Kuinka valita sementti uuniin?

Sementtiä sideaineena sen ominaisuuksien vuoksi ei voida käyttää kaikkien lämmitysuunien elementtien asentamiseen. Sitä käytetään yleensä sellaisen uunin pohjan ja savupiipun rakentamisen ratkaisun valmistelemiseen, joka etukäteen ei toimi korkeissa lämpötiloissa.

Kuinka sementtiä käytetään uunin muurauslaastin sekoittamiseen?

Sementtilaasti erittäin kestäväksi sideaineena koostuu sementistä, täyteaineesta (hiekasta) ja vedestä. Kuumavesikattiloiden rakentamisessa käytetään sementtilaastia perustettaessa märkiä maaperää tai kosteudelle kyllästettyä maata. Sitä voidaan käyttää myös savupiippujen ja savukaasujen rakentamiseen, joihin uunikaasujen korkea lämpötila ei vaikuta.

Samanaikaisesti komponenttien suhteellisen koostumuksen tulisi varmistaa rakennuksen rakenteen suuri lujuus. Näin ollen uunin laastin koostumus uunin asettamiseksi voidaan kuvata "vahvoiksi" - 1 osa M400-sementistä ja 1 osa seulotusta hiekasta.

Suhteiden muuttaminen sementin määrän vähentämiseksi ei ole järkevää, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että alhaisen kestävyyden ja kalliiden korjausten tarve on vaarassa.

Sementti uimureita varten käytetään ns. Kompleksisten liuosten valmistamiseen, jotka koostuvat sementistä M400, kalkin maidosta ja hiotusta. Samaan aikaan sementin osaan otetaan 1-3 osaa kalkin taikinaa ja kuusi osaa hiekkaa. Tämä resepti sopii käytettäväksi perustusten ja uunin rakenneosissa, joissa ei ole korkeita lämpötiloja (savupiippuja, savupiippuja ja perustuksia).

Lämmönkestävät sementiseokset

Lämmönkestäviä sementiseoksia käytetään monoliittisten avointen liekkien (uunien) tai lohkojen rakentamiseen uunien ja niiden uuneille. Sen tulee noudattaa seuraavia vaatimuksia kokeneiden käsityöläisten komponenttien kokoonpanosta uunien rakentamisessa:

Tulenkestävien seosten tyypit upotusuunit ja tulisijat

Ottaen huomioon vaihtoehtoja hyväksyttävien ratkaisujen löytämiseksi tulipesäpaloissa ja muissa kamiinien ja takkojen osissa olevien tiilien kiinnittämiseen, on tärkeää ymmärtää, että kyse ei ole vain kauneudesta, rakenteellisesta luonteesta vaan ennen kaikkea turvallisuudesta.

Korkealaatuinen tulenkestävä seos munakoisoille eliminoi halkeamien muodostumisen toistuvan lämmityksen aikana minkä tahansa polttoaineen, jäähdytyksen, mekaanisen kuormituksen valuraudasta, ovista, säiliöistä tuhkaa varten. Siksi huoneeseen ei pääse haitallisia palamistuotteita, asukkaat voivat nauttia lämmöstä täydellä mielenrauhalla ja luottamuksella turvallisuuteen.

Seosten tyypit

Valmiiden muurauskoostumusten valikoima pystyy vastaamaan mestareiden pyyntöihin ja ymmärtämään asiakkaiden luovia ideoita. Ainoa kohta, johon sinun on mentaalisesti valmistauduttava, on tulenkestävän uunin seoksen kokonaiskustannukset koko rakennelman rakentamiseksi.

Yhden pakkauksen hinta on melko edullinen, mutta ottaen huomioon koko kokoonpanolle tarvittavan huomattavan summan: perustuksesta putkeen, käteiskustannukset ovat havaittavissa.

Voit tehdä ratkaisuja itse, mutta tämän vuoksi sinun on ymmärrettävä ongelman ydin, harkittava seosten tyypit ja tarvittavat raaka-aineet.

Kun keskustellaan termien käytön ominaisuuksista, jotka eivät ole yhteneväisiä:

 • lämmönkestävä;
 • lämmönkestävä;
 • tulenkestävä.

Lämmönkestävä massa kestä kuumentamista korkeisiin lämpötila-arvoihin, myöhempää jäähdytystä, ei mene rakenteellisiin muodonmuutoksiin ja kestää hyvin staattista kuormitusta.

Lämmönkestävät lämmönkestävät seokset kestävät staattisen painon lisäksi myös dynaamisia kohtalaisia ​​vaikutuksia useista käyttömekanismeista.

Tulenkestävät yhdisteet yhdistävät vastustuskykyisten ja lämmönkestävien seosten suorituskyvyn ja näyttävät samalla täysin polttoaineen vapautuvien palamistuotteiden absoluuttisen pysyvyyden.

Siviilitehtaissa käytetyillä tavanomaisilla ratkaisuilla ei ole näiden ominaisuuksien yhdistelmää, joten niitä ei voida käyttää uuneiden ja tulisijojen valmistukseen.

Savi tulenkestävät yhdisteet

Meillä on savia lähes kaikkialla, tärkeintä on valita sopiva koostumus. Älä ota savimassaa puutarhanhoitajien asettamaan liesi tai takka, koska se sisältää runsaasti orgaanista jätettä. Tehdä syvä kaivaus sivuston omistajat eivät.

Savi laatu määräytyy pääasiassa kahden oksidin, alumiinin ja piin, sisällön ja suhteen mukaan.

Pieni määrä epäpuhtauksia, jotka liittyvät tiettyyn säiliöön, antaa tiettyä väriä, joka ei olennaisesti vaikuta kuluttajien parametreihin.

Savi - rasvapitoisuuden peruslaadulla on suuri merkitys hiekka - massalle siinä. Raaka-aineita, joissa on suuri määrä hiekkaa, kutsutaan laimeaksi, ja niiden vähimmäispitoisuus on rasvaa. Keittoastioissa on parasta ottaa savesta keskimääräiset rasva-arvot. Suuren rasvan raaka-aineet täydellisen kuivauksen jälkeen voivat johtaa halkeamiin, vähärasvainen savi on vähäinen.

Savi lämmönkestävät koostumukset ovat halpoja, sopivia kaikkiin laatuihin muurauslämpöön 1100 asti, täydellinen inertti palamistuotteille ja absoluuttisen kaasun läpäisemättömyys. Seos on käyttökelpoinen, koska se ei tartu välittömästi, vaan vähitellen kuivuu sopivassa tilassa työntekijälle.

Tulenkestävän laastin valmistelemiseksi on välttämätöntä kehittää taitoja, jotka ovat melkein mahdollisia useimmille aloittelijoille. Massa on kätevä, koska se soveltuu käytettäväksi pitkään aikaan, jopa täydellisen kuivauksen jälkeen. Kaksi osaa hiekkaa riittää yhteen osaan saviä, lisää vettä, anna liottaa kaikki osat, sekoita hyvin ja tulenkestävä liuos voidaan asettaa. Mahdollisuus muuttaa veden vaikutuksen alaisena ei salli ulkotulpan asettamista saviliuoksille.

Kalkki tulenkestävä seos

Seoksen valmistelemiseksi kiukaan asettamiseksi sinun täytyy ottaa puhdistettu hydratoitu kalkki, jota kutsutaan joskus kiehuvaksi kattilaksi. Jos sellaista ei ole, voit käyttää kalkinpoistoa ja lisätä vettä, kunnes kaasukuplat vapautetaan täydellisesti. Sitten kolme osaa hiekkaa lisätään yhteen osaan kalkin massaa.

Tulenkestävien kalkkiseosten uunin muuraustekniikalla on suuri mekaaninen lujuus, uunista lämmitettävien kaasujen kestävyys 500: een, ei sallita niiden kulkeutumista, niitä voidaan käyttää ulkona työskentelyyn, koska ne eivät reagoi lainkaan veden vaikutukseen. Kalkkikoostumusta ei voi pitää pitkään, sitä on käytettävä enintään 3 päivää.

Sementin kalkki

Sementin ja sammutetun kalkin koostumus, joka on tarkoitettu lasitusuunit, on kalliimpaa kuin yksikomponenttinen tulenkestävä kalkkikiveä, sillä on suurempi lujuus. Liuos kestää kaasujen vapautumista, joiden lämpötila on korkeintaan 250, ei reagoi niiden kanssa. Kuitenkin pienissä määrissä, jotka eivät aiheuta vaaraa, se voi siirtää kaasumaisia ​​tuotteita ympäristöön.

Tulenkestävää materiaalia, jossa on sementti-lisäainetta, on suositeltavaa perustaa perustuksia uunin alle, sitä on käytettävä heti sekoittamisen jälkeen, jolloin laasti ei kestä yli 1 tunti.

Savi-fireclay

Chamottin lisääminen tavalliseen saviin lisää muurausliitosten kestävyyttä korkeisiin lämpötiloihin ja saavuttaa 1300.

Kaikki muut seoksen indikaattorit täsmälleen vastaavat tavallisen saven tulenkestävien liuosten ominaisuuksia. Mutta kun otetaan huomioon lisätyt samotin raaka-aineet, seoksen loppuhinta on kuluttajalle tuntuva.

Sementti Shamotny

Kun tulenkestäviä samottiraaka-aineita sekoitetaan sementin kanssa, saadaan seoksia, jotka yhdistävät kaikkien aikaisempien koostumusten parhaat ominaisuudet. Jähmettymisen jälkeen massa muodostaa kestävän, lämmönkestävän sauman, jolla on hyvä tulenkestävyys, mikä on melko tarpeeksi keskilämmittimen lämmittämiseen. Muurauskerros ei ole kaasunläpäisevä.

Kammottiseoksen, myös sementin, kanssa tehtävä työ on suoritettava nopeasti, koska syntyvä massa sopii vain ensimmäisten 40 minuutin ajan. Päällikkö määrittelee komponenttien suhdetta kussakin tapauksessa raaka-aineiden ja uunin suunnittelun perusteella.

Työskentelyratkaisujen valmisteluominaisuudet

Riippumatta tulenkestävän seoksen koostumuksesta päällikkö tarvitsee joka tapauksessa veden. Sen ei pitäisi sisältää suurta määrää kovuuden suoloja - kalsiumia ja magnesiumbikarbonaattia.

Yleensä väestö tuntee paikallisen veden ominaispiirteet, vesilähteiden sijainnin pienellä kovuudella. Tarvittaessa voit hieman pehmentää vettä erityisin menetelmin, mutta on suositeltavaa tehdä tämä vain viimeisenä keinona, koska ilo maksaa vähän.

Valkohiekka kvartsikoostumuksella on ihanteellinen uunin kaikkien osien muokkaukseen. Kalkkimaisia ​​hiekkajäämiä voidaan käyttää uunin rakenteen osien asettamiseen paitsi uuniin.

On olemassa pitkät historialliset menetelmät hiekan määrän määrittämiseksi, joka on lisättävä saviin. Esivanhempien elämä oli rauhassa mitattua elämää, joten seosten testit suoritettiin yli 3 viikkoa. Nyt ihmiset tarkastavat nopeammin - he valmistavat useita vaihtoehtoja kakkuille tai palloille, odottavat täydellistä kuivausta ja pudottavat ne puupintaan yhden metrin korkeudesta. Huomion arvoinen on koostumus, joka ei hajonnut. Jos tällaisia ​​resistenttejä näytteitä on useita, testin korkeutta voidaan nostaa ja kestävämpi vaihtoehto voidaan valita sängyllä.

Lopullinen valvontatarkastus voidaan suorittaa seuraavasti: päällystää leveä osa tiiliä (sänkyä) vähintään 3 mm: n kerroksella laastilla valmistetulla seoksella, aseta toinen tiili päälle, paina sitä tiukasti puupuhaltimella, odota 10 minuuttia ja nosta se ylös. Jos pohjalainen tiili pidetään eikä laske, koostumus sopii.

Valmis kuivat formulaatiot

Myytäväksi tarkoitettu uunien tulenkestävä muuraus koostuu samoista osista kuin kotitekoisista koostumuksista.

Ero on raaka-aineiden todistetusta laadusta, huolellisesta valmistelusta tuotannossa eikä kotona.

Monet tekniikat käyttävät tilaisuutta parantaa muurausseosten kuluttajaominaisuuksia lisäämällä pehmittimiä, modifioijia, joita on vaikea löytää kotona tai jopa mahdotonta.

Jokainen valmistaja kiinnittää pakkauksen kuivaan sekoitusohjeeseen liuoksen valmistamiseksi, joka seuraa ehdottomasti, mistä pilaantuu ratkaisu on lähes mahdotonta.

Jos ostaja on taloudellisesti valmis ylimääräisiin rahoituskustannuksiin, tietenkin on järkevää keskustella konsulttien kanssa - ammattilaiset ostamaan valmiita sävellyksiä. Työskentely heidän kanssaan tulee paljon nopeammin, vaatii vähemmän fyysistä työtä ja antaa sinulle mahdollisuuden luottaa taattuihin ennakoitavissa oleviin tuloksiin.

Tiilimuuriseos: valinta ja käyttö

Yksityinen talo on vaikea kuvitella ilman perinteistä tiiliseinää tai moderni takka. Nämä ominaispiirteet tarjoavat lämpimän huoneen, mutta toimivat myös koristeeksi muodikkaalle sisustukselle. Kiinteän monoliittisen tiilikonstruktiota varten käytetään erityisiä seoksia, joilla on palonkestävyys, plastisuus ja erittäin vahva lujuus.

tapaaminen

Kun rakennetaan tiiliseinä tai takka, käytetään erityisiä formulaatioita, joihin sovelletaan erityisiä vaatimuksia. Lämmitysrakenteita käytetään "äärimmäisissä" tilanteissa, joissa lämpötila muuttuu erittäin korkeiksi. Tämän vaikutuksen kesto voi olla useita tunteja, joten materiaali on mukautettava tällaisiin vaikutuksiin.

Tässä toiminnassa suunnittelussa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota seoksen koostumukseen. Se ei saisi sisältää myrkyllisiä komponentteja, jotka voisivat päästä ympäristöön. Tärkeää on myös erityisten hajujen puuttuminen. Näiden tuotteiden on oltava terveysvaatimusten mukaisia.

Seoksen erityinen koostumus mahdollistaa saumojen välisten aukkojen täyttämisen, mikä on luotettava este hiilimonoksidin tunkeutumiselle kuumennettuun tilaan. Halkeamien puuttumisen vuoksi ilmanpoistoa ei ole ja työntövoima ei ole häiriintynyt.

Näitä ratkaisuja käytetään seuraavissa teoksissa:

 • ulkoseinien tiiliseinät;
 • uunikammion laite;
 • savupiippujen suunnittelu, mukaan lukien ulkopinta;
 • perusta valu;
 • pinnoite;
 • korkeiden lämpötilojen altistumisen lisäämiseksi.

Riippuu kohdetyypistä ja koostumuksen mittasuhteista.

koostumukset vaihtoehtoja

On valmiita korjausratkaisuja, jotka sisältävät kaikki tarvittavat komponentit oikeassa suhteessa. Myös koostumus voidaan valmistaa omin käsin.

Alla on erilaisia ​​ratkaisuja.

 • Savi hiekka. Seoksilla on keskisuuri lämmönkestävyys ja korkea kaasutiheys, niitä ei käytetä ulkona. Niiden valmistelu vaatii erityisosaamista. Niitä käytetään uunin lämpöä kerääntyvän osan ja savupiipun alkuosan asettamiseen.
 • Sementti ja savi. Ratkaisuilla on suuri lujuus. Käytetään uunin lämpöä kerääntyvän osan ja savupiipun pohjan asettamiseen.
 • Sementtiä. Seoksilla on suuri lujuus ja matala kaasutiheys. Käytetään perustuksen asettamiseen.
 • Sementti-kalkki. Ratkaisuilla on suurempi lujuus, mutta niillä on alhainen kaasutiheys. Niitä käytetään asettamaan takka, takka, savupiipun osa, joka takaa katon, savupiipun pää- ja loppuosat.
 • Kalkki-savi. Seoksilla on vahvuus, keskimääräinen kaasutiheys. Niitä käytetään uunin lämpöä kerääntyvän osan ja savupiipun pohjan asettamiseen.
 • Fireclay. Ratkaisut, joilla on korkea lämmönkestävyys ja kestävyys. Käytetään uunin tai takan uunin asettamiseen.
 • Kalkkia. Lämmönkestävyys, palonkestävyys ja kaasutiheys ovat alle keskiarvon. Formulaatioita voidaan käyttää ulkona. Käytetään takan ja takan pohjan asettamiseen.

Pääkomponenttien lisäksi koostumukset voivat sisältää pehmentimiä, suolaa ja muita lisäaineita, jotka lisäävät materiaalin laatua, mikä tekee siitä enemmän muovia, kestäviä, lämmönkestäviä, ilmatiivis ja kestäviä korkean lämpötilan ympäristössä. Koostumuksen tarkoitus määritetään jonkin tai toisen komponentin kvantitatiivisella sisällöllä.

Valmis seokset tiilien aarteita varten jaetaan säännöllisiin ja parannettuihin versioihin. Heidän eronsa on lämmitysrakenteen toimintaolosuhteissa. Parannettu kaava sisältää lisäkomponentteja, joiden avulla voit kestää lämpötilan muutokset sekä lämpötilat, jotka ovat 1300 astetta.

Seuraavassa on yleisimmät valmiit formulaatiot.

 • "Terracotta". Lämpöä kestävällä seoksella on ympäristöystävällisyys, lujuus ja plastisuus. Rakenne sisältää komponentteja, kuten kaoliinisaviota, hiekkaa, kamelia. Materiaalin suurin käyttölämpötila on 1300 astetta nollan yläpuolella. Internetin tarkistusten mukaan ratkaisulla on suuri lujuus, luotettavuus, plastisuus, yhtenäisyys ja helppokäyttöisyys. On kuitenkin olemassa käsityksiä siitä, että seos on siivilöity, kuten koostumuksessa on suuria hiutaleita. On olemassa identtisiä pakkauksia koostumuksella, joka voi poiketa hieman, esimerkiksi savi on läsnä. On myös huomattava, että on vaikea työskennellä kuivan tiilen kanssa ja on parempi käyttää sitä liotettuna.
 • "Pecnik." Sementtiin ja saviin perustuvaa lämmönkestävää seosta on ominaista palonkestävyys, kestävyys ja korkeat vedenpidätysominaisuudet. Materiaalin suurin käyttölämpötila on 1350 astetta nollan yläpuolella. Internetissä tehdyissä arvosteluissa on sekä positiivisia että negatiivisia mielipiteitä. Etuista huomattiin vahvuus, luotettavuus, lämmönkestävyys ja helppokäyttöisyys. Haittoja haittaavien käyttäjien välillä on suuri materiaalin kulutus, nopea jäädyttäminen ja korkeat kustannukset.
 • "Emelya". Kaoliinilla perustuva seos sisältää lisäkomponentteja, jotka lisäävät materiaalin lujuutta, tarttuvuutta ja sitkeyttä. Ratkaisulle on ominaista myös lämmönkestävyys, kosteuden kestävyys ja hajun puuttuminen. Materiaalin sallittu lämpötila on enintään 900 astetta nollan yläpuolella. Positiivisista tuomioista mainittiin lämmönkestävyys, vähäinen haju ja helppokäyttöisyys. Negatiivisista arvioinneista mainittiin materiaalin vähäinen lujuus ja kosteudenkestävyyden puuttuminen.
 • "Vetonit." Saviin perustuva seos on lämmönkestävyys ja kestävyys. Koostumus sisältää myös sementtiä, hiekkaa ja muita lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen laatua. Ei sovellu keraamisten tiilien asettamiseen. Ylläpitää lämpötilaa jopa 1200 astetta nollan yläpuolella. Positiivisten arvioiden joukosta voidaan havaita hyvä vahvuus, helppokäyttöisyys ja laadukkaat tuotteet. Negatiivisten näkökohtien joukossa on materiaalin vähäinen virtauskyky kuivauksen jälkeen.
 • "Borovichi." Savi seos sisältää kvartsia ja muovaushiekkaa. Ratkaisulla on plastisuus ja lämmönkestävyys. Koostumusta käytetään punaisen tiilen asettamiseen. Materiaalin lämpötila ei saa ylittää 850 astetta. Käyttäjäpalautteen mukaan ratkaisu on kestävä, vahva ja laadukas. Negatiivisista näkökohdista on plastisuuden puute.

On huomattava, että laadukkaan ratkaisun saavuttamiseksi on noudatettava tarkasti käyttöohjeita. Kaikki poikkeamat voivat johtaa ei-toivottomiin tuloksiin seoksen heterogeenisyyden ja sen nopean jähmettymisen muodossa. Jotta seos säilyttää lujuusominaisuutensa pitkään, sitä on käytettävä sen tarkoitukseen.

Siksi ennen kuin käytät mitään koostumusta, ota yhteys asiantuntijaan.

 • Savea. Luonnollinen elementti sisältää alumiinia, piitä, hiekkaa ja muita komponentteja. Värimalli on hyvin monipuolinen. Savun pääominaisuus on rasvapitoisuuden indikaattori - se määrittää sellaiset ominaisuudet kuin lujuus, kaasutiheys ja tarttuvuus.
 • Sementtiä. Mineraalipulverille on luonteenomaista korkea lujuusominaisuudet. Materiaali saadaan klinkkeristä jauhamalla sitä. Sitten lisätään mineraaleja ja kipsiä. Portland-sementtiä, joka saadaan paahdolla, käytetään usein uunien valmistuksessa - tämä menetelmä parantaa laatua ja suorituskykyä.
 • Kalkkia. Rakennusmateriaali poltettaessa poltetaan korkeissa lämpötiloissa. Lime ei sisällä mitään kemiallisia lisäaineita, joten sitä pidetään ympäristöystävällisenä aineena. Se koostuu karbonaateista ja mineraaleista. Asettaessasi uuneja tai tulisijoja kalkkipastaa. Tiheää massaa saadaan lietämällä kalkkia vedessä.
 • Fireclay. Tulenkestävä materiaali saadaan syvällä polttamalla. Se koostuu sellaisista komponenteista kuin korkea-alumiinioksidisavea, zirkoniumia ja granaattia.

Yhden tai toisen komponentin määrällinen sisältö muuttaa merkittävästi liuoksen ominaisuuksia, jolloin se on viskoosisempaa esimerkiksi korkeampi saviä tai voimakasta sementin tai kalkin korkeamman sisällön kanssa. Chamotte-aineet lisäävät merkittävästi seoksen lämmönkestävää suorituskykyä.

valmistelu

Valmis seokset on laimennettava vedellä käyttöohjeissa määritetyn määrän mukaisesti. Joskus tähän tarkoitukseen käytetään erityisiä ratkaisuja. Tämä on kätevin vaihtoehto, mutta tällaisten sävellysten kustannukset, toisin kuin kotitekoiset seokset, ovat paljon korkeammat.

Ruoanlaittoon tarvitset astian ja sekoittimen. Valmista ensin tarvittava määrä nestettä ja lisää sitten seosta vähitellen. Veden määrä on ilmoitettu pakkauksessa, mutta on muistettava, että kun ympäristön kosteus on korkea, veden määrän pitäisi olla pienempi kuin kuumalla säällä. Nestemäistä koostumusta sekoitetaan huolellisesti, kunnes muodostuu homogeeninen liete. Sitten liuos infusoidaan yhden tunnin ajan ja sekoitetaan uudelleen.

Ratkaisun valmistaminen omilla käsilläsi sinun on ostettava kaikki tarvittavat ainesosat ja sekoitettava ne oikeaan osuuteen. Tämä menetelmä on paljon halvempaa. Etuja ovat kyky käyttää ympäristöystävällisiä tuotteita. Vaikeuksia voi kuitenkin syntyä tarvittavien komponenttien etsimisessä sekä halutun osuuden valmistamisessa.

Kilven seinärakenne käsittää eri koostumusten käytön riippuen pinnan tyypistä. Materiaalin muodostamiseksi, joka on maanalainen, sopivat sementtimuodot. Uunin sivuseinämien muodostamiseen, joissa suurin altistuminen korkealle lämpötilalle tapahtuu, sinun on käytettävä tulenkestävää savea. Seos on valmistettava joka päivä, komponenttien puhdistaminen pölystä, likaisuudesta ja vieraista hiukkasista.

Clay liotetaan etukäteen. Ainetta pidetään vedessä korkeintaan kaksi päivää, jona aine sekoitetaan. Veden määrä määritetään suhteesta 1: 4, jossa yksi osa vettä täyttää neljä osaa savea.

Sementtiliuoksen valmistamiseksi tarvitaan sementtiä jauhetta, hiekkaa ja vettä. Jauheen ja hiekan suhde valitaan riippuen siitä, missä koostumusta käytetään. Seos lisätään veteen sekoittaen huolellisesti kunnes se on sileä. Sekoitusta varten on käytettävä erityisiä työkaluja, kuten hankainta tai sekoittimen. Joissakin tapauksissa murskattua kiveä lisätään voimaa lisäämiseksi.

Savihiekkaseos valmistetaan sekoittamalla savi ja hiekka. Suhteellinen osuus valitaan riippuen tarkoituksesta sekä saven alkuperäisistä ominaisuuksista. Ennen komponenttien sekoittamista savesta puhdistetaan huolellisesti ja seulotaan.

Jos savessa on keskimääräinen rasvapitoisuus, likimääräinen osuus voi olla 4: 2-4 litraa puhdasta savea kaadetaan valmiiksi valmistettuun säiliöön ja sitten 2 litraan hiekkaa. Komponentit sekoitetaan, sitten vettä lisätään pieninä annoksina sekoittaen huolellisesti seosta. Tuloksen pitäisi olla homogeeninen kermamaali, hapan kermajuoksu.

Kuinka valita tulenkestävä seos uuneille ja valmistaa sitä

Perinteisiä ratkaisuja ei ole suunniteltu lämpötilaeroihin, minkä seurauksena ne repäisevät ja putoavat nopeasti. Uunien tulenkestävä seos eroaa sen lujuudesta, kestävyydestä korkeisiin lämpötiloihin ja kestävyyteen. Yksinkertainen ratkaisu lähes ei pysy yhdessä uunin sileän pinnan ja metallisten alueiden kanssa. Tulenkestävät seokset päinvastoin sopivat täydellisesti kaikkiin pintoihin ja ovat käteviä toimimaan uunien kanssa.

Tyypit kipsi

Tulenkestävä kipsi uuneille ja tulisijoille on jaettu kahteen tyyppiin: yksinkertainen ja monimutkainen. Yksinkertainen komponentti sisältää kaksi osaa, esimerkiksi venäläisen uunin, yleensä savi ja hiekka käytetään. Monimutkainen kipsi koostuu kolmesta ainesosasta ja joskus enemmän:

 • asbesti, savi, hiekka;
 • hiekka, savi, sementti, asbesti;
 • hiekka, lasikuitu, kalkki, kipsi.

Korkeissa lämpötiloissa asbesti alkaa vapautua myrkyllisiä aineita, ja siksi se korvataan tulenkestävissä liuoksissa, joissa on kuituja vahvistavia lisäaineita.

Tulenkestävien laastujen ominaisuudet

Jotta voitaisiin helpommin ymmärtää, miksi lämpöä kestäviä seoksia käytetään uunien ja tulisijojen rakentamisessa, niiden ominaisuuksia on tarkasteltava:

 1. He eivät anna hiilimonoksidia huoneisiin, vaikka kipsin halkeilua. Hyönteiset eivät kasva ja bakteerit eivät rotu.
 2. Tulenkestävä seos muodostaa sileän pinnan, jolloin pölyn kertyminen uunin tai takan käytön aikana eliminoituu. Käytettäessä tavallista liuosta ja pölyn kerääntymistä uunin aikana uuni alkaa epämiellyttävän hajuantua.
 3. Tiilimuuraus ja uunin irtoamattomat elementit ovat kaukana hyvästä koristeellisesta ulkoasusta. Lämpöä kestävä ratkaisu ei myöskään lisää kauneutta, mutta se voidaan leikata laatat, kivi ja muut materiaalit, jotka muuttavat sisustus.

Valmis tulenkestävät

Nykyään rakennusmateriaalien markkinat yllättyvät tulenkestävien tuotteiden valikoimasta. Suosituin niistä on saanut paljon hyviä arvosteluja:

 1. Yrityksellä on kolme erilaista lämmönkestävää seosta:
 • sileä;
 • simuloitu;
 • kaakeloituihin pintoihin.

Kun käytät simuloitua, on realistista saada kuvioitu pinta, johon tahansa kuvioon voidaan soveltaa. Sileä pinta sopii täydellisesti uunin maalaamiseen.

 1. "Terracotta". Kuiva seos koostuu savi- ja hienokamellihiekasta ja tulenkestävistä lisäaineista. Ratkaisu on tarkoitettu keraamisille ja paloalleille ja pystyy kestämään jopa 200 ºC: n lämpötiloja.
 2. "Pecnik." Se sisältää:
 • kalkki;
 • hiekka;
 • kipsi;
 • asbestia
 • sementti;
 • savi;
 • kivennäisannokset.

Seos kestää jopa 600 ºC: n lämpötiloja. Ainoa kielteinen puoli - asbesti, joka on osa sitä, joka ei ole ympäristöystävällinen tuote.

 1. Plitonit-SuperKamin OgneUpor. Tämä seos koostuu tulenkestävistä kuiduista ja liimasta, jotka kestävät korkeita lämpötiloja uunin käytön aikana eivät repeä.

Valmiskuivat sekoitukset ovat suosittuja, ja niiden arvioiden mukaan niillä ei ole käytännössä mitään haittoja, mutta niiden hinta ei ole halpa.

Seoksen valmistus

Jos haluat säästää raaka-aineen tai takan rakentamiseen, et voi ostaa kalliita materiaaleja, vaan valmista itse ratkaisu.

Yksinkertainen seos

Tavallinen liuos voidaan valmistaa seulatuista hiekoista, jota on siirrettävä savella. Sen jälkeen lisätään tarvittava määrä vettä ja sekoitetaan, kunnes saadaan homogeeninen massa. Hiekan ja saviosuudet riippuvat toisen komponentin rasvapitoisuudesta. Jos savi on rasvainen, sinun on lisättävä kolme hiekkaa. Savi rasvapitoisuuden määrittämiseksi aseta pieni kappale kauhan pohjaan ja täytä se vedellä pysähtymättä sekoittaen, kunnes homogeeninen massa saadaan. Seuraavaksi upotetaan mikä tahansa levy tuloksena olevaan seokseen. Jos levy on peitetty savi 1 mm kerroksella, se tarkoittaa, että se ei ole rasvainen. Paksumpi kerros ehdottaa toisin.

Vaikea ratkaisu

Monimutkaiset seokset koostuvat eri osista, jotka valitaan riippuen siitä, minkä takan alueelle niitä käytetään. Valmisteen helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää rakennesekoitinta.

Seosnumero 1. Koostumus:

 • savi - 1 tunti;
 • kalkki - 1 tunti;
 • hiekka - 2 h.
 • vahvistavat lisäaineet - 1/10 osaa.

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on pureskeltava kaikki osat ja sekoitettava ne kuivaan muotoon. Seuraavaksi kaada vettä ja sekoita tasaiseksi.

 • savi - 1 tunti;
 • hiekka - 2 h.
 • sementti - 1 h;
 • vahvistava lisäaine - 1/10 osaa.

Ruoanlaittoon täytyy myös sekoittaa savea ja hiekkaa, lisätä vettä ja sekoittaa kunnes sileä. Sitten lisätään sementtiä ja lisätään lujittavaa ainetta, lisätään vettä ja sekoitetaan paksu homogeeniseen massaan.

 • kipsi - 1 h;
 • hiekka - 1 tunti;
 • kalkki - 2 h;
 • vahvistava lisäaine - 2/10 osaa.

Komponenttien seulomisen jälkeen kalkki, hiekka ja lujitusaine sekoitetaan kuiviksi. Seuraavaksi on tarpeen täyttää seos vedellä ja tuoda homogeeniseen tilaan, kaataa kipsin ja sekoittaa jälleen paksuun liuokseen.

Aloittelijoiden on suositeltavaa olla valmistelematta kipsilevyjä suurissa määrissä, koska tämä komponentti kovettuu hyvin nopeasti.

Lämmönkestävä sementti

Modernit muotit uunien, tulisijojen, grillin maissa ja maalaistaloissa, mökit vaativat samanlaista innovatiivista lähestymistapaa palonkestävien materiaalien valintaan. Korkealaatuisen muurauslaastin tekemiseksi sinun on hankittava erityinen tulenkestävä sementti, joka säilyttää suorituskykyominaisuudet hyvin korkeissa lämpötiloissa, jopa 2000 ° C: seen. Tällä hetkellä se ei ole niin suuri harvinaisuus - lämmönkestäviä materiaaleja myydään kaikissa rautakaupoissa. On tärkeää valita luotettava valmistaja, jossa keskitytään kuluttajien palautteeseen ja hintaan.

Arvioi materiaalin pääominaisuudet

Ennen kuin puhutaan lämpöä kestävän sementin eduista, huomaamme muutamia puutteita. Ensinnäkin tämän materiaalin hinta on suurempi kuin tavallinen sideaine. Toiseksi, palonestoaineiden kemialliset komponentit ovat täysin vaarattomia ihmisille ja ympäristölle. Kuitenkin kosketuksissa jaksollisen taulukon joidenkin osien kanssa ne reagoivat niiden kanssa, vähentäen sementin ominaisuuksia ja korostaen epämiellyttäviä hajua.

Tulenkestävän sementin positiivisia ominaisuuksia uunin ja sen tiilimuodostuksen tekemiseksi on paljon enemmän:

 1. Materiaalille annetaan suurta lujuutta prosessin aikana, kun lämmitys aiheuttaa keraamisten yhdisteiden muodostumista. Muuraus- ja rappausratkaisujen valmistuksessa on noudatettava tiukkoja mittasuhteita.
 2. Suhteellinen nopeusasetus ja lujuus verrattuna muihin sementtityyppeihin. Tuotteet ja rakenteet, jotka on valmistettu lämpöä kestävästä sementistä uuneille, voidaan käyttää päivässä.
 3. Viskositeetilla ja tarttuvuudella muiden materiaalien kanssa tällainen sideaine ei eroa Portland-sementistä.
 4. Erittäin matala alttius korroosiolle johtuu kalsiumaluminaatin läsnäolosta koostumuksessaan.

Valmistettavuuden kannalta palonestoainetta käytetään samalla tavoin kuin kaikki muut sideaineet. Toisin sanoen komponenttien lasketut mittasuhteet kuivassa tilassa sekoitetaan yhteen ja suljetaan sitten vedellä. Liuos tuodaan haluttuun konsistenssiin ja sitä käytetään sen tarkoitukseen.

Se on tärkeää! Lämmönkestävät koostumukset ovat luonteenomaisia ​​korkean lämpötilan kestävyydestä, suuresta lujuudesta, kyvystä ylläpitää rakenteen eheyttä. Sen pohjalta tehdyt betoniseokset ja laasti eivät kutistu ja niitä voidaan käyttää lämpömittarin negatiivisissa arvoissa - -10 ° C asti.

Tapaa lämpöä kestävän sementin lajikkeet

GOST 28874-2004: n mukaan on monia tyyppisiä tulenkestäviä aineita, joista jokainen on käyttökelpoinen eri aloilla ja eri tarkoituksiin. Yksityisessä rakentamisessa ovat kuitenkin tavallisimpia tulenkestäviä sideaineita, joissa alumiinioksidi on yksi tärkeimmistä komponenteista, ja sen määrästä riippuen tuotetaan kahta tyyppiä:

 • Alumiininen tulenkestoinen sementti.
 • Korkea alumiininen tulenkestoinen sementti.

Mihin ratkaisuun tarvitaan uuni?

Halu rakentaa todellinen talon lämmitysrakennus taloon, joka on melko yleinen kodittomien asuntojen omistajien keskuudessa, luonnollisesti luonnollisesti herättää paljon työtä koskevia kysymyksiä. Yksi niistä on, millaista laastia tarvitaan uunin asettamiseen.

Mihin ratkaisuun tarvitaan uuni?

Itse asiassa paljon riippuu ratkaisun koostumuksesta: kuinka hyvin muuraus tehdään, mikä tulee olemaan kestävyys ja turvallisuustilanne itse, pystyykö valmiin rakenteen sisustukseen. Siksi ennen kuin pääset muurauskomponenttien valintaan, sinun on perehdyttävä joihinkin sen käyttämistä vivahteista.

Tärkeimmät vivahteet, jotka otetaan huomioon muurauslaastin valmistuksessa

Kiukaan asettamista ja laastinvalmistusta varten on tärkeää pohtia joitain piirteitä.

 • Uunin korkealaatuisen rakentamisen kannalta on välttämätöntä valmistaa yksi tai useampi ratkaisu, kun otetaan huomioon niiden käyttöalue.
 • Uunin laasti on tehtävä taitavasti. On mahdotonta sekoittaa savi-hiekkaa tai sementtilaastia aivan kuten se tulee, koska niiden käyttöedellytykset on otettava huomioon:

- uunin lämpötila ja mekaaniset kuormitukset sekä ulkopuolisten ilmakehän tekijöiden vaikutus avoimeen savupiipun osaan;

- lämpötilaero uunin rakenteen eri alueilla. Näin uunissa lämpötila kohoaa 950 ÷ 1000 ° C: een, savupiipun suulle - jopa 50 ° C: een, ja noin ympäröivän maaperän ympärillä se on vain noin nolla.

Tietenkin helpoin tapa on ostaa kuivaa ainetta rautakaupasta ja tehdä siitä laastia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että 100 standardikokoisen tiilen asettamista litteiksi vaativat noin 20 litraa koostumusta - tämä on noin kaksi kauhoa. Valitun uunin mallista riippuen sen rakenne vaatii 500-2000 tiiliä ottamatta huomioon savukaasuputkea ja perustuksen rakennetta. Siksi, kun tarkastellaan kauppojen hintoja ja laskettu tarvittava määrä materiaaleja, monet ajattelevat ratkaisujen itsenäistä tuotantoa.

Perinteisesti uunin pääosan ainesosaa pidetään savena.

Tämän perusteella on syytä vastata eräisiin perinteisesti esille nouseviin kysymyksiin, jotka koskevat muurausyhdistelmää:

 1. Missä on mahdollista irrottaa itsestään aineksen tärkein osa uunin uunista - savesta, jolloin se säästää tonni rahaa sen ostoon?
 2. Miten määritetään materiaalin laatu ja sen soveltuvuus uunin liuoksen valmistukseen?
 3. Kuinka valita seoksen mittasuhteet käytettävissä olevan materiaalin laadun perusteella?
 4. Miten ratkaisun komponenttien valmistelu on?
 5. Miten suorittaa erän?
 6. Mitkä ainesosat saven lisäksi voidaan käyttää muuraukseen?

Ensin sinun on ymmärrettävä, mitä ratkaisuja käytetään uunin rakenteen eri alueilla.

Laasti eri uunien osastoille

Mikä on ratkaisun koostumus, jotta muuraus pysyisi luotettavana ja sen saumat eivät aiheuta halkeamia?

Uunin eri osastojen muurauskoostumukset voivat vaihdella merkittävästi

Tämä järjestelmä jakaa uunin rakenteen numeroituihin erillisiin osiin, joista kannattaa lähteä läpi ja ratkaista kunkin ratkaisun ratkaisu:

1 - Uunin monoliittinen perustus. Se on valmistettu lujitetusta sementti-hiekkalaastista ja sillä on sama syvyys kuin talon seinämät. Erittäin tärkeä kunto valittaessa uunin asennustapa on sen etäisyys laakerin seinistä. Lämmityslaitoksen ja rakennusten perustamista ei pitäisi sitoa, ja varsinkin niiden ei pitäisi olla yhteydessä toisiinsa, koska ne aiheuttavat erilaista kutistumista.

2 - Vedeneristys asetetaan jäykistettyyn ja vahvistettuun perustukseen. Tätä varten valitaan yleensä kateaine, joka sijoitetaan kahteen tai kolmiin kerrokseen. Tämän materiaalin asettaminen ei vaadi ratkaisua.

3 - Ensimmäiset kaksi riviä muurioista ovat yleensä koko rakenteen perusta, ja siksi ne vaativat erityistä tarkkuutta ja tarkkuutta asennettaessa niitä. Muun uunin asentamisen laatu riippuu siitä, kuinka hyvin ne ovat peräisin. Rakenteen pohjalla ja alemmilla riveillä ei ole vakavaa lämpöjännitystä, joten kalkin sementtiä tai jopa kalkkilaatua voidaan käyttää tämän uunin osan asettamiseen.

4 - Seuraavaksi on lämmöneristyskerros. Se sisältää mineraalipaperia tai asbestia, joka on asetettu savea liuokseen.

5 - Uuninrakenteen lämmönvarastoalueella tiilen ja laastin lämmitys saavuttaa 550 ÷ 600 astetta. Lisäksi tämä rakennusalue altistuu kuumien palamistuotteiden aggressiivisille vaikutuksille, joten savi-hiekkalaastetta käytetään tiilen sijoittamiseen, joka ei reagoi kemikaalien kanssa.

6 - Uunin uunin vyöhykkeellä on korkeita lämpötiloja, jopa 1000 astetta, joten tätä aluetta varten käytetään savi-kamelia tulenkestävää laastia ja kamelia tiiliä.

7 - Savupiipun lähde. Tämän rakennuselementin asentamiseen käytetään savi-hiekkalaasti. Lämpötila tässä vyöhykkeessä voi olla 350 ÷ 400 astetta.

8 - Savupiipun raspushka sijaitsee huoneen katon alla, ennen kuin se kulkee ullakkokerroksen läpi. Koska kaasut, jotka on lämmitetty korkeisiin lämpötiloihin, kulkevat putken läpi tällä alueella, se myös asetetaan savi-hiekkalaastiin.

9 - Putken kulku ullakkokerroksen läpi, joka tehdään usein palavista materiaaleista. Siksi putken ympärille on asennettu metallikanava tässä paikassa, joka on täynnä palamatonta materiaalia, kuten laajennettu savi tai hiekka. Tiilimuotti on valmistettu savi-hiekkalaastilla, johon on lisätty pieni sementti.

10 - Savupiipun kaula. Tällä vyöhykkeellä on suuria kuormituksia lämpötilan ääriolosuhteista ja ulkoisista sääolosuhteista, joten sen levittämiseen käytetään sementti-hiekkalaastia, jossa on vähän kalkin lisäystä.

11 - Putken kärki sekä sen kaula asetetaan sementti-hiekkalaastiin.

Ratkaisut, jotka on tehty itsenäisesti ja joita käytetään kompleksissa, säästävät jopa 12 ÷ 15% valmiiden lämpöä kestävien seosten hankintakustannuksista.

Raaka-aineet uuniliuokseen

Muutamia sanoja on sanottava materiaaleista, joita käytetään uunien muurauslaastareiden valmistukseen, koska ne on myös valittava tietämyksen mukaan. Näihin materiaaleihin kuuluvat samotti- ja kvartsihiekka, savi, kalkki ja sementti.

Chamottin hiekka

Fireclay on tulenkestävä savi, joka on läpikäynyt korkean lämpötilan paahtamalla, jolloin kosteus poistettiin kokonaan siitä ja materiaali tuotiin sintraustilaan.

Chamotte-hiekka on valmistettu tulisijasta, murskattu murskalla. Tämä materiaali tekee liuoksesta kestävämmän korkeisiin lämpötiloihin, joten sitä käytetään usein hiekan sijasta tai lisäaineena polttokammioon tarkoitettuun seokseen, joka on vastaavasti levitettävä lämmönkestävällä kamelia tiilillä.

Chamottin hiekka ei vaadi liikaa, joten sinun ei pitäisi säästää sitä. Se voidaan ostaa valmiissa muodossa erikoismyymälöissä.

savi

Savi on mikrorakenteinen mineraali, jolla on useita etuja, kuten plastisuus, lujuus, veden kestävyys, korkea tarttuvuus ja kaasutiheys. Kaikki nämä ominaisuudet voidaan vähentää yhteen laatuun - rasvaan, koska se on hänen valitsemastaan ​​materiaalista. Uunin muurausratkaisun valmistukseen on ihanteellinen savi keskimääräisellä rasvapitoisuudella. Jos mineraali on liian öljyinen, silloin kun kosteus haihtuu siitä, pinta murtuu hienoksi silmäksi. No, kun käytät vähärasvaa savetta, ratkaisulla ei ole kunnollista plastisuutta ja luotettavuutta.

Laatua savea voidaan etsiä avoimessa kupeessa tai jyrkissä jokipankkeissa.

Savi löytyy helposti maakohtaisen alueen läheisyydestä, koska sitä käytetään laajalti millä tahansa paikkakunnalla. Hyvä materiaali on yleensä melko suurella syvyydellä, joten on parempi etsiä sitä joen jyrkissä penkereissä tai louhoksissa, joissa näkee sen lukuisat altistuvat kerrokset.

Rasvapitoisuuden valinta savesta

Savi, jolla on erilaisia ​​koostumuksia, on kerroksissa, joten samassa kuopassa tai kalliolla voi olla mineraali, jolla on erilainen rasvapitoisuus. Tässä suhteessa materiaalin valitseminen muurauslaastin valmistukseen on otettava näytteitä useilta kerroksilta samalla, kun keskitytään siihen, että sitä korkeampi kerros on, sitä suurempi savi siinä.

Jos kuitenkin löydettiin tai hankittiin liian öljyinen tai vähärasvainen savi, sen koostumus voidaan korjata. Esimerkiksi rasvainen mineraali voidaan tuoda haluttuun tilaan lisäämällä hieman hiekkaa, ja vähärasvainen mineraali sekoitetaan voimakkaampaan saviin, joka on hankittu pienellä määrällä erityisesti tähän tarkoitukseen.

Savun rasvapitoisuus voidaan määrittää välittömästi paikassa, jossa se löytyy. Voit tehdä tämän ottamalla kourallisen kuivaa mineraalia, kastetulla vedellä ja vaivattu muoviseen tilaan. Jo kädessäsi voit tuntea kuinka raaka-aineiden rasvapitoisuus on korkea - joten jos savesta tulee saven sakeus, se tarkoittaa, että materiaali on öljyinen. Jos kostutuksen ja vaivaamisen jälkeen kaatopaikka murenee edelleen, se tarkoittaa, että savi on ohut, ja se on irrotettava.

Voit tarkistaa saven laadun kotona, ja nämä tulokset ovat luotettavampia kuin havainnot tavanomaisen mineraalipakkauksen puristamisen jälkeen. Tällaista valvontaa varten on useita tapoja:

 • Ota 0,5 litraa savea, johon lisätään 100 - 150 ml vettä. Sitten koko massaa venytetään käsin, kunnes se on homogeeninen - se ei pidä kiinni kämmentuista. Tuloksena olevasta "taikinakelusta" kaksi palloa, joiden läpimitta on 45 ÷ 50 mm, ja toinen niistä murskataan kakkuun. Sitten ne kuivataan ympäristön olosuhteissa kahden tai kolmen päivän ajan.

Jos tämän ajan jälkeen halkeamia esiintyy kokeellisissa näytteissä, se tarkoittaa, että savi on liian rasvainen ja sinun on lisättävä hiukan hiekkaa kuin mitä resepti on mainittu ratkaisussa.

Jos mitään halkeamia ei löydy, ja pallo, joka heitetään lattialle yhden metrin korkeudesta, ei ole rikki osiksi, niin savi soveltuu muurausuunin ratkaisuun.

 • Toinen tapa tarkistaa on vaivaa 2 ÷ 3 litraa savia vettä kanssa kerroksen avulla. Jos lähes koko sen tilavuuden massa tarttuu työkaluun, se tarkoittaa, että savea on rasvainen ja vaatii lisäosaa hiekasta, enemmän kuin mitä resepti ilmoittaa.

Saviä pidetään sopivana muurauslaastille, joka sekoitettuna pysyy veselka-vedessä erillisissä hyytymissä.

 • Kolmas todentamismenetelmä voidaan kutsua tarkimmaksi. Se koostuu 0,5 litran savesta sekoittamisesta veden kanssa taikinaan. Lisäksi massasta muodostuu pallo, jonka koko on 45 ÷ 50 mm. Sitten se asetetaan kahden sileän lankun väliin ja kevyesti puristetaan, kunnes siihen muodostuu halkeamia, jotka muuttuvat kakuksi.

Säilönäytteiden näytteiden testaaminen rasvapitoisuuden osalta

Tätä tarkistusmenetelmää käytettäessä raaka-aineen rasvapitoisuus määritetään havainnoilla, kun päästään siihen, kuinka paksuja kakkuihin muodostettuja halkeamia ja mitä muotoa ne käyttävät.

- Joten, jos savi on ohut, niin jo pienellä puristuksella pallo putoaa erillisiin osiin.

- Jos savipallo antaa halkeamia, kun se puristetaan halkaisijaltaan, savi on normaali rasvapitoisuus ja sopii erinomaisesti uunin liuokseen.

- Erittäin paksu savi, kun se puristetaan ½ alkuperäisestä halkaisijasta, muodostaa vain hienoja halkeamia.

Tällaisten testien suorittaminen voi tuoda kokeellisen massan välittömästi haluttuun tilaan lisäämällä siihen hiekkaa tai enemmän saviä. On suositeltavaa tallentaa parhaiden vaihtoehtojen mittasuhteet. Kun materiaalien optimaalinen suhde määritetään, on paljon helpompaa tehdä mitä tahansa liuoksen määrää.

Savi puhdistus

Kun savesta on valittu, se on puhdistettava, koska tämän prosessin suorittamisen jälkeen raaka-aineiden fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet parantavat, joten muuraus itsessään on korkealaatuisempia sekä teknisissä että esteettisissä ominaisuuksissa. Puhdistusprosessi voidaan suorittaa kahdella tavalla:

 • Kuivaa savea murskataan ja seulotaan seulan läpi, jonka solu ei ole enempää kuin 2 ÷ 2,5 mm. Tämä puhdistus ei kuitenkaan ole kovinkaan kätevää, koska savi ei ole yhtä löysä kuin hiekka, ja se nopeasti tukkia solut.
 • Parempaa puhdistusta saadaan, jos savea ensin kastellaan ja jo parannetulla tilalla hankautuu seulan läpi, jonka verho on 2,5-3 mm.

Savi liimaprosessi voidaan myös liittää valmistelutöihin, ja ilman sitä ei missään tapauksessa voi tehdä. Jos puhdistus suoritetaan kuivalla menetelmällä, huuhtelu tapahtuu tämän toimenpiteen päätyttyä. Samassa tapauksessa, kun savesta puhdistetaan pyyhkimällä, huuhtelu tapahtuu ennen puhdistamista ja tarpeen mukaan lisätään vettä märälle hiotulle saviin.

Kun kuivaa seulotettua maata liotetaan, se kaadetaan astiaan, jonka kerrospaksuus on 150-200 mm, ja kaadetaan sitten vedellä, joka peittää kokonaan materiaalin pinnan.

Seuraava kerros, jossa on sama paksuus, asetetaan päälle ja täytetään myös vedellä, sitten savi ja vesi uudelleen ja niin edelleen, kunnes säiliö on täytetty melkein yläosaan. Liotettu savi jätetään turmelemaan päivälle ja sitten säiliön koko sisältö sekoitetaan lapioon. Lisäksi tähän massaan lisätään vettä ja liotusprosessi jatkuu vielä 24 tuntia. Tämän jälkeen savea sekoitetaan perusteellisesti uudelleen, ja nyt se on valmis tekemään muurauslaasti.

hiekka

Jyrkissä penkereissä, savikerrosten välissä, löytyy hiekkakerros, joka soveltuu uunin ratkaisuun. Esimerkiksi valkoinen kvartsihiekka sopii täydellisesti minkä tahansa uunin alueelle ja kellertävä ei sovi palotilaan. Jos hiekkaa uutetaan itsenäisesti, sinun on tiedettävä, että se vaatii tiettyä valmistetta käyttäen suurta määrää vettä. Jos tämä materiaali ostetaan, sinun on ostettava pesty joen hiekka. Mutta tässäkin tapauksessa materiaalin täytyy toimia.

Jopa tavallinen uunin laastin hiekka vaatii huolellista valmistelua.

Hiekkainen pesu on pakollinen, erityisesti silloin, kun se on kaivettu itsenäisesti. Prosessi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensimmäinen vaihe on hiekka seulontaa metalli seula, jonka solut eivät ole enempää kuin 1 ÷ 1,5 mm. Näin saadaan homogeeninen massa, joka puhdistetaan suurista fraktioista ja kasvien roskista. Silti seulottu, mutta käsittelemätön ja pesemätön hiekka on kyllästynyt orgaanisella aineella, josta on välttämätöntä vapauttaa se, koska ajan myötä se voi johtaa muurauksen tuhoamiseen.

Teollisuustasossa hiekka poistuu orgaanisesta aineesta kuumentamalla se korkeisiin lämpötiloihin, jolloin se kuivuu hyvin. Kotona hiekka voidaan puhdistaa pesun menetelmällä, mutta tämä puhdistusvaihtoehto on mahdollista, jos talossa on vesijohto, koska vettä tarvitaan paljon, ja se on toimitettava riittävän suurella paineella. Tällaisen puhdistuksen suorituskyky on vähäinen, mutta pari päivää on täysin mahdollista pestä hiekkaa yhden uunin sijoittamiseksi.

Itse valmistettu hiekkapuhalluslaite

 • Pesuoperaation suorittamiseksi sinun on tehtävä erityinen yksinkertainen laite, joka koostuu galvanoidusta putkesta, jonka halkaisija on 200-250 mm ja korkeus 600 ÷ 750 mm. Suuri kapasiteetti ei ole sopiva, koska siinä ei yksinkertaisesti ole riittävästi paineita vesihuoltoon sijoitetulle hiekalle. Putken alaosa tehdään kapenevaksi erityisellä putkella vesiletkun kiinnittämiseksi siihen, jonka toinen pää on kytketty vesijohtoverkkoon. Putken yläosassa on viemäri, jonka läpi likaa menee.
 • Säiliö on ripustettu ja täytetty hiekalla ⅓ sen tilavuudesta. Käynnistä sitten vettä hieman paineessa samalla laskennalla, jotta hän pystyi nostamaan pestyyn hiekkaan. Hiekkaisen massan pitäisi olla kuin rullaa, mutta ei likaisen veden kanssa viemäriin.

Huuhtele jokainen osa suoritetaan noin 7 ÷ 10 minuuttia, kunnes kirkas vesi alkaa virrata viemäriin.

Tämän huuhtelun aikana ei pelkästään orgaanista ainesta poisteta hiekasta, vaan myös muita uunikuoren epätoivottuja epäpuhtauksia.

Sitten puhdasta hiekkaa poistetaan huuhtelusäiliöstä ja levitetään levitysaineelle kuivumaan ja seuraava osa asetetaan käsittelyyn.

sementti

Sementti on epäorgaanista sideainetta, joka sekoittaa veden kanssa muodostaen muovimassan. Kovettumisen aikana sementtiä käyttävä seos muuttuu vaikeaksi, mutta tarpeeksi herkkäksi. Siksi sementtiä sekoitetaan hiekan kanssa, ja joskus lisäämällä muovisuutta, siihen lisätään kalkkia.

Tiettyjen uunin osien muuraukseen tarvitaan Portland-sementtiä M400 käyttävää liuosta.

Sementti on digitaalisesti leimattu, mikä osoittaa kompressoidun kaadetun sementtityypin lujuuden, se voi vaihdella 200 - 600 kg / cm2. Sementtilaatu M400 sopii uunin muuraukseen ja pohjarakenteeseen.

Sementin koostumukseen kuuluu tavallisesti lisäaineita - hienoksi jauhettua kipsiä ja klinkkeriä, joka saadaan savi- ja kalkkikiven raa'asta massasta paahtamalla ennen sintrausta. Nämä komponentit antavat sementille ominaisuuksia, joita vaaditaan muuraustyön aikana - korkea tarttuvuus, plastisuus, lujuus jne.

kalkki

Kalkki on mineraalinen aine, jolla on valkoinen väri, joka saadaan polttamalla kalkkikiveä. Kemiallisella koostumuksella se on kalsiumoksidi.

Palkkikiven lisääminen antaa ratkaisuille lisää joustavuutta.

Sammutettua kalkkia käytetään lisäaineisiin laastareissa, mikä tekee niistä enemmän muovia ja antaa niille yhtenäisen kovettumisen.

Ratkaisujen ominaisuudet ja niiden valmistus

Yksittäisten ainesosien ominaisuuksien tuntemisen lisäksi on tarpeen saada tietoa siitä, mitä vaikutusta saadaan sekoitettaessa, toisin sanoen valmiiden ratkaisujen ominaisuuksista sekä valmistuksen tekniikasta.

Taulukko kulutushyödykkeistä, joita käytetään yleisesti muurausuunien liuosten valmistukseen:

Kaikki tulenkestävät seokset: ominaisuudet, ominaisuudet, hinnat

Tästä artikkelista opit, mikä antaa tavanomaiset tulenkestävät ominaisuudet. Annamme esimerkkejä tavaroiden omien käsien lämmönkestävistä seoksista, joissa ilmoitetaan ainesosien mittasuhteet. Artikkelissa esitetään erilaisten kotimaisten tuottajien raaka-aineiden ja valmiiden kokoelmien hinnat.

Miksi tavallinen sementti ei kestä korkeita lämpötiloja? Vastaus on yksinkertainen - se käyttää palavia raaka-aineita. Tarkemmin sanottuna aineet, jotka hajoavat kuumennettaessa. Lämmönkestäviä ominaisuuksia sisältävien koostumusten luomiseksi tiedemiesten on ratkaistava vain yksi ongelma - korvata palavat raaka-aineet palamattomilla materiaaleilla, joilla on samankaltaiset ominaisuudet.

Tulenkestävien koostumusten raaka-aineet

Savea. Valmistetaan 80% tulenkestäviä materiaaleja, joita käytetään laajasti yksityisessä rakentamisessa käyttäen tavallista saviä. Myös maapohjasta poistuvien raaka-aineiden muodossa sillä on tulenkestäviä ominaisuuksia, jotka ovat useita kertoja korkeampia kuin teollisen Portland-sementin. Samalla raaka savi ei kykene kiinnittämään pintoja turvallisesti. Esikoistimme tutkivat täydellisesti savien ominaisuuksia ja käyttivät sitä venäläisten uuneiden asettamiseen ja talon seinien kipsiin.

Chamotte, laajennettu savi. Tämä on lämpökäsitelty savi. Kun uunissa paistetaan, savi haihtuu kosteudelta ja menettää kyvyn kerääntyä uudelleen. Palokivi, lohkojen ja renkaiden asennus takat, savupiiput ja uunit ovat tulipalo. Jauhamassa molemmat näistä materiaaleista muodostavat eniten tulenkestävien tehdasseosten perustan.

Tulenkestävien ja lisäraaka-aineiden hinnat

Muurausmiksaus

Kuten edellä on mainittu, raakasavea voidaan käyttää tulenkestävien tiilien asettamiseen, mutta seinämän paksuuden on oltava vähintään yksi tiili (250 mm). Tällaisella munimella on heikko vakaus, seinämä ei murene staattisen tiilen takia, savi vain jakaa kuorman. Tämä on täysin hyväksyttävää uunien ja takkojen talossa, koska saumat eivät kutistu eikä seinämät ole epämuodostuneita.

Toinen savi ongelma - se lopulta kaatuu ulos saumasta. Tällaisen munintavoiman antamiseksi voit käyttää sementti-savi-laasti. Sen mittasuhteet ovat:

 1. Savi - 2 osaa.
 2. Hiekka - 1 osa.
 3. Sementti - 0,3 osaa tai 10% seoksen tilavuudesta.

Pieni määrä sementtiä auttaa savi pysyä saumoissa. Tällaista liuosta voidaan tavanomaisesti kutsua lämmönkestävänä, koska se sisältää syttyvää materiaalia. Sementti-savi laasti kestää lämpötilaa enintään 80-90 ° С.

Tietenkin paras ratkaisu tulenkestävään muuraukseen tee-se-itse on tehdassekoituksia. Jopa 90% koostumuksestaan ​​on kuollut - valmiita tulenkestoisia jauheita, jotka eri mittasuhteissa upotetaan sementti-hiekkaseokseen. Laastin määrä lasketaan lämpötilasta riippuen - sitä korkeampi se on, sitä suurempi on jauhe. Sauman paksuus - 3-12 mm.

Tulenkestävät muurausseokset