Kuinka tehdä ylä- ja alareunastojen rungon talon

Kehysrakenteiden putkisto on suunniteltu varmistamaan tärkeimpien tukirakenteiden yhteistoiminta. Alempi on roolirenkaiden rooli pylväs- tai paalusäätiössä ja yksittäisen runkorakenteen ylävaljaat ottavat teholevyn toiminnan. Näiden elementtien pätevä asennus rakennuksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi. Jokaista lajia on tarkasteltava erikseen.

Alemman kodin trimmaus

Pohjan vanteet ovat usein puiset palkkiosuudet 150-150 tai 200-200 mm. Osien mitat voidaan valita laskemalla, mutta niiden ei pitäisi olla pienempiä kuin rakennuksen seinien paksuus. Pohjan vanteen päätoiminto on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta, joten se ei ole tarpeellista nauhalevyn kanssa.

Rostverk voidaan myös valmistaa metallista, mutta seuraavia kohtia haittaa yleensä:

 • suuri metallielementtien paino aiheuttaa suurta kuormitusta perustuksiin, mikä lisää niiden kustannuksia;
 • vaikeuksia tehdä omia käsiään suuren tuotemäärän takia;
 • teräksen korkeat kustannukset verrattuna puuhun.

Alemman vanteen tarkoituksena on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta.

Lisäksi ei ole mahdollista yhdistää puuta teräselementteihin näiden materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien eron vuoksi.

Kun sidontalaite voidaan jättää huomiotta

Joissakin tapauksissa laite pienentää sitoutumista talossa tulee tarpeettomaksi tapahtumaksi. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Laitelaitokset nauhan perustuksiin;
 • rakentaminen Kanadan-amerikkalaisen teknologian avulla;
 • kehyspaneelin rakenne.

Rakennettaessa taloa toisessa tapauksessa käytetään SIP-paneeleja (sandwich-paneeleja). Järjestelmä ottaa talon nopean kokoonpanon suunnittelijana. Tämän tekniikan haittapuolena on kyvyttömyys rakentaa talon omiin käsiinsä.

Putkistovaatimukset

Kun teet omia käsiä, sinun on hallittava tarkasti seuraavat kohdat:

Vedeneristysjärjestelmä palkin kiinnittämiseksi jalustaan

 • Sahatavaran laatu (ensimmäisen tai toisen luokan havupuuta käytetään laakerirakenteissa, sääntelyasiakirjojen mukainen kosteus on 12 prosenttia);
 • geometristen kokojen noudattaminen;
 • luotettavan liittämisen kaikkiin vyön elementteihin, mukaan lukien korkealaatuinen kiinnitys elementin elementteihin;
 • luotettava vedeneristys paikoissa, jotka kiinnittävät vanteita betoniin tai metallisiin perustuksiin;
 • Pakollinen hoito tulenkestävillä aineilla (palonsammutusyhdisteillä) ja antiseptisilla aineilla (estää hometta ja sientä puupinnalla), joka suoritetaan kullekin elementille erikseen ennen asennuksen aloittamista.

Materiaalin valinta

Kuten jo mainittiin, kehysrakennuksen alempi leikkaus voi olla puusta tai metallista. Puu sopii paremmin, mutta kun sitä käytetään, valintaongelma syntyy jälleen. Puupalkkeja on kahta tyyppiä:

Toiselle vaihtoehdolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja kyky käyttää suurilla kuormilla tai katkeilla. Hinta on suurempi kuin samankaltaisen massiivipuisen palkin palkki. Oman käden talon rakentamiseksi kalliin laminoidun puun käyttö ei useinkaan ole taloudellisesti mahdollista, koska kevyiden runkorakenteiden kohdalla riittää tavallinen kaari.

Loppujen lopuksi voimme päätellä, että yksittäisen talon rakentamiseen paras vaihtoehto olisi vankka puutavara.

Kiinnitys vanteet perustuksiin

Kun perustan talon betoni tai tiili käyttää ankkurikiinnitys. Perusrakentamisen vaiheessa ne tarjoavat ankkuripultteja, joiden läpimitta on 12-16 mm.

Ankkurointi säätiön omilla käsillä

Pituus valitaan siten, että kiinnityspalkin riittävä kiinnitys varmistetaan. Sen pitäisi päästä puuhun vähintään 8-10 cm, mutta on parempi saada läpivientikiinnitys.

Puun saumaaminen kiinnitetään läpimitaltaan vähintään 12 mm: n pulttien avulla. Kiinnittimien toisena vaihtoehtona voit käyttää samassa osassa olevia metallisia nappuloita. Kiinnittimien käyttöä suositellaan käsiteltäväksi suojaavilla yhdisteillä korroosion estämiseksi.

Vyöpalkkiyhteydet

Kun työskentelet omalla kädellä, on huolehdittava siitä, että grilli on luotettava liitäntä kulmissa, paikoissa, joissa ulko- ja sisäseinät kohtaavat. Rakennuksen riittävän suurella pituudella sahatavaran standardipituus ei välttämättä riitä ja sinun on yhdistettävä leikkuupalkki pitkin pituutta. Liitännät voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • "Tassassa" ja "puun lattiassa" sopii pituuden lisäämiseen;
 • "Dovetail" (kaikkein hermeettinen, mutta vaikea toteuttaa) sopii vierekkäisiin sisäseiniin ulkoisiin;
 • "Root spike" sopii parhaiten kulmiin;
 • "Päästä päähän" on yksinkertaisin yhteys, jolle on ominaista matala luotettavuus.

Valssin osiosta riippuen liitokset "tassussa" ja "puun lattiassa" on valittu. Liittimen koon tulisi olla 2-3 säteen korkeudella. Turvallinen kiinnitys lisäksi käyttää nastat.

Lattiakehys talo

Ratkaiseva ja taloudellinen ratkaisu olisi käyttää alaraajoitusta kehysrakennuksen lattian osana. Palkki on tukipalkkien rooli, jonka välissä on tehokas eristys. Kehyksen päälle on asennettu ensimmäisen kerroksen piirakka.

Vaadittava eristyspaksuus riippuu rakennusalueesta. Keskimäärin sen arvo on 150-200 mm. Laskenta tekee yhteisyritys "Rakennusten lämpösuojaus".

Yläraja

Tämä puu on välttämätöntä, jotta katon paino ja lumen kuormitus jakautuvat tasaisesti seinämille. Oman käden työn yksinkertaistamiseksi ylempi ja alempi putkisto tehdään samasta materiaalista samasta osasta. Palkkien välinen sidos on sama kuin edellisessä tapauksessa.

Järjestelmä ylimmän trimmaustelineen taloon

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnitys voidaan tehdä leikkausten tai teräskolmi- en avulla. Ensimmäistä menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea virtojen korkeus etukäteen ottaen huomioon leikkaus.

Vaihtoehdot rungon pystysuorien pystysuorien kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alareunan palkkiin

Varsinaiseen palkkiin on järjestetty erityiset urat jokaiselle hyllylle, ja niiden on vastattava uria kiinnikkeiden kiinnittämiseen alemmassa vanteessa. Lisäksi malli on kiinnitetty nauloilla. Kun asennat omalla kädellä telineen kulmien avulla, kiinnität ruuvit.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Mauerlat havaitsee pystysuoran ja horisontaalisen kuorman ristikkojärjestelmästä. Vaakasuora se levittyy tasaisesti seinille. Vaakakuorma on työntövoimaa.
Kiinnitys tehdään useimmiten helmalla. Sen jälkeen muotoilu kiinnitetään lisäksi kahdella naulalla kummallakin puolella. Voidaan kiinnittää kulmien avulla.

Asennetaan kiskojen yläreunaan

Kun runkorakenne on leikattu omilla kädillä, on välttämätöntä valvoa lähdemateriaalin laatua ja liitosten luotettavuutta.

Tämä takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tekniikan noudattamisen ansiosta palkki yhdistää luotettavasti kaikki erikseen pysyvät runkorakenteet yhteen kestävään järjestelmään ja varmistavat seinäpylväiden vakauden ja tasaisen kuormituksen perustan talosta ja seinistä katolta.

Kuinka kehysrakennuksen pohjaventtiili on erilaisten perustusten kannalta?


Kehysrakennuksen kattolaitteessa on erityinen sekvenssi, jota ei voi rikkoa tai muuttaa.

Jokainen seuraava vaihe seuraa edellisestä, yhden vaiheen suorittaminen merkitsee seuraavan alun alkamista.

Rakentamismenettelyn ominaisuus on toissijaisten tai vähemmän tärkeiden pisteiden puuttuminen - ne kaikki toimivat yhtä hyvin yhteiseksi tulokseksi ja luodaan kiinteä rakenne, jonka yksinkertaisuus on jokaisen yksityiskohdan tärkeys ja vastuu. Ensinnäkin kehysrakenteen perustus ja paalutus on pystytetty. Sitten seinät ja liitäntäkappaleet ovat päällekkäin.

Yleistä tietoa


Seinäkehys ei voi levätä suoraan pohjalle. Se edellyttää tukea, joka suorittaa seuraavat tehtävät:

 1. Kuormien vastaanottaminen seinistä.
 2. Luo sileä ja kätevä kehyksen tuki.
 3. Antaa vahvan sidoksen perustan, seinien ja lattiaviiveen.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi käytetään alemman sidoksen kehysrakennetta. Tämä on vyö, joka yhdistää pohjan yläosan aluslattian seinämien ja viivojen kanssa. Se tunnistetaan usein grillata, vaikka tämä ei ole täysin oikea - grilli, vaikka se toimii vertailulinjan muodostamana vyöhykkeenä, toimii edelleen säätiössä, sitomalla yksittäisiä pisteitä yhdeksi järjestelmälle. Alempi putkisto päinvastoin on keskittynyt tukemaan seiniä.

Lisäksi grillaus ja alempi putkisto ovat usein käytettävissä samanaikaisesti täydentäen toisiaan, on tämä rakennusvaihtoehto tunnustettu oikein ja luotettavaksi. Kuorman siirtäminen seinistä suoraan pohjaan pelkän vanteen kautta on epäilyttävä päätös, koska joukko halkeja tai pylväitä, joilla on samanaikainen tuki seinämien yhdelle elementille, on liiallinen tehtävä, joka voidaan tehdä vain joissakin tapauksissa.

Jos puhumme alemman vanteen suhteessa muuntyyppisiin säätiöihin - kaistaleeseen tai laattaan, sen rooli muuttuu voimakkaammaksi. Runkopohjan alarivin kiinnittäminen säätöön - luodaan tukijärjestelmä, joka helpottaa kehyselementtien kiinnittämistä ja jakaa kuorman alustalle.

Samanaikaisesti seinä-lattian nippu tulee tärkein asia, koska useiden puisten osien kiinnitys toisiinsa on paljon yksinkertaisempaa ja luotettavampaa kuin betonin ja puisten elementtien yhdistäminen. Näin alempi vanteet toimivat seinien ja lattian tasojen tärkeimpänä nipuna pohjaan, mikä on yksinkertaisin ja kätevin rakenne tähän tarkoitukseen.

Se on tärkeää! Joissakin tapauksissa alempi vanteet tehdään kevyiksi tai lähes olemattomiksi. Sen toiminnot siirretään alakerrokseen, joka toimii tukena seinille. Tätä vaihtoehtoa käytetään seinien kokoonpanomenetelmässä.

materiaali


Pohjavanteen materiaali - havupuu.

Tämä valinta perustuu havupuiden ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin:

 1. Hartsin läsnäolo vähentää veden murtumisen ja imeytymisen vaaraa.
 2. Havuputket ovat vähemmän alttiita kuormituksen kuumentamisen aikana, mikä saattaa aiheuttaa materiaalin äkillinen muodonmuutos tai vääristyminen.
 3. Sahatavaran hinta on alhaisempi kuin lehtipuu, lisäksi havupuut ovat paljon edullisempia ja ne ovat saatavilla kaikkialla.

Nämä ominaisuudet selittävät männyn, setri, lehtikuusen, kuusen tai kuusen suosion muihin puulajiin.


Pohjaventtiilin rakenne toteutetaan useissa versioissa:

Jokaisella näistä menetelmistä on omat edut, jotka määrittävät tietyn menetelmän valinnan.

Joten palkissa on tarkat koot, suorakaiteen muotoinen (neliö) -osa, joka helpottaa asennusta ja antaa tiheän ja vahvan tuen. Samalla puun paksuuden mahdolliset kuormitukset aiheuttavat halkeilua tai vääntymistä.

Kun runko-osan pohjaventtiili on tehty lankkuista, tällaiset virheet suurelta osin estyvät. Jos leikataan leikattua kiinteää alustaa, koko muoto säilyy ja kuormitukset kutistumiselta jaetaan pakkausten lukumäärällä pakkauksessa ja kompensoivat toisiaan.

Pölkkyjen käyttö edullisten kustannusten vuoksi, tuhoisien kuitujen käsittelyn puute, kaikkien puunrungon luonnollisten kerrosten säilyminen. Loki materiaalina on paljon voimakkaampi ja kuormittaa paremmin, vaikka sillä ei ole selkeää geometriaa ja vaatii vahvempaa ja kiinteämpää kiinnittämistä säätöön.

Teknologia riippuen säätiön tyypistä

Kuinka kehysteho valmistuu? Asennussarja riippuu säätiön tyypistä. Tarkastellaan prosessi, jolla tehdään alhaisin vanteet tavallisimmille emästyypeille.

Kasa tai pylväs


Kaikissa ilmasto-olosuhteissa yhteisten säätytyyppien osalta paalussa on useimmat vaihtoehdot.

Joskus ne eroavat huomattavasti toisistaan.

Joten ei voi olla grillausta, korkeus paaluilla maanpinnasta voi olla erilainen, paksuus ja materiaali voi myös olla paljon erilaisia. On kuitenkin olemassa yhteisiä asennuskohtia. Runkoputken pohjakehys ruuveilla on näin:

 1. Ensinnäkin on tarpeen luoda vedeneristysraja vanne- ja pohjamateriaalien välille. Tämä voi olla katemateriaali (tar), bitumikerroksen levitys jne.
 2. Puun tai levyjen asennuspaikka.
 3. Puupuuportaiden kulmien kiinnittämiseen käytetään palkkia.
 4. Puuta asennetaan, kiinnitys grilliin (tai suoraan pinoihin) tehdään tukien avulla kiinnitetyillä ankkureilla tai kierteitetyillä sauvoilla. Pakollinen tarkistus horisontaalisen tason avulla.
 5. Kulmaliitokset vahvistetaan nauloilla, ruuveilla tai pultteilla.
 6. Viiveet kiinnitetään tarvittavalla askel.

Runkopohjan pohjaputki sarakepohjaan tehdään samalla tavalla.

nauha


Tällöin runko-osan pohjakuvan kiinnittäminen säätöön helpottuu.

Kiinteä konkreettinen nauha, jossa on tasainen vaakasuora pinta, jonka ansiosta voit liittää voimakkaasti vanteet.

Kehysrakennuksen pohjaventtiili nauhalevyssä tehdään tässä järjestyksessä:

 1. Nauhalle vedeneristyskerros säilyy sisällä.
 2. Nurkkasaumat tehdään.
 3. Palkki tai sahauslevy on kiinnitetty pultteihin, pultteihin tai ankkureihin.
 4. Kulmat ovat vahvempia. Lisäksi vaakataso tarkistetaan tarvittaessa, palkin sijaintia säädetään kiiloilla tai pinnoilla.
 5. Lokin asennus tehdään sopivimmalla tavalla ottaen samalla huomioon nauhan läsnäolon login tukena. Pakollinen vedeneristys turvautumisen nauhalle.

laatta


Laattojen perustuksille, alemman vanteen läsnäolo sanelee vain seinien pystyttämismenetelmällä.

Jos alustan menetelmä valitaan toimintasuunnitelmaksi, alempaa sitoutumista ei tarvita.

Tässä tapauksessa kustannukset luodaan alus, johon seinät kootaan ja nostetaan. Tilaus on seuraava:

 1. Jatkuvien vedeneristyspäällystysvalssaimien levittäminen.
 2. Tukipilarien asennus, joka on pystysuorassa suunnassa asennettuna alilevyn viiveisiin.
 3. Karkea lattia on asetettu muodostaen alustan seinäkehysten kokoonpanolle.
 4. Merkintä, seinien kokoaminen.

Tapauksissa, joissa seinät kootaan jälkikäyntimenetelmällä, tarvitaan alempia putkistoja ja tehdään näin:

 1. Valmistettu vesitiivislevy.
 2. Puutavara tai sahattu levy on säädetty, päitä on tehty kulmien liittämiseen.
 3. Puun asennus, liitoskohdat, samansuuntaisuus ja vaaka.
 4. Asennusviive. Kaikki vaiheet edellyttävät tason jatkuvaa valvontaa ja horisontaalista.

Pylvään kohdalla kulmat on yhdistetty puoliksi puuhun, jossa on lujitemuotoja, metallilevyjä, pultteja tai kannattimia. On muistettava, että kaikki metallista kiinnitetyt kiinnittimet tarvitsevat suojaavan käsittelyn maalaamalla tai käyttämällä bitumipäällystettä. Lattian, seinien ja verhousmateriaalin asentamisen jälkeen ei ole mahdollista käyttää metallisia osia, niiden tilaa ei valvota, joten on syytä varoa niiden suojaamiseksi korroosiolta.

Varoitus! Nauhojen tai laattojen pohjalla paras tapa kiinnittää puuta on yhteys betoniin kiinnitettyihin puisiin korkkeihin. Materiaalin tulisi valita kaikkein hartsimaine, jotta se suojaisi kosteudelta. Aukot sisäpuolelle olisi peitettävä bitumilla.

Asennusviive


Seinien tuen lisäksi pohjustus toimii pohjakerroksen viiveenä.

Kehysrakennuksessa olevat lattiamateriaalit ovat reunakiviä (tavallisesti 50 x 200 tai 250 mm), asennettu reunaan tiettyyn asentoon.

Puun pohjarakenteen läsnäolo huomattavasti helpottaa lokin asennusta, tekee siitä turvallisemman ja vahvemman. On olemassa useita vaihtoehtoja viivojen päiden kiinnittämiseksi alareunaan:

1. Bar-tuki. Valjaalla on kiinnitetty palkki, joka sijaitsee alareunassa, johon tukin pää on tuettu. Tällä menetelmällä viivästymisen lisääminen valjaaseen on välttämätöntä, koska palkki on vain tuki, mutta se ei luo nippua palkilla.

2. Metallilevyjen, kulmien käyttäminen. Tällöin viivekoodin loppupää on luotettava liitäntä valjaiden palkin kanssa, mutta alhaalta ei ole tukea, viive on "ripustettu" metalliosassa.

3. Asenna nauhan päälle suoralla tuella. Tämä menetelmä mahdollistaa viivästyksen liittämisen luotettavasti vanteisiin, laadukkaan tuen ja yhteyden muodostamiseksi. Tällöin seinäkehyksen telineiden asentaminen vaatii ylimääräisen nipun viivästyksen päälle. Sopivin kehyksen rakentamiseksi laiturimenetelmällä: kehyksen kokoaminen vaakasuoraan ja pystysuoran ja suoran tuen aluskerroksen nousu.

Käytännössä käytetään joko kolmas menetelmää (alusta) tai kaksi ensimmäistä menetelmää yhdistetään - ne käyttävät tukipalkkia ja metalliliitäntäelementtejä samanaikaisesti. Tämä maksimoi viivästymisen ja vanteiden liittämisen, antaa sinulle mahdollisuuden kestää entistä tarkemmin alustan tasoa ja yksinkertaistaa viivettä.

Kehyksen talon tai toisen vaiheen lattiamateriaalien välinen etäisyys riippuu huoneen leveydestä ja kuormien laskemisen tuloksista. Mitä suurempi seinien välinen etäisyys (span lag), sitä vähemmän kehysrakennuksen lattian viive.

Suurin askel tehdään huoneen leveydellä 2 metriä, se on 800 mm. Kun huone on 2,5 metriä, piki vähenee 600 mm: iin, ja leveys 3 metriä tai enemmän, piki on 400 mm. Tiedot on merkitty 50 mm: n ja 150 mm: n viivästyneellä aluksella, jossa on suuremmat poikkileikkauslevyt, porrastus suurenee.

Kun valitset millimetrin tarkkuuden viiveiden välisen etäisyyden, huomioi myös materiaalien koko - valittu eriste ja mustat lattialaatat. Näin varmistetaan, että materiaalien kulutus on taloudellista (jäljelle jää vähimmäisleikkaus) ja vähäinen määrä leikkausmateriaalia.

Esimerkiksi lattian lämpenemisen vuoksi kannattaa ottaa askel eristysmattojen kokoon. Projektisi valittujen materiaalien koot voidaan aina tarkistaa valmistajien tai verkkokauppojen rakentamisessa.

Se on tärkeää! Suurten ulottumien läsnä ollessa tarvitaan kaksinkertaisia ​​viiveitä, joita pidetään yhtenä suuren poikkileikkauksen kanssa.

Hyödyllinen video

Kuinka tehdä 50x150-levyn alareuna on kuvattu alla olevassa videossa:

tulokset

Viivästykset ja pohjaputket ovat osa mustan pohjakakun, koska olemme saaneet valmiin pohjakerroksen katon ensimmäisen kerroksen runko-talon.

Pohja putkikehyksestä ja sen seuraava lattialaite omalla kädellä - varsin toteutettavissa oleva tapahtuma. Se ei ole monimutkainen rakenne eikä vaadi erityisiä laitteita asennukseen. Kaikki vaatimukset - tason ja vaakasuoruuden varmistaminen, kiinnityksen lujuus pohjaan ja pakolliset vedenpitävät toimenpiteet.

Näiden olosuhteiden täyttyminen takaa alhaalta rungon asianmukaisen kokoonpanon, joka toimii luotettavana lattia-, seinä- ja säätöpakettina ja takaa runko-talon kaikkien rakenteellisten osien pitkäaikaisen huollon.

Kehysrakennuksen ala- ja ylärajaus

Nykyään rakentamisessa olevat kehysrakennukset eivät kestää kauan, jos tiettyä rakennustöiden järjestystä ei noudateta. Keskeisintä huomiota on säätiön asennuksen lisäksi kiinnitettävä siihen hetkeen, jolloin runko-telineen runko asennetaan - ylempi tai alempi. Miksi se on niin tärkeä ja miten rungon talon kehys omilla kädilläsi yrittää selvittää.

Ala runko runko-talo

Kun rakennat kehystyyppistä taloa, säätiö on ensimmäinen asia. Tämä tehdään maaperän ominaisuuksien ja talon tulevan korkeuden mukaan. Seuraavaksi sinun on asennettava kehysrakennuksen alempi leikkaus. Sen ytimessä se on kerros lankkuja tai puuta, joka on asennettu pohjaan ja kiinnitetty siihen ankkuripultteilla.

Telakointialusta.

Kaikki tulevat rakennustyöt perustuvat kehysrakennuksen alareunaan, jos se tehdään väärin, talo osoittautuu huonolaatuiseksi. Runkoputken pohjaputki pylväspohjaan tai pylväsmalliin tarjoaa turvallisen kiinnityksen paitsi pohjaan runkoon, mutta toimii myös tukena tulevalle kehysrakenteelle. Kehyksen itseasennus alkaa vasta sen asennuksen jälkeen.

Pohjahihnat

Kehysrakenteen runkoa ei ole vaikea kiinnittää, jos noudatat kehyksen kehyksen kaikkia rakennusstandardeja. Tärkein niistä on valita havupuu, joka hyödyttää lehtipuita useista syistä:

 • Sillä on suurempi lujuus ja kosteuden eristeominaisuudet;
 • Lisääntynyt käyttöikä;
 • On suorempi runko.

Valitun materiaalin muoto voi myös olla erilainen - lankojen tai puutavaran kehysrakenteen leikkaus asetetaan yhtä hyvin. Tärkeä sääntö vanteista laudoista on se, että ne on pinottu ruutupiirimallin kuvioon ja kiinnitetty eri pituisilla pultilla.

Pohja trimmaus.

Ennen kuin kehystyön runko asennetaan pylväspohjaiseen jalustaan ​​tai muuhun, tarvitaan lisää puunjalostusta:

 1. Erityisen antiseptisen aineen avulla sienimuodostumia ja hajoamista vastaan.
 2. Käytä erityistä palonestoainetta, jotta tuleva sitominen on tulenkestävää eikä sytytä palovaaran sattuessa. Esimerkiksi mäntypuuta on käsiteltävä erityisellä varovaisuudella, koska se sisältää suuren määrän hartsia.

Pienennä laitetta

Me noudatamme runko-kehyksen kehyksen tekniikkaa ja teemme seuraavat toimet:

 1. Alkuvaiheessa on tulevaisuuden säätiön ja sen asennuksen materiaalia. Kehystyyppisissä taloissa on suositeltavaa sijoittaa paalusäätiö - se ei ole vain luotettava, vaan sen asennus tapahtuu lyhyemmässä ajassa.
 2. Materiaalit tulevalle sitoutumiselle valitaan ja valmistetaan. Ennen asennusta on tehtävä vedenpitävä työ pohjaan - sen ja puukerroksen välissä on oltava rullan vedeneristysmateriaali bitumipohjaan, jotta mädäntyminen ja vaurioituminen tulevalle kodille tahansa.

Pohjan vedenpitävyys voidaan toteuttaa nestemäisenä bitumina ja katemateriaalilevyinä. Parhaimmillaan on suositeltavaa yhdistää molemmat menetelmät. Kun olet työskennellyt pohjan vedenpitävyyden ja materiaalin kiinnittymisen ansiosta erikoisankkurit, on tarpeen käsitellä ja kuivata puuta, jota käytetään runko-osan alemmassa leikkauksessa.

Seuraavaksi on olemassa valikoima osia tuleville kulmille ja menetelmä kiinnittää ne perustaan ​​ja tulevaisuuden vanteiden osiin. Hyvä työkalu tai sähköinen taso on hyvä apu kiinnittimien syvennysten luomiseen.

Kehysrakennuksen alaosa on asennettu ja kiinnitetty säätöön ja keskenään:

 • Going harsinta ja asennus kulmat tulevaisuuden kotiin, aluksi nauloilla kiinnitetty ulkonurkkiin uusia rakennuksia, puusepän jne kolmio tai kulmaviivain Swanson (Swanson) tarkastetaan niiden suoruus;
 • Tulevan talon sidoksen ensimmäinen kulma asennetaan tähän tarkoitukseen valmistettujen levyjen tai palkkien kiinnittämiseen kiinnittämällä erityisiä metallikulmia suorassa liittämisessä;
 • Runko-osan pohjaventtiili voidaan kiinnittää joko erityisten ankkuripulttien avulla koko nauhan kehän ympäri tai paikoissa, joissa säätöpallot on asennettu tai kynsien avulla.

Merkittävästi säästää rahaa kehysrakennuksen tulevaisuuden rakentamiseen, pohjakerroksen valintaan tulevan kerroksen osana. Lattialle on asetettu optimaalinen eristyskerros 200 mm: iin, ja sen päälle on jo asennettu piirakka ensimmäisen kerroksen lattian asentamiseksi.

Yläosa rungon runko

Kehyksen rakentamisen jälkeen on välttämätöntä liittää kaikki ylemmät osat ylemmän trimman kruunuun. Kultainen sääntö on valita samat havupuut, joita käytettiin alhaisen vanteen asennuksen aikana. Tällöin on mahdollista saavuttaa paitsi saman poikkileikkauksen myös yksinkertaistaa tulevan kehyksen ja seinien katon eristämisprosessia sekä päällystyselementtejä.

Lauta yhdistää telineet.

Ylälevyt myös telakoivat kulmissa porrastetussa järjestyksessä. Kun urien leikkaaminen on suoritettu, on syytä tarkistaa pinta tarkemmin, jotta tulevaisuudessa ei ole poikittaissuuntaisia ​​viivoja ja kehystä. Ihanteellisessa tapauksessa vanteiden yläkruunun urien tulisi olla samat kuin alemman kruunun urat. Samat pystysuorat levyt kiinnitetään kynsillä. Tärkeä sääntö on, että kynsien tulee mennä telineeseen vähintään 80-100 mm.

Kaksoiskerroksen asennus

Jos talon projekti tarjoaa toisen kerroksen rakentamisen tai lisäkappaleen, on mahdollista pystyttää toinen rivi leikkuulaitteista. Toinen rivi vaaditaan myös asennettavaksi kantaviin seiniin, joihin katot tulevat kiinnittämään tulevaisuudessa.

Miksi kehyksen rakentaminen

Kehystystekniikan rakentaminen - tapahtuma on varsin suosittu:

 • Voit ostaa valmiin sarjan kotona tai hankkia itsenäisesti kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit;
 • Ei ole suuria kuluja materiaaleja, eristys ja varusteet;
 • Korkeatasoinen mukavuus ja energiatehokkuus;
 • Riippuen valitusta eristysmenetelmästä, on mahdollista rakentaa sekä yksinkertainen kesämökki että mökki ympärivuotiseen asumiseen.

Ylä- ja alemman trimman kruunut - tulevaisuuden kodin kiinnittimien tärkeimmät elementit perustukseen tai kattoon. Ilman laadukasta asennustaan ​​ja rakentamisnormien noudattamatta jättäminen rikkoo tulevan talon vakautta ja elinikää. Siksi korkealaatuisen ja vahvan talon rakentamiseen olisi kiinnitettävä suurta huomiota runkopenkin vanteiden elementtien valintaan ja asentamiseen.

Kuinka kehysteho kehitetään omin käsin

Runkorakenteiden rakentaminen teknologiasta tuli meille Amerikasta, tietenkin se on muuttunut, mukautettu olosuhteisiin ja materiaaleihin, mutta tärkeimmät kohdat ovat edelleen samat.

Kehysrakennusten tekniikka rakentaminen

Tällaisen rakenteen rakenteen asettaminen ei aiheuta suuria vaikeuksia, vaan on mahdollista selviytyä näistä teoksista itse, tärkeintä on noudattaa ohjeita. Yksi kehysrakennuksen elementeistä on vannenauha, joka on jaettu kahteen tyyppiin: ylempi ja alempi. Jos tekniikan oikeellisuutta ei noudateta työn suorituksessa kehyksen sitomisessa, se johtaa siihen, että koko rakenne ei ole pitkäikäinen ja johtaa osittaiseen tai täydelliseen tuhoamiseen.

Vanteiden tarkoitus

Miksi tarvitset paalutuskehikon taloa

Sitovien elementtien toteutus varmistaa ensinnäkin rakenteen rakenteellisen lujuuden sekä talorakenteen luotettavuuden. Ylä- ja alareunojen hihnat ovat hieman toisistaan ​​poikkeavia, vaikka toteutuksen suunnitteluperiaate on sama.

Pienempi sitoutuminen. Se suorittaa kiinnitysrakenteen kiinnittämisen perustapohjaan, jakaa kuorman talon seinistä pohjaan ja alempi vanteiden voi toimia tällaisena elementtinä säätöruuveina.

TÄRKEÄÄ! Kehyksen rakentaminen ei ole mahdollista ilman alapäähän asennusta.

Ylärajausrakenne. Se suorittaa talon sisäisten ja ulkoisten seinien yhdistämisen yhtenä kokonaisuutena. Se myös siirtää kuorman ja jakaa sen tasaisesti yläpuolella olevasta katon seinistä tai lattioista.

Ennen asennusta alemman vanteen taso on välttämätöntä, että laadukas säätiö tehdään talon.

Säätiön ominaisuudet

perusta kehysvalokuvasta

Kotisi perusta on valmisteltava etukäteen, viikkoa ennen työn aloittamista. Tietysti betonirakenteen rakenteellinen lujuus saavutetaan aikaisintaan kuukaudessa, mutta 7 päivän kuluttua on jo mahdollista aloittaa kehysrakenteen rakentaminen. Tällaiset manipulaatiot eivät vahingoita levitettyä säätiön monoliittia. Kehysrakennuksissa voit käyttää kaikenlaista perustusta olemassa olevista tyypeistä (voit lukea tämäntyyppisten paalusäätiöiden täältä). Mutta on olemassa yksi vivahde, jonka sinun on muistettava säätiön kaatamisen vaiheessa.

TÄRKEÄÄ! Nastat on sijoitettava kiinteytysbetoniin vähintään 180 mm: n syvyyteen tai puiset korkit on ajettava sisään, ne ovat välttämättömiä ensimmäisen johtosarjan kiinnittämiseksi.

Tietenkin voit asentaa ankkuripultit sen jälkeen, kun perustusrakenne on saanut voimaa. Tämä voidaan tehdä lävistimen avulla, joka porata reiät pohjaan ja asentaa ankkurin niihin. Mutta tällaiset toimet voivat johtaa säätiön tuhoamiseen tulevaisuudessa, joten on parempi käyttää tappeja tai puupäällysteitä. Nämä menetelmät säästävät aikaa korjata sitova kerros ja käteiskustannukset.

tarvikkeet

materiaaleja kehysrakennukselle

Ennen työn aloittamista varastoi kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit.

Raaka-aineet, jotka valitset rakentamiseen tietenkin, riippuvat kustannuksista, jotka olet suunnitellut kodin parantamiseksi. Mutta et voi alentaa suunnittelua koskevia vaatimuksia, jotka määräävät materiaalien yhteensopivuuden ja oikean valinnan.

Runkorakenne vaatii:

 • Puu kehykseen. Puutavara voi olla palkin, levyn tai lokin muodossa.
 • Orientoitua lanka-aluksella (OSB). Se toimii kehysseinämän rakentamisessa.
 • Vedeneristyskerros sopii parhaiten tähän tavalliseen ruberoidiin.
 • Kiinnittimet. Tarvitset kynnet - 50, 100, 150 ja ruuvit - 50, 100.
 • Eristys.

Jos olet tutustunut suunnittelijan palveluihin, sen on esitettävä selityksessä kaikki tarvittavat materiaalit. Myös niiden määrä ja kyky korvata tiettyjä komponentteja. Kun itse rakennettu, et voi vielä tehdä ilman suunnitteluasiakirjoja, koska laskemalla omat tarvittavat materiaalit ilman erityistä tietämystä, et onnistu. Voit ostaa valmiin projektin valitsemalla haluamasi vaihtoehdon. Joka tapauksessa asiantuntijat suorittivat laskelmia rakennusmateriaalien valinnasta, jotka perustuivat seuraaviin parametreihin:

 • raja-arvot kestokustannuksille;
 • joustavuus ulkoisiin ja sisäisiin vaikutuksiin;
 • materiaalin tiheys ja sen paino;

Vanteiden vaatimukset

kehysrakennusalusta

Runko, joka on tehty kehyksestä, kuten mikä tahansa muu projektihankkeista tehty rakennusrakenne, tuo mukanaan monia laskelmia, joten jokaisen elementin on täytettävä tietyt vaatimukset. Ei ole poikkeus ja trimmirakennus:

 1. Käytetyn levyn tulee olla sama ja jopa tällaisten töiden standardikoko 38x100 tai 38x140, ja jos puuta käytetään, mitat ovat 100x100, 120x120, 150x150.
 2. On suositeltavaa käyttää havupuita puutavarana, sillä niillä on hyvät ominaisuudet:
  • pitkä käyttöikä;
  • vaadittu lujuus;
  • rungon suora, jne.

Vanteisiin käytettävän puun on oltava hyvässä kosketuksessa kosteuden kanssa, mikä ei ole havupuiden tapauksessa. Sen käyttö vaatii muita antiseptisiä hoitoja. Puun manuaalinen käsittely on erittäin heikkoa laatua, eikä materiaalin pitkäaikaista suojausta mätää ja hometta vastaan ​​riitä. Ihanteellinen käsittely erityisissä tyhjiökammioissa. Mutta kuten ymmärrät, tämä menetelmä on kallis, ja tällaisen asennuksen löytäminen on melko vaikeaa.

Toinen vaihtoehto on lehtipuu, ne ovat hyvin hajoavia hajoamiseen, vaikka muut havupuuta tuottavat parametrit aliarvioidaan.

 1. Sidontakerroksen tulisi noudattaa ideaalisesti perustan pohjan muotoa ja vastata talon suunnittelumittauksia. Mismatch leveys johtaa kosteuden kertymiseen vanteiden kerroksen ja mätämateriaalin alle. Jos kaatunut muotti on laajentunut ajan myötä ja ulkoneva hylly on ilmestynyt, käsitele se sitten hyvällä mastikerroksella, mikä lisää vedenpitävyyttä ja säilyttää puun, jota käytetään sitomiseen.
 2. Vyöttötason kiinnittämiseen käytettävät laitteet on sijoitettava säätöön enintään 1,8 metrin välein. Jos nastat ovat käytössä, sen halkaisijan on oltava vähintään 12 mm. Yksi lauta kiinnitetään kahdella napilla.
 3. Pohjan pinnan on oltava ehdottomasti vaakasuora. Jos on epäsäännöllisyyttä, ne voidaan kiinnittää vesitiiviillä vanerilla. On myös mahdollista käyttää toista riviä levyjä, ja vaneri voidaan asettaa ensimmäisen ja toisen vanteen riviin.

Alarivin asennus

kehyksen alareunan

Tämä on ensimmäinen levykerros, joka asetetaan suoraan pohjapohjalle ja kiinnitetään siihen tiukasti. Materiaalit ostavat, säätiö on täytetty ja ylläpidetty, voit asentaa kehyksen rungon:

 1. Tarkistamme säätiön pinnan ja poistamme mahdolliset vääristymät edellä kuvatulla tavalla.
 2. Laitoimme vedeneristyskerroksen. Kattopaperi tarttuu mastiksin pohjan pinnalla. Vedeneristys suojaa säätösi kosteudelta.
 3. Sitoutumisprosessi alkaa koottujen rakenteiden kulmien osoittamisella. Teemme ensimmäisen kulman kokoonpanon, josta koko vanteet hylätään. Tehtyjen töiden oikeellisuus voidaan tarkistaa rakennuksen kolmion avulla.
 4. Aloita asennuslevyt. Kulmaliitosten paikat on yhdistettävä näytteillä, tunnetuimmista ja luotettavimmista vaihtoehdoista: "puolipuussa" ja "tassassa". Ennen kokoonpuristettujen solmujen kiinnittämistä on otettava kaikki kulmat ja lävistäjät. Nämä näytteet voidaan kiinnittää usealla eri tavalla.

Harkitse joitain niistä:

1. menetelmä. Ensin sinun on tehtävä reikä paikkaan, jossa kulma on kytketty läpimitaltaan 20 mm. Tuloksena olevassa reitityksessä ajetaan puinen tappi, joka vastaa reiän kokoa. Tulopää on pinnaltaan 8-10 mm pitkä.

Toinen tapa. Yhteys tapahtuu kynsien vasaralla. Käytettävien kiinnittimien koon on oltava vähintään 150 mm, ja etäisyys reunasta on yli 2 cm.

3. tapa. Kiinnitys tehdään säätöön tai ankkureihin asennettuihin kiinnikkeisiin, jotka on tarkoitus kiinnittää kiinnitysprosessin aikana.

Pohjatulppalevyt ovat lisäksi kiinnitettyinä toisiinsa, ja ne kiinnittyvät myös suoraan pohjaan. Kiinnityspisteiden etäisyys siirretään levyille ja porataan vastaavat reiät. Asenna alemmat vannepöydät.

 1. Tarkista kokoonpanon oikeellisuus. Ennen asennetun laitteen kiinnittämistä ohjataan kulmien horisontaalinen sijainti ja tarkkuus rakennekulman avulla.
 2. Testatun ja kootun vanteiden asennus tehdään kolmella tavalla:
  • Asennetut levyt on kiinnitetty pähkinöiden kannoille, niiden alle on laitettava aluslevy. Niiden käyttö on pakollista, koska kääntömutteri voidaan upottaa puuhun.
  • jos nastat eivät ole asetettu pohjaan, kiinnitys tulisi tehdä ankkureilla. Ensimmäisen ankkurin asennuspaikka riippuu siitä, miten kiinteät kulmaliitokset on kiinnitetty. Jos ne on yhdistetty kynsillä tai nastilla (ensimmäinen, toinen menetelmä), ankkurin sijainti tulee olemaan pohjan sisäpuolella. Kolmas menetelmä liittyy ankkurin sijaintiin tiukasti kulman keskelle. Kiinnitys ankkurien välillä riippuu seinien pituudesta. Sen on oltava vähintään 1 metri mutta enintään 2,4 metriä. Lyhyissä seinissä on oltava vähintään kaksi ankkuria.
  • pohjan vanteen liittäminen säätöön tapahtuu kynsillä alustalle asennetuissa puisissa korkkeissa. Tämä menetelmä on luotettavin kolmesta.
 3. Kun kaikki levyt on kiinnitetty yhteen ja kiinnitetty pohjaan, kokoonpannut rakenne tarkistetaan uudelleen oikeaan tasoon asti, jolloin runkorakenteiden reiät tehdään alemmassa leikkuujärjestelmässä.

Asennusprosessi, johon liittyy kehysrakennuksen alempi sidonta, voidaan katsoa täydelliseksi. Nyt voit aloittaa kehystelineiden asentamisen. Yläraja asetetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki kehystelineiden rakentaminen on tehty.

Yläreunan asennus

rungon yläreunus

Näille teoksille käytetään samanlaista materiaalia, kuten alemman sitomislaitteen kanssa, ja vaatimukset ovat samat. Tasoltaan samanlaisten levyjen käyttö on välttämätöntä, jotta saataisiin sama poikkileikkaus alemmista ja ylemmistä hihnoista. Tämän ehdon täyttäminen yksinkertaistaa edelleen verhous- ja seinäeristyksen asennusta.

Kiinnitysvastukset pystysuorille telineille voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • kytkentä kulmien avulla, tätä tarkoitusta varten käytetään materiaaleja puuhun;
 • Kiinnitys leikkaamalla, urat tulee leikata leikattuihin levyihin, ja vasta sen jälkeen ne voidaan nostaa ylös asennusta varten. Kiinnitys pystysuorilla telineillä voidaan tehdä kynsillä, niiden on kuljettava vähintään 10 cm;

Tärkeä kohta! Molemmissa tapauksissa telineen on oltava täysin pystysuorassa asennossa. Vaihtoehdossa, jossa kiinnitys tapahtuu leikkaamalla, ylemmät urat tulisi sijoittaa samaan linjaan alemman raon kanssa.

Tämän vaatimuksen noudattamatta jättäminen johtaa koko rakenteen eheyden rikkomiseen. Koko koottujen rakenteiden jäykistäminen auttaa vinossa leikkaamista. Yksi teline on vahvistettu neljällä tällaisella elementillä - kaksi alle ja kaksi edellä. Tässä vaiheessa on tarpeen tarkistaa uudelleen lyijyn linjan tai tason avulla, että rungon vaatimustenmukaisuus horisontaalisille viivoille ja pystysuorille on kaarevuus niiden eliminoimiseksi. Jos niittoleveys on pienempi kuin teline, on parempi asentaa kehyksen sisäpuolelta, jolloin eristekerroksen asentaminen on helpompaa.

Ylempi kaksoisvaljaat

Ei ole aina mahdollista rajoittaa yhden vanteiden rivin asennusta. Jos talon rakentaminen on toisessa kerroksessa, tarvitset vain toisen rivin linkittääksesi. Kehysrakennuksen kaksoisputket tehdään myös kaikille kantaville seinille, joihin katto asennetaan. Toista riviä ei tarvita vain sisäseiniin.

Aikaisemmin uskottiin, että toisen vanteiden järjestelyjen liitosten sijainnin tulisi olla tarkasti telineiden yläpuolella, kuten kävi ilmi, tämä ei ole ollenkaan tarpeen. Tärkeintä on, että ensimmäisen ja toisen kerroksen liitosten välinen etäisyys on 1200 mm. Toiseen riviin käytetylle materiaalille tehdään kaikki edellä mainitut vaatimukset. Puun on oltava tasainen ja yhtä suuri. Ensimmäisen ja toisen rivin liitokset eivät saa olla samassa rivissä. Ylälevyn tulee muodostaa päällekkäisyys edellisen rivin liitoksessa. Kun toinen vanteiden kerros on koottu, sinun on ensin viimeisteltävä työ vaunun seinämien tasoittamiseksi. Ja vasta lopun jälkeen voit aloittaa toisen rivin kiinnittämisen vanteiden pohjakerrokseen. Kiinnitys voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla.

Kiinnitys runko: alempi ja ylempi - ominaisuudet, materiaalit, vaatimukset

Runkorakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat paljolti alemmasta ja ylemmästä trimmauksesta. Niiden on oltava täysin tekniikan mukaisia, muuten talo ei kestä niin kauan kuin omistaja haluaisi. Kehysrakennuksen alaosa on seinien tuki, joten se on kiinnitetty kunnolla rakennuksen perustukseen. Tietenkin vain sitominen korkealaatuisista materiaaleista antaa luotettavan kiinnityksen rakennukseen säätiöön, vankka tuki lattian ja seinien viivekerroksille - kaikki tämä on avain pitkän talon elämään.

Ainoastaan ​​korkealaatuinen puu valitaan vanteille.

Runkopohjavaihteen perusvaatimukset ja tarkoitus

Katon ja säätiön kiinnitys tehdään kehyksen, sen lujuuden ja luotettavuuden vahvistamiseksi. Alempi ja ylempi pelata erilaisia ​​rooleja, mutta niiden muotoilu on periaatteessa sama.

Pohjamaalaus auttaa vahvistamaan rakennuksen rakennetta alla. Se jakaa myös kuorman talon ympärillä. Yläosa on suunniteltu yhdistämään talon seinät ulkona ja sisälle yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Se tarjoaa kuorman seinien ja lattioiden välille, joka myös jakautuu tasaisesti. Ennen työn aloittamista säätiön on oltava valmis.

Kaikki kehyksenrakennuksen yksityiskohdat täyttävät tietyt vaatimukset:

Levyjä käytetään standardissa, yhtä suurina koot: 38x100 tai 38x140 mm. Käytettäessä palkkia, sen mitat ovat: 150x150, 120x120, 100x100 mm.

On suositeltavaa käyttää havupuuviljelmien materiaaleja, koska niiden suorituskykyominaisuudet soveltuvat parhaiten näihin tarkoituksiin.

Materiaalien pitäisi olla pitkään. Tätä varten ne on peitettävä antiseptisellä aineella mätänemiseksi, muuten tarvitaan elementtien vaihtoa.

Kiinnityspalkkien jatkokäsittely ei koskaan ole tarpeetonta.

Räkeillä ja muilla osilla on oltava suuri lujuus.

Kerrosvaipan on noudatettava säätiön ääriviivoja. Jos leveydestä ilmenee eroja, kosteus kertyy, mikä johtaa puun tuhoutumiseen.

Alemman vanteen materiaalien vaatimukset

Levyt, puutavarat tai puutavaran lisäksi materiaalit vedenpitävästä kerroksesta (kateaine sopii parhaiten) ja tarvikkeita tarvitaan vanteiden kiinnittämiseen: naulat (50, 100, 150 mm), itsekierteittävät ruuvit (50, 100 mm).

Kun valitset vanteiden materiaaleja, kannattaa ottaa huomioon seuraavat vaatimukset:

on kestettävä suurimmat kuormitukset, jotka ovat mahdollisia käytön aikana;

on suuri mekaanisen rasituksen kestävyys;

vastus ulkoisista ja sisäisistä vaikutuksista;

Sinun on myös otettava huomioon käytettävien materiaalien paino ja tiheys.

Sivustollamme voit tutustua "Low-Rise Country" -näyttelyssä edustettuihin rakennusyritysten suosituimpiin kehysrakennushankkeisiin.

Korkealuokkainen materiaali vaaditaan esimerkiksi paalupohjalla, koska tässä tapauksessa valjaat ovat aina käytännössä "näkyvissä". Mutta tiukasti, jotkut valmistavat vanteita laudoilta, vaikka itse asiassa se on sama arpajainen kuin sarakepohjainen käyttö.

Pilarin pohja ja putkien liittäminen yhteen. Tällainen yhdistelmä on kuin asuntorakennuksen todellinen jauhekärki - joskus se ei edes räjähtää. On tärkeää tietää! Ominaisuuksiltaan saraketyypin perusteet eivät ole sallittuja asuinrakennuksille, mutta se on sallittua ja melko usein käytetty taloudellisena vaihtoehtona ansiorakennuksille.

Pohjavuorien asettaminen ja kiinnittäminen

Jokainen säätiötyyppi (paaluvaha, hihna, ruuvi, monoliitti) koostuu useista elementeistä, jotka sijaitsevat välein. Sarakepohjan sitoutuminen palvelee sen murtoelementtien yhdistämistä, tekemällä ne kiinteällä elementillä. Kiinnitysvaipat ovat erilaiset: kierteiset, hitsatut, kiristimillä.

Kun olet valanut minkäänlaisen pohjan, vanteiden työ alkaa:

Ensimmäinen ja tärkeä askel on tarkistaa sääntöjenvastaisuuksien esiintyminen alustalle. Jos niitä on, ne on hävitettävä sementtilaastilla. Jos epäsäännöllisyydet ovat korkeintaan 3 cm, ne voidaan jättää.

Vedenpitävyyskerroksen asennus tehdään kateaineella ja mastilla.

Yhdistäminen tulisi aloittaa pohjan kulmissa. Ensin rakennetaan ensimmäinen kulma, joka on vanteiden alku. Rakennuskolmio auttaa määrittämään, onko työ tehty.

Corner putkikehys talo

Asettelulevyt. Liitosten sijoittaminen kulmiin tehdään kahdessa versiossa: "tassassa" tai "lattiassa". Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on vahvistettu kynsillä (vähintään 150 mm).

Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on kiinnitetty nauloilla (vähintään 150 mm). Ero reunasta - 2 cm ja enemmän.

Ennen sidoksen tarvitsemaa vedenpitävyyttä.

Sivustollamme löydät rakennusyritysten palveluita tarjoavien rakennusalan yritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Liitäntävaljaat

Runko-rungon runko on tehty varmuudella, että grilli on kiinteästi kiinnitetty kulmiin, jolloin sisä- ja ulkoseinät ovat vierekkäin. Yleensä materiaalin vakiokoko ei riitä koko rakennuksen pituudelle, joten sinun on lisättävä. Liitännät suoritetaan eri tavoin:

"Puulattiassa" ja "tassussa" pituuden lisäämiseksi;

"Dovetail" sopii hyvin sisäseinien ulkoseinien liittämiseen (on erittäin vaikeata, mutta tiivistetty);

"Butt" - helppo yhteys, mutta ei kovin luotettava;

"Root piikki" - käytetään kulmissa.

Nauhatangon ja lattialokin liittämisen tyypit

Puutavaraosasta riippuen liitosten pituus "lattialle" tai "tassuun" valitaan. Liittimen koko - palkin 2-3 korkeus. Kiinteintä kiinnitystä varten käytetään tappia.

Lattiakehys talo

Lattian kiinnittäminen runkopuutarhaan on järkevä ja taloudellinen ratkaisu. Se toimii elementtinä rakennuksen lattiaan. Palkki, jonka välissä eristysmateriaali on sijoitettu, toimii tukipalkkeina. Rungon yläpuolelle asetetaan alemman kerroksen lattian materiaalit.

Eristysmateriaalin optimaalinen paksuus riippuu alueesta, jolla rakenne toteutetaan. Keskimääräinen arvo on noin 150-200 mm. Laske tarvittava paksuus voi olla yhteisyrityksessä "rakennuksen lämpösuojaus".

Laitteen ylärajausrakenne

Yläreunus on tehty levyistä, joiden leveys ei saa olla pienempi kuin 100 mm. Ei-tasoitettuja levyjä voi käyttää materiaalina. Putkistoa käytetään jakamaan tasaisesti katon paino ja mikä tahansa lumen määrä, jota kattotangot välittävät seiniin. Ala- ja ylemmän vanteen työn helpottamiseksi tehdään sama materiaali, jolla on sama osa.

Paras kun vanteet ovat identtisiä toistensa kanssa.

Jos tulevassa rakennuksessa on useita kerroksia, on tällöin tehtävä kaksi riviä vanteita. Tarvitaan vain ulkopuolella, mutta korkeuden erotuksen välttämiseksi se tuotetaan myös sisällä, mutta ei niin voimakasta. Kiinnitysvaipan pitäisi olla suoraan telineen yläpuolella. Molemmat kerrokset kiinnitetään toisiinsa noin 20 cm: n kuluttua, ei enää tarvitse tehdä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja paalusäätiön sitomisesta.

Top vanteet

Kiinnitys voidaan tehdä kolmella tavalla:

Telineen, joka sijaitsee pystyasennossa, naulojen tai ruuvien kanssa. Menetelmä soveltuu yhden levyn rakentamiseen.

Telineen päähän leikkaamalla. Tämän vaihtoehdon mukaan leikkuujäljitelmä tuottaa leikkuujäljitelmän, jonka syvyyden tulisi olla kolmasosa tai puolet puun paksuudesta. Tässä syvennyksessä sijoitetaan telineen yläreuna.

Kiinnitys teräskulmat. Erittäin luotettava tapa vahvistaa kiinnitystä ensimmäisellä tavalla.

Lisäkiinnityskerrokset lisäävät rakenteellista lujuutta

Ensimmäisen ja toisen menetelmän etuna on se, että pystyt pystyttämään ja kiinnittämään pystysuoria telineitä peräkkäin. Kiinnittäminen leikkauksen avulla edellyttää pakollisia laskelmia ja tarkkaa merkitsemistä. Jos loukkauksia esiintyy, pystytasojen pystyasennossa on vika, jonka seurauksena rakenne alkaa sortua.

Kiinnityspalkissa tai -levyssä tehdään kaikkiin hyllyihin urat, jotka välttämättä vastaavat samat urat, jotka ovat kiinnikkeiden alapuolella alemmille vanteiden telineille. Kaikki muu, malli on kiinnitetty kynsillä. Kiinnitys kulmien kiinnityksen avulla tapahtuu ruuveilla.

Videon kuvaus

Jos haluat käyttää vakiovarustettua vakiomallia ruuveilla, joissa on palkki, katso video:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa lue runkopallon lattian ruuveja.

Kehysrakennuksen alempi sidonta: käyttötarkoitus, peruskokoonpanon ominaisuudet, materiaalit, vaatimukset sidontaan, käsiasennusta koskevat ohjeet

Kehysrakennuksen tekniikka on melko yksinkertainen, mutta silti on tarpeen ottaa huomioon joitain tärkeitä vivahteita. Esimerkiksi tärkeä tehtävä on sitoa säätiö (alhaisempi runko-osasto) ja ylempi sidonta katolla, mikä muuten on helppo tehdä omalla kädelläsi. Jos teet samojen ruuvien paikoilleen virheellisen kiinnittymisen, runkorakenne alkaa sortua suhteellisen nopeasti, mikä lyhentää merkittävästi koko talon elämää. Korvaava vannenauha ja teline, joka on sen kiinnitys, maksaa paljon, ja jotta kaikki työ omiin käsiinsa kestää paljon aikaa.

Vanteiden tarkoitus

Alustan ja katon yhdistäminen toteutetaan ensinnäkin kehyksen rakenteen vahvistamiseksi ja luotettavuuden lisäämiseksi. Puun ja yläosan pohjan sidonta on hieman eri toimintoja, mutta niillä on sama konstruktiivinen periaate.

On hieman vaikeampaa tehdä huippuluokkaa itsesi, kuin huippu, joten on parempi antaa tällainen työ asiantuntijoiden tekemään. Muuten pohjaventtiilin ja telineen vaihto tapahtuu useammin kuin yläosassa.

Järjestelmä, jossa määritellään palkkien kehysrakenteen alaosaan

Joten alempi vanteet kantavat talon alaosan rakenteen kiinnityksen perustan pohjaan ja jakavat kuorman tasaisesti koko kehässään. Se on sama osa säätiötä, kuten esimerkiksi grillata, ja sillä ei ole väliä, kyseessä on ruuveja tai pylväsperusta: kiinnitys on sama ja siellä.

Ylempi yhdistää rakennuksen ulko- ja sisäseinät yhdeksi kokonaisuudeksi. Se antaa kuorman tasaisen jakauman rakennusten seinien ja lattiojen väliin. Ennen kuin teet tällaista työtä itse, sinun täytyy olla säätiö täysin valmis.

Pohjaventtiili suojaa talon alaosan pohjaan ja jakaa kuorman tasaisesti koko alueelle.

Säätiön ominaisuudet

Säätiön täytyy välttämättä olla valmis ennen viikon sitovaa työtä. Ruuvirakenteiden rakenteellista lujuutta ei tietenkään voida saavuttaa aikaisemmin kuin kuukauden, mutta tällainen työ voidaan tehdä 7 päivässä.

Alhaalta rungon rungon talo

Jos puhumme sellaisesta työstä, joka korvaa jo valmiiksi rakennetuissa talossa olevien ruuviperustusten tukikohdan, aikarajoilla ei ole väliä: työ voidaan tehdä milloin tahansa, koska peruskorjaus tehdään jo oikealla tasolla.

Ennen kuin vanteet toimivat varsinkin ruuvin pohjalla, meidän ei pidä unohtaa seuraavia kohtia: metallipilareita tulee sijoittaa kiinteytettyyn, ei kovettuneeseen betoniliuokseen ja vähintään 18 millimetrin syvyyteen.

Jos ei ole metallipilareita, tavallisia puiset korkit voidaan käyttää. Kaikki tämä on välttämätöntä, jotta saataisiin pohja ensimmäiselle alemman vannejohdon kohdalle. Tämä voidaan kuitenkin tehdä omalla kädelläsi, tällaista työtä varten asiantuntijoita ei yleensä palkata.

Krakasny-talon kaikkien alemman päällekkäisyyden laite

Jos puhumme ruuvipohjista, on parempi käyttää metallisia tappia, puuta ei ole tarpeeksi vahva. Kasauspohjan kiinnittäminen on aikaa vievää prosessia, sitä on vaikeampaa tehdä omilla käsillä kuin matalalla syvyydellä ja erityisesti pylväsluvulla.

Hyllyjen vaihto samanlaisista syistä talon alaosassa on suoritettava vasta kiinnityspalkin vaihtamisen jälkeen.

Vyönauhan metallipylväät työnnetään syvyyteen, joka on vähintään 1,8 senttimetriä.

tarvikkeet

Ennen kuin aloitat työn, on sanomattakin selvää, että tarvitset tarvittavia materiaaleja. Tietenkin heidän valintansa riippuu ensinnäkin rakennustyön arvioinnista, mutta suunnitteludokumenttia ei voida alentaa, samoin kuin se, että kaikki materiaalit eivät ole keskenään yhteensopivia, eikä kaikkia aineistoja voi tehdä omilla käsillään. asennetaan.

Joten tarvitset seuraavaa:

 • sahatavara, puutavaran, puutavaran tai pöydän muodossa;
 • kilpi OSB (tämä on lyhenne orientoitua lanka-alusta);
 • vedeneristyskerros (paras vedeneristysvaihtoehto on yleisimpiä ja halpoja kateaineita);
 • lisävarusteiden kiinnittäminen (kynnet 150, 50 ja 100 millimetrin pituisilla tapilla, sekä itsekierteittävät ruuvit, joiden pituus on 50 ja 100 millimetriä, ja joiden avulla on helppo asentaa lämpöeristys omilla käsillä);
 • (paras vaihtoehto on mineraalivilla ja kaikki basalttipohjaiset eristeet).

Esimerkki runkorakenteisen puun puun puitteiden järjestelystä

Mitä sinun täytyy harkita valittaessa materiaaleja sitomiseen:

 • mahdollisimman suuret kuormitusarvot;
 • mekaanisen rasituksen, sisäisten ja ulkoisten vaikutusten kestävyys;
 • paino ja tiheys.

Esimerkiksi telineen korvaaminen vaatii korkealaatuisen puun käyttöä, jos puhutaan paaluperustuksista, mutta sarakkeessa on lähes melko tavallinen, melkein minkä tahansa rodun ja palkkaluokan puu.

Kiinnitys, kuten edellä on jo mainittu, tulisi tehdä tavallisilla nauloilla ja ruuveilla, joita ilman ei voi tehdä nykyään.

Kehysrakennuksen kytkentäkaavio

Putkistovaatimukset

Jokainen kehysrakenteen elementin on täytettävä tietyt vaatimukset. Sama koskee sitovaa työtä. Saman telineen vaihtaminen paalun perustuksiin on omat säännöt, mutta myös kaikkien rakenteiden asentaminen edellyttää kaikkien ohjeiden ja vaatimusten huomioon ottamista.

Vanteiden osalta vaatimukset tässä ovat seuraavat:

 1. Käytettävien levyjen tulee olla samat ja tasaiset, niiden vakiomitat ovat joko 38x140 millimetriä tai 38x100 millimetriä. Jos tavanomaisten levyjen sijasta käytetään puuta, sen koko on erilainen: 120x120, 100x100 ja 150x150 millimetriä;
 2. Puutavaran on parempi mieluummin havupuusta kuin niillä on hyväksyttävin suorituskykyominaisuuksin;
 3. Materiaaleilla on oltava pitkä käyttöikä (esimerkiksi samat levyt on peitettävä antiseptisellä aineella estääkseen myöhempi hajoaminen, muuten pohja on vaihdettava hyvin lyhyeksi ajaksi);
 4. Räkit ja muut rakenneosat on pidettävä kestävinä;
 5. Sitovien rakenteiden osalta rungon suoruus on myös tärkeä kohta (runko ei ehkä ole täysin sileä, mutta edes - kyllä);
 6. Kerroksen on noudatettava kokonaan pohjan muotoja, koska leveyden epäsopivuus johtaa kosteuden kerääntymiseen kerroksen alle ja tämä puolestaan ​​käynnistää hajoamisen prosessin, joka vastaa puun kuolemaa.

Laakeripalkkien rakenne runkopalkin pohjarakenteessa

Tee-se-itse alarunkoinen asennus

Kun säätiö on kaadettu, kaikki tarvittavat materiaalit on ostettu ja työkalut on valmisteltu, voit jatkaa sitovaa työtä:

 1. On tarpeen tarkistaa sääntöjenvastaisuuksien olemassaolo. Jos sellainen on, on tarpeen poistaa ne, joita varten on käytettävä sementtilaastia. Enintään 3 senttimetrin epäsäännöllisyydet sallitaan, jos ne eivät ylitä tätä arvoa, se tarkoittaa, että et pysty korjaamaan niitä;
 2. Vedeneristyskerros asetetaan kateaineella ja mastilla (mastisuus toimii liimana kateaineena). Kerros suojaa talon pohjaa ja kehystä kosteudelta;
 3. Sitoutuminen alkaa alustan (säätiön) kulmista. Kokoonpano asennetaan ensimmäiseen kulmaan, josta kaikki vanteet alkavat. Työn oikeellisuus voidaan tarkistaa tavallisen rakennuksen kolmion avulla;
 4. Aloita asennuslevyt. Kulmien liitokset pinotaan ottamalla joko "tassu" tai "puun lattia" näytteet (nämä ovat yleisimpiä vaihtoehtoja). Kaikki diagonaalit ja kulmat tulee tehdä täydellisesti ennen kuin kiinnität rakenteen pääkomponentit. Ne voidaan kiinnittää tavallisilla nauloilla, joiden koko (eli kiinnittimien ajo-osa) on oltava vähintään 150 millimetriä, etäisyyden reunaan on oltava vähintään 2 senttimetriä.

Kiinnitä runko-osan seinät lattiaan

Ennen pohjustuksen asentamista sinun on tehtävä vedenpitävä säätö.

video

Voit katsoa videota siitä, kuinka runkopöydän alaosa on tehty omilla käsillänne.