Pohja vedeneristys
bitumimuovia

Obmazochnaya vedenpitävyys - yksi yleisimmistä vedenpitävästä vedeneristämismenetelmästä, joka liittyy yksinkertaisesti mastista, saumojen puutteellisuudesta, kykyä käyttää monimutkaisen kokoonpanon rakenteisiin ja koneellisesti levitettyyn (ruiskutettu vedeneristys) elementteihin.

Näiden materiaalien käytön pääasiallinen haittapuoli on kutistuminen, joka voi johtaa vedenpitävyyteen murtumiseen. Mastista levitetään veden painepuolella (kiinnittimessä) ja ennen pinnoitusta pinnoitteen vedenpitävyys vaatii pakollista suojausta, joka voidaan tehdä suojaavina seininä käyttäen litteitä viemäreitä (profiloidut kalvot), lämpöeristys (XPS) jne.

Hiomattoman vedeneristyskyvyn tulisi olla pääasiassa suojattavaa kapillaari (maaperä) kosteilta ja pohjavedeltä tyhjennykseltä ja hiukan kosteilta mailta, kun pohjavesi on 1,5 - 2 m maanalaisen kerroksen alapuolella. Hydrostaattisella paineella sitä voidaan käyttää, jos paine ei ylitä 2 metriä vedeneristämisestä bitumimastista ja 5 metrin korkeudelle bitumipolymeerivalmisteesta.

Ei ole suositeltavaa käyttää pinnoitteen vedeneristys puhdasta nesteytettyä bitumia, koska bitumipäällysteet eivät ole riittävän kestäviä.

Vedenpitävyyspaksuus

Bitumipitoista tai bitumipolymeerimassaa tulisi levittää 2-4 kerroksella. Päällystyseristeen kokonaispaksuus riippuu perustuksen syvyydestä (ks. Taulukko).

Koska ne levitetään nestemäisessä tilassa, vedenpitävän kerroksen suunnittelupaksuuden noudattaminen on keskeisessä asemassa. Tässä suhteessa valvontaan tulisi sisällyttää pinnoitteen paksuuden mittaukset märällä ja kuivalla tilalla. Märkäkalvon paksuuden säätö tehdään kampuksella tai levyllä, kuivan kalvon paksuus mitataan universaaleilla paksuusmittareilla.

Mastopäällysteen puute on se, että eristävän kalvon taattua paksuutta on vaikea saavuttaa etenkin suurilla rinteillä ja epätasaisilla pinnoilla. Sen vuoksi on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti tai lisätä materiaalin kulutusta. Molemmat johtavat kattavuuden kustannusten nousuun.

Kulutus / m2

Kulutus vedeneristys pinnoite bitumi 2 kerrosta - 2,0-2,5 kg / m2

Välikerroksen väliajoin

Jokainen kerros bitumimuovia levitetään vasta sen jälkeen, kun edellinen kuivaus tai kovettuu. Jos myöhempi mastikerros levitetään kuivalla aiemmalla, tämä voi johtaa siihen, että mastipinnoituksen irtoaminen tai puuttuminen substraatille on välttämätöntä.

Mastista valmistettua vesitiiviistä kerrosta pidetään kuivana, jos sen pinta ei ole tahmea tarkastettavaksi. Mastikerroksen kuivumisaika riippuu bitumimateriaalin, lämpötilan ja kosteuden koostumuksesta, sekä ympäröivästä ilmasta että pohjasta.

Vedeneristyslaite (teknologia)

Säätiön valmistelu

 • Vedeneristysmateriaalin pohjan on oltava vahva ja kiinteä, pyöristetyt (säteet 3-5 cm) tai leikatut kulmat ja reunat. Siirtymispaikoista vaaka-asennosta pystysuoraan pinnalle olisi tehtävä fileet (fileet), mikä takaa liukkaiden tasojen tasaisen sekoittumisen.
 • Betonipinta, jossa on suuri määrä ilmakuplien säiliöitä, jotta estetään kuplien muodostuminen 10-15 minuutissa tuoreella levitetyllä mastikerroksella, hierotaan hienojakoisista sementtilaastareista kuivasta rakennusmateriaalista.
 • Masten vedenpitävyys on erityisen vaarallista, sillä "kampasimpukat" ovat teräviä ja syövyttäviä ulkonemia. Ne on muodostettu muottipesän liitoksista, jotka on poistettava.
 • Pohjan pinta puhdistetaan pölystä, likaisuudesta ja roskista.
 • Vedenpitävän pinnan on oltava kuiva.

Alustan kosteus on tärkein indikaattori pintavalmiudesta bitumimastille. Kosteuden läsnäolo aiheuttaa läpipainopakkausten muodostumista tai masten irtoamista pinnasta.

Bitumipitoisuuden (bitumipolymeerin) sallittu pintahidastus on enintään 4%. Vesipohjaisia ​​mastoaineita voidaan levittää märissä (jopa 8%), mutta ei märkäpohjissa.

Yksinkertaisin kosteustesti edellyttää 1 × 1 m: n polyeteenikalvon asettamista valmistetulle betonipinnalle. Jos kondensaatiota ei näy alla 4-24 tunnin ajan, voidaan käyttää bitumin vedeneristys.

Primer-sovellus

 • Betonipinnan kiinnittymisen parantamiseksi valmistettu pohja pohjustetaan bitumipitoisella alukkeella (valmiin bitumipitoisen alukkeen).

Aluke voidaan valmistaa myös bitumista (laatut BN 70/30, BN 90/10, BNK 90/30) ja nopeasti haihduttamisliuottimesta (bensiini, nefras), joka on laimennettu suhteessa
1: 3-1: 4, painosta tai bitumimastista, jonka lämmönkestävyys on yli 80 ° C, laimennettuna haluttuun konsistenssiin.

 • Alukkeen tyyppi (alukkeen) on noudatettava käytettyä mastia.
 • Alusta tulee levittää koko pinnalle yhdellä kerroksella, risteyskohdissa injektoimalla sementti-hiekkalaasti - kahdessa kerroksessa.
 • Pohjamaali bitumiin levitetään pintaan telalla tai harjalla. Pohja, joka on kuivunut pohjustuksen jälkeen, on valmis maalauksen vedeneristyslaitteen alkuun.
 • Mastinen sovellus

  • Kosteuttavalle puolelle (veden painepuolelta) lisätään bitumipitoista materiaalia valmistettuihin pintoihin.
  • Mastista levitetään kerroksittain rullalla, harjalla, spatulilla tai irtotavarana. Jokainen kerros tulee olla kiinteä, ilman taukoja, tasapaksuus, rinnakkaiset raidat. Bitumipohjaisen alhaalta ylöspäin suuntautuva käyttötapa.
  • Seuraava mastikerros tulee levittää edellisen käsittelyn ja kuivauksen jälkeen (kiinnityshiomassa ei saa olla jälkiä sideaineesta).

  Vedeneristysraudoitus

  Risteyspaikoissa ja kaverissa, joissa halkeamien muodostuminen on mahdollista, kylmäliitosten sijainnit, tunnistetut halkeamat monoliittisessa betonissa jne. vikoja, vedeneristys on vahvistettava.

  Lujitemateriaalina on suositeltavaa käyttää lasikuitumateriaaleja (lasikuitu ja lasikuitu) tai geotekstiilejä, joiden tiheys on 100-150 g / m2. Se on myös mahdollista
  Tällaisten "ongelmien" vahvistaminen telamateriaaleista.

  Lasikuitumateriaali on upotettu ensimmäiseen mastikerrokseen ja valssautettu rullalla, joka takaa kangasta tiukan liitoksen pohjaan ilman aukkojen muodostumista. Kun "mastinen bitumipitoinen vahvistusmateriaali" kuivuu, levitä toinen kerros mastille. Lasikuitu- tai lasikuituliuskan päällekkäisyydet molempiin suuntiin ongelma-alueen akselilta on oltava vähintään 100 mm.

  Lujitemateriaalin läsnäolo vedeneristyspäällysteessä johtaa vetolujuuden jakautumiseen koko eristysnauhalla, vähentää materiaalin pidentymistä halkeaman aukkoalueella, mikä takaa vedenpitävyyden eheyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

  Seinien täyttöä pinnoittamalla vedenpitävyys on tehtävä vain pehmeällä maaperällä, suojaavaa pinnoitetta (tasoituksia, seiniä) tässä tapauksessa ei tarvita.

  Lattian ja lattian vedenpitävyys: yleiskatsaus materiaaleihin ja työmenetelmiin

  Pohjaveden tuhoisasta toiminnasta rakentavan rakennuksen perustan suojelemiseksi toteutetaan useita toimenpiteitä. Yksi suosituimmista ja tehokkaimmista suojausmenetelmistä on vedenpitävä vedeneristys. Se suoritetaan käyttämällä valssattuja bitumimateriaaleja. Seuraavassa kuvataan, miten tämä tehdään ja mitä on otettava huomioon.

  pitoisuus

  Video tarina vedeneristys kellarin vedeneristys ↑

  Mikä on rullan vedenpitävä vedeneristys ↑

  Itse asiassa se on materiaali, joka estää kosteuden tunkeutumisen rakennuksen pohjaan. Se koostuu bitumipolymeerikoostumuksesta, jota yleensä sovelletaan useissa kerroksissa kellarikerroksen pystysuoraan ulkopintaan. Kiinnitys johtuu sulan bitumin tarttumisesta betoniin sekä käyttämällä itsekiinnittyvää materiaalikerrosta. Tämä vedeneristys on helppokäyttöinen, hyvä veden kestävyys ja pitkä käyttöikä.

  Joissakin tapauksissa vedeneristysmateriaalin kiinnittämistä käytetään yhdessä päällysteen kanssa: tässä tapauksessa erityinen bitumimasto toimii välikerroksena ja edistää rainamateriaalin parempaa tarttumista.

  Osa tiedoista käytetyistä materiaaleista ↑

  Rullaliima-vedeneristys on edustettuna rakennusmateriaalien markkinoilla laajalla alueella: nämä ovat sekä kotimaisia ​​että tuontituotteita. Useimmin tähän käytetään kateaineita, mutta se korvataan uusilla materiaaleilla, joilla on suurempi mekaaninen lujuus: Brizol, hydroisoli, insul, hydroglass insol ja muut. Näiden välillä ei ole perustavaa laatua olevaa eroa: nimi riippuu pääasiassa valmistajasta ja perusmateriaalista.

  Liimaus vedenpitävyyteen TechnoNIKOL - on joukko tiivisteitä, mastioita, lakkoja, emulsioita, jotka on suunniteltu maanalaisten rakenteiden käsittelyyn. Eristyseristykseen on kehitetty mate- riaaleja, jotka on sekoitettu styreenibutadieenistyreeniin tai ataktiseen polypropeeniin (muunnetut polymeerit). Tämä tekee materiaalista kestävämpää ja kestävää. TechnoNIKOLin pohjojen vedenkestävyys luodaan vulkanoidulla kumilla, kestomuovilla ja polyetyleenillä.

  Termoplastit on valmistettu klooratuista polyetyleenistä ja polyvinyylikloridista: ne lämmitetään ennen kuumennusta ja saumat suljetaan liuottimilla tai hitsaamalla.

  Vulkanoidut kumi on keinotekoinen kumi, joka on valmistettu propeenista tai dieenimonomeeristä, mikä antaa materiaalin joustavaksi. Saumat liimalla suljetuista vulkanoidusta kumista ja erityisestä liuot- timesta.

  Itsekiinnittyvää polyeteenikalvoa voidaan käyttää vain lisäämään ylimääräistä suojakerrosta. Ennen tarraa liima-aineesta poistetaan suojakalvo, jonka jälkeen materiaali voidaan puristaa tiukasti pohjaan. Tiivisteitä ja alukkeita ei käytetä. Alustan pinnan on oltava täysin kuiva.

  Okleechnaya-vedeneristys Isoplast on kerrostettu bitumipolymeerivalssattu materiaali, joka on saatu levittämällä sideaine polyesteripohjaan kummallekin puolelle. Jos adheesiotekniikkaa havaitaan, Izoplast kestää vähintään 20 vuotta.

  Tekhnoelastin vedeneristys saadaan aikaan levittämällä bitumi-sideainekoostumusta lasikuitupohjaan. Perusta voi olla myös tiheä pahvi, asbesti ja yhdistetty kuitu. Myös perusteettomia rullamateriaaleja on. Mekaanista suojaa varten mineraalijuomarien ruiskutusta levitetään niiden ulkopinnalle.

  Mikä paksuus pitäisi olla vedenpitävä perussäätiö ле

  Rakennuksen perustan suojelemiseksi pohjavedestä on syytä ottaa huomioon seuraavat seikat:

  1. Käytetyn materiaalin ominaisuudet: riippuu valmistajan suosittelemasta kerroksesta, joka on riittävä luotettavan kosteuden esteen aikaansaamiseksi. Valmistaja ilmoittaa tämän parametrin etiketissä.
  2. Pohjan syvyys: yleensä se ei ole yli 3 m, mistä seuraa, että riittävä vesitiivistyksen paksuus on noin 2-4 mm, mikä vastaa 1-2 kerrosta. Paksuus vaikuttaa mekaaniseen lujuuteen, mutta rajoituksia on olemassa.
  3. Paksu kerros kerros on helpompi suorittaa eristys, mutta vaikeuksia syntyy vaiheessa tiivistää saumat. Sinun on myös laskettava joustavuuden vähenemisestä, joten on parempi kiinnittää kaksi kerrosta, jos niiden kokonaispaksuus on enintään 5 mm: näin saumojen tiivistäminen on helpompaa.
  4. Alueen geologiset ominaisuudet ja pohjaveden aktiivisuus: tarvittaessa perustusten perustusten vedeneristys tulee tehdä betonin tunkeutumisen ja käsittelyn jälkeen pinnoitusyhdisteiden avulla.

  Vedenpitävien töiden teknologia ↑

  Nauhalevyn pohjan vedeneristys tulisi ottaa huomioon myös vahvistusvaiheessa: useita kerroksia valssattua materiaalia on levitettävä betonin päälle, joka on aiemmin puhdistettu pölystä. On huomattava, että 200 mm suojaavaa kerrosta tarvitaan kiinteän liitoksen muodostamiseksi pystysuoraan osaan. Saumat tiivistetään esikuumennetulla bitumimastilla.

  Betonipohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen laite vedeneristämisen kiinnittämiseksi suoritetaan seuraavasti:

  • vapauta pohja maasta ulkopuolelta;
  • ne puhdistavat lian ja pölyn seinät, kuivuvat hyvin, tasoittavat tasot, katkaisevat ulkonevat lujitukset ja poistavat sen jyrkät jäänteet;
  • laita kaksi kerrosta alusta (kuumennettu bitumi tai bitumiemulsio);
  • aluslevyn päällä ne tarttuvat valssatulle materiaalille, kun kummankin seuraavan nauhan päälle on asetettu yli 200 mm, kun pystysuorat tasot liimataan ylöspäin;
  • sileä jokainen materiaalikerros ilmakuplien muodostumisen estämiseksi;
  • suorita täyttö.

  On tärkeää tietää, että lattian vedenpitävyys on tehty samalla tavoin, mutta vain maanrakennustöitä ei oteta huomioon. Lattian suojaus on välttämätöntä kosteille tiloille: se on suunniteltu välttämään vuotojen vaikutuksia ja estämään homeen leviäminen.

  Lopuksi lisätoimenpiteistä suojaamiseksi ↑

  Edellä kuvatun menetelmän lisäksi rakennuksen pohjan suojelemiseksi pohjavedestä käytetään lisätoimenpiteitä, mukaan lukien:

  • savilukko: kerroksen rasvaisen saven levittäminen pohjan sivupinnalle;
  • laitteen vedenpoisto ja pintaveden purku;
  • sokean alueen rakentaminen.

  Näin säätiön korkealaatuinen suoja mahdollistaa toimenpiteiden toteuttamisen valmistelutyöstä lähtien ja päätyen suoraan vesitiiviin materiaalin tarraan. Kun otetaan huomioon tämän rakennusvaiheen merkitys, tarvittavan kokemuksen puuttuessa kannattaa hakea ammattilaisten apua.

  Vedeneristys bitumimateriaalitekniikalla

  Pohja vedeneristys mastiksella

  Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

  Millaisia ​​mastisia on olemassa?

  Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

  Mastinen voi olla:

  • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
  • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
  • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
  • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
  • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

  Lämpörakentaminen bitumi

  Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

  Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

  Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

  Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

  Kerrosten levittämisen ominaisuudet

  Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

  Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

  Kuinka laskea bitumimassan kulutus

  Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

  Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

  Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

  Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

  Valmistelutyöt

  Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

  Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

  Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

  Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

  Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

  Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

  Primer-sovellus

  Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

  Mastinen pintamateriaali

  Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

  Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

  Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
  Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

  Vedeneristysraudoitus

  Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

  Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

  Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

  Kuuluisat muovit valmistajat

  On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

  Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

  Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

  Säätö bitumipitoisuus - askel askeleelta sovellusteknologia

  Kun valitaan eristys kosteudelta pohjalle, bitumi on paras vaihtoehto: se on kemiallisesti inertti eikä sillä ole vuorovaikutusta veden kanssa. Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään vain harvoin kiinteitä luonnollisia hiilivetyhartseja, jotka ovat parempia hinnoissa ja suorituskyvyssä keinotekoisiin öljytuotteiden jalostukseen, shaleihin ja kivihiiliin, jotka ovat osa mastisia aineita, tahnoja ja impregnointeja. Korkean muovattavuutensa ansiosta on kätevää käyttää niitä myös vaikeasti tavoitettavissa olevissa kellareissa, kun kiinteytys muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen, joka on täysin kosteutta läpäisemätön.

  Nestemäinen bitumi antaa hyvän tarttuvuuden myös karkealla betonilla pienellä materiaalinkulutuksella. Se on erityisen tehokas yhdistettynä polymeeri-lisäaineisiin (läpäisevä vedeneristustekniikka), jos ne ovat läsnä, mikrohuokoset ja halkeamat tiivistyvät ja kalvo ei irrota. Työskentelemällä nykyaikaisilla sävellyksillä ei ole vaikeaa, vaikka ei-asiantuntija, kaikki vaiheet ovat helppo tehdä itse.

  Milloin tämä tekniikka on suositeltavaa?

  Rakennuksen perustuksia voidaan suojata useilta eri tavoin kosteudelta. Erityisesti ne luovat pystysuoraan (rakenteiden maalaaminen nestemäisellä mastilla tai rullattavien materiaalien kiinnittäminen) ja vaakasuoraan (tyynyn, katehuovan, itsetasaavan lattian täyttö). Kellarin vedeneristys on suositeltavaa, kun pohjaveden pinta-ala on 1,5 metriä kellarikerroksen alapuolella ja seinien keskimääräinen paine on enintään 2 metriä edellyttäen, että käytetään perinteistä bitumipitoisuutta ja enintään 5 bitumipolymeeriä.

  On parasta käsitellä tätä tekniikkaa osana monimutkaisia ​​suojatoimenpiteitä. On mahdollista käyttää nestemäistä bitumia sekä pohjan päärakennuksen vaiheessa että vedenpitävyyskorjauksen yhteydessä. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on bitumimastin käyttäminen liimaustekijänä katemateriaalin ja pohjan välillä.

  Mastic ominaisuudet

  Sen hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

  • Suuri tarttuvuus betonilla ja muilla alustyypeillä.
  • Kyky sietää alhaisia ​​lämpötiloja (-40 ° C asti) ilman halkeilua ja rikkoutumista.
  • Saumojen puute.
  • Bitumipastaa ja sen helppokäyttöisyys.
  • Pienimpien halkeamien ja vikojen tukkeutuminen betoniin kapillaareihin asti.
  • Vaikeasti tavoitettavien pintojen eristäminen (sekä pinta että maanalainen).
  • Mahdollisuus soveltaa vanhoja ja tuoretta betonia, ylläpidettävyyttä.
  • Biologisten vaikutusten kestävyys, este sienten ja homeen kehittymiselle.
  • Luo elastinen, vedenpitävä kalvo, jolla on suuri iskunkestävyys.

  Bitumin kuivatusnopeus riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja kerroksen paksuudesta. Sen pohjalta tehdyt yhdisteet levitetään sekä ulkopuolelta (myös kellarista) että säätiön sisäpuolelta. Ensimmäisessä tapauksessa rakennus on suojattu pohjavedestä, toisessa - kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta. Vesitiiviiden kellarien rakentaminen kellareihin ja perustuksiin lisää betonin vedenkestävyyttä 3-4 kertaa tiivistämällä sen rakennetta.

  DIY-sovellustekniikka

  Teokset toteutetaan seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  • Pohjan valmistaminen, bitumin ostaminen.
  • Pohjamaalaus tai alukesovellus.
  • Pohjustuksen voitelu mastilla, saumojen vahvistaminen.

  Vedenpitävyyden ensimmäisessä vaiheessa pinta on puhdistettu roskista, laastareista ja terävistä ulkonemista. Bitumimastin levittämiseen tarvitaan kiinteä pohja, jossa on vähäinen määrä huokosia. Kiinteät betonilaadut voidellaan hienorakeisella sementtilaastilla (suosittelemme ostamaan erityisen kuivaseoksen), kaikki särmät, kulmat ja siirtymät tasoitetaan. Toinen tärkeä vaatimus on säätiön kuivuus, pinnoituksen eristys turpoaa kosteuden alla.

  Betonin kosteuden määrittämiseksi (sallittu arvo määritellään ohjeessa) pinnalle levitetään muovikalvo. Jos lauhde ei ilmesty siihen 2-6 tunnin sisällä, se saa siirtyä seuraavaan vaiheeseen vedenpitävyyden suojaamiseksi.

  1. Primerin käyttö.

  Betonialustan tarttumisen lisäämiseksi bitumilla käsitellään alukkeella. Pohjustin on nestemäisempi vedeneristys, ja siinä on suuri läpäisevyys, valittu tuotemerkki on vastattava perusmateriaalin koostumusta. Säästämiseksi se on mahdollista laimentaa bitumia (BN 70/30, 90/10, BNK 90/30) bensiinillä tai nefraasilla suhteessa 1: 3 tai 1: 4 tai mastiksella, jonka lämmönkestävyys on 80 ° C haluttuun konsistenssiin. Alusta levitetään koko pinnalle ainakin yhdelle kerrokselle, sementti-hiekkilaastin injektointipaikoille - kahdessa.

  Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
  Kaikkien täytyy tietää!

  2. Pinnoite nestemäisellä bitumilla.

  Kaksi eristetyyppiä: kuuma ja kylmä. Ensimmäisessä tapauksessa koostumus vaatii esikuumennusta, ellei kokemusta ole, on parasta olla tekemättä työtä itsenäisesti. Kylmätäytteiset bitumit ovat käyttövalmiita välittömästi avaamisen jälkeen, niitä on vain sekoitettava. Pintakäsittely tapahtuu veden painepuolella, ei tarvita erikoislaitteita eikä erityisjärjestelyä. Bitumi levitetään harjalla, rullalla, spatolla, yhtenäisillä ja kiinteillä aivoilla alhaalta ylöspäin, on toivottavaa tarttua nauhojen suuntaisuuteen. Jokainen kerros kuivataan luonnollisissa olosuhteissa (2 - 12 tuntia valitun tuotemerkin mukaan).

  Säätiön vedeneristyksen aikana kiinnitetään huomiota riskivyöhykkeeseen - alueet, joilla on suurimmat kuormat, halkeamat ja saumat. Niitä suositellaan vahvistamaan ohut lasikuitu, joka on päällystetty bitumilla ja kiinnitetty tiukasti pohjaan. Voimavarat ja ilman kerääntymät eivät ole hyväksyttäviä, erityisen vaikeissa paikoissa rainan päällekkäisyydet lisäävät eristyksen kerrosta. Tärkeä huomautus: betoniterästen päällystys tehdään lasikuidun primäärisen kuivauksen jälkeen.

  Aineiston kulutuksen laskeminen

  Suuntaviiva on käsiteltävän rakenteen ala, 10-15 prosentin marginaali on suunniteltu. Vesitiivistyksen bitumin keskimääräinen kulutus on 300-900 g / m2, se riippuu paljolti tiheydestä ja pinta-aineesta. Tärkeää on myös mastin, sen koostumuksen ja brändin laatu. Suositeltu virtausnopeus on ilmoitettava oheisissa ohjeissa, mutta ottaen huomioon, että nestemäistä bitumia on käytettävä useissa kerroksissa (noin 1 mm), tämä arvo kerrotaan kahdella tai neljällä.

  Eristeen kokonaispaksuus riippuu pohjan syvyydestä, ja se liittyy pohjaveden vaikutuksen lisääntymiseen. Erityisesti, kun rakenteiden syvyys on enintään 3 m, riittää 2 mm, enintään 3-5 - vähintään 4 kerrosta bitumia. Bitumien vesitiivistyksen paksuuden pakollinen säätö: tuore ja kuivattu.

  Vihjeitä ja temppuja

  Kun työskentelet vanhan emäksen kanssa, hometta rasvanpoistoon ja puhdistukseen liittyy ongelmia. Tällöin pinta käsitellään antiseptisellä aineella, heikko liuos (1:10) suolahappoa on hyvä kapillaarien avaami- seen, sen jälkeen pestään puhtaalla vedellä. On mahdotonta sivuuttaa nivelet ja kaverit, bitumi ei siedä vahvoja mekaanisia vaikutuksia, joten kaikki terävät kampasimpukat häviävät. Halkeamat laajenevat ja leviävät tuoreella sementtilaastilla.

  Pinnan kuivuus on tärkeä edellytys, kun käytetään pohjustuksen vedeneristysmateriaalia. Poikkeus on syvä tunkeutumisen kiteytyminen erityisillä polymeeri-lisäaineilla, mutta ne edellyttävät esikostutusta. Kaikissa muissa tapauksissa pinnan kosteuden asteen ei tulisi ylittää 4-8%.

  Tiheimmän vedenpitävyyden saavuttamiseksi ilman pitkää taukoa jokainen kerros levitetään välittömästi sen jälkeen, kun edellinen kuivuu. Jos olet epävarma siitä, miten voit käyttää bitumimastia omiin käsiisi, tutustu siihen kiinnitettyihin ohjeisiin ja video-suosituksiin.

  Katsottu: 2 286

  Vedenpitävyys pohjalla bitumilla on yleinen ja kannattava tapa varmistaa rakennusten rakenteiden normaali kunto ja suojata niitä kosteudelta. Materiaali on erityinen viskoosi yhdiste, jolla on vedenpitävä kyky.

  Ei niin kauan sitten, vastaava työ tehtiin käsin kuumentamalla materiaalia avoimessa tulessa, jota seuraa levitettävien pintojen sulaa muotoa. Tällä hetkellä prosessi on jonkin verran yksinkertaistettu. Liukeneminen on nyt liuottimia, minkä jälkeen se on helppo ja kätevä soveltaa rakenteeseen.

  Mastityypit

  Pohjaeristys voidaan suorittaa erilaisilla materiaaleilla. Ne eroavat keskenään soveltamisen, koostumuksen ja soveltamisalan mukaan. Vain toiminnallinen lisävaruste pysyy muuttumattomana - rakennusosien vedeneristys. On polymeerimastteja, joita ei ole laajalti käytetty, ja koostumuksia, jotka perustuvat bitumiin ja polymeereihin, joita käytetään pääasiassa nykyaikaisessa rakenteessa.

  Seuraavat tyyppiset mastikat ovat tunnettuja:

  1. 1. Bituminen. Pääliimaosa on liitu, asbestimateriaali, sementtilaasti, mineraalivilla ja muut elementit.
  2. 2. Bitumiemulsiot. Se perustuu veteen, murskattuun bitumiin, mineraalitäyteaineisiin, teknisiin komponentteihin.
  3. 3. Bitumi-kumi. Se on tehty bitumin, pehmittimen ja murskatun EPDM-komponentin perusteella. Sitä käytetään vedenpitävänä lämmitetyssä tilassa.
  4. 4. Rakentaminen bitumi. Asennusmateriaali suoritetaan kuumana, lämpötilassa jopa 250-350 astetta.
  5. 5. Bitumipolymeeri. Se on valmistettu modifioiduista polymeereistä, liuottimesta, erityisestä täyteaineesta ja kumipohjaisesta muruista.

  Yleisimpiä ovat TechnoNIKOL-yhtiön tuottamat mastit.

  Vaatimukset vedenpitävälle paksuutetulle

  Säätiön vedeneristustekniikan mukaan on suositeltavaa, että bitumiseokset jaetaan tasaisesti pinnalle useissa kerroksissa, joiden määrä voi nousta 4: een. Pohjan syvyydestä riippuen valitaan sopiva suojauspaksuus. Joten rakennuksen syvyys enintään 2 metriä, eristysarvon tulisi olla vähintään 2 mm, enintään 5 metriä - vähintään 6 mm.

  Ohjaustyökaluna voidaan käyttää kampa, levyä ja yleispaksuusmittaria tarvittavien parametrien määrittämiseen. Teknisiä mittauksia ei ole vaikea tehdä ja tehdä itse.

  Tehokkuudella ja suosimalla sinun on myös korostettava säätiön suojaa lasin ja nestekumin yhdistelmällä ja syvä tunkeutuminen materiaaliin. Vaihtoehto on yleismaailmallinen ja merkityksellinen sekä monoliittirakenteille että nauharakenteille.

  Erityinen materiaalin asettaminen

  Koska sovellustekniikka sisältää kerrostumista, on suositeltavaa, että jokainen peräkkäinen kerros jaetaan pinnan yli edellisen kuivauksen ja kovettumisen jälkeen. Toisin kuin maaliliiketoiminnan säännöt ja säännöt, tarvittava tarttuvuus tapahtuu vasta sen jälkeen, kun käytetty materiaali on täysin kovettunut, muuten komponentti voidaan erottaa toisistaan.

  Kuten monet muutkin toiminnot, mastin kuivausaste määräytyy käsin kosketeltavien tunteiden avulla. Tumma pohja puhuu tarpeesta jättää materiaali jonkin aikaa. Ei ole määriteltyä valmiusaikaa, koska se riippuu useista tekijöistä, kuten ympäröivästä lämpötilasta, ilman kosteudesta, säätiöolosuhteista jne.

  Mastinkulutuksen laskeminen

  Kulutus on tärkeä parametri rakentamisessa, jolla on ratkaiseva merkitys koko rakennelman lopullisessa talousarviossa, laadussa ja luotettavuudessa. On suositeltavaa olla tallentamatta tätä ongelmaa. Yleensä 1 m2: n kulutus on merkitty vedenpitävien materiaalien pakkaukseen. Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, mutta kerroksen suositeltu parametri esitetään, vastaavat tiedot määritetään laskemalla.

  Vedeneristyskomponentti koostuu usein haihtuvista liuottimista, jotka sisältyvät koostumukseen 30-70%, mikä osoittaa bitumin mastimäärän muutoksen suuruuden sen täydellisen kuivauksen jälkeen.

  Yleensä keskimääräinen kulutus on korkeintaan 3-5 kg ​​perusta ja 4-6 kg katolle. Katonmateriaalin kiinnittäminen bitumimateriaalilla omiin käsiinsä maksaa 2 kg koostumusta. On huomattava, että kuumakäsiteltäessä vedenpitävyyden kulutus kasvaa hieman. Kaikki kulutukseen liittyvät tiedot otetaan materiaalin laskemisesta 1 m2: n pinta-alalta.

  Suojapinnoitteen vaadittu paksuus saavutetaan jakamalla mastikerros 3-4 kerroksessa, levitettynä kalteviin ja pystysuuntaisiin rakennuselementteihin.

  Ominaisuus teknologia obmazochnogo tyyppi vedeneristys

  Valmistelut

  Aluksi on kiinnitettävä enemmän huomiota työpinnan tilan laatuun. Sen maksimaalinen tarttuvuus on välttämätön, mistä lika, hartsit, öljyt, rasvaiset aineosat, roskat, pöly jne. Poistetaan. Bitumainen mastinen on hyvä pudota kiinteälle, sileälle ja tasaiselle alustalle, pyöristetyt kulma-elementit ja pinnat, joissa on puoli. Seinien ja pohjan siirtymispaikat on merkittävä täyteaineilla.

  Tyypillisesti säätiöllä on betonipohja, jossa on lukuisia mikroskooppisia aukkoja, jotka sisältävät ilmaa. Tämän vuoksi on välttämätöntä pyyhkiä pinta hienojakoisella sementtilaastilla, joka perustuu kuivaan seokseen. Myös muottien telakointialueet poistuvat.

  Valmistelu omilla kädillä merkitsee täysin kuivan pinnan muotoilua. Jos näin ei ole, mastin levittämisen jälkeen materiaali turpoaa ja delaminoituu. Tekniset normit säätävät sallitun kosteuden määrää enintään 4% tavanomaiselle seokselle ja enintään 8% vesipohjaiselle koostumukselle.

  Tarkista, että betonipohjamaalaus on erittäin yksinkertainen. Tavallinen polyeteenikalvo otetaan, joka avautuu pohjaan ja jää jäljelle yhden päivän ajan. Jos tämän jälkeen nestemäisen aineen ulkoasua ei havaita, voit jatkaa vedenpitävyyden päävaihetta.

  Pinnan pohjustus mahdollistaa eristeen parantuneen kiinnittymisen. Näihin tarkoituksiin käytetään aluketta. Valitse koostumuksesta riippuen haluttu päällystetyyppi. Maaperää voidaan käyttää omalla kädelläsi harjalla, rullalla tai ruiskulla ja hallita sen oikeaa kulutusta. Tarvitset vain yhden kerroksen, joka on kuivattu.

  Mastinen sovellus

  Vedeneristys pystysuorilla elementeillä levitetään koko työpintaan, mikä sopii rullalle, harjalla, spatulilla tai muulla menetelmällä. Jos suoritetaan horisontaalinen käsittely, se voi jakaa koostumuksen kaatamalla seosta. On tärkeää valvoa kunkin kerroksen yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja yhdenmukaisuutta.

  Eristysmassa leviää pysty- tai kaltevalla pinnalla alhaalta ylöspäin. Jokaisen vierekkäisen kellarikerroksen on oltava rinnakkain edellisen kanssa. Yleensä sovellus suoritetaan rakenteesta, joka altistuu kosteudelle rakennuksen toiminnan aikana.

  Vedeneristyskoostumuksen vahvistaminen

  Paikoissa, joissa kaksi tai useampia pintoja on toisiinsa nähden, on olemassa vaara, että perusta aiheuttaa halkeamia ja muita vaurioita. Ulos voi olla suojarakenteen pinnan lujittaminen. Tämän tärkein on lasikuitu tai lasikuitu. Niiden kustannukset ja kustannukset ovat pieniä, joten älä hukkaa tätä hetkeä.

  Sovelluksen tekniikka on upottaa materiaali eristävään kerrokseen maalaustelan huolellisesti puristamalla, jonka ansiosta voit varmasti suojata sen vedeneristämällä. Viimeisen massan yläpuolella. On suositeltavaa noudattaa sääntöä, kun lasikuitua on käsiteltävä ongelmallisilla alueilla, joiden leveys on vähintään 100 mm.

  johtopäätös

  Lopuksi haluaisin muistuttaa, että jos noudatat artikkelissa annettuja elementaarisia sääntöjä, vinkkejä ja suosituksia, saat laadukkaan, luotettavan ja edullisen toteutuksen minkä tahansa tyyppisen perustuksen luotettavuudesta bitumipitoisuudeltaan.

  Pohja vedeneristys mastiksella

  Erilaisia ​​pinnoitteita bitumilla, hartsimainen seos, jolla on tiettyjä vedenpitävyysominaisuuksia, on pidetty jo kauan tehokkaimpana ja yleisesti saatavilla olevalle keinona suojella rakennusten rakenteita vedestä. Aikaisemmin tämän seoksen käyttämiseksi oli tarpeellista sulattaa bitumi korkeassa lämpötilassa - tulessa ja peittää sitten pinnat kuumalla massalla. Nyt kaikki on paljon helpompaa - mahdollisuus käyttää liuottimia. Pintaan tarkoitettujen bitumiliuoksen seoksen lisäämiseksi lisäaineilla pinnalle ei tarvita enempää kuin kaksi työntekijää, lisäksi bitumimastilla on varsin tehokas ja helppokäyttöinen. Tarkastellaan tarkemmin millaisia ​​mastikoita ja niiden ominaisuuksia on.

  Millaisia ​​mastisia on olemassa?

  Tähän mennessä käytetään monenlaisia ​​eristeaineita. Heillä on erilainen koostumus, laajuus, sovellusmenetelmä, mutta tehtävä on yksi - vedeneristys. On polymeerimastoja, mutta niiden käyttö on harvinaista ja bitumipolymeeriseosta, jota käytetään laajasti rakentamisessa. Tätä me harkitsemme tarkemmin.

  Mastinen voi olla:

  • Bitumia. Tällaisten kitti sideaineiden, täyteaineiden, sementin, asbestin, liidun, mineraalivillan ja muiden komponenttien komponentit.
  • Bitumi-kumi. Erinomainen vedeneristysmateriaali, joka koostuu bitumista, EPDM-siruista, pehmittimestä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää seosta kuumalla tavalla.
  • Bitumi-polymeeri. Sisältää liuotinta, polymeerimodifiointiainetta, kumirumua ja muita täyteaineita.
  • Bitumiemulsio. Koostuu hienojakoisesta seoksesta, joka sisältää bitumia, mineraalitäyteaineita ja teknisiä inkluusioita vesiympäristössä. Sitä käytetään yleensä valmistelutyössä pinnan peittämiseksi muiden mastisten kanssa.
  • Rakentaminen bitumi. Tämäntyyppisen mastikan vedenpitävyys tulisi suorittaa kuumalla tavalla, kun materiaali kuumennetaan 300 celsiusasteeseen. Tämä ei tietenkään ole niin yksinkertainen.

  Lämpörakentaminen bitumi

  Vaadittava vedenpitävyyspaksuus

  Vesitiivistyksen paksuuden suhteen bitumiseos ja bitumipolymeeri, joita vaaditaan levitettäväksi kerroksittain, yleensä kerrosten lukumäärän tulisi olla 2-4. Vedeneristyskerroksen paksuus riippuu suoraan siitä, kuinka syvä pohja menee. Pohjustussyvyys on 0-2 metriä, kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm, syvyys 2-5 metriä, vedenpitävyys on 6 mm.

  Uuden kerroksen paksuus on mahdollista mitata sekä levyllä että kampuksella ja kuivan kalvon paksuus voidaan määrittää universaalisella paksuusmittarilla.

  Ei vähemmän suosittu ja tehokas menetelmä vedenpitävälle pohjalle - nestekumin tai lasin käyttö sekä niihin perustuvat syvät tunkeutumiskoostumukset. Tätä menetelmää kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Tekniikka nestemäisen vedenpitävyyden säätiön." Lisäksi tämä menetelmä sopii sekä nauhalle että monoliittiselle perustukselle.

  Kerrosten levittämisen ominaisuudet

  Kaikki bitumipohjaisten mastikerrosten tulee kuivua ja kovettua hyvin, ja vain vastaavaa kerrosta voidaan käyttää. Jos kiirehdit ja levität kerroksen odottamatta koko edellisen kuivaamista, on olemassa vaara erottelusta. Myöskään tekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa mastisuojaeristyksen tarttumisen pohjaan.

  Mastista valmistetun lattiamateriaalin kuivumisasteen tarkistaminen on erittäin helppoa. Riittää sen pinnan tarttuvuuden määrittämiseen. Jos se ei ole tahmeaa, kerrosta voidaan pitää kuivana. Bitumikastikerroksen kuivumisaika riippuu sen osista, vesihöyryn sisällöstä ilmassa, lämpöolosuhteissa, sekä ympäristössä että pohjan lämpötilaolosuhteissa.

  Kuinka laskea bitumimassan kulutus

  Seoksen tärkeä ominaisuus on sen kulutus, joka voidaan löytää tarkastelemalla etiketin tietoja. Jos sen tietoja ei ole, mutta suositeltu kerros on kirjoitettu, niin on vielä mahdollista määrittää likimääräinen kulutus. Tällainen eristysmateriaali sisältää pääsääntöisesti vähintään 30% ja enintään 70% ohentimia (haihtuvat liuottimet), ts. Mastiksin käytön jälkeen tilavuuden muutos on sama 30-70%.

  Pohjustuksen vedeneristysmateriaalin kulutus on noin 2-4 kiloa, koska kattosekoitus vaatii vähintään 3,5 mutta enintään 6 kiloa, bitumivalon kateaineen liimaamiseen tarvitaan 1-2 kiloa. Jos käytät kuumaa pinnoitetta, niin vedenpitävä aine tarvitsee enemmän. Nämä digitaaliset laskelmat vastaavat mastin m 2: n levitystä.

  Vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saavuttamiseksi bitumimuovia tulisi levittää 2-3 kerroksessa, kun se peittää kaltevat seinät ja pystysuorat rakenteet.

  Pinnoitteen vedenpitävyyden tekniikan ominaisuudet

  Valmistelutyöt

  Ensinnäkin on välttämätöntä valmistaa pohja, johon päällyste levitetään. Se on puhdistettava aineista, jotka heikentävät adheesion - rasvoja ja öljyjä, sekä poistavat kaikki ylimääräiset hiukkaset - pöly, rakennusjätteen jäänteet jne.

  Jotta pohjamateriaali olisi vedenpitävä, se soveltuisi ongelmitta, pohjan on oltava luotettava ja kiinteä, pyöristetyt kulmat (joiden säde on 30-50 mm) tai viistetty. Pohjan ja seinän siirtymälinjoissa on fileiden (fileet) läsnäolo.

  Vähintään yhtä tehokasta vedenpitävyysmenetelmää pidetään vedenpitävänä vedenpitävänä materiaalina. Tämäntyyppistä vedeneristysmenetelmää voidaan soveltaa menetelmänä vapaaseen käyttöön ja kiinnittämiseen. Myös muiden vedeneristämismenetelmien avulla voit lukea artikkeleissamme "Vedeneristysnauhan säätölaite" ja "Menetelmät monoliittisen perustan vedeneristämisestä".

  Betonin pinnalle, jolla on huomattava määrä ilmakuplia sisältäviä tyhjiöitä, tulisi poistaa hienojakoisesta kuiva-aineesta valmistetusta sementtiastiasta. Vaara päällysteelle ja ns. "Kampasimpukat", jotka ilmestyvät muottirakenteiden risteyksestä.

  Muista, että pinnan ei pitäisi olla märkä. Jos se on märkä, niin kuhien ja kuorintamasten muodostuminen on mahdollista. Pintojen suositeltava kosteuspitoisuus saa olla enintään 4%. Jos käytät vesipohjaista seosta - silloin pohjan kosteus voi olla jopa 8%, mutta pinta ei voi olla märkä.

  Tarkista, onko mahdollista käyttää mastista, laita polyeteenistä valmistettu kalvo betonipinnalle. Jos 4 - 24 tunnin aikana nestettä ei esiinny asetetun materiaalin alla, voidaan sitten perustuksen bitumin vedeneristys suorittaa.

  Primer-sovellus

  Adheesion parantamiseksi on tarpeen valmistaa aikaisemmin valmistettu pinta erityisellä alukkeella. Alukkeen tyyppi valitaan käytettävän vedeneristysseoksen mukaisesti. Harjan tai rullan käytön avulla, koska se on kätevämpää kenelle, esitä substraatti kerroksittain. Odota, kunnes pohjamaali kuivuu ja pinta ei ole enää märkä.

  Mastinen pintamateriaali

  Maalipohjan päällyste bitumipohjaisesti voidaan suorittaa harjalla, lastalla, telalla ja vaakapinnalle levitettäessä seoksen annetaan kaataa. Kaikki kerrokset on levitettävä siten, että ne ovat yhtenäisiä, jatkuvaa, samalla paksuudella.

  Päällystyseristyksen levittäminen pystysuoralle alustalle alhaalta ylöspäin

  Levitä eristävä seos alhaalta ylöspäin, nauhojen tulee olla yhdensuuntaisia ​​toisiinsa. Pintamaalaus on tehtävä ulkopuolelta, josta vesi virtaa.
  Muista, että toinen kerros voidaan levittää vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kokonaan kuivunut.

  Vedeneristysraudoitus

  Alueilla, joilla pinnat ovat vierekkäin, on halkeilua. Tällaisissa tapauksissa on tarpeen suorittaa vedeneristyksen vahvistaminen.

  Vahvistussuunnitelma kellarin vedeneristys

  Vahvikkeisiin tarvittavat materiaalit ovat lasikuitu ja lasikuitu. Ne upotetaan eristysmateriaalin kerrokseen ja kulkevat telan yläosasta muodostaen tiukimman yhteyden eristävään materiaaliin. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan toisella vedeneristysmassakerroksella. Jotta alapinnan vedeneristys mastilla olisi onnistunut, lasimaisen materiaalin asettaminen ei saa olla alle 10 cm.

  Kuuluisat muovit valmistajat

  On olemassa melko suuri määrä erilaisia ​​vedeneristysmastteja, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Yksi parhaista ovat elastomiksien bitumimulsion mastiksit. Tämä seos soveltuu käsityöhön. Kun se on täysin kuiva, pintaan muodostuu luotettava, saumaton kalvo, joka sopii erinomaisesti kaikkien pintojen voimakkaaseen tarttumiseen.

  Elastopaz - bitumipolymeerivalmiste, jolle on tunnusomaista korkea vedeneristys, erinomainen tuottavuus, lujuus ja joustavuus.

  Mastic tunnettiin myös TechnoNIKOLin perustan vedeneristämisestä johtuen sen korkeasta laadusta, lisääntyneestä lujuudesta ja korkeasta vedenkestävyydestä.

  Vesitiiviys "TechnoNIKOL": materiaalityypit ja niiden tekniset ominaisuudet

  Rakentamisen monista tehtävistä yksi tärkeimmistä on huoneen vedenpitävyys. Loppujen lopuksi suoja kosteudelta antaa talon istua paljon kauemmin. Erityisen tärkeää on säätiön vedensuojelu, koska tällaisen työn epäasianmukainen suorittaminen edellyttäisi tarvetta eristää se uudelleen. Ja se on hyvin vaikeaa ja kallista. Siksi minkä tahansa talon rakentamisen aloittaminen, sinun on valittava oikea materiaali vedenkäsittelyyn. Tarve ostaa tuotteita, jotka ovat jo todistaneet itsensä.

  Yksi johtajista, jotka tuottavat tuotteita vedenpitäväksi taloksi ja asuntoon, on TekhnoNIKOL. Se perustettiin vuonna 1992. Nykyään yhtiö tuottaa paljon rakennusmateriaaleja, joista on erillinen linja, joka on tarkoitettu vain vedenpitävien materiaalien valmistukseen.

  Ominaisuudet ja edut

  Tuotteet "TechnoNIKOL" tunnetaan myös ulkomailla ja on erittäin vaatimaton lähes 40 maassa. Tämä puhuu hänen hyväkseen.

  Tämän yrityksen vedeneristysmateriaaleilla on monia etuja.

  1. Vastaa standardeja.
  2. Se on kohtuuhintainen.
  3. Kestävät ja kestävät erilaisia ​​ulkoisia tekijöitä.
  4. Se on pitkä käyttöikä ja sen laatu säilyy jopa viidessäkymmenessä vuodessa.
  5. Se on suojattu korroosiolta.
  6. Ei pelkää lämpötilan muutoksia.
  7. Ympäristöystävällinen.

  TekhnoNIKOL-yhtiö tuottaa erilaisia ​​materiaaleja, joita käytetään suojaamaan kosteutta vastaan. Obmazochnaya vedenpitävyys perustuksiin koostuu pääasiassa alukkeista ja mastoista. Niitä käytetään valmisteltavana materiaalina, jota käytetään ennen rullan vedeneristyksen asennusta. Jälkimmäiset omaksuvat johtavan aseman muiden materiaalien joukossa, koska niillä on edullinen hinta ja korkea vahvuus.

  Masten edut sisältävät seuraavat kohdat:

  • erinomainen joustavuus ja elastisuus hydroisolissa;
  • vastustuskyky eri muodonmuutoksille;
  • helppokäyttöisyys;
  • sitä käytetään mille tahansa pinnalle, esimerkiksi betonille, kiveälle tai metallille;
  • on lyhyt kuivausaika.

  Käytä TekhnoNIKOL-tuotemerkillä olevia materiaaleja, jotka ennen telan vedeneristysmateriaalia on valmistettava hyvin. Jos näin ei tehdä, eristys voi irrota ja kosteus tunkeutua lattian sisään. Tämä ei osoita tuotteiden heikkoa laatua, vaan eristystoimenpide suoritettiin virheellisesti.

  Vesitiivistykseen on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, jotka riippuvat suoraan lattiatyypistä.

  • Okleechny-vedeneristys voidaan käyttää mihinkään pintaan.
  • Peitettä käytetään vain betonilattialle.
  • Lattiat soveltuvat vain puupinnoitteisiin.

  Erityisen kestäviä materiaaleja ovat Technoelast EPP.

  Ne ovat erittäin tehokkaita pohjoisille alueille, koska ne pystyvät kestämään matalia lämpötiloja. Tällaisilla vedeneristysmateriaaleilla on suuri biologinen vastustuskyky. Jotta ne voitaisiin suojata erilaisilta mekaanisilta vaurioilta, käytä ulko- puolella olevaa mineraalinkudosta ja sisäpuolella olevaa polymeerikalvoa.

  Myös laadukkaat materiaalit ja materiaalit merkitty TTP: llä. Ne koostuvat vahvistusalustasta (merkitään ensimmäisellä kirjaimella "T") ja kahdella kerroksella kalvoa, joita levitetään pinnalle ja alemmalle kerrokselle.

  kuvaus

  Yleisesti, jos puhumme mastiksista "TekhnoNIKOL", kannattaa ensinnäkin huomata, että ne on valmistettu vain laadukkaista materiaaleista ja moderneilla laitteilla. Näin voit tehdä tuotteista täysin sopusoinnussa halutun määrittelyn kanssa.

  Tällaisen masten massa neliömetriä kohti on puolitoistakymmentä kiloa. Sen tavanomainen vahvuus on yksi MPa, veden absorptio päivässä on yhtä prosenttia. Se on myös lisännyt joustavuutta jopa 25 asteen lämpötiloissa. Lämpötila, jossa neulontaosa pehmenee, on 85 astetta. Sen pidennys on vähintään 200%. Liimaus metalliin ja betoniin on 0,2 MPa. Se on suojapäällyste polymeerikalvon muodossa.

  • "Tekhnoelast", jossa merkinnät ECP ja HSP ovat vetolujuus 600-400. Lämpötilan rajoitukset - jopa -35 astetta.
  • "Bikroelast" ECP ja HSP ovat vahvoja jopa 294. Niitä käytetään lämpötiloissa -25 ja -10 astetta.
  • "Bikrost" HKP: llä ja TPP: llä on sama vahvuus kuin edellisellä eristysaineella, mutta eivät sovi nollan alapuolelle.
  • "Linokrom" HKP: n ja HSP: n vahvuus on 294 prosenttia, eivätkä myöskään sovi nollan lämpötilaan.

  Kun tiedät kaikki nämä hetket, voit päättää, mikä materiaali sopii työskentelyyn tietyssä tapauksessa ja suojata kotisi ylimääräisestä kosteudesta parhaalla mahdollisella tavalla.

  On olemassa useita erilaisia ​​vedenpitävyyksiä. Nämä ovat valssattuja, obmazochny- ja kalvamateriaaleja.

  rulla

  Sitä käytetään eristämään seinät kellareissa sekä suojaamaan säätiöitä. Tähän kuuluvat Tehnoelast-ryhmän materiaalit, jotka valmistetaan levittämällä bitumiseosta lasikuituun sekä erilaisiin lisäaineisiin. Tämän seurauksena Gidlasslazol eristää erinomaisesti pinnat kosteudesta ja lämpötilan muutoksista.

  Obmazochnaya

  Tällaista vedeneristystä käytetään usein, koska sitä on helppo levittää. Sitä käytetään eristämään huone sisälle ja ulos. Tämä materiaali kestää paineita jopa 0,2 MPa. Sitä käytetään kapillaari imevä kosteus. Tällaista materiaalia käytetään kahdessa tai jopa kolmessa kerroksessa. Päällysteen vedeneristyspaksuus vaihtelee kahdesta millimetristä kahteen senttimetriin.

  Tällaista eristystä voidaan käyttää sekä kylmä että kuuma. Jos puhumme kylmämuovista, se koostuu yhdestä tai kahdesta komponentista, ja sitä käytetään ilman lämmitystä. Sitä vastoin kuuma vaatii lämmitystä ja lämpötilan on oltava jopa sadan ja kahdeksankymmentä astetta.

  Pinnoituseristys kuumenee niin, että tuote voi tunkeutua syvemmälle ja täyttää kaikki olemassa olevat halkeamat.

  Asennettaessa sen käyttämiseen seokseen lisätään lisäosia, kuten polymeeriä tai bitumia. Siksi, jos sitä käsitellään käsiteltävälle alueelle, tällainen eristys, saat läpäisemättömän membraanikalvon. Se ei anna veden päästä betoniin.

  Yhtiö TekhnoNIKOLin tuottamien pinnoitusmateriaalien joukossa on joitain perusasioita. Tämä luettelo sisältää:

  • Mastiluku 2. Se on suuri voima. Levitä sitä kylmäksi. Jos lämpötila on alle nolla, se on lämmitettävä.
  • Masten numero 24. Sitä käytetään kylmänä. Se on kätevä levittää ja levittää helposti pinnan yli rullalla. Mutta ennen levittämistä pinta on käsiteltävä pohjamaalilla.