Betonin muotti - Asennus- ja irrotusaika

Betonituotteiden tai muiden rakennusrakenteiden kaataminen edellyttää tuotteen - betonirakenteiden käyttöä. Ilman muottirakennetta on mahdotonta: säätiön rakentaminen, lattian järjestäminen, sarakkeen pystyttäminen ja jopa kaatamalla tällaisia ​​vaatimattomia rakenteita puutarhatielle tai yksityiselle rakennukselle perustuvan sokean alueen ympärille.

Tällä hetkellä rakentajat hyödynsivät yli 20 erilaista betonilaatikkoa. Kuitenkin poikkeuksetta kaikki muodot muodostavat yhden tehtävän, joka muodostaa olosuhteet nestemäisen rakennusmateriaalin asettamiselle ja kovettamiselle tietyn muodon kehyksissä ja mitoissa.

Luokittelu ja muotojen tyypit

Betonirakenteet on luokiteltu GOST R 52085-2003: n vaatimusten mukaisesti seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • Rakennetyyppi: pystysuora (pylväät, seinät, säätimet) tai vaakasuora (lattiat, lautaset, siltapituudet).
 • Rakenne: joustava betoni-, lohko-, paneelilevy, liukuva, pneumaattinen, kiinteä betonimuotti, nosto ja liike.
 • Rakennusmateriaali: metalli (teräs tai alumiini), muovi, puu, yhdistetty.
 • Kyky käyttää eri ilman lämpötiloissa: eristetty, tavallinen, lämmitys ja yhdistetty.
 • Liikevaihto: kertaluonteinen ja uudelleenkäytettävä.

Erittäin tärkeä ominaisuus, jota GOST R 52085-2003 ei ole määritellyt, on rakenteen alkuperä: teollisuustuotteet ja itse tehdyt muottipesät.

Nykyaikaiset rakennusorganisaatiot käyttävät teollisen tuotannon valmiita uudelleenkäytettäviä "tuotteita". Yksityiset kehittäjät, harvoin poikkeuksin, tekevät kertakäyttöisiä muottirakenteita konkreettisille omilla käsineillä romumateriaaleista: puupalkit, levyt ja levyt.

Muottien valusäännöt

Harkitse yleisiä konkreettisia töitä yksityisessä rakentamisessa, josta voit tehdä ompeleet itsellesi:

 • Sokean alueen, puutarhaväylän, auton alustojen ja muiden vastaavien "horisontaalisten" betonityöpalojen täyttäminen voidaan tehdä uusiin tai käytettyihin punaisiin tiiliin. Betonipäällystysmateriaali on sijoitettu tulevan rakenteen ääriviivoihin matalalla kaivannolla (50-60 mm) rakennustasolla. Tiilen "ääriviivojen" välinen tila täytetään betonilla. Tällöin tiili jää kaivantoon ja toimii betonirakenteen ääriviivojen suojaamiseksi tuhoamiselta.
 • Rakennuksen perustuksen täyttäminen. Yleensä tämä on nauhalappu, joka kaadetaan asianmukaiseen syvyyteen ja leveyteen. Tällöin pääasiallisen muottien toiminta suoritetaan kaivon seinämillä. Jos syystä tai toisesta vaaditaan nosto-osan (alapinnan) yläpuolella nosto-osan yläosaa, betonia kaadetaan laatoihin, jotka on valmistettu vähintään 25 mm: n levyistä ja 40 x 40 tai 50 x 50 mm: n levyistä. Suojukset ovat laattoja ja baareja. Suojukset asennetaan pohjan ulkoreunaan ja sisäreunaan, ne on liitetty toisiinsa teräspulttien avulla. Betonin kaatamista tehdään töitä. Kun poistat muotit betonin kaatamisen jälkeen, "ilman lämpötila" sanoo. Kun ilman lämpötila on 20-25 astetta, rakenne hajoaa 3-4 päivän kuluttua. 5-10 asteen lämpötilassa purkaminen suoritetaan 7-10 päivässä.
 • Betoniseinien kaataminen. Tällöin käytetään noin 70 cm: n suuruisista puisen kilven muodostamia kotitekoisia muottitarpeita, jotka tuetaan ensin talon kellarissa. Ensimmäisen "vyön" kaatamisen ja asettamisen jälkeen ne ommellaan, järjestetään uudelleen ja lepäävät jo täytetyllä "hihnalla" ja niin edelleen, kunnes kaikki seinät "pakotetaan". Ulompi suojavyö on liitetty sisäiseen hihnaan kahdella rivillä teräskierteellä säädettäviä napoja. Tässä tapauk- sessa pohjapultit toimivat tukena pohjan ja seuraavan seinän "hihnalle".
 • Peitotaso. Itsestään valmistetut kaato-laatat ovat kahta mallia. Nämä ovat puisia levyjä, jotka on kiinnitetty tavalla tai toisella seinämien ulkokehän ja ylimääräisen vaakasuoran puulevyn avulla, jotka on sijoitettu sisäkäyttöön katon korkeudelle tehokkaiden tukkien avulla. Tämä on melko monimutkainen rakentaminen, mutta sillä on oikeus elämään. Suurin ongelma on asettaa oikein ja luotettavasti vaakasuora kilpi. Muussa tapauksessa se joko putoaa betonin kuormille tai romahtaa.

Milloin irrotat muotit betonin kaatamisen jälkeen?

Kuten jo mainittiin, vastaus tähän kysymykseen on riippuvuus asettamisaika ja betonin kovettuminen ympäristön lämpötilassa. Kuten tiedätte, kun lämpötila laskee 5 asteeseen, materiaalin säätö ja kovettuminen hidastavat merkittävästi, ja kun se laskee 0 ° C: n ja sen alapuolelle, se pysähtyy käytännössä.

Nykyinen sääntelyasiakirja SNiP 3.03.01-87 vastaa kysymykseen siitä, kuinka paljon betonielementtien poistoa on jatkettava seuraavasti: "Kun 50-70% rakenteellisesta voimasta saavutetaan" (lukuun ottamatta lattialevyjä).

Koska yksityisen kehittäjän on vaikea määrittää 50-70%: n voimaa, vastaamme kysymykseen, kun poistetaan betonirakenteet kahdella pöydällä pystysuoraan (pohja, pylväs, seinä) ja horisontaaliset rakenteet (lattialaatta).

Betonityön muotojen tyypit

Muotti on aina pystytetty konkreettisen työn aikana. Valmiiden järjestelmien on oltava pysyviä, kestäviä ja noudattavat tiettyä tilaa avaruudessa. Monoliitin ominaisuudet ja laatu riippuvat sen ominaisuuksista. Kotimaassamme GOST on standardoinut näiden rakenteiden tuotannon ja käytön.

Mikä on betonirakenteen kaatopaikka?

Muotti on erillinen rakenne, joka on luotu erilaisten materiaalien perusteella. Useimmiten on tarpeen tehdä ontto laatikko, johon betonia kaadetaan.

Järjestelmän tehtävänä on antaa työlaastareille seuraavat parametrit:

 • geometriset parametrit;
 • sijoittaminen avaruudessa;
 • muoto;
 • pintarakenne.

Järjestelmä koostuu osista ja kiinnikkeistä.

Tyypit irtotavarana, valokuvakehykset

Suunnittelu on luokiteltu useiden kriteerien mukaan. Järjestelmän tyyppi määräytyy rakennustarpeiden, rakennettavan kohteen tyypin ja työn kustannusten mukaan.

Osuus / käyttötapa osake:

 • irrotettava - puretaan sen jälkeen, kun työliuos on saavuttanut määritellyn lujuuden;
 • ei-irrotettava - toimii osana rakennustekniikkaa.

Irrotettava jaettu, valmistusmateriaalien, toiminnallisen tarkoituksen ja suunnittelun perusteella.

Luokittelu tapaamisajan mukaan:

 • perusta;
 • seinille. Tämä on suosituin lisärakenteiden tyyppi;
 • lattiat. Se helpottaa minkä tahansa kodin rakentamista eikä edellytä erikoislaitteiden osallistumista;
 • grillata varten;
 • sarakkeille jne.

Yksityisissä asuntorakentamisessa voidaan käyttää muita tyyppejä:

 • puutarha-polkuja varten;
 • betonirenkaille;
 • portaita varten.

Aineen luokittelu:

 • luonnollinen puu - ominaista nopeus, helppo asentaa. Muottipaneelit ovat edullisia.
 • metalli (teräs ja alumiini) - käytetään suurien ja tärkeiden rakenteiden rakentamiseen. Alumiini menettää nopeasti geometriset ominaisuudet eikä sitä voida korjata, mikä on ongelmallista rakentamisessa;
 • galvanoidusta teräksestä, toisin kuin puulla, on hyvä kantavuus ja taipumakestävyys. Verrattuna edellisiin korroosiota kestäviin;
 • vaneri - käytetään seinärakenteiden rakentamiseen. Nykyaikaisia ​​materiaaleja tuotetaan nykyaikaisilla puunjalostustekniikoilla;
 • Ei-irrotettava polystyreeni-vaahto on osa rakennustekniikkaa, joka suorittaa monia toimintoja: materiaali on huurteista, vedenkestävää ja jolla on suuri mekaaninen lujuus, sallii säilyttää lämmön ja estää äänen;
 • kipsi- kipsilevystä - yhä useammin yksityispaneelien rakentamisessa. Suunnittelu ei sovi raskaan betonin kaatamiseksi.
 • muotti - esitetty kahdessa muodossa: rakennus ja koriste. Suunnittelu on vedenpitävää ja huurteenkestävää, ja sitä käytetään usein apuelementtinä perustettaessa.

Monoliittinen muotti on luokiteltu suunnitelluilla ominaisuuksilla:

 • kehys - koostuu runko-kilvet, kiinnittimet, pulttiliitokset ja pidätinelementit. Suojukset on muodostettu muottilevyn, metallikehyksen ja jäykisteiden perusteella. Kehys koostuu ontosta suljetusta profiilista, joka suojaa monoliittia vaurioilta ja yhdistää elementit missä tahansa paikassa. Metallipohjainen runko nopeuttaa työskentelyä ja varmistaa asianmukaisen jäykkyyden;
 • palkki - järjestelmä muodostuu muottilevyistä, kiinnittimistä, tukipuista, palkkeista, pultteista, telineistä ja rakennustelineistä betonitoimiseksi. Järjestelmän perustana ovat puupalkit, joiden pituus standardoidaan standardilla. Sahatavarat estävät muovi- tai teräsvinkkejä.
 • volumetrinen muotti on liikuteltava rakenne, jota käytetään lattian ja seinien samanaikaiseen betonisointiin. Yleensä käytetään hallinto- ja asuinrakennusten rakentamiseen. Järjestelmä muodostuu suurikokoisista lohkoista, jotka on asennettu valittuun suunnitteluasentoon. Suunnittelu on samankaltainen tunnelin kanssa. Muottien asennus edellyttää asennusnosturin käyttöä.
 • tunneli - koostuu puolikkaista, jotka muodostuvat pystysuorista ja vaakasuorista paneeleista. Järjestelmää käytetään seinien ja lattioiden samanaikaiseen käsittelyyn. Yksityisessä rakentamisessa käytännössä ei käytetä;
 • Liukuva muotti - jota käytetään useimmiten betonirakenteisten monoliittirakennusten, varastotilojen, savupiippujen rakentamisessa.

Yleinen muotti - mikä se on?

Järjestelmää käytetään monoliittisten teräsrakenteiden rakentamiseen. Suunnittelu pitää lukitusta, tukia, telineitä, runko-suojia.

Muotoilun kokoaminen vähentää työn kustannuksia, parantaa valmistettavuutta ja monipuolisuutta rakentamiseen.

Muottihinta

Rahoituskustannukset riippuvat käytetystä materiaalista ja rakennetyypistä:

 • kiinteä polystyreeni vaahto (vaahto) - hinta 215 p / kpl;
 • alumiinin hinta - 3000 p / yksikköä kohden;
 • talosta puusta - hinta on 150 r / m ²;
 • Teräskustannukset - 8600 p / kpl.

Muottien vuokraus maksaa 100-540 r / m² riippuen valmistusmateriaalista.

Harjaton rasva - mikä se on?

Emulsiota käytetään rakenteen pinnan käsittelyyn sen tarttumisen estämiseksi betoniin. Aine helpottaa purkamista, joka säilyttää monoliittirakenteen pinnan. Nykyaikaiset seokset eivät vaikuta työskentelyratkaisun parametreihin, eivät ole myrkyllisiä eivätkä jätä tahroja.

Kiinnitysruuvit muottiin

Seinien ja muiden rakenteiden pystyttämiseen asennettava paneelirakenne sisältää aina kiinnitysruuveja. Tämä on yleinen kiinnityselementti, joka poikkeaa pituudesta, halkaisijasta ja kierteen noususta. Ne estävät luvattomat suojamuutokset.

Kuinka tehdä kilven muotti

Kysymys siitä, kuinka laittaa laatikko, kiinnostaa jokaista yksityistä rakentajaa. Toimintojen yleinen järjestys (sen jälkeen, kun paikka on merkitty ja valmistettu kupeesta) on seuraava:

 • asennus alkaa materiaalin valmistelusta;
 • pidätin kiinnitys ommeltu hihnat;
 • kukin elementti ajetaan maahan siten, ettei jäljellä ole aukkoja tai aukkoja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tukilevyä;
 • sijainti tarkistetaan lyijyllä ja tasolla;
 • kaikki suojukset kiinnitetään toisiinsa kiinnittimillä ja kiinnittimillä;
 • kulmat ovat lisäksi vahvistettuja, välikappaleita asennetaan vakauden lisäämiseksi;
 • järjestelmän päälle sijoitetaan tiheä polyetyleenikalvo liuoksen eristämiseksi ja ennalta ehkäisevän sementtimaidon ennenaikaista tunkeutumista;
 • varusteet;
 • Betonia kaadetaan.

Yksityisessä talonrakennuksessa useimmin käytetty puujärjestelmä, valokuvat ja videomateriaalit antavat sinulle mahdollisuuden tutustua yksityiskohtaisiin teoksiin.

Asennuksen ja muottien käytäntö voidaan nähdä tämän videon esimerkissä:

Kirjat aiheesta:

Modernin suunnittelijan viitekirja - Gennady Verzhbovsky - 280 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Betoni- ja betonirakenteet - Anatoly Zotkin - 205 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen.

Uusinta teknologiaa rakentamisessa ja korjaamisessa - V. Kotelnikov - 234 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Modernit työt perustuksen asettamisessa. Työn lajit, materiaalit, tekniikka - Valentina Nazarova - 29 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Irrotettavien ja kiinteiden muottien valmistusta koskevat säännöt

Nykyaikainen rakenne ei tee ilman betonirakenteiden käyttöä. Ja se voi olla maanrakennuksen tai portaiden, seinien ja muiden elementtien perusta. Ja monoliittirakenteiden rakentaminen puolestaan ​​on mahdotonta ilman kehystä, johon betoniliuosta kaadetaan.

Irrotettava muottirakenne.

Tällaisia ​​kehyksiä kutsutaan muottirakenteeksi, ja saadut betonielementtien laatu riippuu suoraan siitä, että kaikki tarvittavat säännöt ja määräykset ovat sen rakentamisen aikana.

Jos rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, niin ennen kuin se alkaa, sinun kannattaa tutustua betonielementtien järjestämistä koskeviin suosituksiin, koska se on työn tärkein osa.

Mitä rakenteita kutsutaan muottirakenteeksi?

Monoliittisen kellarin muotoilu käyttäen seinämuotoja.

Betonisten rakenteiden sovellutuksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen voi olla 2 tyyppiä ja ne on jaettu irrotettaviksi ja irrotettaviksi. Irrotettavat rakenteet ovat yleisimpiä sekä teollisessa että yksityisessä rakentamisessa. Ne asennetaan ennen betoniliuoksen kaatamista ja kun betoni kuivuu tai asetetaan, ne puretaan.

Tällä lomakkeella voit luoda erilaisia ​​lomakkeita. Sitä käytetään pääasiassa säätiön rakentamiseen, rakennuksen runkoon, monoliittisiin seiniin, portaisiin, sisustukseen ja muihin konkreettisiin elementteihin. Koska tavallisesti käytetään muottien järjestelyyn käytettäviä materiaaleja:

 • puiset levyt ja puutavarat;
 • vanerilevyt;
 • teräs, alumiinilevyt ja -muodot.

Lisäksi monivaihteisten rakenteiden purkamisen yhteydessä käytetään usein polyvinyylikloridipäällystystä.

Suojamoduuli.

Metalliseinien käyttö edellyttää muotojen valmistusta silloin, kun rakennetaan monimutkaisia ​​rakenteita tai tehdään massiivista rakennetta. Tässä se on valmiita rakenteita, jotka on koottu suojista ja varustettu järjestelmillä niiden säilyttämiseksi.

Jos puhutaan itsenäisestä rakennuksesta ulkomaalaiseen rakennukseen, olisi suositeltavaa käyttää puulevyjä (levyt ja levyt) ja vanerilevyt. Vakiomalliset metallikehykset auttavat helpottamaan rakenteen kiinnittämistä. Tällöin vanerin valinta on tehtävä, kun betonirakenne on pienikokoinen tai pieni leveä.

Viime vuosina muotti on kasvanut suosio kotimaisten kuluttajien keskuudessa, mistä on mahdollista luoda betonirakenteita, jotka jäljittelevät erilaisia ​​materiaaleja, kuten kiviä, tiiliä ja muita. Tällainen tekstuurinen muotoilu saadaan erityisten kielekkeiden ansiosta, jotka on asennettu puisen kilven kanssa tai sen sijaan.

Irrotettavien mallien perusvaatimukset

Riippumatta siitä mate- riaalista, josta muotti on tehty, sen muodostaminen tulisi tapahtua rakentamisen perussääntöjen mukaisesti:

 • kehyksen on oltava erittäin jäykkää ja se on kiinnitettävä kiinteään paikkaan;
 • betonielementtien elementeillä olisi oltava vähimmäiseterot toistensa välillä;
 • rakenteen lujuuden on oltava riittävä kestämään painetta, jota nestemäinen konkreettinen ratkaisu vaikuttaa siihen;
 • paras vaihtoehto on rakennus, jonka elementit ovat huonosti kiinnittyneet betoniin;
 • toistuvasti käyttää muottia sen osia ei pitäisi muodonmuutoksia ja vaurioita.

Säännöt itse tehdystä rakentamisesta

Kaistaleen asennusohje.

Jos aiot valmistaa puurakennetta konkreettisen kellarin tai muiden maalaistalon elementtien kaatamiseksi, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

 • puulevy 25-50 mm paksu ja enintään 20-30 cm leveä (laajempi levy, sitä korkeammat halkeamat);
 • puutavara, jonka pituus on 1/3 suurempi kuin arvioitu muottikorkeus;
 • spacer-levyt;
 • lanka;
 • hinaus tai säleet.

Materiaalien määrä riippuu kokonaan kokoonpanon koosta ja tyypistä. Lisäksi tarvitaan seuraavia työkaluja:

 • vasara;
 • kynnet;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • puiset tapit;
 • kalastuslinja tai köysi;
 • pihdit.

Betonitehtaan rakentaminen alkaa puupaneelien valmistuksesta. Tulevan elementin korkeus otetaan huomioon esimerkiksi säätiössä tai tikkaissa. Paneelit kiinnitetään palkkeihin niin, että niiden päät ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Niiden halkeamien osalta, jotka ovat kooltaan 1-5 mm: n levyjen välissä, ne on tiivistetty hinauksella. Laajempia aukkoja vasarat ovat halutun leveyden kiskot. Rakennuksen valmistuksessa palkkien on sijaittava muotin ulkopuolella ja päinvastoin kynsien päitä sisäpuolelta.

Käyttämällä esimerkkiä liuskan perustusten muotojen asennuksesta, voimme harkita toimintojen algoritmia. Tämän periaatteen avulla on mahdollista valmistaa helposti muita betonielementtejä. Menettely on seuraava:

Rakenteiden asennusjärjestelmä säätiölle.

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistella pinta rakenteen asennusta varten. Oletetaan, että säätiön kaivanto on jo kaivettu, siihen kaadetaan hiekkalaatta, joka on perusteellisesti tamped and watered. Seuraavana vaiheena on valmistella pohja helpottamaan rakenteen seinämien sijainnin merkitsemistä ja betoniseoksen kaatamista. Tämän saavuttamiseksi pieni määrä hiekkakiveä laastia kaadetaan kaivannon pohjalle tai ohut kerros konkreettia kaadetaan. Pohjan vaaka kalibroidaan rakennustasolla. Jos rakenne on valmis portaiden kaatamiseksi, on myös välttämätöntä tehdä ilman säätiön järjestelyä. Samanaikaisesti portaikon tulevan perustuksen tulisi olla yhteydessä talon perustuksiin. Betonilattian muottien muodostamisen tapauksessa se on tehty teleskooppiputkien tuella olevista suojatuista, ja palkin sijaan perusalusta on kiinnitettävä puupalkkeihin.
 2. Kun muottipinnan asennuspinta ja betoniseoksen kaataminen valmistetaan, rakenteen asennus alkaa. Se on tehtävä tasaisella ja kestävällä pinnalla. Aluksi tulevaisuuden rakenteen ympärysmitta mitataan nauhamittauksella ja merkitään maaperään panoksilla ja köydellä.
 3. Tulevan säätiön koko kehän ympäri valmistetaan tangot maahan. Niiden korkeus maanpinnan yläpuolella tulisi olla yhtä suuri kuin muottien korkeus.
 4. Sitten asennetaan suojat. Pohjalevyn tulisi olla läheisessä maaperän tasossa. Rakenteellisten elementtien asennuksessa ei pidä unohtaa säiliön leveyden säilyttämistä, minkä vuoksi palkit on ajettava etäisyydellä merkintärivistä, joka on yhtä suuri kuin levyjen levyn leveys. Suojukset asennetaan panosten ja palkkien väliin, kiinnitetään toisiinsa tankoihin ja tikkuihin, mikä on tarpeen lanka- tai kynsien avulla. Pohjaan kohdistuvien suojien sivujen on kokonaan muotoiltava uudelleen.
 5. Pylväiden yläosa on vahvistettu lankkujen avulla, joiden pituus on 1,5 kertaa tulevan säätiön korkeus. Jokaisen kannattimen tulisi olla puun reunalla ja toisella - maaperällä.
 6. Kun talon tulevan perustan leveys on liian suuri ja betonin kaatamisen yhteydessä on olemassa korkean paineen mahdollisuus, kaikki muottien osat on liitettävä myös erityisiin hyppyihin. Puserot on tehty valssilangasta.

Koko rakenne on samalla tavalla koottu. Kun se on valmis, raudoitus asetetaan siihen, sitten se kaadetaan betoniliuoksella. Jotkut asiantuntijat uskovat, että muottien tuhoutumisen poistamiseksi betoniliuos on kaadettava 40 cm: n kerroksiin odottamalla kunkin edellisen kerroksen asettamista. Toiset suosittelevat kaatamalla kaikki muotit kerralla, muuten betonikerrosten heterogeenisuus voi johtaa puurakenteiden halkeiluihin ja puutteisiin.

Momentteja, jotka on otettava huomioon rakenteiden valmistuksessa

Muotojen itsenäisen rakentamisen osalta on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

Säätökokoonpano omilla käsillään.

 1. Jos säätiön perustamisen aikana valmistetaan yli 1,5 m: n puurakenne, sen alaosassa on järjestettävä erityinen ikkuna, jonka kautta rakennustyön aikana putoava rakennusjätettä poistetaan.
 2. Jos talon pohjassa on välttämätöntä muodostaa kanavia ja teknologisia aukkoja, niiden kotelot on asennettu jo muotti- ja vahvistuskielekkeiden asennuksen yhteydessä. Putkien tilat, joissa on aukkoja, on täynnä hiekkaa. Tämä estää betonin pääsyn aihioihin ja estää niiden muodonmuutoksia.
 3. Säätiön vedenpitävyys, joka pienen rakenteen ollessa kyseessä voi olla polyeteenikalvon tai muiden vedeneristysmateriaalien asettaminen, tehdään muottipesän asennuksen jälkeen ja ennen vahvistamisen asettamista.
 4. Siinä tapauksessa, että irrotettava puurakenne on tarkoitettu käytettäväksi uudelleen, kaikki sen osat on öljytty rasvaisilla aineilla. Tämä vähentää levyjen kiinnittymistä betoniin, minkä vuoksi käytettyjä elementtejä on paljon helpompi erottaa niistä.

Ei-irrotettavien rakenteiden vaatimukset

Toisin kuin irrotettava, kiinteä muotti kaadetaan betonilla ja se on yksi rakenneosista. Tarvittaessa betonilevyyn kohdistuva korkea paine mahdollistaa valmiiden kuoripaneelien, lämmöneristys- ja muiden materiaalien käytön rakennusaineina. Ne takaavat suunnittelun lujuuden ja luotettavuuden, mutta estävät myös kosteuden ja kylmän tunkeutumisen konkreettiseen monoliittiin.

Hyvä vaihtoehto talonrakentamisessa käytettävän muottirakenteen rakentamiselle voi toimia betoni- tai polystyreenivaahtona. Alapinnan tai seinien kaatamisen seurauksena betoniliuoksella saadaan rakenteita, jotka eivät enää tarvitse lisäeristeitä. Tällaisilla rakenteilla on vähemmän painoa kuin tiili, mikä vähentää kannatin- ja kantaelementtien kuormitusta.

Pysyvän muottien muodostamisprosessi on samanlainen kuin tiiliseinän muodostaminen. Yksi ero: polystyreeni-vaahdon tai arbolita-lohkojen ei tarvitse olla sidottuja ja ne on sijoitettu riveille päällekkäin. Lisäksi jokainen yksikkö on kiinnitetty niihin viereisiin erikoislukkoihin. Lohkojen sisältämissä tyhjiöissä on vahvistin, joka antaa jäykkyyden muottirakenteeseen.

Perinteisesti pysyvää muottirakennetta käytetään alhaisten rakennusten seinien rakentamiseen tai runkorakenteiden rakentamiseen. Säätiön rakentamiseen käytetään vain silloin, kun talon pohja kantaa pieniä kuormituksia. On myös huomattava, että toisin kuin irrotettava muotti, kiinteä, niin arkkitehtoninen ratkaisu kuin betonipintainen pinta ei voi muodostua.

Kuten yllä olevista esimerkeistä voidaan nähdä, rakennustyön asentamista maatilan rakentamiseen ei voida pitää mahdottomana tehtävänä. Kaikkien suositusten asianmukaisen huomioon ottamisen ja toteuttamisen myötä voidaan odottaa myönteistä tulosta. Oikein valmistetuilla ja asennetuilla muottituotteilla talon perustukset ja seinät eroavat paitsi esteettisesti houkuttelevasta ulkonäöstä, myös kestävyydestä. Ja tämä on tärkein asia: jos talon perusta on vahva ja luotettava, talossa itsessään kestää yli kymmenkunta vuotta.

Monoliittiset ja konkreettiset työt

Monoliittinen rakenne sisältää monoliittista ja konkreettista työtä - moderni ja lupaava tekniikka rakennusten ja rakenteiden kokoonpanoon ja monimutkaisuuden ja lattiamäärän käyttämiseen teräsbetonilla.

Monoliittisia ja konkreettisia töitä käytetään laajalti monikerroksisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa eri tarkoituksiin ja avaimet käsien talojen rakentamiseen:

- laakerikehyksestä.

Voimme mennä mittaukseen ja odottaa arvioita!

Monoliittisen betonin käyttö tekee työtä lyhyessä ajassa vaikeasti tavoitettavissa olevilla paikoilla rakennuslaitteille, pienille alustoille ja sisätiloille.

Monoliittiseen tekniikkaan kuuluu irrotettavien muottien käyttö - erilaisten kokoonpanojen kestävät kilvet monoliittisen rakenteen tulevaisuuden muodostamiseksi, jota seuraa kaatamalla betonia muotoon, joka on rajoitettu irrotettavaan muottiin.

Ensimmäinen vaihe monoliittisen ja konkreettisen työn toteuttamisessa on tulevan betonirakenteen vahvistuskotelon rakentaminen. Ankkuri on yhdistetty toisiinsa neulomalla tai hitsaamalla. Asenna sitten irrotettava suojamoduuli niin, että monoliittisen työn nopeus ja betonirakenteen laatu lisääntyvät. Kolmannessa vaiheessa betoniseos kaadetaan muottiin ja betonin asettamisen jälkeen muotti poistetaan, mikä on viimeinen vaihe.

Betoni - monoliittirakenteiden edut verrattuna tiilirakenteeseen:

- korkea rakentamisnopeus;

- korkea lujuus, kestävyys ja seisminen vastustuskyky;

- pieni paino 15-20% verrattuna tiilitaloihin;

- mikä tahansa muoto ja koko;

- työskentele talvella jopa -25 astetta sähkötermisen lämmityksen avulla;

- monoliittinen rakenne ei halkeile kutistumisen aikana;

Betonin ja monoliittisen työn hinta Voronezhissa

Voronezhin betoni- ja monoliittitehtaiden hinnoittelu riippuu rakentavien rakennusten ja rakenteiden monimutkaisuudesta ja tilavuudesta.

Seuraavassa on ohjeellinen hinta konkreettiselle ja monoliittiselle työlle Voronezhin kaupungissa:

- betonin valmistus betoni M100 kuutiometri. 2 000 ruplaa;

- tukipylväät m. cub. 8 500 ruplaa;

- Muurausverkko MP 500 ruplaa;

- puserot mp 600 ruplaa;

- teräsbetonilattiat m. 6 500 ruplaa;

- teräsbetonilaatta kellarikerroksessa m. cub. 2 500 hieroa.

Lopullisen hinnan määrittämiseksi on tehtävä rakennustöiden arvioimiseksi käyntiosoite: pääsyteiden saatavuus, tarvittavat rakennuslaitteet, rakennustyön geodeettinen arviointi ja muut tekijät.

Betoniteollisuuden kustannukset - rakennuksen asentamisesta seoksen täyttämiseen

Rakennus-, vahvistus- ja betonitoimiston (kaikkien osien) keskimääräisiä kustannuksia voidaan kutsua vain tällaisiksi. Syynä on lukuisia vivahteita: kaatomenetelmät (sekoittimet, manuaalisesti), työn laatu, etäisyys lähimpään betonitehtaaseen. Yritä säästää rahaa, älä unohda aikakertoimen ja säästä.

Betonin ja valuraudan kaatamisen kustannukset vaihtelevat suuresti. 5 000 ruplaa kuutioa kohti hämärtymätön sanamuoto, me "monoliittinen" seinät ja säätiö, 6 500 ruplaa / m3 - lattia yksikkö. Pieni osa yhtiö kuvaa yksityiskohtaisemmin tarjottuja palveluita: muottien, säätiön, portaiden (span, foorumin, sisustuksen) rakentaminen, sarakkeet, manuaalisen työn kustannukset. Tulos: hintojen analysoinnin jälkeen ymmärrät, että keskimääräinen luku on suunnilleen yhtä suuri kuin edellä, mutta virheen ollessa 1000-1200 ruplaa. Ja tämä on noin 20-25% summasta, niin ylöspäin kuin alaspäin.

Kastelukustannukset kuutioittain vaihtelevat välillä 600-900 ruplaa (vain työtä ilman betonia). Joskus ne lasketaan käyntimittareihin (matalissa nauhalämperissä, puutarhatyylissä) - tässä tapauksessa palkkio on "mittarilukema" ja "monimutkaisuus" - joskus sinun on kuljettava / kuljetettava paljon, "alamäkiä" ja muita vivahteja, jotka päällikkö määrittelee paikan päällä. Tämän seurauksena betonin kaattamisen kustannukset ovat 200-300 ruplaa metriä kohden. Tilauksen toimittaminen sekoittimella maksaa 3300-4800 kuutiota kohti (brändistä riippuen) ja kaada betonia 10 000 - 15 000 ruplaa vaihdosta (8 tuntia, noin 50-70 kuutiometriä) betonipumpulla. Seoksen nostamisen kustannuksia käsin käsin neuvotellaan erikseen.

Sekoittajalla on kiistattomia etuja verrattuna manuaaliseen työhön: seos on homogeenisempi, säästyy aikaa, tuottavuutta lisätään.

Taulukossa on esitetty keskikustannukset muottien, raudoituksen ja betonitoimiston asennuksesta:

Muottien asennus, m2

1500-2500 (riippuu täyttö- ja työskentelyolosuhteista)

Erilliset työtyypit

Myös raudoitus, muottirakenne ja seoksen laskenta lasketaan erikseen. Jotkut yritykset tarjoavat vahvistamista (työ + materiaalit) hintaan 2 000 ruplaa / m3, jotkut (taas - keskimäärin) - jopa 3 000 ruplaa / m3. Suojusten asennus - 1 000 - 1 200 ruplaa metriä kohden. Korkeat kustannukset johtuvat siitä, että nämä toimenpiteet toteutetaan vain käsin.

Löydäksesi tarkat hinnat, useimmat yritykset tarjoavat suoraan yhteyttä. Hyvin harvat tarjoavat online-laskimia, joilla lasketaan betonityöhön liittyvät kustannukset verkkosivuillaan (ei saa sekoittaa sementtisekoitusten laskentatoimiin - tämä tavara on katon yläpuolella). Kätevä asia antaa sinulle mahdollisuuden selata tarkemmin yhtiön palveluiden hintoja. Laskelmat eivät kuitenkaan välttämättä vastaa yrityksen asiantuntijoiden laskemaa määrää. Oletetaan, että tarvitset 17 m3: n seoksen, ja teet sen tehtaalla. Sekoitin käyttää niin paljon rahaa 17 m3: n betonin toimitukseen kuin 20-24 kuution jakelussa. Tulos: äänenvoimakkuus on pienempi ja maksun laskutus - enemmän.

Erikseen löydät laskimet vahvistukseen, kaivamiseen ja toimituskustannuksiin. Ei löytynyt integroitua työkalua, jossa otettaisiin huomioon kaikki tekijät.

Jotta voit valita yrityksesi ja varmistaa korkeimman työn laadun, noudata seuraavia vinkkejä:

 • Vietä aikaa kokoukseen mahdollisten esiintyjien kanssa. Löydät ne molemmat verkossa (optimaalisesti - yritykset, jotka ovat menestyksekkäästi toimineet markkinoilla yli 7 vuotta) tai suosituksesta.
 • Urakoitsija valitaan alustavien arvioiden vertaamisen jälkeen.
 • Parasta aikaa betonin asettamiseen on vuoden lämpimimmät kuukaudet (se on nopeampaa ja halvempaa). Muista, että joskus kannattaa käyttää enemmän rahaa hyvään materiaaliin ja laadukkaaseen työhön kuin palauttaa julkisivun viimeistely, joka lensi ensimmäisestä talvesta lähtemättömästä "koomattomasta" betonista säätiöön.
 • Muista suorituksen suorituksesta: vahvistamisesta kaatamiseen ja munimiseen. Jos mahdollista, ota näytteitä pakastetusta betonista laboratorioon - tänään se on halpa. Pidä myös seurata täytön ajoitusta ja lämpötila-olosuhteita.

muotti

Muotti on väliaikainen lisärakenne, joka muodostaa rakenteen, johon betoniseos asetetaan. Muottipesässä seos kovettuu ja vanhenee. Sen jälkeen kun betoni on hankkinut tarvittavan lujuuden, ei ole tarvetta muottiin, ja se poistetaan, eli se on valmistettu.

Muotoilutyö, joka liittyy merkittävästi aikaa ja rahaa. Näiden kustannusten pienentämiseksi on välttämätöntä käyttää kustannustehokkaita muottirakenteita, ja kohteeseen on pääasiassa koottava ne esivalmistetuista elementeistä tai muottipaloista.

Toiminnassa muottiin kohdistuu erilaisia ​​rasituksia: raskaaseen betoniseos puristuu pohjaan ja seinämiin, työntekijät kulkevat pitkin sitä, tunkeutuvat iskut, tärinän värähtelyjärjestelmien tärinä (täryttimet). Jotta ne kestettäisiin, muottien on oltava kiinteitä ja turvallisia. Riittämättömästi jäykät ja kestävät rakenteet ja kiinnikkeet johtavat muottien muodonmuutokseen betoniprosessissa ja vääristää betonipintojen muotoa ja muotoa.

Muotti tietyllä määrin määrittelee rakenteen rakenteiden pintojen laadun. Muottien vuoat ja sen kaverit aiheuttavat betoniseoksesta sementtimaidon ja -laastin vuotoja, betonien nielujen muodostumista ja betonien, tahrojen ja virtausten muodostumista rakennuksen pinnalle.

Muottien tekeminen on tehtävä tiukasti muotin, sen tukirakenteiden, kiinnitysten ja työn suunnittelun piirustusten mukaisesti.

Muottiin kuuluu paneelit tai suojat 1-3 (paneelilaudaksi) eli se osa muottipesästä, joka joutuu suorassa kosketuksessa betonin kanssa ja määrittää sen muodon, kehyksen 4, joka kiinnittää suojuksen (tai suojat) ja antaa suojarakenteen jäykkyyden ja lujuus ja kiinnitykset 11. Tarvittaessa järjestää rakennustelineet, tukevat kehystä ja tuntevat betonin painon asennuksen ja kovettumisen aikana.

Metsät koostuvat telineistä 5, palkkeja 6, rintareunoista 7, vasyiniinistä 8 ja viiveellä 9.

Ribbed muottielementit

Muottirakenteet voivat olla inventaarioita, uudelleenkäytettäviä (palautuvia) ja kiinteitä (ei palautuvia).

Paikallaan oleva muotti on valmistettu betonipaikassa ja joskus yksittäisissä rakenteissa ja rakenteissa, joissa ei ole toistuvia elementtejä, sekä rakenteisiin, jotka eivät salli purkamista.

Jos kiinteä muotti voidaan purkaa, osa materiaaleista pysyy sopivana rakentamiseen edelleen. Jos muotti ei ole purettavissa, kaikki materiaali katoaa. Tässä suhteessa kiinteä muotti on erittäin kallis, joten pääsääntöisesti ne käyttävät kehittyneempää - inventaariota, uudelleenkäytettävää muottirakennetta, joka valmistetaan koneellisissa työpajoissa. Asennuspaikalla betonirakenteesta, joka on kerätty esivalmistetuista elementeistä. Tällä menetelmällä murskaustyö on paljon halvempaa, ja muottiin asennukseen ja asennukseen kuluu vähemmän aikaa.

Muotoilun jälkeen käytetään inventaariomuottiin toisen osan rakennetta. Muottien liikevaihto riippuu sen materiaalin lujuudesta, josta se on valmistettu, ja sen rakenteesta. Jos betonirakenteessa on monimutkaisia ​​ääriviivoja ja pystytettyyn rakenteeseen on vain vähän sellaisia ​​elementtejä, kierrosten lukumäärä ei ole merkityksellinen. Mutta jos samantyyppisiä betonointilaitteita on paljon, niin esimerkiksi puupaneelilevyjen rakennustöiden liikevaihto voi nousta 10-15 kertaa ja joskus vieläkin enemmän.

Muotoilun nykyinen korjaus suoritetaan useammin kuin viiden tai kuuden kertaa sen liikevaihdon jälkeen. Liikevaihto kasvaa merkittävästi metallimuotojen tai puu-, metalli-, puu- ja muovi-, muovi- ja metalliyhdistelmien avulla.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi.

Kaikki konkreettisesta työstä

Betoni- ja betoniterästuotannon tuotanto eri volyymit toteutetaan yksityisillä rakennuskohteilla ja niillä, jotka johtavat rakennusyrityksiä. Työn oikea suorituskyky kussakin vaiheessa on perustana vankan, luotettavan ja kestävän monoliittisen rakenteen muodostumiselle. Konkreettisen työn tekniikka tarjoaa vivahteita, jotka on otettava huomioon suoritettaessa niitä.

Mitä konkreettisesti toimii?

Betoni on tekninen valmistelu- ja perustoiminnan järjestys, jonka tuloksena käytetään monoliittisia rakenteita, joita käytetään rakennusten rakentamiseen.

Mitä konkreettiseen työskentelyyn liittyy?

Betoni- ja teräsbetonityöt sisältävät seuraavat valmistelutoimenpiteet:

 • hankkeen kehittäminen ja työsuunnitelma;
 • materiaalien ja rakenteiden laskelmat;
 • sivuston merkintä, layout;
 • maaperän kaivaus;
 • kuopan muodostuminen;
 • pohjatäyttö, tamping, ensisijainen vedeneristys geotekstiilien kanssa;
 • vahvistamisen "tyynyjen" muodostuminen;
 • konkreettisen työn aikataulun kehittäminen jne.

Rakennustyön tärkeimmät betonityöt ovat:

 • betoniseoksen valmistus ja sen toimittaminen tarvittavaan määrään;
 • muottien muodostaminen ja asentaminen, strippaus;
 • betonivahvikkeet;
 • muninta- ja vibrobroimaton betonikoostumus;
 • betonin kovettumisnopeuden hoito;
 • betonipinnan käsittely jne.
Takaisin sisällysluetteloon

Sekoita valmistelu ja toimitus

Valittujen fraktioiden betonikomponentit tarkistetaan epäpuhtauksien ja pölyn puuttuessa. Koko hiekan ja soran määrä pestään (tarvittaessa). Tuoreen sementin brändin pitäisi tarjota betonin brändin lujuutta. Komponenttien tilavuus (massa) vaaditun asteen liuoksen valmistamiseksi määritetään erityisillä taulukoilla. Koostumuksella muutetaan komponenttien fraktioiden suhdetta, muodostavat betonit, joiden tiheys on 300 - 4500 kg / m3, mikä antaa vahvuuden 1,5 - 80 MPa.

Sopivassa määrin vettä lisätään valmiiksi sekoitettuun seoskomponenttiin viimeisellä kierroksella. Seoksen sekoittamisen jälkeen betoniveteen ei voida lisätä. Ratkaisu suurille, lähekkäin sijoitetuille paikoille vaaditussa tilavuudessa tuottaa rakennusyritysten tehtaat (tilausparametrien mukaan, valinta, automaattinen annostelu ja komponenttien sekoittaminen). Pitkillä etäisyyksillä seos valmistetaan liikkuvissa betonisekoittimissa (liikkeen aikana, kuiva seos sekoitetaan), koostumus suljetaan 15 minuutissa. ennen kuin auto saapuu paikalle.

Käytettäessä pieniä määriä seosta käytetään käsityökaluja tai pieniä automaatiotyökaluja (betonimylly, vasarapora ja suutin). Talvisin olosuhteissa kovettumisen keston lyhentämiseksi käytetään korkealaatuisia sementtejä (M300: sta ja uudemmasta), jotka nopeasti kovettuvat, ja seokseen lisätään lisäaineita, jotka lisäävät koko tilavuuden jäätymisvastusta. Laboratorion määrää seoksen toimitusaika.

Samalla kuljetuksen rajoittamisaika yrityksen tehtaalta sivustoon on 45 minuuttia (20 astetta) - 1,5 tuntiin (5 astetta). Kun aika ylittää 90 minuuttia, lisäaineet, hidastuvuus kovettuvat ja asetetaan, pehmittimet lisätään seokseen. Valmisbetoni on kaadettava muottiin 1 tuntiin valmistuksen jälkeen.

Muottien valmistus ja asennus, purkaminen

Betoni ja teräsbetonityö edeltävät muottien muodostumista. Sivusto on vapautettu roskista, rakennusmateriaaleista. Käytettäväksi on valittu irrotettava (ei irrotettava) muotti, materiaalin tyyppi (puulevy, puutavara, kosteutta kestävä vaneri, metalli, teräsbetoni, polymeeri - polystyreeni vaahto, lasikuitu textoliitti jne.). Muottien lujuus ja jäykkyys saadaan laitteistosta: siteet, pultit, kierteitetyt sauvat (askel 100-200 cm) riippuen rakenteen asteikosta ja tyypistä. Muottien ulkosivut tuetaan telineillä.

Muotoilun sisäiset mitat ja sen muodot kaikilla tasoilla on oltava hankkeen mukaisia ​​(toleranssit eivät saa olla yli 2 mm / m.). Elementit on räätälöity huolellisesti, tiivistetty vaahdolla. Sisäisen muodon tulisi olla puhdas, sileät seinät. Ne voidaan asettaa polyetyleeniin, ja ne voidaan myös voitele saippualla ja kerosiinilla (saippuaöljyllä) tai moottoriöljyn kehittämällä.

Muottien purkaminen on helppo purkaa, kun se puretaan uudelleenkäyttömahdollisuudella. Se puretaan huolellisesti, kun betoni saavuttaa 70 - 80% tuotemerkin vahvuudesta (optimaalisissa olosuhteissa 7 - 12 vuorokaudessa). Jos rakenteessa on yli 8 metrin pituinen kantoaukko. Kuormittamattomat rakenteet riittävät 0,2-0,3 MPa: n vahvuuden (laboratoriokokeiden tulosten tai valonvarjojen hankkimisen betonin avulla).

vahvistaminen

Metallivarret muodostavat laajan kennorakenteen, joka koostuu tangoista, jotka leikkaavat oikeaan kulmaan. Erityyppiset teräkset sallitaan käytettäväksi. Asennusvaihe vaihtelee 100: stä 400: een riippuen laskennan tuloksista. Käytettyjen sauvojen halkaisija lasketaan ja on alueella 8-16 mm. Vahvistusrakenne asetetaan muottiin 20-30 mm sen alapuolella ja 20-30 mm alle sen ylemmän leikkauksen.

Tämä luo korroosiosuojaventtiilin. Tangon leikkauspisteissä on hitsattu (spot, kaari), muovipidikkeet tai neulontanka. Liitäntätapa riippuu kuormitustyypistä ja havaitusta rakenteesta. Vahvistus edellyttää 70 - 120 kg: n metallivahvistusta 1 m3 betonille.

Seoksen asettaminen ja tiivistäminen

Betonimylly toimitetaan kaatopaikalle värähtelevillä urilla, pneumoottorilla varustetuilla puristimilla, betonihissijoilla, betonipumppuilla, kuljettimilla tai kottikärryt ja kauhat. Betoniliuoksen ylikuormituksen määrä on minimoitava. Mekaaninen menetelmä määräytyy koostumuksen plastisuuden, paksuuden ja jäykkyyden perusteella. Seos asetetaan edullisesti yhdeksi läpikuluksi, mikäli tämä ei ole mahdollista, luodaan pysty- ja vaakasuuntaiset työsaumat.

Jälkeenpäin lisäys suoritetaan ennen seoksen alkamista tai 3-4 päivän kuluttua (riittävän pitkä koostumuksen kovettamiseksi). Suurin sallittu asennuskorkeus on 20-50 cm, jos on useita kerroksia, paksuuden tulisi olla erilainen. Pylväsliuoksen suuntaa valitaan joka kerroksessa. Koostumuksen putoamisen korkeus muottipesässä ei saa ylittää 2 metriä. Jokainen kerros on tasoitettu ja rammed sekä lopullinen, joka on kohdistettu ylemmän leikkauksen muottiin.

Vibro-ramming poistaa ilman betonista ja se sijoitetaan kaikkiin muotoon. Värähtelyaika on jopa 40 sekuntia ja työkalun permutaatiovaihe on 20-50 cm (päällekkäisillä vyöhykkeillä). Kovat junat valuvat pidempään. Ei ole hyväksyttävää koskettaa laitetta lujittamalla ja muottiin.

Valmistumistarpeesta ilmenee "konkreettisen hyytelön" ilmaantuminen muottien seiniin nähden. Lattialaatat on betonoitava samaan aikaan kuin palkit. Jälkimmäiset täytetään kahdella kerroksella, joiden korkeus on yli 0,5 m. Jos lattia-alueet ylittävät 30 m2, muodostetaan laajennusliitokset.

Betonin hoito

Monoliittiset betonirakenteet 20 asteen lämpötilassa. kosteuden hitaasti tasaista haihtumista huolehditaan kosteutta absorboivilla materiaaleilla, kalvoilla ja säännöllisellä kostutuksella (ympäri vuorokauden, aluksi 3-4 tunnin välein ja harvemmin myöhemmin). Paikan päällä tapahtuva järjestelmä alkaa päivä sen jälkeen, kun se on kaadettu, ja sitä pidetään yllä 7-10 päivää, jolloin parannuskeino on jopa 70% 28 päivän ajan. Kivi voidaan myös päällystää kalvon muodostavilla koostumuksilla, jotka säilyttävät materiaalin kosteuden.

Monoliittinen betoni on suojattu auringolta. Lämpötila 5 astetta. koskee kosteuden lopettamista. Alhaisissa ja negatiivisissa lämpötiloissa asetettua seosta kuumennetaan sähköisesti (sähkölämmitys, sähkölämmitys), joka peitetään teltoilla, jota lämmitetään höyryllä. Materiaali kuumenee 70 asteeseen. Työn aikana on välttämätöntä säilyttää rakenne iskuilta ja vaikutuksilta, lämpötilan putoamiselta.

Pintakäsittely

Juuri asetettu betonipinta tasoitetaan ensin sääntöä noudattaen. Sitten pinta-alaa käsitellään liimalla, joka muodostaa liuoksen primäärisen sileän pinnan. Tasoituskoneen liike molemmin puolin kohtisuorassa suunnassa poistaa ylimääräisen "betonimaidon" pinnalta.

Sitten 3-4 päivän kovettumisen jälkeen betoni lopulta tasoitetaan injektoimalla helikopterit, jotka muodostavat täysin sileät pinnat betonipinnan instrumentaalisella tiivistämisellä. Helikopterit hierotaan betonipintamateriaalien joukkoon ylemmän kerroksen kerroksille.

Karkea käsittely alkaa 4-20 tunnin kuluttua laastin levittämisestä, lopullinen - 10-14 tuntia luonnoksen jälkeen.

muut

Sivulle toimitetun seoksen tilavuudessa on oltava konkreettinen passi (luokka, valmistusaika, ominaisuudet). Yksittäisten prosessien rakentamista ohjaavat teknologiset kartat. Laatua valvotaan ottamalla näytteitä työpaikoilta ja testaamalla ne. Ohjaustyöt betoniliitosten ja betonin käsittelyn kanssa.

Kuinka työskennellä betonin kanssa oikein?

Rakentaminen edellyttää tarkkaa täytäntöönpanoa kaikenlaista työtä sivuston. Tämä koskee paitsi teknologisia menetelmiä ja menetelmiä, mutta turvallisen toiminnan säännöt eivät ole yhtä tärkeitä. Lähes kaikki työpaikat vaativat huomiota, osaamista ja kestäviä taitoja.

Tekniikka betonin kanssa ei ole vaikeaa, kun tekniikoita ja menetelmiä sovelletaan oikein, valitaan seoksen elementtien vaaditut parametrit.

Talon rakentaminen

Valmiiden betonien tai betoniteräsrakenteiden laatu riippuu ensisijaisesti niiden valmistuksen tekniikasta. Yksi tärkeimmistä tuotantoprosesseista on betonin kaataminen muottipesään. Pitäkää puhumalla betonielementtien kaatamista koskevien sääntöjen ominaisuuksista ja hienovaraisuuksista.

sisältö:

Betonin valmistus muottiin: muottipesät

Muotti on paneelirakenne, jonka valmistuksessa käytetään eri koostumusmateriaaleja. Ainoat vaatimukset, jotka ilmenevät niiden suuresta lujuudesta ja kyvystä kestää suurta käyttökuormaa. Vahvistustangot on asennettu muottiin, mikä lisää voimaa betonielementeille.

Muotti on erityinen muoto, johon vahvistus asetetaan, tulevaisuudessa se kaadetaan konkreettisella ratkaisulla. Laatupino on tehtävä suhteessa tiettyihin jäljempänä kuvattuihin standardeihin:

 • muottien muoto, korkeus ja pituus on esitettävä piirustuksissa;
 • Ennen kuin alat kaataa muottiin betoniliuoksella, tarkista se lujuudesta ja jäykkyydestä, sillä betoniliuos aiheuttaa suurta painetta muottien seiniin ja vähentää niiden lujuutta.
 • kun muotti on täytetty betonilla, sen suojuksia ei saa altistaa muodonmuutokselle;
 • Muottien sisäosan tulee olla sileä ja tasainen.

Muottien valmistusjärjestelmät ovat irrotettavia tai irrotettavia. Useimmiten talojen yksityisen rakenteen toteutuksessa käytetään muurausmateriaalien tukiseinäminä kaivojen tai puisten suojien pohjaseinämiä.

Irrotettavalla betonimuotti on monikäyttöinen. Muottien valmistukseen käyttäen erilaisia ​​materiaaleja puun, metallin tai muovin muodossa. Erinomainen suorituskykyominaisuudet ovat eri metallityyppisiä taitettavaa muottirakennetta. Näitä rakenteita erottuu mahdollisuudesta asentaa nopeasti, erinomaiset kiinnitysjärjestelmät ja lujituksen läsnäolo työpinnoilla. Tämäntyyppisiä muottirakenteita käytetään rakennusvaiheissa, joissa on runko-osaa betoniteräksestä. Termoddaniyan rakentamisprosessissa sovellettavaan pysyvään muottiin. Tällaisella muottielimellä on vaahtopolystyreenirakenteiset rakenteet, joilla on sisäiset kylkiluut, jotka antavat sille lisää jäykkyyttä.

Jokaisella muottielementillä on erityinen järjestelmä, jossa on ulkonemat ja reiät, jotka takaavat liitoksen korkean laadun muottiyksikön jälkeen. Asennuksen jälkeen asennetaan betoniliuos.

Teknologia betonin kaattamisessa muottiin

Ennen betonitoiminnan aloittamista on otettava huomioon sellaiset ilmastolliset tekijät kuin ulkoilman lämpötila, kosteus, maaperän laatu ja kosteuden taso. Näiden indikaattoreiden suhteen yksittäinen betonivalikoima tehdään sen brändin ja laadun suhteen.

Paikan päällä vallitsevan maaperän ominaisuu- det määrittävät myös muotonsa, materiaalin valmistuksen. Betonirakenteiden laadun parantamiseksi varusteet sijoitetaan muottiin, jonka määrä määräytyy betonikerroksen kuormituksen mukaan.

Mahdollisuus ostaa valmiita betonia tai sen itsenäistä tuotantoa betonisekoittimella on mahdollista. Muista, että ratkaisujen laadun säästäminen on epäkäytännöllistä. Tämän lisäksi koko rakentaminen kärsii. Osta vain korkealaatuista betonia. Käytä konkreettisia ratkaisuja omalla kädelläsi betoni sekoittimella.

Kun kehität konkreettisen ratkaisun omilla käsillänne, kuuntele näitä vinkkejä:

 • yhdistää kaikki komponentit noudattaen tiukasti tiettyä brändin ratkaisun reseptiin merkittyjä osuuksia;
 • käytä vain puhtaita työkaluja, joilla betoniliuos valmistetaan;
 • saavuttaa kaikkien komponenttien perusteellinen yhteys keskenään.

Ostetun betoniliuoksen vähimmäisbrändi on tietenkin 300, mieluummin 400. Vain ostavat tavaroita luotetuilta toimittajilta, joilla on hyvät arvostelut.

Betoniseosten muovaus tehdään käyttäen:

 • lapiot;
 • mittauslaitteet;
 • vasara;
 • sledge hammer
 • betonin sekoittamiseen tarkoitetut laitteet;
 • tärisevä kone.

Työn alkuvaiheessa suoritetaan muottien asennus. Suunnittelu on asetettu suhteessa sen tarkoitukseen, ja kuten aiemmin mainittiin, se voi olla irrotettava tai ei irrotettava tyyppi. Säädä levyjen sijaintia, sinun on käytettävä rekistereitä. Mutterissa asennettu vahvike sisemmässä osassa. Jotta rakennustyöt täytettäisiin tasalaatuisesti, kiinnitä johto sen yläosaan, jonka mukaan valu suoritetaan. Tarkista johdon taso.

Kun muotti on tehty ja sen tasaisuus on tarkistettu, se on täytettävä konkreettisella ratkaisulla. Käytettäessä lopullista koostumusta riittää, että täytät yhden kerran muottipaikan kehän ympärillä.

Jos koostumus tehdään paikan päällä, prosessi kestää vähitellen. Valmiiksi valmistettua betonilaastia kaadetaan muottiosan sisäpuolelle osina, tiivistämällä värähtelijällä.

Jos kerrosten kaatamisen välinen aika oli enemmän kuin yksi päivä, työ suoritetaan vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on täysin kuiva.

Betonipäällystys: menetelmät ja suositukset

Helpoin ja suosituin menetelmä betonin kaatamiseksi muottiin on suorittaa kaataminen sekoitusastiasta. Tätä menetelmää ei kuitenkaan aina voida suorittaa. Koska betoniliuoksen koneen on kuljettava suoraan kaatopaikalle, mikä ei aina ole mahdollista. Joissakin tapauksissa sekoitusasennuslevyn pituutta kasvatetaan puu- tai teräsputkilla.

Manuaalisella betonin kaatomenetelmällä se tuodaan työpisteeseen kaupeilla tai muilla säiliöillä. Paremman ja nopeamman työn vuoksi useat ihmiset toimittavat betoniä sivustoon.

Betonivalmistus konkreettiseen sekoittimen muottiin on nopeaa ja melko yksinkertaista. Asennus asennetaan lähelle kaatopaikkaa. Valun suorittamiseksi käytetään laitteita, joista betonilaatta virtaa suoraan muottiin. Jotta liuos olisi tasaisesti jakautunut muottiin, käytä lapioa tai sääntöä.

Saadaksesi laadukkaan rakenteen noudata betonielementtiä täryttimellä. Vankan tärinän käyttö betoniin tarjoaa korkealaatuisen betonin tartuntaa vahvikkeeseen. Laite pystyy sukeltamaan 100 cm: n syvyyteen, samalla kun se antaa betoniseoksen suurta tiivistymistä.

Kun kerros kerroksen kaataminen suoritetaan, kukin kerros tiivistetään erikseen edellisestä. Jos rakennustyömaalla ei ole syvää vibraattoria, käytä betoniseoksen tiivistämiseen betonirakenteita. Ne asennetaan liuoksen sisälle 30-50 cm: n päähän, kun taas ylimääräinen ilma poistetaan liuoksesta.

Lisäksi betoniseoksen koostaminen betonielementtiä käyttämällä on mahdollista lyödä vasaralla. Suorita työ äärimmäisen varovasti, jotta vältetään muotin vaurioituminen.

Materiaalin poistoaika betonin kaatamisen jälkeen määritetään erikseen. Muottiyksikön viimeinen vaihe on betonirakenteiden kuivaus. Työn lopputulos riippuu suoraan sen toteutuksen tekniikasta.

Betonirakenteen kuivauksen suorittamisessa tarvitaan vettä ja polyeteenikalvoa. Kalvo suojaa rakennetta suoralta UV-altistukselta. Vesi estää betonin nopea kuivaus.

Betonin kostutus alkaa viiden tunnin kuluttua siitä hetkestä, kun se asetetaan muottipesään. Jos työ tehdään myöhään syksyllä tai talvella, käytetään konkreettista versiota, jossa on pakkasenkestäviä lisäaineita. Lisäksi sinun pitäisi käyttää lämpö-aseita ja sähkölämmitys.

Katon lankojen tiivistys betonin kaatamisen yhteydessä

Päällekkäisyydet vaativat erityistä huolellisuutta sen asennuksen prosessissa. Kattoasennukset on asennettu betonilevyillä, joissa on aukkoja. Kun asennat lattialaatoja, on noudatettava tiettyjä turvallisuussääntöjä:

 1. Monikerroksisen rakenteen läsnä ollessa kukin myöhempi taso asennetaan vasta edellisen asennuksen jälkeen. Useiden eri tasojen asennus kerrallaan on kielletty.
 2. Yli 500 cm: n asennettujen rakenteiden korkeudella on mahdollista asentaa muottiin kannettavat tikkaat. Korkeammalla rakennuskorkeudella on muottirakenne asennettu kannettavasta telineestä tai telineestä.
 3. Ennen kuin aloitat muottien valun, tarkista sen lujuus ja mekaanisten vaurioiden puuttuminen. Menetelmässä valumuotojen muovaaminen ei ole sallittua alueen muille toimistoille.

Betonin kaatopaikan korkeus määritetään erikseen ja se rajoittuu johtoon. Päällysteiden päätehtävä päällekkäisyydelle on betonipinnan lisääminen ennen sen koventamista.

Vastaus kysymykseen siitä, milloin muotti on poistettava betonin kaatamisen jälkeen, on yksiselitteinen: betonin koostumuksen täydellisen jähmettymisen jälkeen. Muottien asennus vaatii runsaasti fyysisiä ja ajallisia työtehtäviä, mutta ilman sitä on mahdotonta saavuttaa monoliitti korkealaatuista raudoitettua betonia.

Ennen asennustyön itseasennusta harkitse huolellisesti sen sijaintia, mittaa koko ja muoto. Muotojen valmistuksessa päällekkäisyyksissä tarvitaan seuraavia:

 • puiset palkki;
 • leikkuulaudat;
 • vaneri, jolla on kosteutta kestävät ominaisuudet;
 • laudat muottien muodostamiseksi;
 • kiinnikkeiden;
 • laite muotin tasaisuuden määrittämiseksi;
 • lujitustangot.

Huomaa, että asennuksen muotti on riittävä laatu puutavaran. Telineiden tehtävän suorittamiseen käytettävien palkkien tulee olla kooltaan 13 x 13 tai 15 x 15 cm. Käytetyn vanerin vähimmäispaksuus on 2 mm.

Valmistele kaikki tarvittavat materiaalit ja selvitä niiden telineiden lukumäärä, jotka vähentävät kuormitusta pohjassa. Voit suorittaa laskutoimitukset käyttämällä erityisohjelmaa tai seuraavia suosituksia:

 • joiden päällepinnan paksuus on enintään kaksikymmentä senttimetriä, välien väli on 200 cm;
 • kun tämä indikaattori kasvaa, telojen välinen etäisyys kasvaa.

Aluksi asennettiin ensimmäinen pitkittäinen rivi muottiin. Asenna puu siten, että betonin kuormitus putoaa telineisiin. Asenna lamelli seinälle. Katso pohjan jäykkyys, tämä asetettu alustan alla. Muotoilun toinen rivi on sama kuin edellisessä.

Tämän jälkeen tehdään puun asennus, jonka asennusvaihe on 60 cm. Rakenteen asennuksen jälkeen palkin vaakasuora asennus tarkistetaan. Tarvittaessa tukityypin telineet ovat kohdakkain.

Seuraavaksi aseta tukipyörät, joiden avulla ne ovat telineiden välissä. Näin ollen muottien tukikehys on jo muodostettu. Seuraavaksi kannattaa tarkistaa katon lujuuden ja jäykkyyden vuoksi. Suoritettiin myös kaikkien osien pohjan, telineiden ja liitosten tarkastus keskenään.

Jos muottipesässä on aukkoja, joiden kautta betoniliuos voi virrata, on välttämätöntä päästä eroon niistä. Jos haluat tiivistää ne, käytä säleitä tai levyjä. Jotta suojataan katto pakkaselta, asenna tiili, jossa vaahto ympäröimään. Edelleen muottirakenteen sisällä on asetettu luuranko. Tämän jälkeen täytetään.

Betoniliuos kaadetaan levyn muottiin yhdessä kerroksessa, jota seuraa tamping värähtelijällä. Kun betoni on kuivunut, muotti on purettu. Kaikki työ tehdään vähitellen. Ensin sinun on poistettava se osa, joka on kosketuksissa seinän kanssa. Koska valmis rakenne perustuu seiniin. Seuraavaksi loput muottien purkamisesta.

On välttämätöntä poistaa muottirakenne vasta betonin lopullisen muodostumisen jälkeen. Jos betoni alkaa kutistua tai muuttaa muotoa poistaessaan muottiin, tämä prosessi pysähtyy, kunnes lattia on täysin kuiva. Muotoilun purkamismenettely on sama kuin sen kokoonpano. Aluksi poistettiin kaikki kiinnikkeet kynnet, mutterit, ruuvit. Sitten kaikki muotin puiset osat erotetaan betonikoostumuksesta. Mahdollinen vaihtoehto laatoituksen uudelleenkäytöstä lattianrakentamisessa. Kaikki muottikomponentit puhdistetaan perusteellisesti ylimääräisestä betonista. Seuraavaksi rakenne on kuivunut hyvin.

Betonilaatan täyttöä varten hinta määräytyy työn sisällön määrän ja monimutkaisuuden mukaan ja lasketaan erikseen.