Luvut

Kuvion pinta-ala on kaikkien yksikön neliöelementtien koko numeerinen ominaisuus. Kuvioiden koosta riippuen yksikön neliön sivut voivat olla 1 mm, cm, m, tuumaa, km, jne. S-luku voidaan mitata seuraavissa yksiköissä: mm2, cm2, m2, hehtaaria, neliökilometriä jne.

Laske, etsi geometristen muotojen alue

Monimutkaisen muodon alue voi koostua useista elementaarisista luvuista: kolmioista, neliöistä, suorakulmioista jne. Kokonaispinta-ala lasketaan summalla komponenttiosien alueet.

Verkkosivulaskimet mahdollistavat nopean laskemisen paitsi S-litteiden lukujen (neliön, suorakulmion, ympyrän, rhombuksen, ellipsin) lisäksi myös volumetristen lukujen alueille (kuutio, prisma, kartio, sylinteri, pallo, tetraedri jne.). useita tasoja.

Useiden eri tehtävien ratkaisemiseen tarvitaan lukujen aluetta:
- rakentamiseen;
- selvitystä;
- tekniikka jne.

Valtio suorittaa maa-alueiden maarekisterin rekisteröinnin, jonka tärkein parametri on alue. BTI-asiantuntijat vahvistavat asuntojen koko ja hyödyllisen oleskelutilan. Arkielämässä on joskus tarpeen laskea maton alue, venytyskatto, kesämökin alue jne.

Online-laskin. Suorakulmion alue

Tämän online-laskimen avulla voit löytää suorakulmion alueen.

Kun käytät online-laskimella suorakulmion aluetta, saat yksityiskohtaisen vaiheittaisen ratkaisun esimerkistasi, jonka avulla voit ymmärtää algoritmin tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi ja yhdistää käsitellyn materiaalin.

Etsi suorakulmion alue

Tietueen syöttäminen laskimeen laskea suorakulmion alue

Voit syöttää numerot tai fraktiot 3, 0,4, 5/7 online-laskimessa. Lue lisää numeroiden syöttämisestä.

Jos sinulla on vaikeuksia muuntaa yksiköitä, käytä etäisyys- ja pituusyksikköä sekä yksiköiden yksikköä.

Teoria. Suorakulmion alue


jossa S on suorakulmion alue,
a on ensimmäisen sivun pituus
b - toisen puolen pituus.

Voit syöttää numerot tai jakeet (-2,4, 5/7,.). Lue lisää numeroiden syöttämisestä.

Kaikki hämärät kommentit poistetaan, ja heidän kirjoittajat ovat mustalla listalla!

Tervetuloa OnlineMSchooliin.
Nimeni on Dovzhik Mikhail Viktorovich. Olen tämän sivuston omistaja ja kirjoittaja, olen kirjoittanut kaiken teoreettisen aineiston ja kehittänyt myös online-harjoituksia ja laskimia, joita voit käyttää matematiikan opiskeluun.

Kuinka laskea kuvion pinta-ala?

Alue - arvo, joka määrittää pinnan koon, joka on yksi geometristen muotojen pääominaisuuksista.

Aluetta kuvaava luku on nimeltään kvadrantti. Yksinkertaisten geometristen muotojen pinta-ala määräytyy laskemalla niiden yksikkokerrointen lukumäärät, joiden avulla muodot voidaan kattaa. Samalla alueella olevia lukuja kutsutaan samanarvoiseksi.

Geometristen muotojen yleisen laskentamenetelmän avulla saatiin integraalilaskenta.

Mitattu neliöyksiköinä pituus.

Yleisiä muotoja varten voit laskea seuraavien työkalujen avulla:

Kuinka laskea suorakulmion alue

Tällä sivulla laskin auttaa laskemaan suorakulmion alueen verkossa. Määritä laskemiseksi sivun pituus tai diagonaalien pituus ja niiden välinen kulma.

Suorakulmio on parallelogrammi, jossa kaikki kulmat ovat oikeita (90 astetta).

Sivut

Kaavojen etsiminen suorakulmion alueelta sivujen läpi:

Diagnoosiin ja niiden väliseen kulmaan

Kaavojen etsiminen suorakulmion alueelta lävistäjien läpi ja niiden välinen kulma:

Maa-alue

Verkkolasku laske maan pinta-ala. Laskin laskemalla maapinta-alan neljä sivua. Anna maan sivujen pituus ja laske alueen verkko.

Land Area Calculator

Helppo tapa laskea maa-alue verkossa

8 kommenttia

 • uusi
 • vanha
 • Paras
 • Tervetuloa vieraana

tietäen vain 4 sivua, on mahdotonta määritellä alue oikein, tämä toimii vain, jos osa osuu sopivasti ympärysmittaan oikean laskemiseksi, sinun täytyy tietää kaksi muuta vastakkaista kulmaa. tämä edellyttää suuntakulmaa katastrussuunnitelmasta

Jos tontin pinta-ala lasketaan käyttäen Brahmagupta-kaavaa, joka on samanlainen kuin Heronin kaava kolmikulmalle (muutoin 4-gonin neliöä ei lasketa neljältä puolelta), niin se on totta vain siinä tapauksessa, että neljänneksen vastakkaisten kulmien summat ovat yhtä suuria ja 180 astetta. Eli kun muoto voidaan merkitä ympyrään. Muissa tapauksissa virhe ilmestyy.

Geometrinen laskin

Geometrinen laskin on kokoelma kaavoja ja online-laskimia, jotka eivät ainoastaan ​​ota huomioon kaikkia geometrisen hahmon tai kehon mahdollisia parametreja vaan myös saavat uusia suhteita ja keskinäisiä suhteita sellaisten ulottuvuuksien välillä, jotka eivät ole suoraan yhteydessä toisiinsa.

Tässä osassa voit laskea kaikkien geometristen muotojen sivut, kulmat, alueet, ympärysmitat ja tilavuudet sekä laskea tiettyjä tietyn muotoisten sarjojen ominaisuuksia. Täältä löydät kattavimman luettelon mahdollisista laskentavaihtoehdoista geometrian ongelmissa ja pystyy saamaan online-suoratulokset mistä tahansa datasuunnittelusta. Käytännöllisyys huomioon ottaen kaikki laskimet on jaettu lukuisiin lukuihin, joihin laskentatyyppien ryhmät löytyvät.

Laskin huoneen laskemiseksi, lattian ja katon alueen laskeminen

Annan esimerkin huoneen (keittiö) lattian tai katon laskemisesta neliömetreinä.

Laskentakaava on yksinkertainen, S = a * b, missä S on alue, a ja b ovat vastaavasti huoneen pituus ja leveys.
Esimerkissämme (mittauskuva) pienten kirjainten sijasta pituus on A ja leveys on B. ja vastakkaiset seinät ovat G ja B.

Huoneen lattiatilojen laskemiseksi:

- jos meillä on huoneen pituus 5 metriä ja leveys 3 metriä, niin tarvitsemme (5 * 3 = 15 m²), päädymme 15 m². kerroksittain

Käytä Laskin laskea lattian tai katon alueen.

Jos et halua laskea lattiapinta-alaa manuaalisesti tai et ymmärrä jotain laskennan kuvauksessa, voit käyttää laskinta ja laskea lattian tai katon alueen automaattisesti.

Laskennassa on tarpeen mitata huoneen pituus ja leveys metreinä ja syöttää tiedot järjestyksessä täyttämällä lomake ja saat automaattisesti lattian tai katon alueen laskennan neliömetreinä.

Lattia-alueen laskin

Huomautus:

Huomaa, että mittaukset on tehtävä metreinä. eli Jos huoneen pituus on 964 senttimetriä, sinun on syötettävä arvo 9.64 lomakekenttään. Huomaa, että murto-osuudet on syötettävä kokonaan, ei pilkulla!

eli 2.6 on väärin, 2.6 on oikein

Laskin laskee paitsi lattian tai katon alueen, tätä laskinta voidaan käyttää myös muiden suorakaiteen muotoisten esineiden laskemiseen, joiden pituus ja leveys ovat. Tällöin huoneen leveyden ja pituuden sijaan sinun on korvattava näiden esineiden (ikkunat, ovet, jne.) Leveyden ja pituuden arvot, kuten ikkunoiden ja ovien pinta-ala.

Esimerkiksi ikkunoiden ja ovien manuaalisen alueen tarkistaminen ja laskeminen:

- jos meillä on ikkunan koot 1,6 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea.
- kun ovet ovat 0,8 metriä leveitä ja 2,05 metriä korkeita.

Huoneen alueen laskeminen seinien seinämillä: laske seinien pinta-ala laskemalla Laskin.

Online laskin työkappaleiden laskemiseksi

Verkkolaskimen avulla voit löytää aihion alueen, jolla on muoto:

 • ympyrä,
 • suorakulmio,
 • Pyöreän putken poikkileikkaus,
 • Neliöputken poikkileikkaus,
 • I-palkit (palkit),
 • kanava,
 • Corner.

Käytännöllisyydestä on graafinen kuva, jossa on symboleja jokaisessa laskennassa. Laskennalle on syötettävä tiedot tuotteen kentän kuvauksen mukaisiin kenttiin.

Laskennan tulos on työkappaleen alue tai useiden samanlaisten työkappaleiden alueiden summa.

Huomaa, että syöttö- ja laskentatulos on millimetreinä.

Myös laskin valitsee automaattisesti työkalut, jotka on valittu työkappaleen laskemiseksi. Linkin jälkeen siirryt sivulle, jossa on kuvaus ja tekniset ominaisuudet.

Voit käyttää saadut tiedot työkappaleen leikkausaikojen laskemiseen.

Voit tehdä tämän laskelman sivulla laskimella "työkappaleen leikkauksen ajankohdan laskeminen"

Kuinka laskea huoneen seinien pinta-ala (laskin)

Jos haluat laskea vain huoneen alueen, niin olet täällä.

Ja laske automaattisesti seinien pinta-ala, voit käyttää laskinta, joka sijaitsee alla olevassa tekstissä. Laskennassa on tarpeen mitata huoneen pituus, leveys ja katon korkeus metreinä.

Murtoluvut tulevat pilkulla!

Alla on käytännöllinen esimerkki huoneen seinien alueen laskemisesta.

Huomaa, että mittaukset on tehtävä metreinä. eli jos huoneen pituus on 425 senttimetriä, kenttien kohdalla on syötettävä arvo 4,25. Huomaa, että murto-osuudet on syötettävä pilkulla eikä pisteellä. eli 5.2 on oikea, 5.2 on väärä!

Kuinka laskea huoneen taustakuva, olemme jo kirjoittaneet artikkelissa Kuinka monta tarvitsevat tapettia ja tietysti myös taustakuvan laskemisen huoneessa.

Ja nyt esimerkki huoneen seinien alueen laskemisesta. Huoneemme pituus on 3,82 metriä, leveys 3,44 metriä ja kattokorkeus 2,71 metriä. Korvaamalla nämä arvot sopiviin kenttiin saadaan 39,349199999999996 neliömetrin arvo, joten seinien pinta-ala on lähes 40 metriä.

Laskelmassa saatu arvo ei ole oikea, koska laskettu arvo sisältää ikkunan alueen ja oviaukon. Nämä alueet on vähennettävä saadusta arvosta.

Suosittelemme seuraavia laskimia:

Monikulmioalue

Monikulmion alueen laskeminen syötetyillä sivuilla ja diagonaaleilla, jotka jakavat monikulmion disjointikolmioksi

Tämä laskin laskee monikulmion alueen syöttämällä sivuja ja diagonaaleja, jotka jakavat monikulmion disjointikolmioksi.

Katsomme kuvaa - monikulmion pinta-ala ABCDE voidaan laskea kolmikulmien ABD, BCD ja ADE alueiden summana. Tätä varten on selvää monikulmion sivujen pituuden lisäksi, että on tarpeen tietää myös diagonaalien BD ja AD pituudet, mutta tämä ja kaikki, mitä tarvitaan - minkä tahansa kolmion pinta-ala voidaan laskea vain sen sivujen pituudesta ilman mittauskulmia.

Ja se on varsin kätevä esimerkiksi päivittäisissä korjauksissa - pituutta on helpompi mitata kuin kulmat.

Joten me mittaamme monikulmion sivujen pituudet, syötämme ne taulukkoon, jakautuuko henkisesti monikulmio kolmioihin, mitataan haluamasi diagonaalit ja syötetään ne taulukkoon, minkä jälkeen laskin laskee koko kuvan alueen. Myös hänen laskemat kolmiot ovat näkyvissä tarkistettaviksi. "Virhe" -kentässä näkyy kärkipiste, jota ei voitu vertailla mihinkään kolmioon (jos esimerkiksi ei ole vielä annettu kaikkia diagonaaleja).

Oletusarvon mukaan monikulmion sivut ja diagonaalit näkyvät kuvassa, joka on helppo korjata klikkaamalla Tyhjennä taulukko -painiketta.