Julkisivu - viimeistely ammatillisen arkin avulla: edut, miten tällainen työ tehdään oikein

Jokainen kuvittelee mitä ammattiarkkia (jota kutsutaan myös ammattimaiseksi lattiaksi). Näet tämän materiaalin vain katsomalla huolellisesti. Rakenteessa käytetty profiililevy - sitä käytetään ympäröivien esineiden ympäröimiseen. Sitä käytetään myös porttien, aidojen, katon järjestelyjen rakentamiseen. Ammattilevyn julkisivu - tämä on myös varsin realistinen, viime aikoina tällainen ratkaisu on ollut melko yleinen.

Mitkä ovat tällaisen viimeistelyn edut, miksi ihmiset pitävät julkisivujen pinnasta ammattimaisilla arkeilla? Puhumme tällaisen viimeistelyn ansioista, pohdimme, miten se toteutetaan, mitä yleensä tarvitaan vaikuttavien tulosten saavuttamiseksi: mitä välineitä ja materiaaleja tarvitaan.

Profiililevyjen etuja

Julkisivu - ammattimaisen arkin viimeistely: monissa tapauksissa tämä on erinomainen ratkaisu.

Jopa niille ihmisille, joilla ei ole rakentamiskokemusta, pitäisi tietää - rakennusten ulkokoristelu on erittäin tärkeää (olemme jo kirjoittaneet julkisivuun eri materiaaleilla aikaisemmin) - ja tämä ei ole pelkästään tietyn rakenteen visuaalinen havainto. Ulkopinta viimeistelee kerralla useita ongelmia. Nimittäin: negatiiviset ulkoiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa kantavien seinien sulkemiseen. Rakenne saa lisäksi lisää lämpenemistä, lisää ääneneristävyyttä ja pidentää käyttöikää.

Mitä paremmin rakennuksen ulkopinta on, sitä harvemmin tarvitaan julkisivuhankintoja, jotka ovat jo miellyttäviä.

Jotta kaikki saavutettaisiin yllä, ei ole niin vaikeaa: sinun tarvitsee vain ajatella, mikä materiaali sopii paremmin pinnoitukseen.

Etulevyn viimeistely on erittäin hyvä ratkaisu kaikilta osin. Mikä yleisesti on ammatillinen lattia?

Professional sheet - mitä se on

Ensinnäkin sinun täytyy ymmärtää - mitä kutsutaan ammatilliseksi arkuksi

 1. Nämä ovat metalliprofiileja. Ne on yleensä valmistettu teräksestä (galvanoidusta), myös tällaisella materiaalilla on erittäin vahva polymeeripinnoite;
 2. Materiaali on hyvä siinä mielessä, että se sopii monien rakennusten viimeistelyyn - sillä ei ole merkitystä ollenkaan siitä, mistä ne on rakennettu;
 3. Se on oikein: tiili- ja puutaloja, SIP-paneeleista ja betonilohkoista valmistettuja rakenteita - kaikki tämä voidaan viimeistellä ammattimaisilla arkeilla ilman mitään ongelmia;
 4. Ja tähän on syitä. Tosiasia on, että ammatillinen lattia on yleensä asennettu erityiseen kehykseen;
 5. Materiaali painaa melko vähän - joten sinun ei tarvitse vahvistaa seiniä, sinun ei myöskään tarvitse vahvistaa säätiötä - ei ole tarvetta

Materiaalin muut edut

Puhutaan yksityiskohtaisemmin materiaalin muista eduista, siitä, miksi viimeistely julkisivuilla varustetuilla arkkioilla on oikea päätös omistajalle.

 • Kun käytetään profiililevyä, saadaan erittäin kestävä pinta, joka on vastustuskykyinen iskuille ja muille mekaanisille vaurioille;
 • Polymeeripinnoitteesta johtuva materiaali (ja galvanoinnin merkitys) on korkea kosteuden ja korroosionkestävyys. Se ei myöskään edistä minkäänlaisten sienten levittämistä - tämä on tärkeää;
 • Erittäin miellyttävä hetki kaikille kuluttajille ei ole liian suuri kustannus (varsinkin verrattuna muihin materiaaleihin, joita käytetään julkisivujen viimeistelyyn). Hankintameno tällä hetkellä ei koske pelkästään suoraan profiileja vaan myös niihin liittyviä lisävarusteita - kehysjärjestelmä ei myöskään ole kallis;
 • Haluttaessa rungon voi hankkia itsenäisesti - improvisoitu puupalkkeista. Mutta yleensä valita metalliprofiili - sama, jota käytetään asentamaan kipsilevyarkkien;
 • Ammattilevyn viimeistelyprosessi suoritetaan suurella nopeudella - tämä on se etu, että etupinnat ovat riittävän suuria. Ja ne voidaan tehdä erityisesti tilauksesta - vaadittavissa kokoluokissa, mikä on kaksinkertaisen kätevää.

Julkisivu, jonka pinta on tehty profiililevystä

Sopivampi päällystetty materiaali kotitalouksille. tiloja ei todennäköisesti löydy

Kuten muut vaihtoehdot tuuletetuille julkisivuille, tämä viimeistelymenetelmä on hyvä ratkaisu päivittää ja virkistää voimakkaasti myös hyvin vanhat, huonokuntoiset rakenteet. Ja samaan aikaan - tuloksesi saat minimaalisilla menoilla.

Tästä syystä viimeistelevät talot, joissa on ammattikäyttöinen arkki, eivät ole ainoa tapa käyttää tällaista materiaalia. Heillä on vaipat tänään autotallit, teollisuustilat, varastot ja vartijat. Kyllä, kaikki ulkona olevat rakenteet voidaan kohdata niin.

Kuitenkin ilman joitakin puutteita, sitä ei tehty - ne löytyvät mistä tahansa materiaalista. Ensinnäkin ammatillinen arkki ei anna lämpöä tai äänieristystä - on tarpeen käyttää lisäosia, eristys ja niin edelleen.

Tästä kaikesta kompensoidaan se, että on erittäin kätevää sijoittaa nämä tai muut materiaalit pinnoitteen alle.

Toinen negatiivinen kohta: metallin korroosion mahdollisuus on käsitelty. Siksi on niin tärkeää välttää levyjen leikkaaminen maksimiin ja tilata välittömästi profiililattiat täsmälleen niissä kokoluokissa, jotka tarvitaan rakennuksen loppuunsaattamiseen.

Yksityiskohtaiset tiedot esineistä

Työpaikat, tuotantolaitokset - täälläkin on erinomainen vaihtoehto ammattikäyttöön

Kun päätetään, että ammattiarkki on juuri se materiaali, joka soveltuu erinomaisesti ulkokoristeluun, sinun on harkittava tarkkaan, millaista rakennustyötä sinulla on. Lisäksi ammattimaiset lattiat sopivat väriin.

Profiilin valinta on myös tärkeä näkökohta (Puhumme aallotusten korkeudesta).

Se lasketaan - kuinka paljon materiaalia tarvitaan, kuinka monta lisäelementtiä tarvitaan - ilman niitä et pysty suorittamaan työtä.

Lisäelementit

Moderni ammatillinen arkki voi luonnollisesti jäljitellä erilaisia ​​materiaaleja - myös puuta.

Selvitämme sen mitä kutsutaan täydentävinä elementteinä. Tämä on:

 1. Ulkoiset ja sisäiset kulmat;
 2. Ebb ja virtaus;
 3. Oven ja ikkunan aukkojen kehykset.

Kaikki tämä on parasta tilata asennettaessa seinäpaneeleja. Tällöin on mahdollista tehdä lopullisia mittauksia - virheiden koko on vähäinen.

Seinäpaneelit ja niiden tyyppiset

Kun ammatillinen lattia on valmistettu, se on hyväksytty käyttämään erityistä merkintää - se kertoo, millainen materiaali on edessäsi, mitkä ovat sen geometriset parametrit. Kirje C - näin ammatillinen seinäarkki on merkitty. Ja tämän kirjeen takana on luku kerrallaan - se symboloi aallon korkeutta. Levyn leveyden jälkeen sen paksuus on millimetreinä.

Materiaali voi olla erilaista.

Muuttujaa parametriä voidaan kutsua tuotteen pituudeksi. Asiakas huomaa, kun hän valmistelee hakemuksia materiaalin tuottamiseksi.

Jos vuori on pystysuorassa - on tavanomaista tasata pinnoitettavan pinnan korkeus. Levyjen lukumäärää ei ole vaikea määrittää - kaikkien seinien pituuksien summa jaetaan tuotteen hyödyllisen leveyden mukaan.

Esimerkiksi merkintä C20 999.06. Mitä hän kertoo meille? Se, että kohtaamme ammattimaisen seinän, jonka verhoukset ovat korkeus 20 mm. Tällöin arkin käyttökelpoisuus on 999 mm ja materiaalin paksuus 0,6 mm.

Eli kaikki on täysin selvää - sekaantuminen ei ole helppoa.

Muuten, älä sekoita koko leveyttä ja hyödyllistä. Kokoonpanossa päällekkäin kaikki niiden välinen ero tulee ehdottomasti pois.

Tällä hetkellä voimme sanoa seuraavaa: julkisivujen viimeistelyssä suosituin profiili on aallonkorkeudella 8-43 mm. Suosittelemme myös kiinnittämään huomiota pöytään, jossa lajikkeet on merkitty:

Tarjoamme sinulle tietotaulukon.

Paljon riippuu arkin paksuudesta: materiaalin voimasta ja painosta. Profiilin korkeus vaikuttaa myös jäykkyyteen.

Asennustyöt

Levyt voidaan asettaa katolle - ne tekevät usein, jos tarvitset lisärakennusten materiaalia.

Laakerin seinämien suojaamiseksi erilaisista ilmakehän ilmiöistä ja muista aggressiivisista tekijöistä, työn aikana on ehdottomasti noudatettava ohjeita profiloitujen levyjen asennusta varten. Tämän ohjeen mukaisesti on välttämätöntä järjestää ilmaraja viilutettavan pinnan ja viimeistelymateriaalin välillä.

Tämä kerros on tarpeen sen varmistamiseksi, että rakenne voidaan tuuleta. Sen vuoksi kondensaatin kerääntyminen estyy sekä muotin ulkonäkö - tämä on erittäin tärkeää kestävyyden näkökulmasta.

Kun puutalo on päällystetty profiililevyllä - tämä tuote on erityisen tärkeä, koska puurakenteet kärsivät kosteudesta enemmän kuin muut materiaalit.

Seinien kuivuus - tämä varmistetaan ilmanvaihdon avulla ja eristys, vuorin väärä puoli on aina kuiva. Kaikki toiminnalliset ominaisuudet säilyvät tehokkaasti, koko rakenteen elinikä on pidempi.

Laaja tuotevalikoima, mahdollisuus valita väri, edullinen - kaikki tämä on suosion avain

Ja nyt kuvaus miten kiinnittää ammattikäyttöön sopivat arkit oikein - ongelmien välttämiseksi:

 • Kun seinät oli tarkastettu ja tarvittaessa korjattiin (on tarpeen korjata halkeamia, poistaa muotti jne.), Kehikko kiinnitetään niihin (se koostuu galvanoituvasta metalliprofiilista ja suluista);
 • Harkitse: rakennusten koristelemiseksi puusta tai puusta, kehys voi olla puupalkkeja (tärkeintä on, että ne on kuivattava perusteellisesti ja esikäsiteltävä erilaisilla antiseptisilla valmisteilla);
 • Riippuen siitä, mihin materiaaliin seinät on tehty, kiinnikkeet kiinnitetään niihin tukilevyjen avulla, itsekierteittävät ruuvit - joku käyttää jopa ankkurikelloja. Ohjauskehyksen profiilit asetetaan siten, että ne ovat kohtisuorassa vuoriosuutta kohti - ja akseleiden välinen nousu on noin 500 mm. On tärkeää varmistaa, että kaikki ovat samassa pystytasossa - eikä mitään muuta;
 • Siinä tapauksessa, että aiot eristää rakennuksen jo ennen kehysohjaimien asentamista, eristyskerros asetetaan seinille - lautasen muotoisia tappeja käytetään korjaamaan se. Näitä elementtejä kutsutaan myös sateenvarjoiksi tai sieniksi. Eristys on suljettava - tähän tarkoitukseen tuuli- ja kosteusproteiini on täydellinen;
 • Levyjen aallotetut levyt on kiinnitetty kehykseen erikoisruuveilla, jotka on valmistettu galvanoidusta teräksestä. Tässä käytetään myös kumitiivisteitä, jotka ovat vedenkestäviä. Niitä pitäisi ruuvaa siihen aaltojen osaan, joka syvennetään. Jokaista neliömetriä kohti sinun on käytettävä kuutta kymmeneen ruuviin - tämä on normaali;
 • Kun kotelo on päättynyt, tehdään mittaukset, sitten ne tekevät ylimääräisiä elementtejä (puhumme niistä yllä) - jotta pystyt oikein leikkaamaan rakennuksen kulmat, räystäsulot, aukot;
 • Mielenkiintoinen seikka: dobor-väri valitaan usein niin, että se on kontrastivärjätty vuori - tästä johtuen muotoilu on houkuttelevampi ja ekspressiivisempi;
 • Tyypillisesti yritykset, jotka tuottavat profiililevyjä markkinoilla, tekevät usein kattojärjestelmiä (viemäröintijärjestelmät). Tämän vuoksi niiden värien valinta on paljon yksinkertaisempaa.

tulokset

Ammattikalvoa voidaan kutsua myös suosituimpana materiaalina aidojen, aidojen rakentamiseen

Erittäin pitkään aikaan on käytetty galvanoituja maalaamattomia profiileja varastojen ja teollisuusrakennusten julkisivuttamiseksi. Ja kun teollisuus alkoi tuottaa ammattimaista arkkia, jolla on polymeeripinnoite, sitä käytettiin aktiivisesti maa- ja vesirakentamisen alalla.

Katso video siitä, miten julkisivu valmistuu ammattilehdestä - tämä materiaali auttaa varmasti, jos sinulla ei ole tarpeeksi kokemusta tällaisesta liiketoiminnasta.

Tällaista materiaalia käytetään nykyään myös aktiivisesti asuinrakennusten verhoiluun, ja se näkyy julkisissa ja kaupallisissa rakennuksissa.

Suosion syy on yksinkertainen: viimeistellyn julkisivun laatu ja materiaalin hinta - nämä indikaattorit ovat täydellisessä harmoniassa. Lisäksi voit toteuttaa erilaisia ​​suunnitteluideoita. Asennustyön nopeus on myös selvä plus, jota ei pitäisi poistaa.

Sivusuojaus ammatillisella arkilla: ratkaisun ja työn järjestyksen ominaisuudet

Julkisivut ja ammatillinen arkki ovat yksi laajimmista ratkaisuista koko Neuvostoliiton viime vuosien avaruudessa. Mikä on syynä tämän kasvavan materiaalin suuriin suosioihin? Kuinka vaikeaa on suorittaa ammattiarkin asentaminen yksinään ilman ammattitaitoisia työntekijöitä? Kuinka asiantuntevasti ja vähäisin ponnistuksin laadukkaaseen asennukseen profiililevyistä tuuletetusta julkisivusta? Vastaukset näihin kysymyksiin odottavat sinua tässä lyhyessä artikkelissa.

Ammattikalvo: tutustumme materiaaliin

Ammattilainen lehti on ohut metallilevy, joka on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka on kiinteästi kiinnitetty suorakulmaisen aallon muotoon tai puolisuunnikkaan muotoon, joka toistuu tietyllä askeleella.

Profiililevyn molemmat pinnat (tällainen on tämän päällystetyn materiaalin täydellinen nimi) käsitellään polymeerimaalikerroksella, mikä parantaa merkittävästi sen esteettisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia (jälkimmäisen tulisi ensinnäkin sisältää korroosiota ja ruostetta vastustavaa taipumusta).

Suosittelemme, että selvität julkisivujen päällysteen materiaalin ammattimaisella lattialla omiin käsiisi ja löydä vastauksia kysymyksiisi.

Galvanoitua metallilevyä profiloidaan kylmävalssauksella. Siten valmistajat saavuttavat kaksi tärkeää tavoitetta:

 • Parhaan jäykkyysindikaattorin tarjoaminen. "Jäykisteiden" vuoksi ammatillinen arkki kestää hyvin voimakkaita tuulikuormia;
 • Mahdollisen sadevesivuodon estäminen julkisivun alla. Profiililevyn "rivat", jotka on valmistettu trapetsoidisten tai suorakaiteen muotoisten aaltojen muodossa, estävät täysin vesivirrat ja estävät niiden pääsyn julkisivujen uloimman ihon läpi. Tämä mahdollistaa ammattimaisen arkin käytön tehokkaasti luotettavana ja kestävänä katemateriaalina.

Ammattilevy. Materiaalilajit ja muutokset

Kuten edellä todettiin, ammattiarkin käytön laajuus on melko laaja. Rakennusten julkisivujen verhoilun lisäksi profiililevyä käytetään kateaineina, kuten ulko- verhous, vartiot, kylpyammeet, portit ja aidat jne. Valmistajat valmistavat tätä pinnoitemateriaalia erilaisista muunnelmista riippuen aiotusta toiminnosta. Tarkastele tärkeimpiä eroja eri ammattiarkkien välillä:

 • Profiililevyn paksuus vaihtelee välillä 0,4 - 1 mm;
 • Levyn sinkittyyn pintaan levitetyn maalin tyyppi voi olla erilainen. Useimmat valmistajat käyttävät akryyliä, polyesteriä, polyuretaania, polyvinyylikloridia ja polyvinyylifluoridia;

Suosittelemme, että tutustu materiaaliin julkisivuun päin suunnatulla tavalla mansardilla ja lisää artikkeli kirjanmerkkeihin.

 • "Aallon" leveys ja korkeus voivat vaihdella merkittävästi. Aallokorkeuden vähimmäistaso on 8 mm. Rakennuksen julkisivusta käytetään, jonka aallonkorkeus on enintään 21 mm;
 • Ammattilevyn merkintä riippuu suoraan sen käyttöalueesta. Kattotiiliprofiili (ammatillinen lattia) on merkitty N: llä. Julkisivujen, hangaarien, porttien ja aidojen pinnalle on merkitty C-merkintä. Ammattilevyllä on myös universaali versio NA-merkinnällä - sitä voidaan käyttää kaikilla pystysuorilla ja vaakasuorilla pinnoilla.

Aineiston edut ja haitat

Kuten mikä tahansa muu materiaali, ammattilehdellä on sen edut ja haitat. Harkitse tärkeimmät.

Ammattilevyn positiivisten ominaisuuksien joukosta tulisi huomata:

 • Nopeus ja suhteellisen helppo asennus. Deckingille on ominaista melko suuri koko (maksimaalinen arkin pituus voi olla 12 metriä), joten voit helposti peittää minkä tahansa rakennuksen julkisivun. Materiaali kiinnitetään laakeripintaan erikoisruuvien avulla, joissa on painaiset aluslevyt, joissa on ohuen kumitiiviste. Tämä tehdään tavanomaisella ruuvimeisselillä, jossa on erityinen suutin.
 • Merkittävät indikaattorit lujuuden ja talon pääseinämän 100%: n suojaamisesta kosteudelta. Ammattilevyllä on erinomaiset suojausominaisuudet luonnollisten voimien aiheuttamilta aggressiivisilta vaikutuksilta. Hän ei pelkää sadetta, ei äkillistä ja erityistä muutosta lämpötila-taustassa eikä ultraviolettisäteilyä. Ohut kerros sinkki- ja polymeerimaalia käytetään kaksinkertaisena suojauksena kosteutta, ruostumista ja korroosiota vastaan.
 • Suuri valikoima värejä. Värin, sävyjen, tekstuurin tai jopa piirustusprofiilin etupinnan valitseminen ei ole: nykyaikaiset markkinat tarjoavat kuluttajalle useita satoja muunnoksia tuotteen ulkonäöstä.

Ammattilevyn suhteellisen pieni paino. Huolimatta sen vaikuttavista mittasuhteista teräslevyille on ominaista pieni paksuus (0,4 mm: stä 1 mm: iin), jolloin valmistajat voivat minimoida tuotteen lopullisen painon. Alhaisen painonsa takia ammattiarkki on asennettu ohuelle ja kevyelle kehykselle, eikä talon kuormitus missään tapauksessa ole merkittävä.

Ammattilevyllä on haittansa:

 • Rakenteen yhtenäisyys. Riippumatta siitä, mikä on ammattikalevyn pinnan väri, sen rakenne pysyy aina samantyyppisenä ("jäykisteet", toistuvat tietyllä askeleella);
 • Lämmönjohtavuus. Kaikilla metallipinnoitteilla on kyky vapaasti johtaa lämmön itseensä. Kuumakauden aikana metalli voi tulla hyvin kuumaksi auringossa ja kaikki kosketukset sen pinnan kanssa ovat täynnä vakavia palovammoja.
 • Rust leikkauspisteessä. Jos ammattilevy leikataan, korroosiosuojaus heikkenee leikkauksen alueella, joka on kiinnitetty koko levyn päälle sinkkikerroksen ja maalin avulla. Tämän seurauksena leikkausarkki alkaa ruostua.
 • Metalli on erittäin huono äänieriste. Siinä tapauksessa, että sateet ovat ulkona, profiililevyn metallipinta vahvistaa toistuvasti putoavien pudotusten ääntä ja muuttaa ne todelliseksi kaatumaksi.

Kuinka paljon on ammattiarkki

1 neliömetrin ammattimaisen arkin hinta riippuu sen muutoksesta, laatuominaisuuksista ja myyntipaikoista. Alin hintataso - 120 ruplasta per neliö. mittari, yläosa - noin 1000 ruplaa 1 neliömetriä kohden.

Kuinka päällystää talon julkisivu ammatillisella arkkilla eristämällä?

Decking (hän ​​on ammattiarkki) ilmestyi rakennusmarkkinoilla melko äskettäin, mutta lyhyessä ajassa siitä tuli yksi halutuimmista materiaaleista. Tällainen suosio edistää tämän aineiston universaalisuutta, suhteellisen pieniä puutteita, joilla on suuri määrä positiivisia ominaisuuksia ja kohtuuhintaisuutta. Tällaisia ​​arkkia käytetään kaupallisten rakennusten, asuntojen, kahviloiden, autotallien ja muiden julkisten ja teollisten rakennusten koristeluun.

Erityisominaisuudet

Metallipintojen kasvava kysyntä vahvistaa, että tämä materiaali on laadukas rakennustuotteet, joilla on yleismaailmallisia ominaisuuksia ja kuljetus- ja käyttömahdollisuuksia. Kestävyys ja kestävyys, runsaasti värisävyjä ja laaja valikoima simuloituja materiaaleja pakottaa ostajat tekemään valinnan profiloitujen levyjen hyväksi. Ja mahdollisuus kieltäytyä asentamisesta asiantuntijoiden, saatavuus milloin tahansa vuodesta, pieni hinta ja helppo ylläpitää julkisivu tekee materiaalin ainutlaatuinen ja lähes välttämätön.

Pehmeä metalliprofiili on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat eristää kodin ja parantaa sen muotoilua. Ensin sinun on ymmärrettävä, mikä on ammattiarkki. Galvanoitu teräs ja polymeeripinnoite ovat profiililevyn koostumuksessa. Materiaalin luonti tapahtuu kolmessa vaiheessa: korroosionkestävä pinnoite levitetään galvanoidulle levylle, sitten levitetään kerros polymeeripäällystystä ja ohut kerros pohjamaalia ja maalia levitetään tuotantoon. Tämän seurauksena levy saavuttaa paksuuden noin 4 - 16 mm.

On erittäin tärkeää valita oikea materiaali. Erilaisia ​​töitä on, joten profiililevyjä edustavat useat lajikkeet, joista jokaisella on oma etiketti.

 1. Luotettava metallikatto voidaan muodostaa erityisesti suunnitelluista tuotteista, joiden nimitys on "H".
 2. Julkisivut, merkitty "C", soveltuvat paitsi julkisivulle myös aitaukseen.
 3. "NS" -merkillä varustetuilla tuotteilla on yleismaailmalliset ominaisuudet, mutta tämä vaihtoehto ei ole kaikkien saatavilla, koska hinnat ovat melko korkeat.

Kauniin ja luotettavan kattavuuden luomiseksi tarvitaan lisäkomponentteja, jotka suorittavat erilaisia ​​toimintoja:

 • kulmavaippauksella voit piilottaa nivelet kulmissa;
 • listat sopivat oviin ja ikkunoihin.

Hyödyt ja haitat

Tämän aineiston suuri osa edustaa käyttäjien kasvavaa kysyntää.

 • Kuperat kylkiluut muodostavat yhtenäisen kuormituksen, mikä tekee profiililattiasta yhden kestävimmistä materiaaleista, jotka kestävät jopa vakavan mekaanisen rasituksen.
 • Talon ulko-osassa ei edellytetä ammattilaistarvikkeita tai erityisosaamista, koska asennustekniikka on hyvin yksinkertainen.
 • Tällä hetkellä on olemassa suuri määrä ammatillisia arkkilevyjä sekä vaihtoehtoja pinnoitteille, jotka jäljittelevät erilaisia ​​luonnonmateriaaleja. Muoto ja väri valitaan yksilöllisten asiakkaiden tarpeiden mukaan.
 • Tiiviys, suoja ulkoisilta luonnonilmiöiltä, ​​kuten sateelta, rakeilta, lumelta.

Decking seinät - askel askeleelta opas työhön

Kuvassa: jos työ tehdään siististi, niin julkisivun ammattiarkki näyttää erittäin hyvältä.

Ammattimaisen lattian talon sisustaminen voi tehdä myös ei-ammattilaiset. Mutta saadaksesi erinomaisen tuloksen sinun täytyy tietää kaikki työnkulun vivahteet. Lue tämä arvostelu ja oppii valitsemaan laadukkaita materiaaleja ja kiinnittämään ne kunnolla seinään.

Ammattilevy voi jäljitellä puun rakennetta.

Materiaali sopii kaikentyyppisten rakennusten peittämiseen.

työnkulku

Asiaa on paremmin ymmärrettävä siten, että se jaetaan vaiheisiin:

 • Materiaalien valinta ja osto;
 • Keräilyvälineet ja tarvikkeet;
 • Julkisivun valmistelu;
 • Runkorakenne ja pintalämpö;
 • Korjattu aallotettu.

Halutessasi voit löytää ammattimaisen lattian, joka jäljittelee kiveä.

Vaihe 1 - materiaalien osto

Ymmärrämme, miten valita laatuvaihtoehto:

 • Osta tuotteita, joissa on polymeeripinnoite, koska se on turvallisempi kuin maalikerros. Polymeerit ovat paljon parempia pinnalla eivätkä irrota, kun osut arkkiin;

Näin laadukkaan ammattiarkin rakenteen pitäisi näyttää, paitsi että polymeeripinnoitteessa pitäisi olla sinkin ja maaperän kerroksia

 • Profiilattu seinille, merkitty kirjaimella "C", jota seuraa aaltokorkeuden osoitin. Suosittelen vaihtoehtoja C8 tai C10, eli niiden aallonkorkeus on vastaavasti 8 ja 10 mm.

Lisää helpotusmahdollisuuksia näyttää pahemalta ja näyttää enemmän hangareilta tai varastoilta kuin talon edessä;

Vakioleveys 1200 mm, hyödyllinen 1150 mm

 • Materiaalin paksuuden on oltava vähintään 0,5 mm. Edullisia vaihtoehtoja tehdään useimmiten 0,4 mm: n materiaalista, se ei ole kestävä ja luotettava;
 • Hinta riippuu arkin paksuudesta. Ohjeelliset indikaattorit ovat seuraavat: 0,5 mm: n ammattiarkki maksaa 240 rupiaa neliömetriltä, ​​0,6 mm - 285 ja 0,7 mm - 325 ruplaa. Jos päätät käyttää ei monofonista versiota, mutta koristeltu puun tai kiven alle, sinun on maksettava 450 ruplasta neliömetriltä;

Sisustusvaihtoehdot ovat paljon houkuttelevampia, mutta ne maksaisivat kaksi kertaa enemmän

 • Jos tällainen tilaisuus on olemassa, on parempi tilata ammattilehtiarkki haluttuun kokoon. Tämä yksinkertaistaa työnkulkua ja nopeuttaa sitä, koska leikkaaminen vie paljon aikaa.

Talon ulkoasun ja ammattimaisen lattian muotoilu edellyttää kulmissa olevien osien käyttöä sekä ikkunoiden ja ovien avaamista. Tätä varten käytetään useimmin käytettyjä tinaa, joka on samaa väriä kuin profiililevy. Mutta voit myös käyttää vastakkaisia ​​värivaihtoehtoja tehdäksesi kulmat ja reunat näkyvämmäksi. Nämä tuotteet voidaan tilata koon mukaan.

Corners voidaan tehdä mistä tahansa koosta

Joskus ikkunoiden kulmat ja rinteet on tehty liitutaulusta, tämä antaa talolle erityisen viehätyksen

Viimeistelymateriaalin lisäksi tarvitsemme vankan perustan. Kehys voidaan rakentaa eri materiaaleista, puhun kolmesta suosituimmasta vaihtoehdosta.

L-muotoiset elementit ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä.

Me käsittelemme kiinnittimiä:

 • Jotta kehys olisi ihanteellisesti tarkalleen vaaditulla etäisyydellä pinnasta, on helpointa käyttää erityisiä julkisivuhylsyjä. Ne ovat L-muotoisia, lyhyt sivu kiinnitetään seinään ja kotelo kiinnitetään pitkällä sivulla. Pituus voi olla erilainen riippuen siitä, että yksikkökustannus on 10-40 ruplaa;

Tällaiset kiinnittimet ovat yksinkertaisia ​​ja luotettavia.

 • Kiinnikkeet kiinnitetään itsekierteillen ruuveilla (jos seinämä on puinen) tai tukilangoilla (jos pohja on tehty tiilestä tai betonista). Pituuden ei tulisi olla alle 40 mm, ja jos materiaali on epäluotettava, se on vieläkin suurempi;

Tämä kiinnitin mahdollistaa työn nopean ja tehokkaan suorittamisen.

 • Kehyselementit keskenään on parhaiten kiinnitetty ruuveilla puristuslevyllä. Valitse porauskärjellä mahdollisuus, ettei poraa reikiä. Pituus voi olla pieni - 16 mm riittää;
 • Pintaan asennetut terät on kiinnitetty kattoruuveilla. Niillä voi olla haluttu väri, mikä on kätevää. Kumilevyllä varustettu aluslevy mahdollistaa luotettavan suojan kiinnityspaikalle ja poranterä tunkeutuu metallin sisään. Käytetään 19-30 mm: n pituisia työvaihtoehtoja.

Katon ruuveilla voit kiinnittää levyn tukevasti runkoon

Viimeinen materiaaliryhmä, jota tarvitsemme, on eristys ja tuulensuojaus:

 • Eristys voi käyttää mineraalivillaa, vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Pääasiassa on valita optimaalinen paksuus niin, että se on lämmin talossa vuoden kylmimpänä ajanjaksona. Keskimmäiselle nauhalle standardi on 50 mm;

Eristyspaksuus vaihtelee alueittain

 • Kiinnitysmateriaaleja voidaan valmistaa joko erityisillä tapilla (mineraalivilla) tai liiman avulla (vaahtomuovit ja pursotetut arkit);
 • Eristyskerroksen suojaamiseksi sään, on tarpeen sulkea se tuulenpitävällä kalvolla. Se eroaa siinä, että se ei päästä kosteutta sisään, mutta vapauttaa haihtumisen ulkopuolelle. Näin voit estää rakenteellisten elementtien mätämisen johtuen siitä, että ne kerääntyvät kosteuteen.

Kalvo suojaa eristystä kosteudelta

Laskenta tehdään seinien neliöllä (älä unohda ottaa aukkojen kokoa). Lisäelementtejä mitataan juoksumittareissa. Kehyksen tulee sijaita 40-60 cm: n välein.

Vaihe 2 - kerätään tarvittavat työkalut

Nyt selvitetään, mitä meidän on tehtävä omalla kädellä:

 • Profiililevyn leikkaamiseen (vaikka se on oikean kokoinen, kannattaa leikata joitain alueita ja tehdä reikiä putkien ja muiden viestintöjen suhteen) erikoisaksilla tai palapelillä. Toinen vaihtoehto on usein käsillä, sinun tarvitsee vain ostaa metallisia maalauksia. Sähköleikkureita voi vuokrata, on helpompi työskennellä heidän kanssaan.

Muista käyttää erikoista metallia

Älä missään tapauksessa käytä bulgarialaista leikkaamista. Kun työskentelet tämän työkalun kanssa, reunat ylikuumenevat, mikä myöhemmin aiheuttaa korroosiota.

 • Jos on tarpeen porata reikiä tukilevyihin, niin tarvitaan halkaisijaltaan sopiva poraus;
 • Kiinnittimien kiinnitys on parhaiten ruuvimeisselillä. Normaaleille kiinnikkeille käytetään PH2-kiinnitystä, ja kattoruuveille tarvitaan M8-kiinnitys. Kaikki laitteet voidaan ostaa mistä tahansa rakennuksesta tai korjaamosta;

Kattotuolien alla voi olla eri pituisia

 • Kaikki mittaukset tehdään nauhamittauksella. Merkitsemistä varten on kätevää käyttää merkkiaineita, on parempi kirjoittaa metallille. Tasoa ohjataan tasolta, joka on pituudeltaan 1 metriä. Tarvitset myös rakennuksen johtoa luodaksesi maamerkkejä asennuksen aikana.

Taso antaa sinulle mahdollisuuden tuoda esiin kaikki kehyksen elementit

 • Eristys leikataan haarahaudalla tai erikoisveitsellä. Elokuva voidaan leikata saksilla.

Vaihe 3 - Pinnan esikäsittely

Monet uskovat, että jos julkisivu on päällystetty, silloin ei ole tarvetta valmistaa sitä. Tämä on suuri virhe, kuumuus menee edelleen vaurioiden välityksellä ja kuumat paikat voivat muuttua ajan myötä.

Tämän välttämiseksi sinun tulisi noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita:

 • Ensinnäkin pinnan tulee puhdistaa lika. Jos on olemassa alueita, joissa on huono stukki, ne on poistettava ja korjattava sementtilaastilla;
 • Jos sinulla on puinen julkisivut, kaikki epäonnistuneet halkeamat ja säröytyvät liitokset on suljettu. Jos vaurion leveys on suuri, voit työntää eristystä siellä tai täyttää tyhjät vaahdot. Pienellä halkeamisominaisuudella ne yksinkertaisesti kastetaan säänkestävällä akryylitiivisteellä;

Halkeamia haluttuja halkeamia

 • Jos ammatillinen arkki asennetaan puuportaalle, jota ei käsitellä maalilla tai muulla koostumuksella, sinun on käytettävä antiseptistä ainetta. Tämä on edellytys materiaalin säilyttämiselle eristyskerroksen alla. Koostumus voidaan jakaa harjalla, rullalla tai ruiskulla;

Antiseptinen hoito - pakollinen valmistusvaihe

 • Jos pinnalla on metallirakenteita tai ulkopinnalla parvekkeella on ammattimaiset lattiat, on tarpeen suojata teräselementit. Työssä on parasta käyttää 3 in 1 -yhdisteitä, jotka toimivat ruosteen, pohjamaalin ja maalinmuunnin tavoin;

Parvekkeen viimeistely profiililevyllä edellyttää korkealaatuista metallirakenteiden käsittelyä

 • Kaikki muotin ruiskut, jos sellaisia ​​on, käsitellään väistämättä erityisillä yhdisteillä. Jos sinulla on betoni- tai tiilipinnoitteita, ne voidaan polttaa edelleen paistolämpöllä, mikä varmasti tappaa sienen.

Vaihe 4 - runkorakenne

Tässä vaiheessa meidän on tehtävä tällaista työtä:

 • Aluksi on syytä määrittää, minkä tyyppinen rakenne on. Räkit voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Kaikki riippuu aaltopahvin sijainnista, koska kiinnittimien on oltava kohtisuorassa. Eli jos levyt pysyvät pystysuorassa, kehyksen on oltava vaakasuora ja päinvastoin;
 • Päätä profiilin tai palkin noususta. Sen jälkeen voit tehdä tageja seinään niin, että sinut ohjataan asennuksen aikana;
 • Jos seinä on tehty tiilestä, betonista tai lohkosta, sinun on merkittävä reiät. Seuraavaksi poraaminen haluttuun syvyyteen. Tässä vaiheessa tärkeintä on ohjata reikälaitteen asentoa niin, että et porata väärään suuntaan. Kun tykkit sijaitsevat tarkasti, ne pysyvät paljon paremmin;

Porausreiät - prosessi on yksinkertainen, tärkeintä on merkitä pinnan oikein

 • Seuraavaksi asennuskiinnikkeet. Jos sinulla on tukilangat, niin ne voidaan lyödä, jos tavalliset ruuvit, silloin ne ovat tiukempia. On tärkeää, että jokainen elementti on kiinteästi kiinnitetty eikä löysä;

Elementit on järjestetty tiukasti linjoja pitkin.

 • Kun kiinnikkeet on kiinnitetty, voit aloittaa eristämisen. Täällä on erittäin tärkeää muistaa yksinkertainen sääntö: niissä paikoissa, joissa suluet irtoavat, ei ole tarvetta leikata aukkoja materiaaliin. Tee vain poikkileikkaus haluttuun paikkaan. Tämä johtaa siihen, että mineraalivilla on parempi yhteys pinnalle ilman suuria reikiä, joiden läpi kylmä voi tunkeutua;

Joten sinun on leikattava materiaali suluissa ja vielä parempi tehdä ohuita leikkauksia kuten kuvassa oikealla

 • Lisäksi mineraalivilla on kiinnitetty sienen päätyjä. On tärkeää, ettei tiivistää eristystä asentamisessa, sinun on korjattava se eikä vääristetä;

Jos viimeistät julkisivun alhaalta ylöspäin ammattilevyllä, suosittelen, että jalusta eristetään ekstrudoitu polystyreeni. Tämä materiaali on paljon kestävämpi kosteudelle, ja sen vuoksi se kestää kauemmin myös jatkuvassa kosteudessa. Kiinnitä vain yksi rivi polystyreeniä pohjaan ja etsi mineraalivillalevy edellä.

Tämä vaihtoehto on paras

 • Minate-pinta sulkeutuu kokonaan, palkkien ja muiden elementtien paikoissa tehdään siistit leikkaukset. Rinteitä voidaan eristää lisäksi siten, että kehällä ei ole aukkoja;

Laadukas lämmitys on pakollinen osa työtä, koska ammatillinen lattia ei säilytä lämpöä.

 • Tuulenpitävä kalvo asetetaan eristyksen päälle. Suluissa on siistit urat. Kiillotus mineraalivillalle tehdään ylimääräisten lautasen muotoisten tappien tai erityisten puristimien avulla, joilla on laaja korkki;

Kun julkisivua peitetään tuulilasilla, pursotettua polystyreenivaahtoa ei saa sulkea

Jotta kosteutta ei pääse tuulenpitävän materiaalin liitoksiin, päästä 100 mm.

 • Kehyksen lopussa on kiinteä. Tarvittaessa halutaan leikata elementtejä haluttuun pituuteen, jonka jälkeen ne asetetaan tasolle ja ruuvataan itsekierteillen ruuvilla. Jotta et voi jatkuvasti häiritä tason hallintaa, voit ensin kiinnittää kaksi ääripäistä elementtiä ja venyttää niiden väliin ylä- ja alapuolelta.

Rakenne on helppo kiinnittää eristyksen päälle

 • Asennuksen jälkeen tarkista telineen taso, ero ei saa olla enemmän kuin pari millimetriä. Jos on ongelmia, voit täyttää yksittäiset jalustat, tässä vaiheessa on helppo tehdä.

Vaihe 5 - ammattilevyasennus

Tässä on oikea rakenne osassa, teemme kaiken tekniikan mukaisesti

Työn ohjeet koostuvat seuraavista toimista:

Työsuunnitelma ei ole vaikea

 • Aloita työ kulmasta tai risteyksestä. Jos haluat leikata reiän tai tehdä viisteen, työ suoritetaan alustavan merkinnän jälkeen. Voit myös leikata käsi-saksilla, mutta tässä tapauksessa on parempi käyttää työkalua muotoiluun, joten työskentelyn aikana sinun ei tarvitse nostaa levyn leikattua osaa;

Matalaprofiilinen levyt leikataan käsisaksilla

 • Levy asetetaan seinään, jotta voit varmistaa, että se sopii kokoon ja sopii juuri kehykseen. Täällä sinun täytyy työskennellä kahden avustajan kanssa, sillä samaan aikaan et voi pitää ammattilehteä ja korjata sitä. Mutta ennen työn aloittamista tutkaa alla oleva kuva, joka osoittaa ruuvien oikean asennon;

Ruuvi on sijoitettava oikein.

 • Kiinnitys tapahtuu aallon alapuolella kehyksen vieressä. Ruuvit ruuvimeisselillä ruuvimeisselillä haluttuun asentoon. Kiinnitin sijaitsee joka toinen aalto;

Ruuvit kierretään aallon läpi

Varmista, että kiinnitysviiva on tasainen, kiristä johtoa ohjeen mukaan.

 • Seuraavaksi laita seuraava arkki, tärkein asia on yhdistää se oikein jo kiinteään elementtiin. Tämän jälkeen kiinnitys tehdään samalla tavoin kuin yllä. Jos elementit liitetään pystysuoraan, ylälevyn tulee aina olla pohjan yläpuolella, jotta vesi ei pääse kosketukseen. Eli asennus tehdään aina alhaalta ylöspäin;
 • Jos sinulla on korkea aallonkorkeus, niin arkin liittäminen on helpompi kiinnittää apuvälineiden avulla. Valitaan halutun värin muunnelma, reiät porataan ja elementit kiristetään erityisellä pistoolilla;

Korkea aalto niitattu nivelissä

 • Viimeisessä vuorossa rinteiden kulmat ja elementit kiinnitetään. Tärkeintä tässä on leikata elementit oikein, jotta ne sopivat täydellisesti. Kiinnitysosat voivat olla sekä ruuvit että niitit, päättää itse, mikä on kätevämpää.

Ikkunakehykset tulisi tehdä huolellisesti

Viimeistely on helppo ylläpitää, voit puhdistaa lian puutarhaletkulla tai mini-pesualtaalla.

johtopäätös

Artikosta olet oppinut, että prosessi kattaa julkisivu ammatillinen arkki on valtuudet tahansa henkilö. Tätä työtä ei ole vaikea viimeistellä sivuraiteella, mutta levyjen suuren koon vuoksi prosessi on vielä nopeampi. Katso video tässä artikkelissa, jos haluat ymmärtää tekniikkaa entistä paremmin. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne tarkistuksen alla oleviin kommentteihin.

Talon kattava ammatillinen lattia

Jos valitset julkisivun viimeistelyn vain käytännöllisyyden vuoksi, kannattaa kiinnittää huomiota levyyn. Vahva, kestävä, ei liian kallis, tätä materiaalia käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa. Ja jos aiemmin sitä käytettiin enemmän aidat ja katot, nyt sitä käytetään aktiivisesti ulkoisiin seiniin. Talon vaipuminen ammattimaisella lattialla ei vaadi erityisiä taitoja, ja jos osaat käsitellä rakennustyökalua, se on helppo käsitellä asennuksessa.

Talon kattava ammatillinen lattia

Ammattilainen lehti voi olla paitsi värimaailma, myös jäljitellä puuta, kiveä

Materiaalin pääominaisuudet

Aaltopahvin valmistukseen käytetään ohutlevy terästä, joka on suojattu korroosiolta sinkkipinnoitteella. Koneiden liikkuessa joustava metalli muuttuu aallotetuiksi profiileiksi erilaisilla kokoonpanoilla ja kokoilla olevilla aalloilla ja hankkii lisäominaisuuksia. Levyjen suojaavien ominaisuuksien parantamiseksi päällystetään polymeerikoostumuksella, koristekerros levitetään etupuolelle. Jäykistimet antavat tuotteelle suuren lujuuden ja pienen painon, mikä vähentää pohjan kuormitusta. Ja mitä suurempi näiden rintavien korkeus, sitä vakaampi profiililevy mekaanisiin kuormituksiin.

Säilyvyysaika riippuu suojapäällystetyypistä: yksinkertainen sinkityt kalvot palvelevat noin 30 vuotta ja ammatillinen lattiapäällyste polymeeripinnoitteella - jopa 45 ja yli. Materiaali voidaan työstää, helposti porata ja leikata, jolloin arkkia asennetaan ilman paljon työtä. Tarvittaessa ammatillinen lattia voidaan purkaa ja käyttää uudelleen ilman heikentymistä suorituskykyä.

Valinta levytettä pinnoitukseen

Päällystetään talon seinät profiloituna

GOST 24045-2010 mukaan profiililevyt jaetaan käyttötarkoituksen mukaan useisiin tyyppisiin laakereihin, kattoihin, seinään ja sekatyyppeihin.

Teräslevyprofiilit, jotka on kaareva trapetsoidien aallotuksilla rakentamiseen. Lataa tiedosto

Jokainen laji on merkitty vastaavasti. Seinäverhoukselle suunniteltu seinäprofiilinen (C), jolle on tunnusomaista aallotusten puolisuunnikkaan muoto. Profiilin korkeus vaihtelee välillä 8-44 mm, koristeellinen pinnoite voi olla joko monofoninen tai kuvio.

Kun näet kirjaimen "C" numeerisen merkintäyhdistelmän edessä, ei ole epäilystäkään - se on seinäpinta edessäsi

Jos autotallin tai muun ei-asuinrakennuksen runkoa vaaditaan, on suositeltava valita kantokotelo (H) tai sekatyyppi, jota merkitään kirjaimilla NA.

Kun kirjoitat arkkia kirjaimen nimityksen vieressä, laita numerot, jotka osoittavat aallotusten korkeutta - C-8, C-10, C-20 ja niin edelleen. Yksityishuoneita peittäessä C-8-profiililevy on suosituin: se on edullisin, kevyt, mutta sillä on myös hyvä vahvuus.

Jos julkisivu on alttiina suurille tuulikuormille, on tarkoituksenmukaisempaa käyttää profiileja C-15, C-20 tai C-21, jotka ovat jäykempät ja eivät taipuisat.

Ei vähemmän tärkeä valinta ja koristeellinen laatumateriaali. Asuinrakennuksessa tavallinen galvanoidut levyt eivät sovellu, tällainen pinnoite soveltuu paremmin teollisuusrakennuksiin tai kotitalousrakennuksiin. Siksi on suositeltavaa antaa värillinen aallotettu lattia korkealaatuisella polymeeripinnoitteella.

Decking kuvioitu kivi

Koristeellinen kerros voi olla läpikuultava ja kiiltävä, yksitoikkoinen, lasku kiven, puun, tiilen ja muiden materiaalien alla. Kuviot ovat paljon kalliimpia kuin kiinteät, mutta ne näyttävät hienolta. Eri etäisyydestä ihon aaltoileva helpotus ei ole havaittavissa, ja näyttää siltä, ​​että talo on todella kiveä tai tiiliä.

Ripustetun kiven jäljitelmä

Muuraus, piirustus

Neuvoston. Materiaalin valitseminen kiinnittää huomiota arkin takaosaan. On olemassa vaihtoehtoja kaksipuolisella koristepinnoitteella, joka on suunniteltu aidat ja väliseinät. Tietenkin niitä voidaan käyttää myös talon leikkaamiseen, mutta miksi maksaa, että kaikki sama ei näy?

Taloudellisempi käyttää ammattisivua, maalattu toisella puolella

Materiaalin laskenta

Tarpeettomien kustannusten välttämiseksi sinun on oikein laskettava materiaalin määrä ennen ostoa. Tee ensin seinien mittaukset ja laske koko alue.

Neliön seinät ja pylväät

Seuraavaksi otetaan ikkunan ja oven aukkojen alue sekä ne osat, joita ei ole peitetty (jos sellaisia ​​on). Ne lisäävät tarranauhojen alueen, jos ne ovat myös suunniteltu pinnoitettaviksi. Nyt saatu arvo jaetaan yhdellä arkilla.

Laskettaessa on välttämätöntä ottaa huomioon levyn yleinen, mutta hyödyllinen leveys, koska ammatillinen lattia sopii päällekkäin. Vakiolevyn pituus on 2 m, vaikka se voi vaihdella eri valmistajilta 0,5 - 14 metriä.

Vakiokokoiset levyt

Käytä esimerkiksi suorakaiteen muotoista taloa: seinien korkeus on 3 m, pituus 4 ja 6 m, 4 ikkunaa, joiden mitat ovat 1,5 x1,1 m ja oviaukko on 2x1,4 m. Kerroksen pituus kerrottuna ja seinien pinta-alan lisääminen selvitetään kokonaispinta-ala tuleva pinnoitus - 60 m2. Saman kaavan mukaan lasketaan aukkojen alue:

1,5 x 1,1 x 4 = 6,6 + 2,8 = 9,4 m2;

60 - 9,4 = 50,6 m2.

Toisin sanoen seinien työalue on 50,6 m2.

Pylväiden pinta-ala lasketaan eri muodon mukaan. Jos luukussa on puolisuunnikkaan muoto, sinun on ymmärrettävä molemmat emäkset, jaoteltava puoleen ja kertomalla korkeudella. Jos pylväs on isosceles kolmio, sinun on kerrottava puolet sen korkeudesta perusta. Esimerkiksi pylvään korkeus on 2 m, pohja on 4 m. 0,5 x 2 x 4 = 4 m2.

Koska on kaksi kappaletta, lisäämme vielä 8 m2 ihon kokonaispinta-alaan, minkä seurauksena saamme 58,6 m2. C-8-aaltopahvin vakiomitat ovat 2000x1150 mm, joten sen pinta-ala on 2,3 m2. Jaa ihoalue arkkialueella - 58.6: 2.3 = 25.48. Pyöristäminen, saamme 26 arkkia, mutta tarvitsemme vielä 2-3 varaukseen, koska leikkaamiseen tarvitaan lisää materiaalia.

Lisäelementit levyyn

Levyjen lisäksi tarvitaan viimeistelyelementtejä. Jokainen niistä suorittaa tiettyjä toimintoja ja on kiinteä osa talon pinnoittamista.

Telakka on vaikea

Näitä tuotteita ovat pääsääntöisesti 3,2 ja 1,25 metrin pituiset, mutta jokaisella valmistajalla voi olla omat parametrit. On paljon helpompi laskea niiden määrä kuin verhouslevyt, koska kaikki on mitattu metreinä, ei neliöitä.

Miten leikata omat kädet

Seinäpäällyste, jossa on profiililevy, sisältää kolme päävaihetta: pintavalmistus, kehysasennus, lisäelementtien ja -arkkien asennus. Jos aiot lämmittää seiniä, asennus eristys tehdään kehyksen asennuksen jälkeen.

Laite, joka peittää aallotetun talon

Kaaviossa - seinään päin, jossa on ammattilainen arkki

Decking voidaan asentaa vaakasuoraan ja pystysuoraan, se ei vaikuta ihon suojaustoimintoihin. Ihon ja laakerin seinän välillä on välttämättä oltava ilmarako, joka auttaa haihtumaan talon seinämien läpi. Puukuoraa peittäessä runko voidaan asentaa puupalkkeista, mutta metalliprofiili sopii parhaiten tiili- ja betoniseinille.

Valmistelutyöt

Pieniä vikoja ei ole näkyvissä metallivanteen alla, joten sinun ei tarvitse tasoittaa seiniä huolellisesti. Mutta halkeamien poistamiseksi, aukkojen, sienten kautta on tarpeen, muuten tuhoava vaikutus jatkuu, ja seinät vaativat pian suuria korjauksia.

Julkisivuilta puretaan kourulevyt, trimmaus, valo ja muut kohteet, jotka häiritsevät maalia. Ne puhdistavat pölyä ja likaa, tarkista seinien eheys. Murtumien tiivistäminen sementtilaastilla. Kun muuraus on murentunut voimakkaasti, sinun on poistettava tiilen jäänteet ja laitettava uudet tuoretta laastia. Tämä pätee paitsi seiniin, myös talon kellariin.

Miten tiivistää halkeaman talon tiiliseinässä

Sienten aiheuttama alue raaputetaan ja käsitellään perusteellisesti klooripitoisilla tuotteilla.

Sieni julkisivuun

Muottiensuojaus

Levitä telalla

Jos se on puuseinät, sinun on käsiteltävä niitä antiseptisellä pohjamaalilla 2-3 kertaa. Tämän jälkeen pinnan on oltava täysin kuiva.

Asennuskehys ja trimmaus

Leikkauksen alla oleva kehys on oltava täysin sileä, eli kaikki oppaat on sijoitettava tiukasti samaan pystytasoon. Kiinnitys "silmällä" ei ole sallittua tässä, koska pienetkin poikkeamat johtavat ihon muodonmuutokseen ja vähentävät rakenteen lujuutta. On suositeltavaa kiinnittää ohjaimet kannattimiin, joten on paljon helpompi kohdistaa ne pystyasentoon.

Vaihe 1. Valmistetulle pinnalle merkitään säädettävät kiinnikkeet. He alkavat merkitä kulmasta: he määrittävät tason tai lasin avulla pystysuoran ja asettavat tämän viivan päälle pisteitä 50-60 cm: n liidulla. Sitten he astuvat takaisin 40 cm: n puolelle ja toistavat toimet.

Vaihe 2. Kun olet täyttänyt merkinnän, poraa reikiä kaikkiin kiinnikkeisiin, työnnä tapit, kiinnitä kiinnikkeet. Paronit-tiivisteet on suositeltavaa sijoittaa kannattimen ja seinän väliin.

Neuvoston. Jos seinät ovat tiiliä, neulan reikiä ei saa pudota muurausliitoksiin. Et myöskään saa käyttää porausreikää, jos kantavat seinät on tehty ontosta tiilistä.

Vaihe 3. Seuraavaksi, ota ensimmäinen ohjausprofiili ja kiinnitä se kannattimiin ja syöttöön itsekierteittävin ruuvein. Tarkista taso tarkasta profiilin vaakasuorasta kohdasta ja korjaa se tarvittaessa kiristä ruuvit. Pylväiden muotoilu mahdollistaa varretelementtien kohdistamisen 30 mm: n etäisyydelle. Vaihtoehtoisesti asenna ja kiinnitä kaikki muut kehyksen profiilit. Lisäpuskurit kiinnitetään aukkojen ympärillä niin, että laatikko on jatkuva.

Kannattimet ja niiden kiinnittäminen kantoprofiiliin

Esimerkki pystypinnasta

Pystysuorat kehystorvet

Vaihe 4. Ohjainten välillä kiinnitetään levyn eriste. Useimmiten mineraalivillaa käytetään eristämiseen profiililevyllä: se takaa lämpöä, on helppo asentaa, on höyryläpäisevyys. Levyt on kiinnitetty alhaalta ylöspäin, jolloin pystysuuntaisten saumojen pakollinen siirtyminen kussakin seuraavassa rivissä. Eristyskerroksen tulee olla kiinteä, joten ole varovainen, ettei levyjen väli ole.

Eristyslevyjen asennus ja kiinnitys

Eristeen kiinnittämiseen käytetään lautasen muotoisia tappeja. Seinässä olevat reiät porataan suoraan materiaalin läpi 4-5 cm: n syvyyteen. Yhdellä levyllä on oltava vähintään 5 solmua - yksi keskellä, neljä kulmissa.

Vaihe 5. Hydro- ja tuulensuojausta tarvitaan lämmöneristyskerroksen yli. Tuulenpitävän kalvon terät on asennettu kohtisuoraan ohjaimiin, toisin sanoen pystysuoraan kehykseen ne asennetaan vaakatasossa alhaalta ylöspäin ja vaakasuorassa kehyksessä ne asennetaan pystysuoraan. Tämän vuoksi rainan yläreuna on kiinnitetty ruuveilla yläosaan, materiaali on kallistettu alaspäin, hieman kiristetty ja kiinnitetty ruuveilla alemmalle profiilille.

Naapuriton kangas asennetaan 10-15 cm: n päällekkäisyydellä. Päällekkäisyydellä myös materiaali kiinnitetään koko pituudeltaan ohjausprofiileihin. Lähellä aukkoja kalvo leikataan rungon kehän ympäri ja kiinnitetään myös kanteen. Joskus vedeneristyskalvo kiinnitetään kaksipuolisella teipillä ja kiinnitetään puukehykseen nitoja käyttäen.

Vaihe 6. Kehyksen alareunan yli, joka on ruuvattu kiinnitysruuveilla. Jos kehys on pystysuora, sinun on ensin pudotettava vaakasuora taso, muuten ebb on epätasainen. Vaakasuorissa laatikoissa tämä elementti ruuvatetaan pohjaprofiiliin. Lähtöliitännän tasot ovat päällekkäin 20-30 mm.

Pohjalevyn kiinnitys

Vaihe 7. Seuraavaksi kirjoita oviaukko. Ota kalteva lankku, leikkaa se oven kehyksen korkeuteen, levitetään rungon ulkoreunaan ja asetetaan tasolle. Kierrä ruuveja 30 cm: n asteen kulmalla hyllyyn. Samoin asennan palkin toiselle puolelle ja aukon yläpuolelle.

Kaltevuuden käynnistyslevyn mittaus ja asennus

Aloituspalkin leikkaaminen ja asettaminen aukon yli

Vaihe 8. Siirry ikkunan aukkojen suunnitteluun. Ikkunan leikkaus leikataan aukon leveydelle, jota käytetään rungon pohjaan ja koon mukaan. Kierrä osa elementin ohjaimiin. Seuraavaksi leikkaa ja kiinnitä sivulevyt, jotka jälkimmäiset kiinnittävät yläraudan. Hihnan päissä tehdään kaksi siistit leikkausta ja taivuta tuloksena olevat "korvat" sivuprofiileihin.

Vaihe 9. Seuraavaksi aseta ulko- ja sisäkulmat sekä välilevy, jos käytetään monimutkaisia ​​elementtejä. Profiili on kiinnitetty ulomman kulman päähän, jossa on itsekiertyvä ruuvi ja asetettu tasolle. Nurkkaprofiilin alareunan tulisi ylittää ritilän pohjan 5-6 mm. Kohdista osa, ruuvaa se runkoon koko pituudelta. Samalla tavalla kiinnitä sisäiset kulmat. Jos käytetään yksinkertaisia ​​profiileja, ne kiinnitetään kotelon päähän, joten aukkojen viimeistelyn jälkeen voit jatkaa arkkien asentamista.

Neuvoston. Asiantuntijat suosittelevat asennuksen aloittamista talon takapuolelle kohti julkisivun etupuolta. Levyjen vaakasuoran asennuksen yhteydessä alkuperäinen kiinnitysraja on rakennus- tai oviaukko, jossa pystysuora asennus alkaa kellarista tai sokealta alhaalta ylöspäin.

Vaihe 10. Poista suojakalvo viimeistelymateriaalista. Ota ensimmäinen arkki, laita se laatikkoon kulmasta ja syöstä ruuvi alareunassa pitkin reunaa. Aseta se sitten tasolle ja ruuvaa ruuvit yhteen asentoon aallon taipumasta. Asennusvaihe on noin 30 cm, tai joka toinen aalto.

Vaihe 11. Seuraavaan arkkiin levitetään 15 cm: n päällekkäisyys, tasoitettu alareunassa, ruuvattu itsekierteillen ruuvilla.

Kiinnittimet sijoitetaan putkilinjan viereen 50 cm: n välein. Suojattaessa pystysuuntaiset poikkeamat ovat enintään 6 mm.

Kiinnitysarkit levyt ja trimmi

Neuvoston. Kiertäessäsi ruuveja, vältä verhouslevyjen liiallista venyttämistä. Niiden on sovitettava tiukasti toisiinsa, erityisesti niveliin, mutta samalla on oltava vähintään 0,8-1 mm välys kiinnityspisteissä lämpölaajenemisen kompensoimiseksi.

Vaihe 12. Aukkojen viimeistelyä varten levyt leikataan ennalta leikkausten mukaan. Leikkaamista varten aallotettuja leikkureita käytetään metalliin, hienojakoiseen haavasahaukseen, palapeliin.

Aaltopahvin leikkaaminen

Leikkaamalla profiililevyhiomakone

Verhoilun asennuksen jälkeen jäljellä olevat lisäosat - jalat, yksinkertaiset kulmat ja liitosliuskat on asennettu, seinien ja kehyksen väliset liitokset suljetaan listoilla.

Julkisivun arkki voidaan asettaa pystysuoraan ja vaakasuoraan

Profiililevyn julkisivu (vaakasuora asettelu)

Esimerkki rakennuksen viimeistelystä ammattiarkilla

Varasto, jossa on verhous

Julkisivun maanpäällisen julkisivun edessä

Talon viimeistely

Gable trim

Viimeinen vaihe on talon pylväiden leikkaus. Kuten muurilla, levyt voidaan sijoittaa vaakasuoraan ja pystysuoraan riippuen kodinomistajan mieltymyksistä. Ennen peittokuorien pinnoittamista tulee käsitellä vedeneristysyhdisteellä ja odottaa pinnan kuivumista. Sen jälkeen laatikko on 50x50 mm puuta tai alumiiniprofiilia. Laatikot ovat 30-40 cm. Jos ullakko on lämmitetty, laatikoiden solut täytetään mineraalivillalla tai polystyreenilevyillä, vahvistavat niitä astian muotoisilla tapilla.

Seuraavaksi eristys suljetaan vedeneristyskalvolla, ja yläosaan on asennettu vastalevy, joka tuottaa ilmanvaihtoaukon. Pultin alareunassa ruuvattu räpylö, ja sivut, liittymällä katon ulokkeiden kanssa, kiinnitä päätyliuskat. Nyt on vielä leikata arkit oikein ja asentaa ne penkille. Käytännöllisyydestä voit tehdä yksinkertaisen mallin romumateriaaleista ja leikata ammattilehtiä siihen. Asennettaessa materiaalin reunat viedään päätykaistaleihin, jotka on tiukasti sovitettu aukkojen välttämiseksi, tarkista sijainnin taso. Kiinnitys tehdään vakiovarusteina itsekierteittävät ruuvit tai niitit, joiden askel on 30 cm.

Pinnoitettu kalvo

Paneerivuori aallotetulla lattialla

Katon ulkoneman koko valitaan siten, että kerros erotetaan eristel- mästä ja profiililevystä

Ammattimaisen lattian näennäistä yksinkertaisuutta voidaan käyttää epätavallisin keinoin.