Pylväsnauhan rakentamisen tekniikka omalla kädellä

Säätiö on koko rakennuksen perusta, jonka vahvuus ja ominaisuudet määräävät, kuinka kestävä se on. Rakennuksissa on useita erilaisia ​​perustuksia. Mutta rakennuttajat, jotka mieluummin ottavat kotitalouskysymykset, asettavat sarake-nauhan säätiön omilla käsillään. Nämä toimenpiteet ovat periaatteessa täysin valinnaisia ​​käytännössä.

Pieniä ja yksinkertaisia ​​rakennuksia, joita edustaa talot, jotka ovat puusta, runko-kilpiä tai kehysrakennuksia, tämä säätiön vaihtoehto on hyvä vaihtoehto. Rakennusten perusta on yksinkertainen ja yksinkertainen. Voit tehdä kaiken omasta ilman tarvikkeita ja älä pyydä apua ammattimaiseen rakennustyöryhmään.

Lisäksi tämä pohja sopii parhaiten kosteille ylikyllästetyille maille. Ja myös silloin, kun maa on turve, hiekka tai suolla. Toinen tällainen perusta selviytyy täydellisesti paikoissa, jotka ovat altistuneet pakkaselle, minkä seurauksena maaperän kohoaminen tapahtuu. Yksinkertainen nauhan säätiö tällaisissa olosuhteissa on todennäköisesti vaurioitunut tai se työntää sen pinnalle.

Viime vuosina pienessä rakennelmassa on korvattu kevyempi näkemys säätiöstä, josta on tullut varsin suosittu. Hänestä tuli sopiva vaihtoehto rakennusten rakentamiseen yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Tällainen säätiö koostuu tukipylväistä, jotka työntyvät maahan ja nauhan pohjaan, minkä vuoksi pilarien liitäntä tapahtuu.

Tämäntyyppisen säätiön asettaminen käyttämällä vain vahvuuksiasi on melko vaikea prosessi. Olisi parempi ottaa useita ihmisiä auttamaan, mahdollisesti sukulaisten keskuudessa ja tilata valmiita betonia. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä suunnittelusta kestävyyttä ja luotettavuutta.

Pilarin materiaali

Jos päätät tehdä nauha-sarakkeen säätiön omalla kielelläsi, sinun täytyy ensin miettiä pylväiden materiaalien materiaalia. Ne voivat olla:

 • tiili;
 • puu;
 • betoni;
 • Putket metallista ja asbestisementistä.

Tiedot kustakin materiaalista:

 1. Tukit on valmistettu puusta. Tällä hetkellä niitä ei käytännössä ole asennettu heikkouden vuoksi. Mutta terassien tai pienten talojen helppoa rakentamista varten tämä puupylväiden versio voidaan pitää melko edullisena ja kohtuuhintaisena. Sopiva läpimitta näille tukeille on 0,15 - 0,2 m. Ennen sukeltamista maaperään niitä on käsiteltävä erityisillä kyllästysaineilla mahdollisen mädäntymisen tai polttamisen välttämiseksi. Bitumista valmistettu mastisi voi tulla heille vesieristeellä.

Puupalkki säätiölle

tekniikka

 • Luo pohja pylväistä.
 • Luo nauha-pohjaiset matalat syvennykset.

Tukipylväiden asennus

Tämäntyyppisen pohjan mahdollinen syvyys lasketaan maaperän rakenteesta, tasosta, jolla se jäätyy maaperän läpi ja syvyydestä, jossa pohjavesi virtaa.

Perusta syvyys on kaksi tyyppiä:

 • Matala syvyys. Tässä suoritusmuodossa se vajoaa maahan 0,4 m;
 • Upotettava. Tässä suoritusmuodossa se upotetaan 0,1-0,5 m syvyyden alapuolella, kun maa jäätyy.

Tukien välinen rajaetäisyys on 1-2,5 metriä. On mahdotonta tehdä aukkoja, jotka ovat suurempia kuin 3 m, koska koko rakenne epäilee luotettavuutta.

Pilarien rakentamisen ja asennuksen tekniikka koostuu useista eri vaiheista:

 1. Valmisteluvaihe. Ensin sinun täytyy poistaa maa, poistaa kaikki epäsäännöllisyydet. Jos maaperässä on paljon savea, sinun on poistettava se ja peitettävä kerros hiekalla. Sitten on välttämätöntä tehdä välilehti sarakepohjasta.
 2. Sivuston merkitseminen. Tarvitset erikoislankaa rakentamiseen. Se on vedettävä kahteen suoraan linjaan, jotka ovat yhdensuuntaisia. Kulma, jossa langat leikkaavat, on oltava suora, joten älä unohda hallita tätä hetkeä. Kun tarroja on tarpeen asettaa seinien leikkauspisteisiin, joissa suuri kuorma laskee.
 3. Kaivamme kaivoja. Niiden syvyyden tulisi olla noin 40 cm. Sinun täytyy kaivaa, jos nauhan pohjan asennus tapahtuu. Ovenkaulusmitat laajenevat 7-10 cm: n etäisyydellä niin, että rakennustyömaalla oli paikka.
 4. Leikkaa reiät. Tämä voidaan tehdä myös itsenäisesti. Poran halkaisija 150-400 mm otetaan. Poraus on suoritettava, jos navat on suunniteltu.
 5. Ensin sinun on täytettävä 10 cm: n reiän hiekkapohja ja asennettava pylväs.
 6. Pilarien asennus. Tätä prosessia varten sinun on käytettävä betonia, huolehdittava vesitiivistykseen etukäteen. Katemateriaali on kierrettävä kahteen kerrokseen ja muodostaa putken. Muista käyttää sopivaa halkaisijaa. Risteyksissä kävelee Scotch. Aseta sitten tuloksena oleva putki loppuun maahan.

Jos pylväitä ylitetään 1 metrin syvyydellä, on tarpeen valmistaa erityisiä puuprofiileja. Tämä tehdään, jotta vältetään maaperän leviäminen. Siinä tapauksessa, että syvyys ei ylitä tätä arvoa, rekvisiittaa ei tarvita.

edut

Tämän pohjan tärkein etu on tärinää vastaan. Koko rakenteessa on sivuosat, jotka on tiukasti kiinnitetty nauhaelementtiin. Tämä luo "tärinäeristysjärjestelmän". Tämän järjestelmän arvo on se, että se vähentää lähellä olevan rautatien ja autojen tärinävaikutusta.

Tällainen alhainen monimutkaisuus, joka luonnollisesti tarkoittaa positiivisia puolia. Kaikki rakennustyön valmisteluun ja rakennuksen kaatamiseen betonilla voidaan tehdä myös muita kuin ammattilaisia. Nauhaosa on sijoitettu maanpinnan yläpuolelle, mikä vähentää merkittävästi käytetyn betonin määrää. Taloudellisia säästöjä on huomattavasti.

Puutalo nauha-pohjalla

Lisäksi järjestelmässä on vähäinen lämpöhäviö. Tämä johtuu siitä, että pääosa rakennuksesta ei tule kosketuksiin jäädytetyn maaperän kanssa, minkä seurauksena lämpöhäviö pienenee noin kaksi kertaa.

Kevyt nauhatarra

Kevyen version luominen on helppoa ja nopeaa. Ne, jotka haluavat tehdä kaiken itsenäisesti, selviytyvät siitä ilman vaikeuksia.

 1. Ensin sinun täytyy sitoa ja hitsata runko lanka ja lujittavat sauvat. Kiinnittämällä se betonipilareista ulkoneviin tankoihin.
 2. Seuraava askel on muottien asennus. Levyjen leveys on 10-15 cm ja paksuus 4 cm. Periaatteessa voidaan käyttää muita materiaaleja. Esimerkiksi vaneri tai metallilevyt.
 3. Kun muotti on valmistettu, sen sisällä on oltava vedeneristyskerros. Koska se on täydellinen kalvo, joka on valmistettu polyetyleenistä tai voit käyttää moderneja materiaaleja. Mikä on hyvä elokuva? Se, että se estää betonin virtaa muotin halkeamien kautta.
 4. Asenna muotti ja täytä se. Koska tilavuus on suuri, on parempi tilata erityinen sekoituskone betonin kaatamiseksi.
 5. Betonin lujuus näkyy 20-28 päivässä. Kun olet vakuuttunut säätiön voimasta, voit poistaa muottipesän, mutta unohda tehdä vedenpitävyyttä. Jäljellä olevat juoksuhautukset on täytettävä maaperällä.

Monet rakennusalan asiantuntijat puhuvat tällaisia ​​säätiöitä vastaan. Heidän mielestään rakentaminen on todella vahvaa ja luotettavaa, jos se on joko pylväs tai nauha.

Tästä huolimatta tämä vaihtoehto on usein ammattilaisten käytössä. Jopa tavalliset kotikaupungit voivat luoda sauvan muotoisen perustan omilla käsillään. Sen tärkein ero on luotettavuus ja kohtuulliset kustannukset.

Talon rakentaminen

Säätiö on koko talon tuki, koko rakennuksen kestävyys riippuu sen rakentamisesta ja lujuudesta. Maan talojen perustan valintaa varten maanmiehistämme jälleenvakuuttavat ja luovuttavat nauhan perustan. Tämä näkyy helposti puutarhassa. Tällaiset toimenpiteet ovat kuitenkin täysin valinnaisia. Kevyisiin rakennuksiin, kuten puisiin, runkorakenteisiin, runkopaneeliin, saraketyypin perustana on sopivampi. Lisäksi sen käyttötarkoituksia ovat ylikylläiset maaperät, hiekkaperäiset maaperät, turpeet, myrkylliset, ja sellaiset, joissa pakkasenkestävät voimat voivat työntää tai vahingoittaa nauhan perustan. On mahdollista järjestää kolonnin säätiö omilla kädellänne erittäin lyhyessä ajassa ilman, että hän houkuttelee raskaita laitteita ja työntekijöiden joukkoa.

Sarake säätiö

Pylväsperusta koostuu pylväät - tunkit, jotka haudataan maahan ja ulkonevat ulkopuolelle. Pilarien ylimmän tason on oltava sama. Pylväiden päälle on asennettu grilli, joka tukee tukia ja jakaa kuorman tasaisesti. Pylväät sijaitsevat väistämättä rakennuksen jokaisessa kulmassa, sekä seinien leikkauspisteessä ja paikoissa, joissa suurin kuorma vaikuttaa.

Puusta, tiilestä, betonista, betonilohkosta, asbestisementistä tai metalliputkista sekä roskakivestä voi toimia pilarien materiaalina.

Puupylväitä käytetään nykyään erittäin harvoin, koska ne ovat lyhytaikaisia. Mutta kevyiden puurakennusten tai terassien alla on täysin hyväksyttävää varustaa puupylväiden pylväsperusta. Tällaisten pylväiden halkaisijan tulee olla 0,15 - 0,2 m. Ennen kaivamista, niitä on käsiteltävä erityisillä valmisteilla ja kyllästyksillä, jotka estävät mätänemisen ja estävät polttamisen. Vedeneristysmateriaalina voidaan käyttää bitumimastista.

Uunissa uunilevyä uunilevyä käytetään matala tai ei haudattu sarakepohja. Pilarin leveyden on oltava vähintään 0,38 m.

Betonirakenteiset pylväät ovat yleisimpiä ja luotettavampia vaihtoehtoja sarakepohjaan. Ne voivat olla sekä monoliittisia että valmiita betonilohkoja. Pilarien leveyden tulee olla 0,4 m.

Asbestisementtiä tai metalliputkia käytetään pilarien asentamiseen pysyviksi muottirakenteiksi, koska niihin on asennettu liitososat ja betonia kaadetaan.

Pylväsperustan syvyys lasketaan maaperän rakenteen, pohjaveden määrän ja maaperän jäädyttämisen mukaan. Pohja on syvempi 0,4 m maanpinnassa pidetään matala. Upotettu - upotettu 0,15-0,5 m alle jäätymisaste.

Hyvin usein pylväsperusta on järjestetty alueelle, jossa maaperä jäätyy 1,5 - 2 metrin syvyyteen, koska liuskajohdon rakentaminen tässä tapauksessa on yksinkertaisesti kannattamatonta. Pilarin alempaa tasoa syvennetään 15 - 25 cm maanpinnan alapuolella.

Pilarien välinen etäisyys voi olla 1 - 2,5 m, mutta välimatkaa ei suositella yli 3 m.

Grillausta varten voit käyttää kestävää puuta. Jos rakenne on puinen, se toimii asuntorahastona. Mutta yhä suosittu on saada monoliittinen betonikiinnitys, joka kaadetaan puiseen muottiin.

Rostverkin pylväsperusta voi olla korkea (yli 35 - 75 cm maanpinnan yläpuolella) ja matala (maan alla).

Pylväsperiaatteiden erittäin tärkeä piirre on se, että kellarista taloon ei ole mahdollista varustaa. Joskus pilarien välisen tilan sulkemiseksi muodostuu tiilestä tai kivestä muodostuvaa porrasta, mutta se ei ole sidoksissa säätiön pylväisiin, joten liikkeiden tapauksessa se ei riko sen koskemattomuutta. On erittäin tärkeää varustaa tuuletusaukko harjoituskammiossa tuuletettaessa lattiatilaa. Älä kuitenkaan aina tee pyyhkimistä. Usein tulvilla alueilla pylväsperiaatteet on pystytetty korkealle korkeudelle maanpinnan yläpuolelle, joka voi olla 1-2 m. Tässä tapauksessa talo pysyy täysin "riippuvalla" pylväissä ilmassa.

Pylväsperusta: piirustus, laskenta ja kaavio

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamiseen liittyvän työn, on välttämätöntä varata hankkeen dokumentaatio. On parempi luottaa tämän dokumentaation luominen taloon erityisille arkkitehtonisille yrityksille.

Sarakkeen säätiön ulkoasu näyttää tältä:

Ensimmäinen vaihe on laskea pylväsperusta määrittää pylväiden lukumäärä, niiden materiaali, syvyys, sijainti, leveys ja paljon muuta. Laskelmat edellyttävät maaperän ominaisuuksia, pohjaveden pinnan tasoa, pakkasen voimakkuutta, maaperän jäädyttämistä, rakenteen materiaalia, korkeutta ja lattiamäärää, lattiatyyppejä, kateaineita, kuormitusta kunkin rakenteen avaintekijän kohdalla ja paljon muuta. Riippumattomissa laskutoimituksissa verkossa on sopivia online-laskimia sarakkeiden laskemiseksi.

Kaikki pylväsperustaan ​​saadut koot on merkitty projektin dokumentaatioon, jossa on kaikki ominaisuudet, materiaali ja paljon muuta.

Oman käden tekeminen kolonnin ja nauhan kanssa

Viime aikoina on tullut suosittu ns. Kevennetty säätiö nykyaikaisille yksi- ja kaksikerroksisille mökeille, jotka edustavat pilareita, jotka haudattiin maaperän jäädytysasteen alapuolelle, ja näiden pilareiden yhdistämätön hautausmaali. Sellaista säätiötä ei ole helppoa tehdä omalla tavalla, on parempi soittaa ystäville auttamaan ja tilata valmiin betonin sekoittimen rakentamaan ääntä.

maavalli

Ennen kuin teet sarakkeen säätiön, sinun on valmisteltava sivusto rakentamiseen. Tee näin poista ylimääräinen maaperä ja poista sääntöjenvastaisuudet. Jos ylempi maa on savi, sinun on poistettava suurin osa siitä ja peitettävä se hiekalla.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto. Rakennelangan avulla merkitsemme paikan liitteenä olevan piirustuksen mukaan. Kietämme langan kahdella linjalla, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa nähden, ja etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan nauhan perustuksen paksuus. Hallitsemme kierteiden leikkauskulmaa ja tulevan rakenteen kulmia, niiden tulee olla 90 °. Merkitään seinien leikkauspiste ja risteys sekä rakennuksen kulmat, suurin kuorma.

Koko merkittyyn alueeseen vie maaperä 30 - 40 cm: n päähän, jossa on liuskajohto. Teemme leveydeltään 7 - 10 cm enemmän, joten on olemassa paikka muottiin.

Pylväspohjan piirtämisen mukaan manuaalisen porauksen avulla tehdään kaivoja, joissa on sarakkeita. Käsikiristimen halkaisija on 150 mm, 200, 250, 400 mm. Jos pylväiden syvyys ei ylitä 1 m, seinien kiinnitys ei ole tarpeen irtoamista vastaan. Jos syvyys on suurempi, sinun on muodostettava levyt, jotta maa ei murene.

Kuopien pohjasta nukahtaa hiekkaa, kerros 10 cm.

Viime kerralla tarkistamme kaivojen sijainnin akseleiden ja tulevan säätiön tasaisuuden perusteella.

Pilarien sovittaminen

Pylväiden järjestelyissä käytämme betonia, mutta sen vedeneristyslaitteistoa varten teemme pienen tempun.

Kahdesta kerroksesta kiertyvästä kateaineesta muodostamme tarvittavan halkaisijan putken. Liimataan liitokset teipillä ja liimataan putki ympärysmittaan. Aseta malli kaivoon, kunnes se pysähtyy maahan.

Vahvistustangosta 10-14 mm halkaisijaltaan ja 6 mm: n langasta neulomme ja hitsataan vahvikekehys. Aseta se kaivoon. Pylväiden yläosan tulee työntyä vähintään 15 - 25 cm: n korkeudelta.

Alamme täyttämään pilareita betonilla. Tee näin ensin kaivoon 20-25 cm ja nosta putki katemateriaalista niin, että betonin pohja leviää ja muodostaa pohjan. Sitten täytämme kuopan loppuun betonilla, muodostaen pylvään. Sähköisen upotusvärähtelyn avulla voimme ravistaa betonia niin, ettei siinä ole ilmakuplia ja tyhjiöitä.

Vaikka pylväiden betoni kuivuu, ottakaamme liuskan perustan.

Kevyiden nauhojen perustusten rakentaminen

Vahvistuspalkista ja langasta hitsataan ja neulotaan kehys nauhalevyn vahvistamiseksi. Muista kiinnittää se ja kiinnitä se pylväistä ulkoneviin tankoihin.

Tangot sijoitetaan kellarikaistaleen viereen ja lanka vahvistetaan poikittaissuunnassa muodostaen vaakasuorat kulmat.

Asennamme liuskan perustukset. Tätä varten käytämme 10 - 15 cm leveitä levyjä, 4 cm paksuja levyjä. Levyjen sijaan voit ottaa lastulevyä, vaneria tai rautalevyjä. Kun muotti kaatuu, asetamme vedenpitävään materiaaliin. Parasta on käyttää nykyaikaisia ​​kalvoja tai muovikääreitä, joita tarvitaan myös betonin kaatamisen estämiseksi muottipesistä aukkojen kautta.

Täytä teipin pohja betonilla. Yksinkertaisuuden vuoksi on parempi tilata sekoituslaite tällaisen suuren tilan kaatamiseksi. Ravistelemme myös betonia vibraattorin kanssa. Kun betoni saavuttaa lujuutensa, 20 - 28 päivän kuluttua muotti voidaan irrottaa ja perustaa kaikki tarvittava vedenpitävyys. Sitten jäljellä olevat kaivannot täytetään maaperällä.

Yksityiskohtaisemmin siitä, miten tällainen nauhakolonnin säätiö tehdään, video:

Se on tärkeää! Monet asiantuntijat puhuvat äärimmäisen negatiivisesti suhteessa sarake-nauhan säätiöihin ja vaativat, että säätiön on oltava joko pylväs tai nauhapohjainen. Tällöin se täyttää tehtävänsä täysin eikä häiritse maan liikkeet. Tästä huolimatta monet rakennusyritykset jatkavat varustamon rakentamista. Valitse siis itsesi.

Perus on pylväsinen tee-se-itse

Vertailun vuoksi harkitse mahdollisuutta järjestää puhtaasti pylväspohjainen säätö, jossa on suuri grilli. Sen rakenne sopii kevyisiin rakennuksiin hiekkasilla.

maavalli

Teemme tontti sivustosta, kuten ensimmäisessä versiossa. Sen jälkeen poistamme hedelmällisen maaperän sivulta 15 - 25 cm: n etäisyydeltä. Seinien kulmissa ja risteyksissä porat 0,6 m syvyyteen. Ja on parasta kaivaa tulevien pilarien sivustolla kaivoja käsin, neliömäinen muoto.

Pylväiden alla olevan kuopan pohjalle kostetaan betoni 10 - 15 cm kerroksella, joka palvelee meitä tyynyinä. Kun betoni on kuiva, voit jatkaa tukipylväiden muodostumista.

Kolonnin säätiön rakentaminen

Virkojen kohdalla käytämme tiiliseuraa, huolellisesti uunissa uunissa. Laatoimme muuraus tukipylvään leveys 38 cm ja korkeus 35 - 45 cm maanpinnan yläpuolella. Tiilet voidaan sijoittaa suljettuun silmukkaan, jolloin vapaa tila jää sisään. Tyhjän tilan sisälle muodostuu vahvike häkki, johon on kytketty vähintään 1 - 3 tankoa. Sitten kaada betonia.

Tarkistamme, että pylväät ovat samalla tasolla. Kun betoni on kuiva, pylväät voivat olla vesitiiviitä.

Täytämme kaivannot maalla. Yläpylväät varustavat grillata. Se voidaan tehdä puisilla razbalki. Palkkien reunojen täytyy välttämättä olla tukipylväät, ja ne on yhdistettävä lukituspiikki-ura-liitoksella.

Rostverk voidaan tehdä betonista. Sitten on tarpeen kiinnittää puulevyjen puutavaraa siihen, hitsata rungon sisällä vahvikkeesta ja täyttää kaikki betonilla.

Pylväskannan tekniikka mahdollistaa pylväiden tuottamisen asbestisementtiputkista. Ne lasketaan kaivoon, minkä jälkeen betoni kaadetaan sisään. Nosta putki niin, että betoni leviää ja kaataa betonia vielä yli 10-15 cm putken yläosaan. Kun talon kiinnitykset liitetään perustukseen, ne on kiinnitettävä putkiin ankkuroiden ja kulmaliitosten avulla.

Pylväspohjan rakentaminen voi merkittävästi säästää materiaaleja ja työntekijöiden ryhmää, koska kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti muutamassa päivässä. Tällainen säätiö voidaan rakentaa turvallisesti puutaloille, kylpylöille, teknisille rakennuksille, terasseille, verannalle, huvipuistolle, autotallille ja muille rakenteille, joiden paino ei riitä lataamaan nauhan perustusta. Muuten, jos rakensit pylväspohjan syksyllä, ei ole toivottavaa, että se jätetään talvella kuormittamatta. Siksi ne asentavat yläpuolelta betonilaattoja tai yrittävät rakentaa koko rakennuksen ennen pakkasen alkamista. Muutoin talvella pakkasen voimat voivat työntää pylväitä maasta, eikä niiden järjestely ole enää tasainen. On helpompi kaivaa ne ja tehdä uusi säätiö kuin korjata seuraukset.

Mikä säätiö voi valita kevyestä rakenteesta?

Kevytrakenteiset rakennukset ovat rungosta, puusta, tukkeista ja muista samankaltaisista materiaaleista valmistettuja rakennuksia. Säätiön valinta - tämä on ensimmäinen tehtävä, jonka on ratkaistava sivuston omistaja, joka on päättänyt rakentaa kevytrakenne.

Säätiön rakentamiskustannukset ovat noin 20% kokonaismäärästä.

Säätiön kustannukset voivat saavuttaa jopa kolmanneksen kaikkien rakennustöiden kustannuksista.

Tämän vuoksi perusmallin valintaa on lähestyttävä hyvin vakavasti. Harkitse, millaisia ​​säätiöitä olemassa ja soveltuvat kevyisiin rakennuksiin.

Koko rakennuksen painovoiman siirtäminen maan päällä muodostaa perustan. Se ei salli rakenteen muodonmuutosta ja siirtymistä paikallisten ilmasto-olosuhteiden, maaperän laadullisten ominaisuuksien ja muiden tekijöiden vaikutuksesta. On olemassa useita päätyyppisiä säätiöitä, jotka eroavat kirjanmerkkien rakentamisessa ja tekniikassa.

Nauhan perustustyyppi

Scheme matala-pohja.

Huolimatta levykkeestä, materiaalikulutuksesta ja työvoimavärisyydestä huolimatta, liuskan säätöjen teknologia ei ole vaikea. Sitä käytetään usein yksittäisissä rakenteissa. Tämäntyyppinen säätö ulkoisesti on teräsbetoninauhaa, joka sijaitsee koko rakennuksen ympärysmitta. Siksi nimi - nauha. Nauha on sijoitettu kaikkien seinien sisään rakennuksen ulkopuolelle ja sisäpuolelle säilyttäen samalla poikkileikkauksen koon (poikittaiset) pohjan kehän ympärillä. Kaistaleet ovat sopivia koteihin, joissa on tiukat katot ja seinät, jotka ovat tiilestä, betonista ja kiveistä. Talot, joissa he aikovat rakentaa kellarin tai autotallin, sopivat tällaiseen säätiöön.

Se asetetaan 20 cm: n syvyyteen jäätymisrajan alapuolelle, mutta enintään 50-70 cm maan pintakerroksesta. Nauhan pohjan paksuus riippuu seinämien paksuudesta, käytetystä materiaalista ja oletetusta kuormitusvoimasta rakennuksesta.

Kevyille rakenteille sopivampi on pienikokoisten puurakenteiden ja kivirakenteiden useimmin käytettävä liuska-pohjainen syväpohjainen versio. On suositeltavaa käyttää sitä heikosti luffing maaperässä.

Pilarin perustustyyppi

Esimerkkejä pylväsperustaista.

Pilarien rakentaminen mahdollistaa pylväsperustan asentamisen. Ne asetetaan kaikkiin kohtiin, joissa rakennuksen rakenneosista on suurempi kuorma: kulmissa, seinien ja muiden paikkojen risteyksessä. Tämäntyyppinen säätiö sopii ihanteellisesti kevytrakennuksiin ja runko- ja puutyyppisiin rakennuksiin ottaen huomioon sen kustannustehokkuuden ja luotettavuuden. Sen rakenne ei vaadi lisätyötä laitteen vedenpitävyyteen. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen ei tarjoa kellarin tai kellarin rakentamista. Sitä käytetään maaperässä, joka on vähän altis kallistumiselle ja liikkumiselle.

Miten sarakkeen säätiö toimii?

Koko pilarijärjestelmä on pylväslaite. Ne asennetaan 1,5 - 2 m: n etäisyydelle. Sarakkeet on tehty betonista, betonista, tiilestä tai kivimuurista. Yksittäisten pilarien välinen vapaa tila on täynnä murskattua kiveä tai karkeaa hiekkaa ja täynnä paksua betonikerroksen kerrosta. Lattian alla olevan tilan lämpöä varten varustaa ura - seinä, joka yhdistää pylväät toisiinsa yhteen yhteiseen rakenteeseen. Sen rakentamiseen käytetään räjäytystekniikkaa (10-20 cm paksua), betonia tai tiiliä. Kun heiluttavat maata pod zabirku tehdä hiekka pad 15-20 cm.

Pile-pohjatyyppi

Ruutupiipien perustusten malli.

Rakentaessasi taloa epävakaalle maaperälle, paalusäätiö on välttämätön. Suurikokoisessa rakennuksessa tämä on ihanteellinen tekniikka perustuksen asettamiseen. Laitteen periaate perustuu paalujen - pylväiden rakenteen ominaispiirteisiin, joiden pohjassa on terävät päät.

Pilejä ajetaan tai ruuvatetaan maahan pienillä laitteilla. Tämäntyyppisten pohjien pilejä vasten maaperän kovempia kerroksia liikkuvat ja heikot. Koko rakenteen kuorma siirtyy näille kiinteille maaperän kerroksille. Yksittäinen kasa pystyy vastaanottamaan 2-5 tonnia kuormia. Pilarin yläosat liitetään palkkeihin muodostaen jäykän yhtenäisen rakenteen. Käytännöllisesti katsoen vähän poikkeaa paalujen pylväsrakenteen rakentamisesta. Ero on vain kantokyvyssä ja koossa. Jos verrataan paaluja ja pylväitä, kasa muistuttaa suurta pylvästä. Palliseos on perusteltu siinä tapauksessa, että maakerroksen maaperä ei pysty selviytymään raskasta kuormitusta tai huomattavan pohjaveden pinnalla. Yksityisessä rakentamisessa tällaista säätiön rakentamisen tekniikkaa käytetään harvoin.

Matala-pohjainen tyyppi

Kevyille puutaloille matala säätiö on melko hyvä. Harvoin sitä käytetään kivitalojen rakentamiseen, mutta pieni koko - 6x6 m. Useammin kuin toisissa yksittäisissä rakennuksissa, käytetään pienen pohjan nauhatyyppiä.

Se, mikä on tärkeää muistaa, kun perustetaan matala perustus, on, että säätiö on todella luotettava ja kestävä:

Laitteen rakenne matala nauha-pohja.

 1. On mahdotonta jättää matala-haudattu säätiö talvella kuormittamatta. Jos tätä ei voida välttää, lämpöä eristävä pinnoite on järjestetty sen ympärille jonkin aikaa. Näihin tarkoituksiin on mahdollista käyttää laajennettua savea, sahanpurua, kuonaa ja muuta materiaalia, joka suojaa maata jäädytykseltä.
 2. Pohjustuksen lateraalisten sivujen vedeneristys on tehty pienissä kerroksissa koko pinnalle kahdessa kerroksessa: ensimmäinen tehdään ohuemmaksi ja toinen on paksumpi.
 3. On mahdotonta asettaa matala pohja jäädytetylle pohjalle. Tämä on sallittua vain siinä tapauksessa, että pohjavesi on erittäin syvä ja sulatettu maaperä, ja se on välttämätöntä täyttöä kaikkien sinusien epämuodostumalla.
 4. Matala perustus merkitsee kaivamisen kaivosta telekommunikointiin.
 5. Pieniä perustuksia pystytettäessä voidaan varustaa pienet kellarit.

Pohjalevyn tyyppi

Laattojen pohjalla on monoliittinen teräsbetonilaatta. Se sijaitsee koko kellarialueella. Tämä tyyppi on melko kallis maanrakennustöiden ja materiaalien merkittävien kustannusten takia. Sitä käytetään parhaiten pienten talojen rakentamisessa, joissa liesi voi toimia lattian perustana.

Laattojen perusta.

Tämä tyyppi sopii hyvin pienille taloille, joissa ei ole kellarissa.

Pohjakerroksen rakenne on luotettava, se on mahdollista rakentaa mille tahansa maaperälle ja pohjaveden eri syvyyksille. Tämä vaihtoehto sopii myös silloin, kun rakennustyö suoritetaan epätasaisilla ja erittäin puristettavissa olevilla mailla sekä kallistus- ja hiekkalaatoilla. Monoliittisen laatan ansiosta - melko kiinteä rakenne, tällainen säätö ei ole riippuvainen maaperän siirtymisestä. Monoliittinen laatta - täydellinen paikka tiilen, puun tai kehyksen rakentamiseen yhdelle tai kahdelle kerrokselle.

Suhteellisen suuria kustannuksia on tehtävä laattapohjalla. Se maksaa kalliimpaa kuin pylväs-, mutta huomattavasti halvempi kuin teippityyppi. Hänen laitteensa tarjoaa vakavaa kaivausta, joten levy-monoliitin hinta on melko korkea. Tähän meidän on lisättävä betonin ja vahvistamisen lisääntynyt kulutus.

Floating foundation type

Kelluva säätiön rakenne on yksinkertainen, mutta se luotettavasti suojaa koko rakennetta tuhoamiselta ja muodonmuutokselta. Tällaista perustusta käytetään alueilla, joilla pohjavesi ei ole korkea, voimakkaasti sulatetuilla, heikosti kantavilla ja irtotavaroilla.

Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä.

He alkavat rakentaa kelluva tyyppi kaivaamalla kaivantoa, joka on 50 cm leveä, 70 cm syvyyteen. Sitten ensimmäinen rivi murskattua betonia on asetettu koko alueen kaivannon. Vahvistusnauha asetetaan päälle 35-40 cm leveän ruudukon muodossa tai lujitustangojen kaistaleella (3-4 kpl). Liitokset kiinnitetään hitsaamalla tai sidottuna metallilangalla. Sitten jälleen asetetaan butobetonin kerros. Lisää sitten pohja. Kun kaikki työ on suoritettu, sinun on annettava aikaa kelluva säätiö seistä 5-7 päivää raaka-muodossa ja pari päivää kuivana.

Sellaisten rakenteiden osalta, jotka ovat huomattavasti kevyempiä, kelluva alustyyppi on hieman erilainen. Kaivo on kaivettu 60 cm, peitetty 10 cm hiekalla, 50 cm hiekkakerros. Kaikki kerrokset ovat hyvin kyllästettyjä vedellä saostukseen ja täytetty uudelleen vaaditulle tasolle. Pohjakerroksessa betonilaatat kaadetaan sarakkeisiin. Tee sitten sarakkeiden asettaminen 1,5-2 tiiliin. Voidaan käyttää myös pieniä betonilohkoja, jotka on peitetty aluksella levyllä ja 40 mm: n kattopyykkeillä, jotka välttämättä liimaavat mätää. Jos pohjan alapuolella on vettä, se on sen alla kaikkialla. Tässä tapauksessa säätiö liikkuu tasaisesti.

Ruuvi-tyyppinen säätö

Alhaisen nousun yksittäisissä rakenteissa ruuvipallojen perustukset ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Varsinkin jos talo rakennetaan talvimaahan tai alueille, joilla on korkea pohjavesi.

Alueilla, joilla ei-vakio ja vaikea maasto-ruuvin paalut ovat erinomainen vaihtoehto.

Ruuvitakkotekniikka

Ruuvipuristin on teräsputki, johon on hitsattu tietty rakenne. Tällaisia ​​ruuveja sisältäviä putkia ruuvataan maahan vähintään 1,5 metrin syvyyteen asti. Myös ylemmän kerroksen kallistuvat ja tukevat maaperät eivät ole esteenä. Pile kiertyy, kunnes se lepää vakaammalle kerrokselle. Tämän jälkeen kaikki paalut leikataan projektin mukaan vaaditulla tasolla. Pallot ovat betonoituja leikkaukseen, antenniosa peitetään korroosionestoaineella.

Pallosäätiön malli.

Ruuveilla on runsaampi kantavuus. Tämä johtuu siitä, että kiertymisen aikana käämien välissä oleva maali tiivistyy paalun terästä johtuen eikä löysty.

Säätiön ruuvityypin edut ovat hyötysuhteeltaan ja luotettavuudeltaan: ruuvipallot voivat hyvään kilpailuun hyvien maaperän perinteisten perustusten kanssa. Vaikeissa helpotuksissa niiden edut ovat yksinkertaisesti ilmeisiä:

 1. Ruuvipallojen asennus ei mahdollista maanrakennusta, mikä mahdollistaa paljon rahaa. Säätiön rakentamiselle ei tarvitse tasoittaa aluetta ja käyttää raskaita rakennusmateriaaleja.
 2. On mahdollista asentaa rakenteita ruuvipalloille liikkuvilla ja tulvilla mailla, rinteillä ja lähellä korkeita puita.
 3. Ei ole vaikeaa kiinnittää muita rakenteita taloon ruuvipinoihin tulevaisuudessa.
 4. Pylväsruuvilla on lyhyt rakenneaika. Kevyemmille rakennuksille (puu tai runko) säätiö on järjestetty muutamassa päivässä. Voit rakentaa tämän tekniikan milloin tahansa vuoden aikana.

Kuten edellä on todettu, on olemassa melko vähän tekniikoita säätiön järjestämiseksi yksittäisissä rakenteissa. Mutta kevyiden rakennusten kohdalla ei ole mitään tyyppiä. Jos kevyen talon alle rakennetaan raskas ja vankka perustus, se tulee tarpeettoman kalliiksi ja raskaaksi koko rakennusprosessille.

Siksi kehyksen, sauvan muotoisten, puisten ja ei-raskaiden tiilitalojen osalta on välttämätöntä valita menetelmä talon perustusten järjestämiseksi pylväs-, nauha-matala- tai paaluheliksi.

Tee-se-itse-sarake-nauha-säätiö: materiaalin valinta, pilarien asennus, kevyen teippipohjan järjestely

Säätiö on koko talon rakentamisen perusta, koska juuri sen lujuus ja muotoilu ovat ominaisuuksia, jotka määräävät rakennuksen kestävyyden. Kun otetaan huomioon maanrakennusten säätiövaihtoehdot, kotimestarit usein päättävät pelata sitä turvallisesti ja luoda voimakkaan nauhan perustan. Tällaiset toimenpiteet ovat kuitenkin käytännössä täysin valinnaisia.

Kevyille rakennuksille, joita edustavat puiset, runko-kilven ja kehysrakennukset, erinomainen ratkaisu olisi sarake-nauhan perusta. On aivan yksinkertaista varustaa tällainen perusta rakentamalla omiin käsiisi ilman raskaita laitteita ja houkuttelematta ammattirakentajia työskentelemään.

Oikein ja väärin tehty pylväsnaippa.

Lisäksi tämä pohja soveltuu täydellisesti ylikyllästettyyn kosteuteen, turpeen, hiekka- ja kosteikkoon sekä paikkoihin, jotka ovat alttiita maaperän pakkaselle. Tavalliset nauhalevyt voivat vaurioitua tai työntää ulos maasta vastaavissa olosuhteissa.

Tietoa sarake-kellari-säätiöstä

mainos

Viime vuosina kevyt säätiö on tullut erittäin suosittu, mikä on erinomainen vaihtoehto yhden ja kahden kerroksen rakennuksille. Se koostuu maahan upotetuista pilareista ja ei-haudatusta nauhakannasta, jonka läpi pylväät ovat yhteydessä.

Vihje!
Tämä säätiö on melko vaikea antaa itsenäisesti, joten on toivottavaa saada useita avustajia ja tilata valmiita betonia, mikä tekee vakaamman ja luotettavan rakenteen.

Pilarien materiaalin valinta

Valokuvapilareissa.

Kun suunnittelet pylväspohjan perustamista omiin käsiisi, kannattaa ensin miettiä tukien materiaalia, joka voi olla tiili, puu, betoni (nimittäin betonilohkot), metalli tai asbestisementtiputket.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin materiaalin ominaisuuksia:

 • Puiset sauvat. Aikana heidät asetetaan hyvin harvoin, koska he ovat lyhytaikaisia. Kevyille puupinnoille tai rakennuksille puupylväiden pylväspohja on kuitenkin hyväksyttävä vaihtoehto. Tällaisten pylväiden hyväksyttävä halkaisija on 0,15 - 0,2 m.

Vihje!
Ennen kaivamista maahan, puukantoa tulee käsitellä erityisellä kyllästyksellä, joka voi estää mätänemisen ja tulipalon.
Bitumimastia voidaan käyttää vedenpitävänä aineena.

 • Tiilikivi, uunissa uunissa, jota käytetään hauttamattomiin tai matalimakkarakenteisiin pylväspohjaan. Tällaisten tukien leveys on 0,4 - 0,5 m.
 • Betonirakenteisia pylväitä pidetään luotettavimpina, joten näitä päiviä käytetään useimmiten. Ne ovat molemmat monoliittisia ja varustettuja esivalmistetuista lohkoista. Tällaisten tukien leveys on yleensä vähintään 0,4 m.

Betoni vahvistettu pylväs.

 • Metallisia tai asbestisementtiputkia käytetään pilarien rakentamisessa pysyvien muottien muodossa, koska niiden sisäpuolella on betonia ja betoniliuosta kaadetaan.

Työsuoritusten

Nauha-pilarin perusta sisältää kaksi vaihetta:

 • Perustan luominen pylväistä.
 • Creating matala nauha säätiö.

Asenna pylväät

Pylväsperustan syvyys on laskettava maaperän rakenteen, maaperän jäädytyksen ja pohjaveden syvyyden mukaan (ks. Myös artikkeli Mikä on säätiö korkean pohjaveden valmistamiseksi - käytännön vinkit)

Se voi olla kahta tyyppiä:

 • Matala syvyys - upotettu maaperään syvyyteen 0,4 m.
 • Upotettu - upotettu 0,1 - 0,5 m maanpinnan pakastussyvyyden alapuolella.

Pilarien välisen etäisyyden tulisi olla 1-2,5 m. Asiantuntijat eivät suosittele yli 3 m: n etäisyydet, koska tämä epäilee rakenteen vahvuutta.

Tukien asennusohjeet sisältävät seuraavat vaiheet:

 1. Valmisteleva vaihe. Ennen sarakepesän asentamista on tarpeen valmistella rakennustyömaa. Voit tehdä tämän poistamalla ylimääräisen maaperän, mikä poistaa emäksen epätasaisuudet. Siinä tapauksessa, että maaperä on savi - poistamme sen suurimman osan ja nukahdutaan hiekalla.

Rakenne, jossa rakenneviira.

 1. Teemme juoni sivustosta. Rakennelangan avulla on tarpeen merkitä paikka. Tätä varten venytämme langan kahdella linjalla, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toistensa kanssa etäisyydellä, joka on yhtä suuri kuin nauhan perustuksen paksuus. Tällöin filamenttien leikkauspisteen kulmaa tulisi ohjata, mikä olisi ehdottomasti suora. Älä unohda nimetä seinien risteystä ja leikkauspistettä, rakennusten kulmia ja paikkoja, joihin kohdistuu suurin kuorma.
 2. Kun teippirakenne on sijoitettu, on syytä kaivaa noin 40 cm: n syvyisiä kaivantoa. Tällaisten kaivantojen leveys tulisi tehdä 7-10 cm enemmän, jotta saataisiin paikka muottiin.
 3. Paikoissa, joissa pilarit tulisi sijoittaa, kaivot olisi porattava manuaalisella porauksella. Poran halkaisija on 150, 200, 250 tai 400 mm.

Erikokoiset käsiporat.

Vihje!
Jos pylväiden syvyys ylittää 1 m, sinun on annettava tukea laudoilta, jotta maaperä ei murtuisi. Jos kaivojen syvyys on alle metriä, ei tarvita lisävarusteita.

 1. Ennen asentamista navan pohjaan kaadetaan 10 cm kerros hiekkaa.
 2. Pilarien järjestelyissä käytämme betonia. Tällöin kuitenkin tulisi olla vedenpitävä kerros. Tätä varten muodostetaan halutun halkaisijan putki kahdesta kerroksesta kierrettyyn kattohuopaan. Liimataan liitokset teipillä liimalla putki ympäryksen ympärille, jonka jälkeen lisätään tuloksena oleva kartio maahan, kunnes se pysähtyy.
 3. Meillä neulotaan lujitustangojen ja -johtojen vahvistusrunko (sauvan halkaisija on 10-14 mm). Aseta kehys kaivoon, samalla kun palkkien yläosa työntyy noin 15-25 cm: n päähän.
 4. Täytä pylväät betonilla. Tätä varten sinun on ensin kaadettava kaivoon 20 - 25 cm, jonka jälkeen putkikattoaine nousee betoniin virtaavaksi, muodostaen pohjan. Sitten on tarpeen täyttää kaivo betonilla loppuun muodostaen pylvään.
 5. Jätä betonin pylväät kuivumaan.

Varustamme helpotetun nauhapohjan

Tuki, joka täytetään betonilla.

 1. Meillä neulotaan lujitemuovirunko ja runkorakenne. Hitsaamme sen ja kiinnitämme ne tankoihin, jotka tarttuvat betonituotteista.
 2. Seuraavaksi kiinnitämme nauhan perustuksiin tarkoitetut muotit. Tee näin 10-15 cm leveä ja 4 cm paksu levy. Levyjen, vanerilevyjen, lastulevyn tai metallilevyjen sijaan sopii. Tuomme muottiin valitusta materiaalista.
 3. Kun muotti on kaatunut, sinun on asetettava vedenpitävä materiaali sisään. Paras tämä muovikalvo tai moderni kalvo. Kalvo on myös hyvä, koska se estää betonin virran muotin urien läpi. (Katso myös artikkeli Mitä tuotemerkkiä tarvitaan betonia varten nauhalevyt: vinkkejä itsensä rakentamisesta)
 4. Täytä muottiin betoni. Säästää aikaa ja vaivaa, on parempi tilata sekoituslaite tällaisen suuren tilan täyttämiseen.
 5. 20-28 päivän kuluttua betoni noutaa voimaa. Tällöin on mahdollista poistaa muottipesä, kun se on tehnyt joukon tarpeellisia töitä vedenpitävälle pohjalle. Tämän jälkeen jäljelle jäävät kaivannot on täytettävä maaperällä.

Vahvistettu runkorakenne.

johtopäätös

Monet asiantuntijat ovat äärimmäisen negatiivisia edellä kuvatun säätiön tyypistä (ks. Myös artikkeli "Säätiövaihtoehdot mökeille: yleiskatsaus"). He väittävät, että tällaisen rakenteen pitäisi olla joko pylväs tai nauha - vain tässä tapauksessa alusta on todella luotettava, mutta ei häiritse maan liikkeet.

Tästä huolimatta tämäntyyppiset säätiöt käyttävät hyvin usein sekä ammattilaisia ​​että kodin ammattilaisia. Se on erinomainen luotettavuus ja edullinen hinta.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Täytä matala perustusnauha omalla kädelläsi

On olemassa kaksi tapaa täyttää säätiö, ensimmäinen on silloin, kun vuokraat organisaatiota tai henkilöä, joka tekee kaiken työn puolestasi ja sinulla ei ole mitään huolestuttavaa, ja toinen tapa on täyttää säätiö omalla kädelläsi. Tämä artikkeli on tarkoitettu vain niille, jotka ovat päättäneet itsenäisesti asettaa matala-teipin perustan (MLF).

Nyt selitän hieman, miksi kannattaa tehdä se itselleni:

Jos vuokraat organisaatiota, joka on ammattimaisesti talonrakentamisessa perusta, joka on vastuussa tehdystä työstä, se ei ole taloudellisesti kannattavaa, koska matalan liuskakiven laskeminen maksaa huomattavasti. Ja jos vain palkitsette ihmisiä ulkopuolelta, sinun on joko seurattava heidän työtäsi tai luotava heihin, koska kaikki "asiantuntijat" eivät tee hyvää työtä, mistä he myös saavat rahaa.

Kaivukoneen kaivaminen kaivukoneeseen on nopein, mutta ei paras vaihtoehto, koska kaivanto ei todennäköisesti ole kovin varsin erityisen syvällä, mikä aiheuttaisi lisäkustannuksia hiekalle ja betonille. Jos et halua kaivaa itseäsi, on parempi palkata jonkinlaisia ​​kaivureita, mutta sinun täytyy pitää silmällä niiden kaivaa.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että kukaan ei tee mitään parempaa kuin itsensä. Sen lisäksi, että teet omalla kädelläsi matalalle perustukselle perustetun säätiön tulevalle talolle tai muulle rakenteelle, ei ole vaikeaa ja siihen liittyy useita vaiheita sekä periaatteessa mikä tahansa säätiö:

 • maaperän valmistelu
 • muottirakentaminen
 • yhteensopiva vahvike häkki
 • kaatamalla betonia muottiin

Niille, jotka ovat liian laiskoja lukemaan paljon, artikkelin lopussa on kaavio alhaisen nauhan perustamisesta, jonka likimääräiset mitat riippuvat maaperästä, materiaalista, josta talo rakennetaan, alue jne.

Eräässä edellisessä artikkelissa kuvasin tarkemmin, miten säätiötä kaadetaan, mutta yleisiä menetelmiä kuvataan siellä, mutta tässä puhumme erityisesti matalasta nauhasta.

Seuraavaksi kaikki järjestyksessä.

Valmista alusta mustan kaistaleen perustaksi

Monet uskovat, että rakentaminen alkaa merkinnällä... Olen eri mieltä tämän kanssa ja mielestäni rakentamisen pitäisi alkaa puhdistaa sivusto. Kun olet puhdistanut ainakin osan tontista, jossa tuleva talo rakennetaan, helpotat huomattavasti merkintävaihetta, varsinkin jos merkitset tavallisen ruletin avulla.

Vain kun olet poistanut kaikki kasvillisuuden, sinun on aloitettava merkitsemällä tuleva rakenne. Merkintä on otettava vakavasti. Jos merkitset sivuston matala-teipin perustamisesta mahdollisimman tarkasti, niin se otetaan tulevaisuudessa huomioon ja yksinkertaistat joitakin tehtäviä.

Kun kaikki tangot tukkeutuvat ja köydet venytetään, on tarpeen kaivata kaivantoa, jonka leveys on yhtä suuri kuin matalan nauhan pohjan nauhan leveys ja noin 70 cm syvyys.

Kaivetta voidaan kaivata kolmella tavalla:

 • omilla käsillään, jos on olemassa mahdollisuus ja halu (työläs, mutta erittäin tarkka ja tasainen)
 • minkä tahansa tekniikan avulla, esimerkiksi kaivukoneella (helppo, mutta ei kovin tarkka)
 • vuokrata Keski-Aasian opiskelijat tai asukkaat, jotka rakentavat talon vieressä (tarvitaan valvontaa)

Laatoitettu matala-jalkainen säätiö omalla kädelläsi

Kun kaivanto on valmis, nukkumme siinä noin 20 cm: n päässä hiekkalaatikosta (on mahdollista sekoittaa hiekkaa ja soraa), jota seuraa pakollinen tiivistys.

Täällä periaatteessa ei myöskään tule olla mitään vaikeuksia, rakentaa laudat laudaksi muottiin, sitten koota muotit näistä laudoista.
Liitä muottien vastakkaiset seinät toisiinsa, esimerkiksi nastat, ja kiinnitä ne tiukasti, muuten betoni rikkoo sen. Kiinnitä erityistä huomiota myös muottien ja kulmien liitoksiin, nämä paikat ovat eniten alttiita repeämille.

Kun muotti on kiinteästi kiinnitetty, on tarpeen suunnitella taso, johon betoni kaadetaan. Jos rakensit muottiin niin, että se on täytettävä ylhäältä - kaikki on kunnossa, mutta toisessa tapauksessa sinun on mitattava taso kulmissa ainakin vesitason avulla ja kiristä sitten johto. Tämä olisi tehtävä helpottamaan pohjan lisää suuntaamista.

Neuloa vahvikehäkki omiin käsiisi matalien nauhojen pohjaksi

Vahvistusvahvistus, tämä prosessi ei ole monimutkainen, mutta vähän tylsiä, koska jokaisen lujittavan sauman liitos on sidottava yhteen neuletiheyden kanssa. Perusvahvistimen kiinnittämiseen on suositeltavaa käyttää kovaa lankaa, vahvistusta tai jopa hitsauselektrodia valmistettu koukku. Johdon tulee olla 1,2 - 1,6 mm paksu. Keskikokoinen halkaisija, jota käytetään omilla kädellisillä matalilla nauhakuorilla, on 10-12 mm.

Vähimmäisvaroitusetäisyys pohjasta, sivuseinistä ja matala-pohjaisen teipin yläpinnasta sisäpuolella olevaan lujitustangolle tulisi olla 5-7 cm!

Lujitushäkki on kiinnitettävä siten, että virtaavan betonin paine muottiin ei vääristy.

Kun raudoitus on leikattu ja sidottu yhteen kehykseen, betoni voidaan kaataa muottiin.

Täytä betoni muottiin omilla käsilläsi

Voit kaataa betonia muottiin käyttämällä sekoitinta, joka tuo sinut valmiiksi kaupalliseen betoniin tai voit tehdä konkreettisia itse betonisekoittimella.

Tietenkin on parempi toimittaa valmiiksi valmistettua betonia, joka käyttää sekoittimella kaatamalla sisäänrakennettuun muottiin, varsinkin jos tarvitset yli 3-4 kuutiota betonia. Mutta jos tilavuus ei ole suuri, ja murskattu kivi, hiekka ja sementti ovat jo paikalla, voit yrittää täyttää matalan säätiön omilla betonisekoittimella.

On tarpeen lisätä, että ennen kaatamista on tarpeen laskea säätö oikein, ja vain silloin, varmistaessanne, että tulevan kodin luotettavuus on luotettava, jatka kaatamista.

Jos täytät omalla kädelläsi matalaa perustapohjaa, sinun on varmistettava, että täytät sen kokonaan kerran. Kylmät saumat eivät ole kovin toivottavia.

Kaikki koot ja kaaviot, jotka annetaan artikkelissa, lasketaan keskiarvona, eikä niitä voida pitää standardina - ne eivät ole. Koska jokaisella alueella on oma jäädytyssyvyys, jokaisella alueella on oma pohjavesi ja oma tyyppinen maaperä, ja näin ollen pohjan syvyys, käsien ja muiden koon omaavien matala-nauhatulostimien leveys on erilainen.

Tee se itse - miten se tehdään itse

Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

Nopea perusta kevyt koti

Perusta rakentaminen kevyille kodeille - näkymät

Pienistä puusta valmistetuista rakennuksista tai esivalmistettujen paneelien talosta ei tarvitse asentaa raskasta pohjaa, joka on tehty betonilaatasta. Optimaalinen ratkaisu on helppo ja nopea tuki, joka voidaan toimittaa ilman kalliita koneistuksia

TYYPIT EASY BASE

1. BELT FOUNDATION

Se on betonirakenne suorakaiteen muotoisen (joskus kaarevan) konfiguraation suljetun muodon muodossa. Se asetetaan koko talon kehälle ja sisäisten kantavien seinien ympärille. Valmisbetonilevyistä valmistettua betonielementtiä ei tuskin voida pitää helppoa: sen asennusta varten tarvitaan nosturi.

Toinen asia on matala monoliittinen betoni, joka on rakennettu pienille puurakenteille sekä kehystyyppisille taloille. Tällainen säätiö voidaan nopeasti rakentaa omiin käsiisi ilman raskaita rakennusmateriaaleja. Tärkeimmät haitat ovat materiaalien suuri kulutus ja vaikeus valmistella suurta määrää liuosta. Lisäksi kaikentyyppisten kevyiden perustusten osalta tämä on kallein.

2. COLUMNS BASE

Kuten nimestä käy ilmi, tällainen säätiö koostuu joukosta tukipylväitä. Betonia, tiiliä tai asbestisementtiputkia käytetään useimmiten materiaaleina niiden valmistukseen. Pilarit asennetaan talon kulmiin tukirakenteiden risteyksessä ja muissa paikoissa, joissa on suurin kuorma.

Pylväsperusta ei vaadi paljon aikaa ja materiaalikustannuksia, vaikka yksi henkilö voi asentaa sen. Ei ole yllättävää, että tämä ratkaisu on yksi suosituimmista puuraaka-aineen tai huokoisen betonin rakentamisesta. Samanaikaisesti lyhyen käyttöiän (30-50 vuotta) vuoksi ei ole suositeltavaa asentaa sarakepohjaa pääoman rakentamiseen.

3. PILED (SCREW) BASE

Pile (ruuvi) säätiö on toinen tapa nopeasti ja edullisesti rakentaa luotettava tuki kevytrakennukseen. Nähtävästi nämä ovat samat pylväät, muttei betonista, vaan teräsputkista.

Tällaiset putket on tehty terävällä päällä tai ruuvikierteellä. Pallot ruuvatetaan nopeasti maahan tiettyyn syvyyteen, jonka jälkeen päälle asetetaan grillaus - pohja, joka jakaa tasaisesti kuorman kaikkiin talon tukirakenteisiin.

Tämä paalusäätiön asennus ei ole kovin työvoimavaltainen eikä edellytä kalliiden laitteiden mukanaoloa. Ainoat poikkeukset ovat ne tapaukset, joissa huonon maaperän vuoksi on tarpeen käyttää tukia, joiden korkeus on yli 3 metriä.

Mikä säätiö valita?

BELT

Matala nauhaosasto soveltuu yhtä hyvin sekä runkoraketin että kevyen yhden kerroksen rakenteen muodostamiseen tangon, lokin tai solukonseptiin. Kuitenkin talojen rakentamista valmiista paneeleista tällaista säätiötä käytetään harvoin korkeiden kustannusten vuoksi.

Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on mah- dollisuus, että paikan päällä olevan maaperän tyyppi on myös erittäin tärkeä, sillä hihnan tyyppinen pohja pienellä syvyydellä voidaan asentaa vain kiinteälle, matalalle vuoraalle maaperälle.

columnar

Jos puhumme kehyksen tai kehyspaneelitalon rakentamisesta, tässä tapauksessa pilarien muodossa oleva tuki on paras vaihtoehto säätiölle. Sen rakentamiseen ei tarvita erikoislaitteita.

Pylväät voidaan asentaa vain pari päivää. Pylväsrakenne on kuitenkin hylättävä, jos talon kellarista on suunniteltu varustamista tai pohjavesi on liian korkealla. Sinun ei pitäisi rakentaa tällaista säätiötä talojen rakentamiseen, jonka projekti tarjoaa yli kaksi tasoa (kaksi kerrosta sekä ullakko).

Suositellaan rakentamiseen alueilla, joilla on suuret erotuserot tai hyvin liikkuvilla mailla. Sopii kaikkiin kevyisiin matalarakenteisiin rakennuksiin. Sitä voidaan käyttää budjetoitujen budjettien tyypiksi perushyödykkeiden esivalmistettujen talojen rakentamiseen: paalutukien asentaminen on 40% halvempaa kuin teippi monoliitti.

On selvää, että paalut, kuten pylväitä, eivät merkitse kellarin tai kellarin läsnäoloa. Ihanteellisessa mielessä talon kannalla pitäisi olla yksi tarina: kaksikerroksisten rakennusten tuet ovat vähemmän kestäviä.

HYVÄ SÄÄNTÖ FOUNDATION RAKENTAMISESSA

Leveys lähetetään

nauhan tuen asettamiseksi sen pitäisi olla hieman suurempi kuin itse säätiön leveys. Tämä mahdollistaa betoniliuskan vedenpitävyyden sen ulkopinnalta - niissä paikoissa, joissa se joutuu kosketuksiin maan kanssa.

Vedeneristysmateriaalina käytetään yleensä sulaa bitumia, joka peittää pohjan ulkoseinät kahdessa kerroksessa. Työn päätyttyä betonin ja reiän reunan välinen rako peitetään maan päällä.

ENNEN MAAN TYÖSKENTELYÄ

Minkään tyyppisen perustan asettaminen edellyttää tutkimustutkimuksia. Tämä auttaa ymmärtämään, millaista maaperää kohtaat ja mitä syvyyttä sinun on annettava talon tuki. muuten

jo rakennetun rakennuksen perustus voi voimakkaasti epämuodostaa pakkasella tai pohjavesi heikentää sitä.

SÄÄTIÖN SIJOITTAMINEN jo kaivettuun kaivantoon (kaivoon) ei voida asettaa pois myöhempään aikaan, esimerkiksi talven loppuun saakka. Sen pitäisi välittömästi jatkaa työtä. Jos näin ei tehdä, perusta kuoppaan alkaa murentua, pestä pois sateella tai jäädyttää, mikä tulevaisuudessa vaikuttaa erittäin huonosti koko rakenteen lujuuteen.

Jos on epäilystä siitä, että säätiö asetetaan ajoissa, on parempi aloittaa rakentaminen, kunnes sopivampi aika tulee.

SÄÄTIÖN ASENNUS

TAPE BASEEN ASENTAMINEN

Matalan pohjaseinämän nauha on asennettava 50-70 cm: n syvyyteen. Samanaikaisesti betonirakenteen alaosan ei pitäisi saavuttaa maaperän jäädyttämistä. Alustan laitetta varten säätöosan ulkopinta voidaan nostaa jopa 40 cm: n korkeuteen.

Ensinnäkin merkitsemme alueen suunnitelman mukaisesti, poistamme kasvullisen kerroksen ja tasoitamme alueen.

Seuraavaksi kaivamme kaivannon 400-500 mm leveä. Kaivannon syvyyden tulisi olla sama kaikkialla, mikä on helppo tarkistaa rakennustasolla. Kokoamme muottiin. Kaivannon pohja tiivistetään tiivistetyllä 20-30 cm: n paksuisella hiekkalaatikolla, mikä tekee säätiöstä vakaamman. Nyt asetamme vedenpitävään kalvoon siten, että se menee muottien reunoihin. Viimeisessä vaiheessa asennamme lujittavan verkon, jonka halkaisija on 8-16 mm, jonka jälkeen täytämme kaivannon betonilla.

COLUMN BASEEN ASENTAMINEN

Helpoin tapa asentaa ei-haudattu pylväspohja esipuristetuille betonilohkoille. Tällainen päätös olisi täysin perusteltu, jos on tarpeen rakentaa kylpy, huvimaja tai pieni yhden kerroksen kehysrakennus. Tukien muodostamiseen käytämme k-lohkoja vakiokokoisina: 400 x 400 x 200 mm. Jokaisen pylvään alla tarjoamme hiekka-sora-tyynyn ja täytämme sen oikein.

Asennetaan kokoonpannut telineet koko talon ympärysmitta, sijoittamalla ne 2-2,5 m etäisyydelle toisistaan.

Kiinnitämme vielä 2-3 pylväät sisäpuolella sisäpintaan. Käyttämällä tasoa me olemme vakuuttuneita siitä, että kaikki tuki pysyvät korkealla tasolla. Jäljelle jää vain se, että jokaisen kannen päälle asetetaan kattolamateriaali ja kootaan alusvoitelu.

Massiivisemman rakenteen vuoksi on parempi käyttää monoliittisen betonin pylväitä. On tarpeen asentaa ne maaperän jäädyttämiseen.

SÄILYTYKSEN ASENNUS

Ensin sinun on ymmärrettävä, kuinka monta paalua tarvitaan rakentamiseen. Mitä suurempi rakennuksen massa, sitä pienempi etäisyys tukien välillä ja sitä useammin ne on sijoitettava. Optimaalinen välys, jolla paalun kasaaminen tai ruuvaaminen on 1,5-2,5 m. Niiden halkaisija riippuu myös rakennuksen painosta ja voi vaihdella 108: stä 325 mm: iin. Kun tarkka määrä määritetään, merkitse alue pinnoilla ja aloita asennus.

Tukia voidaan kääntää koneellisesti tai manuaalisesti. Jälkimmäinen on halvin, joten rajoitetun budjetin on parempi mieluummin. Asettamme erikoispalkin paalin yläosaan ja aloitamme vähitellen ruuvaten tuen maahan. Se on tehtävä yhdessä, ja jos maaperä on savi, niin se on parempi meille neljä.

Menetelmässä ajoittain tarkistamme tason avulla, kuinka paalua tulee maaperään. Sallittu pystysuora kaltevuus - enintään 1,5-2 astetta. Tukin on sijaittava maan alla jäädytystason alapuolella. Moskovan alueelle tämä luku on 1,5 m. Kun kaikki säätiön elementit on ruuvattu, ne tasoitetaan korkeuteen lasertason avulla. Suositeltava paalukorkeus maanpinnan yläpuolella on 50 cm.

Täytä betoni kussakin kasa, ja sitten hitsata kärki. Nyt voit pinoa grillata.

Strip-pohjarakenne