Kuinka tehdä ylä- ja alareunastojen rungon talon

Kehysrakenteiden putkisto on suunniteltu varmistamaan tärkeimpien tukirakenteiden yhteistoiminta. Alempi on roolirenkaiden rooli pylväs- tai paalusäätiössä ja yksittäisen runkorakenteen ylävaljaat ottavat teholevyn toiminnan. Näiden elementtien pätevä asennus rakennuksen korkean luotettavuuden varmistamiseksi. Jokaista lajia on tarkasteltava erikseen.

Alemman kodin trimmaus

Pohjan vanteet ovat usein puiset palkkiosuudet 150-150 tai 200-200 mm. Osien mitat voidaan valita laskemalla, mutta niiden ei pitäisi olla pienempiä kuin rakennuksen seinien paksuus. Pohjan vanteen päätoiminto on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta, joten se ei ole tarpeellista nauhalevyn kanssa.

Rostverk voidaan myös valmistaa metallista, mutta seuraavia kohtia haittaa yleensä:

 • suuri metallielementtien paino aiheuttaa suurta kuormitusta perustuksiin, mikä lisää niiden kustannuksia;
 • vaikeuksia tehdä omia käsiään suuren tuotemäärän takia;
 • teräksen korkeat kustannukset verrattuna puuhun.

Alemman vanteen tarkoituksena on varmistaa talon irrotettujen tukirakenteiden yhteistoiminta.

Lisäksi ei ole mahdollista yhdistää puuta teräselementteihin näiden materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien eron vuoksi.

Kun sidontalaite voidaan jättää huomiotta

Joissakin tapauksissa laite pienentää sitoutumista talossa tulee tarpeettomaksi tapahtumaksi. Näitä vaihtoehtoja ovat:

 • Laitelaitokset nauhan perustuksiin;
 • rakentaminen Kanadan-amerikkalaisen teknologian avulla;
 • kehyspaneelin rakenne.

Rakennettaessa taloa toisessa tapauksessa käytetään SIP-paneeleja (sandwich-paneeleja). Järjestelmä ottaa talon nopean kokoonpanon suunnittelijana. Tämän tekniikan haittapuolena on kyvyttömyys rakentaa talon omiin käsiinsä.

Putkistovaatimukset

Kun teet omia käsiä, sinun on hallittava tarkasti seuraavat kohdat:

Vedeneristysjärjestelmä palkin kiinnittämiseksi jalustaan

 • Sahatavaran laatu (ensimmäisen tai toisen luokan havupuuta käytetään laakerirakenteissa, sääntelyasiakirjojen mukainen kosteus on 12 prosenttia);
 • geometristen kokojen noudattaminen;
 • luotettavan liittämisen kaikkiin vyön elementteihin, mukaan lukien korkealaatuinen kiinnitys elementin elementteihin;
 • luotettava vedeneristys paikoissa, jotka kiinnittävät vanteita betoniin tai metallisiin perustuksiin;
 • Pakollinen hoito tulenkestävillä aineilla (palonsammutusyhdisteillä) ja antiseptisilla aineilla (estää hometta ja sientä puupinnalla), joka suoritetaan kullekin elementille erikseen ennen asennuksen aloittamista.

Materiaalin valinta

Kuten jo mainittiin, kehysrakennuksen alempi leikkaus voi olla puusta tai metallista. Puu sopii paremmin, mutta kun sitä käytetään, valintaongelma syntyy jälleen. Puupalkkeja on kahta tyyppiä:

Toiselle vaihtoehdolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja kyky käyttää suurilla kuormilla tai katkeilla. Hinta on suurempi kuin samankaltaisen massiivipuisen palkin palkki. Oman käden talon rakentamiseksi kalliin laminoidun puun käyttö ei useinkaan ole taloudellisesti mahdollista, koska kevyiden runkorakenteiden kohdalla riittää tavallinen kaari.

Loppujen lopuksi voimme päätellä, että yksittäisen talon rakentamiseen paras vaihtoehto olisi vankka puutavara.

Kiinnitys vanteet perustuksiin

Kun perustan talon betoni tai tiili käyttää ankkurikiinnitys. Perusrakentamisen vaiheessa ne tarjoavat ankkuripultteja, joiden läpimitta on 12-16 mm.

Ankkurointi säätiön omilla käsillä

Pituus valitaan siten, että kiinnityspalkin riittävä kiinnitys varmistetaan. Sen pitäisi päästä puuhun vähintään 8-10 cm, mutta on parempi saada läpivientikiinnitys.

Puun saumaaminen kiinnitetään läpimitaltaan vähintään 12 mm: n pulttien avulla. Kiinnittimien toisena vaihtoehtona voit käyttää samassa osassa olevia metallisia nappuloita. Kiinnittimien käyttöä suositellaan käsiteltäväksi suojaavilla yhdisteillä korroosion estämiseksi.

Vyöpalkkiyhteydet

Kun työskentelet omalla kädellä, on huolehdittava siitä, että grilli on luotettava liitäntä kulmissa, paikoissa, joissa ulko- ja sisäseinät kohtaavat. Rakennuksen riittävän suurella pituudella sahatavaran standardipituus ei välttämättä riitä ja sinun on yhdistettävä leikkuupalkki pitkin pituutta. Liitännät voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • "Tassassa" ja "puun lattiassa" sopii pituuden lisäämiseen;
 • "Dovetail" (kaikkein hermeettinen, mutta vaikea toteuttaa) sopii vierekkäisiin sisäseiniin ulkoisiin;
 • "Root spike" sopii parhaiten kulmiin;
 • "Päästä päähän" on yksinkertaisin yhteys, jolle on ominaista matala luotettavuus.

Valssin osiosta riippuen liitokset "tassussa" ja "puun lattiassa" on valittu. Liittimen koon tulisi olla 2-3 säteen korkeudella. Turvallinen kiinnitys lisäksi käyttää nastat.

Lattiakehys talo

Ratkaiseva ja taloudellinen ratkaisu olisi käyttää alaraajoitusta kehysrakennuksen lattian osana. Palkki on tukipalkkien rooli, jonka välissä on tehokas eristys. Kehyksen päälle on asennettu ensimmäisen kerroksen piirakka.

Vaadittava eristyspaksuus riippuu rakennusalueesta. Keskimäärin sen arvo on 150-200 mm. Laskenta tekee yhteisyritys "Rakennusten lämpösuojaus".

Yläraja

Tämä puu on välttämätöntä, jotta katon paino ja lumen kuormitus jakautuvat tasaisesti seinämille. Oman käden työn yksinkertaistamiseksi ylempi ja alempi putkisto tehdään samasta materiaalista samasta osasta. Palkkien välinen sidos on sama kuin edellisessä tapauksessa.

Järjestelmä ylimmän trimmaustelineen taloon

Asennusvaippa telineeseen

Kiinnitys voidaan tehdä leikkausten tai teräskolmi- en avulla. Ensimmäistä menetelmää käytettäessä on tarpeen laskea virtojen korkeus etukäteen ottaen huomioon leikkaus.

Vaihtoehdot rungon pystysuorien pystysuorien kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alareunan palkkiin

Varsinaiseen palkkiin on järjestetty erityiset urat jokaiselle hyllylle, ja niiden on vastattava uria kiinnikkeiden kiinnittämiseen alemmassa vanteessa. Lisäksi malli on kiinnitetty nauloilla. Kun asennat omalla kädellä telineen kulmien avulla, kiinnität ruuvit.

Kiinnitysraudat yläreunaan

Mauerlat havaitsee pystysuoran ja horisontaalisen kuorman ristikkojärjestelmästä. Vaakasuora se levittyy tasaisesti seinille. Vaakakuorma on työntövoimaa.
Kiinnitys tehdään useimmiten helmalla. Sen jälkeen muotoilu kiinnitetään lisäksi kahdella naulalla kummallakin puolella. Voidaan kiinnittää kulmien avulla.

Asennetaan kiskojen yläreunaan

Kun runkorakenne on leikattu omilla kädillä, on välttämätöntä valvoa lähdemateriaalin laatua ja liitosten luotettavuutta.

Tämä takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Tekniikan noudattamisen ansiosta palkki yhdistää luotettavasti kaikki erikseen pysyvät runkorakenteet yhteen kestävään järjestelmään ja varmistavat seinäpylväiden vakauden ja tasaisen kuormituksen perustan talosta ja seinistä katolta.

Ruuvien paalujen sitominen

Pohjalevyn kiinnittäminen ruuveilla

Mikä on paalusäätiö? Tämä on tietty määrä lineaarisesti erillisiä elementtejä, jotka eivät liity toisiinsa. Pallojen yhdistämiseksi yhdeksi rakenteena, joka on välttämätön perustuksen muodostamiseksi - rakennustyöt, se on varustettava jokaiselle päälliselle korkille, johon grilli tai vanteet kiinnitetään.

Vanteiden tarkoitus

Asuinrakennus ei paina 2kg, mikä tarkoittaa, että säätiön on oltava luotettava, monoliittinen, vaikka yksittäiset paalut tehdäänkin. Kiinnittäminen tai grillata- minen on välttämätöntä tulevan rakenteen painon jakamiseksi tasaisesti. Luotettava kytkentä mahdollistaa erilaisten paalujen yhdistämisen yhdeksi pohjustustukeksi. Lisäksi leikkaus kohdistaa paalujen yläviivan yhdeksi vaakasuoraksi tasoksi. Tämä on äärimmäisen tärkeää talonrakennuksen vakauden kannalta.

Tärkeää! Pylväsruuvit ovat erinomainen vaihtoehto talojen puusta, tukkeista, Sip-paneeleiden rungosta. Se on kevyt, ympäristöystävällinen, edullisempi, se on nopeampi.

Alhaisten rakennusten alalla tällainen säätiö on järkevämpää kuin monilla aloilla.

Sitoutuminen - pakollinen tapahtuma. Maasta itsepäinen paaluputki on epäselvä ja epäluotettava elementti, mutta yhdessä kaikkien muiden putkien kanssa se pystyy kestämään raskaita kuormia. Paalun yläpää on varustettu teknillisillä rei'illä, joita tarvitaan kerroksen asentamiseksi perustuksen (pihdit) ja rakenteen väliin - tämä on sidonta tai grillata. Sitoutuminen on myös eräänlainen suoja rakennuksen seinämiltä maasta.

Voit tuottaa vanteita eri materiaaleilla, mutta parasta tähän tarkoitukseen on puutavara. Suorakulmainen muoto helpottaa asennustöiden tekemistä grillin luomiseksi ja muurattujen seinien alkuvaiheeksi. Grillausjärjestely puun käytön avulla on tunnustettu tehokkaimmaksi kaikissa vanteiden menetelmissä.

Menettelyn ominaisuudet

Rostverk voidaan tehdä vain sarjasta, mutta sen saa käyttää liimakalvotettua puuta, joka on tekniikassaan luonnollista parempi. Liimattu laminoitu puu on paljon stabiilimpaa kuin kiinteä, joka on valmistettu liimauselementeillä, joilla on eri suunnatut kuidut paineen alaisena, materiaalilla on suurempi vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Työkappaleen on oltava varustettu tasaisilla sivupinnoilla.

On suositeltavaa tehdä havupuiden grillaus. Niiden edut toiminnan keston aikana, koska hartsimaalaus on vähemmän altis kosteuden tai biologisten tuholaisten haitallisille vaikutuksille, se esiintyy harvoin sieni-siipikarjalla tai muotokokoonpanolla. Puu on lämmin materiaali, lattian lämpenemisen kakku alkaen puupohjasta on paljon lämpimämpi kuin vastaava kakku, mutta metalli. Havupuut ovat paljon halvempia kuin loput, mikä on myös etu. Asentaminen grillata ei ole monimutkainen, kaikki työ voidaan tehdä omalla kädellä, säästää rahaa ja että.

Vanteissa on suositeltavaa käyttää neliöjalkaa 150x150 mm, ei vähäisempi, joka on välttämättä käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä, palonestoaineilla palonkestävyyden lisäämiseksi.

Tärkeää! Palkin on oltava sileä, ei käyttäytynyt, ilman halkeamia, siruja ja muita muodonmuutoksia. Puun pituus on yhtä suuri kuin ruuvipillojen pituus. Palkkien kiinnitys valjaisiin on tehty vain paalun kannattimella eikä millään muulla tavalla.

Puutavaran kytkentä valjaisiin

 • puoli puu, yhteys tapahtuu oikeassa kulmassa, puuta päädystä valitaan puolet;
 • tassussa yhteys tapahtuu terävässä kulmassa, palkki valitaan myös päästä.

Yhdistettyjen tankojen osuudet on sovitettava tiukasti toisiinsa, peilaamalla neulan. Kiinnitä elementit näillä kiinnittimillä:

 • metallilevyt;
 • letkunkiristimet;
 • alue;
 • niitit;
 • pultit, ruuvit, ankkuri.

Katso telakoinnin periaatteet paremmin, katso kuvaa.

Vihje: Kun vyönauhan palkki lasketaan, tulee 10-20% avioliiton tapauksessa teknisen virheen vuoksi. Jos haluat ostaa enemmän materiaalia toiselta osapuolelta, se ei ole toivottavaa useista syistä.

Jotta voidaan välttää epäilyksiä grillin voimakkuudesta, kannattaa soveltaa kaksinkertaisen kiinnityksen periaatetta, kiinnittää nivelet useilla kokoonpanotekniikoilla.

Asennuksen grillata

Asennus alkaa korkin asentamisella paaluun. Nämä voivat olla metallilevyjä, mutta "pään" päälle sijoitettuja U-muotoisia laippoja käytetään puun trimmiin, eli "P" käännetään ylösalaisin.

Puutavaraa valmistetaan etukäteen. Päissä ne tekevät roiskumista, joka vastaa puolipuu- tai tassiliitoksia. Valmista myös urat, jotka asennetaan myöhemmin.

Tärkeää! Laipat on ripustettu kattohuopalla, jotta puu ei pääse kosketuksiin metallin kanssa.

Leikkaaminen alkaa kulmista. Kaksi ensimmäistä palkkia yhdistyvät 90 ° kulmassa, tarkkuus kulma tarkistetaan ja kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit. Joten varustakaa kaikki neljä kulmaa. Jatka sitten vanteita sivuille. Liitokset kiinnitetään lisälevyillä tai muilla kiinnikkeillä ja laitetaan juutti kylmien kulkuväylien muodostumisen välttämiseksi.

On parempi tehdä kaksinkertainen vanteet, sitä pidetään luotettavampana ja kestävämmänä. Tekniikka kaksinkertaisella vanteella, ero on se, että ensimmäiselle kerrokselle palkki on 200x200mm ja toiselle 100x150mm. Yläkerros asetetaan pienemmälle puolelle, pitkä puoli ylöspäin. Alimmalla rivillä viivästyneenä, ensimmäisen ja toisen kerroksen puiden liitokset on erotettava toisistaan.

Haasteet ja vinkit

Ennen kuin aloitat vanteiden tarkistamisen, kannattaa tarkistaa paalujen asennuksena. Ne on asennettava tiukasti pystysuoraan.

Kiinnikkeet, joissa on ankkurit, ruuvit ja pultit, tulee tehdä tiukasti liitoksen keskellä. On suositeltavaa käyttää kiinnittimiä, mutta se ei johda halkeamien muodostumiseen.

On tarpeen tehdä tarkka karkeus, ylimääräiset leikkaukset heikentävät suunnittelua.

Tärkeää! On käsitystä, että talossa ei tarvita valjaita taloon, että sen rooli on alhaisempi, ja sahat tehdään yläreunusta. Lausunto on epävarma.

Ja lopuksi, jos paalut kierretään alle yhden tason, voit kierrä pinoa, katkaista sen yläosan tai kaivaa pää valjaaseen. Jos palkissa on halkeama, se on vaihdettava.

Ruuvien paalujen sitominen puulla - peruskäsitteet, liittimet, asennus

Liittämään erikseen tai lineaarisesti sijoitettuja paaluja yleiseen rakenteeseen päitä kiinnitetään toisiinsa metalliprofiililla, betonisella nauhalla tai puupalkilla. Ruuvien paalujen kiinnitys takaa tasaisen jakautumisen rakennuksen pinta-alasta tulevien kuormien tasaiselle jakautumiselle ja mahdollistaa seinien asentamisen palamateriaalista. Grillauslaite on pakollinen ja ratkaiseva askel kaikkien paalusäätiöiden rakentamisessa, joten sen säästäminen ei toimi. Rakenteen moitteettoman toiminnan kannalta tarvitaan luotettava kytkentä, muuten maanpinnan rakennusvaiheen tai rakenteen käytön aikana olevat paalut voivat hajota eri suuntiin.

Mikä on grillage

Sidonta ja grillata ovat yhteinen käsite ja suorittavat vastaavasti samoja toimintoja.

 • Kiinteä kiinnike mahdollistaa maanalaisen rakenteen muodostumisen.
 • Tarjoaa tarkan kohdistuksen paalun yläosista vaakatasossa.
 • Kuormien jakautuminen tasaisesti.

Pino-grilli-pohja mahdollistaa kehyksen ja kehyksetön talot.

Ensimmäinen vaihtoehto on grillattavan kevytrakenne, koska pääkuormat, tässä tapauksessa, kuuluvat sarakkeisiin tai pylväisiin. Toinen vaihtoehto olettaa, että elementit toimivat seinien tukena. Sidonta toteutetaan kehyksenä metallista, puusta, mutta useammin betonista tai betonista. Alapintapalkit riippuvat sen sijainnista maanpinnan suhteen:

 • haudattu, kokonaan tai osittain piilotettu maan alle;
 • maahan, kun pohjan taso on sijoitettu tasolle tai hieman korkeammalle;
 • korkea, jos se kohoaa merkittävästi maanpinnan yläpuolella.

Asuinrakennuksia käytetään yleensä kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa. Mutta tietyissä tilanteissa, esimerkiksi merkittävien korkeuserojen tai talon asentamisen tarpeessa veden pinnan yläpuolella, tarvitaan kolmannen ryhmän rakentaminen.

Vanteet - peruskäsitteet

Rostverk voidaan valmistaa kiinteästä puusta tai laminoidusta puusta. Joka tapauksessa puun on oltava tasaiset pinnat kaikilla neljällä sivulla. Tämä tarjoaa tiettyjä mukavuuksia asennusta ja kiinnitystä varten. Puupalkkien kaivospohjan kiinnittämistä käytetään pääsääntöisesti hirsimökkien tai puurakenteiden rakentamiseen. Havupuita tällaisiin tarkoituksiin pidetään sopivampana, sillä niillä on eräitä etuja, kuten:

 • hyväksyttävät kustannukset;
 • DIY-esteettömyys;
 • pitkä käyttöikä.

Tietysti ruuvipallojen kiinnittäminen metallikanavalla tai kulmalla yksinkertaistaa palkkien asennusta, mutta tällainen grillaus tulee kiinnittää kärkiin hitsaamalla, mikä on usein mahdotonta omalla kädelläsi. Grillitäytteen täyttäminen betonilla lisää merkittävästi maanalaisen osan rakentamisen tarvetta, mikä ei ole tyydyttävä suurimmalla osalla yksityisiä kehittäjiä. Puupalkkeihin on vakiovarusteena vain käyttömuunnos, jonka asennus- tekniikka ei ole edellä kuvatuista ongelmista. Lisäksi puulla on kadehdittavia lämpöeristysominaisuuksia, joita ei voida sanoa metallirakenteista.

On huomattava, että luonnonmateriaali on kyllästettävä:

Ensimmäisessä tapauksessa puuta voidaan suojata rotilta ja sieneltä. Toisessa, jotta vältetään nopea sytytys, mikä on erityisen tärkeää mäntyä käytettäessä, jolle on tunnusomaista suuri määrä hartseja. Tämä käsittelypalkkien vaihe on pakollinen.

Kun hankit materiaalia, sinun on varmistettava, että tangoilla ei ole halkeamia, muuten grillata ei pysty suorittamaan toimintojaan, vaikka niiden välisten palkkien kiinnitys olisi mahdollisimman luotettavaa. Parasta säätää säätöä pidetään neliölevynä, jonka koko on 150 * 150mm. Puupalkin pituuden tulisi vastata ruuvien paalujen nousua, koska elementtien kiinnitys on sallittu vain tukien alueella. Tämän ehdon noudattamatta jättäminen johtaa lukuisten jätteiden syntymiseen ja sen seurauksena - materiaaliresurssien tuhlaukseen.

Tarvittavien materiaalien laskeminen tulisi tehdä pienellä 10-15 prosentin marginaalilla.

Yksiosainen puutavaraa saadaan leikkaamalla rungon neljästä sivusta. Glulam-palkit valmistetaan huolellisesti valituista ja hyvin kuivetuista levyistä liimaamalla ne puristimen alle. Liimattu laminoitu puutavara erottuu sen tarkalla koko ja riittävän lujuudella. Käyttövaiheessa se ei ole muuttunut ympäristötekijöiden vaikutuksesta eikä reagoi kosteuden ja lämpötilan muutoksiin. Sen "stabiilisuus" johtuu siitä, että konjugaattielementtien kuidut ovat eri suuntiin.

Samankokoisella liimapuutavaran hinta on suurempi kuin massiivipuupalkkien hinta. Kuitenkin sen tekniset ominaisuudet viittaavat siihen, että tällaisen materiaalin käyttö grillauslaitteena on sopivampi vaihtoehto kahdesta käytettävissä olevasta.

Liitäntäpalkkien tyypit

Ennen työn aloittamista laitteen vanteissa suoritetaan näytteenotto puupalkkien päissä, jotka on suunniteltu vierekkäisten elementtien telakointiin keskenään. Peilin heijastuksen palkkien päistä on siististi muotoiltu parallelepiped-muotoiset liitännät:

 • suorakulmainen - "puoli puu";
 • vinot (mielivaltaisilla kulmilla) - "tassussa" tai "puolilehdessä".

Jotta vältetään grillimuutosten aiheuttamien vääristymien ilmaantuminen, liitoskappaleiden leikkausten on mahdollisimman paljon toistettava toistensa ääriviivat. Työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää elektroplaneja. Jos se ei ole kotiteatterissa, sen ei tarvitse ostaa lainkaan. Työkalua voi pyytää naapureilta tai ystäviltä, ​​ääritapauksissa - vuokrata lähimpään kauppakeskukseen.

Pilarien kiinnittämiseen on vain kaksi päätyyppiä, mutta niiden yhdistelmää pidetään luotettavampana vaihtoehtona. Kiinnitys tehdään seuraavasti:

 • pultit, ruuvit, ankkurit;
 • metallilevyt, kulmat, kaulukset, kiinnikkeet.

Kiinnitysvaippa

Puurusteräksen asennus tehdään eri tavoin kuin ruuvien paalujen kiinnittäminen kanavalla tai betoniliuska. Joka tapauksessa ennen rakenteellisten elementtien asentamista on varmistettava, että kaikkien asennettujen paaluputkien yläosa on samalla tasolla. Sitten tukipilvet on hitsattu pylväät, jotka ovat metallilevyjä. Tässä yleiset työn vaiheet päättyvät.

Puun kiinnittämisen helpottamiseksi laipat käännetyn "P": n muodossa, esiporaisilla rei'illä, kiinnitetään kärkiin. Tukihyllyjen leveys on tehty grillattavan leveyden mukaan. Metallielementtien ja puurakenteiden välissä on oltava vesitiivis kerros katemateriaalista tai bitumista muovikalvolla.

Metalliruuvien paalujen kiinnittyminen palkilla voi olla sekä unary, että kaksinkertainen. Ensimmäisessä tapauksessa leikkaukset tehdään leikkauselementtien viivästysten ja väliseinien alla, mikä heikentää niiden voimaa. Toinen vaihtoehto on luotettavampi ja kestävyys. Valitse ylemmälle riville 100 x 150 mm: n poikkileikkaukset ja aseta ne pienemmille puolille.

Trimmituksen asennus säätiön kulmista. Viereisten palkkien liittämisen jälkeen niiden perpendicularity tarkastetaan rakentamisen neliön avulla ja sitten ne kiinnitetään nauloilla. Tee siten palkkien kiinnitys kaikkiin grillikehikon pääkulmiin.

Rakenteen geometrian oikeellisuuden tarkastaminen suoritetaan vertaamalla sen lineaarisia ulottuvuuksia lävistäjinä. Niiden on oltava samat. Tarvittaessa säädetään sivujen asentoa, jonka jälkeen palkit kiinnitetään toisiinsa ja kiinnitetään paaluihin.

Puulevyjen välisten liitosten välille tarvitaan juutti-teippiä.

Kun asennat grillata, sinun on hallittava asemaa suhteessa paaluihin. Niiden pystysuorat akselit on kohdistettava puupalkin keskiviivan vaakasuoraan linjaan. Muussa tapauksessa kuormien tasainen jakautuminen.

Vedeneristys suoritetaan valmiiden vanteiden ja tulevien seinien välillä. Avoimissa paikoissa laitetaan kerros bitumi-mastille.

Miten ruuvipillit on sidottu?

Kaikkien säätiöiden luotettavuus ja laatu riippuvat ennen kaikkea siitä, että teknologia noudattaa tarkasti jokaisen toteutuksen vaiheessa. Ja sarakkeen tukipalkin sitominen ei ole mikään poikkeus.

Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka tämän pohjattoman rakentamisen tärkeä ja tärkeä vaihe toteutetaan asianmukaisesti.

Puun ruuvipohjan kiinnittäminen yhdellä kruunulla

Yleistä tietoa

Kierrä kasa

Ruuvipuristin on paalun tyyppi, joka upotetaan maaperään ruuvaamalla. Yleensä - se on metalliputki, jonka pohjaan terät on hitsattu. Nämä terät palvelevat paitsi upota rakenteen maaperään, mutta myös jakaa massa tasaisesti suuremmalle maapinta-alalle.

Kierrä paalu maahan

Mikä on vanteita

Asennuksen jälkeen ruuvitukit kiinnitetään palkkeilla, tuloksena on yksi jäykkä rakenne, jota kutsutaan vanteiksi tai grillatuksi.

Talon sidonta on itse asiassa päällekkäisyys rakenteen ja säätiön välillä. Tämä malli jakaa tasaisesti talon painon kaikkiin tukiin. Lisäksi grillaus ottaa ensin huomioon ympäristön negatiiviset vaikutukset. Siksi sen on oltava vahva, luotettava ja suojattu kosteudelta.

Pylväs on materiaali, joka on valmistettu leikkaamalla puun runko neljästä sivusta. Koko pituudeltaan on sama poikkileikkaus. Tällä hetkellä puu on suosituin materiaali sidoksen sitomiseen. Erityisen usein sitä käytetään hirsimökkien, kylpyhuonekalujen ja muiden puutalojen rakentamisessa.

Havupuiden yleisimmin käytetty alempi vanteet, sillä niillä on joitakin etuja kovapuusta:

 • Parempi käyttöikä ja kestävyys;
 • Korkea lujuus;
 • Alhainen kosteuden läpäisevyys;
 • Hinta on tavallisesti pienempi kuin lehtipuu.

Kiinnitä huomiota!
Vyön varresta tulisi olla poikkileikkaus vähintään 150 x 150 mm.
Ostaessasi materiaalia, on välttämätöntä varmistaa, ettei sillä ole pienimpiä halkeamia, muuten raken laatu kärsii.

Ennen grillauksen tekemistä on välttämätöntä käsitellä materiaalia:

 • Antiseptinen - mätänemättömän ja sienen kehityksen estäminen; (Katso artikkeli puun käsittelystä mätänemästä pitkään - takuu rakennuksen pitkäaikaisesta käytöstä)
 • Palosuojattu, mikä lisää palonkestävyyttä ja estää tulen. Tämä käsittely on erityisen merkityksellinen mäntymateriaalille, koska tällä puulla on suuri määrä palavia hartseja.

Vihje!
Laskettaessa materiaalin määrää on toivottavaa lisätä 10-15 prosenttia, kuten työn prosessissa ei ehkä riitä.

Erikseen on sanottava laminoidusta viilupuusta, joka valmistetaan liimaamalla yhteen useita levyjä. Levyt ovat yleensä kuivuneet hyvin, minkä jälkeen ne valitaan, samoin kuin materiaalin valmistukseen, joka käyttää kaikkein kestävintä materiaalia. Sitten ne liimataan lehdistön alle. (Katso lisätietoja artikkelista. Mitkä ovat eturista kiinnitetyn laminoidun puun edut?)

Liimapalkit ovat paljon tavallista kestävämpiä, lisäksi niillä on tarkemmat mitat. Tällaisessa materiaalissa on yleensä ulokkeita ja uria. Tämän seurauksena sen rakentaminen osoittautuu erittäin kestäväksi.

Laminoidun puun tärkein etu on lämpö- ja kosteussuojaus. Rakenne on tiukka ja ilman aukkoja kulmaliitoksissa. Tietenkin tämä materiaali on kalliimpaa kuin normaali, sillä sitä ei tarvitse kuivata ja käsitellä antiseptisellä aineella.

Liimattavan materiaalin toinen etu on, että se ei kaadu ja on itsessään hyvin kevyt. Näin laminoidun viiluneristeen huopa on erinomainen ratkaisu.

Laskettaessa tarvittavaa puutavaraa voit käyttää yksinkertaista laskinta:

Paalutusteknologia

Pallosäätiön sidonta palkilla suoritetaan useassa vaiheessa:

 • Säätiön valmistelu;
 • Rakennusmateriaalin valmistus;
 • Suorat muotoilut.

työkalu

Jos palkin säätäminen palkilla tehdään käsin, tarvitset seuraavan työkalun:

Säätiön valmistelu

Valmistelu suoritetaan kahdessa vaiheessa:

 1. Ensinnäkin sinun on varmistettava, että säätiö on vaakasuorassa. Piles, jotka sijaitsevat vaaditun tason yläpuolella, sinun täytyy joko syventää tai leikata. Jos telineet sijaitsevat halutun tason alapuolella, tiiviste on asetettava kärkeen.
 2. Sitten sinun on tehtävä vesitiivistystä. Tätä varten tukien päät sopivat kateaineen asentamiseen. Voit myös käyttää bitumia tai tervaa.

Rakennusmateriaalin valmistus

Ensinnäkin materiaali on kuivattu. Sitten sinun on valittava grillauksen kulmaelementit ja niiden päistä leikkaavat lukitusliitännät.

Useimmiten yhteys tehdään puun lattiaan, kun leikkaus suoritetaan "puun lattiaan" palkinosan keskelle suorassa kulmassa, leikkauksen leveys vastaa palkin leveyttä. Joskus tehdään myös "puolikierros" yhteys, kun leikkaus suoritetaan mielivaltaisella kulmalla. Tällainen yhteys on luotettavampi.

Vihje!
Helpoin tapa tehdä leikkauksia sähköplaneilla.

Asennus ja liittäminen vanteisiin

Kun paalut on tasoitettu, ne on asetettu vedeneristys ja materiaali on valmistettu, vanteet voidaan aloittaa.

Työn suorittamista koskeva ohje näyttää seuraavasti:

 1. Ensimmäinen askel on hahmottaa kulmat. Tätä varten määritä piste ensimmäisenä ulomman kulmana, ja se voidaan merkitä naulalla. Sitten samalla merkitse muut kulmat ja tarkista niiden rehellisyys kolmion avulla.
 2. Seuraavaksi sinun on tehtävä toinen tulevaisuuden objektin kulmista ja sijoitettava kaikki valmistetut palkit. Liitosten välille on tarpeen asettaa juutti-nauha. Grillitöiden suorissa osissa on parasta yhdistää elementit etusuojaan puoli- tai puoli-puoliin.
 3. Kun kaikki elementit asetetaan, on tarpeen tarkistaa uudelleen kulmien suoruus ja koko rakenteen vaakasuora asento.

Vihje!
Samansuuntaiset palkit voidaan yhdistää myös metallikulmiin ja niitteihin.

Sen jälkeen, kun vanteenvarsi on kiinnitetty ruuvipinoihin, se on kiinnitettävä. Useimmiten grillaus on kiinnitetty telineisiin ruuveilla. Tätä varten paalujen päällä on tarpeen tehdä reikiä etukäteen, ja porattaessa porat reikää palkkeihin, palkit tulisi kiinnittää jokaiseen napaan.

Valokuvassa - paalujen yhdistämisvaihtoehdot

Ruuvien sijasta on vielä helpompi käyttää ruuveja, jolloin sinun ei tarvitse tehdä reikiä palkkeihin. Rakenteen kiinnittämisen jälkeen tehdään grindereita tukkien ja osittaispalkkien alla grillatessa.

Kiinnitä huomiota!
Kiinnittämällä vanteet on myös tarpeen asettaa vesitiivis kerros ja käsitellä avoimia tiloja mastiksella.

Osittaispalkkien liittäminen

Joissakin tapauksissa talo ei ole sidottu baarista, koska sen tehtävä on itse hirsitalon kruunu, joka on asennettu säätiölle. Tämä vaihtoehto on mahdollista vain, jos lattialokit leikataan muutamiin kruunuihin edellä.

Pohdimme, kuinka tehdä talon leikkaus palkista yhdellä kruunulla. Melko suosittu on kaksinkertainen vanteet, joita kuvataan alla.

Double vanteet

Puutavaran kaksinkertainen vanteet ovat luotettavampia malleja kuin edellä on kuvattu.

Siinä on seuraavat edut:

 • Talon osoittautuu lämpimämmäksi.
 • Kaksinkertaisessa trimmauksessa palkkeja ei ole palkkeja ja viiveitä, joten se on kestävämpi kuin tavallinen rajaus.
 • Kaksoisputkistolla korjauksen aikana on helpompi poistaa ja korjata viiveitä, koska ne eivät leikkaa pohjaa.

Suunnittelua valmistettaessa ensimmäinen kruunu valmistetaan materiaalista, jonka leikkaus on 200 x 200 mm. Se asennetaan edellä kuvatulla tekniikalla. Samanaikaisesti on myös tarpeen suorittaa hionta alareunan viereen.

Kun ensimmäinen kruunu on tehty, toinen on asennettu. Yleensä 150 x 100 mm: n palkkeja käytetään toisen kruunun kanssa ja ne on asennettu päätypinnalle (osio ei saa olla neliö). Kaikkien ensimmäisen rivin liitokset on suljettava, kun taas kulmat on kytketty suoraviivaan.

Osiointipalkki on asennettu loppuun ensimmäisen rivi- palkin keskellä niin, että molemmin puolin on reunus. Lattian viiveet asetetaan kohtisuoraan väliseinään 70-80 cm: n välein, ja ne voidaan kiinnittää kynsiin ulkonevaan palkkiin.

Vihje!
Valjaiden geometria tarkistetaan mittaamalla diagonaalit.

Tämä työ on ohi. Voit tutustua säätiön kaksoisvoiteluun videosta tässä artikkelissa.

Mahdolliset vaikeudet

Grilliruokinnassa saattaa olla vaikeuksia.

Seuraavaksi katsomme, miten voittaa ne:

 • Pilejä ei kierretä tasolle. Jos pinoa ei ole mahdollista ladata syvemmälle, ei ole mahdollista leikata putkea, vaan tehdä puun syvennys.
 • Säätiö ei ollut neliö. Tällöin kulmat on kohdistettu grillata- malla.
 • Palkki ilmestyi palkissa. Tällöin vaihda puu.

Talo puulla

Sitoutuminen on erittäin tärkeä rakennusvaihe, koska koko talon voima ja kestävyys riippuvat siitä. Sen vuoksi sitä tulisi tehdä erittäin huolellisesti, poikkeamatta edellä mainitusta tekniikasta.

Ruuvaamalla paaluja puutöitä: tärkeitä kohtia

Pile-pohjainen sidonta: säännöt, mahdolliset virheet ja tekniset temput - portaalin käyttäjien kokemus.

Porausruuvin luotettavuus, kuten mikä tahansa muu rakennusperusta, riippuu teknisten suositusten noudattamisesta ja sen geometristen parametrien oikeellisuudesta. Tänään tarkastelemme tärkeimpiä kohtia, jotka koskevat puuporanpylvään ja ruuvirakenteen järjestelyä. Tietoja mahdollisista virheistä sekä sääntöistä, joita noudatetaan, kerromme FORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksista.

Artikkelissa tarkastellaan seuraavia kysymyksiä:

 • Mikä on puisen vanteen rakentaminen, pidetään nykyisen tekniikan vakavana rikkomuksena.
 • Mistä on parempi kiinnittää ruuvipillojen valjaat - kiinteästä tai levitystangosta.
 • Kuinka laittaa puuta lastin päälle.
 • Kuinka valmistaa puuta asennettavaksi paaluihin?
 • Missä järjestyksessä puuputket on asennettu.

Oletetaan, että säätöosaston kasaosa on valmis sinulle: paalut ruuvatetaan maahan, kärjet hitsataan ja ruuvipillojen vaakasuuntainen taso vastaa sallittuja virheitä. Emme ota vastuuta, väittäen, kuinka kauas etäisyys olisi paalujen välillä, kuinka syvä heidät pitäisi ruuvaa maahan. Emme myöskään anna neuvoja paalujen sopivasta halkaisijasta. Nämä kysymykset ovat oikeutettuja vastaamaan vain ammattimaisia ​​suunnittelijoita, joille heidän pitäisi kääntyä asianmukaisiin laskelmiin. Ensinnäkin haluamme varoittaa teitä vakavasta virheestä, kiusauksesta myöntää, että monien ei-ammattimaisten kehittäjien on tehtävä.

Laakerin seinien kantaminen paalupohjasta

Joskus yksityiset kehittäjät yrittävät löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat rahan säästämisen rakennusmateriaalien hankinnassa ja töissä ruuvaamalla muita paaluja. Samanaikaisesti he unohtavat rakennusrakenteen vahvuuden, joka voi rikkoa hyvin epäkunnioittavasti.

Tässä on esimerkki rakennustekniikan törkeästä rikkomuksesta, kuva näyttää ulomman seinän irrottamisen paaliriviltä.

Mitä voit suositella ihmisille, jotka asettavat epäilyttäviä säästöjä eturintamassa? Tärkeintä - älä anna amatööriä, ja sitten kaikki toimii sinulle. Jos rakennustandardit mahdollistavat paalin asentamisen tulevien tilojen kulmaan tai seinään, anna sen olla. Ei tarvitse tehdä mitään ylimiä ja sisennyksiä, joilla ei ole kannattimen kaltaista tukea, joka on ruuvattu tiukasti maahan. Tämä ei johda halvempaan rakentamiseen, mutta se aiheuttaa lisäongelmia kehittäjälle.

Jos teet yliviivaa tai sisennystä, tämä rakenne riippuu lokeista. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä kaksinkertainen vanteet sisältä ja sitoa se jollakin tavalla ulkoisella ulokkeella (jotta rakenne ei täysin hajota). Halvempi (säästöjen ansiosta) ei toimi, koska sinun on käytettävä rahaa alemmien päällekkäisyyksien vahvistamiseen, mutta tämä lisää erityisiä ongelmia.

Pile-ruuvin perustuksen tekniikan mukaan paalut on sijoitettava kaikkiin leikkauksiin, kulmiin ja kantaviin seiniin. Tämä on tärkein sääntö.

Baari tai lauta - mikä on parempi?

Puhutaan siitä, mitä materiaalia on parempi käyttää puuvillan valmistukseen. Rakennusstandardit mahdollistavat kiinteän puutavaran (150x150, 150x200 200x200) tai puutavaran useasta laudasta (50x200). Kirjoitettu puu korvaa laadullisesti kiinteän puun ja jopa ylittää sen joillakin ominaisuuksilla. Kolme laudat, jotka on ommeltu yhteen, korvaavat puutaudan 150x200, neljällä levyllä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin 200x200-palkki.

Molemmat vaihtoehdot (baarilla ja laudalla) ovat suosittuja ja molemmat ovat oikeita. Samalla kun tutkitaan kunkin materiaalin etuja ja haittoja, monet kehittäjät tekevät valintansa juuri ommeltujen levyjen hyväksi.

Miksi käytät palkkia 150 * 200? Knock alas 3 levyä 50 * 200 sijaan ja älä kärsi tällä lokilla. Tätä aihetta käsitellään jatkuvasti foorumissa.

Käyttäjä ei maininnut sanaa "loki" sattumalta. Massiivipuu on suhteellisen raskas rakennusmateriaali ja rajoitetun työntekijän olosuhteissa se on erittäin vaikeata kuljettaa sitä paikasta toiseen (jopa pienessä rakennustyömaassa). Lisäksi massiivipuu heikentää huonosti taipumista (pahempaa joka tapauksessa kuin reunojen reunat), mikä tekee sen käytöstä käytännöllisemmäksi.

Laudat, toisin kuin puutavarat, on yhdistettävä tiukasti toisiinsa ennen asennusta paaluille. Ja nämä ovat lisäkustannuksia, ja tämä on ehkä niiden tärkein haitta.

Kortit on pinottu keskenään kynsillä kahdessa rivissä, joiden askel on 20 cm. Kummassakin päätykannessa ne eivät ole kiinnitettynä yhdellä kouralla vaan neljällä.

Mitä tulee kynsien pituuteen: Kolme lankojen (50 x 200) komposiittipalkkia varten on riittävästi 90-120 mm: n nauloja. He tekevät tien kahdelta puolelta ruutupallin kuvioon, kuten käyttäjän rakentaja on ilmoittanut. Kynsien välinen etäisyys on 20... 45 cm. Jos puuta valmistetaan neljästä laudasta, ensin 3 levyä yhteen, sitten neljäs kiinnitetään niihin (samoilla kynsillä).

Puhutaan nyt lainauksessa mainituista "grouse" -tyyppistä. "Puutarha" on kiinnityselementti - itsekiertyvä ruuvi, jonka korkki on tehty kuusikulmion muotoon (avaimella tai avaimella).

Puurunko kiinnitetään paalunpään avulla (ruuvi pohjaan).

Puupalkin halkaisija vanteiden varren kiinnittämiseksi on 8... 10 mm ja sen pituus 100... 150 mm.

Jotta puutavara tai komposiittipalkit eivät pääse jakautumaan ruuvattaessa puuta, sinun on ensin porattava reikä puusta.

Poran halkaisijan määrittäminen auttaa pienessä pöydässä.

Kiinnitys runko: alempi ja ylempi - ominaisuudet, materiaalit, vaatimukset

Runkorakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat paljolti alemmasta ja ylemmästä trimmauksesta. Niiden on oltava täysin tekniikan mukaisia, muuten talo ei kestä niin kauan kuin omistaja haluaisi. Kehysrakennuksen alaosa on seinien tuki, joten se on kiinnitetty kunnolla rakennuksen perustukseen. Tietenkin vain sitominen korkealaatuisista materiaaleista antaa luotettavan kiinnityksen rakennukseen säätiöön, vankka tuki lattian ja seinien viivekerroksille - kaikki tämä on avain pitkän talon elämään.

Ainoastaan ​​korkealaatuinen puu valitaan vanteille.

Runkopohjavaihteen perusvaatimukset ja tarkoitus

Katon ja säätiön kiinnitys tehdään kehyksen, sen lujuuden ja luotettavuuden vahvistamiseksi. Alempi ja ylempi pelata erilaisia ​​rooleja, mutta niiden muotoilu on periaatteessa sama.

Pohjamaalaus auttaa vahvistamaan rakennuksen rakennetta alla. Se jakaa myös kuorman talon ympärillä. Yläosa on suunniteltu yhdistämään talon seinät ulkona ja sisälle yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Se tarjoaa kuorman seinien ja lattioiden välille, joka myös jakautuu tasaisesti. Ennen työn aloittamista säätiön on oltava valmis.

Kaikki kehyksenrakennuksen yksityiskohdat täyttävät tietyt vaatimukset:

Levyjä käytetään standardissa, yhtä suurina koot: 38x100 tai 38x140 mm. Käytettäessä palkkia, sen mitat ovat: 150x150, 120x120, 100x100 mm.

On suositeltavaa käyttää havupuuviljelmien materiaaleja, koska niiden suorituskykyominaisuudet soveltuvat parhaiten näihin tarkoituksiin.

Materiaalien pitäisi olla pitkään. Tätä varten ne on peitettävä antiseptisellä aineella mätänemiseksi, muuten tarvitaan elementtien vaihtoa.

Kiinnityspalkkien jatkokäsittely ei koskaan ole tarpeetonta.

Räkeillä ja muilla osilla on oltava suuri lujuus.

Kerrosvaipan on noudatettava säätiön ääriviivoja. Jos leveydestä ilmenee eroja, kosteus kertyy, mikä johtaa puun tuhoutumiseen.

Alemman vanteen materiaalien vaatimukset

Levyt, puutavarat tai puutavaran lisäksi materiaalit vedenpitävästä kerroksesta (kateaine sopii parhaiten) ja tarvikkeita tarvitaan vanteiden kiinnittämiseen: naulat (50, 100, 150 mm), itsekierteittävät ruuvit (50, 100 mm).

Kun valitset vanteiden materiaaleja, kannattaa ottaa huomioon seuraavat vaatimukset:

on kestettävä suurimmat kuormitukset, jotka ovat mahdollisia käytön aikana;

on suuri mekaanisen rasituksen kestävyys;

vastus ulkoisista ja sisäisistä vaikutuksista;

Sinun on myös otettava huomioon käytettävien materiaalien paino ja tiheys.

Sivustollamme voit tutustua "Low-Rise Country" -näyttelyssä edustettuihin rakennusyritysten suosituimpiin kehysrakennushankkeisiin.

Korkealuokkainen materiaali vaaditaan esimerkiksi paalupohjalla, koska tässä tapauksessa valjaat ovat aina käytännössä "näkyvissä". Mutta tiukasti, jotkut valmistavat vanteita laudoilta, vaikka itse asiassa se on sama arpajainen kuin sarakepohjainen käyttö.

Pilarin pohja ja putkien liittäminen yhteen. Tällainen yhdistelmä on kuin asuntorakennuksen todellinen jauhekärki - joskus se ei edes räjähtää. On tärkeää tietää! Ominaisuuksiltaan saraketyypin perusteet eivät ole sallittuja asuinrakennuksille, mutta se on sallittua ja melko usein käytetty taloudellisena vaihtoehtona ansiorakennuksille.

Pohjavuorien asettaminen ja kiinnittäminen

Jokainen säätiötyyppi (paaluvaha, hihna, ruuvi, monoliitti) koostuu useista elementeistä, jotka sijaitsevat välein. Sarakepohjan sitoutuminen palvelee sen murtoelementtien yhdistämistä, tekemällä ne kiinteällä elementillä. Kiinnitysvaipat ovat erilaiset: kierteiset, hitsatut, kiristimillä.

Kun olet valanut minkäänlaisen pohjan, vanteiden työ alkaa:

Ensimmäinen ja tärkeä askel on tarkistaa sääntöjenvastaisuuksien esiintyminen alustalle. Jos niitä on, ne on hävitettävä sementtilaastilla. Jos epäsäännöllisyydet ovat korkeintaan 3 cm, ne voidaan jättää.

Vedenpitävyyskerroksen asennus tehdään kateaineella ja mastilla.

Yhdistäminen tulisi aloittaa pohjan kulmissa. Ensin rakennetaan ensimmäinen kulma, joka on vanteiden alku. Rakennuskolmio auttaa määrittämään, onko työ tehty.

Corner putkikehys talo

Asettelulevyt. Liitosten sijoittaminen kulmiin tehdään kahdessa versiossa: "tassassa" tai "lattiassa". Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on vahvistettu kynsillä (vähintään 150 mm).

Ennen rakenteen tärkeimpien solmujen kiinnittämistä lävistäjä- ja kulmaosat vedetään hyvin tasaisesti. Ne on kiinnitetty nauloilla (vähintään 150 mm). Ero reunasta - 2 cm ja enemmän.

Ennen sidoksen tarvitsemaa vedenpitävyyttä.

Sivustollamme löydät rakennusyritysten palveluita tarjoavien rakennusalan yritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Liitäntävaljaat

Runko-rungon runko on tehty varmuudella, että grilli on kiinteästi kiinnitetty kulmiin, jolloin sisä- ja ulkoseinät ovat vierekkäin. Yleensä materiaalin vakiokoko ei riitä koko rakennuksen pituudelle, joten sinun on lisättävä. Liitännät suoritetaan eri tavoin:

"Puulattiassa" ja "tassussa" pituuden lisäämiseksi;

"Dovetail" sopii hyvin sisäseinien ulkoseinien liittämiseen (on erittäin vaikeata, mutta tiivistetty);

"Butt" - helppo yhteys, mutta ei kovin luotettava;

"Root piikki" - käytetään kulmissa.

Nauhatangon ja lattialokin liittämisen tyypit

Puutavaraosasta riippuen liitosten pituus "lattialle" tai "tassuun" valitaan. Liittimen koko - palkin 2-3 korkeus. Kiinteintä kiinnitystä varten käytetään tappia.

Lattiakehys talo

Lattian kiinnittäminen runkopuutarhaan on järkevä ja taloudellinen ratkaisu. Se toimii elementtinä rakennuksen lattiaan. Palkki, jonka välissä eristysmateriaali on sijoitettu, toimii tukipalkkeina. Rungon yläpuolelle asetetaan alemman kerroksen lattian materiaalit.

Eristysmateriaalin optimaalinen paksuus riippuu alueesta, jolla rakenne toteutetaan. Keskimääräinen arvo on noin 150-200 mm. Laske tarvittava paksuus voi olla yhteisyrityksessä "rakennuksen lämpösuojaus".

Laitteen ylärajausrakenne

Yläreunus on tehty levyistä, joiden leveys ei saa olla pienempi kuin 100 mm. Ei-tasoitettuja levyjä voi käyttää materiaalina. Putkistoa käytetään jakamaan tasaisesti katon paino ja mikä tahansa lumen määrä, jota kattotangot välittävät seiniin. Ala- ja ylemmän vanteen työn helpottamiseksi tehdään sama materiaali, jolla on sama osa.

Paras kun vanteet ovat identtisiä toistensa kanssa.

Jos tulevassa rakennuksessa on useita kerroksia, on tällöin tehtävä kaksi riviä vanteita. Tarvitaan vain ulkopuolella, mutta korkeuden erotuksen välttämiseksi se tuotetaan myös sisällä, mutta ei niin voimakasta. Kiinnitysvaipan pitäisi olla suoraan telineen yläpuolella. Molemmat kerrokset kiinnitetään toisiinsa noin 20 cm: n kuluttua, ei enää tarvitse tehdä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja paalusäätiön sitomisesta.

Top vanteet

Kiinnitys voidaan tehdä kolmella tavalla:

Telineen, joka sijaitsee pystyasennossa, naulojen tai ruuvien kanssa. Menetelmä soveltuu yhden levyn rakentamiseen.

Telineen päähän leikkaamalla. Tämän vaihtoehdon mukaan leikkuujäljitelmä tuottaa leikkuujäljitelmän, jonka syvyyden tulisi olla kolmasosa tai puolet puun paksuudesta. Tässä syvennyksessä sijoitetaan telineen yläreuna.

Kiinnitys teräskulmat. Erittäin luotettava tapa vahvistaa kiinnitystä ensimmäisellä tavalla.

Lisäkiinnityskerrokset lisäävät rakenteellista lujuutta

Ensimmäisen ja toisen menetelmän etuna on se, että pystyt pystyttämään ja kiinnittämään pystysuoria telineitä peräkkäin. Kiinnittäminen leikkauksen avulla edellyttää pakollisia laskelmia ja tarkkaa merkitsemistä. Jos loukkauksia esiintyy, pystytasojen pystyasennossa on vika, jonka seurauksena rakenne alkaa sortua.

Kiinnityspalkissa tai -levyssä tehdään kaikkiin hyllyihin urat, jotka välttämättä vastaavat samat urat, jotka ovat kiinnikkeiden alapuolella alemmille vanteiden telineille. Kaikki muu, malli on kiinnitetty kynsillä. Kiinnitys kulmien kiinnityksen avulla tapahtuu ruuveilla.

Videon kuvaus

Jos haluat käyttää vakiovarustettua vakiomallia ruuveilla, joissa on palkki, katso video:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa lue runkopallon lattian ruuveja.

Vyönauha: puuportaan perustan ominaisuudet ja vanteiden kiinnitysmenetelmät

Ei ole mikään salaisuus, että koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys tarjoavat oikean perustan. Suunnitteluvaiheessa päätetään perustaa, joka riippuu pääosin kehityspaikan geologisista ominaisuuksista. Kun olet lukenut artikkelimme, saat tietää, mitä pyöristetyn lokin vannenauhaa käytetään, miten ja missä sitä käytetään itse.

Kuvassa näkyy koko järjestelmä siitä, kuinka käytetty palkki sijaitsee vanteiden kohdalla.

Puuportaan perusta

Puusta valmistetuille rakennuksille useimmiten järjestetään seuraavat perusteet:

 • Pilarin tyyppi - jaettu tiimeihin: tiilet ja PBS (pohjaseinälohkot) ja monoliittinen teräsbetoni;
 • Pile: ruuvi ja kyllästynyt.

Monoliittinen nauha vaihtoehto soveltuu myös rakennuksiin, mutta se on kalliimpaa

HUOM!
Vuosisatojen ajan ainutlaatuinen Firenzen on seisomassa setripääreissä useiden vuosisatojen ajan.

Tämäntyyppiset säätiöt tekevät erinomaisen työn heikoilla mailla päätoiminnoillaan:

 • Pidä paljon ylärakennetta;
 • Jakaa kutakin kuormaa kumpaankin tukeen vähentäen maaperän paineita;
 • Antaa mahdollisuuden luonnolliseen tuuletukseen pohjaan, mikä merkittävästi pidentää puurakenteiden käyttöikää (etenkin tulvamaalla).

Kun luot kaikenlaista perustusta, on tärkeää noudattaa tiukasti tekniikkaa kaikissa vaiheissa, joista yksi on puun alaosa.

Vanteiden olemus

Pallokenttä ja pylväskarttikartta ovat tietty (design) määrä erillisiä rakenteita tietyllä etäisyydellä toisistaan. Jos haluat yhdistää ne yhteen pohjaan, johon voi luottaa puutuhkojen lattiat, seinät ja katto, sinun täytyy sitoa pylväspohja palkilla.

Kuvassa näkyy laskentakaava, jota käytetään sitomisparametrien laskemiseen

Mikä on vanteiden laite tai kuten muuten kutsutaan - grillage? Tämä on jäykän rakenteen luominen palkkeja, jotka yhdistävät säätiön paalut tai pylväät. Itse asiassa grillage, tämä on päällekkäisyys paalun (pylväs) pohjan ja itse rakenteen, joka on uskottu vastuullisen tehtävän jakaa talon paino kaikkiin perustekijöihin.

Puinen grilli

Asuintalot, kylpyamme jne. Parhaan vaihtoehdon jalustan kiinnittämiseksi pidetään puutavaraa. Paalunvaljaat valmistetaan korkealaatuisimmasta ja vahvimmasta sahatavaraa.

Varoitus!
Lisäksi meidän ei pidä unohtaa, että grillaten on työskenneltävä negatiivisen ympäristövaikutuksen olosuhteissa ja huolehdittava sen vedeneristämisestä.

Yleensä höyhenpuu käytetään sitomiseen, jolla on useita etuja:

Perusmateriaali olisi valittava siten, että solmun vähimmäismäärä, ilman halkeamia ja roiskeita

 • Matala kosteuspitoisuus tuottaa runsaasti hartsipitoisuutta ja rakenteen kovuutta.
 • Korkea lujuus, yhdessä edellä mainitun laadun kanssa, takaa melko pitkän käyttöiän kuusi-, mänty-, jne.
 • Havupuu on edullisin hinta.

Se on tärkeää!
Palliseos on sidottu palkilla, jonka poikkipinta on vähintään 150 x 150 mm.
Grillaukseen tarkoitetulla puulla ei saa olla pienintäkään vikoja halkeamien tai sirujen muodossa.

Ennen grillatyön aloittamista palkit käsittelevät varmasti:

 • Antiseptiset aineet, jotta vältetään puun vahingoittuminen rotilla ja bugs-tuholaisilla;
 • Palonestoaineet, jotka lisäävät rakenteen palonkestävyyttä ja vähentävät sytytysriskiä. Tämä pätee erityisesti havupuuhun, koska se kyllästyy palavien hartsien kanssa.

Menestyksekkäimpiä olisikin rakentaa liimapuuportaita, koska sen valmistusteknologia sisältää:

 • Korkealaatuisen hyvin kuivan puutavaran käyttö;
 • Liimaus tapahtuu suurella paineella.

Liimatuille materiaaleille on tunnusomaista geometrisen muodon suuri lujuus ja tarkkuus, mikä helpottaa vanteiden kokoamista ja lisää huomattavasti sen teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia.

Nyt puhumme siitä, miten tehdä valjaat baarista.

Puupuiden laite vanteet

Nauhan kiinnitysmenetelmä

Pylväs- tai paalusäätiöön liittyvässä projektissa on tärkeä osa, joka ei ole muita huonompi - kiinnityspalkin kiinnittäminen säätiölle.

Luotettavien ja kestävien puurakenteiden rakentamiseen erikoistuneet asiantuntijat tunnistivat useimmat tehokkaimmat keinot kiinnittää sitova säde samalla tavalla:

 1. Langalla.
  Tämä tehdään kiinnitysvanteiden avulla betoni- tai tiilikiskoihin sekä suuriin poikkileikkauksiin tehtyihin puupinoihin seuraavasti:

Metallipultit ovat hyviä, koska ne sitovat tiiviisti ja pysyvästi paljon tehokkaammin kuin itsekierteittävät ruuvit

  • Perusrakennetta varten se ennustaa sulautettujen osien asennuksen metrisestä tangosta (betonista, tiilestä), johon on myöhemmin asennettu grillattava palkki;
  • Valmiit pohja ankkuripulttien avulla (mikä tahansa tuki);
 1. Hitsauksessa. Näin kiinnitysvanteet metallipinoihin. Tämä on ainoa luotettava tapa kiinnittää metalliin, erityisesti siinä tapauksessa, että vanteet ovat metallirakenteita;
 2. Pihdeissä. Tätä kiinnitystapaa käytetään mihinkään tukityyppiin.

Pohja on kiinnitetty jokaiseen pylvääseen, luotettavuus on tärkein (esimerkki valokuvassa)

Varoitus! Järjestelmä, jolla perustus sidotaan puutavaraan, vaatii huolellista suojaa metalli- ja puujäsenten liitoksissa, koska ne ovat kaikkein herkimpiä mätää.

Kaksoistuimapalkki

Mitä tarkoitetaan? Kaksinkertainen puutavara on peruskokoonpanon kokoonpano kahteen palkin riviin.

Tällainen sitoutuminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensin ensimmäinen valjaat kiinnitetään telineisiin. Yhdistetyt palkit neliöön;
 2. Liittyminen puun päihin kiinnittyy:
  • Puolet syvyydestä;
  • Pituuspaksuuteen.

Esimerkiksi ensimmäisen rivivälileikkeen mitat ovat vaikuttavia (200x200 mm). Karkeus suoritetaan 200 mm: n pituudelta ja 100 mm: n syvyydeltään.

Asennettaessa hyvin tarkistettu kouru luovat liitokset ilman ulkonemia tai aukkoja.

Vihje!
Kun olet asentanut vyön laatikon ympärille, tarkista sen lävistäjä.
Jotta kaikki grillataulut kulkisivat 90 astetta, diagonaalien on oltava yhtä pitkiä.

 • Vertailien pituuksien tarkistaminen on helppoa omalla kädellä käyttämällä kovaa (ei venyttämästä) johtoa tai mittanauhaa;
 • Kun olet tarkistanut, että yhteys on kiinnitetty tukeen valitulla tavalla. Tangojen sisä- ja ulkopuolen välissä voidaan kiinnittää muita metallisia kiinnityskulmia;

Toinen kerros asetetaan vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on lopullisesti kiinnitetty.

 • Aika tehdä toinen vyön vanteet. Toisen reunuksen vannenauhan mitat ovat pienemmät, esimerkissämme 200x150 mm;
 • Pestään alaspäin palkkien liittämiseksi samaan järjestykseen, vain tässä tapauksessa pituus on 150 mm, syvyys on sama 100 mm;
 • Toinen tanko on asennettu kapealle puolelle niin, että 50 mm: n sisennys jää hihnan sisäpuolelle. Kellarin sisäosassa olevat palkit on asennettu sisennykseen molemmin puolin ensimmäisen kruunun 25 mm: n (keskellä) kärjestä.

Se on tärkeää!
Tämä on välttämätöntä helpottamaan ja yksinkertaistamaan yksinkertaisemmin tukin kiinnittämistä puutavaran valjaiden päälle ilman lisätukea puiden tukkien ja palkkien päälle.
Tuloksena on lisävoimakkuus, kuten tulevaisuuden talon grilli ja lattian muotoilu.

Tästä syystä on suositeltavaa järjestää grillaus irrotetuille säätiöille käyttämällä lieriömäisten tuotteiden vanteita. Tämän menetelmän vastustajat vaativat puolipuuta, sillä tämä ei riko loppuun valmistettua hirsitaloa.

Kuitenkin vain pätevän puun kanssa työskentelevät asiantuntijat selviytyvät tällaisen sidonnan järjestelystä ja sen niveltämisestä rakentamisen viiveellä.

Käytä kiinnikkeinä galvanoituja kulmia

johtopäätös

Nyt olet tutustunut tällaiseen käsitteeseen kuin vanteetangon, ja se on helpompi navigoida rakentaessasi kerrostaloasi. Tärkeintä on käyttää kaikkia käytettävissä olevia keinoja oikein ja sekvenssissä, johon kaikki ammattimaiset rakentajat tekevät. Jos sinulla on kysyttävää, ota henkilökohtaisesti yhteyttä päälliköihin, jotka auttavat tai rakennuttavat rakennuksen.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.