House sitova Double tai single?

Kuinka laittaa puuta perustukseen talon, kylpyammeen tai muun rakennuksen rakentamisen aikana? Kiinnitysmahdollisuuksia on useita. Tärkeä asia on vedenpitävä pohja. Suojaa vettä vastaan ​​on välttämätöntä, jotta alemmat vanteet eivät mädä. Jos perustaso ylittää 1 cm, tukipinta on etukäteen tasoitettu. Asennusteknologian noudattaminen mahdollistaa laadukkaan tuloksen - kestävä rakenne.

Menetelmät ensimmäisen krs: n tankojen kiinnittämiseksi

Lokin tai runkorakenteen rakennustangon alempi kruunu vaatii useimmiten vaihtoa, joten asennus tehdään niin, että voit helposti tehdä korjauksia.

Ankkurointijärjestelmä

Liittämällä palkit pohjaan käyttämällä seuraavia materiaaleja:

Todettiin, että rakentajat eivät kiinnitä puun ensimmäistä kruunua pohjaan. Rakennuksen merkittävän painon takia he uskovat, että rakennetun rakenteen syrjäytymistä ei tapahdu.

Nastat asetetaan betonin kaatamisen aikana. Samanaikaisesti niiden korkeusmarginaali otetaan siten, että palkin ensimmäinen rivi voidaan kiristää pähkinöiden avulla ilman ongelmia. Kiinnitä puu siihen, poraa reikiä nastat.

Pultit vahvistavat nastat. Ne on myös upotettu alustalevyyn tai teippiin betonisointivaiheen aikana, jotta sauvat asetetaan.

Ruuveilla, joissa on U-muotoisia tai lamellivihjeitä, alla olevia kruunuja voidaan muuttaa myös, jos ne käyttävät elämääsi.

Ankkuri, jäykkä kiinnitys ei salli suunnitelman korjaamista entisestään.

Kiinnitettävien palkkien kiinnittämistä toisiinsa käyttävät myös metallikulmat, niitit, naulat (myös puiset). Tätä kiinnitystä käytetään urien telakoinnin yhteydessä.

Pohjaeristys

Ennen kuin asetat ensimmäisen kruunun, suorita yläpohjan suuntaus jo sen tasoisen senttimetrin poikkeaman ollessa vaakatasossa. Pakollisen vedenpitävän materiaalin jälkeen.

Vedenpitävä pohja rakennuksen alemman palkin alle

Pohjan yläpinnalla ei saa olla kaltevuutta, tippaa, täysin linjassa. Tarkista se laserilla tai vedellä tai rakennustasolla. Tasoitus tehdään usein sementti-hiekkalaastilla. Hän voi myös tiivistää raon, jos se on alemman kruunun ja pohjapinnan välissä. Viime aikoina tähän tarkoitukseen käytetään pääasiassa vaahdon rakentamista. Kovettumisen jälkeen sen ylimäärä leikataan veitsellä. Työn lopussa oleva viimeistelty alue on suljettu koristeellisella nauhalla tai epäsuoralla.

Kateaineita käytetään usein kosteudeneristyspinnoitteena samanaikaisesti lasineristyksen kanssa. Materiaalit asettuvat pohjaan siten, että ne ulottuvat sen reunojen yli noin 0,25 m. On suositeltavaa tehdä kaksi kerrosta oleva vesitiivis päällyste. Heidän välillään laudat. Kateaineen tai muun käytetyn materiaalin kulmissa on päällekkäisyys.

Ensimmäisen kruunun asettamisen täytyy välttämättä olla vedenpitävyys. Tämä johtuu siitä, että kapillaarikosteus virtaa monoliittisen emäksen läpi maaperästä puutavaraan. Puu nopeasti ryntää ja rakennus tarvitsee korjausta.

Valmisteleva vaihe

Alustava vaihe ennen puun ensimmäisen kruunun asettamista pohjaan on valmistella materiaalia ja työkalua.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä, on esitetty alla olevassa taulukossa.

 • olla solmu eikä hakata;
 • puun pinnan tulee olla sileä;
 • työstä, jota sinun tarvitsee käyttää puuta ydinpuun, joka ei anna sinistä sävyä.

Suositeltavaa on antaa puutavaraa, jossa on suuri määrä vuotuisia renkaita.

Hirsitalon osalta nauhan pohjan korkeuden maanpinnan yläpuolella tulisi olla vähintään puolet metristä. Rakentaminen tehdään usein tiilillä.

Rivin 1 materiaalia voidaan käsitellä jäteöljyllä ja loput - antiseptisilla yhdisteillä.

Kaikki puuosat ennen rakennetta on suositeltavaa tarkistaa pienet viat merkitsemällä nämä sivut. Ne asettavat puuta ylös tai alas. Sivut, joiden ulkonemat ovat sivuttaisia.

Käsittele tangot huolellisesti, jotta et menetä mitään osaa. Muussa tapauksessa se toimii leviämisen lähteenä lannistavan prosessin lähteenä. Valitun materiaalin laatu on ensiarvoisen tärkeää rakennuksen kestävyyden varmistamiseksi.

Teknologia puun levittämiseen erilaisissa säätiöissä

Puun asettaminen säätöön tehdään sen kiinnittimellä tai ilman sitä. Jos rakenteelliset elementit kiinnitetään lukoilla, silloin koko purkamisprosessin purkamisen tarve muuttuu monimutkaisemmaksi.

Pilarien kiinnittimien kiinnittäminen

Kulmissa olevat kulmatangot suorittavat seuraavat päätoimet:

 • puolipuussa, jossa on piikki, kun yksi puuta leikataan sen yläpuoleiselta puolelta (pituus yhdistetyn sahatavaran leveydeltä) ja toisaalta alempi;
 • tassussa, kun tukkien liitososat on leikattu, liitetään ilman niiden päätyosien sisällyttämistä.

Viimeisin vaihtoehto sai käytännöllisemmän jakelun. Alla oleva kuva osoittaa tärkeimpien, harvinaisten tapojen yhdistämisen ilman jäännöksiä ja sen kanssa.

Telakointipalkkien vaihtoehdot toisistaan

Toiminnan järjestys, joka osoittaa, kuinka puuta voidaan asianmukaisesti sijoittaa, voi olla nauhalla tai laattapohjalla seuraavasti:

 • määrittää nauhan tai levyn tasaisuuden;
 • tarvittaessa tasoittaa niiden pinta;
 • valita paras tapa yhdistää puutavara;
 • pienempi halkaisija kuin käytetyt napit, porat reikiä palkkeihin;
 • betonin ankkuri;
 • laita alemmat vanteet;
 • kiinnitä ne pähkinöihin, kun ne aiemmin asettuvat aluslaatat;
 • kynnet yhdistävät rakenteen kulmat;
 • tarkista varastoidun rivin taso;
 • tasomainen leikkaus epäsäännöllisyydestä.

Jos pohjan kaatamisen aikana kiinnityksiä tehdään betonin alapäässä olevan alemman puun alla, tämä helpottaa suuresti koko prosessia ja nopeuttaa sitä. Tällöin nastat työnnetään vielä jäätyneeseen liuokseen kolmanteen pituuteensa 50 cm: n välein. Pulttien (kiinnitysten) vähimmäismäärän on oltava kullakin kruunulla kaksi. Puutavara on esivalmistettu porattaessa haluttua halkaisijaltaan tarvittavaa reikää vaaditulla sävelkorkeudella. Pähkinät eivät kiristä liikaa, jotta ne eivät vinoutuisi.

Kiinnitä kruunut paikoilla, ne asentavat päitä (esimerkiksi u-muotoinen), jossa sivuille on järjestetty kiinnitysreikiä. Aikaisemmin kannattaa kattoa kateaineella (2-3 kerrosta). Reikiin kiinnitetyt palkit, jotka yhdistävät valitun menetelmän kulmiin. Liitä ne tukien kanssa ruuveilla tai ruuveilla.

Jos paalujen korkeudet ovat hieman erilaiset, leikkaa puuta haluttuihin paikkoihin.

Pinta-asennustekniikka merkitsee sitä, että puutavaraa ei ole kiinnitetty alustaan. Koko munintaprosessi suoritetaan samalla tavalla kuin muunnelma, johon liittyy jäykkä kiinnitys, mutta ilman kiinnittimien käyttöä.

Kruunut on kytkettävä välttämättä 90 asteen kulmaan. Muussa tapauksessa rakennuksen lisärakentamisessa on ongelmia. Jos seuraat tekniikkaa, tarkastamalla pystytetyn rakenteen geometriaa, rakennuksen muodonmuutoksen todennäköisyys ajan myötä vähenee mahdollisimman pieneksi.

Ensimmäisen palkin rivin asennusprosessi näkyy alla olevassa videossa.

Kiinnitä puutalon vanteet säätöön

Useimmat maalaistalot tai mökit haluavat rakentaa sivulle lisäovia tai todellista kylpyhuonetta. Useimmiten tällaiset rakenteet pystytetään baarista - se on kätevää ja käytännöllistä. Mutta niiden perusta voi olla hyvin erilainen. Siksi kysymys siitä, miten vanteiden palkin asettaminen ja vahvistaminen säätiölle on laajasti käsitelty rakennuspiireissä. Meidän artikkelissamme on yksityiskohtaisia ​​suosituksia siitä, kuinka puuta kiinnitetään säätiöön omiin käsiisi.

Kiinnittäminen on kehyksen välttämätön osa, se on talon alempi kruunu, joka auttaa vahvistamaan pohjaa ja jossa ei ole suositeltavaa seksuaalisten viivytysten kitkemistä.

Kuva 1. Sitoutuminen sarakkeen pohjaan

Miten sitoa puutalo perustaan ​​ennen

Vanhojen talojen rakentamisen aikana, kun puu oli tärkein rakennusmateriaali, esi-isämme käyttivät puuta rakentamaan perusta. Tänään tämä vaihtoehto tuntuu hyvin outolta, mutta monta vuosisataa sitten tämä tekniikka pidettiin oikeana. Miten tämä tapahtui? Savi-hiekka tyyny sijoitettiin suoraan maahan, ja aluskynttilän kruunu sijoitettiin siihen. Ensimmäinen kruunu oli yleensä tammi. Hän oli hyvin voideltu tervalla tai tervalla. Voimme sanoa, että tämä kruunu toimi koko rakennuksen palkaksi ja perustukseksi. Hiekka suojeli sateelta, ja savi suojasi kruunun pohjaveden vaikutuksilta. Siitä lähtien paljon on muuttunut ja puun asettamisen ja kiinnittämisen teknologia säätiöön on muuttunut.

Kaikkien puurakenteiden rakentamiseen perustetaan usein paalun tai hihnan tyyppi. Tarkastelemme molempien vaihtoehtojen lokin vahvistamista.

Kiinnitys vanteista puusta levytasolle

Puun seinät (olipa kyseessä pyöristetty hirsi, puutavara jne.) On erittäin vaikea kiinnittää säätöön. Tämän tehtävän saavuttamiseksi, joka on ensimmäinen kruunu, joka sopii säätöön, vie puuta, jonka paksuus on suurempi.

Kiinnitä puu pohjaan ankkureilla.

Kuva 2. Nauhan kiinnitys ankkureilla nauhalevyyn, jossa on grillaus

Työjärjestys

 • Tarvitset kiinnitysosat, otat varastossa.
 • Tarkasta varovasti, kuinka sileä sää on. Voit tehdä tämän käyttämällä rakennustasoa. Jos yli 10 mm: n epäsäännöllisyydet ilmestyvät äkillisesti, huolehdi niiden hävittämisestä liuoksella. Epäsäännöllisyydet alle 10 mm voidaan korjata levyillä, jotka sijoitetaan palkkien alle.
 • Aseta puun kruunu kattopuhaltimeen vedenpitäviksi.
 • Vanteen alempi kruunu ovat tangot, jotka kiinnittyvät toisiinsa kahdella tavalla - "tassussa" tai "kulhossa".

Kuva 3. Kulmien kytkentä "tassuun"

Kuva 4. Talon kulmien kytkeminen palkista "kulhossa"

 • Poraa reikiä alempaan kruunuun sijoitetuissa tankoissa. Tällaisten reikien koko halkaisijaltaan on hieman leveämpi kuin aiemmin asennettujen ja betonirakenteisten ankkurintujen läpimitta.
 • Sitten poratut reiät asetetaan ankkuriin. Seuraavaksi aseta niiden alla leveät aluslaatat, jotka on kiinnitetty pähkinöillä. Kun alemman vanteen kulmat on yhdistetty toisiinsa kynsien tai tappien avulla, tällaisissa paikoissa ankkuria ei voida asentaa.
 • Käytä rakennustasoa määritäksesi vanteiden korkeimman tason kulmat ja diagonaalit. Jos ilmenee sääntöjenvastaisuuksia, käsitellä niitä koneella.
 • Heti kun pohjaventtiilin asennus on valmis, voit asentaa pystysuuntaiset ohjaimet kehyksen pystyttämiseen.

Muuten, kuvattu menetelmä pohjan vanteen suorittamiseksi on merkitystä sekä nauhan perustuksille että mille tahansa muulle perustalle, pienillä muutoksilla ja teknisillä ominaisuuksilla.

Kiinnitys vanteista puusta käämitysruuvin pohjaan

Miksi tarvitset 1-2 riviä vanteita pile-pohjaan? Koska kärkipilareilla on pistetukea. Tällaiset kannattimet eivät voi taata, että kuorma jakautuu tasaisesti kaikkien sivustojen välillä. Varmasti jotkut paalut ovat enemmän painoa, ne voivat uppoutua, mikä haittaa koko rakennuksessa.

Jos kiinnität säätiön teknisesti määrätyllä tavalla, kuormien yhtenäinen jakautuminen koko säätiön alueelle lisää säätiön ja itse talon lujuutta, luotettavuutta ja kestävyyttä. Korostamme, että vanteet olisi tehtävä kirjaimellisesti välittömästi heti kun ontelot täytettiin liuoksella ja päitä asennettiin. Maaperä on erilainen eri paikoissa, ja sisäiset mekaaniset prosessit voivat häiritä koko tekniikkaa. Kuka sitten haluaa tasoittaa paaluja, jotka ovat muuttaneet? Lisäksi tapaus ei ole helppo ja aikaa vievä. On parasta asentaa vyöt heti, kun se on kestänyt kaikki tekniset vaatimukset, kuin korjata se myöhemmin halvempaa ja helpompaa.

Kuva 5. Tämän mallin mukaan sidotaan puiden paaluja

Kiinnitysprosessi

 • Tarkasta paalujen oikea asentaminen tasolle. Jos pienet poikkeamat havaitaan sen jälkeen, kun päistään on asennettu, on välttämätöntä poistaa nämä virheet: leikkaa vain palkkien palat paikoissa, joissa ne ovat tarpeettomia.
 • Päällirakenteisiin tehdään yleensä reikiä, jotta pohja voidaan ruuvaa pohjaan.
 • Nauhan kulmat voidaan tiivistää alumiinikulmilla.

Pile-valjaat talon puusta ei ole sinulle ongelma, jos et tee sitä yksin.

Näin tapahtuu, että asiakas on laatinut paalusäätiön yhdeltä yhtiöltä ja toinen rakentaa talonsa. Jotkut puutalojen rakentajat eivät pidä tarpeellisena kiinnittää pylväspohjan sitomista väittäen, että talo ei siirry perustuksesta omalla painollaan. Tämä pätee, mutta vanteet on kiinnitetty paalusäätiöön, jotta paalun perustuksen liikkuvuus voidaan sulkea pois ja jakaa tasaisesti talon paino koko säätön. Loppujen lopuksi, jos yksi kasa proyadet, niin muut paalut lisäävät kuormaa.

Lopuksi

Kuva 6. Näin säätötyö on valmis - palkki on sidottu ylhäältä

Kun olet selvittänyt perustavanlaatuiset periaatteet sitomasta säätiötä omalla kädelläsi, voit suorittaa kaikki vaiheet laadukkaasti ja ilman ylimääräisiä kuluja. Asiantuntijoiden suositukset auttavat ymmärtämään prosessin kaikkia rakenteita, ja kylpytekniasi puusta tai puutalosta on luotettavaa ja kestävää. Jotta osoitettaisiin, miten säätiö sitoutuu, olemme julkaisseet videon tästä artikkelista.

Double vanteet

Mikä on vanteita?

Vanteet ovat puun ensimmäinen vanteiden kruunu, joka asettaa kaikki perustuksen pylväät ja yhdistää ne muodostaen kiinteän rakenteen.

Kaksinkertainen vanteet, nämä ovat kaksi vanteita, viivästyksiä ei pudota alas ensimmäiseen vyön reunaan, vaan toisessa.

Kuva kaksinkertainen vanteet

Kaksinkertaisen vanteen edut

Lattian kellerungon (karkeiden lattiojen) ja maan välisen etäisyyden suurentaminen on tarpeen joissakin tapauksissa, kun talon on nostettava maaperän pudotuksen, kosteuden, kellari-laitteen jne. Vuoksi.

Kaksinkertainen vanteiden kruunu tekee rakennuksesta luotettavamman. Esimerkiksi kun rakennat taloa ruuveilla olevasta puusta, suositellaan kaksinkertaisia ​​vanteita, ja nauhateollisuudessa voidaan luopua luotettavasta pohjasta.

Pohjakerroksessa peruskokoonpanossa käytetään yhtä kruunua, ja lisämaksusta lisätään toinen asiakkaan pyynnöstä.

Vanteen ja pohjan (minkä tahansa) välissä sinun on asetettava vesitiiviin materiaali, kuten kateaine 1-2 kerroksessa.

Vyönauha: puuportaan perustan ominaisuudet ja vanteiden kiinnitysmenetelmät

Ei ole mikään salaisuus, että koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys tarjoavat oikean perustan. Suunnitteluvaiheessa päätetään perustaa, joka riippuu pääosin kehityspaikan geologisista ominaisuuksista. Kun olet lukenut artikkelimme, saat tietää, mitä pyöristetyn lokin vannenauhaa käytetään, miten ja missä sitä käytetään itse.

Kuvassa näkyy koko järjestelmä siitä, kuinka käytetty palkki sijaitsee vanteiden kohdalla.

Puuportaan perusta

Puusta valmistetuille rakennuksille useimmiten järjestetään seuraavat perusteet:

 • Pilarin tyyppi - jaettu tiimeihin: tiilet ja PBS (pohjaseinälohkot) ja monoliittinen teräsbetoni;
 • Pile: ruuvi ja kyllästynyt.

Monoliittinen nauha vaihtoehto soveltuu myös rakennuksiin, mutta se on kalliimpaa

HUOM!
Vuosisatojen ajan ainutlaatuinen Firenzen on seisomassa setripääreissä useiden vuosisatojen ajan.

Tämäntyyppiset säätiöt tekevät erinomaisen työn heikoilla mailla päätoiminnoillaan:

 • Pidä paljon ylärakennetta;
 • Jakaa kutakin kuormaa kumpaankin tukeen vähentäen maaperän paineita;
 • Antaa mahdollisuuden luonnolliseen tuuletukseen pohjaan, mikä merkittävästi pidentää puurakenteiden käyttöikää (etenkin tulvamaalla).

Kun luot kaikenlaista perustusta, on tärkeää noudattaa tiukasti tekniikkaa kaikissa vaiheissa, joista yksi on puun alaosa.

Vanteiden olemus

Pallokenttä ja pylväskarttikartta ovat tietty (design) määrä erillisiä rakenteita tietyllä etäisyydellä toisistaan. Jos haluat yhdistää ne yhteen pohjaan, johon voi luottaa puutuhkojen lattiat, seinät ja katto, sinun täytyy sitoa pylväspohja palkilla.

Kuvassa näkyy laskentakaava, jota käytetään sitomisparametrien laskemiseen

Mikä on vanteiden laite tai kuten muuten kutsutaan - grillage? Tämä on jäykän rakenteen luominen palkkeja, jotka yhdistävät säätiön paalut tai pylväät. Itse asiassa grillage, tämä on päällekkäisyys paalun (pylväs) pohjan ja itse rakenteen, joka on uskottu vastuullisen tehtävän jakaa talon paino kaikkiin perustekijöihin.

Puinen grilli

Asuintalot, kylpyamme jne. Parhaan vaihtoehdon jalustan kiinnittämiseksi pidetään puutavaraa. Paalunvaljaat valmistetaan korkealaatuisimmasta ja vahvimmasta sahatavaraa.

Varoitus!
Lisäksi meidän ei pidä unohtaa, että grillaten on työskenneltävä negatiivisen ympäristövaikutuksen olosuhteissa ja huolehdittava sen vedeneristämisestä.

Yleensä höyhenpuu käytetään sitomiseen, jolla on useita etuja:

Perusmateriaali olisi valittava siten, että solmun vähimmäismäärä, ilman halkeamia ja roiskeita

 • Matala kosteuspitoisuus tuottaa runsaasti hartsipitoisuutta ja rakenteen kovuutta.
 • Korkea lujuus, yhdessä edellä mainitun laadun kanssa, takaa melko pitkän käyttöiän kuusi-, mänty-, jne.
 • Havupuu on edullisin hinta.

Se on tärkeää!
Palliseos on sidottu palkilla, jonka poikkipinta on vähintään 150 x 150 mm.
Grillaukseen tarkoitetulla puulla ei saa olla pienintäkään vikoja halkeamien tai sirujen muodossa.

Ennen grillatyön aloittamista palkit käsittelevät varmasti:

 • Antiseptiset aineet, jotta vältetään puun vahingoittuminen rotilla ja bugs-tuholaisilla;
 • Palonestoaineet, jotka lisäävät rakenteen palonkestävyyttä ja vähentävät sytytysriskiä. Tämä pätee erityisesti havupuuhun, koska se kyllästyy palavien hartsien kanssa.

Menestyksekkäimpiä olisikin rakentaa liimapuuportaita, koska sen valmistusteknologia sisältää:

 • Korkealaatuisen hyvin kuivan puutavaran käyttö;
 • Liimaus tapahtuu suurella paineella.

Liimatuille materiaaleille on tunnusomaista geometrisen muodon suuri lujuus ja tarkkuus, mikä helpottaa vanteiden kokoamista ja lisää huomattavasti sen teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia.

Nyt puhumme siitä, miten tehdä valjaat baarista.

Puupuiden laite vanteet

Nauhan kiinnitysmenetelmä

Pylväs- tai paalusäätiöön liittyvässä projektissa on tärkeä osa, joka ei ole muita huonompi - kiinnityspalkin kiinnittäminen säätiölle.

Luotettavien ja kestävien puurakenteiden rakentamiseen erikoistuneet asiantuntijat tunnistivat useimmat tehokkaimmat keinot kiinnittää sitova säde samalla tavalla:

 1. Langalla.
  Tämä tehdään kiinnitysvanteiden avulla betoni- tai tiilikiskoihin sekä suuriin poikkileikkauksiin tehtyihin puupinoihin seuraavasti:

Metallipultit ovat hyviä, koska ne sitovat tiiviisti ja pysyvästi paljon tehokkaammin kuin itsekierteittävät ruuvit

  • Perusrakennetta varten se ennustaa sulautettujen osien asennuksen metrisestä tangosta (betonista, tiilestä), johon on myöhemmin asennettu grillattava palkki;
  • Valmiit pohja ankkuripulttien avulla (mikä tahansa tuki);
 1. Hitsauksessa. Näin kiinnitysvanteet metallipinoihin. Tämä on ainoa luotettava tapa kiinnittää metalliin, erityisesti siinä tapauksessa, että vanteet ovat metallirakenteita;
 2. Pihdeissä. Tätä kiinnitystapaa käytetään mihinkään tukityyppiin.

Pohja on kiinnitetty jokaiseen pylvääseen, luotettavuus on tärkein (esimerkki valokuvassa)

Varoitus! Järjestelmä, jolla perustus sidotaan puutavaraan, vaatii huolellista suojaa metalli- ja puujäsenten liitoksissa, koska ne ovat kaikkein herkimpiä mätää.

Kaksoistuimapalkki

Mitä tarkoitetaan? Kaksinkertainen puutavara on peruskokoonpanon kokoonpano kahteen palkin riviin.

Tällainen sitoutuminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensin ensimmäinen valjaat kiinnitetään telineisiin. Yhdistetyt palkit neliöön;
 2. Liittyminen puun päihin kiinnittyy:
  • Puolet syvyydestä;
  • Pituuspaksuuteen.

Esimerkiksi ensimmäisen rivivälileikkeen mitat ovat vaikuttavia (200x200 mm). Karkeus suoritetaan 200 mm: n pituudelta ja 100 mm: n syvyydeltään.

Asennettaessa hyvin tarkistettu kouru luovat liitokset ilman ulkonemia tai aukkoja.

Vihje!
Kun olet asentanut vyön laatikon ympärille, tarkista sen lävistäjä.
Jotta kaikki grillataulut kulkisivat 90 astetta, diagonaalien on oltava yhtä pitkiä.

 • Vertailien pituuksien tarkistaminen on helppoa omalla kädellä käyttämällä kovaa (ei venyttämästä) johtoa tai mittanauhaa;
 • Kun olet tarkistanut, että yhteys on kiinnitetty tukeen valitulla tavalla. Tangojen sisä- ja ulkopuolen välissä voidaan kiinnittää muita metallisia kiinnityskulmia;

Toinen kerros asetetaan vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on lopullisesti kiinnitetty.

 • Aika tehdä toinen vyön vanteet. Toisen reunuksen vannenauhan mitat ovat pienemmät, esimerkissämme 200x150 mm;
 • Pestään alaspäin palkkien liittämiseksi samaan järjestykseen, vain tässä tapauksessa pituus on 150 mm, syvyys on sama 100 mm;
 • Toinen tanko on asennettu kapealle puolelle niin, että 50 mm: n sisennys jää hihnan sisäpuolelle. Kellarin sisäosassa olevat palkit on asennettu sisennykseen molemmin puolin ensimmäisen kruunun 25 mm: n (keskellä) kärjestä.

Se on tärkeää!
Tämä on välttämätöntä helpottamaan ja yksinkertaistamaan yksinkertaisemmin tukin kiinnittämistä puutavaran valjaiden päälle ilman lisätukea puiden tukkien ja palkkien päälle.
Tuloksena on lisävoimakkuus, kuten tulevaisuuden talon grilli ja lattian muotoilu.

Tästä syystä on suositeltavaa järjestää grillaus irrotetuille säätiöille käyttämällä lieriömäisten tuotteiden vanteita. Tämän menetelmän vastustajat vaativat puolipuuta, sillä tämä ei riko loppuun valmistettua hirsitaloa.

Kuitenkin vain pätevän puun kanssa työskentelevät asiantuntijat selviytyvät tällaisen sidonnan järjestelystä ja sen niveltämisestä rakentamisen viiveellä.

Käytä kiinnikkeinä galvanoituja kulmia

johtopäätös

Nyt olet tutustunut tällaiseen käsitteeseen kuin vanteetangon, ja se on helpompi navigoida rakentaessasi kerrostaloasi. Tärkeintä on käyttää kaikkia käytettävissä olevia keinoja oikein ja sekvenssissä, johon kaikki ammattimaiset rakentajat tekevät. Jos sinulla on kysyttävää, ota henkilökohtaisesti yhteyttä päälliköihin, jotka auttavat tai rakennuttavat rakennuksen.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Puun talon ensimmäinen kruunu: mistä ja miten taittaa?

Ennen seinien rakentamista suoraan rakentajilla on kohtuullinen kysymys: kuinka laittaa ensimmäinen kruunu taloon? On tarpeen asentaa talon ensimmäinen kruunu perusteellisesti, käyttäen matemaattisia laskelmia niin, että tulevaisuudessa seinät ovat mahdollisimman litteät ja seisot 90 asteen kulmassa. Tämä työ ei ole kovin vaikea, tärkeintä ei ole kiirehtiä ja valmistautua huolellisesti siihen.

Järjestelmä, joka kiinnittää pohjan trimmauksen ja vedenpitävyyden ensimmäisen kruunun alle.

Jos haluat asettaa ensimmäisen kruunun puun taloon, sinun on asetettava vähintään kahdessa kerroksessa vedenpitävyys, sen jälkeen - päällystyslevy ja sen päälle toinen vedeneristyskerros.

On tärkeää tarjota tehokas vedeneristysjärjestelmä säätiölle ennen puurakennusten ensimmäistä kruunua. Näihin tarkoituksiin, rofekoidi asetetaan kahdesti, ja sitten suoritetaan kerran Stekloizolin levittäminen. Kaikkien kerrosten tulisi ylittää pohjan leveys noin 25 cm pitkin koko kehän pituutta.

Kaikki laidat on painettava lähellä toisiaan. Ei ole hyväksyttävää muodostaa jopa pieniä aukkoja seinään ja etenkin sen alhaisimmalle alueelle. Kuten tulevaisuudessa, pohjalla lattia on ripustettu ja suurimmat kuormat ovat täällä.

Puun talon ensimmäisen kruunun solmujen suunnittelu.

Tangot kiinnitetään toistensa väliin metallipylväillä, syvenemällä seinään 3 cm: n päällä ja viimeistelemällä puinen mönkijä. Palkin pienen mutkan läsnä ollessa se asetetaan, kääntämällä alas litteä pinta. Joissakin tilanteissa on lisäksi kiinnitettävä alemmat palkit nauloilla tai niitteillä, jotka sijoitetaan kahden kruunun kylpyammeen tai saunojen läpi palkista.

Ennen vedenpitävyyden asettamista suoraan alustalle, on ehdottomasti tarkistettava, että sen ulkopinta on selvästi vaakasuorassa. He tarkastavat säätiön vaakasuoraa hydraulisella tasolla, koska tavallinen taso näyttää usein jonkin verran virhettä. Halkojen tuberkuliinien tulee olla korkeintaan 1 cm koko pohjan pinnalla. Kun karheus on yli 1 cm, pinta tasoitetaan liuoksella tai muulla vedeneristyskerroksella.

Kuinka valita puutavaraa hirsitalon alemman kruunun?

Sopiva laatu materiaali olisi valmisteltava hyvissä ajoin. Ensimmäinen kruunu kylvystä palkista on muodostettava materiaalilla, joka erottuu sen korkealuokkaisista ominaisuuksista:

 1. Baarit tulisi valita tasaisesti.
 2. Neulomista ei pidä ilmaista voimakkaasti.
 3. On parempi, ettet käytä sinertävää materiaalia, se ei sovellu alemman kruunun asettamiseen.
 4. Sinun tulisi ottaa palkit korkeimmalla renkaiden tiheydellä: tämä raaka-aine on valmistettu puun keskiosasta.

Puun talon hirsitalon ensimmäisen kruunun kokoonpanojärjestelmä

Rakennuskiskojen järjestelmä ensimmäisen kruunun alla.

Ennen kuin aloitat kruunun asettamisen talon pohjalle, sinun täytyy ajatella ja varmistaa koko rakenteen kestävyys kokonaisuutena. Tällöin asetetaan antraseilla esikäsitellyt säleet, jotka ovat 10-15 mm paksuja. Niiden välillä tehdään aukko 25-30 cm.

Reikiä tarvitaan poistamaan talon kruunun kosketus kosketuskiskosta sen pohjalla. Tämä toimenpide mahdollistaa tulevaisuudessa pidennyksen log kylpyyn käyttöiän antamalla lisää suojaa mätää.

Kruunun kokoonpanon järjestys puun kylvyssä

 1. Päällystetyissä säleissä laitetaan ensimmäinen kerros tasoihin. Poraa palkin ja pohjan zapenyvayut välillä.
 2. Sen jälkeen tasojen avulla mitataan pinnan tasapinta, kuten epätasaisella alareunalla ja seinä myös käyrä.
 3. Virheiden poistamisen jälkeen tyhjät aukot täytetään vaahdolla.

Kuten jo todettiin, hakkuut on tehtävä etukäteen. Toistamme, että sen pitäisi olla vähintään solmua, ilman sinistä ja jopa suurta tiheyttä vuosittain.

Puun ensimmäinen kruunu on pakollista käsitellä, ja tämä tehdään tekemällä toistuvasti kaikki puu bitumiin kostutetulla materiaalilla yhdessä työskentelyn kanssa niin, että seos imeytyy mahdollisimman syvälle kylpyyn. Sinun ei pitäisi käsitellä vain päitä, koska niiden on oltava täysin vapaat, jotta niiden kautta puussa oleva ylimääräinen kosteus voidaan poistaa. Puunjalostuksen laadusta riippuu alemman kruunun elämä ja aika, jonka kuluessa vanhasta puusta on tarpeen vaihtaa.

Usein ensimmäinen kruunu ei ole kiinnitetty säätöön - talon painon alle se ei vaipu ilman ankkureita. Kulmissa nivelet lukittuvat, tangot liitetään päätään. Puutavara ovien välissä sijaitsevissa kulmissa on liitetty levyillä tai metallileikkeillä.

Miten rakentaa alus, joka tarjoaa kestävän lattian?

Kun ensimmäinen kruunu on asetettu ja sen tulipalo on käsitelty ja bioproteiini on edennyt aluslaitteen järjestelyyn kylvyn avulla. Teoksia tehdään useassa vaiheessa:

Lattian muotoilu.

Suorita palkkien asennus. Viivästyksissä käytetään puuta, jonka poikkileikkaus on 100x150 mm. Levyt asetetaan lokin kapealle päähän. Viiveet saha- taan alempaan kruunuun, josta he suunnittelevat 70 cm: n askeleen. Pitkät viivästykset (yli 3 metriä) asettamalla korvakkeita, jotka palvelevat palkkia, jonka pituus on 150 x 200 mm.

 • Sivusuoja alhaalta puolelta on kiinnitetty kallonpalkkien (50 - 50 mm) avulla.
 • Kallonpalkkeihin asetetaan seksuaalinen perusta. Aseta lyijy siten, että levyt eivät muodostaneet rakoa, toisin sanoen tiukasti. Ne eivät kiinnitä levyt palkkeihin ja palkkeihin.
 • Seuraavaksi suoritetaan kylvyn lattian eristys palkista. Eristysjärjestelmä on seuraava: vedenpitävä kerros, lämmityskerros ja höyrysulkukerros.
 • Ilmanvaihdon reiän muodostaminen vastustaa palkkien pituutta.
 • Levyt asetetaan, mikä luo karkean lattian.
 • Kaikkien käytettävissä olevien kulmien tulisi olla selvästi 90 astetta, jotta talon geometriset mittasuhteet katsotaan oikeiksi.

  He tarkistavat, että molempien vastakkaisten sivujen pituudet ovat samat, ja tangon vastakkaisten sivujen väliset kulmat väliltä ovat samat. Jos kaikki on oikein, se tarkoittaa, että kulmat ovat tarkasti vedettyjä.

  Kylvöiden kruunun alemman rivin asettaminen puusta, kiire ei voi olla sallittua, koska työ vaikuttaa seinien tasaisuuteen.

  Miten ruuvipillit on sidottu?

  Kaikkien säätiöiden luotettavuus ja laatu riippuvat ennen kaikkea siitä, että teknologia noudattaa tarkasti jokaisen toteutuksen vaiheessa. Ja sarakkeen tukipalkin sitominen ei ole mikään poikkeus.

  Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka tämän pohjattoman rakentamisen tärkeä ja tärkeä vaihe toteutetaan asianmukaisesti.

  Puun ruuvipohjan kiinnittäminen yhdellä kruunulla

  Yleistä tietoa

  Kierrä kasa

  Ruuvipuristin on paalun tyyppi, joka upotetaan maaperään ruuvaamalla. Yleensä - se on metalliputki, jonka pohjaan terät on hitsattu. Nämä terät palvelevat paitsi upota rakenteen maaperään, mutta myös jakaa massa tasaisesti suuremmalle maapinta-alalle.

  Kierrä paalu maahan

  Mikä on vanteita

  Asennuksen jälkeen ruuvitukit kiinnitetään palkkeilla, tuloksena on yksi jäykkä rakenne, jota kutsutaan vanteiksi tai grillatuksi.

  Talon sidonta on itse asiassa päällekkäisyys rakenteen ja säätiön välillä. Tämä malli jakaa tasaisesti talon painon kaikkiin tukiin. Lisäksi grillaus ottaa ensin huomioon ympäristön negatiiviset vaikutukset. Siksi sen on oltava vahva, luotettava ja suojattu kosteudelta.

  Pylväs on materiaali, joka on valmistettu leikkaamalla puun runko neljästä sivusta. Koko pituudeltaan on sama poikkileikkaus. Tällä hetkellä puu on suosituin materiaali sidoksen sitomiseen. Erityisen usein sitä käytetään hirsimökkien, kylpyhuonekalujen ja muiden puutalojen rakentamisessa.

  Havupuiden yleisimmin käytetty alempi vanteet, sillä niillä on joitakin etuja kovapuusta:

  • Parempi käyttöikä ja kestävyys;
  • Korkea lujuus;
  • Alhainen kosteuden läpäisevyys;
  • Hinta on tavallisesti pienempi kuin lehtipuu.

  Kiinnitä huomiota!
  Vyön varresta tulisi olla poikkileikkaus vähintään 150 x 150 mm.
  Ostaessasi materiaalia, on välttämätöntä varmistaa, ettei sillä ole pienimpiä halkeamia, muuten raken laatu kärsii.

  Ennen grillauksen tekemistä on välttämätöntä käsitellä materiaalia:

  • Antiseptinen - mätänemättömän ja sienen kehityksen estäminen; (Ks. Artikkeli puutavaran käsittelystä pitkään mätänemiseltä - takuu rakennuksen pitkäaikaisesta käytöstä)
  • Palosuojattu, mikä lisää palonkestävyyttä ja estää tulen. Tämä käsittely on erityisen merkityksellinen mäntymateriaalille, koska tällä puulla on suuri määrä palavia hartseja.

  Vihje!
  Laskettaessa materiaalin määrää on toivottavaa lisätä 10-15 prosenttia, kuten työn prosessissa ei ehkä riitä.

  Erikseen on sanottava laminoidusta viilupuusta, joka valmistetaan liimaamalla yhteen useita levyjä. Levyt ovat yleensä kuivuneet hyvin, minkä jälkeen ne valitaan, samoin kuin materiaalin valmistukseen, joka käyttää kaikkein kestävintä materiaalia. Sitten ne liimataan lehdistön alle. (Katso lisätietoja artikkelista. Mitkä ovat eturista kiinnitetyn laminoidun puun edut?)

  Liimapalkit ovat paljon tavallista kestävämpiä, lisäksi niillä on tarkemmat mitat. Tällaisessa materiaalissa on yleensä ulokkeita ja uria. Tämän seurauksena sen rakentaminen osoittautuu erittäin kestäväksi.

  Laminoidun puun tärkein etu on lämpö- ja kosteussuojaus. Rakenne on tiukka ja ilman aukkoja kulmaliitoksissa. Tietenkin tämä materiaali on kalliimpaa kuin normaali, sillä sitä ei tarvitse kuivata ja käsitellä antiseptisellä aineella.

  Liimattavan materiaalin toinen etu on, että se ei kaadu ja on itsessään hyvin kevyt. Näin laminoidun viiluneristeen huopa on erinomainen ratkaisu.

  Laskettaessa tarvittavaa puutavaraa voit käyttää yksinkertaista laskinta:

  Kuinka laittaa ja korjata puun ensimmäinen kruunu perustukseen, videolaitteistoon

  Hyvälaatuisen puurakennuksen rakentaminen ei ole helppo prosessi, jossa jokaisen toiminnan on tapahduttava erityisen huolellisesti ja perustellusti. Suurta huomiota olisi kiinnitettävä ensimmäisen kruunun asettamiseen, koska se vaikuttaa koko rakennelman laatuun. Jos tämä vaihe on kunnolla tehty, talon seinät pysyvät tarkasti, muodostaen 90 asteen kulmat.

  vedeneristys

  Vedeneristys ennen ensimmäisen kruunun asettamista

  Joten ennen kuin aloitat vedenpitävyyden, sinun on tarkistettava ja tarkistettava säätiön yläosa. Tämän toiminnon suorittamiseksi sinun on valmisteltava hydraulitaso. Jos pudotus on yli 1 cm säätöpinnan alapuolella, kannattaa suorittaa lisätoimintoja, jotka liittyvät sen kohdistamiseen. Tämä edellyttää pääsääntöisesti konkreettisen ratkaisun valmistelua.

  Asiantuntijat suosittelevat aluksi, että asetetaan kaksi kerrosta vedeneristysmateriaalia, jota seuraa lujitemuovaus ja sitten taas vesitiivis kerros. Tähän prosessiin käytetyt materiaalit on kiinnitettävä siten, että ne ulottuvat 25 cm kummallakin puolella oleviin reunuksiin.

  Etsi laadukasta materiaalia ensimmäiselle kruunulle

  Talon rakenteessa oleva rakennusmateriaali on valmistettava etukäteen. Ensimmäisen kruunun tulee koostua korkealaatuisesta materiaalista. Sen pitäisi olla:

  1. Pienellä määrällä solmua pinnalla;
  2. Täysin sileä pinta;
  3. Materiaalin ei pitäisi olla sininen, se ei sovi ensimmäisen kruunun asettamiseen;
  4. Puun renkaiden tiheys tulisi olla mahdollisimman suuri - silloin on selvää, että tämä materiaali on tehty puun keskeltä.

  Ennen kuin laitat ensimmäisen kruunun (lehtikuusi), sitä on käsiteltävä antiseptisellä aineella

  Sen jälkeen, kun olet valinnut palkin, sinun on huolellisesti voiteltava se bitumimateriaalilla, joka on aikaisemmin sekoitettu kaivostoimintaan. Vastaavaa koostumusta tarvitaan niin, että kyllästys imeytyy hyvin puuhun. Et saa käsitellä puun päitä, muuten kosteus ei voi "päästää" puuta. Käsittelyn ja kyllästämisen perusteellisuus vaikuttaa moniin tekijöihin, mukaan lukien ensimmäisen kruunun kestävyys ja luotettavuus ja siten koko baarin talo.

  Ensimmäisen kruunun asettaminen

  Ensimmäisen kruunun asentaminen on seuraava:

  1. Aseta säleet vedenpitävän materiaalin kerrokseen. Niitä on ensin käsiteltävä antiseptisellä liuoksella. Liuskojen välisen etäisyyden tulisi olla 30 cm. Jokainen lamellin leveys on erikseen 15 mm;
  2. On tarpeen asettaa tankoja kiskoille. Ne muodostavat ensimmäisen kerroksen. Kiskojen käytöllä tässä prosessissa on mahdollista muodostaa tangot luotettavalla suojauksella sekä estää niiden suora kosketus peruspinnalle. Jos tämä prosessi suoritetaan oikein, talon kestävyys palkista kasvaa merkittävästi.
  3. Puun ja säätiön väliin muodostuu rako. Sitä ei pidä missään tapauksessa jättää, muutoin rakennus on nopeasti epämuodostunut ja kalteva. Voit täyttää tämän tyhjennyksen käyttämällä vaahtoa. Se sitoo lujasti ja turvallisesti molemmin puolin pitkään, mikä varmistaa tiheyden;
  4. Sitten sinun tulisi jälleen määrittää pinnan tasomittari hydraulisella tasolla. Siinä tapauksessa, että vaakasuoralla pinnalla on rikkoutuminen ensimmäisen kruunun asennuksen jälkeen, seinät kootaan epätasaisesti. Tämä ongelma voidaan ratkaista lisäpinnan tasoituksen vuoksi.

  Ensimmäisen kruunun kiinnitys

  Ensimmäisen kruunun liittäminen säätiöön nähden vaihtelee suuresti. Jotkut uskovat, että on ehdottoman tärkeää, että kruunu on kiinteästi kiinnitetty peruspintaan, kun taas muut rakentajat ja asiantuntijat väittävät, että tätä ei tarvita.

  Laminoidun viilupuun ja minkä tahansa muun talon rakentaminen on erittäin painavaa, joten he uskovat, että se pysyy hyvin ja tukevasti ilman ankkureiden käyttöä ja lisäkiinnitystä. Tällaisessa tilanteessa käytetään telakointia ilman lukkoa. Sen käyttöönottoa jatkossa voit korvata minkä tahansa puun irrottamatta rakenteen kulmia. Kytkentään kulmissa yksinkertaisten kiinnikkeiden tai metallilevyjen avulla. Kun rakennat taloa omiin käsiinsä, jokainen itsenäisesti päättää, kiinnittääkö kruunun säätiöön vai ei.

  Tangon kiinnitys teipin pohjaan

  Jos haluat kiinnittää talon ensimmäisen kruunun puusta nauhan pohjaan, seuraa seuraavaa menettelyä:

  • Osta elementit kiinnittimiin säätiöön, parhaiten marginaalilla;
  • Tarkista pinnan tasaisuuden taso hydraulisella tasolla. Jos epäsäännöllisyys ylittää 1 cm, kannattaa poistaa se liuoksella. Jos epäsäännöllisyys on alle 1 cm, voit laittaa levyn puun alle;
  • Valitse telakointimenetelmä: kulhossa tai tassussa. Molemmat vaihtoehdot ovat vahvoja ja luotettavia. Internetissä näet videossa kuinka ammattilaiset keräävät ne;
  • Alustalle asetettavissa tangoissa on tarpeen porata hieman pienempi reikä kuin ankkurointitangot, jotka betonoidaan pohjan yläosaan;
  • Ensimmäisen kruunun kulmat tulisi liittää tikkailla tai nauloilla;
  • Tämän jälkeen sinun on tarkistettava kunkin kulman taso. Jos kuoppia löytyy, sinun on poistettava ne höylällä.

  Kiinnitys paaluun ja ruuvipohja

  Sitoutuminen - pakollinen ja välttämätön asennusosa, jos on ruuvi-pohja. Kaikki liittyy siihen tosiasiaan, että paalut ovat pistetuki, joten joissakin paikoissa kuorma on suurempi kuin toisissa.

  Joten ensin on varmistettava, että kaikki paalut on asennettu oikein säätöön. Jos on joitain poikkeamia, sinun on poistettava epäsäännöllisyydet leikkaamalla palkki vaadittavissa paikoissa. Alemman kruunun kulmissa on kiinnitettävä ankkuri, joka on täynnä laastia. Ulkopuolelta kulmien on oltava vuorattu alumiinikulmilla. Sen jälkeen, jotta kaikki puun osat liitettiin, on tarpeen leikata ne. Ensimmäinen on tehtävä alhaalta, toinen ylhäältä.

  Asettelu kulmat

  Ensimmäisen kruunun sijoittaminen säätöön tulee olla niin, että sen kulmat ovat 90 astetta. Tätä tiukkaa sääntöä noudatetaan koko talon rakentaminen profiilipalkista, jota ei pitäisi rikkoa. Näin varmistetaan tarkka ja oikea geometria kotona. Epäyhtenäisyydestä toistensa vastakkaiset talon sivut eroavat toisistaan ​​pituuden lisäksi risteyksen lävistäjän lisäksi rikki. Jos kulmien kunto on tosi, niin talo pysyy pitkään ilman deformoitumista.

  Toinen tärkeä edellytys on kaiken toiminnan harjoittaminen tasaisella tahdilla kiireesti. Muussa tapauksessa se voi muuttua vakaviksi ongelmiksi, mikä edellyttää suuria rahoituskustannuksia.

  Asennuksen valmistuminen

  Kun alempi kruunu ja siinä olevat palkit kiinnitetään tapilla tai nauloilla, ankkuria ei voi asentaa.

  • Yhdellä puun segmentillä tulisi olla 2 pulttia, jos talossa on lyhyet seinät;
  • Rakennustason käytöllä täytyy tarkistaa kaikki lävistäjät ja kulmat. Poistamiseksi sääntöjenvastaisuuksista sähköisellä tasolla;
  • Kun jalat on kiinnitetty jalustaan, sinun on asennettava pystyjalkoja.

  Huolimatta siitä, että puun kiinnittäminen säätiöön on sekä tukijoita että vastustajaa, valinta on jokaiselle rakentajalle.

  Hirsitalon pohjalla alemman kruunun asettaminen on tärkeä tekninen prosessi. Se riippuu suuresta määrästä tekijöitä, joista yksi on talon kestävyys ja vahvuus. Laadukkaan liittäminen kaikkiin tankoihin on helppoa, mutta sinun on jatkuvasti seurattava pinnan litteyttä.

  Talotekniikka puusta

  Säätiön rakentaminen

  Ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on talon perustan rakentaminen. Tietyntyyppisen säätiön valinta määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella asiakkaan paikassa.

  Hirsitaloille tehdään useimmiten matala-pohjainen säätiö. Teipissä on oltava tuuletusaukot, viestintätiivisteet ja vedeneristys.

  Side- ja lattiapalkkien kokoaminen

  Sitova kruunu on valmistettu puusta. Jos kyseessä on nauhalappu, se sijoitetaan kaksikerroksiseen katemateriaaliin pystysuoran vedenpitävyyden varmistamiseksi. Kaistaleen yhdensuuntaiset palkit sahataan yhteen niin, että ne voidaan helposti vaihtaa tarpeen mukaan. Lattian palkit ja taivutuskruunu kyllästetään pestävällä antiseptisellä aineella 4 puolelta.

  Käärmeiden asentaminen kotona

  Itse talon seinien rakentaminen alkaa lattiapalkkien napautuksen jälkeen. Kruunut on pinottu toisiinsa eristyksen pakollisella asettamisella (juutti, lnovatiini) ja kiinnitetty puupinoilla.

  Kynnet ohjataan reikiin, jotka on esiporautettu 1-2 vyötäröön. Niiden avulla estetään tangot kiertymästä, tasaamaan seinät tasaisesti ja, mikä tärkeintä, antaa rakenteelle enemmän voimaa. Nagel on erityisesti tehty lyhyempi kuin porattu reikä ja se työnnetään syvyyteen palkin pinnasta 3-5 cm. Näin varmistetaan, että kutistumisen aikana kruunut eivät "tartu kiinni" kielekkeisiin. Pultit on varmasti lyöty lähelle aukkoja, puun kulmaliitoksissa sekä seinien seinämillä, joiden korkeus on 1,2-1,5 m.

  Talojen kulmat on koottu tikka-uraan, joka on nimeltään "leikkaaminen tassuun" tai "lohenpyrstöksi". Huolimatta siitä, että tämä tekniikka vie aikaa vievää, sillä on merkittäviä etuja.

  Lohkareiden leikkaaminen kulmissa antaa lämpimän ja kestävän yhteyden talon kulmaan, estää sen puhaltamasta ja jäätymisestä. Ei ole merkityksetöntä, vain se tosiasia, että tällä leikkausmenetelmällä käytetään kaiken hyödyllistä puutavaraa. On syytä huomata, että tällä menetelmällä leikkaaminen tulevaisuudessa ei tule esteitä talon myöhempään ulkoiseen koristeluun tai eristämiseen. Kulman leikkaaminen lämpimään kulmaan suoritetaan porrastetusti, so. puun päät pätevät yhden kruunun läpi.

  Walling. Laitteen aukot ikkunoiden ja ovien alla

  Sen jälkeen, kun seinät on pystytetty ikkunavaihteiden tasolle, ikkunoiden aukkojen koko ja sijainti sovitaan uudelleen asiakkaan kanssa. Kokemuksemme osoittaa, että 80% asiakkaista muuttaa rakennustöiden aukkojen sijaintia ja kokoa, huolimatta talon aiemmin kehitetystä projektista.

  Tekniikkalokit jätetään luukun aukkoihin. Tämä on välttämätöntä seinien geometrian säilyttämiseksi talon kutistumisen aikana.

  Lattian päällekkäisyydet

  Ensimmäisessä kerroksessa on palkit. Lattialementit on kaiverrettu seiniin ja kiinnitetty "lohenpyrstöllä". Tämä kiinnike varmistaa seinien palkkien turvallisen kiinnityksen ja lisää koko rakenteen lujuutta.

  Toisen kerroksen seinät ja tarrat

  Toisen kerroksen seinät on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä kerroksessa. Myös ikkunoiden ja ovien aukot säilytetään ja vahvistetaan. Sivuseinämät nousevat projektissa määritettyyn korkeuteen ja sitten palkit nostetaan.

  Palkitangot kiinnitetään nuolilla ja asetetaan eristeellä. Korttien ja katon oikea kutistu- minen haarukkatrukit leikataan puupalkkien väliin. Nämä käynnissä poistavat kuorman ristikkojärjestelmästä ja antavat sinun asentaa "liukuva" ristikkorakenne. Parvekkeen ja verannan kunnolliseen ja yhtenäiseen kutistumiseen sovelletaan kutistuvia liittimiä pystyasennuksiin.

  katto

  Kiinnittimien ja kulmien asennuksen jälkeen ristikkojärjestelmä on asennettu. Seuraavaksi asenna vedenpitävä, kontrreshetka, aitaus ja viimeistely kattoon.

  Viimeistely

  Kun talon kutistuminen on päättynyt, joka voi kestää jopa vuoden, voit aloittaa viimeistelyn. Tässä vaiheessa viimeistelevät aukot leikataan ikkunoiden ja ovien alle sen myöhemmällä asennuksella. Suorita sisäinen ja tarvittaessa talon ulkopuoli.

  Jos aiot rakentaa puutaloa, suosittelemme myös tutustumaan tyypillisiin puutaloihin ja niiden hintoihin.

  Puun sidonta. Palkkaloki

  Sidontapalkki - puukylpyrakennuksen tai talon rakentaminen. Se kiinnitetään paneelin taloon tai kehykseen. Sitä kutsutaan myös hakkuiden tai salongien kaatamiseksi. Se tehdään pääsääntöisesti erikseen. Mutta minun tapauksessani päätin tehdä palkan seinäprofiilipalkista. On yksi ominaisuus, joka on otettava huomioon sen valmistuksessa. Tämä johtuu siitä, että palkin pohjalla on profiili, ei tasainen litteä pinta. Tämä puun hampaiden profiili on leikattava. Tätä varten yleisimmin käytetty käsikäyttöinen sähkötaso. Useita käyntejä varten profilointijut poistetaan nollaan. Otin tilaisuuden katkaista vanteen palkin ulkonemat horisontaalisella vannesahalla.

  Sidonta - ensimmäinen kruunu kaatamalla

  Jotkut rakentajat tekivät vanteiden palkin suoran profiilin betonin vedeneristykseen. Tällaisesta palkan asennusjärjestelmästä on kuitenkin useita haittoja:

  • rungon alapuolella olevan profiilipalkin tukialue on huomattavasti pienempi kuin kiinteän matriisin tukialue;
  • profiilin herkkyys mätä ja hampaiden hävittäminen on paljon suurempi kuin kiinteä puutavara;
  • profiilin hampaiden kapea reuna tekee heikommaksi todennäköisimmin säätövivun ulokkeen säätämistä kellarintason yläpuolelle (grillaus);
  • kuumaa hartsia tai mastista (vedenpitävyys) käsittelemiseksi profiilin pohja on vaikeampaa kuin tasainen tanko;
  • Kun pyöreän kruunun läpivientireikiä tehdään, on helpompi porata ne tasaisella pinnalla, profiilipinnalla on suuri todennäköisyys, että poran akseli liikkuu ja profiilin harjanteet leikataan.

  Vanteen oikea muoto ja koko (ensimmäisen puun pohja) vaikuttaa siihen, kuinka helposti hirsitalo asetetaan.

  Puutavaran tasainen ja tasainen pinta (pohja) mahdollistaa palkan trimman nopean ja helpon asennuksen säätöön.
  Palkki on kiinnitetty jalkoihin, sahan tarkoituksena on leikata profiilinpäät - se voidaan leikata. tavallisen puutavaran vanteen valmistuksessa - profiilin kielekkeitä ei tarvitse leikata. Sen toinen puoli ja niin tasainen! Kun teet palkan tai raaputtamalla hirsimökkiä omiin käsiisi, älä unohda mahdollisuutta käyttää automaatiota ja koneistamista!

  Ensimmäisen kruunun tekeminen - profiilipuun palkkaa käytetään hyvin usein. Lomakkeen piirteet sanelevat joitain lisätoimia, joita olemme harkinneet palkan hienosäätämiseksi vaaditulle tyypille. Tämä auttaa tulevaisuudessa helposti kiinnittämään vanteet säätöön. Älä unohda kruunun asentamisen rituaali.