Julkisivutekniikka luonnonkivellä

Luonnonkivestä tehty julkisivu on kestävä, näkyvä ulkonäkö ja iskunkestävyys. Laadun tuloksen saavuttamiseksi sinun on käytettävä riittävästi aikaa ja vaivaa. Mutta jos noudatat tarkasti kaikkia sääntöjä ja vivahteita, pääset käsiksi kattoon, josta tulee talon tunnusmerkki.

Aineiston edut ja haitat

Luonnonkivellä on useita etuja:

 1. Koristeellinen komponentti. Rakennusmarkkinoilla on monia lajikkeita, joiden avulla voit valita parhaimman vaihtoehdon mihin tahansa tilaisuuteen. Tuloksena oleva pinta aina houkuttelee silmää.
 2. Kestävyys. Luonnonkiven käyttö tekee mahdolliseksi päästä eroon tarvittavasta viimeistelystä tulevaisuudessa. Aineiston käyttöikä on kymmeniä vuosia, liimakoostumus tulee käyttökelvottomaksi nopeammin kuin itse vuori.
 3. Käytännöllisyys. Talon edessä näkyy luotettava suoja, joka ei vaadi hoitoa.
Luonnonkivi on niin kaunis, että käytännössä se ei tarvitse lisäkoristelua.

Kiven edessä on haittoja:

 • Paino. Tuotteilla on merkittävä massa, joka kuormittaa rakennusta. Jotta tulevaisuuden ongelmat voitaisiin välttää, lujitettavuus vahvistetaan etukäteen rakenteessa tai vahvistustöitä tehdään.
 • Korkeat kustannukset. Kiven viimeistely aiheuttaa vakavia rahoituskustannuksia. Rakennusarviota on mahdollista pienentää, koska osia käytetään vain tietyissä julkisivuosuuksissa: pohja, kulmat ja pylväät.
 • Asennuksen monimutkaisuus. Kaikki teknologian rikkomukset johtavat päällysteen muodonmuutokseen.

Vihje! Kiellettyjen tekijöiden vuoksi kiveä käytetään harvoin.

Kivityyppejä

Työssä käytetään useita luonnonmateriaalin perusvaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan. Sopivan tuotteen valinnassa kiinnitetään huomiota paitsi ulkonäköön ja kustannuksiin myös laatuun. Myynnissä on tuotteita, joilla ei ole haluttuja ominaisuuksia tai jotka ovat viallisia. Julkisivun kivi, etenkin luksusbrändeissä, on oltava mukana asiakirjat ja laatustodistukset.

Ei kaikenlaista villikivi soveltuu itsepintaiseksi.

graniitti

Graniitti toimitetaan laatoissa, jotka on esipäällystetty tai joita ei ole käsitelty tällaisella käsittelyllä. Materiaalin erityispiirre on sen kestävyys ja erinomainen vahvuus.

Tämä etukivi sisältää kolme vaihtoehtoa:

 • Alaskassa. Tiedot ovat vaaleanpunaisia.
 • Plagiogranite. Pinta valaisee vaalean harmaan sävyn.
 • Porfyriittinen graniitti. Se poikkeaa alaskiteista sulkeutumisen vuoksi.
Graniitti kuuluu erityisen kestävään eliittipintaan, ja yhden tai toisen lajikkeen valinta riippuu suunnittelijan ideasta.

Vihje! Usein on olemassa mielipide tuotteiden radioaktiivisuudesta. Itse asiassa indikaattorit eivät ole uhka ihmisille, joten luonnonkiven julkisivu on täysin ympäristöystävällinen.

marmori

Edellisen version tavoin tätä materiaalia pidetään eliittinä. Ulkopinta on kiillotettua lajiketta. Koristeosa riippuu pitkälti tuotantopaikasta, mutta materiaalilla on aina rikas väri. Julkisivua käytettäessä käytetään keskisuurten tiheyttä.

Luonnonmarmori on yksi kalleimmista julkisivuaineista, ja se on yksinomaan ammattilaisia, jotka työskentelevät sen kanssa.

Kalkkikivi ja hiekkakivi

Kalkkikiven laatoilla on matala maadoitus tai luonnollinen murskattu pinta, osien muoto on erilainen. Julkisivut on viimeistelty materiaalilla, jolla on suuri kalsiumpitoisuus. Luonnossa puhdas valkoinen väri ja sävy, joilla on yellowness, ovat yleisempiä. Osien vahvuus ei ole niin korkea, että kosteuden ja lämpötilan vaihtelun vuoksi päällyste tuhoutuu.

Hiekkakivi on samanlainen kuin edelliset lajit, mutta ylittää sen luotettavuudella. On olemassa useita erilaisia ​​materiaaleja: kuori rock, pyzolite, oolite, litografinen.

Kalkkikiven ja hiekkakiven kevyet julkisivut antavat rakennukselle erityisen kevyyden ja ilmapiirin, lisäksi nämä materiaalit ovat kevyempiä ja suuruusluokkaa halvempaa kuin graniitti ja marmori

liuskekivi

Tällaiset tuotteet ovat osia, joissa on monitahoinen rakenne ja käsittelemättömät tuotteet ovat yleisempiä. Materiaalin haitta on erottamismahdollisuus.

Kaikenlaisten luonnonvaraisten kivilamppujen katsotaan olevan edullisimpia sekä kustannusten että asennuksen kannalta

Muokkaustavat

Luonnonkivestä on useita ominaisuuksia:

 • Raaka-aineilla on alhaisempi paino kuin kiillotettu, joten toisen asennuksessa käytetään kestävämpää ratkaisua.
 • Yksityiskohdat, joiden paksuus on pienempi kuin 1 cm ja joiden pinta-ala on enintään 0,4 m2, eivät tarvitse lisäkiinnitysmenetelmiä.
 • Elementtien on oltava pinottu aukolla.
 • Jos olet viimeistelemässä kellarissa, on parempi käyttää tummaa väriä.

Näiden hetkien huomioon ottaminen mahdollistaa laadullisen tuloksen saamisen.

Materiaalin valinnassa kohdepaino on erittäin tärkeä, koska kaikki julkisivut eivät pysty kestämään jopa villin kiven valoa.

Laying-tekniikka

Talon viimeistelyyn kuuluu useita vaiheita:

 1. Liiman valinta. Koostumuksella on oltava erinomaiset ominaisuudet.
 2. Emäksen valmistus. Tapahtuman aikana pinta sopii täydellisesti myöhempään asennukseen.
 3. Asennusmateriaali. Julkisivut, joissa on luonnonkiveä, on valmistettu pluslämpötilalla ja kohtuullisella kosteudella.
 4. Viimeistely. Sisällytä kattavuusprosessit.

Jokainen tapahtuma on jatkoa edelliselle.

Yksi tai muu mineraalin asettaminen tekniikasta riippuu pitkälti materiaalin alustavaan käsittelyyn.

Liiman valinta

Sopivalla liimalla tulisi olla seuraavat parametrit:

 • Hyvä kiinnitys. Osien suuren painon vuoksi on tärkeää varmistaa korkea tarttuvuus. Tämä indikaattori ei saisi olla pienempi kuin 80-85 kg / m2.
 • Lineaarinen laajennuskorjaus. Päällystettyä julkisivua voidaan tehdä eri syistä, joiden lämpöerotus eroaa viimeistelymateriaalista.
 • Vastus. Päällystetyn pinnan korjaus on kallis mitta, joten liiman on kestettävä kosteuden ja lämpötilavaiheiden vaikutukset sekä vähintään 40 syklin sulatusta ja jäätymistä.
 • Sopiva kuivausaika. Jos osat vaativat leikkaamista ja asennusta, kiinnitysyhdisteen ei pitäisi kuivua nopeasti. Käyttövaiheen aikana seoksen tulisi olla sopiva 1-2 tuntia.
Sinun ei pitäisi edes yrittää asettaa luonnollisia mineraaleja sementti-hiekkalaastiin, näihin tarkoituksiin on erityisiä liimamyyksiä

Se on tärkeää! Kun kivirakenteisten talojen julkisivut on edessä, on parempi luopua sementtikoostumuksista, polymeereihin perustuvat seokset tekevät. Kun valitset kiinnität huomiota valmistajan ja ominaisuuksiin, on mahdotonta työskennellä vanhentuneen ratkaisun kanssa. Jos tuotteiden hinta on alhainen, on parempi myös kieltäytyä ostosta.

Säätiön valmistelu

Valmiste sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Seinät puhdistetaan pölystä ja liasta. Jos pinta on koristeltu koristeellisella pinnoitteella, se poistetaan.
 2. Julkisivujen kunto arvioidaan. Seinä ei saa vahingoittua. Epätasaisuudet ja liitokset kastetaan kiteellä, vikoja vahvistetaan vahvistusverkolla halkeilun välttämiseksi.
 3. Pohja kyllästetään alukkeella. Seos valitaan hankitun liiman perusteella. On parempi käyttää vähintään kahta kerrosta, odottaen kuivumista.

Jos maaperityyppiä ei ole merkitty liimapakkaukseen, sitä voidaan käyttää normaalilla betonikosketuksella.

 • Pinnan valmistuksen jälkeen metalliverkko asetetaan. Sovelletun ratkaisun vahvistamista tarvitaan. Tämä on erityisen tärkeää sileiden seinien kanssa. Tiilen perustuksiin se voidaan irrottaa liitoksen kunnossa.
 • Kiinnitä verkko, käytetään tapoja ja ruuveja, jotka on ruuvattu 15-20 cm: n välein. Lujitekerroksen kääntyminen ei ole sallittua.

  Kaikentyyppiset raskaat verhot, erityisesti luonnolliset mineraalit, sijoitetaan vain pinnalle, joka on vahvistettu metalliverkolla

  muuttamisesta

  Julkisivujen kiven koristelu riippuu materiaalin tyypistä: oikeiden osien asentamisesta ja raaka-aineiden asettamisesta. Ensimmäisessä tapauksessa toimintojen algoritmi on seuraava:

  1. Merkintä on käynnissä. Tätä varten taso määräytyy aloitusriviä käyttäen.
  2. Asennus alkaa kulmasta. Jännittyneiden johdinten ansiosta se säätää tasaisuutta.
  3. Sivuseinämateriaali valmistetaan etukäteen. Liimaa ohjeen mukaan pohjaan ja saumapintaan.
  4. Elementti painetaan paikalleen. Jos haluat luoda selkeän rivin, sen sijainti tarkistetaan tasolta ja johdosta.
  5. Pienet saumat on jätettävä pois, ne varmistavat virheiden puuttumisen, kun lämpötila nousee ja laskee.
  6. Kun kivi päin kohti ikkunoiden aukkoja, merkintä toistuu. Jos leikkaus on tarpeen, käytetään bulgarialaisia ​​timanttisuutinta.
  Luonnonmateriaalia on melko vaikea päästää, joten aukot on täytetty erityisellä laastilla.

  Pinta on vaikeampi järjestää toisessa tapauksessa. Koska työhön käytetään erikokoisia palasia, elementit on kaavamaisesti asetettu tasaiselle alustalle ja lisärakennus suoritetaan paikan päällä. Julkisivujen viimeistely tämän menetelmän avulla mahdollistaa laajan ja epätasaisen sauman. Liimakoostumusta levitetään osalle ja pohjalle, jonka jälkeen fragmentti asetetaan paikoilleen. Seuraavaa elementtiä yritetään ensin kokeilla, mikäli tarpeen - se on leikattu tai pilkottu.

  Vihje! Pinnoitteen pinnoittamiseksi tällä tavalla tarvitset mielikuvitusta ja suunnittelutyötä.

  Alustat, jotka koostuvat muotoilemattomista elementeistä ennen asennusta, on toivottavaa asettaa numero maahan, auttaa määrittämään kunkin kiven paikka

  Viimeistely

  Seuraavat toimet on tiivistää liitokset (jos niitä ei ole täytetty ylimääräisellä liuoksella välittömästi) ja käsitellä pinta suojatuilla yhdisteillä. Useimmiten se on hydrofobinen seos, joka suojaa päällystettä saostumisen haitallisilta vaikutuksilta.

  Vedenkestävällä tai lakalla varustetun kivi- julkisivun peittäminen ei ole pakollinen prosessi, mutta kun työskentelet esimerkiksi liuskekivellä, tällainen suojaus on erittäin toivottavaa.

  Muurausvaihtoehdot

  Kiviseinät on valmistettu erilaisista muurareista:

  • Castle. Mitä "lukko" tarkoittaa, joten tuloksen pitäisi muistuttaa tällaista rakennetta. Työssä suoritetaan suorakaiteen muotoinen materiaali millä tahansa laskuilla. Pinta on vaikea pinnoittaa tällä tavalla, tekniikka koostuu tiheästä osuuksien pakkaamisesta vaihtelevilla eri kokoisilla palasilla ilman vertikaalisten liitosten yhtenevyyttä. Se luo hallittua kaaosta.
  • Muuraus kuoleista. Tämä menetelmä käsittää raaka-aineen käytön. Tuloksena on luonnossa lähellä oleva pinta.
  • Shahriar. Tässä tapauksessa käytetään ruosteen kiveä, jolla on koneistetut ja viistetyt reunat. Tämä on tavallinen muuraus, epätavallinen, jonka epäsäännöllinen muoto muodostaa osien pinnan.

  Luonnonkiven talot ovat todellinen koriste, jos työ tehdään sääntöjen ja vivahteiden mukaan.

  Viimeistelevät kivi julkisivut Voronezh: koriste, luonnon, villi, keinotekoinen

  Perusaktiviteettimme on keinotekoisen ja luonnonkiven talojen julkisivujen ulkovaikutus Voronezhin ja Voronezhin alueella.

  Hinnat julkisivuun koristekivellä

  Työpinnan leveydet, joiden leveys on alle 60 cm, lasketaan juoksumetreinä.

  Me kutsumme hintaa, jonka voimme täysin perustella työn laadun ja vastata odotuksiisi. Emme määrää palveluistamme, eivätkä alenna hintoja.

  Työt, jotka maksetaan erikseen, kun viimeistelevät julkisivut klinkkerilevyillä

  Lisätyö tarvittaessa:

  • Rakennustelineiden asennus ja purkaminen vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla ja yläpuolella: 200 ruplaa / m 2.
  • Kustannustyöt ja materiaalit kattotiilikanan nurkkaan asennukseen: 300 ruplaa / m.
  • Jätevesijärjestelmän asennus ja purkaminen: 350 ruplaa / m.
  • Valmistus ja asennus ikkunoiden ja kellariin: 650 ruplaa / m.

  Kulut ja kuljetuskulut, kulutustarvikkeet: 5% sopimushinnasta

  Työn takuu

  Julkisivut, joissa ei ole eristystä tiilestä, lohkosta, vaahtobetonista ja CIP-paneeleista.

  Valokuvan raportit julkisivujen korista koristekivellä

  Sisustus talo ja aidan villi kivi

  Raportti maanrakennuksen julkisivujen eristyksestä ja viimeistelystä. Karachun (Voronezhin alue, Ramonsky-alue - 80 km Voronezhistä)

  Suunnitteli verannan ja talon päällysteen suunnitteluprojektin. He tasoitti talon julkisivun eri tasoilla. Se on vaikeaa!

  Seuraavat työt tehtiin: eristys, koristeellinen viimeistely, taotut ritilät, raskaan koristekivin asennus (43 kg / m 2).

  He tekivät myös monitasoisen sokean alueen, jossa oli askeleita, vesihöyryä, päällystystä ja auton alusta. Aikaisemmin sivusto tasoitettiin talon edessä erikoislaitteineen.

  Kylpylä verannalla valtion maatilalla Lääkekasvit, NST Voskhod

  Kylpyammeen rakentaminen (mukaan lukien katto ja koristelu). Kylpykiven kellarin viimeistely julkisivujen eristämiseen ja koristeluun. Teimme myös työtä lähialueella: laatat päällystämällä ja päällystämällä.

  Talo New Usmanissa

  Suoraan talon kellariin keinokivellä julkisivujen lämmittämiseen ja viimeistelyyn. Sokea alue tehtiin myös. Kotimaan alue zamostili laatat.

  Viimeistely luonnon plastuskoy

  Veranta ja aidan koristelu.

  Viimeistely plastushkoy privorovoy alueella.

  Kuinka tilata julkisivuverhous ja miten se toimii?

  Asiakkaan toimipisteessä tapahtuvan kokouksen päivämäärä ja kellonaika voidaan sopia lähettämällä kuulemispyyntö verkkosivuilla tai soittamalla numeroon 8 (473) 295-20-47.

  Voronezhissa ja lähimmällä alueella (enintään 25 km) insinööri lähtee ilmaiseksi, sitten 500-1000 ruplaa. riippuen matkan pituudesta (allekirjoitettaessa sopimus vähennetään kokonaiskustannuksista).

  Ensimmäisessä kokouksessa insinöörin kanssa keskustellaan siitä, mitä ja miten julkisivuasi tehdään, mitä materiaaleja käytämme, mitä lisäksi eristämisen ja viimeistelyn lisäksi on tehtävä julkisivulla ja kenen on tehtävä se - lasin ja säleiden, sokeiden, vanhojen kipsien puhdistus, tyhjennysputkien vaihto ja julkisivuvalot, yleiset rakennustyöt.

  Insinööri tekee mittaukset puhtaalle julkisivulle, rinteille ja kellarille, tarkistaa taso julkisivuun. Odota välittömästi päivämäärä, jolloin tulet toimistoomme (yleensä 2-3 päivän kuluttua) keskustelemaan valmiista arvioista.

  Aloitamme työtä viikon kuluessa pääsopimuksen allekirjoittamisesta, tällä hetkellä materiaalin ja rakennustelineiden toimittaminen kohteeseen.

  Miten työskentelemme esimerkkinä talon viimeistelystä a. Glushitsy (Voronezin alue)

  House Glushitsy: hyvin hoidettu tontti, paljon koristekasveja lähellä taloa

  He tuottivat puuta, taitettu huolella

  Painettu polystyreeni, siististi paikalla

  Tuonut seoksen ja komponentit, puhdistettiin autotallissa

  Liima-eriste seinillä

  Kaikki kasvit peitetään höyryä läpäisevällä kalvolla.

  Stick-polystyreenivaahtomuovi, pultti ja napa

  Lattialuukut katetaan

  Aiheutettu akryylilevy Sadetta julkisivussa ja marmori-kipsi Terralit pohjassa

  Teokset valmistuneet, rakennustelineet purettiin ja irrotettaviksi valmistetut

  Talo on valmis, tontti on puhdas, eikä yksittäinen kasvi vahingoittunut.

  Miten työskentelemme esimerkkinä talon s. Punainen banneri (Voronezh)

  Arkkitehtoniset elementit valmistettiin ja asennettu taloon: ruosteinen, ikkunoiden ympäröimä.

  Eristetty, tukeva ja vahvistettu, ruosteinen

  Quartz-aluke levitetään, paikka on puhdas, kasvit eivät ole vaurioituneet

  Rusta ennen kuoren kuoriaisen levittämistä

  Kuori kuoriainen, horisontaalinen sade arkkitehtuurissa, marmori kellarissa

  Seinäkoriste luonnonkivellä

  Monet suunnittelijat ovat äskettäin yhä useammin käyttäneet luonnonkiviä sisätilojen seinämille. Tällainen materiaali on saanut suosionsa houkuttelevan ulkonäön, hyvän tekstuurin ja ylellisyyden ansiosta.

  Tällainen koristelu ei tietenkään ole sopiva jokaiseen huoneeseen, vaan se sopii erinomaisesti olohuoneeseen tai käytävään. Tässä artikkelissa kerromme lisää tällaisten verhoustapojen tyypeistä ja kerromme sen käytöstä eri tyyleissä ja sisustuksissa.

  Ominaisuudet ja kivityypit päin

  Luonnonvarainen kivi soveltuu melkein mihin tahansa huoneeseen. Sen ominaisuudet ovat:

  • hyvä yhdistelmä muihin huonekaluihin ja huoneen koristeluun. Kiven avulla voit valita sisätilojen yksittäisiä osia;
  • korkea lujuus. Korkean lämpötilan kestävyyden vuoksi kivi on melkein välttämätön ratkaisu tulisijojen edessä;
  • monenlaisia ​​kivi- tyyppejä, joiden avulla voit valita vuorauksen vaihtoehdon henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
  Kiviseinillä on pitkä käyttöikä.

  Yleisimmät seinäverhoukset ovat:

  • paasi;
  • hiekkakivi;
  • marmori;
  • graniitti;
  • kuori rock;
  • eräät lajikkeet kalkkikiveä.

  Tällaisten pinnoitteiden käyttö ei ainoastaan ​​anna antiikin vaikutusta vaan myös pinnoitteen korkean käyttöiän. Kivi ei pelkää kosteutta, tulta ja äkillisiä lämpötilan muutoksia. Sitä voidaan käyttää pinnoitukseen:

  • seinät;
  • porrashuoneet;
  • takat;
  • oven aukot;
  • erilliset huoneen osat.

  Simpukat sisätiloissa

  Tämä kivi sisustus on yksi suosituimmista. Sitä käytetään usein koristeluun kylpyhuoneessa. Tällaisten viimeistelyn edut ovat:

  1. Edullinen materiaali. Se on merkittävästi alhaisempi kuin sen tärkeimpien kilpailijoiden hinta, kun taas laatu on käytännöllisesti katsoen sama.
  2. Houkutteleva vuori erikokoisilla ja väreillä olevilla kivillä. Erilaisten materiaaliominaisuuksien ansiosta voit valita vaihtoehdon henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
  3. Lähes jokainen kivi yhdistyy täydellisesti monien suunnittelutyökalujen ja ratkaisujen kanssa. Tämän sisustuksen avulla voit luoda ainutlaatuisen sisustuksen, mutta myös korostaa tiettyjä alueita.
  4. Luonnonvarma on melko helppo sijoittaa, joten jopa aloitteleva rakennusrakenne kykenee selviytymään tällaisesta työstä.
  5. Viimeistely tehdään erityisellä liimaliuoksella, joka kiinnittää kiven lujasti käsitellylle pinnalle. Katso esimerkki kuoren kiven tästä videosta:

  Muista, että harvoin tarvitset materiaalia tai työkaluja, kun olet edessään. Sisustuksessa kiven avulla satunnaisuus ja poikkeaminen standardiratkaisuista arvostetaan.

  Seinän sisustus sääntöjä

  Tällaista materiaalia voidaan käyttää seinien tai julkisivujen viimeistelyyn milloin tahansa vuoden aikana. Se on kestävä ja pystyy piilottamaan seinien epäsäännöllisyydet, mikä eliminoi esiasennuksen.

  Kun katsot luonnonkiviä olevia seiniä, harkitse seuraavia tekijöitä:

  1. Nykyään monet suunnittelijat käyttävät luonnonkiveä projekteissaan. Sen avulla koko seinää käsitellään tai tietyt alueet eristetään.
  2. Jotta kivi näyttää houkuttelevalta, suosittelemme käyttämään erityistä valoa.
  3. Tällaisen materiaalin verhousmateriaaleilla olisi oltava lisäominaisuuksia. Maalin muotoilu ei ole melko vakio, mikä voi aiheuttaa komplikaatioita.
  4. Kun käytät kiviä huoneessa ilman ylimääräistä valolähdettä, luodaan luonnollisessa huoneessa oleva vaikutus.
  5. Monissa huoneissa kasvaa sisätiloja. Tällaisten kasvien oikea yhdistelmä vuorauksella parantaa merkittävästi vaikutusta. Näin voit luoda luonnollisen tyylin. Tärkeintä on, että kasvit ovat luonnollisia ja eivät erottele ympäristöstä.
  6. Hyvä materiaali luonnollisten viimeistelyjen yhdistämiseksi on lasia tai seoksia. Hyvä ratkaisu olisi käyttää lasiovia huoneessa, pöytiä tai muuta. Lue lisää videon viimeistelysäännöistä:

  Muista, että on parempi käyttää tällaista materiaalia pienten tilojen viimeistelyyn. Tämän vuoksi lisäät vain kouristelun vaikutusta. On parempi käyttää tällaista vuorausta suurissa huoneissa, joissa on korkeat katot.

  Ei paras ratkaisu olisi käyttää tällaista viimeistelyä olohuoneisiin, mutta käytävän, keittiön tai kylpyhuoneen materiaali on täydellinen.

  Seinien viimeistely

  Riippuen valitusta materiaalista, käytetään eri liimaa. Seinäpäällyste luonnonkivillä on seuraavat vivahteet:

  • sitä raskaampaa kiviä, sitä vahvempi liimausratkaisu on sovellettava. Sovituksen tekemiseksi kohdistustoimenpide ei ole välttämätöntä;
  • lähes kaikki pintavikoja voidaan poistaa liimaliuoksella, jonka paksuus voi nousta 5 mm;
  • liimaa voi ostaa lähes kaikissa rautakaupoissa. Ohjeet sen valmistukseen ja käyttöön on merkitty pakkaukseen seoksen kanssa. Riippuen käsiteltävästä alueesta tarvitaan eri määrä seosta. Kulutusta on parasta laskea etukäteen.

  Liiman lisäksi tarvitset pienen määrän työkaluja. Näitä ovat:

  • tavanomainen ja lovettu lasta;
  • kumimetsät;
  • rakennustasolla.

  Viimeistä työkalua ei aina tarvita. Kuten aiemmin mainittiin, kiviä voidaan tehdä eri suuntiin rakennustason indikaattoreista riippumatta. Pääasia on varmistaa, että liimakerros on mahdollisimman tasainen seinämän koko pinnalle.

  Luonnonkiven viimeistelymenetelmä koostuu seuraavista vaiheista:

  1. Yhdistä ensin liima liitteenä olevien ohjeiden mukaan. Sen jälkeen se levitetään seinälle.
  2. Liimaa levitetään pienissä osissa, jotta päästään pintaan ennen kuin se kuivuu.
  3. Aluksi liima asetetaan tavallisella sileällä lastalla ja sitten se levitetään materiaalille, jossa on hammastettu laite.
  4. Kiinnittyvä kivi työntyy lujasti jalostettuun pintaan.
  5. Kun viimeistely on päättynyt, suosittelemme, että pese käsitelty osa seinästä ja irrota liimajäännös kivistä ja saumoista. Lisätietoja kiven käsittelystä on tässä videossa:

  Voit järjestellä huoneita eri sääntöjen mukaan. Esimerkiksi erilaisten kivien mosaiikkityyli sopii kylpyhuoneeseen. Olohuoneessa päinvastoin on parempi käyttää samaa muotoa ja väriä. Kulman käsittely kiven kanssa voidaan tehdä seuraavan kaavion mukaan.

  Kuten näette, seinäpäällyste luonnonkivellä on useita ilmeisiä etuja. Etkä vain luo ainutlaatuista houkuttelevaa sisustusta, mutta tarjoavat myös kiinteän pinnan suojauksen. Lisäksi tämä viimeistely ei ole liian kallista.

  Stone julkisivu koristelu - opas niille, jotka epäröivät

  Jos olet kiinnostunut viimeistelemään talon julkisivu kivi, niin tämä artikkeli auttaa ymmärtämään perusteellisesti aiheen. Puhun tyyppisistä pinnoitus- ja asennustekniikoista sekä jakaa yksityisen talon tai mökin korkealaatuisten viimeistelyjen salaisuudet.

  Luonnonkivi talon julkisivulla.

  Julkisivun tyyppiset julkisivut

  Päällystyskivi voi olla luonnollinen ja keinotekoinen:

  • Luonnollinen jaettuna roduilla;
  • Keinotekoinen - mistä materiaalista se on tehty ja mikä rock tai mineraali se jäljittelee.

  Kokemattomat omistajat unohtavat tällaisen tärkeän hetken kuin muuraustyypin. Mutta julkisivuasi ulkonäkö riippuu suuresti siitä.

  Koristeen kellari ja talon kulmat.

  Joskus ihmiset sekoittavat kaksi täysin erilaista käsitystä "muuraus" ja "kivi päin", mikä johtaa sopimukseen päällikön kanssa voi aiheuttaa vakavia väärinkäsityksiä.

  Muurattu käsite tarkoittaa kiven, tiilen ja muiden lohkomateriaalien täysimittaisten seinien ja väliseinien rakentamista. Julkisivut suoritetaan koristeellisella kivellä tiilistä, betonista, puusta yleensä kaikilta laakeripinnoilta.

  Sekoituspäällystekivi.

  Levyn asettaminen

  Tällaista taiteellista muurausta pidetään lähimpänä luonnollista tyyliä. Ja samaan aikaan on mahdollista järjestää tällainen vastakkain melko kohtuulliselle rahalle.

  Tällainen edullisuus johtuu siitä, että niin kutsuttua Dagestan kiviä - hiekkakiveä, liuskekiveä, kalkkikiveä ja joitain dolomiittimuotoja - käytetään yleisesti tähän tyyliin.

  Sivuseinät edessä kuolla.

  Mutta se ei ole kaikki. Muotin asettaminen ei edellytä materiaalin esikäsittelyä. Toisin sanoen käytetään todella "villi" tasaista mineraalia. Ymmärrätte, että mitä vähemmän investoidaan materiaalinkäsittelyyn, sitä halvempi se on.

  Tällaisten viilujen tekokappaleet ovat harvinaisia. Ei ole järkevää maksaa viimeistelyä tämäntyyppisellä keinokivellä, jos sen alkuperäinen versio maksaa lähes yhtä paljon.

  Dice on eräänlainen viimeistely.

  Itsestään sopiva "lautasen" sopii myös. Mutta varoitan teitä heti saadaksenne alkuperäisen luonnollisen ilmeen, sinun täytyy tinker pretty. Loppujen lopuksi on vaikea valita erikokoisia kalibroitumattomia materiaaleja, niin että aukkoja ja suuria sirpaleita ei tapahdu tasaisesti pienilläkin.

  Muuraus "Castle"

  Englanniksi "linna" tarkoittaa linnoitusta, ja ulkonäön muuraus on mahdollisimman lähellä keskiaikainen linna. Nämä ovat ns. Suorakaiteenmuotoisia tiilisiä, murskattua tai revittyä luonnollista helpotusta.

  Facade edessä "Castle".

  Mitat voivat olla erilaiset, ne yhdistyvät vain suorakulmaisella muodolla. Itse asiassa, on parempi antaa luonnonkiven tällainen asentaminen asiantuntijalle. Mutta voit yrittää laittaa keinokiviä omiin käsiisi.

  Kalkkikiven, liuskekiven ja hiekkakiven lisäksi marmorilla "Castle" voit käyttää marmoria ja graniittia, tietenkin tällaisen viimeistelyn hinta nousee suuruusluokkaa, mutta silti tämä ei ole ylempi katto.

  "Castle" talon julkisivussa.

  Muuraus "Plateau"

  Jos edellisiä viimeistelyvaihtoehtoja vaaditaan luonnonmukaisuuden ja luonnollisten motiivien läheisyydestä, niin "Plateau" on jo puhtaasti koristeellinen vuoraus. Useimmiten tämä kytkin löytyy pohjasta ja kulmista. Joskus ikkunoiden ja ovien kehystäminen julkisivulle on päättynyt tällä tavalla.

  Nämä ovat suorakulmaisia ​​ja neliön muotoisia ruosteisia kiviä, joissa on hyvin työstetyt reunat. Toisin kuin "Linna", "Plateau" -materiaalissa on selvästi määritellyt mitat. Ja vaikka kaikki laatat näyttävät olevan erilaisia, niiden sivujen koot ovat 5 cm: n kerrannaisia.

  "Plateau" asennustyypiksi.

  Tässä olisi selvitettävä, mitä ruostuneita kivet ovat. Rustovka on eräänlainen jalostuksen koristekivi. Piste on se, että viiste poistetaan levystä pitkin kehää, tai muuten he sanovat, raja on tehty. Tällä reunalla voi olla sekä luonnollinen, murskattu ulkonäkö että samanlainen tai kuvitteellinen ulkonäkö, joka on katkaistu koneellisesti.

  "Plateau" -muodossa käytetään lähes samoja materiaaleja kuin "Castle": kalkkikivi, liuskekivi, hiekkakivi, kvartsiittihiekkakivi, marmori ja graniitti.

  Vaikka levyillä on geometrisesti säännöllinen muoto, on vaikea pinota ne. Koko ongelma on se, että sinun on oikein, ja mikä tärkeintä, jakaa tasaisesti suorakaiteen ja neliön elementtejä.

  Plateau tyyli sisustus

  Kokemattomuudesta johtuen ihmiset valitsevat ensin ensin suorakulmion, ja sitten alkaa keskittyä neliölevyihin tai päinvastoin. Kerran minä, kuten useimmat aloittelevat kotimestarit, myös hyökkäsivät näihin "rakeihin".

  Muuraus "Shahriar"

  Muuraus "Shahriar" on yksi yksinkertaisimmista ja yhteistä. Tällöin kaikilla levyillä on selvästi kiinteät suorakulmamitat. Tämän tyylin erityispiirteenä pidetään rajan pakollista läsnäoloa levyjen ympärillä (maalaismainen).

  Koristeellinen "Shahriar".

  Levyt voivat olla joko raunioituneita tai murskattuja helpotuksia tai kiillotettuja ja jopa kiillotettuja. Mutta kiillotetut ja kiillotetut versiot ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin banal tiilimuuraus, joka muuten ei ole muodissa nyt.

  Samaan aikaan luonnollinen fragmentoitu kivi tekee julkisivusta ikivanhan linnoituksen. Plus "Shahriar" -tyylin asennus ei useinkaan aiheuta vaikeuksia kodin käsityöläisille. Itse asiassa sinun täytyy vain torjua ja asettaa alempi taso ja kulmat, ja sitten se menee itsestään.

  Fragmentaalinen koriste tyyliin "Shahriar"

  Muuraus "Assol"

  Tämä tyyli eroaa sen tilavuudesta ja epätavallisesta. Siksi, "Assol" on usein koristeltu keinotekoinen kivi julkisivuihin. Pohja- tai hiekkakiveä käytetään yleisesti perusaineena.

  Näyttää siltä, ​​että asetetaan "Assol".

  Materiaalin luonnollisessa versiossa on ohuesti leikattu levy. Tällaisten levyjen pää on etupuoli. Tuloksena on massiivisen, pääosin sijoitetun seinämän illuusio.

  "Assol" talon julkisivulle.

  "Assol" luonnonkivestä ilman valmistelua vaikeaksi asettamiseksi. Ongelmana on, että kaikilla kivillä on erilainen paksuus. Osa työstä muistuttaa "linnan" asettamista, siellä myös kaikki näyttää olevan suorakaiteen muotoisia mutta eri ulottuvuuksina.

  Muuraus "Rondo"

  "Rondo" on eräänlainen merenkulun teema, koska tärkein materiaali on eri kokoisia joki- tai meripuita. Luonnollisesti kukaan ei kiillota tätä kiviä eikä käsittele päitä siinä.

  Kuisti koristeltu tyyliin "Rondo".

  Joten tässä tyylissä koko julkisivu valmistui, en todellakaan nähnyt. Mutta pohjalla ja kulmilla olevat kiviä näyttävät hyvältä. Plus, asennus on melko yksinkertainen, vain kallis liima ja injektointi luonnon kivi vie paljon. Ensin asetetaan suuret palaset ja sitten aukot täytetään pienillä.

  Minkälainen luonnonkivi tekee julkisivun loppuun?

  Kaikki luonnolliset materiaalit, vaikka näyttäisi olevankin aivan "villi", on joka tapauksessa käsitelty tai ainakin kalibroitu. Lähtöhinta noin puolet riippuu materiaalinkäsittelyn tasosta.

  Viimeistely kellarikerroksessa.

  Luonnonvarainen kivi eroaa toisistaan ​​kestävyyden, lujuuden, painon ja ulkonäön suhteen. Lisäksi nyt monet omistajat ovat alkaneet olla kiinnostuneita rakentamisessa käytettävien kivien ja mineraalien mystisistä, astrologisista ja muista epätavallisista ominaisuuksista.

  Marble kuuluu eliittialaan. Rakennusten verhous on useimmin käytetty kiillotettua materiaalia. Riippuen uutto- ja luonnollisista sulkeutumispaikoista, kiillotettu marmoripinta auringossa tai hyvällä valolla on ainutlaatuinen syvä väri.

  Merirauta julkisivu.

  On olemassa monia marmorityyppejä. Ne on jaettu paitsi värin, luonnon kuvioinnin ja kiillotuksen tasolle ovat erittäin tärkeitä. Keskikokoista tiheää marmoria käytetään viimeistelyyn.

  Asennus marmorin päällysteeseen.

  Graniittilaatat voidaan kiillottaa, ei kiillottaa (matta) ja niillä on luonnollinen puukko. Lisäksi materiaali valmistetaan irtolevyjen muodossa ja keskikokoisten päällystystilojen muodossa. Tämä kivi on ilmiömäinen lujuus ja kestävyys.

  Puhdistettu kiillotettu graniitti pohjakerroksessa.

  Graniitti on yleensä kolme tyyppiä:

  1. Levyjä, joilla on vaalean harmaa väri, kutsutaan plagograniitiksi;
  2. Jos materiaalin pääväri on vaaleanpunainen, niin se on jo Alaskit;
  3. Ja kun vaaleanharmaat blotit näkyvät vaaleanpunaisella taustalla, sinulla on kyse porfyriittisestä graniitista.

  Uskomusten mukaan luonnon graniitti antaa ihmisille, jotka asuvat tällaisessa talossa sosiaaliselta. Intuitiota lisätään, henkinen suorituskyky paranee, ja mikä tärkeintä, rauhan ja harmonian tulisi tapahtua ihmissuhteissa.

  Päättynyt murskattujen graniittilaattojen kanssa.

  Älä kaivaa halpaa graniittia! Tämä on yksi niistä harvoista materiaaleista, jotka voivat kerätä säteilyä itsessään. Ostaessasi, muista vaatia tavaran laatua koskeva todistus. Lisäksi ei ole tarpeetonta todentaa tämän todistuksen aitoutta, Internetin kautta sitä ei ole vaikea tehdä nyt.

  Kalkkikiviä edustaa pääasiassa laattoja, joissa on kiillotettu (matta) ja luonnollinen leikattu pinta. Tällaisten levyjen muoto voi olla neliö, suorakulmainen ja monikulmainen.

  Kalkkikivi yksityisen talon julkisivussa.

  Kalkkikiveä on useita, mutta pinnoitukseen käytetään korkeaa kalsiittimateriaalia. Sen taso voi nousta jopa 98 prosenttiin. Useimmat kalkkikivet ovat puhtaita valkoisia tai valkoisia kellertävillä sävyillä, vaikka harmaata materiaalia satunnaisesti löytyy.

  Rakentajat rakastavat tätä materiaalia, koska se ei ole vain kaunis, vaan myös melko helppo käsitellä. Plus kalkkikivi on paljon lämpimämpää kuin sama marmori tai graniitti.

  Mutta voimalla ja sen seurauksena kalkkikiven kestävyydellä ei kaikki ole niin kaunista. Suurten kotimaiden keskellä, jossa sulat usein vuorottelevat ulkoseinän pakkasella, kalkkikivi alkaa "murentua".

  Kalkkikivi.

  Kalkkikivestä ei ole uskomuksia tai erityisominaisuuksia epätavallisen suunnitelmassa. Tosi, lääkärit väittävät, että tällä materiaalilla on hyvät bakterisidiset ja antiseptiset ominaisuudet. Mutta nämä edut ovat hyviä sisätilojen, julkisivun edessä, ja ne eivät auta sinua.

  Hiekkakiviä kokematon ihminen on melko helppo sekoittaa kalkkikiven kanssa. Näiden kahden materiaalin koot ja muodot ovat lähes samat, ja ne ovat väriltään samanlaisia.

  Ylellinen hiekkakivi.

  Mutta niiden fyysiset ominaisuudet ovat melko erilaiset. Hiekkakivi, kuten näet artikkelissa esitetyistä taulukoista, on paljon vahvempi ja siksi kestävämpi kuin kalkkikivi.

  Rakennuksen hiekkakiveä on neljä tyyppiä:

  • coquina;
  • Oolitic;
  • litografia;
  • Pisoliittihiekkakivi.

  Viimeistelytarkoituksessa käytetään vain materiaalin oolit ja pizoliteettiset alatyypit. Shell ja litografinen hiekkakivi menevät seinien rakentamiseen.

  Muinaisina aikoina uskottiin, että totuus hallitsi talonrakennuksia hiekkakivestä. Ja tällaisten talojen asukkaat erotettiin mielen selkeydestä, luovuudesta ja myrskyisestä temperamentista. Vaikka rehellisesti en ymmärrä, miten mielen selkeys voi yhdistää myrskyn temperamentin kanssa.

  Julkisivujen hiekkakiveä.

  Liuskekivi on enimmäkseen "villi" kiven muodossa. Nämä ovat monipuolisia tasomaisia ​​levyjä. Vaikka nyt tämä materiaali alkoi olla aktiivisesti käsitelty ja mielenkiintoisia ruosteisia kiviä liuskasta ilmestyi markkinoilla.

  Liuskekivi yksityisen talon seinille.

  Liuskekivi on savi ja kiteinen. Molemmilla alalajilla on lähes samat fyysiset ominaisuudet ja itse asiassa eroavat vain ulkonäöltään. Vakaa miinus palan pidetään lisääntyneenä pienenä (hajoaminen delaminoitumiselle). Mutta tämän materiaalin hinta miellyttää sinua.

  Ei-perinteisten tieteiden asiantuntijat sanovat, että liuskekivi on hyvä yhteys kosmoksen kanssa. Tämän yhteyden pitäisi näkyä intuitiota pahentavana ja korkeamman voiman kehotuksina.

  Valmiit liuskekivi.

  Tietenkin, lukuun ottamatta niitä kiviä, joita kuvasin, on vielä paljon muita mineraaleja ja kiviä, esimerkiksi dolomiittia, shugnitea, zlatokitia, andesiteia ja muita. Mutta suurin osa näistä materiaaleista on johdettu tai analoginen edellä lueteltujen materiaalien kanssa. Muutakin tapaa, älykkäät markkinoijat käyttävät.

  Tyypit keinotekoisia viimeistelyjä

  Tekokivien leikkaus on nyt saavuttanut kokonaan uuden tason. Jotkut valmistajat ovat saavuttaneet sellaiset korkeudet, että vain erikoislääkäri voi erottaa tekokiven luonnollisesta.

  Kappaleen alla olevat paneelit.

  Tietenkin keinotekoiset analogit eivät ole yhtä vahvoja ja kestäviä kuin luonnonkivet, mutta tämä on hyvä vaihtoehto. Nämä materiaalit ovat suuruusluokkaa kevyempiä kuin vastaavat, ja ne ovat paljon helpommin koottavia. Ja mikä tärkeintä, ne ovat paljon halvempia.

  Väite, jonka mukaan keinokivi ei ole yhtä kestävä kuin luonnollinen, on varmasti totta. Mutta nyt suurin osa keinotekoisista materiaaleista on taattu 50 vuotta tai enemmän, ja klinkkerin tai posliinin kivitavarat antavat anteeksi jopa 100 vuotta. Ja haluan aina kysyä, kuinka paljon tällaiset kriitikot tulevat elämään, jos 100 vuoden takuu ei sovi heille.

  Keinotekoinen viimeistely luonnonkiven täysin toistuva.

  Puhutaan nyt siitä, millaista keinotekoista kiveä julkisivuille tarjoamme nykyaikaisille markkinoille:

  • Klinkkerin tiilet ja klinkkerilevyt ovat yksi helppokäyttöisimmistä ja tällä hetkellä suosituista julkisivuverhouksista. Klinkkeri on valmistettu erityisestä savesta. Materiaali valetaan ja poltetaan noin 1200 ° C: n lämpötilassa. Tuloksena on melko kestävä keraaminen vuori. Klinkkerin avulla julkisivut voidaan koristella tiilimuodon alla ja "villi" murskattujen kivien asettamisen alle;

  Klinkkerilaatat julkisivuun.

  • Kiven betonista. Tämä pinnalle on tehty korkean lujuuden omaavia betonityyppejä. Tekninen opetus on äärimmäisen yksinkertainen: korkealaatuiseen sementtiin perustuva ratkaisu kaadetaan muottiin ja tämän jälkeen värähtelytauluun tiivistyy. Jos tällainen vuori on maalattava tai päällystettävä vahvistusalustalla vähintään kerran 2-3 vuoden välein, se voi olla vähintään 30 vuotta;

  Betonikivi julkisivuihin.

  • Niin sanottu arkkitehtoninen kivi on itse asiassa yksi betonikivityyppistä, mutta tässä käytetään vain korkean lujuuden omaavaa valkoista sementtiä, johon voidaan lisätä väriaineita. Käytännössä jokainen meistä näki julkisen julkisivun julkisivut avoimilla stukkoilla, joten tämä on arkkitehtikivi;

  Arkkitehtoninen kivi rakennuksen koristelussa.

  • Polymerihiekkavuori on tehty nykyaikaisten polymeerien perusteella, hiekkakomponentti ei ole suuri. Hiekka sellaisissa vastakkaisissa paneeleissa lisätään säästämään ja antamaan väriä. Tällaisen viimeistelyn vahvuus on pieni, mutta se on joustava eikä kallista;

  Talo on viimeistelty polymeeri-hiekkalaatikoilla.

  • Päällystetty synteettisten hartsien pohjalta toistaa luonnonkiven värin ja ulkonäön 100%. Tämä johtuu siitä, että tämän luonnollisen kiven pöly tai muru toimii tärkeimpänä täyteaineena. Synteettisiä hartseja käytetään vain sideaineena;

  Synteettiset hartsipohjaiset julkisivupaneelit.

  • Nykyään suosittu posliinikaapeli valmistetaan maasälpää. Tuote poltetaan yli 1400 ° C: n lämpötilassa. Tällaisen altistuksen jälkeen materiaali sintrataan yhdellä monoliitillä ja saa ainutlaatuisen lujuuden ja kadehdittavan kestävyyden. Keinotekoisten materiaalien joukossa posliinia pidetään ehkä kaunein ja luotettava päällyste.

  Julkisivu on koristeltu posliinilla.

  Muutamia sanoja asennuksesta

  Sekä luonnollinen että keinotekoinen kivi on asennettu käyttäen suunnilleen samaa tekniikkaa. Teoriassa se ei ole vaikeaa, eikä sitä ole vaikea hallita. Ongelmana on, että kun päälliköt sanovat, sinun täytyy "saada käsi", heidän on harjoitettava jonnekin ja sitten kaikki toimii.

  • Kivi asetetaan vain vankalle pohjalle, on toivottavaa kaataa vanha kipsi. Ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on päällystää pohja muutaman kerran syvällä tunkeutumisella vahvistavalla maaperällä;
  • Sen jälkeen pohjatuilla vahvistetuilla galvanoidulla metalliverkolla;

  Lujittavan verkon kiinnitys julkisivulle.

  • Pohja on toivottavaa korjata aloitusprofiili. Yleensä näihin tarkoituksiin käytetään kulmaa. Mutta jos se ei ole käsillä, voit naulata tasaisen puupalkin. Joka tapauksessa, työn lopussa, kun liima lopulta tarttuu, lähtöprofiili on poistettava;

  Esimerkki asennusprofiilin kiinnittämisestä julkisivulle.

  • Lisäksi rakennusliimaa etukivelle on peitetty luistamalla seinään ja itse kiveä. Muuten liima on tarkoitus soveltaa paitsi seinään, myös itse kiviin;
  • Muista, että liima melko nopeasti asetetaan, joten aluksi on parempi asettaa kivi lähelle maata ja siirtää paneeli seinälle.

  Kuoren sijoittaminen vahvistetulle alustalle.

  Vanhoina aikoina kiviainetta asetettiin sementti-hiekkalaastiin. En suosittele tämän tekemistä. Nyt markkinoilla on erityinen rakennusliima, joten sinun täytyy ostaa se. Sementti-hiekkalaasti on luonnollisesti halvempi, mutta vain ammattilainen voi työskennellä sen kanssa.

  Eräänlainen ammatillinen liima kiveä varten.

  johtopäätös

  Nyt tiedät, mitä ovat luonnolliset ja keinotekoiset kivet julkisivujen koristeluun. Ja yleisesti ottaen edustaa hyvin tekniikkaa viimeistely. Tämän artikkelin valokuvassa ja videossa otin esiin tämän aiheen materiaalin. Jos katselun jälkeen sinulla on kysymyksiä, tervetuloa kommentteihin, yritän auttaa.

  Luonnonkivi

  Monista materiaaleista on vaikea valita jotain itsellesi. Joku haluaa mieluummin nykyaikaisia ​​keinotekoisia materiaaleja, ja joku, joka tekee viherrakentamista, suosittelee klassisen eliitin luonnollisuutta. Lisäksi kaiken keinotekoisten materiaalien täydellisyydestä muutama niistä voidaan verrata lujuuteen todellisilla luonnollisilla materiaaleilla.

  Viimeistely luonnonkivellä on muunnelma ulkoasun ja sisätilojen suunnittelusta, joka sopii alhaisen avaimen ylellisyyden tosiihmisiin. Luonnonkivi on selkeä esimerkki siitä, että materiaali ei tarvitse olla kirkas sävy, peilipinta tai ottaa muita temppuja äänekkäästi julistaa itsensä. Luonnonkivi on todellinen kadehtiva herrasmies, joka ei ylpeile onnestaan, mutta jokaisen yksityiskohtansa hillittömästä ja ylellisestä pukustaan ​​hän on tietoinen elinkustannuksista ja aristokritiikasta.

  Luonnonkiven käyttö maisemointiin


  Jos kohtaat viimeistelyn, niin luultavasti tiedät, että luonnonkiviä voidaan käyttää julkisivujen viimeistelyyn, puutarhan suunnitteluun, koristeompeleiden valmistukseen, grillin viimeistelyyn, portaisiin jne.

  Yrityksemme "Prosadovnik" toimii ammattimaisesti luonnollisella luonnonvaraisella kiveällä ja integroi se taitavasti niihin osiin, joihin haluat nähdä sen. Kuten mikä tahansa luontainen, luonnostaan ​​luoma ja luonut ihminen, materiaali, luonnonkivi ei ole helppo käsitellä. Siksi on niin tärkeää antaa työtä hänen kanssaan ammattilaisille.

  Luonnolliset materiaalit eivät tietenkään ole vain houkuttelevia käytössä, mutta ne ovat myös kalliimpia kuin keinotekoiset materiaalit - miksi sitten heille annetaan usein etusija? Miksi viilun luonnolliset kiviä arvostetaan niin paljon? Ensinnäkin nämä materiaalit ovat erittäin luotettavia: luonnossa luodut, ne on suunniteltu kestämään sääolosuhteita ja kaikenlaisia ​​vaikutteita. Toiseksi koristekiven käyttö verhousmateriaalissa on täysin turvallinen: se ei syty eikä aiheuta lainkaan myrkyllisiä aineita. Kolmanneksi kukin luonnollisen alkuperän elementti on täysin ainutlaatuinen - asettamalla kiveen sisustuksen kohde yksilöllisyyden ja sielun avulla.

  Luonnonkiven asettaminen yritykseltä "Prosadovnik"

  Joten missä materiaalia käytetään käytännössä? Usein luonnonkivi Voronezhissa koristellaan julkisivun koristelemiseksi tai pohjan vahvistamiseksi. Se on luonnonkivi, joka ei pakota kompromissia, valitsee laadun ja kauneuden, koska se yhdistää ihanteellisesti molemmat parametrit.

  Maisemasuunnittelussa villikivi-leikkaus voidaan toteuttaa kukkaviljelmien ja kivenraakereiden rakentamisessa, takka-, grilli- ja tandoor-rakenteiden rakentamisessa. Kestää kulumista ja voimakkaat kalliot ovat täydellisiä lammikoiden ja lammikoiden, päällystystien ja polkujen rakentamista varten.

  Taitavissa käsissä koristekiven kallistaminen on todellista taidetta: tavallisilla luonnonmateriaaleilla valmistetuilla elementeillä on erittäin erityinen, ainutlaatuinen ilme. Ammattilaiset ja korkealaatuiset kivenvalmisteet Voronezhissa ovat valmistajan Proadnikin henkilökunnan valmiina valmiiksi - lisäksi valitsemme oikean rotuasi, jotta lopputulos näyttäisi todella hyvältä.

  Voronezhin luonnonkivestä vastapäätä

  Korkean esteettisen suorituskyvyn lisäksi luonnonkivellä on huomattava vakaus - tämä aiheuttaa kiven pohjan viimeistelytaajuuden. Tosiasia on, että tämä osa rakennuksesta vaikuttaa eniten ympäristövaikutuksiin, ja se on jalusta, joka suojaa säätiötä tai kellarista ennenaikaisesta rappeutumisesta ja vahingoittumisesta. Yrityksemme "Prosadovnik" tekee maalaustyötä sekä työskentelee kellarikerroksella talojen ja mökkien koristekivellä yli 10 vuoden ajan. Laaja kokemus tällaisesta työstä antaa meille mahdollisuuden suositella tällaisen työn suorittamista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa estääkseen jopa tuhoisien prosessien syntymisen.

  Koristelu luonnonvaraisella kivellä, tässä tapauksessa, on erittäin kätevä: se on riittävän kestävä sekä vaikeille pakkasille että korkeille lämpötiloille. ei absorboi eikä siirrä kosteutta, mutta auttaa ilmaa kiertämään. Lisäksi koristeellinen kivi trimmi näyttää tyylikäs ja ei vaadi erityistä hoitoa.

  Tällaisissa tapauksissa graniittia, hiekkakiveä, kuori- kiviä tai kiviä käytetään koristamaan koristekiviä Voronezhissa - näitä kiviä erottuvat suurimmalla voimallaan, ei vähäisemmällä kuin kauneuden loppuosa.

  Kivi koristelu talon julkisivu "Prosadovnik"

  Kuten soclen tapauksessa, julkisivun viimeistely kiven kanssa on ennen kaikkea kestävyys ja luotettavuus yhdistettynä upeaan ulkonäköön. Koska se ei ole alhaisin kustannuksin, tilaaminen täyden vuorauksen voi olla melko kallista. Lisäksi visuaalisesti täysi päin oleva ei aina näytä sopivalta. Siksi usein talon julkisivun kivi on hajanaista, sitä useammin tällainen päätös visuaalisesti näyttää vielä mielenkiintoisemmalta. Luonnonkivi voidaan peittää esimerkiksi pohjasta, kulmista, ovien ja ikkunoiden kehyksistä. Loput tilat on peitetty joko kipsillä tai muulla alhaisella avaimella, joka ei ole luonnollisen kiven vastaista ja taistelee sitä ensisijaisuuden puolesta, mutta painottaa luonnollisen kiven kauneutta ja ylellisyyttä.

  Ja jos haluat silti julkisivun täysin esiin kiven kanssa, suosittelemme valitsemaan useita materiaaleja, jotka eroavat tekstuurista tai väristä. Niiden pätevä yhdistelmä antaa kodin eleganssin ja taidokkaan koristeen luonnon kiven, jonka ovat tehneet yrityksen päämiehet Prosadnik, ilahduttavat vieraitasi ja tyydyvät isäntiä monta vuotta.
  Yrityksessämme "Prosadovnik" voit tilata esittelytöitä, ts. muuraus, jota käytetään useimmin käyttäen yhtä seuraavista materiaaleista: graniitti, basaltti, marmori, kvartsiitti tai kvartsi liuskekivi, kalkkikivi, traveriini. Lisäksi voit tilata laatoituspalveluita meiltä. Me varustamme alueesi "lähtien" ja "päällä".

  Voronezhin kalliorakentamisen hinnat

  Usein tärkein arvo palvelun valinnassa on tietenkin hinta. Julkisivun kivi kuitenkin, huolimatta työn lopullisesta kustannuk- sesta, leikataan meidän päälliköidämme luontaisella tarkkuudella ja vilpittömällä mielellä. Työmme kustannukset puolestaan ​​määräytyvät usean tekijän kerralla: rodun valinta, työn laatu, peittoalue. Esimerkiksi kivi-kellarin tai takan peittämisen kustannukset ovat tietenkin erilaisia, koska kattavuusalueella on merkittäviä eroja.

  Voit selvittää luonnon kiven viimeistelyyn liittyvän työn kustannukset, voit soittaa tai kirjoittaa meille tai jättää meiltä pyynnön soittaa meille. Meidän päälliköidemme voi tulla teidän luoksenne arvioimaan tulevan työmallin laajuutta. Hinta ilmoitetaan mittausten ja materiaalien valinnan jälkeen. Joka tapauksessa, arvioitaksemme työstämme tulosta kiviä vastaan ​​Voronezhissa ymmärrätte, kuinka miellyttävä hinta on sille, sillä työn laadun on varmasti korkea.

  Olemme valmiit tekemään sinulle kaiken työn edessään ja viimeistelyllä koristekiven kanssa!

  Lisätietoja tuotevalikoimasta, tarjottavista palveluista ja hinnoista, soita numeroon + 7 (951) 550-51-11, +7 (473) 258-11-11. Asiantuntijamme neuvovat sinua kaikissa kysymyksissä.

  Luonnonvarainen kivi: tyypit ja ominaisuudet

  Kun kuva ja kuvaus luonnonkivistä, joita käytetään verhousmateriaaleissa, sekä niiden ominaisuuksista ja ominaisuuksista, voit tutustua lukemaan tätä materiaalia.

  Luonnonkiven ominaispiirteet

  Useat Venäjällä hajallaan olevat yritykset ovat erikoistuneet jo jalostetun luonnonkiven myyntiin. Täällä voit valita kiven värin, tekstuurin ja koon mukaan. On kuitenkin huomattava, että tämä valinta on melko rajallinen. Missä tapauksissa ja millaista kiveä luonnonkivitystyökalu mieluummin pintoihin päin? Kun valitset, sinun on otettava huomioon luonnonkiven ominaisuudet, kuten väri, rakenne ja koko.

  Väri. Värin valinta on yleensä laaja. Joidenkin rotujen etupinnalle on erityinen kuvio. Mutta pohjimmiltaan tällainen kivi tarjotaan kerroksittain eri kokoisia ja paksuisia, eikä se sovellu vuoriin, koska se vaatii sen kallista ylimääräistä hienostuneisuutta.

  Rakenne. Tämä parametri riippuu alueesta, jolla tietty kivi louhitaan, eli louhoksen sijaintia, louhintaa kehittämällä ja erosiivinen vaikutus sen muodostumisen aikana. Sama parametri on tärkeä luonnonkiven väriominaisuuksille ja kiven laadulle, eli sen lujuudelle, rakenteelle ja niin edelleen.

  Mitat. Päällystämiseen tarkoitettu kivi on yleensä lajiteltu paitsi värin ja tekstuurin mukaan, joka liittyy sen luonnollisiin tietoihin, mutta myös paksuuteen, koska sille on annettu geometrinen ulottuvuus (pituus ja leveys) ja sen kasvotekstuuripinnan työstäminen. Sen pituus ja leveys (tai korkeus) - kivenkerrosten leikkaaminen kivenleikkuukoneilla. Etutasoa viimeistellään muiden koneiden ja työkalujen, veden ja kemian (tahnat, hapot jne.) Avulla. Siksi se voi olla maalaustyönä, pistävästi ympärysmitan ympärillä ja maahan (jopa kiillottamalla).

  Kaikentyyppisiä luonnonkiviä käytetään julkisivuihin ja seiniin niiden yksilöllisten ominaisuuksien perusteella.

  Viimeisen jalostuksen tekevät usein erikoistuneet kaivosyhtiöt. Samat yritykset voivat haluamastasi mukaan tehdä luonnonkivestä sekä arkkitehtonisesti päin että arkkitehtonisia elementtejä ja vastakkaista kiveä asetetuissa parametreissä. Pääsääntöisesti ne tarjoavat ja toteuttavat myös arkkitehtonisia ja suunnitteluratkaisuja koskevia hankkeita julkisivuihin ja luonnonkiven sisustuksiin.

  Luonnon luonnonkiven ominaisuudet: edut ja haitat

  Luonnonkivien ominaisuudet mahdollistavat tämän materiaalin käytön erilaisten pintojen vuoraukseen. Mutta luonnonkiven eduilla on useita haittoja.

  Luonnonkiven etuja ovat:

  • kestävyys;
  • vastustuskyky ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen;
  • pakkasenkestävyys;
  • ympäristöystävällisyys;
  • kyvyttömyys paloaan ja lämmönkestävyys;
  • lähes vedenpitävyys;
  • erilaisia ​​tekstuureja, värejä ja kuvioita.

  Luonnonkiviin liittyvät ominaisuudet ovat epäilemättömiä etuja käytettäessä tätä materiaalia pinnoitukseen.

  Luonnonkiven haitat voidaan laskea:

  • paljon painoa (melkein aina);
  • tarve tehdä lisää laskelmia selvittääkseen, onko rakennuksessa pinnoitteen paino;
  • tarve vahvistaa perusta, jos laskelmat osoittavat, että vuoraus on ylimääräinen taakka;
  • usein tarvetta vahvistaa seiniä;
  • asennuksen monimutkaisuus ja monimutkaisuus;
  • radioaktiivisuus;
  • korkeat materiaalikustannukset ja asennustyöt.

  Nämä luonnonkivituotteet haittaavat luonnonmateriaalin käyttöä.

  Sitten voit tutustua luonnonkivien tyyppeihin, niiden nimiin, valokuviin ja kuvauksiin.

  Luonnon viimeistelykivi tyypit julkisivuihin ja seiniin

  Hiekkakivi on kivi- ja kalsiittikerroksesta koostuvaa sedimenttikiveä, joka antaa sille erityisen kestävyyden julkisivun materiaalina. Tämän luonnollisen viimeistelykiven värialue, joka sopii julkisivuun, vaihtelee valkoisesta ja vaaleanharmaasta siniharmaaseen, punaiseen, ruskeaan ja mustaan. Tämä mahdollistaa vuorauksen värin muuttamisen sekoittamalla seosseinien väripaletin sekoittamalla eri värejä. Hiekkakivi on erityisen mielenkiintoinen, kun päin on 100% erottelematon muuraustyöstä kivitakiven kanssa.

  Katso, miltä tämä luonnollinen kivi näyttää kuvassa:

  Kalkkikivi on sedimenttikiviä, joka koostuu pääasiassa kalsiumkarbonaatista - kalsiitista. Yleisimmät kalliot ovat valkoisia, harmaita tai ruskeita, mutta luonnollinen kalkkikivi tulee eri värejä, kuten musta. Kalkkikivi on hyvä materiaalina. Se kuuluu sedimenttisiin pehmeisiin kiviin, se on helppo naarmuttaa veitsiterällä, mutta siitä huolimatta kalkkikivi on kestävä, kestävä koristeellinen luonnonkivi, jolla on yhtenäinen, ympäristöystävällinen rakenne. Kalkkikivestä valmistettuja tuotteita käytetään rakennusten, aidojen ja sokeiden verhoiluun, koska se on ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena, ei menettää koristeellisia ulkonäköään edes ajallaan säilyttäen kauneuden ja muodon. Käytännöllisestä näkökulmasta, kun kuvaat tätä luonnonkiveä, on syytä huomata sen korkea rikki vastustuskyky ja alhainen lämmönjohtavuus. Sen erinomainen kulutuskestävyys ja kestävyys käytetään askelmiin ja nousuihin. Erilaiset värit ja matala lämmönjohtavuus tekevät kalkkikivistä erinomaisen tulisijojen materiaalin.

  Coquina. Itse asiassa - se on kalkkikiveä, joka koostuu kokonaisista tai murskatuista simpukoiden kuoreista. Tarkemmin sanottuna kuorikallio on kalkki, joka on kalkkikivityyppi, joka koostuu täysin säilötyistä, eri muotojen muinaisista nilviäisistä ja kuoren palasista, jotka on sementoitu kalsiittisementillä. Siksi se on kevyesti huolimatta erinomainen lämmöneristin. Luonnollinen lujuus yhdistettynä huokoisuuteen tekee siitä helppoa ja yksinkertaista leikata, vaihtelevat pienen ja suuren vastakkaisten levyjen kokoa. Näiden ominaisuuksien ansiosta, yhdessä pehmeän pastellivärisinä värikylläisen paletin kanssa (valkoisesta kellariin ja / tai vaaleanpunaiseen ja joskus tummanharmaaseen), kuorikiviä käytetään laajasti sisätilojen kalliorakenteina. Kiven huokoisuus lisää sen tarttuvuutta (tarttuvuutta) pohjaan pinnan edessä.

  Dolomiitti - luonnollinen kivi, joka koostuu mineraalisesta dolomiitista (luonnollinen kalsium ja magnesiumkarbonaatti), joka on nimetty ranskalainen mineralogisti ja kemisti D. Dolomier (1750-1801), kuuluu karkeja muodostaviin mineraaleihin, jotka kuuluvat karbonaattiluokkaan ja joka on kestävä tulenkestävä materiaali. Soveltuu sekä ulkoverhous- että sisätilojen pinnoille. Tämä luonnonkivikivi on yleensä valkoista tai harmaa, jolla voi olla muita sävyjä - kellertäviä, punertavia, vaikkakin joskus läpikuultavia, läpinäkyviä ja vaaleanpunaisia ​​dolomiittejä. Rakenteensa mukaan dolomiitti voidaan jakaa huokoiseksi, tiheyksi ja murskaavaksi. Rakennusteollisuudessa verhouslevyt on valmistettu karkeasta kalkkikivestä, jota käytetään useimmin rakennusten ulkoverhouskäyttöön. Dolomiitti kuuluu kalkkikiven kiviä: luonnossa on hyvin suuri määrä tämän kiven lajikkeita. Näihin kuuluu myös kiviä, joissa on runsaasti vanhentuneiden nilviäisten sisällyttämistä
  (esimerkkinä - kalkkikivi rock rock). Tämä luonnonkivi vuori on erittäin kestävä homogeeninen materiaali, joka sisältää myös huokoinen tufa, tai travertiini.

  Travertiini tai kalkkipuinen tuppi on vaalea huokoinen kallio, joka kuvaa kalsiumin pisteenkeräyksiä. Se on kalkkikiven ja marmorin välinen mineraali. Travertiinien luonnollinen väripaletti sisältää koko valikoiman valkoisesta tummanruskeaan ja voimakkaasti punaisiksi. Tämän luonnonkiven värjäys ja tiheys riippuu kivennäisen muodostumisesta ja sen muodostumisprosessista, ulkoisesta vaikutuksesta kalsiumkarbonaattilieteeseen, hiekkaan tai muuhun kasvi- tai eläinpartikkeliin. Travertiinin termofysikaaliset ja äänieristysominaisuudet sen huokoisuudesta johtuen ovat parempia kuin marmori. Huolimatta suhteellisen suuresta veden läpäisevyyden prosentuaalisesta osuudesta, travertiinit ovat kestäviä ja niillä on hyvät lämmönkestävyysominaisuudet, joiden ansiosta niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi paitsi sisätiloissa myös rakennusten ulkokoristuksessa. Edellytyksenä ulkopuolelle on vettähylkivän etupinnan suojaaminen. Travertiini on helppo käsitellä: se on hyvin kiillotettu ja voit jopa leikata pyörösahalla, mikä on merkittävä etu sen kanssa toimimiseen. On syytä huomata, että tumma kalkkikivi tuppi on hyvä kitkaominaisuudet ja kestää helposti suuren liikevirran, ts. lattiaksi se on arvokas kilpailija marmoriin ja jopa graniittiin.

  Marmori (latinalaisin Tagtog, kreikankielinen Marmaros - loistava kivi, kiven lohko) - kristallikivi, joka on muodostunut kalkkikiven tai dolomiitin uudelleenkiteytyksestä. Rakennustekniikassa marmori on keskikova kova metamorfinen kivi, joka kimmoilee. Näihin kuuluvat: marmori, marmoroitu kalkkikivi, tiheä dolomiitti, karbonaattipohjamaalit ja karbonaattikonglomeraatit. Se sisältää lähes aina muita epäpuhtauksia (pyriitti, kvartsi, kalkedoni, hematiitti, limoniitti, kloriitti jne.) Sekä orgaaniset yhdisteet. Ne vaikuttavat marmorin laatuun: tiheys, lujuus, veden imeytyminen, jäätymisvastus, väriaine, piirustus jne. Kuitenkin kiven leikkauksen suunta vaikuttaa myös marmorilevykuvioon.

  Kuten kuvassa näkyy, tällainen luonnonkivi voi olla valkoinen, harmaa, sinertävä ja musta:

  Tämä väripaletti johtuu myös bitumin ja / tai grafiitin seoksesta. Erilaisten värien marmori vaihtelee laatuominaisuuksissa ja siksi sitä käytetään eri tarkoituksiin. Tämän luonnollisen viimeistelykiven valkoinen ulkonäkö ei sisällä lainkaan epäpuhtauksia, se on helppo käsitellä (mukaan lukien sahaus ja hionta), se on muovia, joka on kestävä ääriolosuhteisiin, mutta on parempi käyttää sitä sisätyön suojaamiseksi saastumisen ja luonnollisten hajujen negatiiviselta vaikutukselta. Harmaa marmori on vastustuskykyisempi saostukselle, yhtä helppoa kiillottaa, hieman huokoisempaa. Tämä luonnonkivi soveltuu seiniin sekä sisä- että julkisivuihin ja muihin ulkoisiin rakenteisiin. Värillinen marmori on erittäin kestävä lämpötilaa ja ilmakehän ärsyttäjiä, mikä tekee siitä ainutlaatuisen materiaalin, joka soveltuu kaikentyyppiseen viimeistelyyn. Marmori on ihanteellinen viimeistelyyn altaat, kylpyammeet, saunat, sillä se kestää kaiken lämpötilan muutokset
  korkea kosteus, ympäristöystävällinen ja täysin puhdistettu hygieenisiä tarkoituksia varten. Ei ole toivottavaa käyttää marmoria keittiöiden viimeistelyyn johtuen sen epästabiilisuudesta elintarvikkeiden happojen vaikutuksiin. Ja vaikka marmorin viimeistelyn katsotaan ylellisyyden korkeudeksi, kannattaa miettiä, kuinka mukavasti tunnet tällaisessa upeassa huoneessa.

  Onyx (käännetty kreikankielestä) - luonnollinen mineraali, joka on eräänlainen kerroksellinen akaatti. Sen luonnolliset sukulaiset kemiallisessa koostumuksessa ovat alabasteri, travertiini ja jopa helmi. Kuitenkin työt, lähinnä laatta on valmistettu marmori onyx, joka on tiheä sedimenttinen rock muodostunut ajan vaikutuksesta, paine, kemialliset prosessit, muutokset maankuoren rakenteen. Se sisältää aragoniittia tai kalsiittia, kuituja ja karbonaattijyviä, jotka lähettävät valoa. Jos luonnehdit mineraalin rakenteen, se voi olla sekä karkea että hienorakeinen. Sen luonnollinen korkea karkeusvastus mahdollistaa sen käytön ulkokoristeluun.

  Katso kuvaa - tämäntyyppinen luonnonkivi on rikas värisävy:

  Väripaletti on esitetty kaikissa lajikkeissa: puhtaasta valkoisesta ruskeaan mustaan, kultaisesta kirkkaaseen oranssiin, vaaleanpunaisesta tummaan punaiseen, vihertävästä tummanvihreään, vaaleansinisestä voimakkaaseen siniseen. Lisäksi tätä luonnollista värimaailmaa korostaa ainutlaatuinen kivimuoto (aaltoileva, raidallinen, pilkottu, juurtunut jne.). Erityinen sijainti kalsiumkarbonaattikiteissä aiheuttaa sen, että onyksi voi lähettää valonsäteet 4-6 senttimetrin syvyyteen.

  Liuskekivi on vulkaanista alkuperää oleva kallio, jolle on tunnusomaista lähes rinnakkainen lamelliaristen pitkänomaisten mineraalien järjestely, joka on sen koostumus ja jolla on kyky jakaa ohuiksi levyiksi. Se on melko suuri värivalikoima keltaisesta, ruskeasta, punaisesta, viininpunainen, harmaa, vihreä, musta ja vastaavat välivärit. On olemassa kaksi ryhmää palan: savi ja kiteinen. Shale on yleinen nimi joukolle alueellisesti metamorfisoituja kalliot metamorfismin keskiportaista. Edellä mainituille materiaaleille on ominaista täysin kiteinen rakenne, joka koostuu yksinomaan tummista väristä mineraaleista tai tummista ja feldspareista tai tummanväristä ja kvartsista. Shale on puolestaan ​​kova savi kallio, jolla on selkeästi tumma, tummanharmaa, musta, harvoin punertava tai vihertävä väri. Se on savi pakattu ja muunnettu painetta ja myöhemmin metamorfisilla prosesseilla. Homogeenisessa massassa tuotetaan usein rikki pyriitti kiteitä, kvartsijyviä ja kalkin jyviä. On huomattava, että tällaisia ​​liuskoja käytetään päällys-, kate- ja liuskemateriaaleina.

  Graniitti (italialainen granito - graniitti latinalaisesta granum - viljasta) on kova kallio, joka on muodostunut hitaasta jäähdytyksestä ja jähmettymisestä magmaattisen sulan syvyydessä. Rotu on runsaasti piidioksidia, ja se koostuu kaliummaltasparista (ortoklaasi, mikrokliini), hapan plagioklasi (albiitti, oligoklaasi), kvartsi sekä kiille (biotiitti tai muskoviitti), amfiboli ja joskus pyroksiini. Joskus turmaliini, epidootti, litioosikiima, talkki, grafiitti, rauta-kiilto voivat olla läsnä pieninä osina graniitissa. Käytetään usein rakennusmaaleina, sillä se on erittäin kestävä saastumisen, huurteen ja hyvin vähäisen veden imeytymisen vuoksi. Kun kuvaat tätä luonnonkiveä, on erityisen tärkeää huomata, että graniitti ei käytännössä absorboi kosteutta. Niinpä lämpötilan laskiessa kiven huokosissa ei muodostu ylimääräistä sisäistä painetta jäädytetystä vedestä, joka voi johtaa halkeamien muodostumiseen ja kallion tuhoutumiseen. Siksi kiviä käytetään niin usein, kun pinnat ovat päin. Hänen väripaletti on riittävän rikas. Useimmiten nämä ovat eri harmaasävyjä. Koristeellinen lajike on graniitti vihreitä ja sinivihreitä värejä. Usein yksi on käsiteltävä punertava, oranssi, punainen, sinertävä harmaa sävyt graniitti. Niin sanotut tumman väriset elementit graniitista (biotiitti ja / tai hornblende) antavat kiven tummemman värin, joskus vihertävän sävyn. Kvartsi graniitin koostumuksessa on yleensä väritöntä läpinäkyvää jyviä, mutta luonnosta löytyy musta kvartsi- ja ametistikiveä, purppuran vaaleanpunainen sävy. Erittäin harvinainen graniitti sinisellä kvartsilla. Graniittilevyjä voidaan kiillottaa kokonaan tai osittain, niillä on ruostetta, teurastetaan ja käsitellään eri tavoin joko erikoiskoneilla tai manuaalisesti erikoistyökalujen avulla. Graniitti on välttämätön ulkoverhousta varten, mutta viimeistelyä käytettäessä sitä tulisi käyttää erittäin huolellisesti vain rakennuksissa, joissa on suuri tilavuus. Ja ennen kuin käytät graniittia kodin ompeluun, kysy itseltäsi samat kysymykset kuin marmoria käytettäessä.

  Täältä näet valokuvista luonnonkiviä, joiden kuvaus on tällä sivulla: