Perusta kasvihuoneesta puusta omilla käsillä: kuinka asentaa

Harkitse kevään ja kesän aikana maanomistajien todellista ongelmaa: miten tehdä kasvien kasvien säätiö omalla kädellä olevasta baarista, harkitse vain, mitä puuta tarvitaan ja miten käsitellä sitä säätiön ja itse kasvihuoneen pidempään elämään.

Kevyet rakenteet, kuten kasvihuonekaasu, huvimaja tai taimet kasvihuoneeseen, edellyttävät myös pohjan järjestelyä. Tietenkään sen ei pitäisi olla yhtä voimakas kuin talon perusta, mutta sen pitäisi olla koko rakennuksen rakenne.

Yleensä kasvihuonekaasupää on kaatunut betonista käyttäen merkkiä B 7.5-12.5, mutta upotetuille vaihtoehdoille tulee tehdä raudoitusta ja betonivalumuotojen korkeus on suurempi kuin B 15-20.

Kasvinlähteen pohja baarista

Myös taloudellinen vaihtoehto, joka ei vaadi suuria eristysmenoja, on vähintään 10 vuotta. Rakentamiskustannuksia voidaan vähentää jopa 40% verrattuna betoniperustuksiin.

Puusta tuleva puu on helppo sitoa tällaiseen perustaan. Mutta kasvihuonekaapelin perustan luomiseksi sinun on tiedettävä, miten se asennetaan oikein ja käsitellään sitä. Analysoimme paitsi puisen pohjan pienestä kasvihuoneesta puusta, mutta myös lokerosta upotetun version.

Rakennustyypin määrittäminen

Kasvihuoneet on rakennettu paitsi puusta, puusta, käärimällä ne kalvolla. Polykarbonaatti tekee niistä myös. Polykarbonaatin yläosan paino ei ole suuri. Laitteen menetelmä ja pohja riippuvat itse kasvihuoneen yleisestä rakenteesta.

Kasvihuoneen palkin puisella pohjalla voi olla vaakasuora tai pystysuora järjestely. Jos kyseessä on pieni kasvihuonekaasu, sovelletaan väliaikaista tyyppiä vaakasuoraan.

Suurten ja tehokkaiden rakenteiden rakentamisessa on toinen, tehokas versio, jossa puupylväiden syveneminen maahan.

Metsävalinta

Pohja on valmistettu puusta valmistetusta puusta, ne valitaan erittäin huolellisesti. Tarvittaessa puunrungon (päki) alaosa on näihin tarkoituksiin. Ei pitäisi olla mätä tai harmaita alueita, joihin sieni vaikuttaa.

Kasvihuonekohtainen rakenne. Kosteus on aina korkealla, sekä kemikaalit ja lannoitteet nopeasti tuhoavat rakenteen itse.

Siksi metsän kosteuspitoisuus on enintään 20%, muuten se alkaa muuttua ajan myötä.

Epäkohtaneiden seurausten johtaminen, koko rakenteen säräyttäminen, halkeamat ja vääristymät muodostuvat, tämä ei ole hyväksyttävää polykarbonaatti kasvihuoneille.

käsittely

Puun käsittely antiseptiikalla

Pohjan puukehyksen kerääminen on välttämätöntä ilman tällaisen säätiön erityistä käsittelyä. Biosuoja erityisratkaisuilla antaa erinomaisen suojan hyönteismyrkkyiltä. Antiseptisiä aineita on myös käytettävä, ne suojaavat muotteja, sieniä, mikä on erittäin tärkeää taimien kasvun kannalta.

Käytä valmistettua puuta helposti rullalla ja harjalla. Jos polykarbonaatin kasvihuone pysyy märässä paikassa, on suositeltavaa käsitellä metsää upottamalla erityiseen seokseen.

Tee kylpy kyllästys ei ole vaikeaa. Galvanoitu levy taivutetaan siten, että siinä on kaksi puolta ja kiinteä pohja. Sitten reunat rullataan. Se näyttää kouristalta.

Mutta jos ei ole sopivaa materiaalia käsillä, käytä lapiota ja paksua muovikalvoa. Kaivaa oja ja peitä se kalvolla. Liuos liu'utetaan suoraan kuoppaan, suorita puun käsittely, upottamalla se 5 minuutin ajan liuoksessa. Sitten kuiva.

Kosteuden suojaus

Ei ole tarpeeksi puuraaka-aineen luomista metallista, puusta tai polykarbonaatista peräisin olevalle kasvihuoneelle, joka ei suojaa pohjaa kosteudelta. Täällä on aina kosteutta, joka virtaa alaspäin polykarbonaatin tai kalvon sisäpintaan.

Yleensä puuta lepää betonialustalla, mutta joskus se asetetaan tiivistettyyn tyynyyn, jossa on vesitiiviitä materiaaleja.

Öljy on yksi hienoimmista tuotteista. Tiettyjen impregnointien koostumus sisältää erilaisia ​​öljyjä puuvillasta bitumipohjaisiin öljyihin. Kun olet kyllästynyt puupohjan palkkiin, pidentäisit huomattavasti sen käyttöikää. Hoito suoritetaan kahdessa kerroksessa harjalla tai rullalla, jossa on keinotekoinen kasa.

Tärkeää: Käytä tällaisia ​​töitä käytettäessä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, naamioita, hengityssuojaimia, kumihanskoja, esiliinaa tai erikoistyötä.

koulutus

Kasvihuonevalmistelu ja rakentaminen

Pinta-alan perustaminen kasvihuonekaasujen alle, muista, että vahvistuselementit on vielä tehtävä. Tavallisesti metallipinkoja ajetaan 1200 mm: n syvyyteen, 1,5 metrin askelin, koko säätöalueen ympärille.

Yhden varren sauvojen tulee työntyä vaakasuoran palkin paksuuteen. Aseta sitten nurkki pohjan yläreunaan hitsaamalla sitä sähköhitsauksella tankoon. Näin se tarjoaa erinomaisen tuen ja stabiilisuuden rakenteelle.

Tehdasasennuksen valmistelu maan päällisessä kasvihuoneessa on suoritettava seuraavasti. Kehitä maaperä 400 mm: n syvyyteen, leveys 300. Sileät reunat ja syötä pohja käsin. Kaada hiekkakerros 50 mm. Sitten katemateriaali kiinnitetään ulkoreunaan pienellä irrotuksella maanpinnan yläpuolella (300 mm). Tällöin täytetään puun alle.

Kun olet vuodattanut tyynyn, täytä oja rikkoutuneella jakeella 5-20, sekoita se hiekalla 1: 1 suh- teessa lisäämällä 5 osaa sementtiä. Ajan myötä kosteuden perusta kovenee.

Jälkeen täyttämisen jälkeen paina pohja alas maanpinnan tasolle, siroten soodaavat alueet seoksella. Kääri ruberoidi ulkopuolelta. Kaikki valmistelut on tehty, voit tehdä merkintä- ja vasara-nastat. Asenna kulmat ja polykarbonaattikehys.

Puun asennus

Palkki asetetaan litteälle puolelle suoraan kattopuhaltimelle. Kun vedät kehyksen kulmat, voit kiinnittää itse polykarbonaatti kasvihuoneen kehyksen. Puurakenne voidaan myös koota tällaiseen perustaan, mutta sitten nastat ohjataan kantopalkin molemmilta puolilta.

Katso kulmat asennuksen aikana, näytteen on oltava tehty (hammas, piikki) piirustusten mukaan etukäteen, ennen kuin jalostetaan öljyllä ja antiseptisellä aineella.

Upotettu versio

Upotettu kolonnin pohja talvi kasvihuone

Kasvihuone tai kasvihuone on tehty puupohjaan tarvittaessa kasvattamaan vihanneksia ja taimia talvella. Se haudataan tavallisesti 1 metrillä. Tämä mahdollistaa resurssien säästämisen käyttämällä maan lämpöä. Se, että valoa lähettävien seinien pinta-ala pienenee, mahdollistaa polttoaineen säästämisen.

Polykarbonaatin pintaversion tekniikka eroaa vain kehyksen rakenteesta, kuten alustalle, se on paljon tehokkaampi. Käytä tukkeja tai puutavaraa, puolikuutiot. Kuoren irrottaminen ja alustava käsittely.

Tällaisissa puitteissa teokset ovat seuraavat:

 • Kehitä maaperä ennalta määrätyllä syvyydellä, tasoita seinät. Aseta ulkoseinään kateaineen vedeneristyskerros.
 • Ne ajavat lokin mutterin päätä maahan kehän ympäri. Aiemmin käsitellyt ne bitumilla tai mastilla.
 • Lokien valmiiden seinien ala- ja yläosissa työnnetään niitit, joiden pituus on 40-50 cm, ja tehdään painotus.
 • Sileä yläreuna moottorisahalla. Laita sitten yläpalkki, ruuvaamalla se lokien päihin.
 • Poraa pohja lähellä pylväitä.

Vihje: Jokaisen viidennen lokin tulee olla 50-60 cm pitempi kuin riveissä. Esimerkiksi läpäisyn syvyys on 1000 mm. Pylväs on tavallinen pituus 1400 mm. Ja pylväs on kulmikas ja väli 1800 mm.

Puuta tai polykarbonaattia sisältävien kasvihuoneiden rakentamiseen voit käyttää mitä tahansa näistä tekniikoista. Pääasiassa on määritellä kasvihuoneen suunta ja tarkoitus. Ja rakentaa pohjan puusta, se valita optimaalisen suhteen, hintojen ja käyttöiän.

Mitä käsitellä polykarbonaatti kasvihuoneissa? Vastaus kysymykseen numero 6

Kasvihuone on pysyvä rakenne, joka on asennettava erityiseen säätiöön. Monet tekevät siitä betonista, tiilestä ja kivestä. Samanaikaisesti unohtamatta, että maa on köyhtynyt ja sitä on muutettava säännöllisesti. Paras ratkaisu tähän ongelmaan on yksinkertaisesti siirtää rakenne toiseen paikkaan, purkaa pohja ja kokoamalla se toiseen paikkaan.

Siksi männyn tai lehtikuusen puun perusta on paras ratkaisu. Tällaisella pohjalla olevalla puurakenteella on sen edut.

Puupohjan edut:

 • se on halpaa;
 • helppo asennus muutamassa tunnissa;
 • mahdollisuus siirtää toiseen paikkaan;
 • erinomainen suoja kylmää vettä ja tuulen tunkeutumista vastaan;
 • mahdollisuus perustaa ja purkaa säätiö.

Foorumeilla voit lukea, miten puutarhurit valittavat, että puu menee vuodessa tai kaksi, sieni ilmestyy, menettää sen muodon ja kuori kuoriainen vahingoittaa. Ja tässä tapauksessa vaarallisin asia on se, että muotit ja rokotteet voivat tarttua kasveihin. Tämän estämiseksi sinun on käsiteltävä puuta ja asetettava säätö oikein.

Kuinka käsitellä puutavaraa kasvihuoneessa (kasvihuonekaasupäästöt), jotta se ei murtelisi vuodessa?

Ennen puupohjan asennusta kaikki osat on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Antiseptisten aineiden valinta on riittävän suuri, joten on erittäin vaikeaa tehdä oikeaa valintaa.

Miten antiseptinen prosessi puuta kasvihuoneessa?

Jotta voit tehdä oikean valinnan, kuin käsitellä palkkia kasvihuoneessa, sinun on ymmärrettävä, mitä perusteita se tarvitsee valita:

1. Puunsuoja-aineen valinnan tärkein parametri on sen lopettamattomuus. Se on suunniteltava ulkokäyttöön.

2. Toinen kriteeri on ympäristöystävällisyys. Nyt markkinoilla on useita kyllästysaineita, jotka sisältävät veteen laimennettua myrkkyä. Koska kasvihuoneessa on paljon kosteutta, se liukenee ja joutuu maahan ja tappaa kasvit.

3. Puun kyllästäminen ei saisi tuhota polykarbonaattia.

Luultavasti paras suojausvaihtoehto on vesi-antiseptinen kyllästys ja suojaus, joka muodostaa päällystekalvon.

Ennen kuin valitset puun käsittelyn kasvihuonekaasujen tai kasvihuonekaasujen perustamiseksi, myyjä toimii antiseptisesti edullisesti:

 • määritellään koostumuksen kesto;
 • selventää, kuinka myrkyllinen tämä koostumus on;
 • pyydä rekisteröintitodistus ja todistus, jolla on sininen painatus.

Koska peittoalue on pieni, ei ole syytä ostaa halpoja materiaaleja tuntemattomalta valmistajalta, mutta edullinen vaihtoehto ratapölkkyillä ei myöskään ole sopiva. Haalarit käsitellään kreosootilla, ja se on verrattavissa kaliumsyanidiin eikä mikään kasvaa täsmällisesti muutaman metrin säteellä.

Yritys "Arion" 7 vuotta harjoittaa tuotanto, myynti, asennus kasvihuoneet!

Voimme ostaa edullisin hinnoin:

 • valmiit kasvihuoneet ja kasvihuoneet;
 • profiloidut putkikehykset;
 • puun perusta;
 • tilata kasvihuoneen asennus.

Tarvitsetko polykarbonaattikasveja ja käsiteltyä puuta?

Soita meille nyt 8 (922) 635-52-99 tai tilaa soittopyyntö!

Puun kasvihuoneen perustus: päälliköiden suositukset

Kasvihuone tai kasvihuone on tietysti kiinteä rakenne, mutta asiantuntijat tietävät, että sitä on siirrettävä säännöllisesti toiseen paikkaan, jotta maaperä voi levätä. Siksi mikä tahansa rakenne, vaikka raskaallekin, kiinteän betonipohjan järjestäminen on epäkäytännöllistä. Kasvinviljelyn alapuolella oleva baari - täydellinen ratkaisu kokoontaitettaviin rakennuksiin! Palautat maaperän ja pystyt tarkkailemaan oikeita syklejä istuttamalla erilaisia ​​kasveja.

Polykarbonaatti kasvihuone puupalkkien pohjalla

Kuinka laskea ja rakentaa puutavaran tulevaan kasvihuoneeseen? Ensi silmäyksellä kaikki on melko yksinkertainen - sinun täytyy lyödä suorakaiteen muotoinen runko palkista rakennuksen koon mukaan ja kasvin perustus, sillä kasvihuone on valmis! Totta, tämä kehys tulee loimiin tai turpoaa ylimääräisestä kosteudesta tai hyönteiset syövät sitä. Joka tapauksessa alustan virheellisesti kootut elementit epäonnistuvat, ellei ensimmäisellä toimintavuodella, seuraavaksi.

Yleiset säännökset

Kasvihuonekaasupäästöt ovat kevyitä tukirakenteita, joiden kokonaispaino on 70-120 kg. Tästä perusteella kolme tai kaksi ilman mitään ongelmia siirtää rakennetta. Mutta sitten sinun on vapautettava runko kiinnikkeestä, joka olisi varustettava tällaisella laskelmalla. Mutta tämä on toinen tarina.

Miksi tarvitsemme säätiön, koska monet rakennelmat, esimerkiksi kuuluisat "Kremlin" kasvihuoneet, tarkoittavat asentamista ilman mitään, erityisissä tappeissa, jotka ajavat maahan? Kaikki riippuu maaperästä, tietenkin, mutta kaikissa muunnelmissa kasvihuone ei vähene pitkäaikaisen toiminnan aikana ilman perusta.

Tämä johtuu maaperän jatkuvasta kostuttamisesta säännöllisellä kastelulla - maaperä saa liikaa kosteutta ja muuttuu epävakaaksi. Yksinkertaisin puutavaran runko voi korjata tällaisen haitan työskentelemällä paikallaan olevana alustana.

Lautasen runko on hyväksyttävä vaihtoehto puutavaralle

Syyt kasvihuoneen pakolliseen asentamiseen runkoon

Jos et ymmärrä täysin edellä mainittua selitystä, voit yrittää tuoda tarvetta rakentaa kevyt säätiö tietoisuudelle pakottavista syistä:

 • Pohja on kasvirakenteen kehyksen tuki, joka varmistaa rakenteen jäykkyyden;
 • Mikä tahansa pohja, jopa puinen, käsitelty vastaavasti, suojaa maaperää kasvihuoneessa eroosiosta sadevirtojen avulla;
 • Metallikehys on suojattu korroosiolta, koska yläkerroksen sänky sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se myös auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta, lisää ylimääräistä ilmatilaa;
 • Säätiö toimii eräänlaisena "ankkurina" kevyille rakennuksille, mikä antaa lisävastusta lumi- ja tuulikuormituksille.

Varmista!

Materiaali on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja muilla nykyaikaisilla kyllästysaineilla, jotka estävät mätänemistä ja jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäykset (ks. Myös: Miten päästä eroon muurahaisista kasvihuoneessa), suoraan minkä tahansa puun - mänty-, alder-, tammi- tai jopa baobab -perustan alapuolella. Puu käsitellään erillisellä paikoilla estääkseen kyllästämisen pääsyn hedelmälliselle maaperälle.

Puupalkin kokoonpanon aikana kasvihuonekaapista palkin, levyt ja lamellien kouristukset ja nivelet tulisi käsitellä myös antiseptisilla aineilla. Prosessi tapahtuu kokoamispaikassa, joten sinun on tehtävä töitä huolellisesti, jotta nestettä ei pääse maahan. Voit käyttää esim. Kasvihuonekalvoa.

Lyhyt teknologia

Miksi lyhyt? Koska se ei ole niin mahdoton tehtävä kokoamaan neliöitä tai suorakulmioita palkkeilta jopa työväenluokan koululaisille. Voit jopa lisätä nivelissä älä käytä "groove-harja", se ei ole niin tärkeää. Tärkeimmät kohdat on otettava huomioon, koska kaikki eivät esimerkiksi epäile, että kasvihuoneesta peräisin oleva puu on upotettu maahan.

Väärin! Meidän on lisäksi siirrettävä runsaasti hedelmällistä maaperää rakennuksen sisällä

Toimi nro 1: kun olet määrittänyt tulevaisuuden säätöparametrit, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto ympärysmitta. Sinun täytyy laskea syvyys niin, että puu on puoliksi hukkunut ja 5 cm hiekkalaatta.

Toisin sanoen, jos otat 100x100 mm: n poikkileikkauksen alapäästöjen valmistukseen, sinun on syvennettävä kaivantoa 100/2 + 50 mm eli 100 mm. Kaivannon leveyden on tietysti vastattava palkin parametreihin, toisin sanoen myös 100 mm: n tai suuremman. Sitten kaada maa vapaaseen tilaan.

Lisäksi selkeän algoritmin mukaan:

 • Tasaa kaivannon ja ramin pohja. Voit vain kiertää kehää useita kertoja. Tasapainolla hänen käsiinsä.
 • Valmis kaivanto on täysin täynnä hiekkaa, paremmin seulottu joki. Mitä pienempi hiekkapuhallus, sitä parempi. Miksi kokonaan? Koska hiekkapuhalluksen aikana puristetaan hiekkaa niin, että sinun on täytettävä.
 • Hiekkapuhallus erityisellä ikeellä tai todistettu menetelmä - kulkee pitkin kehää.
 • Höyryttämisen jälkeen läikkyimme hiekkipyyhkeellä veteen, mikä antaa meille 1-2 cm: n kutistuvan.
 • Levitimme hiekkalaatan kerroksella vedenpitävää materiaalia. Se voi olla kasvihuonekaasu, se voi olla tolyomi tai katemateriaali. Paras vaihtoehto on taittaa päällystysmateriaalin arkkeja "kourulla", eli kaivannon pohjan ja välittömästi seinien muodostamiseksi.

Liian väärin! Hedelmällinen maa heitetään takaisin, se on helppo tuoda sen sisälle, mutta puu ei ole vesitiivis!

 • Vapaa-alueelle valmistetaan baareja, jotka, kuten muistat, on jo aiemmin käsitelty antiseptisilla aineilla ja muilla jyrsijöillä ja hyönteisten hyökkäyksillä. Keräämme niiltä neliömetriä 2x6 tai muita kokoja - kasvihuoneen muoto ja mitat. Kaikki kiinnityspisteet ovat myös antiseptisiä. Useita kiinnittimiä voidaan käyttää liitoksissa, pitkiä kynsiä ja ruuveja ankkureihin, pultteihin tai lankahihnoihin.
 • Sijoitamme valmiin rakenteen valmistettuun kaivantoon. Jotta kaivon seinät eivät ylikuumentaisi ja romaisisi, suosittelemme naapurin tai sukulaisen soittamista apuun, koska on vaikeaa vetää yhtä palkista 100x100: sta yhteen.
 • Tasoitamme kasvihuoneen palkin perustan rakennustasolle ja varmistamme, että pohjan yläosa pysyy korkealla maanpinnan yläpuolella 5 cm: n asettamilla ohjeilla. Alustan tasalle riittää kaataa vähän maata oikeisiin paikkoihin. Mutta varmasti hyppää tähän paikkaan niin, että maaperä tiivistyy.
 • Puupohjan yläosa (sänky) on myös vesitiivistynyt. Materiaalit ovat samoja, voit asentaa vedeneristys vain muutamiin paikkoihin, jotta ei pääse siirtymään kehyksen asennuksen aikana.

Puinen pohja kasvihuoneen alla on valmis! Voit aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan liittämisen. Mielestäni on mielenkiintoista lukea ja kasvihuoneiden kasvattaminen oudosta kädestä.

Palkin perustuksen rakentaminen polykarbonaatin kasvihuoneessa

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 o C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Kasvihuoneesta baarissa omilla käsiään kesämökillä

Tuoreita, varhaisia ​​vihanneksia rakastaa monet, mutta heidän hinnansa joskus "rullataan". Eräs tähän ratkaisuun liittyvä ratkaisu on puun ja polykarbonaatin kasvihuone, jossa on omat kädet. Vaikka ne ovat pysyviä rakenteita, asiantuntijat kuitenkin väittävät, että niitä on siirrettävä säännöllisesti paikasta toiseen, jolloin maaperä voi levätä.

Kuvassa on puisia baareja kasvihuone

Tässä tapauksessa älä tee kiinteää betonipohjaa, vaikka se olisi raskasta rakennetta, koska se on epäkäytännöllistä. Ihanteellinen ratkaisu taitekertoimien rakentamiseen on kasvihuoneen pohja baarista. Sitten on mahdollista palauttaa maaperä ja tarkkailla eri viljelykasvien oikeita istutusjaksoja.

Laskeminen ja luominen

Jos et mene yksityiskohtiin, riittää, että ruutu työnnetään kasetin (kasvihuoneen) koon mukaan palkkeihin.

Mutta jonkin ajan kuluttua hän voi:

 • turvota kosteudelta;
 • loimiin;
 • pilaantunut hyönteisiä.

Tällaisen puisen pohjan käyttöikä on enintään kaksi vuotta.

Yleistä tietoa

Puutavaran kasvihuonekaasupohja on kevytrakenteisen rakenteen pohja, jonka kokonaispaino on 70-120 kg ja joka voidaan siirtää helposti toisen paikan avustajan kanssa. Älä unohda tarjota kiinnitystä kehykseen.

Jos päätät asentaa kasvihuone ilman säätiötä, valmistaudu siihen, että ajan myötä se tyhjenee. Kuinka nopeasti se tapahtuu?

Riippuu maaperän kestävyydestä ylimääräiseen kosteuteen. Mutta kasvihuoneen asentaminen puuhun tarjoaa mahdollisuuden estää tämän ongelman.

Puinen pohja kasvihuoneelle

Valon perustan etu:

 1. Tarjoaa rakenteellisen jäykkyyden.
 2. Käsitelty puinen pohja suojaa maaperää eroosiosta kasvihuoneen sisällä.
 3. Suojaa metallikehyksen korroosiosta johtuen siitä, että pohjan yläosa sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Lisäksi se auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta lisäämällä ylimääräistä ilmatilaa.
 4. Se toimii "ankkurina", joka helpottaa rakentamista ja tarjoaa vastarintaa tuuli- ja lumikuormille.
 5. Suunnittelun hinta ei pysty tekemään aukkoa budjetissa.
 6. Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen puuhun ei aiheuta vaikeuksia, riittää vain kiinnittää se ruuveilla.

Vihje: ennen puutavaran asennusta ja puusta huolimatta materiaalia on käsiteltävä nykyaikaisilla kyllästyneillä antiseptisilla aineilla, jotka estävät roiskeita ja säästävät hyönteisiä ja jyrsijöitä. Puuta on käsiteltävä erillisellä paikalla, lukuun ottamatta impregnoinnin tunkeutumista maaperään.

tekniikka

Rungon kokoaminen palkkeilta ei ole vaikea tehtävä, vaikka koululaiset pystyvät käsittelemään sitä. Se on helppo tehdä ilman ura-kammioita, sillä tämä ei ole kriittinen. Prosessin pääkohta on puupohjan asentaminen maahan.

Jos asennat sen tukeille esimerkiksi tiilistä, sinun on siirrettävä ylimääräinen määrä hedelmällistä maata rakennuksen sisällä.

 1. Merkitse alue tulevaa pohjaa pitkin ja kaivaa pienen kaivannon merkittyyn muotoon. Sen syvyyden tulisi olla puolipalkki ja 50 mm hiekkapyyhkeellä. Esimerkiksi 150x150 mm: n leikkuupuimurilla syvyys olisi 150/2 + 50 mm = 125 mm. Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin puun leveys.
 2. Tasaa kaivannon ja tampin pohja.
 3. Peitä valmiin kaivannon hiekalla, jossa on pienin murto-osa. Tamp se.
 4. Vedä hiekkalaatta vedellä, kutistuu 1-2 cm.
 5. Aseta kerros vesitiiviin materiaali hiekkalaatikkoon. Voit tehdä tämän käyttämällä kasvihuonekalvoa tai kattohuopaa. Paras vaihtoehto on asettaa levyt "kouruun", joka peittää kaivannon pohjan ja seinät samanaikaisesti.

Polykarbonaatti kasvihuoneet puupohjaisiin

 1. Valmistele tangot, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.
 2. Kerää heiltä kehys ulottuvuuksista ja tulevasta kasvihuoneesta. Älä unohda suojata kaikkia kiinnityspisteitä antiseptisellä aineella. Käytä liitännät itsekierteittäviä ruuveja, ankkureita, pitkiä kynsiä, lankoja tai pultteja.
 3. Asenna valmiin rakenteen kaivoon. On parempi tehdä tämä avustajan kanssa, jotta se ei häiritse viimeksi mainitun seinämää.
 4. Tasaa säätiö rakennustasolla. Varmista, että sen yläosa nousee 5 cm pinnan yläpuolelle. Käytä pohjakerrosta tasaamiseen, joka on tiivistettävä.
 5. Peitä pohjan yläosa vedeneristyspalkilla ja kiinnitä se niin, ettei se liikuta.

Vinkki: kaikki puun ja puristinliitokset, jotka on käsitelty antiseptisilla aineilla. Varmista, että kemikaalit eivät pääse maahan, koska prosessi tapahtuu kokoamispaikassa. Käytä esimer- kiksi kasvihuonekalvoa.

Puu kasvihuone

Ei ole välttämätöntä ostaa valmiita kasvihuonekaasuja tai metalli kasvihuoneita. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi edullisimmasta materiaalista - puupalkista. Kuusi on halvin puu, rotu on paras - lehtikuusi, mänty on "kultainen keskiarvo".

Kasvihuoneen puun runko-ohjelman suunnittelu

Puunjalostusvälineet

Mänty- ja kuusipuuta kasvihuoneessa käsitellään antiseptisellä aineella puun suojelemiseksi rotu- ja hyönteisiltä. On olemassa kahta tyyppiä - kemiallinen ja biologinen. Joten kuin käsitellä palkki kasvihuoneessa?

Antiseptit voivat olla:

 • vesiliukoinen;
 • vettä hylkivä;
 • Yhdistetty.

Puuta voidaan myös lakata, esipäällystettyä.

Usein käytetty ja folk korjaustoimenpiteitä puun suojelemiseksi rotu.

 1. Ota käytetty autoöljy. Ennen sen käyttämistä, esilämmitä se 70 ° C: seen ja aseta se sitten puuhun.
 2. Käytä puhallinpaloa polttamalla puun pintaa.
 3. Käytä bitumiä, esilämmitä se ja kaada ohut virta kaivamaan dieselpolttoainetta. Sen liuottamisen jälkeen koostumusta voidaan käyttää puun suojauksena.

Vihje: Kaada kuuma bitumi kylmään dieseliin, ei päinvastoin.

välineet

Työ ei voi tehdä ilman mittaustyökaluja. Valmista ne etukäteen.

Vedenkorkeus

Voit säätää säätiön korkeutta. Käyttö on yksinkertaista eikä vaadi pätevyyttä.

Koostuu kahdesta muovisesta sylinteristä, joissa on merkkejä ja yhdysputki. Paremman näkyvyyden varmistamiseksi sävyttää nestettä, esimerkiksi muste.

Rakennustaso

Sen avulla pystyt hallitsemaan pysty- ja vaakapintoja. Jos sillä on erityinen kääntyvä kupla, jossa on merkitty merkit asteina, sitä voidaan käyttää kulman säätöön.

suunnittelu

Erittäin usein kasvihuoneet on valmistettu puupuusta kokoontaitettavaksi, joten on tarpeen merkitä yksityiskohdat ja komponentit. Sitten ensi vuonna kerätä se ei ole vaikeaa.

 • Puupalkit, joiden osuudet ovat 30x40 mm ja 40 × 60 mm;
 • Ruuvit, ruuvit;
 • 0,3 mm: n paksuinen kalvolevy;
 • Twine, mittanauha, tapit;
 • Metalliputket noin 40 cm pitkä ja halkaisijaltaan 1 1/2 ";
 • Ohut raide, lyhyet kynnet.

Puinen kasvihuonekaasu

Oletko koskaan yrittänyt tehdä kasvihuoneita puusta omiin käsiisi? Jos ei ole, älä epäusko.

Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla voit tehdä tämän ilman liikaa vaikeuksia:

 1. Laske kasvihuoneen koko, joka riippuu kalvon leveydestä. Esimerkiksi: leveys on 2 m, pituus on kaksi segmenttiä, joiden kaltevuus on 30 °, kasvihuoneen leveys on noin 1,7 m, korkeus 1,4 m.
 2. Ota mittanauha, halkeamat ja tapit. Merkitse maa.
 3. Vasaraa kasvihuoneen kulmissa ja kehällä 80 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​olevista vesiputkista siten, että ne ovat 50 mm maanpinnan yläpuolella.
 4. Aseta niissä puupalkkien telineet.
 5. Leikkaa ulkopuolelta kaikki palkit noin neljänneksellä ja kiinnitä niihin pitkittäiset sivukiskot. Tällöin liitoksen tulee pudota telineeseen.
 6. Asenna 2 pylvästä. Kohdista niiden yläosat ja kiinnitä harjaportti niille.
 7. Kiinnitä ristikkorakenteet paikoilleen.
 8. Asenna vaakasuorat poikittaiskiskot kehyksen päästä. Kun kasvihuoneen pituus on yli 3 m, asenna toinen pystyjalusta keskelle sekä poikittaiskisko.

Puukasvijärjestelmä

Elokuva venyttää

 1. Kynsistä kaksi harjaksikappaletta harjaksikiskoon käyttäen ohuita säleitä ja pieniä kynsiä.
 2. Kiinnitä kalvo pohjan puolelle rakennetta kaikkiin vierekkäisiin tankoihin ja kiskoihin.
 3. Kaavele kalvon pohja maapallolla.
 4. Tee taskuja kankaan reunaviivoilla ja siirrä langan läpi niiden läpi, jotta voit nostaa sen etelästä.
 5. Kiinnitä kalvon levyn koko 30-30 mm. Kalvo aukeaa, kun kasvihuone avataan.
 6. Kiinnitä johto tiivistää ikkunat pienillä nauloilla tankoilla ja säleillä. Nauhan sulkemisen yhteydessä elokuva kalvo kiinnittyy tiukasti tangot ja säleet naulakkoihin.
 7. Käytä pohjaa kelan kiinnittämiseen kolmella tapilla, pisteillä keskellä ja äärimmäisissä telineissä.
 8. Kalvota kasvihuoneen päät folioineen.

johtopäätös

Puusta valmistettu kasvihuone on luotettava, helppokäyttöinen ja halpa rakennus, joka voidaan asentaa mihin tahansa paikan päähän ja siirtää itsenäisesti paikasta toiseen. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Perustetaan puun kasvihuoneeseen perustuva säätiö, video vinkkejä

Kasvihuoneen asentaminen maahan ei ole käytännöllinen, kehys alkaa nopeasti heikentyä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta, järjestää nauha, paalu, pylväsperusta on pitkä ja kallis. Rationaalisesti, taloudellisesti ja kestävästi - rakentaa puun kasvihuoneeseen perustan. Se suojaa rakennetta riippuvuudesta, muodonmuutoksesta, mätästä, ruostes- ta, lisää tuuli- ja lumikuormituskykyä.

Seuraavaksi analysoidaan yksityiskohtaisesti, miten puupohja sopii oikein, valitsee ja valmistelee materiaaleja ja myös jakaa askel askeleelta ohjeet siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää asetetaan puuhun ja kiinnitetään lujasti rakenne.

Kuinka perustaa kasvihuone

Baarissa olevan kasvihuoneen pohja on helppotyyppinen pohja, se on tarkoituksenmukaista pienille ja keskisuurille kasvihuoneille, joissa on puuta, metalleja PVC-putkista, kalvo, joka on peitetty kalvolla, polykarbonaatilla. Tarvittaessa puun pohja voidaan siirtää sopivaan paikkaan kokonaisuudessaan tai purkaa.

Mitä tehdä

On parasta tehdä perustus lehtipuusta valmistetusta puusta valmistetusta kasvihuoneesta, lehtikuusi, tammi, setri, pyökki, mänty ja kuusi ovat paras vaihtoehto. Rakennuksen koosta riippuen voit käyttää:

 • Puiset baarit 50 * 50 mm - pienille, kevyille kehyksille, jotka ovat samoja palkkeja tai PVC-putkia, jotka on peitetty kalvolla;
 • Hallitus 50 * 100, 50 * 150 mm - keskikokoisille puukuidusta valmistetuille rakenteille, metalli polykarbonaatilla.
 • Bar 100 * 100, 150 * 150 * suurille staattisille polykarbonaatti kasvihuoneille runko, joka on valmistettu teräsputkesta tai massiivipuinen runko.

Puun tulee olla luonnollista kosteutta, mieluiten ilman halkeamia ja suuria sivusoluja. Asianmukaisen asennuksen ja asianmukaisen valmistelun vuoksi kasvihuone tällä perusteella kestää noin 7 vuotta.

suojaus

Puiset elementit ovat hyvin imeytyneet kosteuteen, eivätkä ne kestä epäsuotuisia kemiallisia ja biologisia vaikutuksia, joten kysymys on: mikä on syy saostuttaa puuta kasvihuoneessa? Markkinat tarjoavat valtavan valikoiman synteettisiä antiseptisiä aineita, huokosten tukkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät salli kosteuden imeytymistä puuhun, estää sienten kehittymistä ja mätää.

Miten käsitellä puuta kasvihuoneessa? Nykyaikaisten ostettujen keinojen ohella on suosittuja, luotettavia ja edullisia keinoja:

 • liota osat lämmitetyllä bitumilla;
 • tahrankaa moottoriöljy 2-3 kerroksella;
 • polttaa puhalluslaitteella - soveltuu havumetsäksi;
 • prosessiin seosta suhteessa 1: 1 kaivos ja nestemäinen bitumi, kaada kuuma bitumi kylmäksi öljyksi, mutta ei päinvastoin.

Lisäksi on suositeltavaa kääriä palkki kalvolla, kateaineella, kattolevyillä.

Tärkeää: Tangon pohjan asentamisen jälkeen lovet ja hankaus on kyllästettävä suojaavalla yhdisteellä.

Katso, kuinka kasvihuone asennetaan puuhun, videomateriaaliin pohjaosan valmistukseen ja puun rungon kokoonpanoon.

Laitelaite

Puun perustus on parempi järjestää suora maasto. Jalustan tyhjentämiseksi roskista kasvis on edelleen juuret. Merkitse kehä, aja köysien kulmissa, vahvista, vedä köysi. Sitten voit yksinkertaisesti laittaa litteitä kiviä kulmiin, lohkoihin ja asettaa heille pohjan puusta, mutta tällainen kasvihuonekaasulaite ei ole luotettava, sopii pienille väliaikaisille rakenteille.

Kiinteärakenteisten rakenteiden asentamiseksi kaivataan kaivantoa ympärysmitta, 300 mm syvä, 100-200 mm leveä materiaalin paksuuden mukaan. Pohjaan tasoittamiseksi, täytetään sora, murskattu kivi - 100-150 mm, hiekkakivi - 100-150 mm. Kerrosten paksuus riippuu puun korkeudesta, sen on oltava puolet tai 1/3 maanpinnan yläpuolella. Tyyny on hyvin kimmoinen, eikä se jätä jälkiä 80 kg painavan henkilön saappaista.

Pohja ja sivut tulisi peittää katemateriaalilla, jossa on kattohuopa, jotta voidaan muodostaa improvisoitu kouru, valmistettu puu voidaan sijoittaa siihen.

On hyödyllistä tietää: jos maaston pinta-ala on epätasainen, suola on suositeltavaa tehdä kasaan perustuva kasvihuone ja vetää se pois grillage baarissa 100 * 100mm, esimerkki alhaalla valokuvan.

Kasa kasvihuoneen alapuolella, jossa on grillata baarista

Kuinka laittaa puu kasvihuonekaasupäähän

Ei ole vaikeata tehdä suorakulmioita puupalkkeista, lankkuja, mutta jotta kasvihuoneen säätiö olisi vahva, luotettava ja oikea geometria, on noudatettava rakennusasennustekniikkaa:

 • Hammer kaivannon kulmissa kehäraudoituksen sisäpuolelta, uratut sauvat, osa 8-12 mm, pituus 500-700 mm, hukkuvat maahan ja katsovat pinnan yli 100 mm. Mittaa lävistäjät, niiden on oltava yhtä suuret.
 • Aseta kyllästetty, kääritty puu kaivannon pohjalle, nurkkaan nurkkaan tukeutuneita sauvoja vasten, säädä taso vaakasuoraan tarvittaessa kiviä asettamalla.
 • Yhdistä elementit yhteen, tarkista kulmat - 90 o.

Kuinka kiinnittää kasvihuoneen puuta keskenään?

Kasvihuoneen puuta voidaan yhdistää useilla tavoilla:

 • Kynnet, itsekierteittävät ruuvit - sopii pienille alustoille ja baareille 50 * 50 mm;
 • Sinkittyjä kulmia, jotka on optimoitu 90x90x65 mm, seinäpaksuus 2 mm, kiinnitetty itsekierteisillä ruuveilla on yksinkertainen ja luotettava kiinnitystapa.
 • Piirrä / ura -periaatteella tai tehdä loven puolipuusta, taita osat, porata reikä, irrota ankkuripultit, puiset nastat.

Kuinka kiinnittää puupalkki kasvihuoneen alle

Kasvihuoneessa valmiina pohjasta puusta 500-100 mm: iin nähden kohtisuorassa maahan poraamme reiät läpi, kuljetamme tangot maahan niiden läpi tukan kiinnittämiseksi. Yläpuolelta kasvihuoneen alla oleva puu katetaan kattopyyhkeellä, luomme vaakasuoran vedenpitävyyden.

Valokuvan ohjeet siitä, miten sidos sidotaan polykarbonaatti kasvihuoneeseen puusta maahan

Kuinka kiinnittää kasvihuone puuhun

Rakennuksen kestävyyden, lujuuden ja luotettavuuden tärkeä asema on kysymys: kuinka sijoittaa kasvihuone puuhun? Jos rakenne on puusta, on kätevää kiinnittää kehyksen pystysuorat jalustat puun pohjaan erikoistukissa, suljetussa tai avoimessa muodossa, kuten alla olevassa kuvassa.

Kasvihuoneiden asennus puuhun, kuva puisten rakenteiden luotettavasta kiinnityksestä

Lisäksi pystysuorat telineet tukevat hakkereita. Rafter jalat ovat parhaiten kiinnitetty galvanoitu kelkka.

Järjestelmä, jolla kiinnitetään puupalkki ja jouset turvallisesti

Kasvihuoneen metallikehys on helpoin kiinnittyä ankkuripultteihin.

Esimerkki siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasupää on asennettu ankkuripultteihin kiinnitettyyn puutavaraan, metallikehikkoon

Lopuksi, katsokaa videota, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan puuhun, video kertoo yksityiskohtaisesti kaikista rakenteen asennusvaiheista.

Jotta menestyksekkäästi viljellään vihanneksia suljetussa maastossa, älä unohda valaistusta, kastelua ja ilmanvaihtoaukkoja ilmanvaihtoa varten rakennettaessa itsenäisesti, on parempi, jos niissä on automaattiset järjestelmät.

Puun kasvihuoneen perustus: rakennusvaihtoehdot ja asennusohjeet

Kevyitä kasvihuonekaasupäällysteitä, jotka on pinnoitettu polykarbonaatilla tai polyetyleenillä, ei tarvita kiinteää perustusta. Tavallisten kesävaihtoehtojen runko paino on 70-80 kg. Siksi on järjetöntä ja kannattamatonta laittaa betonirainaa sen asennuksen alle tai rakentaa tiilipohja. On paljon helpompaa ja paljon halvempaa rakentaa kasvihuoneesta säätiö baarista. Puun on helpompi työskennellä kodin ammattilaisen kanssa, joka ei ole kokemusta puusepäntyöstä, jos hän perehtyy teknisiin yksityiskohtiin ja hienovaraisuuksiin.

Pohja baarista - taloudellisin ja nopeasti pystytetty mahdollisuus asentaa kasvihuone. Koko laitteen määrä yksinkertaisimmalla tavalla voidaan tehdä päivässä. Välittömästi huomaamme, että puupohja sopii parhaiten kausiluonteisiin kasvihuoneisiin, jota harvoin käytetään lasitettujen rakenteiden rakentamiseen. Kuitenkin säätiön edut puusta ovat erittäin vakuuttavia, se on:

 • vähimmäisosat, laitteistot ja kulutustarvikkeet;
 • täydellinen valmius kasvihuoneen kehyksen rakentamiseen perusasennuksen valmistumisen aikaan;
 • sileät reunat ja tarkat puun mitat, joiden avulla voidaan vähentää ja helpottaa rakennusprosessien massaa;
 • puun valmistettavuus, joka tarjoaa kellarissa helpon kiinnityskomponentit ja sen jälkeen kehyksen;
 • ylläpidettävyys, koska rakentaminen yhdessä puisen pohjan kanssa voi olla alustava nostolaite ja korvata vioittunut alue tai kosteus;
 • helppo purkaminen, jos kasvihuone siirtyy hedelmällisempään paikkaan;
 • ympäristönsuojelu, joka taataan rakennusmateriaalien orgaanisella alkuperällä.

Puisen pohjan liian lyhyt "elinkaari" on tarpeetonta liioiteltua. Asiantuntijoiden, jotka varmistavat viiden vuoden käyttöiän, kyläkaivojen ja ratapölkkyjen hirsimökit ovat valmiita väittämään. Totta, puu on pienempi kuin keinotekoinen kivi ja tiilimuuraus. Mutta hedelmällinen kerros ei aiheuta minkäänlaista haittaa, ja puretun kasvihuoneen paikassa ei ole perustavanlaatuisia muistutuksia.

Millainen säätiö on parempi?

Jos luetellut edut ovat vakuuttuneita siitä, että kasvihuonekaasupohja on optimaalinen, sinun kannattaa tutustua lajikkeisiin. Ja yhdessä sääntöjen kanssa sopivan tyypin valitsemiseksi. Yleensä puinen pohja on suuri runko, joka joko kaivaa maahan hieman tai kiinnitetään pistetukeen. Ensimmäisessä tapauksessa se on hienosti haudattu nauhakanta. Toisessa - grillata, lepäävät matalapinnalla.

Konstruktiiviset muutokset ilmenivät esikaupunkien geologisten ja hydrogeologisten tilojen erojen vuoksi. Sivuston "luonnollisten tietojen" perusteella määritetään sopivin säätiö:

 • kehys, pohjimmiltaan pohja nauha. Se asennetaan, kun pohjavesi on alhainen, matalassa kosteudessa hiekassa tai irtotavarana soraa, murskattua kiveä, joka korvaa luonnollisen maaperän;
 • grillage on matala kohta tukea. Se asennetaan, kun pohjavesi on korkea, huonosti valutetuilla alueilla, joilla on ominaista liiallinen maaperän kosteus runsaan sademäärän aikana;
 • yhdistetyn tyyppiset puupohjat, joissa laite tukee vain osittain. Se on asennettu alueille, joilla on epätasainen maasto, jos omistajilla ei ole halua tasoittaa ja suunnitella omia vakiintuneita sivustoja.

Itse asiassa peruselementti on perusmuoto kaikentyyppisistä perustuksista puusta, jolla on jokin monimutkaisuusaste. Sen helpoin, nopeampi ja halvempi rakentaa. Kuitenkin vaikeissa maastoissa ja vaikeissa hydrogeologisissa olosuhteissa yksinkertaisin puinen nauha ei ole lainkaan sopiva. Siksi pidämme paitsi perustyyppiä, myös useita paranneltuja malleja.

Päivitetyt vaihtoehdot antavat päälliköille omia ideoita puun perustusten rakentamisesta ottaen huomioon alueen yksilölliset ominaisuudet.

Tapoja rakentaa puinen pohja

Kasvihuoneen puisen perustuksen rakentaminen sisältää useita vakiotoimintoja, mukaan lukien suunnittelulaskelmat, materiaalinkäsittely, paikan valmistelu ja itse puutavaran rakentaminen. On selvää, että jos perusversio asennetaan tukiin, ne on rakennettava ennen kehyksen kokoamista.

Työn pätevöityminen - valmistelu

Projektin laskelmat ovat puhtaasti yksittäisiä asioita, mutta ilman niitä on mahdotonta tehdä. Puupohjan on vastattava selvästi asennettujen kasvihuoneiden pohjareunuksen kokoa. Ei ole olemassa tarkkoja ohjeita, joissa kasvihuonekehys olisi kiinnitettävä: kehyksen keskiakseleiden ympärillä puusta ulomman tai sisäreunan suuntaisesti. Se riippuu päällikön henkilökohtaisista mieltymyksistä ja siitä, miten hänelle on helpompaa kiinnittää polykarbonaatti tai polyeteeni kehykseen. Tätä asiaa on kuitenkin harkittava huolellisesti ja laskettava huolellisesti etukäteen, jotta kalliita muutoksia ei tarvitse turvautua.

Säätiön puutavara valitaan asennustavan mukaan:

 • materiaalia, jonka vaikuttava paino on 150 × 150 mm (116 kg on yhden havupuiden keskimääräinen massa 6 m pitkä), materiaali 150 × 100 mm (samoja kriteerejä 77,47 kg) hankitaan nauhan tyyppisten hienoksi haudattujen puuraaka-aineiden rakentamiseen. Suurikokoista raskaita puutavaraa käytetään kasvihuonekehyksen kestävyyden varmistamiseen siten, että rakenne ei käänny tuulen voimakkuudella;
 • puutavara, jolla on suuri poikkileikkaus, on myös edullinen suurikokoisten kasvihuoneiden rakentamisessa, jos kehyksen pituus on yli 6 m ja korkeus on yli 3,0 m;
 • materiaalin koko on 100 × 100 mm (51,8 kg) ja tasaisempi 100 × 50 mm (26,0 kg). koska suurin taakka kuuluu tukiin, silloin ei ole mitään syytä käyttää raskasta kalliita palkkia.

Havupuista valmistettu baari on halvin ja helppo käsitellä. Mutta sitä ei voida pitää puutuotteiden kestävimpinä edustajina. Aari hakee pisimpään, koska muinaisina aikoina maanalaisia ​​ja vedenalaisia ​​rakenteita on rakennettu, mutta sen hinta on hieman korkeampi kuin mänty. Rodusta riippumatta puutavaran kosteuspitoisuus saa olla enintään 22%. Muussa tapauksessa puukehys tulee vääntymään, ja sen kanssa kasvihuoneen runko vääristyy. Sininen ja muut merkkejä vahingosta hankitulle puutavaralle ei pitäisi olla. Ei ole suositeltavaa ostaa IV-lajiketta lukuisilla solmuilla.

Ennen rakentamista on suositeltavaa kiinnittää puinen pohja tuhoutumiselta sieni-mikro-organismeilta ja maaperän kosteuden kielteisistä vaikutuksista. Saatavana on nyt laaja valikoima bitumi- ja antiseptistä kyllästystä. Niiden lisäksi on folk metodeja:

 • Kuparisulfaatti. Valmiin liuos, jota käytetään usein kasvihuoneissa, kyllästää kuivaa materiaalia ja antaa sille hyvän kuivan. On välttämätöntä saavuttaa "kunnossa" -baari ulkoilman auringonsäteiltä suojaavalla alueella. Kuivuu melko pitkään, vähintään kaksi tai kolme viikkoa, mutta sitten toimii virheettömästi. Männyn puutavaran sitkeys määritetään "silmällä" ja kosketuksella;
 • Kuuma bitumi laukaisi. Palkki poltetaan ensin kaasupolttimella ja peitetään sitten kuumennetulla tervalla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä päihin ja solmuihin. Polttava puu voi olla vain tulipalossa;
 • Esikuumennettu testaus. Halpa ja helppo levittää harjalla tai kankaalla. Käytetty liete ei ole ollenkaan tyytyväinen ympäristö- ja paloturvallisuuteen.

Kaksi ensimmäistä näistä menetelmistä, kasvihuonekaasujen omistajat, antavat perustellun mieltymyksen. Ne eivät häiritse luonnollista tasapainoa. Kolmas vaihtoehto sopii kuitenkin myös maahan, joka on kokonaan upotettu maahan ja joka on asennettu kaiteeseen, jossa on seinät ja pohjalla katetut huovat.

Seuraavaksi huolehtikaa sivuston valmistelusta. On suositeltavaa tehdä erittely ennen töitä, eikä luoteta etenkään omaan silmään:

 • Kehyksen ulkoisen ääriviivan ennalta lasketun koon mukaan pistämme väliaikaiset tapit.
 • Liitä ne merkkijono tai kalastuslinja noin 40-50cm korkeudella maasta. Jokainen kiinnityspari kiinnitetään erillisellä köysiosalla, jonka molemmissa päissä on 30 cm: n marginaali.
 • Tarkasta diagonaalien pituudet ja tarkista kulmien kohtisuoruus.
 • Jos kaikki on oikein, teemme eräänlaisen rätin. Aivan kuin pidennämme säätiön seinien imaginaarisia viivoja ja noin 50 cm etäisyydellä olemassa olevasta tapista, saamme vielä kaksi pistettä.
 • Uudelleen asennettuihin tappeihin sidotaan kalastusviivaa tai lankaa niin, että näiden kahden rivin leikkauspiste on suoraan suunnitellun kasvihuonekulman yläpuolelle - ts. ensimmäisen vasaran tapin yli. Joten toimimme vielä 3 kertaa.

Obnozka alustan laitetta varten palkista - mitta vapaaehtoinen. Usein he tekevät ilman hajoamista, koska pitkäkestoisen puutavaran spesifisyys auttaa tarkkailemaan mittoja. Ensi silmäyksellä itse menettely vie aikaa, mutta todellisuudessa se säästää. Loppujen lopuksi isäntä ei tarvitse kymmeniä, ja joskus satoja kertoja ohjaamaan suuntaa ja kokoa.

Yksinkertainen perusta pienelle kasvihuoneelle

Aktiivisen käytön aikana puisen pohjan perusnauha-variantti oli "umpeutunut" lukuisilla lajikkeilla. Rakenteen perusrakenne koostuu neljän puutavaran yhdistämisestä. Paras tyyppi liitoksesta tunnetaan leikkaamalla tassussa, koska se voidaan tehdä ilman metallisia kiinnittimiä. On suositeltavaa leikata "puoli-puupuu" puun tai pehmeän raudoituksen avulla, jotka tukkeutuvat liitospinnan läpi. Ankkuri kääritään esiporaiseen reikään, jonka läpimitta on hieman pienempi kuin vasara.

Työkyvyttömän esiintyjän, joka on ensimmäistä kertaa päättänyt perustaa säätiön palkista maan kasvihuoneesta omiin käsiinsä, ei pitäisi häiritä leikkaamista. Rungon yksityiskohdat on mahdollista kiinnittää vain kahden ankkuripultin kanssa, jotka on kierretty palkin päähän rautatangoilla tai metallikulmilla.

Tangosta koottu runko voidaan helposti asentaa esivalitulle alueelle. Tällöin sivuston hajoaminen ilman tietoisuuden tuskaa jätetään työkierroksen ulkopuolelle. Kokoonpanon tarkkuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit. Jos lävistäjien kokojen arvot ovat samat, nauhan puinen säätö on kokonaan koottu.

Jäljellä on vain suojata pohja:

 • aja vahvistus maahan jokaisen kulman sisäpuolelta ja 1,0-1,5 m: n etäisyydellä kasvihuoneen pitkistä seinistä;
 • ruuvaamalla samat ruuvitukien kohdat, joiden pituus on enintään 70 cm;
 • Kiinnikkeet asentamalla lujitustangot maaperään kulmikkaiden ja lineaaristen liitäntöjen vyöhykkeiden kautta.

Raudoitus- ja ruuvitukiosat, jotka on asetettu pohjakehyksen ulkosivulta tai sisäpuolelta, ruuvataan siihen metallisten kiinnityslevyjen avulla. Vahvojen saumojen sijasta puupinoja voidaan ajaa maahan. Heidän ei tarvitse kiinnittää, niin tarpeeksi naulaa. Stakes prebaked ja hoidetaan terva.

Kiinnittymisen jälkeen puinen pohja ripustetaan seulottu karkea hiekka ilman ulkomaisia ​​sulkeumia tai soraa. Vakiosalgoritmi puupohjan rakentamiseksi ja asentamiseksi pienikokoisen kasvihuoneen kokoonpanolla on osoitettu valokuvasta:

Vahvistamme tietomme katsomalla videota kotimaisen kasvihuoneen baarin perustuksen laitteesta:

Puukehyksen asennus kaivannossa

Jos alueella esiintyy voimakkaita tuulia, yllä oleva järjestelmä ei ole sopiva. Monimutkaisempi, mutta huomattavasti luotettavampi tapa on asentaa telineiden matala kaivanto. Sen muodostumista varten tarvitaan hajotus. Kaivannon kaivaminen ei vaadi paljon vaivaa. Uran suurin syvyys on kaksi kertaa puun korkeus, leveys - kaksi kertaa leveys. Neljännes pohjan pohjasta vie hiekkaa tai soraa. Jatkotoimenpiteiden osalta mielipiteet jaetaan:

 • Koska suuri määrä folk käsityöläisiä ojaan, on välttämätöntä järjestää jotain kattomateriaalilevyä, jotta saadaan aikaan este puisen pohjan ja ulkoisen kosteisen ympäristön välillä.
 • Niiden vastustajien mukaan tämä on ylimääräinen toimenpide, joka voi vahingoittaa puuta. Vesi, joka tulee siten "tavalla" järjestettyyn "kouruun", ei tunkeudu maaperään, minkä vuoksi puukehys voi kaatua.

Myönnämme, että toinen lausunto on erittäin järkevä. Lisäksi rungon kohdistaminen kaivannossa kattohuovan kanssa ei ole helppo liikunta. Ja on välttämätöntä tasoittaa taso todistuksen mukaan, muutoin vinossa pohjalla on alkusuunnan kasvatuksen alku.

Puuhuoneen tasoittamiseksi rakennusteknisten ohjeiden mukaan tarvitset puiset kiilat, puunpaloja, levyt jne. Pienet poikkeamat poistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa. Jos nosto-elementeinä käytetään tiilet tai kivet, niiden ja puisten osien välillä on oltava ruberoidia, pergamenttia tai yksinkertaisesti öljyttyä paperia.

Jos omistaja päätti rakentaa tehokkaamman puupohjan kasvihuoneen alle, puuta levitetään kahteen tai jopa kolmeen riviin kuten vanteet. Kiinnitä rivit toisiinsa puisilla tapilla tai vahvistusleikkauksilla. On järkevää käyttää lujitemuotoa, koska se samanaikaisesti pelaa maahan työntyviä sauvoja. Todellakin, säätiön käyttöaika metalli-puuyhdistelmän kanssa pienenee.

Muuten pohja voidaan yhdistää hyvinperiaatteen mukaan, ja sen mukaan puinen pohja, joka haudataan maahan. Heitä ensin maaperä kerättyjen seinien keskelle noin. Sitten laittaa tiilet tai lokit kaivettuun reikään väliaikaisena tukena. Sitten heikentää kehää, jonka jälkeen nämä väliaikaiset rekvisiitta on poistettava. Säätiö asettuu omalle paikalleen.

Jos grillata on rakennettu palkista

Jos käytetään puuta grillataessa, asennus tapahtuu ottaen huomioon tukien asennus, joka voi olla:

 • pienet pylväät, jotka on kaivettu ympärysmittaan tankoista, joiden koko on samanlainen tai suurempi kuin kehyslaitteessa käytetty sahatavara;
 • ruuvatuet, joiden halkaisija on yhtä suuri kuin puun lävistäjä;
 • joissa ei ole tarvetta tehdä muottirakenteita. Betoni kahdessa vaiheessa kaadetaan pienoiskuoppaan, jonka sivut ovat 25 cm, syvyys 30-40 cm. Ensin täytetään louhinta noin puoleen, sitten halkaistuun liuokseen pannaan metallihopea ja kuoppa täytetään maaperällä betonilla.
 • tiilipylväät, joiden edessä laite kaadetaan 5 cm betonipohjalla. Sen alueen tulee olla suurempi kuin tiilikannen alue. Tiilet asetetaan kahteen riviin, kahteen tai kolmeen riviin.

Tukien sijainnin taajuus riippuu rakennettavan kasvihuoneen painosta ja mitoista. Yksinkertaisen pienikokoisen suunnittelun alla on usein vain kulmia pylväitä, jotka on sijoitettu 1,2-1,5 m etäisyydelle toisistaan. Alustavien laskutoimitusten yhteydessä on otettava huomioon, että palkki sopii täsmälleen tukipylvään keskelle. Kattotiiliä tarvitaan puun, tiilen, metallin tai betonin välillä. Tukirungon runko on kiinnitetty aluslevyillä oleviin ankkuripultteihin, ja kasvihuonekehikko on pystytetty sille ilman mitään vaikeuksia.

Tämä on kaikki henkilökohtaisen kasvihuoneen puisen pohjan hienot yksityiskohdat, joiden rakentaminen omistajalle kohdentuu aikaa, rahaa ja vaivaa.