Tee-se-itse-kellari-asennus: askel askeleelta

Rakennusten ja talojen rakentaminen on vaiheittainen prosessi, joka on saatava päätökseen loppuun asti. Viimeisessä vaiheessa on tarpeen tehdä rakennuksen päin, joka antaa sen kestävyyden ja houkuttelevan ulkonäön. Nyt yksi suosituimmista päällystysmateriaaleista on maadoitettu.

Aluksi muutamia sanoja siitä, mikä aiheutti tällaisen suosion:

 • Alhaisen hinnan liukuva talon verhous
 • Yksinkertainen asennustekniikka pohjaan. Ei edes ammatillinen voi työskennellä sivuraide.
 • Lyhin aika työtä. Kaapin talon sivuraide voi olla pari päivää
 • Tyylikäs ulkonäkö, suuri valikoima tekstuureja ja värejä
 • Nämä luvut tekivät kellarikerrokseen niin houkuttelevan kodin omistajille.

Materiaalin kuvaus

Moderni kellarikerros on paneelista valmistettu materiaali. Paneelit koostuvat vinyyleistä, ja juuri tämä takaa sen kestävyyden, vinyyli ei romahda viidenkymmenen vuoden ajan. Materiaali ei pelkää erilaisista ilmakehän ilmiöistä, ultraviolettisäteilystä ja pakkasesta. Kattopaneelit eivät altistu lämpötilavaihteluille, jotka vaihtelevat välillä +50 - - 50.

Materiaalin fysikaaliset indikaattorit ovat sen keveys, materiaali ei aiheuta kuormaa vuorattuun seinään. Materiaali ei vaadi lisäinvestointeja, ei vaadi maalausta ja päällystämistä minkään aineen kanssa. Nämä luvut viittaavat siihen, että sivuraide asennetaan kerran ja jatkokäytössä ei vaadi mitään huolta.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Aloittaaksesi talon pohjan upottamisen omalla kädelläsi ja käytä sitä tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti tarvittavia materiaaleja ja kiinnittimiä. Talon siementen laskeminen tulisi aloittaa seinämän alueen laskemalla, joka on piilotettu. Alue lasketaan seuraavasti:

Seinämän korkeus on kerrottava pituudeltaan.

Siksi on tarpeen mitata kaikki seinät ja tulosten summa. Laskennan lopullinen luku on jaettava sivuseinän neliöllä, joka on osoitettu yhdelle nipulle. Saamme likimäärin pinoja, jotka tarvitsevat vuoraukseen. Välttämättömyyden välttämiseksi paneeli on aina ostettava osalla varastosta.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

 • Metalliprofiili nivelille. (Laskenta suoritetaan erikseen, seinän pituutta mitataan ja se esittää, kuinka monta profiilia sinun on asetettava yläosaan 40-50 cm: n etäisyydellä. Samalla profiili lasketaan korkeudeltaan.)
 • Peltiruuvilla. Niitä on hankittava riittävän paljon, koska ne ovat välttämättömiä vaipalle ja sivuraidulle
 • Lisätiedot. (Kulmat, moduulit, pistorasiat jne.)
 • Eristys. (Jos aiot asentaa sen sivuseinän alle, eristysmäärän laskeminen tehdään myös seinien kvadratuurilla.)
 • Työkalut. (Ruuvimeisseli, bulgarialaiset, asennusveitset, vasara, sakset, mittanauha, taso, metallijohderina)

On parempi ostaa materiaaleja heti, jotta työtä ei enää häiritse. Näiden hankintojen kustannukset on myös paremmin laskettu etukäteen, ainakin suunnilleen. Esimerkiksi kellarihinnan hinta kellarista vaihtelee 400 ruplasta 1200 ruplaan neliömetriltä.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Tämän materiaalin toinen positiivinen ominaisuus on se, että erityistä sivuraitaa ei tarvita ennen pohjan asentamista. Tästä syystä usein sivuraide peitti vanhat talot vinttikoosta tai vyöruusuista. Nämä seinät eivät voi kipata tai asentaa raskas materiaali, ja sivuraide on ihanteellinen materiaali tässä tapauksessa.

Seinät, jotka on tarkoitus pinnoittaa sivuraidalla, ei tarvitse peittää, kipata tai peittää materiaalia. Ainoastaan ​​on tarkistettava, ettei seinässä ole ulkonemia tai teräviä ulkonemia esineitä.

Kun seinän tarkastus on suoritettu ja kaikki pullistuneet pisteet on poistettu, alkaa kehyksen tai vartalon luominen. Useimmissa tapauksissa sivuraide asennetaan laatikkoon, joka on valmistettu puupalkista tai metalliprofiileista. Joskus seisonta asennetaan suoraan seinään, mutta tämä on mahdollista vain, jos seinän pinta on täysin tasainen ja seinämateriaali mahdollistaa kiinnittimien asentamisen.

Tärkeää: Kassin on oltava valmistettu metalliprofiilista, koska sen taipumus kestää kauemmin kuin puupalkit, jopa peitettyinä erityisillä kyllästyksillä.

Miten laatikot ovat

Vanteen asennus olisi aloitettava suoraan maasta, se voi olla suoraan maasta. Ensimmäinen ohjausprofiili on asetettava suoralle ja vahvistetuksi noin 5-10 cm: n etäisyydelle maan pinnasta. Jos sokea alue on betonista rakennuksen ympärillä, se voidaan asentaa suoraan sokea alueelta.

Seinän välinen etäisyys riippuu myös asennuksen tarkoituksesta. Jos on tarkoitus sijoittaa eristys seinän ja sivuraiteen väliin, sinun on vedettävä niin monta cm kuin eristeen paksuus. Mutta jos yksinkertainen asennus sivuraide, niin paksuus profiili riittää. Profiili asennetaan ristikon muodossa, eli se on kiinteä ja yhdensuuntainen. Tämän seurauksena neliöt n. 50 cm 50 cm.

Vihje: Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennuksen kulmiin, jos haluat luoda kiemurtelevia tai ulkonevia kulmia, ne suoritetaan myös profiilillaan.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Tämän materiaalin asentamisen aloittaminen on välttämätöntä ensimmäisen paneelin asentamisesta, joten tätä erityistä huomiota on kiinnitettävä. Ensimmäinen paneeli on näytettävä hyvin sujuvasti, niin että kaikki muut paneelit sijaitsevat myös tarkasti. Tätä varten pohjan kulmat on varustettu käynnistyskaiteilla, joihin paneelit kiinnitetään. Käynnistyskiskon asennus tehdään profiililla metalliruuveilla. Tämän jälkeen paneeli asetetaan aloituskiskoon ja kiinnitetään myös ruuveilla.

Vihje: Itsekierteittävien ruuvien tulisi sovittaa löysästi paneeliin, eli niitä ei tarvitse rullata loppuun. Ruuvin korkin on oltava 1 mm etäisyydellä paneelin pinnasta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Puhdistuslevyjen asennus

SIDE-paneelit on aina asennettava vasemmalta oikealle, paneeli on lisättävä edelliseen, ja se on painettava selvästi edellisen paneelin uraa vasten. Sitten paneeli on kiinnitettävä useilla ruuveilla ja niin edelleen. Tärkeintä on sijoittaa huolellisesti seuraavat paneelit ja varmistaa, että aukkoalueilla ei ole aukkoja. Tässä prosessissa on joitain vivahteita:

 • Viimeinen reiän rivi asennetaan vasta viimeisen kiskon asennuksen jälkeen
 • Jotta vältetään sivuraidoitusten turvotus ja muodonmuutos tulevaisuudessa, on vältettävä paneeleiden voimakasta kireyttä asennuksen aikana.
 • Liukupaneeleiden asennus on aloitettava alhaalta ylöspäin
 • Kun asennat sivuraitaa ristikkopohjan tai ikkunalaudan alle, sinun on ensin kiinnitettävä pari viimeistelevää ruutua ja käynnistettävä sitten asennus
 • Jos reunapaneelien on leikattava kaasuputkien tai lämmitysputkien reikiä, reiän tulee olla noin 6 mm leveämpi kuin putken halkaisija

Kun olet peittänyt vanhan puutalon kellarikerroksella, voit hengittää uutta elämää talon ulko-osalle. Tämän materiaalin viimeistely antaa ainutlaatuisen rakennussuunnitelman. Tietäen kuinka puinen puinen talo, jossa on sivuraide, sekä noudattaa kaikkia sääntöjä, sivuraide kestää monta vuosikymmentä.

Socle sivuraide yhdistyy täydellisesti muuntyyppisiin sivuraideihin, esimerkiksi metallin kanssa. Lue siitä, miten teet itse metallipidikeitä. Tämä materiaali on luotettava ja kestävä myös luonnon haaveisiin.

Lopullinen viimeistely

Viimeisen vaiheen viimeistely sivuraiteelle antaa koko rakennelman valmiin ilmeen. Tätä varten sinun on käytettävä erilaisia ​​kulmia, sekä sisäisiä että ulkoisia, pieniä moduuleja ja pieniä osia.

Video maanpinnan asennuksesta

Kuinka päällystää jalusta talon siivous.

Videoasennusohjeet maadoitusta varten. Asennuksen perusperiaatteet.

Tekniikan asennus maanpinnasta. Kuinka käännä tavallinen maalaistalo kauniiseen linnoitukseen kellarikerroksen avulla.

Miten vaipat talon kellariin

Koska säätiön kellari sijaitsee aivan maan päällä ja on osa talon perustaa, on tarpeen järjestää sellainen materiaali, joka on kestävä ja kestävä erilaisiin vaikutuksiin. Lisäksi viimeistä roolia ei pelata kauneuden näkökulmasta. Pohjakuljettimet ovat tällä hetkellä erittäin suosittu materiaali viimeistelyyn maan pohjan yläpuolelle. Sen suosio on perusteltua edullisilla ja erinomaisilla laatuominaisuuksilla.

Jos päätetään, että talossa on leikattu omalla kellarilla, on ehdottomasti tutustuttava tämän teoksen tekniikkaan ja kaikkiin vivahteisiin. Muussa tapauksessa se voi osoittautua täysin epäedulliseksi ulkonäöltään ja huonolaatuisella pinnoitteella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kiinnität kellarinapit ja mitä on tärkeää harkita työskentelyn aikana.

SIDE-asennusominaisuudet

Jotta laadukkaat säätiöt voitaisiin siirtää, on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja otettava huomioon paljon vivahteita:

 • Seinälevyt voivat toimia viimeistelynä vain pystypinnoille. Jos talon kellari on ulkoneva, sen ylempi taso on muodoltaan epätarkka, mutta ei sivuraita.
 • Kiinnitys tulee tehdä aina vasemmalta ja oikealle.
 • Muista ottaa huomioon muutos materiaalin koossa lämpötilahäviöissä ja muissa olosuhteissa. Levyt, termiset liitokset ja aukot paneeleiden välisissä liitoksissa toisiinsa ja reikiin tehdään.
 • Paneelit on asennettu koriin tai pinnalle, joka on vanerilla päällystetty.
 • Koko kiinnitin on ruuvattu tai vasarattu pohjaan vähintään 1 cm.
 • Jotta eristettäisiin, mutta ei kasvihuoneilmiötä, hengittävät materiaalit olisi asennettava paneeleiden, ei kalvojen, alle.
 • Kiinnitin asennetaan paneelin reiän keskelle eikä se ole täysin tukossa, mutta pään ja pääpinnan väliin jää pieni aukko, joka on noin 1,5 mm.

Yleensä yksi paneeli riittää korkeuteen, mutta joskus on tarpeen asentaa 1,5-2 kertaa enemmän yksityiskohtia.

Maadoituksen asennus

Kellariviseinä on erittäin helppokäyttöinen materiaali, mutta silti on parempi noudattaa työalgoritmia, jotta kaikki toimisi oikein. Miten korjata socle sivuraide, ja että tästä sinun täytyy puhua alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Sides on paneelityyppi, joka suojaa seinien ulkopintoja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Jotta korkealaatuista jalustaan ​​päätyisi, tarvitset seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Kehys on rasteri, joka koostuu metallioppaista ja on perustettu ennen perustuksen pilkkomista. Ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai erityisillä kiinnikkeillä. Tavallisesti näitä tarkoituksia varten käytetään 5 * 3 cm profiilia.
 • Lisätyyppiset elementit. Pohjaan nähden nämä ovat ulko- ja sisäkulmat, aloitus- ja viimeistelynauhat, räpylät ja verhotangot, jotta säätöjen ulkonemat voidaan järjestää oikein ja muut sisustustekijät viimeistelyyn.
 • Paneelit - polyvinyylikloridiosat, joilla on suuri päällyste jäljittelemällä.
 • Kulutustarvikkeet - ruuveja, kiinnikkeitä, kiinnikkeitä ja muita tärkeitä kulutustarvikkeita, joiden pohja on päällystetty sivuraideilla.

Valmistelutyö korkilla

Ennen kuin asennat sivuraiteen, asenna kotelo pohjaan. Harvoissa tapauksissa paneelien kiinnitys voidaan suorittaa suoraan pohjan pinnalle ilman laatikoita, mutta sen on oltava täysin tasainen, mikä on erittäin harvinaista.

Vanteen korkeus valitaan sen ilmasto-olosuhteiden perusteella, jossa työ suoritetaan. Jos maaperä on alttiina jäädyttämiselle talvikauden aikana, kori nousee 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Jos jäätymistä ei ole, asennus voidaan suorittaa ilman, että se lähtee maasta.

Laatikko on kiinnitetty vaakasuoraan kolmella rivillä ylä-, ala- ja keskiosassa. Alempi ja keskimmäinen on selvää, mistä kiinnittää ja viimeisen ohjaimen kiinnittäminen, sinun on määritettävä paikka, jossa paneelin yläosa sijaitsee ja kiinnitä profiili paikalleen. Metalliset elementit kiinnitetään jalustaan ​​käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Kolmen vaakaprofiilin sijaintipaikka soveltuu yhden paneelin peruskorkeuden suunnitteluun.

On myös mahdollista tehdä sekatyyppinen vaippa vaakatasossa pystysuoraan. Tällöin pystyprofiilit tulisi sijoittaa enintään 90 cm: n etäisyydelle ja vaakatasot 45 cm: n välein.

Jos talossa on paalusäätiö, on sen jälkeen järjestettävä ripustuskori alareunaan, joka myöhemmin peitetään.

Paneelin asennusalgoritmi

Yleensä sivupaneelit peitetään lisäosien esiasennuksella. Tämä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maan pintaan kiinnitetty metalliprofiili on ensimmäinen, joka on leikattu vertailutyypin aloituskaistalla. Se asennetaan vaakasuoraan. Vahvistaminen tapahtuu ruuvaamalla ruuvit 30 cm etäisyydeltä toisistaan.
 2. Kun olet saavuttanut säätiön kulman, on asennettava kulmityyppisen lisäelementti. Ne on leikattu korkeuteen, joka on tarpeen ja vahvistettu ruuveilla, kuten kaikki muut elementit. On tarpeen perustaa peruspinta, jonka kanta on noin 1 cm: n perustasolla.
 3. Kun olet asentanut edellä mainitut elementit, voit siirtyä suoraan ensimmäisen paneelin kiinnittämiseen. Se on asennettu siten, että alunperin asennetun palkin urassa on tarkka osuma. Myöhemmin sitä voidaan siirtää kulmapalkin suuntaan, mutta ei pysäkkiä. Jäljellä oleva etäisyys on marginaali mahdollisten paneelien koon muutoksille, riippuen ilmasto-olosuhteista.
 4. Paneelin onnistuneen asentamisen jälkeen se on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin, jotka työnnetään sivuraidoituksen reikiin.
 5. Seuraavaksi tulee toisen paneelin asennus. Hän joutuu tukipalkkiin ja siirtyy ensimmäisiin jo asennettuihin osiin. Se kiinnitetään samalla tavalla kuin ensimmäisen paneelin tapauksessa.
 6. Vastaavasti kaikki kellarikerroksen paneelit asennetaan samalla tavalla.
 7. Viimeinen elementti, jos se ei sovi, voidaan leikata tarpeen mukaan. Kun olet asentanut kulma-elementin, joka peittää leikkauspuolen.
 8. Asennettu kulmapaneeli on majakka ensimmäisen paneelin kiinnittämiseksi toiseen seinään.
 9. Asennettujen paneelien yläreuna on suljettu viimeistelysuojalla, joka on suunniteltu ratkaisemaan valmiin osan ongelma. Jos tarvittava ylimääräinen leikkaus on hieman korkeampi, tämä elementti voi muuttua miellyttäväksi siirtymäksi piilottamalla kiinnittimet.
 10. Jos ulkonevan tyyppisen perustuksen peittäminen sen yläosan peittämiseksi voi vaatia asennusta ebb. Ne on asennettu päälle siten, että paneelien ja seinän välinen rako peitetään.

Muokkaustavat

Jokainen yksityiskohdat sisustuksesta, jossa on sivuraide, on kiinnitettävä vähintään 5 kiinnittimellä.

Kiinnittimen pitää olla 90 asteen kulmassa kiinni pääpintaan.

Paneeleiden välillä ei saa olla jännitettä, niissä on oltava pieniä aukkoja toistensa välillä, jos kokoa muutetaan.

Jos talo sijaitsee pohjoisella alueella tai pohjaveden läheisyydessä, niin ennen kuin asennat sivuraiteen kellarikerrokseen, sinun on asetettava kerrokset lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.

Myös vedeneristyskerroksen asennusta varten voidaan käyttää erityistä mastista, joka on valmistettu käyttäen luonnollisia ja keinotyyppisiä hartseja. Lämmitettäessä voi olla suositeltavaa työskennellä laajennetun polystyreeni- tai mineraalivillan kanssa. Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​eristysaineita, joista voit valita oikean.

Kellaripaneelien asennuksen aikana on huolehdittava seinän ja paneelien välisen tilan tuuletuksesta. Tätä varten joissakin paikoissa paneeleihin leikataan pyöreitä reikiä, jotka on peitetty metalliverkolla vuorauksen alueella, jotta vältetään kiinteän lian ja pieneläinten pääsy.

johtopäätös

Sivuraide viimeistelyyn - erittäin kätevä asennuksen kannalta ja suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Voit asentaa sivuraidetta omiin käsiisi pohjalle, mutta noudattamalla työn algoritmia ja säätämällä jokaista askelta.

Pohjapiirros kellari sivuraide

Voit kuumentaa talosi kauniisti ja maulla ilman ammattimaisten rakentajien apua, jos tutkit kuvaus siitä, kuinka voit itse korjata kellarin sivurajan. Tämä tekniikka soveltuu paitsi sisustukseen, mutta myös suojaava materiaali, joka muodostaa pohjan, on versio tuuletetusta julkisivusta. Rakennusta ei ole vaikea koristella valittuun tyyliin, jos jalusta on tehty sivuraideella, joka jäljittelee haluttua luonnollista (kiveä, puuta) tai keinotekoista (tiilen, lohkojen) materiaalia.

Socle-merkkien ominaisuudet

Kellarissa maan talon ensimmäinen taso altistuu tuhoisien tekijöiden voimakkaalle vaikutukselle: ilmakehän sademäärä, ultraviolettisäteily, sään, jäätymisen ja ylikuumenemisen eri vuodenaikoina.

Näiden syklisten iskujen vuoksi sementtilaasti on kulunut suojaamaan perustusmateriaaleja. Lisäksi ne aiheuttavat mekaanisten vaurioiden ja syövyttävän saastumisen riskin, joten viimeistelymateriaalin on vastattava kaikkia mahdollisia kuormituksia, kestävää ja luotettavaa suojakaarta ja samanaikaisesti koristella talon julkisivua.

Kellarihihnan tuotteet eivät ole liian erilaisia ​​kuin julkisivujen (akryylin, PVC) paneelit, jotka perustuvat talon pohjaan sijoittamiseen, niille annetaan lisävoimakkuutta ja valitaan sopivaksi asentamista varten sopivia elementtejä.

Yleensä niillä on kivi- tai tiilisuunnittelu eri kokoja, eri kuvioita ja värejä. Päällystyskokoonpanotekniikka ja asennusominaisuudet, niiden liitäntäurat ovat vakiona.

Näyttelyn seisonta rakennustyössä, jossa esitetään paneelienäytteitä, joiden avulla pystytään vaipumaan talon kellarissa lyhyessä ajassa, näyttää kuvasta:

Erilaisia ​​viimeistelykuviot

Alapinnan ulkopintaan asennettavat standardipaneelit vastaavat seuraavia kokoja:

 • 0,47 x 1,22 m;
 • 0,51 x 1,265 m;
 • 0,47 x 1,13 m;
 • 0,395 × 1,14 m;
 • 0,52 × 1,15 m;
 • 0,24 × 2,44 m.

Seuraavassa taulukossa on eräiden eri valmistajien vinyylisideen tuotemerkkien vertailevat ominaisuudet:

Tuotteiden luotettavan toiminnan lämpötila-alue on välillä -45 ° C - + 55 ° С.

Merkittävä lisäominaisuus ominaisuuksiin on se, ettei sieni- tai muotin ulkoasua ole mahdollista muovilla.

Tällaisen materiaalin käyttöikä on vähintään 50 vuotta (valmistajan takuun mukaan).

Pienikokoinen paino (1 m² 3,5 kg) ei tee koko palkista raskaampaa, ja lisäksi paneeleiden suojakannen alla voit asentaa kaikenlaiset eristykset (laatta, rullatut, polymeerikuidut) omiin käsiisi. Esimerkkinä vertailusta: edessä oleva tiili tässä paikassa painaa 190 kg, keinokivi on noin 35 kg.

Muuraus jäljitelmä

Suosituin oli talon koristelu, jossa on tiilisen sivuraiteen kanssa kellarikerros, joka antaa näkyvän ja kiinteän ilmeen koko rakennelmalle. Määritettävät olosuhteet ovat materiaalien vertaileva edullisuus suhteessa luonnolliseen tai keinotekoiseen kiveen ja kykyä tehdä laadullisesti kaikki työn itsenäisesti.

Erilaiset väriaineen muutokset, joiden avulla tiilen alla oleva socle sivuraide annetaan

Erikoistuneiden myymälöiden valikoima tarjoaa laajan valikoiman paneeleita, joissa jälkikiven muuraus.

Kun suunnittelet talon koteloa tiilillä, sinun on laskettava haluamasi määrä valittuja paneeleita. Tee näin jakamalla ulomman seinän leveys 1 tuotteen pituudella. Laske siis kukin seinistä ja koota yhteen tulokset.

Tavanomaisen perustuksen korkeuden mukaan yleensä yksi paneeli riittää, mutta jos pohja on korkea, laskennallinen määrä riippuu siitä korkeudesta, jota aiot leikata, kerrotaan rivien määrällä pystysuoraan.

Piirrä tiili tiiliin

Jos aiot sulkea sivuraiteen rakennuksen seinillä pohjan yläpuolella, valitse sitten kellariin ja muuhun julkisivuun sopivat paneelit, kuten tässä kuvassa:

Yksityiskohtaiset tiedot valitun materiaalin ominaisuuksista, tietyn muotoisen rakennuksen tarvittavista osista (sisäiset ja ulkoiset kulmat, aukot, tasoerot), laskentamenetelmiä on hankittava erikoistuneesta rakennustyöstä myyjä-konsultilta.

Asennustekniikka

Itsenäinen kellarisivuttaminen kellarikerroksella vaatii työkalujen saatavuuden joka on läsnä jokaisella rakennustyömaalla. Sähkölaitteiden avulla on helppo ja nopea asentaa.

Seuraavia laitteita ja materiaaleja tarvitaan:

 • vasara, ruuvimeisseli (ruuvimeisseli);
 • punssi;
 • tasolla;
 • sakset metallin leikkaamiseen, bulgaria;
 • mittanauha ja rakentaminen kynä;
 • Säde 4 × 5 cm, UD-profiili 5x3 cm;
 • vaarna-kynnet;
 • ruuvit tai kynnet.

Jokainen reunuslevy on varustettu lukitusliitoksilla, jotka pitävät kiinteät elementit yhdessä.

Ennen kuin heiluttaat säätiön kellarikerroksen, hänelle valmistetaan runko (laatikko) puusta tai metalliprofiilista. Pystysuuntaiset ja vaakasuorat telineet on asetettu tasolle.

Tässä kuvassa näkyy esimerkki rungosta, joka kiinnittää paneelit kellariin ja rakennuksen julkisivu profiilista:

Kehyksen siirtyminen seinästä pohjaan laskuveden asennuksella

Kehyselementit on järjestetty niin, että niiden pitch vastaa paneelin kokoa (noin 0,44 m). Levyn keskelle on myös mahdollista sijoittaa tukipalkki jäykistämiseksi painettaessa.

Paneeliasennelma

Aloita kokoonpano kulma-elementtien asennuksen ja alemman aloitusprofiilin avulla.

Jalustan leikkaaminen sivureunoilla suoritetaan vasemmalta oikealle, keräämällä rivejä alhaalta ylöspäin. Jokainen seuraava asennettu osa on väistämättä säädettävissä vaakasuorassa asennossa ja tuloksena olevan lämpökuilun tasaisuuden (2 mm - 3 mm) välillä.

Yksivärivälilehtien asennus

Viimeistelevän reunan viimeinen osa leikataan sovitettavaksi profiilin kanssa kulmaosaan. Jos tällaisella kulmalla on monimutkainen askelmaprofiili, on parempi tehdä heti erityinen malli leikkauksen merkitsemiseksi tietyn standardin mukaisesti.

Yksityisessä talossa voi olla monimutkaisia ​​arkkitehtonisia siirtymiä, useita sisäisiä kulmia, joille valmiita kuvakappaleita ei aina myydä. Tällaisissa tapauksissa ne on helppo tehdä omalla kädelläsi. Paneeli asetetaan vakiokoon mukaan, sitten se kiinnitetään taivutussuuntaa pitkin pöydän reunaa painelevyllä. Teollisella kuivaimella on välttämätöntä lämmittää muovi tasaisesti molemmin puolin ennen pehmenemistä. Muovisuutta koskevien merkkien ilmestymisen jälkeen osa on taivutettu haluttuun kulmaan ja sen annetaan jäähtyä tässä asennossa. Levyn reuna leikataan. Kaikki epäsovitut ulkonemat kohdistuvat hiomakoneen haluttuun muotoon.

Seuraavan rivin kulmasta on käynnistettävä valintanäppäimellä, jotta paneelin välit (sauman epäsuhta) asetetaan. Tämä lisää pintojen yleistä lujuutta, joka on leikattu esivalmistetuilla palasilla.

Tämä esimerkki sarjasta, jossa korin tiilen sivuraide voidaan korjata, voi toimia tässä videossa:

Asennusominaisuudet

Kaikkien rakennustoimintojen lisäksi socle sivuraiteilla viimeistelyllä on ominaisuuksia. Paneelin asentaminen kehykseen sinun pitäisi tietää nämä kohdat:

 1. Kiinnikkeen akselin (ruuvin, naulan) akselin on vastattava arkin aukon keskipistettä. Valitse kiinnittimen Ø, joka on pienempi kuin reiän koko.
 2. Seinälevyt puristavat yksinomaan pystysuoraa pintaa. Rakennuksen ulkonevaa rakenneosaa ylemmän vaakasuorassa osassa ei tarvitse peittää sivuraiteella - tässä on erityisiä yksityiskohtia.
 3. Ruuvien tulee tunkeutua runkoon yli 11 mm. Pään ja levyn väliin jää jäljelle 1 mm - 1,5 mm.
 4. Kulmaosan tukipalkin sallitun kulumisen on oltava vähintään 10 mm. Ylimmäinen koristeellinen baari asetettu viimeisellä kierroksella.
 5. Eristyslaitteiden kellarikerroksen alapuolella on suositeltavaa käyttää hengittäviä (höyryä läpäiseviä) materiaaleja, jotka lisäksi sopivat perusvärin loppuun.
 6. Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia asetetaan yleensä virtausnopeudelle + 10%. Jotta myöhemmin pystyt suorittamaan kellarin osittainen korjaus, on parempi hankkia välittömästi muutamia paloja tämän nimenomaisen tuotemerkin ja tuotannon eristä (väri, koko, rakenne).
Paneelien asennus on vasemmalta oikealle.

Tämä kuva voidaan jättää muistutuksena teosten tuotannosta:

Modernin viimeistelymateriaalin ansiosta voit piirtää tyylikkään pohjan säätöön, joka on tehty millä tahansa tekniikalla (nauha, pino, laatta). Kirjallisuus sisustuksen ompelemalla omalla kädellään voi välittömästi, piilottaa ja koristella sitä, kuten tämä puutalo, joka saa tuhoutumattoman ulkonäön.

Rakennuksen pohjalla olevien rakennustöiden loppuunsaattamisen jälkeen asiantuntijat suosittelevat lisävarusteiden kunnossapitoa paneelien alapuolelle. Tätä varten sinun on ensin leikattava useita levyjä (seinän pituudesta riippuen) pieniä pyöreitä reikiä. Asennuksen jälkeen sivuraide on sulkea nämä reiät metalli hieno silmät.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Plinth liite: ominaisuudet ja vaiheet työn

Suojaa pohjan rakenne haitallisten ympäristöjen vaikutuksilta käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita. Yksi kannattavimmista ja suosituimmista tekniikoista on leikata taloa kellarikerroksella. Kerromme, kuinka koristella talon kellarista sivuraide ilman ammatillisten asentajien osallistumista.

Kellarinpuoli täydentää täydellisesti luonnonmateriaaleja.

Pohjaväri

Miksi se on niin tärkeää

Paneelilla peitetty jalusta on hyvin suojattu ilmakehältä ja sademäärästä.

Säätiön ja seinien välinen kuilu (joskus - perustuksen korotettu osa) - talon tärkeä osa. Se on puskuri, joka suojaa seinämiä suoralta kosketukselta perustuksen elementtien kanssa sekä keinona nostaa seiniä maanpinnan yläpuolelle.

Lisäksi pohjan ansiosta voit luoda ilmastointivirtojen puhalluksen alaisen tilan, joka ei salli kosteuden kertyä ja tuhota rakennusmateriaaleja.

Erityiset tuuletusaukot tarjoavat maanalaisen tilan jatkuvaa ilmanvaihtoa.

Maan alapuolella oleva säätiö on korkeampi kuin seinät, jotka voivat liikkua ylöspäin kapillaareissa ja tunkeutua rakennuksen kuoren muurausrakenteeseen.

Tämän uhkan neutralisoimiseksi seinien ja säätiön väliin rakennetaan kellarikerros. Rakennuksen aikana betonin ja kattorakenteiden sekä pohjan ja seinien väliin asetetaan kaksinkertainen kerrosmateriaali.

Rakenne on eristetty ruberoidilla kummallakin puolella.

Lisäksi ylimääräisen raon läsnäolon vuoksi seinät ovat korkeammat maanpinnan yläpuolella, mikä suojaa niitä likaisilta roiskeilta sateen aikana, sulamisveden vaikutuksilta korkeilla lumitasoilla sekä hyönteisiltä ja eläimiltä liikkuvilta eläimiltä.

Se on tärkeää! On selvää, että perusta - se on vain suojaava rakenne, joka ottaa kaikki luetellut kielteiset vaikutukset itselleen. Kellarin materiaali kuluu luonnollisesti myös ja huononee, joten se on suojattava luotettavasti.

Mikä on sivuraide

Valokuvassa - paneeli kellarikerroksessa "tiilen alla".

Sivuraide on viimeistelymateriaali, joka on suunniteltu suojaamaan julkisivurakenteita ulkoisen ympäristön haitalliselta vaikutukselta (ks. Myös artikkeli "Vinyylin ja metallisen jalustan kiinnitys").

Tämä on asennussarja, joka koostuu kolmesta pääosaryhmästä:

 1. Kehyksen elementit. Sisältää metalliprofiilikiskot, jotka kiinnitetään suoraan seinään kiinnikkeillä tai kiinnikkeillä. Ohjeina voit käyttää UD-profiilin kokoa 5x3 cm;
 2. Lisäelementit. Kellarin tapauksessa nämä voivat olla seuraavia osia: aloitus- ja viimeistelynauhat, ulkoiset kulmat, sisäkulmat, ulkonemat ja ulkonemat ulkoneman suunnitteluun, ilmanpoistoaukot ja muut muokatut osat;
 3. Pääpaneelit. Ne ovat polyvinyylikloridilevyjä, joihin sovelletaan kolmiulotteista kuviointia luonnonkiven, hiekkakiven, aluksella, puutavaralla tai muulla materiaalilla. Paneelit ovat jonkin verran paksumpia kuin seinäpaneelit, koska kellarikerroksen pintaan kohdistuu lisääntynyt kuluminen;
 4. Tarvikkeet. Kaikenlaisia ​​kiinnikkeitä: ruuvit, kynnet, lämpöpesurit, niitit. Kulutustarvikkeiden erityiset parametrit riippuvat paneelityypeistä ja niiden asennustavoista.

Joitakin lisäluokkia.

Itse asiassa asennustekniikan liitos toistaa tuuletetun julkisivun. Toisin sanoen päällyste on etäisyydellä seinämästä, mikä mahdollistaa rakenteen vapaan hengityksen, ja tämä aukko voidaan myös täyttää eristyksellä. Ainoa ero on paneelien kiinnitys- ja kiinnitysmenetelmässä kehykseen.

Se on tärkeää! Sivuraide on yksi hyväksyttävistä viimeistelyaineista hinnan / laadun suhteen. PVC-paneelit eivät pelkää altistumista kosteudelle, tuulelle ja auringon säteilylle, älä menettä ulkonäköään eivätkä syövy.

Teknologiahyödyt

Jopa lyhyelläkin etäisyydellä pinnoitetta on vaikea erottaa luonnosta.

Jos kysyt, miksi olemme valinneet sivuraide, sen sijaan, että vastaamme, luetellaan sen edut:

 • Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta, jonka aikana sen alkuperäinen muoto ja väri säilyvät;
 • Levyjen pinta ei irrota tai levitä;
 • PVC, josta paneelit on valmistettu, ei altistu mätäälle, biologiselle ja kemialliselle korroosiolle, ultraviolettisäteilyaltistukselle ja muille luonnollisille tekijöille;
 • Laaja lämpötila-alue - 50 - +50 astetta;
 • Polyvinyylikloridi on ympäristöä säästävä materiaali, se ei aiheuta haitallisia yhdisteitä ja toksiineja;
 • Pinta on hyvin kestävä mekaaniselle rasitukselle: haketus, raapiminen, törmäys, tuulenpaine jne.;
 • Tuuletetun julkisivun vaikutus, jonka seurauksena kondensaatti poistetaan seinämän ja päällysteen välisestä raosta ja seinät voivat kulkea ilman läpi;
 • Mahdollisuus asettaa eristys ilmanvaihtovälissä;
 • Yksinkertainen ja nopea asennus, joka ei vaadi erityisiä taitoja. Tiedot liittyvät lukkoihin ja pultteihin ja kiinnitetään yksinkertaisilla ruuveilla tai nauloilla;
 • Helppo hoito. Jos päällyste on asennettu oikein, sen huolto koostuu vuosittain pesemällä vedellä ja pesuaineella.
 • Pakkasenkestävyys;
 • Materiaali on ehdottomasti kiinnostunut tuhoeläimistä, jyrsijöistä ja muista eläinmaailman jäsenistä.
 • Sivuraide täydentää täydellisesti luonnollisia viimeistelymateriaaleja, eikä nykyaikaisia ​​paneeleja ole helppo erottaa alkuperäisestä, jopa lyhyellä etäisyydellä.

Paneelit jäljittelevät lähes kaikkia suosittuja julkisivurakennusmateriaaleja.

Se on tärkeää! Kannen asennus muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa, jossa sinun on noudatettava ohjeita ja suoritettava yksinkertaisia ​​askelia vaiheittain.

Maadoituksen asennus

Omien käsien talon kellarikerroksen viimeistely ei vaadi erityisiä taitoja.

Jos pidät tekniikkaa verhousrakenteiden kanssa sivuraide, ja haluat laittaa sen itse, sinua auttavat vaiheittaiset ohjeet, miten viimeistellä kellarista tällä materiaalilla:

 1. Puhdistamme pohjan pölystä ja likaisuudesta, poistamme kaikki ulkonevat esineet, korjaavat halkeamat ja pintavirheet;
 2. Kiinnitetään profiililiuskat seinälle kiinnitysten avulla. 2 - 3 cm: n etäisyydellä maasta, kiinnitä alempi palkki vaakasuoraan ja kiinnitä yläpalkki aukon yläosaan. Täsmälleen niiden keskelle asetimme keskimmäisen palkin yhdensuuntaisesti kahden ensimmäisen kanssa;

Runkoelementtien ja paneelien asettelu.

 1. Levyjen väliin asennetaan kerros mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa rakennuksen eristämiseksi, kääritään villa tuulilasiin;

Levyjen välissä on kerros mineraalivillaa.

 1. Alareunan pohjassa, sen alareunassa, kiinnitämme aloitusliuskan. Sen on oltava ehdottomasti horisontaalinen;

Asennetaan aloituspaneeli.

 1. Vasemmanpuoleisessa kulmassa laitoimme ja kiinnitimme kulmakappaleen, joka leikattiin kellarin ja seinän väliin.

Leikkaa koko ja kiinnitä talon vasemman laidan kulmapaneeli.

 1. Asettamme leikattu paneeli vasemmalle puolelle aloituspalkkiin ja työnnä se nurkkaan pitkin sitä. Jätä väli seinän ja kulmasiirren väliin 6 - 10 mm. Kiinnitä palkki ruuveilla erikoisreikiin osan kiinnitysosassa, laita ruuvit reiän keskelle ja irrota se 1-2 mm: n etäisyydellä.

Asennamme ensimmäisen seinäpaneelin.

 1. Asettamme myös seuraavan paneelin aloitusliuskaan ja liitä se edelliseen. Jätä aukko, korjaa. Joten pääsemme seuraavaan kulmaan;

Ruuvi on asetettu reiän keskelle ja irrotettu.

 1. Kulma kulmassa oleva viimeinen paneeli leikataan jäljelle jääneen tilan kokoon ottaen huomioon aukot. Asettamme sen aloitusliuskaan, liitä se edelliseen osaan ja kiinnitä se;

Asenna viimeinen paneeli ja peitä se kulmalistalla.

 1. Laitamme kulmakulma-palkin ja kiinnitämme sen ruuvilla;
 2. Levyjen yläreuna on suljettu viimeistelypalkilla tai kehyksellä;

Pinnoitteen osien asettelu.

 1. Asennamme pohja, säleiköt ja muut muotoillut elementit.

Se on tärkeää! Tee säätösi pinnoitteen asennustekniikalle, etenkään kiinnitysmenetelmän ja aukkojen suhteen. Muuten paneelit voivat olla epämuodostuneita ja käyttökelvottomia.

johtopäätös

Sivuraide on yksi kannattavimmista ja luotettavimmista julkisivujen materiaaleista. Päällysteen asennus suoritetaan yksinkertaisen ohjeen mukaan, joka on koottu ja asetettu tuotteen viimeiseen osaan (ks. Myös artikkeli "Kiven alapuolinen sivuseinä: asennuksen etuja ja hienovaraisuuksia").

Voit myös katsoa tässä artikkelissa videota, joka auttaa sinua esittämään prosessin kaikki vaiheet.

Kuinka asentaa tukiaseman asennus?

Pohjusivusta vinyyliä käytetään pohjan ja seinien käsittelyyn. Materiaali on helppo asentaa, ja kun se on asennettu oikein, se on kestävä (käyttöikä 50 vuotta). Säätiön sivuraide on tapa rakentaa kauniin julkisivun taloon ennätysajassa. Levytys suoritetaan ilman erityisten työkalujen käyttöä, vaikka aloitteleva selviytyisi tehtävästä.

Materiaalin kuvaus

Vinyyli sivuraide on valmistettu polyvinyylikloridista. Kellarin pinnoittaminen kellarikerroksella tehdään usein kiven (luonnollinen tai koristeellinen), tiilen (silikaatti tai punainen) ja erilaisten puun jäljittelemiseen. Valmistusprosessissa piirustus siirretään valmistetusta luonnollisesta vaikutelmasta, josta väri parhaiten vastaa materiaalien luonnollista koostumusta. Kellarisivun viimeistely voidaan tehdä yksiväristen paneelien avulla, ja ne on helppo maalata päälle miellyttävissä väreissä.

Paras koristeellinen ulkonäkö luodaan kattaen kellarin ja seinät. Saman väriset jalostuspaneelit eivät aina ole paras vaihtoehto, paneelit yhdistetään täydellisesti alhaalta tulevan tiilen tai kiven jälkikäsittelyyn ja puun seinämiin. Riippuen materiaalin tarkoituksesta, ne lähettävät päällysteen pinnoituksen ja seinätyypin. Perustaksi levyt erottuvat suuremmalla paksuudella - 2,5-3 mm ja seinillä on paneelit, joiden paksuus on 1,5 mm.

Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen.

Plinth työskentelee korkealla materiaalin vaatimuksilla:

 • suuri vahvuus, sillä siihen vaikuttavat erilaiset kielteiset vaikutukset ja vaikutukset ovat vaarassa;
 • immuniteetti ultraviolettisäteilyyn. Sen estämiseksi, että kellarissa oleva pöytälevy ei peitä arkkia, erikoiskomponentit lisätään koostumukseen;
 • raaka-aineiden korkea laatu ja viimeistelty koostumus.

Kun luetellaan lueteltuja ominaisuuksia, materiaalin kestävyys ja erilaisten negatiivisten ilmiöiden kestävyys saavutetaan: lämpötilahäviöt, mekaaniset vauriot, UV-säteily jne. Korin koristelu sivuseinillä täyttää vaaditut vaatimukset.

Socle sivuraide on saatavana eri kokoisina. Yleiset mitat (pituuden ja paneelin leveyden suhde):

Erilaisten koon vuoksi on helppo valita paneeleiden sopivat mittasuhteet ja itse materiaali on melko halpaa. Valmistajat takaavat vuorauksen käyttöiän yli 50 vuotta. Jos se on asianmukaisesti asennettu ja liikutettu, se palvelee vielä 50 vuotta. Kellarikankaan asennus ja asennus tehdään henkilökohtaisesti, ja myöhempää huollosta vähennetään pölyn puhdistusta saippualiuoksesta.

Asennusmenetelmän mukaan maadoitustyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Materiaalin keveyden takia se ei käytännössä tee rakennusta raskaampaa, joten peruskorjausta ei tarvita. Indikaattori on erityisen hyödyllinen talon kellarin käsittelyyn ruuveilla, joita käytetään vedessä tai löysällä maaperällä. Pallosäätiön viimeistely kellarikerroksella voidaan suorittaa lisälämmöneristyskalvolla. Valmiin vuorausmateriaalin paino 1 m2 on vain 3,5 kg. Vertailun vuoksi keinotekoinen kivi painaa 35 kg / m2 ja edessä tiili - 190 kg / m2.

Plinth seinän sivuraide - ja vastaan

Viimeistelytelineiden kiinnitys hankki aktiivisen jakelun materiaalin runsauden ansiosta. Se on ihanteellinen seinien ja perustusten peittämiseen.

etuja:

 • kestävyyttä. Koska sen vastustuskyky useimmille kielteisille vaikutuksille, materiaali säilyttää toiminnalliset ominaisuutensa pitkään - 50-100 vuotta;
 • sivuraide on suuri vandaliluku;
 • jotka eivät ole alttiita mikro-organismeille;
 • mekaaninen lujuus. Materiaali kestää erilaisia ​​vaikutuksia sisäänrakennetun metallipohjan ja tiheän päällysteen takia;
 • säänkestävyys. Lumiset, sateet ja sumut eivät vahingoita sivuraitaa. Käyttölämpötila-alue -50 ° C - 50 ° C;
Asuntorakentamisen asennus ei ole erityisen monimutkainen prosessi.
 • painottomuus. Materiaalin keveys eliminoi peruskiven vahvistamisen lisäkustannukset ja yksinkertaistaa asennusprosessia.
 • mahdollisuus julkisivun lisäeristeeseen. Alle pinnoitettu lämmöneristysmateriaali on helppo sijoittaa, mukaan lukien tilavuus mineraalivilla ja paksu polyfoam;
 • laaja valikoima. Erilaiset värit ja tekstuurit antavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen ilmeen. Yleisin vaihtoehto - kiveen alapuolinen kellari, mutta jäljitelmää on myös muitakin. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat luovat realistisia kuvia, joita on vaikea erottaa luonnollisista;
 • nopea ja helppo korjaus. Kun verrataan kipsiin tarvittavaa aikaa, polttokivet, joissa on sivuraide, nopeuttavat työtä 2-3 kertaa. Korjaus tehdään yksinkertaisesti korvaamalla nauha;
 • helppoa työskentelyä myös seinien läsnä ollessa, joissa on monimutkainen geometria. Suorakulmaisten julkisivujen tekeminen on erittäin yksinkertaista, hieman vaikeampaa kuin pyöreät tai monipuoliset rakennukset.

Jos asennat kellarikerroksen omia käsiä, kannattaa harkita muutamia haittoja:

 • kun pinnoitus kasvaa rakennuksen mitat. Häviöt ovat 10-40 cm riippuen epäsäännöllisyydestä, eristystyypistä ja paneelien rakenteesta. Jos monimutkaisia ​​metalliosoitteita asennetaan, parametri ei ole tärkeä, mutta erillisen jalostuksen avulla on harkittava uutta tasoitusmenetelmää.
 • On tärkeää ostaa kaikki lisävarusteet, jotka ovat yksinomaan merkkituotteita: kiinnittimet, kulmat, lähtötasot. Varmista, että ostat materiaalin marginaalilla, jotta tarvitset jatkuvia matkoja liikkeeseen;
 • Leikkauspaneelit tulisi tehdä varmuudella, mutta huolellisesti. On suositeltavaa käyttää saksia, jossa on hydraulinen elementti, hiomakone tai metallivahvike. On parempi esitellä käytäntöjä, jotta suuria kappaleita ei vahingoitu.
Huomaa, että yksityinen talo, jossa on sivuraide, käyttää suurta määrää ruuveja tai kynsiä

Taitojen kouluttaminen tulee asennuksen aikana, joten voit aloittaa työskentelyn ilman ennakkovalmistelua. Pinnoitteen edut selvästi ylittävät suhteelliset haitat.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Istuimen asentaminen omiin käsiisi on mahdollista vain oikein laskemalla ja valmistelemalla materiaaleja. Tarvittavan materiaalin määrän määrittämiseksi käsiteltävä pinta aluksi lasketaan kaavalla: korkeus * pituus.

Ennen kuin rakennat talon perustan ammattimaisella arkilla tai muulla materiaalilla, sinun on tiedettävä kaikkien neliöiden neliö ja koota ne yhteen. Lisäksi pakkauksessa oleva neliömäinen materiaali lasketaan. Tuloksena oleva numero ilmaisee tarvittavien pakkausten lukumäärän huomioimatta leikkausta. Osta sivuraiteen tulisi olla vähintään 10%.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

Kiinnitystuotteita voidaan käyttää:

 • metalliprofiili pystysuorille ja vaakasuorille alustoille. Laske mittaamalla pinnan pituus ja määrittele määrä, ottaen huomioon profiilin mitat. Metalli on kiinnitetty päällekkäin 40-50 cm;
Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säteiden asennuksen: puuta tai metallia
 • itsekierteittävät ruuvit. Kellarikerroksen on oltava asennettu itsekierteittäviin ruuveihin, niitä tarvitaan myös laturin asentamisen aikana.
 • lisäelementit: moduulit, pistorasiat, kulmat;
 • lämmöneristysmateriaali. Valinnainen, mutta hyödyllinen kerros, yleensä sivuraiteen määrä on verrattavissa eristämiseen;
 • työkalut: ruuvimeisseli, bulgarialainen, rakennusveitsi, metallisakset, vasara, taso, mittanauha ja hallitsija.

On parasta ostaa kaikki materiaalit kerralla, jotta et halua häiritä töitä ostaa pieniä esineitä. Eri tyyppisten sivureittien kustannukset vaihtelevat suuresti. Voit valita maadoitusta molemmille 400 ruple / m2 ja 1200 rupleille / m2.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Askel askeleelta ohjeita kellarikerroksen omien käsien asentamiseen alkaa aina valmisteluvaiheessa. Rakennusmateriaalin käyttö ei edellytä perusteellista tai erityistä valmistelua. Hän jopa asettui panssarien vanhaan taloon. Tällaisia ​​seiniä ei voida altistaa kipsiin, niille ei saa asentaa mitään raskasta pinnoitetta, joten sivuraide on paras tapa.

Seinien peittämiseksi ei tarvita alustavaa kuorintaa, kipsiä tai pohjustusta, riittää tarkistaa seinämän litteys ja ulkonevien elementtien puuttuminen.

Ulkonemien tarkastuksen ja poiston jälkeen kehys tai vaippa. Yleisimmin asennettava laatikko, jossa on metalliprofiili tai puupalkki. Valmistaja sallii materiaalin asentamisen suoraan seinään, mutta sen on oltava ihanteellinen taso ja se koostuu materiaalista, johon kiinnikkeet on helppo kiinnittää.

Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsepuristusruuveilla.

Jos osa talosta on käsitelty, on tehtävä metallikotelo, se kestää kauemmin, muuten on olemassa vaara tuhota puu ennen kuin sivuraide epäonnistuu. On mahdollista käyttää metalliprofiilia, mutta myös puuta, jossa kyllästys suojaa roiskeilta.

Miten laatikot ovat

Aloita asennustyöt kentällä. Ensimmäinen profiili on tärkein, se on kohdistettu tasolle ja seinään ruuvattu 5-10 cm etäisyydelle pinnasta. Jos betonirakenne asennetaan rakennuksen ulkoreunaan, asennus voi alkaa suoraan jalkakäytävän tasosta. Metallia kiinnitetään seinään ruuvattuihin ruuveihin, jos sen materiaali mahdollistaa liitoksen luotettavuuden.

Profiilien välinen etäisyys riippuu työn tarkoituksesta. Jos eristys on suunniteltu, etäisyys lasketaan eristyksen mukavaksi asettamiseksi. Helppo asennus on suositeltavaa asentaa profiili 50 cm: n välein tasaisille neliöille.

Suurin huomio kiinnitetään kulmiin. Toimenpide on mahdollista toteuttaa kuvioidut kulmat profiililta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Asennusohje:

 1. Ensimmäisen paneelin asettaminen. Se on tärkein vaihe, se kiinnittää eniten huomiota levyn paljastamiseen täysin tasaisesti.

Heti kun kaikki asennustyöt on suoritettu, jatkamme sivupaneelien asennusta.

 • Sivuraide. Kaikki seuraavat levyt on kirjoitettu ensimmäisen levyn reunaan. Asennuksen helpottamiseksi asennetaan aloituskiskojen asennus, joka on kiinnitetty profiiliin itsekierteittävin ruuvein.
 • Asenna paneelit. Todennäköisesti sivuilta, kulmista ja katosta tarvitaan leikkauselementtejä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korkin reunojen ja kuvioiden täydellinen toisto.
 • Kaikki levyt on kiinnitetty ruuveilla, niitä ei saa ruuvaa liian tiukalle. On parempi jättää 1 mm levyn pinnalle epämuodostumien estämiseksi.

  Puhdistuslevyjen asennus

  Aloita asennustyöt aina vasemmalla, siirtymällä oikealle. Paneelit asetetaan edellisen elementin tasolle niin, että se taipuu uraa vasten. Kiinnitykseen käytetään vähintään 5 itsekierteittävää ruuveja: 4 kulmissa ja 1 keskellä. On tärkeää seurata pinnoitteen eheyttä, mahdolliset aukot johtavat eristyksen heikentymiseen ja nopeuttavat sivuraiteen tuhoutumista.

  Hakemusmenettely sisältää useita perussääntöjä:

  • viimeinen rivi asennetaan aina lopullisen palkin asentamisen jälkeen;
  • estämään kannan ja turvotuksen estää paneelien jännitystä;
  • on parempi aloittaa sovellus alhaalta;
  • paneelien asennuksen aikana ikkunahylsyjen alla, asenna viimeistelykiskot;
  • Jos kaasuputkeen tai lämmitykseen tarvitaan aukkoja, on suositeltavaa muodostaa 6 mm: n rako, joka on suurempi kuin putken halkaisija.

  Lopullinen viimeistely

  Viimeinen viimeistelyvaihe on viimeistelypäällyste, joka antaa valmiin ilmeen. Vaikutus saavutetaan kulmien, pienien moduulien ja osien asennuksen avulla. Yläpuolelta reuna suljetaan vuorovedellä - erityinen nauha veden tyhjentämiseksi, joka on asennettu tiivistysainetta varten, joka on samanvärinen kuin sivuraide.

  johtopäätös

  Kaikki edellä mainitut vaiheet vaativat vain tarkkuutta ja tarkkuutta, on parempi tarkistaa päällysteen tasaisuus ja eheys useita kertoja. Näiden suositusten avulla jopa aloittelijat voivat luoda sivurakennuksen kellariin.