Materiaalin valinta talon kellariin ja sisustuksen piirteisiin omilla käsillä

Mikä materiaali on paremmin talon kellarissa? Tällainen kysymys huolestuttaa monia, jotka joutuvat kohtaamaan tämän suunnittelun tarve. Kellari ympäröi koko talon ja on tärkeä elementti, joka suojaa rakennetta (erityisesti sen alaosaa) ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Lisäksi hänellä on tärkeä koristeellinen rooli.

Vaihtoehdot talon kellarista

Talossa on useita tyyppejä, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa.

 1. Pudota pois Tämä tyyppi on rakenne, joka on kompensoitu sisäänpäin suhteessa pääseerumiin. Syvennys on tavallisesti vähintään 50 mm. Tällaisella laitteella voit tehdä työtä edullisesti ja tehdä tyhjennystä vähemmän havaittavissa.
 2. Yhdessä tasossa. Tämä vaihtoehto edellyttää monimutkaista tiivistämistä, joten tyhjennysjärjestelmä on kiinnitettävä yleisen rakennuksen vaiheeseen. Tämä välttää muita ongelmia.
 3. Kaiutin Jotta tällainen kellari kotiisi omalla kädellä, on välttämätöntä (kuten edellisessä versiossa) ajatella perusteellisesti tyhjennysjärjestelmää. Veden väärällä laitteella kertyy vettä kellarin ja seinän erottamiseen. Tällaisten ongelmien välttämiseksi kosteudenpoisto on suunniteltu ottaen huomioon julkisivun viimeistely.
Viemäröintiyksikkö ulkonevalle kellarille, kun viimeistelee julkisivun sivuseinällä

Vihje! Kun valitset materiaalin vuoraukseen, sinun on otettava huomioon suunnittelutoiminnot.

Tarve viimeistelyyn

Jos talon kellarin koristelu ei ole päättynyt aikaisemmin tai vanha verho on tullut käyttökelvottomaksi, tarvitaan ulkopuolinen pinnoitus. Sen päätehtävät ovat:

 • Talon pohjan suojaaminen ympäristön vaikutuksilta (sademäärä, auringonvalo, tuuli). Tämä parantaa merkittävästi koko rakenteen kestävyyttä.
 • Lisäeristys. Tarvittaessa luodaan lämmöneristyskerros, joka voi liittyä sokean alueen eristämiseen. Tällainen menettely ei ainoastaan ​​edistä rakennuksen energiatehokkuuden parantamista vaan myös säästää sen monista ongelmista. Ylempi kerros peittää eristyksen ja toimii lisäesteenä kylmän tunkeutumisen estämiseksi.
 • Koriste. Tontin kaiverrettu oikein ja sopivalla materiaalilla voi korostaa suunnittelun yleistä suuntaa.
Kellarieriste ja sen jälkikäsittely

Näiden parametrien perusteella valitaan työhön tarvittavat rakennustuotteet.

Kuinka kaataa talon perustukset ulkona?

Kellarissa oleva materiaali hankitaan ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 1. Asennustekniikka. Pinta on viiltää kahdella tavalla: kuiva ja märkä. Ensimmäinen olettaa, että valitut tuotteet on pinottu aiemmin pystytettyyn kehykseen. Jos ominaisuuksia sallii, tuotteet voidaan asentaa suoraan ilman laatikoita. Toinen vaihtoehto on aikaa vievää: perustuksen luominen edellyttää liimaa tai sopivaa ratkaisua. Talon perustukset voidaan koristaa kipsillä, joka toimii itsenäisenä tuotteena.

Päällystysmateriaalin asennus toteutetaan kahdella tavalla: kehyksessä ja liimalla

 • Pakkasvaste. Ensinnäkin tietyn sijainnin ilmapiiri otetaan huomioon. Ostettujen tuotteiden on kestettävä useita sulatus- ja jäätymisjaksoja eikä niitä saa altistaa muodonmuutokselle. Asennettaessa elementtejä liimaa varten käytetyn koostumuksen on myös täytettävä tämä vaatimus.
 • Vedenkestävyys ja aggressiiviset aineet. Säätiön vuoraus ei saisi imeä kosteutta voimakkaasti ja reagoi kemikaaliyhdisteiden kanssa.
 • Kiinnitä huomiota myös tuotteen valmistajaan ja ostopaikkaan. On parempi ottaa etusija tunnetuille tuotemerkeille ja erikoistuneille myyntipisteille.

  Kiinteistöjen viimeistelymateriaalien tyypit ja niiden asennuksen ominaisuudet

  Kun valitset materiaalin, sinun on harkittava sen asennusmenetelmää. On olemassa vaihtoehtoja, jotka asennetaan suoraan seiniin, mutta ne vaativat myös kehyksen pystyttämisen.

  Kehystapa

  Materiaalit jalustan viimeistelyyn, joka on asennettu kanteen, ovat suhteellisen uusia tuotteita. Luettelo sisältää lajeja, jotka eroavat teknisissä ominaisuuksissa.

  Kehysmenetelmään kuuluu varren esiasennus, joka asennetaan sitten ylöspäin

  paneelit

  Näihin kuuluu eri materiaaleista tehtyjä paneeleja, tässä ryhmässä on tavanomaista sisällyttää sivuraide ja levy. Valitessaan on parasta antaa etusija vaihtoehtoihin, jotka on tehty nimenomaan leikkaamaan pohjaa. Niillä on kestävämpiä ominaisuuksia ja ne voivat sisältää ylimääräisen lämmöneristyskerroksen.

  Plinth-koristeet koristepaneeleilla

  Tuotteiden eduista ovat:

  • Saatavuus. Itse asiassa tällainen on mahdollista tehdä työ edullisesti. Tämä vaihtoehto mahdollistaa tasapainon hinnan ja laadun. Mutta on välttämätöntä kieltää tuotteista liian alhaiset kustannukset. Todennäköisesti ne on valmistettu huonolaatuisesta muovista, joka tulee nopeasti hyödyttömiksi.
  • Helppo asennus. Levytys tehdään jokaisen kodin käsityöläisen käytettävissä olevan työkalun avulla, joten sinun ei tarvitse ottaa asiantuntijoita työskentelemään.
  • Lisäeristyksen mahdollisuus. Asennus kehykseen ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla - ilmanvaihto ja eristys. Tämä helpottaa pinnoitteen jäätymistä, vähentää lämmön menetystä ja hometta ja homeen todennäköisyyttä.
  Kehysmenetelmässä olevien materiaalien välinen tilan läsnäolo aikaansaa luonnollisen ilmavirran
  • Koriste. Paneelit, varsinkin kellarit, ovat luonnollisten materiaalien hyvin jäljittelevää. Eli vuorattu alue sopii täydellisesti suunnitteluun ja ympäristöön.

  Varoitus! Hyvin pilaa tulos voi valita sopimattomia tuotteita. Esimerkiksi tällaisen prosessin profiililattialla olisi oltava suurempi jäykkyys eli vahva päällystys.

  Posliinilaatat ja laatatyypit

  Kellarin pinnoitukseen käytetään pääasiassa posliinilaatuja ja klinkkilaattoja suurien osien muodossa. Toinen vaihtoehto voidaan pinota myös märällä menetelmällä, minkä jälkeen käytetään materiaalin palasia. Posliinikaasun suuresta painosta johtuen se asennetaan vain kanteen, kun taas sen luotettavuus on kasvanut.

  Viimeistele säätiö keraamisella graniittilevyllä

  Posliinilaatta ja -laatta:

  • Rakenteen pieni kuorma. Tämä vaikutus saavutetaan kehyksen kautta, joka olettaa suurimman paineen.
  • Asennuksen nopeus. On mahdollista kattaa talon perusta lyhyessä ajassa, mutta on erittäin vaikeata tehdä tätä ilman tietynlaista kokemusta. Posliiniset kivitavarat edellyttävät erityisten kiinnittimien asentamista, mikä ei aina ole mahdollista ilman ymmärtämistä prosessista. Laatta on kiinteä paljon helpompaa, sillä tässä on erityisiä metalli korvia.
  • Kestävyys. Tällaisten materiaalien käyttöikää säätiölle lasketaan vuosikymmeniä.
  • Kosteudenkestävyys. Osat eivät ime vettä hyvin, joten ne eivät aiheuta muodonmuutosta.

  Tällaisilla materiaaleilla säätiölle on merkittävä haitta - korkeat kustannukset. Sinun ei tarvitse ostaa halpoja laatat, sillä tämä usein ilmaisee huonolaatuisia. Työssä käytetään kadun mallia, jossa on tunnus "Snowflake".

  Vaihtoehtona laatta voi olla keinotekoinen kivi. Elementit asennetaan tukilevyyn erikoisreikien kautta tai suoraan.

  Vihje! Tällä hetkellä teräslevyt, jotka yhdistävät paneeleiden ja laattojen edut, ovat yhä suosittuja. Ne ovat pohja, jossa on eristys, jota käytetään klinkkerilevyissä.

  Kuinka päällystää säätiö käyttämällä laatikoita

  Kaikki kellari-viimeistelyvaihtoehdot, joihin kuuluu asennus kattokruunuihin, on yleinen verhousmallin tekniikka:

  1. Työ alkaa perusasiat. Se puhdistetaan pölystä ja liasta, kaikki aukot peitetään huolellisesti kiteillä. Jos on vakava vaurio, niin ennen talon kellarin viimeistelyä on suositeltavaa tehdä säätiön vahvistaminen.
  2. Koska tämä osa rakennusta altistuu suuremmalle kosteudelle, sitä käsitellään antiseptisilla aineilla. On parempi tehdä kyllästys useissa kerroksissa.
  3. Pinnan esikäsittelyn jälkeen rakennetaan kehys. Tätä varten voidaan käyttää puupalkkia tai metalliprofiilia. On tärkeää huomata, että puu tarvitsee rottia, ja metallisia osia ei voida leikata jyrsimellä, mikä johtaa korroosiota.
  4. Räkit asennetaan kohtisuoraan asennusmateriaalin suuntaan. Jos tuotteilla on samat sivut, pystysuuntaista menetelmää pidetään etuuskohteluna.
  5. Tuloksena olevasta soluasennuksesta. Se on kiinnitetty erityisiin ankkureihin.
  6. Pystysuuntaiset liitokset on asennettu runkopylväiden väliin ja tilaa on järjestetty refluksointivaiheen asentamiseksi.
  7. Pohjan leikkaamiseen tarkoitettu materiaali asetetaan monin eri tavoin: päällekkäin liittämällä "piikaristikko" erityisiin kiinnikkeisiin tai kiinnikkeisiin. Kiinnitys tehdään ruuveilla. Jos tuotteisiin kohdistuu lämpölaajeneminen, kiinnike on löysä.
  8. Kiinnitetty ebb.

  Pinta-elementteillä leikattua säätöä käytetään lisälehtineen. Ne on asennettu kulmiin, jotta ne näyttäisivät paremmin.

  Kehyksetön menetelmä

  Talon kellari voidaan irrottaa ilman runkoa, ja tätä varten käytetään eri versioita tuotteista.

  tiili

  Materiaalin ominaisuudet:

  • Suuri paalun perustuksiin tai lohkoperusteisiin. Mutta laitteen muuraus on luotava luotettava tuki.
  • Tuloksena oleva pinnoite on hyvä vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille.
  • Käytetään työtuotteita, joissa on vähän kosteutta. Jos tätä parametria ei oteta huomioon, pinta on epämuodostunut.
  • Kellarin tällainen sisustus ei ole erilainen demokraattinen arvo, ja työ vaatii jonkin verran kokemusta.
  Tiilikuori

  Muurarin luomisalgoritmi:

  1. Kattavuus on parhaillaan valmisteilla.
  2. Jos luotettavaa tukea ei ole, niin perustuslohko toimii. Hän kaivaa valmistettuun kuoppaan. Tämä pätee erityisesti paaluperustoihin.
  3. Vedenpitävyys pysyy sisäpuolella. Tässä ominaisuudessa kaperoidi voi toimia.
  4. Ensimmäinen rivi asennetaan perusteellisen tason tarkistuksen jälkeen. Tällöin lusikan variantti on sopivampi.
  5. Luotettavuuden takaamiseksi on järjestetty joukko. Tätä varten ankkurit asennetaan säätöön. Jos tällainen menetelmä ei ole mahdollista, käytetään johtoa kiinnittämällä paaluja.
  6. Kiinnitetty ebb.
  Tiiliseinä

  Vaikeus on luotettavan tiilen asettamisen tarve.

  Keinotekoinen ja luonnonkivi

  Tehdas- tai luonnonkivestä tehty säätiö ei ole helppo tehtävä etenkin toisen vaihtoehdon kannalta. Molemmilla lajikkeilla on erinomaiset tekniset parametrit kestävyyden ja luotettavuuden kannalta, mutta luonnolliset tuotteet tarvitsevat perusteellisempaa hoitoa ja ovat korkeat kustannukset.

  Luonnonkivi kellarin suunnittelussa

  Luonnonkiven asettaminen on seuraava:

  1. Riippumatta siitä, millaisia ​​viimeistelyjä tehdään, pinnan on oltava huolellisesti valmistettu.
  2. Raskas kuormituksen vuoksi pohja on peitettävä vahvistusverkolla ja peitetty kerroksella kipsiä.
  3. Asetteluosat syntyvät merkinnän laatimisen jälkeen. Jos palaset ovat epäsäännöllisiä, ne asetetaan ensin tasaiselle alueelle.
  4. Kiinnitys tehdään erityisellä liimalla, joka levitetään pinnalle, osien väärä sivu on hieman kostutettu.
  5. Pienet raot jäävät varmasti jäljelle, se kompensoi lämpölaajenemista.
  6. Tarvittaessa suoritetaan refluksoinnin injektointi ja asennus.

  Samanlaista periaatetta käytetään talon kellariin keinokivien ja laattojen avulla.

  kipsi

  Kipsi on taloudellisin vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä työtä ilman asiantuntijoiden ja hienostuneiden laitteiden osallistumista. Tätä prosessia varten käytetään erityistä seostyyppiä ulkoiseen käyttöön.

  Vihje! Pohjustuksen viimeistely omilla käsillä käyttäen kipsiä tehdään kahdella tavalla: ilman ylimääräistä lämpöeristystä ja eristämistä.

  Yleinen teknologia toimii:

  1. Pinta on valmistumassa.
  2. Levitä kerros liimaa, joka on kiinnitetty eristysmateriaaliin.
  3. Koostumuksen kuivaamisen jälkeen eristys vahvistetaan lisäksi erityisillä tapilla.
  4. Seuraavaksi pinnalle levitetään pieni kerros laastia tai liimaa, jonka jälkeen venytetään ohutta vahvistusverkkoa. Sen pitäisi olla kokonaan peitetty seoksella.
  5. Pinta jää kuivumaan.
  6. Viimeistelykerros asetetaan kipsiin. Sovellukseen käytetään haapaa ja tasoitusmääräystä.
  7. Työpinnan päätyttyä peitetään suojakerros maalilla.
  Kipsipohjapinta

  Tämä menetelmä mahdollistaa eristeen eristämisen sokean alueen eristämiseen.

  Plinth koristelu

  Säätiön koristeellinen koristelu on erottamaton osa prosessia. Seuraavat vaihtoehdot ovat voimassa:

  • Värjäystä. Se toteutetaan myös ajan kuluttua. Voit valita sävyn, joka soveltuu parhaiten talon päin ja sopii edullisesti alustaan.
  • Koristeellinen tai teksturoitu kipu. Tällainen materiaali on sävytetty ja se voi sisältää murto-osan luonnonkivistä tai hiekasta. Tämä antaa epätavallisen vaikutelman, kun sitä käytetään oikein.
  Koristeellinen kipsi kellarin suunnittelussa
  • Hätäpinnan luominen. Tätä tarkoitusta varten käytetään yksinkertaista julkisivua, johon muodostuu kiven tai tiilen muuraus jäljitelmä. Lisäksi värjäys suoritetaan eri väreissä.
  • Yksinkertaisin on materiaalien käyttö halutulla jäljitelmällä.

  Korkin käsittely on melko monimutkainen tapaus, jonka perusta on oikea tuotevalikoima.

  Plinth keramiikka

  Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

  Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

  Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

  Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

  Materiaalien valinta

  Keramiikan viimeistelyaineet:

  1. laatat;
  2. liima;
  3. lianvalmiste.

  Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

  laatta

  Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

  • kovuus - vastustaa sokkia;
  • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
  • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
  • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
  • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
  • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

  Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

  Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

  Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

  Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

  Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

  Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

  Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

  Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

  Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

  Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

  Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

  Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

  Materiaalien kulutus

  Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

  Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

  Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

  Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

  Pintavaatimukset

  Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

  Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

  Korkin viimeistelymenetelmät

  Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

  Kuiva tapa

  Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

  Märkä viimeistely

  Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

  Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

  Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

  vahvistaminen

  Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

  Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

  Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

  Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

  Laatoitus

  Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

  Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

  Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

  Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

  Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

  Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

  Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

  Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

  2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

  Saumaus

  Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

  Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

  Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

  johtopäätös

  Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.

  Tile talon kellariin

  Erityisesti on kiinnitettävä huomiota rakennuksen kellarikerroksen viimeistelyyn, koska siihen vaikuttavat monet luonnolliset tekijät, kuten korkea kosteus. Hyödynnettäessä sopivaa kaakeliä soclen valitsemiseksi, on parempi kunnioittaa korkealaatuisia materiaaleja, jotka voivat toimia uskossa ja ovat totta vuosikymmenien ajan. Kyseessä on kellarilevyn viimeistelyprosessi, kuvataan myöhemmin.

  Mikä tässä artikkelissa on

  Ominaisuudet kaakeloitu jalusta edessä

  Talon kellari ei ole alttiina vain jatkuvalle suurelle kuormalle, mutta se on melkein koko ajan kosketuksissa märän ympäristön kanssa. Tässä yhteydessä pohjan pinnan ei pitäisi olla vain koriste, vaan myös eräänlainen suoja ulkoisista aggressiivisista tekijöistä.

  Samanaikaisesti tällainen vaihtoehto kuin keraamisten lattialaattojen asentaminen katsotaan tavallisimmaksi tavaksi suojella sään ja kosteudelta. Lisäksi tämä sisustus on ainutlaatuinen muotoilu. Kaikki ero putkilinjan ja julkisivun välillä on ensimmäisessä korkeammassa lujuudessa, joka saavutetaan mm. Elementtien huomattavan paksuuden avulla. Tässä yhteydessä rakennuksen eristys kasvaa, sen alaosa vahvistuu. Myös talon kellarikerroksen kaakeli toimii eräänlaisena linjana, joka rajaa talon pohjan apinaalisella osalla.

  Liimaelementit yhdistetään usein vedeneristys- ja lämmöneristysmateriaaleihin. Tarvittavan vahvuuden takia talon kellarissa on saatavana erilaisia ​​muunnelmia. Jos talon omistajalla on vähän kokemusta normaalilevyn käsittelystä kellarissa, hänellä ei ole mitään ongelmia. Tällaisessa tilanteessa paras ratkaisu on kuitenkin hakea asiantuntijoiden apua. Loppujen lopuksi säätiön edessä olevaa laatua ei voida tallentaa, sen toiminnan kestävyys riippuu siitä. Tällöin päällikkö on tietyn tiedon ja kokemuksen omistaja. Hän pystyy varoittamaan siitä, mitä materiaaleja voi olla ja mistä on mahdotonta vahvistaa laatta.

  Laatta-aineiston ominaisuudet pohjalle

  Useimmissa tilanteissa, kun käytetään käytettyjä klinkkerilevyjä, jotka jäljittelevät erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Koska laatta on vastuussa tärkeistä toiminnoista, laatuvaatimukset ovat hyvin tiukat.

  Tässä yhteydessä kellarissa viimeisteltävälle kaakelilevylle tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

  1. Lisääntynyt paksuus. Kun verrataan pohjalevyä tyypilliseen, ensimmäisen paksuus on kaksi kertaa toisen paksuus. Tyypillisesti paksuus voi vaihdella ja olla arvojen välillä 15 - 20 mm. Se on tämä laattaelementtien paksuus, joka antaa heille kyvyn kestää rakennusrakenteen pääosan yläpuolelta tulevia kuormia;
  2. Vastusta aggressiivisista ympäristötekijöistä. Koska ympäristötilanne pahenee joillakin alueilla eli erilaisten luonnonkatastrofien ilmaantuminen (esim. Happosata) ei ole suljettu pois, kellarin kellarissa on oltava korkealaatuista eikä missään olosuhteissa häviä ulkonäköään;
  3. Alhainen verhoilun lämmönjohtavuus on laatu, jonka avulla voit lisätä laattoja talon eristysjärjestelmään sisältyvien materiaalien lukumäärään. Vaikka luonnollisesti kukaan ei ole peruuttanut pakollista vesivoimaa ja lämpöeristystä. Tässä yhteydessä estää kylmän sisäpuolen tunkeutumista ja koko talon lämpöhäviökerrointa pienenee.

  Pohjakansiotyypit

  Alustan voi olla eri materiaaleja. Mutta tässä luettelossa erotetaan suosituimmat rakennusmarkkinoilla. Nämä ovat seuraavia materiaaleja.

  Klinkkerilevyt

  Se valmistetaan puhdistetusta savesta yksittäisillä korkean lämpötilan (1000 asteen) paahtamalla. Julkisivulla sitä käytetään vain sen ansioiden takia:

  • lisääntynyt lujuus;
  • alhainen veden imeytyminen;
  • kestävyys (klinkkerillä valmistetut rakennukset Euroopassa ovat olleet lähes uudistettavia viime vuosisadalta);
  • lisääntynyt pakkasenkestävyys;
  • kosteuden kestävyys;
  • kestävyys aggressiivisia osia vastaan.

  "Irrotettu vyö"

  Tällainen materiaali on yksi keinotekoisista kivityypeistä. Koostumus sisältää marmorisiruja ja akryylisideainetta. Vain etupinta näyttää helpotuksen, kun taas sisäpuolella on tasainen, mikä helpottaa asennusta. Lisää myönteisiä kohtia:

  • kosteuden kestävyys;
  • paloturvallisuus;
  • vahvuus;
  • vastustus jäätymiseltä;
  • estetiikka luonnontuotteiden tasolla;
  • sävyjen ja tekstuurien monimuotoisuus;
  • hoidon helppous;
  • ympäristönsuojelu (kyky hakeutua sisustukseen sisäpuolelta).

  Polymer hiekka päin

  Polymer hiekka päin. Tällaisen materiaalin koostumus sisältää hiekkaa, polymeerejä, väriaine modifioijilla. Ominaisuudet ovat:

  • pakkasvaste (enintään -70 astetta);
  • kosteuden kestävyys;
  • UV-säteilyn kestävyys;
  • kulumiskestävyys;
  • lämpötilavaihtelu;
  • alttius aggressiivisten aineiden - öljyjen, happojen ja muiden sateiden ja puhdistuskoostumusten haitallisten aineiden vaikutuksille;
  • pieni paino;
  • erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet.

  Muita yhtä tärkeitä vaihtoehtoja.

  1. Sementtimaalaus. Se on valmistettu betonista, jolle on ominaista hyvä kosteuden imeytyminen. Siksi tällainen vuoraus on välttämättä käsiteltävä vettähylkivillä kyllästyksillä;
  2. Keinotekoinen kivi. Se luo vaikutelman, joka ei ole huonompi kuin luonnonkivi, mutta sen kustannukset ovat pienemmät. Se painaa hieman. Miinukset - käyttöikä verrattuna luonnolliseen materiaaliin on vähäisempi, tarvitaan vettähylkivää ainetta;
  3. Luonnonkivi. Ulkomaisuus, kestävyys, voimakkuusindikaattorit kuvaavat tätä materiaalia. Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset, suuri paino, kuljetus- ja asennusvaikeudet, lisäkuormitus pohjaan;
  4. Julkisivusivut. Se on muovi / tiilimuuraus simulaattori. Se ei paina paljon, se on vesitiivis, se on alhainen, se on vain asennettu, erilaisia ​​suunnittelun kehitystä. Kiinnitys runko-oloon mahdollistaa hyvän tuuletuksen alemman kerroksen. Haittoihin kuuluu lämpölaajeneminen, pieni UV-säteilyn kestävyys;
  5. Hyperpuristettu materiaali. Se on valmistettu löysäksi mineraalien fraktioista hitsauksen periaatteella lisäämällä sitovia komponentteja paineen alaisena. Edut ovat kosteuden kestävyys ja pakkasenkestävyys.

  Lähestymiset rakennuksen pohjan leikkaamiseen

  Kellaristossa, kuten yllä mainittiin, on useita hyödyllisiä piirteitä. Materiaali ei kuitenkaan pysty osoittamaan toimivia ominaisuuksiaan oikein, jos se on pinottu virheillä.

  Laattojen viimeistelysäännöt

  1. Laskettaessa kattavuutta, sinun on otettava huomioon leikattava alue. Yksityisen talon kellarikerroksen korkeus vaihtelee 20-50 cm: n välein. Jos kellarissa on kellari, luku kasvaa. SNiP: n mukaisesti ei saa tehdä kellarikertaa alle 20 cm, koska sen pieni korkeus ei todennäköisesti suojaa sulatusta ja sadevedestä, ja se estää sen tunkeutumisen taloon;
  2. Kiinnityselementtien liimausmenetelmä on yleisin asennusvaihtoehto. Sen lisäksi on olemassa mekaaninen kiinnitysmenetelmä (itsekierteittävät ruuvit), kehysmenetelmä (tuulettuva julkisivu).

  Liiman kiinnittämiseen sopivat tällaiset viimeistelyt:

  • kivi koriste-ja luonnollinen;
  • klinkkerin;
  • polymeerihiekka tai sementtilaatta.

  Samanaikaisesti on mahdollista asentaa mekaanisesti mekaanisesti polymeerimateriaalihionta ja kehys, sivuraide - kiinnittämällä runkoon.

  Ennen työn suorittamista rakennuksen kehällä tasolle horisontaalisen jalustan profiilin mukaisesti. Työn päätyttyä se poistetaan. Tämä toimenpide johtuu suurelta osin socle-pinnasta, jolla rivit alkavat yksinkertaisesti "kellua" ilman lähtöviivaa.

  Liimaustekniikka

  Liimausmenetelmän tekniikan noudattaminen ansiosta voit luoda kauniin kellariviin, joka suojaa tiloja sisältä kaikenlaisia ​​vaikutteita.

  Ensimmäinen vaihe on rakenteen rakenteen valmistelu. Riippumatta valitusta materiaalista, seinät puhdistetaan vanhoista tahroista ja viimeistelevät ja tasoitetaan. Asenna tarvittaessa vahvistusverkko eristyksen ja vedeneristysmateriaalien peittämiseksi. Lisäksi pinta pinnoitetaan huurteen kestävällä alukkeella.

  Seuraavaksi arvioi elementtien sijainti pinnalla. Kellarimateriaali kiinnitetään sopivilla liimakoostumuksilla. Älä käytä tätä koostumusta sementillä, sillä niillä ei ole tarvittavia ominaisuuksia, jotta viimeistely olisi mahdollisimman tehokasta. Ei ole tarpeen noudattaa periaatetta säästää materiaaleja (loppujen lopuksi sementtilaasti on halvempaa), koska se voi mennä sivuttain jonkin ajan kuluttua. Tässä tapauksessa valittu liima on erotettava hyvillä alhaisilla lämpötiloilla. Liimaa levitetään kerroksella, jonka paksuus on enintään 4-5 mm.

  Jotta elementtien rivien välisten muodostuneiden saumojen tasaisuus olisi mahdollista, käytä välikappaleita yhtenäisen muurauksen varmistamiseksi. Etumateriaalia ei ole vaikea antaa liimalla omalla tavallaan ilman ammattilaisten apua.

  Elementtien asettaminen alustalle alkaa ylhäältä merkistä. Tämä lähestymistapa takaa elementtien yhtenäisen ja tiiviin sovittamisen seinään. Lisäksi alarivillä on paljon vähemmän väärinkäsityksiä. Esimerkiksi jos on tarpeen leikata osia, ei-esteettinen osa voidaan peittää maaperällä.

  Kellarin viimeistely on suoritettava sokean alueen rakentamiseen saakka. Tämän vaihtoehdon avulla on mahdollista poistaa alemman elementin leikkauksen tarve. Koska pohja on edelleen peitetty sokealla materiaalilla.

  Kulmien koristelu on ongelma, jota usein esiintyy yksityisten asuntojen omistajien kanssa, kun viimeistellään julkisivujen pinnat. On järkevää viimeistellä nivelet kulmavälineillä. Mutta jopa niiden puute kaakeloitu koristelu julkisivu näyttää hyvältä.

  Yksittäisten elementtien välisten saumojen tiivistäminen suoritetaan erikois-fuusiolla, jonka koostumus sopii ihanteellisesti liima-ainesosien kanssa (tässä tapauksessa yhdistetyt materiaalit hankitaan yhdessä päällystysmateriaalin ostamisen aikana). Kiinnitä nivelet varmistaen, että lastalla ei sekoitu liimaa. Tässä yhteydessä ammattilaiset suosittelevat injektointia sen jälkeen, kun pohjalevy on kokonaan kuivunut.

  Ratkaisu, kuten laatan jalusta, on kaikin puolin oikea. Jalkakäytävän tämän vaihtoehdon valitseminen on ymmärrettävä, että se on melko kallis (socle-laatat ja -laatat eivät ole halpoja). Jos kellari on suuri, on suositeltavaa hankkia laaja kalibraattinen laatta, joka luo ainutlaatuisen vaikutelman käsityksen siitä, että pinta on ulkoasultaan leikattu. Lisäksi asennusprosessi sen kanssa on paljon helpompaa.

  Pohjustus edessä laatat ja muut materiaalit - korjausvaihtoehdot

  Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

  Tiili-, betoni- tai monoliittinen säätiö on rakennettu jo hyvin varhaisessa vaiheessa, ja se toimii koko rakentamisen perustaksi. Pohjaan kohdistuu kaikki korjaustyöt maalipintaan - korin koristeluun ja kestävään kestävyyteen, tämä menettely on erittäin tärkeä.

  Sukellus pohjaan - vaihtoehdot

  Kellarutilaa voidaan viiltaa useilla eri tavoilla, jotka poikkeavat budjetin ja työvoimakustannuksista, toteutuksen monimutkaisuudesta ja tyypillisestä käyttöajasta:

  • Kipsi. Klassinen korjaustyyppi, budjetti ja monipuolinen viimeistely. Se voidaan suorittaa monikerroksisessa versiossa, märällä rappauslaitteella tai kuivalla versiolla, jossa on lisäksi vedenpitävä kellari ja sen eristys. Tarjoaa katukiveä pitkään, mutta usein korjaustarpeisiin. Valitettavasti, mutta julkisivujauhoja ja koko murenemista aiheuttavia halkeamia löytyy usein - huonoihin sääolosuhteisiin, satunnaisiin ja ei-satunnaisiin häiriöihin ja lämpötilan muutoksiin, tämä päällyste on herkempi kuin kaikki muut;
  • Luonnonkivi antaa perusta (ja koko talon) aristokraattisen kartanon kunnioitettavan ulkonäön, ja se kestää useita vuosikymmeniä, jos asennustekniikkaa noudatetaan. Tällaisten korjausten kustannukset ovat 3-10 kertaa korkeammat kuin julkisivun rappaus. Menetelmän monimutkaisuus johtuu tarpeesta ottaa huomioon suuri kivi-luonnollinen vuori, tällainen rakennuksen lisäkuormitus on asetettava etukäteen rakennushankkeeseen;
  • Käytä sivuraitaa tai erikoiskäsiteltyjä puulajikkeita. Liitäntä on edullinen asennuksen nopeuden ja talon kiinteän ulko- puolella katon harjanteelta julkisivujen jalkaan. Puiset nauhat, huolimatta siitä, kuinka hyvin heitä käsiteltiin erikoisrakenteilla, täydellinen ulkonäkö säilyy vain muutama vuosi korjauksen jälkeen;
  • Keinotekoinen laatta pohjan pinnalle - sopii koristeelliseen munintaan ja eroaa hyväksyttävistä kustannuksista. Suurin osa sen lajikkeista on kerrostettu rakenne ja ne palvelevat lämmittämään jalusta samaan aikaan kuin koristeellinen ornamentti. Kestävyyden kannalta keinokivi on verrattavissa luonnonmateriaaleihin - graniittiin, basalttiin jne.;

  Lähes pinnan seinämien ulkosivun "asettamisen" menetelmillä on yhteinen piirre: työ on suoritettava vasta rakennuksen kutistumisen jälkeen. Tämän vaatimuksen huomiotta jättäminen johtaa koristepinnan halkeiluun seuraavana vuonna useiden vuodenaikojen vaihtamisen jälkeen.

  Vanhojen talojen osalta tämä vaatimus ei ole merkityksellinen, ne on pitkään "ratkaistu". On toivottavaa ylläpitää uusia rakennuksia 6-8 kuukauteen - kipsi tai laatta talon kellariin sen jälkeen, kun tällainen tauko kestää 10 vuotta, mikä on paljon kadun käytön ehdoilla. Muuten siksi sitä käytetään usein koristelemaan uusia säätiöitä käyttämällä sivuraitaa - se ei tarvitse aikakatkaisua ennen asennusta uusien rakennusten kohdalla.

  Päällystysmateriaalien lajikkeet

  Julkisivumateriaalin alustaminen suosituimpien ja talousarvion korjausten perustamiseksi sekä julkisivujen eliitin suunnittelu. Rakennustekniikan ja teollisuuskemian kehittäminen on johtanut siihen, että asiantuntijan on vaikea erottaa tekokivestä luonnonkivestä. Korkealaatuisen asennustyön ja laattojen välisten nivelten perusteellisen injektoinnin jälkeen tämä tehtävä on täysin mahdoton. Mutta on hyvin mahdollista säästää korjausbudjetilla ja moninkertaistaa työn monimutkaisuus, kun viimeistellään julkisivu julkisivuilla "kiven alla".

  Materiaali sisältää sideaineena betoniseoksen ja graniitti- ja marmoripihdeiden, perliitti- ja hohkakiven, laajennetun saven ja klinkkerin täyteaineet. Tehtaan valukappaleiden koostumus ja monipuoliset pigmenttivärit mahdollistavat tekokivien käytön paljon luonnollisempia - luonnollinen graniitti tai marmori ei yksinkertaisesti ole tällaista sateenkaaren monimuotoisuutta. Kaikki "kivi" -tyyppiin perustuvat laatat on asetettu tavanomaisen korjausmenettelyn mukaisesti.

  Säätiölaatat - Laying Technology

  Oletamme, että säätiömme kutistuminen on kestänyt pitkään ja kaikki muodonmuutokset ovat aiemmin olleet. Talon ympärillä on suositeltavaa suorittaa viemäröinti ennen suunnittelutyön aloittamista - sitten kaivannon viemäröinnin vaikutukset peitetään luotettavasti julkisivuverhouksella.

  Miten laatoitan säätiön - askel askeleelta

  Vaihe 1: Esikatselu

  Kyllä, ilman työlästä ja kunnollista työtä lian, pölyn, maalien, öljyjen jne. Karkean julkisivun puhdistamisesta. ei riitä. Mitä paremmin käsittelemme betonista (tiilistä) pinnasta ulkokerroksista, sitä vahvemmat ja pitemmät kukin laatta tulee siihen.

  Kun viimeistelet vanhan rakennuksen kellarikerroksessa kaikki kipsi on poistettava. Riippumatta siitä, kuinka kestävä kerros käytettyä kipsiä näyttää, se on pudonnut taltalla ja vasaralla, muuten uusi laatta murtuu pohjasta, kuten syksyn lehdet tuulen tuulessa. Tämän kovan työn helpottamiseksi voit käyttää lyöntiä säätämällä sitä pieneen pituussuuntaiseen paluun heilahteluun mekaanisella taltalla. Mitä helpommin seinän pohja on, sitä helpompi on suorittaa laatoitus. Pohjan karheuden sallittu koko on ± 10 mm lineaarimittaria kohden, suurempia epäsäännöllisyyksiä tulee leikata.

  Vaihe 2: Laskenta, aluke ja liimavalmiste

  On helppo laskea laatoitettujen rivien määrä korkeuden ja pituuden mukaan asennuskaistan koko on pieni. Pohja pohjustetaan sen materiaalin (betoni, tiili, hiilihapotettu betoni) mukaan ja liima laimennetaan valitun laatuluokan suositusten mukaisesti. Liimamassalle lisätään nestemäistä lasia, jotta se antaa vedenpitävät ominaisuudet.

  Pohjakerroksen kaakeloitu pinta alkaa näkyvimmästä kulmasta ja kulkee alhaalta ylöspäin.

  Alusta levitetään seinälle leveällä ja jäykällä harjalla, joka peittää huolellisesti kaikki ontelot ja urat. Ensimmäinen kaakelirivi on tuettava suoraviivaisten liittimien tasolla. Voit käyttää teräskulmaa ja paksua nauhaa, puu keinokivikiven alla voi taivuttaa. Nurkasta porataan ja naulataan reikiä seinän läpi tapilla - ensimmäisen rivin asennustarkkuus on samanlainen valmistelu.

  Vaihe 3: Kannattaa jalusta keinokivellä

  Liima-aineen levittämiseen on kätevää käyttää laajaa hybridirauta. Tämän työkalun toinen puoli on sileä ja toinen on lovettu. Ensinnäkin seinälle levitetään tasainen liimakerros ja tasoitetaan sileän sivupinnan avulla. Sitten raastinta käytetään pitkin seinää hammastetulla puolella - ylimääräinen liima poistetaan päällekkäin laatan sisäpuolelle. Se on kiinnitettävä seinään ja paina alas 10-15 sekuntia.

  Muovisten "ristien" käyttö keinokivestä valmistettaessa on kiistanalainen asia, mutta ne ovat erittäin hyödyllisiä laattojen saumojen yhtenäisyyden kannalta. Jokainen ylärivi siirretään pohjaan nähden puolet laattaelementin pituudesta. Kiven leikkaus suoritetaan välittömästi ja viimeistelee jokaisen rivin kokonaan. Onneksi kaikki leikkausviivat ovat suorat, mikä on helppo saavuttaa hiomalla ohut hioma pyörä. Pohjalla kiveä kivi "pitsi", siirrymme pohjan yläosaan. Jo toisen rivin jälkeen on tarpeen tarkistaa pystysuoran kärjen suuntaan upottamalla linja.

  Vaihe 4: Lopullinen

  Julkisivun ajoitus riippuu sen kokoon, laattakoon ja työntekijän taitoon. Joka tapauksessa injektointi suoritetaan sen jälkeen, kun vuori on kokonaan valmistunut ja kaikki ylimääräiset ristit on poistettu. Maalinauha on valmistettu kiinteällä fuusioaineella, johon on lisätty väriainepigmentit ja huurteiset lisäaineet. Maalaus levitetään kumilastalla, sen joustavuus sallii paksun koostumuksen tunkeutumisen syvälle asennusrakoihin. Mitä tarkemmin nivelet "pyyhitään pois", sitä kauemmin uusi vuoraus kestää.

  Base koristelu omalla kädelläsi

  Koska talon edessä on kiinnitetty huomiota, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä soclen viimeistelyyn. Rakennustekniikasta riippuen se voi olla erillinen elementti tai erillinen osa pohjaan, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle. Toisin kuin pääseinä, sillä on suora kosketus maahan, minkä takia se joutuu kiinnittämään paljon huomiota tämän alueen viimeistelyyn. Sitä voidaan tehdä viimeistelemällä pohja omilla käsillä, mutta samalla asiantuntijat suosittelevat ottamaan huomioon joitakin pisteitä ja vivahteita.

  Korkkien tyypit

  Ennen kuin opiskelet materiaaleja ja tekniikoita kellarin viimeistelyyn, sinun pitäisi päättää sen ulkonäöstä. Joten, riippuen säätiön sijainnista seinän ulkoiselle tasolle, erotetaan seuraavat päätyypit:

  1. Kaiutin Tämä pohja kaadetaan ohutta seinää varten, joten sinun pitäisi ensin huolehtia viemärin järjestelystä. Muussa tapauksessa vettä kerääntyy rungolle. Tämän seurauksena se johtaa tuhoamiseen.
  2. Yksi taso. Nykyaikaisessa rakenteessa tällaista tekniikkaa käytetään harvoin, koska ulkoisen viimeistelyn aikana on liian vaikeaa saavuttaa haluttu vedenpitävyys.
  3. Pudota pois Yhteinen vaihtoehto, joka on helppo suojata luonnollisten tekijöiden vaikutuksilta, koska sen ei tarvitse järjestää valua. Kasvava lunta ja sade eivät muutu tässä tapauksessa.

  Koriste kipsi

  Koristeellinen kipsipinta

  Melko yleinen menetelmä säätiön viimeistelyyn ei myöskään edellytä erityistä tietämystä tai kykyjä. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Pohjan pinnan puhdistaminen pölystä ja liasta.
  2. Syvä tunkeutuminen alustaan.
  3. Tarkasti määriteltyjen epäsäännöllisyyksien läsnäollessa on suositeltavaa kiinnittää vahvistusverkko. Sopiva hitsattu, kudottu tai lasikuitu.
  4. Soveltamalla kerros koriste kipsi.
  5. Täydellisen kuivauksen jälkeen voit jatkaa värjäystä.

  Suositeltava koristeellinen kipsi, on syytä muistaa, että ulkonevan pohjan viimeistelyyn tämä vaihtoehto ei ole sopiva. Materiaalin voimakas kuormitus vääristää levitettyä kerrosta nopeasti, ja se menettää valituksensa.

  Kuvio tai kuviointi tehdään vielä märällä rappauskerroksella sekä rakenteella.

  kivi

  Kasvotuki voi olla sekä luonnollinen että keinotekoinen kivi. Pysykäämme luonnollisessa versiossa. Muista, että sillä on paljon painoa, joten viimeistelyprosessi on aika vievää. Monimutkaisuudesta huolimatta monet päättävät tehdä sen itse. Työjärjestys on seuraava:

  1. Pinta puhdistetaan ja pohjustetaan.
  2. Sopivien elementtien valinta muodoltaan ja kooltaan.
  3. Liimaliuoksen levittäminen paksuiseen kerrokseen.
  4. Kiven asettaminen alkaen alareunasta. Tämä estää raskaan kiven liukumisen alas.
  5. Pinnoittamalla paleltumatonta ja vettä hylkivää koostumusta.

  On myös syytä harkita, että kivi lisää kuormaa säätiöön. Lisälaskelmia tarvitaan, jotta tällainen viimeistely on mahdollista.

  Posliiniset kivitavaraa

  Tämä keinotekoinen materiaali nykyaikaisessa rakentamisessa ja sisustuksessa on hyvin yleistä. Luettelo sen etuuksista voidaan hyvittää:

  • kulumiskestävyys;
  • vahvuus;
  • vastustuskyky ääriolosuhteista;
  • pieni veden imeytyminen.

  Viimeksi mainitun indikaattorin takia posliinilaatta ei tunne pakkasta. Tähän mennessä rakennuskeskuksessa on laaja valikoima posliinilaatoja:

  • matta;
  • satiini;
  • kiillotettu;
  • lasitettu;
  • ikäinen;
  • jäljittelevät nahkaa, kiveä ja kangasta.

  Posliinikartongin viimeistelyjärjestelmä

  Kun otetaan huomioon valitun materiaalin kellarikerroksen viimeistely, on sanottava, että se on kiinnitetty joko runkoon tai erityisiin liimaliuoksiin. Kehysmenetelmä on tarkoitettu ylimääräisen lämpenemisen suorittamiseen. Tämä menetelmä on työläämpi, mutta voit myös tehdä sen itse:

  1. Säätiön valmistelu: puhdistus ja pohjustus.
  2. Kehyksen roolissa ovat metallilevyt, joille on jo olemassa erityisiä kiinnittimiä. Heidän avullaan liuskat kiinnitetään pohjaan. Tämän seurauksena seinän ja säleikön väliin muodostuu pieni rako ilmanvaihtoa varten.
  3. Rungon maalta rungon alkuun tulee olla 20 cm etäisyydellä, joka riittää nostamaan maata talvella.
  4. Tuloksena oleva rako on upotettu eristys valita. On parasta suositella vaahtoa tai mineraalivillaa.
  5. Klyaymerin avulla kehys on vuorattu posliinilevyillä.

  Jos puhumme liimaliuoksista, niin kaikki on paljon yksinkertaisempaa: liimaa levitetään valmistetulle pohjalle ja kivi kiinnitetään päälle.

  Kiilto käyttää sementtilaastia, sillä tässä tapauksessa kivi yksinkertaisesti kuoritaan kylmänä.

  Vinyylipaneelit

  Budjettimenetelmien joukossa peruskivi on paras. Koko salaisuus on yksinkertainen asennusmenetelmä: elementit liitetään toisiinsa ura-harjalla. Tuloksena on kestävä pinta. Kiitos takapihan ansiosta talon perustukset suojataan luotettavasti, koska innovatiivisella materiaalilla on merkittäviä etuja:

  • vastustuskyky korkeille ja äkillisille lämpötilan muutoksille;
  • kestävyys;
  • herkkä kosteudelle;
  • on laaja valikoima värejä ja muotoja levyjä.

  Kellarinpuoleinen asennusjärjestelmä

  Useimmissa tapauksissa vinyylipaneeleja käytetään tarvittaessa ulkoisen eristyksen suorittamiseen. Toiminta-algoritmi on melko yksinkertainen ja merkitsee tällaisten prosessien olemassaoloa:

  1. Vedeneristys: kalvo asetetaan päällekkäin 10-15 cm ja kiinnitetään kynsillä tai rakennusteipillä.
  2. Vaakaputkien asennus. Käytetään metallilevyjä. Piki lasketaan erikseen tämän järjestelmän mukaan: 1/3 paneelin pituudesta. Samaan aikaan matalimman lankun on noustava maanpinnan yläpuolelle 15 cm: n etäisyydelle. Tuloksena olevan raon tulisi vastata eristyksen kokoa ja tuuletuksen lisäksi 3 cm.
  3. Lämpöeristimen ja höyrysulun sijoittaminen.
  4. Vaipan pohjasta on kulmissa ensimmäinen lankku (kulmaprofiili) kiinteä.
  5. Seuraavat levyt on kiinnitetty aloituslevyyn ja löysästi ruuveilla. Konepellistä paneeliin tulee olla 3 mm: n rako, koska materiaali voi muuttua tilavuuden mukaan ilmakehän ilmiöiden vaikutuksesta.
  6. Yläpuolella olevan ulkonevan alustan päälle asetetaan erityinen ebb.

  Aidatun ainutlaatuisen tuotantoteknologian ansiosta voit siirtää kalliimman puun, luonnonkiven ja muiden materiaalien tekstuuria.

  Keraamiset laatat

  Klinkkerilevyjä voidaan käyttää myös päällystysmateriaalina. Klinkkerilevyt ovat erittäin suosittuja nykyaikaisten rakennusmateriaalien markkinoilla. Pinta voi olla erilainen:

  • sileä;
  • hoitamaton;
  • jäljitellä tiiliä;
  • jäljitellä päällystekiviä.

  Kun talon kellari on viimeistelty keraamisilla laatoilla, seuraavia töitä oletetaan:

  1. Pintapuhdistus ja tasoitus erityiseosten kanssa.
  2. Pohjustus.
  3. Liimakoostumuksen valmistus pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Piirustus perustuu 4 mm paksuiseen perustekerrokseen.
  4. Aloita laskeminen ulkopuolelta. Erityistä huomiota kiinnitetään pystysuuntaisiin saumoihin, joiden ei pitäisi olla samat. Sileiden saumojen luomiseksi on suositeltavaa käyttää erityisiä risteyksiä, jotka poistetaan.
  5. Viimeinen vaihe on tiivisteiden tiivistys, joissa on erityisiä pakkasenkestäviä yhdisteitä.

  Jotta voidaan korostaa koko rakennuksen yhtenäisen rakenteen luomista, klinkkerilevyjä käytetään ei vain kellariin, vaan myös seinien kulmiin.

  Ratkaisua käytettäessä on välttämätöntä varmistaa, ettei aukkoja muodostu. Muutoin talvella ne laajenevat, ja laatta katoaa.

  Muut materiaalit

  Itse asiassa luettelo mahdollisista materiaaleista koristamaan säätiötä on useita kertoja suurempi. Joten talon pohja on mahdollista viimeistellä lasilla, kalkkikivellä tai keramiikan osilla. Näissä tapauksissa on suositeltavaa suorittaa prosessi seuraavasti:

  1. Puhdistus ja tasoittaminen.
  2. Vaadittavan materiaalin määrän laskeminen vuorauksen kohdennetun alueen mukaan.
  3. Pohja pohjustetaan betonikarbonaatilla. Ylimääräisen sementin poistaminen pohjasta.
  4. Levylle tai sementille (riippuen valitusta materiaalista vuoraukseen). Käytä sitä vaiheittain.
  5. Kalkkikiven tai värillisen lasin kiinnittäminen valmistettuun pohjaan. Kiinnitä kevyesti napauttamalla ilmaa.
  6. Täytä aukkoja suurien pienten rikkien elementtien väliin.
  7. Stripping saumat.
  8. Peittävät kuivattuja pintoja lakalla ja kiinnittävät suojavastuksen pohjan ulkonevan osan päälle.

  On suositeltavaa ostaa materiaalia vähintään 5% enemmän, niin että on varastossa.

  Pohjan koristelun ansiosta voit samanaikaisesti ratkaista useita ongelmia: suora suojaus, lisäeristys sekä täydellinen ulkoasu. Vain omistaja itse voi valita parhaan vaihtoehdon, koska valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja halusta. Riippumatta suorittamaan vuoraus ei ole niin vaikeaa, kuten yllä olevasta artikkelista voidaan nähdä.

  video

  Miten päätyä jalusta, katso alla: