Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Viemäröinti talon ympärillä

Yksityisen talon suojaamiseksi, jossa on haudattuja osia, tulvista, jotka johtuvat lisääntyvästä pohjaveden pitoisuudesta runsaan sademäärän vuoksi, on tarpeen varustaa viemärijärjestelmä. Tällainen järjestelmä käsittää vedenpoiston järjestämisen talon kaivon tai seinätyypin ympärillä.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmät ovat kahta tyyppiä: seinän ja kaivannon (rengas) tyhjennys. Katsotaanpa lähemmin näistä tyypeistä.

Seinän tyhjentämisen järjestäminen kellarikerroksessa toteutetaan järkevästi siinä tapauksessa, että rakennuksessa on kellari tai kellari. On suositeltavaa aloittaa seinän viemäröinti suoraan alapinnan asettamisvaiheessa, toisin sanoen siinä vaiheessa, kun säätökuoppia ei ole vielä täytetty.

Tärkeää: jos rakennuksessa on suorakulmion muoto, seinän tyhjennys on tehtävä sen pohjan ympärillä, kun taas kulmavaihtoehdot on tarkoitus viedä kaivoihin. Tällöin savi linna, joka suojaa rakennuksen pohjaa kosteudelta, on sijoitettava noin 0,5-1 metrin etäisyydelle seinistä.

Kaivannon (rengas) viemäröinti, toisin kuin seinän lähellä, on sijoitettava noin 1,5 - 3 metrin etäisyydelle rakennuksen perustasta. Tällainen viemäröintijärjestelmä on järkevä ratkaisu rakennuksille, joissa ei ole kellarissa tai kellarissa.

Rengasmaisen vedenpoiston järjestely on loistava ja saviä maaperäisten rakennusten hyvä vaihtoehto. Tällöin talon perustuksen ja viemäröinnin väliin asetetaan savi kerros, joka suojaa rakennuksen pohjaa pohjavedestä.

Huomaa: Rakennuksen tehokkaan suojan varmistamiseksi kosteudelta, vedenpoisto, tyypeistä riippumatta, on sijoitettava syvemmälle kuin pohjan alin piste vähintään 0,5 metrillä.

Rengasmaisen viemäröinnin järjestelyyn kuuluu viemäreiden pakollinen sijoittaminen veden läpäisevään kerrokseen. Tässä tapauksessa ammattiopettajat neuvovat käyttämään raunioitumista. Vedenvaimennuskerros on peitettävä perusteellisesti, mikä mahdollistaa vedenpoistoputkien kulman. Putkistojärjestelmän liitoksissa on oltava liitäntäelementit, minkä jälkeen viemärit on käärittävä huolellisesti vedeneristyskalvolla.

Tärkeää: Koska rengasmaisen vedenpoiston järjestely edellyttää rakennuksen kehällä olevan kaivannon toteuttamista, niitä voidaan käyttää myös myrskyjen viemäreihin.

Rengasvaimennuksen järjestely tekevät sen itse

Rengasmaisen vedenpoiston järjestely on tuskallinen ammatti, joka ei siedä vaivaa, joten ammattimaiset käsityöläiset suosittelevat ennen työn aloittamista korkealaatuisen säätiön valmisteluun, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • Säätiön pohjan ulkopinnan käsittely bitumip keroseenilla;
 • Bitumimateriaalin käyttö lastalla;
 • Kipsi-maalikerroksen tai vahvistetun verkon kerros;
 • Toistuva päällystyskäsittely (vasta sen jälkeen, kun mastinen on kokonaan kuivunut).

Näiden vaiheiden jälkeen voit siirtyä suoraan kuivatuksen järjestelyyn.

Ensimmäinen on sulkea kaivannon pohja geotekstiilikudoksella, niin että geotekstilien reunat ovat varastossa, lisää käärimistä, kaadetaan kerrosrappeja ja sijoitetaan asianmukaisesti viemäriputket. On tärkeää mitata putkien kaltevuus lasertasolla, jolloin korkeuserot on mahdollista määrittää mahdollisimman tarkasti ja korjata ne asianmukaisesti kaatamalla hiekkaa, joka muodostaa putkilinjan halutun kulmakerroksen. Tällöin tarjotaan erillinen veden ulosvirtaus vastaanottavaan ojaan tai kaivoon, joka sijaitsee jonkin matkan päässä rakennuksesta.

Tärkeää: säästämiseksi voidaan tehdä rei'itetty putki riippumatta polymeeriputkesta. Tämän tekemiseksi sinun tarvitsee vain porata reikiä sen seiniin, niiden halkaisijan pitäisi olla hieman vähemmän soraa.

Putkien asentamisen ja liittämisen jälkeen on tarpeen tarkistaa uudelleen kaltevuuden oikeellisuus, jonka osoitin on noin 2 cm per 1 metriä pitkä ja peitetty kerrostumalla.

Asianmukaisen salaojakakun asettelu

Jokaisen viemäriputkiston kierrosta varten on oltava pystysuora integroitu putki, jonka yläosa on tiivistettävä tiukalla kannella. Tällaiset putket on suunniteltu helpottamaan ennaltaehkäisevän puhdistusjärjestelmän toimintaa.

Kun nämä vaiheet on suoritettu loppuun, viemäröintijärjestelmän putki on pakattava huolellisesti geotekstiilikudoksella ja koko "kakku", joka on kiinnitetty nauhalla tai rakennusteipillä.

Esivalmistettu hyvin

Rengasjärjestelmän tavanomaisen toiminnan edellytys on vedenpoiston järjestely. Voit tehdä sen vakiovahvisteisista betonirenkaista. Kuitenkin seinät on mahdollista päästä jopa sementtilaastista käyttämällä vahvaa vahvistusverkkoa. Ensimmäinen vaihtoehto on kuitenkin luotettavampi.

Esivalmistettu kaivo asennetaan viemäriputkien liitoksiin. Kaivon yläosa on suljettava luukku. Lisäksi ennen täyttövaihetta on tarpeellista eristää jätevesi. Näihin tarkoituksiin vaahto sopii hyvin. Eristeen paksuuden tulisi olla noin 25 cm.

Se, että talotekniikan järjestely yksityisen talon ympärillä on mahdollista ilman ammatillisten rakentajien osallistumista, tae siitä, että työn tulos on tyydyttävä, noudattaa tiukasti tekniikkaa.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Mikä on yksityisen talon ympärillä tapahtuva viemäröinti ja miten se on tarpeen

Talon ympärillä oleva vedenpoistolaite suojaa pohjaa pohjavedestä, sadevedestä ja sulavedestä aiheutuvilta vaurioilta. Tämän teknisen rakenteen, joka poistaa ylimääräisen kosteuden seinistä, takaa rakentamisen turvallisuuden ja asukkaiden mukavan asumisen. Valumuototyypin valintaan vaikuttavat rakennuksen sijaintiin liittyvät erityisedellytykset.

Talon ympärillä oleva viemärit auttavat välttämään kellarikuljetuksen ja säätiön tuhoutumisen

Kun talon ympärillä on tarpeen järjestää viemärit omiin käsiinsä

Se puolustaa maaperän perusteellista vedenpoistoa rakennusten ympärille, että on tarpeen varustaa valuma-alue lähes jokaisessa yksityisessä talossa ja tehdä poikkeuksia vain rakennuksista, jotka sijaitsevat kohoavilla alueilla, joilla on kuivia maaperää.

Yleensä huolta siitä, miten talteenotto tehdään talon ympärillä ilmenee rakentamisen aikana. Talon viemäröinti mahdollistaa maaperään kerääntyvän suurimman mahdollisen vesimäärän poiston huomattavan matkan siinä tapauksessa, että maaperälle on tunnusomaista savimaiden valta. Tällaisissa tapauksissa kosteuden imeytyminen on liian hidasta, mikä altistaa pohjan ja seinien vedenpitävän suojan vahingollisille vaikutuksille.

Tärkeää tietää! Rakennuksen vaara on peräisin pohjaveden korkeasta pinnasta, jopa sellaisten hiekkasolujen kunnossa, jotka ovat hyvin kosteutta läpäisemättömiä. Pohjavesi yksinkertaisesti ei anna sen uppoutua syvälle turvalliseen rakenteen eheyteen.

Vaikuttaa tarpeelliselta toteuttaa yhdessä tai muussa talon viemäröintityössä, jos:

 • altaat altistuvat pohjaveden läheisyydestä tai liiallinen kosteus tunkeutuu niihin voimakkaiden sademäärien tai tulvien vuoksi;
 • rakennus sijaitsee laaksossa saviperäisillä mailla;
 • korkealla saostusasteella tapahtuu maaperän vettä;
 • on vedenpitäviä pinnoitteita, jotka estävät veden nopean kulkeutumisen maahan;
 • on välttämätöntä poistaa helpotuksen epäsäännöllisyydet, katkaista jalkakourat ja varmistaa veden kaatopaikalle vakiinnuttaminen.

Jos pohjavesi on lähellä, ja sijaintipaikka sijaitsee laaksossa, tarvitaan vedenpoisto maaperän tyypistä riippumatta.

Mitä salaojitusjärjestelmiä voidaan käyttää

Talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio edellyttää alkuvaiheen tuntemusta pohjavesikerrosten syvyydestä ja alueen hydrogeologisista ominaisuuksista. Saatujen tietojen perusteella valitaan tietty järjestely. Niitä erottaa erilaiset parametrit.

Syvyys:

 • syvä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa sinun on käsiteltävä suuria määriä pohjavettä, mikä yleensä kuuluu alueille, jotka sijaitsevat alppimailla, joilla on savea.
 • pintaa.

Talon ympärillä tapahtuvaa vedenpoistoa käytetään vain sadeveden ja sulaveden tyhjentämiseen, sitä ei käytetä, kun on tarpeen ratkaista pohjaveden aiheuttaman tulvan ongelma. Itse asiassa voimme puhua myrskyviemäreistä (sadevedet), erottaen kolme tyyppiä:

 • lineaarinen. Varsinaiset ojat ovat normaalisti suorakaiteen muotoisia, peitettyjä säleikköjä, sallivat sulatetun ja sadeveden kulkeutumisen talosta ja koko tontista viemärikaivoon;
 • paikalla. Vesi, joka kertyy tietyissä kohdissa (viemärin alla kasteluvedessä), tyhjennetään nopeasti tyhjennysputken läpi;

Kiinnitä huomiota! Jotta vältettäisiin tukkeutuminen, katkoviiva peitettiin metallirungolla, yksittäiset putket liitetään pääviivaan, joka johtaa viemärikaivon suuntaan.

 • yhdistetään lineaarisen ja pisteveden yhdistelmät.

Jätevesijärjestelmän täyttäminen on helppoa järjestää - sinun on sijoitettava putkistot kaivantoihin ja täytettävä ne kivillä tai rauniolla

Järjestelytavan mukaan on tapana puhua vedenpoistosta

 • suljetut. Kaivantoalueiden alueella tehdään rei'itetyt putket, kerätään ja tyhjennetään vettä rakennuksista. Piilotettu järjestelmä räpyttää vedenpoiston suurella nopeudella, ei riko sivuston esteettistä vaikutelmaa. Samaan aikaan tämä järjestely on melko kallis eikä salli nopeasti määrittää, mihin korjaustöihin tehdään, jos jokin menee pieleen.
 • täyttö. Laidoitetut kaivannot haudataan geotekstiloilla ja suurilla murskatuilla tai rikkoutuneilla tiilillä. Rakentaminen kestää kauan, makaamiskustannukset ovat pienet, mutta läpäisykyky on vähäistä ja korjattavuus on vaikeaa. Tätä menetelmää käytetään pienen koon koon ja avoimen tiivisteen mahdottomuuteen (epäröimättömyys);
 • auki. Ovia, jotka ovat noin puolen metriä leveitä ja syvyyttä, ovat nopeasti kaivettuja, mutta vaativat vahvistamista. Viisteen läsnäolo 30 asteen kulmassa takaa esteettömän virtaavan kosteuden pääsyn ja vedenpoistoa kohti kulkeva gradientti, jota käytetään viemäriputkena tai tärkein vedenottoaukko, saavutetaan painovoimavirralla. Sivuston ulkonäköä voi tuskin kutsua houkuttelevaksi, vaikka harjaspuu ja värillinen raunioituminen on mahdollista. Asentamalla lokeroita ja suojaverkkoja, voit merkittävästi pidentää järjestelmän käyttöikää ja tehdä sen turvallisemmaksi.

Höyryttämismenetelmällä, joka hyväksytään avoimella rakennusmuodolla, emittoi:

 • pystysuora (kutsutaan myös lähelle seinämää, koska kosteus tyhjennetään rakennuksen perustuksesta). Kun se sijaitsee pystysuorien kuoppien kaivojen kulmissa, ylimääräisen pumppaus pakotetaan;
 • vaakasuora. Putki asetetaan kaivoksi, jossa on erityinen suodatusmateriaali. Sitä käytetään pääsääntöisesti pienikokoisten maalaistalojen tyhjentämiseen;
 • yhdistetään pystysuora ja vaakasuora vedenpoisto.

Seinän kuivatus edistää kosteuden poistamista itse säätiöstä, se on paras vaihtoehto, jos on kellarissa tai syvissä kellari

Paikanpäällä suhteessa vesipatsaaseen on tavallista puhua epätäydellisestä ja täydellisestä. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä asetetaan korkeammaksi, kosteudeltaan, joka läpäisee kaikki sivut putkeen katetulla hiekalla peittäen sen. Toisessa suoritusmuodossa vesijohtoveden sijainti mahdollistaa kosteuden pääsyn sivuilta ja ylhäältä. Nämä sivut on varustettu hiekan ja roskien tyynyllä.

Riippuen käyttötarkoituksesta, ääriviemäriveden laite ja ominaisuudet voidaan asettaa yhdeksi seuraavista tavoista:

 • rengas (kaivanto). Järjestelmä on hiekkaisella maaperällä, järjestelmä kattaa puolirenkaan rei'itetyt putket, jotka ovat 6-8 metrin etäisyydellä toisistaan ​​ja upotetut siten, että talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyyteen voidaan sijoittaa kellarikerroksen tai muun alemman pisteen alle;
 • säiliö. Järjestelmä, joka on itsenäinen tai yhdistetty seinämään ja / tai renkaaseen, on varustettu kosteuden poistamiseksi syvälle sijoitetuista kellareista, joissa liiallinen kosteus ei ole täysin hyväksyttävissä;
 • seinämän läheiselle. Järjestelmä asetetaan rakennuksiin, jotka on rakennettu savimaahan pohjaveden kanssa, jos on kellarissa tai kellarissa. Rakennuksen kulmissa asennetuissa erityisissä kuopissa liete kerätään edelleen poistamiseen;
 • tunneli. Rakenne koostuu sarjoista (riveistä) suurikokoisten rei'itettyjen putkien liittämisestä. Se kykenee täyttämään 95% kokonaistilavuudesta ja samanaikaisesti jopa kolme sata litraa.

Seinän kuivatuksen suorituskyky rakennettuun yksityiseen taloon

Harkitse, kuinka kunnolla kuivatetaan talon ympärillä kellarissa tai kellarissa, jos se on rakennettu eikä se häiritse seinän kuivatusta säätiön asennuksen aikana. Meidän on aloitettava säätiön valmistelu:

 • bitumin pohjamaalin levittäminen ulkopuolelle;
 • pinnoitetaan bitumimastin kuivattu pinta;
 • tarttuu siihen vahvistavaa silmäkokoa;
 • joka piirretään toisen kerroksen jäykistetyn muhvin ristikkoon.

Seinän tyhjennysjärjestelmään kuuluu kaivojen laskeminen ja täyttö soraa ennen putkien asettamista

Perustan valmistelu, mene suoraan seinän viemäriin:

 • alimman pisteen paikka valitaan keräilykaivon asennusta varten;
 • siihen asetetaan kaivanto, jossa kaltevuus on valuma-aluetta kohti;
 • kaareva pohja peitetty hiekkasyynyllä, jonka paksuus on 50 mm;
 • Geotekstiilit on sijoitettu siten, että sivujen päällekkäisyys varmistetaan;
 • asetetaan kerros pesty soraa, noin 100 mm;
 • rei'itettyjen putkien asentaminen hiekkapetiin ja sen jälkeinen liittyminen suoritetaan 2º: n esijännitteellä sumppua kohti;
 • putkilinjan kierteet asetetaan nimetyille kaivoille;
 • kaltevuuden alla olevissa kaivannossa olevista kaivotaloista on putkia, jotka on valunut tyhjennysreikään tai keräysputkeen;
 • asetetut putket täytetään noin 100 mm: n paksuisella sora- kerroksella, geotekstiiliviira on päällekkäin ja kiinnitetty synteettisellä langalla;
 • kaivannot täytetään aikaisemmin kaivetuilla mailla;
 • noin 200 mm: n lian tyynyn korkeudelle, joka ajan mittaan laskeutuu maaperälle.

Talon ja alueen kuivatus kokonaisuutena

Harkitse, miten kuivatus talon ympärillä omalla kädelläsi, jos sinulla on käsiteltävä savea, ja vesipöytä on liian lähellä säätiötä. Laskuhaarojen suunta määräytyy taso- tai lasertunnistimen avulla.

Hyödyllistä tietoa! Ilman tällaisia ​​laitteita ei ole vaikeaa suorittaa kaivannon oikeaa asentamista. Suuntaan tulee uria, joissa virrat virtaavat rankkasateen jälkeen. Kaivantoaukot kaivetaan ottaen huomioon kaltevuus valuma-altaan suuntaan. Parhaimmillaan kulkeva sade näyttää, onko ojia kaivettu oikein, koska altaat tulevat aivan tarkaksi indikaattoriksi.

Geotekstiilin kerros (vain ei tiheä neula-rei'itetty, vain vähän käyttöä tässä tapauksessa) säädetään veden suodattamiseksi siten, että siinä olevat epäpuhtaudet eivät tukkeudu rei'itettyyn putkeen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että geofabristen asentaminen vaatii savialtaiden kuivatusta. Hiekkapohjaisilla mailla, voit tehdä sen ilman.

Viemäröintijärjestelmän koostumus sisältää geotekstiilien - erityisen kankaan, joka toimii suodattimena.

Kaivannon pohjan täyttäminen soraa käyttäen valitaan sen siten, että sen pienimmät hiukkaset ylittävät rei'itetyn putken reiät. (Tai päinvastoin katsomme, että reikien koon on oltava pienempi kuin pienimmät sora-aineet).

Sora-alustalla ne on pinottu putkikierroksella ja telakoituna ristillä tai teeillä. Kussakin käännöksessä järjestetään ohjaamon sijoittaminen, mikä mahdollistaa vedenpinnan säätämisen ja tarvittaessa putken puhdistuksen paineen alaisena.

Putkien sijoittaminen paikan päällä on toivottavaa, että niiden vähennys päähän on riittävän suuri halkaisijaltaan, jonka yli kertynyt vesi siirtyy viemärikaivoon. Pääputken puuttuessa vaaditaan jokaisen putkilinjan päiden poisto viemärikaivoon.

Miten kuivatuksen järjestely on hyvin ja sokea alue

Jos vieressä ei ole viemäröintiä, ojaan, suistoon tai luonnolliseen säiliöön, jossa kaikki vesi, joka on poistettu talosta ja koko vesistöstä, voidaan tyhjennettävä, tyhjennysputket tulevat järjestelmän lopullisiksi osiksi. Tämä voi olla myös suljettuun yläpuolelle asennettu pinnan viemäröintijärjestelmä. Toiminnalliseen tarkoitukseen perustuen viemärikaivo voidaan varustaa muodossa:

 • kertyy. Tiivistetyn pohjan läsnäolo sallii kerätä vettä, jota voidaan käyttää kasteluun.
 • imeytymistä. Koska haluttua käytettyä vedetöntä vettä kasteluun tyhjennysaukossa, tiheä pohja ei ole tasaantunut, joten vesi pääsee vähitellen maahan.

Kiinnitä huomiota! Laite on valmistettu muovista. Itsekokoonpanoon voidaan käyttää vahvistettuja betonirenkaita. Suunnittelua voidaan myös valaa käyttäen vahvistusverkkoon kiinnitettyä sementtilaastia. Kuivatuskaivon reikä on valittu kestävästä materiaalista, tähän tarkoitukseen valurautainen kansi toimii hyvin.

Kaivo, jossa kaikki viemäriverkoston putket vähenevät, voidaan tehdä betonista tai muovista

Jätevesijärjestelmä menee tässä järjestyksessä:

 1. Putkien akseleiden leikkauspisteessä maaperä otetaan näytteestä.
 2. Vahvistettu geofabriini on täynnä raunioitumattomia kerroksia, jotka eivät tuota kerrosta 200 mm: n pinnalle.
 3. Täyttöalueiden rajujen tyhjennysputkien taso on noin 300 mm.
 4. Kun kääritään tyhjennysputket päällekkäisillä geotekstiileillä, korjaamme sen synteettisen langan avulla.
 5. Eristysvapautusjätevedet, joiden vaahdotuspaksuus on 250 mm.
 6. Maa täyttyy, sota kerros asetetaan.

Tarvittavan lisäyksenä viemäröintijärjestelmään katsotaan sokean alueen asentaminen, jonka seurauksena kosteus virtaa rakennuksesta vähäisemmässä määrin kosketukseen pohjan ja seinien kanssa. Vedenpitävä materiaali asetetaan tylpälle kulmalle ulkoseinään. käyttö:

 • asfaltti tai betonointi. Käytännöllinen ja halpa vaihtoehto;
 • savi tai kivet tai päällystyslaatat. Tällaisen sokean alueen rakenne vaatii paljon työtä, mutta se tarjoaa esteettisiä valintoja;
 • PVP-kalvot asennetaan maaperään minkä tahansa pinnoitteen pohjaksi, joka voi jopa toimia kerroksena nurmikkoa tai nurmikkoa.

Rakennuksen ympärillä olevan viemärijärjestelmän varustaminen voidaan tehdä erittäin kalliiksi toimenpiteeksi riippuen siitä, millaista tyyppiä se on edullinen. Kaikkein monimutkaisin ja aikaa vievä on suljettu tyyppinen järjestelmä, joka yleensä kattaa koko alueen alueen.

Päättäessäsi tehdä viemäröinti, sinun tulisi ottaa huomioon:

 • rakennuksen sijainti;
 • maaperän ominaisuudet;
 • pohjaveden taso;
 • vuotuinen sademäärä;
 • ja omia taloudellisia valmiuksia.

Edullisten muoviputkien lävistäminen, perforaatio ei liity ammattilaisten käyttämien työkalujen käyttöön eikä muihin teknisiin toimenpiteisiin. Tästä syystä on täysin mahdotonta suorittaa itsenäisesti vedenpoistojärjestelmä mutta myös perustaa se omiin käsiinsä ilman ulkopuolisten asiantuntijoiden ja monimutkaisten laitteiden osallistumista.

Opas talon ympärillä olevan alueen asianmukaiseen tyhjentämiseen

Hyvin usein esikaupunkialueiden omistajat kohtaavat tällaisen ongelman alueella olevan suuren kosteuden vuoksi. Tämä tuo mukanaan joitain haittoja, ja jotta päästä eroon niistä, on välttämätöntä suorittaa pintavesiä sivuston.

Tärkein parametri, jota on valvottava, kun viemärijärjestelmä on paikassa, on putkien kaltevuus.

Valmistelutyöt

Ennen kuin viemäröintijärjestelmän järjestely on edennyt, on tehtävä työtä talon pohjan vedenpitävyyden järjestelyä varten.

Tätä varten sinun on suoritettava seuraava työ:

 • on tarpeellista liuottaa bitumi kerosiiniin ja tämän yhdisteen kanssa peruskiven ulkopinnan valmistukseen;
 • sen jälkeen levypatruunan kerros levitetään lastalla;
 • jotka eivät ole vielä jäätyneet kerrosmassat ja lastalla, ne upottavat lujittavan lasikangasverkon, jonka kennon koko tulisi olla 2 * 2 mm;
 • kun ensimmäinen kerros mastista kuivuu, laita toinen kerros ja peitä täydellisesti vahvistusverkko.

Rakennuksen ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä

Tarkastellaan työvaihetta, joka on tehtävä talon talteenoton yhteydessä.

Kuivatuslaitteen kaavio.

 1. On tarpeen valmistaa viemäröintijärjestelmän pohja. Voit tehdä tämän käyttämällä lasertasoa tarkasti erottamaan kaikki korkeuserot ja asettamaan maamerkkejä merkkien avulla. Saatuihin merkkeihin lisätään hiekkaa siten, että nesteen ulosvirtaus vastaanottavaan ojaan varmistetaan. Tämä oja sijaitsee pihan ulkopuolella, sen sijaan voidaan tehdä valuma-alue.
 2. Geotekstiilikangas asetetaan viimeisteltyyn hiekkavuoriin, jonka päälle soran kaadetaan ja siihen tehdään oja, johon rei'itetty tyhjennysputki asetetaan.
 3. Rei'itetyt putket voidaan ostaa tai valmistaa PVC-putkista, joita käytetään ulkoisiin jätevesijärjestelmiin. Tällöin reiät tehdään putken koko pinnan ympäri ja niiden halkaisijan on oltava pienempiä kuin sillan halkaisija, jotta putki ei tukkeudu.
 4. Kun viemärijärjestelmän putket on yhdistetty, on jälleen tarkistettava niiden kaltevuus, sen tulisi olla 1 cm putken pituuden kohden 1 m. On helpointa tarkistaa kaltevuuden tasaisuus jännitetyllä johdolla.
 5. Jotta kuivatusjärjestelmä voidaan huuhdella, jokaisella kierroksella asennetaan pystysuora putki. Asennuksen jälkeen putket suljetaan ja jätetään talon tai paikan sokean alueen korkeuteen.
 6. Koko järjestelmän suodatuspinnan lisäämiseksi kaadetaan yli 20 cm: n soraa putken päälle, peitetty geotekstilikerroksen päällä niin, että maaperä ei joudu kuiluun.
 7. Kun tyhjennys on täynnä suuren mittakaavan hiekkakerros, se toimii myös ylimääräisenä vedenpoistosuodattimena, jolla on suuri kapasiteetti. Putken päällä putken ympäri sitovat geotekstiilikangas, joka kiinnitetään langan avulla.

Varusta esivalmistettu kuivatus kotona

Viemäröinti on asetettu rypistyneelle hiekkavyöhykkeelle.

Paikka, jossa kaikki viemärivesijärjestelmän haarat lähestyvät, tekevät keräyskaivon. Tee teräsbetoniputkien kaivo. Kaivon pohja on täynnä karkeaa hiekkaa, tämä tiiviste suorittaa vastakäsittelytoiminnon. Kaivoon on asennettava luukku.

Kun täyttö on suoritettu, on ehdottomasti eristettävä kotitalousjätteen poisto (jätevesi), minkä vuoksi on välttämätöntä asettaa vaahtopaksuus 20-25 cm putken ympärille.

Välikammat tekevät samassa järjestyksessä. Jotta järjestelmä olisi jatkuvasti valvottava, kaikilla kuopilla on oltava tarkastusluukut.

Kuinka tehdä oikean keraamisen tai puisen viemäröinnin?

Tällainen tyhjennyslaite alkaa myös tarvittavan putken kaltevuuden aikaansaamiseksi. Keraamisten viemäriputkien järjestämiseen käytetään vähintään 5 cm: n sisäisiä läpimittoja.

Tarkastuskaivot tyhjennysjärjestelmässä asennettuihin paikkoihin, jotka ovat alttiimpia tukkeutumiselle. Se muodostaa pääsääntöisesti putken.

Tällaiset putket asetetaan kaivantoon ja asetetaan matolle tai märälle sammalle. Talon ympärille kerääntyvä pohjavesi kulkee risteyksissä olevien aukkojen läpi. Puuputki asennetaan putken tulopaikkaan jätevesialtaaseen.

Kaivo on täynnä ensin kerrosten kerroksia, niin että ruoho on pohjassa, ja vasta maapallolla keskimääräinen täyttömäärä on 1 m. Putket on asennettava lähteestä, mutta tässä tapauksessa järjestelmä toimii tehokkaasti.

Jos päätät tehdä puisen kuivatuksen talon ympärillä, sinun on käytettävä 7-10 cm: n paksuisia havupuita, jotka on pinottu ristipintojen päälle 1-2 kerroksessa. Myös talon lähellä sijaitsevan kuivatusalueen organisoimiseksi voit käyttää harjaspäätä, mutta tämä järjestelmä ei ole liian kestävä.

Viimeistely kuivatus talon lähellä

Voit lopettaa viemäröinnin käyttämällä tammen, koivun, alderin tai havupuun oksia. Ensinnäkin haarojen muodostavat palkit, jotka on asennettu lokeihin. Palkin paksuus on vähintään 25 cm, suuret oksat sijoitetaan keskelle, ohuempi reunoilla. Pakoja asetetaan ojan yläosasta, sammal sijoitetaan sivuille. Läpivientien umpinaisen sisäänkäynnin laudoista tulee lähde kelloon.

Jos teet vedenpoistoa näin, voit olla varma siitä, että kotisi on hyvin suojattu ylimääräiseltä kosteudelta.

Talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä: pohjan kuivatuslaite

Talon ympärillä oleva viemäröintisysteemi on osa esikaupunkirakennetta ja talon vierekkäistä aluetta: vedenpoistolaitetta, sen ominaisuuksia ja tämän rakenteen asennusohjeita on tutkittava ennen töiden aloittamista. Ennen asennusta sinun tulee tutkia asennusvaatimukset. Suosittu on tekniikka, jolla luodaan seinämuutoksen kuivatusjärjestelmä.

Viemäröintirakenne poistaa tehokkaasti rakennuksesta peräisin olevan veden

Talon vedenpoistojärjestelmä: tyhjennyslaite

Vedenpoistorakenteen järjestäminen on erilainen kuin vedeneristys. Mutta näiden toimenpiteiden käyttäminen monimutkaisessa järjestelmässä mahdollistaa rakennuksen täydellisen suojan kosteudelta.

Rämeiden sokeat alueet yhdessä viemärin ja vesivirtaussäiliön kanssa ovat vierekkäinen järjestelmä

Alueen liiallisen nesteen määrän vähentäminen auttaa veden talteenottojärjestelmän asianmukaista järjestelyä talon ympärillä. Kuivatuslaite edellyttää asennustekniikan ja erikoismateriaalien käyttöä.

Syvän vedenpoiston vaihtoehtoja käytetään suuryritysten ja talojen läheisyydessä.

Jatkuva altistuminen kosteudelle voi tuhota talon pohjan ja aiheuttaa repeytymätöntä muodostumista, sieniä ja muita patogeenisiä mikro-organismeja.

Kaaviossa näkyvät järjestelmäasetukset

Seinän tyhjennysjärjestelmän asennus toteutetaan myös kaikkien rakennustöiden asennuksen jälkeen.

Jätevesilaitetta tarvitaan seuraavissa tapauksissa:

 • talon alue ja loput alueet sijaitsevat laaksossa;
 • savi ja lianmuotoiset maaperät estävät ylimääräisen kosteuden imeytymisen;
 • suuri määrä sateita vuoden aikana ja vesi kertyy pinnalle;
 • pohjaveden sijainti.

Tärkeimmät tyypit hulevesien ja kuivatuksen talon ympärillä

Päättäessäsi, kuinka kaadetaan kunnolla talon ympärillä, sinun on päätettävä tärkeistä kohdista:

 • tehdä laskelmia;
 • alueen valintaolosuhteiden mukaan valitsemaan rakennustyyppi;
 • valita materiaaleja, jotka soveltuvat toiminnallisiin ja teknisiin ominaisuuksiin;
 • tyhjentää kellari ja sokea alue.

Jätevesijärjestelmää täydennetään kerääntymällä hyvin.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Viemäröinti kesämökillä: helpoin tapa. Jokainen sivusto tarvitsee vedenpoistoa. Mutta hänen organisaationsa on melko monimutkainen ja kallis prosessi. Katsotaan yhdessä paras vaihtoehto.

Valinnan valinta säätiön kuivatukseen

Rakennetyyppi valitaan ottaen huomioon alueen erityispiirteet. Pintarakenteet ovat seuraavia tyyppejä:

 • myrskyvesijärjestelmä asennetaan kotitalouden ympärille. Eroaa yksinkertaisen teknologian, joka on itsenäisesti asetettu. Tämä malli ei kuitenkaan suojaa pohjavettä vastaan;
 • lineaarinen järjestelmä on suunniteltu tyhjentämään alue ja talon viereinen alue. Ylimääräinen vesi kertyy erityiseen kaivoon;
 • Pistekonstruktio on pohjan kuivatusmenetelmä. Kun näin tapahtuu, kosteuden poistaminen paikallisista lähteistä. Tällainen kuivatus on peitetty säleillä, jotka suojaavat laitetta roskista.

Pohjanpudotus koostuu sokea alueesta

Laadun kuivatuksen järjestäminen talon ympärille: avaimet käteen -hinnasta

Avaimetöiden kustannukset ovat korkeammat kuin omalla kädellä talon ympärillä sijaitsevan viemäröintijärjestelmän kustannukset.

Mutta ehdotetaan:

 • työn laatu;
 • asennus teknisten standardien mukaisesti;
 • oikeat laskelmat ja sopivien materiaalien valinta;
 • työn nopeus ja virheiden puuttuminen.

Jätevesijärjestelmän elementit

Pintasadviveden järjestelystä aiheutuvat kustannukset maksoivat 1500-1900 metriä kohti ja syvempi vaihtoehto - 2300-2700 ruplaa. Lisäksi lisätään määrättyihin kustannuksiin asennetaan myrskyvesien tuloa. Kun lasketaan nousukustannukset otetaan huomioon, putoavat katosta.

Suosittuja järjestelmiä puutarha-alueelle ja tukikohdalle

Talon ympärillä on viemärijärjestelmään kahta tyyppiä: rakennuksen pohjan ja viheralueiden viemärit.

Vesialueiden varustamiseen tulisi käyttää seuraavia järjestelmiä:

 • valinnainen vaihtoehto;
 • rinnakkaisjärjestely;
 • kalanruoto.

Viemäröintijärjestelmät ovat auki ja kiinni. Käytetään seinä- ja rengasvaihtoehtoja. Seinänrakentaminen suoritetaan säätiön kehän ympärillä. Sitä tulisi käyttää kellarissa tai kellarissa.

Vaihtoehto talonrakennukseen syvään tyhjennykseen

Putkien läpikulun tarkat laskelmat ja lattiamallin taso viittaavat talon talteenottojärjestelmään. Rakennuksen pohjassa oleva tyhjennyslaite sisältää:

 • hiekka tyyny;
 • geotekstiilimateriaali;
 • putki;
 • hiekkojen välikerros;
 • maaperän kerros;
 • savi välikerros.

Liitosjärjes- telmät tyhjennyslinjoille

Tilaa tai tee talon ympärillä ojituslaite omalla kädelläsi?

Jätevedenkäsittelyn kustannukset riippuvat syvenevän vedenpoistoasteen ja rakennuksen pituudesta.

Taulukossa esitetään seinä- ja renkaiden tyhjennystulosten hinnat.