Puutarhojen polttopuut

Muotti on erityinen rakennusmuoto, jonka avulla voit heittää puutarhatyylin tai sen yksittäiset osat. Tällainen laite on helppo tehdä omalla tavalla.

Muotti on helppo puhdistaa, uudelleenkäyttää ja helppokäyttöinen. Ei vain kappaleet tekevät sen kanssa. Lomake on hyödyllinen prosessin rakentamisessa alustan lähellä huvimajaa tai maalaistaloa.

Puutarha-polku - linkki eri alueiden välillä ja samalla sisustuksen osa. Raitiovaunu kirjoitetaan myönteisesti yleiseen maisemiin, joten saat viihtyisän virkistysalueen.

Sopivat muotoilumuodot

Tavallinen polku käyttämällä kiharaa muotti muuttuu aihe ihailua alueen omistajalle. Rakentamismarkkinat tarjoavat laajan valikoiman valmiita tuotteita, mutta on parempi tehdä muotti. Niin todennäköisemmin antaa ainutlaatuisen kuvan.

Lomake on valmistettu erilaisista materiaaleista, joista jokaisella on omat edut ja haitat. Riippuen raaka-aineista, joista muotti on tehty, erotetaan seuraavat tyypit:

Metallia. Luotettava lujuus, mutta sen hinta on erittäin korkea. Se on suosittu rakennusyritysten kanssa. On epäkäytännöllistä ostaa metallia, vain 1-2 kertaa.

Puuta. Usein käytetään itsesuunnittelevaan muottiin. Puupalkkien monimutkaisen mallin luominen on monimutkainen prosessi, kun se vuorovaikutuksessa betonin kanssa muodon muuttuu vähitellen. Puu muodostaa yhden laatoitetun kuvion. Eri muodoissa olevat yhdistelmät antavat ainutlaatuisen mielenkiintoisen mallin.

Muovista. Käytännöllisimmän muovimuodon ansiosta voit luoda piirustuksia mistä tahansa monimutkaisesta tasosta. Alhainen tarttuvuus betoniin ei aiheuta rakenteellisia vaurioita. Tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Jotkut muovityypit kestävät pakkasesta, mieluummin muovia.

Se on tärkeää! Kaikista edellä mainituista muovimuottien tyypistä - kaikkein kestävä. Jos haluat tehdä lomakkeen itse, ota puu pohjaksi. Työskentely muovin kanssa edellyttää kalliita työkaluja, teknisiä laitteita.

Raitojen muodon valinta

Alkuvaiheessa suunnitteluvaiheessa polun muoto valitaan polun pituudesta ja käyttötaajuudesta riippuen paikoissa, joihin polku johtaa.

Lomakkeita on viisi:

 • Suorakulmainen - jäljittelee klinkkikiviä;
 • Sileä ja aaltoileva;
 • Jaetaan erilaisiin kokoonpanoihin abstrakteiksi soluiksi;
 • Virheellinen pyöreän kiven jäljittely;
 • Suorakulmainen ja rajaus segmentteihin kolmikulmioiden muodossa.

Kun raidat on valittu muottiin, sinun on ensin keskityttävä sivuston sääntöjenvastaisuuksiin. Jos kesämökki tarkoittaa käämityspolun laittamista, on kohtuutonta ottaa suorakaiteen muotoinen muotti. Suunnitellaan pitkiä ja suoria kappaleita - tavallinen suorakulmainen, segmentoitu osa.

Tontti, jossa on erittäin mäkinen tai kalteva helpotus, epätasaisesti muotoillut raidat näyttävät kauniilta.

Muottien valmistusprosessi

Rakenne ei ole vaikea rakentaa itse, vaan riittää tutustumaan toimintaan algoritmille. Materiaali on edullista valita sellainen, joka oli melko pehmeä, normaalisti tuotettu käsittelyyn. Paras vaihtoehto on puu, mieluiten mänty. Laminoidun vanerin sovitetaan muotin pohjaksi.

Kokoonpanomenettely on seuraava:

 • Lomakkeen reunan yli levyt kiinnitetään vanerilevyyn, jonka paksuus ei saa olla alle 2,5 cm ja korkeus 5-6 cm;
 • Vanerista tai ohutlevyistä jaetaan sisäisiin segmentteihin. Käytä materiaalin ensimmäistä versiota, se vähentää betonin kiinnittymistä.
 • Jättäen kiinnitettyinä toisiinsa loviyhteyksiä;
 • Puua käsitellään erityisellä kyllästyksellä - emulsiolilla tai verhoiltu linoleumin palasilla;
 • Muotti on kiinnitetty ulkopuolelta kiinnitystappien avulla, joita käytetään koko tuotteen kehällä.

Jos et jakaa muottiosastoa osioihin, se vie vähemmän vaivaa. Kun haluat kokeilla, voit tehdä 2-3 erilaista muotoa.

Liuoksen valmistaminen täyttöä varten

Rakentamisen aikana on tilaisuus ostaa valmis seos, mutta ei ole niin vaikeaa tehdä konkreettista massaa itsestään, joten ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kuluja.

 • sementti;
 • hiekka;
 • vesi;
 • Pehmitin, joka lisää liikkuvuutta ja pienentää halkeilun vaaraa;
 • Pigmentit, jotka värjätään tuotetta eri väreillä.

Ensiksi väriaineet pehmittimen kanssa liuotetaan veteen. Sitten ne johdetaan sementti-hiekkaseokseen, joka on valmistettu nopeudella 1: 3. Vaimentaa ahkerasti. Lisää tarvittaessa vettä. Ratkaisua ei ole tehty liian nestemäiseksi, mikä tuo keskitason sakeuteen.

Laattojen tekeminen

Levyjä on mahdotonta heittää täysin kuivaan pohjaan, muuten neste betonista tulee välittömästi maaperään, valmiit tuotteet tulevat hauraaksi, eivät eroa kestävyydestä. Tämän välttämiseksi pinta kostutetaan etukäteen.

Tällöin sisustuselementit on muotoiltu muotoon pohjaan, jos ne ovat raiteiden suunnittelussa, - erilaisten jakeiden, kivien ja laattojen paloitellut kivet. Betoniseos kaadetaan. Muotti on hieman ravisteltu, mikä vahvistaa liuosta neutraloimalla muodostuneet aukot.

Ylimääräinen seos poistetaan huolellisesti telineen avulla. Ylempi taso on kohdakkain lian kanssa. Kesällä liesi on valmis 3-5 päivän kuluttua. Kaikki riippuu tuotteen paksuudesta. Kylmäkaudella, märällä ja säällä säällä, kausi on kaksinkertainen.

Raidan asettaminen

Ensinnäkin merkitse se pinta, johon raita sijaitsee. Alue on puhdistettu roskapostista, jos sellainen on. Maalin yläkerros poistetaan, pohja tiivistetään. Viemäröinti tehdään hienolta soraa. Sen paksuus on 8-10 cm. Yläreunaan kaadetaan kerros rakennushiekkaa. Tämä toimii pohjana laattojen asettamiselle. Lopuksi tyhjennyskerros tiivistetään ja tasataan puupalkin avulla.

Valmistustyön suorittamisen jälkeen siirry välittömästi asennukseen. Tämä tehdään seuraavasti:

 • Jokaisen elementin välillä säilytetään muutaman millimetrin tila, jolloin tappeja käytetään kätevästi.
 • Tuloksena olevat saumat ovat täynnä värillistä hiekkaa tai hienohiekkaa;
 • Kaikki levyt vuorotellen upotetaan pohjaan. Kätevästi päällystetty puisella hirviöllä;
 • Rakennustasoa käytetään oikean asennuksen tarkistamiseen.

On toinen tapa. Tämän tekniikan mukaisesti alusta ilman muottia asennetaan heti tiivistettyyn hiekkapohjaan, kaadetaan betoniliuokseen. Tämä säästää huomattavasti aikaa, vaatii varovaisuutta.

Älä siirrä muottiin, kunnes betoniseos kovettuu täysin. Samalla tämä menetelmä tarjoaa mahdollisuuden koristella pintaa. Jäätymättömässä betonissa lisätään koriste-elementtejä.

Suosittelemme katsomaan videota:

Riippumattomat puutarhatyylit, joissa käytetään muottirakennuksia, ovat melko helppo ja helppo prosessi. Pienillä fyysisillä ja rahallisilla kustannuksilla tulos on alkuperäinen pinnoite, joka on miellyttävän esikaupunkialueen omistajan ilme.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka täyttää radan betonilla omilla käsillänne mökissä ja puutarhassa?

Betoni - budjetin versio omien puutarhojen kuvien suunnittelusta. Betonisointi on laastin kaataminen valmistettuun muottiin ja voit tehdä sementin polkuja omalla kädelläsi puutarhassa, joka palvelee kätevää kävelyä ja siirtää kodin laitteita koko alueella. Betonimyllystä voit kaataa kauniita kujia, joilla on kaikki muodot ja paksuus. Rakenteen vahvistaminen suurentaa voimakkaasti sen voimaa. Tällaiset jalkakäytävät ovat helposti ylläpidettäviä, kestäviä ja helppohoitoja akryylimaaleilla.

pitoisuus

Betoniradalla dachassa

Betoniraiteiden edut ja haitat ↑

Betonireiteillä on monia kiistattomia etuja:

 • Betonin polkujen elämä on noin 25 vuotta, materiaali on kestävä ja kestävä. Vahvistus antaa heille vielä suuremman vastustuskyvyn stressiin.
 • Betonihihnoilla on edullinen, betonisten yksinkertaisten komponenttien koostumus, jonka voit helposti ostaa rakennusmarkkinoilta.
 • Täyttösumut sementtilaastilla on helppoa ja nopeaa, on paljon helpompaa kuin rakentaa kaistaleita laattoilta tai muilta vastaavilta materiaaleilta.
 • Jos puutarhan juonteessa on tiiviit pohjavedet tai ongelmalliset maaperät, niin ainoat ratkaisut ovat betonin nauhat, jotka on suojattu kosteudelta ja kaadettu suurelle syvyydelle.
 • Jäätymiskestävyyttä voidaan edelleen lisätä lisäämällä erityisiä kemiallisia lisäaineita sekoitettaessa sementin ja muiden ainesosien seosta.
 • Puutarhadien rakentamisessa omilla kädillä on mahdollista suunnitella ja koristella sivustoa, purkaa erilaisia ​​epätavallisia muotoja ja värejä.

Tällaiset maa- tai puutarha-alueet eivät kuitenkaan ole puutteellisia:

 • Maaperän liikkeen vuoksi saattaa näkyä halkeamia.
 • Massiiviset konkreettiset puutarhatylit ovat tulossa pääkohdat sivuston yleisestä suunnitelmasta. Et voi siirtää niitä missään, ja purkaa nämä rakenteet on erittäin aikaa vievää.
 • Täyttö olisi tehtävä vain hyvissä sääolosuhteissa, eikä sen ennustuksen mukaan pitäisi satoutua parin päivän ajan valmistumispäivän jälkeen.
 • Itsekiinnittyvä betoni, jossa lapio ei anna haluttua laatua, tarvitset betonisekoittimen täyttämiseen.
 • Valmisteluvaiheeseen kuuluu työläs muottirakenteiden luominen.

Rata betonisointi kaikkien sääntöjen mukaan ↑

Betonipuutarhojen rakentaminen omiin käsiisi ei saisi olla yhtä vakava kuin talon perusta. Laki suunnitelmasta, noudattamalla tiukasti toimia.

Järjestelmä ja suunnitteluelementit

Merkintäkanavat sivustossa ↑

Sivuston suunnittelu ja kulkulupien merkitseminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Keksiä ja piirrä paperille rakennussuunnitelma rakennusten kanssa ja merkitse tulevien polkujen paikat. Joten löydät parhaan vaihtoehdon käytävien sijainnista. Siirron kaatamisen jälkeen betoni nauha ei toimi.
  2. Valmista köysi ja tapit.
  3. Jos haluat etsiä mahdollisia esteitä esimerkiksi puiden, kivien tai muiden esteiden muodossa, aseta pyyntivälineet paikalleen ja liitä ne köysiin.
  4. Tarkastuksen jälkeen arvioi kaatamisen sopivuus valittua polkua pitkin. Jos objekteja on yleisesti ja vaikeasti purettava, aseta sijainti uudelleen.
  5. Lopullisen merkinnän jälkeen poista alusta. Kuopan leveys tekee enemmän kuin betoni nauha, 30 cm, myöhempää asennusta varten.
  6. Kaivaa kuoppaan. Syvyys valitaan ja keskitytään maaperän rakenteeseen:
   • Jos maaperässä on runsaasti hiekkaa, betonia voidaan kaataa suoraan maahan ja riittävän 10 cm: n syvyyteen.
   • Tilassa, jossa maaperä on märkä ja talvet ovat huuruja, valmistetaan 10-12 cm: n paksuinen murskattu kivi, joka säästää jäätyneen liuoksen jäätymisen aiheuttavan maaperän jäädyttämisen vaikutuksista ja halkeamien ilmenemisestä. Syvennä kuoppaan tyynyn korkeuteen, lisäämällä nauhan korkeuteen. Tiivistä maaperä ennen polkumyyntiä.
   • Myös harkitse, kulkevatko autot käytävän läpi. Tällä hetkellä tee hieman yli 15 cm. Kun valitset tämän alueen, lisää sementtiä betoniin voimaa.
  7. Suunnittele kulkutien betonisointi niin, että se nousee 1,5 - 2 cm korkeammalle kuin maan päällä. Tämä säästää maaperän saastumiselta ja vahingoittumiselta sekä yksinkertaistaa liikkumista sivuston ympärillä.
  8. Jos betoni nauha ylittää kasteluputket ja se kulkee sen läpi, valmistele asennushihnat etukäteen.

Miten laatoitettaisiin puutarhan polulle ↑

Betonihelmet puutarhassa voivat olla joko suorakaiteen muotoisia tai pyöristettyjä. Voit saavuttaa tämän, jos valmistat taivutusmateriaaleja, jotka kestävät betoniseoksen painetta, kuten vaneria tai muovia. Jos teet levyn kaarevan rakenteen, niin mitä syvemmälle taivutetaan, sitä lyhyempi käyttämiesi levyjen pituus.

Älä tee nauhoja koko nauhan pituudelle, sinun on vielä täytettävä se osat. Kun betoni on asetettu, siirrä muotti edelleen kaatoprosessia pitkin. Joten säästät levyille.

Maan raidat täyttävät erityiset lomakkeet. Voit mennä kauppaan ja ostaa malleja tai tehdä stensiilejä itse puusta tai metallista, kiinnitettynä yhteen halutussa muodossa.

Kaarevan muottirakenteen alkuvaihe

   1. Ota levyt 2,5x10 cm tai 5x10 cm.
   2. Ompele levyt. Voit tehdä tämän laittaa ne kovaa pintaan yksitellen, kiinnitä pystysuoraan ulkopuolelta tukevilla lankkuilla.
   3. Yritä pitää levyn pinnan marmorilaatikon sisäpuolelta sileänä. Käännä saatu rakenne ja taivuta ulkoneva laitteisto, jos sellainen on.
   4. Aseta levyt kaivoon valmiiksi pakatulle maahan tai raakapyyhkeelle. Muottien korkeuden tulee olla yhtä suuri kuin tuleva polun korkeus. Tarkista asennettujen levyjen vaakasuora asento rakennustasolla.
   5. Levyjen välisen etäisyyden tulisi vastata suunniteltua betonipolun pituutta. Valitse se harkintasi mukaan. Yleensä maassa kaadetaan 60-90 cm leveitä jalkakäytäviä. Vedä muottipesä ja lukitse se poikittaislevyillä, jotka on pakattu asennettujen levyjen päälle.

Raidan rakentaminen käyttäen kaavainta

Lämpösaumat ja eristyspatja ↑

Muista tehdä "tyyny" betonin alla. Laita vedenpitävä materiaali - katemateriaali, agrofibre tai geotekstiili kuopan pohjalle. Kaada soraa halkaisijaltaan 19-25 mm tasaisella kerroksella. Pese karkea hiekka ylhäältä, kaada vettä ja täytä tiukasti.

Lämpötilan muutoksen takia betoni voi murtua. Tämän estämiseksi valmistaudu lämpöliitoksista. Voit tehdä tämän 1,5-3 metrin kuluttua radan koko pituudelta kohtisuoraan säleiden asennettuun muottiin aina maahan. Käytä nauhoja 15-20 mm paksu.

Jos aiot poistaa liuskat betonin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, käytä niihin mitään voiteluaineita. Jos päätät jättää jakajat liuokseen, tee ne samalla korkeudella kuin pitkittäinen muotti.

Lämpösaumat estävät halkeamia

Vahvuus lujuuteen ja kestävyyteen ↑

Betoni, joka kaadetaan 24 tunnin välein, repimää paljon nopeammin. Vahvista puutarhatietä halkeamien välttämiseksi ja kiristämällä rakennetta. Lujitekerroksen komponentteina voit käyttää verkkoverkkoa, metalliputkia, paksuja lankoja ja muita laitteita.

Paras vahvistuskerros on hitsattu verkko, jossa on 10x10 cm soluja ja jonka halkaisija on 8 mm.

   1. Betonin lujittamiseksi valmistetaan tarvittava määrä verkkoa.
   2. Asenna palanpalat kaivannossa tukemaan tai tekemään lanka-kiinnittimiä.
   3. Aseta verkko valmistetulle alustalle, joka on 3-5 cm etäisyydellä kaivannon pitkittäisreunoista.
   4. Jos mahdollista, kiinnitä verkko alustaan ​​niin, ettei se liikuta, kun kaivanto on täytetty ratkaisulla.

Vahvistus vahvuuteen

Vahvistusreitit puutarhassa tekevät pienemmän betonikerroksen.

Työkalut ja materiaalit työhön ↑

Ennen kuin aloitat kaatamisen, sinun on tiedettävä, mitä koostumuksessa on ja miten sementtilaastia valmistetaan oikein.

Betoniseos koostuu sementtilajikkeesta M500, se tarvitsee 1 osaa hiekkaa, se otetaan suhteessa 3,5 osaan seoksen kokonaistilavuudesta ja murskattua kiveä, jonka murto-osa on 10-20 mm, joka lisätään 5,7 osaan. Vesi käyttää 0,5-1 osaa. Sementin ja hiekan suhde pihapiireihin vastaa merkkiä M150.

Betonin osuudet on tunnettava, jotta saadaan tarkka laskelma sementistä, hiekasta ja täyteaineesta, jota vaaditaan valmistamaan haluttu määrä betonia.

Maan betonirungon paksuus määräytyy sen tarkoituksen ja raudoituksen mukaan.

Betonoinnissa tarvitset työkaluja:

   • pick-up lapio;
   • kauhat;
   • säiliö sekoitusastiasta tai betonisekoittimesta;
   • sääntö tai tasainen rake;
   • lastalla;
   • kipsilevy.

Eri tuotemerkkien konkreettisten ratkaisujen osuudet

Betoniratkaisun valmistus raiteelle

Betonipolun täyttämiseksi valmistele liuos käsin tai betonisekoittimen avulla.

Betonin valmistus käyttäen betonisekoittimia koostuu seuraavista vaiheista:

   1. Käynnistä laite. Kaada vesi sekoittimeen, 10-15% myöhempää lisäystä varten. Tämä yksinkertaistaa edelleen sekoittamista.
   2. Sekoita sementti ja odota hetki, sitten lisää hiekkaa. Saatu hiekosementtiseos puutarhaväylille sekoitetaan 2-3 minuuttia, kunnes homogeeninen massa.
   3. Kaada täyteaine ja kaada jäljellä oleva vesi. Sekoita sementtilaasti, kunnes sileä, mutta enintään 7 minuuttia, muuten sementti voi alkaa tarttua.
   4. Kaada seos autoon tai suoraan muottiin. Jos koko seosta ei siirretä välittömästi kaatopaikkaan, jätä betonisekoittimeen jäljellä oleva liuos käyttöön.

Jos betoniseos ei ole, vaivaa käsin. Valmista vanha kylpy tai syvä amme. On kätevää sekoittaa liuos niihin.

   1. Kun käytät manuaalista valmistusmenetelmää, aseta liuoksen kaikki irtotavarakomponentit sekoitusastiaseen ja sekoita ne hyvin erän kanssa.
   2. Kaada veteen ja sekoita voimakkaasti. Poddevayan sekoitus pohjasta ja käännä se lapioon, unohtamatta kulmia. Sekoita, kunnes saadaan paksu ja tasainen koostumus. Betonimassan tulisi ryömiä hitaasti ulos lapasta eikä kerrostua.

Manuaalinen menetelmä betonin valmistamiseksi

Täytä puutarhan polku ratkaisuilla ↑

Valmistele betoniliuosta täytä tie omalla kädelläsi. Aseta se valmiiksi valmistettuihin muottiosastoihin, jotka on erotettu kaihtimilla.

Valmis liuoksen kaataminen valmistettuun muottiin

   1. Kondensoidaan betonia, joka lävistetään pystysuorasti lastalla tai raudoituksella. Kosketa kevyesti muottia vasaralla, mikä poistaa laastin kaatamisen aikana syntyneet ilmatilat.
   2. Kohdista pinta säännön tai rautatien avulla, kun asennus on tehty. Siirrä ratkaisu, ohjaa se itsellesi ja sivuttain.
   3. Jotta vesi menee, tee pieni kaltevuus, 10 mm leveydeltä leveä.
   4. Odota, kunnes vesi tulee ulos, ja lopuksi sileä pinta tasoitteella tai lastalla.
   5. Peitä täytetty pinta paksulla kalvolla, niin että sementtilaastin vesi ei haihdu nopeasti ja betoni ei repeä.
   6. Seuraavana päivänä tarkasta nauhan sileys, tee epätasaisuus terävällä työkalulla, kuten kirveellä.
   7. Lämpöhaavojen jälkeen seoksen kovettumisen jälkeen 1-2 vuorokauden kuluttua irrota erotusliuskat huolellisesti. Asenna irrotettavan kiskon paikka lämpötiivisteeseen.

Betoniradan asettelu

   1. Jos valettava nauha sopii toiselle betonipohjalle päästä päähän, aseta lämpötiiviste tiivisteeseen ja tiivistä liitos siten, että sekä kävelytie että muu betonirakenne voivat muuttua erikseen lämpötilan vaikutuksesta eivätkä aiheuta keskinäistä painetta.
   2. Ennen kuin betoni on kokonaan kiinni, tee erikoinen lastalla pintaa pitkin ¼: n paksuudeltaan. Tämä sauma on tarpeen, jotta nauha ei halkeile.

Miten koristella betonireittejä ↑

Joten betonin polut puutarhassa eivät näyttäneet harmailta jalkakäytäteiltä, ​​ne voidaan tehdä kohokuvioiksi kiven tai kirkkaiden jälkimarkkinoilla, jotka on maalattu eri väreillä. Materiaalien yhdistelmä, esimerkiksi yhdistelmä kiviä tai nurmikko ruohoa, on tehokkaasti valutettu.

Askel askeleelta ohjeita maalausta varten ↑

Väritys auttaa luomaan ainutlaatuisen maiseman koostumuksen sivustolle, mutta vain tekniikan noudattaminen takaa tuloksen. Käytännöllisin päällyste saadaan maalattamalla betonipuutarhoja sekoittamisprosessissa. Riittää, että lisätään erityisiä värillisiä pigmenttejä, jotka eivät liukene veteen, eivät haalistu auringossa eikä vaipu kemikaalien vaikutuksesta.

Valittaessa betonipolkujen maalausta, suosittelemme polyakryylimaaleja ulkoiseen työhön. Niiden koostumus mahdollistaa betonin hengittämisen eikä salli kosteuden tuhota sen rakennetta. Tämä pinnoite ei haalistu auringossa ja kestää mekaanisia rasituksia.

Latex-, polyuretaani- ja polyvinyylikloridiyhdisteet suojaavat vaurioilta. Öljymaali ei sovellu, se imeytyy huokosiin ja johtaa halkeamiin.

Muotojen ja pigmenttien käyttö

Jos haluat päivittää vanhoja rakenteita, noudata betoniraiteiden maalaamista omilla käsillä:

   1. Ennen maalausta poista pöly ja lika pinnalta. Jos aiot maalata laattojen muotoisen polun, poista kaikki ruoho saumoista.
   2. Jos pinta on aiemmin maalattu, käytä metalliharjaa pyyhkimällä vanhan maalin ja pölyn jäänteet pois alustasta.
   3. Jos pinta on pilkottu ja muu vaurio, peitä ne kiteillä tai tiivisteellä.
   4. Rasvanpoisto pinnalla ortofosfaattiliuoksella tai muilla kemikaaleilla tahrojen poistamiseksi.
   5. Käsittele syvä aluke kahdessa kerroksessa. Ennen kuin käytät toista kerrosta, odota, kunnes ensimmäinen on täysin kuiva.
   6. Levitä ohut kerros maalia valmiiseen pohjaan 12 tunnin tauolla täydelliseen kuivaukseen.

Betonin pohjan pohjamaalaus ennen maalausta

Värjäysominaisuudet eri työkaluilla ↑

Voit työskennellä valitsemalla yhden kappaleen maalaustyökaluista:

Maalaa harjalla

Kun maalat harjalla, voit maalata kaikki epäsäännöllisyydet, mutta tällä menetelmällä on paalun raitoja.

Rulla on kätevä maalata sileitä pintoja. Älä ota työkalua vaahtomuovilla, se lähtee ilmakuplat. Maalaa levyjen liitokset harjalla.

Jos päätät maalata radan ruiskulla, käytä sitä etukäteen. Jos ylität työskentelylaitetta yh- dessä paikassa, tuloksena on vuoto ja pilaa tulos. Lisäksi sinun on löydettävä etäisyys, jossa se ei toimi värisenä "pilkulla".

Kirkas polku puutarhassa

Pidä maalattu päällyste vapaita hiekkaa ja vastaavia hioma-aineita. Pese kanavat ja pyyhi ne suurella sienellä.

Betonipalkkien täyttäminen omilla kädillä on mielenkiintoinen ja yksinkertainen prosessi. Jotta kauniita kujia tarvitsette, tarvitset muutamia käytettävissä olevia materiaaleja ja työkaluja, ja ihailet tulosta monta vuotta. Jos itse-kaataminen vaikuttaa vaikealta, ota yhteyttä päälliköihin, he pystyvät tekemään polut sivustolla halu ja projekti mukaan.

Kuinka käyttää muottipuutarhoja puutarhaväylille

Yksi välttämättömistä elementeistä takapihan piirtämisen järjestämiseksi on muotokappale puutarhaväylille, jonka muoto voi olla muovia. Polkuja puutarhassa ei vain koristele aluetta, vaan myös helpottavat ja mukavat. Muotin käyttö, jonka valmistuksessa metallia käytetään muovi- tai komposiittimateriaaleissa, yksinkertaistaa työn suorittamista ja auttaa saavuttamaan korkealaatuisen, luotettavan ja esteettisen rakenteen.

Ominaisuudet puutarhojen polkuja, rakennettu valmiiksi muottiin

Tontti puutarhan polku voidaan tehdä polun muodossa, jonka tärkein ero on selkeät rajat. Halutun vaikutuksen saavuttaminen auttaa muodostamaan kätevän ja luotettavan suunnittelun. Perusteena on konkreettinen sekoitus, joka on valmistettu kestävimmistä brändeistä valmistetusta sementistä. Tällaisia ​​töitä varten käytetään sementtiä M500, hiekkaa ja pieniä murtolukuja.

Muovimuotin liuoksen kaatamiseksi auttaa luomaan eri muodot ja koot, jotka vastaavat kunkin puutarhan erityispiirteitä. Valmis muoto kaadetaan tavanomaisena liuoksena, ja koostumus sisältää erilaisia ​​lisäaineita. Auttaa heitä luomaan ainutlaatuisia malleja rikas värivaihtoehto. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat kestävämmät ja kestävät rakenteet.

Kaikki konkreettiset työt edellyttävät muottien rakentamista, mutta luodessasi puutarhatyylit tarvitset muovista valmiin muodon. Oikein valmistettu betoni takaa rakenteen lujuuden ja valmiin muodon - erilaisia ​​koostumuksia.

Kappaleet

Itse asiassa valmis muotti, joka on välttämätöntä luoda polkuja puutarhassa ja yksityisen tontin alueelle, auttaa tekemään ne ainutlaatuisiksi erityiskuvion ansiosta. Toinen ominaisuus on suoritettavan työn yksinkertaisuus, joka ei vaadi ylimääräistä työtä tiukan muodon ja jatkuvan reitin koon mukaiseksi. Kuinka kaukana raita kulkee, onko kiertueita ja mutkia matkan varrella, vain sivuston omistaja päättää.

Vain rakenteen leveys ja sen korkeus ovat vakioita. Puutarhavälillä ei saa olla vain tiettyä kaltevuutta, ja se on hieman litteä ja luodaan sellainen polku. Sinun on varmistettava, että se nousee muutaman senttimetrin korkeudella maasta. Näin varmistetaan sadeveden virtaus ja sen nopea imeytyminen maaperään.

Työskentely puutarha-polkujen luomiseksi

Jos työ suoritetaan suhteellisen pienellä tontilla maatilan vieressä, koko matot voidaan käyttää telojen täyttämiseen. Valmis muoto täytetään liuoksella ja, kun se kiinteytyy, poistetaan siitä. Aluksi on määritettävä polkujen sijainti, tehtävä merkintä, laskettava tuleva polun leveys ja edetä maaperän valmistukseen.

Raitojen luominen muottien avulla

Tarkka laskenta varmistaa, että valmiin muottien mittasuhteet ja radan arvioidut mitat vastaavat.

 1. Ensimmäinen asia, joka on tulevaisuuden polun kohdalla, on poistaa maaperän yläkerros, poistaa ruoho ja sen juuristo. Poistetun maakerroksen paksuus ei ylitä kymmentä senttiä. Työvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon kaltevuus sateelta tai lumen kerääntymisen estämiseksi.
 2. Valmis kohta kaadetaan hiekalla, jonka on oltava perusteellisesti kaatunut ja hankautunut. Hiekka täyttää vähintään puolet syvennyksestä. Pinnan on oltava tasainen. Voit tarkistaa tämän tason avulla. Rakennuslasitaso auttaa luomaan korkealaatuisen pinnan.
 3. Kun täyttö on suoritettu loppuun, syvyys ylempään tasoon on täynnä sora- tai hienojakoisen murto-osan. Tuloksena oleva kerros vaatii myös huolellisen tampingin ja tasoituksen. Sen on sallittava käyttää murskattua kiveä suurella osuudella, mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä var- mistaa huolellisesti, että kivet eivät ulkonevat muodon yläreunan yläpuolella.

Ennen rakennustyön aloittamista ja betoniseoksen kaatamisen jälkeen pinta on hieman kostutettava.

Mold-valu

Ennen valun suorittamista muottirakenne asennetaan tiivistetyn raunion pinnalle. Reitin korkealaatuisten ja luotettavien elementtien valmistukseen on tehtävä muottirakenne siten, että sementtilaastin kaatamisen jälkeen kivet eivät työntyvät pinnalle. Rakenteiden syventämistä on mahdotonta, mutta se on asennettava melko tiukasti. Ratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • sementti M500;
 • huolellisesti seulottu hiekka;
 • vettä.

Joissakin tapauksissa väriaineiden lisäämisen yhteydessä liuokseen lisätään pehmitintä. Hiekan ja sementin määrä vastaa suhdetta 1: 3, ja vesi lisää sellaista määrää, että liuoksen sekoittamisen jälkeen sen koostumus muistuttaa paksua hapankermaa. Ylimääräinen, kuten puute, kosteus johtaa pinnan halkeiluun kappaleen valmistuksen jälkeen. Katso video siitä, miten kunnolla betonirauta täyttää kappaleen täyttäminen.

Valukappaleeseen asennettu muotti on esivalmistettu voiteluöljyllä tai työstämällä, mikä mahdollistaa sen poistamisen ilman työtä ja riskiä vahingoittaa syntynyttä fragmenttia, ja se on täytetty valmiilla laastilla. Laastin on oltava sellainen, että se ei ylitä muotin ylemmästä tasoa. Lomake voidaan poistaa 40 minuutin kuluttua, mutta betonin lujuus paranee muutamassa päivässä.

On välttämätöntä jatkuvasti kostuttaa valmiin pinnan ei liian kylmällä vedellä halkeilun välttämiseksi. Kun ensimmäinen fragmentti vihdoin kovettuu, voit jatkaa lomakkeen asennusta ja kaataa muottiin kappaleen seuraavaa osaa varten. Luodun radan palasien väliset aukot ja aukot peitetään kuivalla sementtiseoksella. Useat valmiit lomakkeet nopeuttavat merkittävästi polun luomisen prosessia puutarhassa. Katso video miten täyttää kappale omalla kädelläsi.

Työn suorittamisessa tarvitaan jatkuvaa seurantaa, joka toteutetaan rakentamisen tason avulla. Tämä mahdollistaa raiteen tekemisen kaikkien vaatimusten mukaisesti ja pitää jatkuvan puolueellisen koko pituudeltaan. Tällaisen kaltevuuden kulman ei tulisi olla pienempi kuin 250, ja tämä voidaan saavuttaa nostamalla rakenteen yksi reuna yhden senttimetrin.

On parempi tehdä se polkumyynnin vaiheessa ja hiertämällä hiekkaa, mutta voit asettaa halutun tason myös pilkkomisen jälkeen.

Kuinka laatoitan telaketjuun puutarhassa?

Puutarhassa on monta tapaa suunnitella kävelykatu: jatkuva betonointi, laatoittaminen tai kivi, kaataminen erityiseen muottiin. Jälkimmäinen on arvostettu sen yksinkertaisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi, teokset eivät ole kovin monimutkaisia ​​ja toteutetaan useiden päivien ajan. Rakennusmateriaalien markkinoilla betonirakentamisessa on monia muotoja, mutta myös omia käsiä on helppo tehdä. On helpompi työskennellä ostetun muottipohjan kanssa, se on uudelleenkäytettävissä ja siinä on kootut elementit. Itsekokoonpuristetut aihiot ovat entistä alkuperäisempää, ja niiden käytön aikana puutarha-tontti hankkii ainutlaatuisen maiseman. Riippumatta valitun lajikkeen tyypistä on välttämätöntä betonitie oikein: maaperän näytteenotto, soran ja hiekan tyynyn puristaminen, pohjan vahvistaminen, laastin kiinnittäminen ja huollon rakentaminen.

Eniten myytyjä valmiita postimerkkejä valmistetaan korkean lujuuden ydinvoiman muovista. Ne muistuttavat ruudukkoa, jossa on suuria soluja, joilla on alkuperäinen muoto (pyöreä, tiukka geometrinen, kaaosasti kaareva). Tämä muotti on uudelleenkäytettävissä, kunnolla huolellisesti, se kestää kauan. Lomakkeiden koko on harvoin suurempi kuin 80 × 80 cm, kun liuos kovettuu, ne poistetaan ja järjestetään uudelleen mihin tahansa haluttuun suuntaan. Niissä on myös erilliset leimasimet, joiden avulla voidaan luoda päällystyslaatat tai jalkakäytävät.

Itse koottuja lajeja on useimmiten puinen tai metallinen pohja. Voit tehdä muodoltaan ainutlaatuisen muodon, jossa on tarvittavat mitat, seinämän paksuus ja yksittäisten elementtien välinen askel palkista, renkaista tynnyreistä tai raudasta. Sileät, tasaiset levyt ovat suosittuja sileiden viivojen luomiseen, vaneri tai kaareva metalli soveltuu hyvin kaareviin riveihin. Itsestään valmistettujen muottien etu on edullinen ja omaperäinen, mutta niitä on vaikeampi poistaa ja käyttää harvoin useammin kuin kerran. Poikkeukset ovat suojatuilla yhdisteillä peitettyjä materiaaleja (mätää tai korroosiota).

Menetelmä seoksen valmistamiseksi kaatamiseksi

Puutarhatyön betonisoinnissa käytetään vähintään M150: n laatua olevaa laastia. Suositellut Portland-sementin, hiekan ja hienon murskakiven osuudet ovat: 1: 3: 2 ja 0,5 vettä. Alussa täyteaine pudotetaan betonisekoittimeen, sitten sideaineeseen, ja vasta sen jälkeen kun liuos on sekoitettu perusteellisesti, on suljettu pienissä osissa homogeenista ja muovista seosta.

Lisäaineina voi ostaa: lasikuitua, pehmittimiä, vedenpitävyyttä, huokoisuutta ja roiskeita (käytetään suhteessa oheisten ohjeiden mukaan). Betonivärin tekeminen on hyvin yksinkertaista: sementtiä tai mineraalipigmenttejä lisätään koostumukseen (jälkimmäisen murto ei saa ylittää 5%). Laasti käytetään välittömästi, joten pinta ja muotti on valmistettu etukäteen.

Vaiheittaiset ohjeet luomiseen

Ensinnäkin tulevan polun maisema on harkittu, sen pituus ja leveys huomioidaan, kun otetaan huomioon alueen geologiset olosuhteet. Betonoimiseksi sopii tasainen pinta, ilman puunjuuria. Puutarha-polun luomisprosessi toteutetaan järjestelmän mukaisesti:

 • Asettelu ja puhdistusalue.
 • Kuopan valmistus.
 • Sivulamppujen asennus.
 • Perusorganisaatio: geotekstiilien asentaminen, sorapeitteet ja tarvittaessa lämpöliitosten vahvistaminen ja asentaminen (kiinteät kappaleet tai suuret muodot).
 • Liuoksen valmistus.
 • Betonin betonimuoto (tai kiinteä muotti).
 • Tasoitus, tamping, käsittely.
 • Pinta on huolehdittava, kunnes se on täysin kuiva.

Ensinnäkin köyden ja panosten avulla on merkitty tulevan polun muoto ja sitten maa valitaan. Aidan syvyys riippuu maanpinnan yläpuolisesta korkeudesta, erityisesti laskentamenetelmää suositellaan: 10 cm sora-hiekkalaatan + betonikerroksen korkeus. Jos polku on suunniteltu tasoitettavaksi maahan, niin 15 cm maata on poistettava. Sitten se täyttyy: 7,5 cm soraa ja vähintään 2,5 hiekkaa, jokainen kerros on täynnä (mieluiten erikoislaitteiden avulla) ja juotava.

Jotta maan nukahtaminen ei onnistu, korkeat sileät levyt öljytetään, öljytyillä (jatkuvan betonisoitumisen tapauksessa nämä ovat rajoja). Pohjan valmistelu riippuu maaperän tilasta: on suositeltavaa geotekstiilien ja verkkojen vahvistamisen liikkuvan osan pohjassa.

Seuraavaksi asetetaan muottirakenteita puutarhatien valmistukseen ja täytetään betonilla. Kaikki mahdolliset tyhjät tilat poistetaan, liuos tasoitetaan huovalla. Sementtisarjan jälkeen (lämmössä tapahtuu 20-30 minuutissa ja vielä nopeammin), muotti poistetaan huolellisesti ja asetetaan kävelytie-suuntaan. Tässä vaiheessa saavutetaan haluttu pintakäsittely: sileä - käyttämällä kipsilevyä, karkeaa - käsittelyä metalliharjalla. On toivottavaa tehdä betonin raudan käsittely, se pidentää käyttöikää ajoittain. Kastelu tai muovaus tapahtuu ensimmäisenä päivänä, jolloin sementtiä ei ole vielä pakastettu.

Käytännöllisyyden vuoksi muovinen tai puinen kaatopaikka öljytetään, lopulta se pestään vedellä. Valmis pinta on välttämättä peitetty muovikelmulla ja se jätetään viikon ajan. Tällä tavalla vältetään väistämättömän kosteuden menetyksen betonikiteytyksen aikana ulkoilmassa. Jähmettymisen jälkeen sivusuoja poistetaan, saadun "laattojen" välinen tila peitetään maan päällä ja reunukset asennetaan. Se on mahdollista aloittaa aikaisintaan viikon kuluttua kaatamisen jälkeen, on suositeltavaa odottaa kahta.

Vihjeitä ja temppuja

Tämä vaiheittainen ohje sopii myös jatkuvaan betonisointiin, toimintatapa poikkeaa vain sisäisten muotojen liikkeen puuttuessa. Mutta koko kangas on halkeilua, eikä se näytä niin vaikuttavalta (paitsi erityisten postimerkkien käyttäminen betoniin). Jotta polku yksittäisistä osista olisi kaunis ja kestää pitkään, suositellaan lisäksi:

 • Kylvää ruohonsiemeniä aukkojen väliin tai täytä ne hiekalla, kuten laatoitettaessa.
 • Tee sivutäppäin. Tämä estää maata leviämästä ja kasvien juurien kasvattamista.
 • Käytä betonin silitysrautaa lujuuden ja hankauksenkestävyyden parantamiseksi.

DIY betonipuutarhan reitti - se on helppoa!

Kuten se tai ei, mutta yleisimpiä materiaaleja puutarhatyylille on konkreettista.

Tämä johtuu useista tekijöistä: luotettavuudesta, kestävyydestä, houkuttelevasta ulkonäöstä, suhteellisen pienistä rahoituskustannuksista, kyvystä sisustaa haluamallesi.

Lisäksi betonipolku on tehty kolmessa tilissä omilla kädillä, eikä sinun tarvitse olla mitään kokemusta tai asianmukaista koulutusta.

Käytetty betoni

Betonin täytön koostumus on ensisijaisesti kohdistettava kuormaan, joka kohdistuu radan toimintaan sen aikana.

Joten, jos aiot tehdä raidan eri sivustot sivuston, niin koostumus konkreettisia pitäisi vastata niitä.

Betonin laatuun vaikuttaa oikean veden määrä. Sekoitettaessa on välttämätöntä edetä suhteessa 1: 4, jossa yksi osa vettä on neljä osaa sementistä.

Tätä osuutta tulisi noudattaa, mutta tuloksena oleva sakeus ei välttämättä ole tarpeeksi muovinen kappaleen täyttämiseksi.

Tämän puutteen korjaamiseksi on välttämätöntä lisätä vettä pieniin osiin, kunnes koostumus vapautetaan tarpeen mukaan.

On myös tärkeää laskea työhön tarvittava betonin määrä. Tee siitä yksinkertainen, vain kerro täyttöalue halutulle radan korkeudelle.

Japanilainen Crimson - pieni lehtipuuta, joka on yleinen sekametsissä Kiinassa, Japanissa. Mikä on Venäjän esikaupunkialueiden maiseman suunnittelun puun käyttö?

Tällaisten kappaleiden edut ja haitat

Betoniä ei ole missään pidetty yhtenä suosituimmista rakennusmateriaaleista. Betoniteiden etuja ovat seuraavat:

 • lujuus ja kestävyys;
 • materiaalin saatavuus ja suhteellinen edullisuus;
 • yksinkertaisuus betonirakenteiden rakentamisessa;
 • lämmönkestävyys ja vastustuskyky haitallisille luonnonilmiöille.

Betonin toinen merkittävä etu on mahdollisuus käämityspolun rakentamiseen. Tätä varten sinun tarvitsee vain sovittaa muottiin tulevan polun muotoon.

Lopulta tällainen polku voidaan koristaa sekä betonin sekoitusvaiheessa että välittömästi sen jälkeen, kun se on valettu. Joten, jos lisäät siihen väriainetta sekoitettaessa betonia, polku hankkii halutun sävyn.

Rata täyttämisen jälkeen voit asettaa koristeellisia elementtejä betoniin: mosaiikki, luonnonkivi, laatta.

Mitä tarvitset - työkaluja ja materiaaleja

Rakenteen luomiseen on valmistauduttava etukäteen keräämällä tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 • levyt tai vaneri (luoda muottipesu);
 • vahvistus (A3, paksuus 12 mm on paras vaihtoehto);
 • lastalla;
 • huomaamaton lapio;
 • ämpäri;
 • kattotiiliä;
 • ratkaisuvalmius;
 • merkintäaineet (tangot ja jousi);
 • betoni;
 • hiekka (parempi, jos se on joen hiekkaa);
 • raunioista.


Kun tarvittavat materiaalit ja työkalut on koottu, on aika päästä työhön ja toteuttaa suunnitelmat.

Keittäminen

Ensin me vaivaamme betonia.

Betonin koostumus

Betonin koostumus on aina sama: hiekka, sementti ja sora. Kuitenkin mittasuhteet vaihtelevat radan tarkoituksesta riippuen:

 1. Kävelypolku: 1 osa sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa.
 2. Autojen sisääntuloa varten: 1 osa sementtiä, 1,5 osaa hiekkaa, 2,5 osaa soraa. Tällaisen betonin koostumus on tiheämpi kuin tavalliselle puutarhatylle, ja siksi se kykenee kestämään jopa auton kuorman.

Betonin valmistus

Betonin valmistamiseksi on välttämätöntä ottaa säiliö, joka vastaa kourua. Jos aiot tehdä pienen osan betonia, on mahdollista käyttää tavallista tinaa arkki.

Aloita yhdistämällä sora ja hiekka vaaditussa suhteessa. Seuraavaksi lisätään tarvittava määrä sementtiä seokseen ja sekoita hyvin uudelleen, kunnes muodostuu yksi harmaa massa.

Massan keskellä tehdään pieni masennus, jossa puolet vesikomponentista kaadetaan. Reunoista, joissa on kuiva seos, rake pieni määrä ja sekoita. Sen jälkeen, kun tuloksena oleva massa on toinen syvennys ja menettely toistetaan uudelleen, kunnes haluttu tyyppi on betonia.

Tietenkin on varsin vaikeata häiritä itse betonia fysikaalisesta näkökulmasta, joten sitä ei voi tehdä ilman konkreettista mikseriä. Äärimmäisissä tapauksissa se voidaan vuokrata, modernia nyt mahdollistaa.

Raidan luomistyötekniikka

Ensimmäinen vaihe on valmistelu

Mistä kannattaa aloittaa rakennustyöt - tämä on merkinnällä. Voit tehdä tämän tylsiä päättää tulevan raidan muodon ja ajaa ympäri tangon kehän ympäri, jonka välillä sinun on vedettävä johto. Kelaus radalla, sitä enemmän köyttä tarvitset merkitsemistä varten.

Seuraavassa vaiheessa asetetaan tyhjennyskerros. Tätä varten on tarpeen kaivaa kaivantoa ympärysmitta, 20 cm syvä.

Kaivannon pohjalla ruberoidi asetetaan tasaisesti (tarvitaan myös kaivannon sivuille). Katemateriaali suojaa betonia kosteudelta altistumiselta, mikä vaikuttaa haitallisesti tähän tapaukseen.

Useita kerroksia hiekkaa asetetaan katemateriaalin kerrokseen, joista jokainen on kostutettava vedellä ja täytettävä. Parempi, jos hiekkakerrosten välillä on soraa tai roskaa. Tämä parantaa kerroksen kuivatusominaisuuksia.

Muotti - radan perusta

Muottirakenne on tärkeä rakennusvaihe, sillä se on pohja tulevaisuuden polulle. Rakenteen laatu vaikuttaa suoraan radan ulkonäköön.

Tässä vaiheessa on tarpeen ottaa sopivat levyt tai vaneri, jonka paksuus on 15-20 mm. Levyjen korkeus on yhtä suuri kuin halutun raidan korkeus.

Valmistettu materiaali on kiinnitetty ja paremmin naulattu tappuihin, jotka merkitsivät alueita.

Joka 150 cm on parempi sijoittaa poikittaiset kiinnikkeet, joiden alle sijoitetaan saumat (metallilevyt) jaetaan polulle osiksi. Mitä enemmän samanlaisia ​​osioita - sitä vahvempi on muotoilu.

Siinä tapauksessa, että erottimia ei ole tarkoitus jättää raiteen sisään betonin kuivuttua, ne on voiteltava minkä tahansa voiteluaineen kanssa ennen niiden asettamista. Seuraavaksi tämä vivahde voi helpottaa aikaa vievää työtä.

vahvistaminen

Metallisten elementtien sijoittaminen betonilaatan sisään takaa rakenteen kestävyyden. Muussa tapauksessa betonikerroksen on oltava vähintään 15 cm, eikä ole varmuutta siitä, ettei se vuodenaikoja erota.

Lujittava kerros voi koostua improvisoituneista metallielementeistä: lanka, vanhat putket, verkko jne. On suositeltavaa käyttää edellä esitettyjä varusteita työkalupakkiin. Samaan aikaan ruudukko ei saisi ylittää 10x10 cm.

Armeija on sijoitettava betonikerroksen keskelle, joka kiinnitetään kiristimillä (voidaan tehdä langasta riippumatta).

Kuten jo mainittiin, betonin paksuus ilman raudoitusta tulisi olla vähintään 15 cm. Puutarhatuen ollessa sen läsnäolo riittää 7-8 cm: n vahvuudelle.

Juotto ratkaisu

On tarpeen kaataa betonia muottiin sen reunoihin. Samanaikaisesti lasta on voitava levittää tasaisesti betonille rakennuksen yli, tärinän aiheuttaen ja siten tarpeettoman ilman poistamisen. Jos käytössä on vibrolaatti - se on hieno, se pystyy poistamaan kaiken ilman liuoksesta lisäämällä betonin tiheyttä.

Jos tätä työkalua ei löydy - sillä ei ole väliä. Ilman poistoa helpotetaan napauttamalla muottipesua ja lävistämällä seos lastalla.

Lopuksi betonikerros tasataan tavallisilla levyillä tai erikoistyökalulla - säännöt. Poistettiin myös ylijäämä.

Se pysyy betonin kuivana ja polku on valmis. Voit tehdä tämän peittäen sen kalvolla estääkseen kosteuden ja vieraiden esineiden pääsyn betoniin. 5 päivän kuluttua muotti on poistettu. Tätä voidaan pitää radan rakenteen valmistuttua.

Miten käytännössä on konkreettinen puutarhatie omalla kädelläsi, näet videoleikkeestä.

Vihjeitä ja vivahteita

Muistettavaa:

 1. On tarpeen kaataa kaikki betoni samana päivänä, muuten se voi nopeasti halkeilla.
 2. Jotta raide loistaa, se voidaan kyllästää erikoisratkaisuilla (nestemäinen lasikuitu, synteettinen hartsi, vaha jne.). On kuitenkin muistettava, että impregnoinnin väärä valinta ei ainoastaan ​​suojaa betonia ympäristövaikutuksilta vaan myös lisää vahinkoa.
 3. Estääksesi betonin halkeilua, joka ei ole vielä kuivunut erityisen kuumiin reitteihin, on suositeltavaa kastella se vedellä useita kertoja päivässä.

Konkreettisen puutarhatien tekeminen omiin käsiisi ei ole yhtä vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Tärkeintä tässä on - noudattaa selkeää järjestystapaa ja käyttää laadukasta materiaalia.

Valokuvan valmiista puutarhatalasta valmistettu betonista

Kun panostat kaikki halu prosessissa, voidaan nähdä, miten ammatti tulee kiehtovaksi ja luovuudelle avautuvat uudet ovet ja tilat.

Ompelutarvikkeet puutarhateille omilla käsillä

Järjestely puutarhan juoni mukaan makuun omistaja on nyt yhä suosittu ja kysynnän. Surulliset, yhdenmukainen maanrakennukset, joilla ei ole mitään yksilöllisyyttä, ovat siirtymässä menneisyyteen. Päinvastoin, huomiota kiinnitetään kaikkiin yksityiskohtiin, kuten puutarhatyöpolkuun, joka oikein suunnitellulla tavalla voi olla todellinen koristelu.
Yksi tärkeimmistä vaiheista alkuperäisen puutarhatyylin luomisessa on muodon käyttö, joka on muoto, jonka avulla voit itsenäisesti tehdä tien, joka parhaiten sopii omistajan makuun. Se on kuin tilapäinen stencil, jonka avulla voit antaa haluamasi muodon konkreettisille rakenteille.
Tietyn taidon läsnä ollessa on melko yksinkertaista ja mielenkiintoista tehdä muottirakenne omalla kädelläsi. Aloita työskentely luodessasi luonnos: paperiin on tehtävä ehdotettu raita, määritä kaikki mitat. On helpompaa, jos käytetään samankokoisia levyjä. Eri kokoja sisältävien levyjen työ on myös kokeneempi, sillä jokaisen on tehtävä omat muottipesänsä.

Suora puinen muotti

Tämä on helpoin vaihtoehto, joten se sopii parhaiten aloittelijoille luomaan suora sementtitie puutarhassa. Muottien valmistukseen on parasta käyttää havupuuta, joten voit käyttää myös laminoitua vaneria, joka on edullinen yhteinen materiaali.
Hyödyt ja haitat
Tällaisten muottien edut, valmistuksen helpottamisen lisäksi, sisältävät pienen massan rakenteesta, suuresta lujuudesta ja edullisista materiaaleista.
Haitat: lomakkeen yksinkertaisuus antaa vähän mahdollisuuden fantasion lennolle.

vaiheet

Yleensä muottien valmistusmenetelmä voidaan jakaa itsenäisesti useisiin vaiheisiin:

 • - suunnittelu, merkintä, pintavalmistus;
 • - suojien asennus;
 • - kohdistus;
 • - vahvistaminen.

Muottien asennusprosessi: ensimmäinen vaihe

Ensimmäisessä vaiheessa alue, jossa raite itse sijoitetaan, on poistettava ruohosta, suurista kivistä käyttäen tasoa ja tarkastamaan pinnan korkeuden. Jos pinta on epätasainen, niin ylemmän maaperän poisto korotetuilla alueilla auttaa korjaamaan sen. Jos tulevaisuuden polun paikka päinvastoin on alamäkiä, on parasta nukahtaa hiekalla.
Lisäksi käyttämällä tappeja, on tarpeen hahmotella linja, joka tulee myöhemmin muottiin ja sitten - polku. Tätä varten tangot ajetaan maahan ja niiden välissä lanka (köysi, köysi), joka imitoi polkua. Tämä lanka helpottaa töitä, kun asennetaan itse muottien reunoja, auttaa estämään virheitä ja sääntöjenvastaisuuksia.

Vaihe kaksi

Levyt ovat siististi pinottu tulevaa polkua pitkin; kiinnittimiä käytetään kiinnikkeinä, jotka on huolellisesti asetettu yhtä kauas toisistaan ​​rakenteen ulkosivulla. Seuraavaksi levyt ja tapit liitetään toisiinsa ruuveilla käyttäen mittanauhaa, jotta voidaan tarkistaa, onko kummassakin leikekerroksessa yhtä suuri leveys. Tämä on pitkä ja huolellinen työ, mutta tässä vaiheessa luodaan tulevaisuuden polku - valmiin rakenteen kauneus ja tarkkuus riippuvat siitä, kuinka tarkasti kaikki kohdat mitataan.

Jalustan tekeminen

Sitten valmiin rakenteen pohja peitetään erikoisella materiaalilla, joka kiinnitetään huolella maahan ja levyihin pienien kynsien avulla. Materiaalina voit käyttää tiheää polyeteeniä. Erityinen hoito edellyttää työtä taivutuksissa ja kulmissa. Jos suunnitellulla radalla on sivuhihnat, materiaali on varovasti leikattu saksilla, jotta voit jatkaa mansettien työstämistä.
Materiaalin asettamisen jälkeen syntyvän aihion perustana on jaettu samanlaisia ​​fragmentteja, joille muoviset nauhat ovat täydellisiä. Niinpä kaikki olosuhteet on luotu, jotta saadaan varovasti kaadettu malli betoniin ja saamaan kauniin tyylikkään puutarhatyylin.

portaat

Jos puutarha-alue on epätasainen, on vuoristoinen muoto, sen jälkeen kun se on siisti ja hyvin hoidettu ulkonäkö, puutarhatie voidaan tehdä portaiden muodossa. Työskentely tässä tapauksessa alkaa myös muottien valmistuksessa. Mittausten ja merkintöjen (kuten edellä mainittiin) jälkeen asenna levyt ja kiinnitä ne tasoilla. On välttämätöntä suunnitella etukäteen, missä vaiheessa jokainen asema sijaitsee. Seuraavaksi polyeteeni asetetaan pieniksi palasiksi pituudeltaan, kiinnitettynä tiukasti alustalle ja muotojen reunoille, ja näiden töiden päätyttyä betoni kaadetaan.
Kolmas vaihe: virheiden korjaaminen
Kuten tiedätkin, tarkkuus ja tarkkuus ovat tärkeitä olosuhteita, joiden vuoksi tuloksena oleva puutarha-polku näyttää tyylikkäältä ja kauniilta. Kaikki aloittelijat eivät kuitenkaan voi heti saavuttaa täydellistä muotoa. Esimerkiksi ulkoisen ääriviivan asentamisen jälkeen tuloksena olevan muottiosan leveyden mittauksen aikana havaitaan, että yksi reuna on useita senttimetrejä laajempi kuin toinen. Voit korjata virheen huolella räjäytetyillä kammioilla: ne auttavat lautasia, joka on muottipesu, napsahtaa paikalleen. Myös rakenteen tasaisen asennuksen tarkistamiseksi on käytettävä tasoa: ihanteellisesti vedenpinta, mutta ilman sitä putken taso auttaa myös.
Tasoitusprosessi on tärkeä osa, kun luodaan muottiin omia käsiäsi. Etkö pidä sitä laiminlyödä: loppujen lopuksi sileä pinta takaa tulevan polun kauneuden ja tarkkuuden.
Vaihe neljä: Vahvuus valokeilassa
Kun betonia kaadetaan, herkkä muotti voi kärsiä, joten rakennetta on vahvistettava etukäteen. Helpoin tapa vahvistaa on kiinnittää kaltevat palkit pystysuuntaisiin tappeihin, jotka toimivat kilpeinä: joista toinen on asetettu vaakasuoraan maahan ja toinen asetetaan noin 45 asteen kaltevuuteen, mikä luo rakennelman kolmion muotoon. Yhteys tapahtuu ruuveilla. Tuloksena olevan kolmion reunalla ajetaan maahan toinen köysi, joka mahdollistaa muottien vahvistamisen edelleen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi tällaiset kiinnittimet tulisi sijoittaa 1-1,5 metrin etäisyydelle toisistaan. Tämä auttaa estämään betonipaineen vaikutukset: linnoitukset eivät salli suojusten rikkoutumista ja tuloksena oleva polku tulee tasaiseksi ja symmetriseksi.

Pikku temppuja

Kun rakennat muottiin omia käsiäsi, on huomattava, että materiaalin valinta on ensiarvoisen tärkeää: ohutlevyt ovat parasta käyttää, koska ne auttavat luomaan halutut taipumat (paksut levyt voivat rikkoa). Lisäksi materiaalin on oltava riittävän tiheä, koska muottien on kestettävä sementtipaine.
Yleensä puutarhakatkan muovausmenetelmä on monella tapaa samanlainen kuin luomistyön luominen säätiölle.

Muotti - kehys

Aiemmin tarkastelimme, kuinka luomme omaa kättäsi kiinteän muotin puutarhatielle. Mutta usein vaaditaan, että radalla ei ollut vankka tila, mutta se oli jaettu aloille. Tätä varten voit käyttää kotona tehtyä muottirakennetta, joka on helppo tehdä.

Työn vaiheet

Prosessi alkaa kuormalavan luomisen kanssa: sen on vastattava radan leveyttä. Se on tehty tiheistä levyistä, valmiin lavan on suorakulmainen laatikko ilman pohjaa. Seuraavaksi jatketaan rakenteellisten elementtien - sisäisten osien valmistusta. Käytettävissä on myös kestäviä levyjä, elementtejä voi olla eri pituisia ja leveitä, jotta radan alkuperäiseltä ulkonäöltä saadaan, mutta tärkein edellytys on se, että sen on oltava suorakulmainen tai neliömäinen. Tämä on ainoa tapa saavuttaa radan voimakkuus.
Kuormalavojen korkeuden pitäisi olla hieman suurempi kuin rakenteen suunniteltu korkeus, mikä helpottaa huomattavasti käyttöä. Lisäksi tulevien polkujen kiinnittämiseksi on myös valmisteltava panokset (pituus 40-50 cm). Näiden panosten määrä riippuu suoraan käytettyjen levyjen paksuudesta: paksumpi levy, sitä vähemmän tarvitaan. Stakes sijoitetaan muotin ulkopuolelle. Noin puolitoista metriä rakennuksen sisäpuolella on pystysuorat väliseinät, jotka auttavat lisäämään tulevan kävelytiealueen voimaa. Sellaisina osina käytetään ohutta muovia tai sivuraitaa. Jos ne on esivoitettu öljyllä, betonin kaatamisen jälkeen ne voidaan helposti irrottaa häiritsemättä uuden radan kaunista ulkonäköä.

arvokkuus

Kyky luoda mielenkiintoinen, geometrisesti oikea muotoilu, käyttäen useita elementtejä, jotka eroavat pituudeltaan ja leveydeltään.

puutteet

Se on melko työläs prosessi: sinun on työskenneltävä kunkin elementin kanssa erikseen. Voit käyttää vain säännöllisiä geometrisia muotoja - neliöitä, suorakulmioita, jotka rajoittavat tekijän mielikuvitusta.

Joustava muotti

Kaikki eivät tykkää selkeistä, suoria, suorista poluista, joista monet ovat sileitä mutkia, alkuperäisiä käännöksiä ja siirtymiä. Samankaltaisen rakenteen muodostamiseksi joustava muotti tulee pelastamiseen, jota ei ole käytetty puuta vaan taivuttamalla muovia. Päävaiheet ovat samankaltaisia ​​kuin suorien muottien luominen: ensin tehdään piirustus, jonka jälkeen neulan ja niiden välisen köyden avulla luodaan tulevaisuuden rakentamisen perusta, muovia asetetaan seuraavaksi, viimeistelty muotti tasoittuu ja vahvistuu ulkopuolelta. Sitten betoni kaadetaan.
Muovin käyttö auttaa luomaan sileät kääntymykset tavalliselle suoralle polulle, joka antaa kappaleelle maagisen sadun jäljen.

arvokkuus

Kyky luoda alkuperäisen kappaleen täysin omistajien makujen mukaisesti; ihanteellinen epätasaisesti muotoilluille puutarhoille.

puutteet

Monimutkaisuus säälien muodossa; jos otat hauraan muovin - paineen alaisena betonista, rakenne saattaa kärsiä.

Metallimuotti

Puuta ei voida käyttää myös puutarhatyön muotojen tekemiseen, vaan myös teräkseen. Tämäntyyppinen rakenne eroaa suuresta lujuudesta, pitkästä käyttöiästä ja kykyä tehdä mutkia, kun suunnittelet kävelytietä. Metallimuotojen valmistusprosessi on täysin analoginen puun kanssa työskentelyyn. Metallilevyt leikataan haluttuun kokoon, asennetaan sitten tulevaa polkua pitkin ja vahvistetaan kiinnittimellä. Aloittelijoille sopii teräsrakenteinen kehysrakenne, ja kokeneemmista voi luoda mielenkiintoisia alkuperäisiä rakenteita.

arvokkuus

Voit yhdistää suoran ja kaarevan muodon yhteen rataan

puutteet

Vaatii erikoistyökalun metallin leikkaamiseen, kun taas työskentely vaatii jonkin verran taitoa.

Muottien sisäiset lomakkeet

On melko vaikeaa tehdä omalla kädellä sellaista työtä, jonka kanssa vain kokeneet käsityöläiset voivat selviytyä menestyksestä. Mutta tulos on myös tason - mahdollisuuden luoda täysin alkuperäinen puutarhakraja ottaen huomioon kaikki tekijän toiveet, muodon ja tilavuuden vapauden. Tämäntyyppisten muottien valmistukseen ensin kehyksen valmistelu - kuormalava. Lisäksi erilaiset väliseinät on valmistettu vanerilevyistä sisäiseen täyttöön. Puutarhatien luomisprosessin nopeuttamiseksi voit valmistaa useita samankaltaisia ​​muottirakenteita.

arvokkuus

Alkuperäisyys, kaunis ulkonäkö, kyky ottaa huomioon kaikki tekijän aikomuksen yksityiskohdat

puutteet

Toteutuksen monimutkaisuus edellyttää taitoa ja kokemusta. Pitkä valmistusaika.
Puutarhojen polkuja, jotka voidaan luoda käsin, kuten olemme nähneet, on useita. Yhden tyyppisen valinnan valinta riippuu monista tekijöistä: kokemuksen, ajan, varaston saatavuudesta; mitä tulosta on tarpeen saavuttaa; puutarhasta. Riippumatta valituista tyypistä, työskentelyssä on noudatettava useita periaatteita: tarkkuus; hidas tahti; huomiota rakennelman yhdenmukaistamiseen ja vahvistamiseen; luova lähestymistapa. Myös aloittelijat tarvitsevat halu ja halu oppia, ahkeruus; ja kokeneempi - luovuus, halu luoda ja luoda alkuperäisiä tekoja. Kaikki tämä auttaa luomaan pienen mestariteoksen puutarhassa, epätavallinen kävelytie kutsuu upeaan maahan.
Älä unohda, että muotti - tämä on ensimmäinen askel radan valmistuksessa. Ja epäreilua, nopeaa työtä ei säästetä edes kalleimmasta materiaalista.