Betonilämmitys lämmittämällä lankaa PNSV

Betonipurkamisen talvella on vaikeuksia. Suurin ongelma on liuoksen normaali jähmettyminen, vesi, jossa voi jäädyttää, eikä se saa teknologista vahvuutta. Vaikka näin ei tapahdu, koostumuksen alhainen kuivausaste tekee työstä kannattamatonta. PNSV-johtoinen lämmitysbetoni auttaa selvittämään tämän kysymyksen.

Talvella sähköinen lämmitys on kätevin ja edullisin tapa saavuttaa haluttu materiaalin kovuus. Se on sallittu yhteisyrityksen sääntöjen 70.13330.2012 mukaisesti, ja sitä voidaan käyttää rakennustöiden suorittamiseen. Kun betoni kovettuu, lanka pysyy rakennuksen sisällä, joten halvan PNS: n käyttö antaa taloudellisen lisävaikutuksen.

hakemus

Lämmittämällä betonia talvella kaapelin avulla on mahdollista ratkaista kaksi pääongelmaa. Alle nollan lämpötilassa liuoksen vesi muuttuu jääkiteiksi, minkä seurauksena sementin hydrausreaktio ei vain hidastu, se pysähtyy kokonaan. On tunnettua, että jäätymisen aikana vesi laajenee ja tuhoaa liuoksessa muodostuneet sidokset, joten lämpötilan noustessa se ei saavuta tarvittavaa voimaa.

Liuos kovettuu optimaalisella nopeudella ja säilyttää ominaisuutensa lämpötilassa, joka on suuruusluokkaa 20 ° C. Kun lämpötila putoaa, erityisesti nollan alapuolella, nämä prosessit hidastuvat, vaikka otetaan huomioon, että lisälämpö syntyy nesteytyksen aikana. Teknisten olosuhteiden kestämiseksi talvella on mahdotonta ilman betonin lämmittämistä PNSV-johtoa tai muuta tähän tarkoitukseen suunniteltua kaapelia, kun:

 • ei ole antanut riittävä eristys monoliitti ja muottiin;
 • monoliitti on liian massiivinen, mikä vaikeuttaa sen tasaista lämmittämistä;
 • matala ympäristön lämpötila, jossa liuoksessa oleva vesi jäätyy.

Johdinominaisuudet

PNSV: n lämmityskaapeli koostuu teräsjohtimesta, jonka läpimitta on 0,6 - 4 mm² ja halkaisija 1,2 mm - 3 mm. Jotkut tyypit on peitetty sinkin avulla vähentää aggressiivisten komponenttien vaikutuksia laastiin. Lisäksi se on päällystetty polyvinyylikloridin (PVC) tai polyesteri lämmönkestävällä eristyksellä, sillä se ei pelkää taivutusta, hankausta, aggressiivista materiaalia, kestävää ja jolla on suuri resistanssi.
PNSV-kaapelilla on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Resistiivisyys on 0,15 ohm / m;
 • Vakaa toiminta lämpötila-alueella -60 ° C - + 50 ° C;
 • 1 kuutiometriin käytettyä betonia, joka kuluttaa jopa 60 metriä lankaa;
 • Voidaan käyttää lämpötiloissa -25 ° C;
 • Asennus lämpötiloihin -15 ° C asti.

Kaapeli kytkeytyy kylmään päähän alumiinisen automaattisen sulkuviiran kautta. Voimaa voidaan syöttää 380 V: n kolmivaiheverkossa, joka liitetään muuntajaan. Oikein laskettuna PNSV voidaan kytkeä 220 V: n kotitalousverkkoon ja sen pituuden ei tulisi olla alle 120 m. Käyttöjärjestelmän virran pitäisi olla 14-16 A. Järjestelmä betonirakenteessa

Teknologian ja asennusjärjestelmän lämmittäminen

Ennen betonilämmitysjärjestelmän asennusta talvella asennetaan muotti ja varusteet. Tämän jälkeen PNSV hajoaa 8 - 20 cm: n johtojen välillä riippuen ulkoilman lämpötilasta, tuulesta ja kosteudesta. Lanka ei veny, ja kiinnittyy kiinnikkeeseen erikoisnauhoilla. Älä anna säröjä, joiden säde on alle 25 cm ja virtajohtimien johtimien päällekkäisyydet. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla 1,5 cm, mikä estää oikosulkujen syntymisen.

PNSV: n suosituin järjestelmä on "käärme", joka muistuttaa "lämmin lattia" -järjestelmää. Se mahdollistaa betonin enimmäismäärän lämmityksen lämpökaapelin säästämiseksi. Ennen kaatamista laastiin, varmista, että siinä ei ole jäätä, seoksen lämpötila ei ole alle + 5 ° C, ja kytkentäkaavion asennus suoritetaan oikein, kylmät päät vedetään riittävän pitkälle.

Ohje on kiinnitetty PNSV-johtoon, joka on tarkistettava ennen betonin lämmittämistä. Kytkentä suoritetaan kiskokartio-osuuksilla kahdella tavalla "kolmion" tai "tähtijärjestelmän" kautta. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on jaettu kolmeen rinnakkaiseen osaan, jotka on liitetty kolmivaiheisen asteen muuntajan liittimiin. Toisessa - kolme identtistä johdinta yhdistetään yhteen solmuun, jolloin kolme vapaata kontaktiota on kytketty samalla tavalla muuntajaan. Virransyöttölaite on asennettu enintään 25 metrin päähän liitospisteestä, jolloin lämmitetty osa on aidan ympäröimä.

Järjestelmä liitetään koko laastien täydellisen kaatamisen jälkeen. PNSV-lämmityskaapelilla betonin lämmittämiseen käytetty tekniikka sisältää useita vaiheita:

 1. Lämmitys suoritetaan nopeudella, joka on korkeintaan 10 ° C tunnissa, mikä varmistaa koko tilavuuden tasaisen lämmityksen.
 2. Lämmitys jatkuvassa lämpötilassa kestää, kunnes betoni on saavuttanut puolet teknologisesta voimasta. Lämpötila ei saa ylittää 80 ° C, optimaalinen 60 ° C.
 3. Betonin jäähdytyksen tulisi tapahtua 5 ° C: n nopeudella tunnissa, mikä auttaa välttämään matriisin halkeilua ja varmistamaan sen lujuuden.

Teknisten vaatimusten mukaisesti materiaali noutaa kestävyyttä, joka vastaa sen koostumusta. Työn lopussa PNSV pysyy betonin paksuutena ja toimii lisävahvisteisena elementtinä.

On huomattava, että KDBS- tai BET-kaapelia on paljon helpompi käyttää, koska ne voidaan kytkeä suoraan 220 V: n verkkoon kytkimellä tai pistorasiasta. Ne on jaettu osiin, mikä auttaa välttämään ylikuormitusta. Mutta nämä kaapelit ovat kalliimpia kuin PNSV, ja siksi niitä käytetään vähemmän yleisten kohteiden rakentamisessa.

Toinen suosittu tekniikka on muottien käyttö lämmityselementtien ja elektrodien kanssa, kun venttiili työnnetään liuokseen ja liitetään verkkoon hitsauskoneella tai erilaisella asteen muuntajalla. Tämä lämmitysmenetelmä ei vaadi erityistä lämmityskaapelia, mutta se on energiaa kuluttavampi, koska betonirakenteinen vesi vaikuttaa johtimena ja sen kestävyys lisääntyy merkittävästi.

Pituuslaskenta

PNSV-johdon pituuden laskemiseksi betonin lämmittämiseksi on otettava huomioon useita päätekijöitä. Tärkein kriteeri on monoliitille toimitetun lämmön määrä tavanomaiseen kiinteytykseen. Se riippuu ympäristön lämpötilasta, kosteudesta, lämmöneristeen läsnäolosta, rakenteen tilavuudesta ja muodoista.

Lämpötilasta riippuen kaapelipinta määräytyy keskimääräisen silmukan pituuden ollessa 28 - 36 m. Korkeimmillaan -5 ° C lämpötiloissa johtimien tai päiden välinen etäisyys on 20 cm ja lämpötilan lasku joka 5 asteessa laskee 4 cm: 15 ° C se on 12 cm.

Laskettaessa pituutta on tärkeää tietää PNSV-lämmitysviiran virrankulutus. Suosituimmalle halkaisijalle 1,2 mm on 0,015 ohm / m suuria poikkipintaisia ​​johtimia varten, joiden läpimitta 2 mm: n alapuolella on resistanssi 0,044 Ohm / m ja 3 mm - 0,02 Ohm / m. Virtanäyte ydinosassa ei saa olla enempää kuin 16 A, joten yhden metrin PNSV: n halkaisijaltaan 1,2 mm: n virrankulutus on yhtä suuri kuin virran neliön tuote resistanssiin ja on 38,4 wattia. Kokonaistehon laskemiseksi tämä indikaattori on moninkertaistettava asetetun langan pituudella.

Laskevan muuntajan jännite lasketaan samalla tavalla. Jos 100 m PNSV: n läpimitta on 1,2 mm, sen kokonaiskestävyys on 15 ohmia. Koska virta on enintään 16 A, havaitaan käyttöjännite, joka on yhtä suuri kuin virran tuotto ja resistanssi tässä tapauksessa on 240 V.

PNSV-lanka on yksi edullisimmista keinoista betonin lämmittämiseen. Mutta se soveltuu paremmin ammattirakentajien käyttöön, koska sen liitäntä vaatii erityistä tietämystä ja laitteita. Tätä kaapelia voidaan käyttää kotona, kun se on laskenut oikein virrankulutuksen. Lämmöneristysmateriaalien käyttö auttaa vähentämään kustannuksia laastin kuumentamisen aikana, jolloin lämmitys tapahtuu nopeammin ja lämpötilaa vähennetään tasaisesti, mikä parantaa betonin laatua.

Lämpökaapeli betonille: vaatimukset ja parametrit lanka. Järjestelmän asennus

Alhaisissa lämpötiloissa betonin paksuuntuminen hidastuu merkittävästi, minkä seurauksena talvella tapahtuva betoniprosessi voidaan viivästyttää huomattavasti. He ovat kuitenkin äskettäin oppineet käsittelemään tämän ongelman käyttämällä erityistä lämmityskaapelia.

PNSV-lämmitysjohto betoniin

Yleistä tietoa

Lämpöbetoni lämmityslangalla on laaja teknologia ammattimaisten rakentajien keskuudessa. Sen suosio johtuu menetelmän kustannustehokkuudesta, koska lämmityksen aikana ei tapahdu lämpöhäviöitä - kaikki kaapelin energia siirtyy suoraan betoniin. Lisäksi tämä tekniikka on jo hyvin debugoitu.

Toinen tämän lämmityksen etu on langan suhteellisen alhainen hinta. Siksi voimme sanoa, että kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukossa sopivin tapa on harkita betonin lämmittämistä.

Joten tämän menetelmän ydin on se, että ennen betonin kaatamista asennetaan tietyn poikkileikkauksen ja jännitetason omaava kaapeli. Sitten kaapeli kaadetaan betonilla ja se liitetään sähköön, minkä seurauksena betoni alkaa lämmetä.

On sitä mieltä, että lämpötilan vaikutuksesta voi muodostua halkeamia betonissa ja ilmakuplat voivat muodostua. Tämä on kuitenkin spekulaatiota, todellisuudessa betonin rakenne ei muutu, mutta ratkaisu jäätyy paljon nopeammin. Tämän seurauksena betonisoitumisprosessia voidaan kiihdyttää useita kertoja.

Käärmeet

Ainoa asia on erittäin tärkeää noudattaa järjestelmän asennustekniikkaa ja lämmitysjärjestystä. Muutoin tulos voi todella pettää.

Lattian kaatamista käytetään yleensä betonilämmityksen lämmityslangalla. Tällainen kuumentaminen voi myös lisätä muiden nestemäisten rakennusmateriaalien kuivausnopeutta sisätiloissa tai rakennustyömaalla. Erityisesti seinät, jotka maalataan maalilla tai käsitellään alukkeella, kuivuvat nopeammin ja kitti- ja tapettilietteen jäätyminen nopeammin.

Johdinominaisuudet

Perusvaijeria koskevat vaatimukset

Lämpökaapelilla betonin lämmitykseen on oltava tiettyjä ominaisuuksia, koska sitä ei voi vaihtaa myöhemmin. Lisäksi sulkeminen voi aiheuttaa tulipalon. Siksi lanka valitaan erityistä huomiota.

Useimmiten tähän tarkoitukseen käytetään PNSV-lämpökaapelia betonille - kaksiteräinen teräslanka, jossa on eristävä polyesteri- tai polyvinyylikloridipäällyste. Luotettavan eristämisen ansiosta tulipalon mahdollisuus on suljettu pois, ja myös sisävuorojen murtumien ja kynsien todennäköisyys on vähäinen.

Tällaista lankaa voidaan käyttää sekä yksivaiheisen johdotuksen taloissa että jakautumalla kolmeen vaiheeseen.

Avaimen kaapeliparametrit

Lämmitysjohdon pääparametri on läpäisykyky. Paras vaihtoehto on kaapeli, jonka nimellinen nykyinen taso on korkeintaan 16 A. On melko tarpeeksi yksityiset talot ja huoneistot korkeisiin rakennuksiin.

Toinen tärkeä ominaisuus lämmitysjohdossa on läsnäolo erityisistä oksoista, jotka johtavat betonista. Näitä oksia kutsutaan kylmiksi päätyiksi.

Toimintaperiaate perustuu siihen, että virta kuumentaa kaapelin pintaa, mutta itse betoni on kylmä. Näin ollen se osoittautuu eräänlaiseksi energian korvaukseksi. Kuitenkin, jos langan päät lämmitetään, on korkea todennäköisyys, että ne sulavat tai jopa lyhyet.

Valokuvassa - kaapelin käyttö suljetussa rakennuksessa

soveltamisalansa

Lämmityskaapelia voidaan käyttää seuraavissa tapauksissa:

 • Kotitalous- ja teollisuuslaitosten lämmitykseen;
 • Asennettavaksi kiskoihin;
 • Rakennustyömaiden väliaikaiseen lämmitykseen;
 • Lattiat, lattiat, betonikatot jne.

Lämmityskaapelin käyttö rakennuskohteessa

Betonilämmitystekniikka

Järjestelmän asennus

Tee-se-itse-johdon asennus betoniin on melko vakava prosessi, joka vaatii tiettyä tietämystä (selvitä tästä, mikä konkreettinen lakka on).

Kiinnitä huomiota! Ennen kaatamista on välttämätöntä ajatella etukäteen viestintää tai konkreettisten reikien läsnäoloa. Järjestelmän asentamisen ja betonin kaatamisen jälkeen kaikki pintakäsittely voi vaurioittaa kaapelia. Jos sinun on vielä suoritettava esim. Timanttiporaus reikien betonista, sinun on ensin varmistettava, että lämmityskaapeli ei kulje tässä paikassa.

Työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin sinun on puhdistettava roskat ja erilaiset terävät osat, jotka voivat vaurioittaa lankaa.
 • Sitten vahvistus- tai vahvistusverkko asetetaan, ja vahvistus hitsataan.
 • Sitten lanka on asennettu. Helpoin tapa - asettaa käärme. Sen arvo riippuu kaatopaikasta ja kaapelin pituudesta. Samalla, älä unohda, että on ehdottomasti kiellettyä asettaa langat päällekkäin, lisäksi on välttämätöntä varmistaa, että kaapeli ei kosketa muottirakennetta eikä työntynyt betonin pinnan yli.

Kaapeleiden välinen optimaalinen etäisyys on enintään 15 senttimetriä, varsinkin jos on pitkä lanka ja täyttöalue on pieni.

 • Seuraavaksi sinun on tarkistettava käyttöjärjestelmä - kytke sähkö ja varmista, että kaapeli kuumenee. Muista hallita tehovirtaa.

Älä ylitä valmistajan viiralla ilmoittamia lukuja. Jos järjestelmää käytetään ilman muuntajaa, joka mahdollistaa nykyisen virran määrän pienentämisen, tulee käyttää PTPZh-johtoa, koska se on tehokkaampi.

 • Tämän jälkeen sinun pitää irrottaa kaapeli ja antaa sen jäähtyä.
 • Viimeinen vaihe on täyttää alue betonilla.

Kiinnitä huomiota! Kaapelin asennuksessa on äärimmäisen tärkeää, että se ei ole taivutettu. Johdon tulisi olla pehmeä puoliympyrä. Tämä välttää niin kutsuttuja "valkoisia alueita" ja samalla ei katkaista suonia.

Kaapelin asennus

Kuten näemme, konkreettisen lämmitysjärjestelmän asentaminen johtoon monella tavalla muistuttaa lämmitetyn lattian asennusta. Lisäksi tämä kaapeli on täysin käyttökelpoinen näihin tarkoituksiin. Ainoa asia, tässä tapauksessa, on tarkoituksenmukaisempaa tehdä lämmitin langan säikeistä ja kääri se eristemateriaaliin.

Jos käytetään erillistä voimalaitetta, on parempi käyttää tähtikytkentäohjelmaa. Se on tehokkaampi kuin "käärme" ja soveltuu hyvin pienien alueiden lämmitykseen.

Vihje! Jos sinun on purettava betonipinta aika ajoin, niin tehokkain tapa on leikata betonia timanttipiireillä yhdessä mönkijälaitteen kanssa.

Betonin lämmitysjärjestys

Betonikaapelin lämmitysohjeet ovat seuraavat:

 • Kun alue on kokonaan peitetty betonilla, lämmitysjärjestelmä käynnistyy. Tässä tapauksessa lämpötilan nousun pitäisi olla korkeintaan kymmenen astetta kahdessa tunnissa.
 • Sitten alkaa tärkein lämmitysaika. Tässä vaiheessa sinun on varmistettava, että lämpötila ei saavuta 80 astetta.
 • Viimeinen vaihe on jäähdytys. Lämpötilan pienennyksen on oltava korkeintaan viisi astetta tunnissa.

Kiinnitä huomiota! Järjestelmän toiminta on tehtävä hyvin huolellisesti minimoimalla jännitehäviöiden mahdollisuus. Siksi on välttämätöntä käyttää stabilointiainetta, muuten kaapeli sulautuu ja puretaan.

Tässä prosessissa betonin lämmitys on valmis. Ohjeiden tiukasti noudattamalla materiaali pystyy saavuttamaan vaaditun voimakkuuden myös hyvin alhaisissa lämpötiloissa.

johtopäätös

Lämpöjohto betonille ei salli raken- nustyön lykkäämistä aina lämpimän sään alkamiseen saakka. Ainoa asia on, että menestyksekkäästä betonitoiminnasta on tarpeen tarkkailla sen asennuksen tekniikkaa ja järjestelmän käyttöohjeita (ks. Myös artikkeli "Betonilämpömittari: Tarkoitus ja tyypit").

Kun betoni kovettuu, kaapelia voidaan käyttää huoneen lämmittämiseen. Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Johdot betonin lämmitykseen

Useimmissa tapauksissa positiivisten lämpötilojen vaikutus betonilaastille, joka on muottipesässä, on järjestetty rakennustyömaalla ulkolämpötiloissa alle nolla. Mutta käytäntö osoittaa, että betonin lämmittely on hyödyllistä muissa tapauksissa, x - nopeuttaa massan asettamista ja kovettamista sekä saada aikaan yhtenäisin betonin koostumus. Yksi näistä menetelmistä, jota kutsutaan aktiiviseksi lämmitykseksi, käyttää lankaa betonin lämmitykseen, joka asetetaan suoraan työmassaan.

Lämmityskaapelin asentaminen muottiin

Vahvettu betonin lämmitysmenetelmä

Tämän tekniikan tärkein etu verrattuna muihin betonin lämmitysmenetelmiin on lämmön menetyksen absoluuttinen puuttuminen, koska lämpöenergia jää ympäröivään betonimassaan. Kaapelin kuumentamisen ja lämmön siirtämisen kustannukset betonirakenteen runkoon ovat vähäiset verrattuna muihin lämmitystekniikoihin.

Seuraavaksi on epäilemättä suuri plus - tämän menetelmän toteutuksen yksinkertaisuus. Laskelmien jälkeen riittää valita lämmityselementti, johdotus ja asennusohjelma, valita sopiva jännite ja lopputulos voidaan saavuttaa ilman rakennuttajien ja sähköasentajien palveluja.

Itse tekniikka koostuu useista eri vaiheista, joista ensimmäinen on muodoltaan muodoltaan tai sopivan rakenteen muoto, jossa raudoituskaura, kuumennusviira asetetaan ja betonia kaadetaan, joka on pakattava syvällä värähtelijällä ennen virtapiirin virittämistä.

Liuos kaadetaan lämmittämiseen valmistettuun muotoon


Jotkut ominaisuudet, joita langan PSV tai KDBS käyttää betonin massan lämmittämiseen, antavat piirin tehokkaamman muuntavan jännitteenergian lämpöenergiaksi. Tämä lämmittää ja lämmittää betonia, mikä nopeuttaa sen asettamista ja kovettumista.

Ammattimaiset rakentajat tietävät ja ymmärtävät lämmityslangan ja lämmityskaapelin välisen eron, ja yksittäisille kehittäjille on hyödyllistä saada käsitys tästä, mikä auttaa käyttämään lämmitystekniikkaa oikein ja tehokkaammin. Lämmityksen menetelmä kaapelilla on kalliimpi seuraavista syistä:

 1. Lujitetun betonin lämmitys suoritetaan, kun kytkentäpiiri johdetaan vähäiseen jännitteeseen erityisellä erottimella, jotta eristeen vahingossa tapahtuva vaurioituminen vaarallisten jännitteiden vuotamisesta rakennettaisiin märkämetalliliittimien kautta.
 2. Lämpökaapeli КДБС voidaan liittää 220/380 V: n verkkoon alentamatta verkkojännitettä.

On yksinkertaisempaa yhdistää pnsv-johto tai KDBS-kaapeli työn organisoinnin yhteydessä - liitännät tehdään erityisten kytkimien avulla ja kaapelia ei tarvitse lyhentää tai pidentää. Kuitenkin lämmityskaapeli on kalliimpi kuin lanka, joten yksittäisessä rakennuksessa sitä käytetään omistajan harkinnan mukaan. Kaapeleiden toinen haitta on se, että niitä ei voida käyttää uudelleen.

KDBS-kaapeli betonilämmitykseen

 1. Ulkopuolelta kaapelijohdinta voidaan erottaa seuraavilla ominaisuuksilla: langalla on yleensä yksi ydin, kaapelilla on kaksi tai useampia;
 2. Lanka on nimellinen lämpötila-alue betonin lämmityksen aikana - ± 55 ° C;
 3. Maksimivirta: 16 A;
 4. Johdin poikkileikkaus -0,6-3 mm, jonka ansiosta lanka voidaan taivuttaa mihin tahansa suuntaan ja käyttää monimutkaisia ​​asennuskuviota;
 5. Lankojen kulutus lämmitykseen 1 m 3 betoniliuosta on 50-55 m.

Mitkä ovat lämmitysjohdot

Lankalämmitys psv 1 2 pidetään halvimpina tuotteina lämmitysjärjestelmiin. PNSV tarkoittaa: PN - lämmityslankaa, С - terästä), V-vinyylieristys. Kuten jo mainittiin, tämä on nykyisin edullisin vaihtoehto, joten se on suosittua yksittäisessä rakentamisessa, mutta sen toiminnalle tarvitaan vähäistä muuntajaa, ja yksityisellä sektorilla tavallinen hitsauskone voi toimia tässä tehtävässä.

Lämmityskaapeli PNSV 1.2

Johdin PNSV 1.2 on pyöreä poikkileikkaukseltaan yksi teräsjohto, jonka PVC- tai muovisuoja on paksuudeltaan 0,8 mm. Käyttöjännite piirin virranmittaamiseksi tämän viiran kanssa on 50 - 1 000 volttia. Nykyinen - vuorotellen tai vakiona. Yhteyden muodostaminen DC-lähteeseen mahdollistaa lämmityspiirin kytkemisen eri lähtöjännitteiden kautta, mutta edellä määritellyissä rajoissa. Sähköeristys muuntajan kautta on yksi suurista jännitteistä työskenneltäessä. - tarvittaessa. Tämän johdon käyttölämpötila-alue on -60 ° - + 50 ° С, suurin sallittu lämpötila on + 80 ° С. Miksi tämä brändi on niin suosittu rakentajien ja yksityisten yritysjohtajien kanssa:

 1. Alhainen mahdollinen mekaaninen vaurio eristyksessä;
 2. Kun jännite putoaa verkossa, vaikka se liitettiin astia-muuntajan kautta, lanka ei ylikuumene yhtä voimakkaasti kuin muut analogit;
 3. Teräslangan käytön johdosta lanka ei ole epämuodostunut betonimassaa sen asettamisen ja kiinteytymisen aikana;
 4. Johdinkestävyys - 0,15 ohm / metri;
 5. Nimellisteho - 2,5 kW / m 3;
 6. Kulutus 1 m 3 betoniliuokseen - enintään 60 metriä;
 7. Betonin asetusaika lämmitysmenetelmää käyttäen on jopa 72 tuntia.
PNSV-lämmitysviiran kytkentäkaavio

Toisin kuin yleinen uskomus, VCTF ei ole kaapeli vaan lanka, jota käytettiin kansantaloudessa jo ennen keksinnän betonin lämmittämisen tekniikkaa sähköllä. Tekniset ominaisuudet ovat lähes samat kuin PNSV-parametrit, teräsjohdin voidaan sinkittyä, johtimen poikkipinta on 0,6-1,2 mm ja LDPE (korkea paine) -eristys. Ainoa ero on laskimoiden määrässä: PTPZH: ssa on kaksi.

 1. PTPZh-lanka ylläpitää suorituskykyä ulkolämpötiloissa -30 ° C: seen asti;
 2. Taivutussäde kuumennusjärjestelmässä on vähintään 10 ytimen halkaisijalta, jotta estetään mikrokruunujen esiintyminen eristyksessä.

Taloudellisempi järjestelmä betonin lämmittämiseksi käyttäen PTPZh: ia saadaan, jos johto on poikkileikkaukseltaan enintään 0,6 mm. Betonin lämmityksen lisäksi PTPZH-lankaa käytetään "lämpimässä kerroksessa".

Askel johtoja eri järjestelmissä

Lämmityskaapelin asennuksen ominaisuudet

Jokaisen betonirakenteen osalta sinun on kehitettävä oma järjestelmä ja valittava sopivat materiaalit siten, että laastin lämmitys tapahtuu tasaisesti ja betonimassan homogeeninen rakenne säilyy.

 1. Kaapeli on kytketty suoraan jännitelähteeseen, langalla täytyy olla ns. "Kylmät" pisteet, joiden resistanssin (ρ) on oltava pienempiä kuin piirin johtimen p;
 2. Johtojen vähimmäisetäisyys lomakkeen pitkällä sivulla on 15 mm. Johdon lähentyminen voi aiheuttaa eristeen sulamisen ja oikosulun. Et myöskään voi asettaa lankoja toisiinsa;
 3. Vaikka viiran määrityksessä on esitetty sallitut lämpötila-alueet, käytännössä ei ole suositeltavaa asettaa lanka lämpötilassa, joka ei ole 15 ° C: n lämpötilassa, koska eristyskrakkauksen riski kasvaa, mikä voi johtaa oikosulkuihin;
 4. Lämmitystekniikan vaikutusta lankaan voidaan lisätä asettamalla johdot kalvoon. Tällainen lämmöneristys lisää lämmönsiirtoa ja vähentää betonin kypsymisajankohtaa voima-arvoihin.
Menetelmä lämmityslangan asettamisesta betoniseokseen

Menetelmä lämmityksen ja johtojen asettamiseksi

Valmistelutyö, joka suoritetaan ennen lämmityspiirin asennusta:

 1. Muotti- ja vahvikehän kokoaminen. Kaikkien näiden rakenteiden osissa ei saa olla roskaa;
 2. Lanka asetetaan samalle tasolle lujittavan häkin ylä- ja alarivillä ilman jännitystä ja voimakasta halkeilua, asennusvaihe on 80-200 mm. Erityinen etäisyys riippuu sääolosuhteista ja ulkolämpötilasta. Kaapelin risteyksiä ja koskettimia ei voida sallia, kaapeli on kiinnitettävä kiinnikkeeseen muovikiinnikkeillä äärimmäisissä tapauksissa - vaijeri erikseen tai metalliliittimet.
Kiinnitä lämmitysjohdin kehyksen vahvikkeeseen

TVZ Luennot 7.10.4, lämmitys / luento nro 7.10.4.2.1.1 Betonin lämmitys eristetyillä lämmitysjohtimilla

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Lämmittäminen betonilämmitteiset lämmitysjohdot.

Betonilämmityslangan lämmitysmenetelmistä on erityinen asema. Jos kaikki lämmönlähteestä lämmöllä tapahtuvat menetelmät syötetään betonirakenteeseen ulkopuolelta ja ne lämmittävät pinnalta lämmön asteittaisen leviämisen betonikerroksiin, lämmitys kuumentamalla johdin tapahtuu johtavasti rakenteen sisällä, koska lämmönlähde on suoraan siinä. Tämä on menetelmästä suuri etu, koska kaikki lämmittimen tuottama lämpö siirretään betoniin.

Rakennusten lämmitykseen käytetään PNSV-tuotemerkin lämmityskaapeleita, joissa on 1,2 ja 1,4 mm: n poikkileikkaukseltaan muovieristeinen teräslanka. Voidaan käyttää samankaltaisesti kuin muuntolangan tuotemerkkien PZZH, PPZH, PRSP tai minkä tahansa muun teollisuuden tuottamat lämmitysjohdot. Ennen käyttöä, tarkista johtojen vastus määrittääksesi niiden pituudet, jotta ne voidaan leikata, jotta varmistetaan tarvittava lämmityslämpötila (tarvittava teho).

Lämmitysjohdot on kytketty sähköverkkoon jännitteellä jopa 220 V ja toimivat vastuslämmittimina. Lämmityskaapelien virrankulutukseen käytetään erikoisöljyä tai kuivaa automaattista muuntaja-alustaa, kuten KTPTO -50, -80, TSDZ-63, -80, joissa on useita portaita 42-100 V: n alijännitteestä, mikä mahdollistaa johtojen lämpötehon säädön laajalla alueella muutos ulkolämpötilassa.

Lämmitysjohdin on erittäin kätevä lämmittää betonia kaikissa rakenteissa riippumatta niiden lujuuden luonteesta ja kokoonpanosta. Se on löytänyt laajan sovelluksen monoliittisten monikerroksisten asuinrakennusten rakentamisessa, joissa lattiat, pylväät ja muut rakenteet kuumennetaan. Sitä käytetään myös betoniliitosten, saumojen lämmittämiseen

ja sinetit; lämmittämällä aikaisemmin betonoituja rakenteita kosketuksiin juuri asennettujen betonien kanssa; kun liuosta lämmitetään ruiskutetuissa kanavainaineissa kiristysjousien kiristämisen jälkeen. Lämmitys lämmitysjohdot monoliittisia rakenteita

ja monoliittiset liitokset ja saumat voidaan yhdistää muihin tapoihin, joilla varmistetaan tarvittava betonin kovettumisen lämpötila: lämpöaktivoidun muottien käyttö, lämpöaktiiviset joustavat päällysteet, lämmitysilman lämmitys.

Tuotantoteknologia toimii.

Lämmityssignaalien vaadittava määrä lasketaan lämpöenergialaskennan perusteella, minkä seurauksena teho määritetään, mikä mahdollistaa betonin lämmittämisen vaaditulle lämpötilalle ottaen huomioon muottipesän lämmityksen, ympäristön lämpöhäviöt ja betonin sisäisen lämmön vapautumisen.

Lämmitysjohdinten välit määritetään kaavalla:

missä P voittaa. - erityinen vaadittu teho, W / m 2; p - lineaarinen kuorma langalla, W / m.

Monoliittisissa raudoitetuissa betonirakenteissa kuumennusjohdon pinnan tulee olla 50-150 mm. Esivalmistettujen betonielementtien ja upotusten liitoksissa lämmitysjohdon nousun oletetaan olevan 30-70 mm.

Lämmityssignaalien sähkölaskennassa on otettava huomioon, että suurin sallittu lineaarikuormitus langalla ei saa ylittää 45-50 W / m. Suuremman kuormituksen vuoksi betonin paikalliset ylikuumenemiset ja rakenteellisten häiriöiden esiintyminen ovat mahdollisia (taulukko 1).

Teknologian rakentamisprosessit. Luento 7.10.4.2. 1

Taulukko 1. Johdon langan maksimilämpötila betonissa riippuen

käynnissä olevasta kuormasta

Lineaalinen kuorma langalla, W / m

Johdinlämmityksen lämpötila, ° С

Käytettäessä johtoja teräskaapelilla, sähköparametrit voidaan määrittää nomogrammin avulla (kuva 1).

Kuva 1. Nomogrammi lämpöjohtojen parametrien määrittämiseksi sinkitty teräslanka.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Nomogrammin mukaan määritetään:

- yksittäisen lankaheijastimen pituus ja syöttöjännite rakenteen mittasuhteista ja lämmitinyksikön lämpökuormasta riippuen;

- yhden lämmittimen teho löytyneestä pituudesta ja kuormituksesta sekä vaaditusta lämmitysalueesta löytää lämmittimien kokonaismäärä ja tarvittava kokonaiskapasiteetti;

- tietyn kokonaistehon mukaan valitaan muuntajan tyyppi ja määrä

Tavanomaiset vaatimukset tavallisen lämmityksen varmistamiseksi betoniin asennetuilla lämmitysjohtimilla estävät eristeen mekaanisen vaurion, kun asennetaan ja kiinnitetään johtoja, asennetaan muottipesä ja asetetaan betoniseos ja estetään mahdollinen oikosulku nykyisen kantavan ytimen kanssa teräsvahvikkeella, metallitelineillä ja muilla metallielementeillä kun valitaan johtoja, joita saattaa esiintyä lämmittimien jännitteen sähkövirrassa.

Lämmityskaapelit ennen asennusta rakentamiseen leikataan arvioituun pituuteen. Niiden asennus suoritetaan asennuksen tai sen osan asennuksen jälkeen (riippuen rakenteesta, joka on pystytetty). Monoliittisissa sarakkeissa ja seinissä pystysuuntaisia ​​säikeiden asennusta käytetään yleensä käämittämällä kehyksiä tai asettamalla ne rinnan kaistaleiksi rakenteen betonoituneen osan korkeuteen (kuvio 2). Aikaisemmin betonoitujen rakenteiden lämmittämiseksi lämmitysjohdot asennetaan monoliittisen valmistuksen, perustusten, ala-sarakkeiden jne. Yläosaan.

Kuva 2. Kuumennuslangan asennus seinän rakenteen aikana: 1 - lämmitysjohdin; 2 - lämmityslangan kytkentä kytkentään; 3 - kytkentäjohdot; 4 - liittimet; 5 - askel lämmitysjohdon haarojen väliin.

Monoliittisissa laatoissa, joiden paksuus on enintään 15 cm, lämmityskaapeli asennetaan alempaan vahvistusverkkoon. Ylempi paksuus on sijoitettu alempaan ja ylempään ristikkoon. Vahvistusverkkoon liitettyjen säikeiden suunnat voivat olla erilaisia.

Monoliittisissa palkkeissa lämmitysjohdin on sijoitettu vahvistuskotelojen lateraalisten osien viereen (kuva 3).

Kun asennat lankaa, se on kiinnitetty ulkopuolelta vahvistuskoteloihin tai vahvistusverkkoihin siten, että se sijaitsee suojassa mekaanisilta vaurioalueilta suojarakennuksen aikana, ts. vahvistuksen ja muottien välillä.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Lankalämmitin on kiinnitetty kiinnikkeeseen ilman voimakasta jännitystä (enintään 3-5 kg ​​voimalla) pehmeällä neulomalla, jonka halkaisija on vähintään 1,2 mm, eristetyt johtosegmentit, polypropyleenikuitu. Samalla eristeen eheys ja aseman muuttumattomuus betonirakenteen betonisekoituksen ja vibro-kompaation aikaansaamiseksi noudatetaan tarkasti. Kun asennetaan leikkaavien reunojen rakennekulmissa, sähköjohdotus (muovikammio, muovipidikkeet jne.) Asetetaan lankaosan alle.

Kuva 3. Palkin lämmityskaapelin asettelu: 1 - vahvike häkki; 2 - kehyksen sivuille asennettu lämmitysjohto; 3 - lämmitysjohdon päästöt kytkentäjohtoihin.

Eristeen sulamisen ja polttamisen välttämiseksi johtimien oikosulku betonimassalle ja tulenkestävälle sydämelle johdon molemmat päät on liitetty hanasta, joka on eristetty asennettava yksimoottorinen kuparilanka, jonka sydämen poikkileikkaus on vähintään 2,5 mm2. Lämmityskaapelien eristetyt liitokset, joissa on hanat, on sijoitettava betoniin seoksen levittämisen jälkeen. Yhden ytimen kuparijohtimen mutkien toiset päät kytketään kaapelivarastoon tai avoimen tyyppisen sähköjohdon väylävaraston osastoihin, jotka syöttävät lämmitysjohdot. Samalla lämmitysjohdot liitetään siten, että muuntajan kaikkien kolmen vaiheen tasainen kuormitus varmistetaan. Jos halutun pituisen useamman osan pituinen lämmityskaapeli on yhdistetty toisiinsa kiertymällä, ne voidaan luotettavasti eristää betoniseoksessa.

Työn monimutkaisuuden vähentämiseksi voidaan taivutella johdotusjohdolla useita lämmittimiä sisältävä ryhmä, jossa on vähimmäismäärä liitäntäsolmuja. Tämä saavutetaan kytkemällä vierekkäisten lämmittimien päät yhteen pisteeseen hanaan. Kaikki liitokset on eristetty vedenkestävällä sähköteipillä. Lämmittimien taivut on sijoitettava monoliittirakenteiden toiselle puolelle tai keskilinjan puolelle. On kiellettyä kiinnittää johdinten päät ja pistorasiat kiinnittämällä ne solmuun armoihin, koska tämä voi aiheuttaa paikallisen ylikuumenemisen ja mahdollisesti polttaa jännitteelliseltä.

Kun olet asentanut muottipesän ennen betoniseoksen asettamista, tarkista, että megohmittari on, jos lämmityslanka ei aiheuta oikosulkuja. Ennen betonisoitumisen aloittamista, lumisateen tai sateen varalta lumen tai veden sisääntulon estämiseksi on peitetty vahvistetut rakenteet asennetuilla lämmitysjohtimilla. Muottipesään asetetun betoniseoksen lämpötila ei saa olla alle 5 ° C. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi betoniseoksen lämpötila betonisekoittimissa, putkissa ja sen jälkeen, kun jokainen kerros rakenteessa mitataan säännöllisesti 5-10 cm syvyydellä.

Lämmitysjohdot on kytketty tehonsyöttöverkkoon heti, kun betoniseos on valmistunut ja betonin pinta on viimeistelty tietyillä betonivyöhykkeillä, mutta viimeistään 2 tuntia myöhemmin. Ei saa jäädyttää tai jäädyttää betonia, liittää lämmittimet alueille, joilla betonimassoja ei ole vielä asetettu rakenteeseen.

Betonin kuumennuksen kesto riippuu SNiP: n erilaisista rakenteista johtuvien vaaditun kuorinnan tai kriittisen lujuuden perusteella. Betonin lujuus riippuen lämmityksen lämpötilasta voidaan määrittää kaaviolla

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Kam (kuvio 4). Betonin lämmittelyssä vaakasuorissa rakenteissa on ehdottomasti kiellettyä käydä lämpöeristyksellä, joka on höyrysulun päällä kuumennetulla betonilla.

Kun kuormitusta johdetaan yli 30 W / m: n vahvistetuissa monoliittirakenteissa, on suositeltavaa käyttää jännitettä, joka on pienempi kuin nimellistaso ja 5-6 tunnin betonin lämmityksen jälkeen kytke muuntaja nimellisjännitteeseen. Tulevaisuudessa, kun betoni kovenee ja riippuen ympäröivästä lämpötilasta isotermisen ikääntymisen aikana, lämmitysjohdinten syöttöjännite voidaan laskea yhdellä tai kahdella askeleella. Toimitusketjun virta ja jännite mitataan vähintään kahdesti siirtymällä ja ensimmäisten kolmen tunnin kuluessa betonilämmön alkamisesta - joka tunti. Tarkastetaan silmämääräisesti kipinöinnin puuttuminen sähköliitäntöjen paikoissa.

Kuva 4. Betoniluokan B20 lujuuden lisääminen.... B30 portlandsementtiä M500: na% R 28: sta lämpötilassa 0 ° C - +60 ° С.

Lämpötilan säätö lämmitysprosessissa suoritetaan teknisten lämpömittareiden tai elektronisten laitteiden merkintöjen mukaan, joiden anturit upotetaan kaivoihin. Lämpötilansäätöllä tarkistetaan betonivahvuuden kasvun luonne ja syöttöjohtojen jännitesyötön säätö.

Betonin isotermisen kovetuksen lopussa se jäähtyy lämpökovetuksella pienellä nopeudella (5-10 ° C / tunti, korkeintaan 20 ° C / tunti). Kun ulkoilman lämpötila laskee jyrkästi ja uusiutuva vaara, että betoni on tiiviimpi jäähdytys rakenteessa, on suositeltavaa antaa tarvittava jäähdytysnopeus asettamalla jännite säännöllisesti lämmitysjohtoihin 0,3-0,5 tuntia.

Lämpötilan laskeminen.

Lämpötilan nousun aikana tarvittava spesifinen lämpöteho määritetään kaavalla:

Р = Р 1 + Р 2 + Р 3 - Р 4,

Teknologian rakentamisprosessit. Luento 7.10.4.2. 1

jossa P 1 - teho betonin lämmitykseen, kW; P 2 - teho muottien lämmittämiseen; P 3 - teho täydentää lämpöhäviötä ympäristöön, kW; R 4 - teho, joka vastaa eksotermistä lämpöä, kW.

Erityinen teho, joka tarvitaan 1 m 3 betonin lämmittämiseen alkulämpötilasta

t t t t t max p: lle, ts. lämmitysnopeudella p = (t max - t b.n.) p,

P 1 = c b b (t max - t bn.) / (P 3600) = c b p / 3600,

jossa c b on konkreettinen lämpökapasiteetti, kJ / (kg • ° С); b - betonin tiheys,

Jos oletetaan oletetusti, että ajan p aikana muotolämpötila nousee t max / 2 - t n.v. sitten

P 2 = c op op op M p (t max / 2 - t n..in.) / (P 3600),

jossa c op, op, op - vastaavasti, spesifinen lämpökapasiteetti, muotin materiaalin tiheys ja sen paksuus, m; t n..in. - ulkolämpötila, ° C.

Tehon tiheys, joka tarvitaan lämpöhäviöiden kompensoimiseksi p: n aikana, on keskimäärin

P 3 = KM p [(t max + t n. B.) / 2 - t n. ] / 1000

Erityisen tehon P 4, joka vastaa lämpöhäviön voimakkuutta sementin kovettumisen aikana, on keskimäärin 0,8 kW / m 3.

Reesen erityisvoima, joka vaaditaan isotermisen lämmityksen ajaksi, on yhtä suuri kuin

P ulos = P s ulos - P 4 ulos,

jossa Р 3 i z on erityinen teho, jota käytetään korvaamaan lämpöhäviöt isotermisen lämmityksen aikana:

P 3 ulos = KM p (t alkaen - t n E.) / 1000

jossa t on isoterminen lämmityslämpötila, tavallisesti tasan t max; P 4 - - erityinen teho, joka vastaa lämpöhäviön voimakkuutta sementin kovettumisen aikana, keskimäärin 0,2 kW / m 3.

Laadunvalvonta betonilämmityksen aikana eristettyjen lämmitysjohtojen avulla.

Ennen betonitoimintaa on tarpeen selvittää eristemateriaalien, jännitemuuntajien, lämmitysjohdinten, kiinnittimien, volttimittarin, dielektristen mattojen, käsineiden jne. Esiintyminen. Johdon, viestintäverkon, astianmuuntajien ja muiden sähkölaitteiden eristämisen puuttuminen on tarkistettava.

Ainakin kaksi kertaa sekunnin välein betoniseoksen lämpötila mitataan betonisekoittimissa, kanteissa ja kerroksen jälkeen ja tiivistämällä joka kerros rakenteessa - syvyyteen 5-10 cm.

Ennen betoniseoksen levittämistä on tarkastettava lunta ja jään puuttumista pohjalla ja lujituksella.

Betonisoinnin jälkeen rakenteiden avointen pintojen suojaus kalvolla on järjestetty, päälle asetetaan lämmitin.

Lämmitetyn betonin lämpötilan säätö on tehtävä teknisten lämpömittareiden avulla. Lämpötilan mittauspisteiden lukumäärä asetetaan keskimäärin vähintään yhden pisteen nopeudella jokaisesta 3 m 3 betonista, 6 m rakenteen pituudesta, 10 m 2 lattiapinta-alasta, 40 m 2 betonituotteiden, lattian, pohjien jne. Alueesta. Betonilämpötila mitataan seuraavasti:

- Betoniin asetetaan PVC-putket, joiden pituus on 10-15 cm.

- kaikki lämpötilan mittauksen reiät on numeroitu;

- lämpötilan mittausaika - 3-4 minuuttia;

- lämpömittarit on eristettävä ulkoilmaan lämpötilan mittauksen aikana.

Betonin lämpötila mitataan lämmitysprosessin aikana vähintään 2 tuntia myöhemmin.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

Isotermisen lämmityksen aikana - 2 kertaa per shift. Jäähdytysprosessissa mitataan 4 cm: n kuluttua ohutseinämäisten rakenteiden lämpötila, jonka paksuus on enintään 10 cm, ja keskisuurissa rakenteissa, joiden paksuus on yli 15 cm, siirron jälkeen. Mittaa lämpötilan betonin pitäisi olla kaikkein lämmitetty ja jäähdytetty alueilla rakenteita.

Betonin jäähdytysnopeus lämpökäsittelyn lopussa rakenteelle, jonka pintomoduuli on 5 - 10, ei saa ylittää 5 ° C / tunti yli 10 - 10 ° C / tunti. Kerran tai kahdesti vuorolla, ulkoilman lämpötila mitataan; mittaustulokset kirjataan lämpötilalevyyn.

Ainakin kaksi kertaa vuorotellen ja betonin lämmityksen alusta ensimmäisten kolmen tunnin aikana - joka tunti, mittaa syöttöketjun nykyinen jännite. Tarkastetaan silmämääräisesti kipinöinnin puuttuminen sähköliitäntöjen paikoissa.

Betonivahvuus ennustetaan todellisen lämpötilan perusteella vähiten kuumennettujen alueiden kohdalla. Betonin kovettamisen riittävyyden määrittämiseksi muottipesässä tai eristyksissä on välttämätöntä määrittää, kuinka monta kertaa se on saostanut kovettumisprosessissa. Tätä varten on välttämätöntä määrittää betonin keskimääräinen lämpötila kahden mittauksen välillä rakenteen betonisoitumisajankohdasta ja pintapintojen suojasta alkaen ja moninkertaistaa ne lämpötilan mittausten välillä tunneissa. Koota tiedot ja jakaa sitten 20 ° C: n lämpötilassa. Saadun betonin kovettumisajan mukaan 20 ° C: ssa rakenteen rakenteessa käytetyn betonin lujuuden aikataulun mukaan määritetään betonin odotettu voima rakenteessa. On suositeltavaa määrittää kuumennetun betonin lujuus, jolla on positiivinen lämpötila sen jälkeen, kun se on poistettu käytöstä rikkomattomien testausmenetelmien avulla.

Yleiset vaatimukset betonin laadunvalvonnalle annetaan SNiP 3.03.01-87 kohdassa "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Turvallisuusohjeet kuumennuslankojen lämmittämiseen.

Lämmityskaapelin kanssa työskentelyyn saa henkilöt, jotka ovat suorittaneet erityiskoulutuksen ja tuntevat työnsä ja yhteytensä.

Tehtävien sähköasentajien on oltava vähintään ryhmän III pätevyys. Lämmitysjohtojen toiminta suoritetaan "Sääntöjen mukaisesti

laite ja sähkölaitteiden toiminta "sekä SNiP III-4-80: n vaatimukset" Turvallisuustekniikka rakentamisessa ".

Erityistä huomiota kiinnitetään syöttökaapelin eristeen koskemattomuuteen ja mekaanisten vaurioiden puuttumiseen. Lämmitysjärjestelmän toiminta määrätyllä vikalla ei ole sallittua.

Lämmitysjohdot on kytketty irrotettuun jännitteeseen. Alue, jossa betoni lämmitetään, on aidattu, varoitusmerkit, turvallisuusmääräykset ja palontorjuntavälineet näkyvät näkyvällä paikalla. Työalue on hyvin valaistu.

Luvattomien henkilöiden pääsy lämmitysvyöhykkeelle on kielletty.

Kaikkien sähkölaitteiden metallikaivoja kuljettavat osat, ankkuri on maadoitettu, ja niissä on liitäntäkaapelin neutraali johdin (ydin). Jos käytät suojaavaa maasilmukkaa, tarkasta silmukan vastus ennen kuin kytket jännitteen päälle, joka ei saa ylittää 4 ohmia. Läpäisevät muuntajat, kytkimet, jakelupisteet, järjestävät lattiapäällysteet, kumipäällysteiset.

Betonin sähkölämmityksen alaa on jatkuvasti valvottava sähköasentajalla.

Sähkölämmitysjärjestelmän teknisen henkilöstön on koulutettava, testattava turvallisuuskoulutuskomission tiedot ja hankittava tarvittavat todistukset. Tehtävien sähköasentajien on oltava vähintään kolmannen ryhmän pätevyys.

Teknologian rakentamisprosessit.

Luento 7.10.4.2. 1

On kiellettyä laittaa lämmitysjohdot valmiiseen pintaan, jossa on nastat, leikkaavat reunat, jotka voivat vahingoittaa lankahehkureiden eristystä; liitä lämmitysjohdot verkkoon jännitteellä, joka on korkeampi kuin toimiva; liitä lämmitysjohdot ilmaan työmäärään, jos ne eivät ole betonirakenteisia; liitä lämmitysjohdot mekaanisiin vaurioihin.