Mikä on lämpöä kestävä betoni? Kiinteistön yleiskatsaus

Rakennusmateriaali, joka säilyttää mekaaniset ja toiminnalliset ominaisuudet pitkällä aikavälillä erittäin korkeissa lämpötiloissa jopa 1700 ° C: ssa - tulenkestävä betoni. Samoin onnistuneesti käytetty kotona ja teollisuudessa. Erityisesti uuneille, tulisijoille ja savupiippuille on mahdotonta kuvitella rakennetta ilman lämmönkestävää betonia.

Tulenkestävän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet:

 • korkea lujuus;
 • parantunut suorituskyky käytön aikana;
 • antaa luotettavan lämmöneristeen;
 • suhteellisen helppokäyttöinen, ilman lisäpeittoa.

Lämmönkestävä betoni vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja lyhentää työaikaa.

Tulenkestävän betoniseoksen komponentit

Betonin koostumus sisältää perusaineosat (sementti, täyteaine, vesi) ja lisäaineet - ne määrittävät lopullisen tuotteen tulenkestävät ominaisuudet.

Perusraaka-aineet ovat:

 • alumiinioksidi tai periklaasisementti;
 • kuona Portland sementti;
 • nestemäinen lasi;
 • portland-sementtiä.

Johdanto alumiinioksidireseptille tekee seoksesta immuuni happojen vaikutuksille.

Pieni lujuus eliminoituu eri täyteaineiden teknisellä sisällyttämällä. Lisäaineet parantavat koostumuksen kovettumista ja muuntamista monoliittiseksi lämmönkestävälle alustalle. Hienomurskautuneet lisäaineet ja täyteaineet valitaan seuraavien kriteerien mukaan:

1. sideaineen tyyppi;

2. lämpötila käytön aikana;

3. lopputuotteen käyttöolosuhteet.

Jos betonia on tarkoitus käyttää lämpötiloissa enintään 800 ° C: ssa, sovelletaan:

 • tiili taistelu;
 • tulenkestävät kiviä (andesite, diabaasi, dioriitti);
 • tuliperäiset aggregaatit (perliitti, kuonakouru, laajennettu savi);
 • masuunikuonaa.

Kun työskentelet 1700 ° C: n lämpötilassa, lisää:

 • palanut kaoliini;
 • magnesiitti;
 • palo-tiilet;
 • Kromirikastetta;
 • korundi.

Periklaasi-sementtibetonin reseptissä on välttämättä magnesiumsulfaattia. Seoksen kovettamiseksi nestemäisestä lasista, koostumukseen lisätään rakeistettua masuunikuonaa, natriumsilikloridia tai nepheliinilietettä. Tämä kaava auttaa parantamaan rappauskerroksen suorituskykyä.

Tulenkestävän lämmönkestävän betonin valmistus nestemäisen lasin ja portlandsementin perusteella edellyttää hienoksi jauhettujen mineraalitäyteaineiden lisäämistä. Näihin kuuluvat hienojakoiset materiaalit, kuten:

1. taistele magnesiittitiiliä;

2. palo-tiilet;

3. kiinteä palo shamot;

5. kromiittimalmi;

7. löysäsippu;

9. kromiittimalmi.

Pehmittimien lisääminen lämmönkestävään koostumukseen on sallittua.

1. Pääluokassa on kolme tyyppiä:

2. Käyttömenetelmän mukaan tulenkestävät lohkot ovat lämpöä eristäviä ja rakenteellisia.

3. Käytön lämpötilasta riippuen betoni on jaettu seuraavasti:

 • Lämmönkestävä jopa 1580 ° C.
 • Tulenkestävä, 1580-1770.
 • Korkea tulenkestävä, yli 1770.

4. Aggregaattien tyyppi voi olla: dinas, kvartsi, korundi.

Suosittu rakentajien keskuudessa ja palonkestävä kuiva betoniseos. Osa näistä kehittyneistä betonikoostumuksista kykenee kestämään jopa 2300 ° C: n lämpötiloja. Ainoa haittapuoli on se, että tällaisella puolivalmisteella on lyhyt säilyvyys, joten ei ole suositeltavaa ostaa suuria määriä.

Voit ostaa tulenkestäviä sekoitteita ja betonileita missään erikoistuneessa rautakaupassa, mutta laastin valmistelu maksaa paljon vähemmän.

soveltamisalansa

Materiaalia käytetään laajalti lämpörakenteiden, savupiippujen, keräimien, perustusten rakentamisessa. Ihanteellinen kotitalous- ja teollisuusuunit, takat, erilaisten rakenteiden pystytys.

On huomattava, että tulenkestävä betoni helpottaa suuresti suunnittelua, koska siinä on huokoisia ainesosia, mikä vähentää pohjan kuormitusta 40%. Sieltä käytetään seiniä, lattioita, kelluvia rakenteita, span-siltoja.

Kuinka tehdä se itse?

Tehtävänsä materiaalin täyttämiseksi turvallisuuden ja suojan takuita, teknisten vaatimusten tiukkaa noudattamista valmistelun aikana on pakollista.

Jotta lämpöä kestävä betoni olisi omalla kädelläsi, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • betonisekoittimen tai muun säiliön liuoksen laimentamiseksi;
 • lapio;
 • vesi;
 • lastalla;
 • atomizer;
 • muovikalvo;
 • tulenkestävä sementti;
 • hiekka;
 • soraa.

Tulenkestävän betonin valmistukseen on kaksi vaihtoehtoa: kuivasta seoksesta tai sekoittamalla ainesosia. Ensimmäinen vaihtoehto on parempi johtuen sen luotettavuudesta ja suhteellisesta vastaavuudesta lämmönkestävän materiaalin komponenttien kanssa tuotantoteknologian mukaisesti.

Jos sekoittaminen on suoritettava yksinään, ensimmäinen vaihe on muottien tai tarvittavien kokoisten muotojen valmistaminen, jotka suljetaan sisäpuolelta estääkseen veden haihtumisen reaktion aikana. Helppo irrottaa valukappaleet kotona helpottaa kasvi- tai silikoni-säiliöiden käsittelyä, mutta se voidaan peittää polyetyleenillä.

Perinteiseen reseptiin kuuluvat: sora, hiekka, lämmönkestävä sementti, sammutettu kalkki suhteessa 3: 2: 2: 0,5. Vettä kaadetaan nopeudella 7,7 litraa 22,5 kg seosta kohti. Vettä vaivaamista varten on suodatettava.

Vähitellen maadoitetut komponentit lisätään vähitellen. Koko koostumus sekoitetaan perusteellisesti. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kaikkien ainesosien tulee olla huoneenlämmössä valmistuksen aikana, optimaalisesti 15-20 ° C. Liuoksen suuri tiheys määrittää työn nopeuden. Se asetetaan lapion avulla ja tasoitetaan lastalla. Lomake täytetään ylimäärällä, ylijäämä poistetaan.

Tärinää käytetään estämään aukkojen ja ilmakuplien muodostuminen yksikön sisällä. Porauksen puinen osa sijoitetaan 1 minuutin punssiin tai kuoppaan, jonka kapasiteetti värisee ja aiheuttaa betoniseoksen istumisen.

Tulvoitunut liuos on tiukasti peitetty kalvolla ja jätetään seisomaan 2 päivää. Ajoittain materiaali kostutetaan vedellä halkeilun estämiseksi. Polyetyleenin poiston jälkeen formulaation pitäisi antaa kuivua vielä 1-2 päivää. Muodosta poistamisen jälkeen tulenkestävät lohkot pidetään lämmitetyssä tuuletetussa tilassa noin 25 päivän ajan.

Lopputuotteen hinta perustuu reseptiin, brändiin, toimintaolosuhteisiin ja tuotantolinjaan.

Tulenkestävä betonirakenne

Tulenkestävä betoni

Lämmönkestävä betoni on betonia, joka kestä kestää 1000 ° C: n lämpötilaa pitkään. eikä samalla muuta muotoa ja käyttöominaisuuksia. Sitä käytetään eri aloilla: teollisuusrakentaminen, asuminen sekä erikoistilojen rakentaminen. Lämpöä kestävä materiaali voidaan tehdä käsin, tärkeintä on noudattaa kokeneiden rakentajien ohjeita ja suosituksia.

Lämpöä kestävän liuoksen soveltamisala

Tulenkestävän materiaalin todellinen käyttö teollisuusrakennusten, säätiöiden, polttokammioiden rakentamisessa sekä asuinrakennusten rakentamisessa. Lämpöä kestävää betonia käytetään myös kemianteollisuudessa, jossa tuotetaan energia-alalla tarvittavat rakennusmateriaalit. Lämpöä kestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden ja palkkien rakentamisessa. Sen käyttö on edullisesti sellaisissa malleissa, joissa halutaan haluttu kevyt paino, joka voi tuottaa lämmönkestävää materiaalia. Loppujen lopuksi se pystyy vähentämään rakenteiden painoa lähes puoleen johtuen huokoisesta täyteaineesta betoniseoksessa. Käytä lämmönkestävää betonia savupiippujen, tulisijojen ja uunien rakentamiseen.

luokitus

Tulenkestävä betoni luokitellaan seuraavien indikaattoreiden mukaan.

Tulenkestävä sementti imee kosteutta hyvin voimakkaasti.

Sideainekomponenttien mukaan:

Ja myös - täyteaineiden luonteesta ja käyttölämpötilasta.

Koostumus ja ominaisuudet

Betonisideaine voi olla erilainen sideaine: nestemäinen lasi, portlandsementti tai alumiinioksidisementti. Myös lämpöä kestävän betonin koostumuksessa käytetään hienoksi jauhettuja lisäaineita, jotka vaikuttavat viimeistelyrakenteen suurimpaan painoon. Sideainekomponentista riippuen käytetään betonin koostumuksessa murskattuja lisäaineita ja täyteaineita, joiden valinta riippuu myös lämpötilajärjestelystä sekä olosuhteista, joissa tulenkestävää materiaalia käytetään.

Lämmönkestävää materiaalia, joka valmistetaan lisäaineiden lisäämiseksi murskatun kiven, korundin jne. Muodossa, valmistetaan perusaineiden perusteella. Tuotannon vaikeudet eivät esiinny, ja rakenteelliset taidot vähäisin, tulenkestävä koostumus voidaan tehdä käsin.

Lämmönkestävän materiaalin voimakkuuden lisäämiseksi se täytetään hienoksi jauhetuilla mineraalisilla lisäaineilla, jotka lisäävät tuotteen tiheyttä. Koneissa voidaan valmistaa lämpöä kestäviä betonilaitteita sisältäviä aggregaatteja, lisäksi käytetään vuoren tulenkestäviä kiviä.

Tänään on mahdollisuus valmistaa lämpöä kestäviä seoksia tilauksesta. Etuna on ainesosien valinta sekä niiden suhde perustuu asiakkaan projektiin. Betonin komponentit valitaan käytön odotettavissa olevien lämpötilaolosuhteiden ja tuotteiden käyttöiän mukaan.

Ruoanlaitto itsesi

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Lämpöä kestävä betoni voidaan valmistaa omilla kädillä, mutta hänen on suoritettava kaikki määritetyt tehtävät. Myös tulenkestävän betonin kanssa on noudatettava suosituksia ja noudatettava ohjeita, jotka puolestaan ​​täyttävät vaatimukset ja tekniset standardit. Tulenkestävän komponentin valmistuksen ansiosta omalla kädelläsi on oltava betoni, joka, kuten tehdas, on resistenttejä lämpötilaeroille, on lämpöeristysfunktioita. Kuumennettaessa sen ei pidä menettää ominaisuuksiaan ja muotoaan. Kestää lämpöä kestävän betonin valmistusta vähentää rakennuskustannuksia.

Tee lämpöä kestävä materiaali kotona, sinun on varastoitava nestemäistä lasia, bariumsementtiä, asbestia. Nämä komponentit antavat betonille ominaisuuksia, joiden avulla materiaalia voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa olevien rakenteiden rakenteeseen.

Jotta lämpöä kestävä materiaali olisi omilla käsillä, sementti ja hiekka on sijoitettava betonisekoittimeen yhden ja neljän suhteen välillä. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen vettä kaadetaan, kunnes koostumus on samanlainen kuin taikina. Tuloksena oleva liuos kaadetaan muotoon ja sitten - muottiin. Ilmoitetun ilman poistamiseksi käytetään liuoksessa tiivisteitä.

Materiaalit ja työkalut

Käytetään lämmönkestävää liuosta:

 • kottikärryt;
 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • vesiletku;
 • muotti;
 • tulenkestävä sementti;
 • lastalla;
 • muovi levyt;
 • sora;
 • hydratoitunut kalkki;
 • atomizer;
 • hiekkaa.

Juotto ratkaisu

Tulenkestävän seoksen valmistuksen jälkeen kaadetaan se muottiin tai säiliöihin. Liuoksen kaatoon tarkoitetut muodot on esijastettu. Tämä estää kuivumisen ja helpottaa valmiin tuotteen saamista. Työt on tehtävä nopeasti, koska lämpöä kestävällä liuoksella on suuri tiheys. Aseta liuos muottiin tai säiliöihin lapion avulla, poista ylimäärä laastilla.

tiivistys

Ilmakuplat eroon lämmönkestävässä liuoksessa puristetaan käyttäen erilaisia ​​puristusmekanismeja. Tulenkestävät laastarit tiivistetään pinnalla tai upottamalla täryttimiä. Lämmönkestäviä seoksia on painettava pidempään. Jotta estettäisiin ratkaisujen erottaminen, se toimitetaan suoraan asennuspaikkaan ilman ylikuormitusta.

Kosteuttava ja ikääntyminen

Tulenkestävän liuoksen kaatamisen ja sinetöinnin jälkeen se jää kovettua. Luontaisen kovettumisen prosessi on kosteuden haihtuminen, joten liuos on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää halkeilua. Muodostumattoman laastin tulee olla päällystetty kalvolla 48 tunnin ajan - sitten se poistetaan ja betoni jatkuu kovettuneen. Kaksi päivää myöhemmin voit poistaa elementit säiliöstä ja sijoittaa lämpimään huoneeseen 28 päivän ajan. Kun betoniliuos saavuttaa lujuusominaisuutensa, se on valmis käytettäväksi tarkoitetulla tavalla.

johtopäätös

Tulenkestävän materiaalin valmistuksen päätyttyä on pestävä ja puhdistettava laite. Jäätyneen liuoksen jäännökset on poistettava välineistä heti sen jälkeen, kun seuraavana päivänä se on vaikeampaa.

Itse valmistetun lämmönkestävän liuoksen valmistusprosessi vaatii aikaa vievää tarvetta apuvälineiden saatavuuteen, mutta säästöt ovat edelleen merkittäviä. Tärkeintä on noudattaa tulenkestävien materiaalien teknisiä vaatimuksia ja ohjata ohjeita lämmönkestävän betonin valmistukseen.

Kuinka tulenkestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

Mitä nenämuoto kuvaa persoonallisuuttasi? Monet asiantuntijat uskovat, että tarkastelemalla nenää voit sanoa paljon ihmisen persoonallisuudesta. Siksi ensimmäisessä kokouksessa on kiinnitettävä huomiota vieraan nenäön.

Tee lämpöä kestävä betoni omiin käsiisi

 • Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?
 • Vihjeitä ja temppuja

Lämmönkestävä betoni on betonityyppi, jota käytetään pitkäaikaisen altistumisen korkeissa lämpötiloissa ja joka kykenee ylläpitämään mekaanisia ominaisuuksiaan. Sitä käytetään teollisuudessa lämpöyksiköiden rakentamisessa, masuunien, kierrätysuunien ja tiilipeltöiden perustana.

Pienissä yrityksissä ja yksityisessä rakentamisessa käytetään lämmönkestävää betonia esivalmistettujen lohkotyyppisten lämmitysuunien, tulisijojen, uunien ja saunojen, savupiippujen asennukseen.

Vähäisen lämmönjohtavuuden vuoksi tavallinen betoni pystyy kestämään lyhytaikaisen lämmityksen 200 ° C: n lämpötilaan, mutta kun lämpötila nousee 200-250 ° C: een, se menettää jopa 25% sen vahvuudesta ja yli 250 ° C: n lämpötilassa se alkaa repeytyä, se on täysin tuhottu.

Tärkein syy on, että korkeissa lämpötiloissa se dehydrates ja hajottaa komponentit.

Kostutuksen ja terävien lämpötilahäviöiden vuoksi sammutuspalojen aikana tavallinen betoni tuhoutuu vielä nopeammin.

Lämmönkestävää betonia voidaan käyttää lämpötiloissa, jotka eivät ylitä 1580 ° C, tulenkestävää betonia - korkeintaan 1770 ° C, korkean tulenkestävän betonin - yli 770 ° C. Tärkeimmät sitomisaineet niiden tuotantoon ovat kuona Portland-sementti, Portland-sementti, fosfaatti lisäaineet, fosforihappo, nestemäinen lasi.

Tällaisten ominaisuuksien antamiseksi seokseen lisätään vuoren tulenkestäviä kiviä, tulenkestäviä murskattuja aggregaatteja (tulenkestävien materiaalien murskattuja tuotteita). Lämpöä kestävä betoni käytön aikana tulee kestävämpi.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Luettelo betonityypeistä.

Lämmönkestävää betonia voidaan valmistaa omalla kädellä kahdella tavalla: käytä erillisiä osia tai valmiita kuivaseoksia.

Toinen vaihtoehto. Tehdasvalmisteinen homogeeninen seos täyttää standardit. Riittää, että siihen lisätään vettä ja sekoitetaan perusteellisesti. Kovettumisen jälkeen saadaan korkealaatuista tulenkestävää betonia.

Jos valmistat seosta itse, sinun on valittava oikea materiaalityyppi, riippuen olosuhteista, joissa betonia käytetään:

 • jos oletetaan, että usein vuorovaikutus veden kanssa on mahdotonta lisätä nestemäistä lasia seokseen;
 • Jos ympäristö on hapan ja aggressiivinen, et voi käyttää Portland-sementtiä.

Savupiippu muodostuu savupiipuista. Polttotuotteissa oleva rikkidioksidihappoanhydridi tuhoaa Portland-sementin perusteella tehtyä betonia.

Jos kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja lisätään nestemäiseen lasiseen, saadaan betonia, jolla on voimakas vastustuskyky aggressiiviselle väliaineelle. Se saa nopeasti vahvuuden, erinomaisen vedenkestävyyden ja sitä voidaan käyttää jopa 1600 ° C: n lämpötiloissa.

Kotona saatavilla olevat materiaalit voivat toimia kokonaisuutena: tulenkestävät kiviä, kromiittimalmit, basaltti, diabaasi, andesiitti, savea, korkea alumiinioksidi, sammutti, talkki, magnesiitti ja tavalliset tiilipelot. Dunite, titaani-alumiinioksidikuonaa käytetään.

Huokoisen betonin valmistukseen käytetty masuunikuona, laajennettu savi, laajennettu perliitti.

Kotona materiaali on murskattava kooltaan 5-25 mm. Murskaus on pisin ja vaikein prosessi. Tämän jälkeen seos on kuivattava.

Tehdasseosten jakeiden koko on 0,1-5 mm. Mitä tasaisempia fraktioita, sitä korkeampi betonin laatu.

Seoksen ominaisuuksien parantamiseksi tehdään hienoksi jauhetut lisäaineet: hohkakiveä, tsemyanku.

Normaalissa kosteudessa ja ilman lämpötilassa 20 ° C seos kovettuu 24 tunnin kuluttua.

Takaisin sisällysluetteloon

Vihjeitä ja temppuja

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Kun ostat teollisen seoksen, sinun on otettava huomioon useita suosituksia.

Valmis kuivaseoksella on rajoitettu säilyvyysaika.

Yksilöllistä käyttöä varten sinun on ostettava karkea rakeinen seos, jolla on suuri tiheys. Eri valmistajien seosten koostumus voi poiketa, sinun on huolellisesti tutkittava pakkauksen ohjeet. Pakkauksen massa on tyypillisesti 22 - 25 kg, liuoksen valmistamiseksi tarvitaan 7-8 litraa vettä. On edullista käyttää pienempää määrää vettä, koska sen ylimäärä lisää kovettumisaikaa ja vaikeuttaa betonin ominaisuuksia.

Seoksen laadukkaaseen valmistukseen, myös pienissä määrissä, käytä betonisekoittimia. Vettä kaadetaan siihen ja kuiva seos kaadetaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes saavutetaan vaaditun tiheyden homogeeninen massa. Tarvittaessa voit lisätä pehmittimiä.

Käytettävissä olevista improvisoitujen täyteaineiden on käytettävä yhtä tyyppiä. Eri materiaaleilla on erilaiset lämpölaajenemiskertoimet, eri tyyppisistä täyteaineista valmistettu betoni voi halkeilla ajan myötä.

Jos rakenteesta on tavallista betonia, sen kestävyys korkeisiin lämpötiloihin voidaan lisätä käsittelemällä erityisellä kyllästyksellä tai mastiksilla. Rakenteeseen tunkeutuvat ne vähentävät kuivumista ja kuivumista.

Lämpöä kestävä betoni, joka on valmistettu teknisten standardien mukaisesti ja valituista osista. luotettavasti kestää vuosikymmeniä, varmista suunnittelun ja paloturvallisuuden luotettavuus.

Tulenkestävän betonin tekeminen omiin käsiisi

Lämmönkestävää betonia käytetään uunien, tulisien ja savupiippujen rakentamiseen. Tällaista betonia käytetään sekä asuinrakennuksessa että teollisuudessa. Jotta materiaali pystyy toimimaan asianmukaisella tasolla turvallisuuden ja suojan takaamiseksi, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisiä vaatimuksia sen valmistuksen aikana. Materiaali voi olla solu, vaalea tai tiheä. Tämä tekijä riippuu sen soveltamisalasta ja tarkoituksesta. Tällainen betoni voi suorittaa luotettavan lämmöneristeen toiminnot.

Tulenkestävän betonin valmistukseen tulisi lisätä nestemäisen lasin, asbestin, barium- tai alumiinioksidiseoksen koostumusta.

Lämpöä kestävän betonin käsittely on samanlainen kuin tavallisen betonimateriaalin käsittely, mikä vähentää rakennuskustannuksia. Voit onnistuneesti tehdä tämän materiaalin omin käsin. Se on kestävä lämpötilan muutoksiin, eikä se menetä ominaisuuksiaan lämmitettäessä, ja se on myös paras vaihtoehto erilaisten erikoistilojen rakentamiseen.

Lämpöä kestävän betonin valinta

Jotta tulenkestävä betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä nestemäinen lasi, asbesti, barium tai alumiinioksidisementti koostumukseen.

Lämmönkestävän betonin ominaisuudet.

Nämä lisäaineet tekevät betonia soveltuvaksi käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa. Tavallinen materiaali sisältää elementtejä, jotka suoritetaan kuivatuksen ja kuivumisen aikana kuumennusprosessin aikana. Suunnittelu tuhoutuu hyvin nopeasti, läpäisee tällaisen testin, eikä talteenottoprosessi ole mahdollinen. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi käytetään lämpöä kestävää betonia. Kun otetaan huomioon tulenkestävä betoniseos yksityiskohtaisesti, voit tunnistaa suuren määrän erilaisia ​​epäpuhtauksia. Jokainen niistä suorittaa tehtävänsä, lisää voimaa ja sitovat materiaalit korkeissa lämpötiloissa. Lämpöä kestävän betonin valmistuksessa omilla käsilläsi on oltava sitomisominaisuudet perusmateriaalissa.

Näihin tarkoituksiin voit käyttää:

 • kuona Portland sementti;
 • Portland-sementti;
 • korkea alumiinioksidi sementti;
 • alumiinioksidi sementti;
 • periklaasisementti;
 • nestemäistä lasia.

Koostumuksen valinta lämpöä kestävälle betonille

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Portland-sementille ja nestemäiselle lasille lisätään yleensä hienojakoisia epäpuhtauksia. Lämmönkestävä betoni voi olla normaali tai kevyt riippuen tilavuuspainosta. Materiaali katsotaan kevyeksi, jos sen suurin paino (kuivattuina) on enintään 1500 kg / m³.

Magnesiumsulfaattia (vesiliuosta) käytetään lämmönkestävän betoniseoksen sekoittamiseen periklaasisementillä. Jotta tulenkestävän betonin kiinteyttäminen nestemäisen lasin kanssa tapahtuu, seokseen tulee lisätä natriumsilikloridia, masuunikuonaa tai nepheliiniliete. Nämä lisäaineet syötetään betoniin normaalissa lämpötilassa.

Hieno lisäaine voi olla hienojakoinen tai pölyinen materiaali, kuten:

 • magnesiitti tiili taistelu;
 • palo-tiilet;
 • lumpy chamotte;
 • hohkakivi;
 • tsemyanka;
 • kromiittimalmit;
 • lentotuhka;
 • andesiittia;
 • löyskäämö;
 • rakeistettu masuunikuona.

Lämmönkestävät kevytseokset sopivat:

 • timantti;
 • palo-tiilet;
 • tsemyanka;
 • lentotuhka;
 • laajennettu savi.

Pienet (0,15-5 mm) ja karkeat (5-25 mm) aggregaatit voivat olla murskattuja materiaaleja, kuten: magnesiittisota ja magnesiittikromiittitiili taistelu, korkean alumiinisen ja kamelin tiilen taistelu, savea, semi-musta tai talkkitiili, titaani-alumiinioksidi ja räjähdysjätteen kuona.

On myös mahdollista sijoittaa duniitti, balzat, diabaasi, andesite, articky tuff, palamakuvat. Kevyiden ja tulenkestävien betonien tapauksessa on parempi käyttää vermikuliittia, laajennettua savea tai laajennettua perliittiä lisäaineina. Sideaineen tyyppi, lämpötila ja betonin käyttöolosuhteet määräävät maan lisäaineiden ja aggregaattien valinnan. Tulenkestävän betonin käyttö vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja vähentää rakentamisen aikaa.

Lämpöä kestävän betonin vaiheittainen ruoanlaitto omalla kädellä

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Tässä prosessissa tarvitset työkalut ja materiaalit:

 • betonisekoitin;
 • kottikärryt;
 • lastalla;
 • lapio;
 • atomizer;
 • letku tai muu vesihuolto;
 • muotti;
 • muovi levyt;
 • hiekka;
 • tulenkestävä sementti;
 • sora;
 • hydratoitu kalkki.

Betonisekoittimen tai kottikärrän on sijaittava vesijohtoveden välittömässä läheisyydessä. Vettä tarvitaan lisäämään koostumusta, pesuvälineitä ja leikkikenttiä. Materiaaleja tulisi sekoittaa 3: 2: 2: 0,5, esimerkiksi 3 osaa soraa 2 osaan hiekkaa ja 2 osaa tulenkestävää sementtiä 0,5 osaan sammutettua kalkkia. Lämpöä kestävän koostumuksen tilavuuden ei pitäisi vaikuttaa näihin parametreihin ja materiaalien suhde, niiden tulisi pysyä muuttumattomina. Sora ja hiekka asetetaan betonisekoittimeen, tulenkestävää sementtiä ja sammutettua kalkkia lisätään, käyttäen ruiskua kaikki ainesosat sekoitetaan perusteellisesti niin, että ainesosat ovat tasaisesti jakautuneet. Sitten seokseen lisätään vettä ja sekoitetaan uudelleen. Vettä lisätään kunnes seos hankkii tarvittavan sakeuden (työpaksuus). Tarkastaaksesi tuloksena saatavan seoksen, yritä tehdä palanen. Jos vettä on tarpeeksi, palan ei kaadu, eikä se levitä käsiin.

Tämä konkreettinen laasti täyttää muottipesän tai erityisen muodon. Tämä prosessi suoritetaan piikillä, ylimäärä poistetaan lastalla, jonka jälkeen pinta tasoitetaan. Materiaalin kovettumisprosessin mukana seuraa kosteuden menetyksen lisääntyminen. Pidä pinta säännöllisesti vedellä, mikä estää sen halkeilemasta. Märkäbetoni voidaan peittää muovikelmulla pari päivää. Tämän jakson jälkeen kalvo on poistettava ja betonin annetaan kuivua. Ennen tiivistyksen poistamista betonin on kuivuttava vähintään 2 vuorokautta. Tämän jälkeen betoni seisoo ja saavuttaa voimaa kolmen viikon ajan. Pintaa voidaan käyttää tämän jakson jälkeen.

Tee lämpöä kestävä betoni omiin käsiisi

Lämmönkestävä betoni on betonityyppi, jota käytetään pitkäaikaisen altistumisen korkeissa lämpötiloissa ja joka kykenee ylläpitämään mekaanisia ominaisuuksiaan. Sitä käytetään teollisuudessa lämpöyksiköiden rakentamisessa, masuunien, kierrätysuunien ja tiilipeltöiden perustana.

Pienissä yrityksissä ja yksityisessä rakentamisessa käytetään lämmönkestävää betonia esivalmistettujen lohkotyyppisten lämmitysuunien, tulisijojen, uunien ja saunojen, savupiippujen asennukseen.

Vähäisen lämmönjohtavuuden vuoksi tavallinen betoni pystyy kestämään lyhytaikaisen lämmityksen 200 ° C: n lämpötilaan, mutta kun lämpötila nousee 200-250 ° C: een, se menettää jopa 25% sen vahvuudesta ja yli 250 ° C: n lämpötilassa se alkaa repeytyä, se on täysin tuhottu.

Tärkein syy on, että korkeissa lämpötiloissa se dehydrates ja hajottaa komponentit.

Kostutuksen ja terävien lämpötilahäviöiden vuoksi sammutuspalojen aikana tavallinen betoni tuhoutuu vielä nopeammin.

Lämmönkestävää betonia voidaan käyttää lämpötiloissa, jotka eivät ylitä 1580 ° C, tulenkestävää betonia - korkeintaan 1770 ° C, korkean tulenkestävän betonin - yli 770 ° C. Tärkeimmät sitomisaineet niiden tuotantoon ovat kuona Portland-sementti, Portland-sementti, fosfaatti lisäaineet, fosforihappo, nestemäinen lasi.

Tällaisten ominaisuuksien antamiseksi seokseen lisätään vuoren tulenkestäviä kiviä, tulenkestäviä murskattuja aggregaatteja (tulenkestävien materiaalien murskattuja tuotteita). Lämpöä kestävä betoni käytön aikana tulee kestävämpi.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Luettelo betonityypeistä.

Lämmönkestävää betonia voidaan valmistaa omalla kädellä kahdella tavalla: käytä erillisiä osia tai valmiita kuivaseoksia.

Toinen vaihtoehto. Tehdasvalmisteinen homogeeninen seos täyttää standardit. Riittää, että siihen lisätään vettä ja sekoitetaan perusteellisesti. Kovettumisen jälkeen saadaan korkealaatuista tulenkestävää betonia.

Jos valmistat seosta itse, sinun on valittava oikea materiaalityyppi, riippuen olosuhteista, joissa betonia käytetään:

 • jos oletetaan, että usein vuorovaikutus veden kanssa on mahdotonta lisätä nestemäistä lasia seokseen;
 • Jos ympäristö on hapan ja aggressiivinen, et voi käyttää Portland-sementtiä.

Savupiippu muodostuu savupiipuista. Polttotuotteissa oleva rikkidioksidihappoanhydridi tuhoaa Portland-sementin perusteella tehtyä betonia.

Jos kalsiumaluminaatteja ja silikaatteja lisätään nestemäiseen lasiseen, saadaan betonia, jolla on voimakas vastustuskyky aggressiiviselle väliaineelle. Se saa nopeasti vahvuuden, erinomaisen vedenkestävyyden ja sitä voidaan käyttää jopa 1600 ° C: n lämpötiloissa.

Kotona saatavilla olevat materiaalit voivat toimia kokonaisuutena: tulenkestävät kiviä, kromiittimalmit, basaltti, diabaasi, andesiitti, savea, korkea alumiinioksidi, sammutti, talkki, magnesiitti ja tavalliset tiilipelot. Dunite, titaani-alumiinioksidikuonaa käytetään.

Huokoisen betonin valmistukseen käytetty masuunikuona, laajennettu savi, laajennettu perliitti.

Kotona materiaali on murskattava kooltaan 5-25 mm. Murskaus on pisin ja vaikein prosessi. Tämän jälkeen seos on kuivattava.

Tehdasseosten jakeiden koko on 0,1-5 mm. Mitä tasaisempia fraktioita, sitä korkeampi betonin laatu.

Seoksen ominaisuuksien parantamiseksi tehdään hienoksi jauhetut lisäaineet: hohkakiveä, tsemyanku.

Normaalissa kosteudessa ja ilman lämpötilassa 20 ° C seos kovettuu 24 tunnin kuluttua.

Vihjeitä ja temppuja

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Kun ostat teollisen seoksen, sinun on otettava huomioon useita suosituksia.

Valmis kuivaseoksella on rajoitettu säilyvyysaika.

Yksilöllistä käyttöä varten sinun on ostettava karkea rakeinen seos, jolla on suuri tiheys. Eri valmistajien seosten koostumus voi poiketa, sinun on huolellisesti tutkittava pakkauksen ohjeet. Pakkauksen massa on tyypillisesti 22 - 25 kg, liuoksen valmistamiseksi tarvitaan 7-8 litraa vettä. On edullista käyttää pienempää määrää vettä, koska sen ylimäärä lisää kovettumisaikaa ja vaikeuttaa betonin ominaisuuksia.

Seoksen laadukkaaseen valmistukseen, myös pienissä määrissä, käytä betonisekoittimia. Vettä kaadetaan siihen ja kuiva seos kaadetaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes saavutetaan vaaditun tiheyden homogeeninen massa. Tarvittaessa voit lisätä pehmittimiä.

Käytettävissä olevista improvisoitujen täyteaineiden on käytettävä yhtä tyyppiä. Eri materiaaleilla on erilaiset lämpölaajenemiskertoimet, eri tyyppisistä täyteaineista valmistettu betoni voi halkeilla ajan myötä.

Jos rakenteesta on tavallista betonia, sen kestävyys korkeisiin lämpötiloihin voidaan lisätä käsittelemällä erityisellä kyllästyksellä tai mastiksilla. Rakenteeseen tunkeutuvat ne vähentävät kuivumista ja kuivumista.

Lämpöä kestävä betoni, joka on valmistettu teknisten standardien mukaisesti ja valituista osista. luotettavasti kestää vuosikymmeniä, varmista suunnittelun ja paloturvallisuuden luotettavuus.

Tulenkestävä betoni: lämmönkestävien koostumusten itsenäinen tuotanto

Tulenkestävää betonia, kuten nimestä käy ilmi, käytetään silloin, kun rakenteella voi olla merkittävää lämpöjännitystä. Tämän materiaalin ominaisuuksien ansiosta se kestää kuumennuksen korkeisiin lämpötiloihin ilman vahinkoa, ja siksi se on välttämätöntä savupiippujen, liesituotteiden jne. Järjestämiseksi. Ja tavanomaisissa rakenteissa palonkestävyys ei ole tarpeeton.

Mitkä ryhmät jakautuvat tulenkestäviin betoniin, mikä on niiden koostumuksessa ja miten tällainen ratkaisu valmistetaan itsenäisesti - kerromme artikkelissamme.

Lisäämällä erilaisia ​​komponentteja liuokseen on mahdollista toistuvasti lisätä resistenttiään korkeisiin lämpötiloihin.

Betoni ja teräsbetoni ovat itse asiassa melko kestäviä ja palonkestäviä materiaaleja. Tämä voidaan vahvistaa prosessilla, kuten betonissa olevien reikien timanttiporauksesta: vaikka kitkasta huomattavasti lämpöä, jäädytetty liuos ei sula eikä menetä ominaisuuksiaan.

Useissa uuneissa käytetään aktiivisesti osia, jotka perustuvat palonkestävään sementtiin

Kuitenkin betonin vähäinen lämmönjohtavuus toimii vain lyhytaikaisen lämmityksen aikana. Jos pitkäaikainen altistus aiheuttaa rakenteen 250 ° C: seen, se alkaa hajota ja 200 ° C: ssa se menettää lujuutensa 25-30%. Tämä voi johtaa surullisiin seurauksiin, ja siksi joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää palonkestäviä ja lämpöä kestäviä yhdisteitä.

Ominaisuuksiltaan betonit jaetaan useisiin ryhmiin. Niiden lyhyet ominaisuudet voidaan nähdä taulukossa:

Kiinnitä huomiota!
Lämpöä kestävät ja palonkestävät koostumukset, joiden tiheys on alle 1500 kg / m3, kuuluvat kevytbetonin luokkaan.

Ohjeissa suositellaan tällaisten materiaalien käyttöä aina, kun rakenne joutuu jatkuvasti tai jatkuvasti alttiiksi korkeille lämpötiloille. Myös lämmönkestävien seosten käyttö on perusteltua siinä tapauksessa, että tukialustojen tuhoutuminen tulipaloissa voi johtaa traagisiin seurauksiin (työpajat, asuin- ja julkiset rakennukset jne.).

Pakkaa tehdasvalmisteisen seoksen

Valmistusmenetelmä

Ompelu- ja tulisijojen asettamiseen, savupiippujen järjestämiseen ja samanlaisten ongelmien ratkaisuun saatamme tarvita materiaalia, joka kestää jopa 1000 - 1200 0С: n lämpöä ilman vahvuutta. Tehdasvalmisteiden hinta on melko korkea, joten voit yrittää itse tehdä ratkaisun.

Korkean lämpötilan liekin altistuminen

Jotta voitaisiin ymmärtää, mitä aineita tulisi lisätä modifioijina, on syytä selvittää, mitä tapahtuu kovetettuun sementtiin palamisen aikana:

 • Kuten tiedätte, sementin kovettuminen betoniin on suurelta osin vastuussa vedestä, joka reagoi materiaalin rakeiden kanssa.
 • Kun lämpötila nousee, suurin osa nesteestä haihtuu, sementin dehydraatio tapahtuu ja se menettää vahvuutensa.
 • Tämä prosessi on peruuttamaton, koska aineen ominaisuuksien palauttaminen ainakin osittain epäonnistuu.

Siksi on vältettävä betonin tuhoutumista, joten vettä pitää pitää sisälle lisäämällä sideaineita.

Tässä roolissa toimii yleensä:

 • Portland / kuona Portland-sementti.
 • Periklaasisementti.
 • Sementti on korkealla alumiinioksidilla.
 • Nestemäinen lasi.

Sementti, alumiinioksidi, nestemäinen lasi jne. edistää vedenpidätyskykyä

Lisäksi hienojakoisten lisäaineiden ruiskutetun materiaalin lämmönkestävyyden parantamiseksi:

 • Combat tiili (magnesiitti, dolomiitti, sammutti).
 • Pumice.
 • Kromiittimalmit.
 • Domain kuona (jauhe ja rakeistettu).
 • Laajennettu savi.
 • Tuhkaa.

Aggregaatina käytetään myös tulenkestävien tiilien palasia, masuunikuonaa ja kiinteän kiven jyrkkyjä: diabaasi, basaltti, tuff jne. Kevyt palonkestäviä ratkaisuja tehdään perliittiä tai vermikuliittia.

Kiinnitä huomiota!
Tiheiden kiviä murskattujen hiekkojen täyttäminen tekee lähes mahdottomaksi käsitellä jäädytettyä liuosta.
Tarvittaessa käytetään myös teräsbetonin leikkaamista timanttivanteilla tai poraamalla samanlaisia ​​työkaluja.

On täysin mahdollista valmistaa tulenkestäviä betoniseoksia.

Hyväksyttävän laadun varmistamiseksi kannattaa toimia seuraavan algoritmin mukaisesti:

 • Betonimyllyssä sekoitetaan kolme osaa soraa (murskattua basaltti tai tufa), kaksi osaa hiekkaa, kaksi osaa tulenkestävää sementtiä ja puolet kalkin osaa.

Sekoita kaikki ainesosat kuiviksi

 • Voit parantaa lämmönkestävyyttä 0,25 osaa hienoksi jauhettua ainetta - tuhkaa, masuunikuonaa tai hohkakiveä.
 • Lisää vettä pieninä annoksina, jolloin liuos saadaan optimaaliseen sakeuteen.

Seuraavaksi meidän on suoritettava täyttö. Betoni, joka on tarkoitettu käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa, voidaan joko kaataa suoraan rakennelman muottiin tai muovata erillisiin lohkoihin.

Joka tapauksessa toimimme näin:

Muovimuotti betonituotteille

 • Vanerista, muovista tai metallista tehdään riittävän kiinteä muotti.
 • Täytä lomake ratkaisu, yrittäen tehdä aukkoja ja tyhjiä aukkoja.
 • Sulje materiaali tiiviisti, poistaen kaikki ilmakuplat.

Kiinnitä huomiota!
Pitkäaikainen värähtelykäsittely johtaa siihen, että sora-aggregaatti laskeutuu muottipesän pohjalle.
Siksi on välttämätöntä tiivistää ratkaisu hyvin lyhyeksi ajaksi.

Ylimääräinen liuos poistetaan huovalla.

Sen jälkeen mene materiaalin kuivaukseen:

 • Tyypilliset tulenkestävät betonit ovat herkempiä hydrausjärjestelmään. Läsnäolo kalkin koostumuksessa mahdollistaa pitkään pitämän korkean lämpötilan seoksen sisällä, mikä takaa betonituotteiden tehokkaan kovettumisen.
 • Jotta tämä prosessi ei hidastuisi, on välttämätöntä peittää huolellisesti muotti, minimoida lämpöhäviö ja vähentää veden haihtumista.

Periaatteessa tekniikka mahdollistaa muottien purkamisen heti kun seos jäähtyy. Jotta mekaaniset ominaisuudet pysyisivät mahdollisimman korkeina, asiantuntijat suosittelevat kuitenkin liuoksen pitämistä vähintään kolmen päivän ajan ja purkamisen jälkeen kostuta kaikki pinnat vielä kolme tai neljä päivää peräkkäin.

Valokuvat valmiista osista valettu muottiin

Jos puhumme pienistä määristä (esim. Savupiipun pystyttämiseen tai takan asettamiseen), niin jokainen voi tehdä tulenkestävää betonia omilla käsillään. Tekniikan hallitsemiseksi riittää hankkimaan tarvittavat komponentit sekä seuraamaan videon tässä artikkelissa annettuja vinkkejä.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Lämmönkestävää betonia käytetään pääsääntöisesti savupiippujen ja uunien rakentamisessa sekä teollisuudessa että asuinrakentamisessa. Kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti valmistettu materiaali tarjoaa korkean turvallisuuden ja luotettavan suojauksen. Rakennuttajat käyttävät käyttötarkoituksen mukaan erilaisia ​​materiaalivalintoja: kevyt, tiheä tai solu. Vastaavaa betonia voidaan käyttää myös lämpöä eristävänä materiaalina. On välttämätöntä työskennellä tämän materiaalin kanssa samalla tavalla kuin tavallisella betonilla, minkä seurauksena rakennustöiden kustannukset vähenevät tuntuvasti. Lisäksi voit tehdä niin konkreettisia omia käsiäsi. Tämä materiaali ylläpitää täydellisesti lämpötilahäviöitä, ei muuta ominaisuuksia lämmityksen jälkeen, ja siksi se on paras vaihtoehto erilaisten erikoistuneiden esineiden rakentamisessa.

Taulukko sementin kulutuksesta 1 m3: n liuoksessa.

Lämmönkestävän betonin valintaominaisuudet

Jotta tällainen betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä alumiinioksidisementtiä, asbestia, bariumsementtiä ja nestemäistä lasia.

Luettelo betonityypeistä.

Lisäaineet tekevät materiaalin sopivaksi käytettäväksi paikoissa, joissa on kohonnut lämpötila, esimerkiksi uunin rakentamiseksi.

Tavallisen rakennusmateriaalin rakenne sisältää elementtejä, jotka lämmitysprosessissa käyvät läpi vedenpoistoprosessin tai dehydraation. Rakenne, jolle tehdään samanlainen testi, puhkeaa nopeasti ja kaatuu, prosessin lopettaminen on lähes mahdotonta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi paikoissa, joissa on korkeita lämpötiloja, on käytettävä lämpöä kestävää betonia.

Kun otetaan huomioon tämän seoksen koostumus, voidaan havaita erilaisten epäpuhtauksien korkea pitoisuus. Jokainen seoksen koostumuksen elementillä on erityinen rooli, sitomalla materiaali nousevalla lämpötilalla ja lisäämällä sen voimaa.

Lämpöä kestävä betonitoimisto: koostumuksen valinta

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Voit tehdä tällaisen betonin omalla kädelläsi jonkin seuraavista sideaineista: kuona Portland-sementtiä tai Portland-sementtiä, alumiinioksidia, alumiinioksidia tai periklaasisementtejä sekä nestemäistä lasia. Erilaisia ​​hienoksi jauhettuja lisäaineita tuodaan nestemäiseen lasiseen ja portland-sementtiin. Lämpöä kestävä betoni jaetaan kevyisiin ja tavallisiin (kevyisiin materiaaleihin sisältyvät materiaalit, joiden massa on enintään 1500 kg / m3).

Höyryistä kestävää betonia sekoitettaessa periklaasisementtiin käytetään magnesiumsulfaatin vesiliuosta. Jotta voitaisiin varmistaa lämmönkestävän betonin kuivuminen nestemäiseen lasiseen normaalilämpötilassa, on otettava käyttöön natriumsilikloridia ja muita aineita, kuten nepheline-lietettä (alumiinioksidia tuottava jäte) tai rakeistettua masuunikuonaa.

Hiukkasmaisia ​​tai hienoksi jauhettuja materiaaleja käytetään hienoksi jauhettuna lisäaineena: samotti- tai magnesiittitiilipalloja, kromiittimalmia, sementtiteoksia, chumotteja, granuloidut masuunikuonaa, hohkakiveä, andesite, lentotuhka, löysäsippu. Kevyitä lämmönkestäviä seoksia, diatomi- tai tulisiltoja, laajennettua savea, lentotuhkaa ja sementoitua savea käytetään.

Suurina (5-25 mm) ja hienoina (0,15-5 mm) aggregaaleina käytetään murskattuja materiaaleja: ditiitti, titaani-alumiinioksidikuona, taistelu magnesiittimagnesiittikromiitista, kromiittimalmista, tulikiveästä tai korkeasta alumiinioksiditiilestä, taistelu tavallisesta saveesta, talkista ja puolihaposta tiilinen, palo palo, diabase, basaltti, räjähdyskuona, artic tuff, andesite. Kevyissä, lämpöä kestävissä betonipinnoissa käytetään laajennettua perliittiä tai vermikuliittia. Täyteaineet ja hienojakoiset lisäaineet valitaan betonin tyypin, lämpötilan ja käyttöolosuhteiden mukaan.

Lämmönkestävän betonin käyttö vähentää lämpöyksiköiden rakennusaikaa, vähentää työvoimakustannuksia ja vähentää työn kustannuksia.

Vaiheittainen ohje lämpöä kestävän betonin valmistukseen

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Työkalujen valmistelu:

 1. Lastaa.
 2. Lapio.
 3. Kottikärryt tai betonisekoittimet.
 4. Soraa.
 5. Muotti.
 6. Tulenkestävä sementti.
 7. Hiekkaa.
 8. Ruiskupullo.
 9. Sammutettu kalkki.
 10. Muovilevy.
 11. Letku tai muu vesihuolto.

Toimitetaan työturne tai betonisekoittimen työalueelle. Sinulla on oltava pääsy veteen, joka voidaan helposti lisätä rakennuksen koostumukseen, työkaluihin ja paikan huuhteluun jne.

Tulenkestävä sementti imee kosteuden hyvin voimakkaasti, sitä pitää säilyttää vain kuivassa huoneessa.

Materiaalit sekoitetaan suhteessa 3: 2: 2: 0,5, eli otat 3 osaa soraa 2 osaan liesiä, 2 osaa tulenkestävää sementtiä ja 0,5 osaa sammutettua kalkkia. Noudata tätä suhdetta riippumatta vaaditusta lämmönkestävän koostumuksen tilavuudesta.

Laita hiekka ja sora kelkkareihin, kouruun tai betonisekoittimeen. Lisää sammutettua kalkkia ja tulenkestävää sementtiä soran ja hiekan päälle. Sekoita kuivat aineet lapioon. Sekoita, kunnes ainekset saadaan jakautumaan tasaisesti.

Lisää vettä seokseen. Kuiva seos ja vesi sekoitetaan. Vettä on lisättävä niin paljon, kunnes seos muuttuu halutuksi johdonmukaisuudeksi. Jatka veden lisäämistä seokseen kunnes betoni on saavuttanut työskentelytiheytensä. Se on hyvin yksinkertaista tarkistaa - tehdä sekoitus seoksesta ikään kuin olisi lumipallo, ja jos se ei hajota ja ei levitä, niin on tarpeeksi vettä.

Kun käytät lapion, täytä muotti tai lomake täytettäväksi betoniliuoksella. Käyttämällä lastalla on tarpeen irrottaa ylimääräinen betoni. Tasaa pinta.

Pinta on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää liiallisen kosteuden menetyksen materiaalin kovettumisen aikana ja sallii sen välttää halkeilua. Voit peittää märkäbetonin muovikääreillä kahden päivän ajan.

Kahden päivän kuluttua irrota muovikelmu. Anna betonin kuivua vähintään 2 päivää ennen kuin yrität poistaa muottipesän. Nyt on vain odotettava, kunnes konkreettinen vahvistusvoima (noin 3 viikkoa). Tämän jälkeen voidaan käyttää pintaa.

Betoni lämmönkestävä tekee sen itse

Tulenkestävän betonin tekeminen omiin käsiisi

 • Päivämäärä: 21-10-2014
 • Näkymät: 3272
 • Arvostelu: 54
 • Lämpöä kestävän betonin valinta
 • Koostumuksen valinta lämpöä kestävälle betonille
 • Lämpöä kestävän betonin vaiheittainen ruoanlaitto omalla kädellä

Lämmönkestävää betonia käytetään uunien, tulisien ja savupiippujen rakentamiseen. Tällaista betonia käytetään sekä asuinrakennuksessa että teollisuudessa. Jotta materiaali pystyy toimimaan asianmukaisella tasolla turvallisuuden ja suojan takaamiseksi, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisiä vaatimuksia sen valmistuksen aikana. Materiaali voi olla solu, vaalea tai tiheä. Tämä tekijä riippuu sen soveltamisalasta ja tarkoituksesta. Tällainen betoni voi suorittaa luotettavan lämmöneristeen toiminnot.

Tulenkestävän betonin valmistukseen tulisi lisätä nestemäisen lasin, asbestin, barium- tai alumiinioksidiseoksen koostumusta.

Lämpöä kestävän betonin käsittely on samanlainen kuin tavallisen betonimateriaalin käsittely, mikä vähentää rakennuskustannuksia. Voit onnistuneesti tehdä tämän materiaalin omin käsin. Se on kestävä lämpötilan muutoksiin, eikä se menetä ominaisuuksiaan lämmitettäessä, ja se on myös paras vaihtoehto erilaisten erikoistilojen rakentamiseen.

Lämpöä kestävän betonin valinta

Jotta tulenkestävä betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä nestemäinen lasi, asbesti, barium tai alumiinioksidisementti koostumukseen.

Lämmönkestävän betonin ominaisuudet.

Nämä lisäaineet tekevät betonia soveltuvaksi käytettäväksi korkeissa lämpötiloissa. Tavallinen materiaali sisältää elementtejä, jotka suoritetaan kuivatuksen ja kuivumisen aikana kuumennusprosessin aikana. Suunnittelu tuhoutuu hyvin nopeasti, läpäisee tällaisen testin, eikä talteenottoprosessi ole mahdollinen. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi käytetään lämpöä kestävää betonia. Kun otetaan huomioon tulenkestävä betoniseos yksityiskohtaisesti, voit tunnistaa suuren määrän erilaisia ​​epäpuhtauksia. Jokainen niistä suorittaa tehtävänsä, lisää voimaa ja sitovat materiaalit korkeissa lämpötiloissa. Lämpöä kestävän betonin valmistuksessa omilla käsilläsi on oltava sitomisominaisuudet perusmateriaalissa.

Näihin tarkoituksiin voit käyttää:

 • kuona Portland sementti;
 • Portland-sementti;
 • korkea alumiinioksidi sementti;
 • alumiinioksidi sementti;
 • periklaasisementti;
 • nestemäistä lasia.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonisekoittimien järjestelmä betonin valmistamiseksi.

Portland-sementille ja nestemäiselle lasille lisätään yleensä hienojakoisia epäpuhtauksia. Lämmönkestävä betoni voi olla normaali tai kevyt riippuen tilavuuspainosta. Materiaali katsotaan kevyeksi, jos sen suurin paino (kuivattuina) on enintään 1500 kg / m³.

Magnesiumsulfaattia (vesiliuosta) käytetään lämmönkestävän betoniseoksen sekoittamiseen periklaasisementillä. Jotta tulenkestävän betonin kiinteyttäminen nestemäisen lasin kanssa tapahtuu, seokseen tulee lisätä natriumsilikloridia, masuunikuonaa tai nepheliiniliete. Nämä lisäaineet syötetään betoniin normaalissa lämpötilassa.

Hieno lisäaine voi olla hienojakoinen tai pölyinen materiaali, kuten:

 • magnesiitti tiili taistelu;
 • palo-tiilet;
 • lumpy chamotte;
 • hohkakivi;
 • tsemyanka;
 • kromiittimalmit;
 • lentotuhka;
 • andesiittia;
 • löyskäämö;
 • rakeistettu masuunikuona.

Lämmönkestävät kevytseokset sopivat:

 • timantti;
 • palo-tiilet;
 • tsemyanka;
 • lentotuhka;
 • laajennettu savi.

Pienet (0,15-5 mm) ja karkeat (5-25 mm) aggregaatit voivat olla murskattuja materiaaleja, kuten: magnesiittisota ja magnesiittikromiittitiili taistelu, korkean alumiinisen ja kamelin tiilen taistelu, savea, semi-musta tai talkkitiili, titaani-alumiinioksidi ja räjähdysjätteen kuona.

On myös mahdollista sijoittaa duniitti, balzat, diabaasi, andesite, articky tuff, palamakuvat. Kevyiden ja tulenkestävien betonien tapauksessa on parempi käyttää vermikuliittia, laajennettua savea tai laajennettua perliittiä lisäaineina. Sideaineen tyyppi, lämpötila ja betonin käyttöolosuhteet määräävät maan lisäaineiden ja aggregaattien valinnan. Tulenkestävän betonin käyttö vähentää työn kustannuksia, työvoimakustannuksia ja vähentää rakentamisen aikaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Tässä prosessissa tarvitset työkalut ja materiaalit:

 • betonisekoitin;
 • kottikärryt;
 • lastalla;
 • lapio;
 • atomizer;
 • letku tai muu vesihuolto;
 • muotti;
 • muovi levyt;
 • hiekka;
 • tulenkestävä sementti;
 • sora;
 • hydratoitu kalkki.

Betonisekoittimen tai kottikärrän on sijaittava vesijohtoveden välittömässä läheisyydessä. Vettä tarvitaan lisäämään koostumusta, pesuvälineitä ja leikkikenttiä. Materiaaleja tulisi sekoittaa 3: 2: 2: 0,5, esimerkiksi 3 osaa soraa 2 osaan hiekkaa ja 2 osaa tulenkestävää sementtiä 0,5 osaan sammutettua kalkkia. Lämpöä kestävän koostumuksen tilavuuden ei pitäisi vaikuttaa näihin parametreihin ja materiaalien suhde, niiden tulisi pysyä muuttumattomina. Sora ja hiekka asetetaan betonisekoittimeen, tulenkestävää sementtiä ja sammutettua kalkkia lisätään, käyttäen ruiskua kaikki ainesosat sekoitetaan perusteellisesti niin, että ainesosat ovat tasaisesti jakautuneet. Sitten seokseen lisätään vettä ja sekoitetaan uudelleen. Vettä lisätään kunnes seos hankkii tarvittavan sakeuden (työpaksuus). Tarkastaaksesi tuloksena saatavan seoksen, yritä tehdä palanen. Jos vettä on tarpeeksi, palan ei kaadu, eikä se levitä käsiin.

Tämä konkreettinen laasti täyttää muottipesän tai erityisen muodon. Tämä prosessi suoritetaan piikillä, ylimäärä poistetaan lastalla, jonka jälkeen pinta tasoitetaan. Materiaalin kovettumisprosessin mukana seuraa kosteuden menetyksen lisääntyminen. Pidä pinta säännöllisesti vedellä, mikä estää sen halkeilemasta. Märkäbetoni voidaan peittää muovikelmulla pari päivää. Tämän jakson jälkeen kalvo on poistettava ja betonin annetaan kuivua. Ennen tiivistyksen poistamista betonin on kuivuttava vähintään 2 vuorokautta. Tämän jälkeen betoni seisoo ja saavuttaa voimaa kolmen viikon ajan. Pintaa voidaan käyttää tämän jakson jälkeen.

Kuinka lämpöä kestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Lämmönkestävää betonia käytetään pääsääntöisesti savupiippujen ja uunien rakentamisessa sekä teollisuudessa että asuinrakentamisessa. Kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti valmistettu materiaali tarjoaa korkean turvallisuuden ja luotettavan suojauksen. Rakennuttajat käyttävät käyttötarkoituksen mukaan erilaisia ​​materiaalivalintoja: kevyt, tiheä tai solu. Vastaavaa betonia voidaan käyttää myös lämpöä eristävänä materiaalina. On välttämätöntä työskennellä tämän materiaalin kanssa samalla tavalla kuin tavallisella betonilla, minkä seurauksena rakennustöiden kustannukset vähenevät tuntuvasti. Lisäksi voit tehdä niin konkreettisia omia käsiäsi. Tämä materiaali ylläpitää täydellisesti lämpötilahäviöitä, ei muuta ominaisuuksia lämmityksen jälkeen, ja siksi se on paras vaihtoehto erilaisten erikoistuneiden esineiden rakentamisessa.

Taulukko sementin kulutuksesta 1 m3: n liuoksessa.

Jotta tällainen betoni olisi omalla kädellä, sinun on lisättävä alumiinioksidisementtiä, asbestia, bariumsementtiä ja nestemäistä lasia.

Luettelo betonityypeistä.

Lisäaineet tekevät materiaalin sopivaksi käytettäväksi paikoissa, joissa on kohonnut lämpötila, esimerkiksi uunin rakentamiseksi.

Tavallisen rakennusmateriaalin rakenne sisältää elementtejä, jotka lämmitysprosessissa käyvät läpi vedenpoistoprosessin tai dehydraation. Rakenne, jolle tehdään samanlainen testi, puhkeaa nopeasti ja kaatuu, prosessin lopettaminen on lähes mahdotonta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi paikoissa, joissa on korkeita lämpötiloja, on käytettävä lämpöä kestävää betonia.

Kun otetaan huomioon tämän seoksen koostumus, voidaan havaita erilaisten epäpuhtauksien korkea pitoisuus. Jokainen seoksen koostumuksen elementillä on erityinen rooli, sitomalla materiaali nousevalla lämpötilalla ja lisäämällä sen voimaa.

Lämpöä kestävä betonitoimisto: koostumuksen valinta

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Voit tehdä tällaisen betonin omalla kädelläsi jonkin seuraavista sideaineista: kuona Portland-sementtiä tai Portland-sementtiä, alumiinioksidia, alumiinioksidia tai periklaasisementtejä sekä nestemäistä lasia. Erilaisia ​​hienoksi jauhettuja lisäaineita tuodaan nestemäiseen lasiseen ja portland-sementtiin. Lämpöä kestävä betoni jaetaan kevyisiin ja tavallisiin (kevyisiin materiaaleihin sisältyvät materiaalit, joiden massa on enintään 1500 kg / m3).

Höyryistä kestävää betonia sekoitettaessa periklaasisementtiin käytetään magnesiumsulfaatin vesiliuosta. Jotta voitaisiin varmistaa lämmönkestävän betonin kuivuminen nestemäiseen lasiseen normaalilämpötilassa, on otettava käyttöön natriumsilikloridia ja muita aineita, kuten nepheline-lietettä (alumiinioksidia tuottava jäte) tai rakeistettua masuunikuonaa.

Hiukkasmaisia ​​tai hienoksi jauhettuja materiaaleja käytetään hienoksi jauhettuna lisäaineena: samotti- tai magnesiittitiilipalloja, kromiittimalmia, sementtiteoksia, chumotteja, granuloidut masuunikuonaa, hohkakiveä, andesite, lentotuhka, löysäsippu. Kevyitä lämmönkestäviä seoksia, diatomi- tai tulisiltoja, laajennettua savea, lentotuhkaa ja sementoitua savea käytetään.

Suurina (5-25 mm) ja hienoina (0,15-5 mm) aggregaaleina käytetään murskattuja materiaaleja: ditiitti, titaani-alumiinioksidikuona, taistelu magnesiittimagnesiittikromiitista, kromiittimalmista, tulikiveästä tai korkeasta alumiinioksiditiilestä, taistelu tavallisesta saveesta, talkista ja puolihaposta tiilinen, palo palo, diabase, basaltti, räjähdyskuona, artic tuff, andesite. Kevyissä, lämpöä kestävissä betonipinnoissa käytetään laajennettua perliittiä tai vermikuliittia. Täyteaineet ja hienojakoiset lisäaineet valitaan betonin tyypin, lämpötilan ja käyttöolosuhteiden mukaan.

Lämmönkestävän betonin käyttö vähentää lämpöyksiköiden rakennusaikaa, vähentää työvoimakustannuksia ja vähentää työn kustannuksia.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Työkalujen valmistelu:

 1. Lastaa.
 2. Lapio.
 3. Kottikärryt tai betonisekoittimet.
 4. Soraa.
 5. Muotti.
 6. Tulenkestävä sementti.
 7. Hiekkaa.
 8. Ruiskupullo.
 9. Sammutettu kalkki.
 10. Muovilevy.
 11. Letku tai muu vesihuolto.

Toimitetaan työturne tai betonisekoittimen työalueelle. Sinulla on oltava pääsy veteen, joka voidaan helposti lisätä rakennuksen koostumukseen, työkaluihin ja paikan huuhteluun jne.

Tulenkestävä sementti imee kosteuden hyvin voimakkaasti, sitä pitää säilyttää vain kuivassa huoneessa.

Materiaalit sekoitetaan suhteessa 3: 2: 2: 0,5, eli otat 3 osaa soraa 2 osaan liesiä, 2 osaa tulenkestävää sementtiä ja 0,5 osaa sammutettua kalkkia. Noudata tätä suhdetta riippumatta vaaditusta lämmönkestävän koostumuksen tilavuudesta.

Laita hiekka ja sora kelkkareihin, kouruun tai betonisekoittimeen. Lisää sammutettua kalkkia ja tulenkestävää sementtiä soran ja hiekan päälle. Sekoita kuivat aineet lapioon. Sekoita, kunnes ainekset saadaan jakautumaan tasaisesti.

Lisää vettä seokseen. Kuiva seos ja vesi sekoitetaan. Vettä on lisättävä niin paljon, kunnes seos muuttuu halutuksi johdonmukaisuudeksi. Jatka veden lisäämistä seokseen kunnes betoni on saavuttanut työskentelytiheytensä. Se on hyvin yksinkertaista tarkistaa - tehdä sekoitus seoksesta ikään kuin olisi lumipallo, ja jos se ei hajota ja ei levitä, niin on tarpeeksi vettä.

Kun käytät lapion, täytä muotti tai lomake täytettäväksi betoniliuoksella. Käyttämällä lastalla on tarpeen irrottaa ylimääräinen betoni. Tasaa pinta.

Pinta on ajoittain suihkutettava vedellä. Tämä estää liiallisen kosteuden menetyksen materiaalin kovettumisen aikana ja sallii sen välttää halkeilua. Voit peittää märkäbetonin muovikääreillä kahden päivän ajan.

Kahden päivän kuluttua irrota muovikelmu. Anna betonin kuivua vähintään 2 päivää ennen kuin yrität poistaa muottipesän. Nyt on vain odotettava, kunnes konkreettinen vahvistusvoima (noin 3 viikkoa). Tämän jälkeen voidaan käyttää pintaa.

Kuinka tehdä lämpöä kestävä betoni omalla kädelläsi?

Tulenkestävien materiaalien käyttö vaatii melko usein laitosten rakentamisen aikana. Tulevaisuudessa se auttaa suojelemaan rakenteita ja ihmisiä onnettomien tulipalojen epämiellyttäviltä vaikutuksilta. Yksi tällaisista materiaaleista on lämmönkestävä betoni, joka pystyy kestämään korkeiden lämpötilojen jopa 1000 oC: n vaikutuksia. Samalla se säilyttää hyödyllisiä ominaisuuksia ja ei menetä muotoaan.

luokitus

Lämmönkestävää betonia on useita, joita kutsutaan myös tulenkestäviksi tai lämmönkestäviksi. Materiaalin koostumus sisältää erityisiä tulenkestäviä lisäaineita. Lämpöä kestävän betonin tuotannossa tärkein sideaineosa on Portland-sementti. Tässä täyteaineena voidaan käyttää masuunikuonaa, kivirouheita (diabaasi, andesiitti, huokoiset vulkaanista alkuperää olevat kiviä, dioriitti, keinotekoiset täyteaineet), masuunikuonaa.

Jaa materiaali erillisiin luokkiin seuraavasti:

 1. Rakenne (raskas, kevyt, huokoinen).
 2. Tarkoitus (lämpöeristys, rakenne).
 3. Täyteaineiden luonne.
 4. Käytetyt sideaineosat.

Tekniset tiedot

Portland-sementin avulla sideaineena valmistettu tulenkestävä betoni on klassinen vahvuusindeksi. Puristuskokeessa raja-arvot ovat alueella 200-600 MPa / cm2.

Lämpöstabiilisuuden ilmentymiä havaitaan, kun lämpötilat saavuttavat korkeintaan 500 ° C. Materiaalin pitkäaikainen altistuminen avoimelle liekille tai pitkäaikainen kosketus kuumien pintojen kanssa vähentää merkittävästi sementin lujuusominaisuuksia ja aiheuttaa usein virheiden ilmenemistä.

Alumiinioksidilla valmistetut eniten tulenkestävät betonit pystyvät kestämään minkä tahansa kotitalouden lämpötilan. Koostumuksessa kyllästetyt alumiinioksidipäällysteet ovat termisesti stabiileja 1600 ° C: n ja sitä korkeammat. Lämpötilan asteittainen nousu johtaa tässä tapauksessa lämmönkestävyyteen, koska sementtimassaa muutetaan keraamiseksi tilaksi.

Kuitenkin korkeasta lämpötilakestävyydestä huolimatta aluminoitavasta tulenkestävästä betonista on suhteellisen pieni lujuus. Tällaisten komponenttien avulla valmistettu materiaali voi kestää mekaanista painetta jopa 25-35 MPa / cm2.

Soveltamisalueet

Ensinnäkin tulenkestävää materiaalia käytetään lämpörakenteiden, uunien teollisiin ja kotitalouskäyttöön, perustuksiin, keräimiin, polttokammioihin. Kuitenkin ei voida sanoa, että tällaista betonia käytetään vain rakenteissa, jotka ovat lämpövaikutuksisia.

Tulenkestävän betonin erityinen koostumus myötävaikuttaa sen laajaan käyttöön kemianteollisuudessa, rakennusmateriaalien tuotannossa, energiasektorin tarpeiden tyydyttämiseksi.

Lämmönkestävää materiaalia käytetään lattian, kelluvien rakenteiden, palkkien siltojen rakentamisessa. Tämä rakentamisperusta on suositeltava, kun otetaan huomioon tarve helpottaa rakenteita, kun otetaan huomioon voimakkuus ja luotettavuus. Tulenkestävä koostumus mahdollistaa rakenteiden painon pienentämisen noin 40%. Tämä selittyy käyttämällä huomattava määrä huokoisia täyteaineita seoksessa.

Koostumuksen valmistaminen

Kuinka luoda tulenkestävä betoni, joka pyrkii tekemään omien käsiensa sekoitus? Tätä varten käytetään vettä, sitovia komponentteja ja erilaisia ​​lämmönkestäviä täyteaineita. Valmistusprosessilla on omat erityispiirteensä. Käytettävien komponenttien tulee olla erityisen puhtaita. Lisäksi hiekan, kalkkikiven tai graniitin tulenkestävien ja tulenkestävien osien tukkeutuminen jätetään pois.

Tällaisten virheiden olettaminen tuotantoteknologiassa johtaa usein materiaalin nopeaan tuhoutumiseen.

Valmistusmenetelmät

On olemassa useita tapoja tuottaa lämmönkestävää betonia omilla käsillä. Ensinnäkin materiaali voidaan saada valmiilla kuivaseoksella, jossa on kaikki tarvittavat komponentit. Monimutkaisempi vaihtoehto käsittää komponenttien itsenäisen sekoittumisen tarvittaviin mittasuhteisiin.

Paras ratkaisu on käyttää ensimmäistä tekniikkaa, sillä parhaita komponentteja käytetään lämmönkestävien seosten tuotannossa tehtaassa. Lisäksi tässä tapauksessa valmistustekniikkaa noudatetaan huolellisesti. Tämän seurauksena kuluttaja saa tilaisuuden käyttää laadukasta valmiita käyttötarkoituksia. Lisää vain liuotin tai vesi.

Kun se on valmistettu materiaalin palonkestävien ominaisuuksien hankkimiseksi, on suositeltavaa lisätä seuraavat hienojakoiset komponentit: andesiitti, palokara, kromiittimalmi, magnesiittisementti. Ainesosien ja mittasuhteiden oikean valinnan tuloksena tulee materiaali, joka kestää korotettuja lämpötiloja rikkomatta.

Työkalut ja materiaalit

Käyttämällä käsin valmistettua tulenkestävää betonia voit säästää paljon kieltämällä käsityöläisten palvelut. Kuitenkin ennen seoksen valmistusta on suositeltavaa valmistaa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tarvitset seuraavia asioita:

 • laitteet betonikomponenttien sekoittamiseksi;
 • lastan lastalla;
 • kottikärryt materiaalien kuljettamiseen;
 • lapio;
 • vesisuihku;
 • puiset muotit; muotit valu;
 • hiekka, sora, sammutettu kalkki, lämmönkestävät komponentit;
 • portland-sementtiä.

Valmistusominaisuudet

Tulenkestävien sementtien valmistuksessa valmistetut kuivat komponentit sijoitetaan betonisekoittimeen (sementti-hiekan suhde on 1: 4). Homogeenisen seoksen muodostamisen jälkeen lisätään vettä siihen määrään, joka on välttämätöntä tahattoman sakeuden saavuttamiseksi. Koska tulenkestävät rakennusalustat ovat ominaisia ​​spesifisten viskositeettiominaisuuksien suhteen ja kovettuvat nopeasti lisäämällä vettä, on parempi noudattaa sementin valmistajan suosituksia.

Valmis seos jaetaan lomakkeisiin, kaadetaan muottiin tai käytetään sideaineena tulenkestävien tiilien asettamisessa. Alumiinioksidilla varustettujen täyteaineiden avulla ne lisäävät vettä lisäämällä nopeasti, mikä estää ratkaisun ennenaikaisen asettamisen.

Työn päätyttyä on suositeltavaa puhdistaa ja pestä laitteisto huolellisesti. Jäykän tulenkestävän materiaalin raaputtaminen työkaluista seuraavana päivänä on erittäin vaikea tehtävä.

Tarvittaessa liuoksen pienten tilavuuksien valmistaminen Portland-sementillä voidaan sekoittaa komponentteja manuaalisesti. On kätevää käyttää laajaa säiliöitä tähän - syväastiot, kylpyammeet, altaat.

Kuinka tulenkestävä betoni tulee omalla kädelläsi?

Erilaisten tilojen rakentaminen edellyttää usein tulenkestävien materiaalien käyttöä. Heidän avulla voit suojella ihmisiä ja rakenteita. Yksi näistä materiaaleista on tulenkestävä betoni. Jotkin sen lajikkeet kestävät jopa 1000 ° C: n lämpötiloja, kun taas muoto ja käyttöominaisuudet säilyvät.

Perusominaisuudet

Näiden betonien pääpiirteistä tulisi korostaa:

 • korkea tulenkestävyys;
 • lisääntyneet käyttöominaisuudet;
 • vahvuus;
 • ei tarvitse käyttää kallista polttoprosessia tuotannon aikana.

Nykyään tulenkestävä betoni voidaan luokitella painon mukaan. Voit tehdä sen itse tai tilata seuraavia tyyppejä kuvatusta materiaalista:

Tämän seurauksena on mahdollista saada materiaalia, joka voi suorittaa rakenteellisen tai eristysfunktion, joka riippuu ainesosakoostumuksesta.

Valmistusominaisuudet

Jos päätät tehdä tulenkestävää betonia, kannattaa tarkastella sen koostumusta tarkemmin. Materiaali perustuu peruskomponentteihin ja eräisiin lisäaineisiin, joista:

 • kamelin hiekka;
 • magnesiitti;
 • eri tyyppisiä raunioita;
 • alumiinioksidisementtiä.

Lisäaineista tulisi erottaa vielä hienojakoiset ja mineraaliset aineet, jotka antavat materiaalin voimakkuuden. Tällaisista lisäaineista:

 • hohkakivi;
 • hienojakoinen kromiittimalmi;
 • masuunikuonaa.

Näitä komponentteja lisätään sekä valmiin tuotteen että kuivan koostumuksen tiheyden lisäämiseksi. Joskus tuotannon aggregaatit valmistetaan kasvien olosuhteissa, mutta joissakin tapauksissa voidaan käyttää tulenkestäviä kiviä ja uunitonta tulenkestävää tiiliä. Eri betonilaatujen saamiseksi lisätään eri fraktioiden aggregaatit. Jos puhumme karkeasta rakeisesta aineesta, sen elementit voivat olla halkaisijaltaan 5-25 mm. Kun kyseessä on hieno fraktio, se on yhtä suuri kuin 0,15 ja 5 mm: n raja. Näistä ainesosista tulisi korostaa:

 • magnesiittitiili;
 • palo-tiilet;
 • yhteinen tiili taistelu;
 • alumiinioksidikuona;
 • diabaasi;
 • basaltti;
 • jätteen kuona.

Kuluttajien keskuudessa yleisimmin on tulenkestävä betoni, jota käytetään kamomilla, koska se täyttää kaikki rakentamisen tarpeet. Alumiinifosfaatti-ainesosat ja nestemäinen lasi toimivat linkkinä. Portlandin sementit, periklaasi ja alumiiniset sementit ja toimivat sitovien komponenttien roolissa. Jos nestemäinen lasia lisätään aineisiin, se mahdollistaa paremman suorituskyvyn. Tämä pätee erityisesti silloin, kun betonilaastia käytetään kipsipintojen muodostamiseen.

Lisäteknologiasuositukset

Tulenkestävä betoni, jonka koostumus on kuvattu artikkelissa, voi olla tietty brändi. Jokainen tyyppi sisältää sen pehmittimen, magnesiittijauheiden ja ferrokromisten kuonojen lisäämisen. Jos tavoitteena on kevyen betonin valmistaminen, käytä laajennettuja materiaaleja tyypin mukaan:

Jos päätät tilata seoksen tuotannon ammattilaiselta, he valitsevat itse komponenttien suhdetta hankkeensa mukaisesti. Koostumus valitaan käyttölämpötilalla ja käyttöolosuhteilla.

Lisää koostumuksesta täyttötyypin mukaan

Jos päätät tehdä tulenkestävän betonin omilla käsilläsi, voit käyttää eri aggregaatteja, nimittäin:

Kun otetaan huomioon konkreettinen koostumus, valitse tuotemerkki. Esimerkiksi ASBG on tulenkestoista kuivaa alumiinioksidia sisältävää seosta, jota käytetään ei-rauta- ja rauta-metallurgian alalla sekä energiateollisuudessa. Korkean alumiinioksidin betoniseosta, jossa on tulenkestäviä ominaisuuksia, on merkitty HWBS: llä ja sen tarkoituksena on luoda valukappaleiden, seinämien ja laitteen pohjalla oleva monoliittinen vuoraus.

Tällaista koostumusta voidaan käyttää jopa 1800 ° C: n lämpötiloissa. Vahvistettu kuiva alumiinioksidiseos on osoitettu kirjaimilla SSBA. Se on tarkoitettu lämpöyksiköille, uuneille sekä vahvistuskerroksen laitteelle. Altistumislämpötila voi nousta 750 ° C: seen.

Betonin kuivaus

Tulenkestävän betonin kuivaus voidaan suorittaa kiinteytysvaiheen päätyttyä. Tämä käyttää ilmaa ja ympäristön lämpötila ei saa olla alle +10 ° C. Ennen ensimmäistä lämmitystä betoni on pidettävä vähintään yhden päivän ajan vakaan tilan saavuttamiseksi. Kuivaustoiminto vähentää vapaan veden määrää betonissa, mikä voi aiheuttaa kemiallisen reaktion ilmakehän ja vuorauksen pinnan välillä.

Kovettumisen jälkeen vuoraus jätetään kostealle ilman kuivumatta. Kovettumisen jälkeen vuoraus kuivataan. Jos tämä ei ole mahdollista, betoni jää suljettuun kosteaan ympäristöön. On tärkeää huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta tai jättää vuori hyvin ilmastoidulla alueella. Jos olet miettinyt, kuinka tulenkestävää betonia tulisi valmistaa, sinun tulisi myös olla perehtynyt valmisteen valmisteluun. Esimerkiksi kuivausvaihe voidaan suorittaa käyttämällä sopivaa puhallinta tai puhallinta, joka toimittaa kuumaa ilmaa.

Sekoitusominaisuudet

Ennen kuin tulenkestävä betoni tulee omilla käsillä, liuoksen koostumus on valittava huolellisesti. Tämä mainittiin edellä. Sekoituksen ominaisuuksista on suositeltavaa käyttää meloa. Betonin eristäminen on suositeltavaa, mutta tiheille ratkaisuille se on täysin välttämätöntä, koska se mahdollistaa materiaalin sekoittamisen tasaisesti ja oikein lisäämällä pienempää vettä. Betonisekoittimen osalta tämä vaikutus on erittäin vaikea saavuttaa.

Tämä suositus koskee myös sitä syytä, että tiheän betonin kosteuspitoisuus voi olla kriittinen. Itse asiassa kuvatuille materiaaleille vaaditaan maksimaalista lujuutta yhdessä optimaalisen tiheyden kanssa. Lämpöeristysbetoni on luonteeltaan pehmeämpi kuin tiheä, joten on tärkeää, että niitä vaivautetaan tarvittavan veden määrällä. Sen ylijäämä voi heikentää vahvuutta ja tiheyttä, kun taas puute johtaa liikevaihdon vähenemiseen.

Tulenkestävän betonin mittasuhteet

Tulenkestävän betonin valmistus olisi suoritettava tiettyjen osuuksien mukaisesti. Jos takka on suunniteltu rakennettavaksi materiaalin avulla, liuoksen on kovettumisen jälkeen kestettävä 1200 ° C: n lämpötila. Seosta voi tehdä takka ja tulipesä. Työlle tarvitaan 1 osa betonilaatua M-400, 2 osaa hiekkaa tulenkestävistä tiilistä, sama määrä murusia tiilitaistelusta sekä 0,33 osaa pölyistä kamomain lisäainetta.

Jos aiot rakentaa monoliittista tulisijoitusta, silloin lämmityslaitteiston käytön aikana avotuli vaikuttaa jatkuvasti. Tätä varten sen on valmisteltava laasti seuraavin mittasuhtein: 2,5 osaa murskattua kiveä, betonin osaa, 0,33 osaa kamelin hiekkaa. Mitä roskia, se voidaan tehdä kvartsi tai punainen tiili, hienoksi jauhettua punaista tiiliä käytetään joskus vaihtoehtoisena ratkaisuna.

johtopäätös

Tulenkestävän betonin muodostamisratkaisun ominaisuudet ovat samat kuin tavanomaisen sementtilaastin sekoittamiseen käytetyt ominaisuudet. Jos muotti on täytettävä, liike on suunnattava myötäpäivään. Joskus tuotteiden muodostumiseen käytetään vanerin muotoja.

Jotta vesi haihtuu jähmettymisen aikana, muotteja tulee tiivistää valmistuksen jälkeen. Tämä helpottaa valukappaleiden poistamista. Helpoin tapa tiivistää on polyeteeni, mutta paremman tuloksen saavuttamiseksi käytä silikonia, joka on esikyllästetty kasvisrasvalla.