Talon rakentaminen

Liuskekiviä on kaksi vaihtoehtoa - tasainen ja aalto. Ensimmäisessä vaihtoehdossa on laajempi sovellus katon kattamisen lisäksi. Sen avulla rakennetaan myös kotitalousrakennuksia ja viimeistellään talon julkisivu. Miten rakentaa itsenäisesti talon liuskekiviä ja peittää talon liuskekivellä, puhumme edelleen.

Sisällysluettelo:

Liuskekivikotelo: materiaaliominaisuudet

Liuskekivi on varsin suosittu ja edullinen viimeistelyaineisto. Sen avulla useimmiten tehdään viimeistely katto. Liuskekiven koostumus sisältää asbestia, sementtiä ja muita täyteaineita.

On myös sanottava, että liuskekiven korkea käytännöllisyys, joka katon purkamisen jälkeen käytetään myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi aidan rakentamiseen. Liuskekiven valmistusprosessissa kaikki aineet tietyssä suhteessa ovat toisiinsa yhteydessä. Samanaikaisesti asbestin muodossa olevaa ainetta käytetään vahvistusalustana. Se vahvistaa liuskaa ja lisää sen lujuutta mekaaniseen rasitukseen. Koostumuksen jähmettämiseen käyttämällä erikoismuotoja, joiden avulla voit saada tietyn tekstuurin.

Liuskekivien valmistukseen on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Puristetun tyyppinen arkki - eroaa vastustuskyvystä alhaiseen lämpötilaan, suuri sitkeys, kestävyys taipumaan ja hyvät toimintaominaisuudet.
 2. Slate non-pressed tyyppi - ei ole niin suuri lujuus, mutta sitä käytetään sisustukseen.

Kaikki liuskekiven valmistajan toiminnalliset ominaisuudet ilmoittavat sen etiketissä. Siksi valitset listan, muista lukea ne.

Talon katolla olevan liuskekiven käyttöikä määrittää myös koostumuksen asbestin määrän, itse aineen ominaisuudet, kuitujen pituuden, mekaanisen lujuuden, hionnan laadun ja liuskekiven valmistuksen.

Useimmiten liuskekiven muoto on suorakulmainen, vaikka jotkut valmistajat tekevät sen eri variaatioilla. Liuskekiven tärkeimmistä eduista huomaamme:

 • materiaalin kohtuuhintaiset kustannukset suhteessa sen korkeisiin ominaisuuksiin;
 • toiminnan kesto, joka selittyy sen soveltamisen laajuudella;
 • ultraviolettisäteilyä ja auringon lämpöä;
 • korkea mekaaninen lujuus kestää keskimääräisen henkilön painoa;
 • koneistus mekaanisilla työkaluilla;
 • äänien puuttuminen sateen aikana, hyvä äänieristysominaisuudet;
 • sähkönjohtavuuden puute;
 • korroosionkestävyys ja korkea kosteus;
 • kestävyys, mahdollinen osittainen vaihto, jos se on vahingoittunut.

Kuinka päällystää talon tasainen liuskekivi - suosituksia

Litteitä liuskekiveä käytetään usein julkisivujen viimeistelyprosessissa. Lisäksi tämä materiaali on suosittu teollisuusteollisuudessa jopa tiettyjen muotojen, aidojen ja maatalousrakennusten valmistuksessa.

Maalikohtien litteiden liuskojen levyt ovat laajalle levinneitä, niistä taloudelliset rakenteet, suihkukaapit ja katot rakentuvat. Litteiden liuskekerrosten avulla julkisivut ovat viilutettuja, kuivaa tasoitusta asennetaan ja seinät on pystytetty. Lisäksi materiaalin laaja käyttö parvekkeen viimeistelyyn.

Litteän liuskekiven laaja käyttö johtuu sen ominaisuuksista:

 • materiaalin saatavuus ja alhaiset kustannukset;
 • liuskekiven toiminnan kesto on yli 12 vuotta;
 • korkea iskunkestävyys;
 • korkea äänieristys;
 • paloturvallisuus;
 • vastustus muotin ja erilaisten sienten kehittymiselle;
 • kosteuden kestävyys.

Tästä huolimatta, kun hoidat talon leikkausta tasaisella liuskekivellä, on otettava huomioon sen haitat:

 • liuskekiven asentamisen tulisi sisältää vähintään kaksi henkilöä;
 • Levyjen käsittelyssä tulee kiinnittää erityistä huomiota, koska tämä materiaali, joka kykenee kestämään aikuisen painoa, on erityisen hauras;
 • jotta voidaan estää sienen, muotin ja sammalta kehittyminen liuskekiven pinnalla, se on päällystettävä erityisillä yhdisteillä.

Periaatteessa tarkasteltuaan kaikki tämän materiaalin puutteet ja edut voidaan päätellä, että se on ihanteellinen julkisivujen viimeistelyyn. Tässä tapauksessa vähintään kaksi ihmistä joutuu työskentelemään.

Kuinka päällystää talon liusalla tee se itse - tekniikka

Koska liuskekivi on melko hauras materiaali, erityistä varovaisuutta ja lukutaitoa olisi osoitettava työskentelyn prosessissa. Ennen työn aloittamista tutustutaan arkkitehtuurilla työskentelyn ominaisuuksiin:

 • koska liuskekivi sisältää asbestia, on suositeltavaa työskennellä sen kanssa käyttämällä hengityssuojainta, joka säästää henkilöä, joka leikkaa liuskekiveä pölyltä;
 • liuskalan minimaalinen viipalepaksuus on 0,6 cm, muuten sen reunojen muodonmuutos ja tuhoutuminen tapahtuu;
 • käytä akryylimaalia uudelle leikattujen liuskekappaleiden käsittelyyn;
 • Ennen kynnen asentamista liuskekiven päälle aluksi tehdään reikä sen alle porakoneella;
 • Ennen jokaisen levyn asentamista tarkista, että se on vaurioitunut tai muodonmuutos.

Levyn asennus tehdään aikaisemmin valmistetusta kehyksestä. Useimmiten sen tuotannossa käytetään puulevyjä tai baaria. Laatoituspuun etäisyys laatikosta riippuu levyn koosta ja useimmiten 60 cm. Tarvittaessa asennetaan vesitiiviit ja lämpöeristysmateriaalit ennen arkkia.

Ennen kuin aloitat työn, tarkista liuskekivestä vaurioita ja varoita vahingoittuneet arkit toisessa suunnassa. Lisäksi on suositeltavaa leikata arkit seinän koon mukaan ja aloittaa niiden asennus.

Sheathe talo tasainen liuskekivi kuva:

Liuskekiven leikkaaminen on varsin monimutkaista ja vaatii erityistä taitoa työskennellä tämän materiaalin kanssa. Suorita sen toteuttaminen seuraavasti:

 • jos arkki on yli 0,6 cm paksu, aluksi viivaimella ja kynällä, on tarpeen merkitä viillon paikka, tee sitten molemmin puolin lovi ja aseta arkki pöytään niin, että se sopii sinulle sopivaksi;
 • Suuremmalla levyn paksuudella leikataan erikoissahaa leikkaamisen aikana ja jäähdytetään liuske kylmällä vedellä.

Kiinnitä liuskekappale levyn pinnalle käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Ennen niiden asentamista sinun on esivarattava reikä, muuten liuskekivi saattaa räjähtää. Sulkemalla ruuvihylsyt käytä erityistä vuorausta. Liuskan asentamisen jälkeen se käsitellään käyttämällä erityisiä suojaavia yhdisteitä, jotka estävät sammalen kehittymisen sen pinnalle. Tarvittaessa liuskekivi maalataan sopivalla ulkovärillä.

Ominaisuudet viimeistely talon liuskekivi: tuuletus julkisivut

Jäähdytetty julkisivu on tekniikka rakennuksen viimeistelyyn, jonka aikana pääseinämän ja julkisivujen viimeistelyaineiston välillä on tilaa normaalille ilmankiertoa varten. Samalla ilmavälin avulla on mahdollista päästä eroon lauhdesta ja höyrystä, joka jättää seinät pois. Ilmavälin optimaalinen arvo valitaan kullekin rakennukselle erikseen ja vaihtelee 20 - 50 senttimetriä.

Sheathe talo liuskekivi kuva:

Tuuletetun julkisivun varustus on suoritettava seuraavasti:

 1. Asenna seinälle puutavaraa tai lankkuja. Metallirungon mahdollinen käyttö laatikoiden valmistukseen. Ennen puurakenteiden asennusta ne on käsiteltävä erityisillä formulaatioilla.
 2. Tarvittaessa kehyksen asennuseristyksen välissä. Jos lämpöeristysmateriaalina käytetään mineraalivillaa, on ehdottomasti asennettava vesitiiviin materiaali kosteussulun muodossa.
 3. Seuraavaksi asennetaan vastakammi, joka tarjoaa tarvittavan ilmanvaihtoalueen. Lisäksi liuska on jo kiinnitetty siihen täyttäen tuuletetun julkisivun ulkoseinän materiaalin toiminnan.

Koska seinämää ei tarvitse lämmittää, eristys ei sovi, ja kehysten välinen etäisyys on noin 5 cm. Tuuletetun julkisivun valmis paketti on mahdollista ostaa. Tällöin sen asennus ja rakentaminen ovat nopeampia.

Tuuletetun julkisivun suunnittelun alkuvaiheessa määritetään materiaalityyppi, josta aataus rakennetaan. Seuraavaksi sinun on määriteltävä eristyksen asentaminen, sen paksuus ja tyyppi. Jos eristeen paksuus on yli 10 cm, silloin se myös suorittaa erinomaisen äänieristyksen. Levyjen asennusvaiheessa käytettävien levyjen paksuus määräytyy eristeen läsnäolon tai poissaolon perusteella.

Seuraavaksi määritä ilmastetun julkisivun järjestelyyn tarvittava materiaalin määrä. Julkisivun lämmittäminen, suosittelemme jättämään mineraalivillaeristystyypin, sillä on korkeammat ominaisuudet kuin vaahdolla. Lämmin pohja on pursotettava polystyreeni vaahtoa.

Liuskekiven käyttö ilmastoidun julkisivun järjestelyssä on seuraavat edut:

 • se on asennettu sekä talvella että kesällä, lämpötilaolosuhteista riippumatta;
 • toiminnan kesto;
 • korkea eristys ja talon suoja ulkomaisista ääniä;
 • erilaisia ​​materiaaleja julkisivun valmistukseen;
 • kestävyys kestää.

Lisäksi liuskan asennuksen jälkeen se maalataan halutulla sävyllä ja hankkii ylimääräisen esteettisen valinnan. Liuskekivi on toisaalta halpa mutta samalla käytännöllinen vaihtoehto. Tuuletetun julkisivun käyttöaika on yli 16 vuotta, ja liima on huolehdittava asianmukaisesti. Vaurioitunut liuskekivi voidaan tarvittaessa irrottaa ja korvata uudella.

Kuinka maalaa tasainen liuskekivi taloon

Oikean maalin valinta tasainen liuskekivi ei vain saada houkutteleva pinta seinät talon, mutta myös parantaa suorituskykyä ominaisuuksia materiaalia. Väärin valittu liuskekiven maali irtoaa sen pinnasta kuuden kuukauden kuluttua.

Koska liuskekivi on kadulla ja altistunut ultraviolettisäteilylle, kosteudelle ja lämpötilalle, maalin on vastustettava kaikkia näitä tekijöitä.

Yksinkertaisen emalelin käyttöä suositellaan voimakkaasti liuskekerrosta varten. Koska maalien levittämisen jälkeen on kulunut tietty aika, se alkaa ryömiä pinnalta, muodostaen liuskekiven.

Liuskekiven suojaamiseksi kosteudelta suositellaan akryylipohjaisen maalin käyttöä. Lisäksi tässä maalausversiossa on laaja värivalikoima, kirkkaat ja tyydytetyt värit, jotka eivät ole taipuvaisia ​​häivyttämään.

Jos liuskekivi on jatkuvasti alttiina tuulelle, sitä ei ole suositeltavaa maalata silikonimaalilla, koska se menettää värit ja tulee harmaaksi.

Erinomainen vaihtoehto on silikaatti- ja akryylimaalien yhdistelmä. Tässä tapauksessa maali suojaa liuskan pintaa lialta ja pölyltä, sillä on korkeat vettä hylkivä ominaisuudet.

Toinen vaihtoehto ulkopakkauksen kattamiseksi ja suojaamiseksi on nestekumia. Hänen pintaan piirtymisen jälkeen muodostaa tiheän kalvon, joka eroaa elastisuudesta ja kestävyydestä. Ja erikoispigmenttien läsnäolo maalissa estää sen burnout.

Kumimaalit ovat kuitenkin erittäin myrkyllisiä, joten niitä käytetään yksinomaan ulkona. Samanaikaisesti, kun käytät maalia, käytä suojalaseja ja suojalaseja.

Joka tapauksessa, ennen maalauksen levittämistä liuska päällystetään pohjamaalilla. Se suojaa muotista ja homeen päällysteestä. Alukea suositellaan levittämään kahdessa kerroksessa. Samalla odottavat kaikkien kerrosten täydellistä kuivaamista. Seuraavaksi maali levitetään liuskekiveällä, aluksi on suositeltavaa käyttää yhtä maalikerrosta, odottamassa sen kuivua, maalata seinät muutaman kerran. Tällöin on mahdollista saavuttaa tyydyttynyt väri. Maalatkaa liuska ennen sen kiinnittämistä seiniin, kun taas on suositeltavaa asentaa materiaali tiukasti vaakasuoraan asentoon.

Tehdas on maalattu liuskekiveällä, jolloin voit säästää aikaa ja fyysisiä värjäämismahdollisuuksia. Vaikka tällaisen materiaalin hinta on jonkin verran kalliimpi kuin ostaa tavallinen liuskekivi ja maalaaminen.

Tasainen litteä julkisivu - tekniikan materiaalista, eduista ja haitoista, portaalin päälliköiden kokemuksesta

Litteän liuskekiven käyttö julkisivuverhouksena.

Julkisivujen markkinoita edustavat useat erikoistuneet lajikkeet. Mutta yksityisten talojen omistajat yrittävät sopeuttaa tähän tarkoitukseen muita, yleismaailmallisia materiaaleja niiden ominaisuuksien mukaan, jotka vastaavat aiottua käyttötarkoitusta. Tämä kokemus ei ole kovinkaan onnistunut, mutta kiinteän liuskekiven edessä olevat talon omistajat, joiden joukossa on käsityöläisiä FORUMHOUSE, ovat melko tyytyväisiä. Ennen kuin toistetaan niiden menetelmiä tai ehdoitta hylätään, käsittelemme kaikkia hienouksia.

pitoisuus

 • Mikä on tasainen liuskekivi;
 • Materiaalin tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet;
 • Sovelluksen ominaisuudet julkisivuissa
 • Portaalin käsityöläisten kokemus julkisivujen viimeistelyyn tällä materiaalilla.

Mikä on tasainen liuskekivi

Keinotekoisen liuskekiven tuotantotekniikka patentoi Itävallan teollisuusmies - Ludwig Gatchchek, materiaalin massatuotanto perustettiin viime vuosisadan alussa. Tasomaisia ​​laattoja kutsuttiin sitten nimellä "Eternite", joka on käännetty latinaksi "ikuiseksi". Tekniikan kehittyminen on mahdollistanut levyn erilaisen muodon, ja asteittainen aallon liuska, joka on nimetty uudelleen sen samankaltaisuuden kanssa liuskekivi (schiefer - slate), on saanut maksimijakauman. Gatchekin tasomaiset laatat tuotettiin ja tuotettiin tähän päivään asti, harvat tietävät, että eternite on ensimmäinen liuska.

Tasainen liuske saadaan sementtisideaineen seoksesta, jossa on asbestia vahvistavaa kuitua, ATSL (asbestisementtiarkit) ovat kahta tyyppiä:

 • Painettu - LP-P.
 • Ei painettu - LP-NP.

ATSL: n käyttöalue on vielä laajempi kuin aallon liuskekivi - niitä voidaan käyttää paitsi kattopinnoitteina myös portaita, esteitä ja julkisivuverkkojen rakentamista varten. Toisin kuin useat julkiset julkiset kauppiaat (DSP, OSB) käyttävät levymateriaalit, litteä liuskekivi oli alunperin suunniteltu ulkoiselle ympäristölle eikä tarvinnut lisäsuojaa.

Ominaisuudet tasainen liuskekivi

ATSL: n ominaisuudet riippuvat tuotantomenetelmästä - vaikka koko litteä liuska erotetaan sen lujuudesta, mittatarkkuudesta, kestävyydestä, pakkasvastuksesta ja palonkestävyydestä, pursotetuilla on useita etuja:

 • Pakkasenkestävyys - jopa 50 sykliä täydellistä jäädytystä / sulatusta vastaan ​​20.
 • Kestävyys - 23 MPa vastaan ​​18 MPa.
 • Iskunkestävyys - 2,5 kJ / m² verrattuna 2,0 kJ / m².
 • Tiheys - 1,8 g / m³ verrattuna 1,6 m³.

Mutta jos puristettua liuskaa 50 kierroksen jälkeen on noin 40% alkuperäisestä lujuudesta, ei-puristusta varten tämä luku on lähes kaksinkertainen. Johtuen siitä, että arkkia alempi tiheys ja lämpöjohtavuus ovat pienemmät, mikä voi olla tärkeä lämpöhäviön laskemisessa, jos aiot viilata seiniä.

Sovelluksen ominaisuudet julkisivuissa

Julkisivun liuskekivi valitaan taloudellisista syistä, mutta monilla eduilla se ei ole materiaalin edullisin.

Asbestisementtilevy tosiasiallisesti ylittää DSP: n ja SML: n fysikaalisissa ja mekaanisissa parametreissä, ja sen sijaan se on julkisivuainetta. Litteä liuskekivi ei kuitenkaan ole ollenkaan halpa, varsinkin sileästi valmistetulla pinnalla, puhumattakaan pinnoitteesta kivi- siruilla tai maalattu tehdasolosuhteissa.

Tehtaan sahaus ei ole vain kallis, vaan myös harvinainen palvelu, useimmiten levyt irrotetaan juuri ennen asennusta.

Julkisivun sahaus tehdään parhaiten kivenleikkaustyökalulla tai timanttirenkaalla ohjausrenkaassa, joten pölyn tulee olla kammottava, joten pölynimuria tai vesihöyryä on käytettävä.

Alkuperäinen harmaa väri ei lisää houkuttelevuutta jokaiseen julkisivulle, joten arkit eivät ole sahattuja vaan myös maalattuja erityisillä yhdisteillä. Mutta jopa laadukkaita maaleja on päivitettävä ajan myötä.

Ota korkealaatuinen (kallis) julkisivu maali kuuluisalta valmistajalta, noudata selkeästi ohjeita - ja olet tyytyväinen. Mutta yksi hienoimmista valmistajista lupaa yli kymmenen vuoden elinkaaren.

Kokemus portaalin osanottajista

Foorumilla on useita esimerkkejä tämän materiaalin julkisivuista.

Normaali materiaali, pidin, laattaleikkurit, Nayler, ja asiat menivät "bangilla".

Työntekijä valitsi ekstrudoituneet levyt, joiden mitat olivat 3000 × 1200 × 6 mm ja jotka kiinnitettiin tavallisilla (lyhyimmillä) sileillä kynsillä 50 x 50 mm: n palkkiin ja vastakappaleen leikkuulaudalle 25 × 100 mm. Levyt leikattiin ensin 195 x 3000 mm: n kaistaleiksi, pestiin, peitettiin alukkeella ja kuivatuksen jälkeen maalattiin rullalla ja harjalla.

Talon julkisivujen viimeistelykustannukset ovat keskimäärin sopivia.

Hinta on 432 ruplaa / m², ja se on liuskekivi, jossa on kaikki pakkaus, toimitetaan Belgorodista sekä maali- ja toimitusaine Moskovasta, mukaan lukien leikkaamista ja maalausta. Jos lisäät vielä kaksi laattaleikkuria (yhden kuolleen Bose), hinta nousee 480 p. / M², jonka tilavuus on 250 m². Kyllä, noin 30 m² on jäljellä aita ja viisi kokonaista arkkia, en laskenut niitä.

Toinen käsityöläisemme mieluummin suosii suurempia muotoja.

Täällä myös vuorotellen taloni tasainen liuskekivi, maalasi sen keväällä ja tehtiin liitos kanssa aluksella (tuumaa), maalattu alla mahonki, tilasi ikkunat samanvärisiä. Miinukset - onnistuin tuulen tuulessa kokeilemaan röyhtäjiä tuntemuksia lentäen samalla kolmannesta kerroksesta levystä. Mikä on mielenkiintoista - levyt kestävät iskuja käyttäen 6 mm paksua liuskekiviä, 1500 × 1000 mm. Puukengät pystysuora jäljitelmä, myös mahonki.

Tämä johtaa kehyksen puitteiden toiseen muunnelmaan paitsi sementtiä sitovilla tai orientoiduilla lanka-levyillä, jotka ovat suosittuja foorumilla, mutta tasaisella liuskekivellä.

Wvaleriissa metallikuvioitu autotalli on leikattu tasaisella liuskekivellä. Hän ruuvi koko arkin 8 mm paksu, 3000 × 1500 mm. Hän käytti keltaisia ​​ruuveja kiinnikkeinä, jolloin arkin väliin jäi 3 mm: n muodonmuutos. Talvella autotalli meni ilman maalausta, kevät osoitti, ettei sademäärä tai pakkas eivät vahingoita päällystystä.

Tämä ei lisää materiaalia eikä kestävyyttä eikä sisustusta. Ja halkaisun estämiseksi, porata reikää, joiden halkaisija on hieman suurempi. Nilkkaa käytettäessä on mahdollista tehdä ilman poranterää. Hattupäällysteet on toivottavaa syventää ja sulkea koristeellisia vuoria tai kittiä ja maalia. Pakkaamaton liuska on huonompi, mutta kaikki eivät noudata tätä lausuntoa - alempi tiheys, mutta myös alempi lämmönjohtavuus ja kustannukset.

Uskon, että tiheyden ero on suoraan verrannollinen lämmönjohtavuuden eroon, ja tämä on 20-30% edullisemmalla hinnalla ja samalla toiminnallisuudella. LP-NP: tä ei tietenkään pidä lämpöä eristävänä materiaalina, etenkin tuuletetussa julkisivussa, mutta niiden lämmönkestävyys voidaan ottaa huomioon suunnitellun aitouden lämpöhäviöiden laskennassa. Paineistetulla liuskekivellä on vähemmän pakkasenkestävyyttä, mutta aidassa toimintatila on paljon pehmeämpi. Lisäksi riittää vettä hylkivä, ja ongelma ratkaistaan ​​vakavasti.

Puristettu tai puristamaton - tasainen liuskekivi täyttää käyttöympäristön ja ilmenee riittävän hyvin julkisivuissa. Tämä on tyhjä, jolle voidaan antaa muoto, väri ja asettelu.

Kuinka muunnella aaltolippua - jäljitelmälaattojen materiaalissa, jos näytät mielikuvitusta, voit simuloida liuskekiveä tai käyttää liuskekiveä kasvatettaessa viinirypäleitä. Videossa - siitä, millaisia ​​myyttejä on kertynyt liuskekiven ympärille, ja sääntöjä, joiden kanssa hän työskentelee.

Plinth liuskekuvio

Levyt, luonnonkivet ja keinotekoinen kivi, profiililevyt, maalit ja lakat käytetään betonin tai tiilen kellariin. Ne voidaan yhdistää ryhmiin samankaltaisista fysikaalisista ominaisuuksista, asennusmenetelmistä.

Levyjen viimeistelyaineiden segmentissä voidaan erottaa tasainen liuskekivi, kuituvahvisteiset betonipaneelit ja DSP: t. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin ominaisuuksia sekä tapoja asentaa talon kellariin.

Tasainen liuskekivi

Tämä on edullinen materiaali, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet ulkopintaan. Tasainen liuskekivi on valmistettu asbestikuiduista, portlandsementistä ja vedestä. Se painetaan ja puristuu.

Molemmat tyyppiset liuskekiveä ovat kestäviä 25-30 vuoden elinaikana. Älä romahda aggressiivisissa ympäristöissä matalissa lämpötiloissa. Litteillä liuskekivillä on alhainen veden absorptiokerroin. Levyt eivät pala. Höyrynkestävyys antaa sinulle mahdollisuuden päällystää litteitä liuskekivirakennuksia etelässä sijaitsevilla alueilla.

Kaikkien sen vahvuus, hauras liuskekivi. Se voi kaatua dynaamisten vaikutusten, kuten kiven tai suuren raekuuntelun vuoksi. Asbestipöly on erittäin haitallista ihmisen keuhkoille, joten arkit käsitellään hengityssuojaimissa.

Viimeistelyalusta on parempi käyttää tiheämpää puristettua liuskaa.

Kellari-seinämille päin oleva tasainen liuska tehdään ruuveilla metalli- tai puukehyksestä. Levyn jokaisen ruuvin alle porataan halkaisijaltaan pienempi reikä. Ulkoiset ja sisäiset kulmat suljetaan galvanoidusta teräksestä.

Ihmiset ovat miettineet, miten maalaa tasainen liuskekivi talon julkisivulle asennuksen jälkeen. Maalaukseen käytetään akryylipohjamaalia, vesipohjaista akryyli- tai silikonimaalia. Pohjustus levitetään yhdeksi kerrokseksi, maalilla kaksi tai kolme.

Kuitubetonipaneelit

Tarve kysyntä markkinoilla viimeistely paitsi kellari, mutta myös koko pinta julkisivu. Kuitupaneelit ovat sementtiä ja hiekkaa. Lasikuitua käytetään täyteaineena. Se sitoo jäykkäästi kaikki komponentit yhdeksi kiinteäksi rakenteeksi. Lisäaineita käytetään parantamaan suorituskykyä.

Kuitupaneelit ovat kallis materiaali tuuletetun pohjan asennukseen. Lasikuitu antaa heille lisää kestävyyttä luonnollisiin hapettimiin. Paneelit eivät indeksoi, älä ime kosteutta, älä repäise, älä repeä. Elementin alhaisen painon ansiosta ne on helppo asentaa alustalle. Ne ovat saatavana useissa eri väreissä ja tekstuureissa.

Ainoa kuituvahvisteiset betonipaneelit kellariin ovat korkeat kustannukset.

Pohjaosan yläpuolisen osan viimeistely kuituvahvisteisella betonipaneelilla suoritetaan metalliprofiileilla, jotka kiinnitetään kannattimiin. Askeleen asennusprofiilit 400-600 mm. Pylväät voivat olla vaihtelevia pituuksia emäksen pohjassa olevien epätasaisuuksien tasoittamiseksi.

Useimmiten kuituvahvisteisia betonipaneeleja käytetään tuuletetun pohjan asentamiseen. Levyjen ja seinän välissä on kerros basaltin mineraalivillaa ja höyrysulkua. Kiinnitä paneeli ohjaimiin kahdella tavalla: ruuveilla ja klyymery. Ohutlevyjä korkeintaan 14 mm voidaan asentaa ruuviin, joissa on kumipehmusteita. Paksummat asennetaan klyaymer-lukon avulla.

Leikkauspaneelit voivat vain hiomana timanttirenkaalla. Muut työkalut rikkoavat reunoja ja lisäävät materiaalien kulutusta.

Sementtipohjainen lastulevy (DSP)

DSP-kellarin viimeistely tehdään sekä erikseen että osana koko julkisivun päällystä. Cement struzhechnye levyt - tämä on yleismaailmallinen viimeistely materiaali muodossa levyt, joiden paksuus on 8-36 mm. Ne valmistetaan painamalla puulevyä ja sementtiä. Suurten fraktien sirut ovat arkun alla ja pienempiä ylemmän kerroksen päällä.

DSP-kosteutta kestävä ja huurteinen viimeistelymateriaali, jolla on suuri lujuus. Se ei polta eikä röyhtä. Se on helppo käsitellä. Sementtipohjainen lastulevy yhdistetään muiden rakennus- ja viimeistelymateriaalien kanssa. Se on helppo asentaa puuhun tai metalliin.

Puutteiden joukosta voidaan havaita elementtien suuri paino ja toiminnan keskimääräinen kesto jopa 15 vuoteen.

Pinnoitukseen käytetään levyt, joiden paksuus on 16-20 mm. Kehyksen kiinnitystekniikka ei eroa samanlaisten materiaalien kiinnitysmenetelmästä. Jokainen arkki on kiinnitetty vähintään 4 pistettä. Kiinnikkeinä käytetään ruuveja, joiden alapuolella on halkaisijaltaan pienempiä reikiä. Levyjen välisiä liitoksia ei saa peittää kipsillä tai kipsillä. Saumoja varten on parempi käyttää säänkestävää silikonitiivisteitä. Se ei hajoa DSP: n lämpöerotuksen aikana.

Ainetta viimeistellään akryylillä, silikoni- tai vesipohjaisilla yhdistelmämaaleilla.

Edellä mainittujen arkistomateriaalien kellarikerroksen viimeistely tarjoaa talon kellarin korkealaatuisen suojan tuhoamiselta. Perusteesta tulee kaunis ja tarkka. Tärkeintä on noudattaa arkkiaineiden käsittelyä koskevia sääntöjä ja määräyksiä.

Tasainen liuskekivi - kaikki taloudellisen julkisivun kaikki salaisuudet

Vaaditut työkalut

Tasainen liuskekivi on suora sukulaisten tunnettu ja laaja aaltoliete. Mutta sen sileän rakenteen ansiosta sillä on paljon enemmän sovelluksia.

Mikä se on, tasainen liuskekivi?

Liuskekivi on asbestisementtimateriaali, joka on tarkoitettu ensisijaisesti kattojen katoamiseen. Aiemmin hän teki erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa, mutta rakennusmateriaalien nykyaikaisilla markkinoilla hän alkaa menettää maaperän. Kuitenkin huolimatta laaja valikoima kateaineita, se on kysyntää, koska kohtuuhintaan. Ja litteiden liuskekivien valmistajat auttavat tämän materiaalin käytännöllisyydestä, joka voi olla päällystetty julkisivulla ja peitetty katolla.

Tasainen liuskekiven koostumus ei eroa monimutkaisesta koostumuksesta: portlandsementtiä, asbestikuitua ja vettä. Asbestia tässä seoksessa tulisi jakaa tasaisesti koko massa. Se on asbesti, joka luo tässä yksinkertaisessa koostumuksessa lujittavan pohjan, jonka ansiosta levyt kestävät. Seos kovettuu tietyn koon erityisiksi muodoiksi, ja tuloksena saadaan tasomaisen liuskekiven levyjä.

Litteitä liuskekiviä voidaan antaa kahdessa lajikkeessa:

 • asbestisementti puristetaan (LP - P). Tämä laji voi kestää hyvin alhaisen lämpötilan (noin 50 jäädytys- ja sulatusjaksoa). Tämän arkin iskulujuus on 2,5 kJ / m 2 ja levyn taivutuslujuus on 23 MPa. Puristetun liuskekiven jäännösvoima on 40% ja materiaalin tiheys 1,8 g / cm3.
 • asbestisementtiä, jota ei ole pakattu (LP - NP). Pyyhkimätön materiaali ei ole niin korkea suorituskyky, mutta myös löytää paikkansa rakentamisessa ja sitä käytetään laajasti sisätiloissa. Tämä liuskekivi voi kestää puolet (25) jäätymis- ja sulatusjaksosta. Iskulujuus on 2 kJ / m 2 ja taivutuslujuus 18 MPa. Paineettoman materiaalin tiheys on 1,6 g / cm3. Jäljellä oleva tiheys on sama kuin 40%.

Pakkausmerkinnät ovat valmistajien merkinnät, ja nämä tiedot ovat helposti saatavissa myyjältä. Kuitenkin suorituskyky materiaalin ominaisuudet myös vaikuttaa laatuun valmistuksessa käytetty asbestin: pituus ja halkaisija sen kuidut, mineraloginen koostumus, hienous, ja jopa tason laitteistosta, jossa se on valmistettu. On lähes mahdotonta saada näitä tietoja, joten on parempi ostaa tasainen liuskekivi arvostetuilta valmistajilta.

Levyjä voi ostaa vain suorakaiteen muotoisina, mutta useissa ulottuvuuksissa:

 1. lehtipituus - 300 cm, leveys - 150 cm, paksuus - 0,8-1 cm;
 2. pituus - 250 cm, leveys - 120 cm, paksuus - 0,6-1 cm;
 3. pituus - 360 cm, leveys - 150 cm, paksuus - 0,8-1 cm.

Ulkopuoli litteä liuskekivi: väitteet ja vastaukset

Litteiden liuskekappaleiden laajuus on hyvin laaja ja monipuolinen. Tämä materiaali löytyy eri rakennusalueilta. Esimerkiksi teollisuusrakenteessa on teknisiä akseleita ja kanavia olevissa aidoissa olevia levyjä, jotka ovat ulko- ja sisäseinien edessä, muottien valmistuksessa. Lumikammat, aidat ja aidat eläinten ja maatalousmaan rakentamiseksi on usein rakennettu tästä materiaalista.

Esikaupunkialueilla on usein litteitä laattoja, joissa niitä käytetään laajalti ulkorakennusten, suihkujen, aidojen, kattojen jne. Rakentamisessa. Julkisivun päällysteinä käytetään tasomaisia ​​arkkia, kuivien sementtien asentamista ja "sandwich-paneelin" seinien asentamista. Sama materiaali on nähtävissä kaupungissa laitekaappeilla ja parvekkeilla.

Tällainen monipuolinen käyttömahdollisuus on mah- dollinen monien tämän materiaalin eduista johtuen:

 • materiaalin saatavuuden, alhaisen hinnan ja laadukkaan yhdistelmän;
 • kestävyys - käyttöikä on yli 15 vuotta;
 • on suuri lujuus iskuille, taivutuksille ja jäädytyksille;
 • on äänen eristyksen ominaisuus;
 • ei tue polttoprosessia;
 • ei sovelleta homeen ja sienten;
 • ei ole sähkövirran johtimen;
 • ei kaada ja ei anna korroosiota.

Tietenkin etujen lisäksi olisi otettava huomioon kaikki olemassa olevat puutteet ennen kuin laitat talon tasaiselle liuskekiveälle. Negatiivisia ominaisuuksia ovat seuraavat paikat:

 • asennettaessa liuskaa tarvitaan avustaja, koska arkin paino ei salli itsenäistä työtä;
 • arkit ovat kestäviä mutta samalla erittäin hauraita, joten niiden kuljettaminen ja käsittely on erittäin tärkeää;
 • asennuksen jälkeen vaaditaan pakollinen päällyste erityisillä yhdisteillä pinnan suojaamiseksi ja savun ulkonäön estämiseksi;
 • Asbesti ei ole ympäristöä säästävä materiaali ja se on haitallista suurissa määrin.

Analysoimalla kaikki edut ja haitat, voimme päätellä, että koristelu julkisivu tasainen liuskekivi olisi hyvä idea. Tämä materiaali pystyy äänieristämään talon, suojaamaan seiniä ympäristövaikutuksilta yli 15 vuotta ja samalla olemaan tarpeeksi halpa. Ainoa asia - sinun on löydettävä siisti avustaja, joka kääntää kaiken realisoiduksi.

Miten päällystää talon tasainen liuskekivi: toimintasuunnitelma

Liuskekivi - materiaali on varsin hauras, mikä tekee siitä tarpeellisena työskennellä huolellisesti ja asiantuntevasti. Ennen kuin aloitat asennuksen, sinun on tutustuttava tämän materiaalin työskentelyominaisuuksiin. Vain muutamia sääntöjä, joiden noudattaminen helpottaa työnkulkua ja ehkäisee kielteisiä seurauksia:

 • sinun on valmisteltava hengityssuojain tai suojaava naamio, joka voi suojata hengitysteitä asbestipölyltä, joka ilmestyi liuskekiven leikkaamisen aikana;
 • erittäin ohuita nauhoja ei voida katkaista - vähimmäisleveys on 6 mm, muutoin reuna alkaa muovautua ja romahtaa;
 • kaikki liuskekappaleet on käsiteltävä akryylimaalilla;
 • jotta kynsi kääntyy liuskekiven päälle, sinun on ensin poraa reikä sille;
 • Jokaiselle levylle on tehtävä silmämääräinen tarkastus muodonmuutoksia ja halkeamia varten.

Askel askeleelta suunnitelma kattaa talon tasainen liuskekivi on seuraava:

Miten päällystää talon tasainen liuskekivi - askel askeleelta

Vaihe 1: Työpinnan valmistelu

Liuskekivi asennetaan runkoon, joten sinun on ensin varmistettava, että puupäällyste on paikallaan. Laatikko voidaan valmistaa levyistä tai puusta, joka pinotaan etäisyydellä liuskekiven kokoa (noin 0,6 m). Haluttaessa voit lisätä kerroksen vedeneristys- tai eristyskerroksen kehyksen väliin. Tällöin sopii selluloosa-ekoväli tai mineraalivilla.

Vaihe 2: Suoraveden valmistaminen

Epämuodostuneiden levyjen tarkastus ja poistaminen on ennen materiaalia käsiteltävä materiaali. Seuraavaksi sinun on mitattava ja leikattava liuska niin, että se on valmis asennettavaksi. Leikkaaminen on tärkein ja vaikea hetki.

 • jos levyn paksuus on enintään 6 mm, leikkausprosessi näyttää tältä: viivain ja kynän avulla on merkitty ristikko, jonka molemmilla puolilla on lovet. Seuraavaksi sinun on sijoitettava arkki pöytään niin, että pöydän reunat ja murtolujuus ovat samat ja rikkoutuvat varovasti.
 • jos arkki on yli 6 mm paksu, sinun on käytettävä sahaa Leikkausprosessissa oleva materiaali on ajoittain jäähdytettävä vedellä.

Levyarkkeja, joilla on vikoja (halkeamia, haketus, epäsäännöllisyys), on ensin leikattava, jos pienempiä levyjä tarvitaan.

Vaihe 3: Kiinteä liuska

Liuskekivi on kiinnitetty ruutuun ruuveilla, joille reikä on esiporautunut. Näiden ruuvien hatut suljetaan kiinnitysjärjestelyihin. Ruuvin reiän halkaisijan on oltava 1-2 mm leveämpi kuin kynnet ja ruuvit, joita käytetään halkeamien ja halkeamien välttämiseksi kiinnityspisteissä.

Vaihe 4: käsittely

Viimeisessä vaiheessa on välttämätöntä käsitellä liuskekivi erityisellä tavalla, joka suojaa sitä sammaleiden ja jäkälän ulkoasulta. Akryylimaali soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen. Maalia paremmin ruiskupistoolilla tai ruiskulla.

Kuinka pujottaa liuskekivi puutalo?

On tarpeen pukea vanhan puutalon liuskekivi, suosittelee tekniikkaa ja tällaisten teosten järjestystä. Mitä välineitä tarvitaan ja mikä on parempi ostaa liuskekiviä ja eristys? Kuinka maalata liuskekivi päälle?

Vanhan puutalon vuoraukseen on parempi valita litteä puristettu liuskekivi. Se on kosteutta kestävä ja kestävä. Se on helpompi työskennellä sen kanssa kuin aallotettu. Liuskekivi on yleensä taloudellista materiaalia, syttymätöntä ja maalattava millä tahansa värillä.

Sahan sahan tarvitsemiin hiomakoneisiin tai haavasovelluksiin. Tarvitaan vielä: ruuvimeisseli, taso, ruletti.

Sorvaukseen - puutavaraan tai metalliprofiiliin myös: eristys, vedeneristysmateriaali, kattoruuvat.

Jos jossakin rungossa on mätä tai hometta on ilmestynyt, on tarpeen puhdistaa se, kuivaa se hyvin ja käsitellä se puunsuoja-aineella. Puhdista kaikki halkeamat julkisivulla tai käytä eristystä liuskekiven alla. Vain sinun on ensin tehtävä laatikko, on parempi valita metalliprofiili kuin puupalkki tähän tarkoitukseen.

Tason mukaan laita laatikko, aseta eriste laatikon väliin (ecowool, mineraalivilla jne.). Peitä vedeneristys. Ja voit päällystää julkisivun tasaisella liuskalla, kiinnittää kanteen piilotettujen itsekierteittävien ruuvien tai kourujen avulla.

Kun olet viimeistellyt talon, varmista, että tiivisteet tiivistetään arkkien väliin kosteudenkestävällä kiteellä. Liuskekivi voidaan maalata akryylimaalilla.

Tasainen liuskekivi - kaikki taloudellisen julkisivun kaikki salaisuudet

Tasainen liuskekivi on suora sukulaisten tunnettu ja laaja aaltoliete. Mutta sen sileän rakenteen ansiosta sillä on paljon enemmän sovelluksia.

Mikä se on, tasainen liuskekivi?

Liuskekivi on asbestisementtimateriaali, joka on tarkoitettu ensisijaisesti kattojen katoamiseen. Aiemmin hän teki erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa, mutta rakennusmateriaalien nykyaikaisilla markkinoilla hän alkaa menettää maaperän. Kuitenkin huolimatta laaja valikoima kateaineita, se on kysyntää, koska kohtuuhintaan. Ja litteiden liuskekivien valmistajat auttavat tämän materiaalin käytännöllisyydestä, joka voi olla päällystetty julkisivulla ja peitetty katolla.

Tasainen liuskekiven koostumus ei eroa monimutkaisesta koostumuksesta: portlandsementtiä, asbestikuitua ja vettä. Asbestia tässä seoksessa tulisi jakaa tasaisesti koko massa. Se on asbesti, joka luo tässä yksinkertaisessa koostumuksessa lujittavan pohjan, jonka ansiosta levyt kestävät. Seos kovettuu tietyn koon erityisiksi muodoiksi, ja tuloksena saadaan tasomaisen liuskekiven levyjä.

Litteitä liuskekiviä voidaan antaa kahdessa lajikkeessa:

 • asbestisementti puristetaan (LP - P). Tämä laji voi kestää hyvin alhaisen lämpötilan (noin 50 jäädytys- ja sulatusjaksoa). Tämän arkin iskulujuus on 2,5 kJ / m 2 ja levyn taivutuslujuus on 23 MPa. Puristetun liuskekiven jäännösvoima on 40% ja materiaalin tiheys 1,8 g / cm3.
 • asbestisementtiä, jota ei ole pakattu (LP - NP). Pyyhkimätön materiaali ei ole niin korkea suorituskyky, mutta myös löytää paikkansa rakentamisessa ja sitä käytetään laajasti sisätiloissa. Tämä liuskekivi voi kestää puolet (25) jäätymis- ja sulatusjaksosta. Iskulujuus on 2 kJ / m 2 ja taivutuslujuus 18 MPa. Paineettoman materiaalin tiheys on 1,6 g / cm3. Jäljellä oleva tiheys on sama kuin 40%.

Pakkausmerkinnät ovat valmistajien merkinnät, ja nämä tiedot ovat helposti saatavissa myyjältä. Kuitenkin suorituskyky materiaalin ominaisuudet myös vaikuttaa laatuun valmistuksessa käytetty asbestin: pituus ja halkaisija sen kuidut, mineraloginen koostumus, hienous, ja jopa tason laitteistosta, jossa se on valmistettu. On lähes mahdotonta saada näitä tietoja, joten on parempi ostaa tasainen liuskekivi arvostetuilta valmistajilta.

Levyjä voi ostaa vain suorakaiteen muotoisina, mutta useissa ulottuvuuksissa:

 1. lehtipituus - 300 cm, leveys - 150 cm, paksuus - 0,8-1 cm;
 2. pituus - 250 cm, leveys - 120 cm, paksuus - 0,6-1 cm;
 3. pituus - 360 cm, leveys - 150 cm, paksuus - 0,8-1 cm.

Ulkopuoli litteä liuskekivi: väitteet ja vastaukset

Litteiden liuskekappaleiden laajuus on hyvin laaja ja monipuolinen. Tämä materiaali löytyy eri rakennusalueilta. Esimerkiksi teollisuusrakenteessa on teknisiä akseleita ja kanavia olevissa aidoissa olevia levyjä, jotka ovat ulko- ja sisäseinien edessä, muottien valmistuksessa. Lumikammat, aidat ja aidat eläinten ja maatalousmaan rakentamiseksi on usein rakennettu tästä materiaalista.

Esikaupunkialueilla on usein litteitä laattoja, joissa niitä käytetään laajalti ulkorakennusten, suihkujen, aidojen, kattojen jne. Rakentamisessa. Julkisivun päällysteinä käytetään tasomaisia ​​levyjä, kuivien sementtien asentamiseen sekä "sandwich-paneelin" seinien rakentamiseen. Sama materiaali on nähtävissä kaupungissa laitekaappeilla ja parvekkeilla.

Tällainen monipuolinen käyttömahdollisuus on mah- dollinen monien tämän materiaalin eduista johtuen:

 • materiaalin saatavuuden, alhaisen hinnan ja laadukkaan yhdistelmän;
 • kestävyys - käyttöikä on yli 15 vuotta;
 • on suuri lujuus iskuille, taivutuksille ja jäädytyksille;
 • on äänen eristyksen ominaisuus;
 • ei tue polttoprosessia;
 • ei sovelleta homeen ja sienten;
 • ei ole sähkövirran johtimen;
 • ei kaada ja ei anna korroosiota.

Tietenkin etujen lisäksi olisi otettava huomioon kaikki olemassa olevat puutteet ennen kuin laitat talon tasaiselle liuskekiveälle. Negatiivisia ominaisuuksia ovat seuraavat paikat:

 • asennettaessa liuskaa tarvitaan avustaja, koska arkin paino ei salli itsenäistä työtä;
 • arkit ovat kestäviä mutta samalla erittäin hauraita, joten niiden kuljettaminen ja käsittely on erittäin tärkeää;
 • asennuksen jälkeen vaaditaan pakollinen päällyste erityisillä yhdisteillä pinnan suojaamiseksi ja savun ulkonäön estämiseksi;
 • Asbesti ei ole ympäristöä säästävä materiaali ja se on haitallista suurissa määrin.

Analysoimalla kaikki edut ja haitat, voimme päätellä, että koristelu julkisivu tasainen liuskekivi olisi hyvä idea. Tämä materiaali pystyy äänieristämään talon, suojaamaan seiniä ympäristövaikutuksilta yli 15 vuotta ja samalla olemaan tarpeeksi halpa. Ainoa asia - sinun on löydettävä siisti avustaja, joka kääntää kaiken realisoiduksi.

Miten päällystää talon tasainen liuskekivi: toimintasuunnitelma

Liuskekivi - materiaali on varsin hauras, mikä tekee siitä tarpeellisena työskennellä huolellisesti ja asiantuntevasti. Ennen kuin aloitat asennuksen, sinun on tutustuttava tämän materiaalin työskentelyominaisuuksiin. Vain muutamia sääntöjä, joiden noudattaminen helpottaa työnkulkua ja ehkäisee kielteisiä seurauksia:

 • sinun on valmisteltava hengityssuojain tai suojaava naamio, joka voi suojata hengitysteitä asbestipölyltä, joka ilmestyi liuskekiven leikkaamisen aikana;
 • erittäin ohuita nauhoja ei voida katkaista - vähimmäisleveys on 6 mm, muutoin reuna alkaa muovautua ja romahtaa;
 • kaikki liuskekappaleet on käsiteltävä akryylimaalilla;
 • jotta kynsi kääntyy liuskekiven päälle, sinun on ensin poraa reikä sille;
 • Jokaiselle levylle on tehtävä silmämääräinen tarkastus muodonmuutoksia ja halkeamia varten.

Askel askeleelta suunnitelma kattaa talon tasainen liuskekivi on seuraava:

Miten päällystää talon tasainen liuskekivi - askel askeleelta

Vaihe 1: Työpinnan valmistelu

Liuskekivi asennetaan runkoon, joten sinun on ensin varmistettava, että puupäällyste on paikallaan. Laatikko voidaan valmistaa levyistä tai puusta, joka pinotaan etäisyydellä liuskekiven kokoa (noin 0,6 m). Haluttaessa voit lisätä kerroksen vedeneristys- tai eristyskerroksen kehyksen väliin. Tällöin sopii selluloosa-ekoväli tai mineraalivilla.

Vaihe 2: Suoraveden valmistaminen

Epämuodostuneiden levyjen tarkastus ja poistaminen on ennen materiaalia käsiteltävä materiaali. Seuraavaksi sinun on mitattava ja leikattava liuska niin, että se on valmis asennettavaksi. Leikkaaminen on tärkein ja vaikea hetki.

 • jos levyn paksuus on enintään 6 mm, leikkausprosessi näyttää tältä: viivain ja kynän avulla on merkitty ristikko, jonka molemmilla puolilla on lovet. Seuraavaksi sinun on sijoitettava arkki pöytään niin, että pöydän reunat ja murtolujuus ovat samat ja rikkoutuvat varovasti.
 • jos arkki on yli 6 mm paksu, on tarpeen käyttää sahaa. Leikkausprosessissa oleva materiaali on ajoittain jäähdytettävä vedellä.
Levyarkkeja, joilla on vikoja (halkeamia, haketus, epäsäännöllisyys), on ensin leikattava, jos pienempiä levyjä tarvitaan.

Vaihe 3: Kiinteä liuska

Liuskekivi on kiinnitetty ruutuun ruuveilla, joille reikä on esiporautunut. Näiden ruuvien hatut suljetaan kiinnitysjärjestelyihin. Ruuvin reiän halkaisijan on oltava 1-2 mm leveämpi kuin kynnet ja ruuvit, joita käytetään halkeamien ja halkeamien välttämiseksi kiinnityspisteissä.

Vaihe 4: käsittely

Viimeisessä vaiheessa on välttämätöntä käsitellä liuskekivi erityisellä tavalla, joka suojaa sitä sammaleiden ja jäkälän ulkoasulta. Akryylimaali soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen. Maalia paremmin ruiskupistoolilla tai ruiskulla.

Seinän koristelu tasainen liuskekivi

Mistä ja miten käyttää tasainen liuskekivi?

Asbestisementtimateriaalien joukossa aallon kaltainen ja litteä liuskekivi on erittäin suosittu, jonka käyttö on tärkeää katon järjestelyssä sekä monilla muilla aloilla. Kaikki tämä johtuu siitä, että tämä materiaali on erittäin suorituskykyinen ja on vakiintunut kuluttajien keskuudessa. Lisätietoja litteiden liuskekiven ja sen ominaisuuksien laajuudesta.

pitoisuus

 1. Litteä liuskekäyttö
 2. Asbestisementtinen litteä liuskekivi: mitä ominaisuuksia sillä on?
 3. Julkisivun koristelu tasainen liuskekivi

1 Sileän liuskekiven käyttö

Keskivertokuluttajalle saattaa tuntua, että vain aaltoviivaa (joka voi olla myös muovia) käytetään laajasti rakentamiseen. Kuitenkin tasainen tai muuten asbestisementti, materiaali on myös monipuolinen soveltamisala.

Ne viimeistelevät paitsi katon, myös seinät, väliseinät, lattiat, tuuletusakselit ja paljon muuta. Esimerkiksi vuoraus voi olla sekä rakennusten että tilojen ulko- ja sisäseiniä (teollisuudesta tai asuinrakennuksesta). Se soveltuu hyvin markkinapaikkojen, kuten paviljonkien, karsinoiden järjestämiseen. Sitä käytetään myös luomaan aidat loggeille ja parvekkeille, ikkunalaudat.

Yleensä tämän materiaalin paneelit soveltuvat lähes kaikkiin elämänalueisiin: ei pelkästään lattian ja kattojen järjestämiseen eri rakennuksissa, vaan myös solujen luomisessa siipikarjatiloille, sikatiloille, puutarhakeille, terveyskylpyihin, muottiin jne.

Ja paneelit kuten "sandwich" lämmittävät myös rakennuksen. Erityisesti tasainen värillinen liuskekivi on suosittu, jonka avulla voit leikata eri tavoin julkisivuja. Näin saavutetaan rakenteen lämpeneminen ja kestävyys, mutta myös kaunis ulkonäkö.

2 Liuske asbestisementti tasainen: mitä ominaisuuksia se on?

Jos puhumme tästä materiaalista, sitä voi olla painamatonta ja puristettua litteää liuskaa. Ne eroavat toisistaan ​​ensinnäkin tiheydeltään. Toisella pursotetulla - on suurempi tiheys ja siten parhaan lujuusominaisuudet. Mutta muuten niillä on suunnilleen samat ominaisuudet, joita kuvataan jäljempänä.

 • Ne ovat erittäin kestäviä happoille ja muille aggressiivisille materiaaleille. Sisältää rakennuksen suojelemisen radioaktiiviselta ja sähkömagneettiselta säteilyltä.
 • Kestää ja kestää kaikenlaisia ​​sääilmiöitä, kuten tuulenlaskelmia, lumikuormia.
 • Suuri lujuus ja kestävyys.
 • Helppo asentaa ja käsitellä. Siksi he voivat viimeistellä lähes kaikki arkkitehtoniset esineet. Sileän liuskekiven leikkaaminen tapahtuu sahan tai haarukan avulla.
 • Vesitiivis ja ei-syövyttävä.

Ainoa tämän materiaalin haitta on sen kustannus. Se maksaa kuitenkin tulevaisuudessa huomattavista säästöistä sahatavaran ja työvoiman taloudellisissa resursseissa (asennus suoritetaan yksinkertaisesti ja nopeasti).

3 Julkisivun koristelu tasainen liuskekivi

Sen lisäksi, että luotaisiin katto, monet ovat kiinnostuneita myös kysymyksestä - kuinka päästäisiin kotiin, jossa on tasainen liuskekivi? Loppujen lopuksi asennusprosessin on oltava täysin erilainen. Ja tämä on totta. Alkuvaiheessa itse materiaali on valmis - se leikataan vastaavasti.

Tätä varten käytä viivainta, leikkuria, sahaa ja taltta. Aseta arkki pöydälle, jonka reunat ympäröivät kaksi sivua. Vian reunat yhdistetään pöydän reunaan ja vaurioittavat murtumaa (6 mm: n paksuisille arkeille). Tällöin, jos paksuus on noin 10 mm, käytä sähkösahaa.

Prosessissa materiaalia on jäähdytettävä hieman kylmällä vedellä. Kiinnitä liuskekappale puukehykseen. Jos seinämä oli aluksi kosteaa, sen jälkeen rullaavat vedenpitävät materiaalit (esimerkiksi mineraalivilla) asetetaan puupalkkien väliin.

Erityisiä kiinnitysasetteluja (tai muuten, puristimet tasaiselle liuskekiveälle) ja ruuveja käytetään liuskekiven ja ruhon liittämiseen. Niitä käytetään asennuslevyjen tapauksessa, joiden leveys on 8-10 mm. Mutta heille kannattaa ensin tehdä reikiä. Ruuvi hatut sitten peittää asetteluja.

Artikkeli - Tasainen liuskekerroksen viimeistely

Nykyään kiinteää liuskekiveä (asbestisementtiä) käytetään yhä useammin rakennusten julkisivujen viimeistelyyn. Tällä materiaalilla on useita etuja:

• kestävyys ja lujuus;

• Voidaan käyttää ilmasto-olosuhteista riippumatta.

• Liuskekivi ei ole alttiina lämpötilalle;

• Kosteudenkestävä ja helposti syttyvä;

• Vastuu negatiivisista ympäristövaikutuksista;

• Voidaan käyttää kesäkeittiöiden, suihkun ja muiden märkäprosessien yhteydessä toimiviin ulkorakennusten julkisivuihin.

Sekä aallotettuja että litteitä asbestisementtejä käytetään materiaalina rakennusten ulkokäyttöön. Levyt ovat kuitenkin melko vaikeita leikata. Kun litteä liuskekiven paksuus on 6 mm, se on ensin vaadittava käyttämällä viivaimesta ja terävästä terästä, leikkurista, taltasta jne. tee viilto (lovi) suunnitellun murtuman molemmin puolin. Tämän jälkeen arkki asetetaan pöydän reunaan, jossa terävä reuna kohdistaa murtuman linjan ja katkaisee sen varovasti. Hieman vaikeampi lyhentää liuskekiven leveyttä tai pituutta. Voit tehdä tämän, riveillä rivi katkaisee palaset helpolla johdinten leikkurit. Levyn tai tiedoston käyttäminen tasaa epätasaiset reunat. Levyjä, joiden paksuus on 10 mm, voidaan parhaiten leikata sähköisellä levysahalla ja jäähdytetään kylmällä vedellä ajoittain työn aikana.

Puun luurangolle tasainen liuskekappale kiinnitetään ruuveilla ja puukuorrenteista. Asbestin betonilevyjen asennustekniikka on samanlainen kuin kipsilevyjen talon julkisivun työ. Mutta on eroja - liuskekiven kiinnittämisessä on oltava valmiiksi porattu reikiä nauloja ja ruuveja varten. Ne suoritetaan reunalla niin, että ruuvin korkit voidaan peittää asetteluilla. Jos seinän on tarkoitus olla märkä (tuore muuraus), huoneen palvelee, sen jälkeen puukehikon tankoja ympäröivät rullan vedeneristysosat ja välttämättä impregnoivat ne antiseptisilla aineilla. Levy kiinnitetään kehykseen noin 500-600 mm: n välein.

Litteä liuskekiviä voidaan käyttää ulkotiloihin ja ulkotiloihin, joissa päällysteen ja eristyslevyjen välille on sijoitettu. Etulevyn pinta voidaan leikata kaikenlaisilla koristepinnoitteilla. Koska nämä levyt eivät aina ole sileä, sileä pinta, on parempi käyttää kalvon materiaaleja koristeeksi: linkrust, isoplain, elokuvia kangasta pohja tai vinisthen. Asbestisementtilevyt voidaan maalata nitrosmaalilla ruiskupistoolilla ennen seinämää. On helpompi maalata, jos arkit asetetaan vaakasuoraan asentoon. Tässä tapauksessa maalipinnoituskerros on paksumpi kuin jos maalaus oli tapahtunut pystysuorassa asennossa - tämä auttaa täyttämään kaikki olemassa olevat epäsäännöllisyydet listalla. Mutta älä unohda, että tämä maalikerros ei osoittautunut liian paksuiseksi. Maalausmenetelmä on yleisin.

Kehys koristelu tasainen liuskekivi

Sisustus talo tasainen liuskekivi.

Kun minulla oli jopa työskennellyt tässä (vain se ei ollut talo) 70-luvulla he rakensivat mikrorakenteen kaupunkiin, jonka rakentajille DSK asetti väliaikaisen rakennuksen - paneeliin koottu rakennus. He käyttivät samankaltaisia ​​profiileja GCR: ään, vain metalli on 4-5 kertaa paksumpi. ulkopuolelta, päällystetty liuskekiveällä, joka on tyypiltään liuskekiveä, mutta lisäämällä sahanpuru ja lämmin mineraalivillaan. Yleensä tämä tilapäinen paikka oli pitkään aikaan (se vuokrasi ja sitten osti) saavuimme sinne vuonna 2001, teimme siellä saunan (liikeyritykselle), rengaspaikalle ja kampaamoon. Tilapäisen suojan alue (noin 800 m2)

Ja arkkitehtoniset yksityiset talot törmäsivät Arkangelin ja Tverin alueisiin.