Elektrodin lämmitysbetoni

Lämpöbetoni ja elektrodit auttavat ylläpitämään tarvittavia parametrejä liuoksen kovettumiselle, kun kaadetaan kylmällä säällä. Tämä menetelmä käsittää betonin kiinnittymisen tai elektrodien asettamisen sen pinnalle, jotka sitten liitetään muuntajaan. Tämän seurauksena niiden väliin muodostuu sähkökenttä, joka lämmittää betonia. Muuntajan lähtöparametrien valinta ja säätö mahdollistavat tarvittavan lämpötilan betonista.

On tärkeää muistaa, että betonin sähköinen kestävyys muuttuu, kun se kovettuu, eikä tämä ole kaukana lineaarisesta:

Resistanssin muutos eri laatuluokkien sähkölämmityksessä

Liuoksen pintaa betonin lopussa ja elektrodien asennuksessa peitetään eristysmateriaaleilla. Ei saa lämmetä betonilla, jolla ei ole peitettyjä pintoja.

Elektrodin lämmitys yhdistetään hyvin betonin kovettumiseen termos-menetelmällä. Elektrodit lämmittävät vain ulkokerrokset, jotta vältettäisiin liuoksen aikaansaama lämpöhäviö ennen kaatamista.

Elektrodien tyypit

Betoniliuoksen lämmittämiseen käytetään useita erilaisia ​​elektrodeja. Useimmin käytetyt ovat:

Levyelektrodit

Muovielektrodit ovat metallilevyjä, jotka on sijoitettu muottien ja betonin väliin rakenteen eri puolilta. Kun sähköinen potentiaali on liitetty niihin, muodostetaan kenttä, joka lämmittää ratkaisun.

Strip-elektrodit

Tämäntyyppinen elektrodi koostuu 20 - 50 mm leveistä metallinauhoista. Ne sijaitsevat myös liuoksen ylemmässä kerroksessa. Heidän erottuva kyky on mahdollisuus sijoittaa vain rakennuksen toiselle puolelle. Tällöin elektrodit liitetään vuorotellen eri vaiheisiin.

Strip-elektrodeja käytetään lattialevyjen ja muiden vaakasuorien elementtien kuumentamiseen sekä betoniin, jotka ovat kosketuksissa jäädytettyyn maahan.

Rod-elektrodit

Rod-elektrodit ovat olennaisesti halkaisijaltaan 15 mm: n suuruisia vahvikkeita, jotka sijaitsevat suoraan betonin rungossa.

He voivat suorittaa monimutkaisten betonirakenteiden lämmittämisen: palkit, pylväät, massiiviset laatat, perustuskengät, massiivisten rakenteiden sivupinnat.

String-elektrodit

String-elektrodeja käytetään pääasiassa sarakkeiden lämmittämiseen. Ne ovat 2-3 metriä pitkiä ja noin 15 mm paksuisia. Rakenteen keskelle sijoitetaan merkkijono elektrodi. Sähkökenttä esiintyy johdon ja muovin väliin, joka on verhoiltu sähköä johtavalla levyllä ja kytketty sähköverkon eri vaiheeseen.

Joissakin tapauksissa itse rakenteen vahvistuselementtejä voidaan käyttää elektrodeina. Samalla energiankulutus kasvaa merkittävästi.

Kuumennetaan betonia talvella

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat haitallisesti laastiin, mutta työ ei pysähdy ympäri vuoden. Siksi sen lujuus ja rakenteiden nopeus riippuvat betonin oikeasta lämmityksestä talvella. On tunnettua, että tämä materiaali saa optimaaliset olosuhteet lämpötilassa 20ºС, mikä voidaan saavuttaa vain erikoisteknologian avulla.

Rakentaminen talvella

Vesi on olennainen osa mitä tahansa betoniliuosta, mutta matalissa lämpötiloissa se jäätyy ja sementin hydraatio pysähtyy. Jääkiteet laajenevat ja monoliitti alkaa murentua. Jopa lämpöeristyksellä, teknologian asettamien 28 päivän sijasta betoni kovaa kovemmin, mikä heikentää työn kustannuksia. Optimaalinen teho on betonin sähköinen lämmitys, joka mahdollistaa työn nopeuttamisen ja tarvittavan lujuuden.

Tämä on taloudellisin tapa talvella betonin lämmittämiseen, mikä ei vaadi suuria kuluja. On tärkeää, että koko tilavuus lämpenee samanaikaisesti, mikä on vaikeaa saavuttaa käyttämällä muita tekniikoita monoliittisten rakenteiden lämmittämiseksi talviolosuhteissa.

Kuumennetaan betonia

Kylmänä talvella on monia tapoja lämmittää betonia. Ne edellyttävät lisäkustannuksia, jotka maksavat vähentämällä työajan loppuunsaattamista ja teknisten standardien noudattamista. Harkitse tehokkaimpia menetelmiä.

Lämmitysjohdin

Betoni sähköinen lämmitys tehdään useimmiten erikoisjohdolla. Tätä varten se kiinnitetään kiinnittimeen käärmeen kanssa, joka on samanlainen kuin lämmin kerros, erityisillä puristimilla, jonka jälkeen seos täytetään vähintään 5 asteen lämpötilassa. Päätetyt kaapelipäät on kytketty virtalähteeseen käyttämällä asteen muuntajaa.

Lue lisää muuntajista ja niiden tyypeistä täältä.

Lämpöä betonille, jossa on muuntaja, käytetään useimmin erilaisia ​​halkaisijaltaan teräs- tai sinkityt lankoja sisältävää PNSV-lankaa. Vaikeissa olosuhteissa on suositeltavaa käyttää kaksiytiminen PTPZh, mutta se kuumenee edelleen yhden vaurion jälkeen. Edullisten ja optimaalisen suorituskyvyn ansiosta suositeltavat langat, joiden halkaisija on 1,2 mm. Kaapelit КДБС ja ВЕТ voidaan liittää myös 220 V: n kotitalousverkosta, mutta ne ovat edullisempia, joten niitä käytetään pienissä esineissä. Johdon määrä lasketaan sen ominaisuuksien ja ulkoisten tekijöiden mukaan, mutta keskimäärin se on 50-60 m per 1 m³.

Langan asentamisen jälkeen laastari kaadetaan muottiin, sähkö johdetaan kaapeleiden läpi, ne lämmittävät massan 50-60º-asteeseen nopeudella korkeintaan 10 astetta tunnissa. Sitten lämmitetty monoliitti jäähtyy tasaisesti nopeudella 5 astetta tunnissa. On tärkeää jättää huomiotta aikaa, jotta lämpötila muuttuu tasaisesti, mikä takaa rakenteen vahvuuden. Viiran loppuun jää monoliitti. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Säästämisen ja sähkön aiheuttamat hyväksyttävät kustannukset, varsinkin jos käytät astia-muuntajaa;
 • Laitteiden oikean valinnan avulla voit lämmittää suuria määriä ja malleja;
 • Voit asettaa langan lämpötilaan -15 ºС ja pitää lämmin -25 ºС.

elektrodit

Yksi helpoimmista keinoista betonin lämmittämiseen on elektrodien avulla. Tätä varten kaapeli on sidottu kaapelilla, jonka läpimitta on 8 mm, joka on kytketty astiaan muuntajaan liitettyihin johtimiin. Elektrodien välinen etäisyys, riippuen lämpötilasta 0,6-1 m.

Elektrodien käyttö lämmitykseen on tehokasta niissä tapauksissa, kun ne on kytketty sarakkeisiin tai pystysuorat rakenteet, koska niille on riittävästi yhtä vaiheeseen kytketyt elektrodit.

Liitettäessä elektrodeihin johdin on vesi betoniin, mutta sen kuivumisen jälkeen liuoksen vastus kasvaa dramaattisesti, mikä johtaa sähkön tuhlaukseen - tämä on tämän menetelmän suurin haitta.

Infrapuna lämmitys

Betonirakenteiden infrapunalämmitystä suorittavat erityiset säteilijät. Niihin kuuluvat lämmityselementit tai muut lämmönlähteet ja heijastimet. Tässä betonin lämmitysmenetelmässä jäähdytin asennetaan noin 1,2 metrin etäisyydelle valuraudan pinnasta, joka on peitetty polyetyleenillä tai muulla materiaalilla, joka estää veden nopean haihtumisen.

Lämmitys suoritetaan kolmessa vaiheessa: monoliitin lämmitys, koko tilan lämmitys, asteittainen jäähdytys. Tämä tekniikka on täysin energiaa kuluttava, joten sitä käytetään kuumentamaan vaikeasti tavoitettavia paikkoja, monimutkaisia ​​rakenteita tai liittymällä betonirakenteisiin.

Thermos-menetelmä

Termi-menetelmällä betonin lämmittämisen tekniikka on yksinkertainen ja melko taloudellinen. Tehtaan seosta kuumennetaan lämpötilaan 25 - 45 °, mutta ei korkeammalle, niin että se ei käynnisty etukäteen. Valun jälkeen muotti on eristetty. Sementin hydraation aikana vapautuva lämpö riittää, että kiinteytysprosessi etenee normaalisti ja betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden. Tämän menetelmän etuja ovat:

 • Yksinkertaisuus, lämpöeristys voidaan tehdä käsin;
 • Halvalla, kuten suojakäsineitä, voit käyttää sahanpurua, olkia jne.;
 • Betonin teknisten ominaisuuksien varmistaminen.

Haittoihin kuuluu mahdottomuus käyttää menetelmää suurien alueiden kaatamiseksi, se on tehokas pienikokoisille rakenteille, joilla on rajoitetut pinnat.

Induktiolämmitys

Talvella betonin induktiokuumennus suoritetaan vaihtelevalla magneettikentällä, joka muodostaa vaihtovirtaisen sähkövirran. Betonin metallirakenteita lämmitetään, siirtämällä energiaa liuokseen.

Eristetty lanka (induktori) asetetaan rakenteen sisälle, jonka jälkeen se kytkeytyy ajoittain vahvistamaan lämpötilaa. Näin varmistetaan koko monoliitin yhtenäinen lämmitys. Induktiolämmityksen tärkein edellytys on, että vahvistuskammio on suljettava.

Muut menetelmät

On olemassa myös muita keinoja lämmittää betonia, joista suosituin lämmityselementtejä ja lämpö-aseiden käyttöä. Ensimmäisessä tapauksessa liuos kaadetaan esilämmitettyyn muottiin, mikä lyhentää kiinteytymisen aikaa ja estää rakenteen mahdollisen muodonmuutoksen. Suoraan kaatamisen aikana muotti on kytketty pois päältä ja vapaa osa välittömästi peitetään lämpöeristyksellä. Lämpötila nousee vähitellen 80 ° C: seen ja laskee sitten 60 ° C: seen ja pidetään kunnes se saavuttaa 80%: n vahvuuden.

Lämmitysteho lämmönkestävillä edellyttää ylimääräisten lämpöeristysrakenteiden rakentamista betonin yläpuolelle, jossa lämmitetty ilma ohjataan. Tämä tekniikka on perusteltu, jos sähköverkkoon ei ole luotettavaa yhteyttä. Tässä tapauksessa dieselmoottoria käytetään normaalin lämmityksen varmistamiseen. On pidettävä mielessä, että lämpö-aseen käyttö on kallista. Teollisuudessa betonia kuumennetaan höyryllä erityisessä kaksoisseinäisessä muottirakenteessa.

Kuinka paljon lämpöä betoni?

Säästää rahaa, betonin lämpenemisaikaa on vähennettävä minimiin. Mutta kussakin tapauksessa aika lasketaan erikseen, mikä liittyy tiettyihin tekijöihin. Tämä on ulkolämpötila, lämmöneristeen mahdollisuus ja laatu, lämmittimien teho.

Lämpökeräselementti riippuu siitä, miten se asetetaan rakenteeseen ja virrankulutukseen. Yleensä ajan laskeminen riippuu rakenteen lämpötilasta. Useimmissa menetelmissä monoliitti kuumennetaan 60 ° C: n lämpötilaan, mutta tämä tapahtuu hitaasti, enintään 10 astetta yhden tunnin lämmityksen aikana. Tämä varmistaa sen yhtenäisyyden lisäämällä materiaalin laatua. Kun seos saavuttaa 50% vahvuuden, se jäähdytetään vähitellen vielä alhaisemmalla nopeudella 5 ° C tunnissa käyttäen lämpöeristystä. Näin lämmitys voi tapahtua sekä muutamassa tunnissa että päivinä.

Betoni lämmitys elektrodien avulla: työjärjestelmä, elektrodityypit. Hitsauskoneiden käyttö

Talvella lämmitetty betoni on riittävän vahvan joukon edellytys. Erilaisia ​​tekniikoita käytetään varmistamaan kiinteytysliuoksen optimaalinen lämpötila ja yksi niistä on sähkövirran käyttö.

Puhumme tämän järjestelmän täytäntöönpanon ominaisuuksista tässä artikkelissa.

Kylmässä työskentelyä tarvitaan lisää lämmitystä

Winter ongelmia

On tiedossa, että on parempi työskennellä sementtilaastilla positiivisissa lämpötiloissa - sitten kiinteytymisen jälkeen rakenne on melko vahva. Joissakin tapauksissa on kuitenkin tarpeen järjestää betonipohjat tai seinät kylmässä.

Ja täällä ongelmat alkavat:

 • Ensinnäkin laasti pysyy nesteen sisällä ja pysähtyy reagoimaan sementin kanssa. Niinpä hydrausprosessin aktiivisuus pienenee huomattavasti ja kovettuminen pysähtyy käytännössä.
 • Toiseksi, jääkiteet laajentavat huokosia betonin sisällä, mikä johtaa sen tiheyden vähenemiseen. Jos kuivauksen aikana tapahtuu useita jäätymis-sulatusjaksoja, huokoset tulevat erittäin epävakaiksi ja monoliitti alkaa murentua.
 • Kolmanneksi jännitysvyöhyke muodostuu betoniliuoksen ja vahvikkeen välisissä kosketuspinta-alu- eissa. Metalliin muodostuu ohut jääkalvo ja sen sulamisen jälkeen yhdisteen lujuus laskee suuruusluokkaa.

Kiinnitä huomiota! Lisähaitta on korroosioprosessien aktivointi johtuen metallin hapettumisesta veden läsnäollessa.

Lämpötilan muutos liuoksessa

Näitä vaikutuksia voidaan välttää kahdella tavalla:

 • Ensinnäkin hydrausnesteeseen lisätään erityisiä roiskeita. Ne estävät veden jäätymisen, joten nesteytyminen tapahtuu normaaleissa olosuhteissa.
 • Toiseksi käytetään betonin sähkölämmitys. Optimoimalla lämpötilaolosuhteet laastin sisällä syntyvät suotuisat olosuhteet ja sementti saa vahvuuden yhtä aktiivisesti kuin silloin, kun se kuivuu positiivisella ilman lämpötilalla.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ohjeessa suositellaan molempien menetelmien käyttämistä rinnakkain. Monet asiantuntijat kuitenkin rajoittavat vain aktiivisella lämmityksellä, joten työn hinta on jonkin verran vähentynyt ja laatu ei käytännössä kärsi.

Tekniikan ominaisuudet

Yleinen työskentelyjärjestelmä

Eräs menetelmä betonimassan lämmittämiseksi elektrodien avulla on melko yksinkertainen.

Se toteutetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Muotoon asennetut johtavat elementit, jotka on liitetty teholähteeseen. Sijoittelun ja elektrodien tyyppi valitaan erikseen suunnittelutoimintojen mukaan.
 • Kun elektrodit asetetaan, liuos kaadetaan muottiin. Koska se on nestemäisessä tilassa, se muuttuu yhdeksi sähkövirtapiirien elementeistä, jotka johtavat nykyistä riittävän hyvin.
 • Elektrodeihin kohdistuu jännite, jonka ansiosta betonirungossa syntyy sähkökenttä. Se antaa vähitellen energiansa ympäröivälle aineelle, kuumentamalla sitä.
 • Muuttaen nykyisen voiman (voiman, jännitteen) parametrit, voit säätää lämmitysastetta omilla kädilläsi.

Kuva liitetyistä elektrodeista

Kiinnitä huomiota! Menetelmän tehokkuus vähenee samanaikaisesti merkittävän osan veden liuoksen menetyksen kanssa. Kuivempaa betonia tulee, sitä suurempi on tehokkaan lämmityksen edellyttämä jännite.

Tämän seurauksena sementtilujuuden joukossa se säilyttää optimaalisen lämpötilan. Tällainen prosessointi riittää riittävän varmistamaan jäädytetyn materiaalin yhtenäisen rakenteen. Teräksisen betonin leikkaaminen timanttipiireillä vahvistaa tämän - koekappaleissa tyhjiä ja löysää aluetta ei käytännössä havaita.

Lämpenemisaika riippuu monista tekijöistä, joista tärkeimpiä ovat betonirakenteen määrä ja ulkolämpötila. Joissakin tapauksissa liuoksen kuumentaminen kestää 4-5 viikkoa, ts. koko voimaa. Kuitenkin useammin lisälämpöä tarvitaan vain alkuvaiheissa.

Elektrodityypit

Tämän menetelmän toteuttamiseksi käytetään eri kokoonpanojen ajankohtaisia ​​osia. Voit tutkia niiden suunnittelun ominaisuuksia analysoimalla taulukossa tässä:

Talon sähköinen lämmitys betonista: suunnitelmat ja menetelmät

Jäätymisen ja talteenoton haitallisten vaikutusten estämiseksi on välttämätöntä luoda olosuhteet betonille, jonka kovettumisen prosessi on vakio ja yhtenäinen. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos betonimassan lämpötila kovettumisen aikana on lähellä +20 0 °, mikä voidaan saavuttaa vain betonin pakotetun sähkölämmityksen tapauksessa.

Yleisimpiä betoni lämmitysmenetelmää, joka talvella kaatuu, on sähkölämmitys, jota käytetään tapauksissa, joissa esineen tavanomainen eristys ei riitä. Se on hänestä tänään ja puhumme.

Talvella on mahdollista lämmittää betonia useilla tavoilla:

1. Lämmitys betoni elektrodit.
2. Betonin sähköinen lämmitys PNSV-johtoineen
3. Sähkölämmitystyö
4. Lämmitetty induktiolla
5. Infrapunasäteily

On huomattava, että menetelmästä riippumatta betonin sähkölämmitykseen on liitettävä sen lämmitys tai ainakin lämpöä ympäröivän kohteen muodostaminen. Muussa tapauksessa yhtenäinen lämmitys ei ehkä toimi, eikä tämä vaikuta kovinkaan hyvin sen lopulliseen lujuuteen.

Betoni lämmitys elektrodien avulla - liitäntäkaavio

Lämmittysbetoni elektrodeilla on tavallisin sähkölämmitysmenetelmä talvella. Tämä johtuu lähinnä yksinkertaisuudesta ja halvemmasta, koska joissakin tapauksissa ei ole tarvetta käyttää rahaa lämmitysjohtoihin, kalliisiin muuntajiin jne.

Tämän sähköisen lämmitysmenetelmän toimintaperiaate perustuu sähkövirran fysikaalisiin ominaisuuksiin, jotka läpäisevät aineen läpi tietyn määrän lämpöä.

Tässä tapauksessa toteutettava materiaali on itse betonia, toisin sanoen, kun virta kulkee vesipitoisen betonin läpi, se kuumentaa sitä tuolloin.

Varoitus! Jos betonirakenteessa on lujitusholkki, ei ole suositeltavaa käyttää yli 127 V: n jänniteä elektrodeihin. Metallikehyksen puuttuessa on mahdollista käyttää sekä 220 V: tä että 380 V. Ei ole suositeltavaa käyttää suurempaa jännitettä.

Talvella lämmitetään useita betonityyppejä:

Rod-elektrodit. Niiden luomiseksi käytetään metalliosat d 8 - 12 mm. Tällaiset sauvat työnnetään betoniin lyhyellä etäisyydellä ja liitetään eri vaiheisiin, kuten kaaviossa. Monimutkaisten rakenteiden tapauksessa tällaiset elektrodit betonin lämmittämiseksi ovat välttämättömiä. Lasikuituliittimet tällaisiin tarkoituksiin eivät toimi, koska ne ovat dielektrisiä.

Elektrodit levyinä. Joskus niitä kutsutaan levyelektrodeiksi. Tällaisen lämmityksen kytkentätapa on hyvin yksinkertainen - levyt sijaitsevat molemmissa vastakkaisissa sisäpuolisilla sivuilla, ja ne on kytketty eri vaiheisiin ja virtaava virta kuumentaa betonia. Laajojen levyjen sijasta käytetään kapeita kaistoja, näiden bändien toimintaperiaate on sama.

String-elektrodit. Käytetään sarakkeiden, palkkien, pilarien ja vastaavien rakenteiden valaisemiseen. Toimintaperiaate on sama, jouset on kytketty eri vaiheisiin, mikä lämmittää betonia talvella.

Betonin lämmittäminen elektrodien kanssa on välttämätöntä toteuttaa vain vaihtovirralla, koska veden läpi kulkeva suora virta edistää sen elektrolyysiä. Toisin sanoen vesi hajoaa kemiallisesti olematta täyttänyt päätehtävänsä kovetusprosessissa.

PNSV-johtoinen betonin sähköinen lämmitys: tekniikka ja järjestelmä

Jos betonilämmitys elektrodilla on yksi edullisimmista sähkölämmityksen vaihtoehdoista talvella, silloin vuorostaan ​​lämmitys PNSV-johdolla on yksi tehokkaimmista.

Tämä johtuu siitä, että itse betonia ei käytetä lämmittimena, vaan PNSV: n lämmitysjohto, joka tuottaa lämpöä, kun virta kulkee sen läpi. Tällaisen langan käyttäminen on helpompaa saavuttaa betonin lämpötilan tasaisen nousun, ja tällainen lanka johtaa ennustettavasti, mikä helpottaa talvella tarvittavan asteittaisen lämpötilan nousun.

PSSV-johtoa (P-lanka, H-lämmitys, C-teräsjohto, B-PVC-eristys) on sanottava. Useita kohtia 1.2, 2, 3. Käytetystä osasta riippuen sen määrä valitaan 1 m3: n betoniseoksesta.

PNSV-johtoinen sähkölämmityksen tekniikka sekä kytkentäkaavio ovat hyvin yksinkertaisia. Lanka, jossa ei ole jännitettä, kulkee vahvistuskotelon viereen ja kiinnitetään siihen. On tarpeen korjata se niin, että kun betonia syötetään kaivantoon tai muottiin, se ei vahingoita sitä.

Kun betoni lämmitetään sähköisesti PNSV-johtoon talvella, se asetetaan niin, että se ei kosketa maata, muottirakennetta eikä ulottua betonin yli. Käytetyn kaapelin pituus riippuu kokonaan sen paksuudesta, resistanssista, odotetusta lämpötilasta nollan alapuolella ja erityisen muuntajan avulla toimitettu jännite on tavallisesti noin 50 V.

On myös kaapeleita, joihin ei liity muuntajan käyttöä. Niiden käyttö säästää hieman. On erittäin kätevää käyttää, mutta silti tavallisella PNSV-langalla on laajemmat käyttömahdollisuudet.

Sähkölämmitys muottien talvella

Tämä sähkölämmityksen menetelmä käsittää muottien valmistuksen, jossa on esilämmitetyt lämmityselementit, jotka kuumentuessaan luovuttavat betonin lämpöä. Se muistuttaa betonin lämmitystä levyelektrodeilla, vain lämmitys ei suoriteta muottien sisäpuolella, vaan sen sisälle tai ulkopuolelle.

Muotoilun sähkölämmitys talvella ei ole kovinkaan usein käytetty, kun otetaan huomioon suunnittelun monimutkaisuus, varsinkin kun perustuksen täyttämisen aikana muotti ei tule kosketuksiin koko betonirakenteen kanssa. Näin vain osa betonista lämpenee.

Induktio- ja infrapunamenetelmät betonin lämmittämiseksi

Betonin lämmitysmenetelmää käytetään äärimmäisen harvoin ja pääasiassa palkkeihin, ristikkorakenteisiin, johtuen laitteen monimutkaisuudesta.

Se perustuu siihen tosiasiaan, että teräksisen palkin vahvikkeen ympärillä oleva kierukka eristetty lanka indusoi ja lämmittää itse ankkurin.

Talvella tapahtuva betonilämmityksen infrapunasäteiden avulla perustuu tällaisten säteiden kykyyn kuumentaa läpinäkymättömiä esineitä, minkä jälkeen lämpö siirretään koko tilavuudelle. Tällaista menetelmää käytettäessä on tarpeen harkita betonirakennetta läpinäkyvällä kalvolla, joka sallii säteiden kulkeutumisen itseensä, jolloin lämpö ei pääse niin nopeasti ulos.

Tämän menetelmän etuna on se, että ei ole tarpeen käyttää erikoismuuntajia. Haittapuolena on, että infrapunasäteily ei kykene yhtenäistämään suuria rakenteita. Tämä menetelmä sopii vain ohuille rakenteille.

Älkää unohtako, että talvella tapahtuvan sähkölämmityksen menetelmästä on jatkuvasti seurattava sen lämpötilaa, koska liian korkea (yli 50 0 º) on yhtä vaarallista kuin se on liian matala. Betonin lämmitysnopeus ja jäähdytysnopeus eivät saisi ylittää arvoa 10 0 tunnissa.

Miten lämmittää betonia talvella rakentamisen aikana?

Miten rakentaminen talvella?

Talvi on alhainen lämpötila-aika, miten betonirakenteiden rakentaminen tapahtuu tällä hetkellä? Loppujen lopuksi tiedetään, että betoni on sora, hiekka, sementti ja vesi tiettyyn määrään. Ja aika, jolle ratkaisu on arvioitu, on 28 päivää. Tiedämme myös, että vesi, jäädyttämällä, on suurempi volyymi ja kykenee murtamaan monoliittisia rakenteita.

Lämpötilan raja-arvoa voidaan kierrättää useita tapoja, mutta ne kaikki kiehuvat yhteen asiaan, jolloin liuoksen lämpötila pysyy nollaa korkeana. Jos tätä normia ei noudateta, pystytetty rakenne ei ole riittävän vahva ja kaatuu hyvin nopeasti. Seuraavassa esitämme useita suosittuja menetelmiä betonin lämmittämiseksi rakennustyömaalla talvella.

Shelter ja lämpö-aseet

Tekniikka on melko yksinkertainen - teltta rakennetaan haluttuun paikkaan ja lämpö pumpataan lämpö-aseilla. Melko yleinen vanhentunut tapa lämmittää säätiö kuumalla ilmalla. Pienissä rakennusalueissa käytetään työlästä prosessia, joka liittyy lämmönkestävän kupolin rakentamiseen.

Jos haluat lämmittää betonia lämmityspistoolilla, huomaa, että tämä on melko kallis vaihtoehto. Tämän tekniikan ainoa etuna on mahdollisuus lämmittää betoniterä ilman sähköä. On itsenäisiä lämpö-aseita, useimmiten dieseliä. Jos 220 voltin verkkoon ei pääse, tämä lämmitysvaihtoehto on edullisin.

Voit tarkastella videon lämmitysmenetelmää visuaalisesti:

Termomaty

Erityiset sähkölämmittimet mattojen muodossa vuorivat juoniin, joka on täytetty valmistetulla ratkaisulla. Lisää aineita liuokseen nopeuttamaan veden muodostumista ja estämään veden kiteytyminen. Tämä menetelmä on hyvä lämmittää suuria litteitä horisontaalisia pintoja talvella.

Monimutkaiset rakenteet, sarakkeet, joita ne eivät lämpöä. Voit lisätietoja siitä, miten lämpöä betonikerros matolla, voit alla olevasta videosta:

Muotoilu lämmityselementeillä ja elektrodeilla

Yhtiöiden kaatuneiden seinien ja betonipilarien lämmittämiseksi kehittäjät käyttävät lämmitettyä muottirakennetta. Muotti on lämpöeristetty ja lämmittimet on asennettu betonilaastin puolelle. TEN-mallin mukainen rakenne ei edellytä monimutkaisia ​​laitteita, elementit ovat helposti vaihdettavissa.

Elektrodi-muotti koostuu metalli- tai metallisuikaleista, jotka on kiinnitetty muottiin säännöllisin väliajoin. Elektrodit on liitetty erityiseen muuntajaan, ja sementtiliuoksen vedestä johtuen se kuumennetaan. Aivan kuin lämmitysmoduulien puute - nämä ovat vakiokokoja, ja jos asiakkaalla on vakiotasoinen hanke, käytä muita keinoja lämmittää betonia talvella.

elektrodit

Useimmin käytetään betonipylväiden ja seinien lämmittämiseen. Kun kehyselementit kaadetaan muottipesään, aseta vahvistus liuokseen, järjestä ja jakaa ne ryhmissä, liittäen ne muuntajaan tai hitsaajaan, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty:

Myös jousielektrodien varhaista sijoittamista runkoon pitkin on mahdollista. Kuvassa näkyy selkeästi betonirakenteiden asennusperiaate:

Liuoksen vedellä on johdin ja vähitellen kiinteytysvirta elektrodien läpi putoaa. Lanka kovettamisen jälkeen seos jää osa suunnittelua. Tämän lämmitysmenetelmän haitat ovat elektrodien materiaalin valtava energiankulutus ja lisäkustannukset.

PNSV-lanka

Monipuolinen ja edullinen tapa lämmittää betonia talvella, jossa on korkea impedanssikaapeli ja astia-muuntaja. Vahvikkeen kehyksen koordinoinnin aikana lämmityskaapeli on asetettu, rakenteen koko ja muoto eivät ole merkityksellisiä.

Tämä lämmitysmenetelmä soveltuu sekä rakennustyömaan että kodin rakentajille. Kerromme yksityiskohtaisemmin kuinka betonimassan lämmittäminen PNSV-johtoon tapahtuu kotona.

Vahvistettu runkorakenne tai asentamalla majakat itsetasoittavan lattian alle, lanka asetetaan käärmeelle, joka ei ole lähemmäksi kuin 20 senttimetriä toisistaan ​​(optimaalinen nousu). Yhden silmukan pituus on 28-36 metriä. Jännitelähteenä voit käyttää hitsauskonetta. Yhteydenpitojärjestelmä tässä tapauksessa näyttää tältä:

Niskan lämmittelyä, PNSV: tä ei voida yhdistää avaamattomaan ratkaisuun, koska ilman lämmönkestävyyttä korkean lämpötilan vuoksi ulkona, se palaa. Jotta burnout vältytään siirtymään alumiinikaapeliin, jättäen lämmityslangan PNSV lähdön päät 10 cm etäisyydelle liuoksesta. Valmistaja suosittelee kaapelin 11-17 ampeerin virtaa, jota voidaan ohjata nykyisellä puristimella. Tietoja kiinnitysmittarin käytöstä kerroimme erillisessä artikkelissa.

Kodin rakentamiseen riittää PNSV, jonka halkaisija on 1,2 mm. Sen ominaisuudet:

 • vastus 0,15 ohm / m;
 • käyttövirta upotettuna liuokseen, joka on 14-16 ampeeria;
 • laskostuslämpötila -25 ° C: sta 50 ° C: seen.

Johdon kulutus per betonikuutio 60 juoksumetriä. Lämpötila, johon betonia kuumennetaan, on 80 ° C, sen säätö suoritetaan millä tahansa lämpömittarilla. Lämpötilan asetusnopeus liuoksella ei saisi ylittää 10 astetta tunnissa. Jotta vältetään tarpeettomat sähkölaskut, lämmitetty alue peitetään millä tahansa materiaalilla, joka estää ilmakehän kuumentamisen esimerkiksi sahajauhalla. Erinomaista tulosta varten betoniseos kuumennetaan myös ennen kaatamista, seoksen lämpötila ei saa olla alle +5 ° C. Täällä tällaisten ohjeiden mukaan voit lämmittää betonia talvella omilla käsilläsi. Tekniikka on työlästä, vaikka kokematon ihminen voi tehdä sen. Kuinka laittaa lämpökaapeli säätöön, kuvattu videon oppitunnissa:

Muuten PNSV-johteen sijaan voit käyttää BET-kaapelia betonin lämmittämiseen. Seuraavassa videossa kuvataan lyhyesti lämmitysjohtimen asennusohjeet:

Artikkelissa ei ole esitetty kaikkia betonin lämmitysmenetelmiä talvella. On induktio-, infrapuna- ja muita menetelmiä, mutta niitä ei oteta huomioon niiden alhaisen esiintyvyyden ja monimutkaisuuden vuoksi. Esitimme yleisen käsityksen betonirakenteiden rakentamistekniikasta ja mahdollisuudesta käyttää talon käsityöläisten lämmittimien ja seinien lämmitysmenetelmiä. Muuten PNSV-johdon käyttö on mahdollista paitsi rakenteilla olevan rakennuksen lämmityksen aikana myös jo sen jälkeen. Sitä voidaan käyttää valmiina lämpimänä kerroksena tai jäätymisen esteenä portaita tai jalkakäytäviä varten. Lyhyt osa on kytketty astinmuuntajan kautta 400 - 1500 wattia. Voit kytkeä suoraan verkkoon 220 voltin johtimen pituus on yli 120 metriä.

Siksi halusin kertoa teille, miksi sinun on lämmitettävä betoni talvella ja miten se toteutetaan käyttäen lämpö-aseita, elektrodeja tai PNSV-lankaa. Toivomme, että ohjeemme olivat sinulle selkeät. Lisätietoja saat katsomalla artikkelissa olevia videoopetusohjelmia.

Suosittelemme myös lukemaan:

Betoni lämmitys talvella. Prosessitekniikka

Rakentaminen nykyaikaisissa olosuhteissa ei pysähdy edes kylmäkaudella: talvella tämä prosessi muuttuu monimutkaisemmaksi sääolosuhteiden vuoksi ja alkaa vaatia tiettyjen tekniikoiden käyttöä. Esimerkiksi betonin korkealaatuiselle asettamiselle on tarpeen lämmittää, mutta miten se tehdään talvella?

Terminaalit betonilämmitykseen

Betonilämmityksen Thermomat ei ole uusi keksintö: sitä on käytetty aktiivisesti yli kymmenen vuoden ajan kaikissa maan rakennuskohteissa. Erityisen suosittu menetelmä pohjoisilla alueilla, joissa rakenteen lämpenemisen tarve on akuutti. Menetelmä on hyvin todistettu, mutta vuosien varrella on parannettu.

Termoelektromit ovat laitteita, jotka toimivat itsenäisesti. Lämpenemisaika asetetaan automaattisesti, eikä henkilö tarvitse tarkkailla laitteen kytkemistä ja katkaisemista. Laitteet kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin mitä rakennuksessa lämmitetään johtoilla. Menetelmä mahdollistaa aineen kuumentamisen laadullisesti. Lämmitys tapahtuu tasaisesti, paikallista ylikuumenemista ei tapahdu. Tämä merkitsee sitä, että betoni kovettuu ilman mikrokreitä ja sillä on suuri lujuus.

Tämän menetelmän edut:

 • Käytä vain;
 • Laitteisto ei vaadi monimutkaista hoitoa;
 • Lämmityslämpötilaa ei tarvitse säätää, ohjaus suoritetaan automaattisesti;
 • Korkealaatuinen lämmitys;
 • 12 tunnin kuluessa seos saavuttaa 70% tuotemerkin vahvuudesta.
 • Lämpötilat ovat kalliita, eikä kukaan kehittäjä voi ostaa niitä;
 • Suurin osa markkinoilla olevasta tuotteesta on väärennös, joka ei sovellu betonin lämmitykseen, koska se koostuu Korean lämmitysnauhasta, joka on suunniteltu käytettäväksi lattialämmityksessä. Tällaisten laitteiden teho on liian alhainen betonimassan lämmittämiseksi.

On täysin mahdollista erottaa väärennös: on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, miten kalvoa käytetään. Lattialämmityslaitteita varten se levitetään nauhoihin betonikuumentamista varten, kalvo kerrostetaan tasaisesti.

Betonin lämmitys talvella PNSV-johtoineen

Tämä on melko yksinkertainen tapa lämmetä. Sitä käytetään 70 prosentissa tapauksista, koska se on erittäin edullinen. Tämän mahdollistamiseksi on huolehdittava johtojen asentamisesta etukäteen, joten PNSV-lanka asetetaan ensin ja sitten betoniseos kaadetaan. Kaapeli kuumennetaan muuntajan avulla, mikä aiheuttaa matalajännitteen.

 • Menettelyn alhainen hinta. Muuntaja käyttää paljon vähemmän energiaa kuin muilla laitteilla, joten on hyvin tärkeää, jos budjetti on rajallinen. Ei myöskään ole tarpeen ostaa sitä: on melko mahdollista vuokrata tarvittavat laitteet jonkin aikaa.
 • 80 kW: n alasmuuntaja soveltuu betoniseoksen lämmitykseen. Tällä laitteella 90 m3 betonia lämmitetään ilman ongelmia.
 • Mahdollinen lanka joka säällä.

Menetelmä ei ole virheitä:

 • On tarpeen huolehtia lämmitysmenetelmästä etukäteen, asettaa lanka, asentaa lämmityslenkit (viira asetetaan erityisellä tekniikalla: se ei riitä betoniin vaan on tarpeen, että rakenne kattaa kaikki betonin, johon se on kiinnitetty erityisellä tavalla kiinnitettyihin silmukoihin, jotka ovat samanlaisia ​​kuin lämpimät lattiat).
 • Menetelmä edellyttää työntekijöiden fyysistä työtä.

Betoni lämmitys talvella elektrodien avulla

PNSV-johtoa ei ole tarpeen käyttää lämmitykseen: tähän tarkoitukseen sopivat 8-10 mm: n valssiin kiinnitetyt varusteet. Tämä menetelmä ei ole sopiva, jos on tarpeen kaataa pohjalaatta tai betonilaatta. Sitä käytetään yleensä kaatamalla pylväät, kalvot, seinät: tämä lämmitysmenetelmä on varsin kätevä eikä vaadi ylimääräisiä kustannuksia.

Muuntajaa tarvitaan myös toimintaan. Metallivarret on liitetty siihen, jotka on yhdistetty betonirakenteeseen. Step-down-muuntaja tuottaa pienemmän jännitteen, joka lämmittää rakenteen metalliset osat.

Ympäristön lämpötila on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon erotettaessa elektrodien välinen etäisyys. Vakioväli on 0,6-1 metriä. Betonia kuumennetaan massaan sisältyvällä kosteudella. Muuntaja toimittaa kolme vaihetta rakenteeseen. Asennettujen elektrodien väliset alueet lämmenevät. Jos on tarpeen lämmittää pylvästä, riittää, että asennetaan yksi elektrodi, koska betonin lämmitys talvella tapahtuu, koska rakenne on kosketuksissa muuntajan vaiheen ja maan kanssa.

Tämän menetelmän edut:

 • Nopea, helppo asentaa;
 • Asennukseen käytettävät halvat materiaalit.

Haitat ovat seuraavat:

 • Korkea energiankulutus elektrodien avulla. Yksi elektrodi tarvitsee noin 45-50 ampeeria
 • 80 kW: n asteen muuntajaa ei voida yhdistää suuriin lukuihin elektrodeja. Sen kapasiteetti ei välttämättä riitä. Ongelman ratkaisemiseksi on suositeltavaa käyttää useita muuntajia.
 • Armouria ja lankaa ei voida vetää pois rakennuksesta lämpenemisen jälkeen, se pysyy siellä ikuisesti.

Betonilämmitystyöt

Tätä menetelmää varten käytetään muottirakennetta, jonka suojuksiin lämmityselementti asetetaan. Suunnittelun kätevyys on se, että sen virheelliset elementit on helppo vaihtaa tarvittaessa. Jos talo on monoliittinen, silloin tällaisten muottien avulla voit lämmittää sen kokonaan. Jos lämmittät lattioita vaiheittain, muotti voidaan järjestellä uudelleen, siirtymällä haluttuun työskentelyalueeseen. Voit käyttää tätä menetelmää jopa -25 asteen ympäristölämpötilassa.

Tämän tekniikan edut:

 • Suorituskyky suhteellisen alhaisilla energiakustannuksilla;
 • Vaatii vähän aikaa ruoanlaittoon, asentamiseen;
 • Voidaan käyttää äärimmäisessä kylmässä;
 • Voidaan käyttää useita kertoja.
 • Korkeat kustannukset
 • On hankalaa, jos rakenne ei ole standardi.

Talvella betonin induktiokuumennus

Tätä lämmitysmenetelmää käytetään melko harvoin ja on alle kymmenen prosenttia. Materiaalia kuumennetaan magneettisella induktiolla, muunnetaan lämpöksi. Tämä prosessi on mahdollista käyttämällä eristettyjen johdinten kierrejä ja rakenteeseen sisäänrakennettuja metallisia osia.

Prosessin tärkein vaikeus on, että johtimen kierrokset on laskettava tarkasti, kun otetaan huomioon metallin määrä rakenteessa. Usein se on käytännössä mahdotonta, ja siksi magneettisen induktion menetelmä ei ole suosittu.

Infrapunabetonilämmitys

Opastetut infrapuna-asennukset voivat suuresti helpottaa betonin lämmitystä talvella. Asennusta ei tarvitse asentaa mihinkään: lämmitys voi tapahtua suoraan rakennelman muotokappaleen kautta. Infrapunalaitteisto mahdollistaa betonin paljaiden pintojen lämmittämisen. Se sopii minkä tahansa muotoilun kanssa, muodoltaan riippumatta. Lämmön säätö on melko yksinkertainen: se toteutetaan siirtämällä tai lähestymällä lämmityselementtiä rakennetta.

 • Menetelmä kuluttaa tehokkaasti sähköä ja kykenee lämmittämään laadullisesti betonia.
 • Korkea laitteiden hinta. Jos tuotannon volyymi on suuri, infrapunalaitteistot vaativat paljon, mikä ei ole kannattavaa kehittäjälle.
 • Menetelmä poistaa kosteuden betonista, mikä voi heikentää sen voimaa. Tämän ongelman välttämiseksi on suositeltavaa peittää rakenne kalvolla.

Lämpö betonilämmitykseen

Tämä on melko aikaisempi tapa lämmetä: runko on rakennettu betonirakenteeseen, joka on peitetty telineellä. Pallon sisällä on lämpöasennus.

 • Lämmitin on suhteellisen nopea;
 • Alhaiset energiakustannukset, voit käyttää kaasua tai muuta polttoainetta.
 • Aikaa vaativa menetelmä, etenkin suurilla alueilla.

Useimmiten rakennustyömailla käytetään asteen muuntajaa. Tämä on edullisin ja tehokkain tapa betonin talvella nopeasti lämmetä edulliseen hintaan.

Sähkölämmitys betoni

Kun betonin kovettuminen termisen menetelmän avulla ei takaa sen ennalta määrätyn kriittisen lujuuden hankkimista vakiintuneen kovettumisajan päätyttyä ja tarve vähentää betonin kovettumisjakson, käytetään sähkölämmitystä.

Sähkölämmityksen menetelmä perustuu sähköenergian muuntamiseen lämpöä käyttäen metallisia elektrodeja, sähkölämmityslaitteita (infrapunalähettimiä), lämpöaktiivista sahanpurun kerrosta tai termoaktiivista muottirakennetta.

Elektrodimenetelmän avulla kuumennetaan lämpöä, joka vapautuu suoraan betonirungossa, ja kun käytetään sähkölämmityslaitteita, lämpöaktivoimatonta rakennetta ja lämpöaktiivista sahanpurunkerrosta johtuen lämmön siirtymisestä betoniin ympäristössä, kun sitä lämmitetään. Jälkimmäisenä voidaan käyttää ilmaa, vettä, sahanpurua.

Laajimmin levinnyt elektrodimenetelmä betonin lämmittämiseen ja lämmitysbetonirakenteisiin infrapunasäteillä. Sähkölämmitystä käytetään rakenteissa, joissa on 5 - 20 pintomoduuli ja esivalmistettujen rakenteiden liitokset.

Sähkölämmitystilat määrätään riippuen rakenteiden massiivisuudesta, sementin tyypistä ja toiminnasta sekä vaaditusta betonin lujuudesta:

kahdesta vaiheesta: lämpeneminen ja lämmöntalteenotto varmistamalla konkreettinen kriittinen lujuus nykyisen sammumisen hetkellä; käytetään rakenteisiin, joiden pintomoduuli on yli 15;

kolmesta vaiheesta: lämmitys, isoterminen lämmitys ja jäähdytys varmistamalla asetettu kriittinen lujuus vain lämmitetyn rakenteen jäähdytyksen loppuessa; käytetään rakenteisiin, joissa on 6 - 15 pintomoduuli;

kahdesta vaiheesta: lämmitys ja jäähdytys (elektroforeesi) varmistamalla tarvittava kriittinen lujuus jäähdytyksen lopussa; käytetään rakenteisiin, joiden pintomoduuli on alle 6.

Virta sisältää, kun betonin lämpötila ei ole alle 3-5 ° C. Lämpötila betonirungossa nostetaan intensiteetillä 8 ° C tunnissa lämmitysrakenteiden ollessa Mn6 - 2; 10 ° C tunnissa - Mn 6 tai enemmän; 15 ° C tunnissa - lämmittämällä runko ja ohutseinämäiset rakenteet pieninä määrinä (enintään 6 m pitkä).

Sähkön säästämiseksi sähkölämmitys suoritetaan mahdollisimman pian tämän rakenteen sallimissa enimmäislämpötiloissa:

Suurin sallittu lämpötila betonista sähkölämmityksen aikana

Isotermisen lämmityksen kesto riippuu käytetyn sementtityyppistä, lämmityslämpötilasta ja määritellystä betonin kriittisestä lujuudesta. Noin, se voidaan määrittää erityisillä graafisilla lujuuden lisäämisellä tarkennuksella vertailujenäytteiden koekäytön tulosten perusteella.

Betonin jäähdytysnopeuden lämpenemisen päättymisen jälkeen tulisi olla minimaalinen eikä ylitä 10 ° C tunnissa rakenteille, joissa on Mn yli 10 ja 5 ° C tunnissa rakentamiseen M: n kanssan 6-10.

Massiivisemmille rakenteille jäähdytysnopeus, joka varmistaa, että halkeamia ei esiinny betonin pintakerroksissa, määritetään laskemalla.

Jäähdytys etenee nopeimmin ensimmäisten tuntien aikana virran katkaisun jälkeen, jolloin voimakkuus vähitellen hidastuu. Samojen jäähdytysolosuhteiden varmistamiseksi eri paksuusrakenteiden osien osalta ohuet elementit, ulkonevat kulmat ja muut osat, jotka jäähtyvät nopeammin kuin päärakenne, ovat lisäksi eristettyjä. Kuumennetun rakenteen muotti- ja lämpöeristys poistetaan aikaisintaan, kun betoni on jäähtynyt 5 ° C: n lämpötilaan, mutta ennen kuin muotti jäätyy betoniin.

Betonin ulkokerrosten jäähdyttämisen hidastamiseksi betonin paljaat pinnat peitetään sen jälkeen, kun betonin ja ulkoilman lämpötilaero Mn 5 on 20 ° C, ja rakenteille Mn vähintään 5 ja yli - yli 30 ° C.

Elektrodimenetelmä betonin lämmittämiseksi. Tässä menetelmässä betoniin kohdistuvaa virtaa ruiskutetaan betonipinnan sisällä tai sen pinnalla sijaitsevilla elektrodeilla. Naapuri- tai vastakkaiset elektrodit on kytketty eri vaiheiden johtimiin, minkä seurauksena sähkökenttä syntyy betonin elektrodien välillä.

Elektrodien avulla betonia kuumennetaan matalalla (60-127 V) ja joskus kohotetuilla (220-380 V) jännitteillä.

Lujitetun rakenteen sähköinen lämmitys suoritetaan jännitteissä, jotka eivät ylitä 127 V; yli 127 V: n jännitettä käytetään pääasiassa vahvistamattomien rakenteiden lämmittämiseen.

Vahvistetut rakenteet saavat lämmetä 127-220 V: n jännityksissä vain sellaisen projektin perusteella, joka on erityisesti suunniteltu ja hyväksytty johtoon. 127-220 V: n jännite sallitaan käytettäväksi erikseen seisovissa rakenteissa, jos lämmitettyä rakennetta (tai sen osaa) ei ole yhdistetty yleisellä vahvistuksella viereisiin osiin, joissa työtä voidaan suorittaa tällä hetkellä.

Betonirakenteiden vahvistamattomien rakenteiden sähköinen lämmitys elektrodien avulla voidaan suorittaa enintään 380 V: n jännitteillä, mikäli niiden rakenne takaa lyijyn lykkäämisen vahvistamiseen.

Jos käytät virtaa, jonka jännite on yli 127 V, on noudatettava tiukasti sähköturvallisuusmääräyksiä. Betonin sähkölämmitys tai lämmitys yli 380 V: n jännitteellä on ehdottomasti kielletty. Elektrodit ovat sisäisiä (sauva ja lanka) ja pinta - (nashivny, nauha ja kelluva).

Rod-elektrodit ovat lyhyitä betoniteräksiä, joiden läpimitta on 6-10 mm ja jotka on sijoitettu betonin runkoon, joka on kohtisuorassa rakenteen pinnalle. Elektrodit asennetaan betoniin avoimen pinnan sivuilta tai rakenteen muottirakenteessa porattuihin reikiin. Niiden päät ulkonevat 10-15 cm: n etäisyydeltä muotista, ne ovat yhteydessä lankaan.

Rod-elektrodeja käytetään lämmittämään palkkeja, pylväitä, massiivisia laattoja, pienikokoisia pohjapintoja, massiivisten rakenteiden sivupintoja (oheistuva sähkölämmitys) ja esivalmistettujen rakenteiden liitokset.

String-elektrodit 1 on valmistettu teräsvahvasta, jonka läpimitta on 6-10 mm. Ennen betonitoimista ne asennetaan pitkittäisakselin suuntaiseen rakenteeseen erillisinä linkkeinä 2,5-3,5 m pitkiä, päitä 3 taivutetaan oikeaan kulmaan, tuodaan ulkopuolelle ja kytketään sähköpiirin eri vaiheisiin. Kun eri vaiheiden elektrodien välinen virta kulkee, betonia kuumennetaan.

Tällaisia ​​elektrodeja käytetään heikosti vahvistettujen seinien, palkkien, pylväiden, yli 20 cm: n paksuisten levyjen lämmittämiseen yksittäisillä vahvikkeilla sekä pienen poikkileikkauksen liuskalan perustusten lämmittämiseksi, kun käytetään massiivisten rakenteiden ja pintojen jäätymistä tukevaa pohjaa.

Nashivnye-elektrodit ovat pyöreää terästä, jonka halkaisija on 6 mm tai nauhan paksuus 1,5-2 mm ja leveys 30-60 mm. Ne vahvistetaan 10-20 cm: n kulmassa muotin sisäpuolella, sitten päät taitetaan ja tuodaan ulos liittämään johdot niihin.

Nashivnye-elektrodeja käytetään kevyesti vahvistettujen seinien, nauhalementtien, palkkien lämmittämiseen, jotka on vahvistettu tasomaisilla hitsatuilla kehyksillä vähintään 5 cm: n suojakerroksella.

Strip-elektrodit on valmistettu liuskan teräksestä, jonka paksuus on 3-4 mm. Niitä käytetään pääasiassa lattialevyjen ja muiden horisontaalisten elementtien kuumentamiseen sekä betoniin, jotka ovat kosketuksissa jäädytetyn maaperän kanssa. Liitäntäelektrodit 2 asennetaan helposti asennettaviksi ja sisäänrakennettaviksi sekä paremmin betoniin kosketuksiin betonielementin päälle asetetulla eristetyllä sahalla eristetyllä 3 eristetyllä levykkeellä 1 (elektrodipaneelilla). Elektrodipaneelit asennetaan avoimeen pintaan välittömästi rakenteen betonisoitumisen jälkeen.

Kelluvat elektrodit on valmistettu teräsbetonista, jonka läpimitta on 6-12 mm ja asennettu betoniin 3-4 cm: n syvyyteen välittömästi sen jälkeen, kun se on asetettu. Niitä käytetään pääasiassa lattian lämmittämisessä, ylälevyn levyt ja ulkokierteessä, ilman massiivisten rakenteiden returnurn_links (); ?>.

Elektrodit, riippumatta niiden tyypistä, pitäisi varmistaa elementin tasaisen kuumentamisen ja saada yhtenäinen lujuus kaikissa kohdissaan, joten betonin ylikuumentuminen elektrodin lähelle ei ole toivottavaa. Ylikuumenemisen välttämiseksi elektrodien välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 20-25 cm jännitteissä 65 V ja 30-40 cm suuremmissa jännitteissä (enintään 106 V).

Paikallisen ylikuumenemisen vaaraa vähennetään soveltamalla ryhmäelektrodin sijoitusmenetelmää, jossa syöttöverkon jokaiseen vaiheeseen sisältyy elektrodiryhmä. Hankkeessa säädetään elektrodien sijoittamismenetelmä ja niiden välinen etäisyys.

Elektrodeja asennettaessa niiden ei pidä sallia liikkua ja joutua kosketuksiin arinan kanssa, sillä jos kaksi eri vaiheen elektrodia joutuu kosketuksiin varustuksen kanssa, syntyy oikosulku, eli virta nousee välittömästi hyvin suureen arvoon, jossa johdot ja muuntaja voivat sulaa.

Yhden lämmityksen varmistamiseksi on huolehdittava purkamisesta ja betoniseoksen asettamisesta, jotta elektrodit eivät syrjäytyisi alkuperäisestä asennosta ja estäisivät kosketuksen vahvistamiseen.

Betonikerros elektrodien ja vahvikkeen välillä jännitteessä lämmittelyn 52 alussa; 65; 87; 106 ja 220 olisi oltava vähintään 5, 7; 10; 15 ja 50 cm. Jos tämän kerroksen paksuus pienenee, paikallinen ylikuumeneminen betonista on väistämätöntä. Jos tiettyjen etäisyyksien mahdottomuutta pitää yllä, on tarpeen eristää lähimpänä vahvistuselektrodien alueita (10-15 cm): laittaa elektrodiin eboniittiputket tai kääriä se kaksi kerrosta kattolevyä.

Työsaumat betonisoitumisen aikana asetetaan siten, että etäisyys saumasta elektrodien riviin ei ole yli 100 mm.

Kiinnittymisen ja elektrodien asentamisen lopussa olevat pinnat peittävät eristemateriaaleja. Ei saa kuumentaa betonia paljastuneilla pinnoilla.

Mallissa Mn alle 6, jota ylläpitää termos-menetelmä, vain ulkoiset kehäkerrokset altistuvat sähkölämmitykselle, mikä nopeuttaa betonin kovettumista ja estää sen ennenaikaisen jäähdytyksen ulommissa kerroksissa. Elektrodit sijoitetaan pinnalle tai upotetaan betonin ulkokerroksiin. Lämpöhäviön vähentämiseksi betonin paljaat pinnat ovat eristettyjä. Rakenteen kulmissa olevien elektrodien välisen etäisyyden on oltava 200-250 mm ja jäljelle jääneissä osissa 300-350 mm. Betonilämmityksen maksimilämpötila ei ole korkeampi kuin 40 ° С. Lämmityksen kesto ja tila määrittävät laboratorion.

Betonilämmitys infrapunasäteillä. Menetelmän ydin on lämmön siirto betonille säteilevän energian muodossa, mikä johtaa nopeutettuun kovettumiseen. Lämmönsiirto on infrapunasäteitä, jotka ovat sähköisten magneettisten aaltojen kuumien kappaleiden lähettämiä ja lämmön välittämistä betoniin.

Infrapunasäteilyn generaattorit voivat olla erilaisia ​​lämmityslaitteita, joita lämmitetään sähkövirralla tai muulla lämmönlähteellä, kuten kaasulla.

Infrapunasäteilyltä voidaan käyttää yhteisiä sähköverkkoja erityisistä (peilistä) lämpösäteilyvalaisimista, metallilämmittimistä, keraamisista paneeleista, joille ohut nikromiverkko kääritään. Säätämällä infrapunasäteilyn generaattoreiden tehoa ja niiden etäisyyttä lämmitetyn betonin pinnalta on mahdollista muuttaa betonin lämmityksen voimakkuutta, lämmön lämmittämisen lämpötilaa ja betonin jäähdytyksen voimakkuutta lämpökäsittelyn loppuun mennessä. Tämä menetelmä on yksinkertainen verrattuna lämmön elektrodimenetelmään.

Infrapunasäteilyä voidaan käyttää seuraavissa tapauksissa:

ohutseinäisiä (enintään 25 cm paksuisia) betonielementtejä ja niiden välisiä tiivistysliitoksia;

kiihdyttää monoliittisen (hienon) betonin kovettumista metallisten upotettujen osien ja ankkurilaitteiden asennuksen aikana talvella;

kun valmistetaan betonilohkoja (pakastettujen kulmien ja pintojen lämpeneminen); kun pystytään lujitetuista rakenteista erittäin vähäpätöinen paksuus.

Kun lämmitys infrapunasäteillä on välttämätöntä suojata huolellisesti lämmitettyä betonia kosteuden haihtumiselta.

Betonilämmitys lämpösahatavalla.

Lämpökäsittelypuhallusmenetelmän ydin on seuraava: Kostutetulla heikolla suolaliuoksella sahanpurun elektrodit. Lämmitä sahanpurulla joko vaakasuoralla pinnalla, tai ne täyttävät kaksoismuotoilun, ns. Termoaktiivisen muottipesän. Tämä menetelmä on työvoimavaltainen ja palovaarallinen, joten sitä käytetään vain tiettyyn vähäiseen tai erityisen kiireelliseen työhön, kun muita paikallisten olosuhteiden mukaisten lämmitysmenetelmien ei voida soveltaa.

Betonilämmityksen ominaisuudet esivalmistettujen rakenteiden nivelissä. Betoniseosten rakenteet, jotka eivät absorboi suunniteltuja kuormia eikä niillä ole avoimia teräsvahvikkeita ja upotettuja osia, ovat talvella monoliittisia betoniseosten ja liuosten kovettumista negatiivisissa lämpötiloissa.

Suunnittelukuormaa kuljettavat liitokset kuumennetaan positiiviseen lämpötilaan ennen kuin ne ovat monoliittisia betoniseoksella tai laastilla ja sitten seos tai laasti, joka myös kuumennetaan.

On mahdollista lämmittää nivelet ja yhdistetyt elementit sähkövirralla, kuumalla vedellä tai höyryllä, infrapunasäteillä.

Jos metallimateriaalina käytetään liitoksen betonointia, siihen kiinnitetään metallikotelo, joka on asennettu aukkoon, jonka sisällä on lankavaippojen muotoisia lämmönlähteitä. Kotelo eristetään lämmönlähteistä, joiden kerros mineraalivillaa on 50 mm.

Kun kolonnin risteys monoliittuu lasimainen pohja, liitos lämmitetään kuumalla vedellä, joka kaadetaan lasin onteloon. Pohjan 3 lasin vettä kuumennetaan jatkuvasti joko höyryllä, joka syötetään siihen letkun tai erityisen kiteytyslämmittimen läpi tai putkimaisilla sähkölämmittimillä 2 upotettuna veteen. Putkimaiset sähkölämmittimet ovat nikromilangan kierteitä, sijoitettu metalliputkiin ja eristetty niistä erityisellä tahnalla.