 mm.

  Nykyaikaisten viemäriputkien tekniikka

  Harkitse yksi käytännöllisimmistä käytännöllisistä teknologioista. Viemäriputket asetetaan kaivannon pohjalle, joka on aikaisemmin tiivistetty ja tasoitettu käyttäen kuivaa seosta, joka koostuu karkeasta hiekasta ja raunioista. Seoksen paksuus on noin 50 mm. Standardien mukaisten viemäreiden kulmakerroin on oltava vähintään 2 mm 1 savimustalla (0,002) savimaassa ja 3 mm 1 kaliummittarilla (0,003) hiekkasella. Käytännössä normaalin vesivirran järjestämiseen on parempi tehdä 5-10 mm: n kulmakerroin 1 juoksumetriä kohden (0,005-0,01). Parhaan kosteuden tunkeutumisen putkiin, ne on höyrytettävä vedenpitävällä materiaalilla. Ruiskutus suoritetaan yleensä kerroksittain. Lähellä tyhjennysaukkoa on etsittävä pesty sora tai murskattu kivi, jonka jyvien mitat ovat enintään 16 mm. Ylhäältä on tarpeen asettaa geotekstiilien kangas, jonka tarkoituksena on erottaa tämä kerros hiekkakerroksesta, jonka raekoko on puolentoista ja kymmeneen millimetriin nähden. Vuodon paksuuden vaihtelut ovat välillä 100 - 300 mm, ja täyttökerroksen tulisi olla paksumpi, sitä vähemmän läpäisevyyttä ympäröivä maa on.

  Viemäröinti hyvin

  Vesi viemäriin siirtyy melko hitaasti mutta silti niin nopeudella, että se sisältää pieniä hiukkasia (siltti, silt ja pienempi), jotka tunkeutuvat tyhjennysruuvien ja suodattimien läpi. Putkissa on aina sedimenttejä, vaikka vesi kulkee kolmen tai neljän erilaisen suodattimen läpi ennen putoamista. Jäteveden verkko on epämiellyttävä ilmiö. Jotta järjestelmä vapautuisi sedimentistä, järjestä kuopat sumpilla. Kun vesi joutuu sumpaan, sen nopeus putoaa ja suspendoituneet partikkelit laskeutuvat kaivon pohjalle. Kuopat eivät vain kerää täyttöjä, vaan ne toimivat myös liitäntäkanavien kautta, auttavat niitä huuhtelemaan ja valvovat verkkotoimintaa. Asennusalustan vähimmäisvyöhyke, joka on putken liittämisen tason alapuolella, on 40 cm. Ne on valmistettu raudoitetusta betonista tai muovista. Muovimallien halkaisija - 315-600 mm. Asennussäiliöiden kaivojen lisäksi asennetaan useita säätökaivoja (kaksi tai kolme), joiden avulla määritetään pohjaveden taso: niiden esiintymisen syvyys tarkistetaan napaisuudella. Ne eivät ole mukana viemäröintijärjestelmässä ja ne ovat yksinään. Aseta ne viemäröintijärjestelmän korkeimpien ja alimpien kohtien kohdalle. Jos alue on suuri alueella - se on myös keskellä. Niiden halkaisija on 100-150 mm. Ohjaushanat tekevät muovia, mutta joskus betonia.

  Viemäröintipumppu

  Käytä tyhjennyspumppuja, jos vedenpoistojärjestelmät ovat korkeammat kuin vedenpinnan alta. Pumppua valittaessa virtaus lasketaan sen perusteella, että tyhjennysvirtauksen määrä on 40-200 litraa tunnissa "kudonta" -alueella. Määritä tietyn alueen koon määrittäminen. Se ei kuitenkaan ota huomioon pinnan valumisjärjes- telmän sisäänmenoa. Pintaveden huomioon ottamiseksi näitä ominaisuuksia on lisättävä 2-3 kertaa (tiedot kevätjaksosta). Paine riippuu veden nousun korkeudesta: se lasketaan kaivon alemman vesitason yläpuolelta vesihuoltoon. Putkilinjan pituutta putoavan putken putkilinjan painehäviöitä lasketaan asiantuntijoiden mukaan tiettyjen kaavojen tai kaavojen mukaan. Kuluttaja voi lähteä siitä, että jokaisen 10 metrin pituisen tavallisen halkaisijan putken (tämä on sellainen halkaisija, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin pumpun poistoputken halkaisija), 1 m paine menettää.

  Kuivausjärjestelmän hoito

  Jätevesijärjestelmän säännöllinen kunnossapito on kuivatuskaivojen säännöllinen puhdistus. Kerran 10-15 vuoden välein, joskus useammin, tyhjennys suoritetaan yleisesti, vapauttamalla ne sedimentistä. Tätä varten jokaisen viemärin on päästävä kahteen päähän. Yksi niistä on lähinnä kaivoa. Ensimmäisen osan toisen järjestelyn yhteydessä viemärit tekevät edelleen pistorasioita rakentamisen aikana: erityisten muotoisten osien avulla putki viedään pinnalle. Huuhtelun aikana pumppu on kytketty vuorotellen tyhjennysaukon alkuun ja päähän, jolloin vesi kulkee sen läpi kahteen suuntaan paineen alaisena. Tiedotteet, kuten kaikki viemärikaivot, on rajattu suojaamaan järjestelmää roskista. Muoviputkista koottujen tyhjennysjärjestelmien keskimääräinen käyttöikä on 50 vuotta. Tämän jälkeen muovi putoaa, mutta vielä 20 vuoden ajan järjestelmä toimii murskattujen kiven suodattimen kustannuksella. Asettelu tehdään yleensä kesällä, kesäkuusta lähtien pohjaveden alentamisen jälkeen. Järjestelmän asennus on suositeltavaa valmistaa kauden aikana jättämättä kaivannon auki talvella. Hyvällä säällä asennus kestää 2-3 viikkoa.

  TÄRKEÄÄ: Ennen kuivatusjärjestelmän rakentamista on tarpeen määrittää pohjaveden taso (GWL).

  Laskemiseksi tarvitaan tarkastajien ja hydrogeologisten insinöörien työtä. Surveyorit suorittavat sivuston topografisen tutkimuksen, valmistelevat tietoja hydrogeologeille ja suunnittelevat vedenpoistoa. Jos aiot todella parantaa sivustoa tulevaisuudessa, maisemasuunnittelija tarvitsee alueen suunnittelua. Hyvin toteutetun vedenpoiston seurauksena pohjaveden taso laskee, hedelmällisyys paranee, on helpompaa valmistaa valutettua maata kylvämiseen, ja tämä maa ottaa myös lannoitteita paremmin.

  Älä unohda viemärijärjestelmää! Vesiromut johtavat maaperän ilmastuksen ja vesistöjen hajoamiseen. Tämän vuoksi kasvit eivät välttämättä kasva lainkaan. Kun olet tehnyt tarvittavan työn kerran, myöhemmin säästät itsesi ja kodin monista ongelmista.

  Kaikki mitä sinun tarvitsee asentaa viemäröintijärjestelmiin Kaliningradissa löytyy TD "Builder" -ohjelmistosta. Kaikki kysymykset, jotka koskevat valinnan ja asennuksen viemäröinnin, vastaavat asiasta vastaavat ammattilaiset myymälöissämme seuraavissa osoitteissa:

  Kaliningrad, st. Gagarin, 239,

  Kaliningrad, st. Polotsk, 1.

  Säilytä puhelinnumero: (4012) 777-239

  Kaupankäynti talo "Builder"

  Aukioloajat: klo 8.30-19.00 ilman taukoa ja viikonloppuisin

  Kuinka tehdä kuivaus talon perustusten ympärillä omin käsin

  Tarvitsetko seinän kuivatuksen talon perustusten ympärille?

  Monet kehittäjät päättävät rakentaa talon kellarilla. Kellarin rakentamisen kustannukset ovat verrattavissa normaalin lattian rakentamisen kustannuksiin.

  Kellarissa voi olla vain asumattomia apuhuoneita - pesula, kuntosali, sauna, kattilahuone, työpaja, varastotila jne. Kaikki nämä huoneet, joissa on parasta mukavuutta ja mukavuutta, sijaitsevat säännöllisessä kerroksessa tai ullakolla.

  Viime aikoina oli tapana rakentaa taloja syvän perustuksen kaistaleisiin. Tällaisen kellaritalon laite oli todella hyödyllinen - säätiö toimi kellarinhuoneiden ulkoseininä.

  Kevyiden rakenteiden ja matalien perustusten käyttö nykyaikaisissa matalarakenteisissa rakenteissa tekee epäsuotuisaksi rakentaa kellarin taloon.

  Kuitenkin perinteiden ja perusteellisuuden ystävät eivät harvoin valitse taloa, jossa on kellarikerroksessa syvä säätiö. Kellarissa olevien tilojen mukavaksi käyttämiseksi kellari on suojattava kosteudelta.

  Kuinka suojata kellarista tai kellarista vettä ja kosteutta

  Vesi maaperässä on jatkuvasti läsnä. Pohjaveden määrä, kasteluveden määrä, maaperän kosteuspitoisuus paikkakunnalla vaihtelee vuoden vuodenaikojen mukaan ja riippuu maaperän rakenteesta ja ominaisuuksista, sademäärästä, maastosta ja paikan päällystetyypistä.

  Jos talo sijaitsee rinteessä, on pääsääntöisesti jätettävä vettä talolta, joka virtaa rinteessä. Rinteessä oleva vesi virtaa sekä pinnalla että maanalaisilla näköaloilla.

  Veden suojaamiseksi kellarista he järjestävät kaksi puolustuslinjaa:

  1. Kehä kuivatetaan talon ympärillä, pohjan pohjan tasolla, joka kuuntelee ja poistaa suurimman osan vedestä kellarikerroksista, mikä tottuu kellumaan kellarista.
  2. Seinien ja lattian vedenpitävyys, joka on suunniteltu pääasiassa maaperän suojelemiseksi kapillaarikosteudesta.

  Vain vedenpitävä kellari, ilman vedenpoistolaitetta, johtaa siihen, että vesi vielä löytää reiän. Jos ei heti, niin muutaman vuoden kuluttua. Raaka kellari - rahaa viemäriin.

  Jos päätät tehdä kellarin tai kellarin taloon, suosittelen tekemään seinän kuivatuksen, et tule katumaan sitä.

  Seinän kuivatus tehdään samanaikaisesti säätölaitteen kanssa. Sen kustannukset ovat minimaaliset verrattuna jo suojattuun veteen tai märkä kellariin.

  Jos haluat ottaa mahdollisuuden, säästää salaojituslaitetta ja luopua laitteesta, suorita perusteellinen tutkimus. Arvioidaan alueen pohjaveden pitoisuuksien kausivaihtelut. Näyttääkö jousi uppering. Kysy naapureilta, jos heillä on salaojitus, hukuttavat kellarinsa.

  Vedenpoiston puute edellyttää pääsääntöisesti säätiön vedenpitävyyden vahvistamista ja sen laitteen kustannuksia.

  Seinän viemäröinnin rakenne on sovitettu yksinomaan kellarin tai kellarin suojaamiseksi vedestä. Jos on tarpeen ratkaista muita ongelmia, esimerkiksi laskea pohjaveden taso koko alueelle tai vähentää laskostusmateriaalin veden kylläisyyttä pohjan pohjassa, käytä sitten muita jätevesityyppejä.

  Seinän tyhjennysjärjestelmä kellarin ympärillä on pääsääntöisesti pakollinen:

  • Kun pohjaveden taso on vakio tai kausiluonteinen alapinnan alapuolella.
  • Jos sivusto keväällä näyttää skoviska.
  • Talolle, joka sijaitsee rinteessä, vaaratilanteen puolelta.
  • Jos sivustolla on vesitiivis kerros maaperä.

  Tämä viimeinen ehto aiheuttaa tämän. Pohjamaalatyyny ja sinuskuopat perustuksen alapuolelle pakkasen laskemisen vähentämiseksi ovat tavallisesti peitetty läpäisevällä maalla. Jos maaperä on vedenpitävä, pintavesi imeytyy pohjan läpäisevään täyttöön ja kertyy siihen.

  Mistä lähettää vettä katolta

  Vedestä, joka virtaa katolta tyhjennysputkien läpi, ei saa vuotaa maata seinien vieressä.

  Löydät laitteen vedenpoistojärjestelmän, joka ohjaa veden katolta seinän tyhjennysputkiin. Tässä tapauksessa seinänpoistoputkissa on kaksi tarkoitusta - ne palvelevat sekä keräämään pohjavettä pohjan ympärille että kuljettamaan vettä katolta.

  Seinän tyhjennysputkien käyttö on myös melko vaarallista siirtää vettä katolta, ja se päättyy yleensä kellarikerroksen aikana rankkasateiden aikana.

  On parasta suorittaa erillinen viemäröintijärjestelmä veden poistamiseksi katolta ja pinnan purkautumisesta paikan päältä.

  Seinän kuivatus noin talon kellarissa osassa

  Kaavion talon kellarikerroksen seinämän tyhjennys

  Viemäriputket - viemärit, jotka on pinottu alapinnan seiniin ja luo suojaava rengas talon ympärille. Rengaskanavien kulmissa on rikkoutuneita kuivatuskaivoja. Jätevesien keräämät vedet puretaan kerääntyvään keräyskaivoon.

  • Käytetään paikan päällä kotitalouksien tarpeisiin ja kasteluihin.
  • Pudota helpotukseen sivuston ulkopuolella.
  • Suodatetaan alla oleviin maakerroksiin.
  • Kylän keskustan jäteveden viemiseen.

  Kuivatusveden käyttö valitaan paikallisten olosuhteiden ja talon omistajan toivomusten mukaan.

  Jäteveden tyhjennys kylän keskitettyyn viemärijärjestelmään edellyttää sääntöjen mukaan viemäriverkon omistajan lupaa ja maksujen suorittamista viemäreiden vastaanottamiseksi ja kuljettamiseksi.

  Jätevesikaivoissa he laskeutuvat, laskeutuvat pohjaan ja keräävät maaperän hiukkaset, joita vesi kantaa viemäreissä. Lisäksi ne ohjaavat tyhjennysjärjestelmän asianmukaista toimintaa kuopien kautta ja tarpeen vaatiessa ajoittain huuhtele viemäriverkot siellä kertyneistä sedimentteistä.

  Kuivatuskaivot asennetaan reitin kääntökulmille, kun kaltevuus tai differentiaaliset korkeuden muutokset ja myös suorat lohkot 40-50 metrin välein. Kaidetta ei ole tarpeen asentaa kääntökaarille, jos etäisyys kulmasta lähimpään kaivoon ei ole yli 20 metriä. Kaivot eivät ole sallittuja kahdella pyörimiskulmalla peräkkäin.

  Viemäröintiputken kaltevuus

  Viereisten kuivatuskaivojen viemärin pituuden on oltava enintään 50 metriä. Viemärit on asetettu yli 0,5%: n kaltevuuteen (0,5 cm per 1 metriä putken pituutta) keräyskaivon suunnassa.

  Kaltevuuskulma valitaan niin, että talon ympärillä olevan tyhjennysrengon pohjalla on laskuputken alapää 20 cm korkeudelta (pohjaseinän korkeudelle) pohjan pohjan yläpuolelle. Renkaan yläosassa on tyhjennysveden pohja sijoitettava 20 cm: n alapuolelle lattian tasolle.

  Seinän viemäröintiä (myös soraa) ei saa upottaa hiekkapohjaiseen tyynynpintaan, jotta se ei vähennä tyynyn ja pohjan kantokykyä.

  Putkien sijoittamiseksi tarvittavaan kaltevuuteen on joskus välttämätöntä lisätä perustan pohjan ja lattian tasoa kellarissa enemmän kuin on tarpeen rakenteellisiin näkökohtiin. Tämä lisää säätiön rakentamisen kustannuksia.

  Tässä tapauksessa on hyödyllistä luopua seinän kuivatuksen rakentamisesta ja suorittaa kauko-ohennus. Kaukoputket sijoitetaan 1-3 metrin etäisyydelle säältä. Tällöin viemäriputken alapään korkeus voi olla alapinnan alapuolella.

  Myös kauko-ohjattu vedenpoisto on edullista järjestää jo rakennettu talon suojelu kellarilla.

  Laite rengasmainen seinän tyhjennys

  Kuinka tehdä seinän kuivatus omiin käsiisi on ymmärrettävää piirustuksista, joissa koko prosessi näytetään vaiheittain.

  GEOTEKSTIILIT

  Geotekstiilit ovat synteettisiä kankaita, jotka on erityisesti suunniteltu sijoitettaviksi maahan. Aine kulkee veden läpi, mutta säilyttää maaperän hiukkaset. Vedenpoiston rakentamisessa se estää suodatuskerroksen, kuivatuslevyjen ja putkien leviämisen maaperän hiukkasista.

  Suodatin, viemärikerros alapäässä

  Viemäröintilautat tai viemäriverkot sijoitetaan vedenpitävyysperustan yläpuolelle. Erityiset läpäisevät levyt tai polymeerimateriaalin matot tarttuvat veteen, joka imeytyy kellari seinään. Laattojen tai mattojen kanavat vettä alas soraa täyttämiseen ja sitten putoavat tyhjennysputkiin.

  Lisäksi kuivatuslevyt tai matot suojaavat vedenpitävyyttä mekaanisilta vaurioilta.

  Jätevastuslevy erotetaan maaperästä geotekstilikerroksella. Valmistajat tuottavat tyhjennysmatot, joiden geotekstiilikerros on jo kiinnitetty pinnalle.

  Kuivatuslevyt voidaan helposti tehdä käsin. Levyt on valettu suurten huokosten epämiellyttävän sardelliittibetonista. Saviä käytetään suurimpia ja kevyimpiä fraktioita (20-40 mm ja enemmän). Tämän materiaalin levyt eivät vain tyhjennä vettä vaan toimivat myös kellarin seinämien lämmittimenä. Levyt, joiden paksuus on vähintään 100 mm. Levitä kuivaksi sitomalla seinää pitkin ja peitä geotekstiilillä.

  Kellariseinien eristämiseen on eristyslevyjen - eristävien levyjen - 100 mm paksun polystyreeni- vaahtomuovin sijasta - pinnoitettu vedenpitävyys alustalle. Eristävien levyjen päälle kiinnitetään profiloidut muovikalvot ja geotekstiilit.

  On olemassa membraaneja, joiden geotekstiilikalvo on jo kiinnitetty pinnalle. Kalvon kanavien kautta geotextilien läpi kulkeva vesi virtaa alas viemäriputken soraa sprinkleriin. Kalvo suojaa eristystä myös maaperän aiheuttamilta vaurioilta.

  Viemäriputket

  Rakennusmarkkinoilla on saatavilla valuma-aallotettuja muovisia rei'itettyjä putkia, joilla on tasaiset aukot pinnalla. Ulkopuolella putket peitetään geotekstilikerroksella, joka suojaa maaperän hiukkasilta.

  Käytä halkaisijaltaan vähintään 100 mm putket seinän tyhjennyslaitteeseen.

  Putket liitetään toisiinsa käyttämällä erityisiä kytkentöjä. Pyörimissuunnassa on suositeltavaa liittää putket kahdella muotoisella osalla, joiden pyörimisnopeus on 90 astetta. Tämän seurauksena putken pyöriminen on tasaisempaa.

  Viemärikaivoja

  Viemärikaivoja kootaan valmiista muoviosista, joiden läpimitta on noin 300 mm.

  Voit käyttää mitä tahansa muuta putkea, jonka koko on noin määritelty. Kaivon pohjan tulee olla 200-500 mm vedenpoistoputken alapuolella.

  On suositeltavaa asentaa muovisäiliö (kauhan) kaivon pohjaan, johon maaperän hiukkaset kerääntyvät. Purojen puhdistamiseksi riittää, että säiliö pääsee säännöllisesti sedimentteihin.

  Joka 2-3 vuotta kuopat puhdistavat ja huuhtelevat viemäriputket vedellä.

  Esivalmistettu varastointi hyvin

  Jätevesijärjestelmän keräämä vesi kerätään keräysputkeen. Kaivo on säiliö, jossa kertyy tietty määrä salaojavettä. Säiliöstä upotettavan vedenpoistopumpun avulla vesi pumpataan määräajoin tiettyyn suuntaan, esimerkiksi pinnan valumaan ja edelleen paikan päällä olevaan helpotukseen.

  Kuopan kapasiteetti - tilavuus alhaalta tuloputkeen - valitaan riittävän suureksi niin, että pumppaavan veden taajuus ei ole omistajien kannalta raskaita.

  Jos pumppausprosessi on automatisoitu, kaivon tilavuutta ja omistajien huolenaiheita voidaan merkittävästi pienentää. Tätä tarkoitusta varten uimurikytkimellä varustettu kiinteä tyhjennyspumppu on asennettu kaivoon ja sähköä syötetään.

  Jälkimmäisessä tapauksessa on kätevää käyttää samaa konstruktiota pienikokoiselle esivalmistetulle laitteelle kuin viemärikaivoon. Pumpun tilavuuden lisäämiseksi ja sen toiminnan varmistamiseksi keräyskaivo tehdään syvemmälle kuin tyhjennysaukko.

  On huolehdittava siitä, että keräysveden vedenkorkeus ei nouse vedenpoistoputkien yläpuolelle.

  Keräysveden tyhjennysvesi voidaan pumpata maanalaiseen säiliöön, jossa se kerääntyy ja käytetään juurten istutuksia, pesukoneita ja muita kotitalouksien tarpeita. Tämä on edullista, jos pintavesi ohjataan samaan säiliöön talon katolta ja paikan päältä.

  Kerääntyvän säiliön laite on samanlainen kuin itsenäisen viemäröinnin septisen säiliön rakenne. Esimerkiksi tällainen hyvin muotoinen säiliö, kuten septisäiliö, on valmistettu tavallisista betonirenkaista. Muovisia säiliöitä voidaan myös käyttää.

  Veden katoa ja pinnan viemäröintijärjestelmää ei missään tapauksessa saa päästä viemärijärjestelmään. Viemäröinti ei pysty selviytymään suuren veden määrän ottamisesta suihkun aikana ja sadeveden kautta viemärijärjestelmän läpi voi tulvia kellarista. Viemäriputket ja kaivot ja viemäröintijärjestelmät on eristettävä toisistaan.

  Jos paikkakunnalla on alhainen pohjavesi ja alhaisempi maaperä alueella on läpäisevä, keräyskaivo voidaan tehdä suodatuskaivona. Kaivoista tuleva vesi imeytyy läpäisevään maaperän kerrokseen. Kaivon syvyyden on oltava sellainen, että suodatusvyöhyke sijaitsee veden läpäisevässä maakerroksessa.

  Jäähdytysjärjestelmän jäätymissuoja

  Jätevedenpuhdistusjärjestelmä - viemärit, kuopat ja viemäriputket, talvella on oltava jäätymisen maaperässä. Tiedetään, että kevätveteen maanpinnalla näyttää paljon aikaisemmin kuin sulaa maahan syvälle jäätynyt maa. Jäädytetty vedenpoisto ei selviydy vedenpoiston pohjasta.

  Maaperä, joka ympäröi vedenpoistoa, voi jäädyttää, jos se sijaitsee normatiivisen jäätymisvyöhykkeen yläpuolella. Tällainen kehitys on erityisen todennäköistä, jos talon kellarista ei kuumenneta tai lämmetä hyvin.

  Jäätymisvaaran vuoksi maa eristetään asettamalla PSB 35 -vaahtolevyt tai 100 mm: n ekstrudoitu polystyreenivaahto rakennuksen sokean alueen alle.