Chamotte-tiililasi

Tulenkestävän lohkon asentaminen on yksi vaikeimmista ammattimaisista tehtävistä mihinkään muurariin, useimmiten jokaisella liesi-setterillä on omat todistetusti valmistettu ja käytetty laastin samottitiiliä varten. Suuri osa näistä salaisuuksista ei ole selkeää selitystä, mutta kärsivällisyydellä ja järjettömällä mielellä voit valita laastarin koostumuksen ilman salattuja salaisuuksia.

Tulenkestävien seosten kemia ja lämpömekaniikka on hyvin vaikea havaita ja ymmärtää. Elävissä olosuhteissa ei ole mitään keinoa tarkistaa ja sopeuttaa laastin koostumusta paloarkkitehtaille, joten paljon tapahtuu "silmän" avulla ja usein muutetaan useita kertoja, kunnes haluttu tulos saadaan.

Ero kamomilla ja perinteisillä keraamisilla tiilillä

Fireclay-tiiliä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun lohkoon, vaikka muitakin tulenkestäviä aineita. Useimmiten keltainen tai vaalean keltainen, vaalea värisävy. Tärkeimmän eron palokertotiilien välillä on korkea alumiinioksidipitoisuus erilaisissa kemiallisissa muodoissa ja muunnelmissa.

Verrattuna keraamisiin tiiliin, jolla on runsaasti rautaoksidia ja piioksidia, tulisiltojen tiilillä on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat sen kestävyyteen:

 • Lohkopinnan suuri huokoisuus, mutta nämä huokoset ovat hyvin pieniä, liuos ei tunkeudu hyvin niihin, mutta se on hyvä - kosteus ja ilma;
 • Kunkin tiilen lämpölaajenemiskerroin on ehdottomasti yksilöllinen, mikä vaatii vaikean ja huolellisen valikoiman laastin koostumusta;
 • Tulisijojen palonkestävyys ja plastisuus riippuvat paljolti uunin toimintatavasta eikä ratkaisun tai asennusmenetelmän koostumuksesta.

Hyvä tapa laittaa chamotteja erilaisten reseptien ratkaisuihin

Menetelmä ei ole kovin suosittu ammatti-uunien keskuudessa, monet kritisoidaan liiallisesta, tarpeettomasta monimutkaisuudesta ja työlästä, mutta amatööri on usein ainoa tapa korvata muurausvirheet.

Chamotte on hyvä lämmöneriste, erittäin kova ja jännittynyt tiili, se kestää pitkään korkeita lämpötiloja. Mutta yksi edellytys - asteittainen lämmittely ja jäähtyminen, mikä vähentää sisäisten rasitusten tuhoisaa vaikutusta. Mutta käytännössä tämä on mahdollista vain teollisuusuunit.

Menetelmän ydin on se, että valinta, jolla seos asettaa tulisijan, määräytyy sen sijainnin mukaan uunissa. Lavan, sivuseinien ja uunin kaaren on parempi käyttää erilaista liuoksen formulaatiota. Tämä on hankalaa, se vie kolme kertaa enemmän aikaa työn tekemiseen, mutta se antaa hyviä tuloksia. Jos kaikki on laitettu samanlaiseen laastin koostumukseen, on todennäköistä, että vuodessa on välttämätöntä siirtää tulipesän kaari tai tiilihihnahihna puhaltimen vieressä.

Kotona olevassa uunissa samotin elämää voidaan pidentää vaihtelemalla sidossauman paksuutta ja muurauslaastin koostumusta. Jos uuni on suunniteltu esimerkiksi polttopuun ohella pienelle dacha-muunnokselle, palo voidaan taittaa samaan koostumukseen, jossa on 10% savipitoisuutta ja korvattava 15%: lla hiekkaa pienellä samottijauheella.

On parempi vähentää samotin sisältöä minimiin ja kaksinkertaistaa savipitoisuus, aseta palo sijoittamalla "päähän" käämeen tiilen kanssa laastin savimassalla, jossa uimaveden tiilien sijoittaminen kylmään uuniin ja lämmitettävä höyryhuone.

Laastin koostumus uunin eri osien asettamiseksi

Uunin kunkin elementin lämpöjärjestelmä edellyttää sen liuoksen käyttöä. Ei esimerkiksi ole järkevää käyttää samotin vuorauksen koostumuksen mittasuhteita laastin valmistukseen tiilen savupiipun asettamiseksi. Lisäksi itsekseen asettaminen, jopa yksinkertaiset uunit tai takat, kestää vähintään viisi tai seitsemän päivää, ja valmisteltu liuos on sekoitettava niin usein kuin mahdollista päivän aikana - keskeyttää ja korjata kosteuspitoisuus.

Savi reseptit laastille samotitilalle

Uuniliiketoiminnassa koostumusta, joka perustuu savi- ja sementti-hiekokoostumuksiin, pidetään klassikkona. Savi, sen korkean vesipitoisuuden ansiosta, tekee liuoksesta pehmeän ja muovisen. Sauma on suunnilleen sama, joten on ehdottomasti lisättävä sitä, kun polttopuut on sijoitettu kulmakappaleisiin, paikkoihin, joissa ilma syötetään ja palamistuotteet tyhjennetään.

Jotta kylmempi puhallin ja matalampi lamelli vierekkäin kuormalavan, liuoksen saven määrä tulisi olla ehdotettujen formulaatioiden enimmäismäärä. Yleensä yksi osa savea ja kaksi osaa samottijauhetta, jonka fraktio on 1 mm - 0,1 mm, lisätään seokseen kahdessa osassa sementtiä.

Jos sauma osoittautuu liian hauraksi, savelle lisätään hyvin pieni pesty valkoinen hiekka, noin 1/5 saven määrästä, 1/10 hienoa samottijauhetta ja 15-20 g saippuaa.

Savi kaadetaan pienellä määrällä vettä liuotetulla saippualla ja tunneina leikataan bajonettilla, insinöörileikillä tai vastaavalla sopivalla työkalulla, lisäämällä hiekkaa ja samettia pieniin osiin. Tällainen prosessi tekee savesta "kevyempää" ja muovia, mutta on välttämätöntä käyttää liuosta enintään 3 tunnissa.

Muurausseinät

Tulisijojen pääseinien muuraus tulisi tehdä enintään kaksi riviä päivässä, ja ensimmäinen rivi on parempi kestää muutaman päivän kohdistaa ja vetää luonnos. Seoksen valmistamiseksi käyttäen edellistä menetelmää, mutta koostumuksesta peräisin oleva hiekka on parempi poistaa kokonaan. Uunin kolmen ensimmäisen rivin asettaminen on toivottavaa suorittaa seoksella nestemäisen lasin lisäämisen avulla ja lisätä tulikuoren jauheen pitoisuutta vähintään kahdesti, mikä lisää sauman lujuutta ja jäykkyyttä, mutta lisää krakkauksen taipumusta.

Kuten keramiikan tapauksessa, muurauksen vastustuskyky ja sauman vahvuus riippuvat saven laadusta. Et voi ottaa kovin rasvaista ja muovista savea, sillä on korkea piin ja raudan hydratoitujen yhdisteiden pitoisuus, jolla on huono vaikutus muuraustekniseen tilaan, kutistumisen lisääntyminen ja halkeamat.

Saviastiat eivät sovellu laastiin, ne eivät kutistu, mutta ei vahvuutta, liuos murtuu parin viikon kuluttua kiinteyttämisestä. Kohtuullinen tasapaino voidaan määrittää vain käytännön kokeilla kuivaamalla ja lämmittämällä.

Rasvainen savi kulkeutuu liuokseen, kuten saippualla, laiha lajikkeet ovat erittäin huonosti limpattu myös mekaanisten voimien vaikutuksen alaisena.

Seoksen muodostamisen vaikeus muuraukseen liittyy siihen tarve ylläpitää liuoksen vaadittua sakeutta. Natriumsilikaatti antaa seokselle paremman tarttuvuuden, mutta se heikentää sen plastisuutta. Useimmiten koostumusviskositeetti valitaan empiirisesti siten, että sauman korkeus palokerroksisen painon alla ei vähene enempää kuin 10 mm.

Samaa liuoksen koostumusta käytetään tiilen savupiippuun, mutta viskoosin sakeus.

Laasti kuumaventtiileille

Tulisiltojen työolosuhteet vaativat liitoksen lisääntynyttä lämmönkestävyyttä ja saumojen vähimmäismitat, joilla on suurin tarttuvuus. Useimmiten tulipesän pohjaan pinottu palo-tiilet on liimattu erityisellä liuoksella nestemäisen lasin seoksesta - 1 osa, hieno jauhe sahanpurun tiilestä - 5 osaa ja samettisavea - 2 osaa.

Liuoksen koostumus on kermainen, viskoosiset seokset ovat myös hyviä, mutta ne eivät anna sauman vähimmäismittoja, ja tämä on tärkeää. Sideaineen tarttumisen laadun tarkastamiseksi tiili kostuu vedellä ja pieni osa panoksesta heitetään päähän. Näin ollen oikein valituilla sakeuksilla ja mittasuhteilla tulisijattujen tiilien ratkaisu ei saa virrata tai pudota tiilipinnan päältä.

Komposiittien käyttö muuraustyöteollisuudelle

Teollisuudessa tuotetaan valmiita kuivaseoksia tulipalon tiilien valmistukseen. Tätä seosta kutsutaan laastiksi ja se on mekaaninen seos seuraavista komponenteista:

 1. Chamotte-kuiva pöly, joka yleensä saadaan tulitustarvikkeita ammuttaessa tehtaissa, se on aktiivisempi tarttuvuus kuin huokoisen jauhatamarin tiilien jauhe;
 2. Kuivamaa valkoista bentoniittisavua, jonka pitoisuus on korkeintaan 25% alfa-alumiinioksidia;
 3. Natriumsilikaatin tai nestemäisen lasin kuivajauhe;
 4. Pehmittimet, jotka perustuvat vesiliukoisiin polymeereihin.

Keskimääräinen kulutus on noin 20 kiloa satoja palo-tiiliä kohden. Oikean sakeuden ansiosta sauma on 6-8 mm.

johtopäätös

Jos sinulla ei ole kokemusta ligamenttien ja kamelin muurausvalmistelujen valmistuksesta, käytä valmiita seoksia ja vanhat Neuvostoliiton tulenkestävät tulenkestävät aineet. Tulpat arvosteluiden mukaan laastin pohjaisen laastin ja hyvän Neuvostoliiton kammioiden keskimääräinen laatu ei anna sinun laskea edes amatöörirakentamisessa.

Tulenkestävien seosten tyypit upotusuunit ja tulisijat

Ottaen huomioon vaihtoehtoja hyväksyttävien ratkaisujen löytämiseksi tulipesäpaloissa ja muissa kamiinien ja takkojen osissa olevien tiilien kiinnittämiseen, on tärkeää ymmärtää, että kyse ei ole vain kauneudesta, rakenteellisesta luonteesta vaan ennen kaikkea turvallisuudesta.

Korkealaatuinen tulenkestävä seos munakoisoille eliminoi halkeamien muodostumisen toistuvan lämmityksen aikana minkä tahansa polttoaineen, jäähdytyksen, mekaanisen kuormituksen valuraudasta, ovista, säiliöistä tuhkaa varten. Siksi huoneeseen ei pääse haitallisia palamistuotteita, asukkaat voivat nauttia lämmöstä täydellä mielenrauhalla ja luottamuksella turvallisuuteen.

Seosten tyypit

Valmiiden muurauskoostumusten valikoima pystyy vastaamaan mestareiden pyyntöihin ja ymmärtämään asiakkaiden luovia ideoita. Ainoa kohta, johon sinun on mentaalisesti valmistauduttava, on tulenkestävän uunin seoksen kokonaiskustannukset koko rakennelman rakentamiseksi.

Yhden pakkauksen hinta on melko edullinen, mutta ottaen huomioon koko kokoonpanolle tarvittavan huomattavan summan: perustuksesta putkeen, käteiskustannukset ovat havaittavissa.

Voit tehdä ratkaisuja itse, mutta tämän vuoksi sinun on ymmärrettävä ongelman ydin, harkittava seosten tyypit ja tarvittavat raaka-aineet.

Kun keskustellaan termien käytön ominaisuuksista, jotka eivät ole yhteneväisiä:

 • lämmönkestävä;
 • lämmönkestävä;
 • tulenkestävä.

Lämmönkestävä massa kestä kuumentamista korkeisiin lämpötila-arvoihin, myöhempää jäähdytystä, ei mene rakenteellisiin muodonmuutoksiin ja kestää hyvin staattista kuormitusta.

Lämmönkestävät lämmönkestävät seokset kestävät staattisen painon lisäksi myös dynaamisia kohtalaisia ​​vaikutuksia useista käyttömekanismeista.

Tulenkestävät yhdisteet yhdistävät vastustuskykyisten ja lämmönkestävien seosten suorituskyvyn ja näyttävät samalla täysin polttoaineen vapautuvien palamistuotteiden absoluuttisen pysyvyyden.

Siviilitehtaissa käytetyillä tavanomaisilla ratkaisuilla ei ole näiden ominaisuuksien yhdistelmää, joten niitä ei voida käyttää uuneiden ja tulisijojen valmistukseen.

Savi tulenkestävät yhdisteet

Meillä on savia lähes kaikkialla, tärkeintä on valita sopiva koostumus. Älä ota savimassaa puutarhanhoitajien asettamaan liesi tai takka, koska se sisältää runsaasti orgaanista jätettä. Tehdä syvä kaivaus sivuston omistajat eivät.

Savi laatu määräytyy pääasiassa kahden oksidin, alumiinin ja piin, sisällön ja suhteen mukaan.

Pieni määrä epäpuhtauksia, jotka liittyvät tiettyyn säiliöön, antaa tiettyä väriä, joka ei olennaisesti vaikuta kuluttajien parametreihin.

Savi - rasvapitoisuuden peruslaadulla on suuri merkitys hiekka - massalle siinä. Raaka-aineita, joissa on suuri määrä hiekkaa, kutsutaan laimeaksi, ja niiden vähimmäispitoisuus on rasvaa. Keittoastioissa on parasta ottaa savesta keskimääräiset rasva-arvot. Suuren rasvan raaka-aineet täydellisen kuivauksen jälkeen voivat johtaa halkeamiin, vähärasvainen savi on vähäinen.

Savi lämmönkestävät koostumukset ovat halpoja, sopivia kaikkiin laatuihin muurauslämpöön 1100 asti, täydellinen inertti palamistuotteille ja absoluuttisen kaasun läpäisemättömyys. Seos on käyttökelpoinen, koska se ei tartu välittömästi, vaan vähitellen kuivuu sopivassa tilassa työntekijälle.

Tulenkestävän laastin valmistelemiseksi on välttämätöntä kehittää taitoja, jotka ovat melkein mahdollisia useimmille aloittelijoille. Massa on kätevä, koska se soveltuu käytettäväksi pitkään aikaan, jopa täydellisen kuivauksen jälkeen. Kaksi osaa hiekkaa riittää yhteen osaan saviä, lisää vettä, anna liottaa kaikki osat, sekoita hyvin ja tulenkestävä liuos voidaan asettaa. Mahdollisuus muuttaa veden vaikutuksen alaisena ei salli ulkotulpan asettamista saviliuoksille.

Kalkki tulenkestävä seos

Seoksen valmistelemiseksi kiukaan asettamiseksi sinun täytyy ottaa puhdistettu hydratoitu kalkki, jota kutsutaan joskus kiehuvaksi kattilaksi. Jos sellaista ei ole, voit käyttää kalkinpoistoa ja lisätä vettä, kunnes kaasukuplat vapautetaan täydellisesti. Sitten kolme osaa hiekkaa lisätään yhteen osaan kalkin massaa.

Tulenkestävien kalkkiseosten uunin muuraustekniikalla on suuri mekaaninen lujuus, uunista lämmitettävien kaasujen kestävyys 500: een, ei sallita niiden kulkeutumista, niitä voidaan käyttää ulkona työskentelyyn, koska ne eivät reagoi lainkaan veden vaikutukseen. Kalkkikoostumusta ei voi pitää pitkään, sitä on käytettävä enintään 3 päivää.

Sementin kalkki

Sementin ja sammutetun kalkin koostumus, joka on tarkoitettu lasitusuunit, on kalliimpaa kuin yksikomponenttinen tulenkestävä kalkkikiveä, sillä on suurempi lujuus. Liuos kestää kaasujen vapautumista, joiden lämpötila on korkeintaan 250, ei reagoi niiden kanssa. Kuitenkin pienissä määrissä, jotka eivät aiheuta vaaraa, se voi siirtää kaasumaisia ​​tuotteita ympäristöön.

Tulenkestävää materiaalia, jossa on sementti-lisäainetta, on suositeltavaa perustaa perustuksia uunin alle, sitä on käytettävä heti sekoittamisen jälkeen, jolloin laasti ei kestä yli 1 tunti.

Savi-fireclay

Chamottin lisääminen tavalliseen saviin lisää muurausliitosten kestävyyttä korkeisiin lämpötiloihin ja saavuttaa 1300.

Kaikki muut seoksen indikaattorit täsmälleen vastaavat tavallisen saven tulenkestävien liuosten ominaisuuksia. Mutta kun otetaan huomioon lisätyt samotin raaka-aineet, seoksen loppuhinta on kuluttajalle tuntuva.

Sementti Shamotny

Kun tulenkestäviä samottiraaka-aineita sekoitetaan sementin kanssa, saadaan seoksia, jotka yhdistävät kaikkien aikaisempien koostumusten parhaat ominaisuudet. Jähmettymisen jälkeen massa muodostaa kestävän, lämmönkestävän sauman, jolla on hyvä tulenkestävyys, mikä on melko tarpeeksi keskilämmittimen lämmittämiseen. Muurauskerros ei ole kaasunläpäisevä.

Kammottiseoksen, myös sementin, kanssa tehtävä työ on suoritettava nopeasti, koska syntyvä massa sopii vain ensimmäisten 40 minuutin ajan. Päällikkö määrittelee komponenttien suhdetta kussakin tapauksessa raaka-aineiden ja uunin suunnittelun perusteella.

Työskentelyratkaisujen valmisteluominaisuudet

Riippumatta tulenkestävän seoksen koostumuksesta päällikkö tarvitsee joka tapauksessa veden. Sen ei pitäisi sisältää suurta määrää kovuuden suoloja - kalsiumia ja magnesiumbikarbonaattia.

Yleensä väestö tuntee paikallisen veden ominaispiirteet, vesilähteiden sijainnin pienellä kovuudella. Tarvittaessa voit hieman pehmentää vettä erityisin menetelmin, mutta on suositeltavaa tehdä tämä vain viimeisenä keinona, koska ilo maksaa vähän.

Valkohiekka kvartsikoostumuksella on ihanteellinen uunin kaikkien osien muokkaukseen. Kalkkimaisia ​​hiekkajäämiä voidaan käyttää uunin rakenteen osien asettamiseen paitsi uuniin.

On olemassa pitkät historialliset menetelmät hiekan määrän määrittämiseksi, joka on lisättävä saviin. Esivanhempien elämä oli rauhassa mitattua elämää, joten seosten testit suoritettiin yli 3 viikkoa. Nyt ihmiset tarkastavat nopeammin - he valmistavat useita vaihtoehtoja kakkuille tai palloille, odottavat täydellistä kuivausta ja pudottavat ne puupintaan yhden metrin korkeudesta. Huomion arvoinen on koostumus, joka ei hajonnut. Jos tällaisia ​​resistenttejä näytteitä on useita, testin korkeutta voidaan nostaa ja kestävämpi vaihtoehto voidaan valita sängyllä.

Lopullinen valvontatarkastus voidaan suorittaa seuraavasti: päällystää leveä osa tiiliä (sänkyä) vähintään 3 mm: n kerroksella laastilla valmistetulla seoksella, aseta toinen tiili päälle, paina sitä tiukasti puupuhaltimella, odota 10 minuuttia ja nosta se ylös. Jos pohjalainen tiili pidetään eikä laske, koostumus sopii.

Valmis kuivat formulaatiot

Myytäväksi tarkoitettu uunien tulenkestävä muuraus koostuu samoista osista kuin kotitekoisista koostumuksista.

Ero on raaka-aineiden todistetusta laadusta, huolellisesta valmistelusta tuotannossa eikä kotona.

Monet tekniikat käyttävät tilaisuutta parantaa muurausseosten kuluttajaominaisuuksia lisäämällä pehmittimiä, modifioijia, joita on vaikea löytää kotona tai jopa mahdotonta.

Jokainen valmistaja kiinnittää pakkauksen kuivaan sekoitusohjeeseen liuoksen valmistamiseksi, joka seuraa ehdottomasti, mistä pilaantuu ratkaisu on lähes mahdotonta.

Jos ostaja on taloudellisesti valmis ylimääräisiin rahoituskustannuksiin, tietenkin on järkevää keskustella konsulttien kanssa - ammattilaiset ostamaan valmiita sävellyksiä. Työskentely heidän kanssaan tulee paljon nopeammin, vaatii vähemmän fyysistä työtä ja antaa sinulle mahdollisuuden luottaa taattuihin ennakoitavissa oleviin tuloksiin.

Palo sammaleiden tiilille ja laastille

Clay for fireclay tiilet on valtava rooli, koska se on perusta sekä tuotteiden itsensä ja yksi tärkeimmistä komponentit tulenkestävä laasti.

Sammalehdelle käytetään samettitiiliä ja savipohjaista laasti.

Erilaisten uunien, palokammioiden tai tulisijojen käyttö kestää tänään toisen nuoren. Jotkut käyttävät heitä lämmittämään tilaa, käyttävät järjestelmää aiottuun tarkoitukseen, toiset antavat heille vain koristeellisen roolin. Samankaltaisten rakennusten luominen vaatii paitsi erikoisen tiilen käyttöä myös riittävän täsmällisen ratkaisun, joka takaa laitteen luotettavuuden ja tehokkuuden.

Tulenkestävät tiilien valmistusmenetelmät: komponentit ja materiaalin luomisprosessi

Chamotte-tiiliuuni on malli luotettavuudesta ja tehokkuudesta, jonka tarkoitus on täysi huoneen lämmitys. Tällaisen materiaalin käyttö mahdollistaa korkealaatuisen, suuren lujuuden omaavan järjestelmän, jolla on optimaaliset ominaisuudet. Fireclay-tiilet on yksi markkinoiden parhaista materiaaleista tänään. Ensinnäkin tämän materiaalin pääominaisuudet johtuvat sen koostumuksesta ja tuotantomenetelmästä, mikä mahdollistaa erinomaisen palonkestävyyden ja lujuusominaisuuksien saamisen.

Tulenkestävän materiaalin pääkomponentti on valkoinen kaoliinin tulenkestävä savi. Se on melko muovia ja muokattavissa, mikä ei ehdottomasti sovi kiinteiden tuotteiden luomiseen ja muotoiluun. Siksi se antaa ensin paahtamisen, ja sen jälkeen, kun massa kovettuu, sitä sekoitetaan jauhemaiseen tilaan, jossa on tulenkestävä savi, jolla on kaikki tarvittavat voimakkuuden ja luotettavuuden ominaisuudet. Fireclay-uunin tiili koostuu kolmesta pääkomponentista:

Tyypit ja mittasuhteet.

 • chamotte-savi;
 • hiekka;
 • vettä.

Toinen tekijä, joka sallii tuotteen hankkimaan pääominaisuutensa, on sen tuotannon menetelmä, nimittäin paahtomenettely. Muodostetut tuotteet laukeavat jopa 1000 asteen lämpötiloihin. Tämän seurauksena materiaalin huokoisuus vähenee minimiin, ja sen pohja saa lisääntyneen kovuuden. On melko helppo tunnistaa tällainen materiaali, koska samottimen käytön vuoksi se on keltainen ja rakeinen rakenne, ja sen paino saavuttaa kolme kiloa.

Clay for fireclay -tiilet: erityisratkaisun luominen ja sen merkitys täysimittaisen muurauksen luomiselle

Samankaltaisen materiaalin tuotanto on melko monimutkainen ja pitkäkestoinen prosessi, jonka seurauksena tällaisten tuotteiden kustannukset kasvavat merkittävästi. Chamotte-tiilimuodostuksella on myös monia eroja verrattuna tavallisten tuotteiden asentamiseen, jolle on ominaista korkea huokoisuus. Punainen vastakappaleen käyttö tulipesän tai takan muodostamiseksi on äärimmäisen valitettava vaihtoehto, koska sillä ei ole riittävää palonkestävyyttä, minkä vuoksi se voi alkaa murentua ja deformoitua. Tulenkestävien tiilien tulipesä oli käytännöllisin ja luotettavin, on tulenkestävien tiilien asettamisen piirteitä, jotka on otettava huomioon rakentamisen aikana.

Telttakattotiilien perusedellytys on luoda erityinen laasti, johon materiaali asennetaan.

Menetelmä saven laadun tarkistamiseksi.

Tässä tilanteessa tavallinen sementtilaasti ei ehdottomasti sovi, koska sen aikana tai takalla se lämmittää riittävästi, mikä voi aiheuttaa sen halkeilemisen ja hajoamisen häiritsemättä rakennuksen rakennetta ja sen päätehtäviä.

Tässä tilanteessa väistämättä herää kysymys, mitä tarvitaan laastin levittäminen? On melko helppo vastata, sillä erityinen muurausmalli on luotava täsmälleen samat komponentit kuin itse tuotteet.

Tällä periaatteella perustetaan erityinen tulenkestävä seos uunien asettamiseksi, eli laasti. Se on monta rakennusmateriaalien valmistajaa, kuuluu valmiiden tuotteiden luokkaan ja myydään kuivassa muodossa. Ratkaisun aikaansaamiseksi tarvittava sakeus on vain laimennettava pienellä määrällä vettä, jolloin saadaan erinomainen työmateriaali. Valmisvalmisteiden rakenne ei aina ole optimaalinen, ja niiden käytön seurauksena tiili ei välttämättä sovi hyvin tai ryömi lainkaan.

Tulenkestävä laasti: prosessi luoda omien käsiensa sekoitus

Vaihtoehtona valmiisiin seoksiin on luoda hiekkasella ratkaisu omalla kädelläsi. Kuitenkin yleiset leveyspiirissä olevat materiaalit ovat kategorisesti sopimattomia sen luomiselle. Samankaltainen palonkestävä seos koostuu seuraavista materiaaleista:

 • palo savi;
 • kamelin hiekka;
 • vesi;
 • sementtiä tai suolaa.

Chamotte-savi on yksi korkealaatuisimmista tulenkestävistä materiaaleista, ja hiekka on myös joitakin sen lajikkeita, joilla on vain huomattavasti pienempi rakenne. Tavallisen hiekan ja saven käyttö ei anna ratkaisun optimaalisia ominaisuuksia, ja sen soveltamisen seurauksena päällyste alkaa särkyä ja muodostaa muodonmuutoksen. Siksi erikoismateriaalin käyttö on erittäin tärkeä edellytys, joka takaa rakennuksen laadun ja luotettavuuden. Seinien paksuus voi koostua yhdestä tiilestä ja muotoilu voi jo tarjota optimaalisen huoneen lämmityksen.

Laastin maalauspalikatilojen laasti muodostetaan 1: 2-suhteessa eli yksi osa savesta ja kaksi yhtä suurta osaa hiekasta. Välittömästi ennen saven käyttämistä on tarpeellista liottaa veteen noin päivässä, jotta se imeytyy ja tulee muovia. Kaikkien osien tulisi olla sekoitettuja, jotta saadaan aikaan paksun kerman koostumus, joka on optimaalinen, ja tällaisen ratkaisun avulla pystytetty seinä erotetaan suurella palonkestävyydellä ja kestävyydellä.

Saviastiasto uuneille: Valmista seos muuraukseen ja kipsiin

Savi-pohjaiset laastit ovat perinteisiä rakennusmateriaaleja kotitekoisen uunin rakentamiseen. Niitä käytetään sekä tiilien asettamiseen että rappausuunin rappaamiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme saviratkaisun sääntöjä - sen koostumusta ja mittasuhteita sekä miten uunin rappaus tehdään oikein omiin käsiisi.

Saviastiasto uunille

Rakennettaessa uunin sementtiseosta, joka on altis halkeilulle voimakkaalla lämmityksellä, käytetään vain asetettaessa pohjaa (pohja) ja savupiipun kärki. Saman uunin muuraukseen, savupiippu ja kipsi käyttivät vain saviin perustuvia ratkaisuja.

Uunin pohjan asettamiseksi se saa käyttää tavallista punaista savea, joka löytyy mistä tahansa louhoksesta. Tulipesässä ja savupiipussa tiilet pysyvät yhdessä lämmönkestävän lamellisaven - valkoisen kaoliinin sedimenttikivestä, jolla on suuri tiheys, joka poltetaan uuneissa lujuusominaisuuksien lisäämiseksi. Korkeissa lämpötiloissa se hankkii kerma tai harmaa-ruskea sävy, ja sen jälkeen, kun polttaminen ei ole vahvaa, vaikka kiveäkin.

Uunin rakenteen klassinen koostumus koostuu vain savesta ja hiekasta. Lisää tarvittaessa muita ainesosia, jotka parantavat koostumusta.

Valmistajat tarjoavat seuraavia tulenkestäviä palo-seoksia:

 • "Terrakotta": tehty käyttäen klassista uuniteknologiaa.
 • "Plitonit": lujittamalla kuumuutta kestäviä kuituja.
 • "Pechnik": maapähkinäjauheen muodossa.
 • "Makarovin uunirakennus": samettilaasti (muotoiltu massa), sisältää savi- ja maahan tulenkestävät tiilet.
 • "SPO": perustuen paloihin ja hiekkaan.

Uunien ja tulisijojen muuraus- ja kipsiyhdistelmien lisäksi teräsrakenteisiin käytettävät vahvistetut savi- koostumukset myydään rautakaupoissa. Lisäksi on olemassa erityisiä sävellyksiä muurauskylpyuunissa, joita käytetään suurissa kosteissa olosuhteissa.

Koostumukset: savi, hiekka, lisäaineet

Tee uunin työtä seuraavien tyyppisten ratkaisujen avulla:

 • Perustuu punaiseen saviin: pystyy kestämään keskimääräisen lämpötilan 1100 ° C, jota käytetään uunin rungon asettamiseen.
 • Fireclay fireclay: tiilien kiinnittämiseen uunissa tai savupiipussa.
 • Kalkki: refractoriness alle keskiarvon, kestää vain 450-500 ° lämpötilat; käytetään uunin pohjan ja katon yläpuolelle sijoitettavien putkien asentamiseen.
 • Hiekosementti ja sementti-kalkki: käytetään vain savupiipun yläosaan ja pohjan asettamiseen. Sementti-kalkki on voimakkaampi kuin tavallinen kalkki, mutta se kestää vain 200-250 ° C: n lämpötilat.
 • Savi-kalkki: käytetään kipsiin.

Vihje! Suolan lisääminen muurausliuokseen lisää sen lujuutta. 1,5 - 2 kg suolaa lisätään valmiiseen savea olevaan liuokseen. Sitten seos kuivuu pidempään, mutta polttamisen jälkeen siitä tulee monoliittinen ja erittäin kestävä.

Suhteiden ja muurauslaastin valmistelu

Koska savi kovettuu melko pitkään, koko työmäärä voidaan valmistaa munimiseksi. Sitoutua 50 tiiliä kestää noin 20 litraa. Venäjän uunin ratkaisu tarvitsee enemmän 15-20%.

Materiaali on esipuristettu ja liotettava ainakin yhden päivän ajan. Voit liottaa sen välittömästi säiliöön, jossa ratkaisu valmistellaan. Sen jälkeen siihen lisätään tarvittava määrä hiotettua hiekkaa, ja kaikki sekoitetaan perusteellisesti. Tämä voidaan tehdä rakennussekoittajalla, poraamalla tai puisella lastalla.

Savi ja hiekka voivat vaihdella ensimmäisen rasvapitoisuuden mukaan. 1 osaa savea voidaan lisätä 2-5 osaa hiekkaa.

Kuinka valmistaa seos videon näyttämiseen?

Savi kipsiuunille

Jos uuni on jo päällystetty, se voidaan nopeasti järjestää ja murtumat, jotka ovat näkyneet ajan mittaan, voidaan peittää saman saven avulla. Uunin seinien kipsi tehdään seuraavasti:

 • Vähennä savun tunkeutumisriskiä, ​​kun halkeilee saumoja vanhoissa uuneissa.
 • Anna tietty tyyli.
 • Kohdista hämärä muuraus.
 • Pidä lämpimänä uunissa pidempään.

Ruoan omat kädet

Kipsiä varten voit käyttää yksinkertaista saviä, kalkkia, kalkkia tai hiekkaa, savea ja sementtiä. Prosessin tällaisen liuoksen sekoittaminen ei ole kovin erilainen kuin muurausseoksen valmistaminen. Savi massan esipuristetaan ja liotetaan ja sekoitetaan sitten hiekkaan, kalkkiin tai sementtiin.

1 osa keskipitkistä rasvapitoisuutta ja 2 osaa hiekkaa (on toivottavaa löytää puhdasta jokia) lisätään 1 osa kalkkikokeesta. Käytettäessä sementtiä ohjataan hiekan määrä. Mitä enemmän sitä, sitä enemmän sinun on lisättävä sementtiä. 3 osaa hiekkaa on tarpeen ottaa 1 osa.

Kun kaikki muut komponentit lisätään savea liuokseen, ne sekoitetaan ensin yhteen, ja vasta sitten liottamalla esiainetta.

Lisäämällä asbestia, lasikuitua, hamppua tai olkea suhteessa 1: 2: 0,1 (savi: hiekka: lisäaineet) voidaan lisätä kipsin vahvistamista ja vahvistamista.

Kuinka tehdä kipsi

Uunin pinta puhdistetaan vanhasta liuoksesta, pölystä ja liasta. Jos tätä ei tehdä uunin rakentamisen aikana, valitaan 10 mm: n tiilien väliset muurausliitokset. Vain ennalta sytytetty lämmin uuni alkaa kipsiä:

 1. Pinta on kostutettava runsaasti.
 2. Ensin levitetään kerros nimeltä spray. Hänelle valmistetaan hieman nestemäisempi ratkaisu, joka voidaan helposti suihkuttaa uuniin pienellä kerroksella harjalla tai luudalla. Paranna kahdesti. Toinen ohut kerros kohdistetaan ensimmäisen asettamisen jälkeen pienien halkeamien ja paikkojen sulkemiseksi, joissa liuos on liian vähäinen.
 3. Ennen jokaisen kerroksen levittämistä seinä on kostutettava uudelleen.
 4. Kynsi on kiinnitetty vahvistusverkko.
 5. Se peitetään ohut kerros erittäin likainen savi ratkaisu. Tämän pohjustuksen jälkeen pohjakerros tarttuu paremmin.
 6. Aluke kuivataan.
 7. Käytä nyt pohjamaalia. Sen pitäisi olla pieni - 2-5 mm. Jos vaaditaan suurempaa kerroksen paksuutta, sitä levitetään uudelleen kuivauksen jälkeen.
 8. Viimeinen kerros - nakryvka, tasoittaa pinta ja täyttää kaikki pienet epäsäännöllisyydet. Sen paksuus on 2-5 mm. Sen liuos valmistetaan samassa nesteenä kuin ruiskutuksessa.

Niinpä savi ratkaisu - prosessi ei ole niin vaikeaa. Mutta itsensä asettaminen vaatii kokemusta ja huolta. Virhe järjestyksessä (asennuskuvio) saattaa johtaa siihen, että uuni savustuu armottomasti tai ilman riittävää vetoa, kieltäytyy riisumasta ollenkaan. Jos aloitat tämäntyyppisen työn ensimmäistä kertaa, tee se kokeneen uunin johdolla.

Toivomme, että artikkeli on kiinnostava sinulle. Jätä kysymyksesi ja kommenttisi alla oleviin kommentteihin.

Laastin osuudet tiilimuurille. Älä anna uunin kaatua!

Oikein taitettu uuni palvelee vuosikymmeniä eikä vaadi suuria korjauksia.

Tällaisia ​​laitteita luotaessa käytetään useita laastin tyyppejä: savi, kalkki, kalkkisementti ja sementti. Hiekkaa lisätään kaikkiin seoksiin.

Uunin pääosa (runko) on usein asetettu saviastian avulla, ja perustuksesta päälliköt käyttävät sementtiä. Sementin tai kalkin seokset soveltuvat savupiippuihin. Vähemmän kondensoitumista (noki) kerätään savupiipun sisälle kalkkikivestä. Uunien seoksia voi itse keittää tai ostaa rautakaupasta.

Sementtilaasti tiilimuurausuunille

Hänen liesi-syöjä käytetään perustukseen ja savupiippu nousee katon yläpuolelle. Tämä kytkin ei liota vedestä. Sementillä on korkea lujuus, ei vain ilmakehän vaan myös maaperän kosteus, joka ilmestyy talon pohjalle pitkissä sateissa ja sulavan lumen aikana, ei ole kauheaa sille.

Kuva 1. Kaadetaan pohjaa sementin rakentamiseksi uunille.

rakenne

Valmistamiseksi sopivat seokset useita laatuja portlandsementtiä: M 300, M 400, M 500. Sementti myydään pussit 25 kg, ja 50, kun ostaa se sekoitetaan hiekan. Vain hienorakeinen hiekka, jonka hiukkashalkaisija on 1,5 mm tai vähemmän, otetaan käyttöön. Urahiekka vaatii puhdistamista, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Manuaalinen valinta suurista kivistä, roskista, kiviä, kasvien jäännöksistä ja juurista.
 • Seulotaan materiaali metalliseulan läpi, jonka solun halkaisija on 1,5 mm.
 • Pesu hiekalla. Tätä menettelyä varten, tee verkko venytetty runko-liinavaateliin. Pieni määrä raaka-ainetta pannaan siihen ja kaadetaan vedellä paineella toimitetusta letkusta. Pöly- ja savipartikkelit tulevat materiaalista. Pesua jatketaan, kunnes vesi on kirkas.

Ohje. Muurausseosten valmistukseen sopiva kvartsihiekka tai sekoitettu seos (joka sisältää kvartsia, maasälpäta ja muita kiinteitä mineraaleja).

Tuotanto: menettely ja mittasuhteet

Muurausseoksen koostumus sisältää sementin lisäksi hiekkaa ja vettä. Työskentelyä varten tarvitaan suuri kapasiteetti (säiliö, kouru, kylpy). Jotta tarvitset puun tai metallisen lastan vaurioittamiseen, rakennesekoitin. Suuri määrä sementtiä, hiekkaa ja vettä valmistetaan betonisekoittimessa. Eri laatuluokkia käytetään erilaisiin sementtityyppeihin:

 • 1 sementin M 500 mitta ja 3 hiekkamittausta;
 • 1 sementin M 400 tai M 300 mitta ja 2,5 hiekan mittasuhde.

Chamotte-hiekkaa ja kamelin rakeita tarvitaan valmistettaessa erittäin lämmönkestäviä seoksia. Tällaisia ​​liuoksia käytetään polttokammion pohjan ja uunin seinämien sijoittamiseen. Seosten koostumus sisältää:

 • sementtilajit M 300 tai M 400 - 1 mitta;
 • hienorakeinen hiekka ja rikkoutunut tiili (samotinkivi) - 2 toimenpidettä;
 • 0,3-0,5 mittaa kamelia tai tavallista hiekkaa.

Pechniki käyttää hanan, sulatteen, joen tai lähdeveden. Sen pitäisi olla "pehmeää", mineraalisuolojen korkea pitoisuus johtaa siihen, että seinillä ja savupiipulla kuivumisen jälkeen muuraus näyttää valkoisia jälkiä ja tippuvia. Ne näkyvät savupiipussa rankkasateiden jälkeen.

Menetelmä sementti-hiekkalaastin valmistukseen:

 • Laskettu määrä sementtiä ja hiekkaa kaadetaan astiaan.
 • Ainesosat sekoitetaan lastan kanssa.
 • Vesi kaadetaan seokseen, massaa sekoitetaan betoni- sekoittimessa tai rakennesekoittajana. Manuaalinen sekoitus lastalla sallitaan, jos liuoksen tilavuus on pieni.

Valitessaan materiaaleja tulisi keskittyä niiden laatuun. Coaguloitu, rumpu, pitkään varastoitu sementti, seulottu ja pestävä hiekka ei sovellu sekoittumiseen.

Mitä tehdä, jos seosta kuivataan

Sementti liitä voimaa kestävän kiinteytymisen jälkeen muistuttaa luonnonkiveä. Sitä ei voi liuottaa veteen tai kemikaaleihin. Kun seos kovettuu, vettä tulee sementtirakenteeseen ja antaa sille suuren lujuuden.

Jos jähmettynyt massa hajotetaan ja jauhetaan, saat alkuperäisestä pakkauksesta samanlaisen jauheen. "Kierrätetty" materiaali menettää ominaisuutensa ja on sopimaton niin tärkeälle työlle kuin uunin pohjan ja savupiipun sijoittaminen.

Sementin täyteen talteenottoon sidotun veden poistoa varten tarvitset erikoisvarusteita. Tämä prosessi tapahtuu korkeassa lämpötilassa, ja sitä ei voida suorittaa kotona.

Se on tärkeää! Kun ilman lämpötila on 20 astetta, sementti alkaa "asettaa" 2 tunnin kuluttua. 30 asteen lämpötilassa massa kovenee nopeammin (1-1,5 tuntia).

Seos liian ohut tai paksu

Jos sementtimassamassa on liian paksu, astiaan lisätään vettä pienissä osissa ja sisältö sekoitetaan. Jos seoksessa on paljon vettä, se paksuuntuu lisäämällä laskettuja annoksia kuivasta sementistä ja hiekasta (esimerkiksi 1 sementtimäärää ja 3 hiekkaa täytetään samanaikaisesti).

Ohje. Sementti-hiekan tahnan laatu tarkistetaan huovalla. Oikein tehty ratkaisu ei kulje ja ei pudota palasilta työpinnastaan ​​kallistettaessa 45 astetta.

Sementin ja veden avulla valmistettuja rakenteita ei voida säilyttää. Intensiivinen sekoitus auttaa hidastamaan jähmettymisprosessia.

Kalkkiastiat omalla kädelläsi

Kalkkipitoiset tahnamateriaalit voidaan säilyttää tiiviisti suljetussa astiassa tai pussiin pitkään. Sen valmistukseen tarvittava kapasiteetti ja puinen sekoittaja.

Mitä materiaaleja tarvitaan ruoanlaittoon?

Laadukkaan kalkkilaastin, hydratun kalkin, pesty hiekan ja puhdas vesi ovat välttämättömiä. Komponentit sekoitetaan tässä suhteessa:

 • 3 hienojakoista hiekkaa (hiukkaskoko 1,5 millimetriä tai vähemmän);
 • 1 mittaa tahnamaista kalkkia sammutettuna.

Sakkautettu kalkki (suljetuissa pusseissa) myydään rautakaupoissa. Tarjolla on myös kiinteää kalkkia, jota voit valmistautua itse.

Kuva 2. Kalkkikivi kappaleina. Se voidaan palauttaa yksin käyttäen suurta kapasiteettia ja kylmää vettä.

Työlle tarvitaan suuri säiliö tai kouru. Sammuta kalkki erityisen kaivetun matalan kuoppaan. Peruutus suoritetaan seuraavasti:

 • Kalkki kaadetaan tasaiseen kerrokseen säiliön pohjalle. Raaka-aineiden määrä ei saisi olla suuri, riittää täyttämään alus kolmasosaa tilavuudesta.
 • Kylmää vettä kaadetaan astiaan (1 mittalaa vettä 2 kalkin mittaleveydelle). Välittömästi alkaa väkivaltainen reaktio, joka ulkonäöltään muistuttaa kiehuvuutta. Jos säiliötä ei ole suljettu, kalkki kastetaan maahan. Alusseinä on erittäin kuuma.
 • Jos vettä ei ole tarpeeksi, se voidaan kaataa, kun prosessi kiehuu ja höyry vapautetaan. Älä kaada paljon vettä, mikä tarkoittaisi tässä tapauksessa sammumista - tahattoman materiaalin hankkimista.
 • Limea sekoitetaan alustaan ​​siten, että kaikki raaka-aineet reagoivat veden kanssa.
 • Aktiivisen reaktion lopettamisen jälkeen alus jätetään 1-1,5 päivää.

Sulan kalkin optimaalinen tiheys uunin muuraukseen olisi oltava vähintään 1400 kiloa kuutiometriä kohden. Tämän tiheyden likaisen kalkin koostumus on samanlainen kuin taikina.

Varoitus! Quicklime reagoi ihon kosteuteen ja aiheuttaa syviä kemiallisia palovammoja. Sammutettu kalkki vaikuttaa myös kehoon. Kaikki nämä aineet toimivat suljetuissa vaatteissa, kengissä ja käsineissä.

Kuinka valmistaa

Sekoitukseen mitataan etukäteen tarvittava määrä hiekkaa ja hydratoitunutta kalkkia. Seoksen astia voi olla metallia (ilman ruostetta), muovia tai emaloitua. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi sisältää seuraavat vaiheet:

 • Levitä kalkkipastaa hierotaan metalliseulan läpi. Pienet pikkukivet, jäämät ja juuret kasveista, roskat poistetaan siitä.
 • Karkaistut materiaalit siirretään säiliöön.
 • Hiekka kaadetaan päälle.
 • Lisää tarvittaessa vettä.
 • Liuoksen aineosat sekoitetaan huolellisesti lastalla tai rakennussekoittajalla.
 • Tarkista tuloksena olevan tahnan paksuus. Ratkaisun testaus viskositeetille käyttäen rakennuskourua sekä sementti- ja saviratkaisuja.

Ohje. Lime-hiekkalaasti on valmis käytettäväksi heti valmistuksen jälkeen.

Mitä tehdä, jos se kuivuu

Kuivattua kalkkia ei voida palauttaa. Kun hionta kappaletta vasara ja poistaminen säiliöstä, se voidaan hävittää tai käyttää muihin tarkoituksiin. Jauhatus murskaimessa, saatu jauhe sopii parantamaan maaperän koostumusta.

Liian paksu tai nestemäinen

Kalkkipitoinen liete laimennetaan vedellä.

Kun lisätään vettä pieninä annoksina ja sekoitetaan tahra huolellisesti sekoittimella, tarkasta säännöllisesti "taikinan" paksuus.

Jos liuos on neste, se sakeutuu.

Tätä varten astiaan lisätään kalkkia ja hiekkaa, mitattuina vaaditut mittasuhteet ja sekoitetaan perusteellisesti.

Kalkkisementtilaasti

Kalkkia, hiekkaa ja sementtiä sisältävät liuokset luokitellaan monimutkaisiksi. Sementti antaa kalkkihiekkakehälle lujuutta ja kosteutta. Seoksen prosenttiosuus koostuu sementtityypistä.

Kuva 3. Pakkaaminen 30 kg painavaan kalkkisementtilaastiin. Valmistaja "Quick-mix".

Tulenkestävät lisäaineet seoksessa uunin muuraukseen

Lämmönkestävyyden, kosteuden kestävyyden ja kestävyyden parantamiseksi liuoksissa on mekaanisia ja kemiallisia lisäaineita. Suolaa lisätään formulaatioihin, joita ei käytetä ulkona. Tämä aine ei anna liuoksen jäätyä nopeasti, jos muninta tehdään alhaisessa lämpötilassa. Kalkki suolalla on vähemmän mureneminen eikä mureneminen.

Kun uuni sijoitetaan savupiipun alaosaan ja itse uuniin, uunin työntekijät ottavat käyttöön lämpöä kestävän liiman kalkki- ja saviratkaisuihin. Se koostuu aineista, jotka lisäävät seoksen kestävyyttä korkeaan lämpötilaan ja sen kokonaisviskositeettiin. Liimaa lisätään pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Kuva 4. Kaksi pakkausta lämmönkestävää liimaa 25 ja 5 kg. Valmistaja "Plitonit".

Asbestikuitua lisätään seoksen ainesosien koostumukseen lämmönkestävyyden lisäämiseksi. Jos uunin pohja asetetaan nollan alapuolelle, sementtiin lisätään tehtaan pakkasnestettä.

Kaikki uunit eivät käytä täydennyksiä. Jos liuos valmistetaan puhdistetuista, varovasti valmistetuista materiaaleista tarkkaen mittasuhteita, se osoittautuu laadukkaaksi, se ei repeä tai murene.

Valmistajat lisäävät pehmittimiä tehdasvalmisteisiin rakennuspalojen ja uunien rakentamiseen. Tämä on suuri joukko aineita, jotka lisäävät muurauksen lämmönkestävyyttä ja lujuutta. Pehmittimiä sisältävät kilnseokset pidetään parantuneina.

Hyödyllinen video

Katso videota, jossa kuvataan, miten vaurioitetaan sementtilaastia: mitä käyttää tähän, menettelyyn, mittasuhteisiin.

Kuinka vaivata ratkaisu tulikiveä ja tulenkestäviä tiiliä?

Jos rakennetta käytetään korkeissa lämpötiloissa, käytetään laastin tiililasinaa pitämään se yhdessä. Tämä liuos valmistetaan erityisellä tavalla ja sillä on myös tulenkestäviä ominaisuuksia. Tulenkestävien tiilien asentaminen voidaan tehdä vain hiekan ja saven liuoksella tai täysin ilman ratkaisua. Tällainen ratkaisu voidaan ostaa valmiina seoksena ja laimentaa se työhön. Tätä materiaalia kutsutaan samotin laastiksi.

Korkealaatuinen tulisiltojen tiili on tasalaatuinen ja sileä, ei leikattuja reunoja.

Tämä jauhe on erittäin hieno ja säilytettävä kuivissa paikoissa, kunnes se on keitetty. Jauheen, jolla on erityisiä ominaisuuksia tulenkestävien tiilien maahantuontiin, jauhe sekoitetaan tiettyyn määrään vettä ja sekoitetaan perusteellisesti poran avulla, jossa on suutin tai erityinen rakennussekoitin. Joka kerta kun lisätään tiukasti määritelty määrä vettä, mutta valmiin seoksen pitäisi muistuttaa hapan kermaa johdonmukaisesti. Liuoksen täysi valmius saavutetaan 1-2 tunnin infuusiossa.

Sen jälkeen liuos sekoitetaan perusteellisesti uudelleen. On suositeltavaa lisätä liuoksen lujuutta lisäämällä 1/6 osaa Portland-sementistä, laskemalla koko massaa kohti. Tällaisen liuoksen koostumuksen tulisi olla mahdollisimman lähellä tulisiltojen koostumusta, erityisesti palonkestävyyttä ja kaasuvastusta. Vaikka kuolevainen täyttää kaikki nämä vaatimukset, se istuu hyvin voimakkaasti, vaikka sitä kypsennetään kaikkien sääntöjen mukaan. Siksi lopullisen jauheen sijasta on suositeltavaa ottaa kaikki tarvittavat ainesosat ja kypsennä itse.

Muurauslaasti: ainesosien valmistus

Savisisällön määrittäminen.

Sellaisille rakenteille, jotka kokevat jatkuvasti suuria lämpökuormituksia, tavallinen sementtilaasti ei sovellu. Kiukaan tai takan asettamiseksi käytä hiekan ja saven seosta, jonka suhde vaihtelee savi rasvapitoisuuden mukaan. Jotta itsenäisesti vaivata tällainen ratkaisu, tarvitset:

 • kamelin hiekka;
 • maali tulenkestävä savi;
 • pienet rakennusaineet;
 • suola;
 • sementti;
 • vettä.

Sementin lisääminen tähän koostumukseen on valinnainen, ja sitä lisätään pieneen määrään. Seoksen tulisi olla erittäin plastinen, eikä siinä ole hometta eikä homogeenista. Tämä antaa myöhemmin tiiviin sidoksen tiilien väliin, niin seos ei repeä eikä aiheuta suurta kutistumista kuivauksen aikana.

Jos seos perustuu öljyiseen saviin, se voidaan tahrata hyvin tiilen päälle ja sauma sen käyttö on kaunista ja hyvin ohutta. Tätä seosta ei suositella käytettäväksi uunin töissä, koska sen kutistuminen on erittäin korkea kuivausprosessin aikana. Jos otamme vähärasvaisen savi, seos ei kutistu, mutta se ei tarjoa tarvittavaa voimaa, koska se murenee ja halkeilee.

Hiekka ja savi laatu

Ratkaisun valmistelu edellyttää puhdasta ja hienoa hiekkaa.

Ne ottavat hyvin puhtaita ja erittäin hienoja hiekkoja, useimmiten se on vuoren tai jokien hiekkaa, jota seulotaan hienon seulan läpi sulkien pois kasvien ja kiviä. Jos haluat selvittää, mikä savi on ja onko se sopiva työhön, se voi kokeneita ammattilaisia ​​vain. Mutta tällä on useita tapoja, jotka sopivat uuden aloittelijan käyttöön.

Sen laadun määrittämiseksi savi laitetaan kauhaan ja kaadetaan vedellä ja sekoitetaan siten, että seos muistuttaa nestemäistä hapan kermaa johdonmukaisesti. Siihen asti, kunnes savi on asettunut pohjaan, uppoudu alaspäin hilevöidyn levyn päälle ottamalla sen takaisin katsomalla, kuinka paljon savi on tarttunut siihen. Jos kerros on alle 1 mm, tämä savi on ohut, ja se on sekoitettava suurempien savien kanssa. Jos kerros on hyvin paksu, sinun on lisättävä hiekkaa. Savi, joka on normaali plastisuus, tarttuu epätasaisesti aluksella ja on noin 2 mm paksu.

Palokivipalojen koko.

Pisin ja luotettavin tapa määrittää savi laatu vaatii jakamista 5 osaan, joista jokaisella on 1 litran tilavuus. Ensimmäinen osa sekoitetaan veden kanssa. Toisessa kerroksessa lisätään 1/10 litran hiekkakiviä, kolmasosassa 1/4 astiaan asetetaan neljäs - 3/4 ja viimeinen - täysi hiekkakivi. Sekoitetaan kaikki, joka on valmistettu erikseen, kunnes savi tarttuu käsiin, pieniä palloja valetaan jokaisesta seoksesta, rullataan joitain niistä tasaisiin kakkuihin. Savi kuivuu noin 10 päivässä huoneeseen, jossa se on kuiva eikä ole luonnoksia. Seosta pidetään sopivana muurausliitoksille, joiden kakut ovat vähiten säröjä, eivätkä pallot rikkoudu ja putoavat mittarin korkeudesta lattialle.

Jos ei ole aikaa odottaa 10 päivää, voit järjestää hieman epätäsmällisemmän testauksen seoksesta voimaa varten. Pallot asetetaan tasaiselle alustalle ja tasaisen alustan avulla ne aletaan kevyesti painaa mahdollisimman tasaisesti. Välittömästi hajallaan olevat pallot on valmistettu laihalla savi, jos halkeamat käytännössä eivät näy, savi on öljyinen. Normaali ja sopiva yhdistelmä katsotaan silloin, kun pallot peitetään pienillä halkeilla (puristuksella) noin kolmanneksella koosta.

Kiinnityslaasti tulenkestävien tiilien osalta

Tätä työtä on käsiteltävä vastuullisesti, koska väärän aineosan tai häiriintyneen työn menettely voi häiritä korkealaatuisen muurauslaastin valmistusta. Tulisaven on liotettava veteen niin, että vesi peittää sen kokonaan ja jätä tässä tilassa liottamalla 12-72 tuntia. On välttämätöntä sekoittaa liotettu savi säännöllisesti.

Liotettua saviä on hierottava huolellisesti seulan läpi.

Sitten muuraukseen liotettu savi on hierottava seulan läpi, jonka kunkin solun koko ei ylitä 3x3 mm. Kuiva hiekka seulotaan saman seulan läpi ja lisätään savea. Ihanteellinen muurausmestareille on 1 osa savesta 2 osaan hiekkaa. Savi hiekalla sekoitetaan hyvin kunnes sileä, sitten lisätään vettä.

Jotta muurausliuos osoittautuu oikeaksi, vettä on kaadettava siihen ohuessa virtauksessa sekoittaen jatkuvasti liuosta. Lopeta veden kaataminen, kun massa saa paksun kerman koostumuksen. Tässä vaiheessa on suositeltavaa lisätä suolaa liuokseen. Suhteiden lisääminen liuoksen standardikauhaan - 100-150 g. Suolalla liuos saa suuremman lujuuden. Sementtiä lisätään vahvistamiseen, noin puolen mestarin lisätään laastin kauhaan. Ja jos mahdollista, voit sekoittaa ratkaisun tulenkestävien tiilien seinien rakentamiseen nestemäisellä lasilla.

Valmiin seoksen tulisi hitaasti ja tasaisesti liukua pois lapasta, eikä levitä sitä päälle eikä seisota kiinteästi. Vain tällaisella seoksella voit täyttää kaikki tyhjät laatut. Litteiden 100-tiilien levittämisen likimääräinen määrä on 2 kauhaa (jos teet 4 luokkaa, noin 5 mm: n saumoja). Jos aiot asentaa venäläisen uunin, sitä on lisättävä 20% muurausominaisuuksien vuoksi.

Työnnä laasti ja tulenkestävät tiilet

Asennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota asianmukaiseen ja laadukkaaseen liitokseen, koska vesi pääsee haudattuihin tai purettuihin liitoksiin. Jos vesi jäätyy, se murtaa muurauspalat paljon nopeammin kuin haluaisimme. Tiilien asettamisen luokkien mukaan riippuen suunnitelluista lämpötilaolosuhteista. Mitä korkeampi suunniteltu lämpötila, sauman pitäisi olla ohuempi:

 • 1 luokka - 1 mm;
 • 2 luokka - 2 mm;
 • 3 luokka - 3 mm;
 • Luokka 4 - leveämpi kuin 3 mm.

Sauman tilan tarkastami- seksi käytetään 15 mm leveää koettimen, jonka paksuus on yhtä suuri kuin sauman paksuus. Sauman tunkeutumisen tulee olla 20 mm. Oikeanlaisen sijoittelun vuoksi kukin tiili putoaa ja tasoitetaan lastalla kahvalla. Varmistaakseen tietyn vaakasuoran asennon ja jatkuvan paksuuden saumat, ne asentavat reiki-tilaukset ja kiinnittävät ne johtoon. Ensimmäisestä rivistä lähtien laskelmat ohjataan tämän johdon kautta.

Tiilen laatu ja kestävyys riippuvat pitkälti siitä, miten ratkaisu jaetaan (se on levitettävä tasaisesti).

Kuiva tiili noutaa kosteutta liuoksesta ennenaikaisesti, jolloin se ei kovettuisi. Tämän estämiseksi, tiili putoamisen aikana jatkuvasti kostutetaan tai liotetaan useita tunteja etukäteen.