Obmazochnaya vedeneristys

Yksi ensimmäisistä teknologioista, joita käytetään rakennusten, rakennusten, perustusten, seinien ja kellarien suojaamiseen, oli niin sanottu vedeneristyspäällyste. Ja he käyttivät sitä muinaisessa Egyptissä - talojen alaosa ja egyptiläisten lattia päällystettiin vedellä laimennetulla saveella, joka kuivui, muuttui tiheäksi pinnoitteeksi, joka suojaa jonkin aikaa sadevedestä ja vesijohtovedestä. Tämä pinnoite ei kestänyt pitkään, nopeasti säröillä ja murentunut.

Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti suojapinnoitteiden pinnoituksen pinnoittamisalueita, mutta materiaalit ovat täysin erilaisia ​​- tehokas ja pitkäikäinen ja taattu toiminta.

Edut vedenpitävä obmazochnogo tyyppi

Verrattuna muihin vedenpitävyystekniikoihin - rulla, ruiskutettu, syvä tunkeuma ja jopa nestekumi-, päällystysvesieristys on useita etuja.

 • Pinnoitteita voidaan soveltaa käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiin rakennussäätiöihin pintarakenteen monimutkaisuudesta riippumatta.
 • Pinnoitettavan pinnan erityistä valmistetta ei tarvita.
 • Puolikuvainen mastesi, riippumatta siitä, mihin se perustuu (bitumi, sementti, polymeeri), täyttää kaikki halkeamat ja virheet muodostaen monoliittisen kerroksen.
 • Kosteussulun levittäminen suoritetaan yhdessä tai kahdessa vaiheessa ilman, että välityötä tarvitsee suorittaa.
 • Kaikki obmazochnye vedeneristysmateriaalit ovat erittäin houkutteleva hinta ja eivät vaadi koneita ja laitteita niiden käyttöön.
Soveltamalla bitumien obmazochnoy vedeneristys

Materiaalit ja niiden ominaisuudet

Kaikentyyppiset päällystekoostumukset jaetaan neljään ryhmään:

 1. päällystetty vedeneristys, joka perustuu bitumiin;
 2. perustuu sementtiin;
 3. polymeeriset aineet;
 4. mastinen ja sulkeumat tiivisteet.

Bitumiset aineet

Bitumi-mastit ja muut siihen perustuvat koostumukset erottuvat hyvillä vettähylkivillä ominaisuuksilla, korkealla adheesiolla emäksellä, mekaanisilla ja kemiallisilla vaikutuksilla. Jotta biomateriaalia saadaan joustavammaksi, siihen lisätään erilaisia ​​pehmittimiä, kumia (silikonia) ja tiivistysaineita.

Bitumi-polymeerimateriaaleista on yksi suuri haitta - se on hauras. Ja vielä - ne eivät eroa pakkasenkestävyydestä. Subzero-lämpötiloissa pinnoite muuttuu hauraaksi, ja siinä voi muodostua mikroprekareja, jotka lopulta kehittyvät vakaviksi vaurioiksi. Tämän estämiseksi päällystyseristyspää on peitetty betonilla, johon on lisätty polypropeenista valmistettua lujittavaa kuitua - tämä estää kutistumisrakeiden syntymisen betonissa. Mutta tällainen suoja puolestaan ​​lisää huomattavasti käteisautomaatiota.

Bitumi mastinen Aquaizol

Uusimman sukupolven bitumimastoista ei tarvita lämmitystä ennen käyttöä. Riittää, että käytetään erityistä pohjamaalia - pohjamaalia perusteellisen puhdistuksen ja pohjan valmistelun jälkeen.

Alusta valittaessa on tarpeen keskittyä perusmateriaaliin. On olemassa alukkeita huokoisille rakennusmateriaaleille ja matala veden imeytyminen.

Suositeltavat bitumiseokset

 • bitumi mastinen Aquaizol - perusta ja lattiat;
 • bitumipolymeeri Izofast-mastinen kylmä maanalaisille rakennusten osille;
 • yksikomponenttinen mastinen Ceresit CL - laatta;
 • kattotiiliä; Izofast vedenpitävä bitumi kylmä-sovellus;
 • mastit perustuksiin bitumi AquaMast;
 • mastinen bitumiinikumi TechnoNIKOL AquaMast;
 • bitumi-kumi-kastelu- ja vedeneristysmastit;
 • mastattu pohja vedenpitävyys MG KLFZ;
 • mastinen ІKO Plastal 5 kg vedenpitäväksi sisätiloiksi;
 • BM mastilla kumilla perustuksiin.

Sementtipohjainen vedeneristys

Sementtieristys tai pikemminkin sen oikea nimi on sementtipolymeerimassa - on Portland-sementtien ja mineraalitäyteaineen kaksikomponenttinen koostumus polymeroitavien lisäaineiden avulla. Näiden kuivien seosten käyttämiseksi on välttämätöntä laimentaa - emulsiossa on vesipohjaisia ​​tyyppejä, ja niitä on -. Kalliimmilla tyypeillä on liuotin polymeeridispersiolla.

Jokaisella tämän lajin osalla on erityinen tarkoitus:

 • sementti antaa korkean tarttuvuuden astian kanssa;
 • täyteaine paljastaa lujuuden ja mekaanisen rasituksen kestävyyden;
 • pehmittimet on suunniteltu antamaan joustavuutta pinnoitteelle ja resistenssin muodonmuutokseen ja värähtelyyn.

Sementtipäällysteen vedenpitävyys pohjalle ja lattialle levitetään vähintään 3 mm: n vähimmäiskerroksella. Samanaikaisesti sen komponentit tunkeutuvat kaikkiin avoimiin huokosiin, mikä tarjoaa paitsi laadukkaan suojauksen kosteudelta, mutta tekee myös pohjan itsestään paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi.

Kustannuksiltaan sementtipolymeerimassa on kalliimpaa kuin bitumi, mutta materiaalin taloudellisen kulutuksen vuoksi vedeneristyspäällysteen laite ei lopulta maksa paljon. Tämäntyyppisen vedenpitävän pinnoitteen käyttämisen yhteydessä ei myöskään tarvitse tehdä lattiapäällysteitä ja muita pinnoitteita voidaan sijoittaa suoraan vesitiiviin kerrokseen.

Sementin perusteella on olemassa muita tyyppisiä koostumuksia. Tehokkaimmat materiaalit ovat hartsiin perustuvat sementiseokset, joihin on lisätty inerteitä täyteaineita, jotka perustuvat piihin (keinotekoiseen hiekkaan) ja orgaanisiin lisäaineisiin. Tämä mastasia laimennetaan vedellä pehmeän saveen tilaan ja myydään tässä muodossa. Se levitetään huolellisesti levityslaitteella tai rullaimella, kun nivelet ja kulmat esikäsitellään.

Suositeltavat sementtimuodot

 • sementti tiivisteen seos WaterStop;
 • sementtiä vedenpitävä pinnoitus tyyppi Bergauf Hydrostop;
 • Bentosund 120E bentoniittijauhe;
 • joustava vedeneristysratkaisu Quick-mix FDS 2K;
 • vedenpitävä ATIS A-30 Aqua;
 • vedenpitävä kipsi huoneisiin, joissa on säännöllinen kosteus GI-3;
 • vedenpitävä seos KREISEL 810;
 • vedenpitävä seos Drizoro MAXSEAL;
 • vedeneristys KERAMOIZOL esineille, joissa kondensaatio on mahdollista;
 • vedenpitävä Ceresit CR-65.

Polymeerin vedeneristys

Tämä on yksi synteettisistä emulsioista koostuvien koostumusten lajikkeista, joita on modifioitu erilaisilla teknisillä lisäaineilla, keinotekoisilla kumilla (silikonilla) ja pastörointiaineilla. Tästä johtuen polymeeripinnoitteet tarttuvat erittäin voimakkaasti pohjan pintaan, niillä on suuri elastisuusindeksi, älä anna kosteutta 100%: lla ja mikä on erittäin tärkeää, eivät pala. Toisin kuin muut. Tällaisten materiaalien päätuottaja on Weber.dry.

Mastinen synteettisellä pohjalla weber.tec 822

Nämä ovat suhteellisen uusia materiaaleja, kallein, mutta houkuttelevin laatu ja tekniikka:

 1. Polymeeripinnoite, vaikka pinnoitteen paksuus on vähintään 1 mm, on paljon voimakkaampi, joustavampi, kestävämpi ja luotettavampi.
 2. Käytetyn kerroksen kuivaamiseksi riittää 14-16 tuntia.
 3. Ennen pohjan käyttämistä riittää vain puhdistaa pöly.
 4. Polymeeriset materiaalit ovat kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä, joten niitä suositellaan käytettäväksi suojaamaan kosteutta huoneissa, joissa on lämmitetty lattia.

Suositeltavat polymeerimuodot

 • polymeerivalmiste Siolit P1K;
 • synteettinen mastinen weber.tec 822;
 • ruiskutettu polymeerieristysemulsio CP 40;
 • polymeeriemulsiota Sika Igasol-101 ​​vedenpitävyydelle.

Päällystysmasto lisäämällä tiivisteitä

Nämä ovat valmiita koostumuksia, jotka perustuvat yleensä öljybitumiin, johon on lisätty polymeerejä, joihin lisätään betonitiivisteitä. Ne voivat olla:

 1. Pinta - Disperbit, Stirbit2000, IzobitAlyu muodostavat täysin suljetun kalvon pinnalle.
 2. Läpäisevä (tunkeutuva) - Penetroni (USA, Venäjä), Millennium (Espanja), Sazilast (Thiokol, Penetron-Ural). Ne tunkeutuvat betonin huokosiin ja muodostavat kalvon päälle. Kaksinkertainen kosteus suojaa.

Tiivisteaineita käytetään vain betonipinnoille. Hyvin huokoisille materiaaleille (vaahtobetoni, kaasuletkut jne.) Ne eivät ole sopivia.

Kuinka käyttää päällystysvettäeristys

Valmistelutyöt

Kaikki yllä mainitut eristysluokat kosteudelta edellyttävät peruspinnan alustavaa valmistusta. Tämä menettely koostuu seuraavista teoksista:

 1. Pinta puhdistetaan rakennusseosten, maalien, öljyjen tahrojen (liuottimien tai bensiinin), pölyn (pölynimurin) jäämien poistamisella.
 2. Jos on mahdollista - pese pohja ja kuivaa.
 3. Pinta tasoitetaan niin, ettei teräviä kulmia, reunoja, eroja yli 2-3 mm bitumipitoisuudelle ja 3-4 mm: n eristyksissä. Tällöin on parasta suorittaa tasoittavia sementtipalkkamerkkejä, joiden leveys on 2 metriä. Ja vielä helpompi - käyttää tavallista kipsiä tai koostumuksen kipsi ja hiekka.
 4. Bitumimastisille on tarpeen soveltaa pohjamaalia - on tarpeen valita alustasta riippuen. Esimerkiksi alustapohjamaali EC-1 tai pohjamaalin vedeneristys, poistoputki EC-910l, sopii betoni- ja sementtivaiheisiin asbestille tai puukattoille - Technicol-alusta, kumipinnoitteille - Tytan-ammattilainen Abizol R. ja eristys tiili- tai lohkoperhet - Primer Izofast BIEM Bitugum tai Primer bitumipitoinen AquaMast. Voit yksinkertaisesti käyttää harjalla tai käyttää ruiskua.
 5. Jos pohjamaalia ei ole käytetty, on kostutettava peruspinta tasaisesti.

Vedenpitävä vedeneristys

Kaikki bitumiin ja polymeereihin perustuvat mastit ovat täysin käyttövalmiita. Kuivaa sementtiliuosta on laimennettava vedellä tai liuottimella.

Kaikki seokset on valmistettava tiukasti ohjeiden mukaan! Ja ennen käyttöä on välttämätöntä 4-5 minuutin altistus - "kypsyttää" liuos.

Lisäksi paketti ilmaisee ratkaisun elintärkeän toiminnan ajankohdan. Tänä aikana sitä on sovellettava. Yleensä tämä aika on 1-1,5 tuntia. Siksi on suositeltavaa valmistaa eristysliuoksen määrä, joka tuotetaan tunnin sisällä.

Useimmat formulaatiot levitetään kahteen kerrokseen. Lisäksi toinen kerros levitetään, kun ensimmäinen on jo tarttunut, mutta ei täysin kuivunut. Tämä on erittäin tärkeä hetki! Muussa tapauksessa on kaksi erillistä eristyskerrosta ja niiden laatu on 4-5 kertaa matalampi. Yleensä aikaväli on 15-45 minuuttia - täsmälleen tämä ilmoitetaan ohjeessa. Kiinnitä tämä vaatimus!

Pariliitoksen kulmissa, ulokkeissa ja muissa ongelma-alueissa on asennettava erityinen nauha, joka on painettava vedeneristyskerrokseen.

Jos haluat tehdä kosteuden suojauksesta täydellisen ja hyvin kestävän, asenna säännöllinen vahvistusverkko kipsille ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Tämä suojaa pinnoitteen mistä tahansa mekaanisesta vaurioitumisesta. Sinun tarvitsee vain asettaa verkko päällekkäin 2-3 cm ja hukuttaa sen rullalla. Tärkeintä on, että verkon koko pinta upotettiin ensimmäiseen eristekerrokseen. Toinen kerros on säilytettävä täsmälleen ohjeissa määritellyn ajan.

johtopäätös

Kuten näette, on olemassa useita erilaisia ​​päällystyseristyksiä. Jokaisella niistä on sen etuja ja omia minuutteja, joita olemme yrittäneet kertoa yksityiskohtaisesti.

Ehdotettujen materiaalien valintaa ja soveltamista koskevien perusvaatimusten mukaisesti vedeneristyslaite - tehtävä on varsin itsestäänselvää. Ja tämä on mahdollisuus säästää merkittävä määrä perhebudjetista.

Obmazochnaya vedeneristys: tarkoitus ja soveltamistavat

Kaikenlaisten rakennusten rakentamisessa yksi tärkeimmistä kysymyksistä on vedenpitävä pohja, lattia, seinät ja muut rakenteelliset elementit. Liiallinen kosteus vaikuttaa aggressiivisesti tällaisiin huokoisiin materiaaleihin, kuten tiiliin ja betoniin, lisäämällä mikrohuokosten määrää ja mikroprekareita, mikä aiheuttaa rakennuksen rakenteen nopeutettua tuhoutumista.


Obmazochnaya-vedeneristys on yksi edullisimmista tavoista luoda vedenpitävä kerros, jota käytetään sekä ulko- että sisätyöskentelyyn. Se on yleensä monikerroksinen päällyste, jonka paksuus vaihtelee muutamasta millimetristä muutamiin senttimetriin.

Bitumipohjainen hiontapohjainen vedeneristys

Perinteiset päällystysvettäeristysmateriaalit ovat bitumimastia. Vedeneristyssuojakerroksen etuja bitumipohjaisesti:

 • bitumimateriaaleilla peitetyillä pinnoilla on korkea suoja kosteudelta;
 • vedenpitävä kerros on joustava, rakenteeltaan yksinkertainen, työ voidaan tehdä myös nolla-lämpötiloissa;
 • bitumiset aineet ovat kohtuuhintaisia.

Vesitiivistystyön materiaalien on oltava GOST "30693-2000 Mastics katto ja vedenpitävyys" (download.doc) mukainen.

Bitumin vedenpitävyyden tärkeimmät haitat:

 • suojaava bitumikerros on lyhytikäinen - sen käyttöikä on noin 6 vuotta;
 • elastisuuden ja haurauden menetykset jo lämpötilassa 00 ° C, minkä takia pinnoite alkaa halkeilla ja irrottaa;
 • korkean lämpötilan, jossa eristys toimii, tekee niistä syttyviä.

Bitumi-polymeeripinnoituseristys

Korkeamman suorituskyvyn ominaisuuksien saavuttamiseksi bitumimastisiin lisätään polymeerejä ja lateksia. Nämä lisäykset palvelevat:

 • lisätä vedenpitävyyden elastisuutta;
 • parantamaan kimmoisaa adheesiota käsitellylle alustalle;
 • Mastin lämpötila-alueen laajeneminen.

Useita eri laatuja sisältävä bitumi-polymeerivalmiste voi olla tarkoitettu sekä vedenpitävien yhdisteiden kuumalle että kylmälle levittämiselle.

Jos kehittäjä ei halua lämmittää mastia, hän voi ostaa materiaalia, joka säilyttää nestemäisen johdonmukaisuutensa orgaanisten liuottimien vuoksi.

Orgaanisissa liuottimissa käytettäviä bitumeja sisältäviä mastoaineita käytetään ulkotöissä tai sisätiloissa, joissa on tehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Suositellaan pienen alueen pintakäsittelyyn.

Esimerkki tällaisesta vedeneristysmateriaalista on yksikomponenttinen bitumipolymeerikoostumus "Slavyanka", joka on käyttövalmis. Se on homogeeninen tahnamainen musta massa. Sitä käytetään betonin, raudoitetun betonin, metallirakenteiden käsittelyyn. Sitä voidaan käyttää muissa kuin asuinympäristöissä, joissa on korkea kosteus - kylpyhuoneet, suihkut ja pesulat.

Slavyanka-pinnoitteiden vedeneristys on kielletty käytettäväksi asuintilojen pintakäsittelyssä. Työ on suoritettava avoimesta liekistä avoimessa tilassa tai hyvin ilmastoiduissa tiloissa.

Bitumipolymeeriemulsioiden käyttöominaisuudet

Esimerkiksi kellarissa vedenpitävien töiden suorittamiseen on suositeltavaa käyttää vesipohjaista bitumipolymeerieristystä.

Käytettäessä bitumipolymeeriemulsioita positiivisissa lämpötiloissa pinnan vedeneristysominaisuudet ovat taatut eivätkä ne ole alhaisemmat kuin bitumipitoisen kuumapinnoitteen päällysteen ominaisuudet. Tämän materiaalin kovettumisnopeus mahdollistaa vedenpitävien töiden vauhdin nopeuttamisen vähentämällä teknisiä taukoja.

Mastic-lateksipohjainen, muuten nimeltään nestekumi, tarjoaa mahdollisuuden suorittaa mekaanista vedeneristystyötä. Niiden tuottavuus voi nousta 1000 m2 päivässä.

KNAUF-Flehendiht on kumipitoisuusemulsio, joka ei sisällä liuotinta, jolla on hyvä tarttuvuus betoniin, sementtiin, kipsiin, kalkkiin, kipsiin ja kipsiin. Emulsio on vaaratonta ihmisten terveydelle, on hajutonta ja mautonta, ja kerää myös positiivista kuluttajien palautetta:

KNAUF-Flekhendikhtin vedeneristysalueet:

 • sellaisten paikkojen eristäminen, joissa vesi voi päästä ennen niiden asettamista materiaaleihin;
 • säätiöiden hoitoon;
 • kellarin yleiseen vedenpitävyyteen;
 • vedenpitävän kerroksen laitteille litteille katoille, terasseille, parvekkeille;
 • altaiden eristäminen etupuolella olevan laattaosan eteen;
 • metallirakenteiden korroosiosuojaus.

Kumi-bitumiemulsiota KNAUF-Flahendiht voidaan käyttää sekä sisäisiin että ulkoisiin vedeneristyskohteisiin. Samankaltaisissa käyttöalueissa on vesitiivistyvä bitumiemulsio Ceresit CP 41. Tätä koostumusta voidaan käyttää alukkeena bitumipolymeerimassalle Ceresit CP 43, CP 44, CP 48.

Sementti-polymeeripinnoitteiden vedeneristysalueet

Toinen päällystyseristyksen tyyppi on sementtipolymeerimateriaaleja, joihin kuuluvat sementti ja pehmittimet.

Sementtipäällysteen vedeneristys Bergauf Hydrostop on valmistettu sementistä, johon on lisätty mineraalitäyteaineita, kvartsihiekkaa, modifioivia lisäaineita - vettä hylkivä ja polymeeri. Sitä käytetään eristämään uima-altaat, joiden syvyys on enintään 5 m, kellarikerroksessa, kellarissa ja rakennusten julkisivussa. Sitä voidaan käyttää normaalien ja kosteiden huoneiden sisäiseen käsittelyyn.

Vedeneristys Bergauf Hydrostopilla on tehokas tartunta betoni-, tiili-, sementti- ja sementti-kalkkipintoihin. Merkki Bergauf Hydroplomba on kestävä, ei kutistuva yhdiste, jonka kovettumisaika on vain 3-5 minuuttia. Näitä vedeneristysmateriaaleja voidaan käyttää sekä rakennuksen että nykyisten rakennusten korjaamisen aikana.

Vedenpitävyys IVSIL Vodostop koostumus ja laajuus on samanlainen kuin Bergauf Hydrostopin koostumus. Sementtipolymeerimateriaali Vodostop on erittäin edullinen ohuen levityskerroksen - noin 1,5 mm: n vuoksi. Jos harjalla tai harjalla käytetään työtä, tarvitaan kolme passia, samalla kun yhdistelmää käytetään lastalla - vain kaksi kulkua.

Polymerisementtiseos Ceresit CR 65 on suunniteltu uimahallien, hydraulisten rakenteiden, vesisäiliöiden, myös juomien, vedeneristämiseen. Tämä koostumus on höyryä läpäisevä, pakkasenkestävä, jolla on korkea kiinnittyminen pohjaan, joka on kestävä öljytuotteille.

Työskentele laitetta obmazochnoy vedeneristys

Korkealaatuisen vedenpitävyyden muodostaminen on erittäin tärkeää korkealaatuisen pintavalmistukseen. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • poista kaikki korroosiota, öljyä ja likaa aiheuttavat alueet harjalla, kaavinrungolla tai muulla tavalla;
 • pölyisiä pintoja puhalletaan paineilmalla, pestään ja kuivataan;
 • halkeamia ja kuoppia lähellä sementti-hiekkalaasti;
 • jos raudoitus työntyy pinnan yläpuolelle, se on katkaistava, tiivistettävä liuoksella muodostettu ontelo;
 • puhdistettua pintaa käsitellään pohjamaalilla - vedenpitävä materiaali, jossa on enemmän nestemäistä koostumusta;

Obmazochnoy vedeneristys aiheuttaa vähintään kaksi kerrosta kunkin paksuuden - 2-4 mm.

Video sovellus pinnoite vedeneristys

Tässä videossa voit nähdä visuaalisesti vedenpitävien yhdisteiden käytön tekniikan. Videon mainitsemien sijaan voit käyttää artikkelissa tai muissa vastaavissa suositeltuja.

Lajikkeet bitumipitoista obmazochnoy vedeneristys "TechnoNIKOL"

Vedenpitävien materiaalien valikoima "Technonikol" on erittäin laaja ja sisältää tuotteita eri tarkoituksiin:

 • Tavanomaiset kuumavedon bitumimastit, halvin, mutta jotka tarvitsevat lämmitystä käytettäessä. Näihin kuuluvat mastiset sarjat MBK-G, jotka kuuluvat talousluokan tuotteisiin. Niitä käytetään erilaisten rakennusteknisten elementtien vedenpitävään ulkopäällystykseen kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Vakaan sekoituksen aikana mastasia kuumennetaan lämpötiloihin 160-1800 ° C. Pohja on päällystetty, alustalla päällystetty, siihen kiinnitetään mastikko harjalla, spatulilla tai kaadetaan ja tasataan erikoisrajoilla. Jäähdytyksen jälkeen muodostuu vahva suojakerros, jolla on luotettava tartunta alustalla.
 • Lämmin bitumipolymeerikattotiili "Technonicol №41" on tärkein etu - nopea kovettumisnopeus. Soveltamisala - katon laite ja korjaus, teräsrakenteiden, putkien, betonilohkojen ja pilarien vedenpitävyys, jotka ovat suorassa kosketuksessa maaperään. Mastic on tehty bitumista, muunnetuista polymeereistä ja mineraalimateriaaleista. Sovellustekniikka on samanlainen kuin perinteisten bitumimastisten käyttö.
 • Mastic-kylmäsovellus "Tehnomast" ("TechnoNIKOL numero 21") on täysin valmis käyttämään vedenpitävää materiaalia. Se koostuu maaöljypitoisuudesta, jota on muokattu keinotekoisella kumilla, mineraalikomponenteilla, orgaanisella liuottimella. Mastia levitetään valmistetulle pohjalle lastalla tai kaatamalla. "Tekhnomastin" laajuudet - pohjojen, paalujen ja muiden esineiden vedenpitävyys, jotka on haudattu maahan ja jotka ovat suorassa kosketuksessa kosteaan ympäristöön. Käytetään myös metalliputkien, karkaisuelinten korroosionkäsittelyyn.

Yksi kerroksen paksuus ei saa olla enempää kuin 1,5 mm. Jokainen kerros levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen kappale on kuivunut (kuivumisaika - 12-24 tuntia kerroksen paksuuden mukaan). Vähintään kaksi kerrosta käytetään vedenpitävyyteen.

 • Vesipohjaista mastista "Technonicol nro 33" saadaan lateksimodifioidulla bitumilla dispergoimalla emulgointiaineiden vesiliuokseen. TechnoNicol nro 33 vedeneristyspäällysteillä on laajennettu käyttölämpötila-alue. Niitä käytetään suojaamaan säätiöitä, paaluja ja muita rakenteita, jotka ovat maaperässä kosketuksissa kosteaan ympäristöön. Niitä käytetään myös sisäiseen vedenpitävyyteen: kylpyhuoneessa, kellarissa, parvekkeiden ja altaiden lattioissa.

Hinnat pinnoite vedeneristys

Päätös vedenpitävyyden tyypistä riippuen käsiteltävän rakenteen tyypistä, sen toimintaedellytyksistä, työn lämpötilasta, näille teoksille varatusta budjetista ja aina kokeneiden rakentajien kanssa. Jos päätät ostaa tämäntyyppisen vedenpitävyyden, tämä taulukko näytteen hinnoilla eri materiaaleille on hyödyllinen sinulle:

Vedeneristys ulkoiselle betonityötyölle

Kosteus ja vesi ovat kaksi päätekijää, jotka vaikuttavat kielteisesti betonirakenteiden kestävyyteen ja suorituskykyominaisuuksiin. Seinille, perustukselle, katolle tunkeutuu ne, jotka aiheuttavat halkeamia ja muita vikoja. Ainoa tapa tuhota tämä tuhoava vaikutus on toteuttaa vesitiiviitä töitä.

Miten se toimii

Toimintaperiaate riippuu siitä, minkä tyyppiset materiaalit asetetaan pohjaan. Niinpä tunkeutuva vedeneristys toimii betonin paksuutena, kapillaarien tasolla, sulkemalla pienimmät halkeamat.

Nesteformulaatioille on ominaista nopea asetus. Käsittelyn jälkeen betoniin muodostuu vahva kalvo, joka ei läpäise kosteutta. Viskoosiset yhdisteet kovettuvat osittain muodostaen elastisen kalvon, mutta samoilla ominaisuuksilla.

Tyypit ulkoiselle vedeneristys betonille

Kauas mennyt oli asfaltti- ja kateaineita, jotka eivät antaneet kolmivuotista toimintaa. Nykyaikaiset materiaalit ovat paljon teknisempiä ja niitä esitellään eri muodoissa.

Okleechnaya (TechnoNIKOL, Gidroizol, Tehnoelast, Tefond)

Eristys on monikerroksisia elastisia kalvoja, bitumieristeitä ja polymeerikalvoja. Materiaalin kiinnittäminen voidaan toteuttaa kolmella tavalla: kiinnittämällä taskulamppu, mekaanisella kiinnityksellä, liimaamalla bitumiin. Lisäksi markkinoille tuli itsekiinnittyviä elokuvia, joista tuli hyvää paloturvallisuutta.

Suojaus tehdään arkin, rullan, polymeerin, bitumin, bitumipolymeerimateriaalien perusteella:

 • bitumi vedeneristys vedenpitävyys - erittäin suosittu vaihtoehto, koska sen yleinen saatavuus ja alhainen hinta. Tällaisen materiaalin merkittävä edustaja on Gidroizol. Se osoittaa kestävyyttä halkeilua, tuhoa, mätää. Perus - lasikuitu, lasikuitu tai polyesteri, joka on kyllästetty bitumikompositiolla pehmittimillä. On olemassa kaksi vaihtoehtoa - kaksipuolinen bitumi vedeneristys (2 puolelta alhaalla sulavaa polymeerikalvoa peitetty), yksipuolinen (yläpuolella on graniittikerros tai mineraalimerkit);
 • liimalla (valssatulla) bitumipolymeerillä - tässä puhumme bitumin ja modifioitujen polymeerien lisäaineiden yhdistelmästä. Nämä voivat olla elastomeerejä, plastispolymeerejä, jotka tunnetaan nimellä SBS. Lisäaineet pyrkivät parantamaan teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia. Valmiit kerrokset, jopa kylmällä säällä, säilyttävät joustavuutensa, kestävät lämpötilamääriä, biologisia vaikutuksia ja ultraviolettisäteilyä. Tämä luokka voidaan katsoa melko korkealaatuisesta Technoelast-materiaalista. Se perustuu polyesteriin, joka on hyvin, hyvin käytännöllinen. Tämä on optimaalinen ratkaisu perustuksiin, päällysteisiin, kattoihin, altaaseihin, siltoihin, kanaviin;
 • polymeerinen vedenpitävä vedeneristys (kalvot ja kalvot) - voimme sanoa, että tämä on eräänlainen läpimurto, koska se perustuu innovatiivisiin tekniikoihin. Nämä ovat vulkanoidun kumin, itsekiinnittyvien polyetyleenikalvojen, TPO: n, EPDM: n, LDPE: n ja HDPE-membraaneihin perustuvia materiaaleja. Jos puhutaan kalvoista, niiden vähimmäispaksuus estää kutistumisen puristuksen aikana. Punnitaan voimakkuus, kestävyys, pidennys murtuu ulkoseinistä. Kalvon pinta voi olla sileä tai uritettu.

Suojausjärjestelmä on järjestetty toisiinsa liitettyjen levyjen muodossa. Valssattu vedeneristys liimataan esipohjaiseen betoniin (liimamastit, käytetään alukkeita) ja rakennetaan erikoislaitteilla.

Betonirungon todellisista ominaisuuksista ja hankkeen vaatimuksista riippuen voidaan toteuttaa useita kerroksia ja muita suojarakenteita. Menetelmä yhdistetään usein obmazochnoy-vedeneristyksen kanssa. Mastit parantavat rullien tarttumista betoniin, toimivat välikerroksena.

Soveltamisala: kellareiden, perustusten, infrastruktuurin, kaivojen, katon suojauksen vedeneristys.

etuja:

 • korkea vedeneristys - asennustekniikan mukaan viimeistelty kerros voi kestää voimakkaan veden paineen ja dynaamisen kuormituksen;
 • yksinkertainen asennus - tämän tyyppiset materiaalit asetetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa;
 • On kätevää päällystää suuret työtasot vedeneristysvyöhykkeellä, sis. pystysuora;
 • varmistaa rakenteen kestävyyden ulkoisiin vaikutuksiin - veden suojaamisen lisäksi voimme puhua UV-suojauksesta, korkeista lämpötiloista, mekaanisesta kulumisesta;
 • korkea lujuus.

haittoja:

 • on käytettävä bitumia, joskus alukkeita ja korkean lämpötilan yhdisteitä;
 • Polymeeriset vedeneristysvettäeristys on saatavana korkealla kustannuksella ja sille on tunnusomaista alhainen höyryläpäisevyys.

Tekniset tiedot

Sekoitteet betonin vedeneristykseen ja korjaukseen

Betonin vedeneristys: jäykkä, joustava, polymeerinen. Sisä- ja ulkokäyttöön.

Betoni on ehkä suosituin rakennusmateriaali, joka tarjoaa mahdollisuuden rakentaa rakennuksia ja rakenteita eri tarkoituksiin ja kestää erilaisia ​​kuormia. Tätä materiaalia käytetään maanalaisten rakenteiden rakentamisessa ja korkeiden rakennusten rakentamisessa sekä tunneleiden, siltojen, teiden jne. Rakentamisessa. Vahvistettu betoni tai betoniteräs kykenee ylläpitämään lujuutta ja sitkeyttä, mikä tarjoaa sille rajoittamattoman laajuuden.

Kuten minkä tahansa materiaalin, betoni on alttiina myös ikääntymiselle ja rakenteiden muutoksille, kun se altistuu tietyille ympäristötekijöille, kuten altistumiselle lämpötilavaihteluille, kosteudelle, altistumiselle suoloille ja happoille. Lisäksi merkittäviä dynaamisia kuormituksia voi esiintyä halkeilua. Emme puhu kuormituslaskutoimitusten virheistä, mutta tämä tapahtuu myös, mikä merkitsee betonin korjaamista ja vahvistamista.

Ennenaikaisen ikääntymisen välttämiseksi betonialusta on suojattava vedeneristysyhdisteillä, jotka estävät kosteuden pääsyn ulkopuolelta ja jotka siten jättävät betonin huokoset ja lämpötilan ja kosteuden vaihtelut eivät aiheuta sisäisten rikkoutumien ilmaantumista.

Alla on perusaineet betonin vedeneristykseen ja korjaukseen, jonka avulla voit suojata uusia rakenteita sekä materiaaleja erilaisten monimutkaisten tasojen korjaamiseen.

Betonin vedeneristys on välttämätöntä paitsi teollisuus- ja siviilikäyttöä varten myös kotitalouskäyttöön: asuntoa järjestettäessä märissä tiloissa (esim. Kylpyhuoneessa) ennen laatoitetun vuorauksen asennusta on toivottavaa käyttää vedenpitävää liuosta tukirakenteiden suojaamiseksi kosteudelta.

Erityisen tärkeä asia vedeneristysbetonin käytöstä on betonipohjan käsittely ennen klinkkerin portaiden ja lattialaattojen asettamista parvekkeille, terasseille ja sisäänkäynneille. Vedeneristyskerros suojaa klinkkerilevyä kosteuden läpäisevyydestä alustasta liimakerroksen alla, mikä pidentää sen käyttöikää.

Vedeneristysyhdisteet on jaettu kovaa (merkitsee jäykkien, ei-muotoutumattomien emästen käyttöä, joihin ei kohdistu dynaamisia kuormituksia); joustava (yleisesti sallittu käytettäväksi molemmilla jäyillä pohjalla ja pohjalla, jotka voivat muodostaa muodon - esimerkiksi uima-altaat ja kaikki lämpötilan muutokset altistuvat katukonstruktiot); ja polymeerin vedeneristysyhdisteitä, joita käytetään pääasiassa sisätiloissa.

Vedeneristyskoostumusten yläpuolella sallittiin laattaliima-aineiden ja vuorauslaitteiden käyttö. Vedeneristys suojaa betonipohjaa ympäristötekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta.

Materiaalit betonin korjaamiseen on myös laaja valikoima, mutta pääasiassa ammattikäyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että kun on tarpeen korjata tuhoutunut betoni, sinun on ensin tehtävä laskelmat ja mittaukset, tunnistettava syy ja harkittava kaikkia mahdollisia korjausvaihtoehtoja. Laskelmissa on otettava huomioon paitsi tuhoutumisaste ja dynaamiset vaikutukset myös rakenteen rakenteelliset kuormitukset.

Jos olet yksityisen talon omistaja, jossa betonipää on kaatunut (säätiö virtaa, talon räjähtävät betonielementit, sisäänkäynnin vaiheet murenevat jne.) Ennen ratkaisun valitsemista, ota yhteyttä yrityksen asiantuntijaan. On erittäin todennäköistä, että sinulle tarjotaan optimaalinen ratkaisu ongelmaan.

On tärkeää, että ymmärrät, että kun talosi kellarikerroksessa on vuoto, ei riitä korjata halkeamia, josta vesi virtaa - on tärkeää ratkaista ongelma kattavasti, muutoin muutaman kuukauden kuluttua näet veden toisesta tällaisesta "halkeamasta". Samanlaisella ongelmalla hoito banaanin kanssa vettä hylkivällä aineella ei valitettavasti ratkaise. Joka tapauksessa soita meille - yritämme antaa sinulle hyviä neuvoja.

Ulkopintainen vedeneristys

Ulkopuolinen vedeneristys tai ulkoiset vedeneristys BOSTIKista on ensisijaisesti:

- yleinen vedeneristysliete - kuivat vedenpitävät seokset;

- MS-polymeeripohjaiset materiaalit;

1. UNIVERSAL WATERPROOF JÄRKEÄÄ

Vedenpitävät lietteet - kuivat vedenpitävät seokset merkillä HEYDI ovat korkealaatuisia ja suhteellisen alhaisia. Heidän avullaan on pitkäaikaista ja luotettavaa rakennusten ulkoseinien vedeneristys. Lisäksi niillä on yksinkertainen sovellustekniikka - harjalla, spatulilla tai mekaanisella menetelmällä.

Kova liete

Yksiosaisen kuivan vedenpitävä seos, jota kutsutaan Gray Slime K11: ksi, on tarkoitettu sellaisten rakennusten rakenteisiin, jotka eivät ole halkeillut, esimerkiksi veden juomavesisäiliöiden sisäiseen käsittelyyn ja vedeneristyskerroksen muodostamiseen perustan ja seinien välille. Harmaan liiman K11 kulutus on 2-4 kg / m2. Kun ulkoiset vedeneristys on näkyvissä, on suositeltavaa käyttää White K11 -lietettä ja viemäreissä vahvoja sulfaatteja, kuten viemäreissä, kaivoksissa tai kanavissa, K11 Sulphatex -lieteellä.

Elastisten lietteen päällekkäiset mikroprekat

Elastiset lietteet ovat pääsääntöisesti kaksikomponenttisia, ja ne koostuvat kuivasta vedeneristysseoksesta ja polymeeriemulsiosta. Ulkoinen vedeneristys Elastinen K11-liete tarjoaa päällysteen, jolla on erittäin vahva tartunta pohjaan 1,6 N / mm2. Elastista harmaata lietettä K11 voidaan käyttää korjata, eristää suolojen lävistyksestä sekä vedenpitävästä vedestä, joka toimii sekä rakennuksen rakenteen ulko- että sisäpuolelta alustasta. Lisäksi sitä voidaan käyttää suojaamaan bitumista vedenpitävästä vedestä sen pohjaan vaikuttavasta vedestä. Jos ulkopinnan vedeneristys on näkyvissä, on suositeltavaa käyttää elastista valkoista lietettä K11.

Yleinen elastinen liima limittävät halkeamat jopa 2 mm

Yleiskäyttöinen, 2-komponenttinen elastinen liete Ardalon 2K plus voidaan käyttää ulkopuolisten rakennusten rakenteiden ulkotarpeisiin (kellarit, maanalaiset autotallit, betonirakenteet) sekä sisäpuolelta etenkin paikoissa, joissa on halkeilua. Tämä liete on yksi parhaista materiaaleista käytettäväksi vedeneristyskerroksena keraamisten laattojen alla ja luonnonkiveä seinissä ja lattioissa kosteissa tiloissa, parvekkeilla, terasseilla ja uima-altaissa.

Tyypit vedenpitävästä vedeneristys betonista

Rakentamisen tehtävänä ei ole pelkästään rakennuksen rakentaminen vaan myös pinnan suojeleminen veden tunkeutumisesta. Pohja, kellari, lattia, katto ovat aina kosketuksissa veden kanssa. Suojaus vaatii paitsi paikkoja, joissa vesi voi tunkeutua, mutta myös ne, joissa lauhde vaikuttaa rakennuksen materiaaliin. Vedeneristys auttaa ratkaisemaan ongelman. Ne eroavat erilaisten materiaalien, käyttötarkoituksen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Hyödyt, haitat

Hiomaton vedeneristys on edullisin, mutkaton pintakäsittely. Sopii kaikentyyppisiin pintoihin, on vahva suoja. Epäpuhtauden pinnoituksen tekniikka on päällysteen useita kerroksia, joiden paksuus on muutamasta millimetristä senttimetrille. Suojauksen pinnoitustekniikka on suositeltava johtuen irrotettavissa olevista eduista:

 • helppokäyttöisyys pintaan;
 • materiaalin homogeenisuus, erinomainen tarttuvuus, mahdollistaa menetelmän ilman liitoksia;
 • betonirakenteiden erinomainen tunkeutuminen;
 • hartsimaisen eristyksen ansiosta ilma kulkee, mutta ei anna nesteen kulkeutua;
 • pinnan esikäsittely ei ole välttämätöntä;
 • edullinen hinta.
 • lievä kulutuskestävyys;
 • epävakaus lämpötilan muutoksiin;
 • on vaikea kestää kerroksen samaa paksuutta, kun sitä käytetään;
 • alhainen mekaanisten vaurioiden kestävyys.
Takaisin sisällysluetteloon

Vesitiiviiden yhdisteiden pääkomponentit ovat mastiset, bitumiset, kumiset ja kemialliset yhdisteet. Vedensuojelun koostumus jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

bitumi

Vanha eristyneisyys. Pääkomponentti on bitumi, viskoosi orgaaninen yhdiste, jossa on musta väri. Moderni bitumi-mastia levitetään välittömästi pinnalle, joka on poistettu aikaisemmin pölystä. Materiaalin joustavuus mahdollistaa yhden henkilön työskentelyn, ja sen soveltaminen on helppoa pinnalle. Betoni, jota käsitellään bitumipohjaisella mastilla, suojataan korkealaatuisella vedeneristyksellä. Pääominaisuudet päällystekoostumuksessa, joka perustuu bitumiin:

 • Ei kestää alhaisia ​​lämpötiloja. Menettää ominaisuuksia 0 asteessa, katkeaa halkeamia, kuorinta.
 • Toiminnon kestoa ei ole. Enimmäisaika on seitsemän vuotta.
 • Klassista bitumiliuosta levitetään kuumalla menetelmällä, mikä tekee prosessista syttyvän.

Nykyaikaisissa seoksissa lisätään erilaisia ​​komponentteja, mikä merkittävästi laajentaa ominaisuuksien klassista koostumusta.

Sementtieristys

Korvaava bitumi. Se sisältää sementtiä, silikahiekkaa, lisäaineita. Käytetään ulko- ja sisätilojen viimeistelyyn. Bitumista poikkeaa paitsi tiheydestä:

 • Sovellusmenetelmä piirustuksen ja myöhemmän kohdistuksen avulla. Prosessi on aikaa vievää, enemmän kuin kipsi pinta.
 • Liuos koostuu kahdesta kuivasta komponentista, jotka yhdistetään suoraan ennen levittämistä.
 • Sementtieristeelle on tunnusomaista mekaanisten vaurioiden, toiminnan kestävyys.
 • Siinä on ainutlaatuinen höyryläpäisevyysominaisuus. Märät rakenteet eivät anna vettä sisälle, mutta ne voivat kuivua. Kosteus poistetaan irrottamalla eristekerrosten irtoaminen.
 • Sementtieristystä voidaan levittää märille pintoille odottamatta pinnan kuivumista.
 • Masten muodostavat materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia ihmisen elämään.
 • Sementtipäällystysratkaisun prosessointiin on mahdollista suunnitella mikä tahansa muoto myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa. Piilottaa pienet epätasaisuudet, epätasaisuudet.

Tärkein, ehkä ainoa haittapuoli on jäykkyys. Kaikilla eduilla se on joustamaton, mutta se voi vähitellen olla kyllästynyt kosteuteen.

Bitumi-polymeeri

Nykyaikaisen rakentamisen maailmassa ne yrittävät ratkaista ongelman lisäämällä sementtikoostumukseen suuren määrän polymeerikomponentteja. Lisäaineiden takia ominaisuuksien lisäys on seuraava:

 • elastisuus lisääntyy;
 • kytkentäkytkin, jonka pohja on parempi;
 • laajentamalla käyttölämpötila-alue.

Bitumi-polymeerimastit on suunniteltu toimimaan avoimessa tilassa työskentelemään huoneissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Homogeenista mustaa tahnaa käsitellään työpinnan pieniä alueita, poispäin tulipalosta. Käytetään betonin, betoniteräksen, metallin käsittelyyn, kosteissa tiloissa. Asuintiloissa tällaista vedeneristys ei ole suositeltavaa.

Polymeerien kanssa mastilla käsitellyillä pinnoilla on suuret vedeneristysominaisuudet, huomattavasti suurempi kuin kun pinta käsitellään klassisella koostumuksella. Työn suorituskykyä vähennetään seoksen nopean kovettumisen vuoksi.

Bituminen lateksi

Toinen nimi on nestekumia. Erityinen koostumus mahdollistaa mekaanisen vedenpitävyyden, mikä lisää tuottavuutta. Bitumi-lateksikoostumuksella on hyvä tartunta betoniin, sementtiin, kipsiin, kalkkiin ja kipsilevyyn. Latex-lisäaine on vaaraton ilman epämiellyttäviä hajuja. Käytetään ulkoisiin ja sisäisiin päällystystöihin.

Sementti-polymeeri

Sementtimenetelmä pinnan suojaamiseksi kosteudelta yli 50 vuotta, mutta parannettua koostumusta lisäämällä polymeerejä alkoi hiljattain soveltaa. Parannettu koostumus sisältää seuraavat komponentit: sementti, hiekka, kemialliset lisäaineet, kiteytyspolymeeri.

Tuloksena olevaa massaa voidaan levittää märälle pinnalle, lisäksi pinnalle suositellaan märkää ennen töitä. Käsitelty betonirakenne tarttuu täydellisesti liuokseen. Seos tunkeutuu halkeamiin, täyttää betonin huokoset ja polymeeri edistää kiteiden muodostumista ja tiivistää betonirakenteita. Rakenteiden tiheys kasvaa 20%, seinät antavat höyryjä, mutta eivät absorboi kosteutta pitkän käyttöiän aikana.

Polymeerisementtien vedeneristys on ympäristöystävällinen, vaaraton tuote, käyttö ei ole kielletty asunnon sisällä.

Materiaalien vaatimukset

Suuri määrä vedenpitäviä materiaaleja, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan ja ominaisuuksiltaan, on noudatettava rakennusmääräyksiä. Päällystysratkaisut ovat periaatteessa mastisia materiaaleja. Niiden käyttö alhaisissa lämpötiloissa ei ole sallittua, mutta erittäin korkeat lämpötilat eivät sovellu vedenpitävyyteen.

Saumaton vedenpitävä pinta, joka on vuorattu monilla kerroksilla teknisten taukojen mukaan. Valmistajan ilmoittama kerroksen paksuus voi vaihdella, mutta jokainen koostumus vastaa välttämättä standardeja:

 • pitkä käyttöikä;
 • erinomainen kosteuden kestävyys;
 • kestävyys ennen mekaanista rasitusta;
 • kemikaalien kestävyys;
 • kimmoisuutta.
Takaisin sisällysluetteloon

soveltamisalansa

Moderni obmazochnymi materiaalit ratkaisemaan yhden ongelman - luoda laadukasta vedenpitävyyttä. Jokaisella tyypillä on sekä laaja sovellusalue että kapea profiili.

 • Perinteistä bitumipohjaista päällystysratkaisua käytetään useiden rakennusalojen ratkaisemiseen: katto; tienrakennus; viestintä. Useimmissa tapauksissa bitumit toimivat välikerroksena pohjan ja ulkopinnan välissä.
 • Metalli, betoni, raudoitettu betoni ja muut rakenteet käsitellään bitumipolymeerisuojalla, jolla on suuri elastisuus. Suunniteltu käsittelemään pieniä huoneita, joissa on korkea kosteus: kellarit; kylpyhuoneet, tarkastuskaivokset; septiset säiliöt; putki.
 • Bitumi-lateksi-mastiksi, joka on vaarattomaksi, ympäristöystävällisyyttä käytetään ulko- ja sisustustöihin. Täydellinen betoni, kalkki, pahvi, kipsilevy. Käyttö: pintakäsittely ennen materiaaleja; pohja-kipsi; kellari vedenpitävä; metallin jalostus; haetaan parvekkeelle, terassille vedeneristyskerrokselle.
 • Sementti - kipsi, joka on täydellisesti kiinnitetty betoniin. Hän peitti säätiön seinät ulkona ja sisälle. Sementtikerros ei anna kosteutta, ja sen yläpuolella olevat laatat ovat helposti asetettavissa.
 • Sementtipolymeeripäällystysmateriaalia käytetään rakennus- ja korjaustöiden aikana. Sitä käytetään laajalti: matala-vesisäiliöiden (altaat 5 m syvä) vedeneristys; julkisivujen käsittely, kellari, kellari; sisustus.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Päällystysaineiden markkinat ovat tyydyttyneet tuotteilla. Riippumatta siitä mitä vedeneristyspäällyste valitset, sinun tulee huolellisesti tutkia valmistajan ohjeita ja suosituksia. Älä riko tietojenkäsittelyn tekniikkaa, osuutta, järjestystä.

Erinomaisesta tuloksesta kannattaa kutsua asiantuntija, koska talon mukavuus riippuu siitä.

Obmazochnaya vedenpitävyys: ominaisuudet ja käyttötavat

Pohjan vedenpitävyys on yksi rakennusrakennuksen tärkeimmistä vaiheista. Koko rakenteen käyttöikä riippuu siitä, kuinka hyvin se tehdään. Obmazochnaya-vedeneristys suojaa rakennetta pohjaveden vaikutuksilta, estää rakenteiden ennenaikaisen tuhoutumisen.

Erityisominaisuudet

Suojatuotteen päällysteen helppokäyttöisyys on yksi sen tärkeimmistä eduista, mutta esiintyjän ei tarvitse olla erityisiä taitoja. Jalostusprosessi on samanlainen kuin tavallinen maalaus.

Suojakalvo, joka on muodostunut, kun materiaalia levitetään betonipintaan, suojaa raudoitusta kosteuden haitallisilta vaikutuksilta, sulkee luotettavasti kaikki huokoset, halkeamat ja epätasaisuudet. Se ei pelkää mekaanista rasitusta, kutistumista, materiaali voi venyttää hyvin kuivana.

Obmazochnaya vedenpitävä kellari on pinnoite levitetään 2 kerroksessa tai enemmän.

Sen paksuus vaihtelee 1 mm - useita senttimetrejä.

Vedenpitävät materiaalit

Eri valmistajien nestemäisen kerroksen paksuus voi vaihdella. Tästä huolimatta kaikkien päällystystyyppien vedenpitävien yhdisteiden on täytettävä tietyt vaatimukset:

 • tehdä käsitellystä pinnasta täysin vedenpitävä;
 • älä pelkää mekaanisia vaurioita, ympäristöön kohdistuvia haittavaikutuksia, lämpötila ääripäitä;
 • olla kestävä, joustava.

Niiden hinta on enemmän kuin okleechnoy vedenpitävyys, mutta veden kestävyys, jonka ne tarjoavat konkreettisia rakenteita, paljon korkeampi.

Yleisimpiä nykyään saatiin bitumin vedeneristys. Mutta täydellisemmät ovat sementti-polymeeri ja akryylimastit.

Kotimaisen tuotannon koostumukset eivät ole laadultaan huonompia ulkomaisille seoksille, vaikka ne ovat paljon halvempia.

Säätiön hoitoon käytettävän päällystetyypin suojaavilla seoksilla on useita etuja:

 1. pinta pysyy hengittävänä;
 2. betonia ei ole hiiltynyt;
 3. antaa täyden suojan kosteudelta;
 4. toimii samalla kun betoni on "elossa";
 5. helppo levittää ja kuivua nopeasti;
 6. on täysin demokraattinen arvo.

Kuten kaikki rakennusmateriaalit, tällaisilla eristysyhdisteillä on haittoja. Ne menettävät kimmoisuuden ja hajoavat alle -25 ° C: n lämpötilassa. Lämpötilan vaikutuksesta + 30 ° C ne voivat helposti tulipalon.

Akryylimastit sekä sementtipolymeerikoostumukset ovat kalliita, joten niitä ei ole sisällytetty käytettävissä olevaan luokkaan.

Bitumin suoja

Tämäntyyppisiin Obmazochnaya-vedeneristyskokoonpanoihin kuuluvat bitumi, orgaaninen liuotin ja täyteaineet. Joustava, pakkasenkestävä, UV-kestävä, sitä voidaan helposti levittää pinnalle.

ominaisuudet

Bitumiset formulaatiot käytetään kellariastian käsittelyyn. Sitä käytetään säätelemään kaikilta puolilta, käyttämällä sitä yksinään välikerroksena ennen kuin putkimaisen vedenpitävät materiaalit asennetaan.

Hot bitumilla on alhainen hinta, mutta sitä voidaan käyttää vain, jos on lisäkuumennuslaitteistoa, jolla muovia muutetaan nestemäiseksi koostumukseksi. Lisäksi sitä noudatettaessa on noudatettava tiukasti turvaohjeita Työ voidaan tehdä negatiivisissa lämpötiloissa.

Asennusmenetelmät

Orgaanisiin liuottimiin kohdistuvaa bitumipitoista materiaalia käytetään tavanomaisella harjalla tai lastalla. Tämän työn suorittamiseksi ei tarvita erityisiä taitoja. Voidaan käyttää kylmässä.

Bitumi-polymeerimassa on joustavampi, sillä se on erittäin kiinnittynyt betoniin. Sen käyttölämpötila on paljon laajempi. Näin ollen tämän materiaalin hinta on korkeampi.

Pohjustuseristys vedenpuhdistukseen riittää suorittamaan tavanomaisen bitumimuovin avulla.

Jos työ tehdään kellarikerroksen puolelta, säätiön sisäosat on suojattu vesipohjaisilla bitumikoostumuksilla. Näiden emulsioiden tekniset ominaisuudet mahdollistavat niiden käytön sisäiseen työhön: niillä on vähemmän kuivausaikaa, ne eivät haise, mutta käyttölämpötila on + 5 ° C.

Sementtipolymeerikoostumukset

Tämä päällystyseristysmateriaali koostuu sementistä ja pehmittimistä. Se on korkealla adheesio betonikerrokseen. Kestävä polymeerikoostumus ei pelkää kutistumista, kovettuu 3-5 minuutissa.

Korkeat tekniset ominaisuudet (höyryläpäisevyys, pakkasenkestävyys, lämpötilaerojen vastustuskyky) mahdollistavat materiaalin käytön sekä rakennusten rakentamisessa että olemassa olevien rakennusten korjauksen aikana.

Soveltamenetelmä

Vedeneristyslaite on erittäin taloudellinen. Tämä on kuiva seos, joka on laimennettava vedellä pakkauksessa esitetyissä mittasuhteissa.

Harjaa tai harjoja käytettäessä sitä käytetään kolme kertaa noin 1,5 mm: n kerroksella, jossa on spatula - kahdesti. Polymeeripohjainen vedenpitävä pinnoite voi kestää nestepainetta jopa 70 kg / m2. Tällöin kerroksen paksuus on enintään 2 mm.

Jäykkä vesihuolto

Kova vesieristys, joka koostuu sementistä, lisäaineista ja elastisesta polymeerikoostumuksesta, on myös kuiva seos, joka laimennetaan tietyllä vedellä työhön. Sen tärkeimmät edut ovat korkea höyryläpäisevyys ja veden kestävyys.

Tiukka suoja antaa säätiölle lisävoimaa. Se pystyy kestämään raskaita kuormia eikä pelkää eri suolojen vaikutuksia. Kosteuttaa pohja ennen käyttöä.

Akryylimuovia

Tämä on moderni vedenpitävä koostumus. Tarjoaa pohjan täydellisen suojan, luo suuren lujuuden pinnoitteelle ilman liitoksia ja saumoja, lisää sen lujuusominaisuuksia. Kestää merkittäviä lämpötilaeroja. Helppo levittää.

Pinnoitustekniikka

Ennen kuin olet hankkinut vedenpitävän pinnoitteen koostumuksen säätiölle, sinun on laskettava tarvittava määrä. SNiP 2.03.11-85 "Korroosionestorakenteiden suojaaminen" talon perustusten suojaamisessa kulutus per m2 on 1,5-2 kg / m2 bitumimateriaalia, 1,7 kg / m2 sementtipolymeeriseosta, 1-1, 2 kg / m2 akryyliä. Tämä määrä vaaditaan eristävän kerroksen levittämiseen.

Valitse pohjatyypistä riippuen tekniikka, materiaali ja menetelmä vedeneristys.

Laattoalaptio

Harjan tuottaman bitumiseoksen koostumuksen soveltaminen. Pohjan pinnan on oltava kuiva ja tasainen. Suurien erojen läsnä ollessa tehdään ylimääräinen liitin, joka sitten lämmitetään. Tämä vedeneristysmenetelmä on helpoin, mutta kallis.

Nauhapohja

Säätiön pinta on esivalmistettu, kulmat ovat pyöristettyjä. Sen pitäisi olla täysin kuiva. Koska bitumipinnoite pelkää mekaanista vaurioitumista, negatiivista lämpötilaa, koko rakennuksen pohjan reunus on vuorattu geotekstiilimateriaalista rullina. Kiinnitä se paineastialla.

Bitumi-mastilla levitetään erikoisruisku tai harja.

Pilarin rakenne

Pino tai pylväspohja tekee grillata. Piles välittömästi kaadetaan kosteutta kestävän betonin liuoksella.

Puurakenteita käsitellään ensin antiseptisellä aineella. Kun se kuivuu, ne päällystetään bitumimastilla tai bitumilla.

Perussovelluksen säännöt

Bitumipohjainen bitumipohjainen vedeneristys koostuu useista kerroksista. Ensimmäinen on pohjamaali (nestemäinen bitumiininen koostumus), toinen ja sitä seuraavat ovat paksun mastiksin (2-5 mm: n paksuinen) levitys.

 • Bitumieneristystä ei voida käyttää paineen kosteudelta (esim. Pohjamaaleille, jotka ovat pohjaveden alapuolella).
 • Vedeneristys voidaan tehdä yli + 5 ° C: n lämpötiloissa.
 • On välttämätöntä varmistaa koostumuksen jatkuva ja yhtenäinen käyttö.
 • Minimikerroksen on oltava noin 3-4 mm. Kuivausaika - 9 - 12 tuntia, tämän ajanjakson aikana suojaava päällyste on suljettava auringolta ja sademäärästä.
 • Viimeisen kerroksen annetaan kuivua 2-3 päivää.

Menetelmä pohjaseinän suojaamiseksi lateraalisella vedeneristyksellä päällystysaineilla on optimaalinen hinta-, laatu- ja helppokäyttöinen yhdistelmä.