Täyttäminen.

täyttäminen

Toimintojen ja valvonnan kokoonpano

aiemmin suoritetun kaivaustyön tutkimus;

- pohjan puhtaus ja maaperän jäädytys (talvella);

- läsnäolo hankkeessa, joka koskee kantojen tyyppejä ja ominaisuuksia täyttöä varten, merkinnät kokeneelle tiivistymiselle.

punta kokojakauma, joka on tarkoitettu täyttölaitteelle (tarvittaessa);

- puun, kuitumateriaalin, mätänemättömän tai helposti puristettavan jätteen määrä;

- pakastettujen palojen sisältö täyttöön;

- kiinteiden sulkeiden koko, sis. jäädytetyt kokkareet;

- lunta ja jäätä lannoitteessa ja niiden pohjalla;

- maaperän lämpötila, kylmä ja tiivistetty negatiivisessa ilman lämpötilassa;

- kuivan punnan keskimääräinen tiheys testatulla alueella täyttöön.

Mittaus ja rekisteröinti projektiohjeiden mukaisesti

SNiP 3.02.01-87 PP: n tekniset vaatimukset. 4,15, 4,26

Jäädytettyjen röyhelöiden pitoisuus rakennusten ulkokehille ja leviämisviestinnän kaivojen ylävyöhykkeillä saa olla enintään 20% kokonaistilavuudesta.

Kiinteiden sulkeumien, mukaan lukien pakastetut palat, koko ei saisi ylittää tiivistetyn kerroksen paksuutta, mutta enintään 30 cm.

Punnan raekokojakauman on vastattava suunnittelua (poikkeamat sallitaan enintään 20 prosentissa määritelmistä).

Kuivan maaperän keskimääräinen tiheys testatulle alueelle ei saa olla alhaisempi kuin suunnittelu (poikkeamat ovat sallittuja tiettyjen tiheysarvojen alapuolella joidenkin määritelmien ollessa 0,06 g / cm3 mutta enintään 20% määritelmistä).

Ei sallittu:

- puun maaperässä oleva sisältö, mätäävät tai helposti puristettavat jätteet;

- lunta ja jäätä lannoitteessa ja niiden pohjalla;

- rakennuksen sisältämien sinusien jäädytettyjen röyhelöiden sisältö.

Ohjeet SNiP 3.02.01-87 PP: n työlle. 4,9 - 4,11, 4,15

Kaivettujen putkien täyttö täytetään kahdessa vaiheessa:

- ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan täyttö- alempi vyöhyke nonfrozen kiloa, joka ei sisällä kiinteää sulkeumien suurempi kuin kymmenesosa halkaisijasta asbesti-sementti, muovit, keramiikka, betoni putki, jonka korkeus on 0,5 m: n korkeudella putken päälle ja muut putket - maaperän ilman sulkeumia suurempi kuin 1/4 halkaisijaltaan 0,2 m: n korkeuteen putken yläosan yläpuolella, jossa sinusvetot sidotaan ja kerros kerrokset tiivistetään putken molemmille puolille suunniteltuun tiheyteen;

- toisessa vaiheessa kaivannon ylävyöhyke täytetään punta, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin putken halkaisija.

Kaivostoimintojen täyttämistä ei-kulkukanavilla olisi toteutettava kahdessa vaiheessa:

- alemman vyöhykkeen korkeus on 0,2 m yläpuolella kanava on täytetty nonfrozen kiloa, joka ei sisällä kiinteää sulkeumien suurempi kuin 1/4 korkeus kanava, mutta ei enemmän kuin 20 cm, ositettuna sen tiiviste suunnitteluun tiheys molemmin puolin kanavan;

- ylempi alue täytetään maaperällä, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin 1/2 kanavan korkeus.

Täyttöä kaivantojen, että lähetetään vain kiloa kuollutta painoa, voidaan suorittaa ilman sulkemista kiloa, mutta upottaminen ojan rullaradan, jonka mitat on määritettävä ottaen huomioon myöhemmän luonnon sateiden kiloa.

Kapeiden sinusien täyttämistä, kun on mahdotonta kompostua kiloa käytettävissä olevin keinoin, tulee tehdä alhaisen kokoonpuristuvin pohjamaalein (hiekka, roskat) vedellä kaatamalla.

Säätiön täyttö

Eräs olosuhteista, joilla raudoitetun betonin perustan vakaus ja kestävyys ovat oikein, on perustuskuilun sivuseinien ja pohjan oikea kohdistaminen rakennuksen pohjakerrokseen täyttömaalla. Menettelyn ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta säätiön täyttöön liittyy melko suuri määrä vivahteita, jotka on otettava huomioon säätiön suunnitteluperusteiden saavuttamiseksi. Lisäksi kuopan sinusien järjestämiseen liittyvä ongelma on niin tärkeä perustaksi, että sen ratkaisemiseksi kehitettiin erillinen SNiP nro 3.02.01-87.

Mikä on niin tärkeä täyttötoiminta

Jokainen säätiön rakenne, lukuun ottamatta betonipäällystämistä suoraan hihnajärjestelmän kaivolle, sen rakentamisen tekniikka edellyttää teknisen tilan sijoittamista seinän ja betoniseinän tai sinusien muottiin. Pieni, ensi silmäyksellä lisää kuopan mittoja:

 • Irrota pohjaseoksen ulkokilvet sinusien tilasta ilman riskiä, ​​että kaivon seinämä kaatuu. Lisäksi 15-20 cm: n leveän ulomman ontelon läsnäolo kuoppaan tai kaivoon, joka on vain metrin syvyys sinusissa, kiihdyttää betonin asettamista 15-20%;
 • Suorita seinien betonipinnan vedenpitävyys ja eristys pinnoitteen tai rullan vedeneristyksen avulla. Jopa kuopan 40 cm: n oikosulkujen pienikokoisuus mahdollistaa kaasuläpien tai rullalaitteiden käytön ja eristyksen tekemisen korkealaatuisiksi;
 • Asentaa vedenpoistojärjestelmä, joka poistaa suurimman osan pohjavedestä laakeriosan pohjalla ja pohjan kantapäässä.

Kuitenkin haavan sinusien käyttö teknologisena menetelmänä johtaa säätiön ja koko rakennuksen laatikon huomattavaan huonontumiseen tulevaisuudessa. Rakennuksen kyky kestää lateraalisia ja leikkauskuormia riippuu siitä, kuinka maakerrokset ovat jäykkiä ja vakaita, jotka pakottavat perustakehyksen. Tästä seuraa, että oikein kaivauskaivon ojien täyttö on valmis, rakennuksen pohja ja kantava elementit ovat niin vakaa.

Itse asiassa pohjavuodon täyttö on välttämätön toimenpide, jonka tarkoituksena on järjestää niputusbetonin nauha luontaisen tiheyden vanhempaan maaperään. Lisäksi maaperän täyttö tukee tehokkaasti kerroksia, joilla pohjan pohja on kastelua vastaan. Jos tätä ei ole tehty tai sinusit täyttyvät ensimmäisellä käsiteltävällä materiaalilla, kostuttaminen päälle yli kostuttamalla liejuja tai savea maaperä johtaa pohjaan halkeiluun ilman, että hevosvoimat osallistuvat.

Miten asianmukaisesti suorittaa täyttö sinus ontelo

SNiP 3.02.01-87 määrittää useita päävaatimuksia louhinnan täyttömenettelyn toteuttamiseksi. Jotta kuoppaan asetetun materiaalin suurin tiivistyminen varmistettaisiin, on tärkeää valvoa maaperän seoksen tärkeimpiä parametreja:

 1. Materiaalin kosteuspitoisuus ja maaperän seoksen laskettu tiheys, jota käytetään kanavoimalla sinusien onteloon. Kussakin maaperässä, jota käytetään sinusien täyttämiseen, on oma "haarukka" optimaalisesta kosteudesta ja tiheydestä.
 2. Maaperän seoksen kyky heittää kaivoihin suljetaan erikoislaitteiden avulla. Tämä on yksi täyttömateriaalin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Maaperäaineiden asianmu- kaista tiivistämistä varten SNiP määritteli laitteiden tyypin, läpivientien määrän, paksuuden ja yhden kerroksen täyttökerroksen käsittelyn. On tärkeää, että maata ei lasketa maahan eikä maata kaivon kuoppaan, sinun on käytettävä tarvittavan tehon vibrotechnique. Heikko ja kevyt tärytin ei yksinkertaisesti pysty tiivistämään materiaalia vaaditulle tiheyden tasolle, ja raskas rullat ja laatat eivät pääse lähelle pohjan reunaa. Liiallinen raskas tai voimakas täryttimet, kun työstetään viskooseissa seoksissa, voivat repimään eristyksen kerroksen betoniseinien pystysuorasta pinnasta.

Teknologisesti, sinusien täyttö ei ole erityinen ongelma, mutta joitain erityispiirteitä, joihin SNiP kiinnittää erityistä huomiota:

 1. Maa-seoksen valmistaminen tai valmistelu täyttöä varten olisi tehtävä ennen lastausmateriaalin aloittamista pohja-laatikon ja kaivon seinien väliin;
 2. Täyteaineen käyttämiseen käytettävän materiaalin tulee olla mahdollisimman tasainen, seulotaan ja puhdistetaan suurista kivistä, puusta, hedelmällisestä maaperästä, kasviperäisestä orgaanisesta aineesta;
 3. Kuonan sinusien ontelo vapautuu myös roskista ja ylimääräisestä kosteudesta, kuopan seinämien kostuttamisen ja maaperän alempien kerrosten kostuttamisella ei voida täyttää.

Tällainen ratkaisu vaatii lisäinvestointeja, mutta tehokas kuivatus on ainoa keino vähentää pohjaveden vaikutusta betonin pohjarakenteen nousuun ja samentumiseen.

Rei'itetty tyhjennysputki täytetään kerroksella sulkumateriaalia, useimmiten kerros suurta murskattua kiveä, jossa on hiekka- ja sora-alikerros, erotettu geotekstililevyllä. Tämä mahdollistaa kanavan toiminnan, vaikka täyteaineessa on pääosin rasvaisia ​​sokeita.

Säätiön täyttöä ei aloiteta aikaisemmin kuin 14 päivää sen jälkeen, kun säätiön viimeinen kerros on kaadettu ja rakennuksen kellariosa on pystytetty. Usein betonilaatikko ei ole vaarassa kuormittaa täyttöä betonin heikkouden vuoksi. Vasaran ja tampereiden värähtelykuormat voivat johtaa pienten halkeamien verkon kehittämiseen, jonka kautta ilma ja kosteus tunkeutuvat helposti teräsvahvistukseen, aiheuttaen sen ruostumisen.

Kun täyttöaudit täyttyvät, ne eivät yritä viipyä vain, jos sääennusteen oletetaan sateelle, ja kaivannon seinät eivät ole vahvistettu muovikääreillä. Hiekkapohjaisille maille on olemassa tietty toivo sadeveden sademäärälle luonnollisen menetyksen aikana. Jos rakentaminen suoritetaan savimaissa, kaivon sinusien täyttö tulee tehdä ennen sateita ja tarvittavan "karkean" sokean alueen järjestely. Jos ei ole tarpeeksi aikaa, kaivannon täytön pinta olisi suunniteltava viemärin alla ja peitetty vain paksulla muovikelmulla.

Maaperän tiivistetekniikka

SNiPa: n määräyksiä voidaan käyttää materiaalina useimpien maayhdisteiden kaivoksen täyttämiseen edellyttäen, että niiden ominaispiirteet mahdollistavat tehokkaasti tiivistetyn kerroksen tiivistämisen 0,95-0,98: n tiivistekerroin. Tällaisen tiheän rakenteen saaminen on melko vaikeaa, joten tekniikka suosittelee seoksen sekoittamista suhteellisen ohuilla kerroksilla.

Täyttömateriaalin ensimmäinen kerros on asetettu paksuudeltaan 15-20 cm: n pinnalle ja se on huolellisesti tasattu kaivutyökalulla ja käsisuojilla. Kun tiivistät täyttöä työkalulla, ne kulkevat nauhan pohjan seinämän reunaa pitkin. Ensimmäinen läpikulku suoritetaan siten, että tiettyyn materiaaliin suositeltu arvo ei ylitä 70%. Jokainen seuraava kulku täyttökerroksen läpi suoritetaan edellisellä kappaleella päällekkäin 1 / 3-1 / 4-leveydellä niin, että värähtelevy puristaa värjäystä työelementin alle vähintään 2 minuutin ajan.

Huolimatta tämän menetelmän ulkoisesta primitiviteetistä, sen avulla voit yksinkertaisesti ratkaista tamping-ongelman niissä paikoissa, joissa raskas käsipuristus tai sähkötyökalu voivat vahingoittaa kellarinseinien eristämistä.

Käänteisten sinuskertojen yläkerrokset laskevat alas maksimikuormalla ja paineella. Kaksikerroksisissa mökeissä ja rakennuksissa ne käyttävät usein manuaalisia ja moottoroituja tärinöitä, jotka antavat hyvän hiekan ja saven tiivistämisen.

Takatäytteen täyttymisen loppuvaihe on perustuksen täysipainoinen sokea alue. Kun taas luonnollinen sedimentti maaperä massa, kaadetaan helmaan kuoppa ei ole täydellinen, ainakin samanaikaisesti sedimentin prosessien kaikissa perusta, koko rakennuksen vieressä kehon pinta on erittäin altis sade ja verhovodnoy vettä. Sokean alueen rakentaminen olisi siksi toteutettava mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Materiaalit kuopan sinusien täyttämiseksi

Yksi täyttöön liittyvä ongelma on seoksen koostumuksen oikea valinta kaivojen täyttämiseksi. Noin yhtä monta asiantuntijaa suosittelee hiekkaa tai savea täyttöaukkojen käyttämistä. Kussakin näistä kahdesta tapauksesta on annettu lukuisia argumentteja ja argumentteja, viittauksia GOST- ja SNiP-versioihin. Useimpien rakennusalan organisaatioiden käytäntö näyttää pahemalta. Sinuselimet täyttyvät joko pohjalevyllä, joka on nostettu kaivosta tai useimmiten erilaisesta koostumuksesta ostetun materiaalin kanssa, kuten videossa:

Miten valita oikea materiaali sinusontelon täyttämiseksi

Hiekkapohjaiset vuodevaatteet

Lukuisat lääkärit uskovat, että hiekalla tapahtuva täyttö on paras vaihtoehto. Yksi niistä on nähtävissä videossa:

Tässä päätöksessä on tietty järkevyys ja logiikka:

 1. Ensinnäkin perustuksen täyttäminen hiekalla, jossa on tehokas kuivatus ja suunniteltu sokeiden alueen rinteiden avulla on mahdollista saada massaa perustassa kovaa ja mahdollisimman kuivaa, ja siksi unohtaa turvotuksen ja vesistöjen ongelmat;
 2. Toiseksi hiekkaseokset eivät kuulu maaperään, joka tarjoaa hyvän lisäkiinnityksen rakennuksen säätiölle ja pitää rakennuslaatikon samassa asennossa;
 3. Kolmanneksi hiekka on hyvin kaatunut ja "pitää kiinni" tiheydestä ja vastaavasti polkumyynnin voimasta, mutta yhdessä kunnossa - syvennykset täytetään valmiilla hiekkaseoksella.

Viimeinen tekijä on tärkein täyttövaatimuksen ehto. Joten hiekka, joka on sijoitettu kaivannon ojiin, ei ole yksinkertainen painolasti, joka helposti pilaantuu maaperävesillä, on välttämätöntä, että suurien hiekkahiukkasten sitomisen jälkeen välituote sitoo.

Tavallinen vuoriosa, ei louhos eikä jokivesi, nimittäin se, joka on kaivettu ohuissa maanalaisissa kerroksissa, joskus pienillä slayy-aineiden sulkeutumisilla, sopii parhaiten. Hiekka sisältää runsaasti liukenevia suoloja ja niittyjä, jotka ovat kyllästettyjä alumiinilla ja rautayhdisteillä. Tällainen materiaali hiusten täyteaineiden täyttämiseksi sopii parhaiten. On täysin mahdotonta pestä, useimmiten hiekkamassaa leikataan terä- tai telakoneella, mutta ennen sitä on tarpeen puhdistaa juuret ja kasvillisuus.

Hiekka kostutettiin ja särkyi sinusissä. Aikaa kestävät amfoteeriset alumiinisuolat, rauta- ja kalsiumbetonioksidit sitovat piihiekkaa yhteen massaan. Sen vahvuus on alhainen, mutta riittää varmasti pitämään perustan ja samanaikaisesti kulkemaan veden läpi itseensä poistamalla hevosvoiman ongelmat. Muutaman tuhannen vuoden kuluttua tämä massa muuttuu hiekkakiveksi.

Rationaalisempi on CBC: n käyttö. Hiekan ja pienen soran seos, jossa ei ole mitään ligamenttia, mahdollistaa sinusien täytön olevan erittäin raskas ja tiheä. 60:40 hiekka-sora-seoksella on hyvät mekaaniset ominaisuudet, se on hyvin särkynyt ja mahdollistaa veden kulun, mutta on melkein vaikeaa valmistaa 60-70 tonnia materiaalia omiin käsiisi.

Siksi ne usein turvautuvat yleisempiin menetelmiin - ne purkavat hiekkaa ja soraa koneista pohjakerroksen reunojen reunaan kahden rinnakkaisen nauhan avulla, jonka jälkeen ne kostuvat pienellä vesimäärällä. Traktorin avulla molemmat materiaalileikkeet työnnetään yhteen samanaikaisesti. Tasoitettaessa lapioihin saavutetaan enemmän tai vähemmän yhtenäinen hiekan ja soran sekoittaminen. Kuopan täyttö täyttö voidaan suorittaa kerroksittain, joiden paksuus on 40-50 cm.

Savi-materiaalien käyttö sinusien täyttämiseen

Puolet kaivojen taaksepituista imusuihkusta täytetään savilla ja savi-hiekkiseoksilla. Savimateriaalien käyttö on paljon monimutkaisempaa ja vaatii huolellista valmistelua. Ensinnäkin täyttöä varten käytetään hellävaraisia ​​saviä, jotka imevät vähän vettä.

Tyhjiä ja kovaa, vähärasvaa saviä käytettäessä oli helpompi lisätä pieni määrä öljyistä, murskattua ja rikkoutua saviä hiekalla, jotta saataisiin plastisuus takaisin täytteen massaan. Lisäämällä 5-7% rasvaista savea ei vaikuta kutistumiseen ja täyttövoimaan, mutta yksinkertaistaa ja helpottaa tamping-prosessia. Tällainen täyttö voidaan suorittaa kaivannoiksi suhteellisen raskailla kallioilla, joilla on alhainen maaperän vesi.

johtopäätös

Hiekkamassojen tulvan vähentämiseksi sateella ja pintavedellä on sokea kellariin sijoitettu ns. Savi linna - rasvainen savi 15-20 cm paksu - kerros. Savi on aluksi kostutettu ja keskeytetty viskoosiin taikinaan. Savi linna on asetettu kerrokselle soraa ja hiekkaa kerroksessa 3-4 kerrosta, 3-5 cm paksu. Vedenpitävä kerros on sijoitettu linnan pinnalle ja pohja on kaadettu pohjapintaan. Savi on muovisessa tilassa, ei käytännössä jäätyä ja säilyttää normaaleja vedenpitäviä ominaisuuksia vuosikymmenien ajan.

Kuopumuksen täyttö

LISÄÄ JA KÄÄNTÄ

4.1. Hankkeessa olisi eriteltävä penkereiden rakentamiseen ja laitemateriaalin täyttöön tarkoitettujen maaperän tyypit ja fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet sekä niiden erityisvaatimukset, vaadittu tiivistymisaste (kuiva maatiheys tai tiivistyskerroin), pengerteen osat, jotka on rakennettu maaperästä, jolla on erilaisia ​​fysikaalisia ominaisuuksia mekaaniset ominaisuudet.

Yhteistyössä asiakkaan ja projektiorganisaation kanssa voidaan tarvittaessa korjata penger- mien ja täyteaineiden maaperä.

4.2. Käytettäessä samassa mäessä eri tyyppisten maaperän on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Ei ole sallittua käyttää eri tyyppisiä maaperäjä yhdessä kerroksessa, ellei tämä ole hankkeen tarjoama;

Vähemmän tyhjenevien maalien kerroksissa, jotka sijaitsevat tyhjentyneiden kerrosten alapuolella, on oltava kaltevuus 0,04-0,1 pylvään akselista reunoihin.

4.3. Sellaisten maaperien käyttö, joiden liukoisten suolojen pitoisuus huokositeen kosteudessa on yli 10%, ei ole sallittua täyttää alle 10 metrin etäisyydellä olemassa olevista tai suunnitelluista eristämättömistä metalli- tai betoniteräsrakenteista.

4.4. Käytettäessä sallittua pöytää sisältävien peltopintojen ja niiden täyttöön. 7 kiinteissä sulkeissa, jälkimmäiset on jaettava tasaisesti maaperään, joka on täytettävä ja sijoitettava lähelle 0,2 metriä eristetyistä rakenteista ja jäädytetyistä röyhelöistä, ei kuitenkaan enempää kuin 1 metrin päässä pengerteen kaltevuudesta.

4.5. Kun maaperä on "kuiva", lukuun ottamatta tienpintoja, tiivistys tulee tehdä pääsääntöisesti kosteudelta W, jonka tulee olla AW 0 £ W £ BW0, jossa w 0 - optimaalinen kosteus, määritetty GOST 22733-77 -standardin mukaisella vakio- tiivistyslaitteella. Kertoimet a ja b olisi otettava taulukosta. 6.

Kerrosten a ja b suuruus, kun tiivistyskerroin kcom

Sands ovat suuria, keskisuuria, pieniä

Kun käytetään karkeakarkaista maata saviaggregaatin kanssa, kosteuspitoisuus valssauksen ja saannon rajoissa määritetään hienojakoisella (alle 2 mm: n) aggregaatilla ja muunnetaan maaperän seokseksi.

4.6. Kun puute alalla rakentamisen kuoppia alukkeilla, jotka täyttävät para. 4.5, ja jos ilmasto-olosuhteet rakentamisen alalla on luonnollinen podsushka maa on mahdotonta, ja podsushka kentällä erityisissä laitoksissa ei ole taloudellisesti järkevää makaavan penkereen voidaan käyttää kosteassa maaperässä vastaavien muutosten hanke.

4.7. Pengerematiikan ja täyteaineiden kokeellinen tiivistyminen on suoritettava projektin ohjeiden mukaan ja ilman erityisiä ohjeita, joiden tilavuuspinta tiivistyy laitoksessa 10 tuhannen m 3: n tai enemmän.

Kokeneen tiivisteen seurauksena on asennettava seuraavat osat:

a) päällystetty kerrosten lukumäärä kulkee tiivistävän mukainen kone yhden raidan, altistumisen kesto tärinälle ja muut liikkuvat osat maahan, iskuntaajuudesta ja pudotuskorkeus pyörät ja muut tekniset parametrit varmistetaan suunnittelu maaperän tiheys;

b) tiivistymisen laadun epäsuorat indikaattorit, jotka ovat toiminnallisen hallinnan alaisia ​​("tiivistymisen tiivistymisen" vika, dynaamisen tiheysmittarin aivojen lukumäärä jne.).

Jos pilottivaihtelu on suunniteltu toteutettavaksi pystytetyn pengerryksen sisällä, työpaikka on ilmoitettava hankkeessa.

Pakkausten tiivistämisessä ja täyttämisessä maapähkinöiden, hydraulisen tiivistymisen, pystysuuntaisten viemäreiden ja maadoitustyyppien tiivistämisen yhteydessä on tehtävä pakollisen liitteen 4 ohjeiden mukaisesti kokeellinen tiivistyminen.

4.8. Penkereiden rakentamisessa, jonka leveys ei ylitse ajoneuvojen kääntämistä tai kulkeutumista, penger tulee täyttää paikallinen laajentaminen kääntö- tai matkustajalaitureille. Rakennushankkeessa olisi otettava huomioon maanrakennusten lisävolyymit.

4.9. Kaatopaikkojen täyttäminen täytetyillä putkistoilla ei-juoksevilla maaperillä olisi tehtävä kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa alempi alue täyttyy jäätyneellä maaperällä, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin 1/10 asbestisementti-, muovi-, keraamiset ja teräsbetoniputket halkaisijaltaan 0,5 metrin korkeudella putken yläosasta ja muille putkille - ilman sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin 1 / 4 halkaisijaltaan 0,2 m: n korkeuteen putken yläosan yläpuolella, ja sinusien pehmustettu ja tasainen kerros kerrosten välinen tiivistys putken molemmille puolille. Täytemateriaalin täyttöä varten putkeneristys ei saa vaurioitua. Paineputkien liitokset täytetään sen jälkeen, kun alustavat testit suorittavat SNiP 3.05.04-85: n vaatimusten mukaiset viestit lujuutta ja tiukkuutta varten.

Toisessa vaiheessa kaivannon yläosa täytetään maaperällä, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin putken halkaisija. Tämän pitäisi varmistaa putkilinjan turvallisuus ja hankkeen toteuttamien maaperän tiheys.

4.10. Kaatumisten täyttämisen epäsäännöllisillä maanalaisilla kanavilla ei-uppoavilla maaperillä olisi tehtävä kahdessa vaiheessa.

Ensimmäisessä vaiheessa alempi kaivovyöhyke täytetään 0,2 metrin korkeudelle kanavan yläosasta jäätyneellä maaperällä, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin 1/4 kanavan korkeudesta, mutta enintään 20 cm, ja kerroksen kerroksen tiivistyminen kanavan molemmilla puolilla olevaan suunnittelutiheyteen.

Toisessa vaiheessa kaivannon yläosa täytetään maaperällä, joka ei sisällä kiinteitä sulkeumia, jotka ovat suurempia kuin 1/2 kanavan korkeus. Samanaikaisesti on varmistettava kanavan turvallisuus ja hankkeen toteuttamien maaperän tiheys.

4.11. Kaivantojen täyttämistä, johon ei lisätä ylimääräisiä kuormia (paitsi maaperän oma paino), voidaan suorittaa ilman maaperän tiivistymistä, mutta telalla täytetään kaivoreitillä pitkin, jonka mitat on määritettävä ottaen huomioon maaperän myöhemmät luonnolliset saostumat. Rullan läsnäolo ei saisi estää alueen käyttöä sen tarkoituksen mukaisesti.

4.12. Runkoputkistojen, suljetun viemäröinnin ja kaapeleiden täyttö on suoritettava asianomaisen SNiP: n asettamien työehtojen mukaisesti.

4.13. Juoksuhautoja ja kuoppia, mutta kehitetyt laantumassa maahan II tyypin alueet leikkaa olemassa olevia teitä ja muita elinympäristöjen jalkakäytävien, sen pitäisi täyttää koko syvyys hiekkaa, kivi maahan, luokittelemalla sepeliä tai muita vastaavia alhainen kokoonpuristuvuus (venymämoduuli 20 MPa tai enemmän) paikallisia materiaaleja, joilla ei ole sementointiominaisuuksia, tiivistymällä. Rakennusalueen tietyn materiaalin puuttuessa asiakkaan, urakoitsijan ja projektitoimiston yhteinen päätös saa käyttää hiekkasaumojen ja liepeiden täyttöön edellyttäen, että ne tiivistetään suunnittelutiheyteen.

Kaivantoalueiden täyttö alueilla, joilla hanke tarjoaa rautateiden ja moottoriteiden, lentokenttäperustusten ja muiden vastaavien tyyppisten pinnoitteiden asentamisen, hydrauliset penkereet, on suoritettava asianomaisen SNiP: n vaatimusten mukaisesti.

4.14. Kaivannoissa rajan-kappaleessa paitsi, kehitettiin kokoontaitettava maaperä, nykyisen maanalaisen (putket, kaapelit ja muut.) Laajentaminen syvyyssuunnassa vaot on tehtävä vuodevaatteet voimassa olevien viestintä nonfrozen hiekkaa tai muita alhaisen kokoonpuristuvuus (venymämoduuli 20 MPa tai enemmän) maata koko kaivannon poikkileikkaukselta puoliväliin leikattujen putkien (kaapeli) tai sen suojavaipan halkaisijaltaan, kerroksittain kerrostetun maaperän tiivistämiseksi. Yläosan yläpuolella olevien kuivikkeiden koon on oltava 0,5 metriä suurempi ristiputkiston (kaapeli) tai sen suojapäällysteen kummallakin puolella ja sängyn rinteillä ei saa olla enemmän kuin 1: 1.

Jos hankkeessa on laitteita, jotka varmistavat ristikkäisen tiedonsiirron sijainnin ja turvallisuuden muuttumattomuuden, kaivannon täyttö on suoritettava kohdan 4.9 mukaisesti.

4.15. Jälkitäyttö (lukuun ottamatta suoritetaan lievenevät maaperässä tyypin II) kapea sivuonteloiden, jossa on mahdotonta varmistaa, että maan tiivistymisen haluttuun tiheyteen käytettävissä olevat keinot, tulisi suorittaa vain vähän kokoonpuristuvaa (venymämoduuli 20 MPa tai enemmän) alukkeita (murskattu kivi, sora ja kiviä ja hiekkaa ja soraa maaperä, karkea ja keskikokoinen karkea hiekka) tai vastaava teollinen jäte, jossa on vettä läpäisemättä, ellei hankkeessa ole eri ratkaisuja.

4.16. Rantatöyryt on kiinnitetty jäykästi rinteitä ja muissa tapauksissa, joissa maaperä tiheys rinteessä tulisi olla yhtä suuri tiheys rungon kumpu, kasa tulisi kaataa teknologian laajennettu, jonka arvo on asetettu projektin, riippuen jyrkkyyttä, paksuus päällystetty sanoja lepo löyhästi päällystettyä maaperä ja sulkemismekanismin pienin sallittu approksimaatio pengerrysreunalle. Rinteistä katkaistut maaperät voidaan sijoittaa uudelleen pengeremuksen runkoon.

4.17. Jotta polkupyörävalmisteiset ajoradat voitaisiin järjestää koko alueelle, on välttämätöntä kaataa tasoittava kerros hienoa kivistä maata (palan koko enintään 50 mm) tai hiekkaa.

4.18. Peltokorin rakentamisen aikana permafrostin pohjat, jotka on suunniteltu ensimmäisen periaatteen mukaisesti, lukuun ottamatta hydrauliikkatekniikkaa, maaperän polttaminen olisi tehtävä negatiivisella ilman lämpötilalla jäädytetyllä pohjalla. Mungon kerroksen paksuus, joka kaadetaan negatiiviseen lämpötilaan jäädytetyllä pohjalla, ei saa olla pienempi kuin sen kausiluonteisen sulamisen syvyys.

4.19. Rakennettaessa penkereitä voimakkaasti purkautuviin pohja-alueisiin, pengerteen alaosa on kaadettava korkeintaan ainakin syvyyteen, ennen kuin pysyvät negatiiviset ilman lämpötilat alkavat.

4.20. Kaatopaikat, jotka on pystytetty ilman tiivistymistä, olisi kaadettava korkeudelle, joka on suunniteltu ohjeiden mukaan. Jos luonnoksessa ei ole viitteitä, varamäärä on otettava: kun kallioisesta maaperästä poltetaan - 6%, ei-kalliorakenteista - 9%.

4.21. Suurten kosteuspitoisuuksien omaavien maa-alueiden hankinnassa tulisi olla vyöhykkeitä, jotka on täytetty tyhjennysmateriaalista, mikä takaa korkean kosteuden maaperän kuivatuksen, kun se yhdistetään omalla painollaan ja mahdollisuus siirtää ajoneuvot ja mekanismit polkumyyntikortteja pitkin.

4.22. Maaperän häviäminen maakuljetuksissa maanpäällisissä moottorikuljetuksissa, kaavin ja maakuljetuksissa on otettava huomioon prosentteina kuljetettaessa 1 km: n ja 0,5: n välille, suurilla etäisyyksillä - 1,0.

4.23. Maaperän häviäminen, kun se siirretään puskutraktoreilla perustukseen, joka on taitettu eri tyyppisellä maaperällä, on otettava huomioon määrässä,%: kun kaivantojen ja kaivantojen täyttö - 1,5, kun ne pannaan pinnalle - 2.5.

Suurin osa tappioista saa olla riittävästi perusteltu asiakkaan ja toimeksisaajan yhteisellä päätöksellä.

Kaivoksen sinusien täyttö: SNIP

Jotta yksityisen talon perusta olisi vakaa ja kestää yli kymmenen vuotta, on välttämätöntä täyttää oikea paikka säätiön seinien välissä. Prosessia kutsutaan täyteaineeksi, jossa kaivanto sijoitetaan kaivantoon tai kaivoon, joka poistettiin kaivannon aikana pohjan alapuolella. Vaikkakin voi vaikuttaa siltä, ​​että prosessi on yksinkertainen, kaivoksen sinusien täyttö tehdään ottaen huomioon säännöt ja vivahteet. Ei ihme, että tämä työ on koonnut SNIP 3.02.01-87.

Mikä on tämän työn erityispiirre? Miksi säätiö täyttää niin tarpeelliseksi ja miten se tehdään? Mikä voi täyttää kuoppaan? Vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin aiheesta, harkitsemme tässä artikkelissa.

Mikä on säätiön täyttöprosessi?

Riippumatta säätiön suunnittelusta, laitteen tekniikka mahdollistaa työskentelyn aikana muodostettujen teknisten tilojen olemassaolon. Tällainen kaivannon tai kaivannon koon kasvu on merkityksetöntä, mutta sallii:

 1. Irrota muottipellit sinusilta, kun betoni on asetettu, antamatta kuopan seinän kaatumista. Lisäksi ulkoinen ontelo, jolla on leveys 15-20 cm ja 1 m syvyys sinus, nopeuttaa betonin asettamista. Tämä luku kasvaa 10-20%.
 2. Tilan läsnäolon takia on helppo eristää pystytasku pystysuoraan asentoon sekä vedenpitävä rakenne telalla tai päällystysmateriaalilla tähän tarkoitukseen. Vaikka kuopan oikosulkujen koko on 30 cm, voit käyttää kaasupolttimia ja muita työvälineitä, jotka mahdollistavat korkealaatuisen pohjaeristyksen.
 3. Jätevesijärjestelmä on olennainen osa työtä, jos pohjavesi on lähellä perustusta. Ja viemäröintijärjestelmän sinusjärjestelyllä on erittäin nopea. Järjestelmä irrottaa suurimman osan pohjavedestä, estäen sen vaikutusta alustaan.

Todellisuudessa on joitain vivahteita, jotka liittyvät täyttöön. Tämä voi johtaa siihen, että säätiön ja laatikon rakenne pysyvät vakavana ajan myötä merkittävästi. Pohjakerroksen puristavien maakerrosten jäykkyys- ja vakausindeksi vaikuttaa rakenteen kykyyn kestää sivuttais- ja leikkauskuormituksia. On käynyt ilmi, että säätiön ja muiden rakenteellisten elementtien vakaus ja vakaus riippuvat täyteaineen laadusta ja oikeellisuudesta.

Yleisesti ottaen perustakuopan täyttö on välttämätön toimenpide. Sitä käytetään luomaan nipu konkreettista nauhaa maaperällä, jolla on luonnollinen tiheys. Hyönteisten sinusien täyttö onnistuu menestyksekkäästi suojelemaan maaperän kerroksia, joihin pohjan pohja on levossa. Näyttää siltä, ​​että jos et varusta maaperän täyttämistä tai suorita sitä materiaalin kanssa, joka ensin putosi käsivarren alle, silloin saven tai rankasmaisen maaperän perusteet tullaan lämpenemään. Se uhkaa rikkoa pohjaa, heikentää sen ominaisuuksia ja säilyvyysaikaa jopa ilman maaperän kallistumista.

Sinus täyttö - tekniikka

Kuonan sinusien täyttö, nimittäin SNIP 3.02.01-87, viittaa useisiin perussääntöihin. Niiden täyttö tehdään laadukkaasti. Päätehtävänä on täyttää kuoppaan ja tiivistää se maksimiin. Tehdäksesi tämän oikein sinun täytyy hallita maaperän tärkeitä parametreja:

 1. Maaperän tiheyden ja kosteuden ilmaisimet, joita käytetään kaivannon sinusien syvennysten täyttämiseen. Jokaisella maaperätyypillä on oma optimaalinen tiheys- ja kosteusindeksi. Optimaalista tiheyttä ja kosteutta pidetään 0,95 indikaattorina.
 2. Maaperän seoksen ominaisuuksiin, joka heitetään haudan huokosiin, on altis tiivistämiseksi erikoislaitteiden avulla. Näitä indikaattoreita pidetään tärkeimpänä täyttöä varten.

Jotta maaperän tiivistys suoritettiin oikein, kaikki täytteen yksityiskohdat tallennetaan SNIPiin. Ne liittyvät laitteiden tyyppiin, lähestymistapojen määrään, kerroksen paksuuteen ja sen käsittelyn järjestykseen. Kyse ei ole pelkästään maaperän täyttämisestä säätiön kuoppaan. Käytetty erikoinen voimakas vibrotehnika. Se auttaa tiivistämään maaperän haluttuun tiheyteen, ja heikko värähtelijä ei selviydy tästä tehtävästä. Joten voit käyttää laattoja ja rullia? Ei aina, koska he eivät voi tulla niin lähelle säätiötä. Jos värähtelijä tai muu laite on hyvin raskas, viskoosiin maaperään se voi vahingoittaa ja jopa häiritä eristyskerrosta, joka on pystysuorassa asennossa betonipintaan.

Jos puhumme teknisestä osasta, perushuoneen täyttö on yksinkertaista. On totta, että SNIP: n säännöksissä on joitain ominaisuuksia. Ne ovat seuraavat:

 1. Maaperän koostumuksen tai sen valmistuksen valmistelu täyteaineena tulisi suorittaa etukäteen, jopa ennen kuin materiaali lisätään valmistettuihin sinusoireihin.
 2. Erityistä huomiota kiinnitetään materiaaliin, jota käytetään täyttöön. On tärkeää, että se on yhdenmukainen maksimiin. Ihannetapauksessa seuloa se ja poista sulkeumat. Nämä voivat olla suuria kiviä, juurta ja puiden oksia, hedelmällisiä maaperäkokoja ja kasviperäisiä orgaanisia aineita.
 3. Valmisteluvaiheeseen kuuluu kaivannon tai kuopan kaviteiden puhdistaminen. Ne on vapautettava roskista, kivistä ja muista sulkeutumisista. Ylimääräinen kosteus ei ole sallittu. Jos uunin seinämien ja alempien kerrosten kosteustasoa kasvatetaan, on mahdotonta aloittaa töiden täyttöä. Kosteus on poistettava.

On selvää, että kanavalaitteelle on varattava lisävaroja, mikä lisää rakentamisen kustannuksia. Jätevesijärjestelmän luominen on kuitenkin ainoa keino vähentää maaperän turvotusta ja koko pohjakerroksen pohjavesi altistumista pohjavedelle.

Rei'itetty tyhjennysputki on kaadettava kerroksella materiaalia, joka toimii esteenä. Tässä tapauksessa yleensä käytetään suurta murto-osaa murskattua kiveä. Se on asetettu tyyny hiekkaa ja soraa. Nämä kerrokset erotetaan geotekstiilillä vedenpitäviksi. Tästä johtuen tyhjennyskanavan tehokkuus säilyy siinä tapauksessa, että täyteaineen koostumus täytetään öljyisellä savella.

Ja milloin juuri täyttö on? Työ alkaa 14 tai 15 päivän kuluttua pohjan lopullisesta valaistuksesta ja huoneen kellarin perustamisesta. Tänä aikana betonilla on aikaa saada vahvempi. Hän pystyy täysin saamaan voimaa kuukauden kuluttua kaatamisesta. Yli 14 päivää kestävää täyttöä ei suositella, koska se lataa betonilaatikon. Lisäksi täyttöön (tärinä, tamping) liittyvä työ voi vahingoittaa betonia, se muodostaa pieniä halkeamia. Niiden kautta kosteus pääsee sisälle, ja teräskalusteet alkavat ruostua. Tulos - säätiö alkaa romahtaa.

Viivästytys täyteprosessilla ei ole sen arvoista, kun paikalliset sääennusteet osoittavat lähestyviä sateita ja rakennuksen seinämiä ei ole vahvistettu suojaavalla muovikelmulla. Jos maa on hiekkainen, niin on toivoa, että sadeveden asettuu ja jättää luonnollisesti. Savi-munuaisen kanssa perustuksen täyttö on suoritettava ennen sateen alkamista. Pakollinen järjestetty sokea alue. Kun ei ole tarpeeksi aikaa, pinnoite, joka on tehty viemärin alla olevalla kaltevuudella, peitetään muovikalvolla.

Perus ja tekniikka tiivistämiseen materiaalin täyttämiseen säätiö

SNIP: n määräysten mukaisesti erilaisia ​​maayhdisteitä voidaan käyttää täyteaineena, josta jäljempänä käsitellään. Mutta on yksi ehto - ominaisuudet (kosteus ja tiivistysparametri) myötävaikuttavat suurimman kerroksen tehokkaaseen tiivistämiseen. Suositeltu tiivistyskerroin on 0,95-0,98. Rakenne on tiheä, vain siksi, ettei se saavuta. Siksi teknologia mahdollistaa materiaalin vaiheittaisen tampingin, kerroksen kerros pieneltä paksuudelta.

Kaivanto- tai säätöveden täyttö alkaa ensimmäisellä materiaalikerroksella. Se kaadetaan hiekka-sora-seoksen esipuhdistetulle pinnalle, jonka paksuus on 15-20 cm. Sen jälkeen maa on tasoitettava. Tätä tarkoitusta varten sopiva sävytystyökalu ja käsijohto. On välttämätöntä kulkea pitkin reunaa, joka on liuskajohdon seinämän vieressä. Tällöin ensimmäiset manipulaatiot suoritetaan siten, että pitoisuus on enintään 70% käytetyn materiaalin standardiarvosta. Myöhemmät täyttöputket on suoritettava viimeisen kappaleen päällekkäisyyllä kolmanteen tai neljäsosaan leveydestä. Tämä on välttämätöntä, jotta värähtelevy voidaan tiivistyä työtilan yläpuolella vähintään kahden minuutin ajan.

Vaikka tämä menetelmä on alunperin ulospäin, se tarjoaa mahdollisuuden ratkaista tiivistymisongelman alueilla, joilla raskaat käsinpuristukset tai sähkölaitteet vaurioittavat helposti kellarinseinien lämmöneristyskerrosta.

Mitä tulee käänteisten sinusien yläkerroksiin, ne on asetettava maksimaaliseen kuormitukseen ja paineeseen. Jos rakennus on suuri, kaksikerroksinen mökki tai talo, voit käyttää manuaalista ja moottoroitua tärinää. Se auttaa hiekkaa ja savea täydellisessä paikassa oikeisiin paikkoihin.

Kaivannon viimeisen täyttövaihe, perustuksen sokea alue, joka on tehty kaltevuudella kosteuden poistamiseksi pohjasta. Tällöin tämän rakenteen osan järjestäminen on tehtävä niin kuin nopeasti. Asia on, että rakennuksen vieressä olevan maaperän pinta on alttiina kosteudelle ja vedelle.

Joten, jos jakaa koko prosessin täyttöön perustan, se koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Maaperän tarkastaminen, kuopan tai kaivon sinusien puhdistaminen.
 2. Tarkista maaperän kosteus. Maaperän ei pitäisi olla liian kuiva tai liian märkä. Maaperän talteenotto on 12-15% kosteutta ja raskaan maaperän osalta 20%. Tarvittaessa maaperä kostutetaan tai kuivataan.
 3. Hiekka-sora-kerros on järjestetty.
 4. Valitun materiaalin ensimmäinen pieni kerros täyttyy. Se on 30 - 50 cm. Sen ei pitäisi sisältää hedelmällistä maata, kivet ja muut sulkeumat. Pohja on täytetty.
 5. Jokaisen kerroksen tiivistyminen jatkuu.

Kuinka tehdä tiivistyskaivurit, jotka on tarkoitettu tekniseen viestintään, opit tästä videosta.

Näet tämän videon ominaisuuksia ja täyttöprosessia.

Luettelo aineista, joita käytetään sinusien täyttämiseen

Mikä on suositeltavaa täyttää pohja? Monille, valitsemalla täytettävä seos on ongelma. Mitä yleensä käytetään tähän tehtävään?

 1. Hiekkaa.
 2. Savea.
 3. Maa, joka poistettiin kuopan tai kaivannon kaivamisen aikana.

Asiantuntijat jaetaan mielipiteisiin siitä, mitä materiaalia käytetään. Jotkut sanovat turvautuvan täyttämään savi, toiset hiekalle. Samalla ne tarjoavat paljon argumentteja ja argumentteja sekä GOST- ja SNIP-ohjeita ja suosituksia. Vaikka kaikki luetellut materiaalit ovat niiden etuja ja haittoja. Tarkastellaan jokaista vaihtoehtoa erikseen.

Hiekan käyttö täyttämään pohjan

Säätiön käänteinen täyttö hiekalla on melko yleistä. Tällä menetelmällä on paljon ihailijoita, jotka väittävät, että tämä on paras vaihtoehto. Et voi kiistää sitä. Seuraavassa on joitain käyttötapoja hiekkalaatan täyttämiseen:

 1. Hiekka ja sora pystyvät täysin kulkemaan kosteutta. Sen kuivatusominaisuudet ovat kaikkien tiedossa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos suunnittelet oikein sokean alueen kulmakerroksen, seos, joka on upotettu sinuspiireihin, on tiheä ja kuiva. Ei turvotusta uhkaa pakkasella.
 2. Säätiön täyttö hiekalla mahdollistaa tiheän maaperän luomisen. Hiekka ei kuulu maanalaiseen maaperään. Tuloksena on, että takertäytyskerros pitää lisäksi perustan, kuten ankkuri. Talon laatikko on samassa asennossa ilman muutoksia.
 3. Jos hiekkaseos valmistetaan, se on helppo purkaa. Ja se pitää tiheyden hyvin.

Ainoa miinus, lukuun ottamatta hiekkakustannuksia, koskee hiekan ominaisuutta, joka päästää kosteuteen. Tämä merkitsee sitä, että kaikki vesi tunkeutuu pohjaan tehtyyn täyttöön. Tämä lisää ylimääräistä kuormitusta vedeneristyskerrokseen. Kun kosteus tunkeutuu pohjaan, kaikki on täynnä rakenteilla olevan maaperän kantavuuden vähenemistä. Sokea alue auttaa kuitenkin osittain ratkaisemaan tämän ongelman. Jos teet sen oikein, kaltevuus ja katto vedeneristys, niin tämä elementti rakennuksen ympärillä tulee esteenä sadeveden tunkeutumiselle.

Sen avulla voit tarkoituksellisesti siirtää vettä sivustolta oikeaan paikkaan. Sitä voidaan käyttää uudelleen tarpeen mukaan, juottamiseen jne.

Toinen vivahde, jota olisi harkittava ennen täyttöä. Hiuski, jota käytetään täyttämään sinusit voi tulla painolasti, joka helposti pestä pois pohjavedestä. Jotta tämä ei tapahdu, on välttämätöntä sitoa hiekkahiukkasia sen jälkeen, kun se on tiivistynyt väliaineen kanssa. Tätä tarkoitusta varten on parempi käyttää ei puhdasta hiekkaa, joka on peräisin jokista tai louhoksesta, mutta rotko, joka on saatu ohuista maakerroksista. Miksi? Koostumuksessaan on pieni savi sisällytetty alumiinin ja raudan yhdisteisiin sekä paljon liuotettuja suoloja. Tätä materiaalia suositellaan perustuksen täyttämiseksi. Hiekkaa ei voi pestä, koska kaikki osat tuhoutuvat. On suositeltavaa puhdistaa materiaali vain orgaanisista epäpuhtauksista, kuten juurista ja kasvillisuudesta.

Hiekka on kostutettu ja kyhmynyt sinusissä. Sen jälkeen pii liitetään yhteen tiheään massaan. Tämä johtuu amfoteerisista alumiinisuoloista, rautaoksideista ja kalsiumbetonista. Tämä tiheys riittää kestämään rakenteen painoa ja kulkea veden läpi. Maaperän kallistumiseen liittyviä ongelmia ei esiinny. On huomionarvoista, että yli vuosituhannen mittainen massa tulee hiekkakiveä.

On järkevämpää käyttää hiekkaa ja soraa (hiekka ja sora). Sora on hieno ja hiekka ilman nippua on raskas ja tiheä. Suhde 60:40. CBC: n on helppo kopioida, siirtää vettä ja käyttää erinomaisia ​​mekaanisia ominaisuuksia. On kuitenkin mahdotonta luoda 50-60 tonnia seosta itse. Siksi käytetään yleismaailmallista menetelmää - hiekan ja soran purkamista autosta pitkin sinusien reunaa. Kaksi rinnakkaista nauhaa muodostuu, jotka kostuvat pienellä määrällä vettä. Se pysyy traktorina työntää nämä nauhat samanaikaisesti sinusseihin. Suositeltava kerros hiekkaa, jota voidaan painaa kerran, on korkeintaan 70 cm.

Savi seosten käyttö perustuksen täyttämiseen

Täytteen täyttäminen savi on vaikeampaa, ja huolellinen valmistelu on myös tarpeen. Kyse on savesta. Etsitkö laimeita lajikkeita, jotka imevät vähän kosteutta. Jotta työtä helpottaisi kovaa savea ja kokkareita, se helpottuu lisäämällä pieniä määriä saviä ja hiekkaa. Sen pitäisi olla rasvainen ja liottaa. Lisäys vain 5-7% seoksesta ei vaikuta kutistumiseen ja lujuuteen, mutta se on paljon helpompi tampata savi sen kanssa. Tällaista täyttöä suositellaan perustuksille, jotka on järjestetty pohjaveden alhaiselle maaperälle ja kivikkoiselle maaperälle.

Clay pystyy luomaan esteen vedelle, eräänlaiseksi lukitukseksi, joka ei päästä vettä läpi. Ja tämä tarkoittaa, että mikään ei uhkaa perusta pohjaa. On kuitenkin pidettävä mielessä, että savi on kiihottava materiaali. Näin ollen se absorboi vettä olosuhteissa. Tasausjätteen täyttömassan kerrosten tulisi olla enintään 50 cm paksuisia.

Saat lisätietoja siitä, mikä on parasta täyttöä varten, hiekalle tai savelle täyttöä varten tästä videosta.

Käytä alkuperäistä pohjamaalia pohjan täyttämiseen

Kaivannon kaivamisen aikana poistetusta maaperästä on merkittäviä etuja. Etuja on se, ettei sitä tarvitse poistaa, käyttää rahaa hiekan tai saven ostamiseen ja hedelmällistä kerrosta käytetään maisemointiin. Tämän seurauksena veden kestävyys koko sivustolla on sama.

Yhteenveto

Kellarin sinusien täyttö on olennainen osa rakennustöitä. Jos haluat säästää rahaa, on parasta käyttää pohjamaalia sivustosta täyttöä varten. Tätä varten se on sijoitettava tiettyyn paikkaan. On suositeltavaa puhdistaa se inkluusiosta. Sitten täyteaineiden laatu on paljon parempi. Totta, päätät, mitä materiaalia käytetään täyttöön. Luovien ohjeiden avulla voit selviytyä tämän tehtävän onnistumisesta.

Kuopumuksen täyttö

RAKENNUSNORMAT JA SÄÄNNÖT

Maa-alueet, säätiöt ja säätiöt

Esittelydata 1988-07-01

TSNIIOMTP: n kehittämä Gosstroy USSR (tekniset tiedekunnat Yu.Yu.Kammerer, Yu.N. Myznikov, AVKarpov, T.E.Vlasova), VNIIOSP. N.M.Gersevanova USSR State komitea (Dr. prof teknisten tieteiden M.I.Smorodinov ;. A.A.Arsenev; teknisten tieteiden ehdokkaita L.I.Kurdenkov, B.V.Baholdin, E.V.Svetinsky, V.G. Galitsky, Yu.O.Targulyan, Yu.A.Grachev); CNIIS liikenneministeriö Neuvostoliiton (AS ehdokas teknisten tieteiden, Golovachev, I.E.Shkolnikov) Luottamus Hydromekaaniset ja suunnittelutoimisto Gidromehproekt Neuvostoliiton energiaministeriön (S.T.Rozinder) VODGEO instituutti Neuvostoliiton valtion Rakentaminen komitean (Candidate of Science VM Pavilion), johon osallistui Donetsk Industrial Construction Project ja Rostov Industrial Construction Project, Gosstroy USSR; Neuvostoliiton NIIpromstroya ja Krasnojarskin PromstroyNIIproekt Minuralsibstroya Neuvostoliiton Lenmorniiproekt ja Soyuzmornii projekti Minmorflot Neuvostoliiton NIISK ja NIISP Gosstroy Neuvostoliiton, Moscow City NIIMosstroya.

ESITTELYT TSNIIOMTP Gosstroy USSR.

HYVÄKSYNTÄ VALMISTUSASIAKIRJA standardisointitoimisto ja tekniset standardit Neuvostoliiton Gosstroyn rakentamisessa (V.A. Kulinichev).

HYVÄKSYT Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean päätöslauselmassa 4.12.1987 N 280

Vastaavasti SNiP 3.02.01-83 *, SNiP III-8-76 ja СN 536-81

1. Yleiset säännökset

1.1. Nämä säännöt ja määräykset koskevat maanrakennusten tuotantoa ja hyväksymistä, perustusten ja säätiöiden rakentamista uusien yritysten, rakennusten ja rakenteiden uudistamiseen ja laajentamiseen.

1.2. Näitä sääntöjä on noudatettava maanrakennusten, säätiöiden ja säätiöiden suunnittelussa, hankkeiden tekemisessä rakennustöiden valmistusta ja rakentamista varten sekä niiden rakentamisen aikana.

1.3. Tuotannon kaivauksia, laitteen perustan rakentamiseen vesirakenteilla, veden kuljetus rakenteiden talteenotto järjestelmät, öljyputkien, teiden, rautateiden ja lentokenttien, viestintä- ja voimalinjoja, ja kaapeli linjat muihin tarkoituksiin kuin vaatimukset näiden sääntöjen tulee suorittaa asianomaisen SNiP: n vaatimukset, ottaen huomioon näiden rakenteiden rakentamisen erityispiirteet.

1.4. Lattiakaivojen, säätiöiden ja säätiöiden asennuksessa on noudatettava SNiP: n vaatimuksia rakennustöiden, geodeettisten töiden, turvallisuus- ja paloturvallisuusmääräysten noudattamiseksi rakennus- ja asennustöiden valmistuksessa.

1.5. Kun louhia kehitetään, lukuun ottamatta maanalaisia, on tarpeen noudattaa yhtenäisiä turvallisuussääntöjä, kun ne kehittävät USSR: n valtion teknisen tarkastuksen hyväksymiä avoimia mineraaliesiintymiä.

Huom. Avoin kaivos on kaivaus, jota kehitetään maaperän saamiseksi peltopintojen rakentamiseen ja täyttöön, joka ei liity kaivosyrityksiin.

1.6. Kun räjäytystyön on täytettävä räjäytystoimintaa koskevien yhtenäisten turvallisuusmääräysten vaatimukset, jotka on hyväksytty Neuvostoliiton valtion teknisellä tarkastuksella.

1.7. Maa-, säätiö- ja säätiöiden on noudatettava hanketta.

Huom. Jäljempänä termi "projekti" merkitsee SNiP 1.02.01-85: n mukaisesti kehitettyä suunnittelua ja arviointia.

1.8. Maa- ja vesirakennustöiden, perustusten ja säätiöiden rakentamisessa käytettävien maalien, materiaalien, tuotteiden ja rakenteiden on vastattava hankkeiden vaatimuksia, asiaankuuluvia standardeja ja teknisiä edellytyksiä. Projektin maaperän korvaaminen, materiaalit, tuotteet ja rakenteet, jotka ovat osa rakennetun rakenteen tai sen perustamista, sallitaan vain suunnitellun organisaation ja asiakkaan suostumuksella.

1.9. Monoliittisen, betonielementin tai betoniteräksen, muurauksen tai muurausrakenteiden perustamisen aikana näiden sääntöjen vaatimusten mukaisesti valmistetuilla pohjalla on oltava SNiP 3.03.01-87 ja SNiP 3.04.01-87.

1.10. Maanrakennustuotannon yhteydessä laitemallien ja säätiöiden olisi suoritettava syöttö-, käyttö- ja hyväksymisvalvonta, jota ohjaavat SNiP 3.01.01-85 ja vertailusovellus 1 vaatimukset.

1.11. Suoritetuista teoksista on tehtävä maanrakennusten, säätiöiden ja säätiöiden hyväksyntä piilotettujen teosten tarkastelujen valmistelulla. Suunniteltava liitteen 2 ohjeiden mukaan. Hankkeessa voidaan tarvittaessa määritellä muita elementtejä välivaiheen hyväksynnän piiriin kuuluvien teosten tutkimista varten.

1.12. Hankkeissa sallitaan asianmukaisin perustein työmenetelmät ja tekniset ratkaisut, joiden avulla määritetään enimmäispoikkeamat, määrät ja valvontamenetelmät, jotka poikkeavat näissä säännöissä määrätyistä arvoista.

2. Veden laskeminen, pinnan organisointi

tyhjennys ja kuivatus

2.1. Tämän jakson määräyksiä sovelletaan tuotantoon teosten keinotekoinen alentaminen pohjaveden tason (jäljempänä - vedenpoisto) tyhjene, salaojitus, wellpoint asennukset vodoponizitelnyh (kuivatus) järjestelmät uudisrakennusten tai kunnostettu tilat sekä kulkeutuminen pintaveden sivustosta.

2.2. Kaatumisen alkaessa on tarpeen tarkastaa työtilalla sijaitsevien rakennusten ja rakenteiden tekninen kunto sekä selventää olemassa olevien maanalaisten laitosten sijaintia.

2.3. Veden aiheuttamien töiden yhteydessä on ryhdyttävä toimenpiteisiin maaperän purkamisen estämiseksi sekä kaivamisen rinteiden ja läheisten rakenteiden perustan vakauttamiseksi.

2.4. Käytettäessä kuivatusta kaivannoista ja kaivannoista, suodattamalla rinteitä ja pohjaan, on tarvittaessa ladattava kerros hiekkaa ja soramateriaalia, jonka paksuus on määritetty hankkeessa. Pohjaveden kapasiteetin on oltava vähintään viisi minuuttia tultaessa niihin.

2.5. Veden pumppaamiseksi vedenalaisesta menetelmästä suunnitellulla kuopalla vedenopeuden alentamisen nopeus siinä tapauksessa, että se ei häiritse pohjan ja rinteiden vakautta, on vastattava pohjaveden alentamisen nopeutta sen ulkopuolelle.

2.6. Jätevettä suunniteltaessa kaivontyö on aloitettava jätteistä, jotka liikkuvat kohti korkeampia korkeuksia ja putkien ja suodatinmateriaalien asettamisesta vettä erottavilta tontilta, jotka liikkuvat tyhjennys- tai pumppausasennukseen (pysyvästi tai tilapäisesti), jotta vältytään epäluottamattoman veden johtamiselta.

Säiliöiden viemäreihin rakennettaessa ei voida hyväksyä sängyn murskattujen kivikerrosten konjugoimista ja murskattua kivieristystä.

Kuivatusputkien asentaminen, kaivojen asentaminen ja viemäripumppaamoiden asentaminen on suoritettava SNiP 3.07.03-85: n ja SNiP 3.05.05-84: n vaatimusten mukaisesti.

2.7. Vesisäiliöiden poraus ja sen jälkeen suodattimien asennus suoritetaan seuraavien vaatimusten mukaisesti:

a) kotelon pohjaan porauksen aikana kaapeli-tapa olisi parempia tasolla kehitetty teurastuksen vähintään 0,5 m, ja hissin porauslautan bailer tulisi suorittaa nopeudella, joka ei sisällä imee kautta maahan alapään kotelon; kun poraus maaperään, jossa liikenneruuhkia muodostuu, on tarpeen pitää yllä vedenpinnan taso pohjan veden yläpuolella olevan kotelon syvennyksessä;

b) vesisäiliöiden poraaminen mutahuuhtelulla on sallittua, jos koeporaus on suoritettu aiemmin ja vakiintunut uloshengityksen tehokkuus vastaa hankkeen vaatimuksia;

c) ennen suodattimien alentamista ja koteloputkien poistamista kuopat on puhdistettava porausleikkauksista; hiekkasaumoissa porattuihin kuoppiin samoin kuin sekoittuneissa vesipatsaissa ja vedenkestävissä kerroksissa, kotelon sisäinen ontelo on huuhdeltava vedellä; kaivon syvyyden ohjausmittaus tulee tehdä välittömästi ennen suodattimen asennusta;

d) Kaivojen porauksessa on tarpeen ottaa näytteitä vesipatsaiden rajojen selvittämiseksi ja maaperän hiukkaskokojakauman selvittämiseksi.

2.8. Kun kuori- tai vaippaputket suodatetaan hydraulisesti maaperään, varmista veden toimituksen jatkuvuus ja voimakkaasti imeytyvien maalien läsnäollessa paineilmaa lisätään pohjaan.

2.9. Suodattimien pölyäminen tulisi suorittaa tasai- sesti kerroksina, jotka eivät ylitä 30 kertaa pölyn paksuutta. Jokaisen seuraavan putken nostamisen jälkeen pölyävän kerroksen on oltava vähintään 0,5 metriä korkeampi yläreunan yläpuolella.

2.10. Pumppujen asentaminen kaivoihin olisi suoritettava läpäisevyyden kaivotestauksen jälkeen käyttäen mallia, jonka halkaisija on suurempi kuin pumpun halkaisija.

2.11. Veden uppoamisen käyttöönoton jälkeen pumppaus tulee suorittaa jatkuvasti.

Varauskaivoihin asennetut pumppuyksiköt sekä avoimen asennuksen varapumput on otettava käyttöön säännöllisesti, jotta ne pysyvät kunnossa.

Vedenjärjestelyt tulisi varustaa laitteilla, jotka mahdollistavat yksikön automaattisen sammumisen, kun vesivaraston vedenpinta on pienempi kuin sallittu.

2.12. Rakennusjakson aikana käytettävien pysyvien vesi- ja kuivatuslaitteiden on oltava hankkeen vaatimusten mukaisia, kun ne otetaan käyttöön pysyvästi.

2.13. Vedenpitävien järjestelmien toiminnan aikana talvella on oltava pumppauslaitteiden ja tietoliikenteen eristys ja mahdollinen niiden tyhjennys taukojen aikana töissä.

2.14. Ennen louhintatyön aloittamista on välttämätöntä varmistaa pinnan ja pohjaveden poistaminen väliaikaisten tai pysyvien laitteiden avulla ilman, että olemassa olevien rakenteiden turvallisuus häiritsisi.

2.15. Pinta- ja pohjavesiä purettaessa on välttämätöntä:

a) syvennysten yläpuolelta pintaveden virtauksen välttämiseksi käytä jatkuvaa piiriä järjestävien kaverien ja varausten lisäksi pysyviä valuma- ja viemäröintilaitteita tai väliaikaisia ​​ojia ja pengerteitä; tarvittaessa oukoilla voi olla suojaava kiinnitys erosiosta tai suodatusvuodosta;

b) kaivaa urien alareunasta aukko, pääasiassa matalissa paikoissa, mutta vähintään 50 metrin välein; alareunojen leveyden on oltava vähintään 3 m;

c) maaperä rinteiltä järjestetystä vuoristoalueesta ja viemärin ojista on sijoitettava prisman muotoon oja pitkin niiden alapuolelta;

d) ylä- ja viemärivien sijainti viiran ja ojan välissä olevien lineaaristen urien välittömässä läheisyydessä suoritetaan juhla, jonka pinnan 0.02-0.04 kaltevuus on yläjuoksu-ojan suuntaan.

2.16. Vedenläpäisevän maaperän kaltevuuden ylittäessä vedenpinnan alapuolella vesitiivisteen katolle on tehtävä vesihöyryä (jos hanke ei tarjoa vedenpoistoa tälle tasolle), vedenpoistoaukon kaltevuudella.

2.17. Pohjaveden ja pintaveden purkautumisen, rakenteiden tulvan, maanvyörymien muodostumisen, maaperän eroosion ja alueen vettä purkamisen vuoksi.

2.18. Vesihuoltolaitosten purkaminen olisi aloitettava alemmasta tasosta sen jälkeen, kun juoksuhaarat ja kaivannot on täytetty tai ne on täytetty välittömästi ennen niiden täyttymistä.

2.19. Veden alentamisen, pintaveden ja kuivatuksen organisoinnin, seurattavien indikaattoreiden koostumuksen, suurimpien poikkeamien, tilavuuden ja säätömenetelmien tulee olla taulukon 1 mukaisia.

| Tekniset vaatimukset | Limit Limits | Control |

1. Poikkeama enintään 0,5% N Mittaus,

pystysuorassa porauksessa (H - hyvin syvyys jokaisessa kuopassa

vesi-mittausaste)

kaivoja asennukseen

upotettavat pumput

2. Vertailupaine Suurempi kuin laskettu Sama, kumpikin

vettä tarkistettaessa arvoa 50% ja järjestelmää

järjestelmän tiukkuutta enemmän

3. Putkilinjan kaltevuus Ei vähemmän: Sama, 1/3 kaikista

0,005 imua pumpusta

valuma-alue 0,005 sivulle

4. Suodattimet Ei sallittu

vedenpitävät lankoja, elementti

kuopat löysät nivelet,

5. Poikkeama Ei enää Mittausta.

Arvosana +/- 0.0005 Tasoitus

kuivatus ojat tien tiloilta

suunnan arvo kierrosten välillä,

vähintään

6. Pitoisuus ei enempää Lab

kemikaalit ja hyväksyttävä tutkimus ei ole

suspendoitu veteen, pitoisuudet, alle kaksi kertaa

palauta vahvistettu kuukausi

luonnolliset vesistöt ja "suojelusäännöt"

pintavesimuodostumat

7. Ohjaustyöt Tehdasasetusten mukaan

kastele passeja todistuksessa

laitteiden laitteistot, kaikki muutokset

8. Ohjaus Sama päivittäin

ja dynaamiset tasot

9. Ei sallittujen visuaalisten kohteiden hallinta.

rinteiden tila ja tarkka tarkkailu,

kaivojen pohja ja suodatus, päivittäinen takeaway

kaivaminen ja kiinnitys

10. Sakkautumissäätöjä ei saa tasoittaa

rakennusten sadanta ja ylittävät arvot, merkit,

asennetut rakenteet

SNiP 2.02.01-83 rakennus tai

3. urien kehittäminen, vertikaalinen asettelu

3.1. Hankkeessa käytettävien urien mitat varmistavat rakenteiden sijoittamisen ja koneistetun paakkuuntuotannon, perustusten asentamisen, eristämisen, vedenpoiston ja viemäröinnin sekä muut louhintaan tehdyt työt sekä mahdollisuuden liikkua ihmisiin akselissa kohdan 3.2 mukaisesti. Hankkeen tulee olla ainakin luonteenomaisten urien mitat.

3.2. Jos ihmiset tarvitsevat ihmisen liikkumaan sinusissa, syvennyksen pinnan ja rakenteen sivupinnan välinen etäisyys (lukuun ottamatta keinotekoisia putkia, keräimiä jne.) On oltava vähintään 0,6 m.

3.3. Kaivantojen vähimmäisleveys on otettava suurimmilla numeroilla, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

kaistaleiden perustuksiin ja muihin maanalaisiin rakenteisiin - niiden tulee sisältää rakenteen leveys ottaen huomioon muotti, eristeen paksuus ja kiinnittimet, kun kummallakin puolella on 0,2 metriä;

putkistoille, lukuun ottamatta runkoja, joiden rinteet ovat 1: 0,5 ja jyrkempi taulukon 2 mukaisesti;

Putkistoihin, lukuun ottamatta runko-osia, joiden rinteillä on 1: 0,5 - vähintään putken ulkohalkaisija 0,5 metrin lisäyksellä yksittäisten putkien ollessa asennettuna ja 0,3 metrin päällä ripustamiseen;

kaarevien liitososien putkistojen osalta - vähintään kaksi kertaa kaivannon leveydellä suorilla osuuksilla;

kun rakennetaan keinotekoisia perustuksia putkistoille lukuun ottamatta maanalaisia ​​täyteaineita, keräimiä ja maanalaisia ​​kanavia - vähintään lasin leveys, kun kummallakin puolella on 0,2 metriä;

joka on kehitetty yhdellä kauhalla varustetuilla kaivinkoneilla - vähintään ämpärin leikkuureunan leveys lisättynä 0,15 m hiekka- ja hiekkasaumotuotteilla, 0,1 m savimassalla, 0,4 m löysästi kivetty- ja jäädytetyissä maissa;

kaivukoneiden kehittämä - vähintään nimellinen kaivausleveys.

3.4. Putkijohtojen liitosten tiivistämisen priyamkovin mitat eivät saa olla pienemmät kuin taulukossa 3 esitetyt.

3.5. Kaivannoissa, kaivannoissa ja profiilikaivoksissa on kehitettävä eluvapaperien kehitystä, jotka muuttavat ominaisuuksiaan ilmakehän vaikutusten alaisena, jolloin jätetään suojaava kerros, jonka suuruus ja altistuneen pohjan sallittu kosketusaika ilmakehän kanssa määritetään hankkeessa. Suojakerros poistetaan välittömästi ennen rakenteen rakentamista.

3.6. Kaivantoja maaperässä, lukuun ottamatta lohkareita, kiveä ja määriteltyä sivut 3.5, olisi kehitettävä pääsääntöisesti suunnittelumerkille, joka säilyttää maaperän luonnollisen koostumuksen. Sen on sallittua kehittää koloja kahdessa vaiheessa: karkea - taulukon 4 ja lopullisen (juuri ennen rakenteen rakentamista) kohdassa 1 - 4 esitetyt poikkeamat - saman taulukon kohdassa 5 esitetyillä poikkeuksilla.

| Asettumismenetelmä | Tornin leveys, m, ei kuitenkaan |

Putkisto | kiinnikkeet päittäisliitoksella |

1. vitsaus tai yksilö

ulkohalkaisijoina

0,7 D + 0,3, - -

2. Sama paikka, D + 0,2 - -

kaivukoneet putkistoihin

halkaisija jopa 219 mm

pinottu ilman erottumista ihmisiin

kaivanto (kapea kaivostoiminta)

3. Sama paikka 2,2D - -

vahvistetut betonipainot tai

4. Sama paikka 1,5D - -

putki ladattu

käyttäen ei-kudottua synteettistä materiaalia

5. Eri putket

putkien D, m ulkohalkaisija,

jopa 0,5 D + 0,5 D + 0,6 D + 0,8

0,5 - 1,6 D + 0,8 D + 1,0 D + 1,2

"1,6" 3,5 D + 1,4 D + 1,4 D + 1,4

1. Hankkeeseen on määritetty projektissa käytettävien putkien leveys, joka perustuu laitteen pohjaan, asennukseen, eristykseen ja liitosten irtoamiseen.

2. Kun yhdensuuntainen putoaminen useammassa putkistossa yhdessä kaivannossa, etäisyydet päätyputkista kaivojen seinämiin määräytyvät tämän taulukon vaatimusten mukaan ja putkien väliset etäisyydet määritetään hankkeessa.

| Putket | Butt | Sealer | Ehdollinen | Mittaukset, m |

Hitsattu teräs - kaikki 1,0 D + 1,2 0,7

Valurautaa Kumi jopa 300 ml. 0,5 D + 0,2 0,1

Hamppu Enintään 300 sis. 0,55 D + 0,5 0,3

lanka Sv. 300 1,0 D + 0,7 0,4

Tiivisteet Enintään 300 ml. 0,5 D + 0,5 0,2

Sv.300 1,0 D + 0,7 0,3

Asbesti-kumikytkimet Korkeintaan 300 ml. 0,7 D + 0,2 0,2

CAM-rengas Sv. 300 0,7 D + 0,5 0,2

Valurauta Kumia jopa 300 ml. 0,7 D + 0,5 0,3

laippa-rengas Sv.300 0.9 D + 0.7 0.3

Ei mitään Enintään 400 osallisuutta 0,7 D + 0,5 0,2

Betoni ja kynttilä, kumi Jopa 600 sis. 0,5 D + 0,5 0,2

vahvistettu betonikytkentä ja rengas 600 - 1,0 D + 0,5 0,3

betonirenkaalla 3500

Muovi Kaikki tyypit - Kaikki 0,6 D + 0,5 0,2

Keraaminen liekki asfaltti - sama 0,5 D + 0,6 0,3

Taulukossa 3 annettu nimitys: D on putken ulkohalkaisija risteyksessä.

Huom. Muiden liitosten ja putkien halkaisijoiden mittojen osalta projektissa olisi määriteltävä kaivojen mitat.

3.7. Suunnittelustason puutteiden korjaaminen olisi suoritettava säilyttämällä pohjojen maaperän luonnollinen koostumus.

3.8. Korvataan ylätiloja paikoissa, joissa perustukset ja putket on asetettu, paikallisella maaperällä, joka tiivistyy luonnollisen koostumuksen maaperän tai hieman puristettavan maaperän tiheyteen (muodonmuutosmoduuli vähintään 20 MPa). Lietemäisissä maissa II, tyhjennys maaperän käyttö ei ole sallittua.

3.9. Sillä on sallittua täydentää ylikuormitusta suunnitellessa ruoppausta kallioisella maaperällä paikallisella kallioisella maaperällä, joka ei sisällä yli 5 cm: n paksuisia paloja.

3.10. Hankajärjestelystä on sovittava menetelmä, jonka mukaan jäädytys, tulvat ja yli 50 senttimetrin ylijäämät voivat häiriintyä.

3.11. Kaivantojen, kaivojen ja muiden tilapäisten kaivausten jyrkkyys, joka on järjestetty ilman kiinnitystä pohjaveden yläpuolella oleviin maaperään (ottaen huomioon vesipäästöjen kapillaarinen nousu p. 3.12 kohdan mukaisesti), mukaan lukien keinotekoisen veden vähentämiseen käytettävät maaperät, on otettava huomioon SNiP III-4-80 vaatimukset.

Jos kaltevuus on yli 5 metriä homogeenisissa maissa, niiden jyrkkyys sallitaan suositellun lisäyksen 3 aikataulun mukaisesti, mutta ei jyrkempiä kuin SNiP III-4-80 kohdassa ilmoitetut syvyys 5 m syvyyteen ja kaikkiin maaperään (rock mukaan lukien) enintään 80 astetta. Hankkeeseen on asennettava kallioperän räjäytystyöhön kehitettyjen kaivausten kaltevuus.

3.12. Jos työskentelykauden aikana on käytettävissä pohjavesiä kaivannon tai pohjan lähellä, on otettava huomioon paitsi pohjaveden alapuolella oleva maaperä, myös maaperä, joka sijaitsee tämän tason yläpuolella kapillaarin nousun määrällä, joka on otettava huomioon:

0,3 m - suurille, keskikokoisille ja hienoille hiekalle

0,5 "-" silty-hiekka ja hiekkametsät

1,0 "-" siipi ja savi

3.13. Vedenalaisten ja tulvien rannikkoalueiden rinteiden jyrkkyys sekä marskimaissa kehitettyjä kaivoksia olisi toteutettava SNiP III-42-80: n vaatimusten mukaisesti.

3.14. Hankkeessa olisi määritettävä avoimien kaivosten, varantojen ja pysyvien kaatopaikkojen jyrkkyys louhintatyön loppuun saattamisen jälkeen riippuen kunnostusohjeista ja rinteiden pinnan kiinnitysmenetelmistä.

3.15. Pystysuuntaisten irto-seinien urien enimmäissyvyys on otettava SNiP III-4-80: n vaatimusten mukaisesti.

3.16. Jäätymän maaperän pystysuorien seinämien enimmäiskorkeus, lukuun ottamatta löysää, keskimääräisen päivittäisen ilman lämpötilan ollessa alle 2 astetta, voidaan lisätä verrattuna vakiintuneeseen SNiP III-4-80: een maaperän jäädytyssyvyysarvon, mutta enintään 2 metrin, arvoon.

3.17. Hankkeessa tulisi todeta, että kaivantojen syvyydestä, maaperän tyypistä ja kunnosta, hydrogeologisista olosuhteista, tilapäisten kuormitusten koosta ja luonteesta sekä muista paikallisista olosuhteista riippuen on tarpeen tilapäisesti asentaa pystysuorat ovien ja kaivojen seinät.

3.18. Louhosten ja paikallisten louhosten määrän ja koon on oltava mahdollisimman vähäinen ja sen on oltava koneellisen asennustyön puhdistaminen ja rakennuksen pystyttäminen. Asuinrakennusten kaivukoneiden osalta kallioisten maaperien ja paikallisten louhosten määrä ei saa ylittää kolmea, muilla maaperäalueilla - viisi. Hankkeen pituus on pituudeltaan korkein, mutta sen on oltava vähintään 1: 2 - savimaassa, 1: 3 - hiekkapohjaisissa maissa.

3.19. Jos olemassaolevien rakennusten ja rakenteiden perustusten välittömään läheisyyteen ja alapuolelle on tarpeen kehittää kaivoksia, hankkeen olisi tarjottava tekniset ratkaisut niiden turvallisuuden varmistamiseksi.

3.20. Hankkeessa on merkittävä kaatopaikkojen tai polkumyynnin päällekkäisyyksien paikat olemassaolevan maanalaisen ja ilmatiedon turvavyöhykkeillä sekä maanalaiset rakenteet ilmoittamalla turvavyöhykkeen koosta, joka on laadittu p.

Jos hankkeessa ei ole määritelty yhteydenpitoa, maanrakennusta tai niiden nimeämiä merkkejä, maansiirtotoimet on keskeytettävä, asiakkaan edustajat ja organisaatiot, jotka käyttävät havaittuja viestintää, on kutsuttava paikalle ja toimenpiteet, jotka on toteutettu suojaamaan havaittuja maanalaisia ​​laitteita vaurioilta. Jos organisaatioiden perustaminen on mahdotonta, paikallisten kansanedustajien edustajien kutsutaan.

3.21. Kaivantojen kehittäminen, pengertien asentaminen ja maanalaisten julkisten laitosten avaaminen suojelualueilla sallitaan toimintaorganisaatioiden kirjallisella luvalla.

3.22. Kun ylittävät kehitetyt kaivannot ja olemassa olevat viestinnät, joita ei ole suojattu mekaanisilta vaurioilta, maansiirtokoneiden maaperän kehittäminen on sallittu seuraavilla vähimmäisillä etäisyyksillä:

maanalaisten ja lentoliikenneväylien sekä sähköisten kaukoputkistojen ja muiden tietoliikenneyhteyksien osalta, joita varten on annettu Neuvostoliiton ministerineuvoston hyväksymät turvasäännöt näiden sääntöjen vaatimusten mukaisesti;

teräs hitsausta, keraamista, valurautaa ja asbestisementtiputkia, kanavia ja keräimiä käytettäessä hydraulisia kaivureita - 0,5 metrin etäisyydeltä sivulta ja 0,5 metrin etäisyydellä viestinnän yläpuolella alustavalla havaitsemisella tarkkuudella 0,25 m;

muille maanalaisille apuvälineille ja mekanisointivälineille sekä lohkareille ja lohkareille riippumatta viestintätyypistä ja mekanisointivälineistä - 2 metrin etäisyydellä sivupinnasta ja 1 metrin etäisyydellä viestinnän yläpuolella alustavalla havaitsemisella tarkkuudella 1 m;

suotovedessä ja nestemäisen ja muovisen sakeuden maaperässä ei ole sallittua koneistettua maaperän kaivausta tiedonsiirron aikana.

Jäljelle jäävä maaperä on kehitettävä käsinpainamattomilla työkaluilla tai erityisellä mekanisointimenetelmällä.

3.23. Kaivantoaukkojen avaamista varten on käytettävä teiden ja kaupunkiseutujen kaistatien leveyttä: betonipäällysteen tai asfalttipäällysteen betonipohjassa 10 cm enemmän kuin kaivannon leveys kummallakin puolella ylhäällä ottaen huomioon kiinnikkeet; muiden jalkakäytävien kanssa - 25 cm.

Betonilaatan päällystämisen osalta aukon leveyden tulee olla laattakoon moninkertainen.

3.24. Suuria ylilyöntejä sisältävissä maissa kehitettäessä projektissa olisi säädettävä toimenpiteistä niiden hävittämiseksi tai poistamiseksi sivustolta. Lohkareita, kivet, palasi jäätyä ja kallioista maata pidetään ylimitoitettuna, jonka suurin koko ylittää:

2/3 kauhan leveydestä - kaivureille, joissa on kaivu tai suorakylvölaitteet;

1/2 kauhan leveys - kaivukoneisiin kaivukoneisiin;

2/3 suurimmasta rakentavasta kaivosyvystä - kaavinleikkaajille;

Puolet terän korkeudesta - puskutraktorit ja tiehöylät;

Puolet kehon leveydestä ja painon mukaan puolet passin kantokyvystä - ajoneuvoille;

3/4 sisääntulon pienemmästä puolesta - murskaimelle;

30 cm - kehitettäessä manuaalisesti irrottamalla nostureilla.

3.25. Jos maaperä keinosiemennetään, suolapitoisuus huokosten kosteudessa yli 10% ei ole sallittua eristämättömien metallien tai raudoitettujen betonirakenteiden läsnäollessa tai aiotussa asennuksessa alle 10 metrin etäisyydellä salinisoitumispaikasta.

3.26. Sulatettaessa maata maanalaisiin käyttötarkoituksiin, lämmityslämpötila ei saa ylittää arvoa, joka vaurioittaa kuoria tai eristämistä. Käyttöorganisaation on määriteltävä suurin sallittu lämpötila, kun lupa myönnetään louhinnan kehittämiseksi.

3.27. Kävelykaivojen ja avoimien kaivosten kaivosten leveyden pitäisi olla sellaisten kuorma-autojen osalta, joiden lastitilavuus on enintään 12 tonnia, kaksisuuntainen liikenne - 7 m, ja yksisuuntainen liikenne - 3,5 m.

Kun kuorma-autojen kuormauskapasiteetti on yli 12 tonnia ja käytet- täessä muita ajoneuvoja, ajoradan leveys määräytyy rakennusorganisaatiohankkeen mukaan.

3.28. Ensimmäisen periaatteen mukaisesti käytettyjen maapalstojen ehtojen ja -menetelmien tulisi varmistaa permafrostin säilyminen rakenteiden perustuksissa. Hankkeen olisi oltava asianmukaisia ​​suojatoimenpiteitä.

3.29. Kaivantojen ja luonnonperustaisten laitteiden tuotannossa seurattavien indikaattorien, toleranssien, tilavuuden ja säätömenetelmien koostumuksen on oltava taulukon 4 mukainen.

| Tekniset vaatimukset | Limit Limits | Control |

1. Mittausmerkkien poikkeamat, pistettä

urien pohja suunnittelumittauksista

(paitsi että urat on asetettu

lohkareita, kiviä ja satunnaisia;

permafrost - maaperä) mittausten lukumäärä per

luonnollisella alueella hyväksytään

on oltava vähintään:

a) yksi kauha kaivukoneisiin, joissa

varustettu kauhoilla ajaa

vetoketju +25 cm 20

suora kaivaus +10 15

+15 10 kaivuri

Kaivinkoneisiin, joissa on 10

b) yksikerroksinen +5 cm 5

ja muita erityisiä

c) puskutraktorit +10 cm 15

d) kaivanto + 10 cm 10

e) kaavinta + 10 cm 10

2. Markkinoiden poikkeamat Mittaus klo

urien pohja mittausten suunnittelunumerosta

karkealla suunnittelulla maa ei ole

kallioisella ja alle 20 parhaimmillaan

permafrost-maaperä, korkea maaperä,

lukuun ottamatta suunnittelua

kaivaukset: silmämääräinen tarkastus

a) puutteita ei sallita

b) haku Taulukon 5 mukaan

3. Sama suunnitelma Sama

a) 10 cm: n pula

b) hae 20 cm

4. Sama ilman löysentämistä "

lohkareita ja lohkareita

a) puutteita ei sallita

b) haku Enintään arvo

määrä yli 15%

mutta ei

5. Merkkien poikkeamat +/- 5 cm Mittaus, päällä

urien pohja kulmissa ja keskellä

perusta säätiöt, edelleen

ja pinoavat malleja risteysakseleita

lopullisessa rakennuksessa, paikoissa

kehityksen tai tavaramerkkien muuttamisen jälkeen,

aukkojen ja kierrosten tarkentaminen ja

kaivantojen risteyksen tukien täydennys,

kuopat, mutta ei vähemmän

kuin 50 m, ei

vähemmän kuin 10 mittausta

6. Tyyppi ja tekniset tiedot Jos tekninen tarkastus

auki maata sopii koko pintaan

hankkeen luonnolliset perusteet. Ei syytä

perustusten alapuolella ja sallinut eroosion,

maanpinnan pehmennys,

7. Poikkeamat eivät saa ylittää mittausta vuonna

projekti pituussuuntainen +/- 0.0005 kääntöpaikkaa,

rungon pohjan kaltevuus risteyksessä,

vapaamuotoiset järjestelyt

putkia jne., mutta ainakin

vedenpoisto oja ja alle 50 m

muut urat, joissa

8. Poikkeaman kaltevuus ei saa ylittää näkyvyyttä

suunniteltu +/- 0,001 at (virtauksen valvonta)

pinnat suljetun saostumisen puuttuessa)

suunnittelua lukuun ottamatta alhaisempia tai mittauksia

kasteltu maa-alue 50 x 50 m

9. Merkkien poikkeamat eivät saa ylittää:

suunniteltu verkko 50 x 50 m

a) muuhun kuin kallioperään +/- 5 cm

b) kallioisessa maaperässä +10 - -20 cm

| Maaperän monimuotoisuus | Hakemien sallitut arvot, cm,

| Mukaan | kun löysätään tieltä |

Murtumia, räjähtäviä, mekaanisia

Vahva ja erittäin kestävä 20 10 5

murtuman moduulilla

Muut kalliot, 40 20 10

Huom. Murtumoduuli on keskimääräinen halkeamien määrä metriä kohden, joka sijaitsee kasvojen pinnalla ja kohtisuorassa pää- tai päämurtumajärjestelmien suhteen.

4. Täyttö ja täyttö

4.1. Hankkeessa olisi eriteltävä penkereiden rakentamiseen ja laitemateriaalin täyttöön tarkoitettujen maaperän tyypit ja fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet sekä niiden erityisvaatimukset, vaadittu tiivistymisaste (kuiva maatiheys tai tiivistyskerroin), pengerteen osat, jotka on rakennettu maaperästä, jolla on erilaisia ​​fysikaalisia ominaisuuksia mekaaniset ominaisuudet.

Yhteistyössä asiakkaan ja projektiorganisaation kanssa voidaan tarvittaessa korjata penger- mien ja täyteaineiden maaperä.

4.2. Käytettäessä samassa mäessä eri tyyppisten maaperän on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Ei ole sallittua käyttää eri tyyppisiä maaperäjä yhdessä kerroksessa, ellei tämä ole hankkeen tarjoama;

Vähemmän tyhjennyttävien maalien pinnan, joka sijaitsee tyhjentyneiden kerrosten alla, tulee olla kaltevuus 0,04-0,1: n etäisyydellä pengerteen akselista reunoihin.

4.3. Sellaisten maaperien käyttö, joiden liukoisten suolojen pitoisuus huokositeen kosteudessa on yli 10%, ei ole sallittua täyttää alle 10 metrin etäisyydellä olemassa olevista tai suunnitelluista eristämättömistä metalli- tai betoniteräsrakenteista.

4.4. Käytettäessä sallittua taulukossa 7 olevia maaperän pinnankorkeuksia ja täyttömääriä rajaavat kiinteät sulkeumat, jälkimmäiset tulisi jakaa tasaisesti polkumyynnillä olevaan maahan ja sijoitettava lähelle 0,2 metriä eristetyistä rakenteista, ja jäädytettyjen röyhelöiden lisäksi enintään 1 metrin etäisyydellä rinnepinta.

4.5. Kun maaperä on "kuiva", lukuun ottamatta tienpintoja, tiivistys tulee tehdä pääsääntöisesti kosteudelta W, jonka tulee olla AW (0) =

Haluatko nopeasti löytää tietoa uusista julkaisuista sääntelyasiakirjoista portaalissa? Tilaa uutiskirje!