Suojapeitteet on tehty itse

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on runsaasti viimeistelyaineita ulkokäyttöön. Niistä löytyy sekä perinteisiä tuotteita, esimerkiksi julkisivu- maalaa tai vastapäätä tiiliä ja uusia nykyaikaisia ​​materiaaleja. Lisäksi jotkut uusista tuotteista ovat erittäin suosittuja ja erityisen arvostettuja niiden fysikaalisiin ja teknisiin ominaisuuksiin. Tällaisten suosittujen modernin viimeistelymateriaalien joukossa on syytä mainita vinyyliä ja kalvoja. Meidän artikkelissamme puhumme viimeisestä tuotteesta ja kuvaamme yksityiskohtaisesti, kuinka päällystää taloja terassilla.

Materiaaliominaisuudet

Koska ammattiarkki on valmistettu metallista, kaikki tämän materiaalin ominaisuudet ovat sen erityispiirteitä. Tämä tuote on valmistettu ohuesta teräslevystä. Ammattilevyn lujuus on epäilemättä pienestä paksusta huolimatta siksi, että tuotteen pinta on profiloitu. Levyjen pinnalla olevien puolisuunnikkaan muotoisten aaltojen ansiosta jäykisteiden toiminnot suoritetaan materiaalin lisäsuunnassa.

Tärkeää: Ammattilevyn lujuus liittyy suoraan teräksen paksuuteen ja aallon korkeuteen. Mitä suurempi profiili ja paksumpi teräslevy, sitä suurempi sen vahvuus ja hinta.

Koska metalli on altis korroosiolle negatiivisten ympäristötekijöiden vaikutuksen alaisena, tuote on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Lisäksi lisäsuoja antaa polymeeripinnoitteen materiaalin etupuolelle. Suojatoimintojen lisäksi tämä pinnoite parantaa ammattimaisen arkin esteettisiä ominaisuuksia, koska polymeerikerroksella voi olla väriä.

Edut profiililevyistä ovat seuraavat:

 • Galvanoitujen teräslevyjen, joissa on polymeeripinnoite, ei käytännössä ole korroosiota. Jotta tämä olisi totta, asennuksen aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota leikkausten oikeaan käsittelyyn.
 • Julkisivulta suojattu julkisivu on luotettavasti suojattu mekaanisilta vaurioilta ja ilmakehältä.
 • Laajakokoisen tuotteen ansiosta aallotetun lattian asennus on paljon nopeampaa kuin julkisivun edessä, jossa on sivuraide tai tiiliseinä.
 • Suuri valikoima polymeeripinnoitteiden värejä takaa, että löydät materiaalin, joka sopii kotiisi väriin ja tyyliin.
 • Jopa puutalo voidaan peittää profiililattialla.
 • Kohtuullinen hinta on lisäetuna tämän materiaalin käytöstä.

Ammattilevyn haittojen joukossa on matala melunvaimennus. Jos olet kuullut kohinan pudotuksista räystäen sateen aikana, voitte kuvitella, mistä pudotuksista aiheutuu pudotuksia julkisivuun, joka on vuorattu aaltopahvilla.

luokitus

Jos päätät viilata talosi ammattimaisella lattialla, sinun tulisi tietää, että materiaalin paksuus voi olla välillä 0,4-1 mm ja riippuu tuotteen luokituksesta:

 1. Päätä talon julkisivu käyttämällä seinäprofiilia. Nämä ovat pieniä paksuja tuotteita, joilla on pieni lujuus ja jäykkyys. Materiaalia ei ole suunniteltu raskaille kuormituksille ja se on asennettu pystysuorille pinnoille. Tätä arkkia käytetään myös viimeistelypäällysteinä ylärakenteissa. Tällaiset profiloidut levyt on merkitty kirjaimella "C".
 2. Kateaineella on suurempi paksuus, lujuus ja jäykkyys. Sitä käytetään kattona, mökkien, aidojen, katoksien ja katoksien rakentamiseen. Tällainen ammattilevy voi kestää enemmän kuormia kuin seinäprofiilimateriaali. Tuotteet on merkitty kirjaimilla "NS".
 3. Vahvin ja paksuin metalliprofiili on kantoprofiili. Tämä materiaali kestää huomattavia kuormia, mutta hinta on korkein. Tällaisia ​​tuotteita käytetään erilaisten tukirakenteiden valmistukseen pysyvien muottien asennusta varten. Materiaali on merkitty kirjaimilla "H" tai "K".

Huomio: Rakennuksen kääriminen omalla kädelläsi ammattimaisella lattialla vaatii seinäprofiilisen materiaalin.

Valmistelutyöt

Ennen kuin käännät talon ammatillisena arkana, sinun on valittava oikea materiaali. Tällöin puhumme paitsi seinäarkin valitsemisesta myös oikean tuotemerkin valitsemisesta, mikä riippuu profiilin korkeudesta. Tosiasia on, että arkin lujuus liittyy suoraan harjan korkeuteen.

Talon peittämiseksi tällä materiaalilla on parempi valita C8-merkkituotteet, eli aallonkorkeus on 8 mm. Levyn optimaalinen leveys 1115 mm. Pääsääntöisesti tämän merkin tuotteilla on paksuus 0,6 mm. Levyn pituus valitaan rakennuksen mittojen mukaan.

Vinkki: sitä vähemmän arkkitehtien liitoksia julkisivulle, sitä parempi. Yritä siis valita tuotteen pituus siten, että yksi julkisivu suljetaan koko arkilla ilman liitoksia.

Tuotteen valitsemisen jälkeen on tärkeää laskea tarvittava määrä oikein. Tällöin yleensä määritellään kaikkien talon seinien pinta-ala. Samaan aikaan ei ole tarpeen vähentää ikkunoiden ja ovien aukkoja, koska osa profiloidusta arkista otetaan säätöön.

Erikseen on tarpeen laskea lisäelementtien lukumäärä. Näitä ovat:

 • ovet ja ikkunat;
 • veden ulosvirtaus;
 • kulmat.

Näiden osien kokonaismäärän laskemiseksi sinun on mitattava tarkasti ikkunoiden ja ovien mitat, kulmien korkeus ja kuivatuksen pituus. Kun kaikki osat on ostettu, talon seinät on valmisteltava kattamaan. Voit tehdä tämän, ne on puhdistettava lian ja pölyn sekä poistaa kaikki ulkonevat ja tarttuvat osat.

Talon leikkaus

Ennen kuin kaapat talon metalliprofiililla, on käytettävä merkintää seinille, joihin oppaat kiinnitetään. Kiinnityskehikon ohjauselementtien asennusvaihe riippuu profiililevyn valituista profiileista ja voi olla 40 - 80 cm: n korkeudella. Paras tapa on merkitä rakennuksen rakennuksen kulmasta. Laakerielementit on asennettava ovien ja ikkunoiden aukkojen reunoihin. Laakerielementtien asennuksen pystysuuntaisuuden valvomiseksi käytetään merkintää käytettäessä tasoa ja luodia.

Runko-ohjaimia ei ole kiinnitetty seiniin, vaan seinään kiinnitetyille erikoiskehyksille. Asennustelineissä noudata seuraavia suosituksia:

 • Pituusrakenne yhden merkintälinjan tasolla on 60 cm.
 • Viereisten merkkilappujen kannattimet on asennettu porrastetusti. Tämä on välttämätöntä kuorman jakamiseksi tasaisesti ja koko rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kehyksen asennus

Tukikehyksen asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Perforatorin avulla reiät tehdään talon seinissä kiinnittimien alla.
 2. Lisäksi suluissa on aukot. Tällöin välttämättä käytetään eristeen sinettiä. Tämä on tarpeen seinien äänieristyksen parantamiseksi.
 3. Kiinnikkeiden vieressä ruuveja metallikiinnikkeisiin ohjainrunkoelementteihin. Tällöin on varmistettava, että kaikki kiinnitysprofiilit sijaitsevat samassa tasossa. Tämä varmistaa julkisivun tasaisen pystysuoran pinnan. Yksinkertaisen asennuksen helpottamiseksi äärimmäiset ohjauselementit asennetaan ensin. Tällöin niiden väliin venytetään kalastuslinja tai -johto, jonka väliprofiilit ovat yhtä suuret.
 4. Pystysuuntaisten kiinnittimien välisen rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi voidaan asentaa vaakapysäyttimet. Profiilien liittämiseen voit käyttää erityisiä "rapuja" tai leikkuuprofiileja, joissa on leikatut ja taivutetut sivuseinät.
 5. Riippumatta siitä, mistä materiaalista talo on tehty, olipa se puuta tai tiiliä, on parempi asettaa lämpöeristys ihon alle. Joten pienennät talon lämmityksen kustannuksia ja lisäävät sen meluteristystä. Tätä varten ohjausprofiilien asentamisen väliin asetetaan eristysmateriaali (vaahto tai mineraalivilla). Se on kiinnitetty seiniin erikoisilla muovisilla tapilla, joissa on korkit. Ylhäältä lämmitin peitetään höyrysulkukalvolla. Tämä estää kondensaation muodostumista eristysaineessa.

Lisäelementtien asennus

Dobori asennetaan tässä vaiheessa, koska ammattimaisten arkkien asentamisen jälkeen se ei toimi. Tätä varten ruuvimeisselillä ja ruuveilla täytyy kiinnittää runko-ovi- ja ikkuna-aukot, kellari, ohjauskiskot, kulmat ja muut elementit.

Julkisivuverhous

Kun olet asentanut kehyksen ja asentanut kaikki muut elementit, voit jatkaa profiililevyn asennusta. Rakenteeltaan profiilipäällystetyn talon päällystäminen suoritetaan julkisivun alareunasta, johon ohjauspalkki on asennettu. Tähän palkkiin lisätään arkki ja kiinnitetään siihen itsepuristusruuveilla. Ruuvien alla on asennettava tiivistystiivisteet.

Levyt kiinnittäessäsi seuraavat vaatimukset:

 1. Ruuvit kiinnitetään vain aallon osaan, joka on tiukasti vierekkäisen ohjainkehyksen vieressä.
 2. Laadukkaan liitoksen tapauksessa ruuvin tulee olla tukiprofiilissa vähintään 2 cm, joten on tärkeää valita kiinnittimen oikea pituus.
 3. Kaikki kiinnittimet on asennettava samalle linjalle, joten asennettaessa niitä on käytettävä jännittyneitä johtoja tai lankoja.
 4. Optimaalinen asennusaskel kiinnittimet - yhden aallon kautta.
 5. Levyjä kiinnitettäessä levyjen pystysuoraa asentoa ohjataan tasolla ja luodilla.
 6. Edellisen tuotteen jokaisen myöhemmän levyn päällekkäisyys on 0,5 aalto.

Vinkki: materiaalin lämpölaajenemisen kompensoimiseksi ammattilevy tulee asentaa ohjainkehykseen, jossa on pieni 2-3 mm: n rako. Tämän seurauksena julkisivut, jotka on ripustettu ammattikäyttöisellä arkkilla, eivät ole epämuodollisia lämpötilan putoamisen vuoksi.

Seinälevyjen asennusohje:

Kuinka laskea materiaali ja pestä talon ammatillinen arkki

Kysymys siitä, kuinka päällystää talon ammatillisena arkana alkoi hämmästyä monissa äskettäin, koska tämä materiaali on suhteellisen nuori. Mutta tästä huolimatta hän onnistui saamaan varsin laajan suosion. Tosiasia on, että profiililattiaa pidetään yleismaailmana tuotteena, joka sopii moniin viimeistely- ja rakennustöihin. Lisäksi materiaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia erittäin edulliseen hintaan.

Ammattimaisen lattian ominaisuudet

Aluksi kannattaa päättää, mikä on ammatillinen lattia. Nämä ovat metallilevyjä (useimmiten terästä), joissa on kooltaan erikokoiset kuperaiset kylkiluut (8-21 mm). Tällaisilla osilla on suojaava päällyste, koristekerroksena käytetään erilaisia ​​sävyjä. Levyn paksuus vaihtelee välillä 4 - 16 mm.

Huolellista huomiota olisi kiinnitettävä oikeaan materiaalin valintaan. On olemassa kolme päälajiketta, joita käytetään erilaisiin töihin. Ne erotetaan merkitsemällä:

 1. Tuotteet, joiden nimitys on "H", on suunniteltu luotettavan katon luomiseksi.
 2. Yksityiskohdat, jotka on merkitty "C", ovat julkisivumuottien muunnos, joka sopii myös aidojen vuoraukseen.
 3. "HC" -tuotteet ovat yleismaailmallisia, ne voivat viimeistellä useita pintoja. Sillä on resistentteämpiä ominaisuuksia, jotka vastaavasti heijastuvat hintaan.
Profiililevytyypit

Vihje! Lisäyksenä käytetään numeroita, jotka antavat idean koosta. Esimerkiksi C21-1000-merkinnässä ensimmäiset numeeriset numerot ilmaisevat kylkiluiden korkeuden ja toinen osoittaa arkin leveyden.

On myös otettava huomioon, että seinien vaippa ammattimaisella lattiapinnoitteella toteutetaan käyttämällä lisäkomponentteja, jotka suorittavat eri toimintoja:

 • kulmajäähdytteitä tarvitaan täydellisen rakenteen luomiseksi ja kulmaliitosten peittämiseksi;
 • ikkunaluukut ja ovien leikkuulaudat;
 • aloitus- ja viimeistelyprofiili;
 • elementit alhaisen vuoroveden luomiseksi.
Lisävarusteet julkisivujen koristeluun

Kaikkien näiden osien käyttö mahdollistaa kauniin ja luotettavan pinnoitteen.

Aineiston edut ja haitat

Julkisivujen viimeistely ammatillisella arkilla valitaan yhä useammin, ja tämä on täysin järkevä selitys - tuotteiden ansioista:

 1. Sivut ovat erittäin kestäviä ja kestävät voimakasta mekaanista rasitusta. Koska osilla on kohoavat kylkiluut, kuormitus jakautuu tasaisemmin koko fragmentin alueelle.
 2. Asennustekniikka ei ole erityisen vaikea. Itse asiassa metalliprofiilinen talo ei vaadi erityisiä laitteita ja ammattitaitoa. Näin voit tehdä ilman asiantuntijoiden osallistumista ja säästää rahaa.
 3. Erinomaiset koristeelliset ominaisuudet. Monet ihmiset virheellisesti ajattelevat, että aallotetun lattian julkisivu on aina sama, koska arkit eroavat toisistaan ​​vain väreissä. Mutta nyt on vaihtoehtoja, jotka jäljittelevät luonnollisia materiaaleja.
 4. Erinomainen suojausominaisuudet. Jos asennus toteutetaan kaikkien vivahteiden mukaisesti, päällyste luotettavasti säästää pohjaa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Samanaikaisesti ultraviolettisäteilyä, materiaali himmenee hyvin hitaasti.

Tällaisia ​​tuotteita voidaan todella pitää yhtenä parhaimmista. Mutta talon leikkaaminen ammattimaisella lattialla on puutteita, jotka hieman pilata kokonaisvaikutelmaa:

 • Materiaali voi täydentää kadusta tunkeutuvaa melua. Esimerkiksi sateen aikana on melko kova ääni.
 • Julkisella julkisivulla, jossa on korkeat lämpötilan indikaattorit, on pinnan voimakas lämmitys. Tämä aiheuttaa epämukavuutta ja on myös erittäin vaarallista lapsille, jotka saattavat polttaa yhteyttä.
 • Vaikka tuote on melko kestävä ja talon viimeistely ammattilevyn kanssa on visuaalisesti houkutteleva, naarmuuntumisesta voi aiheutua ongelmia. Se, että pinnoite voi kestää mekaanisen rasituksen, mutta pienet vauriot voivat aiheuttaa merkittäviä vaurioita.
 • Usein tapahtuu, että seinäkoristeluun kuuluu leikkaamalla osia sopivaan kokoon. Jos bulgarialaista käytetään tähän, reunat tulevat kuumiksi, mikä lisää ruostetta.
Ruostumisen välttämiseksi aallotetun levyn leikattua reunaa tulee käsitellä suojaavalla yhdisteellä, kuten maalilla.

Suurin ongelma voi johtua asennustekniikan rikkomisesta: seinämäisten kondensaatiomuotojen alla, mikä johtaa putrefaktiivisiin prosesseihin.

Vihje! Kun kattaa talon, jossa on metalliprofiili, on kiinnitettävä erityistä huomiota laadukkaan materiaalin valintaan. On parempi luopua halvimmista vaihtoehdoista ja tuotteista, joiden paksuus on vähäinen. Tällaisten osien käsitteleminen on erittäin vaikeaa, eikä pinnoite ole kestävä.

Asennustekniikka

Työ talon leikkaamiseen profiloidut kädet on jaettu peräkkäisiin vaiheisiin. Yleinen tekniikka ei ole erityisen vaikea, mutta on suositeltavaa lähestyä täysin vastuuta jokaisesta prosessista. Mikä tahansa, jopa pienimmät rikkomukset, voi johtaa epätoivottaviin seurauksiin.

Materiaalin laskenta ja tarvittavat työkalut

Työ alkaa laskemalla tarvittava määrä materiaalia. Tätä varten voidaan käyttää kahta menetelmää:

 1. Määritetty rakennuksen alueella. Kummankin pinnan mittaaminen on suositeltavaa. Kaikki tiedot on tiivistetty ja käy ilmi talon seinien kokonaispinta-ala. Erikseen mitataan ikkuna- ja oviaukot ja vähennetään käytettävissä olevasta tuloksesta. Kun otetaan huomioon sopivan levyn koko, määritetään tarvittava määrä materiaalia ja lisätään 10% varastosta.
 2. Toinen vaihtoehto on hieman erilainen: julkisivujen lasit lasketaan käyttäen laskostusjärjestelmää. Valitun levyn koon perusteella tehdään eräänlainen leikkaus kartta, jossa otetaan huomioon päästöoikeudet ja aukot. Tämä on vaikeampi menetelmä, mutta sen ansiosta voit saavuttaa mahdollisimman tarkan tarkkuuden ja poistaa joidenkin osien vaikean telakoinnin.

Muista myös muista materiaaleista ja työkaluista, joita tarvitaan rakennuksen tekemiseen:

 • Opasprofiili. Sitä voidaan käyttää metalliosina tai puupalkkeina.
 • Suspensiot. Teräsprofiilin asentaminen eri syistä.
 • Ruuvit rungon kiinnittämiseen ja erikoisruuvit ilmatiiviillä tiivisteillä pinnoitteen kiinnittämiseen.
 • Sähköpora, porakassi ja bitti.
 • Vasara ja taltta.
 • Sahat ja sakset metallille.
Työkalut teräspohjan kanssa työskentelyyn

Vihje! Kun seinät peitetään ammattimaisella arkilla, hiomakoneen käyttö on hylättävä, koska se johtaa ruosteen ulkonäköön koriste-arkkeihin ja pohjalevyn metalliprofiiliin.

koulutus

Usein on mielestäni sellainen käsitys, että tällainen menettely ei ole pakollista, koska koristeaine piilottaa vikoja. Itse asiassa ongelmat, joita ei ole poistettu ajoissa, johtavat entistä suurempaan vaikeuteen.

Vaihe koostuu seuraavista toimista:

 1. Perusteellisesti valmistetut pinnat. Alustalevy, jossa on ammattikäyttöinen arkin oletus, että pohja poistuu pölystä ja likaisuudesta, poistetaan jäljet ​​aiemmasta pinnoitteesta. Jos talo on rakennettu äskettäin, sinun on tarkistettava pinnan rakennusmateriaalien tai laastin jäännöksiin.
 2. Kaikki halkeamat on puhdistettava ja hyvin halkaistu. Jos vahinko on merkittävä, niin ne vahvistetaan edelleen.
 3. Antiseptisten aineiden ja alukkeiden käsittely. Seinille levitetään vähintään kaksi kerrosta kyllästystä.
 4. Säätiö on suojattu vedellä.
Talon seinien valmistuksen vaiheet edessä päin

Täten, kun määritetään, miten kunnollisesti päällystetään talon seinät ammattisivun avulla, on pidettävä mielessä, että prosessi voi vaatia erittäin vakavaa valmistelua.

Kehyksen asennus

Asennustyön asentaminen eri pinnoille voi olla joitain erikoispiirteitä. Julkisivustolle luodaan vahva ja luotettava runko, jonka on kestettävä erilaisia ​​vaikutuksia, mukaan lukien tuulen voimakas tuulenpuuska. Siksi betoni-, tiili- ja hiilihappopohjaisille betonipinnoille käytetään metalliprofiilia, joka on kiinnitetty suspensioihin.

 1. Levyn sijainti määritetään. Se voi olla pystysuora ja vaakasuora. Ensimmäinen vaihtoehto tarjoaa parhaan suojan kosteuden läpäisyä vastaan, ja toinen tekee pinnasta voimakkaamman.
 2. Merkintä tehdään ottaen huomioon oppaan vaihe, joka riippuu valitun eristyksen koosta.
 3. Suspensorit on asennettu pitkin linjoja, joihin ohjaimet on peräkkäin kiinnitetty. Puskurit asennetaan lisäksi niiden vahvistamiseen.
Metallirakenteiden laatikoiden asennus

Suunnittelun on oltava kiinteä ja kestävä, jotta profiililevyn julkisivu voi kestää sallitut kuormat.

Ammattimaisen lattian asennus

Sitten tulee tärkein vaihe - materiaalin suora asennus. Työn algoritmi:

 1. Eristyskerros asetetaan ja peitetään suojamembraanilla.
 2. Korkealla pohjalla, joka joutuu erikseen, palauttaa refluksointi. Jos jatkuvaa pinnoitusta oletetaan, tulee olla tyhjennys, jotta vesi pysähtyy.

Vihje! Lämmöneristysmateriaalin ja metallilevyjen välillä tulee olla tyhjä, joka toimii ilmanvaihdoksi.

 • Jokainen yksityiskohta on kiinnitetty paikalleen ja tarkistettu sen varmistamiseksi, että sijainti on erittäin tasainen. Kiinnitys suoritetaan suoraan päällysteen läpi. Jos materiaali on paksua, suoritetaan esiporaus.
 • Jokainen elementti asennetaan pienellä päällekkäisyydellä tai käyttämällä telakointimoduuleja. Kaikki liitokset voidaan edelleen käsitellä tiivisteellä.
 • Täydellisyyden vuoksi kulmat ja ikkunat ovat kiinteät.
 • Vaikka etuprofiilia käytetään melko äskettäin, hän on jo onnistunut saamaan paljon positiivista palautetta.

  Kaikki talon julkisivu julkisivut: materiaalin valinnasta asennukseen

  Ammatilliset päälliköt tunnistavat ammatillinen lattia materiaalina, jolla on yleismaailmallisia ominaisuuksia. Sitä käytetään luomaan aidat, katon katolla ja rakennusten verhous.

  Ennen kuin teet talon profiilin itsenäisen viilun, sinun on tutkittava materiaalin ominaisuuksia ja hänen kanssaan työskentelevää tekniikkaa.

  Luonteenomaiset ja edut ammatillisen lehtien

  Profiililevy on metallista valmistettu materiaali, mikä tarkoittaa, että sillä on suuri lujuus.

  Monet aloituspäälliköt saattavat ajatella, että tällaisen päällysteen hienoisuus puhuu alhaisesta painostaan ​​ja pienestä lujuudestaan, mutta tämä ei ole niin, koska levy on trapetsi muoto ja siinä on aaltomaista pintaa.

  Aallot puhuvat jäykkyyden asteesta: mitä korkeampi aalto nousu, sitä vahvempi tuote.

  Tietenkin sinun on otettava huomioon arkin paksuus, mutta jos otat paksummat tuotteet, se aiheuttaa lisäkustannuksia.

  Toinen tärkeä kohta talon sisustuksessa on kosteuden kestävyys. Jatkuva altistuminen kosteudelle voi vahingoittaa pintaa ja syövyttää metallia, mutta tämä ei koske levytystä.

  Tällaisia ​​arkkeja valmistetaan useassa vaiheessa:

  1. Levy ensin galvanoidaan levittämällä kuumaa sinkkikerrosta tuotteeseen.

  Koko prosessi toteutetaan metallurgisessa laitoksessa. Galvanoitu levy rullassa on ammattimaisen lattian pääraaka-aine.

 • Seuraavaksi kylmävalssatut galvanoidut levyt muunnetaan profiiliksi.

  Jokainen vuokra, arkin aallon koko kasvaa. Tällaisia ​​tuotteita ei voi luoda yhdessä vuokrauksessa: ne voivat menettää lujuutensa, joten erikoisrullat parantavat profiilia jokaisella vuokrauksella.

 • Sen jälkeen, kun tuote on päällystetty materiaalia suojaavan kerroksen avulla, koko prosessi suoritetaan kuumalla tekniikalla. Tämän jälkeen arkki kuivataan.
 • Levyn parannuksen jälkeen sen takapinta on peitetty maalikerroksella ja joskus kahdella.
 • Luodussa terassissa lisätään erityisiä suojapinnoitteita.

  Polyesteriä - se lisätään yli kahdeksankymmentä prosenttia katto- ja julkisivupäällysteistä. Sitä käytetään sekä sinkittyyn että ei-galvanoituun teräkseen.

  Puraaniin lisättyjä levyjä ei erota toisistaan ​​vain voimakkaita ominaisuuksia, vaan myös miellyttävä ulkonäkö.

  Galvanoidun teräksen yläkerros päällystetään plastisolilla - suojaava polymeeripinnoite.

  Polymeerikerros antaa tuotesuojaa luonnollisista ilmiöistä, kuten lumesta ja sateesta. Se on tämä kerros, joka tekee profiililevystä suosittu sen sisustussuunnittelun ansiosta.

  Rakennusmarkkinoilla esitetyn materiaalin värin valinta on silmiinpistävää moninaisuudessaan. Jopa vaativa omistaja, joka valitsee tuotteen, joka mahtuu maisemasuunnitteluun, on tyytyväinen ja valitsee ehdottomasti esitellyt arkit.

  Profiililevyllä talon viimeistelyllä on useita myönteisiä etuja:

  • taloudessa. Verrattuna muihin materiaaleihin kattaa taloja, profiililevyillä on alhainen hinta;
  • luonnollisten ilmiöiden ja mekaanisten vaurioiden kestävyys;
  • materiaalin helppokäyttöisyys;
  • lujuus ja kimmoisuus;
  • esteettinen komponentti. Samankaltaisen tekniikan mukaiset talot näyttävät siisteiltä ja arvokkailta.

  Tämän tyyppisessä kattavuudessa on negatiivisia kohtia. Materiaalin tärkeimmät haitat:

  1. Tuote kestää hyvin korkeita lämpötiloja, mutta talon omistaja voi saada loukkaantuneen palovammaisena ja saavuttaa talon etupuolella kuumana päivänä.
  2. Seinäprofiiliin osuvat sadepisarat eivät pääse tunkeutumaan huoneeseen eristyksen takia, mutta niitä kuullaan talossa.
  3. Metallileikkaukset suojaavat tuotetta huonosti korroosiolta.
  4. Profiililevyä ei voi verrata sivuraiteeseen tai talon taloon. Siksi materiaali näyttää halvemmalta, vaikka se olisi tyytyväinen tällaiseen materiaaliin.
  sisältöön ↑

  Tyyppitekstiä päällystettäviksi

  Ennen ostopäätöksen tekemistä on syytä tutkia kuluttajille esitettäviä tyyppejä. Tämän jälkeen valitse arkki, joka sopii parhaiten rakennuksen julkisivuun liittyvien töiden suorittamiseen.

  Profiililevy valmistetaan kolmella tavalla:

  • merkitty "C". Sen jäykkyysaste sopii seinien ja julkisivujen viimeistelyyn sekä pienikokoisten aidojen luomiseen;
  • merkitty "H" sopii katon katonrakentamiseen;
  • Jos tuote on merkitty "HC", sitä voidaan käyttää erilaisissa töissä. Tällaiset arkit kuuluvat sekatyypiksi.

  On suositeltavaa käyttää tuotetta "C" -merkillä kotityön suorittamiseksi profiililevyn avulla.

  Tämä brändi on saatavana useissa alalajikkeissa, joissa aloittelevastaja ei huomaa eroa, mutta kokenut ammattilainen löytää hienouksia ja vivahteita:

  • "C8" -lehti eroaa muista pienestä painostaan, mutta samaan aikaan lisää lujuutta;
  • "C10" -merkki (esimerkki ja ominaisuudet esitetään yllä olevassa kuvassa) osoittaa arkin korkeaa reunaa ja sen paksuutta suurempi kuin "C8" -lehdet. Tällaisia ​​tuotteita suositellaan seinäverhouksiin;
  • "C15" -levyt on luotu suurella lujuudella, levyn paksuudella ja erikoisella aaltojen koolla. Ne sopivat myös julkisivujen työstöön.

  Markkinoilla on muuntyyppisiä materiaaleja, kuten C20, C13, C18, eri korkeuden aallot, levyn paksuus ja muut ominaisuudet.

  Ammattilainen lattia on erinomainen ja edullinen materiaali, jolla valmistetaan aitaa dachassa. Kuinka tehdä tällainen aidan omalla kädellä, lue linkki.

  Mikä materiaali valitaan?

  Jos haluat tehdä profiililevyn asennusta talon seiniin, on suositeltavaa valita malleja, joiden profiilin korkeus on 8, 10, 21 tai 44 millimetriä.

  Levyt suositelluilla merkinnöillä: С8, С10, С 20.

  On tärkeää määrittää tulevan julkisivun väri. Tämä voidaan tehdä valmistajan verkkosivuilla, joissa on esimerkkejä eri väreistä.

  Asiantuntijat suosittelevat luonnollisia värejä, kuten sinisiä, vihreitä, ruskeita tai sinisiä.

  Värin valinta olisi tehtävä ottaen huomioon kontrastin katon äänien ja koko pihamaiden maisemasuunnittelun kanssa.

  Rakennuksen ja sen katon rungon suositellaan maalattavan johdannaissarjaa, jotta teräviä kontrastia ei syntyisi valittujen värien välillä.

  Sileät pinnat peittävät vaaleat sävyt ja tummat värit edellyttävät hienojen yksityiskohdat.

  Jos talo sijaitsee lähellä metsää tai pensaita, sinun ei pitäisi valita vihreitä värejä, koska luonnollisten pensaiden taustalla se menettää ulkonäköään ja sulautuu väreihin.

  Kokeneet käsityöläiset ja suunnittelijat eivät suosittele, että kotelossa käytetään enemmän kuin kolmea väriä, vaikka ne olisivat sopusoinnussa toistensa kanssa. Oikea väri antaa talolle hienostuneen ulkoasun.

  Jos käytät sinisiä sävyjä, sitten koti on harmoninen ja rauhallinen, lisäksi tämä sävy yhdistyy täydellisesti valkoiseen. Säätiölle sopivat lakanat, kuten kivi tai tiili.

  Jos rakennuksen seinät eivät ole pieniä yksityiskohtia, voit käyttää tummia värejä, kuten musta tai violetti.

  Kuinka laskea tarvittava määrä materiaalia?

  Peitto suoritetaan sekä pystysuorassa että vaakasuorassa asennossa omistajan valinnan mukaan. Halutun materiaalin lukumäärän laskeminen alkaa talon seinämien mittauksilla.

  Mittauksissa sinun on tiedettävä, mikä on profiililevyjen pituus. Tämä arvo on mukana tarvittavan materiaalin tilavuuden laskemisessa.

  Annamme yksityiskohtaisen esimerkin: talon yhden seinän korkeus on 2,8 metriä ja sen pituus on 6 metriä. Toisen seinän korkeus on sama 2,8 metriä, mutta pituus on erilainen - 8 metriä.

  Kannettavan materiaalin pinta-ala lasketaan seuraavasti: (8x2.8) + (2.8x6) = 39,2 neliömetriä vierekkäisten seinien kohdalle.

  Talon kehä on neljä seinää, joten indikaattorin tulisi kaksinkertaistaa ja luku on 78,4 neliömetriä.

  Huoneessa otetaan huomioon oviaukko sekä ikkunat. Niiden parametrit lasketaan ja vähennetään pinnoitettavan pinnan kaikista neliömetreistä.

  Esimerkissämme ovi on leveys 1,4 ja korkeus 1,9 metriä. Kuusi samanlaista ikkuna-aukkoa parametreilla 1,5x1,3. Tästä seuraa, että kokonaispinta-ala, jota ei tarvitse peittää ammattilehdellä, on 14,36 neliömetriä.

  Tämä indikaattori vähennetään alkuperäisestä alueesta ja tuloksena saadaan luku, jota on noudatettava peittämällä. Esimerkissämme se on 64,04 neliömetriä.

  Talon kattamiseen tarvittavien arkkien lukumäärän laskemiseksi on välttämätöntä jakaa talon kokonaispinta-alan tuloksena syntynyt määrä yhtä aiemmin mitatun levyn aluetta kohti, niin saat tarvittavan määrän arkkia työstössään.

  On tärkeää tietää, että saadut luvut on lisättävä 10 tai 15 prosenttia varastovaihtoehdosta. Tämä tehdään äärimmäisissä tapauksissa aineellisissa vaurioissa tai virheissä mittauksissa.

  Miten päästä taloon omalla kädelläsi?

  Jos tuote on asennettu puupintaan, on tärkeää muistaa, että puu on käsiteltävä erityisellä ratkaisulla, ennen kuin se aloittaa työn, mikä estää kuoren kuoriaisen, muotin ja sienten ulkonäön pinnalle, mikä johtaa puun mätänemiseen ja hajoamiseen.

  Jos hajoamisprosessi alkaa kaikki ihon alla, niin ei ole vaaraa vain puurakenteelle vaan myös profiililevyn yläkerrokseen. Tarkastus suoritetaan käsin, kävelemällä talon ympäri ja tarkistamalla kaikki yksityiskohdat.

  Jos kuoriainen kävi puutalossa, sen jäljet ​​näkyvät mätästä pinnasta ja mustat mustet osoittavat sientä. Vahinkoalueet poistetaan ja kaikki halkeamat ja aukot huolellisesti rappautuvat.

  Jos seinät eivät ole kärsineet vahinkoa, omistaja on onnekas ja voit aloittaa työn rungorakenteella. Laatikko on joko pystysuorassa tai vaakasuorassa.

  Ristipalkkeja ei sallita, koska talon pintaan ei ole riittävästi ilmanvaihtoa.

  Ammattikalvon asentaminen seinien pinnalle voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

  1. Seinän pinta on peitetty vertikaalisesti vedetyillä linjoilla. Niiden välinen etäisyys ei saa olla yli kuusikymmentä senttimetriä.
  2. Terän kiinnikkeet kiinnitetään seinän pinnalle tasaamiseksi.

  Kiinnikkeet on kiinnitetty ruuveihin, ja ne odottavat, että kaikki sijaitsevat samalla rivillä.

 • Profiilit, joissa on U-muotoinen rakenne, kiinnitetään asennettuihin kiinnikkeisiin.

  Jotta profiilit asetettaisiin tiukasti pystytasoon, niihin kohdistuu vesitaso.

 • Tuloksena olevien profiilien välissä on eristysmateriaalien asennus.

  Useimmin käytetyt mineraalivillan laatat. Laattojen tulee olla tiukasti kiinni seinään, joten asennus voidaan tehdä ilman lisäkiinnikkeitä.

 • Eristysmateriaalin asentamisen jälkeen sinun täytyy kiinnittää höyrysulkukalvo, joka estää kondensaatin muodostumisen profiililevyn sisäpinnalla ja estää märän tippumisen eristemateriaalin pinnalla.

 • Edellä mainittujen vaiheiden jälkeen voit aloittaa ammattilevyn asennuksen.

  Tätä varten tarvitset ruuveja, joissa on pyöreät aluslaatat. Se auttaa heidän kanssaan, että materiaali kiinnitetään seinään. Ruuvien kääriminen on välttämätöntä jättää rako ammatillisen levyn pinnan ja korkin väliin lämpölaajenemisen kompensoimiseksi.

 • Ensimmäisen levyn kiinnitys rakennuksen pohjasta. Ensimmäinen arkki ja sen jälkeen asetettu päällekkäisyys. Tämä menetelmä takaa luotettavuuden ja estää kosteuden pääsyn kotelon alle.
 • Jos me jäljitämme, työ kiristyy ja tämä johtuu siitä, että päällikön on vaikea muokata materiaalia. Siksi julkisivupäällyste suositellaan suorittamaan profiililevystä lokin tai puupinnan alla.
 • On tärkeää seurata kuvion tarkkuutta pinnalla. Hänellä ei pitäisi olla taukoja. Tällainen koostumus asetetaan toiselle puolelle, ei rakennetta pitkin ja pakollisella päällekkäisyydellä.
 • Profiililevyn kiinnittämisen jälkeen seinälle on tarpeen piilottaa pintojen liitosten aukot käyttämällä muita materiaaleja.
 • Ehkä sinua kiinnostaa artikkeli siitä, miten tehdä autotalli metalliprofiilista omiin käsiisi.

  Koko asennus on suljettu näihin vaiheisiin. Hänen ystäviensä tai kotitalouden jäsenten aloittelija ja useita avustajia selviytyvät siitä. On tärkeää, että päälliköt valvovat tasoa nurkkien ja linjojen vetämisessä ja toimivat ruuvimeisselinä.

  Kuinka vaipat talon ulkona profiililevyllä - videoleikkeen asennusohjeet:

  Plinth ja kellarilevyt

  Talon kellari on yksi tärkeimmistä. Tällaisen pinnan vuorauksen on oltava korkealaatuista. Kun työskentelet, sinun on muistettava, että tuloksen tulisi olla hyväksyttävä ulkonäkö ja suojaa pinnan märkävaurioilta.

  Se ei riitä ostamaan ammattimaisia ​​arkkia tällaiseen viimeistelyyn. On tarpeen varustaa etukäteen vedenpitävyys- ja eristemateriaalien läsnäolo.

  Korkin viimeistely alkaa arkkien mittaamisella. On tärkeää määrittää etukäteen, mikä korkeus ja koko profiililevykerroksessa on kellarissa.

  Metallin leikkaamiseen tarvitaan jyrsin tai erikoisakset metallirakenteiden erottamiseksi.

  Jos päällikön valinta pysähtyy hiomakoneella, sinun on otettava levyjä pienimmällä hienovaraisuudella, mutta on parempi käyttää saksia, joka voi tehdä viillon oikean muodon ilman vikoja.

  Tietenkin saksilla työskentely hidastaa koko prosessia hieman, mutta tuotteen reunat ovat sileämpiä kuin muilla menetelmillä.

  Ihannetapauksessa on parempi valita arkkeja, joita ei tarvitse räätälöidä sopivaksi tukikohtaan, koska ne sopivat jo töihin.

  Levyjen leikkaamisen jälkeen ne on kyllästettävä maali- ja lakkayhdisteellä. Näin vältetään pinnat ja halkeamat pinnalla.

  Pinnoitusprosessi

  Rakennuksen kellarin pinnoittaminen alkaa vedeneristyskerroksen asennuksella. Tämän rakennusobjektin korkealaatuista vedenpitävyyttä on useita tapoja:

  • vedeneristys päällystysaineella.

  Masters suosittelee bitumimastin käyttöä luotettavana työkaluna. Tämä tarkoittaa, että korkin pinta peitetään useita kertoja siten, että se on perusteellisesti liotettu.

  Se voi käyttää muita rakennusmateriaalien markkinoilla esiintyviä koostumuksia.

 • Viime vuosina rakentajat alkoivat käyttää kalvovesieristystä.

  Tällainen vesieristin erotetaan sen laadullisesta koostumuksesta, helppokäyttöisyydestä ja kestävyydestä. Tämän tyyppisen eristyksen asentamiseksi on tarpeen peittää kellarin pinta kalvomateriaalilla ja kiinnittää se erityisillä lukoilla;

 • jos on olemassa tehtävä käyttää tiheitä vedenpitäviä materiaaleja, on parasta käyttää liimaussuojia.

  Tähän prosessiin sopivat mate- riaalit roll-sarjasta. Ennen liimausta tuote kuumenee.

 • Vesitiivistystyön suorittamisen jälkeen on välttämätöntä luoda kehys, johon ammatilliset arkit järjestetään.

  Laatikoiden luominen on suositeltavaa käyttää puu- tai metalliprofiileja. Laatikko asennetaan erityisillä ripustimilla varustetuilla kielekkeillä.

  Jos päällikkö valitsi metalliprofiilin tuotteen perustana, se on kiinnitettävä niin, että alaosat toimivat ohjaimina ja asennetaan vaakasuoraan asentoon.

  Sitten pinta lämmitetään ja viimeistellään:

  1. Runkomateriaalin lämmityslaitteen telineiden väliin asetetaan. On suositeltavaa käyttää vaahtoa tai polystyreenivaahtoa.
  2. Jos runko on valmistettu metalliprofiilista, aaltopahvi voidaan kiinnittää ruuveilla.

  On tärkeää ottaa huomioon, että ruuvit on varustettava hydrosysteemisillä tiivisteillä.

 • Rakennuksen kellariosaan kohdistuva prosessi tehdään nurkasta.

  Liitokset muodostavat aukkoja vahvistamisessa. Tällaiset välein on suljettava lisäaineilla.

 • Kellarissa tulisi olla rakennuksen tuuletusaukkojen paikat.

  Se johtuu näistä reiät tuuletetaan maanalainen ja kellari talossa. Tällaisia ​​paikkoja käsitellään viimeistelynauhoilla.

 • Jos aaltopahvilaatikon asennuksen jälkeen kulmat eivät osoittautuneet tasaisiksi tai virheet ilmestyivät niihin, voit sulkea epätarkkuudet erikoiskaarilla, joita myydään rautakaupoissa.
 • Jos asennettujen arkkien väri ei täytä päällikön etuja, se voidaan maalata eri sävyyn. Jos materiaali on kulunut, muutamassa vuodessa se voidaan helposti korvata uusilla arkeilla.

  On olemassa joitain aaltopahvia, jotka on suunniteltu toistuvaan käyttöön. Joskus päälliköt käyttävät käytössä olevia arkkeja, aidan rakentamiseen tai talon tarpeisiin suunniteltujen rakennusten rakentamiseen.

  Kuinka kehyskotelon kehyksen pinnoittaminen tehdään omalla kädellä olevalla profiililevyllä, katso video:

  Decking seinät - askel askeleelta opas työhön

  Kuvassa: jos työ tehdään siististi, niin julkisivun ammattiarkki näyttää erittäin hyvältä.

  Ammattimaisen lattian talon sisustaminen voi tehdä myös ei-ammattilaiset. Mutta saadaksesi erinomaisen tuloksen sinun täytyy tietää kaikki työnkulun vivahteet. Lue tämä arvostelu ja oppii valitsemaan laadukkaita materiaaleja ja kiinnittämään ne kunnolla seinään.

  Ammattilevy voi jäljitellä puun rakennetta.

  Materiaali sopii kaikentyyppisten rakennusten peittämiseen.

  työnkulku

  Asiaa on paremmin ymmärrettävä siten, että se jaetaan vaiheisiin:

  • Materiaalien valinta ja osto;
  • Keräilyvälineet ja tarvikkeet;
  • Julkisivun valmistelu;
  • Runkorakenne ja pintalämpö;
  • Korjattu aallotettu.

  Halutessasi voit löytää ammattimaisen lattian, joka jäljittelee kiveä.

  Vaihe 1 - materiaalien osto

  Ymmärrämme, miten valita laatuvaihtoehto:

  • Osta tuotteita, joissa on polymeeripinnoite, koska se on turvallisempi kuin maalikerros. Polymeerit ovat paljon parempia pinnalla eivätkä irrota, kun osut arkkiin;

  Näin laadukkaan ammattiarkin rakenteen pitäisi näyttää, paitsi että polymeeripinnoitteessa pitäisi olla sinkin ja maaperän kerroksia

  • Profiilattu seinille, merkitty kirjaimella "C", jota seuraa aaltokorkeuden osoitin. Suosittelen vaihtoehtoja C8 tai C10, eli niiden aallonkorkeus on vastaavasti 8 ja 10 mm.

  Lisää helpotusmahdollisuuksia näyttää pahemalta ja näyttää enemmän hangareilta tai varastoilta kuin talon edessä;

  Vakioleveys 1200 mm, hyödyllinen 1150 mm

  • Materiaalin paksuuden on oltava vähintään 0,5 mm. Edullisia vaihtoehtoja tehdään useimmiten 0,4 mm: n materiaalista, se ei ole kestävä ja luotettava;
  • Hinta riippuu arkin paksuudesta. Ohjeelliset indikaattorit ovat seuraavat: 0,5 mm: n ammattiarkki maksaa 240 rupiaa neliömetriltä, ​​0,6 mm - 285 ja 0,7 mm - 325 ruplaa. Jos päätät käyttää ei monofonista versiota, mutta koristeltu puun tai kiven alle, sinun on maksettava 450 ruplasta neliömetriltä;

  Sisustusvaihtoehdot ovat paljon houkuttelevampia, mutta ne maksaisivat kaksi kertaa enemmän

  • Jos tällainen tilaisuus on olemassa, on parempi tilata ammattilehtiarkki haluttuun kokoon. Tämä yksinkertaistaa työnkulkua ja nopeuttaa sitä, koska leikkaaminen vie paljon aikaa.

  Talon ulkoasun ja ammattimaisen lattian muotoilu edellyttää kulmissa olevien osien käyttöä sekä ikkunoiden ja ovien avaamista. Tätä varten käytetään useimmin käytettyjä tinaa, joka on samaa väriä kuin profiililevy. Mutta voit myös käyttää vastakkaisia ​​värivaihtoehtoja tehdäksesi kulmat ja reunat näkyvämmäksi. Nämä tuotteet voidaan tilata koon mukaan.

  Corners voidaan tehdä mistä tahansa koosta

  Joskus ikkunoiden kulmat ja rinteet on tehty liitutaulusta, tämä antaa talolle erityisen viehätyksen

  Viimeistelymateriaalin lisäksi tarvitsemme vankan perustan. Kehys voidaan rakentaa eri materiaaleista, puhun kolmesta suosituimmasta vaihtoehdosta.

  L-muotoiset elementit ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä.

  Me käsittelemme kiinnittimiä:

  • Jotta kehys olisi ihanteellisesti tarkalleen vaaditulla etäisyydellä pinnasta, on helpointa käyttää erityisiä julkisivuhylsyjä. Ne ovat L-muotoisia, lyhyt sivu kiinnitetään seinään ja kotelo kiinnitetään pitkällä sivulla. Pituus voi olla erilainen riippuen siitä, että yksikkökustannus on 10-40 ruplaa;

  Tällaiset kiinnittimet ovat yksinkertaisia ​​ja luotettavia.

  • Kiinnikkeet kiinnitetään itsekierteillen ruuveilla (jos seinämä on puinen) tai tukilangoilla (jos pohja on tehty tiilestä tai betonista). Pituuden ei tulisi olla alle 40 mm, ja jos materiaali on epäluotettava, se on vieläkin suurempi;

  Tämä kiinnitin mahdollistaa työn nopean ja tehokkaan suorittamisen.

  • Kehyselementit keskenään on parhaiten kiinnitetty ruuveilla puristuslevyllä. Valitse porauskärjellä mahdollisuus, ettei poraa reikiä. Pituus voi olla pieni - 16 mm riittää;
  • Pintaan asennetut terät on kiinnitetty kattoruuveilla. Niillä voi olla haluttu väri, mikä on kätevää. Kumilevyllä varustettu aluslevy mahdollistaa luotettavan suojan kiinnityspaikalle ja poranterä tunkeutuu metallin sisään. Käytetään 19-30 mm: n pituisia työvaihtoehtoja.

  Katon ruuveilla voit kiinnittää levyn tukevasti runkoon

  Viimeinen materiaaliryhmä, jota tarvitsemme, on eristys ja tuulensuojaus:

  • Eristys voi käyttää mineraalivillaa, vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Pääasiassa on valita optimaalinen paksuus niin, että se on lämmin talossa vuoden kylmimpänä ajanjaksona. Keskimmäiselle nauhalle standardi on 50 mm;

  Eristyspaksuus vaihtelee alueittain

  • Kiinnitysmateriaaleja voidaan valmistaa joko erityisillä tapilla (mineraalivilla) tai liiman avulla (vaahtomuovit ja pursotetut arkit);
  • Eristyskerroksen suojaamiseksi sään, on tarpeen sulkea se tuulenpitävällä kalvolla. Se eroaa siinä, että se ei päästä kosteutta sisään, mutta vapauttaa haihtumisen ulkopuolelle. Näin voit estää rakenteellisten elementtien mätämisen johtuen siitä, että ne kerääntyvät kosteuteen.

  Kalvo suojaa eristystä kosteudelta

  Laskenta tehdään seinien neliöllä (älä unohda ottaa aukkojen kokoa). Lisäelementtejä mitataan juoksumittareissa. Kehyksen tulee sijaita 40-60 cm: n välein.

  Vaihe 2 - kerätään tarvittavat työkalut

  Nyt selvitetään, mitä meidän on tehtävä omalla kädellä:

  • Profiililevyn leikkaamiseen (vaikka se on oikean kokoinen, kannattaa leikata joitain alueita ja tehdä reikiä putkien ja muiden viestintöjen suhteen) erikoisaksilla tai palapelillä. Toinen vaihtoehto on usein käsillä, sinun tarvitsee vain ostaa metallisia maalauksia. Sähköleikkureita voi vuokrata, on helpompi työskennellä heidän kanssaan.

  Muista käyttää erikoista metallia

  Älä missään tapauksessa käytä bulgarialaista leikkaamista. Kun työskentelet tämän työkalun kanssa, reunat ylikuumenevat, mikä myöhemmin aiheuttaa korroosiota.

  • Jos on tarpeen porata reikiä tukilevyihin, niin tarvitaan halkaisijaltaan sopiva poraus;
  • Kiinnittimien kiinnitys on parhaiten ruuvimeisselillä. Normaaleille kiinnikkeille käytetään PH2-kiinnitystä, ja kattoruuveille tarvitaan M8-kiinnitys. Kaikki laitteet voidaan ostaa mistä tahansa rakennuksesta tai korjaamosta;

  Kattotuolien alla voi olla eri pituisia

  • Kaikki mittaukset tehdään nauhamittauksella. Merkitsemistä varten on kätevää käyttää merkkiaineita, on parempi kirjoittaa metallille. Tasoa ohjataan tasolta, joka on pituudeltaan 1 metriä. Tarvitset myös rakennuksen johtoa luodaksesi maamerkkejä asennuksen aikana.

  Taso antaa sinulle mahdollisuuden tuoda esiin kaikki kehyksen elementit

  • Eristys leikataan haarahaudalla tai erikoisveitsellä. Elokuva voidaan leikata saksilla.

  Vaihe 3 - Pinnan esikäsittely

  Monet uskovat, että jos julkisivu on päällystetty, silloin ei ole tarvetta valmistaa sitä. Tämä on suuri virhe, kuumuus menee edelleen vaurioiden välityksellä ja kuumat paikat voivat muuttua ajan myötä.

  Tämän välttämiseksi sinun tulisi noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita:

  • Ensinnäkin pinnan tulee puhdistaa lika. Jos on olemassa alueita, joissa on huono stukki, ne on poistettava ja korjattava sementtilaastilla;
  • Jos sinulla on puinen julkisivut, kaikki epäonnistuneet halkeamat ja säröytyvät liitokset on suljettu. Jos vaurion leveys on suuri, voit työntää eristystä siellä tai täyttää tyhjät vaahdot. Pienellä halkeamisominaisuudella ne yksinkertaisesti kastetaan säänkestävällä akryylitiivisteellä;

  Halkeamia haluttuja halkeamia

  • Jos ammatillinen arkki asennetaan puuportaalle, jota ei käsitellä maalilla tai muulla koostumuksella, sinun on käytettävä antiseptistä ainetta. Tämä on edellytys materiaalin säilyttämiselle eristyskerroksen alla. Koostumus voidaan jakaa harjalla, rullalla tai ruiskulla;

  Antiseptinen hoito - pakollinen valmistusvaihe

  • Jos pinnalla on metallirakenteita tai ulkopinnalla parvekkeella on ammattimaiset lattiat, on tarpeen suojata teräselementit. Työssä on parasta käyttää 3 in 1 -yhdisteitä, jotka toimivat ruosteen, pohjamaalin ja maalinmuunnin tavoin;

  Parvekkeen viimeistely profiililevyllä edellyttää korkealaatuista metallirakenteiden käsittelyä

  • Kaikki muotin ruiskut, jos sellaisia ​​on, käsitellään väistämättä erityisillä yhdisteillä. Jos sinulla on betoni- tai tiilipinnoitteita, ne voidaan polttaa edelleen paistolämpöllä, mikä varmasti tappaa sienen.

  Vaihe 4 - runkorakenne

  Tässä vaiheessa meidän on tehtävä tällaista työtä:

  • Aluksi on syytä määrittää, minkä tyyppinen rakenne on. Räkit voidaan sijoittaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Kaikki riippuu aaltopahvin sijainnista, koska kiinnittimien on oltava kohtisuorassa. Eli jos levyt pysyvät pystysuorassa, kehyksen on oltava vaakasuora ja päinvastoin;
  • Päätä profiilin tai palkin noususta. Sen jälkeen voit tehdä tageja seinään niin, että sinut ohjataan asennuksen aikana;
  • Jos seinä on tehty tiilestä, betonista tai lohkosta, sinun on merkittävä reiät. Seuraavaksi poraaminen haluttuun syvyyteen. Tässä vaiheessa tärkeintä on ohjata reikälaitteen asentoa niin, että et porata väärään suuntaan. Kun tykkit sijaitsevat tarkasti, ne pysyvät paljon paremmin;

  Porausreiät - prosessi on yksinkertainen, tärkeintä on merkitä pinnan oikein

  • Seuraavaksi asennuskiinnikkeet. Jos sinulla on tukilangat, niin ne voidaan lyödä, jos tavalliset ruuvit, silloin ne ovat tiukempia. On tärkeää, että jokainen elementti on kiinteästi kiinnitetty eikä löysä;

  Elementit on järjestetty tiukasti linjoja pitkin.

  • Kun kiinnikkeet on kiinnitetty, voit aloittaa eristämisen. Täällä on erittäin tärkeää muistaa yksinkertainen sääntö: niissä paikoissa, joissa suluet irtoavat, ei ole tarvetta leikata aukkoja materiaaliin. Tee vain poikkileikkaus haluttuun paikkaan. Tämä johtaa siihen, että mineraalivilla on parempi yhteys pinnalle ilman suuria reikiä, joiden läpi kylmä voi tunkeutua;

  Joten sinun on leikattava materiaali suluissa ja vielä parempi tehdä ohuita leikkauksia kuten kuvassa oikealla

  • Lisäksi mineraalivilla on kiinnitetty sienen päätyjä. On tärkeää, ettei tiivistää eristystä asentamisessa, sinun on korjattava se eikä vääristetä;

  Jos viimeistät julkisivun alhaalta ylöspäin ammattilevyllä, suosittelen, että jalusta eristetään ekstrudoitu polystyreeni. Tämä materiaali on paljon kestävämpi kosteudelle, ja sen vuoksi se kestää kauemmin myös jatkuvassa kosteudessa. Kiinnitä vain yksi rivi polystyreeniä pohjaan ja etsi mineraalivillalevy edellä.

  Tämä vaihtoehto on paras

  • Minate-pinta sulkeutuu kokonaan, palkkien ja muiden elementtien paikoissa tehdään siistit leikkaukset. Rinteitä voidaan eristää lisäksi siten, että kehällä ei ole aukkoja;

  Laadukas lämmitys on pakollinen osa työtä, koska ammatillinen lattia ei säilytä lämpöä.

  • Tuulenpitävä kalvo asetetaan eristyksen päälle. Suluissa on siistit urat. Kiillotus mineraalivillalle tehdään ylimääräisten lautasen muotoisten tappien tai erityisten puristimien avulla, joilla on laaja korkki;

  Kun julkisivua peitetään tuulilasilla, pursotettua polystyreenivaahtoa ei saa sulkea

  Jotta kosteutta ei pääse tuulenpitävän materiaalin liitoksiin, päästä 100 mm.

  • Kehyksen lopussa on kiinteä. Tarvittaessa halutaan leikata elementtejä haluttuun pituuteen, jonka jälkeen ne asetetaan tasolle ja ruuvataan itsekierteillen ruuvilla. Jotta et voi jatkuvasti häiritä tason hallintaa, voit ensin kiinnittää kaksi ääripäistä elementtiä ja venyttää niiden väliin ylä- ja alapuolelta.

  Rakenne on helppo kiinnittää eristyksen päälle

  • Asennuksen jälkeen tarkista telineen taso, ero ei saa olla enemmän kuin pari millimetriä. Jos on ongelmia, voit täyttää yksittäiset jalustat, tässä vaiheessa on helppo tehdä.

  Vaihe 5 - ammattilevyasennus

  Tässä on oikea rakenne osassa, teemme kaiken tekniikan mukaisesti

  Työn ohjeet koostuvat seuraavista toimista:

  Työsuunnitelma ei ole vaikea

  • Aloita työ kulmasta tai risteyksestä. Jos haluat leikata reiän tai tehdä viisteen, työ suoritetaan alustavan merkinnän jälkeen. Voit myös leikata käsi-saksilla, mutta tässä tapauksessa on parempi käyttää työkalua muotoiluun, joten työskentelyn aikana sinun ei tarvitse nostaa levyn leikattua osaa;

  Matalaprofiilinen levyt leikataan käsisaksilla

  • Levy asetetaan seinään, jotta voit varmistaa, että se sopii kokoon ja sopii juuri kehykseen. Täällä sinun täytyy työskennellä kahden avustajan kanssa, sillä samaan aikaan et voi pitää ammattilehteä ja korjata sitä. Mutta ennen työn aloittamista tutkaa alla oleva kuva, joka osoittaa ruuvien oikean asennon;

  Ruuvi on sijoitettava oikein.

  • Kiinnitys tapahtuu aallon alapuolella kehyksen vieressä. Ruuvit ruuvimeisselillä ruuvimeisselillä haluttuun asentoon. Kiinnitin sijaitsee joka toinen aalto;

  Ruuvit kierretään aallon läpi

  Varmista, että kiinnitysviiva on tasainen, kiristä johtoa ohjeen mukaan.

  • Seuraavaksi laita seuraava arkki, tärkein asia on yhdistää se oikein jo kiinteään elementtiin. Tämän jälkeen kiinnitys tehdään samalla tavoin kuin yllä. Jos elementit liitetään pystysuoraan, ylälevyn tulee aina olla pohjan yläpuolella, jotta vesi ei pääse kosketukseen. Eli asennus tehdään aina alhaalta ylöspäin;
  • Jos sinulla on korkea aallonkorkeus, niin arkin liittäminen on helpompi kiinnittää apuvälineiden avulla. Valitaan halutun värin muunnelma, reiät porataan ja elementit kiristetään erityisellä pistoolilla;

  Korkea aalto niitattu nivelissä

  • Viimeisessä vuorossa rinteiden kulmat ja elementit kiinnitetään. Tärkeintä tässä on leikata elementit oikein, jotta ne sopivat täydellisesti. Kiinnitysosat voivat olla sekä ruuvit että niitit, päättää itse, mikä on kätevämpää.

  Ikkunakehykset tulisi tehdä huolellisesti

  Viimeistely on helppo ylläpitää, voit puhdistaa lian puutarhaletkulla tai mini-pesualtaalla.

  johtopäätös

  Artikosta olet oppinut, että prosessi kattaa julkisivu ammatillinen arkki on valtuudet tahansa henkilö. Tätä työtä ei ole vaikea viimeistellä sivuraiteella, mutta levyjen suuren koon vuoksi prosessi on vielä nopeampi. Katso video tässä artikkelissa, jos haluat ymmärtää tekniikkaa entistä paremmin. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne tarkistuksen alla oleviin kommentteihin.