Alemman runko-kehyksen talo - opetus, rakennustekniikka

Alempi vanteet on puupalkin (lokit, levyt) ensimmäisen kerroksen nimi, joka on asetettu pohjaan ja kiinnitetty siihen tukevasti. Pohjamalli on välttämätöntä, jotta pohjaan tuleva rakenne voidaan kiinnittää luotettavasti ja se on viitekohta lattian ja seinien asentamiseksi. Vain sen jälkeen, kun pohja vanteet alkavat rakentaa puinen runko tai rungon talon.

Alemmat sitovat materiaalit ja vaatimukset

Pohjatuotteet valmistetaan perinteisesti havupuusta. Havupuun etuja kovapuusta:

 • enemmän suoraa trunkia;
 • korkea lujuus;
 • kestävyys ja pidempi käyttöikä;
 • puun laatu ja korkeammat rakennusominaisuudet;
 • alhainen kosteuden läpäisevyys.

Rakenteessa yleisin on puu kuin sellaisista havupuista kuin mänty, lehtikuusi, kuusi ja setri. Näistä materiaaleista tulee valita sopivin alue tietyllä alueella (hinnalla saatavuuden mukaan vaaditun lujuuden ja tiheyden mukaan) ja sitten päättää puun muotoon. Se voi olla:

Se on tärkeää! Jos käytetään joukkoa levyjä, ne on kiinnitettävä ruuveilla tai eri pituisilla nauloilla ruutupallin kuvioissa.

Kun valitset materiaalin ja materiaalin osan alarivin valinnasta, käytä erityistä rakennelaskuria, joka määrittää tarvittavan puun parametrien laskennan.

Runko-osan pohjaventtiilin suorittamiseksi valittua materiaalia on käsiteltävä:

 • antiseptinen - estää sienten kehittyminen ja rappeutuminen;
 • palonkestävä - palonkestävyyden lisääminen ja tulipalojen estäminen. Erityisen tärkeää on suorittaa tällainen käsittely mäntymateriaaleille, koska tällaiseen puuhun sisältyy suuri määrä palavaa hartsia.

Joissakin tapauksissa metalliprofiilia käytetään pohjareunuksen suorittamiseen, mutta kehyskohteen rakentamista varten tämän materiaalin käyttö ei ole suositeltavaa.

Tekniikka, jossa kehysrakennuksen pohjaventtiä asetetaan

Pohjan vanteen asettaminen suoritetaan useassa vaiheessa:

Runkorakennuksen rakentamisen aikana yleisin levyt ja pylvästyypit perustuvat. On suositeltavaa käyttää kaksikerroksisten runkopuiden rakentamista varten nauhatalustetta, kevyiden ja yksikerroksisten rakennusten osalta pylväspohjan sijoittaminen sopii. Ei ole mitään perustavaa laatua olevaa eroa erilaisten alustyyppien valmistuksessa. Ensin sinun on tarkistettava horisontaalinen säätiö. Toiseksi, tehdä sen vedeneristys. Eristysmateriaalina käytetään kateaineita, tervaa tai bitumia. Valittu materiaali levitetään säätiön yläpinnalle, sijoitetaan kaikki pylväät tai koko nauha perustilatuen mukaan.

Tässä vaiheessa on välttämätöntä tarjota käyttöön mekanismi, joka kiinnittyy alustaan ​​ja sitoudutaan. Mihin, joko puuputket ajetaan pohjaan, tai ankkuripultit asennetaan.

Rakennusmateriaalin valmistus

Pohjaasennukseen valittu rakennusmateriaali on kuivattu.

Valitse sitten nurkkaelementit ja niiden yhteystapa toisiinsa.

Puoli-puukytkentä - valittujen elementtien päistä on katkaistava tai leikattava puolet paksusta (kuten kuvassa).

Puolileikattujen puiden leikkaaminen tapahtuu mielivaltaisella kulmalla, mutta ei suorassa kulmassa. Kuten kuvassa näkyy.

Helpoin tapa leikata puuta sähköplaneilla.

Asennus ja liittäminen vanteisiin

Kun vedeneristys on asetettu ja tasoitettu, siirrä valmistettu materiaali vanteisiin.

Se on tärkeää! Jos käytät joukkoa levyjä, se asetetaan reunaan. Jotta levyjen välinen yhteys on pystytasossa.

Sinun on aloitettava trimmi perustamalla kulmat tulevan rakennuksen. Ota tietty piste esineen ensimmäiselle ulkokulmalle ja merkitse se (on parasta ajaa kynsi), sitten kaikki muut kulmat merkitään samalla tavalla. Kun olet suorittanut tämän vaiheen, sinun on tarkistettava kulmien suoruus (voit käyttää puusepän kolmioita).

Seuraava vaihe on tulevan esineen kulmien suorittaminen ja kaikkien valmistettujen palkkien (levyt, lokit) asettaminen. Liitoskohtia tulee käyttää juutti-nauhalla.

Suorissa nauho-osissa elementit ovat helpoin yhdistää toisiinsa etupuolella (vastaavasti nurkkaliitoksella puoli-puoli tai puolikiira), mutta unohtamatta juutti-teippiä tiivisteenä.

Muotoiluelementtejä voidaan toisiinsa kiinnittää metallikulmilla tai niitteillä.

Kaikkien elementtien asettamisen jälkeen sinun on tarkistettava uudelleen kaikkien kulmien suoruus sekä taso horisontaalinen muotoilu.

Kuinka laittaa pohjaan asetettu rungon säätö? Useita vaihtoehtoja on mahdollista:

 • Ankkuriliitäntä - pultit on esiasennettava pohjaan, pohjan vanteen elementissä porausreikä porataan elementin asennus- ja kiinnitysvaiheessa. Ankkuripultteja tulee olla kumpaankin napaan, joka on kiinnitetty nauhaan tai nauhan kehän ympärille - nauhalevyllä.
 • Yhdistäminen kynsillä - kynnet ajetaan paikkoihin, joissa puun korkki on upotettu pohjaan.
 • Kiilapulttiyhteys on vankka yhteinen menetelmä.

Kun vanteet kiinnitetään uudelleen, sinun on tarkistettava vaakasuora taso ja voit aloittaa reikien tekemisen lattia- ja seinätölkkeille.

Kuinka tehdä ylä- ja alareunastojen rungon talon

Kehysrakenteiden putkisto on suunniteltu varmistamaan tärkeimpien tukirakenteiden yhteistoiminta. Alempi on roolirenkaiden rooli pylväs- tai paalusäätiössä ja yksittäisen runkorakenteen ylävaljaat ottavat teholevyn toiminnan. Näiden elementtien pätevä asennus rakennuksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi. Jokaista lajia on tarkasteltava erikseen.

Alemman kodin trimmaus

Pohjan vanteet ovat usein puiset palkkiosuudet 150-150 tai 200-200 mm. Osien mitat voidaan valita laskemalla, mutta niiden ei pitäisi olla pienempiä kuin rakennuksen seinien paksuus. Pohjan vanteen päätoiminto on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta, joten se ei ole tarpeellista nauhalevyn kanssa.

Rostverk voidaan myös valmistaa metallista, mutta seuraavia kohtia haittaa yleensä:

 • suuri metallielementtien paino aiheuttaa suurta kuormitusta perustuksiin, mikä lisää niiden kustannuksia;
 • vaikeuksia tehdä omia käsiään suuren tuotemäärän takia;
 • teräksen korkeat kustannukset verrattuna puuhun.

Alemman vanteen tarkoituksena on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta.

Lisäksi ei ole mahdollista yhdistää puuta teräselementteihin näiden materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien eron vuoksi.

Kun sidontalaite voidaan jättää huomiotta

Joissakin tapauksissa laite pienentää sitoutumista talossa tulee tarpeettomaksi tapahtumaksi. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Laitelaitokset nauhan perustuksiin;
 • rakentaminen Kanadan-amerikkalaisen teknologian avulla;
 • kehyspaneelin rakenne.

Rakennettaessa taloa toisessa tapauksessa käytetään SIP-paneeleja (sandwich-paneeleja). Järjestelmä ottaa talon nopean kokoonpanon suunnittelijana. Tämän tekniikan haittapuolena on kyvyttömyys rakentaa talon omiin käsiinsä.

Putkistovaatimukset

Kun teet omia käsiä, sinun on hallittava tarkasti seuraavat kohdat:

Vedeneristysjärjestelmä palkin kiinnittämiseksi jalustaan

 • Sahatavaran laatu (ensimmäisen tai toisen luokan havupuuta käytetään laakerirakenteissa, sääntelyasiakirjojen mukainen kosteus on 12 prosenttia);
 • geometristen kokojen noudattaminen;
 • luotettavan liittämisen kaikkiin vyön elementteihin, mukaan lukien korkealaatuinen kiinnitys elementin elementteihin;
 • luotettava vedeneristys paikoissa, jotka kiinnittävät vanteita betoniin tai metallisiin perustuksiin;
 • Pakollinen hoito tulenkestävillä aineilla (palonsammutusyhdisteillä) ja antiseptisilla aineilla (estää hometta ja sientä puupinnalla), joka suoritetaan kullekin elementille erikseen ennen asennuksen aloittamista.

Materiaalin valinta

Kuten jo mainittiin, kehysrakennuksen alempi leikkaus voi olla puusta tai metallista. Puu sopii paremmin, mutta kun sitä käytetään, valintaongelma syntyy jälleen. Puupalkkeja on kahta tyyppiä:

Toiselle vaihtoehdolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja kyky käyttää suurilla kuormilla tai katkeilla. Hinta on suurempi kuin samankaltaisen massiivipuisen palkin palkki. Oman käden talon rakentamiseksi kalliin laminoidun puun käyttö ei useinkaan ole taloudellisesti mahdollista, koska kevyiden runkorakenteiden kohdalla riittää tavallinen kaari.

Loppujen lopuksi voimme päätellä, että yksittäisen talon rakentamiseen paras vaihtoehto olisi vankka puutavara.

Kiinnitys vanteet perustuksiin

Kun perustan talon betoni tai tiili käyttää ankkurikiinnitys. Perusrakentamisen vaiheessa ne tarjoavat ankkuripultteja, joiden läpimitta on 12-16 mm.

Ankkurointi säätiön omilla käsillä

Pituus valitaan siten, että kiinnityspalkin riittävä kiinnitys varmistetaan. Sen pitäisi päästä puuhun vähintään 8-10 cm, mutta on parempi saada läpivientikiinnitys.

Puun saumaaminen kiinnitetään läpimitaltaan vähintään 12 mm: n pulttien avulla. Kiinnittimien toisena vaihtoehtona voit käyttää samassa osassa olevia metallisia nappuloita. Kiinnittimien käyttöä suositellaan käsiteltäväksi suojaavilla yhdisteillä korroosion estämiseksi.

Vyöpalkkiyhteydet

Kun työskentelet omalla kädellä, on huolehdittava siitä, että grilli on luotettava liitäntä kulmissa, paikoissa, joissa ulko- ja sisäseinät kohtaavat. Rakennuksen riittävän suurella pituudella sahatavaran standardipituus ei välttämättä riitä ja sinun on yhdistettävä leikkuupalkki pitkin pituutta. Liitännät voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • "Tassassa" ja "puun lattiassa" sopii pituuden lisäämiseen;
 • "Dovetail" (kaikkein hermeettinen, mutta vaikea toteuttaa) sopii vierekkäisiin sisäseiniin ulkoisiin;
 • "Root spike" sopii parhaiten kulmiin;
 • "Päästä päähän" on yksinkertaisin yhteys, jolle on ominaista matala luotettavuus.

Valssin osiosta riippuen liitokset "tassussa" ja "puun lattiassa" on valittu. Liittimen koon tulisi olla 2-3 säteen korkeudella. Turvallinen kiinnitys lisäksi käyttää nastat.

Lattiakehys talo

Ratkaiseva ja taloudellinen ratkaisu olisi käyttää alaraajoitusta kehysrakennuksen lattian osana. Palkki on tukipalkkien rooli, jonka välissä on tehokas eristys. Kehyksen päälle on asennettu ensimmäisen kerroksen piirakka.

Vaadittava eristyspaksuus riippuu rakennusalueesta. Keskimäärin sen arvo on 150-200 mm. Laskenta tekee yhteisyritys "Rakennusten lämpösuojaus".

Yläraja

Tämä puu on välttämätöntä, jotta katon paino ja lumen kuormitus jakautuvat tasaisesti seinämille. Oman käden työn yksinkertaistamiseksi ylempi ja alempi putkisto tehdään samasta materiaalista samasta osasta. Palkkien välinen sidos on sama kuin edellisessä tapauksessa.

Järjestelmä ylimmän trimmaustelineen taloon

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnitys voidaan tehdä leikkausten tai teräskolmi- en avulla. Ensimmäistä menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea virtojen korkeus etukäteen ottaen huomioon leikkaus.

Vaihtoehdot rungon pystysuorien pystysuorien kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alareunan palkkiin

Varsinaiseen palkkiin on järjestetty erityiset urat jokaiselle hyllylle, ja niiden on vastattava uria kiinnikkeiden kiinnittämiseen alemmassa vanteessa. Lisäksi malli on kiinnitetty nauloilla. Kun asennat omalla kädellä telineen kulmien avulla, kiinnität ruuvit.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Mauerlat havaitsee pystysuoran ja horisontaalisen kuorman ristikkojärjestelmästä. Vaakasuora se levittyy tasaisesti seinille. Vaakakuorma on työntövoimaa.
Kiinnitys tehdään useimmiten helmalla. Sen jälkeen muotoilu kiinnitetään lisäksi kahdella naulalla kummallakin puolella. Voidaan kiinnittää kulmien avulla.

Asennetaan kiskojen yläreunaan

Kun runkorakenne on leikattu omilla kädillä, on välttämätöntä valvoa lähdemateriaalin laatua ja liitosten luotettavuutta.

Tämä takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tekniikan noudattamisen ansiosta palkki yhdistää luotettavasti kaikki erikseen pysyvät runkorakenteet yhteen kestävään järjestelmään ja varmistavat seinäpylväiden vakauden ja tasaisen kuormituksen perustan talosta ja seinistä katolta.

Kehysrakennuksen alempi sidonta nauhan pohjaan

Runko-osan alaosa: laite ja kiinnitys

Ennen kuoren rungon pohjaventtiän kiinnittämistä vedeneristys kerrosrakenteesta asetetaan pohjan päälle. Sulje hihnan koko vaakapinta sekä pylväspilarin pää. Vedeneristys suojaa valjaat kosteudelta ja estää siten puun mätänemisen kehittymisen.

Runkokaapin vanteisiin valitaan kalibroituja levyjä, joiden koko on 50 x 150 mm ja jotka on liotettu painekammioon antiseptisesti koko syvyydelle. On melkein mahdotonta ostaa kyllästettyjä levyjä, joten alareunasto voidaan tehdä lehtikuusista. Ne eivät kaada, koska ne sisältävät hartsia - luonnollista antiseptistä.

Muut havupuut, kuten mänty tai kuusi, ovat paljon halvempia. Mutta materiaalin säästäminen ei ole sen arvoista, sillä jos se alkaa ryöstää, seuraukset taloon ovat surullisia. Taulukoita ei voi suunnitella, vaan välttämättä kalibroida ja olla täsmälleen samankokoisia. On parempi valita heidät henkilökohtaisesti, vaikka sinun on ylikapasittava.

Kuinka asentaa pohjalevyn levyt?

Ennen kuin asennat leikkuutason, tarkista perustan vaakapinta. Jos epäsäännöllisyydet ovat alle 10 mm, yhden levykerroksen vanteet ovat riittävät. Suurilla epätasaisuuksilla vanteet on tehty kahdesta levystä. Jos säätö perustuu asiantuntijoiden laatimaan hankkeeseen, alemman leikkuulaudan ankkurointipisteet merkitään tavallisesti sen vaakasuoralle pinnalle. On parempi antaa suurempia ankkureita kahden kerroksen tapauksessa.

Levyt asetetaan pohjan ulkosivulle ja neliön avulla siirretään niihin ankkureiden reikien merkit. Poraa läpimitaltaan 12-16 mm. Jos pohjaan ei ole asennettu ankkureita, myös porattavat 180 mm: n syvyiset reiät.

Levyjen reikien korkeus on enintään 180 cm. Laudan alussa oleva äärimmäinen reikä asetetaan 30 cm: n etäisyydelle. Jokainen taulun kappale on kiinnitetty vähintään kahdella ankkurilla. Säästää tätä sääntöä, säätiön osassa, jonka koko on alle 1,5 m. Luotettava kiinnitys säätiöön mahdollistaa talon tarkat mitat.

Kun alapinnan epätasaiselle pinnalle on tehty kaksi kerrosta, aluksi ylhäältä alaspäin kiinnitetään naulaan pohjaan ja pinta tasoitetaan, asettaen alaryhmän ja ylälevyn välille lehtikuiluiset kiilat. Jotta kiilat eivät putoaisi ajan kuluessa, suuret aukot täytetään sementti-hiekkalaastilla.

Kuinka muuten säätiön pinta tasoitetaan?

Epäsäännöllisyydet alle 10 mm:

 • poistetaan hiomalla ja levylle betonille
 • asenna tiivisteet 300 - 600 mm: n läpi

Epäsäännöllisyydet 10 mm ja yli:

 • tee laastari liuoksesta (se noutaa voimaa 24 tunnin kuluttua)
 • suurella epätasaisuudella, kohdistus etenee ulkokehän levyn asennusvaiheeseen tai päällekkäisyyden viivästymiseen

Kun tasoitetaan trimmitasot, ne kiinnitetään pohjaan galvanoiduilla muttereilla ja aluslevyillä. Jos talon ulkopuolelle säätiön reunan ja trimmilevyjen välissä on hylly, sitä käsitellään bitumilla ja tehdään galvanoidusta tyhjennyksestä.

Runkopohjan alempi kehystäminen pylväspohjaan - vaatimukset ja asennus

Rakennusten luotettavuus ja niiden pitkä käyttöikä riippuvat laitteen rakenteellisten elementtien oikeellisuudesta, niiden sijainnista suhteessa toisiinsa ja keskinäisestä työstä kuormitettuna. Talon maanalaisissa ja yläpuolisissa osissa on oltava yhtenäinen järjestelmä, joka toimii yhdessä. Muussa tapauksessa rakennus romahtaa, ellei välittömästi, sitten ajallaan. Säätiön sitominen auttaa yhdistämään erillisiä sarakkeita tai paaluita. Se estää niiden pystysuoran siirtymän, jakaa tasaisesti kuorman maahan ja poistaa sumentuman ja muodonmuutoksen ulkoasun niin paljon kuin mahdollista.

Vaatimukset rungon talteenottoa varten

Pilarin ja pilarin perustukselle välttämättä tarvitaan vanteita. Massiivitalot asennetaan lujitetulle betoniteräkselle ja kevyen kehysrakennuksen aikana sidonta suoritetaan:

 • palkki tai loki;
 • reunoihin asennettu putoaminen tai liimattu levy;
 • metalliprofiili.

Monet uskovat, että runkorakenteen alemmat vanteet metallisilla I-palkkeilla, kanavilla ja profiiliputkilla ovat luotettavampia kuin peruspilarien yhdistäminen palkkiin, mikä ei ole aivan totta. Tosiasia on, että kestävät teräspalkit, joiden pituus ja poikkileikkausmitat ovat suuremmat, ovat korkeita. Paras vaihtoehto hinta- ja mittojen profiileissa käytettäväksi on pieni askel paalujen tai pilarien välillä, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia säätiön rakentamiselle.

Pitkän metallituotteiden käytön kehysrakenteen kehyksen haittapuolena on jäännösmuodon läsnäolo ja mahdollisuus heiluttaa palkki kuormituksen tai oman painonsa alla. Jäännösmuodostus vaikuttaa siihen, että kaareva teräsprofiili ei pysty vapauttamaan alkuperäistä muotoaan kuorman poiston jälkeen, mitä ei voida sanoa elastisesta puupalkista. Lisäksi puutuotteet ovat paljon halvempia kuin metalliosat.

Runkorakennetta varten käytetään useimmin baareja tai korttipakettia, ja lokit on tarkoitettu hirsimökkeihin.

Alapatan alapäästöt vaativat:

 • korkealaatuisen puutavaran käyttö - ilman solmua ja rouhinta, tarkka ulottuvuus ja sallittu kosteuspitoisuus;
 • suoritettava luotettavat kiinnityselimet telakointisolmuissa;
 • puun käsittely antiseptisten ja palonestoaineiden kanssa;
 • vedeneristyslaitteet perustuspylvään ja vaakasuoraan sijoitetun palkin väliin.

Optimaaliset materiaalit vanteisiin ovat havupuita, joista suosituimpia ovat mänty ja lehtikuusi. Muut lajit ovat vähemmän sopivia eri syistä. Esimerkiksi kuusen rungoissa on paljon solmua, eikä setri kasva maan kaikilla alueilla.

Paneelin asennus suoraan työmaalle tehdään nauloilla tai ruuvilla. Ne lyödään tai kierretään eri syvyyksiin ruutupiirikuviossa.

Puua käsitellään antiseptisilla aineilla estääkseen hajoamisen ja sienen kehittymisen. Koska palonestoaineita käytetään vaahdonestoaineena, materiaalin suojaaminen tulelta. Emme saa unohtaa, että männystä muodostavat palavat hartsit ovat liian vaarallisia.

Asennus ja kiinnitys vanteiden runkorakenne

Sitovaan palkkiin asennettava tekniikka sisältää useita vaiheita. Kaikkien pilareiden tai paalujen taso tarkastetaan ensin. Tarvittaessa tuki kasvaa tai katkaistaan. Pohjaputket on sijoitettava vedenpitävälle kerrokselle, joten kaksoiskerros katemateriaalia, vedenpitävyyttä tai muuta rullamateriaalia sijoitetaan pylväsperustaan. Parempaan kiinnitykseen liinat pinnoitetaan bitumimateriaalilla.

Pylväiden kiinnittyminen puuhun riippuu siitä materiaalin ominaisuuksista, joista säätiö on tehty.

Maanalaisen rakenteen pilarien paksuudessa niissä paikoissa, joissa ne liitetään vanteisiin, on asennettu joko ankkureita tai puupääitä. Tämä tehdään ennen laitteen vedenpitävyyttä.

Seuraavassa vaiheessa ne edistyvät kehysrakennuksen alempaan leikkaukseen tarkoitettujen materiaalien valmisteluun. On tärkeää muistaa, että puu ei saisi olla märkä, mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota ostaessaan puuta. Jos se on ostettu etukäteen, suljettu ja tuulettuva huone on valittava materiaalin säilyttämiseksi. Kuivaus auringon tuotteissa ei saisi olla, sillä suorat säteet voivat vaikuttaa niiden muodonmuutokseen ja halkeiluun.

Viereisten palkkien liittämiseen on kaksi päätapaa:

 • puoli-puusta - sileät urat, joiden paksuus vastaa puolta puun paksuutta, peilataan yhdistetyissä elementeissä;
 • puolileikissä - leikkaukset tehdään kulmassa niin, että liitososien liittämisen yhteydessä ei muodostu tyhjiä aukkoja.

Asiantuntijat suosittelevat koneen käyttöä. Se auttaa tarkentamaan leikkauksia. Laite ostetaan läheisellä supermarketilla tai vuokrataan.

Tangojen ja vedeneristyslaitteiden valmistuksen jälkeen alkaa vaiheistus, jossa trimmaus suunnittelupisteessä alkaa. Ensinnäkin, jatka kulmien suunnittelua. Voit tehdä tämän, kynnet suunnitella sijainnin. Tee tämä johdonmukaisesti alkaen yhdestä ulkokulmasta. Tämän jälkeen tarkastakaa nurkkien oikeellisuus käyttämällä kynsien ja rakennustornin välistä merkkijonoa. Suurin osa niistä on poikkeuksellisen suoraviivaisia, mutta suunnittelussa talon monimutkainen muoto, ne voivat mitata eri kuin 90 astetta. Nämä parametrit on esitetty piirustuksissa.

Kun runkorakenteen kehyksen ulkokehän ja sisäkulman keskikohdat on sovitettu, ne siirtyvät suoraan puutavaraan. Teokset alkavat myös suorittaa yhdestä kulmasta keskittyen vakiintuneeseen merkintään, mutta solmujen jäykkää kiinnitystä ei suoriteta välittömästi. Tämä mahdollistaa osapuolten aseman tarpeen korjaamisen tarpeen mukaan, mikä on erittäin tärkeää.

Puupalkkien risteyksissä laitetaan juutti-nauha, joka suorittaa pehmeän nauhan toiminnon. Se lievittää elementtejä kitkasta ja kotitalouden kuulemisesta - skeptistä.

Asennuksen lopussa rungon kehyksen vaakasuora asento ja kulmien oikeellisuus tarkistetaan lopulta. Sen jälkeen sen osat on kiinnitetty jäykästi perustuspylvääreihin ja toisiinsa, ja lisäksi ne tuottavat lisäkiinnityksiä tangoista toistensa keskelle kovien kulmien tai metallikappaleiden kanssa. Asennuspalkit perustukseen tehdään useilla eri tavoilla:

 • ankkureita, jotka on asennettu navoissa. Säätövaiheessa porausreikiä porataan palkkeihin;
 • kynnet (tai ruuvit), jotka on ajettava (tai ruuvattu) pohjaan asennettuihin puisiin korkkeihin;
 • kiilapultit, mikä tarjoaa luotettavin kiinnityksen.

Lopuksi on syytä muistaa, että kehysrakennuksen alarungon kaikki liitokset on tuettava. Jos palkki on tarpeen rakentaa pylväiden väliin, tarvitaan solmun jäykkä ja luotettava asennus. Lisäksi tulisi ottaa huomioon komposiittipalkin lastaamatta jättäminen, kun tukia ei ole liitososassa.

Usein kaksoisrivi palkkeja käytetään runkorakenteen kehyksen vahvistamiseen. Tässä tapauksessa, kun leikkaukset joudutaan jommankumman viiveen alle, toinen pysyy ennallaan ja siten kestävämpi.

04.04.2016 klo 10:04

Kehysrakennuksen yhdistäminen: alempi ja ylempi, tee se itse

Kehysrakennuksessa on ylempi ja alempi leikkuulaite, joka takaa koko rakenteen lujuuden ja luotettavuuden. Jos se tehdään väärin ja ilman kaikkia tekniikoita, koko kehysrakennus ei välttämättä ole hyvälaatuista.

Kehysrakennuksen pohjaventtiili on tiettyyn alustaan ​​kiinnitetty, tiukasti kiinnitetty levy, loki tai puutavara.

Tämä putkisto tarjoaa korkealaatuisen kiinnityksen taloon pohjaan ja luotettava tuki lattialle ja seinille. Talon rungon asennus alkaa vasta alempien leikkausten asennuksen päätyttyä.

Alemmat sitovat rakennusmateriaalit

Kehysrakennuksen pohjaventtiili kootaan omilla kädillä melko helposti, edellyttäen että kaikki rakennusmääräykset ja määräykset ovat voimassa.

Sen rakentamiseksi sinun on valittava havupuuta, jolla on huomattavia etuja lehtipuusta.

 • Korkea lujuus;
 • Pitkäaikainen käyttö;
 • Suora runko;
 • Parhaat rakenteet ja ominaisuudet;
 • Pienempi kosteuden läpäisevyys.

Jakautuu rakennusmateriaalina alempaan leikkuujärviin, kuusiin, setriin tai mäntyyn. Puun rotu valitaan alueen tietyn alueen olosuhteista riippuen ja toteutetaan ottaen huomioon sen läsnäolo ja sopivampi rakennusmateriaalin tiheys, luotettavuus ja hinta.

Puun valintaan valitaan puun muoto, joka voi olla:

Jos päätät käyttää korttipakettia, ne on ehdottomasti kiinnitettävä tiukasti ruutupaketin kuvioon eri pituisilla ruuveilla.

Mietitkö, mitä käsitellä sitomalla?

Ennen pohjaventtiilin kokoamista kaikki käsitellyt rakennusmateriaalit on käsiteltävä:

 1. Erityinen antiseptinen aine, joka estää mätää ja sieni-muodostumia;
 2. Erityinen palonsuoja, joka lisää tulenkestävyyttä ja estää tulen.

Puuhartsin suuresta määrästä johtuen mäntymateriaalien palonestoaineiden käsittely on yleisempää.

Joskus pohjaosa on valmistettu metalliprofiilista. mutta runko puutalo tämä vaihtoehto ei toimi.

Kehyksen rungon alareunan asennus

Tämä tekniikka koostuu useista tärkeistä vaiheista:

1) säätiön valinta ja asennus;

2) rakennusmateriaalien valmistus;

3) Asennus- ja liitäntävaippa

Eri tyyppisten alustojen valmistelu erityisten erojen alemman sidoksen alla ei ole, suosittelemme paalusäätiötä. Se on nopeasti asennettu ja luotettava. Yleensä se sisältää seuraavat kohteet:

 • Tarkista koko kellarin vaakapinta
 • Katonmateriaalin tai bitumin vedenpitävyyden asennus;

Sarake tai kaistaleputket

Tässä vaiheessa tulisi olla erityinen mekanismi tuki- ja vanteiden kiinnittämiseen.

Tätä varten perustukseen on kiinnitetty ankkuripultit tai erityiset puuputket.

Rakennusmateriaalin valmistus alkaa kuivumalla.

Tällöin valitaan kulmaeristeet ja kiinnityspisteiden menetelmä määritetään - puoli-puulla tai puolikierroksella.

Ensimmäisessä versiossa leikataan erityinen suorakaide nurkkien osien päissä, toisessa tapauksessa puuta ei leikata oikeaan kulmaan. Saumojen tekemiseksi suosittelemme sähköisen höylän käyttöä.

Valjaiden asennus alkaa tietyllä tavalla tulevan talon kulmista

On huomioitava se kohta, joka otetaan rakennuksen ensimmäiseksi ulkoiseksi kulmaksi, ja tässä vaiheessa kynsi ajetaan.

Tämän jälkeen kaikki jäljellä olevat kulmat merkitään samalla tavalla. Näiden töiden päätyttyä kaikkien kulmien suoruus tarkistetaan puusepän kolmion avulla.

Lisäksi tulevaisuuden talon kulma ja valmiiden palkkien tai lautojen asennus asennetaan. Kaikki nivelet asetetaan erityisellä juuttinauhalla. Kun käytät joukkoa levyjä, sinun on asetettava se reunalle niin, että kaikki liitokset ovat pystysuorassa.

Suorissa osissa vanteiden yksityiskohdat on kytketty etupuolelle käyttämällä juutti-teipistä valmistettua erityistä tiivistettä. Osien kiinnittimien välissä on sulkeita tai metallikulmia. Kun asetat kaikki vanteiden yksityiskohdat, suoritetaan vielä yksi ylimääräinen tarkistus rakenteen kaikkien kulmien ja sen vaakasuoran asennon suorista tasojen avulla.

Perusrajan kiinnittämiseksi säätöön käytetään kahta vaihtoehtoa:

 • Ankkurointipulttien avulla, jotka on esiasennettu säätöön. Ankkuripultti on kiinnitettävä kumpaankin napaan pohjalevyn tai liuskan pohjan ympärillä;
 • Niiden avulla, jotka tarvitsevat liikenneruuhkia, jotka asennetaan myös säätiöön valmistautumisvaiheessa lopulliseen sidontaan. Tätä kiinnitysmenetelmää voidaan pitää luotettavammaksi ja korkealaatuisemmaksi. Kehyksen asennettu pohjakehys tarkistetaan uudelleen tasaisen tasaisuuden mukaan ja sen jälkeen reiät tehdään viiveille.

Huomautamme, että tällä hetkellä on olemassa useita erilaisia ​​teknisiä ratkaisuja rakennusmarkkinoiden rakentamiseen. Ja jokaiselle näistä ratkaisuista saadaan kehysrakennusaineet. joka määrittää koko hankkeen kustannukset.

Talonrakennusteknologiaa valittaessa kukin kehittäjä pyrkii painottamaan talousarvion painopisteitä lopullisen budjetin laatimisessa, koko prosessin monimutkaisuudesta, rakennusmateriaalin saatavuudesta ja lukuisista muista tärkeistä kriteereistä. Ja rakennusten rakentaminen suomalaisessa teknologiassa on paras vaihtoehto, ja se täyttää suurimman osan näistä kriteereistä.

Ylimmän rajauskehyksen talon asennus

Kiinnitä ylimmän trimmausteline

Yläreunusta varten sinun on käytettävä samaa puuta, jota käytettiin pohjan sijoittamiseen. Sitten osa on sama, mikä yksinkertaistaa huomattavasti kaikkien seinien pinnoituksen ja eristämisen korjausta.

Kaikkien kulmien yläraudoituspalkit on myös liitettävä leikkaamalla. Ne on kiinnitettävä pystysuoraan telineeseen samalla tavoin kuin telineet on asennettu pohjaan. Jos haluat asentaa kulmat, ne kiinnitetään vain ruuveilla.

Kun valitaan kiinnitysmenetelmä puun leikkaamiseen, on aluksi välttämätöntä tehdä urat jokaiselle jalustalle ja sen jälkeen ne asetetaan pystyasentoihin.

On tärkeää, että kaikki urat sijaitsevat juuri pohjareunuksen urien yläpuolella. Kaikkien pystysuorien telineiden tulee noudattaa tiukasti pystysuorasti. Pahimmassa tapauksessa voi olla tietty epätasapaino useista telineistä tai myöhemmin koko kehyksestä kokonaisuutena.

Asennetut palkit kiinnitetään runkoon nauloilla. Samanaikaisesti on välttämätöntä, että jokainen kynsi on sisällytetty telineeseen vähintään 10 cm: n päähän. Jotta rungon rungon jäykkyys lisääntyisi, sinun on tehtävä yläraja lävistäjällä.

Kehysrakennustekniikka on erittäin kätevä, yksinkertainen ja edullinen taloudellinen tapa rakentaa asuntoja ja muita kuin asuinrakennuksia. Se soveltuu talon talon rakentamiseen pysyvään asumiseen. Runko talvella on monia etuja ja etuja - se on mukavuus ja korkea energiatehokkuus, koska erinomainen lämmöneristys.

Ennen rakentamista, älä unohda ostaa kaikkia tarvittavia rakennusmateriaaleja. Uusien teknologioiden kehittäminen kehysrakennusten rakentamiseksi useiden kehittäjien joukossa on varsin perusteltua kiinnostusta.

Kehysrakennuksen alempi ja ylempi leikkaus ovat erittäin tärkeitä talonrakenteen riittävän lujuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää lähestyä niiden täytäntöönpanoa suurella vastuulla ja kaikkien teknisten normien ja sääntöjen täytäntöönpanolla. Ja sitten talosi on vahva ja laadukas.

Ruuvaamalla paaluja puutöitä: tärkeitä kohtia

Pile-pohjainen sidonta: säännöt, mahdolliset virheet ja tekniset temput - portaalin käyttäjien kokemus.

Porausruuvin luotettavuus, kuten mikä tahansa muu rakennusperusta, riippuu teknisten suositusten noudattamisesta ja sen geometristen parametrien oikeellisuudesta. Tänään tarkastelemme tärkeimpiä kohtia, jotka koskevat puuporanpylvään ja ruuvirakenteen järjestelyä. Tietoja mahdollisista virheistä sekä sääntöistä, joita noudatetaan, kerromme FORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksista.

Artikkelissa tarkastellaan seuraavia kysymyksiä:

 • Mikä on puisen vanteen rakentaminen, pidetään nykyisen tekniikan vakavana rikkomuksena.
 • Mistä on parempi kiinnittää ruuvipillojen valjaat - kiinteästä tai levitystangosta.
 • Kuinka laittaa puuta lastin päälle.
 • Kuinka valmistaa puuta asennettavaksi paaluihin?
 • Missä järjestyksessä puuputket on asennettu.

Oletetaan, että säätöosaston kasaosa on valmis sinulle: paalut ruuvatetaan maahan, kärjet hitsataan ja ruuvipillojen vaakasuuntainen taso vastaa sallittuja virheitä. Emme ota vastuuta, väittäen, kuinka kauas etäisyys olisi paalujen välillä, kuinka syvä heidät pitäisi ruuvaa maahan. Emme myöskään anna neuvoja paalujen sopivasta halkaisijasta. Nämä kysymykset ovat oikeutettuja vastaamaan vain ammattimaisia ​​suunnittelijoita, joille heidän pitäisi kääntyä asianmukaisiin laskelmiin. Ensinnäkin haluamme varoittaa teitä vakavasta virheestä, kiusauksesta myöntää, että monien ei-ammattimaisten kehittäjien on tehtävä.

Laakerin seinien kantaminen paalupohjasta

Joskus yksityiset kehittäjät yrittävät löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat rahan säästämisen rakennusmateriaalien hankinnassa ja töissä ruuvaamalla muita paaluja. Samanaikaisesti he unohtavat rakennusrakenteen vahvuuden, joka voi rikkoa hyvin epäkunnioittavasti.

Tässä on esimerkki rakennustekniikan törkeästä rikkomuksesta, kuva näyttää ulomman seinän irrottamisen paaliriviltä.

Mitä voit suositella ihmisille, jotka asettavat epäilyttäviä säästöjä eturintamassa? Tärkeintä - älä anna amatööriä, ja sitten kaikki toimii sinulle. Jos rakennustandardit mahdollistavat paalin asentamisen tulevien tilojen kulmaan tai seinään, anna sen olla. Ei tarvitse tehdä mitään ylimiä ja sisennyksiä, joilla ei ole kannattimen kaltaista tukea, joka on ruuvattu tiukasti maahan. Tämä ei johda halvempaan rakentamiseen, mutta se aiheuttaa lisäongelmia kehittäjälle.

Jos teet yliviivaa tai sisennystä, tämä rakenne riippuu lokeista. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä kaksinkertainen vanteet sisältä ja sitoa se jollakin tavalla ulkoisella ulokkeella (jotta rakenne ei täysin hajota). Halvempi (säästöjen ansiosta) ei toimi, koska sinun on käytettävä rahaa alemmien päällekkäisyyksien vahvistamiseen, mutta tämä lisää erityisiä ongelmia.

Pile-ruuvin perustuksen tekniikan mukaan paalut on sijoitettava kaikkiin leikkauksiin, kulmiin ja kantaviin seiniin. Tämä on tärkein sääntö.

Baari tai lauta - mikä on parempi?

Puhutaan siitä, mitä materiaalia on parempi käyttää puuvillan valmistukseen. Rakennusstandardit mahdollistavat kiinteän puutavaran (150x150, 150x200 200x200) tai puutavaran useasta laudasta (50x200). Kirjoitettu puu korvaa laadullisesti kiinteän puun ja jopa ylittää sen joillakin ominaisuuksilla. Kolme laudat, jotka on ommeltu yhteen, korvaavat puutaudan 150x200, neljällä levyllä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin 200x200-palkki.

Molemmat vaihtoehdot (baarilla ja laudalla) ovat suosittuja ja molemmat ovat oikeita. Samalla kun tutkitaan kunkin materiaalin etuja ja haittoja, monet kehittäjät tekevät valintansa juuri ommeltujen levyjen hyväksi.

Miksi käytät palkkia 150 * 200? Knock alas 3 levyä 50 * 200 sijaan ja älä kärsi tällä lokilla. Tätä aihetta käsitellään jatkuvasti foorumissa.

Käyttäjä ei maininnut sanaa "loki" sattumalta. Massiivipuu on suhteellisen raskas rakennusmateriaali ja rajoitetun työntekijän olosuhteissa se on erittäin vaikeata kuljettaa sitä paikasta toiseen (jopa pienessä rakennustyömaassa). Lisäksi massiivipuu heikentää huonosti taipumista (pahempaa joka tapauksessa kuin reunojen reunat), mikä tekee sen käytöstä käytännöllisemmäksi.

Laudat, toisin kuin puutavarat, on yhdistettävä tiukasti toisiinsa ennen asennusta paaluille. Ja nämä ovat lisäkustannuksia, ja tämä on ehkä niiden tärkein haitta.

Kortit on pinottu keskenään kynsillä kahdessa rivissä, joiden askel on 20 cm. Kummassakin päätykannessa ne eivät ole kiinnitettynä yhdellä kouralla vaan neljällä.

Mitä tulee kynsien pituuteen: Kolme lankojen (50 x 200) komposiittipalkkia varten on riittävästi 90-120 mm: n nauloja. He tekevät tien kahdelta puolelta ruutupallin kuvioon, kuten käyttäjän rakentaja on ilmoittanut. Kynsien välinen etäisyys on 20... 45 cm. Jos puuta valmistetaan neljästä laudasta, ensin 3 levyä yhteen, sitten neljäs kiinnitetään niihin (samoilla kynsillä).

Puhutaan nyt lainauksessa mainituista "grouse" -tyyppistä. "Puutarha" on kiinnityselementti - itsekiertyvä ruuvi, jonka korkki on tehty kuusikulmion muotoon (avaimella tai avaimella).

Puurunko kiinnitetään paalunpään avulla (ruuvi pohjaan).

Puupalkin halkaisija vanteiden varren kiinnittämiseksi on 8... 10 mm ja sen pituus 100... 150 mm.

Jotta puutavara tai komposiittipalkit eivät pääse jakautumaan ruuvattaessa puuta, sinun on ensin porattava reikä puusta.

Poran halkaisijan määrittäminen auttaa pienessä pöydässä.

Kuinka kehysrakennuksen pohjaventtiili on erilaisten perustusten kannalta?


Kehysrakennuksen kattolaitteessa on erityinen sekvenssi, jota ei voi rikkoa tai muuttaa.

Jokainen seuraava vaihe seuraa edellisestä, yhden vaiheen suorittaminen merkitsee seuraavan alun alkamista.

Rakentamismenettelyn ominaisuus on toissijaisten tai vähemmän tärkeiden pisteiden puuttuminen - ne kaikki toimivat yhtä hyvin yhteiseksi tulokseksi ja luodaan kiinteä rakenne, jonka yksinkertaisuus on jokaisen yksityiskohdan tärkeys ja vastuu. Ensinnäkin kehysrakenteen perustus ja paalutus on pystytetty. Sitten seinät ja liitäntäkappaleet ovat päällekkäin.

Yleistä tietoa


Seinäkehys ei voi levätä suoraan pohjalle. Se edellyttää tukea, joka suorittaa seuraavat tehtävät:

 1. Kuormien vastaanottaminen seinistä.
 2. Luo sileä ja kätevä kehyksen tuki.
 3. Antaa vahvan sidoksen perustan, seinien ja lattiaviiveen.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi käytetään alemman sidoksen kehysrakennetta. Tämä on vyö, joka yhdistää pohjan yläosan aluslattian seinämien ja viivojen kanssa. Se tunnistetaan usein grillata, vaikka tämä ei ole täysin oikea - grilli, vaikka se toimii vertailulinjan muodostamana vyöhykkeenä, toimii edelleen säätiössä, sitomalla yksittäisiä pisteitä yhdeksi järjestelmälle. Alempi putkisto päinvastoin on keskittynyt tukemaan seiniä.

Lisäksi grillaus ja alempi putkisto ovat usein käytettävissä samanaikaisesti täydentäen toisiaan, on tämä rakennusvaihtoehto tunnustettu oikein ja luotettavaksi. Kuorman siirtäminen seinistä suoraan pohjaan pelkän vanteen kautta on epäilyttävä päätös, koska joukko halkeja tai pylväitä, joilla on samanaikainen tuki seinämien yhdelle elementille, on liiallinen tehtävä, joka voidaan tehdä vain joissakin tapauksissa.

Jos puhumme alemman vanteen suhteessa muuntyyppisiin säätiöihin - kaistaleeseen tai laattaan, sen rooli muuttuu voimakkaammaksi. Runkopohjan alarivin kiinnittäminen säätöön - luodaan tukijärjestelmä, joka helpottaa kehyselementtien kiinnittämistä ja jakaa kuorman alustalle.

Samanaikaisesti seinä-lattian nippu tulee tärkein asia, koska useiden puisten osien kiinnitys toisiinsa on paljon yksinkertaisempaa ja luotettavampaa kuin betonin ja puisten elementtien yhdistäminen. Näin alempi vanteet toimivat seinien ja lattian tasojen tärkeimpänä nipuna pohjaan, mikä on yksinkertaisin ja kätevin rakenne tähän tarkoitukseen.

Se on tärkeää! Joissakin tapauksissa alempi vanteet tehdään kevyiksi tai lähes olemattomiksi. Sen toiminnot siirretään alakerrokseen, joka toimii tukena seinille. Tätä vaihtoehtoa käytetään seinien kokoonpanomenetelmässä.

materiaali


Pohjavanteen materiaali - havupuu.

Tämä valinta perustuu havupuiden ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin:

 1. Hartsin läsnäolo vähentää veden murtumisen ja imeytymisen vaaraa.
 2. Havuputket ovat vähemmän alttiita kuormituksen kuumentamisen aikana, mikä saattaa aiheuttaa materiaalin äkillinen muodonmuutos tai vääristyminen.
 3. Sahatavaran hinta on alhaisempi kuin lehtipuu, lisäksi havupuut ovat paljon edullisempia ja ne ovat saatavilla kaikkialla.

Nämä ominaisuudet selittävät männyn, setri, lehtikuusen, kuusen tai kuusen suosion muihin puulajiin.


Pohjaventtiilin rakenne toteutetaan useissa versioissa:

Jokaisella näistä menetelmistä on omat edut, jotka määrittävät tietyn menetelmän valinnan.

Joten palkissa on tarkat koot, suorakaiteen muotoinen (neliö) -osa, joka helpottaa asennusta ja antaa tiheän ja vahvan tuen. Samalla puun paksuuden mahdolliset kuormitukset aiheuttavat halkeilua tai vääntymistä.

Kun runko-osan pohjaventtiili on tehty lankkuista, tällaiset virheet suurelta osin estyvät. Jos leikataan leikattua kiinteää alustaa, koko muoto säilyy ja kuormitukset kutistumiselta jaetaan pakkausten lukumäärällä pakkauksessa ja kompensoivat toisiaan.

Pölkkyjen käyttö edullisten kustannusten vuoksi, tuhoisien kuitujen käsittelyn puute, kaikkien puunrungon luonnollisten kerrosten säilyminen. Loki materiaalina on paljon voimakkaampi ja kuormittaa paremmin, vaikka sillä ei ole selkeää geometriaa ja vaatii vahvempaa ja kiinteämpää kiinnittämistä säätöön.

Teknologia riippuen säätiön tyypistä

Kuinka kehysteho valmistuu? Asennussarja riippuu säätiön tyypistä. Tarkastellaan prosessi, jolla tehdään alhaisin vanteet tavallisimmille emästyypeille.

Kasa tai pylväs


Kaikissa ilmasto-olosuhteissa yhteisten säätytyyppien osalta paalussa on useimmat vaihtoehdot.

Joskus ne eroavat huomattavasti toisistaan.

Joten ei voi olla grillausta, korkeus paaluilla maanpinnasta voi olla erilainen, paksuus ja materiaali voi myös olla paljon erilaisia. On kuitenkin olemassa yhteisiä asennuskohtia. Runkoputken pohjakehys ruuveilla on näin:

 1. Ensinnäkin on tarpeen luoda vedeneristysraja vanne- ja pohjamateriaalien välille. Tämä voi olla katemateriaali (tar), bitumikerroksen levitys jne.
 2. Puun tai levyjen asennuspaikka.
 3. Puupuuportaiden kulmien kiinnittämiseen käytetään palkkia.
 4. Puuta asennetaan, kiinnitys grilliin (tai suoraan pinoihin) tehdään tukien avulla kiinnitetyillä ankkureilla tai kierteitetyillä sauvoilla. Pakollinen tarkistus horisontaalisen tason avulla.
 5. Kulmaliitokset vahvistetaan nauloilla, ruuveilla tai pultteilla.
 6. Viiveet kiinnitetään tarvittavalla askel.

Runkopohjan pohjaputki sarakepohjaan tehdään samalla tavalla.

nauha


Tällöin runko-osan pohjakuvan kiinnittäminen säätöön helpottuu.

Kiinteä konkreettinen nauha, jossa on tasainen vaakasuora pinta, jonka ansiosta voit liittää voimakkaasti vanteet.

Kehysrakennuksen pohjaventtiili nauhalevyssä tehdään tässä järjestyksessä:

 1. Nauhalle vedeneristyskerros säilyy sisällä.
 2. Nurkkasaumat tehdään.
 3. Palkki tai sahauslevy on kiinnitetty pultteihin, pultteihin tai ankkureihin.
 4. Kulmat ovat vahvempia. Lisäksi vaakataso tarkistetaan tarvittaessa, palkin sijaintia säädetään kiiloilla tai pinnoilla.
 5. Lokin asennus tehdään sopivimmalla tavalla ottaen samalla huomioon nauhan läsnäolon login tukena. Pakollinen vedeneristys turvautumisen nauhalle.

laatta


Laattojen perustuksille, alemman vanteen läsnäolo sanelee vain seinien pystyttämismenetelmällä.

Jos alustan menetelmä valitaan toimintasuunnitelmaksi, alempaa sitoutumista ei tarvita.

Tässä tapauksessa kustannukset luodaan alus, johon seinät kootaan ja nostetaan. Tilaus on seuraava:

 1. Jatkuvien vedeneristyspäällystysvalssaimien levittäminen.
 2. Tukipilarien asennus, joka on pystysuorassa suunnassa asennettuna alilevyn viiveisiin.
 3. Karkea lattia on asetettu muodostaen alustan seinäkehysten kokoonpanolle.
 4. Merkintä, seinien kokoaminen.

Tapauksissa, joissa seinät kootaan jälkikäyntimenetelmällä, tarvitaan alempia putkistoja ja tehdään näin:

 1. Valmistettu vesitiivislevy.
 2. Puutavara tai sahattu levy on säädetty, päitä on tehty kulmien liittämiseen.
 3. Puun asennus, liitoskohdat, samansuuntaisuus ja vaaka.
 4. Asennusviive. Kaikki vaiheet edellyttävät tason jatkuvaa valvontaa ja horisontaalista.

Pylvään kohdalla kulmat on yhdistetty puoliksi puuhun, jossa on lujitemuotoja, metallilevyjä, pultteja tai kannattimia. On muistettava, että kaikki metallista kiinnitetyt kiinnittimet tarvitsevat suojaavan käsittelyn maalaamalla tai käyttämällä bitumipäällystettä. Lattian, seinien ja verhousmateriaalin asentamisen jälkeen ei ole mahdollista käyttää metallisia osia, niiden tilaa ei valvota, joten on syytä varoa niiden suojaamiseksi korroosiolta.

Varoitus! Nauhojen tai laattojen pohjalla paras tapa kiinnittää puuta on yhteys betoniin kiinnitettyihin puisiin korkkeihin. Materiaalin tulisi valita kaikkein hartsimaine, jotta se suojaisi kosteudelta. Aukot sisäpuolelle olisi peitettävä bitumilla.

Asennusviive


Seinien tuen lisäksi pohjustus toimii pohjakerroksen viiveenä.

Kehysrakennuksessa olevat lattiamateriaalit ovat reunakiviä (tavallisesti 50 x 200 tai 250 mm), asennettu reunaan tiettyyn asentoon.

Puun pohjarakenteen läsnäolo huomattavasti helpottaa lokin asennusta, tekee siitä turvallisemman ja vahvemman. On olemassa useita vaihtoehtoja viivojen päiden kiinnittämiseksi alareunaan:

1. Bar-tuki. Valjaalla on kiinnitetty palkki, joka sijaitsee alareunassa, johon tukin pää on tuettu. Tällä menetelmällä viivästymisen lisääminen valjaaseen on välttämätöntä, koska palkki on vain tuki, mutta se ei luo nippua palkilla.

2. Metallilevyjen, kulmien käyttäminen. Tällöin viivekoodin loppupää on luotettava liitäntä valjaiden palkin kanssa, mutta alhaalta ei ole tukea, viive on "ripustettu" metalliosassa.

3. Asenna nauhan päälle suoralla tuella. Tämä menetelmä mahdollistaa viivästyksen liittämisen luotettavasti vanteisiin, laadukkaan tuen ja yhteyden muodostamiseksi. Tällöin seinäkehyksen telineiden asentaminen vaatii ylimääräisen nipun viivästyksen päälle. Sopivin kehyksen rakentamiseksi laiturimenetelmällä: kehyksen kokoaminen vaakasuoraan ja pystysuoran ja suoran tuen aluskerroksen nousu.

Käytännössä käytetään joko kolmas menetelmää (alusta) tai kaksi ensimmäistä menetelmää yhdistetään - ne käyttävät tukipalkkia ja metalliliitäntäelementtejä samanaikaisesti. Tämä maksimoi viivästymisen ja vanteiden liittämisen, antaa sinulle mahdollisuuden kestää entistä tarkemmin alustan tasoa ja yksinkertaistaa viivettä.

Kehyksen talon tai toisen vaiheen lattiamateriaalien välinen etäisyys riippuu huoneen leveydestä ja kuormien laskemisen tuloksista. Mitä suurempi seinien välinen etäisyys (span lag), sitä vähemmän kehysrakennuksen lattian viive.

Suurin askel tehdään huoneen leveydellä 2 metriä, se on 800 mm. Kun huone on 2,5 metriä, piki vähenee 600 mm: iin, ja leveys 3 metriä tai enemmän, piki on 400 mm. Tiedot on merkitty 50 mm: n ja 150 mm: n viivästyneellä aluksella, jossa on suuremmat poikkileikkauslevyt, porrastus suurenee.

Kun valitset millimetrin tarkkuuden viiveiden välisen etäisyyden, huomioi myös materiaalien koko - valittu eriste ja mustat lattialaatat. Näin varmistetaan, että materiaalien kulutus on taloudellista (jäljelle jää vähimmäisleikkaus) ja vähäinen määrä leikkausmateriaalia.

Esimerkiksi lattian lämpenemisen vuoksi kannattaa ottaa askel eristysmattojen kokoon. Projektisi valittujen materiaalien koot voidaan aina tarkistaa valmistajien tai verkkokauppojen rakentamisessa.

Se on tärkeää! Suurten ulottumien läsnä ollessa tarvitaan kaksinkertaisia ​​viiveitä, joita pidetään yhtenä suuren poikkileikkauksen kanssa.

Hyödyllinen video

Kuinka tehdä 50x150-levyn alareuna on kuvattu alla olevassa videossa:

tulokset

Viivästykset ja pohjaputket ovat osa mustan pohjakakun, koska olemme saaneet valmiin pohjakerroksen katon ensimmäisen kerroksen runko-talon.

Pohja putkikehyksestä ja sen seuraava lattialaite omalla kädellä - varsin toteutettavissa oleva tapahtuma. Se ei ole monimutkainen rakenne eikä vaadi erityisiä laitteita asennukseen. Kaikki vaatimukset - tason ja vaakasuoruuden varmistaminen, kiinnityksen lujuus pohjaan ja pakolliset vedenpitävät toimenpiteet.

Näiden olosuhteiden täyttyminen takaa alhaalta rungon asianmukaisen kokoonpanon, joka toimii luotettavana lattia-, seinä- ja säätöpakettina ja takaa runko-talon kaikkien rakenteellisten osien pitkäaikaisen huollon.