Tarvitsenko vedenpitävän pohjan?

Talon perustan vedenpitävyys nähdään usein ehdottoman välttämättömänä toimenpiteenä säätiön kestävyyden varmistamiseksi ja kysymyksen "Onko sinun tehtävä tehdä vedenpitävyyttä?" Ei edes esiinny. Itse asiassa nykyaikaisissa olosuhteissa on tapauksia, joissa voit tehdä sen ilman sitä.

Miksi tarvitsemme vedenpitävyyttä? Se luo vedenpitävän sulun säätöbetonin ja ympäröivän maaperän, joka sisältää kosteutta. Kosteuden vaara on siinä, että se tunkeutuu betonin huokosiin ja talvella, kun se jäätyy, se laajentaa ja tuhoaa vahvistetun betonijärjestelmän rakenteen. Joka vuosi huokoset tulevat laajemmiksi ja kosteus tunkeutuu syvemmälle, betonin tuhoutuminen nopeutuu. Tämä päättyy siihen, että betonin suojakerros pienenee, kosteus saavuttaa vahvikekaasun ja johtaa korroosiota.

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään kuitenkin betonisekoittimien toimittamista ja yhä useammin kaatamista - betonipumppuja. Betonin betonin syöttämiseksi sekoittimeen ja pumppaamaan se betonipumpulla, voit käyttää korkealaatuista betonia, joka on B-15 ja sen yläpuolella. Tällaiset betoniluokkaan liittyvät vaatimukset määräytyvät tarkasti toimitus- ja kaatomenetelmällä: matala-asteinen betoni on yksinkertaisesti betonipumpun osuus, joten kukaan ei sitoudu siihen kaatamaan. Korkealaatuisesta betonista on korkeampia pakkasenkestävyys- ja vedenkestävyyttä, joten ei ole enää tarpeen suojata sitä vedeneristämällä.

Lisäksi energian säästämiseksi ne käyttävät aktiivisesti kellarissa ja sokea-alueella eristämistä: useimmiten ekstrudoitujen polystyreenivaahtolevyjen avulla, jotka suojaavat säätiötä paitsi kylmästä myös suurimmasta osasta kosteutta. Eristyksen seurauksena betonin huokosissa oleva kosteus ei jäädy talvella eikä johda tuhoutumiseen.

Jos esim. Kasettipohjassa ei ole lämmitettyä kellarissa taloa, ja säätöön on ryhdytty toimenpiteisiin, niin vedenpitävyys ei enää ole tarpeen. Pohja, jota ympäröi sekä maaperä että sen sisä- ja ulkopuolella, antaa ylimääräisen kosteuden takaisin maahan, joten betonin päälle ei kasteta.

Tässä tapauksessa vedenpitävyysvaatimusta koskeva päätös voidaan ohjata hinnalla, joka on halvempi:

 • käytä kalliimpaa ja laadukasta betonia täyttämään pohja ja älä vedenpitävä;
 • paitsi betoniin, käytä huonolaatuista betonia (esimerkiksi itse tehty suoraan rakennustyömaalla eikä tuoda tehtaalta), mutta käytä rahaa, vaivaa ja aikaa vedeneristykseen.

Eri tuotemerkkien valmistavalle betonille löytyvät hinnat ja toimittajat, ja viimeisimmissä artikkeleissa lasketaan, kuinka paljon itse valmistellut betonikuutiot ja kustannukset vedenpitävästä pohjasta ovat.

Tilanne muuttuu, jos talossa on kellari. Se sisältää höyryssä olevaa kosteutta, joka tiivistyy jatkuvasti pohjan seinämillä, joten kellarissa oleva henkilö voi olla kosteutta ja epämiellyttäviä olosuhteita. Siksi, jos talo on suunniteltu asuinalueelle, sinun ei tarvitse tehdä vain vedenpitävyyttä vaan myös säätiön höyrysulkua.

Ero on siinä, että vedeneristys suojaa perustusta kosteudelta nestemäisessä muodossa ja höyryesteestä - kosteudelta kaasumaisessa muodossa. Ja kaikki vedeneristysmateriaalit eivät sisällä höyrysulkua. Talossa, jossa on lämmitetty lämmitetty kellari, materiaaleja on käytettävä suojaamaan säätiötä kosteudelta, joka tarjoaa sekä vesivoiman että höyryn eristyksen.

johtopäätös

Jos talossa ei ole kuumennettua kellarissa ja perustettaessa, joko korkealaatuista betonia tai pohjaeristystä, vedeneristys ei ole tarpeen.

Jos talossa on lämmitetty kellari, tarvitaan hydro- ja höyryeristys betonin merkkituotteesta ja roiskeesta riippumatta.

Pohjan vedenpitävyys on tapa suojata kosteudelta ylikylläisyyttä: koko betoniteräsrakenne on peitetty ilmatiivisellä vedenpitävällä materiaalilla.

Tässä artikkelissa on esimerkki vedenpitävien nauhojen ja laattojen perustusten laskemisesta erilaisilla vedeneristysmateriaaleilla: mastilla, kateaineella, filizolalla ja hydroglass -eristemateriaalilla.

Kylpyhuoneen vedenpitävyys laattojen alla - mikä on parempi käyttää materiaaleista

Sekä kylpyhuoneen rakentamisen ja korjauksen aikana on erittäin tärkeää, että lattian etukäpälätilanteet kylpyhuoneessa ovat laattojen alla, varsinkin, jos huoneessa on tilaa ja haluat välttää niiden tulvista mahdollisen kommunikaatiovahingon sattuessa. Katsotaanpa erilaisia ​​materiaaleja, joita käytetään yleisesti tähän tarkoitukseen.

Kuvittele, että vedenkäsittelyn aikana vesi putosi lattian kylpyhuoneesta ja tällaisessa tilanteessa kysy itseltäsi, onko vedenpitävyys tarpeen kylpyhuoneen alla. Ei ole ehdottoman läpäisemätöntä nesteiden päällekkäisyyksiä varten, levyjen väliset liitokset ovat usein aukkoja, pienet aukot lattian läpi kulkevien viestintäputkien lähellä. Niinpä vesi helposti vuotaa ja jos tämä tapahtuu asunnossa, naapurien tilojen viimeistely voi vakavasti vaikuttaa. Yksityisessä talossa vahingoitetaan sinulle, mikä on myös epämiellyttävää. Vedeneristys estää samanlaisen tilanteen, ja korkeilla kynnysarvoilla sinulla on tarpeeksi aikaa reagoida, kunnes vesi virtaa käytävään.

Vedenpitävyys estää veden tunkeutumisen laattojen alle

Huoneen lattian alapuolella oleva vedenpaine voi kulkea sähköjohtojen kautta kulkevien kanavien läpi ja aiheuttaa oikosulun ja tulipalon.

Tulvat eivät kuitenkaan ole ainoa ongelma, joka voi ilmetä lattialaattojen kastumisen usein. Vuodot vuorauksen saumojen välissä, joissa ei ole tarpeeksi laadukkaita injektointeja, vesi alkaa vähitellen kyllästyä ja tuhota sitten betonia riippumatta siitä, käsitelläänkö se primereillä vai ei. Siksi on toivottavaa pinnoittaa betonipintoja perusteellisesti päällysteseoksilla tai erityisillä kalvoilla eristääkseen ne kosteuden mahdollisesta sisääntulosta. Vesi voi päästä laattojen alle, jopa hyvällä laastilla, paikoissa, joissa se kiinnittyy viestintään, tai vuorauksen reunalla seiniä pitkin. Tällöin kosteus on ideaalinen ympäristö muotin ulkonäölle, joka on haitallista rakennusmateriaaleille ja asukkaiden terveydelle. Vedeneristys voi ratkaista tämän ongelman.

Suojaa kosteuden läpäisevyydeltä on välttämätöntä paitsi lattiaa myös osittain seinää. Yleisimmin ongelmallisimmat alueet ovat ne huoneen kulmat, joissa pohjakerrokset sijaitsevat, eli seinät pitkin kehää. Siksi vedenpitävyyden käsittelyssä on suositeltavaa tarttua pystypintoihin, vähintään 10 cm ja edullisesti 0,3 metriä ylöspäin. On kuitenkin olemassa alueita, jotka vaativat erityistä huomiota. Erityisesti niissä paikoissa, joissa putket kulkevat kattojen läpi, olivatpa ne vesijohtovettä tai jätevettä. Viestinnän ympärille tulisi asettaa vesitiiviys erityisen huolellisesti. Jos se on mastista kipsiä tai tahnamaista laastiseosta, niin monessa kerroksessa.

Lattian ja seinän pohjan vedeneristys

Tarvitaan myös kylpyhuoneen seinien vedeneristys, jossa putkisto asennetaan niin, että vesi ei putoa laattojen alle. Usein veden aikana tapahtuu, että käsi tarttuu vahingossa kiinni sekoittimesta ja suihku osuu seinään. Vain tällaisissa tilanteissa laatta alaspäin kostuva kosteus voi päätyä vuorauksen alle, jossa nivelet ei ole hyvin tehty. Tästä syystä on suositeltavaa vedenpitävä koko alue, jossa se voi vahingossa tai väistämättä vahingoittaa veden kaltaista suihketta. Se on 50 senttimetriä sivuilta ja ylöspäin altaalta, 0,5 metriä kylpylöille ja samasta kattoon asti. Sinun ei pidä ohittaa sivua ja kaappia, koska lauhde kertyy usein säiliöön, eikä sinun pidä sulkea pois vuotoja.

Jos aiot suojata kylpyhuoneen päällekkäisestä kosteudesta, valinta on melko suuri. Tähän mennessä on olemassa useita erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: päällystysmastikoostumukset, tahnamainen kipsipolymeerisementiseokset ja kalvot, joiden avulla voidaan liimata telan muoto. On myös erillisiä lävistysyhdisteitä, jotka kuivatuksen jälkeen sulkevat mikrokupit ja tyhjät rakeet jyvien väliin betoniin ja antavat riittävän kosteudenkestävyyden. Erillisenä materiaalina voidaan mainita ruiskutettu vedeneristys, joka on tehty nestekumien pohjalta.

Muun muassa erityisiä akvapaneeleja käytetään ylimääräisenä eristepinnoitteena, joka kattaa lattian ja osittain seinät. Jo levitetty päälle tai liimattu mihin tahansa näistä materiaaleista, mikä tarjoaa monikerroksisen vedenpitävyyden yhdessä betonipintojen pohjamaalien kanssa. Päällystyskoostumukset valmistetaan mastikoiden, mukaan lukien bitumin, pohjalta, ja päällys- tettä käytetään myös lateksina yhdessä sen kanssa tai erikseen siitä on lisätty hyvin pieni purukumi. Useilla rullamateriaaleilla on myös bitumipohja. Sementtikoostumuksia täydennetään välttämättä pehmittimillä, usein polymeerisillä. Tarkastellaan nykyisiä vaihtoehtoja tarkemmin.

Päällystyspintojen yhdisteet voidaan levittää rullalla tai harjalla, eli niiden sakeus on varsin neste. Nämä ovat ns. Mastiset vedeneristysseokset, jotka tehdään bitumisten hartsien tai polymeerien perusteella. On yhdisteitä, joissa on lateksi pehmittimenä. Lattiaa ja seiniä on helppo käsitellä niiden kanssa, niillä on erinomainen tarttuvuus ja usein ei ole tarvetta pinnoille altistamiseen, vaan riittää poistaa pöly ja lika. Joitakin seoksia voidaan käyttää vain orgaanisen liuottimen kanssa.

Rullapäällystekoostumukset

Erikoisverkko, jossa on vesijohtoverkko, sijoitetaan päällysteen päähän kulmissa, ja on parempi valita kulmien muunnokset, minkä jälkeen lisätään toinen kerros mastista. Tämä tarjoaa luotettavan vedenpitävyyden.

Tällaisten pinnoitteiden tärkein vaatimus - niiden pitäisi kattaa lattia ja seinät kohtuullisella kosteudella ja lämpötilassa, joka on vähintään 20 astetta. Tämä on epäilemättä haitta, koska on tarpeen luoda tiettyjä työolosuhteita. Kylmä tekee nämä seokset kova ja hauras, varsinkin jos jähmettymisprosessi tapahtuu matalissa lämpötiloissa. Toinen haittapuoli on pitkittynyt kuivatus levitetyn vedenpitävyyden suhteen varsinkin, koska kerroksen on oltava riittävän paksu. Tällaisten koostumusten edut voivat johtua melko alhaisesta hinnasta, joka sallii niiden käytön suurissa töissä. Lisäksi ne ovat helposti saatavilla myynnissä, ja valinta on erittäin laaja.

Yksinkertaisin ratkaisu on tehdä betonipinnoitteesta lisäämällä nestemäistä lasia rakennusseokseen, mutta tämä vaihtoehto ei vieläkään ratkaise ongelmaa seinien liitoksissa, jolloin sinun on jätettävä välykset kaatamisen aikana. Siksi sementtiin perustuvat erityiset tahnapohjaiset koostumukset polymeerien tai muiden pehmentimien lisäämisellä ovat paljon tehokkaampia. Tämä on kuiva vedeneristys kylpyhuoneelle, joka on laimennettava vedellä, minkä jälkeen saadaan paksua tahnaa. Sen etuna on se, että sementti antaa lujuutta kuivumisen jälkeen ja polymeerit, jotka tunkeutuvat mihin tahansa halkeamiin ja mikrohiukkumiin, muodostavat kalvon läpäisyyn veden erottamiseksi.

Yksi polymeerisementtieristyksen eduista on yksinkertaisesti pintakäsittelyssä, tätä tarkoitusta varten käytetään perinteistä lastalla

Kuten mastiset yhdisteet, sementtiseokset ovat saatavilla ja ovat hyvin halpoja. Tämä on heidän tärkein etu. Lisäksi toinen lisäprosessien yksinkertaisen käsittelyprosessin, sillä se käyttää tavanomaista lastalla. Polymeerisementtikoostumus laimennetaan paksun kerman koostumukselle, minkä jälkeen sitä levitetään lattian ja seinien osissa ja tasoitetaan. Alueet, joissa putket ovat päällekkäin, on kätevämpää harjauttaa, hankaamalla seos aukkoon. Koostumus alkaa kovettua 5 minuutin kuluttua, mutta polymerointiprosessin suorittaminen kestää vähintään yhden päivän, ennen kuin viimeistely voi alkaa. Tällainen pitkä kuivaus on merkittävä haitta.

Ehkä nopein voit selviytyä lattian ja seinien hoidosta kylpyhuoneessa erityisten kalvojen tai muiden rullina myytyjen materiaalien avulla. Niistä on niitä, joita käytetään lämmittämällä tai itseliimautuvilla. Toinen tyyppi on kätevämpää, riittää poistamaan erityinen suojapinnoite liimakerroksen avaamiseksi. Edullisin vaihtoehto on bitumilla kyllästetty päällystysmateriaali, kuten kattotuoli ja katemateriaali, joita on lämmitettävä avoimella liekillä, esimerkiksi bensiini- tai kaasupolttimella, kunnes paino selkäpuolella tulee riittävän tahmeaksi. Tyypin tärkein haitta on terävä haju, joka ei katoa huoneesta pitkään. Lisäksi on syytä huomata haitat ja epävakaus. Suurin etu on edullinen.

Valssattua vedeneristyskalvotyyppiä suositellaan päällekkäin siten, että segmentit limittyvät toisiaan vähintään 5 senttimetriä. Levytasku päättyy loppuun.

Itsekiinnittyvät materiaalit ovat joissakin suhteissa käteviä, koska ne eivät vaadi paljon työtä. Kuten jo mainittiin, suoja katkeaa ja kaikki voidaan pehmeästi levittää pinnalle. Ongelmia syntyy kuitenkin silloin, kun liitetään paikkoja, joissa viestintä tapahtuu. Kalvon leikkausta ei suositella, ja jos sitä painetaan, se voi muodostaa taitoksia. Vaihtoehtona voit yhdistää elokuvia mastikoostumuksilla, joten voit helposti eristää vaikeat paikat. Riittävät lämmittämään bitumiset, jotta saataisiin siistinä nivelet, joten on vaikea arvioida, mitkä kylpyhuoneen vedenpitävyys laattaosan alla on kätevämpää ja mikä on parempi käyttää. Mutta itseliimautuvilla rullamateriaaleilla on epäilemättä hyötyä - ne ovat erittäin kestäviä ja hinta ei näytä liian korkealta suhteessa laatuun.

Tarvitsetko kellarin vedeneristys jos ei ole kellarissa?

Jokainen yksityinen kehittäjä pyrkii minimoimaan rakennusbudjetin - tietenkin, ei rakennuksen kustannuksella. Siksi kysymys siitä, onko perustan vedenpitävä tarve syntyy usein kodinomistajille, ja tämä on ymmärrettävää - tekniikka on toissijaista, ja isoisillämme usein ilman sitä. Mutta monet ihmiset unohtavat, että jopa ne rakentajat, jotka eivät edes tienneet sen olemassaolosta, halusivat tehdä vedenpitävyyden säätiön, mutta he tekivät sen yksinkertaisesti, koska kaikki tekivät sen. Nimittäin useita kerroksia kattopuita asetettiin yläosaan säätiön.

Kattomateriaali on yksinkertaisin vedeneristys

Kosteikkoihin tai maaperään korkealla pohjavesimuodostuksella rakennettujen talojen omistajat ovat hyvin tietoisia tarpeesta järjestää vesihuoltoa rakennuksen pohjan ja maanpinnan välillä. Mutta miksi tarvitset vedenpitävyyttä kuivan maaperän rakennukseen? Puhutaan siitä tarkemmin.

Säätiötyypit

Kyllä, erilaisten säätörakenteiden erilaiset tekniset lähestymistavat edellyttävät myös vedenpitävyyden järjestämistä, kun eristetään säätiö penoplexilla tai muilla materiaaleilla. Suosituin enemmän kuin toiset - nauha-pohja, joka voi olla syvä tai matala syvyys. Ensimmäinen vaihtoehto edellyttää monoliittirakenteen järjestelyä lujittamalla, ja on suositeltavaa rakentaa se, jos talossa on kellari tai kellarikerros. Pohjan pohja on sijoitettava maan jäädytyspisteen alapuolelle ja ajatella, onko vedenpitävyys tarpeen perustuksen ja kellarin välissä, ei ole järkevää, jos haluat kuivan kellarin milloin tahansa vuoden aikana.

Talossa, jossa ei ole kellarissa ja jopa kuivalla alustalla rakennettu, matala-kartiomainen pohja, jonka syvyys on jopa 0,5 metriä, selviää täysin kuormituksella. Tällaisia ​​alustoja vahvistetaan ja tehdään kiinteäksi, mutta ratkaisuja voidaan myös vaihdella esimerkiksi teipin tekemiseksi rakennus- tai kivimurskeista. Betonipohjaiset perustukset eivät vaadi vahvistamista, mikä myös säästää rakennusbudjetin. Tällaisten pohjien seinämien vedenpitävyys on ehdottoman tärkeää, koska perustuksen runko-osassa on runsaasti pieniä kivirakenteita, ja monissa mikroprekkeissa on mahdollisuuksia kosteudelle tunkeutua rakennusaineeseen.

Betonin pohja vedeneristysvalmisteilla

Pakollinen ja vedenpitävä nauha-pohja, syvä ja täynnä kiinteää monoliittista betoninauhaa - betonirakenteen yhtenäisyys myös osaltaan estää kapillaarisen kosteuden esteettömyyden betoniin ja sen nousu pohjan seinien läpi talon seinämille.

Nyt, onko sinun tehtävä eristys ja vedenpitävä kasa säätiö - koska ei ole kellari, eikä se voi olla määritelmä. Hydroprotektio ei ole varustettu perusteilla, jotka on rakennettu syvälle, vakaalle maaperälle ja lähelle pohjavettä. Lisäksi vedeneristys ei ole välttämätöntä, jos käytetään teollisia tölkkejä tai ruuveja. Itse valmistetuille paalukannoille, jotka kaadetaan paikoilleen kaivon päälle, on ehdottoman tärkeää asettaa useita vedenpitäviä kerroksia, jotta:

 1. Kosteus konkreettisesta liuoksesta, kun se kantoi tukia betoniin, ei päässyt maahan, kuivaamalla työseos;
 2. Suojaa paalun tuki pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.
Vedeneristyspallosäätiö

Eräs toinen variantti yhteisten perustusten rakenteista yksittäisissä rakenteissa on paalupainatus, jossa betoni-, metalli- tai puinen grilli on paalun kannattimilla. Tällainen säätiön rakenne toteutetaan alueilla, joissa on normaalisti kostutettu heikko maaperä, paalut ja grillat ovat vesitiiviitä.

Laattojen säätiö ratkaistaan ​​tavallisesti maanpinnalla tai suurilla teollisuuslaitoksilla kaikentyyppisissä maissa. Rakennuspaikan monoliittinen pohja on betonilaatta, joka kaatuu koko rakennuksen aluetta. Tällaiseen säätiöön rakennetaan taloja ilman kellarista, ja laatan ylä- ja alaosat on suojattava useilla kerroksilla vedenpitäviä materiaaleja.

Vedeneristyslautan pohja

Mikä syy ei tarvitse vedenpitäväksi

 1. Olemme jo puhuneet paalunruuvin perustuksista: jos käytetään teollisia paaluita, silloin ei tarvita vesitiiviitä kerroksia, jos paalut tehdään itsenäisesti, niiden on oltava vesitiiviitä;
 2. Myös betonin matalaa nauhaa ei ole suojattu kosteudelta - tällaiset perustukset, jos ei ole sokea aluetta, ne sitten tekevät siitä ja varustavat myrskynpoistoa.
 3. Maaperäkyselyjen mukaan pylväsmateriaalipohjasta on useimmiten tarpeen rakentaa heikkoon maaperään, jossa on korkea pohjavesivarasto, joten grillataukon alaosassa on vesivartio;
 4. Lisäksi on tehtävä hydronamiikka ja laatta pohja.

Mikä säätiö on suojattava kosteudelta

Vedenpitävät materiaalit pinotaan ja juhla luoda perusteellisen perustan, jos talo on rakennettu asuinalueella kellarihuone, jossa optimaalinen mikroilmasto olisi tarjottava ihmisille. Täällä vedenpitävyysaste ja laatu riippuvat suoraan siitä, kuinka märkä maaperä on paikoillaan. Mutta vaikka maa onkin kuiva ja pohjavesi on syvä, tarvitaan myös hydro- ja lämpöeristys, jopa kaikkein vähäisin. Näitä toimenpiteitä sanelee se, että on mahdotonta ennustaa, miten vedenalaisen virtauksen ja pohjaveden kartta muuttuu ajan myötä.

Vedeneristysnauhan pohja

Tärkeää: Jos talon alapuolella oleva maaperä kastuu vähäisessä määrin, mutta kosketuksissa kellertävien pintojen kanssa kellarissa ilman vedenpitävyyttä, tällainen kosketus antaa optimaaliset olosuhteet mikro-organismien, bakteerien ja homeen kehittymiselle.

Vedeneristys normaalilla maaperän kosteudella

Jos olet varma, että kuiva maaperä ja syvä pohjavesivarasto takaavat kellarin seinämien kuivumisen ja mukavimmat olosuhteet asuinalueelle, niin kaikkien kellari-seinämien tulisi aina olla ainakin yhden suojakerroksen kerros kosteudelta. Tämä tarkoittaa sitä, että talon pohjan pystysuora ja vaakasuora kosteus on suojattava ja betonialusta, joka toimii pohjakerroksen pohjana kellarissa, on suoritettava. Vedenpitävyyden aikana jokaisen kerroksen on oltava jatkuva - ilman avoimia liitoksia ja rakoja.

Jatkuvan kerroksen luominen nestemäisen vedenpitävyyden avulla


Kun suojaat monoliittista laattaa, se ensin kaadetaan betoniliuoksella tai talon pohja on rakennettu FBS-lohkoista ja pohjarakennuksen aluslattian vedenpitävillä materiaaleilla valmistetaan alustalla. Pystysuora vedeneristys tehdään nestemäisillä päällystysaineilla - bitumimateriaalilla tai kipsillä erikoisella hydrofobisella kipsillä. Jos pohja on rakennettu FBS-lohkoista, ensin aluslevyt päällystetään ja useita jatkuvia kerroksia vedeneristysesteestä levitetään koko pohjan pinnalle. Monoliittinen laatta, esimerkiksi aitauksen perustus, on paljon helpompi suojata - sinun tarvitsee vain pinota betoni jatkuvalla kerroksella.

Vaakasuoraa vedensuojausta tehdään ennen betonipohjan kaatamista, jotta vettä siirretään talon pohjasta. Ensin asetetaan hiekka-sora-kosteussuojalevy (ensimmäinen kerros on soraa, toinen kerros on hiekkaa, hienoa soraa tai murskattua kiveä) ja useita kerroksia valssattuja vedeneristysmateriaaleja asetetaan näihin kerroksiin.

Kosteuden suojaavan tyynyn sovittaminen

Kellarikerroksen pohja kellarissa on suojattu kosteudelta asettamalla paksua muovikalvoa tai asettamalla valssattuja vedeneristysmateriaaleja: kateaineita, vedeneristys, katehuopa, rubemast. Hydraulisen eristeen on sijaittava kellarikerroksen karkean ja viimeistelylaatan alapuolella, kun materiaali taittuu kellari seinämiin, ja myös kipsi ja kipsi.

Vedeneristys korkealla kosteudella

Kun kellarissa käytetään jatkuvasti, sen kosteuden on oltava optimaalinen. Kun kastellaan seiniä tai lattioita, on tarpeen määrittää ylimääräisen kosteuden lähde:

 1. Jos kosteus on ilmakehän, niin kellarissa helpoin tapa tehdä laite sen purkautumista varten. Tämä voi olla normaali pit grilli alimman pisteen lattian josta tarpeesta pelastamiseksi (jos ei asuintiloja) tai järjestely sadevesien viemäriin samanaikaisen rakentamisen sokea alue linnan savesta, jos kellarissa - elävä;
 2. Jos huone on kostutettu pohjavedellä, on suositeltavaa rakentaa talteen vedenpoistojärjestelmä.

Maaperän kosteuden lisääntyminen edellyttää samoja suojatoimenpiteitä kuin aiemmassa suojavaihtoehdossa, mutta sen käyttö vaatii luotettavampia vedenpitäviä materiaaleja. Pohjapohjan hydroprotection suojaa paitsi rullan kosteutta kestäviä materiaaleja, mutta myös kerros kerroksen päällystettä bitumimastisilla.

Pystysuora vedeneristys on tehtävä vedenpitävällä vedellä, jota käytetään kahdessa kerroksessa kahdessa kellarissa tai kellari seinällä, jota käsitellään alukkeilla. Lattiaan käytä valssautuneita materiaaleja kahdessa tai kolmessa kerroksessa, jotka on aiemmin maadoitettu lattiaan bitumilla tai tervalla.

Kosteuden lähteet talon kellarissa

Vedenpitävyys maaperän ylikuovauksessa

Kosteuden tunkeutuminen pohjaseinille voi tapahtua paitsi runsaan maaperän kosteuden taustalla, mutta myös sesongin - sateen, lumen ja sumun takia. Jos maaperä on savi, vedeneristys on tehtävä, koska savi ei anna veden päällä, jolloin maaperän kausiluonteinen kallistuminen luo maaperän kosteuden jäädyttämisen ja sulamisen aikana. Savi maaperällä on tarpeen tehdä myrskyjä ja viemäröintiä laajaa sokea alue koko rakennuksen varustettu savi linna.

Sokea alue ja sademetsä talon ympärillä

Näiden maaperä kaadettiin ensimmäisessä vaakasuorassa teräsbetonilaatta, jonka reuna tulee ulottua ulkokehän perusta 20-30 cm, ja vasta sen jälkeen järjestely pohjalaatan muodostamiseksi loput - grillage ja seinä. Kiinteän levyn vedenpitävyys tulisi olla kahdessa vaiheessa:

 1. Ensimmäinen vedeneristyskerros asetetaan ennen betonilaattojen kaatamista;
 2. Toinen kerros vedeneristys asetetaan lattialle ennen viimeistelyä.

Hydraulisen esteen materiaali valitaan ottaen huomioon alueen hydrologiset olosuhteet. Esimerkiksi bitumimateriaaleihin perustuvaa monikerroksista roll-up-vedensuojausta voidaan käyttää.

Betonipohjan pystysuora kosteusestimaus tehdään kahdella kerroksella vedenpitävyyteen, jonka päälle asetetaan kosteutta kestävä kalvokalvo. Lisäksi käytetään nestekumia ja synteettisiä impregnointeja betonin kosteuden läpäisemättömyyden varmistamiseksi.

Miksi tarvitset vedenpitävyyttä kylpyhuoneessa ja millä tavoilla se on parempi tehdä

Kylpyhuone - talvimäisin huone, joka vaihtelee säännöllisesti. Nämä olosuhteet sopivat ihanteellisesti sienten lisääntymiseen, homeen muodostumiseen ja viimeistely- ja rakennusmateriaalien hitaaseen tuhoutumiseen. Jos ajattelet tarvitsetko vedenpitävyyttä kylpyhuoneellasi mahdollisimman pian ja suoritat välittömästi nämä tärkeät työt, oman korjauksenne kestää kauemmin, eikä niistä tule olemaan ylimääräisiä kuluja alhaisten kerrosten naapureiden huoneistoissa tapahtuvien tahattomien vuotoiden poistamiseksi.

pitoisuus

Vedenpitävyyden merkitys: suojattu - sitten aseistettu

Ihanteellisessa tapauksessa kylpyhuoneen vedenpitävyys tulee suojata huoneelta kaikilta puolilta. Korkealaatuinen lattiasuoja säästyy niissä epämiellyttävissä hetkeissä, jolloin hana hajoaa yhtäkkiä, pesukone putoaa tai vesi yhtäkkiä lähtee kylpylöiltä. Katon vedenpitävä suoja suojaa kauniita korjauksia, kalliita huonekaluja ja kodinkoneita ylhäältä tulvilta. Sinun ei pitäisi toivoa, että yllä oleva naapuri huolehtii turvallisuudesta, on parasta toteuttaa lisätoimenpiteitä omalla tavalla.

Kaikki ovat yhtä mieltä eristystyön merkityksestä lattialla ja katolla. Mutta jotkut asuntojen omistajat eivät ymmärrä, miksi heillä pitäisi käsitellä seiniä vedeneristysmateriaaleilla, jos vettä ei koskaan tule sieltä. Tosiasia on, että kosteus tunkeutuu seinämiin sisä- ja ulkopuolelta vähitellen tuhoaa ne ja johtaa halkeamien muodostumiseen - avoimet polut kylmän ilman sisääntulolle. Seinämän rakennusmateriaalien paksuuteen kerääntyvä kosteus vaikuttaa negatiivisesti viimeistelyyn. Huono vedeneristys johtaa siihen, että maali räjäytetään, koristeellinen kipsi suihkutetaan, laatta putoaa. Ja kaikkein epämiellyttävä - seinät ovat peitetty ruma ja vaarallinen sieni.

Kosteus tuhoaa seinät ja vähitellen ne altistuvat kylmän ilman tunkeutumiselle taloon.

Älä unohda, että kylpyhuoneessa on yhteiset osiot talon muiden huoneiden kanssa. Vedeneristyksen puute johtaa kosteuteen ja homeen hajuun keittiössä, käytävällä tai toisessa kylpyhuoneen vieressä olevassa huoneessa. Onneksi, että kaikki nämä epämiellyttävät ilmiöt ovat yksinkertaisia, on olemassa monia yksinkertaisia ​​tapoja, joita voit tehdä ilman ulkopuolista apua jopa kokemattomalle henkilölle.

Tyypit vedenpitäväksi kylpyhuoneelle ↑

Jotta ymmärtäisit, mikä vedenpitävyys on paremmin kylpyhuoneessa, sinun on käsiteltävä sen päätyyppejä. Valinta riippuu paitsi henkilökohtaisista mieltymyksistä ja houkuttelevista kustannuksista, mutta myös seinien ja lattian rakentamisessa käytettävän rakennusmateriaalin rakenteesta. On olemassa useita erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja.

Rulla-materiaalit ↑

Valssattu vedeneristys on liimapintainen bitumimateriaali, joka on vahvistettu lasikuidulla tai polyetyleenillä, joka peittää minkä tahansa pinnan. Luotettavaa suojausta varten on suositeltavaa käyttää useita kerroksia. Tämäntyyppisen suojan haittana on väistämätön nosto lattiatasolle 5 cm.

Päällysteseokset ↑

Päällystysmastit, jotka on valmistettu bitumipolymeerin, sementtipolymeerin ja akryylikomponenttien perusteella. Akryyliseokset ovat houkuttelevampia kotona ja mukavat työskennellä, ovat hajuttomia ja tarjoavat moitteettoman suojan vettä ja kosteutta vastaan. Levitä rulla tai harjaa useita kerroksia.

Obmazochnoy vedenpitävyys olisi sovellettava puhdistettava roskista ja pöly pinnoite. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kohoajien ja putkien ympärille.

 • Saniteettiliima

Tarkastuksen aikana on kätevää käyttää desinfiointiaineita - erikoisseos, joka perustuu kvartsihiekkaan, parannettu vedenpitävillä ja sienilääkkeiden lisäaineilla. Sen käyttö mahdollistaa katon ja seinien tasoittamisen yhdellä toimenpiteellä ja suojaa niitä kosteudelta.

Läpäisevät ratkaisut ↑

Nestemäiset liuokset - suhteellisen uusi tapa suojata huoneesta vettä. Tämän tyyppistä käsittelyä voidaan kutsua yksinkertaisimmaksi, se ei vaadi taitoja ja erikoiskoulutusta. Nestemäiset liuokset syvästi putoavat betonin huokosiin ja tukevat luotettavasti pieniä aukkoja. Itse asiassa betoni hankkii uusia ominaisuuksia ja muuttuu kosteudeksi läpäisemättömältä. Tällöin on mahdollista siirtää ilmaa, joka on tärkeä normaalin mikroilmaston ylläpitämiseksi.

Vesitiiviit maalit ↑

Yksinkertaisin tapa suojella seiniä kosteudelta voidaan kutsua maalieristeeksi. Yksinkertaisesti - erityisen vedenpitävä maali. Niitä käytetään helposti ja nopeasti, ne ovat halpoja, mutta eivät myöskään ole pitkään - enimmillään 5-6 vuotta.

Ompeleen eristäminen ↑

Rakennuslevyjen liitoksissa käytetään ommelvesieristystä, joka suojaa vuotamista ja kylmää vastaan. Tämäntyyppistä vedenpitävyyttä käytetään myös seinän ja lattian välisiin liitoksiin.

Mitä vedenpitävyys valita lattialle ↑

Käytännöllisesti katsoen kaikentyyppiset vedeneristys soveltuvat betonilattialle. Valssattuja materiaaleja asetetaan betonilaattojen alle, tämä työ ei vie paljon aikaa, luotettavasti suojaa lattian pohjaa kosteudelta ja pidentää sen käyttöikää. Kiinnitystyypin mukaan tämä vedeneristys voi olla rakennettu ja itseliimautuva. Tietenkin toinen vaihtoehto on käytännöllisempi ja helpompi työskennellä.

Obmazochnaya -vesieristys käytetään yhä useammin lattian suojaamiseen ja vähitellen siirtymään liimaukseen. Tehokkaaseen suojautumiseen kaikilla puolilla ammattilaiset neuvovat soveltamaan sitä molemmin puolin ja ylhäällä. Voit myös käyttää yhdistettyä versiota: käsitellä mastilla rasvan alla ja suojata tasoitusta läpäisevällä liuoksella.

Parempi suoja kosteilta seiniltä ↑

Jos on kysymys siitä, millainen vedeneristys valita kylpyhuoneeseen betoniseinillä, on järkevää tarkastella betonisia tunkeutumisratkaisuja tai valita yksi mastisista aineista vedenpitävyyden kiinnittämiseen. Tapauksissa, joissa väliseinät ovat tiilistä, kipsilevystä tai muista huokoisista materiaaleista, on suositeltavaa käyttää päällystekoostumuksia.

Lattian ja seinien väliset liitokset on suljettava erityisellä ommelnauhalla. Luotettavuuden parantamiseksi seinien pohjaa käsitellään samalla tavalla kuin lattia.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kylpyammeen ja suihkuen, altaan läheisyyteen, viemäriverkoston läheisyyteen sijaitseviin seinämiin sekä paikkoihin, joissa vesiputket kulkevat.

Mitä tehdä tulvista ylhäältä ↑

Helpoin tapa käsitellä betonipinnoitteita, jotka tunkeutuvat ratkaisuihin. Myös sinetöidyn esteen luomiseksi voit käyttää päällystysmastia. "Käännetyt" työolosuhteet huomioon ottaen on toivottavaa valita ne, jotka nopeasti kovettuvat. Vuodemateriaaleja voidaan teoreettisesti käyttää, mutta tämä on epäkäytännöllistä ja aikaa vievää.

Stretch-katot voidaan välittää vain epäsuorasti vedeneristysvälineillä, mutta ne ovat lähes 100% suojattuja lattian yläkerran huoneiston "vesiputouksista". Tulvan sattuessa vesipommi kerääntyy venytetyn kalvon pinnalle eikä se pääse huoneeseen. Kerättyjen nesteiden poistamiseksi sinun tulee soittaa asiantuntijoille, jotka varovasti vedä vettä ja palauttavat vanhan ulkonäön koristepinnoitteeseen.

Video vinkkejä vedenpitävyyteen kylpyhuoneessa ↑

Jos itseluottamus ei riitä, on suositeltavaa olla vaarallisia kokeita. On paljon luotettavampaa antaa kylpyhuoneen vedeneristys asiantuntijoille, jotka auttavat määrittämään materiaalin ja tekemään kaikki työn korkeatasoiset vaiheet.

Miksi tarvitset vedenpitävyyden säätiön

Betoni, jonka jokainen säätiö koostuu, imee kosteutta. Tämä vaikuttaa haitallisesti rakenteen tilaan, johtaa muotin ulkonäköön ja rappeutumiseen, halkeamiin ja halkeamiin pohjaan. Pitkäaikainen ja voimakas altistuminen kosteudelle voi säätää säätöä, mikä johtaa talon tai kylpyammeen seinämien vääristymiseen.

Rakennuksen kellarissa, kellarissa tai maanalaisissa kerroksissa, joissa ei ole asianmukaista vedenpitävyyttä, on aina tulvia ja tahroja, ja seinillä on roskaa ja hometta. Älä säilytä ruokaa, työkaluja tai muita esineitä tällaisessa huoneessa.

Näiden ongelmien välttämiseksi sinun on valittava betoni vähintään M250-merkillä. On tärkeää valita laadukkaat materiaalit, noudattaa säätöasennuksen tekniikkaa ja luonnollisesti suojata rakenne kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta. Voit tehdä tämän käyttämällä perinteisiä rulla- tai irtomateriaaleja.

Pohja pinnoitetaan myös erityisillä suojaavilla yhdisteillä, jotka on liimattu vedenpitävillä materiaaleilla, tai betoniseokseen lisätään vedeneristyskomponentteja. Katsotaanpa tarkemmin, miksi ja miksi vedenpitävyys säätiö on tarpeen. Opimme vedenpitävyystyön tekemiseen.

Miksi vedenpitävyys on tarpeen?

Se, onko perustan vedenpitävyys tarpeen, riippuu monista tekijöistä. Tämän vaiheen tarpeeseen vaikuttavat maaperän ominaispiirteet ja pohjaveden taso maatilalla, rakennusalueen ilmasto-ominaisuudet, materiaalien ja teosten laatu ja perusta.

Vedeneristykseen ei tarvita alueita, joilla on vähäinen sademäärä ja matala kosteus, kuumat alueet, joissa on alhainen pohjavesi ja kuivat alueet.

Muissa tapauksissa vedenpitävyys on tärkeää jokaisessa rakenteessa, mukaan lukien pylväs- ja nauha-, paalu- ja ruuvi-, pohjalaatu. Vedenpitävä työ on tehtävä talon kellarissa ja kellarikerroksessa.

Ne tarvitsevat kuitenkin rakennuksia, joissa ei ole kellarikerroksia. Koska vedeneristys vahvistaa, se lisää rakenteen luotettavuutta ja kestävyyttä kokonaisuutena. Lisäksi menettely on toteutettu vahvistamaan maanalaisen mökin, kompakti maalaistalon, huvivenesatama tai kesäkeittiö, kylpyamme ja jopa aidan kellari.

Vedeneristys suorittaa useita tärkeitä toimintoja, kuten:

 • Vahvistaa suunnittelua ja lisää käyttöaikaa;
 • Estää taivutuksen pohjan ja talon seinämiin, halkeamien ilmenemiseen
 • On tarpeen vahvistaa ja viimeistellä kellari tai kellari, mikä lisää talon tehokasta aluetta;
 • Estää seinien tahroja ja kellarikerroksia, multaa (joka näkyy jatkuvana kosteana vain 1-2 päivässä!);
 • Säästää säätiön ylläpitoa, koska se ei vaadi usein tahroja, säröilyä, jne.;
 • Suojaa pohjan tuulen, sademäärän ja kosteuden maaperältä.

Erityisen tärkeää on lujittaa ja käsitellä säätiötä korkealla pohjavedellä. Maaperän kosteus ja runsaampi vettä ovat vakava ongelma jokaiselle maa-alueelle. Tällöin ei ole tarvetta vain vedenpitävyyden tekemiseksi, vaan myös luotettavan vedenpoiston varmistamiseksi tai maan tyhjentämiseksi toisella tavalla.

Kuinka tehdä vedeneristys

Asiantuntijat suosittelevat vedenpitävyyttä säätiön asennuksen vaiheessa. Yksi kätevimmistä ja helpommista menetelmistä on betonilaastin vedeneristys- ja vettähylkivien lisäaineiden käyttö. Muuten, tällaiset komponentit paitsi suojaavat kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, myös kiihdyttävät seoksen kovettumista, vahvistavat rakennetta ja lisäävät pakkasenkestävyyttä. Voit noutaa tällaisia ​​lisäaineita, jotka välittömästi lisäävät sekä vesivoimaa että lämpöeristystä.

Lisävesieristys syntyy rullatuilla materiaaleilla, mastilla, bitumilla ja muilla vastaavilla välineillä, jotka maalovat, kyllästää tai peittävät pohjan pintaa ja seiniä. Tässä tapauksessa käytä kahta työtapaa:

 • Vaakasuora vedeneristys merkitsee rakenteen pohjan, lattian ja laakerin seinämän suojausta;
 • Pystysuora vedeneristys - suojaavan kerroksen luominen nauhan, pilarin tai monoliittisen levyn pystysuoralle pinnalle. Tämä kerros suojaa pohjaveden ja saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

Voit valita yhden menetelmän tai yhdistää molemmat yhteen kosteudenestojärjestelmään. Horisontaalisen menetelmän järjestämiseksi, vaikka ennen betoniseoksen kaataamista, muotti on peitetty kerroksella katemateriaalia tai muuta valssattua materiaalia. Levyt on päällekkäin yli 30 mm: n leveydellä. Levyjen väliset liitokset on päällystetty bitumimuovilla. Suuremmalle suojaukselle laita paksu polyeteenikalvo päälle. Jo työn jälkeen tehdään vahvistus ja kaada betonia.

Vedeneristys perustuksen asennuksen jälkeen

Jos et ole suorittanut vedenpitävyyttä asennuksen aikana, älä huoli. On olemassa useita tapoja, jotka voivat auttaa tekemään tämän työn betonin ja pohjarakenteen kaatamisen jälkeen. Käytä tässä tapauksessa vesitiiviitä arkkilevyjä tai rullamateriaaleja bitumipolymeerikoostumuksella.

Tällaisten materiaalien kiinnittämiseksi levyt liimataan pohjan pinnalle kuumalla tavalla kaasujousella. Mutta voit yksinkertaistaa työsi moderneilla itseliimautuilla materiaaleilla.

Pinnoitteet - sementti-, bitumi- ja polymeeriliuokset, mastit tai emulsiot, jotka levitetään harjalla, lastalla tai ruiskulla. Tällaiset työkalut soveltuvat pääresistanssin ja siihen liittyvien halkeamien korjaamiseen ja korjaamiseen.

Säätiön asennus ja sovitus on aikaa vievä ja työläs prosessi, joka vaatii huolellisuutta, tarkkuutta ja tekniikan noudattamista. Masters "MariSrub" pystyy luotettavasti ja tehokkaasti rakentamaan säätiön, vedenpitävyyden ja eristeen rakennetta.

Asiantuntijat analysoivat maa-alueen maaperän ja valitsevat sopivan tyyppiset talot taloon, kylpyyn tai huvimajaan. Lasketaan perusteellisesti ja nopeasti lasku, jossa otetaan huomioon ilmanvaihto, jätevesi ja muut tekniset verkot. Takaamme laadukkaita ja kokousaikatauluja esikaupunkirakentamiseen ja viimeistelyyn!

Tarvitsenko vedenpitävyyttä huoneisiin?

Ajattelen uudessa asunnossani tasoittamisjärjestelmää ja yritän ymmärtää, onko huoneissa tarvetta vedeneristyskerrokseen. Koska asunto sijaitsee ylimmässä kerroksessa, haluan tehdä niin, että jonain päivänä ei täytä kaikkia naapureita. Mutta päällikkö väittää, että samaan aikaan huoneet muuttuvat kylviksi, koska höyry ei pääse lattian läpi. Kokemuksessasi kannattaa tehdä vedenpitävyys huoneissa, ja tämä todella johtaa jyrkän nousun kosteuteen? Kiitos.

Dominus kirjoitti:
ja tämä aiheuttaa todella dramaattisen kosteuden lisääntymisen

Luuletko vedenpitävyys huoneessasi herättää naapureita, kun akku menee taaksepäin tai jos keittiön joustava vuoraus katkeaa yhtäkkiä?

codswallop
Mielestäni niin. Betonipinnoite ei voi olla ainoa tehokas höyrypurkauskanava.

Luuletko vedenpitävyys huoneessasi herättää naapureita, kun akku menee taaksepäin tai jos keittiön joustava vuoraus katkeaa yhtäkkiä?

Ja mitä ei säästetä, vaikka teet hyvän eristäytymisen?

2Dominus kyllä, GOST: n mukaan välttämättä koko huoneen avainreiät ja ikkunasillat

2Tony_K
Tämä on sinun tuntemasi, luultavasti sekaisin. Ja ei kaivoon, vaan kattoon.
Ja jos vielä siinä tapauksessa?

2Dominus Höyrysulku - Sinulla on keittiö ja kylpyhuone vessassa.

Dominus kirjoitti:
jos teet hyvän eristeen?

Niin jo kirjoitettu, kuinka kauan se on tarpeellista, mutta Tony ei ole oikein - riittää tekemään koko huoneistossa WC: n alareunassa. ja älä unohda sulkea etuovi.

BV kirjoitti:
ja muista sulkea etuovi

Ja myös ikkunoita ja monia muita paikkoja. Portholes laittaa lyhyemmän =)))

PS: Täydellinen hölynpölyä! Miksi kaikki tämä on tarpeen?

Enforcer2K kirjoitti:
Miksi kaikki tämä on tarpeen?

Se on tarpeen vain yhdessä tapauksessa - jos korjaus on jo tehty lattian alapuolelle ja sinun täytyy "kaataa" kytkin. Muissa tapauksissa vain kylpyhuoneet ja keittiöt.

BV kirjoitti:
mutta Tony ei ole oikein - riittää tekemään kaikkialla asunnossa WC-altaan alareunassa.

täällä olen loshara, en keksi heti! niin paljon rahaa heitettiin tuulelle.

ps ja jos wc on tukossa? ufff. Zanchit Olen edelleen oikeassa, jälleenvakuutettuna!

Kyllä, jälleenvakaa oikein. jos wc: llä on raskas kansi?
On tarpeen tehdä se pesukannen tasolla, muuten korkki liitetään jatkuvasti kylpyhuoneeseen ja ylivuoto ei toimi.

Olen aina hämmästynyt ihmisistä, jotka voivat viettää tunteja tuntikausia huonoon Hochmaan, kirjoittaa uusia muunnelmia hänelle ja yleensä enemmän ja enemmän köyhiä. Mielestäni tämä on mielikuvituksen ja maun puutteesta.

Joten, jos puhua pohjimmiltaan, huoneiden vedenpitävyys ei ole käytössä. Ok, halusin kuulla juuri niin. Aihe on suljettu.

BV kirjoitti:
Luuletko vedenpitävyys huoneessasi herättää naapureita, kun akku menee taaksepäin tai jos keittiön joustava vuoraus katkeaa yhtäkkiä?

Voitko selittää selkeästi, miksi ei säästetä? Hyvin tehty eriste sopivilla materiaaleilla.
Kun levyt ovat päällekkäin, pohjaveden kaatumisen vaara levyn valmistuksessa on liian suuri - ei ole mitään syytä yrittää kohtaloa.

Dominus kirjoitti:
Mutta päällikkö väittää, että samaan aikaan huoneet muuttuvat kylviksi, koska höyry ei pääse lattian läpi.

Tämä niin sanottu. päällikön on järkevää selventää eroa "vedenpitävyys" ja "höyrysulku" välillä. Ja pistä nenänsä höyryä läpäiseviin vedenpitäviin materiaaleihin. Puhumattakaan vähäpätöiseltä (kuten aivan oikeutetusti) panoksesta lentoliikenteeseen eli diffuusioon päällekkäisyyden kautta.

Dominus kirjoitti:
huoneiden vedenpitävyys ei ole käytössä. Ok halusin kuulla juuri tämän

He halusivat kuulla.

madrhino kirjoitti:
Voitko selittää selkeästi, miksi ei säästetä?

Ennen tätä sinun on vastattava useisiin kysymyksiin:

 1. Mitä tarkoitamme Persianlahdella - lätäkkö, kun kastellaan kukkia tai särkynyttä paristoa? Toisin sanoen veden määrä, sen vastaanoton määrä ja enimmäistaso.
 2. Kuinka vesi jaetaan koko asuntoon?
 3. Kuinka nopeasti he voivat poistaa onnettomuuden ja kuinka nopeasti vesi voidaan poistaa asunnosta?
 4. Kanavien läsnäolo seinissä piilotettujen johdotusten alla? Seinien ja lattioiden rakentaminen.

Eli ainakin ymmärrä, mitä me suojelemme ja mitä emme voi suojella vastaan.

madrhino kirjoitti:
Hyvin tehty eriste sopivilla materiaaleilla.

katso edellä - mihin korkeuteen menee seiniin?

madrhino kirjoitti:
Kun levyt ovat päällekkäin, pohjaveden kaatumisen vaara levyn valmistuksessa on liian suuri - ei ole mitään syytä yrittää kohtaloa.

Ehdottomasti samaa mieltä. Mutta tämän vuoksi sinun ei tarvitse tehdä täydellistä vedenpitävyyttä, kuten kylpyhuoneen. Riittää, että liimataan nauhan tukijalka seiniin, putkien ympärille jne. (Kaikki on ohjeistossa)

Kun levyt ovat päällekkäin, pohjaveden kaatumisen vaara levyn valmistuksessa on liian suuri - ei ole mitään syytä yrittää kohtaloa.

Vaikka ihmiset ovat yleensä kiinnostuneita vedenpitävästä huoneesta, jotta he eivät täytä naapureitansa tässä vaiheessa, taloni on vielä rakenteilla, joten ei ole pelottavaa kaataa pohja-asuntoa laskeutumisen yhteydessä. On mahtavaa täyttää onnettomuuden seurauksena myöhemmin, kun kaikki on ratkaistu.

He halusivat kuulla.

Olen virheellisesti ilmaissut. Itse asiassa ensinnäkin halusin kuulla tuomion siitä, oliko huoneiden vedenpitävä täyttäminen kaiken kaikkiaan erilainen osallistujien kokemus ja tällaisten käytäntöjen esiintyvyys. Otin ihmisten reaktion yritykseksi "ei", mikä periaatteessa oli vastaus kysymykseen, vaikka se ei ollut motivoitunut.

BV kirjoitti:
Ennen tätä sinun on vastattava useisiin kysymyksiin:

 1. Mitä tarkoitamme Persianlahdella - lätäkkö, kun kastellaan kukkia tai särkynyttä paristoa? Toisin sanoen veden määrä, sen vastaanoton määrä ja enimmäistaso.
 2. Kuinka vesi jaetaan koko asuntoon?
 3. Kuinka nopeasti he voivat poistaa onnettomuuden ja kuinka nopeasti vesi voidaan poistaa asunnosta?
 4. Kanavien läsnäolo seinissä piilotettujen johdotusten alla? Seinien ja lattioiden rakentaminen.

Eli ainakin ymmärrä, mitä me suojelemme ja mitä emme voi suojella vastaan.

Kyse oli suojasta akun läpimurtoa vastaan. Neljänneksen leviämä vesi ja lätäkö tason taso tuntematon a priori. Mutta jos oletamme, että kotona on lähes aina joku, on järkevää vakuuttaa tasolle, joka ei ole liian korkea, ainakin pari senttiä. Onko se pari senttimetriä nykyaikaisia ​​materiaaleja, kuten KNAUF-Flahendiht, vastustamaton paljon? Tietenkin suunnitelin, että saatoin seinille kerrosmateriaalia, muutama tuumaa teräslevyn yläpuolella. Seinät muuten ovat tiiliä, piilotettujen kaapelien kanavat ovat korkeat, katto on normaalia, betonilevyt.

Pohjan vedeneristys ilman kellarista

Kosteikkoalueilla rakennettavien tai pystytettyjen talojen omistajat eivät ole edes pystyttäneet luomaan hydro-barrierin säätiön ja ympäröivän maaperän välillä. Onko olemassa tarvetta vedenpitävään säätiöön, jossa maaperää ei ole mahdotonta nimetä märkänä, sinun on päätettävä kussakin tapauksessa ottaen huomioon monia objektiivisesti olemassa olevia tekijöitä ja ennustamalla niiden mahdollisia muutoksia tulevaisuudessa. Tietoja siitä, milloin vesieristys on tehtävä, kun se on toivottavaa ja missä tapauksissa sinun ei pidä huolehtia tästä tapahtumasta, käsitellään artikkelissa.

Säätiön tyypit

Jotta voitaisiin kuvitella, milloin se voi olla tarpeen suojata talon pohjaa, muistuttavat lyhyesti, mitkä ovat päätyypit perustuksiin. Yleisimpiä pohjalevyjä, jotka vuorostaan ​​ovat syviä ja matalia. Upotetut pohjat kaadetaan betonilla alustavaan lujittavan kehyksen luomiseen tai PBS: n (valmiiden perustusten lohkojen) avulla. Syvennetty pohja luodaan vain yhdessä tapauksessa - kun rakennushankkeessa on kellari.

Peruslajin päätyyppiset järjestelmät

Jos rakennuksen kellarissa ei ole varusteita, kun taas rakennustyömaalla oleva maa on vakaa, ei ole syytä kaivaa syvälle. Riittää kaivamaan kaivantoa 50 cm: sta metriseen syvyyteen, ankkuroimaan ja täyttämään betonilla tai käyttämään riittävää määrää luonnonkiveä alueelle säätiön järjestämiseksi. Toinen vaihtoehto on paljon parempi, koska se ei vaadi vahvistamista, sallii käytetyn betonin käytön, koska se on paljon halvempaa. Samalla oikealla kivenligaatiolla vahvuus on suurempi kuin betoniperustuksella. Mutta halvalla kosteudenkestävä kivi ei ole kaikilla alueilla, ja sen kuljettaminen pitkiä matkoja vastaan ​​ei ole kannattavaa. Siksi vahvistettu betoni monoliitti ensisijaisesti.

Kolmas vaihtoehto on paalusäätiö. Sitä käytetään silloin, kun maaperän vakaat saumat ovat syviä, lisäksi pohjavesi on lähellä pintaa. On selvää, että emme puhu kellarista eikä myöskään vedeneristämisestä, varsinkin kun teollisuudessa tai ruuveilla valmistettuja teräsbetonipaloja käytetään. Paikalla on joskus paaluja, joiden kohdalla kaivoa porataan, sijoitetaan hitsattu rakenne raudoituksesta ja betonia kaadetaan. Tässä tapauksessa ennen kaatamista kaivoon sijoitetaan sylinterimäinen vesisuojakotelo, jota tarvitaan kahden tavoitteen saavuttamiseksi:

 • varmistetaan betonin tavanomainen hydraatio sen kypsymisen aikana (jolloin liuoksen kosteus ei mene ympäröivään maaperään);
 • suojella kasaa tulevaisuudessa pohjavedestä.
Esimerkki laitekapselin pohjalaastista

Pileä ja matalia perustuksia on edelleen symbioosi, pile-grillage foundation. Tässä suoritusmuodossa grillage, eli pintakäsitelty teippipohja, on lisäksi paaluilla. Tämä pohja on tehty, jos ei ole vahvaa vettä, mutta maaperän tyyny ei ole tarpeeksi luotettava.

Laattapohja on tehty maahan, joka on altis voimakkaalle nousulle. Rakennuksen perustana kaadetaan voimakas teräsbetonilaatta koko rakennuksen alueelle. Tämä vähentää merkittävästi maaperän pinta-alan painetta ja varmistaa rakenteen vakauden. Tämän vaihtoehdon kellarista on ilmeisistä syistä puuttunut.

Mitä säätöjä ei tarvitse suojata kosteudelta?

Jotta emme palaisi tähän kysymykseen, me määrittelemme heti, kun vedenpitävyyttä ei tarvita. Tämä on paaliruuvi, jossa metallipallot ruuvataan maahan ja rakennukset seisovat niihin ilman suoraa kosketusta maan alla olevaan maahan.

Matala syvyysnauhalevyjä ei myöskään tarvitse suojata kosteudelta (eli pohjasta ja sivupinnoilta). Täällä on melko laadukas (pohjoisilla alueilla lämmitetyllä) sokea alue ja tehokas myrskyviemäri. Vain tällainen säätö on tarkoituksenmukainen, jos on luotettava maaperä eikä pintavettä, joten vedenpitävyys ei ole tarpeen tässä tapauksessa.

Milloin vedeneristys on toivottavaa?

Pallohiekkaperus perustetaan usein alueille, joilla maaperä ei ole riittävän tiheä ja pohjavesien läheisyyteen liittyy riski. Tällöin ennen grillauksen kaataamista on tehtävä vesitiivis kotelo. Se suojaa betonia ennenaikaisesta tuhoutumisesta ylimääräisestä kosteudesta.

Hydrautaa luodaan myös laattapohjan rakentamisen yhteydessä. Täällä taas ei ole kovinkaan tavoite, että pohjaveden vedeneristys on tavoite estää betonin sisältämä kosteus kaatamisen aikana.

Kun vedeneristys ei onnistu?

Hydroprotektio on välttämätöntä vain, kun haudattu alusta on luotu, jotta kellarin huone on normaali mikroilmasto. Lisäksi maaperän kosteuden aste riippuu tässä tapauksessa vain siitä, kuinka vakavia ja perusteellisia vedenpitäviä toimenpiteitä on. Pohjakerroksen hydrosuojausta tarvitaan kuitenkin kaikissa muodoissa ja kaikilta puolilta, vaikka rakennusvaiheessa ei olekaan mitään ennakkoedellytyksiä. Loppujen lopuksi kukaan ei tiedä, miten muutaman vuoden kuluttua maanalaisen maan pinnan nykyinen virta muuttuu tai kuinka paljon ilmasto muuttuu vuotuisen sademäärän suhteen.

Se on tärkeää! Jopa vähän kostutetulla maaperällä, joka rajautuu kellaripintoihin, vedenpitävyyden puuttuessa mikro-ilmasto on kellarissa miellyttäviä mikro-organismeille, mutta ei ihmisille.

Kellarin vedeneristys kohtalaisella maaperän kosteudella

Myös tilanteessa, jossa pohjavesi on kaukana pinnasta ja alue ei eroa suurien määrien ilmakehän kosteuden menettämisessä, kellarin kaikki pinnat on erotettava hydrobarrialla. Toisin sanoen tarvitset vaakasuoran ja pystysuoran kosteudeneristyksen säätiölle ja betonialustalle, joka toimii pohjakerroksena kellarissa. Lisäksi on toivottavaa, että vedenpitävä kerros on jatkuva.

Tässä tilanteessa rakennuksen pohja on yleensä ensin kaadettu tai asennettu vahvistetusta betonilohkosta ja sitten pohja tehdään kellarikerroksessa. Vertikaaliselle kosteudensuojukselle riittää, että käytetään päällystysaineita, kuten bitumimastista tai hydrofobista kipsiä. Jos pohja on tehty lohkoista, muurausliitokset käsitellään ensin ja sitten jatkuva yhden tai kaksi kerrosta vesipäällystyspinnoitetta. Monolytin avulla se on yksinkertaisempi - jatkuva pinnoite ja se on se.

Ennen perunan kaatamista tehdään vaakasuora vedenpitävä kerros, joka on suunniteltu suojaamaan pohjan pohjaa. Valmistetaan tyyny (hiekka alle, hiekka tai hieno sora päälle) ja rullaava vedeneristysmateriaali sijoitetaan kahteen tai kolviin kerrokseen.

Kellarikerroksen kellarissa oleva vesikierto on valmistettu kestävästä polyeteenikalvosta tai rullaustyyppisestä vedeneristysmateriaalista (kateaine, vedeneristys). Kosteutta kestävä materiaali asetetaan luonnosveden ja viimeistelylaatan väliin ja pääsee seiniin.

Kellarin vedenkorkeus korkealla kosteudella

Lähtökohtana on selvittää vesijalanjäljen lähde, josta kannattaa kuulla asiantuntijoita. Jos ilmakehän alkuperän kosteus on ensisijainen, sinun on huolehdittava sen ottamisesta rakennuksesta. Tämä on tehokas myrskyviemäri ja laaja sokea alue. Voit tehdä savi linna säätiön ympärillä. Kun kostutetaan maaperä pohjavedellä, huolehdittava laitteen tyhjennysjärjestelmästä.

Jollei näiden toimenpiteiden toteuttamisesta muuta johdu, vedeneristysmekanismit ovat samat kuin edellisessä tapauksessa, valitaan vain luotettavampi kosteussuojaus. Perusvalssattujen materiaalien pohjan vedenpitävyyden laitetta täydennetään päällystämällä bitumimastikerroksella. Pystysuoran vedensuojauksen yhteydessä käytetään kaksi kerrosta vedenpitävyyttä pohjustetun pohjaseinän päälle. Lattian perustukseen soveltuu myös sopiva kaksikerroksinen rullaneristyspinta, jossa esikäsittely pintaan bitumilla.

Tapahtumat, joissa on voimakas vettä

Epäsuotuisat hydrologiset olosuhteet liittyvät tavallisesti pohjaveteen, mutta niitä voidaan kausiluonteisesti täydentää voimakkailla sademäärällä tai lumen sulalla. Tämä viittaa vesistöön alttiisiin maaperäalueisiin sekä alueisiin, joissa maanalaista vettä lähellä pintaan.

Vedeneristyslaitteen rakenne kosteudenpoistojärjestelmällä

Tällaisessa tilanteessa kellarikerroksen vedenpitävyys ei auttaisi, jos et tee täysimittaista tehokasta vedenpoistoa säätiön ympärillä. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on muodostettu pohjan pohjan alapuolelle estääkseen pohjaveden pääsyn horisontaalisiin ja pystysuuntaisiin betonirakenteisiin. On välttämätöntä tehdä voimakas (vähintään puoli metriä) savilukko, varsinkin kun ylikuumeneminen tapahtuu ilmakehän kosteuden vuoksi. Itse - sokea alue ja myrskyviemäri.

Yleensä tällaisessa tilanteessa luodaan ensin vaakasuora betonisbetoni, joka ulottuu jonkin verran rakennuksen pohjan ulkokehän ulkopuolelle ja vain silloin perustusrakenne muodostuu. Levyn vedenpitävyys on parasta kahdessa vaiheessa:

 • ensimmäinen kerros ennen betoniseoksen kaatamista;
 • toinen kerros ennen viimeistelyä.

Materiaalin valinta tehdään ottaen huomioon hydrologisten olosuhteiden monimutkaisuus. Tämä voi olla monikerroksisia telanesteitä, jotka on järjestetty bitumipohjaisesti.

Betonirakenteen pystysuora vedensuojaus voidaan tehdä näin. Kaksi kerrosta vedenpitävyys ja sen päälle vedenpitävä kalvo. Voit käyttää nestemäisen kumin tai erityisten kyllästyskäsittelyä, jotka tekevät betonin rakenteen kosteudelle läpäisemättömän.

Se on tärkeää! Vesieristysmateriaalien valinta sekä koko tarvittava joukko vesivarojen suojaamiseen ja veden poistoon liittyviä toimenpiteitä koordinoidaan paikan päällä hydrologian asiantuntijan kanssa, joka ottaa huomioon kaikki tietyn tilanteen kannalta merkitykselliset tekijät.