Kuinka paljon painaa 1 (yksi) kuutio. metriä maata?

Kuinka paljon 1 m3 maa painaa?

Jokainen maaperä painaa eri tavalla, kaikki riippuu kivennäiskoostumuksesta, epäpuhtauksista, huokoskokoista ja niiden täyttöasteesta vedellä. Esimerkiksi turpeen kuutiometri voi painaa sekä 700 kg että 900. Savun keskimääräinen tiheys on 1,9-2,05 t / m3. Hiekan hiukkaskoon jakautumisesta riippuen voi olla tiheys 1,4 - 1,95 t / m3. Kalkkikiven ja hiekkakiven tiheys on 2,2-2,7 t / m3. Suurimmat kivennäisaineet ovat hyytyvät ja metamorfiset, niiden tiheys voi nousta useita tonneja kuutiometriä kohden.

Maan koostumus on erilainen, myös se voi olla erilainen kosteus, joka vaikuttaa merkittävästi painoon.

Siksi näistä indikaattoreista riippuen paino voi olla 1200 - 2200 kg.

Wikimass esimerkiksi antaa tällaisia ​​tietoja:

Maa, vaikka se on yksi, mutta se on hyvin erilainen. Pohjimmiltaan maan tiheys riippuu orgaanisen aineksen sisällöstä ja siinä olevasta savesta. Mitä enemmän orgaanista ainesta maaperässä, sitä enemmän se on löysä ja vähemmän tiheää ja siten yhden kuutiometrin paino. Päinvastoin, mitä enemmän hiekkaa tai savea maaperässä, että ydin on yksi ja sama mineraali, sitä suurempi on maan tiheys ja siksi kuutiometri on raskaampi. Tunnetaan hyvin kevyitä maaperä, jonka kuutiomittari painaa vain 400 kiloa. Maa-alueille ja -alueille luku on 1,1-1,4 tonnia kuutiometriä kohden. Noin niin paljon painaa esimerkiksi kuution maata puutarhassa tai kasvispuutarhassa. Lopulta savi-maaperälle tiheys voi olla 2,6 tonnia kuutiometriä kohden, ja tämä on jo raskas maa, jolle mikään ei kasva.

Miten laskea maan kuutioita?

Kaivannon tilavuuden laskenta

Kaivannon tai ojan tilavuuden laskeminen


Määritä mitat metreinä

L on kaivannon tai ojan kokonaispituus
A - leveys yläosassa
B - pohjan leveys
H - kaivon syvyys

Ohjelma laskee kaivannon tilavuuden ja pinta-alan.
Jos kaivon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, myös hyödyllinen tilavuus C ja rinteiden D tilavuus lasketaan lisäksi.

Kaivannon tilavuuden laskenta

Tietoliikenneyhteyksien, lämpöputkien, viemäriputkien tai liuskajohdon asentamisen sivustollesi saattaa olla tarpeen kaivata kaivantoa. Voit kutsua asiantuntijoita tähän tai voit tehdä sen itse. Itse asiassa, ja toisessa tapauksessa, sinun täytyy tietää kaivannon ominaispiirteet. Laske ne auttavat sinua ohjelmassamme. Kaivannon pituuden, leveyden ja syvyyden perusteella määritetään sen tilavuus ja pinta-ala. Jos kaivannon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, lasketaan myös käyttöalttiiden rinteiden määrä. Kaivannon tilavuuden laskeminen auttaisi paitsi itse työn tekemiseen, myös laskeaksesi maa-alueiden kustannukset, jos päätät käyttää asiantuntijoiden palveluja.

leikkuu

Kaivantoa voidaan kaivata kolmella tavalla. Tämä on oikoluku käsin käyttämällä manuaalista kaivurikuivaajaa tai kaivukoneita.
Ensimmäistä tapausta käytetään yleensä siellä, jossa ei ole pääsyä erikoislaitteisiin. Tämä on varsin työläs tapa kaivamaan kaivannot, mistä voimakkaasti vaikuttaa maaperän laatu.
Manuaaliset kuokkakaivukoneet vähentävät tällaisen työn ajankohtaa. Se voi ostaa tai vuokrata. Voit myös tilata kaivamisen erikoistuneessa yrityksessä. Sitten se suorittaa ammattilaisen.
Kaivinkonetta käytetään silloin, kun rakennuslaitteita voi matkustaa paikalle ja missä on paljon työtä. Ennen tällaisen kaivukoneen vuokraamista sinun tulee selvittää kaivannon pohjan leveys, jotta löydettäisiin kone, jonka kauhan koko sopii.
Jos päätät kaivata kaivantoa itse, sinun on ensin tiedettävä, että tietyn syvyyden omaaville työhönottoharjoituksille tarvitaan. Esimerkiksi kaapelivaiheessa kaivetaan yleensä noin 70 cm: n syvyisiä kaivannotöitä, ja viemäröintiin tarvitaan syvemmät kaivannot. On toivottavaa, että tämä syvyys on puolet metriä enemmän kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.
Kaivannon leveys vaikuttaa myös työn laatuun. Pienin kaivannon leveys mitataan pohjaa pitkin, ja sen on vastattava siihen asetettujen putkien tyyppiä ja kokoa.

Sinulla ei ole vielä tallennettuja laskelmia.
Rekisteröidy tai kirjaudu sisään, jotta voit tallentaa laskut ja lähettää ne postitse.

Avaa laskentatulokset
näytä lomakkeen vieressä
avoin laskuikkuna

Hankkeen tekijä: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Kutsun teitä ystäville.

Miten laskea kuutiometri?

Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm. On mahdollista, että laskentataulukon tai tiilien määrä on laskettava tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

Tilavuuslaskenta painon mukaan

Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3. Tämän vuoksi 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

 • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
 • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
 • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
 • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
 • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
 • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
 • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
 • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
 • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
 • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
 • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
 • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
 • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

Arkhimedesin laki

Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

Miten mitata kuutiometriä

Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

Miten laskea kuutiomainen kellarialue - esimerkkejä

Nykyään rakennuksen rakentamisen maaperästä riippuen käytetään kolmea päätyyppiä.

Kaikilla edellä mainituilla säätiöillä on omat edut ja haitat. Tämä johtuu siitä, että jokainen säätiö käyttäytyy eri tavoin eri maissa riippuen rakennettavan rakennuksen korkeudesta.

yhtenäinen

Se on monoliittinen ristikkolaatta teräsbetonista. Se tehdään tuomalla koko alueen tulevan rakennuksen betoniin. Tämäntyyppinen pohja on erittäin suosittu rakennusten rakentamisessa kelluvilla tai löysällä maaperällä.

 • Helppokäyttöisyys.
 • Kyky rakentaa rakennuksia maaperälle, jolla on kellunta tai suuri sakkaus.
 • Tämäntyyppinen säätiö on kallis, koska tarvitaan paljon betonia ja vahvistusta.
 • Erittäin työvoimavaltainen valmistusprosessi.

Se on valmistettu raudoitetusta betonista ja se on asetettu vain rakennuksen kantavissa seinissä ja huoneen väliseinien välissä. Tämäntyyppistä primaarielementtiä käytetään edullisesti rakennuksissa, joissa on raskaat seinät tai lattiat. Myös rakennuksiin, joissa tarvitaan kellarikoneita.

 • Suuri lujuus.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Kyky käyttää eri muotoisia taloja.
 • Rakentamisprosessi on viivästynyt huomattavasti kaivutyön suorittamisen vuoksi.
 • Korkeat materiaalikustannukset.
 • Ajan kulutusprosessi.

columnar

Se on yksi yleisimmistä alustyypeistä, koska sen valmistuskustannukset ovat alhaiset. Sitä käytetään yleensä kelluvissa maissa kevyiden seinien rakennuksille. Se tehdään asentamalla teräsbetonipilarit ja niiden välinen tila on täynnä maata.

 • Ei vaadi työvoimavaltaisia ​​kustannuksia rakentamiseen.
 • Pienet valmistuskustannukset.
 • Asennuksen monimutkaisuus.
 • Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.
 • Alhainen stabiilius kelluvilla kentillä.

Perusasetuksen tärkein näkökohta on maaperä, jolle rakennuksen rakentaminen on suunniteltu. Ensisijaisen elementin valinta riippuu myös rakennuksen tyypistä, sen korkeudesta, seinien vakavuudesta ja lattiasta.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Maaperän ominaispiirteet, joihin rakentaminen on suunniteltu, jokainen rakennus voi johtaa siihen, että se alkaa väistyä ja romahtaa.

Yleensä maan yläkerroksessa on huomattava määrä orgaanisia jäämiä, mikä vaikuttaa sen epätasaiseen sakeuteen ja kutistumiseen. Siksi tällaista maaperän kerrosta ei voida käyttää tyynyn alla pohjan alla.

Suuri, keskikokoinen hiekka- ja sora-alue soveltuvat parhaiten säätiön asettamiseen. Vähintään, kirjanmerkin syvyys voi olla 0,5 metriä. Jos maaperä koostuu hienosta hiekasta tai hiekkasaumasta, pohjaveden taso olisi otettava huomioon. Koska hiekka, joka on kerännyt vettä, menettää laakerin ominaisuudet. Myös silloin, kun tällainen maaperä jäätyy, se voi turvota ja heikentyä epätasaisesti.

Savi- ja hiekkasolujen osalta niillä on hyvät lujuusominaisuudet, mutta kun ne märkävät, ne alkavat kaatua omalla painollaan.

Jotta voit selvittää, millä syvyydellä on tarpeen luoda säätiö, sinun on ohjattava seuraavat ominaisuudet.

 • Rakennuksen kerrokset, rakennustyyppi, seinien ja lattioiden vakavuus.
 • Kuorman suuruus tulevaisuudessa.
 • Naapurikonttoreiden peruselementin syvyys (jos läsnä).
 • Maaperän geologiset ja hydrogeologiset ominaisuudet, joihin rakentaminen on suunniteltu.
 • Pohja pohjan alapuolella ei saa heittää.
 • Maaperän jäädyttämisen suurin syvyys paikoissa, joissa on suunniteltu rakentamista.

Kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla voit määrittää sopivan syvyyden pohjan asettamiseen.

Kellarin kuutiomittarin laskentakaava

Laske pääelementin kuutioaluetta käyttämällä kaavaa laskemalla tilavuus. Käytän seuraavia tietoja:

Nämä tiedot kerrotaan toisistaan ​​ja saavat pohjan kuutioalueen. Esimerkki WxHxD = kuutioalue. On myös syytä muistaa, että betonilla on kutistumisominaisuus kuivauksen aikana, mikä johtuu siitä, että vesi haihtuu siitä, joten kuutioaluetta laskettaessa tämä tekijä on otettava huomioon. Tiivistetyn betonin prosenttiosuus riippuu betonityypistä ja näistä tiedoista saat selville eritelmästä.

Miten laskea

Kullekin peruselementtityypille on oma tapa laskea vaaditun määrän betonia. Laskennalle on myös selvitettävä maaperä ja sen kantokyky. Jokaisen tyyppisten perusteiden laskeminen on seuraava:

 • Monoliittinen levy. Laattapohjan laskemiseksi on tarpeen tietää rakennettavan rakennuksen pinta-ala ja kaadettavan peruselementin paksuus. Näillä arvoilla riittää moninkertaistaa ne yhteen saadakseen vaaditun määrän betonin kuutiota. Lisäksi, jos jäykisteitä on järjestetty perustuksen rakentamisessa, on tarpeen laskea jokaisen reunan tilavuus ja lisätä ne kuutio-mittareiden kokonaismäärään.
 • Ribbon pohja. Ensisijaisen elementin tilavuuden laskemiseksi riittää jakaa se ehdollisiin seiniin. Laske sitten niiden tilavuus kertomalla niiden leveys korkeuden ja pituuden mukaan. Saadut tulokset on tiivistettävä keskenään. Tällä tavoin tiedetään, kuinka monta kuutiometriä betonia tarvitaan nauhan ytimen asettamiseen.
 • Pilarin pohja. Kasaelementin tilavuuden laskeminen suoritetaan seuraavalla tavalla, yhden pöllien tilavuus kerrotaan niiden lukumäärällä, tulos on vaadittu määrä betonia. Ainoa vaikea laskutapahtuman laskemisessa on yhden pylvään tilavuuden laskeminen, koska niiden muoto voi olla sekä sylinterimäinen että viisikulmainen. Yksinkertaisten lieriömäisten muotojen tilavuudet lasketaan seuraavasti: ympyrän pinta-ala (3.14 * R ^ 2, jossa R on pilarin säde, puolet halkaisijasta) kerrotaan sen korkeudella.

Laskettaessa perusperiaatteen määrää voidaan myös monimutkaisempia laskelmia. Esimerkiksi, kun samassa laitoksessa käytetään useita säätiöitä. Tällöin on tarpeen tehdä erillinen laskelma kustakin tyypistä ja tiivistää saadut tulokset.

Laskentayksikkö

Esimerkiksi on välttämätöntä tehdä vuorauksen pohja yhden kerroksen 10 metrin pituisen ja 6 leveän yhden kerroksen asuintaloon tasaisella juonialueella. Samanaikaisesti sora-maaperä ja peruselementin vähimmäissyvyys voi olla 0,5 metriä. Säätiön leveys on myös suunniteltu 0,5 metriä.

Näin ollen on kaikki tarvittavat tiedot laskennan tekemiseksi, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. On tarpeen selvittää säätiön koko pituus. Tätä varten sinun on tiivistettävä rakennuksen pituus ja leveys keskenään. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6mx2 = 12 m, 20m + 12 m = 32 m kokonaispituus kanta.
 2. Primäärielementin kokonaispituudella on mahdollista laskea kuutioalue kertomalla sen korkeus leveydeltään ja pituudeltaan. Esimerkki 0,5 m x 0,5 m x 32 m = 8 kuutiometriä.

Esimerkin tulosten perusteella seuraa, että noin 10 metrin (noin 6 metrin) mittaisen talon perustan asettaminen (koska betonin kutistumisprosentti ei ole tiedossa) edellyttää 8 kuutiometriä betonia.

Siinä tapauksessa, että samassa talossa käytetään laatoitettua pohjaa, laskelma on seuraava:

 1. On selvitettävä periaatteen kokonaispinta-ala, mistä kerrotaan rakennuksen pituus leveydeltään. Esimerkki D 10m x W 6m = 60 neliömetriä.
 2. Säätiön kokonaispinta-alan tulos on kerrottava sen paksuudesta. Esimerkki 60 m2 x T 0,5 m = 30 kuutiometriä.

Kuten esimerkeistä voidaan nähdä, alustan kuutioalueen laskemismenetelmä ei sisällä mitään yliluonnollista, joten kaikki henkilöt, joilla ei ole arkkitehtikoulutusta, pystyvät laskemaan sen.

Arvioidut kustannukset

Laskentakustannusten laskemiseksi on välttämätöntä jakaa työprosessi vaiheiksi:

 1. Maanrakennustyöt. Maanrakennustöiden kustannukset ovat keskimäärin 150 ruplaa kuutiometriä kohden eli 0,5 metrin syvyydessä ja 0,5 m leveydelle 10 mm: n 6 metrin pituisen nauhan elementin osalta, sinun on maksettava 1 200 ruplaa. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6m x 2 = 12m, 20m + 12m = 32m, D 32m x W 0,5m x W 0,5 m = 8 kuutiometriä maata, jonka kerrotaan työn kustannuksella 8x150 = 1200 ruplaa.
 2. Hiekkakuitujen asettaminen. Kun kaivo on valmis, on tehtävä hiekkalaatta noin 0,2 metrin paksuisella pohjalla. Näin ollen 32 m x 0,5 m x 0,2 m = 3,2 kuutiometriä hiekkaa. Hieman likimääräiset kustannukset ovat 600 ruplaa kuutiota kohden 600x3.2 = 1920 ruplaa. Sinun on myös otettava huomioon työn kustannukset, joka on 100 ruplaa kuutiota kohden 1920 + 320 = 2240 ruplaa.
 3. Sora-altaan asettaminen. Säätiön murskattu kivi sopii myös koko sen paksuuteen, jonka paksuus on 0,2 metriä. Aiemmista laskelmista tiedetään, että tällaisella paksuudella tarvitaan 3,2 kuutiometriä raunioita. Runkojen kustannukset ovat noin 1500 ruplaa, ja kustannukset ovat 150 ruplaa kuutiometriä kohden. Tuloksena on 4980 ruplaa työstä ja raunioista.
 4. Muottien asennus. Materiaalina käytetään yleensä leikattua levyä, jonka paksuus on vähintään 0,2 millimetriä ja välikappaleiden 50 x 50 mm palkki. Kun mittaleveys on 0,5 m ja levyn leveys 30 cm ja pituus 6 metriä, tarvitset 16 kappaletta. Yhden kortin kustannukset ovat noin 200 ruplaa kappaletta kohden, mutta 3200 plus 700 ruplaa palkkiin, jonka koko on 3900.
 5. Betonivaihto. Kuten aikaisemmista laskelmista tiedetään, 8 kuutiometriä tarvitaan perustuksen täyttämiseen. Yhden kuutiometrin betonimerkin M 300 hinta on 4200 ruplaa. Näyttää toteen, että konkreettiset kustannukset ovat 33 600 ruplaa.

Laskettuaan työ- ja materiaalikustannukset, on mahdollista tiivistää, 1200 + 2240 + 4980 + 3900 + 33600 = 45920 ruplaa, nauhapohjan arvioidut kustannukset vapautuvat.

Kuten tämä artikkeli? Arvosana: 2.00 / 5, äänet: 1

Tee-se-itse-säätiö nauha - edut ja haitat

Perusta aita aallotettu omat kätensä - askel askeleelta ohjeita

Miten laskea maan kuutioita?

Kaivannon tilavuuden laskenta

Kaivannon tai ojan tilavuuden laskeminen


Määritä mitat metreinä

L on kaivannon tai ojan kokonaispituus
A - leveys yläosassa
B - pohjan leveys
H - kaivon syvyys

Ohjelma laskee kaivannon tilavuuden ja pinta-alan.
Jos kaivon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, myös hyödyllinen tilavuus C ja rinteiden D tilavuus lasketaan lisäksi.

Kaivannon tilavuuden laskenta

Tietoliikenneyhteyksien, lämpöputkien, viemäriputkien tai liuskajohdon asentamisen sivustollesi saattaa olla tarpeen kaivata kaivantoa. Voit kutsua asiantuntijoita tähän tai voit tehdä sen itse. Itse asiassa, ja toisessa tapauksessa, sinun täytyy tietää kaivannon ominaispiirteet. Laske ne auttavat sinua ohjelmassamme. Kaivannon pituuden, leveyden ja syvyyden perusteella määritetään sen tilavuus ja pinta-ala. Jos kaivannon yläosan ja pohjan leveys on erilainen, lasketaan myös käyttöalttiiden rinteiden määrä. Kaivannon tilavuuden laskeminen auttaisi paitsi itse työn tekemiseen, myös laskeaksesi maa-alueiden kustannukset, jos päätät käyttää asiantuntijoiden palveluja.

leikkuu

Kaivantoa voidaan kaivata kolmella tavalla. Tämä on oikoluku käsin käyttämällä manuaalista kaivurikuivaajaa tai kaivukoneita.
Ensimmäistä tapausta käytetään yleensä siellä, jossa ei ole pääsyä erikoislaitteisiin. Tämä on varsin työläs tapa kaivamaan kaivannot, mistä voimakkaasti vaikuttaa maaperän laatu.
Manuaaliset kuokkakaivukoneet vähentävät tällaisen työn ajankohtaa. Se voi ostaa tai vuokrata. Voit myös tilata kaivamisen erikoistuneessa yrityksessä. Sitten se suorittaa ammattilaisen.
Kaivinkonetta käytetään silloin, kun rakennuslaitteita voi matkustaa paikalle ja missä on paljon työtä. Ennen tällaisen kaivukoneen vuokraamista sinun tulee selvittää kaivannon pohjan leveys, jotta löydettäisiin kone, jonka kauhan koko sopii.
Jos päätät kaivata kaivantoa itse, sinun on ensin tiedettävä, että tietyn syvyyden omaaville työhönottoharjoituksille tarvitaan. Esimerkiksi kaapelivaiheessa kaivetaan yleensä noin 70 cm: n syvyisiä kaivannotöitä, ja viemäröintiin tarvitaan syvemmät kaivannot. On toivottavaa, että tämä syvyys on puolet metriä enemmän kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.
Kaivannon leveys vaikuttaa myös työn laatuun. Pienin kaivannon leveys mitataan pohjaa pitkin, ja sen on vastattava siihen asetettujen putkien tyyppiä ja kokoa.

Sinulla ei ole vielä tallennettuja laskelmia.
Rekisteröidy tai kirjaudu sisään, jotta voit tallentaa laskut ja lähettää ne postitse.

Avaa laskentatulokset
näytä lomakkeen vieressä
avoin laskuikkuna

Hankkeen tekijä: Dmitry Zhitov
Facebook Vkontakte
Kutsun teitä ystäville.

Miten laskea kuutiometri?

Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm. On mahdollista, että laskentataulukon tai tiilien määrä on laskettava tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

Tilavuuslaskenta painon mukaan

Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3. Tämän vuoksi 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

 • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
 • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
 • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
 • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
 • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
 • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
 • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
 • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
 • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
 • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
 • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
 • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
 • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

Arkhimedesin laki

Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

Miten mitata kuutiometriä

Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

Miten laskea kuutiomainen kellarialue - esimerkkejä

Nykyään rakennuksen rakentamisen maaperästä riippuen käytetään kolmea päätyyppiä.

Kaikilla edellä mainituilla säätiöillä on omat edut ja haitat. Tämä johtuu siitä, että jokainen säätiö käyttäytyy eri tavoin eri maissa riippuen rakennettavan rakennuksen korkeudesta.

yhtenäinen

Se on monoliittinen ristikkolaatta teräsbetonista. Se tehdään tuomalla koko alueen tulevan rakennuksen betoniin. Tämäntyyppinen pohja on erittäin suosittu rakennusten rakentamisessa kelluvilla tai löysällä maaperällä.

 • Helppokäyttöisyys.
 • Kyky rakentaa rakennuksia maaperälle, jolla on kellunta tai suuri sakkaus.
 • Tämäntyyppinen säätiö on kallis, koska tarvitaan paljon betonia ja vahvistusta.
 • Erittäin työvoimavaltainen valmistusprosessi.

Se on valmistettu raudoitetusta betonista ja se on asetettu vain rakennuksen kantavissa seinissä ja huoneen väliseinien välissä. Tämäntyyppistä primaarielementtiä käytetään edullisesti rakennuksissa, joissa on raskaat seinät tai lattiat. Myös rakennuksiin, joissa tarvitaan kellarikoneita.

 • Suuri lujuus.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Kyky käyttää eri muotoisia taloja.
 • Rakentamisprosessi on viivästynyt huomattavasti kaivutyön suorittamisen vuoksi.
 • Korkeat materiaalikustannukset.
 • Ajan kulutusprosessi.

columnar

Se on yksi yleisimmistä alustyypeistä, koska sen valmistuskustannukset ovat alhaiset. Sitä käytetään yleensä kelluvissa maissa kevyiden seinien rakennuksille. Se tehdään asentamalla teräsbetonipilarit ja niiden välinen tila on täynnä maata.

 • Ei vaadi työvoimavaltaisia ​​kustannuksia rakentamiseen.
 • Pienet valmistuskustannukset.
 • Asennuksen monimutkaisuus.
 • Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.
 • Alhainen stabiilius kelluvilla kentillä.

Perusasetuksen tärkein näkökohta on maaperä, jolle rakennuksen rakentaminen on suunniteltu. Ensisijaisen elementin valinta riippuu myös rakennuksen tyypistä, sen korkeudesta, seinien vakavuudesta ja lattiasta.

Maaperän vaikutus pohjan syvyyteen

Maaperän ominaispiirteet, joihin rakentaminen on suunniteltu, jokainen rakennus voi johtaa siihen, että se alkaa väistyä ja romahtaa.

Yleensä maan yläkerroksessa on huomattava määrä orgaanisia jäämiä, mikä vaikuttaa sen epätasaiseen sakeuteen ja kutistumiseen. Siksi tällaista maaperän kerrosta ei voida käyttää tyynyn alla pohjan alla.

Suuri, keskikokoinen hiekka- ja sora-alue soveltuvat parhaiten säätiön asettamiseen. Vähintään, kirjanmerkin syvyys voi olla 0,5 metriä. Jos maaperä koostuu hienosta hiekasta tai hiekkasaumasta, pohjaveden taso olisi otettava huomioon. Koska hiekka, joka on kerännyt vettä, menettää laakerin ominaisuudet. Myös silloin, kun tällainen maaperä jäätyy, se voi turvota ja heikentyä epätasaisesti.

Savi- ja hiekkasolujen osalta niillä on hyvät lujuusominaisuudet, mutta kun ne märkävät, ne alkavat kaatua omalla painollaan.

Jotta voit selvittää, millä syvyydellä on tarpeen luoda säätiö, sinun on ohjattava seuraavat ominaisuudet.

 • Rakennuksen kerrokset, rakennustyyppi, seinien ja lattioiden vakavuus.
 • Kuorman suuruus tulevaisuudessa.
 • Naapurikonttoreiden peruselementin syvyys (jos läsnä).
 • Maaperän geologiset ja hydrogeologiset ominaisuudet, joihin rakentaminen on suunniteltu.
 • Pohja pohjan alapuolella ei saa heittää.
 • Maaperän jäädyttämisen suurin syvyys paikoissa, joissa on suunniteltu rakentamista.

Kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla voit määrittää sopivan syvyyden pohjan asettamiseen.

Kellarin kuutiomittarin laskentakaava

Laske pääelementin kuutioaluetta käyttämällä kaavaa laskemalla tilavuus. Käytän seuraavia tietoja:

Nämä tiedot kerrotaan toisistaan ​​ja saavat pohjan kuutioalueen. Esimerkki WxHxD = kuutioalue. On myös syytä muistaa, että betonilla on kutistumisominaisuus kuivauksen aikana, mikä johtuu siitä, että vesi haihtuu siitä, joten kuutioaluetta laskettaessa tämä tekijä on otettava huomioon. Tiivistetyn betonin prosenttiosuus riippuu betonityypistä ja näistä tiedoista saat selville eritelmästä.

Miten laskea

Kullekin peruselementtityypille on oma tapa laskea vaaditun määrän betonia. Laskennalle on myös selvitettävä maaperä ja sen kantokyky. Jokaisen tyyppisten perusteiden laskeminen on seuraava:

 • Monoliittinen levy. Laattapohjan laskemiseksi on tarpeen tietää rakennettavan rakennuksen pinta-ala ja kaadettavan peruselementin paksuus. Näillä arvoilla riittää moninkertaistaa ne yhteen saadakseen vaaditun määrän betonin kuutiota. Lisäksi, jos jäykisteitä on järjestetty perustuksen rakentamisessa, on tarpeen laskea jokaisen reunan tilavuus ja lisätä ne kuutio-mittareiden kokonaismäärään.
 • Ribbon pohja. Ensisijaisen elementin tilavuuden laskemiseksi riittää jakaa se ehdollisiin seiniin. Laske sitten niiden tilavuus kertomalla niiden leveys korkeuden ja pituuden mukaan. Saadut tulokset on tiivistettävä keskenään. Tällä tavoin tiedetään, kuinka monta kuutiometriä betonia tarvitaan nauhan ytimen asettamiseen.
 • Pilarin pohja. Kasaelementin tilavuuden laskeminen suoritetaan seuraavalla tavalla, yhden pöllien tilavuus kerrotaan niiden lukumäärällä, tulos on vaadittu määrä betonia. Ainoa vaikea laskutapahtuman laskemisessa on yhden pylvään tilavuuden laskeminen, koska niiden muoto voi olla sekä sylinterimäinen että viisikulmainen. Yksinkertaisten lieriömäisten muotojen tilavuudet lasketaan seuraavasti: ympyrän pinta-ala (3.14 * R ^ 2, jossa R on pilarin säde, puolet halkaisijasta) kerrotaan sen korkeudella.

Laskettaessa perusperiaatteen määrää voidaan myös monimutkaisempia laskelmia. Esimerkiksi, kun samassa laitoksessa käytetään useita säätiöitä. Tällöin on tarpeen tehdä erillinen laskelma kustakin tyypistä ja tiivistää saadut tulokset.

Laskentayksikkö

Esimerkiksi on välttämätöntä tehdä vuorauksen pohja yhden kerroksen 10 metrin pituisen ja 6 leveän yhden kerroksen asuintaloon tasaisella juonialueella. Samanaikaisesti sora-maaperä ja peruselementin vähimmäissyvyys voi olla 0,5 metriä. Säätiön leveys on myös suunniteltu 0,5 metriä.

Näin ollen on kaikki tarvittavat tiedot laskennan tekemiseksi, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 1. On tarpeen selvittää säätiön koko pituus. Tätä varten sinun on tiivistettävä rakennuksen pituus ja leveys keskenään. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6mx2 = 12 m, 20m + 12 m = 32 m kokonaispituus kanta.
 2. Primäärielementin kokonaispituudella on mahdollista laskea kuutioalue kertomalla sen korkeus leveydeltään ja pituudeltaan. Esimerkki 0,5 m x 0,5 m x 32 m = 8 kuutiometriä.

Esimerkin tulosten perusteella seuraa, että noin 10 metrin (noin 6 metrin) mittaisen talon perustan asettaminen (koska betonin kutistumisprosentti ei ole tiedossa) edellyttää 8 kuutiometriä betonia.

Siinä tapauksessa, että samassa talossa käytetään laatoitettua pohjaa, laskelma on seuraava:

 1. On selvitettävä periaatteen kokonaispinta-ala, mistä kerrotaan rakennuksen pituus leveydeltään. Esimerkki D 10m x W 6m = 60 neliömetriä.
 2. Säätiön kokonaispinta-alan tulos on kerrottava sen paksuudesta. Esimerkki 60 m2 x T 0,5 m = 30 kuutiometriä.

Kuten esimerkeistä voidaan nähdä, alustan kuutioalueen laskemismenetelmä ei sisällä mitään yliluonnollista, joten kaikki henkilöt, joilla ei ole arkkitehtikoulutusta, pystyvät laskemaan sen.

Arvioidut kustannukset

Laskentakustannusten laskemiseksi on välttämätöntä jakaa työprosessi vaiheiksi:

 1. Maanrakennustyöt. Maanrakennustöiden kustannukset ovat keskimäärin 150 ruplaa kuutiometriä kohden eli 0,5 metrin syvyydessä ja 0,5 m leveydelle 10 mm: n 6 metrin pituisen nauhan elementin osalta, sinun on maksettava 1 200 ruplaa. Esimerkki D 10mx2 = 20m ja W 6m x 2 = 12m, 20m + 12m = 32m, D 32m x W 0,5m x W 0,5 m = 8 kuutiometriä maata, jonka kerrotaan työn kustannuksella 8x150 = 1200 ruplaa.
 2. Hiekkakuitujen asettaminen. Kun kaivo on valmis, on tehtävä hiekkalaatta noin 0,2 metrin paksuisella pohjalla. Näin ollen 32 m x 0,5 m x 0,2 m = 3,2 kuutiometriä hiekkaa. Hieman likimääräiset kustannukset ovat 600 ruplaa kuutiota kohden 600x3.2 = 1920 ruplaa. Sinun on myös otettava huomioon työn kustannukset, joka on 100 ruplaa kuutiota kohden 1920 + 320 = 2240 ruplaa.
 3. Sora-altaan asettaminen. Säätiön murskattu kivi sopii myös koko sen paksuuteen, jonka paksuus on 0,2 metriä. Aiemmista laskelmista tiedetään, että tällaisella paksuudella tarvitaan 3,2 kuutiometriä raunioita. Runkojen kustannukset ovat noin 1500 ruplaa, ja kustannukset ovat 150 ruplaa kuutiometriä kohden. Tuloksena on 4980 ruplaa työstä ja raunioista.
 4. Muottien asennus. Materiaalina käytetään yleensä leikattua levyä, jonka paksuus on vähintään 0,2 millimetriä ja välikappaleiden 50 x 50 mm palkki. Kun mittaleveys on 0,5 m ja levyn leveys 30 cm ja pituus 6 metriä, tarvitset 16 kappaletta. Yhden kortin kustannukset ovat noin 200 ruplaa kappaletta kohden, mutta 3200 plus 700 ruplaa palkkiin, jonka koko on 3900.
 5. Betonivaihto. Kuten aikaisemmista laskelmista tiedetään, 8 kuutiometriä tarvitaan perustuksen täyttämiseen. Yhden kuutiometrin betonimerkin M 300 hinta on 4200 ruplaa. Näyttää toteen, että konkreettiset kustannukset ovat 33 600 ruplaa.

Laskettuaan työ- ja materiaalikustannukset, on mahdollista tiivistää, 1200 + 2240 + 4980 + 3900 + 33600 = 45920 ruplaa, nauhapohjan arvioidut kustannukset vapautuvat.

Kuten tämä artikkeli? Arvosana: 2.00 / 5, äänet: 1

Tee-se-itse-säätiö nauha - edut ja haitat

Perusta aita aallotettu omat kätensä - askel askeleelta ohjeita

Käytännön työ nro 1 "Maanmäärän laskeminen ja niiden suorituskyvyn työpanos"

Kurinalaisuus: "Rakennustuotannon teknologia ja organisaatio"

Erikoisuudelle 270103

Rakennusten ja rakenteiden rakentaminen ja käyttö

Opettaja N.I. Krigina

Työn tarkoitus: käytännön työn tarkoituksena on hallita opiskelija perustaa maaperän kehityksen teknologian suunnittelun perusteet rakentamisen kuoppaan. Lisäksi opiskelijan on perehdyttävä metodologiaan hankkeen päädokumentin kehittämiseksi teosten tuottamiseksi - kaivannon kaivoksen läpikulun teknisen kartan elementtejä.

Keramiikan massat lasketaan monta kertaa: suunnitteluprosessissa - piirustusten mukaan, rakennustöiden suorittamisen yhteydessä - luonnollisilla mittauksilla.

Maanrakennuksen koostumus sisältää yleensä:

rakennusten pystysuuntainen asettelu;

Pystysuunnittelu tehdään eri rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen sekä maisemointiin tarkoitettujen paikkojen luonnolliseen topografiaan. Pystysuuntaisen kaavion hautustyöt sisältävät kaivamisen tietyillä alueilla, liikkuvat, poltetaan ja tiivistetään muilla alueilla (pengerrysvyöhykkeellä).

Ennen laitteen tietoliikenneyhteyksiä ja säätiöitä, sekä pengeremojen paikan alueilla sijaitsevien paikkojen vertikaalinen suunnittelu - näiden rakenteiden rakentamisen jälkeen.

Sivuston pystysuuntaisen asettelun työn laajuus mitataan pinta-alaltaan neliömetreinä.

kaivojen ja kaivosten kehittäminen;

Kehitetyn maaperän tilavuuden laskeminen pienenee määrätyn geometrisen muotoisen tilavuuden määrittämiseen, joka määrittää tietyn keramiikan muodon. Oletetaan, että maaperän tilavuus rajoittaa lentokoneilla, ja yksittäiset säännönvastaisuudet eivät vaikuta laskennan tarkkuuteen.

Maaperän tilavuus mitataan tiheän rungon kuutiometreinä.

Kaivon tilavuus lasketaan kaavalla:

jossa H on kuopan syvyys, m;

a, b - haaran sivupituudet pohjassa, m;

Maa-alan tilavuuden laskeminen

# 1. Kaivanto pystysuorilla seinillä suunnitellulla maastossa

Kaivon tilavuus (V) = m3

Poikkipinta-ala (F) = m2

# 2. Kaivanto pystysuorilla seinillä, korkeusero

Kaivon tilavuus (V) = m3

Poikkipinta-ala (F1) = m2

Poikkipinta-ala (F2) = m2

# 3. Jokaisella reitillä suunniteltu maasto

Kaivon tilavuus (V) = m3

Poikkipinta-ala (F) = m2

Huomio: jos määrität maan tyypin, ohjelma itse laskee a2 (kerroin m sivun lopussa olevasta taulukosta). Jos sinun on annettava oma kokojasi a2, valitse sitten maaperän tyyppi "laskenta kokoa a2".

# 4. Kaltevuuskaari, jossa korkeusero

Kaivon tilavuus (V) = m3

Poikkipinta-ala (F1) = m2

Poikkipinta-ala (F2) = m2

Huomio: jos määrität maan tyypin, ohjelma itse laskee a2 (kerroin m sivun lopussa olevasta taulukosta). Jos sinun on annettava oma kokojasi a2, valitse sitten maaperän tyyppi "laskenta kokoa a2".

Rinteiden kaltevuus tässä laskelmassa on sama kuin kaivannon koko pituus.

# 5. Oja pystysuorilla seinillä suunnitellulla maastossa

Kuopan tilavuus (V) = m3

Suunnitelman alue (F) = m2

# 6. Oja pystysuorilla seinillä, eri huippupisteiden kanssa

Kuopan tilavuus (V) = m3

Suunnitelman alue (F) = m2

# 7. Pitkä rinteillä suunnitellulla alueella

Kuopan tilavuus (V) = m3

Kaivon yläosan leveys (L3) = m2

Kaivon yläosan pituus (L4) = m2

# 8. Pyöritä hyvin rinteillä

Kuopan tilavuus (V) = m3

kuvaus

Kaivanto on kaivettu maahan kaivettu kaivaus, joka on tarkoitettu kaistaleen asentamiseen, viestinnän rakentamiseen (vesihuolto, viemäröinti, sähkökaapelit, viestintäverkot).

Kun asetat nauhalevyn, on suositeltavaa, että kaivon leveys otetaan 600 mm suuremmaksi kuin pohjapohjan leveys bf (asennustyön, ihmisten kulun vuoksi).

Suunnitellulla alueella pystysuorilla seinillä varustettu kaivanto on yksinkertaisin kaivausmuoto. Sitä käytetään pääasiassa alhaisen kaivannon korkeudella ja talvikaudella tehdyissä töissä, kun kaivannon rinteillä on jäädytetty eikä maaperän romahtamista ole olemassa, sitä käytetään myös ruoppausseinien (välikappaleet, ulokkeet, konsolivälistimet) mekaaniseen asennukseen.

Kaltevuuskulma riippuen maaperätyypistä ja kaivamisen syvyydestä

Maa-alueet m3

Kuinka monta litraa kuutiossa.

Heti kun ihmiset eivät kutsu tällaista "epämiellyttävää" mittausyksikköä "pitkäikäiseltä" kuutiometrittimeltä - m3. Erityisesti käytetään yleisesti hyväksyttyjä ja ymmärrettäviä kaikkia tällaisia ​​lyhenteitä kuin kuutiota ja kuutiometriä. Litraa on "pyhä" liike, yksikkö on ymmärrettävää kaikille, "ihmiset" eivät muuta sitä, mentaliteetti ei salli. Kysymys siitä, kuinka monta litraa 1 kuutiometrissä tai yhden maan kuutiossa voi olla puhtaasti kognitiivinen etu. Aikaisemmin se huolestutti pääasiassa koululaisia ​​ja perusopiskelijoita, jotka ratkaisivat ongelmia fysiikassa. Nykyään koulujen opetussuunnitelman ulkopuolella olevat ihmiset alkavat kuitenkin muistaa pitkään unohtuneita tietoja. Ehkä he haluavat tarkistaa itsensä tekemien laskelmien oikeellisuuden muuntamalla litrejä kuutiomalleihin, kuutiometreihin tai kuutiometreihin - m3. Euroopan rakentamiseen, puutarhanhoitoon ja puutarhanhoitoon liittyvät teknologiat sisältävät usein ohjeita maaperän, maaperän, hedelmällisen maaperän, erityisten formulaatioiden määrästä, jossa seos lasketaan litroina. Rakentajillemme, puutarhurijoille ja maisemasuunnittelijoille tällainen järjestelmä on epätavallinen. Meillä on perinteisesti maaperä, maaperä ja hedelmällinen maaperä, kuten esimerkiksi kuivat rakennusseokset, lasketaan kuutioina eikä litroina. Luonnollisesti haluan nopeasti arvioida kustannukset ja yleensä ymmärtää, kuinka paljon maata puhumme. Tehtävä on melko yksinkertainen, mutta usein "monimutkainen" kysymyksen virheellisten muotoilujen avulla. Siksi tarkastelemme tarkemmin.

Kuutimittarit ja litrit ovat mittayksiköitä maan tilavuudelle, jossa ei oteta huomioon maaperän, kiven tai sen kemiallisen koostumuksen muita fyysisiä ominaisuuksia. Pure math. Katso siis painojen ja toimenpiteiden hakemisto. Tällöin on sopivin käyttää suhdetta volyymin taulukosta, mikä selvästi osoittaa, että yhden aineen kuutiometrissä on 1000 litraa samaa ainetta. Samalla ei ole väliä, mitä maata mitataan. Maata ja missä tahansa kunnossa. Kuiva maaperä, märkä maa tai sekoitetaan täyteaineisiin. Lisäksi volumetrinen mittaus on mahdollista paitsi maapallon, myös muiden irtomateriaalien ja teoreettisesti kiinteiden aineiden osalta. Esimerkiksi, jos mitataan litroissa ei hiekkaa, vaan hiekkaa (sanotaan, että tarvitsemme sitä jostain syystä), samassa hiekkakuutiossa on samat 1000 litraa.

Usein on usein outoja selityksiä siitä, kuinka monta litraa maapallon kuutio on, mikä tarkoittaa, että kosteus, tiheys, koostumus tai muut fyysiset parametrit oletettavasti vaikuttavat tähän suhdelukuun. Tämä on oikeastaan ​​myytti. "Löysä" maaperän litran määrä kuutiometrissä m3 ja märkäpuristetun maaperän määrä on sama - 1000 litraa.

Maaperän, kivennäisaineiden tai epäpuhtauksien, lisäaineiden, kemiallinen koostumus ei millään tavalla vaikuta litrojen lukumäärään maapallolla. Vakiolämpötilassa, tiheydeltään, kosteudeltaan 1 kuutiometristä maata aina on 1000 litraa. Yhden kuution lukumäärän suhde pysyy vakiona. Ei ole väärää vertailla keskenään kaivetun, irronneen maan ja tiheän maaperän määrää luonnollisessa esiintymisessä tai erityisessä seoksessa, varsinkin veden lisäämisellä. Tämä on täysin eri suhde erilaisiin tiheysaineisiin, kuten maan.

Kuinka monta kuutiota KamAZ-kuorma-autossa?

KamAZ-kuorma-auto on erikoisvaruste, jota valmistaa yksi suurimmista venäläisistä kuorma-autonvalmistajista. Kama Automobile Plant on maailman 13. suurin raskaan kuorma-autonvalmistaja. Kuinka monta kuutiota KamAZ-kaatopaikassa? Mallista riippuen tähän rakennukseen voidaan sijoittaa hiekkaa, raunioita, maata, soraa, mustaa maata ja muita materiaaleja. Tämä on auto, joka on erittäin tehokas erikoisvarustus maataloudelle, apuvälineille ja rakennusyrityksille. Dumpperit kuormittavat 7 000 tonnista 25 500 kiloon. Erikoislaitteet on luokiteltu neljään ryhmään:

 • biaxial - 4x2;
 • kolmioakselinen - 6x4;
 • kolmivaiheinen neliveto - 6x6;
 • neliveto - 8x4.

Tieto siitä, kuinka paljon kori KamAZ-kippiauto auttaa sinua valitsemaan oikean mallin sekä ymmärtämään, kuinka paljon voit ladata kuljetusvälineisiin erikoislaitteisiin.

Kamazin mitat ja tilavuus eri malleissa

Tarkastellaan laitteiden teknisiä ominaisuuksia, mukaan lukien KamAZ-kuorma-auton määrä kuutioina.

 • Nostokapasiteetti 7 tonnia (7,2 tonnia, tien pinnalla, jonka aksiaalinen kuorma 130 kN - 11 000 kg).
 • KamAZ-kuorma-auton pituus on 6090 Kamaz 43255: lle (6650 KamAZ 53605: lle) mm,
 • KamAZ kippiauton leveys - 2500 mm,
 • KamAZ nostokorkeuden korkeus maasta - 2920 (2935) mm, pohja 3500 (3950) mm.

Runkoaseman tilavuus on 6 (6,5) m 3.

KamAZ 5511 -kuormauskuorman mitat on esitetty taulukossa:

KamAZ-kuorma-auton kapasiteetti m 3 mallissa 5511 - 6,6 m 3

Kolmeakseliset laitteet - 6 × 4, mukaan lukien: 65115, 6520-19, 6520-60, 6520-61 ja 689011.

Kapasiteetti - 10 - 20,9 m 3

Mitat vaihtelevat mallin mukaan:

 • KamAZ trukin kuoren pituus - 6690-9900 mm;
 • KamAZ kippiauton leveys - 2500 mm;
 • Kamazin kippiauton korkeus on 2955 - 3055 mm, pohja on 3190 + 1320.

Kolmiakselinen neliveto 6522, laite, jota käytetään, jos tieolosuhteet ovat äärimmäisen vaikeat. Sen kantavuus on 13 400 kg.

Mikä on KamAZ-kuorma-auton runko - 12 m 3

Nelivetoinen auto 65111 - laite, jolla on korkea ohjattavuus. Sen kantavuus on 14 000 kg. Joten, KamAZ tyhjennys kehon tilavuus pöytä, se sisältää myös tiedot mitat erityislaitteet.

Kuinka monta kuutiota KamAZ-kuorma-auton takaosassa 65111? - 8,2 m 3

Kuinka monta kuutiota hiekkaa KamAZissa?

Jotta voit laskea kuinka monta kuutiota hiekkaa KAMAZ-kuorma-autossa, sinun on tiedettävä laitteen kapasiteetti, laitoksen kapasiteetti sekä irtotavaran kosteuspitoisuus. Tämä tieto on välttämätöntä asiakkaille, jotta varmistetaan, että urakoitsijat toimittavat täyden hiekan määrän. On myös otettava huomioon hiekkapaperin tiheys, joka on 1,6 tonnia / m 3. Esimerkiksi jos hiekan paino on 9,6 tonnia, vain 6 kuutioa tuotteesta sopii kehoon. Kamaz-kuorma-auton tilavuus kuutioina sisältäen hiekan tulee olla 9,6 tonnia / 1,6 tonnia = m 3. Jos hiekan tiheys on paljon tiheämpi, esimerkiksi 1,8 tonnia / m 3, vain 5,% m 3 hiekkaa voi laittaa 10 tonnia kippiautoa kehoon. Hiekan tiheyden arvo näkyy asiakirjassa, joka on varmasti kuljettaja.

Muista harkita rakenteen kantokykyä, laitteen kapasiteetti on 6 m 3, 8 m 3, 10 m 3, 12 m 3, 20 m ja 25 m 3.

Esimerkkejä mallien laskelmista:

 • 6 m 3 hiekkaa, jonka tiheys on 1600 kg / m 3 (keskimäärin) painaa 1600 x 6 = 9600 kg tai 9,6 tonnia.
 • 8 m 3 hiekkaa, jonka tiheys on 1600 kg / m 3, painaa 1600 x 8 = 12800 kg tai 12,8 tonnia.
 • 10 m 3 - 1600 x 10 = 16000 kg tai 16 tonnia.
 • 12 m 3 - 1600 x 12 = 19200 kg tai 19,2 tonnia.
 • 20 m 3 hiekkaa - 1600 x 20 = 32 000 kg tai 32 tonnia.
 • 25 m 3 hiekkaa - 1600 x 25 = 40000 kg tai 40 tonnia.

Hiekan tiheys ei ole tarkka indeksi, koska se vaihtelee ja riippuu epäpuhtauksien läsnäolosta ja kosteuden asteesta.

Kuinka monta kuutioa rauniot sopii KamAZiin?

Kuinka monta kuutiota rauniota KamAZ-kuorma-autossa - erityisesti laskelmia.

 1. 15 tonnin hyötykuorma toimittaa:
  • Murskattu kivi, jonka tiheys on 1300 kg / m 3, on vain 10 m 3, mikä johtuu kehon koon rajoituksista: 15 tonnia / 1300 kg / m 3 = 11,5 m 3.
  • Murskattu graniitti 10 m 3, mikä johtuu kehon koon rajoituksista: 15 tonnia / 1470 kg / m 3 = 10,2 m 3.

Jos murskeella on suurempi irtotiheys, sen kosteus kasvaa, tämä johtaa siihen, että pienempi määrä materiaalia voidaan kuljettaa. Kuinka monta tonnia murskattua kiveä KamAZ-kuorma-autossa, jossa kosteus lisääntyy? 8-9 m 3.

 • Laite, jonka nostokapasiteetti on 7,7 tonnia ja lautan tilavuus 6 m 3, tuottaa:
  • Kalkkikiveä, jonka tiheys on 1300 kg / m 3, on noin 6 m 3: 7,7 tonnia / 1300 kg / m 3 = 5,9 m 3.
  • Graniittikiveä, jonka tiheys on 1470 kg / m 3, on noin 5 m 3: 7,7 tonnia / 1470 kg / m 3 = 5,2 m 3.
 • Auto, jonka kuormitettavuus on 25 tonnia ja alustan tilavuus 20 m 3, tuottaa:
  • Murskattu kivi, jonka tiheys on 1300 kg / m 3 noin 19 m 3: 25 tonnia / 1300 kg / m 3 = 19,2 m 3.
  • Murskattu kivi, jonka täyteys on 1470 kg / m 3 vain 17 m 3: 25 tonnia / 1470 kg / m 3 = 17 m 3.
 • Laskeminen siitä, kuinka paljon rakeita KamAZ-kippiautoissa tehdään, kun otetaan huomioon laitoksen kapasiteetti, laitteen kuorman kantavuus sekä raunioiden irtotiheys.

  • 6 m 3 x 1470 kg / m 3 = 8,82 tonnia, kuorma-auto, jonka rungon koko 6 m 3 tuottaa 7,7 tonnia.
  • 8 m 3 x 1470 kg / m 3 = 11,76 tonnia, vain 8 tai 10 m 3 ajoneuvoissa.
  • 10 m 3 x 1470 kg / m 3 = 14,7 tonnia, runko 10 m 3.
  • 12 m 3 x 1470 kg / m 3 = 17,6 tonnia, ruoan lypsäminen 12 m 3.

  Kuinka monta kuutiota maata KamAZ-kaatopaikalle?

  Laskeminen KamAZ-kuorma-auton kuorma-auton määrästä riippuu myös erityislaitteiden kuormauskapasiteetista, kapasiteetista ja mustan maaperän tilavuudesta. Laite sijoittaa rungonsa 7 - 8 m 3 maaperään tai mustaan ​​maahan. Huomaa: maaperän, maan ja mustan maaperän tiheys on sama. Kuinka monta kuutiota KamAZ-kaatopaikalle maahan, jos maa kaadetaan mäkeä kohti? Lisättiin vielä kaksi kuutiometriä.

  Polttopuun ja laajennetun saven kapasiteetti

  Dumpperin KamAZ-kuutiokapasiteetti mahdollistaa 6,5-7 kuutiometriä polttopuuta. Ne kuljetetaan useimmiten yksityisiin koteihin, joiden omistajat vaativat lokin lämmitykseen kylmällä säällä. 6,5 - 7 kuutiometriä polttopuuta, edellyttäen, että lokit leikataan. Jos ne ovat pyöreitä, ne vaativat enemmän tilaa, ja vain 5 kuutiometriä polttopuuta sopii KAMAZiin.

  Mitä tulee laajennettuun saviin, tämä materiaali tallennetaan kartioiksi.

  Karan tilavuus lasketaan seuraavan kaavan mukaisesti: n x R ^ 2 x H / 3, jossa n on vakaa arvo 3.1415, R on pengerteen säde, H on sen korkeus.

  On myös toinen tapa laskea: moninkertaista kehon pituus, pituus ja leveys.

  Jos kehon sivut ovat hieman kaltevia, kannattaa ottaa pois muutama kuutiot tuloksesta. Toisin sanoen, jotta voit laskea kuinka monta kuutiota laajennettua savea KamAZissa, sinun tarvitsee vain moninkertaistaa rakenteen mitat ja saat tuloksen.

  Suositukset valintaa varten

  Kun valitset oikean laitteen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin:

  1. Kuljettajan hytin mukavuus, ilmastointi, lämmitysjärjestelmä ja kätevä ohjauspaneeli.
  2. Auton tekniset indikaattorit. Tärkeää: niiden joukossa on kiinnitettävä huomiota voiman, kehon tilavuuden, kehon koon, kuormituksen, hallinnan ja käytön helppouteen, matkustamotyypin.
  3. Suunnittelun luotettavuus, helppo huolto ja käyttö. Sinun täytyy valita malli, joka ei riko kuuden kuukauden välein.
  4. On myös syytä ottaa huomioon, kuinka monta kuutiota mustaa maata KamAZ-kuorma-autossa, sekä hiekkaa, laajennettua savea, polttopuuta ja roskaa sijoitetaan laitteeseen. Tämä on välttämätöntä ennen kaikkea, että yksityishenkilöt ottavat huomioon materiaalien kuljettamisen sekä rakennusalan yrityksille, jotka lähettävät tilauksia.
  5. Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota lämmitetyn alustan, ergonomisen istuimen, pyörimissuuntien ja laitteen ohjattavuuden, peilin ja rungon lämmityksen, koneen vakauden.

  johtopäätös

  Jos aiot kuljettaa materiaaleja tai haluat tilata trukin raunioilla, laajennetulla savella, hiekalla, polttopuilla tai maapallolla, sinun täytyy tietää erityislaitteiden sopivan materiaalin oikea laskeminen.