Sytyttämättömien kankaiden tyypit ja käyttö

Tekstiilejä käytetään laajasti teollisuudessa ja arjessa, suojaavat, koristeelliset toiminnot osoittavat hyviä kuluttajaominaisuuksia. Monissa tilanteissa terveyteen liittyvien näkökohtien ja turvaohjeiden noudattamisen tarve aiheuttaa erityistä huolellisuutta materiaalien valinnassa.

Hyvää apua kotitalous- ja teollisuuslaitosten palonkestävyyden takaamiseksi on palamatonta kangasta, josta on useita lajikkeita. Tietoja maalausominaisuuksista, niiden rakenteen ymmärtämisestä ja ominaisuuksista tekevät oikeasta valinnasta tulenkestävät ostokset.

Syttyvien kankaiden tyypit

Tekstiilit ovat suuri joukko tuotteita, jotka on saatu kutomakoneissa katkaisemalla kierteet ja käyttämällä muita tekniikoita.

Suuri joukko palonestoaineita sisältäviä kankaita koostuu materiaaleista, jotka saadaan kuitujen sekoittumisesta seuraavista emäksistä:

Riippuen koostumuksesta, tulenkestävällä kankaalla on enemmän teknisiä tai esteettisiä ominaisuuksia, jotka määrittävät käyttöalueiden laajan: kodin ompeluvalmista ompelemalla työvaatteita hitsaukseen, erilaisiin rakenteisiin ja muihin vaarallisiin töihin.

Hiilen palamattomat liinavaatteet

Kaikki luonnonkudokset on valmistettu orgaanisista materiaaleista, mikä tarkoittaa, että ne sisältävät hiiliatomia, minkä lisäksi koostumuksessa on paljon muita atomia: happea ja vetyä. Uusimpien rakenteellisten yksiköiden läsnäolo lisää huomattavasti tuotteen syttymistä.

Lähes kaksi vuosisataa sitten, oli mahdollista syntetisoida palamattomia kuituja, jotka koostuivat vain hiiliatomista. Kierteiden suuri lämmönkestävyys on sallittua käyttää niitä hehkulampuissa.

Tämän jälkeen tekniikkaa on parannettu monta kertaa, se on johtanut sellaisen tuotantoprosessin kehittämiseen, joka on kätevää sen toteuttamiseksi, jonka avulla voidaan käyttää erilaisia ​​orgaanisia raaka-aineita hiililähteenä.

Nyt hiilikuidut on valmistettu viskoosista ja polyakryylinitriilistä, jotka ovat pitkiä ja lyhyitä nidontaelementtien muodossa. Tulenkestävät kankaat valmistetaan lomittamalla klassisia kudontamenetelmiä ja lisäksi markkinoille tuotetaan kuitukankaita lämpöä kestäviä tuotteita.

Syttymättömät kankaat hiilikuiduista ovat erittäin kestäviä venytys, kemiallinen hyökkäys, pieni paino ja kyky laajentaa kasvavalla lämpötilalla. Suurin sallittu lämpötila on 370.

kvartsi

Kuidut saadaan pitkänomaisesta luonnon alkuperää olevasta kvartsista kuumentamalla korkeisiin lämpötiloihin. Tämä prosessi on työläs, mutta tulos on vaikuttava voimakkaasti voimakkaasti palamista hidastavia ominaisuuksia. Tämän menetelmän avulla valmistettu palamaton materiaali sisältää jopa 99% piioksidia, on hyvin samankaltainen kuin lasikuitu, kestää kuumentamisen 1400: een muuttamatta rakenteen ja ominaisuuksia.

Kvartsin palamatonta ainetta käytetään kemikaali- ja energiateollisuudessa teknisiin tarkoituksiin ja suojavaatteiden ompeluun. Lyhyeksi ajaksi materiaali kestää lämmön jopa 2000 ℃.

Viime vuosisadan lopulla käytettiin modernisoituja kvartsikankaita, joilla oli suurempi lämmönkestävyys, ja ne kattoivat amerikkalaisten astronautien avaruustekniikkaa parhaiden olemassa olevien palontorjuntatuotteiden parissa.

Tuotteiden tärkein etu on ihmisen absoluuttinen turvallisuus, joka erottaa ne muista muista palamattomista tekstiilituotteista.

asbesti

Asbestimateriaalit valmistetaan palamattomista luonnon silikaateista, joilla on hienoja kuituja.

Asbesti sietää hyvin kuumennettaessa 500 ℃, sillä on erinomaiset eristysominaisuudet, sitä käytetään laajalti teollisuudessa lämmönkestävien rakennusmateriaalien tuotannossa.

Asbestikankaan palosuojaus on hyvä, mutta niitä tulee käyttää erittäin huolellisesti. On täysin perusteltua käyttää niitä hahmona palojen nopeaan sammutukseen, mutta asbestikuorella tehtyjen vaatteiden päällinen ei ole hyväksyttävää henkilölle.

On osoitettu, että asbestimikropartikkelien sisäänhengitys käynnistää muodostumien muodostumisen, kun taas kuitujen pääsy kehoon ruoansulatuskanavalla ei aiheuta seurauksia. Haitallisten vaikutusten vähentämiseksi voidaan lisätä pölyn lisäaineita, jotka estävät palojen pääsyn ympäristöön. Lisäkäsittely lisää asbestituotteiden hintaa, mikä lisää merkittävästi sen turvallisuutta.

aramidia

Aramidimateriaalit ovat polymeerituotteita, joissa on pitkittäisiä ja ristisilloittavia aromaattisia rakenteita.

Bentseenirenkaisten yhdisteiden variantteja on useita, riippuen siitä, mikä niistä on toteutettu tietyssä tekniikassa, tuloksena olevasta rainasta on tiettyjä ominaisuuksia.

Luotettava palosuojaus (lämmönkestävyys jopa 370 ° C: seen) on saatavana para-aramidikankailla, joiden valmistuksessa voidaan valmistaa erityyppisiä kudoksia: vohveli, satiini, twill ja sileä.

Joskus palamattomat aramidituotteet neulotaan ja myydään valssautuneina lämpöä kestävine neuleina.

Kaikista lämpöä kestävistä aramidista valmistetuista tuotteista on alhainen paino, suuri lujuus, käytetään työvaatteiden ompeluun, sotilaspukuihin; lämpöeristystuotteiden valmistus.

siliceous

Silika-tekstiilit ovat hyvin lähellä koostumusta kvartsiin palamattomiin kankaisiin, ero piinoksidin alhaisempi pitoisuus on enintään 95%. Kangas suojaa tulta vastaan ​​jopa 1200 lämpötilassa, lyhytaikaiset vaikutukset vuoteen 2000 saakka.

Materiaali on täysin turvallinen ihmisille, jota käytetään suodattimien, eristys- ja palonkestävien pinnoitteiden valmistukseen; pystyvät suojaamaan säteilyä vastaan.

polyesteri

Polyestereistä synteettiset kuidut ja filamentit kestävät korkeita lämpötiloja, kun raaka-aineisiin lisätään fosforiyhdisteitä. Saksalainen brändi on nimennyt tuotenimensä Trevira.

Fosforifilamenttien lämmönkestävien materiaalien tuottamisessa käytetään erilaisia ​​kudontapulloja, joiden seurauksena ne tuottavat syttymätöntä materiaalia, kuten rep, huntua, molyeksiiniä, jacquardia, satiinia ja samettia.

Palonkestävillä samettikankailla tarvitaan enemmän kauneutta ja turvallisuutta yhdessä moleskineen lisäksi. Tämä osoittaa paitsi lisääntynyttä lämmönkestävyyttä myös merkittäviä pölysuojausominaisuuksia.

Polyesteri-syttymättömillä kankailla on vaihteleva, kaunis ulkonäkö; ovat seuraavat edut:

 • käytännöllisyys;
 • kulumiskestävyys;
 • hyvä muoto säilyttäminen;
 • inertti auringon toimintaan;
 • hygieeninen;
 • turvallisuus.

Kun se tulee tulipalon alueelle, kangasta pienennetään kooltaan sulattamatta, hiiltyneenä, emmekä aiheuta myrkyllisiä kaasumaisia ​​tuotteita.

Materiaalit ovat hyvin hengittäviä ja kestäviä, joita käytetään lääketieteellisissä laitoksissa, hotellikomplekseissa ja ajoneuvoissa.

Polyesteri-syttymättömät tekstiilit poistetaan helposti muuttumatta ominaisuuksiin tavallisessa lämminvedessä korkeintaan 40 asteessa. Pesu voidaan suorittaa kirjoituskoneessa ja tavanomaisessa manuaalisessa menetelmässä. On täysin hyväksyttävää kuivata puhtaita erikoistuneissa laitoksissa, joilla on taitoa työskennellä tällaisen materiaalin kanssa.

Märän käsittelyn jälkeen tuotteiden on kuivuttava hyvin luonnollisissa olosuhteissa, minkä jälkeen varastoinnin sallitaan tavanomaisissa huonelämpötiloissa ja ilman kosteudessa.

Impregnointisovellus

Palonkestävien materiaalien tuottamiseen on täysin erilainen lähestymistapa, joka perustuu erilaisten liekinestoaineiden käsittelyyn.

Palonestoaineiden tiedetään tukevan polttoprosesseja ja niitä käytetään laajasti puun ja muiden rakennustuotteiden käsittelyyn.

Epäpuhtauttavien kyllästettyjen kankaiden tuotantotekniikka on hyvin kehittynyttä ja vaatii alhaisia ​​kustannuksia, mikä johtaa kohtuuhintaiseen hintaan palamattomista materiaaleista. Näillä kudoksilla on kuitenkin haittoja, jotka muodostuvat siitä, että palonestoaineet pitävät vaikutuksensa vain yhden vuoden ajan. Tämän ajanjakson jälkeen impregnointi on toistettava.

Tulenkestävien yhdisteiden kiinnitys pohjaan ei aina tapahdu tasaisesti, mikä voi aiheuttaa tahroja tai tahroja. Joskus pinta on katettu kuin öljyinen kukinta. Pestäessä palonestoainekomponentteja pestään vielä nopeammin, joten uudelleensovitus on suoritettava useammin.

Korkealaatuisia syttymätönjä tekstiilejä myydään varmenteen pakollisella saatavuudella, joka ilmaisee tärkeimmät testausindikaattorit, käytön sallitun lämpötila-alueen, tuotteen painon, mitat, säilytys- ja huoltomenetelmät.

Ottaen huomioon asumisen ja teollisuuden tilojen paloturvallisuuden tärkeyden, palontorjuntatuotteet on hankittava vain erikoisliikkeissä.

TEKSTIEN KANSSA SÄÄNNÖT (auttaa käsityöläisiä ja vapaaehtoisia)

miten helposti saatavilla olevien kotitalouskemikaalien avulla lisäävät vaatteiden ja muiden laitteiden kosteuden kestävyyttä ja palonkestävyyttä. lyhytkestoisessa rakennuksessa impregnointiin palontorjunta - ja vesitiivisteiden kanssa sekä kriittisten paikkojen vahvistamisesta liimalla / tiivistysaineella. Hoito on yksinkertaista ja todellista myös kentällä.

tulos ei ole verrattavissa kalvoihin ja aramideihin, mutta tavanomainen hb-asteikko tai puolisynteesi on parempi tulen / kosteuden suojauksen kannalta kohtuulliseen hintaan.

hengitysominaisuudet säilyvät (ne eivät kellua sisällä). ihanteellisesti, kangas ei polta ollenkaan, ja vesi rullaa ilman merkkejä.

jos vesi on paineistunut tai kangas hierotaan, se märkä joka tapauksessa. mutta samaan aikaan vesi kastuu sinänsä vähemmän absorboituna ja kuivuu nopeammin. käsitelty kangas on vähemmän märkä hiki, jolloin se ulos.

tällainen hoito auttaa myös talvella. vaatteet vähemmän jäinen ja vähemmän lunta tarttuu. Tämä pätee erityisesti rukkaset ja käsineet, jotka nopeasti kastuvat lumesta.

Jalostetut laitteet vähentyvät vähemmän, vähemmän houkuttelevia (erityisesti kenkiä varten), hankkivat antiseptiset ominaisuudet ja kestävät kauemmin. ajan mittaan impregnointi kuluu ja tulee heikommaksi, ja hoito on toistettava.

Voit käsitellä kaikkea kyllästystä. Ensinnäkin nämä ovat vaatteita, sitten jalkineita, hatut, käsineet, korkit / sadetakit, reput, purkaminen. voit jopa käsitellä kalvonpuvun ulompaa (vettähylkivää) kerrosta, jos se on menettänyt ominaisuutensa. Ensinnäkin todellinen hoito siitä, mitä kulkee lähemmäksi kehoa. vedenpitäviä markiisit ja sadetakit voidaan myös käsitellä, vähemmän vettä tarttuu niihin. on järkevää käsitellä fleece puvut, jos niitä käytetään ulko-vaatteita.

alkuperäiset komponentit otetaan rautakaupoista. malleja ei ole merkitty, koska ne ovat eri paikoissa, on tarpeen valita ja tarkistaa. Testausta varten voit käyttää kudospalikoita tai pieniä alueita lähdelaitteissa. kun jalostat palaset eri tavoin ja erilaisilla impregnoinneilla, näet heti eron, joka sopii paremmin. Vaateteollisuudelle on useita kyllästyksiä, mutta niiden käsittelyhinta saattaa olla korkeampi kuin puku. rakennuksen impregnointi yhden pukun hintaan voidaan käsitellä useita.

impregnoinnin käyttämiseksi ruiskulla, esimerkiksi pyyhkimällä. keskimääräisen tiheyden sopivaksi kestää noin litraa kyllästystä, jos täytät sen maksimiin, hieman märkään tilaan. on helpompi käsitellä vaatteita ripustetussa muodossa ja taittaa ne vuorossa eri tasoilla päästäkseen kaikkiin paikkoihin. sitten on suositeltavaa kääntyä vaatteiden sisään, näkyvät hyvin liotettuna ja tarvittavat paikat loppuun. Tämä koskee erityisesti kielekkeitä, vahvistimia, kyynärpäitä, polvia jne. Kiinnitämme huomion myös sellaisiin paikkoihin kuin huppu, kaulus rintakehään, hihna, hihojen ja jalkojen hihat. ennen kyllästämistä laitteet ovat toivottavia puhtaiksi.

käsittelyn lyijyä suojavarusteissa. käsineet, vaatteet niin, että kyllästys ei pudota kehoon. suojalaseja. hengityssuojainta. Tietenkin se on mahdollista ja ilman suojaa, mutta massakäsittelyn aikana se on kovaa, impregnoinnit ovat syövyttäviä, polttavat ihoa ja ärsyttävät hengityselimiä.

huone, jossa hoito suoritetaan, on hiukan värjättyä, ja varsinkaan värjättyä ei pestä. jotta tilanne ei heikennä, voit verhota jotain.

Palontorjuntaa varten rakennamme impregnointia puulle, mieluiten korkeimmalle suojaustasolle. Se on halpa, noin 10usd 5 litraa. Se on vaaleanpunainen, mutta se on laitteessa huomaamattomasti. Jos täytät sen enimmäismäärään, hieman märkään tilaan, jalostettu ei todennäköisesti polta lainkaan. mutta tulee olemaan ongelma - käsitelty likaantuu ja pysyy kuivuneella kyllästyksellä. mitä vaihtoehtoja tässä on. ensimmäinen on suihkuttaa vähemmän. ja toinen on huuhtelemaan liikaa, ks. alla.

tulenkestävä kyllästys tarvittaessa. sen jälkeen, kun se kuivuu, vettä hylkiväksi levitetään. jos vettä hylkivä aine levitetään kuivaan tulenkestävään kyllästykseen, se pesee ja se ei toimi. Itsestään materiaalin palonestoaineen kyllästäminen pidetään heikkona ja helposti pestä (vaikkakaan ei kokonaan).

kiinnitä huomiota, jotkut synteettiset kankaat tulesta sulavat edelleen. ja jos ne sulautuvat kehoon, seuraukset ovat surullisempia kuin polttaminen. siksi, jos polttamisen vaara on olemassa, on parempi olla käyttämättä sulavaa synteettistä materiaalia lähelle kehoa.

Palontorjunnan lisäksi puun kyllästämisellä on antiseptiset ominaisuudet, mikä on lisälaite laitteille.

Kosteudensuojeluun käytämme vesiliukoista (kiviä) rakennettavaa vesiliukoista pii-orgaanista (se on kirjoitettu siihen, se on myös silikoni-impregnointi). Mikä malli on parempi - sinun täytyy tarkistaa. todennäköisesti impregnointi, joka on kalliimpaa ja jolla on voimakas tuoksu, toimii paremmin. Se maksaa noin 10usd / litra.

On parempi käsitellä vaatteet ja kengät vettä hylkivällä koko tilavuudella, hieman märkänä. koska kenttäolosuhteissa vaatteet ja kengät voivat märätä kokonaan. Koko aineen läpi käsiteltävä materiaali on vähemmän absorboivaa vettä (joka on helpompi käyttää) ja nopeampi kuivua. Lisäksi materiaali on vähemmän likainen ja zanivatsya.

Kuivaamisen jälkeen vettä hylkivä ei enää pestä pois kankaasta, vaan se kytkeytyy kemiallisesti yhteen sen kanssa. käsittelyssä voi olla kevyt kosketus, ei ole pelottavaa. kuivauksen jälkeen on suositeltavaa antaa seisomaan useita päiviä, minkä jälkeen voit käyttää sitä. Jos huuhtelu käsitellään sitten, vedenesteominaisuudet voivat olla parempia (huuhtele häiritsevä ylijäämä). huuhteluun on kätevää käyttää pesukoneen huuhtelutilassa - maksimaalinen spin-up.

vettä hylkiväksi levitetään kuivan palonkestävän kyllästyksen päälle. Vettä hylkivän veden jälkeen tulenkestoista kyllästystä ei enää pestä pois kankaasta. jos palonestoaineen kyllästys täyttyi korkeintaan, tarvitset huuhtelun, joka pesee häiritsevän ylijäämän. silloin on tarpeen tarkastella, mitä on tapahtunut palonkestävillä ja kosteudenkestävistä ominaisuuksista, ja tarvittaessa toista käsittely joko joko vettä hylkivällä tai molemmilla kyllästyksillä.

Vettä hylkivä ei toimi kaikissa materiaaleissa. esimerkiksi Corduran (josta reppuja tehdään ja puretaan), vaikutus ei ole havaittavissa. Joillakin materiaaleilla (capes, markiisit) saat ruma värjätyn ulkoasun, jota ei ole pestä pois. Tällaisissa tapauksissa ensin tarkastetaan pieni alue, mitä tapahtuu, ja valitaan mitä tarvitaan, tyyppiä tai impregnointia. korkit ja markiisit voidaan aluksi käsitellä vettähylkivillä yhdisteillä, mutta ajan myötä ne menettävät ominaisuutensa ja uudelleenkäsittely on järkevää.

Kuvattu käsittely, vaikka se parantaa vedenpitäviä ominaisuuksia, ei täysin ratkaise ongelmaa. Jos kyseessä on rankkasade, on suositeltavaa olla poncho-cape, tai jopa parempi, kalvo puku.

Kriittisiä elementtejä vaatteista ja kennoista, jotka ovat useimmiten kosketuksissa märän kanssa, voidaan vahvistaa siten, että ne ovat täysin vedenpitäviä (ja kestävämpiä) rakennusliiman, tiivistysaineiden ja lisäkiinnikkeiden avulla. muut paikat pysyvät hengissä eivätkä ne kellumaan sisällä.

Ensinnäkin se koskee polvet, kyynärpäät, housujen takapuolet, olkapäät, liesituuletin, kauluksen rungo. jos usein indeksoit tai kävelet märillä punkilla (tai lumella), voit täysin vahvistaa housujen etu- ja pohjaosaa.

kengille, voit käsitellä sukkia ja muutama tuumaa alla risteyksestä pohjan kanssa (sinetöidyt liitokset itse). nämä ovat paikkoja, joissa kosteus pääsee kengille ensiksi. muut kengät jäävät hengittäviksi eivätkä ne kellumaan edes lämpöä. yhdessä vettä hylkivän kanssa, se on paljon parempi kävelemään märällä kasvillisuudella, matalilla altailla ja kevyellä lumella. alhaalla olevat kengät voi tehdä tulppien reikiä veden tyhjentämiseen ja avaa ne, jos vedät vettä kengillä.

Polyuretaaniliima ja polyuretaanipohjainen liimatiiviste soveltuvat käsittelyyn.

polyuretaaniliima on kestävä ja se tarttuu hyvin materiaaleihin, sillä on joustavuutta. kentällä voimakas taitto murtuu. ne ovat hyviä käsittelemään kenkiä ulkona, missä se ei taipua. vaatteita voi olla, mutta se muuttuu kiinteäksi käsittelypaikoiksi.

liima-aine ei ole niin kestävä, mutta se on joustava, ja se tarttuu myös materiaaleihin. he pystyvät käsittelemään vaatteita ja kenkiä.

kuivumisen jälkeen liima on valkoinen / keltainen, se voidaan sävyttää. liima-tiiviste voidaan levittää vaatteiden sisäpuolelle, ei ole tarpeen maalata sitä. On toivottavaa suorittaa käsittely kuivassa huoneessa, polyuretaaniliima imeytyy voimakkaasti kosteudelta.

Käsittely on suoritettava käsineillä, mieluiten sormet käsineitä on lisäksi kääritty teipillä, koska polyuretaaniliima kiinnittyy voimakkaasti pintoihin.

polvet ja kyynärpäät, mahdollisesti muissa paikoissa, voidaan vahvistaa vaahtomuovisäiliöillä. yksinkertaisin tapa on leikkujen manuaalinen kiinnittäminen oikeisiin paikkoihin langalla tai niitteillä. voidaan kiinnittää sisäänpäin, insertit ovat kokonaisuutena. ja ulospäin, sitten vaatteet tulevat olemaan kokonaisuutena. polvien polvilevyjä ei saa kiinnittää polvien keskelle, vaan hevosella.

on parempi ottaa matta tiheästä materiaalista, esimerkiksi tämä taitettava Bundes-matto (tämä on sellainen pieni matto, joka taittuu kuin harmonikka pieneen neliöön). tavallinen matto iho on helposti repeytynyt ja muodostaa tien. on samanlaisia ​​rakennusmateriaaleja, osassa lämmittimet.

matosta voi leikata ja kiinteä kappale, joka peittää ruumiin pohjan ja yläosan. ei ole tarpeen kiinnittää tällaista kappaletta, vaan riittää työntää se takin ja housujen alle ja painaa se hihnalla. tässä muodossa voit käydä ja ryömiä, se on kätevä, eikä mattoa häviä. se on parempi kuin lämpimin vaattein makaamaan tai ryömimään kylmällä tai märällä alustalla. samaan aikaan tämä matto toimii ja lämmittimenä.

Tämä lisäosa on hyvin saatu Bundes-matosta. Tätä varten 2/3 osaa siitä otetaan. tuloksena saatavaa mini-mattoa voidaan käyttää istuimena ja asusteena vaatteiden alla. se voidaan taittaa edelleen niin, että se sopii taskuusi.

On syytä mainita, että vanhoissa resepteissä on saippuaa ja kaliumalumiinia (vettä hylkiväksi) ja lyijysokerin (tulenkestävien ominaisuuksien aikaansaamiseksi) perusteella. Tietoja löytyy Googlelta.

kyllästys alumiinin alapuolella on tiheämpää, ja se voi olla sellaisilla materiaaleilla, joita silikoni-kyllästäminen ei ota. sen vuoksi kannattaa pitää se mielessä. mutta se poistetaan nopeasti paikoissa, joissa se hieroo. Lisäksi joitain hienouksia, joita ei mainita alkuperäisissä resepteissä, ja käsittelyjakson kokonaan. käsittely sopii paitsi vaatteille, myös mille tahansa laitteelle.

- pyykinpesuaine sai hyvän haju, muuten käsitelty haisee vieläkin enemmän.

- Alumia voi ostaa myymälöissä, jotka käsittelevät saippuaa tai kosmetiikkaa, mieluiten jauhemaisesti.

- Liota vaatteet saippualla. se on kätevää tehdä se pesukoneessa. 200 grammaa saippuaa rummussa, kolme rakeella, sitä pienempi, sitä parempi. mikä tahansa tila, jossa on pitkä pesu lämpimässä vedessä. sammuta se ja tyhjennä se käsin sen jälkeen, kun se on pesty hyvin, mutta ennen kuin kone alkaa vaihtaa vettä.

- Vaihtoehtoisesti se voidaan pestä myös rullalla, sienellä tai suoraan saippualla, jopa kentällä.

- saippuoitua puuvillaa voidaan kuivata - sitten lisää alumiinia pääsee siihen ja nähdään, kuinka impregnointi on säädetty. alkuperäisessä resepti, saippua on jätetty virtaamaan.

- saippuaa alushameellä. mutta emme liota sitä liuokseen, se on hankalaa ja epätaloudellista, ja ruiskutamme alunaa suihkulla. tee kylläinen ratkaisu. voi olla liukenematon sakka, katso, että se ei kuulu ruiskuun. Käsineiden käsitteleminen, jotta et pysyisi käsissäsi. uudelleenkäsittelyn kierre, ruiskutus ei täysin pääse kaikkialle. se osoittautuu 100-150 g alun puku.

- kuivauksen jälkeen huuhtele käsi- teltävä maksimipyörällä pesukoneessa ylimääräisen poistamiseksi. tai tiheämmän kyllästyksen jälkeen kuivumisen jälkeen voit pestä kylmässä vedessä lisäämällä 100 g saippuaa huuhtelemalla ja pyörittämällä.

- Jos käsitelty tuote osoittautuu tahmeaksi, voit poistaa sen lisää huuhtelulla tai jopa pestä se saippualla ja lämpimällä vedellä.

Alumiiniratkaisun avulla on mahdollista käsitellä kenkiä sisäpuolelta niin, että sitä ei ole houkuteltu. Voit pukea ja kehoa. alums ovat turvallisia terveydelle ja niillä on monia hyödyllisiä sovelluksia, yksityiskohdat googlessa.

Reseptin lyijysokeria vähennetään vaatteiden kyllästämiseen lyijysokeri- ja alumiini-kalium-alun liuoksella yksi kerrallaan sakeuttamalla saostuma. Lyijysokeri on myrkyllistä, joten säilytysastiat ja jalostustila on puhdistettava käsittelyn jälkeen. jos prosessointi suoritetaan suihkuttamalla, sitten suojaksi. siksi rakennuksen kyllästyskäsittely on helpompaa ja helpompaa.

Kuinka kangas palamista hidasta

Käyttämällä kemikaalien seosta voi vaatteet liekit kestä. Vaikka käsitelty vaatetus on jonkin verran palonkestävää, älä odota, että se säästää ihoa tulelta. Palon sattuessa paras varotoimi ei ole, että se kuuluu. Tulenkestävä kangas on parhaiten sellaisissa tilanteissa, joissa se voi sytyttää tulen, esimerkiksi jos se riippuu tulipalon lähteestä (lamppu, takka). Mutta näyttää siltä, ​​että jotkut lähteet (katso alla) eivät pidä tätä huonoa ajatusta vaatteista. Etsi tietoja itse ja käytä tervettä järkeä.

Vaiheet Muokkaa

Luodaksesi tulenkestävän kangas, valitse aurinkoinen päivä niin, että voit kuivata sen auringossa tai kuistilla sen sijaan, että haistat kemikaaleja huoneeseen.

Tyypilliset kyllästys kangasta ja reseptin valmistamisesta kyllästyvät tekevät sen itse

Joskus kangasta ei voida käyttää aiottuun käyttötarkoitukseen ottamatta etukäteen impregnointivälineitä. Yleensä on välttämätöntä antaa kankaille vettä hylkivä tai palonkestävä ominaisuus ennen kuin vaatteita ommellaan tällaisesta materiaalista tai muista tuotteista.

Myös kyllästystä käytetään kalusteiden kankaiden käsittelyssä niin, että materiaali muuttuu käytännölliseksi, vähemmän alttiiksi ulkoisille vaikutuksille ja sitä pidetään pidempään.

On olemassa erilaisia ​​kyllästysmenetelmiä, jotka eroavat toisistaan ​​tarkoituksessa, kustannuksin ja ominaisuuksina. Impregnointivälineiden valinta riippuu käsitellyn materiaalin jatkokäytöstä.

Tyypit kyllästys

Kangas impregnoinnit jaetaan kolmeen tyyppiin funktiona:

 • vesitiivis;
 • tulenkestävät;
 • biostabiilisuus.

Kolmas tyyppi estää bakteerien mätänemisen ja lisääntymisen, ja sitä käytetään harvoin kudoksiin (pääasiassa juuttia ja puoliksi tylsää materiaalia varten). Palonkestävät ja vettä hylkivä impregnoinnit ovat kysyntää.

Impregnointi vettä hylkivä vaikutus

Kun tällaiset yhdisteet on käsitelty kankaan läpi, se ei tunkeudu kosteuteen eikä veteen. Riippuen materiaalista ja kudoksen käsittelyn tarkoituksesta, valitaan yksi vettä hylkivän kyllästyksen tyypeistä:

Impregnointityyppi WR

Suosituin tyyppi on WR-kyllästys, jota sovelletaan vain materiaalin ulkopuolelle. Käsitelty kangas ei ole altis liotukselle, koska vesipisarat pyörivät suojakerroksen päälle.

Myös kangas ei kosteudu suurella kosteudella, koska kyllästyskerros ei anna jopa pienimpiä vesimolekyylejä höyryn tai sumun muodossa.

Polyuretaani kyllästys (PU)

Levitä materiaalin sisäpuolelle, joka voi kastua ulkona, mutta kosteutta ei vuotaa.

DuPont-kyllästys

Teflon-kyllästys (DuPont) on analoginen WR-impregnointi, mutta toisin kuin sitä käytetään tuotteisiin, joita käytetään vaikeammissa olosuhteissa. Teflon-impregnointia käytetään usein huonekalukankaan, telttojen ja päällysvaatteiden kyllästämiseen.

PD-impregnointi

Impregnointi PD levitetään kankaan sisäpinnalle eikä ainoastaan ​​estä kosteuden tunkeutumista, vaan myös materiaalin kestävämpi. Vaatteissa sitä käytetään usein yhdessä muiden kyllästysmuotojen kanssa.

Hopeaa kyllästystä ja Ultra-kalvoa käytetään myös vaatteissa. Ensimmäistä sovelletaan vaatetukseen, ja vedenpitävällä materiaalilla on lisäksi aurinkosuojatuotteet, mikä estää materiaalin heikkenemisen. Ultra-kalvoa levitetään sisältä ja muodostaa kestävän kiiltävän suojakerroksen.

Erikseen silikoni-kyllästys, jota sovelletaan telttaan eikä sitä käytetä vaatteissa. Tämä johtuu varojen korkeista kustannuksista, sovellusprosessin monimutkaisuudesta ja alhaisesta tehokkuudesta verrattuna polyuretaani-analogeihin.

Kalvokudosten kyllästäminen

Kalvokudoksen toimintaperiaate perustuu siihen, että se imee kosteutta ja ei kulje sitä sisälle. Kuitenkin kalvon sisällä kerääntynyt vesi estää lämmön pääsyn ulkopuolelle, joten tämä hydrofobinen kangas on tehokas, mutta henkilö alkaa nopeasti hikoilla tällaisesta materiaalista valmistetuissa vaatteissa.

Lisäksi, jos kosteus ei pyöri impregnointikerroksen päälle ja imeytyy kudokseen, vaatteista tulee raskaampia. DWR: tä käytetään pääasiassa matkailijoiden vaatteiden ja lisävarusteiden käsittelyyn sekä eräisiin sotilaallisiin pukuihin.

Vedenkestävyytensä vuoksi DWR-kyllästys on vesiliukoista. Normaaleissa olosuhteissa suojaava kerros vahingoittuu hyvin hitaasti, mutta sinun on poistettava sellaiset asiat erikoisin keinoin, jotka eivät vahingoita suojausta.

Paloturvallinen impregnointi

Tulen kyllästystä käytetään käsittelemään työvaatteita, mutta sitä käytetään joskus telttojen (matkailu- ja sotilaskäyttäytymisen) hoitamiseen. Tämä kyllästys ei takaa täydellistä suojausta palolta ja palovammalta: korkeissa lämpötiloissa tällainen kerros sulaa, mutta tämä voi tapahtua eri aikoina impregnoinnin koostumuksesta riippuen.

Myös kudoksella on suuri rooli. Niinpä seinäpeite, joka sinänsä on kyllästetty vettähylkivällä ja palonkestävällä yhdisteellä purjeen kanssa, ei pala.

Jos puuvillaa tai muuta neulottua kangasta käsitellään voimakkaimmalla palonestoaineella, ennemmin tai myöhemmin suojakerros putoaa ja materiaali alkaa polttaa.

soveltamisalansa

Palonkestäviä impregnointeja käytetään pääasiassa työvaatteiden palomiehiä, työntekijöitä, metallurgia ja muiden vaarallisten ammattien edustajia. Vettähylkivien aineiden käyttöalue on kuitenkin laajempi, ja niitä käytetään jalostukseen:

 • suojavaatteet;
 • takki kangasta;
 • teltat;
 • Reput ja laukut;
 • vyöt;
 • huonekalut;
 • pöytäliinat;
 • markiisit ja katokset kadulle;
 • plaschevki.

Kyllästys vedestä ei ainoastaan ​​säilön kosteutta vaan likaa hylkivä. Suurin osa kevyestä ja keskisuuresta saastumisesta ei ole kauheaa tällaiselle materiaalille, koska suurista molekyyleistä koostuva lika ei imeydy kuituihin ja helposti puhdistettavissa.

Vettä hylkivä kyllästys kangas DIY

Kaikki impregnoinnit levitetään tuotantoprosessin aikana tai myydään erikseen. Mutta kyllästämisen hankkiminen erikseen ei ole kannattavaa, koska ne toimitetaan suurimmaksi osaksi irtotavarana, ja jos on tarpeen käsitellä vaatteita tällaisella koostumuksella, on helpompi valmistautua itse.

On olemassa useita impregnointireseptejä, jotka voidaan tehdä kotona hankkimalla edullisia komponentteja rautakaupassa ja apteekissa. Esimerkiksi lääketieteessä käytettävää alunaa myydään apteekeissa.

Tässä on muutamia vaihtoehtoja oman kyllästämisen tekemiseen:

 1. Ota 500 grammaa kolofonijauhetta, hierotaan siipikarjan, asetonin ja pyykkinarun soodan kanssa. Viisi litraa vettä kuumennetaan melkein kiehuvaksi, jonka jälkeen saippuapihdit ja sooda sekoitetaan astiaan vedellä. Sitten hartsijauhe liuotetaan asetoniin ja seos lisätään kokonaissäiliöön, jossa kaikki sekoitetaan perusteellisesti. Tässä liuoksessa kangas kyllästetään 12 tuntia. Havupuita voidaan käyttää kolofonipulverin sijasta.
 2. 500 grammaa saippuapähkinöitä liukenee viiden litran lämpimään veteen, jonka jälkeen kangas upotetaan siihen. Kun materiaalia kyllästetään, alumiini liuotetaan toiseen säiliöön viidessä litrassa vettä - tuote, joka on jo kyllästetty saippualiuoksessa, sijoitetaan tänne.
 3. Tuote voidaan liottaa viiden päivän ajan kuparisulfaatin liuoksessa (tätä ainetta lisätään 300 grammaa 12 litraa vettä kohden). Tämän jälkeen kankaalla saadaan vettä hylkivä ominaisuus.

Jos teltalle on tehtävä luotettava impregnointi, on parempi liottaa liuoksessa oleva kangas, jonka valmistusta käytetään:

 • alum (120 grammaa);
 • kalkki (300 grammaa);
 • 12,5 litraa vettä.

Liuoksen ei tarvitse kiehuttaa, vaan se on sekoitettava perusteellisesti. Kangas tarpeeksi kestämään 12 tuntia.

Tulenkestävän betonin tekeminen omiin käsiisi

Lämmönkestävää betonia käytetään uunien, tulisien ja savupiippujen rakentamiseen. Tällaista betonia käytetään sekä asuinrakennuksessa että teollisuudessa. Jotta materiaali pystyy toimimaan asianmukaisella tasolla turvallisuuden ja suojan takaamiseksi, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisiä vaatimuksia sen valmistuksen aikana. Materiaali voi olla solu, vaalea tai tiheä. Tämä tekijä riippuu sen soveltamisalasta ja tarkoituksesta. Tällainen betoni voi suorittaa luotettavan lämmöneristeen toiminnot.

Tulenkestävän betonin valmistukseen tulisi lisätä nestemäisen lasin, asbestin, barium- tai alumiinioksidiseoksen koostumusta.

Lämpöä kestävän betonin käsittely on samanlainen kuin tavallisen betonimateriaalin käsittely, mikä vähentää rakennuskustannuksia. Voit onnistuneesti tehdä tämän materiaalin omin käsin. Se on kestävä lämpötilan muutoksiin, eikä se menetä ominaisuuksiaan lämmitettäessä, ja se on myös paras vaihtoehto erilaisten erikoistilojen rakentamiseen.

Lämpöä kestävän betonin valinta

Jotta tulenkestävä betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä nestemäinen lasi, asbesti, barium tai alumiinioksidisementti koostumukseen.

Lämmönkestävän betonin ominaisuudet.

Nämä lisäaineet tekevät betonia soveltuvaksi käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa. Tavallinen materiaali sisältää elementtejä, jotka suoritetaan kuivatuksen ja kuivumisen aikana kuumennusprosessin aikana. Suunnittelu tuhoutuu hyvin nopeasti, läpäisee tällaisen testin, eikä talteenottoprosessi ole mahdollinen. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi käytetään lämpöä kestävää betonia. Kun otetaan huomioon tulenkestävä betoniseos yksityiskohtaisesti, voit tunnistaa suuren määrän erilaisia ​​epäpuhtauksia. Jokainen niistä suorittaa tehtävänsä, lisää voimaa ja sitovat materiaalit korkeissa lämpötiloissa. Lämpöä kestävän betonin valmistuksessa omilla käsilläsi on oltava sitomisominaisuudet perusmateriaalissa.

Näihin tarkoituksiin voit käyttää:

 • kuona Portland sementti;
 • Portland-sementti;
 • korkea alumiinioksidi sementti;
 • alumiinioksidi sementti;
 • periklaasisementti;
 • nestemäistä lasia.

Koostumuksen valinta lämpöä kestävälle betonille

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Portland-sementille ja nestemäiselle lasille lisätään yleensä hienojakoisia epäpuhtauksia. Lämmönkestävä betoni voi olla normaali tai kevyt riippuen tilavuuspainosta. Materiaali katsotaan kevyeksi, jos sen suurin paino (kuivattuina) on enintään 1500 kg / m³.

Magnesiumsulfaattia (vesiliuosta) käytetään lämmönkestävän betoniseoksen sekoittamiseen periklaasisementillä. Jotta tulenkestävän betonin kiinteyttäminen nestemäisen lasin kanssa tapahtuu, seokseen tulee lisätä natriumsilikloridia, masuunikuonaa tai nepheliiniliete. Nämä lisäaineet syötetään betoniin normaalissa lämpötilassa.

Hieno lisäaine voi olla hienojakoinen tai pölyinen materiaali, kuten:

 • magnesiitti tiili taistelu;
 • palo-tiilet;
 • lumpy chamotte;
 • hohkakivi;
 • tsemyanka;
 • kromiittimalmit;
 • lentotuhka;
 • andesiittia;
 • löyskäämö;
 • rakeistettu masuunikuona.

Lämmönkestävät kevytseokset sopivat:

 • timantti;
 • palo-tiilet;
 • tsemyanka;
 • lentotuhka;
 • laajennettu savi.

Pienet (0,15-5 mm) ja karkeat (5-25 mm) aggregaatit voivat olla murskattuja materiaaleja, kuten: magnesiittisota ja magnesiittikromiittitiili taistelu, korkean alumiinisen ja kamelin tiilen taistelu, savea, semi-musta tai talkkitiili, titaani-alumiinioksidi ja räjähdysjätteen kuona.

On myös mahdollista sijoittaa duniitti, balzat, diabaasi, andesite, articky tuff, palamakuvat. Kevyiden ja tulenkestävien betonien tapauksessa on parempi käyttää vermikuliittia, laajennettua savea tai laajennettua perliittiä lisäaineina. Sideaineen tyyppi, lämpötila ja betonin käyttöolosuhteet määräävät maan lisäaineiden ja aggregaattien valinnan. Tulenkestävän betonin käyttö vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja vähentää rakentamisen aikaa.

Lämpöä kestävän betonin vaiheittainen ruoanlaitto omalla kädellä

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Tässä prosessissa tarvitset työkalut ja materiaalit:

 • betonisekoitin;
 • kottikärryt;
 • lastalla;
 • lapio;
 • atomizer;
 • letku tai muu vesihuolto;
 • muotti;
 • muovi levyt;
 • hiekka;
 • tulenkestävä sementti;
 • sora;
 • hydratoitu kalkki.

Betonisekoittimen tai kottikärrän on sijaittava vesijohtoveden välittömässä läheisyydessä. Vettä tarvitaan lisäämään koostumusta, pesuvälineitä ja leikkikenttiä. Materiaaleja tulisi sekoittaa 3: 2: 2: 0,5, esimerkiksi 3 osaa soraa 2 osaan hiekkaa ja 2 osaa tulenkestävää sementtiä 0,5 osaan sammutettua kalkkia. Lämpöä kestävän koostumuksen tilavuuden ei pitäisi vaikuttaa näihin parametreihin ja materiaalien suhde, niiden tulisi pysyä muuttumattomina. Sora ja hiekka asetetaan betonisekoittimeen, tulenkestävää sementtiä ja sammutettua kalkkia lisätään, käyttäen ruiskua kaikki ainesosat sekoitetaan perusteellisesti niin, että ainesosat ovat tasaisesti jakautuneet. Sitten seokseen lisätään vettä ja sekoitetaan uudelleen. Vettä lisätään kunnes seos hankkii tarvittavan sakeuden (työpaksuus). Tarkastaaksesi tuloksena saatavan seoksen, yritä tehdä palanen. Jos vettä on tarpeeksi, palan ei kaadu, eikä se levitä käsiin.

Tämä konkreettinen laasti täyttää muottipesän tai erityisen muodon. Tämä prosessi suoritetaan piikillä, ylimäärä poistetaan lastalla, jonka jälkeen pinta tasoitetaan. Materiaalin kovettumisprosessin mukana seuraa kosteuden menetyksen lisääntyminen. Pidä pinta säännöllisesti vedellä, mikä estää sen halkeilemasta. Märkäbetoni voidaan peittää muovikelmulla pari päivää. Tämän jakson jälkeen kalvo on poistettava ja betonin annetaan kuivua. Ennen tiivistyksen poistamista betonin on kuivuttava vähintään 2 vuorokautta. Tämän jälkeen betoni seisoo ja saavuttaa voimaa kolmen viikon ajan. Pintaa voidaan käyttää tämän jakson jälkeen.

PALOTELOINEN KANTA OMAT KÄSIT.

Tapa oli ehdotettu hitsaaja-shift-työntekijöiltä.
Jos tarvitset tulenkestävää kangasta (esim. Palo-housut tai käsineet, jotka eivät palaneet), ota rakennusta läpinäkyvä silikoni (se on silikonia, ei akryylitiiviste), hankaa se luonnonkuiduiksi valmistettuun kangasta (silkki ei toimi - paras kangas on pellava, puuvilla, juutti), kuivaa vähintään 3 tuntia ohutkerrokselle. Tämän käsittelyn jälkeen vaatteet kestävät tippoja sulaa terästä (noin 1530 astetta), eivät polta kipinöistä ja lyhytaikaisista liekeistä.

Erityisen kestävä kangas saadaan, jos otat erityistä silikonia uuneille (se on musta). Tämä silikoni kestää lämpöä jopa 1200 astetta, lyhyen ajan jopa 1500. Todellakin, se kuivuu 2 päivää.

Tulenkestävä kyllästys "OGNEZA-PO" kankaalle

VAROITUS! Syötä tavaraerän tiedot tiukasti moninkertaistaa pakkaukset. Muussa tapauksessa laskelmat ovat virheellisiä.

Tulenkestävä kyllästys "OGNEZA-PO" on suunniteltu suojaamaan kankaita ja mattoja. Kangas kyllästetty palonestoaineella antaa GOST R 50810-95: n mukaan "liekinkestävä" 100% luonnonpuuvillakangasta, puuvillakankaasta valmistetusta kankaasta sekä synteettisestä (ks. Todistus) vahvistetusta impregnointikulutuksesta kuitukangasta kohden m2. Käsittely suoritetaan palon leviämisen ja esiintymisen estämiseksi sekä kudoksen suojaamiseksi haitallisilta aineilta (sienet, muotti). Palonestoaine on kyllästetty sekä uusilla kankailla että materiaaleilla, jotka on altistettu palonestoaineelle. Impregnointi ei muodosta suolaliuosta tai emäksisiä tahroja käsitellyn materiaalin pinnalle. "OGNEZA-PM" ei muuta kudoksen ominaisuuksia eikä vaikuta sen rakenteeseen.

Tulenkestävän kyllästyksen "OGNEZA-PO"

Tulenkestävällä impregnoinnilla käsitelty kangas "Fire-PO" tulee hitaasti palamaan, mikä mahdollistaa kangasta vastustuskyvyn liekin ja korkeiden lämpötilojen pitempään kuin käsittelemättömät tulipalon aikana. Jos päällyste säilyy, yhdisteen käyttöikä on vähintään 15 vuotta

soveltamisalansa

Kudosten ja mattojen bio- ja palosuojaukseen.

Liekinestoaineen kyllästämisen edut kudokseen

 • Tulenkestävä
 • biozaschitnye
 • Läpinäkyvä (ei jätä suola- ja emäksisiä tahroja)
 • Yhteensopiva kaikkien palonestoaineiden kanssa "OGNEZA"

Menetelmä

Impregnointia levitetään lämpötilassa +5 ° C - + 40 ° C. Ennen tulenkestävän pinnoitteen levittämistä on valmistettava puu. Materiaalin kosteuspitoisuus ennen käsittelyä ei saa ylittää 8 - 15%.
Jalostetun materiaalin pinta on valmistettava palonestoaineen kyllästämiseen.
Suojatuilla pinnoilla ei saa olla pölyä, likaa tai rasvaa. Levitys ruiskutetaan.

Käytä tiukasti valmistajan teknisten määräysten mukaisesti. Pinnoitteet, joita ei ole valmistettu valmistajan prosessisäännösten vaatimusten mukaisesti, eivät koske vaatimustenmukaisuustodistusta.

Lisätietoja sovellus- ja sovellusmenetelmistä pyytää teknisiä sääntöjä johtajalta sähköpostitse [email protected]

Turvaohjeet

Käyttämällä huumeita käytä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita: lasit, käsineet. Jos ainetta joutuu iholle ja silmiin, huuhtele runsaalla vedellä.
Varastointi ja kuljetus: Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Säilytä tiiviisti suljetuissa säiliöissä, jotka on suojattu suoralta auringonvalolta.

Kylvyn seinien suojaaminen lämmöltä

Uunin sulamisen tai käytön aikana uunin pinta tulee hyvin kuumaksi, lämpötila voi nousta 400 astetta ja korkeammaksi. Samanaikaisesti itse liesi tulee voimakkaan infrapunasäteilyn lähteeksi, joka levittäytyy nopeasti koko kylvyn alueella ja lämmittää kaikki sen seinät, mutta erityisesti ne, jotka sijaitsevat lähellä uunia.

Kylvyn seinien suojaaminen lämmöltä

Erittäin korkean lämpötilan vuoksi puusta valmistetun kylvyn seinät voivat alkaa hiiltyä, mikä edelleen johtaa niiden palamiseen. Käytettäessä käytetään usein puisen seinän ja katon eristämistä, tulenkestäviä bioproteiiniyhdisteitä tai kemiallisia palontorjuntalaitteita. Tehokkaimmat tapoja suojata kylpyläseinämät, mukaan lukien puiset, lämpöä tunnistetaan sellaisella menetelmällä kuin suojaaminen palamattomilla materiaaleilla.

Minerite-paneeli, jossa on ruostumatonta näyttöä palavien materiaalien seinämien suojaamiseksi

Seinien jyrkät seuraukset, jotka johtuvat paloturvallisuusmääräysten rikkomisesta

Kun kylvyn seinät on suojattava palolta

Kiukaan ja vierekkäisen seinän välisen etäisyyden tulisi olla turvallinen, eli sen pitäisi riittää, niin että infrapunasäteet vaikuttavat vähemmän pintaan, eikä kylvyssä ole tulta.

Ote SNiP III-G.11-62: sta

Seinien ja väliseinien eristyksen leveys ja eristysmenetelmä

SNiP III-G.11-62. Lämmitys-, savu- ja ilmanvaihtokanavat asuin- ja julkisissa rakennuksissa. Tuotannon säännöt ja työn hyväksyminen. Lataa tiedosto

Suojakylvyn ja seinämien välinen turvallinen etäisyys määritetään paloturvallisuusstandardien SNiP III-G.11-62 perusteella paloturvallisiin huoneisiin asennetuilla uuneilla tai seinillä tai katolla,

 • 1 tiiliä ja seinämää varten varattuja uuneja, jotka on suojattu kalkki- tai kalkkisementtielementillä 25 mm: n kerroksella tai tiiliseinillä asbestilla tai savella, jonka paksuus on 40 mm - vähintään 13 cm;
 • uunissa, jotka on sijoitettu puoleen tiilistä ja seinistä, jotka on suojattu kalkkipinnoitteella 25 mm: n kerroksella tai 40 mm: n paksuisella asbesti-vermikuliittilevyllä - vähintään 320 mm;
 • metallisuuneille, jotka on suojattu lämpöä kestävällä, palonkestävällä, tulenkestävällä pinnoitteella ja seinillä, jotka on suojattu 25 mm kalkkihiekkakivellä - vähintään 700 mm;
 • joissa ei ole lämpöä kestäviä, palamistuotteita, tulenkestäviä pinnoitteita ja seiniä, jotka on suojattu 25 mm kalkkihiekkakivellä - vähintään 1000 mm.

SNiP 2.04.05-91. Lämmitys. Ilmanvaihto ja ilmastointi. Lataa tiedosto

Uunin asennus kylpyamme + ruudulle

Tuotantopassiin voidaan määritellä tehtaan liesi-lämmittimien välimatkat

SNIP 2.04.05-91 -standardin pohjalta vahvistetaan turvallinen etäisyys uunin yläosasta kattoon:

 • joka on suojattu 10 mm: n paksuisella teräslevyllä asbestipaperille tai kipsiin ja joka on asetettu teräsverkkoon ja 3 riviä tiilien uunin päällekkäisyyttä on vähintään 250 mm,
 • jossa on suojattu katto ja lämpöeristetty päällysteen päällys, vähintään 800 mm,
 • suojaamattomalla katolla ja liesi, jonka katto on 2 riviä tiiliä - vähintään 1 m.
 • suojaamattomalla katolla ja ei-lämpöeristetyllä lattialla - vähintään 1,2 m.

Liesi-lämmittimen tulenkestävä asennus kylpyyn

Suojakerros + mitat

On selvää, että välys uunin seinän ja 1 m: voidaan saavuttaa vain kylpyammeet, jossa on suuri pinta-ala. Erityisesti kylpyammeet, jolla on pieni pinta-ala, mikä säästää kukin senttimetriä oleva ala, joten uunin esittää lyhyen matkan päässä seinistä, ja suojaa lämpöä rakentaa näytön tiiliä tai kuoren sovelletaan metallilevystä, sekä muita ei-palavia materiaaleja, mikä vähentää sallittu turvallinen etäisyys.

Kylpyammeen uunin asennusohjeet ja SNiP-suositukset

Turvallisuusnäytöt

Kylpyammeet on yleensä suojattu termisen infrapunasäteilyn avulla suojaavilla suojuksilla. Tällaisina näytöksinä käytetään tiilimuurauksia tai metallisuojuksia, jotka on liitetty eristemateriaaleihin. Suojaus asennetaan kylpysuihkukaapin sivupinnoille ja / tai lähekkäin sijaitseville pinnoille.

Metallinen näyttö

Metal näytöt

Lattiavalaisin jalat

Uunin telakan etulava

Useimmissa tapauksissa, osittainen kylpyjä suojata sisäseiniä korkean lämpötilan ja tavallinen virta asennettu puomi on rakennettu metallilevyistä, jotka on asennettu lähelle uunin (välillä kotelon pintojen ja uunin annettiin pyatisantimetrovym rako). Metalliset näytöt ovat pääasiassa sivu- tai etupaneelia. Vähentää merkittävästi terminen vaikutus uunin seinän pinta kilpi valmistaa mistä tahansa metallista. Koska tällainen metalli suojaa, seinämän lämpötila laskee, mikä suuresti vähentää puhdistumaan.

Teplodar-näytön tekniset ominaisuudet ja asennuskaavio

Metalliset näytöt voidaan asentaa jalkoihin ankkuripultteja kiinnittäen rakenteen lattiaan. Kaupallinen metalli heijastava näyttö on jo varustettu asennuskehyksillä pystyasennukseen.

Asennettu suojaava näyttö - kuva

Uuni metallisella suojaverkolla - kuva

Yksittäisten ja kahden näytön asennusohjelmat

Punainen uunin tiilisuojus

Tiili-aidat sulkevat usein uunin sivupinnat, jolloin ulkokuori on kotelo. Tällä tavoin palavat pinnat ja kuuma lämmitin erotetaan.

Suojaava tiiliseinä - järjestelmä ja valokuva

Muinaisista ajoista lähtien perinne on ollut rakentaa tiili- tai kivi- uuneja. Tällaista muotoilua kuumennettiin pitkään, mutta samanaikaisesti se säteili pehmeää lämpöä ja sen jälkeen jäähdytettiin pitkään. Moderni metallikattilat lämmittävät nopeasti, emittoivat kovaa infrapunasäteilyä ja kuuma uunin seinät polttavat happea kylvyssä. Lisäksi metallitehdas on palovaarallinen. Näiden näkökohtien perusteella voidaan päätellä, että kiven tai muurauksen yhdistäminen teräsrakenteisiin on suositeltavaa.

Metallikattilan tiiliseinä - kuva

Täysikokoinen kamelin tiili soveltuu hyvin suojakotelon pystyttämiseen. Sementin seos tai tulenkestävästä savesta vaurioitunut seos toimii hyvänä nippuna sitä varten. Savupiipun tiilien muurausnäyttö on turvallisen etäisyyden mukaan noin 12 cm paksu (0,5 tiiliä) tai 6,5 cm paksu (0,25). Kamelin kallista tiiltoa käytetään kuitenkin hyvin harvoin yksityisissä kylpylöissä puisten seinien suojaamiseksi, useimmiten ne suosivat punaista liesi.

Kylpyammeen asentaminen ja suojaavan tiilikuvamototilikan asentaminen)

Punainen tiiliseinä

Ennen viimeistelyä (pinnoitusta) metallin uunin, jossa on punainen uunin tiili, perustetaan ensin pohja.

Esimerkki kiinteän alustan valumisesta tiiliseinän ja uunin alle

On otettava huomioon :. Jos uuni sijaitsee lähellä tukiseinämään, olisi etäisyys ei ole pienempi kuin 5 cm, jotta nämä kaksi perusta ei ole toisiinsa, ja kuuma höyry ei ole menetetty välillä perusta uunin ja rakennuksen perustuksen, niiden välillä päällystys eristävällä materiaalilla.

Pohjan pinnan tulee olla 15-20 cm alle kylvyn valmiin kerroksen tason. Kun säätö on asennettu (se on annettava kuivua 30 vuorokautta), kosteuseristysmateriaali - kattolevy tai kateaine sijoitetaan siihen kahdessa kerroksessa. Sitten seinälle asetetaan 2 riviä oleva tiili, joka siirtää tiilet keskenään niin, että muurauksen saumat peitetään päällä olevilla tiilillä.

Tiili asetettiin päälle kaksi kerrosta kateaine, kiinteä bitumi mastiksi

Laying tiilet upotettu pohja

Tässä työssä järjestelyn syistä on ohi.

Säätöruuvien yläpuolella on oltava lämpöalusta, joka koostuu seuraavista:

 • eristävän materiaalin kerroksen päälle kiinnitetyn metallilevyn;
 • puulattialle asetetut kaksi riviä tiiliä;
 • lämmönkestäviä keraamisia laatat.

Levyn pohja uunin alla

Ennen kuin asetat tiilitiiliuuniin, sinun on valmistauduttava halutun ratkaisun asettamiseen. Paras vaihtoehto metalliseinien ympäröimiseksi on yksinkertainen savi-laasti (raaka-aineet tulisi kaivata yli kahden metrin syvyyteen) hiekalla. Sekoitusprosessi ei ole monimutkainen. Savi ensin liotetaan, sitten jo liotettu, huolellisesti hierotaan siiven läpi. Hiekka seulotaan ja sekoitetaan liotettuun savea. Viskositeetin ja muovisuhteen on oltava sellainen, että se ei purista liitoksia asennettaessa. Voit lisätä lujuuteen 5-10% sementtiä.

Saviliuoksen valmistus

Suojakerroksen pohja voidaan tehdä neljäsosaan tiilistä, mikä välttämättä jättää pienet reiät pohjaan ja keskiosaan - erityiset ikkunat, jotka luovat ilmavirtausta tiiliseinän ja asentaman välillä (joskus ne toimitetaan uuninovilla). Tällöin kylpy lämpenee hyvin nopeasti.

Tiili-aidat uunille

Saunakiuas Teklari, jossa on tiiliseinä ja ilmakanavat

Uuni sopii parhaiten puolitiiliin. Jos näyttö tehdään tiiliin, se kuumenee hyvin pitkään.

Tyyppien tiilen muninta

Varoitus! On erittäin tärkeää ottaa huomioon paloturvallisuusvaatimus - metalli-uunin seinien ja seinien välisen etäisyyden on oltava 3-10 cm. Jos tiiliseinä on kestävämpi, rivin läpi tai voit asentaa vahvistustekniikan jokaiseen riviin. Pystysuuntaiset kulmat on tarkistettava lävistyksellä, ja rakennustason rivien asettaminen on tarkistettava vaakasuoraan asentoon.

Tiiliseinä voidaan sijoittaa kattoon. Tärkein edellytys on, että sen korkeuden on oltava vähintään 20 cm korkeampi kuin uunin korkeus.

Brick-face metal-uuni

Puuseinämien luotettavampaa suojaamista korkeilta lämpötiloilta säädetään seinän ja tiiliseinän välinen sallittu etäisyys. Sen on oltava alle 15 cm, mutta yli 5 cm, kun etäisyys uunista mihin tahansa seinistä on 20 - 40 cm.

Syttymätön pinnoitus

Seinien suojaamiseksi kuumasta uunista käytetään usein vaippaa, joka koostuu erilaisista lämpöeristysmateriaaleista.

Ruostumaton heijastava levy

Erityinen syttymätön lämpöeristys tai suojavaipat ovat metallinen ruostumatonta terästä, joka suojaa täydellisesti seinien puupintoja tulipaloilta. Tällaisen yksinkertaisen seulan rakentamiseksi ensimmäinen lämpöeristysmateriaali kiinnitetään seinään, ja vasta sitten ruostumaton teräslevy kiinnitetään päälle.

Ruostumaton teräs suojakilpi

Pinnoituksen tehokkuuden lisäämiseksi ruostumattomasta metallista valmistettu levy on toivottavaa kiillottaa hyvin peilikuvioon. Ruostumattoman teräksen peilipinta parantaa merkittävästi uunin aiheuttamien lämpöä heijastamalla, mikä estää puuseinämien lämmittämisen. Lisäksi, kun kovaa infrapunasäteitä ohjataan takaisin, peili ruostumaton metalli muuttaa ne pehmeiksi ja turvallisiksi ihmisten näkemiseksi.

Kylpytynnyrit on helppo käsitellä käsin. Pääasiassa ei ole unohtaa lämmöneristimen käyttöä seinän ja metallilevyn välillä (mineraali tai asbestipaketti tekee)

RIVESTIMENTO paneli

Peili paneelit ruostumattomasta teräksestä näyttää kauniilta ja täysin suojaa seinän tulesta, mutta joissakin tapauksissa se voi olla tarkoituksenmukaista kylvyssä ja lopulta peilipinta on himmeä, ei pysty laadullisesti vastaamaan säteitä ja ei näytä yhtä kaunis kuin alkuperäinen. Ongelman ratkaisemiseksi kylvyssä suunnittelu vuosia auttaa kuumuutta kestävä vuoraus, jonka annetun tiili tulenkestävän vuorauksen käyttää liimaa.

Seinäverhous, joka sijaitsee lähellä liesi, voit käyttää tällaisia ​​lämpöä kestäviä materiaaleja:

 • samanlainen kuin tiili, mutta sen rakenne on tiheämpi, klinkkerilevyt;
 • kohokuvioidut keraamiset laatat korilla tai kuvioilla sen yläosassa;
 • posliinista valmistetut keraamiset laatat, joilla on suuri lujuus ja lämmönkestävyys;
 • Talkohlorit - luonnonvarainen tulenkestävä, vedenpitävä, kestävä kivi;

Suihkukaapin ja seinän liotus

Terrakotta-laatat saunassa

Varoitus! Jokainen kaakeli, jota käytetään verhousseinissä, ei voi tuottaa täydellistä lämpöeristystä, se on vain yksi suojarakenteesta, joka koostuu tulenkestävästä materiaalista ja pienestä (2-3 cm: n) tuuletuskuilusta tulenkestävän materiaalin ja seinän välillä.

Kuten tulenkestävää materiaalia, on myös mahdollista käyttää kilpi palonkestäviä kipsilevy, tai lasikuitua, joka on alle lämmön vaikutuksesta ei muuta muotoaan, tulenkestävä sementti kuitulevyn - minerita tai erityinen laatta materiaali - steklomagniya arkki.

Minerit-turva-kilpi

Mineraalista valmistettu suojus on asennettu seinälle holkkien läpi

Tietenkin paras vaihtoehto puuseinämille on tiilipinnoite. Tällaisella suojalla seinät korkeilta lämpötiloilta, uuni voidaan sijoittaa melkein lähellä seinää. Kuitenkin ei aina ole mahdollista käyttää uutta tasomaista tiiliä munimiseen ja laittaa kaunista muninta uunin ympärille. Joskus aiemmin käytettyä tiiliä valitaan suojaavalle näytölle parantamaan sitä edelleen kauniilla materiaaleilla.

Tiiliseinäverhous - askel askeleelta ohjeita

Parantaa ja tehdä esteettisempi ulkonäkö tahansa tiili voi käyttää tulenkestävää ja kestävä luonnonmateriaali.

Terrakotta pinnoitukseen

Terrakotta-laatat, joita kutsutaan myös "terrakottaksi" lyhennetylle muotoon, ovat hyvin kuumuutta kestäviä keramiikkaa, joka on valmistettu kaoliinisavusta, joka on paistettu noin 1000 astetta. Tämä ihana materiaali on täysin syttymätön, se ei muuta ominaisuuksia edes korkeista (jopa 1300 asteesta) ja alhaisista (jopa -25 asteen) lämpötiloista, ei muuta sen kaunista ulkonäköä veden tai auringonvalon vaikutuksesta.

Terrakotta tai klinkkeri

Tiilen suojavälineiden viimeistelyyn tarvitaan lämmönkestäviä terrakotta-materiaaleja: liima, tahna sekä viimeistelymaali, jolla saumat täyttyvät.

Tarvitset myös kipsilevyn (valitse GKL 9,5 mm) välilevyille, jotka on esitettävä pieniksi neliöiksi.

GKL-neliöt

Toolkit. Varastoimme seuraavissa lisävarusteissa:

 • ämpäri. Tässä säiliössä sideaineseoksen komponentit sekoitetaan. Kapasiteetti on parempi ottaa muoviin;
 • erikoisporakone. Hänelle tarvitsee lisäksi sekoittimen (suutin);

Impact Drill - Mixer

Grouting Tube Gun

Projektorin lasertaso

Etukäteen sinun täytyy laimentaa vettä ämpäriin ja vaivaa sekoittimella mukavaksi ja erittäin luotettavaksi paloturvallisen vahvistetun liimaseoksen "Terrakotta" osalta.

Mixer, voittaa liuoksen, joka on valmistettava viimeistään 15 minuuttia ennen työn aloittamista.

Aluksi näytön tiilet sijoitetaan uunin ympärille klassiseen ligaatioon, poistamalla varovasti ylimääräinen liuos.

Laying tiiliseinä vahvistus rivit

Varoitus! Karkean seinän asentamisen jälkeen on välttämätöntä odottaa 24 tuntia kuivattaa tiilimuuraus ja asettaa ensisijainen lujuus.

Terrakottalakka "Classic" on hämmästyttävä kivi ainutlaatuisessa kauneudessaan. Hän näyttää hyvin rikas ja massiivinen.

Plitnyak, suora klassikko

Se voidaan helposti sahata timanttirenkaalla tai jakaa vasaralla ja levittää sitten paksua terrakottikerrosta ja liimaa se tiilimuuraukseen. Terrakottalintu on raskaampaa kuin terrakottilaatat, mutta huomattavasti kevyempi kuin luonnonkivi.

Kun kalkkikivipinta kallistuu, leikattu kipsilevy neliöitä käytetään laattojen välisen etäisyyden ja laattojen kiinnityksenä. Kivipinnan karkea leikkausreuna ei anna kestää 10 mm: n rakoa kaikkialla, mikä antaa kiven luonnollisen tunteen vieläkin enemmän.

Terrakottilevyjen asettaminen

Seinän tyyliteltyjen prosessien saattaminen luonnonvaraisen kiven alle täydelliseksi, voit jatkaa laatoitusta. Suorakulmaisen terrakottilevyn asentaminen tiiliin on välttämätöntä aloittamalla kulmaelementtien asentaminen, minkä ansiosta koristeellinen pinnan muoto näyttää klassiselta uunista.

Kulmaelementit on liimattava alhaalta ylöspäin ja kohdistettava vaakakulmat vain tasolta.

Kipsileikkuri vasaralla

Varoitus! Terrakottimastujen liimaamiseen ja asettamiseen tarvitaan vähintään 10 tuntia tai enemmän.

Kun mastikuivat, sinun on poistettava kipsilevylaatikot kiinnitettynä kiristimiin ja aluksi täytettäväksi ja liitettäväksi laattojen väliin.

Tämä työ vaatii lämmönkestävää leveää grilliä, joka on ainutlaatuinen valkoinen yhdiste, joka on suunniteltu täyttämään liitokset eri koristepintojen levyjen välillä, jotka voivat altistua korkeille lämpötiloille.

Laasti on kaadettava vedellä ja sekoitetaan sekoittajalla, jotta saataisiin homogeeninen liuos, samanlainen sen sakeus paksulle hapankermalle.

Putken täyttö laastilla

Varoitus! Laastin käyttöaika on noin 1 tunti.

Täytä laattojen liitokset rakennuspistoolilla, jonka suuttimen suutin on leikattava niin, että muodostuu pitkänomainen reikä.

Saumausliitokset

Pistooliputki täytetään valmistetulla injektointiliuoksella kapealla spatulilla.

Tämän jälkeen suuttimen huolellinen lisääminen on välttämätöntä, sujuvasti ja vähäisellä voimalla, työntäen kontaktipistoolin pitkin saumojen pituutta, puristamalla laastin ja täyttäen saumat niin, että täytetyn laastin taso on linjassa laattojen tasolle. Voit täyttää saumat levyjen välillä pysty- tai vaakatasossa.

Laastin täytettyjen liitosten tyyppi

Varoitus! Erikoismaalaus liitoksille ei saa pudota päällysteen etupinnalle. Jos niin tapahtuu, että seos on edelleen koristelevyllä, niin sinun ei pitäisi poistaa välittömästi koostumusta, mutta sinun on odotettava vähintään 2 tuntia, kunnes se kovenee hieman ja voit helposti poistaa epäpuhtauksien fragmentin. Kuivattua seosta ei voida poistaa levyistä tangentiaaliseen tai tahraan.

Kaikkien saumojen täyttämiseen liittyvän työn jälkeen maaliuotti "kypsyy", hankkii stukkotodennäköisyyden tai pienen murenemisen 2 tunnin kuluttua. Tämän jälkeen voit luotettavasti siirtyä lopulliseen osaan - jähmettyneen laastin jakautumisprosessiin ja sen suuntaukseen laattaliitoksissa - koristeelliseen liitokseen, jonka tarkoituksena on tehdä koristeltu pinta houkuttelevaksi.

Ensinnäkin, liitoksista yksinkertaisen litteän ruuvimeisselin avulla, joka on poikittain syvälle nivelessä, on välttämätöntä poistaa ylimääräinen laastin hitaasti ylläpitämällä vakio syvyys. Voit myös käyttää pientä läpimittaa olevaa metallirengasta ylimääräisen laastin irrottamiseen, jolla voit poistaa tasaisesti laastin kuten sirut.

Koostumustyökalun jakelu ja kohdistus

Saumojen jäljelle jäänyt laasti voidaan jakaa kevyesti painamalla sormea ​​käsineeseen antaen laastille tasaisen pinnan ilman uria tai karheutta.

Käsi tasoitus

Tiiliseinien lämpökilven päällä oleva työ on valmis.

Haudutetut saumat

Kylvyssä oleva ensimmäinen uunin uuni voidaan aloittaa vasta 24 tunnin kuluttua siitä, kun kaikki tarvittavat työt on tehty laattojen väliin.