Kuinka tehdä talon kattaa kiven alla: suunnittelu ja materiaalit

Todelliset kivitalot ovat nyt harvinaisia, koska niiden rakentaminen on melko työlästä ja kallista. Rakentamisen uusimpi kehitys tarjoaa kuitenkin monia vaihtoehtoja rakennusten ulkoiselle viimeistelylle innovatiivisten materiaalien avulla. Julkisivupaneelien "kivi" käyttö on erinomainen vaihtoehto rakennusten vuorauksen tavanomaisille menetelmille.

Verhouspaneelityypit: mitä valita ehdotetusta alueesta

Muoviosat voivat olla yksi- tai kaksikerroksisia, toisessa tapauksessa käytetään ympäristöystävällistä täyteainetta. Sekä sileät että karkeat pinnat ovat mahdollisia. Erilaisia ​​tekstuureja, sävyjä, tekee materiaalista monipuolisen. Laattojen kevytmielisyys, sen kestävyys sääolosuhteissa, korroosionkestävyys ja hajoaminen ovat epäilemättömiä etuja.

Mahdollisuus korvata yksittäiset lohkot, demokraattiset kustannukset lisäävät tämäntyyppisten rakennusmateriaalien kysyntää. Yksittäisen kerroksen muovisten, heikkojen eristysominaisuuksien haavoittuvuus voi kuitenkin olla merkittäviä argumentteja ostosta vastaan. Optimaalinen valinta yhdistetään, tai kaksikerroksisia paneeleita: polystyreeni- vaahtoa tai polystyreeniä pidetään tehokkaana eristeenä. Nykyaikaisen PVC: n koristeelliset mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Paneelit, joissa on alumiini tai sinkitty rautapohja, ovat välttämättömiä äärimmäisissä olosuhteissa. Ne ovat kestäviä, ei voida sytyttää. Näiden arkkien paino on suurempi kuin PVC. Erityisen teknisen käsittelyn jälkeen tällaisten paneelien pinta saa pintakuvion, joka on lähellä kiven tai tiilen ulkonäköä.

Suojaava polymeeripinnoite antaa värin kestävyyttä. Tällaiset levyt kestävät mekaanista rasitusta. Metalli ei kuitenkaan edesauta optimaalisen mikroilmaston syntymistä: se lämmittää nopeasti ja jäähtyy välittömästi. Tästä syystä tarvitaan lisää eristämistä.

Nykyään suuntaus kuitu-sementti muutoksia tyylitelty eri kiviä. Paneelit kuuluvat keskivyöhykkeelle. Ne ovat raskaampia kuin PVC, mutta paljon kevyempi kuin metalli. Erityisiä varotoimia tarvitaan näiden levyjen asennuksessa ja leikkauksessa. Myynnissä on erityisiä muunnelmia luonnonkivi murusien pölyämisellä. Tällainen materiaali pitää lämpöä hyvin ja suojaa melun läpäisevyyttä vastaan.

Kuluttaja voi valita etupaneelin kiven alla odotetun kuorman ja käyttöolosuhteiden mukaan. Tärkeää on myös hinnoittelupolitiikka, mutta rakennuksen iho "kiven alla" on joka tapauksessa melko edullinen ja esitettävä. Tällaisista materiaaleista on tullut erinomainen vaihtoehto kalliille viimeistelyille luonnollisten mineraalien kanssa.

Paneelien edut, yhteinen rakenne ja materiaalikustannusten muodostuminen

Kiviä jäljittelevät paneelit ovat edelleen yksi julkisivujen arvokkaimmista muunnelmista. Asiantuntijat huomioivat niiden kestävyyden, ympäristöystävällisyyden ja korroosionkestävyyden. Myös houkutteleva palonkestävyys ja useimpien levyjen kevyt paino. Tällainen talon peitto tehdään viipymättä, asennusta ilman "märkä" työtä tehdään milloin tahansa vuoden aikana, eikä syistä tarvitse erityistä valmistelua.

Muokatut muovi- tai muut julkisivupaneelit sopivat sekä yksityisiin mökkeihin että korkeiden rakennusten tai eri korkeuksien toimistorakennuksiin.

Suunnittelupaneelin muotoilu ilahduttaa monia stylisteja - erikoistapauksissa voit jopa tilata erikoiskopioita. Rakennustuotemarkkinoiden suosituin muutos on edelleen siistejä jäljitelmiä riveihin asetetuista suorakaiteenmuotoisista kivistä.

Epätyypillisissä muodoissa "kalliotyyppiä" käytetään usein erilaisilla epäsäännöllisesti muotoilluilla elementeillä, talon socle-osat muodostuvat graniittipinnan jäljittelystä. Riippuen arkkitehtonisista ominaisuuksista, voit noutaa muotoilua keskiaikaisille linnoille, alppitaloille tai kopioida muinaisten rakennusten muotoilua.

Status merkkien valmistajat tarjoavat muunnelmia paneeleista, jotka toistavat liuskekiveä, kalkkikiveä, hiekkakiviä, marmoria ja kuoren kiviä. Vähemmän yleisiä ovat malakiitin, onyksin tai topasiinin rakenteen uudelleenmuodostuksen vaihtelut.

Tällaiselle viimeistelylle on tunnusomaista laaja valikoima värimalleja. Kaikki vaaleanruskea, ruskea ja futuristinen yhdistelmä valkoista, mustaa, runsautta viininpunainen on erityisen rakastava maisemasuunnittelijat ja arkkitehdit.

Villi kivi jäljittelevä päällystysmateriaalin hinta riippuu suoraan alkuperäisistä komponenteista ja lisäaineista, mukaan lukien polymeeri, joka antaa levyn kestävyyden ja värinpitävyyden - siksi on suositeltavaa tutkia sertifikaatti ennen kuin valmistajan takuuvelvoitteet otetaan huomioon.

Eristeen läsnäolo, pohjakerroksen paksuus on myös tärkeä. Muiden vastaavien tietojen lisäksi kuuluisien brändien tuotteet ovat paljon kalliimpia. Tässä tapauksessa valinta on vain ostajalle: luottaa vähän tunnettuun tuotemerkkiin, mikä osoittaa hyväksyttävät ominaisuudet tai ostaa "tunnetun" tuotteen.

Asennustyön ominaisuudet

Kiven päällystepaneelit ovat yksinkertaisia ​​asennuksia, joita asiantuntemus tekee viipymättä tai jotka ovat innostuneiden käsityöläisten saatavilla. Jos päätät tehdä itse talon, sinun tulee huolellisesti tutustua kaikkiin ohjeisiin, jotta materiaali taakka ei menetettäisi ja vahingoittaisi tekniikkaa. Kun lasketaan tarvittava määrä paneeleja, lisää noin 10% ja jos suunnitellaan käytettäväksi elementtejä, joissa on monimutkainen kokoonpano, niin - 15%.

Alkuperäisen pinnan pakollinen merkintä tasolla, neliö, kynä tai liitu on pakollinen. Leikkuulaatikot saivat pienen hampaan sahan tai metallivahvistimen, voit käyttää hiomalaikkaa sopivalla levyllä. Runko on luotu pääasiassa metalliprofiilista, mutta joskus on mahdollista käyttää puupalkkia.

Kiinnitä paneeli parempia ruuveja, kierretty ruuvimeisseli. Ensimmäinen arkki on asetettu vasemmassa alakulmassa, ja työ suoritetaan alhaalta ylöspäin ja vasemmalta oikealle. Jokainen seuraava levy kiinnitetään edelliseen. Eri valmistajien johdot on varustettu kiinnityslukitusliitoksilla tai urilla tiiviin liitoksen muodostamiseksi.

Joskus ihanteellisilla talon seinillä paneelit kiinnitetään ilman taivutettua erikoisliinaa. Naamiointi- ja sisustuselementit ovat peitteitä kulmissa sekä ylimääräisiä piikkejä, ikkunaluukut.

Erilaisten kivipintojen mallinnus laadukkaiden paneelien avulla on erittäin kätevä: kaikenlaiset rakennusmateriaalit ovat vaatimattomia ja taloudellisia koko käyttöiän ajan, ne säilyttävät alkuperäisen ulkonäön vuosikymmenien ajan. Etupaneelit kiven alla mahdollistavat erikoiskuvan luomisen, antavat esteettisen ilmeen ja kunnioittamisen mihin tahansa rakennukseen.

Koristele talon paneelien julkisivun kiven alla - valinnat ja kuva

Alkuperäisen koristelu talon julkisivuun, jossa on kivielementtejä, jonka kuvassa näet tällä sivulla, antaa sinulle mahdollisuuden saada koristeellinen ja kunnioitettava julkisivu edullisin kustannuksin. Lisäksi juuri tämä viimeistelyvaihtoehto eroaa vähimmäispainosta, joka ei ole sopusoinnussa siitä, mitä vertailu julkisivujen painoon on luonnonkivestä.

Jos pidät vaihtoehtona talon julkisivujen viimeistely paneeleilla kiven alla, kuva auttaa sinua ratkaisemaan kolme tehtävää:

 1. Aloita valitsemaan, mikä tekstuaalinen vaihtoehto viiltää talosi. Onko se villi kivi vai onko se graniittinen päällystekivi.
 2. Lisäksi voit valita paneelien materiaalin, jota käytät vaihtoehtojen mukaisesti. Jotkut paneelit on valmistettu metallista, toiset - muovista.
 3. Kun olet valinnut paneelien materiaalin, voit alkaa etsiä paneelisi valmistajaa, joka on edustettuna kaupungissa.

Näin ollen, jos aiot päällystää talon julkisivun paneelilla kiven alla, valokuvavaihtoehdot tekevät tärkeän roolinsa suunnitteluvaiheessa, jolloin voit säästää rahaa ja säästää sinut otanta-otosten hankkimisesta.

Mitkä paneelit valita - muovi tai metalli

Muovi- tai metallipaneelien valinta on, kuten sanotaan, maistiaine samoin kuin tiettyjen paikallisten olosuhteiden vaikutus.

Esimerkiksi modernit julkisivupaneelit tarjoavat enemmän värin ja tekstuurin vaihtoehtoja muoviin. Metallipaneelit ovat kuitenkin kestävämpiä.

On selvää, että jos talosi sijaitsee suhteellisen suuri aidattu tontti ja se on tärkeää, että voit antaa sitä enemmän koristeellinen ilme, voit käyttää muovisia paneeleja alla kiven.

Jos talosi lähtee julkisivulta tiellä tai kävelykadulla kylään tai kaupunkiin, sinun on kiinnitettävä huomiota metallipaneeleihin, jäljittelemällä kiveä. Tässä tapauksessa vahvuus on tärkeämpää kuin materiaalin koristekyky.

Sisustus julkisivun talon kivi paneelit - kuvagalleria

Esittelemme myös useita vaihtoehtoja talon paneelien julkisivujen viimeistelyyn kiven alla. Katso valokuvia ja valitse haluamasi asetukset.

Sen jälkeen määritä paneelien materiaali ja sitten voit etsiä tiettyjä värin ja tekstuurin vaihtoehtoja, joita kaupan järjestöt tarjoavat kodin lähistöllä.

Katso lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Katteen värin yhdistelmä ja talon julkisivu kuvassa
  Jos haluat valita oikean yhdistelmän katon ja talon julkisivuun, tämän sivun kuva auttaa sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon. Olet täysin oikeassa.

 • Kaunis koristelu talon julkisivu kivi ja kipsi - kuva
  Jos suunnitteluvaiheessa aiot lopettaa talon julkisivun kivellä ja kipsillä, tämän sivun kuva auttaa sinua valitsemaan parhaat vaihtoehdot. Ja me yhdessä.

 • PVC-paneeleiden aloitusprofiili - Aloita julkisivujen viimeistely
  Käynnistysprofiilia käytetään PVC-paneeleiden päätypintojen suojaamiseen vaurioilta. Sitä käytetään myös ikkunoiden ja ovenkehysten viimeistelyyn, rinteisiin kosketuspisteisiin.

 • Julkisivun tiiliseinä - näytämme viimeistelyvaihtoehdot
  Jotta rakennuksen esillä oleva ja kiinteä ulkopinta saadaan, on parasta valita päällystetty tiili julkisivuun. Tiilien viimeistelyn valokuvista voi nähdä valokuvista tiilitalojen valmiita julkisivuja.

 • Valokuvan talon julkisivun edessä - mikä materiaali on parempi
  Joten valitset materiaaleja, joiden avulla talon julkisivu voidaan tehdä. Mikä materiaali on parempi? Valokuvien erilaisista julkisivuista, joissa on erilaisia ​​materiaaleja, auttaa ratkaisemaan tämä.

  Etulevyt kiven - jäljitelmän alla eivät ole alkuperäistä

  Kun hän joutui kohtaamaan oman talonsa julkisivun ja samaan aikaan erittäin rajoitetun talousarvion, hän päätti kuulla ystävien kanssa, jotka olivat jo käyneet läpi tämän. Mikä oli yllätys, kun viidestä viidestä vastaajasta kertoi yhden tunnetun resurssin.

  Julkisivu-paneelit kiven alla

  Alusta alkaen hän katsoi vain julkisivun siistiksi viimeistelyaineistoa, se näyttää luonnolliselta, mutta hän ei laskenut enemmän talouttaan.

  Menin hänen luokseen, ja ollakseni rehellinen, olin hämmästynyt, mutta kaikesta kunnossa.

  Julkisivujen tyypit

  On selvää, että sivuraide ei ole vain suorat raidat talon seinillä, vaan myös koko erilaisten jäljitelmien luettelo.

  Erityisen miellyttävät muovipaneelit kiven alla. Minä, maallikkona, en edes välittömästi päättänyt, että se oli jäljitelmä.

  Talon edessä luonnonkivellä on aina ollut mahdoton unelma, mutta sen hinta ylitti joskus talon arvon. Olen kävellyt sivuillani laajoja alueita, löysin itselleni useita erittäin tärkeitä hetkiä, minkä jälkeen ei ollut epäilystäkään valinnasta.

  • Ulkonäkö. Etulevyt voidaan erottaa luonnonkivestä vain tarkemmin.
  • Kohtuullinen hinta. Muihin tyyppisiin viimeistelyihin verrattuna etulevyt kiven alla olivat monta kertaa halvempia.
  • Helppo asennus. Tarkastelemalla asennusohjeita tajusin, että voisin tehdä sen käsin.
  • Kestävyys. Valmiiksi valmistetusta julkisivupaneelista valmistetaan vähintään 30 vuoden käyttöikä. Käytettäessä kaikkein vakavimmissa ilmasto-olosuhteissa.

  Etupaneelin asennus

  Löysin laskimen dom sidinga varten, tein yksinkertaisia ​​laskelmia, ja kävi ilmi, että lopulliset kustannukset olivat jopa pienemmät kuin alun perin suunnitellut. Ja asia ei ole vain materiaalin halvalla, hinta vaikuttaa merkittävästi siihen, mitä teen asennukselle omilla kädilläni ja mikä ilmenee etupaneelien alla, et voi laittaa lämmittimen.

  Etupaneeleja on kahta tyyppiä:

  Ensimmäinen vaihtoehto on tietenkin halvempi, mutta se vaatii eristystä ja monikerroksisten julkisivujen tuottaminen edellyttää polyuretaanin kerrosta, jolla on lämmön ja melun eristys.

  Hyötyjen ja haittojen suhteen korostettiin monikerroksisten paneelien etuja:

  • Kun omia käsiäsi viimeistellään, älä vaadi lisäkerrosten asettamista lämpöä, vesivoiman ja melun eristämiseen;
  • Asennus on mahdollista milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa lämpötilassa;
  • Täysin epäherkää kosteudelle;
  • Julkisivupaneelien tiheys melkein kokonaan eliminoi lämpö- vääristymät;
  • Polyuretaanikerros kestää suurta määrää jäädytys- ja sulatusjaksot.

  Sanalla ei ole epäilystäkään jäljellä. Hän kieltäytyi rakentajien palveluista, koska hän päätti tehdä kaiken itselleen, joten hän vain tilasi kaiken tarvitsemansa Internetissä ja seuraavana päivänä hän aloitti työnsä.

  Etulevyn ominaisuudet ja asennus

  Julkisivupaneelit kotiin

  Olin iloisesti yllättynyt siitä, että muovisten etulevyn asentamiseen omiin käsiisi ei ole tarvetta erikoistyökalusta, käytännössä kaikilla on kaikki, mitä he tarvitsevat kotona:

  1. Nauhamitta
  2. Rautasaha, mieluiten pienellä hammasleikkauksella
  3. Poraa vasaramekanismilla. Ja jos talo on puinen, niin ilman sitä
  4. Ruuvimeisselillä. (voit tehdä poraamalla)
  5. Rakennustaso

  Ensinnäkin on tarpeen käsitellä seiniä maaperällä, joka pelastaa ne sienestä. Seuraavaksi laitetaan laatikko, joka pitää sivuraidetta. Alussa halusin laittaa puupalkin laatikkoon säästämiseksi, mutta sivuston asiantuntijat kertoivat, että palkin ja metalliprofiilin välillä ei käytännössä ole eroa hintaista, koska puu vaatii lisäkäsittelyä impregnoinnilla.

  Etupaneelit

  Aluksi porauksen avulla kiinnitämme pidikkeet seinään, joka vahvistaa profiilin, on tärkeää, että ne ovat tiukasti pitkin pystysuoraa linjaa pitkin koko korkeutta.

  Vihje: Lattian tuotantovaiheessa sinun on tarkistettava taso niin usein kuin mahdollista, sillä vino-asennetut oppaat aiheuttavat paljon ongelmia viimeistelyn aikana.

  Ohjausprofiilien välisen etäisyyden tulisi olla 30-50 cm ja askel pidikkeiden välillä 1 m.

  Oppaita voidaan asentaa pienimpään etäisyyteen seinästä, koska monikerroksiset julkisivupaneelit eivät tarvitse eristystä, etäisyys on välttämätön vain vapaalle ilmavirralle.

  Seuraava tuotantovaihe on etulevyn todellinen asennus. Ennen kuin päätin viimeistellä julkisivun omilla käsilläni, olin vakuuttunut siitä, että paneelit kiinnitettiin ensin, ja jo heille koristelevat muovikulmat ja kaikki muu. Mutta lukemalla ohjeita dom sidinga, sain tietää, että oli tarpeen aloittaa kulmat ja nivelet paneelit.

  Kun olemme kiinnittäneet nurkkapaneelit ruuvin avulla, mitataan niiden välinen etäisyys, jos se on yli 3,4 m, silloin tällä etäisyydellä sinun on asetettava H-profiili, joka yhdistää molemmat paneelit pituuteen.

  Joskus ulkonäön esteettisemmäksi, H-profiili sijoitetaan täsmälleen talon keskelle. Tässä tapauksessa sinun on leikattava kukin paneeli pituudeltaan ja virtaus nousee hieman, mutta pystysuora viiva kulkee keskellä ja sopii täydellisesti yleiseen näkymään.

  Jos kaikki on valmis, asennamme aloituspaneelin, se sijaitsee alimmalla pohjalla ja kaikki muu leikkaus tulee siitä. Tapauksissa, joissa säätö ei ulotu seinien ulkopuolelle, maali on itse maasta. Tätä ei suositella, sillä alustalle on erityinen sivuraide, jolla on resistentteämpiä ominaisuuksia.

  Tärkeää: aloituspaneelin on oltava selvästi tasainen, koska vain muutaman millimetrin bias vaikuttaa suuresti viimeiseen vaiheeseen.

  Julkisivu-paneelit kiven alla

  Kun käynnistyspaneeli on asennettu, yksinkertaisin vaihe jää - sivuraite asetettu. Tätä varten otamme paneelin ja asettamme sen reunoille nurkkaan ja H-profiiliin lukitsemalla lukon aloituslevyllä ja kiinnitämme paneelin erikoisruuvilla erityiseen soikea reikään siten, että korkki on soikean keskellä.

  Tärkeää: pyörivä ruuvi, sinun on varmistettava, että hän ei painanut paneelia. Sivuraide tulisi roikkua kuin ruuvi.

  Tällä tavoin kaikki sivuraideosat rekrytoidaan ja kiinnitetään katon alla viimeistelypaneelilla.

  Julkisivupaneelin talon koristelu on valmis, nyt huone tulee paljon lämpimämmäksi ja talo saa uuden kasvon.

  johtopäätös

  Julkisivupaneelit yksityisen talon alle kiven alla

  Muuten se kesti kaksi päivää loppuun koko talon omilla kädilläni, kun otetaan huomioon se, että en ollut aiemmin käsitellyt etupaneeleja. Tietenkin monet sanovat, että luonnonkivi ei vertaile mitään, ja olen luultavasti samaa mieltä siitä. Usein kysymys viimeistelyaineiden hinnasta on avainasemassa niiden valinnassa.

  Lisäksi kaikki eivät voi viimeistellä luonnonkiveä omilla käsillään, tarvitaan erityistä taitoa ja työkaluja. Ei ole tällaisia ​​ongelmia sivuraiteella, ja tämä asettaa sen yhden askeleen korkeammalle kilpailijoille.

  Usein lopputuloksen kauneus ei ole riippuvainen materiaalin hinnasta vaan työstä.

  Tekniikka viimeistely talon julkisivu paneelit kiven + etuja ja haittoja koriste paneelit valmistettu keinokivestä

  Oikean tyyppinen ulkoasun valitseminen kotiisi on vaikea kysymys. Ensimmäinen ehto on aina kauneus, eleganssi ja kiinteä ulkonäkö. Lisäksi talon ulkokuoren on suoritettava useita eri toimintoja, oltava kestävä ja edullinen.

  Tällaiset olosuhteet voivat olla hämmentäviä ja näyttävät yhteensopimattomilta, mutta on olemassa vaihtoehtoja, jotka pystyvät vastaamaan tällaisiin vaatimuksiin. Itse asiassa useimmat ulkotulostustyypit menestyvät melko menestyksekkäästi niiden tehtäviin, mutta optimaalisin valinta on seinämateriaalien jäljittelevien julkisivujen käyttö.

  Kaikkien tyyppisten sivuraideiden joukossa ne ovat voittaneet suurimman suosion, mikä johtuu pääasiassa suorituskyvyn ja koristeellisten ominaisuuksien onnistumisesta.

  Julkisivu-paneelit kiven alla

  Etupaneelit - eräänlainen sivuraide ulkotiloihin. Materiaalin toinen nimi on maadoituspuhdistus, mutta tällä hetkellä se ei ole täysin oikea, sillä julkisivupaneelit ovat jo kasvaneet erittäin erikoistuneen materiaalin roolista täysimittaiseen ulkopintaan. Materiaalin alkuperäinen tarkoitus oli lopettaa talon alaosa, tarkemmin sanottuna näkyvä ulkopohja.

  Samaan aikaan apumateriaali osoittautui varsin kykeneväksi suorittamaan päätehtävän lisäksi korkeammalla koristeellisella tasolla. Kellarikerroksen pinnoituksen esteettinen taso on huomattavasti korkeampi kuin perinteinen, minkä kaikki käyttäjät tunnistavat.

  Syy tähän tilanteeseen oli paneelien, tarkemmin sanottuna, tiilen tai muurauksen jäljittely, jonka he suorittavat. Tekstuurin ja värin toistumisen taso on erittäin korkea, koska useimmiten valumateriaalin muotin valmistuksen perusta on osa tietyn tyyppistä kiveä tai tiiltoa, joka valetaan.

  Materiaalina julkisivujen valmistukseen käytetään:

  Yleisimmät polypropeeni- ja vinyylinäytteet, koska niillä on paras hinta- ja laatu-suhde. Vahva ominaisuus, joka määrää suuren kysynnän, oli kiviseinän korkealaatuinen jäljitelmä. Suorituksen realismi on sellainen, että lähellä olevallakin on vaikea määrittää, onko se luonnollinen materiaali vai kopio. Jos katsomme, että julkisivupaneelien hinta on monta kertaa pienempi kuin luonnollisten näytteiden viimeistelykivi, suosion syyt ovat selkeät.

  Valmistuksen aikana tietyntyyppisen viimeistelykiven pinta toistetaan:

  On olemassa monia esimerkkejä tietyn kiven jäljittelystä, ja jokaisella niistä on paljon värivaihtoehtoja - valolta pimeään. Yhteenvetona saadaan melko vaikuttava valikoima paneeleja, valinnanvara on niin laaja, että kestää jonkin aikaa vain perehtyä kaikkiin tarjouksiin. Tässä etupaneelissa huomattavasti ennen perinteisiä siivousmalleja, jotka eivät voi ylpeillä niin erilaisia ​​värejä ja kuvioita.

  Vahvuudet ja heikkoudet

  Julkisivujen etuja ovat:

  • Todella realistinen jäljitelmä luonnonmateriaaleista.
  • Laaja valikoima tekstuuria ja värivaihtoehtoja.
  • Helppo asentaa kuin perinteiset sivuraiteet.
  • Pieni paino (kevyt), eikä tukirakenteita ylikuormitettu (lukuun ottamatta kuitumassamateriaaleja).
  • Suhteellisen alhainen hinta (ei sovelleta kuituseinänäytteisiin).
  • Ilmakehän ilmenemismuotoja, ultraviolettisäteitä, matalat lämpötilat.
  • Muotti, sieni ei näy, materiaali ei aiheuta mätää.
  • Helppo asennus, mahdollisuus itse asentamiseen.
  • Ei tarvetta hoitoon.
  • Pitkä käyttöikä plating.

  Haittoihin kuuluvat:

  • Kuituseinänäytteistä - korkeista hinnoista, suurista painopaneeleista.
  • Muovimateriaalit hajoavat alhaisissa lämpötiloissa.
  • Suuri laajenemiskerroin lämmityksen aikana, mikä edellyttää tiettyjen vaatimusten täyttymistä asennuksen aikana.

  Tekniset tiedot ja mitat

  Tekniset tiedot riippuvat materiaalista, joten numeeriset ulottuvuudet voivat olla merkittäviä eroja:

  • Pituus on 1-1,25 m. (Jotkin lajit saattavat olla pituudeltaan jopa 6 m).
  • Leveys - 0,45 m (näytteitä on leveys 0,26 m).
  • Paksuus - 1-1,2 mm (kuitusementtipaneelit ovat 6-12 mm paksuja).
  • Lämpötila-alue toiminnassa on -50 ° - +60 °.
  • Elinikä - Keskimäärin valmistajat julistavat 50 vuotta, vaikka nämä tiedot ovatkin puhtaasti julistuksellisia, käytännön vahvistusta ei ole saatavilla.

  Kotelon alla olevat julkisivupaneelit

  Jokaisella valmistajalla on vaikuttava luettelo kiven alla olevista julkisivuista. Monet heistä ovat samankaltaisia, mutta eivät koskaan täysin toistu. Koosta tai kokoonpanosta on eroja, mutta tärkein lajike on kallioon, joka toistuu pinnoitteessa.

  Tässä tapauksessa usein kutsutaan tietyn hallitsijan nimi, vain epäsuorasti nimeämällä materiaalia, esimerkiksi:

  • Kivinen kivi
  • Villikivi
  • Canyon.
  • Napolilainen kivi.
  • Keinotekoinen kivi.
  • Florentinen kivi jne.

  Tämä tilanne johtuu suuresta määrästä samanlaisia ​​näytteitä, jotka tarvitsevat omia toistuvat nimet sekaannusten välttämiseksi.

  Lisäksi erilaiset materiaalit, joista paneelit on tehty, esittelevät omat ominaisuutensa, jotka erottavat tämän tyyppiset julkisivupaneelit vastaavista. Joten kuitusementti- ja vinyylinäytteet eroavat toisistaan ​​huomattavasti, mikä myös luo syyn sijoittaa ne eri alaryhmien kesken.

  Tärkeimmät valmistajat

  Materiaalin suuri kysyntä ja suosio suurelta osin massatuotannon vuoksi. Yksi tunnetuimmista yrityksistä, jotka harjoittavat seinäpaneelien valmistusta kiven alla, voidaan kutsua:

  • Holzplast.
  • Fineber.
  • Nordside.
  • Tekniset laitteet.
  • Dolomiittia.
  • U-muodostelman.
  • Alta-profiili jne.

  Täydellinen valmistajien luettelo on liian laaja ja jatkuvasti kasvussa, ei ole järkevää antaa sitä. Pörssiyhtiöt ovat tunnetuimpia, niiden tuotteilla on kaikki tarvittavat todistukset ja ne täyttävät täysin nykyaikaiset tekniset ja terveyttä koskevat vaatimukset. Siksi materiaalin valinnassa on ensin keskityttävä näihin tuotemerkkeihin.

  Asennuslaatikot

  Kellari kellariin - tukirakenne. Se suorittaa useita tärkeitä toimintoja:

  • Tarjoaa pinnoituksen tukena.
  • Voit yhdistää eristyksen ja trimman.
  • Tarjoaa ilmanvaihtoaukon.

  Asennusvaihtoehtoja on suoraan seinälle ilman laatikoita, mutta tällaiset menetelmät eivät ole tyypillisiä ja ne toimivat yksinomaan koristetarkoituksiin.

  Käytettävien laatikoiden luominen:

  • Puupalkit.
  • Metallioppaat.
  • Erikoistuneet mallit, jotka on tuotettu tietyntyyppisissä paneeleissa.

  Hintatasolla ja laadulla on metallijohdot, jotka soveltuvat mihin tahansa paneeliin.

  Laatikoiden asennusohjeet:

  • Seinän pinnan puhdistaminen vieraista esineistä, tiivistysalueet, pohjamaali. Vaikeissa tapauksissa - seinän täydellinen rappaus.
  • Merkintä, asennuspisteiden määrittäminen suoria suspensioita varten (kiinnikkeet).
  • Suspensioiden asennus. Eristyksen ja vedeneristyskerroksen asettaminen.
  • Levyjen asennus eristyksen päälle. Se on valmistettu ulkonevilla suspensioilla. On ehdottoman tärkeää ohjata lamellien asentoa niin, että ne muodostavat taso mahdollisimman tasaisesti.

  Jos eristeen paksuus ei anna sinun tehdä yhdellä kerroksella lamellia - ripustuspuiden pituus ei riitä, asennus suoritetaan kahdessa kerroksessa:

  • Kiinnikkeiden asentamisen jälkeen pohjan ensimmäinen kerros on asennettu. Liuskojen suunta vastaa julkisivupaneelien sijaintia, etäisyys seinämästä yläkohtaan ei saa olla pienempi kuin eristeen paksuus.
  • Levyjen väliin asennetaan eristys.
  • Levyjen ensimmäisessä kerroksessa poikittaissuunnassa asennetaan vastavilpi - toinen kerros, joka yhdistää tukirakenteen toiminnot ja tuuletusraon.

  Toinen menetelmä on vähemmän taloudellinen, mutta asianmukaisen ja tehokkaan kodineristyksen tarve on ensisijainen prioriteetti, joten niitä ohjaavat aina hyödyntämisen, ei talouden.

  Paneelien kiinnittäminen

  Paneelien tai komponenttien kiinnittämiseen käytetään nauloja tai useammin ruuveja. Niissä on oltava suojapinnoite, joka suojaa kiinnittimiä korroosiolta. Yleensä käytetään galvanoidut ruuvit.

  Paneelien asennus tehdään sääntöjen mukaan, joiden noudattaminen on pakollista - muuten pinnoitusgeometria rikkoutuu tai sen tuhoutuminen tapahtuu.

  Suurin edellytys kunnolliselle asennukselle on säilyttää lämpöerot. Materiaalin lineaaristen mittasuhteiden muutos lämpötilan vaikutuksen alaisena, joka voi merkittävästi nostaa tai laskea yhden päivän aikana, vaatii, että on olemassa tilaa, joka kompensoi ylimääräisen tilavuuden kuumennettaessa.

  Materiaalin asennuksessa on noudatettava seuraavia ehtoja:

  • Kaikkien elementtien pituussuuntainen kytkentä tai lisäelementtien asentaminen urille ei ole tehty tarkasti, mutta kesällä on 3 mm: n rako 6 mm talvella.
  • Ruuvit eivät ole ruuveja pysähtymään, tarvitaan pieni (1 mm) rako, jotta kaikki elementit voivat liikkua vapaasti laajennuksen tai jäähdytyksen aikana.
  • Ruuvien asennus on kohtisuorassa tukipintaan nähden aivan soikeiden reikien keskellä, jolloin ihoelementit voivat liikkua vapaasti haluttuun suuntaan.

  Viimeistelyohjeet

  Kuinka päällystää talon julkisivulevyt? Päinvastainen järjestys on seuraava (kuva alla):

  • Aloituspalkin asettaminen. Voit tehdä tämän merkitsemällä vaakasuoran viivan, joka merkitsee kangasta alareunaa. Sen päälle asennetaan lähtötaso. Älä unohda lämpötilan aukkoja ja irrallisia kiinnitysruuveja.
  • Asenna sitten kulmakappale. Ne on asennettu talon ulkokulmiin ja ikkunan ja oven aukkojen ympärille. Käytetään muita elementtejä, jotka vastaavat pääpaneeleja tai vaihtoehtoisesti eroja värissä, rakenteessa ja kuvioissa, mikä lisää ylimääräistä koristeellista vaikutusta.
  • Ulkoisten paneelien asennus alkaa vasemmalta alhaalta (yleensä). Ensimmäinen paneeli leikataan pystysuoraan muodostaen sileän reunan, joka on tarpeen asennettavaksi kulmapaneelin uraan. Lukko on tehty aloituslevyn lukitusta varten, yläosa kiinnitetään ruuveilla naulaliuskoja pitkänomaisiin reikiin.
  • Seuraavat paneelit on asennettu mallisuojan mukaisesti - tavallisesti seuraava paneeli asetetaan edellisen osan erityisiin aukkoihin, jotta sivuliitos voidaan tiivistää niin paljon kuin mahdollista ja tehdä siitä näkymätön. Alaosa kiinnitetään aloituslevyyn, yläosa kiinnitetään ruuveihin.
  • Kaikki seuraavat levyt on kiinnitetty samalla tavalla, kunnes ne on asennettu vastakkaiseen kulmaprofiiliin. Tämän tekemiseksi paneelin reunaa kulman reunalla leikataan haluamaasi pituuteen, työnnetään toisesta päästä edellisen paneelin aukkoihin ja toinen kulmaprofiilin uraan. Alempi osa, kuten tavallista, napsahtaa aloituspalkin lukitukseen, yläosa kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit.
  • Seuraavat paneelirivit on asennettu samalla tavalla, vain aloituspalkin sijasta käytetään alemman paneelin lukkoa.
  • Kangasta valmistuu J-nauhan asentaminen, joka muodostaa viimeisen rivipeilin yläleikkauksen.

  Hyödyllinen video

  Video-ohjeet julkisivujen viimeistelyyn koristeellisilla paneeleilla:

  johtopäätös

  Julkisivupaneelit ovat yksi houkuttelevimmista ja upeimmista pinnoitustyypeistä, jotka myös suojaavat seinämateriaalia ilmakehän ilmenemismuodoilta ja edistävät höyryjen poistamista verhousmateriaalin alla. Kaiken materiaalin ominaisuuksien ansiosta kustannukset ja järjestys ovat täysin kaikkien ulottuvilla, ja voit tehdä työtä itse houkuttelemalla kalliita ammattilaisia.

  Paneeleissa on suuri valikoima malleja, värejä, joiden avulla voidaan käyttää kahden tai useamman värin yhdistelmiä, jotka muodostavat talon alkuperäiset suunnittelumahdollisuudet. Tällaisen materiaalin suosio ja kysyntä kasvavat tasaisesti, valmistajat päivittävät valikoiman, kehittävät paneelien kuvion, värin ja tekstuurin uusia versioita. Kiven alapuoliset paneelit ovat vakava kilpailija perinteiselle sivuraideelle, monin tavoin ohittanut sen ja luottavaisesti miehittää johtavan aseman viimeistelyaineiden joukossa.

  Minkälainen sivuraide on kiven alla, sen etuja ja haittoja ja yksityiskohtaisia ​​asennusvainoja

  Sides - kätevä työ, kestävä ja esteettinen materiaali.

  Liukukäytön avulla voit merkittävästi säästää materiaalien ja asennustöiden hankkimista, koska asennus ei edellytä erityiskoulutusta, työ on kaikkien ulottuvilla.

  Talon siivousnäkymän tulos on siisti, tyylikäs ja kestävä ulkopinta, joka luotettavasti jäljittelee puista tai kivestä pintaa.

  Se on korkea jäljitelmä sekä asennuksen helppous ja materiaalin suhteellinen edullisuus, joka toi esiin ja suosioon etusijalla.

  Erilaisten pinnoitustyyppien joukossa on erityinen paikka, jossa on sivusauva, joka ansaitsee yksityiskohtaisen kuvauksen.

  Kivi sivuraide

  Kiviseinämä on yksi tyypistä maaperän sivuraide.

  Etulevyt jäljittelevät puulattiamateriaaleja ja socle - kiviä (tai tiiliä). Socle-tyyppiset sivuraiteet ovat huomattavia eroja etulevystä muotoon, paksuuteen jne.

  Samaan aikaan ne soveltuvat hyvin koko seinien alueen peittämiseen, ja monilla tavoin käsittelemämme kiveä edustava sivuraide ylittää tavallisen materiaalin talon luodussa ulkoasussa.

  Korkean tason luonnonkiven jäljittely mahdollistaa talon täydellisen muuntelun, antaa sille lujuuden, erityisen kunnioituksen, joka on tyypillistä vanhoille rakennuksille.

  Levyt jäljittelevät suuria lohkareita, litteitä levyjä, valkoisia raunioita jne. Ulkopuolella paneelit ovat keskileveydeltään suojatut sivut, jotka on leikattu muurauskappaleiden liitoksen viivoilla.

  Verrattuna perinteisiin julkisivupaneeleihin, ne ovat käyttökelpoisempia, sopivimmin sopivat, niillä on suurempi lujuus.

  Valokuvat talon kivestä:

  On olemassa erilaisia ​​kivi sivuraide:

  Lisäksi simuloidun pinnan väri ja rakenne ovat monenlaisia:

  • Canyon.
  • Graniittia.
  • Kaatopaikka.
  • Kivi on kivinen.
  • Palanut kivi jne.

  Kiven värin ja tekstuurin vaihtelut ovat erilaisia, lisäksi uusia kehityksiä esiintyy jatkuvasti, mikä antaa lisämahdollisuuksia talon viimeistelyyn.

  Kiven ilmeettömyys ja kallisarvoinen taiteellinen arvo tuodaan täydellisesti sivupaneeleihin, joita ei ole helppo erottaa luonnonkiviseinästä.

  Hyödyt ja haitat liimapuusta kiven alla

  Viiluna, kivi sivuraide on monia etuja ja haittoja.

  Ilman koskettamasta sellaisen materiaalin erityisominaisuuksia, josta yksi tai toinen paneeli on tehty, voidaan erottaa seuraavat positiiviset ominaisuudet:

  • Monta vaihtoehtoa muurien paneelimallille, värille tai tekstuurille.
  • Korkea jälkikäsittely, kivenrakennuksen täysi vaikutus.
  • Paneelien pienempi koko helpottaa asennusta ja mahdollistaa työskentelyn yksin.
  • Korkealaatuinen telakointi, joka eliminoi H-säleiden tarpeellisuuden, jotka ovat välttämättömiä julkisivupaneelien pituussuuntaiselle liitännälle.
  • Ei tarvitse hoitoa (maksimi - joskus kaada vettä letkusta pestä pois).
  • Paneelien kestävyys on verrattavissa talon itse elämään.

  Kivirakenteisen sivuseinän haitat ovat:

  • Levyjen suuri paksuus aiheuttaa lisääntynyttä kuormitusta seinille.
  • Ihon lujuus, jolla on ilmeinen voittamattomuus, on edelleen huonompi kuin luonnonkivi. Käsittele kotelo varovasti, muistaen, että koko julkisivun purkaminen saattaa olla tarpeen yhden paneelin korjaamiseksi tai vaihtamiseksi.

  Keskeistä ja kiistattomasta etusijalla sivuraidatuksen alla on viimeistellyn talon hienostunut ulkonäkö, kyky luoda vanhasta tai modernista rakennuksesta ulkoasua samalla tekniikalla.

  Valmistajat käyttävät seuraavia materiaaleja kiven seinien valmistukseen:

  metalli

  Valmistettu sinkittyä terästä polymeerisellä suojapinnoitteella.

  Leimattu helpotus, joka toistaa erilaisten muuraustyyppien tekstuuria, peitetään useilla suojaavilla ja koristeellisilla kerroksilla, minkä seurauksena paneeli, jossa on erittäin luotettava pinta, ilmenee.

  Materiaali on jonkin verran paksumpi kuin tavallinen metallisuojaus, mikä lisää ihon kokonaispainoa, mutta rainan lujuus on paljon suurempi, tämän ihon luotettavuus on erittäin korkea. Samaan aikaan kiven alainen metalliosa on kalliimpaa kuin vinyylinäytteet, lähes kaksinkertaistunut.

  vinyyli

  Vinyyli sivuraide on pieni paino, joka vähentää kuormaa tukirakenteita talon. Tällöin rakennukset, joissa on suuri seinien pinta-ala, voidaan viimeistellä ilman ylimääräisiä lisäosia.

  Lisäksi muovin spesifisyys tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kiven tekstuurin laadukkaan jäljitelmän maksimaaliseen tarkkuuteen ja luotettavuuteen.

  Muovipaneeleista valmistetut lomakkeet kopioidaan luonnollisesta muurauksesta ja muovien ominaisuudet tekevät pinnasta mahdollisimman lähellä graniittia, hiekkakiveä tai marmoria.

  Yksi vinyylipäällysteen heikkouksista on sen suhteellisen alhainen lujuus ja haurastuminen kylmässä, mikä vaatii huolellista käsittelyä.

  Lisäksi vinyyli laajenee melko voimakkaasti kuumennettaessa, joten asennuksen yhteydessä on otettava huomioon tämä ominaisuus.

  akryyli

  Akryylikivisivurakenteella on käytännöllisesti katsoen yhteisiä ominaisuuksia vinyyliin, vaikka tuotantotekniikka on erilainen. Materiaali on lämmönkestävämpää ja neutraali useille kemikaaleille. Hieman kalliimpi kuin vinyyli.

  Kuitusementti

  Kuidun sementtiliimaus Venäjän markkinoilla on uutuus, vaikka sitä on käytetty länsimaissa pitkään. Materiaali on erittäin kestävä, joka on kestävä ilmakehään ja mekaaniseen kuormitukseen.

  Tietoja hänestä on melko vähäistä, mutta voidaan sanoa varsin varmasti, että se on hyvin raskas (1 neliömetri painaa noin 15 kg, täysin pussitettu talo saa lisämäärän useita tonneja), levyjen paksuus on 10 mm.

  Lisäksi tämä materiaali on erittäin kallista - kuituseerumipaneelien kustannukset ylittävät jopa kalleimmat puutäytteet. Tällaiset ominaisuudet heikentävät huomattavasti kodinomistajien kiinnostusta, vaikka valmistajat vaativat ylivoimaisia ​​materiaalisia ominaisuuksia.

  Valitsemalla parasta kivi sivuraide

  Jotta minkäänlaista sivuraidetta voitaisiin nimittää varmasti paremmin, on vaikeaa.

  Voit rajoittaa kyseisten materiaalien valikoimaa kahteen yleisimpiin - metalliin ja vinyyliin, mutta lopullisen valinnan tulisi kuitenkin perustua tiettyihin maasto-olosuhteisiin, rakennuksen kokoon ja materiaaliin, suunnittelukonseptiin ja muihin näkökohtiin, joiden yhdistäminen auttaa tekemään lopullisen valinnan.

  Metallipidike on kestävyys, luotettavuus ja kestävyys sekä vinyyli - helppous, kivenseinämien korkea jäljitelmä, helppo asennus.

  Joka tapauksessa sopivimman materiaalin lopullinen valinta määräytyy omien olosuhteiden ja taloudellisten ominaisuuksien mukaan, joten tarkkoja tietoja ei voida suositella.

  Jos talo on korkea ja siinä on suuri seinien pinta-ala, on viisasta kääntää vinyylinäytteitä, koska metallipaneelien kokonaiskuorma saattaa olla lähellä kriittistä.

  Pienikokoisille seinille, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista - betonista, tiilestä, teräsbetonista - voit käyttää mitä tahansa pinnoitemateriaalia, jopa kuitu-sementtipaneeleihin.

  Muokkaustavat

  Kivirakenteiden asennustekniikka on samanlainen kuin muuntyyppisten materiaalien asennus ja sisältää kaikki samat toiminnot:

  1. Seinien valmistelu. Seinämän tilan tarkastus ja arviointi. Havaitut ongelma-alueet (halkeamat, kolhut) altistuvat tiivistyspastille, vakavissa tapauksissa, tasoitetaan laastaria säästävät.
  2. Laatikoiden asennus. Yksi tai kaksi vaipan kerrosta asennetaan valmistettuun seinäpintaan eristeen läsnäolosta riippuen. Joka tapauksessa kantokerros on pystysuora, ja eristeen alle oleva kerros on vaakasuora. Materiaalia voidaan käyttää puupalkkeihin tai metallioppaisiin kipsilevyille.
  3. Seinäeristys, vedeneristys. Eristys asennetaan ensimmäisten kerrosten kerrosten väliin. Ei pitäisi olla aukkoja tai aukkoja, jos ne näkyvät, sinun pitäisi välittömästi täyttää ne vaahto. Asennetun lämmittimen on oltava vedenpitävä ulkopuolelta tulevan veden tunkeutumisen estämiseksi, jolle on asennettu hydrosuojalevyn kalvo, joka toimii yhdessä suunnassa - vapauttaen höyryn seinän kakusta mutta ei kosteutta. Kalvon tulee pinota päällekkäin, liimaa liitokset nauhalla.
  4. Asentaminen contrabreshetki. Vesitiivistyksen yläpuolelle on asennettu tukilevyjärjestelmä - vastasäleikkö. Se on pystysuorassa suunnassa säleiden, tarjoaa ilmanvaihtoväli ja palvelee seinälevyt.
  5. Aloituspalkin asennus, ikkunoiden kehysten kulmat. Ensimmäinen askel asennuksen yhteydessä. Aloituspalkin asennus alemmassa valikossa, aina vaakasuunnassa. Heti sen jälkeen asennetaan kulmatangot ja ikkunoiden aukot on tehty. N-säleiden asentamista ei tarvita, tässä socle -tyypissä sivuraiteet ylittävät etuosan.
  6. Paneelien asennus. Voit asentaa paneelin kaikki valmistelutöiden jälkeen. Asennus tehdään nurkasta, josta äärimmäinen paneeli leikataan suoralla pystysuoralla linjalla ja asennetaan kulmaprofiiliin. Asennuksen jälkeen seuraava paneeli on kiinteä ja niin edelleen. Seuraavaan paneeliriviin voidaan asentaa sattumanvaraisesti siten, että rivien rivien liitoslinjat ovat eri paikoissa, joista noin puolet on katkaistava rivin ensimmäisestä paneelista.

  johtopäätös

  Kivenvierukan käyttäminen on yksinkertainen ja suhteellisen edullinen seinäverhousmenetelmä, joka suojaa seinäkakkua ilmakehän ilmenemismuodoilta.

  Asennuksen helppous, ei tarvitse palkata suurta sotaväkeä työläisten kanssa hienostuneita laitteita, mahdollistaa viimeistelyn edellytykset jalostamattoman paikallisen alueen. Työn laatu on melkein riippumaton kokemuksen tai taitojen läsnäolosta, mutta menestyksen tärkein edellytys on tarkkuus ja perusasetusten noudattaminen.

  Kiven julkisivuelementit: tyypit ja ominaisuudet

  Rakennusten ulkoseinät on suojattava ilmakehän vaurioilta, lisäksi eristettävä ja huolehdittava hyväksyttävästä ulkonäöstä. Luonnon- ja keinotekoisten materiaalien talojen julkisivujen viimeistely. Alkuperäinen koristeellinen vaikutus luo luonnonkiven. Moderni ja käytännöllinen ratkaisu ulkoasun järjestelyyn ovat etupaneelit, joissa on jälkikivi.

  Ominaisuudet ja edut

  Etupaneelit suorittavat ulkoseinien koriste- ja suojaustoimintoja. Muotoilu toistuvalla luonnonkivellä auttaa luomaan kauniin ja elegantin taustan koko talolle.

  Kivipaneelilla on monia etuja:

  • erilaisia ​​tekstuureja ja värejä;
  • kivenrakennuksen korkea jäljitelmä;
  • nopea asennus;
  • halvempaa kuin luonnolliset analogit;
  • kosteuden kestävyys;
  • paneelin koko ja paino on sovitettu itsekokoonpanoon;
  • älä häivytä;
  • pakkasenkestävyys -40 astetta;
  • lämmönkestävyys jopa +50 astetta;
  • voi olla jopa 30 vuotta;
  • helppo hoito;
  • ympäristöystävällisyys;
  • huollettavuus;
  • ei aiheuta suurta kuormitusta tukirakenteisiin.

  Kun peität uuden talon julkisivua, voit saavuttaa ainutlaatuisen muotoilun yhdistämällä eri tekstuurit ja värit. Paneelien asennus pitkäaikaiseen rakennusvuosiin piilottaa rakennuksen tuhoutuneen ja esittelemättömän ulkonäön. Tätä varten sinun ei tarvitse itse korjata ja jälleenrakentaa seiniä. Asennus vaatii vain laatikoiden rakenteen. Paneelin alla voit asentaa lämmöneristyskerroksen. Eristeinä käytetään mineraalista basaltivillaa, lasivillaa, polystyreenivaahtoa, vaahtomuovia.

  Sen lisäksi, että julkisivu ja säätiö päin, kiven alla olevat paneelit voidaan käyttää aidan viimeistelyyn. Koko taloa ei tarvitse kääriä, on mahdollista leikata haluttu rakenneosa, ylempi tai alempi lattia osittain.

  kuvaus

  Kivipaneeleja alunperin käytettiin perustuspinnoitteisiin. Viimeistelevä sivuraide osoitti korkeaa suorituskykyä ja sitä käytettiin kattamaan koko julkisivu. Laajentamalla valikoima tuotteita eri kuvioita voidaan tehdä esteettisesti houkutteleva ja kestävä vuori talon.

  Verhouspaneelien tuotanto perustuu erilaisten muurausmateriaalien kopioimiseen luonnollisista materiaaleista. Ulkopuolisille seinille he jäljittelevät erilaisia ​​luonnonkiveä: ne ovat liuskekivi, graniitti, hiekkakivi, roskakivi, kalkkikivi, dolomiitti ja monet muut.

  Realismin ansiosta levyt maalataan tietyntyyppisen kiven luonnollisilla sävyillä ja antavat asianmukaisen helpotuksen ja muodon.

  Rakennuksesta riippuen talon ulkoasua varten on olemassa kahdenlaisia ​​paneeleja.

  • Komposiitti. Suunnittelu edellyttää useita kerroksia. Ulkopintainen suojakerros pinnalla toimii koristeellisena viimeistelynä. Sisäinen lämpöä eristävä kerros sisältää polystyreenivaahdon keinotekoista eristystä.
  • Yhtenäinen. Levy koostuu yhdestä ulkoisesta peitteestä. Asennettaessa joustavia paneeleja ei ole muodonmuutoksia, ne liitetään helposti monoliittiseen vuoraukseen. Eroavat pienestä hinnasta ja pienestä painosta.

  rakenne

  Luonnonkiven kaltaisten levyjen tuotantoon keinotekoisten ja luonnollisten raaka-aineiden käyttö.

  Valmistusmateriaalin mukaan julkisivuverhoukset ovat kahta tyyppiä:

  Kuitustuotteet koostuvat kvartsihiekasta ja sementistä selluloosakuitujen lisäämiseen. Niille on ominaista paloturvallisuus, pakkasenkestävyys jopa -60 astetta, äänenvaimennusominaisuudet. Negatiivinen puoli on materiaalin kyky imeä vettä, mikä tekee rakenteen raskaammasta. Iskunkestävyyden alhainen taso osoittaa taipumusta vahingoittaa. Puuprofiileillä ei ole kiven voimakasta tekstuuria, koska ne valmistetaan valulla.

  Polymeeripaneelien koostumus sisältää polyvinyylikloridia, hartsia, vaahtoa, kivipölyä. Jos muodostetaan komposiittipaneeli, lisätään polyuretaanivaahtokerros. PVC-paneelit pystyvät selkeästi korostamaan kivirakennetta, korostavat kiteistä ja villikiviä. Muovi ei reagoi kosteuteen, sillä on antiseptisiä ominaisuuksia. Paneelit kestävät iskuja ja vaurioita.

  Mitat ja paino

  Etupaneelin paino riippuu sen koosta ja valmistusmateriaalista. Koko määräytyy asennuksen ja kuljetuksen helppouden mukaan. Kevyet muovilevyt painavat noin 1,8-2,2 kg. Valmistaja on kehittänyt paneeleiden koon. Riippuen simuloidusta kivityypistä pituus- ja leveysparametrit vaihtelevat. Pituus voi vaihdella 80 cm: sta 130 cm: iin, leveys vaihtelee 45: stä 60 cm: iin. Keskimäärin yhden paneelin pinta-ala kestää puoli neliömetriä. Paksuus on pieni - vain 1-2 mm.

  Julkisivun kuitusementtilevyt vaihtelevat suurikokoisina ja suurina painoina. Pituus on 1,5-3 m, leveys on 45-120 cm, pienimmän paneelin paksuus on 6 mm ja enimmäispituus 2 cm. Raskasseppituotteiden paino voi vaihdella 13-20 kg: n paksuudesta neliömetriä kohden. Keskimäärin kuitusementtilevyt painavat 22-40 kg. Yksi suuri paksu paneeli voi saavuttaa painon, joka on yli 100 kg.

  suunnittelu

  Julkisivupaneelien muodot ja koot mahdollistavat minkä tahansa kokoonpanon suunnittelun. Materiaalin koristeelliset ominaisuudet riippuvat etupuolen rakenteesta. Valmistajat tuottavat laajan valikoiman tekokivää, jolla on suuri värisävy.

  Paneelin rakenne on samanlainen kuin eri rotujen luontainen muninta. Julkisivun koristeluun voi noutaa kivinen tai raunioitunut kivi, "villi" hiekkakivi, karkea muuraus. Väri vaihtelee riippuen luonnonkiven tyyppi - beige, ruskea, harmaa, hiekka, kastanja.

  Valmistetaan alkuperäisen ja yksinoikeuden omaavan kiven leikkauksia. Osien välissä fraktiot suljetaan epoksihartsilla. Rakeinen kivirakenne on maalattu kaikissa kirkkaissa väreissä - malakite, terrakotta, turkoosi, valkoinen. Tällaisen laskun haitta - ajan, pyyhkiminen, huonosti pestyt.

  Valmistajien yleiskatsaus

  Julkisivujen viimeistelypaneeleiden markkinat jakavat ulkomaiset ja venäläiset valmistajat. Ulkomaisten valmistajien joukossa ovat erottuneet yritykset Döcke, Novik, Nailaite, KMEW. Kotimaisten valmistajien - "Alta-profiilin", "Dolomit", "Tekhosnastka", saavat positiiviset arviot.

  • Kanadalainen yhtiö Novik valmistaa julkisivupaneeleja laskulla kenttäkiviä, karkeaa muurausta, jokikiviä, luonnonvaraista ja karsitettua kalkkikiveä. Korkealaatuinen, paksuus suurempi kuin 2 mm.
  • Saksalainen brändi Döcke valmistaa korkealaatuisia julkisivuja 6 kokoelmia, jotka jäljittelevät kiviä, hiekkakiveä ja villikiviä.
  • Amerikkalainen Nailaite-yhtiö toimittaa useita sarjoja - raunioita, luonnollisia ja ashlarisia.
  • Japanilaisia ​​kuitupitoisia julkisivulevyjä KMEW erotetaan suurella valikoimalla. Levyjen koko on 3030x455 mm suojapinnoitteella.
  • Johtava tuotanto on kotimainen Alta Profile. Lajikkeessa 44 vaihtoehtoa sivuraide kiven alla. Siinä on jäljitelmä graniittia, villikiviä, raunioita, kokoelma "Canyon" ja "Fagot". Tuotteilla on kaikki vaatimustenmukaisuustodistukset ja kehittynyt myyntijärjestelmä monissa maan kaupungeissa.
  • Yhtiö "Dolomit" on mukana PVC-pinnoitteiden valmistuksessa ulkotiloihin. Valikoimaan kuuluu kellarikerros, jossa on kallioinen riutan rakenne, hiekkakivi, liuskekivi, dolomiitti, alppikivi. Profiili on 22 cm leveä ja 3 m pitkä. Paneelit on värjätty kolmella muunnoksella - täysin tasaisesti maalattu, värjätyt saumat, epähomogeeniset monikerroksiset värit. Ilmoitettu elinikä on 50 vuotta.
  • Yhtiö "European Construction Technologies" valmistaa Hardplast-julkisivupaneeleja, jotka jäljittelevät liuskekiven rakennetta. Saatavana kolmessa värissä - harmaa, ruskea ja punainen. Niille on ominaista pieni koko: 22 cm leveä, 44 cm pitkä, 16 mm paksu, mikä sopii itsestään. Tuotantomateriaali on polymeeriseos.
  • Valkovenäjän huoli "U-plast" tuottaa vinyyli sivuraidetta Stone House-sarjan luonnonkivestä. Paneelit, joiden koko on 3035 mm pitkä ja 23 cm leveä neljään väriä. Palveluaika on vähintään 30 vuotta.
  • Moskovan tehdas Tehosnastka valmistaa polymeerimateriaaleista valmistettuja julkisivuja. Luonnon kiven peittäminen, joka jäljittelee kivinen rakenne ja graniitti, sallii sinun asentaa palonkestävän, kestävän ja ympäristöystävällisen julkisivun. Kotimainen yritys Fineber tuottaa 110x50 cm: n polypropyleenin kallio-, kivi- ja kivielementtejä.
  • Kotimainen kuitumaalien sementtilevyjen valmistaja on Profist-tehdas. Tuotevalikoimassa on kivi "Profist-Stone" alaisia ​​paneeleja, joissa on luonnonkivihiutaleita. Yli 30 värisävyä, joissa on rakeinen rakenne, mahdollistaa julkisivun minkä tahansa rakenteen. Vakiomitat ovat 120 cm leveitä, 157 cm pitkiä ja 8 mm paksuja.

  Suositukset käytöstä

  Talon viimeistely julkisivupaneelilla voidaan suorittaa itsenäisesti tai erikoisrakentajaryhmittäin. Ennakoida pinnoille tarvittavien paneelien lukumäärä. Numero riippuu itse levyn koosta ja vuorauksen alueesta. Määritä seinien alue ilman ikkunoita ja ovia. Ulkopuoliset ja sisäiset kulmat, aloitusoppaat, laatat ja lamellit ostetaan.

  Omalla asennuksella sinun on huolehdittava työvälineiden saatavuudesta. Tarvitset taso, pora, saha, terävä veitsi, mittanauha. On parempi kiinnittää rakenneosat sinkkipäällystetyillä ruuveilla.

  Jos julkisivu on yhdistetty ulkoseinän ulkopuolelle, asenna ensin höyrysulkukalvo.

  Seinälle asetetaan pystysuora laatikko. Oppaana käytettiin pienen osan tai metalliprofiilin puuta. Lämpöeristys on asennettu taittolaitteen runkoon. Materiaali on sijoitettu lähellekään kylmäsiltoja. Eristyskerros on suojattu vedeneristyskalvolla.

  Sitten tuuletettu julkisivu, jossa on muutaman senttimetrin aukko. Tätä varten kiinnitä kiskojen tai metallisten ohjainten vastahilkka. Valmiiden julkisivun vääristymien ja halkeamien välttämiseksi kaikki kehyksen osat sijoitetaan yhteen tasoon.

  Sinun on noudatettava tiettyjä julkisivurakenteiden asennusohjeita:

  • sinun täytyy järjestää ja korjata kaikki nauhat paikoissaan;
  • asennus alkaa alhaalta kulmasta;
  • asennus suoritetaan vaakasuorissa riveissä;
  • paneelien ja maanpinnan välissä on oltava enintään 5 cm: n rako;
  • jokainen myöhempi yksityiskohti tulee uraan pienellä sisennyksellä;
  • paneelin kiinnittäminen laatikkoon ei ole lähellä;
  • ruuvit asetetaan toimitettujen reikien keskelle;
  • kun kiinnität ruuvit, älä peitä korkkia, anna tilaa lämpölaajenemiselle;
  • Älä asenna paneeleja lähelle kattoa, anna korvauspaikka.

  Nurkat on kiinnitetty valmiiseen viimeistelyyn.

  Etulevyt eivät tarvitse erityistä huolellisuutta. Jos kyseessä on jatkuva pilaantuminen, riittää hoitoon saippualiuoksella ja pestä se tahriin puhtaalla vedellä. Älä puhdista julkisivua alkalilla tai hapolla.

  Upeat esimerkit ulkona

  Kiviseinien julkisivupaneelit määrittävät koko rakennuksen tyylin ja houkuttelevuuden. Jos haluat korostaa yksityisen talon tarpeellisia osia, voit käyttää väritason vyöhykkeitä. Toinen väri voidaan korostaa kulmia, ikkunoiden ja ovien rinteitä, perustusta eri muunnelmissa.

  Julkisivun koristeltu valkoinen kivi, jossa on vastakkaiset antrasiittielementit, näyttää tyylikkäältä ja epätavalliselta. Valoisa ja mehukas kirkas terrakotta viimeistely. On otettava huomioon ympäröivä maisema, jotta talon ulkoasun sopusointuinen asenne paikalliseen maisemaan.

  Asenna peruspaneelit, katso seuraava video.

  Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

  Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.