Viimeistely pohja ja sokkeli liitoskappale

Taloudellisessa ilmapiirissämme ja talon pohjalla - pohjalla - altistuu tuhoisalle vaikutukselle ympäri vuoden: jäätymistä ja uudestaan ​​(epätasaisesti) sulatusmaata, sulatettua vettä, entistä salakavampaa pohjavettä, päivittäinen lämpötilaero ei riitä listalle.

Perustamisen viimeistelyprosessi

Kilpailun viimeistelymateriaaleista on kellarikerros (kutsutaan myös perustukseksi sivuseinäksi). Tämä on erittäin luja polymeeripaneeli, melko kevyt ja sopii asentamaan jopa ilman ammattilaisen osallistumista omiin käsiinsä. Sivuseinien alapuolella tapahtuva säätäminen toteutetaan, kuten sanotaan, yhdellä kypärällä.

Pinnalla on materiaalia, visuaalisesti erottamaton luonnonkiveä tai muistuttavaa alusta, joka näytti laivalta ja paljon muuta (ks. Kuva).

Viimeistely kellarista

Komposiittisesti koottu materiaali suojaa luotettavasti talosi perusta ja kestää kauemmin kuin kipsi tai puu. Pohjaan kiinnittäminen sivuseinällä on taloudellisesti paljon halvempi kuin esimerkiksi sama luonnonkivi.

DIY-kokoonpano

Omien käsissämme ja korkealaatuisimmillaan, pohjakerroksen viimeistelemiseksi kellarikerroksella on varsin saavutettavissa oleva tavoite. Olet vakuuttunut tästä lukemalla ohjeitamme. Joten tässä menemme.

Betoni sivuraide

Vaihe nolla tai valmistelu: työkalut ja apumateriaalit

Työkalut: mikään tuntematon etkä tavata. Luettelon mukaan:

 • taso, ei lyhyempi kuin 60 cm;
 • mittanauha, lanka ja rakennuskynä (tai liitu);
 • vasarapora tai vasarapora;
 • kynnet (ei alle 7 cm) kiinnityskorvan kiinnittämiseksi pohjaan 1 naulan nopeudella 40 cm: n profiililla;
 • itsekierteittävät ruuvit, joissa on leveät korkit paneelien kiinnittämiseen profiiliin (tai kynnet, joissa on laaja korkki);
 • vannesahan;
 • hiomakone, hän on bulgarialainen, tai veitsenterä muoville;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli;
 • pihdit.

Apumateriaalit - tavallinen metalliprofiili (UD) tai puupalkit 5 x 3 cm, jotka on käsitelty antiseptisellä aineella. Rumpu vedeneristys, rakenteen kulmissa. Ja jos päätät yhdistää kellarin pinnoituksen eristeen kanssa, tarvitset ilmansuodatuksen säätöön, esimerkiksi palamatonta ja ympäristöystävällistä mineraalivillaa.

Kuinka monta paneelia tarvitsemme?

Kellarisivupaneelin vakiokoko on 79,5 mm 440 mm, jotkut valmistajat tuottavat paneeleja, joiden pituus on 1270 mm ja korkeus 470 mm. Talon kehä on jaettu yhden paneelin pituudella - tarvitsemme niin paljon paneeleita. Otamme huomioon korkin korkeuden. Älkää unohtako, että noin kymmenen prosenttia materiaalista menee jätepintaan, kun se joutuu pohjan kulmiin, niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Jos asennusprosessin aikana jää ylimääräinen materiaali, älä huoli. He voivat järjestää esimerkiksi portin pylväät. Tai savupiippu. Tämä antaa sinun maatilallesi lisäominaisuuden. Ja yhtäkkiä kymmenessä tai kahdenkymmenessä vuodessa naapurin lohikäärme leikkaa kuolematon Sasha + Mashan tukikohtaan - poista vahingoittunut paneeli ja helposti ja yksinkertaisesti korvata se varalla.

Kun kaikki mittaustulokset on tallennettu, menemme ostoksille. Eri kaupan järjestöt kutsuvat tätä viimeistelyä eri tavalla. Voit tavata liukuportaita säätiölle ja sivuraiteen alle säätiön, sivuraiteen vuorauksen säätiön ja muutama vaihtoehto.

Siding - suosittu nimi, joka on peräisin englantilaisesta sivuraidosta - taipuvainen, vaikkakin kellarin sivuraide - ei ole taipuvainen, mutta niin se oli.

Tarkemmin sanottuna materiaalin teollinen nimi - etupaneeli. Ja jos rakennusmarkkinoilla tai pienen, mutta ylpeän ratkaisun tallentamisessa näet merkin etupaneelissa - tämä on mitä tarvitset. Osta vapaasti.

Sinun pitäisi myös ostaa alkupalkki kellari sivuraiteelle. Siinä on erityinen profiili, ja tämä eroaa tavallisen reunusnauhan aloitusliuskeesta. Aloituspalkin kokonaispituus on luonnollisesti yhtä suuri kuin pohjan kehä.

Jos teidän tekonne, sinun pitäisi ostaa laskuveden. Tämä on erityinen koristeellinen nauha, joka suojaa koko rakennetta sadeveden sisääntulosta. On mahdotonta peittää horisontaalisia pintoja kellarikerroksella, eikä sitä ole tarkoitettu tähän.

Jos talo on rinteessä, niin meillä on epäsymmetrinen kellari. Tällöin talon perustaminen sivuseinällä ei edellytä aloituspalkkia. Alarivin paneelit on sovitettu, neulotaan terävästi maaperän topografian mukaan ja niiden yläreuna on kiinnitetty alempaan ohjaimeen. Emme unohda jättää jonkin matkaa (5-7 cm) pohjasta pohjan sokea alueelle, niin että maaperän liikkuessa materiaali ei vääristy.

Tärkeä yksityiskohta, kun pohja on päin, on käyttää täsmälleen lisäedellytyksiä tähän tarkoitukseen. Nämä ovat erilaisia ​​nauhat, kulmat jne. (Katso kuva), voit ostaa ne samassa paikassa kuin sivuraide. Älä yritä korvata niitä romumateriaaleilla tai esimerkiksi samanlaisilla osilla kuin tavallinen reunus. Tämän sovitteen hinta on suhteellisen alhainen, ja kun käytät alkuperäisiä lisävarusteita, päädytään esimerkki monoliittisesta, kauniista ja kestävästä pohjapinnoitteesta.

Perusvalmiste

Puhdistamme kellarikerroksen alueen (viemme penkki, koira, kukkaruukut petunian äitimme kanssa...). Jos on kuisti, sitten se olisi ehkä tilapäisesti purettava. Ensinnäkin ei ole tarpeen shamaania hänen ympärillään kulmien kanssa ja toiseksi - lämmittää perusta. Mutta se riippuu sinusta.

Jos sinulla on säätöruuvit, sinun on asennettava ripustettu laatikko (katso kuva).

Asettamme itsemme tasolle, merkkijono (string), liitu, tarkkaamme huolellisesti ja merkitsemme aloitusoppaan sijainnin. Tämä on ratkaiseva hetki, koko talon tulevasta ulkoasusta riippuu siitä. Epätasainen materiaali näyttää surkealta, valitettavasti.

Kellarikerroksen yhden paneelin korkeuden perusteella meidän on kiinnitettävä kolme riviä vaakasuuntaisia ​​oppaita, eli metalliprofiilia tai tauluja. Kiinnitä tapetti-kynnet oppaat, liittäkäämme apumateriaaleja, esimerkiksi vaneripaloja. Muussa tapauksessa profiili ajan myötä joka 40 lineaarisen senttimetrin jälkeen. Kynnen täytyy päästä pohjaan tiukasti suorassa kulmassa. Jos ohjaimen alla on virheitä, koska se on epätasaista, se muuttuu epämuodolliseksi ja pohja menettää ulkonäköään.

Viimeistely kellarikerrokseen

Se on tärkeää! Työskentelemme aina vasemmalta oikealle.

Kiinnitetään aloitusprofiili alempaan ohjaimeen ruuveilla 30 cm: n välein. Tarkista jälleen kerran sen vaaka-asennon taso.

Aloitusprofiilin uran alaosassa on suositeltavaa leikata pieniä reikiä jauhaa siten, että vettä, lauhdetta jne. Ei kertyisi.

Aloituspalkkia ei ole nostettu rakennuksen nurkkaan noin 10 cm: n korkeudella ja asetettu kulma. Kulmaraita, lyhennetty haluttuun korkeuteen, kiinnitetään ruuveilla tarkasti pystysuoraan. On välttämätöntä varmistaa, että lähtö (referenssi) meni nurkkaan noin senttimetrillä. Selkeyden vuoksi katso kuva...

Paneeli laita alareuna aloituskouruun ja liikuta vasemmalle. Emme tee liiallista työtä. Meidän on jätettävä muutaman millimetrin lämpötilaero. Kiinnitä paneelin yläreuna itsekseen, tämän pitkänomaisen reiän varaan. Ruuvin korkki on sijoitettava reiän keskelle jättäen pienen aukon (noin pienen kolikon paksuus). Ruuvien luotettavuudelle tarvitaan vähintään viisi kappaletta paneelia kohden. Tarkistamme asennuksen oikeellisuuden: jos paneeli liikkuu vasemmalle ja oikealle muutamia millimetrejä, teimme kaiken oikein.

Missään tapauksessa ei voi ajaa mitään ja kiertyä sivureunan etupuolella, minkä jälkeen se repeytyy.

Sitten asennamme seuraava paneeli niin, että sen ulkonemat sopivat edellisen osan urien kanssa. Tässä kaikki on intuitiivisesti selkeä, mutta täydellisen selkeyden vuoksi voit tarkastella säätiön koristelua videopuhelimella verkossa.

Kun jono saavuttaa rivin viimeisen paneelin, se leikataan. Voit leikata hiomakoneen, mutta tavallista veitsenterävää vinyylia käsitellään helposti. Leikkaamme ja taivutetaan, materiaali katkeaa. Asennamme kulmupaneelin, aloitamme sen seuraavan seinän... Ja niin, kunnes kiertäkäämme koko talon.

Säätiön sivuraide valmis!

Jos talosi kellari on korkea, paneelit asennetaan kahteen tai useampaan riviin, mutta sinun on varmistettava, että luonnollinen kuvio tai koriste säilytetään.

Korkkiamme yläreuna on suljettu nauhatulpalla. Lopullisena tapana täytä aukko värillä sopivalla tiivistysaineella.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Viimeistele talon kannen pohja

Tasainen viimeistelypohja antaa sinun korostaa talon tyyliä, suojaa pohjaa kosteudelta ja sään. Työskentele sivureunoilla - optimaalinen ratkaisu ongelmaan. Paneelit ovat tyylikkäitä, helppoja koota ja yhdistää. Tällainen pohjaseinän koristelu omilla käsillä suoritetaan pienellä vaivalla ja aikaa.

Oikean tyyppisten materiaalien valinnassa on tärkeää tarkastella sen ominaisuuksia. Erityinen socle-sivuraide on kestävämpi ja tarjoaa luotettavan suojan pohjalle. Paneelien muotoilu on kiven tai tiilen alla, mikä parantaa rakennuksen ulkoasua ja tekee siitä ainutlaatuisen. On olemassa erilaisia ​​malleja, joilla on erilaisia ​​tekstuureita ja sävyjä. Mutta kiinnityksen yksityiskohdat, elementtien liittäminen ovat täysin samat.

Pohjan asennus asennusta varten

Paneelien asennuksen oikea toteutus mahdollistaa jalustan asianmukaisen valmistelun. Sen pitäisi olla täysin tasainen pinta. Muussa tapauksessa kellarikerroksen siisti viimeistely tehdään tiettyjen vaikeuksien kanssa. Levyjen kiinnittämiseen tarvitaan kehyksen valmistaminen. Kriittisten epätasaisuuksien vuoksi on mahdotonta luoda tukea tasaisesti. Siksi on suositeltavaa poistaa kaikki ulokkeet huolellisesti.

Sitten voit jatkaa kehyksen rakentamista. Tätä tehtävää varten on suositeltavaa käyttää metalliprofiilia. Palkin tuki ei ole niin hyvä: sillä on lyhyempi käyttöikä, se voi muuttua ajan myötä. Profiili kestää kauemmin. Se kiinnitetään pohjaan tikkailla ja ruuveilla. On suositeltavaa käyttää noin 10 cm: n pituisia tuotteita. Sinulla on oltava profiilit kolmessa rivissä: ylhäältä, alhaalta ja keskeltä. Tämä asennusmenetelmä sopii talon pohjan viimeistelyyn yhdellä paneelilla (noin 46 cm korkea).

Vaiheittaiset ohjeet reunustamista varten

Paneelien luotettavaa kiinnittämistä varten on välttämätöntä valmistaa muita elementtejä: aloituspalkki, kulmat, pultit. Lisäosien osto tulee tehdä asennetun sivuraiteen koon ja muodon mukaan. Kun olet hankkinut elementit, tutkinut valokuvien ja videoiden oppitunteja, voit jatkaa koristeen asennusta seuraavan mallin mukaisesti:

1. Asenna aloituspalkki pohjaprofiiliin. Lankan yläreunan etäisyys matkan pohjaan on noin 4 cm.

2. Asennettu ulko- ja sisäkulmat. Niiden avulla voit suorittaa huolellisesti siirtymisen eri lankkujen välillä rikkomatta mallin esteettisyyttä.

3. Kiinnittää ensimmäinen sivuraide. Se on asennettu aloituspalkkiin, yläreuna kiinnitetään aiemmin valmistettuihin laatikoihin.

4. Aseta toinen palkki. Et voi kiinnittää sitä "umpikujaan" ensimmäiseen elementtiin: materiaalin laajeneminen voi johtaa sen muodonmuutokseen nivelissä.

5. Seuraavaksi suoritetaan kellarin jäljelle jääneet sivut. Kun paneelit asennetaan kulmiin, saattaa olla tarpeen leikata niitä.

6. Kun pohja on kokonaan päättynyt, suoritetaan alhaisen virtauksen asennus: elementti asennetaan sivuraiteen päälle, sulkee sen ja levyn ja seinän välisen raon.

Edellä kuvattu pohjamateriaali, jossa on kellarikerrokset viimeisen lisäelementin asennuksen jälkeen, valmistuu. Mutta asiantuntijat suosittelevat myös, että kellarin kunnollinen ilmanvaihto on huolehdittava. Se on esitettävä useissa paneeleissa pyöreissä rei'issä. Kiinnittymisen jälkeen reikiä suljetaan metalliverkolla.

Kellarin pinnoituksen käyttäminen on perusteltua materiaalin käytännöllisyyden ja edullisuuden vuoksi. Se kestää kosteutta, ei haalistu, ei voi muodonmuutoksia. Sen avulla voit luotettavasti suojata yksityisen talon pohjaa ja estää sen tuhoamisen. Siksi käytä kellarin sivuraide - kannattava ja käytännöllinen ratkaisu viimeistely alueen ja muodon talon.

Miten vaipat talon kellariin

Koska säätiön kellari sijaitsee aivan maan päällä ja on osa talon perustaa, on tarpeen järjestää sellainen materiaali, joka on kestävä ja kestävä erilaisiin vaikutuksiin. Lisäksi viimeistä roolia ei pelata kauneuden näkökulmasta. Pohjakuljettimet ovat tällä hetkellä erittäin suosittu materiaali viimeistelyyn maan pohjan yläpuolelle. Sen suosio on perusteltua edullisilla ja erinomaisilla laatuominaisuuksilla.

Jos päätetään, että talossa on leikattu omalla kellarilla, on ehdottomasti tutustuttava tämän teoksen tekniikkaan ja kaikkiin vivahteisiin. Muussa tapauksessa se voi osoittautua täysin epäedulliseksi ulkonäöltään ja huonolaatuisella pinnoitteella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kiinnität kellarinapit ja mitä on tärkeää harkita työskentelyn aikana.

SIDE-asennusominaisuudet

Jotta laadukkaat säätiöt voitaisiin siirtää, on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja otettava huomioon paljon vivahteita:

 • Seinälevyt voivat toimia viimeistelynä vain pystypinnoille. Jos talon kellari on ulkoneva, sen ylempi taso on muodoltaan epätarkka, mutta ei sivuraita.
 • Kiinnitys tulee tehdä aina vasemmalta ja oikealle.
 • Muista ottaa huomioon muutos materiaalin koossa lämpötilahäviöissä ja muissa olosuhteissa. Levyt, termiset liitokset ja aukot paneeleiden välisissä liitoksissa toisiinsa ja reikiin tehdään.
 • Paneelit on asennettu koriin tai pinnalle, joka on vanerilla päällystetty.
 • Koko kiinnitin on ruuvattu tai vasarattu pohjaan vähintään 1 cm.
 • Jotta eristettäisiin, mutta ei kasvihuoneilmiötä, hengittävät materiaalit olisi asennettava paneeleiden, ei kalvojen, alle.
 • Kiinnitin asennetaan paneelin reiän keskelle eikä se ole täysin tukossa, mutta pään ja pääpinnan väliin jää pieni aukko, joka on noin 1,5 mm.

Yleensä yksi paneeli riittää korkeuteen, mutta joskus on tarpeen asentaa 1,5-2 kertaa enemmän yksityiskohtia.

Maadoituksen asennus

Kellariviseinä on erittäin helppokäyttöinen materiaali, mutta silti on parempi noudattaa työalgoritmia, jotta kaikki toimisi oikein. Miten korjata socle sivuraide, ja että tästä sinun täytyy puhua alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Sides on paneelityyppi, joka suojaa seinien ulkopintoja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Jotta korkealaatuista jalustaan ​​päätyisi, tarvitset seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Kehys on rasteri, joka koostuu metallioppaista ja on perustettu ennen perustuksen pilkkomista. Ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai erityisillä kiinnikkeillä. Tavallisesti näitä tarkoituksia varten käytetään 5 * 3 cm profiilia.
 • Lisätyyppiset elementit. Pohjaan nähden nämä ovat ulko- ja sisäkulmat, aloitus- ja viimeistelynauhat, räpylät ja verhotangot, jotta säätöjen ulkonemat voidaan järjestää oikein ja muut sisustustekijät viimeistelyyn.
 • Paneelit - polyvinyylikloridiosat, joilla on suuri päällyste jäljittelemällä.
 • Kulutustarvikkeet - ruuveja, kiinnikkeitä, kiinnikkeitä ja muita tärkeitä kulutustarvikkeita, joiden pohja on päällystetty sivuraideilla.

Valmistelutyö korkilla

Ennen kuin asennat sivuraiteen, asenna kotelo pohjaan. Harvoissa tapauksissa paneelien kiinnitys voidaan suorittaa suoraan pohjan pinnalle ilman laatikoita, mutta sen on oltava täysin tasainen, mikä on erittäin harvinaista.

Vanteen korkeus valitaan sen ilmasto-olosuhteiden perusteella, jossa työ suoritetaan. Jos maaperä on alttiina jäädyttämiselle talvikauden aikana, kori nousee 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Jos jäätymistä ei ole, asennus voidaan suorittaa ilman, että se lähtee maasta.

Laatikko on kiinnitetty vaakasuoraan kolmella rivillä ylä-, ala- ja keskiosassa. Alempi ja keskimmäinen on selvää, mistä kiinnittää ja viimeisen ohjaimen kiinnittäminen, sinun on määritettävä paikka, jossa paneelin yläosa sijaitsee ja kiinnitä profiili paikalleen. Metalliset elementit kiinnitetään jalustaan ​​käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Kolmen vaakaprofiilin sijaintipaikka soveltuu yhden paneelin peruskorkeuden suunnitteluun.

On myös mahdollista tehdä sekatyyppinen vaippa vaakatasossa pystysuoraan. Tällöin pystyprofiilit tulisi sijoittaa enintään 90 cm: n etäisyydelle ja vaakatasot 45 cm: n välein.

Jos talossa on paalusäätiö, on sen jälkeen järjestettävä ripustuskori alareunaan, joka myöhemmin peitetään.

Paneelin asennusalgoritmi

Yleensä sivupaneelit peitetään lisäosien esiasennuksella. Tämä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maan pintaan kiinnitetty metalliprofiili on ensimmäinen, joka on leikattu vertailutyypin aloituskaistalla. Se asennetaan vaakasuoraan. Vahvistaminen tapahtuu ruuvaamalla ruuvit 30 cm etäisyydeltä toisistaan.
 2. Kun olet saavuttanut säätiön kulman, on asennettava kulmityyppisen lisäelementti. Ne on leikattu korkeuteen, joka on tarpeen ja vahvistettu ruuveilla, kuten kaikki muut elementit. On tarpeen perustaa peruspinta, jonka kanta on noin 1 cm: n perustasolla.
 3. Kun olet asentanut edellä mainitut elementit, voit siirtyä suoraan ensimmäisen paneelin kiinnittämiseen. Se on asennettu siten, että alunperin asennetun palkin urassa on tarkka osuma. Myöhemmin sitä voidaan siirtää kulmapalkin suuntaan, mutta ei pysäkkiä. Jäljellä oleva etäisyys on marginaali mahdollisten paneelien koon muutoksille, riippuen ilmasto-olosuhteista.
 4. Paneelin onnistuneen asentamisen jälkeen se on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin, jotka työnnetään sivuraidoituksen reikiin.
 5. Seuraavaksi tulee toisen paneelin asennus. Hän joutuu tukipalkkiin ja siirtyy ensimmäisiin jo asennettuihin osiin. Se kiinnitetään samalla tavalla kuin ensimmäisen paneelin tapauksessa.
 6. Vastaavasti kaikki kellarikerroksen paneelit asennetaan samalla tavalla.
 7. Viimeinen elementti, jos se ei sovi, voidaan leikata tarpeen mukaan. Kun olet asentanut kulma-elementin, joka peittää leikkauspuolen.
 8. Asennettu kulmapaneeli on majakka ensimmäisen paneelin kiinnittämiseksi toiseen seinään.
 9. Asennettujen paneelien yläreuna on suljettu viimeistelysuojalla, joka on suunniteltu ratkaisemaan valmiin osan ongelma. Jos tarvittava ylimääräinen leikkaus on hieman korkeampi, tämä elementti voi muuttua miellyttäväksi siirtymäksi piilottamalla kiinnittimet.
 10. Jos ulkonevan tyyppisen perustuksen peittäminen sen yläosan peittämiseksi voi vaatia asennusta ebb. Ne on asennettu päälle siten, että paneelien ja seinän välinen rako peitetään.

Muokkaustavat

Jokainen yksityiskohdat sisustuksesta, jossa on sivuraide, on kiinnitettävä vähintään 5 kiinnittimellä.

Kiinnittimen pitää olla 90 asteen kulmassa kiinni pääpintaan.

Paneeleiden välillä ei saa olla jännitettä, niissä on oltava pieniä aukkoja toistensa välillä, jos kokoa muutetaan.

Jos talo sijaitsee pohjoisella alueella tai pohjaveden läheisyydessä, niin ennen kuin asennat sivuraiteen kellarikerrokseen, sinun on asetettava kerrokset lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.

Myös vedeneristyskerroksen asennusta varten voidaan käyttää erityistä mastista, joka on valmistettu käyttäen luonnollisia ja keinotyyppisiä hartseja. Lämmitettäessä voi olla suositeltavaa työskennellä laajennetun polystyreeni- tai mineraalivillan kanssa. Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​eristysaineita, joista voit valita oikean.

Kellaripaneelien asennuksen aikana on huolehdittava seinän ja paneelien välisen tilan tuuletuksesta. Tätä varten joissakin paikoissa paneeleihin leikataan pyöreitä reikiä, jotka on peitetty metalliverkolla vuorauksen alueella, jotta vältetään kiinteän lian ja pieneläinten pääsy.

johtopäätös

Sivuraide viimeistelyyn - erittäin kätevä asennuksen kannalta ja suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Voit asentaa sivuraidetta omiin käsiisi pohjalle, mutta noudattamalla työn algoritmia ja säätämällä jokaista askelta.

Pohjapiirros kellari sivuraide

Voit kuumentaa talosi kauniisti ja maulla ilman ammattimaisten rakentajien apua, jos tutkit kuvaus siitä, kuinka voit itse korjata kellarin sivurajan. Tämä tekniikka soveltuu paitsi sisustukseen, mutta myös suojaava materiaali, joka muodostaa pohjan, on versio tuuletetusta julkisivusta. Rakennusta ei ole vaikea koristella valittuun tyyliin, jos jalusta on tehty sivuraideella, joka jäljittelee haluttua luonnollista (kiveä, puuta) tai keinotekoista (tiilen, lohkojen) materiaalia.

Socle-merkkien ominaisuudet

Kellarissa maan talon ensimmäinen taso altistuu tuhoisien tekijöiden voimakkaalle vaikutukselle: ilmakehän sademäärä, ultraviolettisäteily, sään, jäätymisen ja ylikuumenemisen eri vuodenaikoina.

Näiden syklisten iskujen vuoksi sementtilaasti on kulunut suojaamaan perustusmateriaaleja. Lisäksi ne aiheuttavat mekaanisten vaurioiden ja syövyttävän saastumisen riskin, joten viimeistelymateriaalin on vastattava kaikkia mahdollisia kuormituksia, kestävää ja luotettavaa suojakaarta ja samanaikaisesti koristella talon julkisivua.

Kellarihihnan tuotteet eivät ole liian erilaisia ​​kuin julkisivujen (akryylin, PVC) paneelit, jotka perustuvat talon pohjaan sijoittamiseen, niille annetaan lisävoimakkuutta ja valitaan sopivaksi asentamista varten sopivia elementtejä.

Yleensä niillä on kivi- tai tiilisuunnittelu eri kokoja, eri kuvioita ja värejä. Päällystyskokoonpanotekniikka ja asennusominaisuudet, niiden liitäntäurat ovat vakiona.

Näyttelyn seisonta rakennustyössä, jossa esitetään paneelienäytteitä, joiden avulla pystytään vaipumaan talon kellarissa lyhyessä ajassa, näyttää kuvasta:

Erilaisia ​​viimeistelykuviot

Alapinnan ulkopintaan asennettavat standardipaneelit vastaavat seuraavia kokoja:

 • 0,47 x 1,22 m;
 • 0,51 x 1,265 m;
 • 0,47 x 1,13 m;
 • 0,395 × 1,14 m;
 • 0,52 × 1,15 m;
 • 0,24 × 2,44 m.

Seuraavassa taulukossa on eräiden eri valmistajien vinyylisideen tuotemerkkien vertailevat ominaisuudet:

Tuotteiden luotettavan toiminnan lämpötila-alue on välillä -45 ° C - + 55 ° С.

Merkittävä lisäominaisuus ominaisuuksiin on se, ettei sieni- tai muotin ulkoasua ole mahdollista muovilla.

Tällaisen materiaalin käyttöikä on vähintään 50 vuotta (valmistajan takuun mukaan).

Pienikokoinen paino (1 m² 3,5 kg) ei tee koko palkista raskaampaa, ja lisäksi paneeleiden suojakannen alla voit asentaa kaikenlaiset eristykset (laatta, rullatut, polymeerikuidut) omiin käsiisi. Esimerkkinä vertailusta: edessä oleva tiili tässä paikassa painaa 190 kg, keinokivi on noin 35 kg.

Muuraus jäljitelmä

Suosituin oli talon koristelu, jossa on tiilisen sivuraiteen kanssa kellarikerros, joka antaa näkyvän ja kiinteän ilmeen koko rakennelmalle. Määritettävät olosuhteet ovat materiaalien vertaileva edullisuus suhteessa luonnolliseen tai keinotekoiseen kiveen ja kykyä tehdä laadullisesti kaikki työn itsenäisesti.

Erilaiset väriaineen muutokset, joiden avulla tiilen alla oleva socle sivuraide annetaan

Erikoistuneiden myymälöiden valikoima tarjoaa laajan valikoiman paneeleita, joissa jälkikiven muuraus.

Kun suunnittelet talon koteloa tiilillä, sinun on laskettava haluamasi määrä valittuja paneeleita. Tee näin jakamalla ulomman seinän leveys 1 tuotteen pituudella. Laske siis kukin seinistä ja koota yhteen tulokset.

Tavanomaisen perustuksen korkeuden mukaan yleensä yksi paneeli riittää, mutta jos pohja on korkea, laskennallinen määrä riippuu siitä korkeudesta, jota aiot leikata, kerrotaan rivien määrällä pystysuoraan.

Piirrä tiili tiiliin

Jos aiot sulkea sivuraiteen rakennuksen seinillä pohjan yläpuolella, valitse sitten kellariin ja muuhun julkisivuun sopivat paneelit, kuten tässä kuvassa:

Yksityiskohtaiset tiedot valitun materiaalin ominaisuuksista, tietyn muotoisen rakennuksen tarvittavista osista (sisäiset ja ulkoiset kulmat, aukot, tasoerot), laskentamenetelmiä on hankittava erikoistuneesta rakennustyöstä myyjä-konsultilta.

Asennustekniikka

Itsenäinen kellarisivuttaminen kellarikerroksella vaatii työkalujen saatavuuden joka on läsnä jokaisella rakennustyömaalla. Sähkölaitteiden avulla on helppo ja nopea asentaa.

Seuraavia laitteita ja materiaaleja tarvitaan:

 • vasara, ruuvimeisseli (ruuvimeisseli);
 • punssi;
 • tasolla;
 • sakset metallin leikkaamiseen, bulgaria;
 • mittanauha ja rakentaminen kynä;
 • Säde 4 × 5 cm, UD-profiili 5x3 cm;
 • vaarna-kynnet;
 • ruuvit tai kynnet.

Jokainen reunuslevy on varustettu lukitusliitoksilla, jotka pitävät kiinteät elementit yhdessä.

Ennen kuin heiluttaat säätiön kellarikerroksen, hänelle valmistetaan runko (laatikko) puusta tai metalliprofiilista. Pystysuuntaiset ja vaakasuorat telineet on asetettu tasolle.

Tässä kuvassa näkyy esimerkki rungosta, joka kiinnittää paneelit kellariin ja rakennuksen julkisivu profiilista:

Kehyksen siirtyminen seinästä pohjaan laskuveden asennuksella

Kehyselementit on järjestetty niin, että niiden pitch vastaa paneelin kokoa (noin 0,44 m). Levyn keskelle on myös mahdollista sijoittaa tukipalkki jäykistämiseksi painettaessa.

Paneeliasennelma

Aloita kokoonpano kulma-elementtien asennuksen ja alemman aloitusprofiilin avulla.

Jalustan leikkaaminen sivureunoilla suoritetaan vasemmalta oikealle, keräämällä rivejä alhaalta ylöspäin. Jokainen seuraava asennettu osa on väistämättä säädettävissä vaakasuorassa asennossa ja tuloksena olevan lämpökuilun tasaisuuden (2 mm - 3 mm) välillä.

Yksivärivälilehtien asennus

Viimeistelevän reunan viimeinen osa leikataan sovitettavaksi profiilin kanssa kulmaosaan. Jos tällaisella kulmalla on monimutkainen askelmaprofiili, on parempi tehdä heti erityinen malli leikkauksen merkitsemiseksi tietyn standardin mukaisesti.

Yksityisessä talossa voi olla monimutkaisia ​​arkkitehtonisia siirtymiä, useita sisäisiä kulmia, joille valmiita kuvakappaleita ei aina myydä. Tällaisissa tapauksissa ne on helppo tehdä omalla kädelläsi. Paneeli asetetaan vakiokoon mukaan, sitten se kiinnitetään taivutussuuntaa pitkin pöydän reunaa painelevyllä. Teollisella kuivaimella on välttämätöntä lämmittää muovi tasaisesti molemmin puolin ennen pehmenemistä. Muovisuutta koskevien merkkien ilmestymisen jälkeen osa on taivutettu haluttuun kulmaan ja sen annetaan jäähtyä tässä asennossa. Levyn reuna leikataan. Kaikki epäsovitut ulkonemat kohdistuvat hiomakoneen haluttuun muotoon.

Seuraavan rivin kulmasta on käynnistettävä valintanäppäimellä, jotta paneelin välit (sauman epäsuhta) asetetaan. Tämä lisää pintojen yleistä lujuutta, joka on leikattu esivalmistetuilla palasilla.

Tämä esimerkki sarjasta, jossa korin tiilen sivuraide voidaan korjata, voi toimia tässä videossa:

Asennusominaisuudet

Kaikkien rakennustoimintojen lisäksi socle sivuraiteilla viimeistelyllä on ominaisuuksia. Paneelin asentaminen kehykseen sinun pitäisi tietää nämä kohdat:

 1. Kiinnikkeen akselin (ruuvin, naulan) akselin on vastattava arkin aukon keskipistettä. Valitse kiinnittimen Ø, joka on pienempi kuin reiän koko.
 2. Seinälevyt puristavat yksinomaan pystysuoraa pintaa. Rakennuksen ulkonevaa rakenneosaa ylemmän vaakasuorassa osassa ei tarvitse peittää sivuraiteella - tässä on erityisiä yksityiskohtia.
 3. Ruuvien tulee tunkeutua runkoon yli 11 mm. Pään ja levyn väliin jää jäljelle 1 mm - 1,5 mm.
 4. Kulmaosan tukipalkin sallitun kulumisen on oltava vähintään 10 mm. Ylimmäinen koristeellinen baari asetettu viimeisellä kierroksella.
 5. Eristyslaitteiden kellarikerroksen alapuolella on suositeltavaa käyttää hengittäviä (höyryä läpäiseviä) materiaaleja, jotka lisäksi sopivat perusvärin loppuun.
 6. Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia asetetaan yleensä virtausnopeudelle + 10%. Jotta myöhemmin pystyt suorittamaan kellarin osittainen korjaus, on parempi hankkia välittömästi muutamia paloja tämän nimenomaisen tuotemerkin ja tuotannon eristä (väri, koko, rakenne).
Paneelien asennus on vasemmalta oikealle.

Tämä kuva voidaan jättää muistutuksena teosten tuotannosta:

Modernin viimeistelymateriaalin ansiosta voit piirtää tyylikkään pohjan säätöön, joka on tehty millä tahansa tekniikalla (nauha, pino, laatta). Kirjallisuus sisustuksen ompelemalla omalla kädellään voi välittömästi, piilottaa ja koristella sitä, kuten tämä puutalo, joka saa tuhoutumattoman ulkonäön.

Rakennuksen pohjalla olevien rakennustöiden loppuunsaattamisen jälkeen asiantuntijat suosittelevat lisävarusteiden kunnossapitoa paneelien alapuolelle. Tätä varten sinun on ensin leikattava useita levyjä (seinän pituudesta riippuen) pieniä pyöreitä reikiä. Asennuksen jälkeen sivuraide on sulkea nämä reiät metalli hieno silmät.

Kuinka hellittää säätiön kellarikerros: tarvittavat työkalut, laskenta ja pintavalmistus, kehyksen ja paneelien asennus

Kuten tiedätte, talon perusta on perusta, joka altistuu jatkuvasti sademääriin, jäätymiseen ja lämpötilan muutoksiin. Kaikki tämä ei ole paras tapa vaikuttaa siihen, ja siten vähentää elämää ja koko rakennetta. Siksi pohjan perustekijä, jota kutsutaan perustaksi, on suojattava.

Plinth liite

Tällaisen suojan hyväksi todettu menetelmä on säätää pohjan kellarikerroksella. Seuraavaksi tarkastelemme, mitä tämä materiaali on ja miten viimeistely on tehty.

Materiaaliominaisuudet

Sides on materiaali, joka on valmistettu nykyaikaisista polymeereistä, joilla on erinomaiset suorituskykyindikaattorit. Sen asiantuntijoiden mukaan sen käyttöominaisuudet ovat jopa korkeammat kuin luonnollisia materiaaleja.

Puhdistusaineita voi suositella luonnollisten materiaalien ulkonäön faneille. Se voi näyttää tiiltä, ​​luonnonkiveä, keraamisia laattoja, lautasia, vyöruusuja jne.

Verrattuna perinteiseen sivuraiteeseen, kellari-paneelit ovat paksumpia. Tämän materiaalin ansiosta on paljon varmempia siirtoja tuulen ja luonnon sade. Lisäksi pinnoite on melko kestävä, joten vuorauksen viimeistelyn jälkeen voit unohtaa säännöllisiä korjauksia vähintään 20 vuoden välein, toisin kuin päällystetty pinta.

Pinnat voidaan pestä tavallisella pesuaineella ja huuhtele se pois vedellä letkusta.

Lisäksi kellarikerroksen etuja ovat seuraavat seikat:

 • Materiaali ei haalistu auringossa.
 • Ei mätää.
 • Ei murtaa.
 • Hinta alhaisempi kuin luonnonmateriaalit.
 • Se sopii täydellisesti muiden viimeistelyaineiden kanssa.
 • Kestää muotteja ja sieniä.
 • Helppo asentaa. Jopa miellyttävän henkilön voi pujottaa omaa kättä.

Erilaisten värien ja sisustustyyppien ansiosta voit valita paneeleita mihin tahansa ulkoasuun ottaen huomioon oman makusi.

Talo, jossa takorauta

Puhdistava sivuraiteinen sivuraide

työkalu

Jos haluat asentaa tukipohjan alapäälle, sinun on valmisteltava seuraava työkalu:

 • Metalli- ja puuhaarukka;
 • meisti;
 • Paistiveitsi;
 • Pyörösaha;
 • Sakset metallille.
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvimeisseli;
 • Rakennustaso;
 • ruletti;
 • Lyijykynällä.

Pinta lasketaan ja valmistetaan

Pohjapiirustuksen kellarikerros alkaa laskemalla tarvittava määrä materiaalia. Voit tehdä tämän mittaamalla pohjan kehän ympärillä - sen leveydestä ja korkeudesta. Siinä olisi otettava huomioon asennuskustannukset ottaen huomioon, että vakiopaneelin koko on 1165 * 447 mm. Lisäksi on tarpeen lisätä vielä 10 prosenttia materiaalista vastaanotettuun määrään (selvitä tästä, miten ja mitä suljetaan porausruuvityypin pohjan pohja).

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota pinnan laatuun. Jos kaikki on murtunut tai kipsi irtoaa, niin pohja on kastettava uudelleen ja tiilet pitäisi vahvistaa laastilla.

Lisäksi ennen kehyksen asentamista on tarpeen puhdistaa vanha maali ja kaataa betonin sisäänvirtaukset, jos sellaisia ​​on. Tämän jälkeen koko kansi on leikattava luudalla. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota putkista, jotka tulevat kiinni seinistä, tikkaista ja muista tarvikkeista, jotka on poistettava.

Sivuraide puun alla

Kiinnitä huomiota! Viimeistelevä sivuraide voidaan suorittaa nolla-lämpötilassa, mutta se ei saa laskea alle kymmenen astetta.

Kehyksen asennus

On tarpeen aloittaa asennus kiinnittämällä jalustan pohjaan, johon paneelit kiinnitetään. Itse asiassa se on tukirunko valmistettu metalliprofiilista. Tietenkin se voidaan tehdä puupaneeleista, mutta tässä tapauksessa se on vähemmän kestävä.

Sivuraide asennetaan yleensä pystysuoraan, ohjausprofiilit on asennettava tarkasti vaakatasossa. Poikkeus on epätyypillinen, suuret paneelit, jotka on asennettu vaakasuoraan.

Kuvassa - laatikoiden profiili

Lisäohjeet ovat seuraavat:

 • Jos koristepaneeleja käytetään, asennetaan yhteen rivin korkeuteen, profiili asennetaan kolmeen riviin - pohjasta, pohjan keskeltä ja ylhäältä.
 • Sitten käynnistysrako kiinnitetään alempiin profiiliin. Se on asennettava tasolle, joka ulottuu säätä koko kehän yli 110 mm: n etäisyydelle kulmasta. Aloitusprofiilin on vastattava rakennuksen kaikkia kulmia.
 • Tällöin lähtökiskosta täytyy nostaa pystysuorat kulmat. Jos pohjassa on monimutkainen muoto, asenna kiinnityslevyt paitsi ulkoisiin myös sisäisiin kulmiin.

Kiinnitä huomiota! Kaikki kiinnittimet on asennettava tiukasti 90 asteen kulmaan seinään.

Sivuraideasennus

Sitten asennetun verkon päälle sinun on suoritettava kellarijalustan eristys. Tätä varten voit käyttää valssattuja, laatoitettuja tai vaahtoeristeitä. Kiinnityslevyjen asennus tulisi aloittaa kulmasta vasemmalta oikealle.

Työ suoritetaan seuraavasti:

 • Ensimmäinen paneeli on asennettava aloituslevyn uraan ja liu'utettava ohjainta pitkin kulmapalkkiin jättäen pienen aukon. Sitten paneeli on kiinnitettävä ruuveilla, jotka on asetettu reikien varaan asennukseen.
 • Sitten toinen paneeli asetetaan aloituspalkkiin ja siirretään ensimmäiseen. Liitoksissa on välttämätöntä jättää pieni rako, joka on tarkoitettu materiaalin lämpötilan laajenemiseen.
 • Lisäksi samalla periaatteella koko pohja on päällystetty. Voit tarvittaessa leikata viimeisen rivin rivin halutun kokoiseksi ja kiinnittää sitten nurkka-alue.
 • Viimeistelyn viimeistelyn jälkeen viimeistelysauva asennetaan päälle. Lopuksi asennetaan ulkopuolisia trimmauselementtejä, kuten fanikuvioita ja ulkoisia telakointiliuskoja. Korkin pää on peitetty vinyylipinnoilla.

Kellarin jalusta on valmistunut, nyt talon suojaa säätiö, mutta siitä tulee myös paljon houkuttelevampi.

Sides asennusjärjestelmä eristys

Kiinnitä huomiota! Levypintapaneelit voivat olla vain pystypintoja. Jos ulkonevia elementtejä on, ei horisontaalista ylempää tasoa saa peittää.

johtopäätös

Talon kellarikerroksen viimeistely sivuseinällä ei edellytä paljon taloudellisia kustannuksia, on kestävää ja on paljon helpompaa kuin luonnonmateriaalien, kuten luonnonkiven, edessä. Tämän viimeistelyn ansiosta se voidaan tehdä itsenäisesti. Tämän takia tämä päinvastainen materiaali on ehdottomasti paras vaihtoehto (ks. Myös artikkeli "Pile-pohjan paalun perustan korkealaatuinen ja värikäs pinnanmuodostus - mitä materiaaleja käytetään ja miten koota ne").

Lisätietoja tästä aiheesta saa tässä artikkelissa olevasta videosta.

Kuinka asentaa tukiaseman asennus?

Pohjusivusta vinyyliä käytetään pohjan ja seinien käsittelyyn. Materiaali on helppo asentaa, ja kun se on asennettu oikein, se on kestävä (käyttöikä 50 vuotta). Säätiön sivuraide on tapa rakentaa kauniin julkisivun taloon ennätysajassa. Levytys suoritetaan ilman erityisten työkalujen käyttöä, vaikka aloitteleva selviytyisi tehtävästä.

Materiaalin kuvaus

Vinyyli sivuraide on valmistettu polyvinyylikloridista. Kellarin pinnoittaminen kellarikerroksella tehdään usein kiven (luonnollinen tai koristeellinen), tiilen (silikaatti tai punainen) ja erilaisten puun jäljittelemiseen. Valmistusprosessissa piirustus siirretään valmistetusta luonnollisesta vaikutelmasta, josta väri parhaiten vastaa materiaalien luonnollista koostumusta. Kellarisivun viimeistely voidaan tehdä yksiväristen paneelien avulla, ja ne on helppo maalata päälle miellyttävissä väreissä.

Paras koristeellinen ulkonäkö luodaan kattaen kellarin ja seinät. Saman väriset jalostuspaneelit eivät aina ole paras vaihtoehto, paneelit yhdistetään täydellisesti alhaalta tulevan tiilen tai kiven jälkikäsittelyyn ja puun seinämiin. Riippuen materiaalin tarkoituksesta, ne lähettävät päällysteen pinnoituksen ja seinätyypin. Perustaksi levyt erottuvat suuremmalla paksuudella - 2,5-3 mm ja seinillä on paneelit, joiden paksuus on 1,5 mm.

Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen.

Plinth työskentelee korkealla materiaalin vaatimuksilla:

 • suuri vahvuus, sillä siihen vaikuttavat erilaiset kielteiset vaikutukset ja vaikutukset ovat vaarassa;
 • immuniteetti ultraviolettisäteilyyn. Sen estämiseksi, että kellarissa oleva pöytälevy ei peitä arkkia, erikoiskomponentit lisätään koostumukseen;
 • raaka-aineiden korkea laatu ja viimeistelty koostumus.

Kun luetellaan lueteltuja ominaisuuksia, materiaalin kestävyys ja erilaisten negatiivisten ilmiöiden kestävyys saavutetaan: lämpötilahäviöt, mekaaniset vauriot, UV-säteily jne. Korin koristelu sivuseinillä täyttää vaaditut vaatimukset.

Socle sivuraide on saatavana eri kokoisina. Yleiset mitat (pituuden ja paneelin leveyden suhde):

Erilaisten koon vuoksi on helppo valita paneeleiden sopivat mittasuhteet ja itse materiaali on melko halpaa. Valmistajat takaavat vuorauksen käyttöiän yli 50 vuotta. Jos se on asianmukaisesti asennettu ja liikutettu, se palvelee vielä 50 vuotta. Kellarikankaan asennus ja asennus tehdään henkilökohtaisesti, ja myöhempää huollosta vähennetään pölyn puhdistusta saippualiuoksesta.

Asennusmenetelmän mukaan maadoitustyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Materiaalin keveyden takia se ei käytännössä tee rakennusta raskaampaa, joten peruskorjausta ei tarvita. Indikaattori on erityisen hyödyllinen talon kellarin käsittelyyn ruuveilla, joita käytetään vedessä tai löysällä maaperällä. Pallosäätiön viimeistely kellarikerroksella voidaan suorittaa lisälämmöneristyskalvolla. Valmiin vuorausmateriaalin paino 1 m2 on vain 3,5 kg. Vertailun vuoksi keinotekoinen kivi painaa 35 kg / m2 ja edessä tiili - 190 kg / m2.

Plinth seinän sivuraide - ja vastaan

Viimeistelytelineiden kiinnitys hankki aktiivisen jakelun materiaalin runsauden ansiosta. Se on ihanteellinen seinien ja perustusten peittämiseen.

etuja:

 • kestävyyttä. Koska sen vastustuskyky useimmille kielteisille vaikutuksille, materiaali säilyttää toiminnalliset ominaisuutensa pitkään - 50-100 vuotta;
 • sivuraide on suuri vandaliluku;
 • jotka eivät ole alttiita mikro-organismeille;
 • mekaaninen lujuus. Materiaali kestää erilaisia ​​vaikutuksia sisäänrakennetun metallipohjan ja tiheän päällysteen takia;
 • säänkestävyys. Lumiset, sateet ja sumut eivät vahingoita sivuraitaa. Käyttölämpötila-alue -50 ° C - 50 ° C;
Asuntorakentamisen asennus ei ole erityisen monimutkainen prosessi.
 • painottomuus. Materiaalin keveys eliminoi peruskiven vahvistamisen lisäkustannukset ja yksinkertaistaa asennusprosessia.
 • mahdollisuus julkisivun lisäeristeeseen. Alle pinnoitettu lämmöneristysmateriaali on helppo sijoittaa, mukaan lukien tilavuus mineraalivilla ja paksu polyfoam;
 • laaja valikoima. Erilaiset värit ja tekstuurit antavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen ilmeen. Yleisin vaihtoehto - kiveen alapuolinen kellari, mutta jäljitelmää on myös muitakin. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat luovat realistisia kuvia, joita on vaikea erottaa luonnollisista;
 • nopea ja helppo korjaus. Kun verrataan kipsiin tarvittavaa aikaa, polttokivet, joissa on sivuraide, nopeuttavat työtä 2-3 kertaa. Korjaus tehdään yksinkertaisesti korvaamalla nauha;
 • helppoa työskentelyä myös seinien läsnä ollessa, joissa on monimutkainen geometria. Suorakulmaisten julkisivujen tekeminen on erittäin yksinkertaista, hieman vaikeampaa kuin pyöreät tai monipuoliset rakennukset.

Jos asennat kellarikerroksen omia käsiä, kannattaa harkita muutamia haittoja:

 • kun pinnoitus kasvaa rakennuksen mitat. Häviöt ovat 10-40 cm riippuen epäsäännöllisyydestä, eristystyypistä ja paneelien rakenteesta. Jos monimutkaisia ​​metalliosoitteita asennetaan, parametri ei ole tärkeä, mutta erillisen jalostuksen avulla on harkittava uutta tasoitusmenetelmää.
 • On tärkeää ostaa kaikki lisävarusteet, jotka ovat yksinomaan merkkituotteita: kiinnittimet, kulmat, lähtötasot. Varmista, että ostat materiaalin marginaalilla, jotta tarvitset jatkuvia matkoja liikkeeseen;
 • Leikkauspaneelit tulisi tehdä varmuudella, mutta huolellisesti. On suositeltavaa käyttää saksia, jossa on hydraulinen elementti, hiomakone tai metallivahvike. On parempi esitellä käytäntöjä, jotta suuria kappaleita ei vahingoitu.
Huomaa, että yksityinen talo, jossa on sivuraide, käyttää suurta määrää ruuveja tai kynsiä

Taitojen kouluttaminen tulee asennuksen aikana, joten voit aloittaa työskentelyn ilman ennakkovalmistelua. Pinnoitteen edut selvästi ylittävät suhteelliset haitat.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Istuimen asentaminen omiin käsiisi on mahdollista vain oikein laskemalla ja valmistelemalla materiaaleja. Tarvittavan materiaalin määrän määrittämiseksi käsiteltävä pinta aluksi lasketaan kaavalla: korkeus * pituus.

Ennen kuin rakennat talon perustan ammattimaisella arkilla tai muulla materiaalilla, sinun on tiedettävä kaikkien neliöiden neliö ja koota ne yhteen. Lisäksi pakkauksessa oleva neliömäinen materiaali lasketaan. Tuloksena oleva numero ilmaisee tarvittavien pakkausten lukumäärän huomioimatta leikkausta. Osta sivuraiteen tulisi olla vähintään 10%.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

Kiinnitystuotteita voidaan käyttää:

 • metalliprofiili pystysuorille ja vaakasuorille alustoille. Laske mittaamalla pinnan pituus ja määrittele määrä, ottaen huomioon profiilin mitat. Metalli on kiinnitetty päällekkäin 40-50 cm;
Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säteiden asennuksen: puuta tai metallia
 • itsekierteittävät ruuvit. Kellarikerroksen on oltava asennettu itsekierteittäviin ruuveihin, niitä tarvitaan myös laturin asentamisen aikana.
 • lisäelementit: moduulit, pistorasiat, kulmat;
 • lämmöneristysmateriaali. Valinnainen, mutta hyödyllinen kerros, yleensä sivuraiteen määrä on verrattavissa eristämiseen;
 • työkalut: ruuvimeisseli, bulgarialainen, rakennusveitsi, metallisakset, vasara, taso, mittanauha ja hallitsija.

On parasta ostaa kaikki materiaalit kerralla, jotta et halua häiritä töitä ostaa pieniä esineitä. Eri tyyppisten sivureittien kustannukset vaihtelevat suuresti. Voit valita maadoitusta molemmille 400 ruple / m2 ja 1200 rupleille / m2.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Askel askeleelta ohjeita kellarikerroksen omien käsien asentamiseen alkaa aina valmisteluvaiheessa. Rakennusmateriaalin käyttö ei edellytä perusteellista tai erityistä valmistelua. Hän jopa asettui panssarien vanhaan taloon. Tällaisia ​​seiniä ei voida altistaa kipsiin, niille ei saa asentaa mitään raskasta pinnoitetta, joten sivuraide on paras tapa.

Seinien peittämiseksi ei tarvita alustavaa kuorintaa, kipsiä tai pohjustusta, riittää tarkistaa seinämän litteys ja ulkonevien elementtien puuttuminen.

Ulkonemien tarkastuksen ja poiston jälkeen kehys tai vaippa. Yleisimmin asennettava laatikko, jossa on metalliprofiili tai puupalkki. Valmistaja sallii materiaalin asentamisen suoraan seinään, mutta sen on oltava ihanteellinen taso ja se koostuu materiaalista, johon kiinnikkeet on helppo kiinnittää.

Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsepuristusruuveilla.

Jos osa talosta on käsitelty, on tehtävä metallikotelo, se kestää kauemmin, muuten on olemassa vaara tuhota puu ennen kuin sivuraide epäonnistuu. On mahdollista käyttää metalliprofiilia, mutta myös puuta, jossa kyllästys suojaa roiskeilta.

Miten laatikot ovat

Aloita asennustyöt kentällä. Ensimmäinen profiili on tärkein, se on kohdistettu tasolle ja seinään ruuvattu 5-10 cm etäisyydelle pinnasta. Jos betonirakenne asennetaan rakennuksen ulkoreunaan, asennus voi alkaa suoraan jalkakäytävän tasosta. Metallia kiinnitetään seinään ruuvattuihin ruuveihin, jos sen materiaali mahdollistaa liitoksen luotettavuuden.

Profiilien välinen etäisyys riippuu työn tarkoituksesta. Jos eristys on suunniteltu, etäisyys lasketaan eristyksen mukavaksi asettamiseksi. Helppo asennus on suositeltavaa asentaa profiili 50 cm: n välein tasaisille neliöille.

Suurin huomio kiinnitetään kulmiin. Toimenpide on mahdollista toteuttaa kuvioidut kulmat profiililta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Asennusohje:

 1. Ensimmäisen paneelin asettaminen. Se on tärkein vaihe, se kiinnittää eniten huomiota levyn paljastamiseen täysin tasaisesti.

Heti kun kaikki asennustyöt on suoritettu, jatkamme sivupaneelien asennusta.

 • Sivuraide. Kaikki seuraavat levyt on kirjoitettu ensimmäisen levyn reunaan. Asennuksen helpottamiseksi asennetaan aloituskiskojen asennus, joka on kiinnitetty profiiliin itsekierteittävin ruuvein.
 • Asenna paneelit. Todennäköisesti sivuilta, kulmista ja katosta tarvitaan leikkauselementtejä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korkin reunojen ja kuvioiden täydellinen toisto.
 • Kaikki levyt on kiinnitetty ruuveilla, niitä ei saa ruuvaa liian tiukalle. On parempi jättää 1 mm levyn pinnalle epämuodostumien estämiseksi.

  Puhdistuslevyjen asennus

  Aloita asennustyöt aina vasemmalla, siirtymällä oikealle. Paneelit asetetaan edellisen elementin tasolle niin, että se taipuu uraa vasten. Kiinnitykseen käytetään vähintään 5 itsekierteittävää ruuveja: 4 kulmissa ja 1 keskellä. On tärkeää seurata pinnoitteen eheyttä, mahdolliset aukot johtavat eristyksen heikentymiseen ja nopeuttavat sivuraiteen tuhoutumista.

  Hakemusmenettely sisältää useita perussääntöjä:

  • viimeinen rivi asennetaan aina lopullisen palkin asentamisen jälkeen;
  • estämään kannan ja turvotuksen estää paneelien jännitystä;
  • on parempi aloittaa sovellus alhaalta;
  • paneelien asennuksen aikana ikkunahylsyjen alla, asenna viimeistelykiskot;
  • Jos kaasuputkeen tai lämmitykseen tarvitaan aukkoja, on suositeltavaa muodostaa 6 mm: n rako, joka on suurempi kuin putken halkaisija.

  Lopullinen viimeistely

  Viimeinen viimeistelyvaihe on viimeistelypäällyste, joka antaa valmiin ilmeen. Vaikutus saavutetaan kulmien, pienien moduulien ja osien asennuksen avulla. Yläpuolelta reuna suljetaan vuorovedellä - erityinen nauha veden tyhjentämiseksi, joka on asennettu tiivistysainetta varten, joka on samanvärinen kuin sivuraide.

  johtopäätös

  Kaikki edellä mainitut vaiheet vaativat vain tarkkuutta ja tarkkuutta, on parempi tarkistaa päällysteen tasaisuus ja eheys useita kertoja. Näiden suositusten avulla jopa aloittelijat voivat luoda sivurakennuksen kellariin.