Monoliittisen laatan arvioidut kustannukset

Monoliittinen laatta - luotettava luokka betoniperustusta. Se näyttää laudalta tai kelluva, koska maahan siirryttäessä laatta ei muutu, mikä suojaa rakennetta tuhoamiselta. Monoliittinen levy on myös kiinteä, lujitettu betonirakenteisen ja vahvistetun jäykkyyden rakenne, joka jakaa tasaisesti rakennuksen täytön maahan.

Laske avaimet käteen -periaatteella varustetun pohjakerroksen kustannukset Pietarissa ja Leningradin alueella ja saat arvio verkossa, kun otetaan huomioon materiaalit ja säätiöt 2018: n hinnalla neliömetriltä ja kuutiometristä nettisivuiltamme ja käytämme online-laskinta.

Laskin kiinteän aluslaatan arvioiduista kustannuksista

Syötä parametrit laskemaan monoliittinen levy:

Lujitetun betonin kiinteän perustan hinta lasketaan ottaen huomioon:

 • betonivahvisteisen levyn pääparametrit;
 • rakennusmateriaalien kustannukset ja monoliittisen rakenteen rakentamiseen liittyvät työt.

Monoliittisen perustuksen mitat heijastuvat rakennustyökierrokseen. On tärkeää, että suunnittelun ja arvioinnin dokumentointi kehitetään kokeneille suunnittelijoille. Tulos on oikea määritelmä:

 • laattojen koko, ottaen huomioon Leningradin alueen kuormat ja maaperät;
 • kulutushyödykkeiden määrä ja kustannukset;
 • luettelo ja hinnat rakennus- ja asennustöistä.

Monoliittisen levyn rakentaminen on mahdollista kallistus- ja hiekka-aineilla sekä erittäin puristettavalla maaperällä.

Tämä laite on perustuksen rakentaminen - monoliittinen levy

Talon alla olevan monoliittisen laatan laite suoritetaan rakennuspaikan valmistelevan kaivamisen ja hajoamisen jälkeen. YARUS-yhtiön käsityöläisten joukko rakentaa säätiön kuoppaan organisoidulla vedenpoistolla. Rakentamisprosessin aikana noudatetaan prosessia. Ammattitaitoiset käsityöläiset:

 • akselit rikkoutuvat kentällä suunnitelman mukaisesti, ne järjestävät hiekkipyyhkeen, he suorittavat betonituotantoa;
 • toimittaa ja järjestää kulutustavaroita;
 • valmistella työkaluja ja sähkölaitteita hitsausliittimiin;
 • asentavat kiinnittimet 1m: n välein vahvistuksen alla lujittavien sauvojen konkreettisen suojan aikaansaamiseksi korroosiolta;
 • asenna vahvistus ja teräsverkko suunnitteluasentoon ja kiinnitä sauvojen leikkauspisteet hitsaamalla;
 • muottipellit kootaan ja kiinnitetään betonivalmisteen reunaan merkkien mukaan;
 • ennen betonityön suorittamista, tarkista lujitushihnan ja muottien oikea asennus;
 • järjestää konkreettisen sekoituksen toimitukset alueelle ja toimittaa sen asennuspaikkaan sovitun järjestelmän mukaisesti;
 • suorita betonointi kerroksittain vähintään 40 minuutin välein;
 • tiivistetään täryttimillä ja käsiuralla muurausseinien kehällä;
 • luo optimaaliset olosuhteet betoniseokselle saavuttamaan 70% suunnitteluarvosta;
 • poista muotti.

Yrityksessä "YARUS" rakennus- ja asennustyöt tehdään turvallisuusmääräysten mukaisesti. Purkaminen suoritetaan vasta betonirakenteen lujuuden valvonnan jälkeen. Betonisoinnin aikana käytetään nykyaikaisia ​​laitteita, joissa on iskunvaimentimet ja luotettava eristys. Prikaatit koostuvat korkeasti koulutetuista mestareista, joilla on pääsy työhön.

On ihanteellista tilata monoliittisen laatan rakentaminen talon alle kohtuulliseen hintaan luotettavalla vedeneristyksellä ja viestinnällä. Olemme valmiita vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi soittamalla (812) 925-53-93 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Online-laskenta monoliittisesta levystä

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Laskin laskettaessa kiinteää pohjalaattaa

Monoliittisen laattojen pohjan (laattojen) online-laskimen avulla voidaan laskea mitat, muotti, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä tämäntyyppisen perustuksen rakentamiseen tarvittava betonin määrä. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Aseta ensin pohjalevyn mitat - pituus, leveys ja korkeus. Seuraavaksi täytä raudoituksen ja muottien laskentaan liittyvät parametrit. Laskettaessa vahvistusta on määriteltävä solun koko (pituus ja leveys), joka muodostaa yhden kerroksen (rivi) lujituksen ja tällaisten rivien (osuuksien) määrän vahvistuskotelossa. Samoin kuin halkaisijaltaan. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 2: Betonin laskemisessa on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 3: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja roskaa laskutetaan laskimessa 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Monoliittinen perustus talojen rakentamiseen

Jos maatilallesi on epätasaista maata, esimerkiksi hiekkalaatikoita, turvetursseja ja muita epäsäännöllisyyksiä, suosittelemme talon rakentamista monoliittiseen säätiöön. Monoliittisella säällä on erittäin korkea vastustuskyky kaikenlaisille kuormille, ja tämä indikaattori antaa meille mahdollisuuden olla pelkäämättä maaperän samentumista talojen rakentamisen aikana.

Monoliittisen laatan rakennustekniikka koostuu seuraavista päävaiheista.

Ensinnäkin pyydä asiantuntijoita suorittamaan geodeettisia tutkimuksia rakennustyömaalla. Ja vain maaperätutkimuksen ja rakennuksen rakenteen huomioon ottaen on mahdollista määrittää monoliittisen laattatyypin ja laskea sen parametrit. Sitten sinun pitäisi valmistaa kaivo. Tällaiseen työhön tarvitaan erityinen tekniikka.

Seuraavassa vaiheessa muodostuu hiekkalaatikko kuopan pohjalle. Tätä tarkoitusta varten kaivon pohja on tukeutunut huolellisesti geotekstilikankaaseen. Hiekka, joka on vähintään 0,2 m paksu, on hajallaan geofabrissa, kastellaan ja tiivistetään.

Kuivauksen jälkeen hiekka kaadetaan kerrostumalla 0,2-0,4 m, sitten myös särkynyt. Ja toinen hiekkakerros, joka on vähintään 0,2 metrin paksuinen, kaikki kerrokset kastellaan ja kiristetään tiukasti.

Ohut kerros betonilla, joka on vahvistettu silmällä (jalka), kaadetaan tuloksena olevaan hiekkaa olevaan raunioon.

Betonia on säilytettävä, kunnes se on täysin asetettu, jonka jälkeen pehmustettuun kerros on vedeneristysmateriaalia.

Lankojen muotti on asennettu jalkakäytävän reunaan. Seinien muodonmuutoksen välttämiseksi se on puhdistettava perusteellisesti ja kostutettava vedellä. Asennuksen jälkeen muotti on pultattu tai tasoittava palkki. On välttämätöntä ripotella koko muottipaketti raunioilla tai maaperällä, vahvista se levykkeiden tai vahvikkeiden avulla.

Tämän jälkeen voit aloittaa vahvistuksen, tarvitset vahvistamista. Suosittelemme, että käytät kierreosia ja älä käytä hitsausta. Langatut vavat ovat liikkuvampia ja säästävät levyä epätasaisen kuormituksen tapahtuessa. Koska hitsatut sauvat lisäävät kuormitusta ja levy voi halkeilla.

Toiseksi viimeinen vaihe koostuu monoliittisen perustuksen betonoitumisesta. Ennen kuin betonipohjan kaadetaan, on välttämätöntä säästää jäteveden, veden ja viemäröintitilojen tuotantopanoksia. Betoni kaadetaan kerroksittain noin 15 cm, minkä jälkeen kaikki huolellisesti tasoitetaan lapioineen. Tarvitaan betoni, kunnes vesi näkyy sen päälle. Sitten erikoislaitteet tekevät pinnan täysin sileiksi.

Kun koko betonointimenetelmä on päättynyt ja betoni on kovettunut, rakennuksen purkaminen alkaa. Tämän jälkeen monoliittisen levyn perustuksen rakentaminen katsotaan täydelliseksi.

Suosittelemme, että asennat viemäröintijärjestelmän tulevaan taloon, joka suojaa kellarista pohjaveden tunkeutumiselta.

Laskin monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi

Kun rakennetaan maakohtaisesti, joskus olosuhteet ovat sellaiset, että optimaalinen ratkaisu on rakentaa säätiö monoliittisen levyn muodossa. Näin voit jakaa kuorman tasaisesti laajalle alueelle, mikä on erityisen tärkeää heikoissa ja epävakaissa maissa, joissa säätiön nauha ei ole oikeutettu.

Laskin monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi

Vaikka maaperän kantavuus on pieni, ei ole tarvetta mennä maaperän jäädyttämisen alapuolelle - oikealla laskennalla ja rakentamisella, pohja osoittautuu "kelluvaksi", eikä pelkää pakkasnopeutta. Tällöin laatan mittojen on vastattava varsinaisia ​​rakennusolosuhteita - maan päällä olevan maaperän tyyppi ja rakennustyömaille laskettavat kuormat. Laskija monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi auttaa määrittämään yhden niiden keskeisistä parametreista ja joskus jopa arvioimaan tämän tyyppisen alustan käytön toteutettavuutta.

Laskimen käyttäminen vaatii tiettyjä selityksiä. Ne luetellaan jäljempänä sopivassa osassa.

Laskin monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi

Mikä on rakennettu ja miten laskelma on

Ennen rakentamisen aloittamista tehdään analyysi maaperästä, jolla laattaa tuetaan, jotta voidaan arvioida niiden kantavuus. Tämä parametri on ilmaistu kilogrammoina neliösenttimetriä kohti, ja SNiP-taulukoiden arvoja on helppo löytää.

Näyttäisi siltä, ​​että voit laskea kokonaiskustannuksen ja varmistaa, että se ei ylitä määritettyjä arvoja. Tällainen laskelma ei kuitenkaan ole riittävän objektiivinen. Tässä tapauksessa olisi oikeampaa edetä tietyssä maaperässä olevan optimaalisen hajautetun kuormituksen suhteen, joka on laskettu nimenomaan laattaperusteille. Laattojen perustusten käyttäminen ja käytäntö osoittavat, että jos todellinen kuorma ei poikkea optimaalisista arvoista yli 20 ÷ 25 prosentilla, tällä perusteella pystytettävän rakennuksen vakaus taataan. Eli kaksi ääripäätä jätetään pois:

- Jos "levy + talon" järjestelmä on liian raskas (ottaen huomioon ulkoiset ja toiminnalliset kuormitukset), todennäköisyys rakennuksen asteittaisesta uppoamisesta maahan pysyy.

- Liian pieni kokonaiskulutus on myös mahdoton hyväksyä, koska maaperän vähäiset vaihtelut vaikuttavat rakennuksen vakauteen.

Laskimeen sisältyvä laskelma perustuu siihen tosiasiaan, että rakennuksen luoma kuorma määritetään aluksi ottamatta huomioon pohjalevyä. Sitten tätä arvoa verrataan optimaaliseen, ja tuloksena oleva ero vajoaa monoliittisen emäksen massan takia. Tieteellisen massan tuntemus on helppo muuntaa tilavuuteen ja sen jälkeen ottaen huomioon levyn pinta-ala - saavuttaa optimaalinen paksuus.

 • Kaikki laskelmissa tarvittavat taulukkoarvot on jo syötetty ohjelmaan.
 • Käyttäjää kehotetaan määrittelemään maaperätyyppi rakennustyömaalla.
 • Tulevan laatan pinta-ala on otettava siten, että pohja ulottuu välttämättä rakennuksen kehäpuolelle vähintään 300 ÷ 500 mm.
 • Lisäksi rakennuksen aiheuttaman kuorman laskemiseksi sen parametrit merkitään:
 • Seinien ja väliseinien materiaali ja kokonaispinta-ala miinus ikkuna- ja oviaukot. Kaksi syöttövaihtoehtoa on saatavana esimerkiksi ulkoisiin kantaviin seiniin ja sisäisiin. Jos jotain vaihtoehdosta ei käytetä, seinämäalue näkyy "0".
 • Materiaali ja päällekkäisyysalue, myös kahdessa mahdollisessa vaihtoehdossa. Lattian käyttökuormitus on jo otettu huomioon laskentalgoritmissa.
 • Kattojen pinta-ala ja tyyppi. Runkojärjestelmän kuormitus ja eristys otetaan jo huomioon ohjelmassa.
 • Kaltevuuksien jyrkkyys on välttämätöntä lumen kuormituksen oikeaksi laskemiseksi. Lisäksi sinun on määritettävä alueesi vyöhykemäärät ohjelman kartan avulla (se sijaitsee alla).

Venäjän federaation alueen jakautuminen vyöhykkeisiin lumikuorman mukaan

Oletetaan, että käyttäjällä on jo suunnitelmat tai ainakin alustava kehitys tulevan rakentamisen koosta ja materiaaleista. Se on tarpeen laskea alue - se on helppoa, varsinkin jos käytät joitakin vinkkejä.

Kuinka nopeasti ja tarkasti laskea alue?

Suorakulmion avulla kukaan ei ole mitään ongelmia, mutta usein monimutkaisempia seinämuutoksia, lattiaa tai kattoa on hämmentynyt. Katso portaalin julkaisua, joka on tarkoitettu erityisesti aluekohtaisiin laskelmiin - se kuvaa menetelmää ja tarjoaa käteviä laskimia.

Optimaalisen laatan paksuuden tulos ilmoitetaan metreinä. Ja tässä on välttämätöntä arvioida se välittömästi seuraavista tehtävistä.

 • Optimaalinen arvo on 0,2-0,3 metriä - tällainen säätiö on kaikilta osin perusteltu, eli se takaa rakennuksen vakauden ja on taloudellisesti edullinen. Pääsääntöisesti tulos pyöristetään paksuuteen, joka on 50 mm: n monikerta.
 • Siinä tapauksessa, että laskelma osoittaa, että levy, jonka paksuus on yli 0,35 m, on mahdollista, että nauhat tai jopa pylväspohjaiset perustukset olisivat edullisempia tällaiselle kevyelle rakennukselle nykyisissä olosuhteissa. Sen pitäisi tehdä perusteellinen analyysi eri vaihtoehdoista, jotka eivät ole vähemmän luotettavia, mutta vaativat vähemmän kustannuksia.
 • Jos tulos on alle 150 mm, ja joskus ohjelma voi jopa tuottaa negatiivisen arvon, rakennus on suunniteltu rakentamaan liian raskaita näihin olosuhteisiin yhdessä laattaperustan kanssa. Ei ole järkevää aloittaa itsenäistä rakentamista tekemättä päteviä geologisia tutkimuksia ja ammatillista laskentaa, koska se voi johtaa hyvin surullisiin seurauksiin.

Slab-säätiö - kaikki hyvät ja huonot puolet

Yksityiskohtaisemmissa kysymyksissä, jotka koskevat suositeltuja syitä tällaisten perusteiden soveltamiseen, tarvittavat laskelmat ja monoliittisen pohjalaatan käytännön rakentaminen, lukija voi tutustua portaalin erityiseen julkaisuun.

Laattoalaptio

Lataa, tallenna tulos.

Valitse tallennusmenetelmä

tiedotus

Laattojen perustus on monoliittinen perusta, joka antaa rakenteen vakauden ja kestävyyden. Rakennuksen koko alueelle asetettu betonirakenne toimii luotettavana tukena asuntorakennukselle tai ankkuripaikalle. Maaperän vähimmäismäärä, alhainen paine-ero maanpinnalla sekä rakentamisen helppous - monoliittisen levyn objektiiviset edut, mikä on tämän luokan perustekijä. Profiilin lujitemuovi takaa perustan lujuuden ja kestävyyden kiinteille mekaanisille kuormille. Laatupohjan pätevä laskenta auttaa sinua suorittamaan nopeasti ja tarkasti online-pohjaisen laskimen monoliittisen laatan.

Verkkolaskimen edut laattojen perustuksille

 • Suorittaa pohjalevyn laskemisen ottaen huomioon kaikki betonin, muottien ja lujitushäkkin tekniset sekä toiminnalliset ominaisuudet.
 • Säästää aikaa ja vaivaa menestyksekkään rakennustyön strategian kehittämisessä sekä laatoituksen säätämisen budjetoinnissa.
 • 2D- ja 3D-visualisointivaihtoehdot mahdollistavat reaaliaikaisesti visuaalisen arvioinnin sovintoratkaisujen riittävyydestä ja tarvittaessa tee tarvittavat muutokset projektiin.

Vahvistuksen laskeminen monoliittiselle levylle

 • Vahvistavien verkkoelementtien vähimmäishalkaisijan määrittäminen, jonka on oltava SNiP: n sääntöjen mukainen.
 • Pystysuoratankojen vahvistuskammion pienimmän sallitun poikkileikkauksen laskeminen.
 • Lujiteverkon solujen keskikokoa koskeva konkretisointi sekä päällekkäisyyden koon määrittäminen.
 • Rivien lukumäärän, puristimien halkaisijan laskeminen sekä vahvistuskotelon kokonaispainon määrittäminen ottaen huomioon päällekkäisyydet.

Online-laskimen lisätoiminnot

 • Muottipaneelien määrän, pituuden ja paksuuden laskeminen GOST R. 52086-2003: n vaatimusten mukaisesti.
 • Levyn metristen ominaisuuksien määrittäminen, sen ainoat ja sivuttaiset reunat eristyksen määrän laskemiseksi.
 • Hiekan, sementin ja murskattujen kiven osuuden laskeminen manuaalisen tuotannon betoniin, joka tarvitaan laattasäiliön muodostamiseen.

Yksinkertaista selvitys- ja mittaustoiminnan prosessi tänään. Käytä online lautan pohjalaskin ilmaiseksi nyt!

Pohjalevyn laskeminen

* Rebar mesh -parametrit

Jaa ystäviesi kanssa ilmainen online-laskin!

Laattojen pohjan laskeminen, monoliittisen levyn laskeminen

Pohjalevyn laskin

Yksinkertainen online-laskin säätiön lujitettua betonialustaa laskemalla lujitetun monoliittisen perustan rakennusaineiden tarkka määrä. Aloita laskeminen nyt!

Pohjalevyn laite, teräsbetonilaatta

Lujitetun betonilaatan etuna on kyky rakentaa se mihin tahansa maaperään, on erityisen perusteltua käyttää liikkuvissa maissa ja maissa, joilla on heikot lujuusominaisuudet, voimakas savea. Vielä yksi lisä lisäksi rakennusten materiaali voidaan valita mistä tahansa, mutta useammin ne rakentavat maatiloja ja mökkejä, joilla on suuri alue suunniteltaessa tai raskasta materiaalia, kuten tiiliä tai kiveä. On mukavaa, ettet voi rajoittaa itseäsi rakenteen koossa. Liesi on hyvin lämpöeristetty ja voi olla karkea kerros ensimmäisessä kerroksessa.
Laattojen vahvistamiseksi liittimet valitaan GOST 5781-32 mukaan, halkaisija 12 mm - 16 mm, betoniluokka B30. Ammattimaisten suositusten mukaan vedeneristys on parempi käyttää kuumasovellusta, merkkiä BN3 tai yksinkertaisempaa vaihtoehtoa - tämä on paksu polyeteenikalvo.

Pohjalevy maksaa

Monoliittisen levyn ainoa haitta on sen korkea kustannus. Kellarilevyn laskemiseksi on ilmeistä, että laattasäiliön laite liittyy korkeisiin kustannuksiin pääasiassa betoniin ja vahvikkeisiin sekä maanrakennustöihin. Kaiken tämän lisäksi, jos kyseessä on vaikea maisema, jos näkyvyyskorkeus on näkyvissä, tarvitaan lisää kaivaustyötä sivuston tasolle, ts. kohotukset leikataan, alamäet nukkuvat. Kaikki tämä johtaa konkreettiseen nousuun raudoitetun betonilevyn kustannuksella. Voit tarkistaa kaiken laskemalla säätölevyn kustannukset.

Laskin laskettaessa kiinteää pohjalaattaa

Online laskin materiaalien laskemiseksi monoliittisen laattasäätiön rakentamiseen. Laskimella voit laskea kustannukset ja tehdä arvion työstä täyttääksesi levyn.
Laskennan seurauksena saat:

 • Neliölaatta.
 • Betonin määrä säätiölle.
 • Vahvistettujen vaakarivien määrä.
 • Lujituksen pystysuorat rivejä.
 • Tangojen kokonaispituus.
 • Vahvistuksen kokonaispaino.
 • Muottialue.
 • Muottipuun sahatavaran määrä (tai niiden vastaava levyihin)

Kustannukset lasketaan myös:

 • Tarvittava määrä sementtipusseja 50 kg
 • Sementin kustannukset.
 • Hieman määrä.
 • Hiekkakustannukset.
 • Raakamäärä.
 • Rikojen kustannukset.
 • Puutavaran kustannukset.
 • Painonapit.
 • Venttiilikustannukset.

Laskurin pohjalevyn laskeminen online-laskimessa - mitä sinun tarvitsee tietää

Koko talon luotettavuus ja käyttöikä riippuvat säätiön laadusta. Alustyypeistä ja muista teknisistä ominaisuuksista riippuen on olemassa erilaisia ​​perustyyppejä. Viime aikoina laattojen perustukset ovat kuitenkin olleet erityisen suosittuja, koska tällainen säätiö on ihanteellinen suurille ja monimutkaisille rakenteille, joilla on epävakaat maaperät.

Tarvittaessa talon rakentaminen laattaperustaan ​​edellyttää, että ammattilaiset tekevät perusteellisia laskelmia, jotka muodostavat hankkeen perustan. Mutta vain kuvitella materiaalien ja työn likimääräisiä kustannuksia, voit käyttää laskimen säätiön monoliittista laattaa.

Interface online-laskin monoliittinen laatta säätiö

Mikä on levyn perusta

Yksinkertaisella tavalla pohjalevy on betonirauta, joka asennetaan koko rakennuksen tai sen erillisen osan alle. Tämän muotoilun erityispiirre on matala perustus.

Laattapohja voi olla sekä monoliitti että modulaarinen - koostuvat useista identtisistä levyistä, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Jokaisella näistä vaihtoehdoista on sekä etuja että haittoja. Monoliittisella on korkea lujuus, luotettavuus ja jäykkyys. Esivalmistetta käytettäessä tarvitaan erityisiä laitteita levyn kuljettamiseen ja levittämiseen rakennuksen asennuksen ja muiden töiden aikana. Mutta tehdasvalmisteiset mallit ovat nopeampia asentaa, koska ei tarvitse kaataa betonia, asenna muottiin ja vahvikkeisiin.

Laattapohjalla on myös uusi nimi - kelluva. Tällainen nimitys johtuu siitä, että millä tahansa maaperän liikkumisella (kohoaminen, maaperän sedimentti), levy liikkuu sen kanssa. Samanaikaisesti paikallisia muodonmuutoksia ei tapahdu - myöskään esivalmisteessa, levyt on kiinnitetty jäykästi yhteen ja kestävät mekaanisia kuormituksia.

Lajikkeet "kelluva" säätiö

Jos aiot asentaa matala-laatan pohjalevyn, muista, että sen yläpuoli on samaan aikaan pohjakerroksen pohjakerros. Tämän tyyppisellä pohjalla ei ole mahdollisuutta perustaa kellarista.

HUOM! Toisaalta perusalustan perustaminen pohjalevyllä on periaatteessa mahdollista, mutta vain siinä tapauksessa, että laatta on sen lattia, mikä tarkoittaa, että sen on oltava riittävän syvä. Pohjalevyn laskenta on tehtävä erittäin huolellisesti ja huomioitava kaikki rakenteilla olevan kohteen ominaisuudet.

Edut ja haitat

Laattojen pohjan tärkein etu on merkittävä jalanjälki, mikä vähentää paineita maahan ja vähentää rakennuksen seinien ja muiden tukirakenteiden muodonmuutoksen mahdollisuutta. Tämäntyyppisen säätiön muita etuja ovat epäilemättä pitkä käyttöikä, käyttövarmuus, nopea ja helppo asennus, pohjaveden ja pintaveden kestävyys sekä mahdollisuus perustaa kellari ja samanaikaisesti levyjen käyttö pohjan ensimmäiselle kerrokselle.

Monoliittinen säätiö on samalla pohjakerroksessa.

Ainoa huomionarvoisuus laattaperustasta on sen korkea kustannus. Kuitenkin korkea hinta on yleensä perusteltua - loppujen lopuksi se on erittäin luotettava, kestävä, kiinteä rakenne, jolla on erinomaiset tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet.

Sivustollamme löydät säätiön suunnittelusta ja korjaamisesta tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Laadunväristen säätöjen vivahteet

Jos laattasäiliön laskeminen ja asennus suoritettiin oikein, monoliittinen säätö kestää teräviä lämpötilaeroja ja pystyy sopeutumaan erilaisiin heikosti kantavaan maaperään. Suunnittelun valinta johtuu pääasiassa sen korkeasta luotettavuudesta ja houkuttelevasta ulkonäöstä. Mutta laattojen perustamisessa ei pidä unohtaa seuraavia seikkoja:

Jopa ihanteellisia laskelmia voidaan kumota väärin asentamalla tai noudattamatta tekniikkaa. Esimerkiksi rakentamisen aikana saatat olla houkuttelevaa säästää vähän ja kieltäytyä tyhjentämästä. Missään tapauksessa tätä ei voida tehdä, sillä ajan mittaan on mahdollista todistaa talon muuttaminen Pisan torniin.

Perustyynyn muodostamisen yhteydessä tarvitaan perusteellista työtä sen hiekka-sora-alustan täyttämiseksi.

Toimii säätöalueen alapuolella

Monoliittisen perustuksen tyyny sisältää soraa, hiekkaa ja geotekstiilia. Kaikki nämä materiaalit on laskettava erikseen, riippuen maaperän tiheydestä ja muista ominaisuuksista. Laskelmat, jotka osoittavat materiaalin likimääräisen hinnan ja määrän, voidaan tehdä etukäteen ja itsenäisesti - online-laskukoneiden avulla. Jälkimmäisessä tapauksessa kiinnitä huomiota - laskin pitää vedenpitävyyttä yhtenä tai kaksoiskerroksena.

Laattojen pohjan laajuus

Tällaisia ​​rakenteita on useilla pääalueilla:

Suurten, monimutkaisten rakennushankkeiden rakentamisessa, jolle on tunnusomaista rakenteen yksittäisten osien liikkeet;

Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen maanjäristysherkillä alueilla;

Se on korvaamaton perustaa rakennusten perustuksia heikoille ja epäyhtenäisille maaperälle.

Alhaisen rakennustyön yhteydessä sitä voidaan käyttää vaihtoehtona syvän pohjan perustamiselle maan pohjoisosassa.

Vaihtoehtoisesti katsotaan ilman kellarista ja kellarista.

Kun rakennat taloa monoliittiselle laattasäteelle, sinun on unohdettava kellari

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön vedeneristyksestä.

Laattojen pohjan syvyys

Ensimmäinen asia, joka on syytä huomata, kun kuvataan pohjalevyn syvyyttä, on sellaisten monoliittirakenteiden valumisominaisuudet. Ne on kielletty asennettavaksi peltomaahan, koska tarve poistaa kokonaan mustasta maaperästä kuopasta. Yhden kerroksen keskimääräinen syvyys on 40 senttimetriä (ne täytetään ei-metallisella koostumuksella ilman saviä koostumuksessa).

Matalalevyille on ominaista seuraavat ominaisuudet:

Maalaistalot, mökit ja puutarhatalot (joissa ei ole lämmitystä) on välttämätöntä esitellä polystyreenivaahtoa sokean alueen tai yhden levyn alle;

Talon pysyvän lämmitysjärjestelmän läsnä ollessa maaperän suojelemiseksi jäädyttämöltä riittäisi suorittamaan sokean alueen eristys 30 senttimetrin syvyydessä (turvotuksen syiden poistamiseksi kokonaan);

Suurin budjettivaatimus tämäntyyppisen suunnittelun rakentamiseksi - lautalla, joka on upotettu jäädyttämisen alapuolelle. Tämä menetelmä soveltuu kuitenkin vain rakennuksiin, joissa on kellari tai pohjakerros.

Monoliittinen perusta talon kellarissa

Kuinka laskea levyn paksuus

Kellarilevyn paksuutta laskettaessa on noudatettava alla olevaa kaavaa:

Ensimmäinen vaihe: Sivuston geologinen analyysi osoittaa maaperän optimaalisen erityispainon sopivan arvon. Työn prosessissa määräytyy myös säätiön riittävän syvyys.

Toinen vaihe: mahdollisten painokertoimien laskenta. Taulukoissa on keskimääräisiä arvoja useimmille rakennusmateriaaleille - niiden painoa ei ole vaikea laskea riippuen lattian, seinien ja muiden rakenteiden koosta. Tuloksena olevan kuvan vieressä lisätään lumipeitteen keskimääräinen kuorma asuinalueen ja katon kaltevuuden mukaan. Älä unohda tällaista kriteeriä kuin hyötykuorman - kellarilattiat, se on 210 kg / cm² (tämä parametri määritetään rakennuksen jokaiselle kerrokselle ja lisätään sitten).

Kolmas vaihe: Monolyttisen pituuden ala lasketaan (tehdä tämä, kerro talon pituus leveydeltään). Yksittäisen kuorman laskemiseksi 1 m²: a kohden, jaa kokonaispainotiedot jakamalla aiemmin saatu arvo.

Laskettaessa laattojen monoliittisen perustuksen ongelmia ei tavallisesti synny

Neljäs vaihe: Säätiön optimaalisen tilavuuden laskeminen (jaettuna raudoitetun betonin keskimääräisellä painoarvolla) sekä pohjalevyn esipaksuuden määrittäminen - ja tuloksena oleva luku kasvaa viisi senttiä (marginaali).

Viides vaihe: Kun jalustan paino on kirkas, se lisätään keskimääräisiin painon kuormituksiin. Lisäksi maaperälle ominaisen paineen ilmaisua (noin kolme) verrataan alustaviin tuloksiin tietyllä paikkakunnalla (poikkeaman ei pitäisi olla yli 25%).

Kuorman suuruuden määrittäminen vaikuttaa betonivalikoiman valintaan ja perustan paksuus vaikuttaa vahvistusohjelmaan, jonka mukaan tankoja ja taajuutta sijoituspaikasta valitaan. Voit yksinkertaistaa koko laskentaprosessia käyttämällä yksinkertaista mekanismia - online-laskimia. Erityinen laskin auttaa laskemaan monoliittisen päällekkäisyyden ja muiden komponenttien laskemalla levyjen paksuuden ja perustustyynyn. Tätä varten sinun on vain luotava luotettavia lukuja määritetyissä soluissa ja odotettava tuloksia.

Miten säätiö lasketaan online-laskimella, katso video:

Ammattimaiset vinkit

Asiantuntijat suosittelevat ennakkolaskennan tarvittavan materiaalimäärän laskemisesta säätiön rakentamiselle huomioiden samalla tietyn tontin maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi kallistuvalla maaperällä on tunnusomaiset piirteet ja alamäet kausittaisten muutosten mukaan. Jos unohdat tämän värin, jonkin ajan kuluttua pohja alkaa kokea kohtuuttomia voimankäyttöjä, halkeamia tulee näkyviin ja pohja alkaa räjähtää. On myös suositeltavaa sitoa vahvistusjohdot - mikä lisää liikkuvuutta. Siten jäädytetty betoniseos, vaikka maaperän voimakkaat muodonmuutokset pystyvät säilyttämään halutun rakenteen eikä johda mikroprektioiden muodostumiseen.

Itse asiassa säätiö lasketaan ammattilaisilta kuten selkeästi esitetään seuraava video:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä on artikkelissa lankojen perustusten vahvistaminen.

johtopäätös

Edellä olevasta voidaan päätellä, että vaikka laattojen säätiö on erittäin kallis, sillä on suuri lujuus, jäykkä rakenne, pitkä käyttöikä ja muut positiiviset käyttöominaisuudet. Tällaisen säätiön asennus ei ole helppo tehtävä. Materiaalien laskeminen, levyn paksuus ja muut säätiön komponentit vaativat joskus paljon enemmän odotettua aikaa. Siksi on järkevää käyttää online laskinta alustaviin laskelmiin ja antaa täysipainoinen suunnittelu ja asennus alan asiantuntijoille saadakseen todella laadukkaan ja luotettavan perustan.

Laattojen laskurit

Auttaa tekemään palveluistamme paremmin ja jakaa linkki sosiaaliseen. verkostoituminen

Laskinmääritys

Laattojen laskemisen laskin on suunniteltu laskemaan tarkasti monoliittisen laatan mitat, vaaditun raudoituksen määrä ja koko, muottipesät ja betonin tiheys, joka tarvitaan asuinrakennusten ja teollisuusrakennusten laattatyyppisten perustusten rakentamiseen. Tulevan perustan tyypin on vastattava nykyistä hanketta, ja se valitaan rakennettavan rakennuksen massan tarkka laskutoimituksista ja sen kuormituksesta monoliittiselle levylle. Nämä tarkat laskelmat suoritetaan SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteiden" ja GOST 52086-2003 mukaisesti.

Laattojen tyyppinen monoliittinen laatta, joka sijaitsee koko rakenteilla olevan rakennuksen alueella. Tämän tyyppisellä pohjalla on alhaisin paine maassa, verrattuna muihin perustyyppeihin. Eroaa suorituskyvyn yksinkertaisuutena minimoimalla maanpinnan määrä. Monoliittisen perustuksen laskennassa on otettava huomioon, että laattapohjassa on tarpeeksi kaivantoa 40-50 cm syvyydeltään mutta vähintään 30 cm: n korkeudella. Levyn korkeuden on oltava 30-40 cm mutta vähintään 20 cm. 10 cm: n kerros. Myös levy vaatii vedenpitävyyden.

Toiminnan periaate

Laskimessa käytetään kaavaa suorakaiteen muotoisten rinnakkaislaitteiden tilavuuden laskemiseksi - V = a * b * h

Laskimen työosa on jaettu kahteen kentälle. Ensimmäinen esittelee tulevan laattaperustan pääpiirteet:

 • "A" on monoliittisen laatan pituus (m);
 • "B" on levyn leveys (m);
 • "H" on pohjalevyn korkeus (m).

Toisessa kentässä näytetään tulevan laatan tilavuus (V) laskettuna syötetyistä ominaisuuksista ja vaaditun betonin määrä m3: ssä. Tähän indikaattoriin perustuen lasketaan SNiP 52-01-2003 määrättyjen betonisekoitusten lujuuden ja muottien määrä.

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!