Muottipesän asentamisen ominaisuudet

Rakennustekniikka monoliittisesta teräsbetonista saavutti suosiota rakennuskustannusten alenemisen vuoksi. Yksi kaiteen tärkeistä elementeistä tulee laattajuotoksiin. Se ottaa kuorman betoniseoksesta, kunnes se on täysin asetettu.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Valitessaan materiaaleja rakennuksen rakentamiseen on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat rakentamisen ajankohtaan ja rakennuksen lopullisiin kustannuksiin. Monoliittinen päällekkäisyyksillä on seuraavat edut:

 • kyky tehdä se itse;
 • ei tarvitse käyttää nostolaitteita;
 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • mahdollisuus päällekkäisiltä alueilta, joilla on monimutkainen muoto (pyöristys, aukion ikkunat).

Kaatamalla betonia päällekkäisyyteen on kiinnitettävä huomiota sen kolmeen osaan:

 • betoniseos (ei pienempi kuin B25);
 • varusteet (riippuen kulmasta ja kuormituksesta);
 • muotti.

Monoliittinen päällekkäisyysjärjestelmä

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittinen päällekkäisyys on vastuullinen rakentaminen, minkä vuoksi sen perustalle asetetaan melko tiukat vaatimukset:

 • korkea lujuus ja kyky kestää dynaamisia kuormia;
 • asennus tiukasti horisontaaliseen asentoon;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • rakenteen taipuman estäminen;
 • turvallisen työympäristön varmistaminen rakentamisen aikana;
 • mikä takaa suunnittelun kestävyyden.
Lattialaattojen fysikaalisten ja teknisten ominaisuuksien taulukko

Kaikkien näiden kohtien noudattaminen antaa sinun suorittaa omalla kädellä toimivaltaisen katon asennuksen.

Rakennetyyppejä

Lattian välissä oleva työpinta, johon laasti laitetaan, suoritetaan kahdella tavalla:

 • irrotettava muotti;
 • kiinteä muotti.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, jossa kustannukset voivat helposti maksaa, on järkevää käyttää erityisiä irrotettavia suojuksia, jotka asennetaan liittimien avulla. Kun rakennat talon omin käsin, tällaiset kustannukset eivät maksa ja lisäävät huomattavasti rakennuksen kustannuksia. Tällöin paras ratkaisu olisi asennus yksinkertaisten materiaalien lattiapinnoille.

Itsesummalla tarkoitetaan käytettävissä olevien materiaalien käyttöä, kuten:

Jos aiot suunnitella merkittävää kuormitusta päällekkäisyydestä monoliitti on paras käyttää profiilia. Puiset muottipesät ja kosteutta kestävä vaneri sopivat esimerkiksi yläkerroksen päällekkäin järjestettäessä ullakkoa, kun kuormitukset horisontaalisessa rakenteessa ovat pieniä.

Muottipenkit

Rakenteellisen päätöksen mukaan asennus voi olla kahta tyyppiä:

 • käyttäen rakenteita teleskooppisissa telineissä;
 • surround-teline.

Volumetrisiä elementtejä käytetään huomattavassa lattiakorkeudessa. Asuinrakennus riittää teleskooppiin. Tällaiset telineet koostuvat kolmesta elementistä:

Scheme teleskooppipenkki muottiin

 • univilka;
 • vertikaalinen tuki;
 • Jalustaa.

Yläosa - unifork, käytetään työpinnan kiinnittämiseen. Toiselta nimeltältä, käytä "haarukkaa". Se on valmistettu metallilevystä, jonka paksuus on 5 mm ja nelikulmaisia ​​putkia, jotka on hitsattu kulmissa. Se on tarkoitettu palkkien kiinnittämiseen.

Jalusta tai hame antaa vakauden telalle, pitää sen vaakasuorassa asennossa. Hän myös tuntee osan dynaamisista kuormista levyn kaatamiseksi.

Lattiat, joiden paksuus on alle 30 cm (suuri asuinrakennusten paksuus ei ole rationaalinen), on suositeltavaa ostaa tavallisia telineitä, joissa on avoimet tai suljetut kierteet (STO ja STZ-merkintä). Tehdasvalmisteiset telineet tuottavat seuraavat koot:

Yksittäisen asuinrakennuksen rakentaminen omilla käsillään on useimmiten normaalikokoinen 170-310 cm.

Koska teleskooppielementtien hankintamahdollisuutta ei ole, tukipylväät ovat puuta tai teräsputkia. Puiset telineet ovat rationaalisia käytettäessä puutavaraa tai OSB: tä, ja metalliset jalustat on valmistettu profiloidusta arkista.

Päällekkäisyyden asennus ammattikäyttöön

Kaatamalla laatat lattian välissä omilla kädillä riittävän suurilla päihin, on hyvä käyttää profiililevyä. Suunnittelu maksaa enemmän kuin puun käyttö, mutta se tarjoaa suurta luotettavuutta. Päällekkäisyys tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • laakeripalkkien (I-palkki tai kanava) asennus;
 • ammatillisen lehtien asettaminen ja vahvistaminen;
 • asennettava asennus;
 • betoniseoksen asettaminen;
 • betonin tiivistyminen.

Tukipalkkia varten lattioiden välille (4-5 metriä) voidaan käyttää kanavaa N16 tai I-palkkia N 20. Ammattikalvo asetetaan siten, että sen reunat ovat kohtisuorassa laakeripalkkeihin nähden. Seinämien kaikissa osissa on oltava vähintään 100 mm.

Ammattilainen lehtien mukaan standardien on seuraavat tuotemerkit:

 • "H" horisontaalisille rakenteille;
 • "C" pystysuorille rakenteille;
 • "NS" - universaali.

Talon lattialle etkä voi käyttää merkkiä "C", sillä ei ole riittävää lujuutta ja helposti taivutettavissa kuorman vaikutuksen alaisena. Levyn asennus tehdään "H" - tai "NS" -luokan ammattilevyn mukaan

Profiilin korkeus riippuu lattian välisten rakenteellisten palkkien rakenteellisesta kuormituksesta ja noususta. Tee-se-itse-asennus yksittäiseen taloon on mahdollista ilman monimutkaisia ​​laskelmia. Useimmissa tapauksissa levylle on tarpeeksi materiaalia tuotemerkistä H60-H75.

Aaltopahvilla olevien päällekkäisyyksien edut ovat seuraavat:

Taulukko ammattikurssilajista

 • suuri jäykkyys ja rakenteellinen lujuus;
 • kyky kestää vakavia kuormituksia sekä levyn kaatamisen että käytön aikana;
 • metallipohjan monoliitin päällekkäisyys vähentää betonin ja raudoituksen kulutusta;
 • mahdollisuus pienentää päällekkäisyyden massaa, joka johtuu uritetun rakenteen käytöstä;
 • alentaa kuormitusta säätiöihin ja alentaa niiden kustannuksia.

Kaikki nämä ominaisuudet antoivat mahdollisuuden hankkia suurta suosiota rakennettaessa taloa omilla käsillään. Tällöin lattian välinen laatta on erittäin kantokykyinen ja pitkäikäinen.

Monoliittinen päällekkäisyys kosteutta kestävällä vanerilla

Pienillä kuormituksilla kallis teräs on erittäin kannattamaton. Tällöin betonia voidaan kaataa käsin käyttämällä vanerilevyjä. Materiaalin on oltava kosteudenkestävä, muutoin se vahingoittaa kosteutta betoniseoksesta ennen toiminnan aloittamista. Levyn asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri (laminoitu);
 • liimatuista tai massiivipuusta valmistetut palkit;
 • tukijalat.

Laminoidun puun käyttö mahdollistaa päällekkäisyyksien lisäämisen. Asennus alkaa tukipalkkien asentamisella, jonka poikkileikkaus riippuu niiden korkeudesta ja kuormituksesta.

Järjestelmä monoliitin päällekkäisyydestä kosteutta kestävästä vanerista

Esimerkiksi 4 m: n pituudelle ja 1 m: n palkkien väliselle etäisyydelle 100-100 mm: n osa on riittävä 150 kg: n normaalikuormalla neliömetriä kohden. Liimattavien palkkien käytöllä laskettu poikkileikkaus on pienempi.

Kun palkit on asennettu, vanerilevyjen asennus alkaa. Kiinnitys kantopalkkiin voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla. Seuraavaksi, käyttämällä erityisiä muovipidikkeitä, venttiili asennetaan suunnitteluasentoon. Ja kaatamalla betonilaatta. Vedeneristyksen lisäämiseksi voit asettaa muovikalvon vanerin ja betonin väliin. Jos puupaneelien laatikon pohja on asennettu, niiden asettaminen päälle ja vedenpitävän kerroksen monoliitti on pakollinen.

Ennen kaatamista seinien seinien ympärille on asetettu puoli. Se valitaan monoliittisen levyn paksuuden mukaan ja sen on oltava samaa korkeutta pitkin koko pituutta. On tärkeää hallita kulmaliitoksia huolellisesti.

Tärkeää tietää

Monoliittinen päällekkäisyys omien käsien rakentamisessa edellyttää melko suurta tietopohjaa. Vain oikea valinta ja asennus muotti ei pysty antamaan takeita siitä, että tulevaisuudessa ei ole ongelmia suunnittelussa.

Betonilaatan pätevä asennus ei lopu sen kaatamisen kanssa. On tärkeää huolehtia betoniseoksen kovettumisen aikana. Halkeamien välttämiseksi levyn pinta on kostutettava säännöllisesti. Jotta sarja täyttä voimaa betonista kaatamisen ja jatkotyön välillä, sinun on odotettava 4 viikkoa. Tämä on aika, jolloin konkreettinen on saada täysi vahvuus.

Omalla kädelläsi työskentelevän yksityisen talon tekniikan noudattamisen avulla voit merkittävästi säästää rakentamisessa vaarantamatta laatua.

Lattiapinnoitus: alustava valmistus, asennus ja sen jälkeinen viimeistely

Betonilattiat ovat aika testattu useimmille teollisuus- ja yksityistiloille. Ei ole mitään vahvempaa ja kestävämpää, pinnoite kestää huomattavia kuormituksia, lämpötilahäviöitä ja mekaanista rasitusta. Monet asunnonomistajat suunnittelevat betonilattiaa säästääkseen rahaa, mutta myös luottaa tuloksen laatuun.

Betoni on hyvin yleinen pohja lattian viimeistelylle.

Toimet ennen kaatoprosessia

Jotta ei hidastettaisi vastuullista prosessia, sinun tulisi varastoida kaikki työhön tarvittavat asiat.

Mitä on valmisteltava

Jotkut työvälineet.

On tärkeää paitsi lattian betonirakennustekniikka, myös laadukas materiaali työkaluilla.

 1. Lapio.
 2. Lom.
 3. Suuri rautakaukalo.
 4. Kauha.
 5. Raastin.
 6. Tasolla.
 7. Sääntö.
 8. Majakat.
 9. Eri kokoisia baareja.

Kun olet valmis kaiken tarvitsemasi, on aika ostaa tai tilata materiaalia.

Tarvitset seuraavat.

 1. Sementti, hiekka, sora.
 2. Pehmittimet - lisäaineita lattian käyttöiän pidentämiseksi.
 3. Vedeneristys- ja lämpöeristysmateriaalit.
 4. Kipsi tai alabasteri.
 5. Rautavarusteet.
 6. Muottipaneelit (jos suunnitellaan).

Kiinnitä huomiota!
Yhdistetty irtotavaran ohjeisiin suositellaan voimakkaasti ostetun sementin, liidun ja alabasterin säilytystä kuivassa tuuletetussa paikassa.
Kosteus aiheuttaa materiaalin käyttökelvottomaksi.

Alustava valmiste

Sora- ja hiekkatyynyjen sovittaminen.

Monissa tapauksissa betonilattia on asennettu luonnollisen pohjan päälle eli maahan. Mutta valmistamattomalla koneella työskentely on mahdotonta.

Siksi ennen lattian betonisointia on tarpeen suorittaa tiettyjä toimia.

 1. Jos rakennus on uusi, kaikki rakennusjätteet ja ylimääräiset tuotteet poistetaan. Vanhoissa rakenteissa olemassa oleva lattia ja jalusta puretaan.
 2. Mittaa etäisyys entisistä (tai suunnitelluista) pohjalevyistä lattian pohjaan. Sen on oltava vähintään 30 cm. Jos kuva on pienempi, maaperän yläkerros poistetaan.
 3. Tason pitäisi olla tasainen horisonttiin nähden, vaikka betonimme lattian autotalliin. Siksi pohjan tasoitus suoritetaan. Lasertaso on toivottava, mutta tavallinen kupla sopii. On suositeltavaa laittaa se pitkällä säännellä makaamaan maahan.
 4. Linjaa ympäröi huoneen kehä, jonka korkeus on 10-12 cm pohjalta. Tämä on ensimmäisen kerroksen taso rauniot, kiviä tai laajennettu savi.
 5. Seuraava on toinen rivi, 5 cm ensimmäistä. Tämä on toinen kerros hiekkaa.
 6. Kaksi muuta viivaa, 5 cm, seuraavat lämpöä ja vedeneristyskerroksia.
 7. Nyt viimeinen suora piirretään, 10 cm korkeampi kuin viimeinen, mutta tämä kerros miehittää betonin.

Lattian asettaminen

Betonilattian rakenne.

Nyt alustavan työn päätyttyä voit tuoda materiaaleja ja aloittaa pinnan asennuksen.

Seuraavaksi tarkastelemme paremmin, miten lattian kunnostus taloon tai autotalliin tehdään oikein.

 1. Ensimmäisen kerroksen päälle asetetaan ja hiotaan hiekkaa. On parempi tehdä tämä erityisellä laitteella - tärisevillä levyillä. Koska se ei ole lainkaan, voit käyttää lokia kahdella kädensijalla tai puutavaraa, johon on kiinnitetty alla oleva levy.

Hydro- ja lämpöeristys

Jotta kosteus ei tuota ongelmia, lattiat on viimeisteltävä erityisellä tavalla.

 1. Pinnoitettu vedeneristysmateriaali on vuorattu hiekkapohjaiselle alustalle.
 2. Bitumipohjaiset materiaalit soveltuvat hyvin suojeluun. Heillä on hyväksyttävä hinta ja kunnolliset ominaisuudet.
 3. Voit ostaa muovikelmua. Sen paksuuden tulisi olla vähintään 200 mikronia.

Kiinnitä huomiota!
Materiaali levitetään päällekkäin.
Liitokset eivät vahingoita hartsi, jotta vuodot eivät pääse.
Seuraavaksi tarvitset lämmöneristyskerroksen.
Käytä vain korkealaatuisia, erityisesti suunniteltuja materiaaleja.

muotti

Usein huone ei voi täyttää yhtä päivää. Tässä tapauksessa turvautui jakomenetelmiin osioihin (kartat). Kun olet määrittänyt, millä alueella olet betonoitu tänään, koota lankojen tai puutavaran puutavara sen rajojen sisäpuolelle. Seuraavana päivänä sama tehdään seuraavalla kortilla.

Asennuksen asennus

Useimmissa tapauksissa lattiat on vahvistettava.

Tämä pidentää käyttöikää ja ehkäisee stressin aiheuttamia vahinkoja.

 1. Jos olet viimeistelemässä yksityistä taloa, on sallittua käyttää tienvahvistusluokkaa B-I, jonka solukoko on 100 × 100 mm tai 150 × 150 mm. Rodin paksuus - 5 mm. Tämä riittää varmistamaan kiinteän betonipohjan.
 2. Paikoissa, joissa on enemmän kuormia, kannattaa kiinnittää paksumman vahvistuksen runko.
 3. Tämä malli on koottu tangon halkaisijaltaan 8-16 mm.
 4. Jos mahdollista räjähtävien esineiden, laitteiden, laitteiden ja muiden aineiden kaatuminen, voit käyttää kuitua. Se lisää betonin viskositeettia, lisää venyttämistä taivutettaessa.
 5. Se ei ole toivottavaa sijoittaa vahvistus suoraan substraattiin. On suositeltavaa tehdä 2-3 cm: n rako.

Majakkojen asennus

Majakat valokuvien asennuksessa.

Ennen suoran kaatamisen tulee olla asennettu majakka.

Tämä helpottaa työtä huomattavasti, lattiat muuttuvat täysin tasaisiksi.

 1. Mayachny tasot perustuvat, ohjaavat taso tai taso. Yläosan tulee vastata lattiatason tulevaa tasoa.
 2. Majakan etäisyys on 1-4 metriä.
 3. Puutavara kiinnitetään puupalkkeihin, jotka on asetettu pohjaan (vain, jos ei ole vesitiivistystä, ja vain roskia ja hiekkaa on läsnä).
 4. Hyvä vaihtoehto on kiinnittää majakat kipsillä tai alabasterilla.

kaatamalla lattiat

Ratkaisu on parhaiten täynnä kortteja.

Jos olet suunnitellut ohikulkevia töitä, esimerkiksi leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä, sinun on sovittava etukäteen ehtoista päälliköiden kanssa. Tosiasia on, että eri suunnissa lentävät rakennusjätteet voivat tarttua vielä kosteaan pintaan.

Sen jälkeen kaatamisen jälkeen mitään toimenpiteitä ei saa tehdä, ennen kuin se on täysin kuiva.

 1. Suurissa säiliöissä (mieluiten raudan kourussa) sekoitetaan kaikki osat. Mittasuhteet ovat seuraavat: 1 osa sementistä (M-400 on optimaalinen) + 2 osaa hiekkaa + 2 osaa soraa.
 2. Kaikki sekoittuu varovasti, ja ½ osaa vettä kaadetaan koostumukseen ja vaivataan uudelleen. No, jos on olemassa konkreettinen mikseri, mutta voit tehdä vahvan lapion.
 3. Se ei haittaa pehmittimen lisäämistä seokseen. Noudata laitteen pakkauksen ohjeita.
 4. Lattia kaadettiin, alkaen kaikkein syrjäisimmistä alueista. On kätevää täyttää aukot kevyiden talojen välillä.
 5. Kun majakat on poistettu, he täyttävät paikkansa entisessä paikassaan.

Rake auttaa tiivistämään ja tasoittamaan betonia.

 1. On suositeltavaa, että seos tiivistetään värähtelevällä kiskolla. Se on teräskanava sähkömoottorilla. Se vedetään pitkin ohjaimia ennen niiden purkamista.

Kiinnitä huomiota!
Työkappaleissa ei saa jättää värähtelevää kiskota sementtikerroksen reunaan.
Tämä johtaa liuoksen stratifiointiin ja liikkumiseen.
Estää avioliiton reunalla tilapäisesti asettaa hallituksen.
Se kaataa seoksen viimeinen osa.

Loppujen myöhempi viimeistely

Betonilattian valmiit tasoitustiedot.

Flooded ja jäädytettyä tasoa ei pidetä täysin valmiina. Lisäksi betonissa olevien reikien timanttiporausta ei suoriteta, vaan myös pintojen lopullinen hionta.

Toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä ennen itsetasaava lattian asentamista, laminaatin ja linoleumin asentamista.

 1. Käytettiin usein viimeistelyn tekniikkaa. Täysin jäädytetty 2-3 päivän kuluessa, pinta peitetään ohuella kerroksella (enintään 1 cm) liuoksesta. Sekoita 1 osa sementistä ja 2 osaa hiekkaa. Laimennetaan vedellä osittain nestemäiseen tilaan ja kaadetaan lattialle. Tasainen tasainen pinta jätetään täyteen valmiuteen viikossa.
 2. Usein työ viimeistellään hiomalla "helikopterilla" - levy-teräkoneella. Toimenpide suoritetaan vain valmiilla pinnalla.

johtopäätös

Lattian betonirakentaminen yksityisessä talossa oli korkealaatuista, sen tulisi tiukasti noudattaa valmistuksen tekniikkaa ja kaataa ratkaisu. Yhtä tärkeää on materiaalien laatu ja oikeat mittasuhteet.

Vaiheittainen toiminto kuvaa tässä artikkelissa olevaa videota.

Monoliittisen katon muodot suorittavat sen itse

Monoliittirakenteisia lattiapinnoitteita voidaan tilata betonituotteita valmistavalle yritykselle, joka toimitetaan paikan päällä ja asennetaan nosturilla lattiamateriaalin käytön sääntöjen mukaisesti.

Monoliittisen päällekkäisyyden kotelointi

Samalla moderni rakennusmenetelmä mahdollistaa monoliittisen rakenteen luomisen suoraan sen sijaintiin. Tämän vuoksi rakennuttajat käyttävät tätä menetelmää vaikeampana vain, jos he eivät pysty käyttämään lopputuotteita: ei-standardi rakennussuunnittelu, ei ole mahdollista käyttää nostolaitteita jne. Voit luoda monoliittisen levyn myös omilla kädilläsi, mikäli kaikki tekniikat edellyttävät.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen

Monoliittinen päällekkäisyys on raudastava betonilaatta. Laattojen mitat lasketaan tulevan rakenteen suunnitteluparametrien perusteella.

On mahdollista laskea laattojen paksuus yksittäin, span kokoon perustuen, joka on aina yhtä pitkä kuin seinämä. Pituuden ja paksuuden suhde on noin 1 - 30, sen tulisi olla vähimmäispaksuus. 5 metrin etäisyydelle vähimmäispaksuus on 170 millimetriä ja lisäksi 2-3 senttimetriä luotettavuutta. Suurin sallittu paksuus on 250 millimetriä. Tästä seuraa, että pisin kaista, joka voidaan sulkea ilman lisäkantoja, on 9-9,5 metriä. Tarkempia laskelmia pitäisi kuitenkin luottaa ammattilaisiin.

Kuinka tehdä monoliittipohjaiset betonilattiat omiin käsiisi

Päätehtävänä on luoda monoliittisen päällekkäisyyden muotti, joka on tärkein osa työtä. Suunnittelu voi olla valmiina, vuokrattavissa rakennusyrityksessä. Mutta matalissa rakennustöissä, levyt, puutavaran, vanerin ja muiden materiaalien laatoitusmenetelmät ovat melko yleisiä. Kaikki ammattitaitoiset rakentajat, joilla on riittävät pätevyysvaatimukset, voivat tehdä, kuten sanotaan, "suoralla kädellä".

Onko järkevää ostaa tehdasvalmisteita lattialevyn alla? Kun katto on alhainen, se ei ole yli 3,5 metriä, itse tehty rakenne on riittävän luotettava, se ei ole kallista, materiaaleja voidaan käyttää uudelleen.

Kokoonpanon kiinnittäminen kattoon on välttämätöntä:

 • Ohut vaneri, laminoitu tai tasainen, 2 senttimetrin paksu - luoda "kannen".
 • Puupalkki pystysuorille pylväälle ja poikittaispalkkeille, joihin "kansi" on.
 • Erilaisia ​​puisia lankkuja - 50x150 mm tai 50x120 mm levyille.

Laminoitu vaneri on kalliimpaa, mutta se on parempi betonin takana ja betonin pinta kiinteytymisen jälkeen osoittautuu tasaisemmaksi.

Teleskooppisten telineiden asennus

Pystysuorien telineiden palkki voidaan korvata erikoisilla teleskooppisilla telineillä. Tämä on yksi monoliittisen laatan muotojen salaisuuksista ja vivahteista omilla käsillänne, joista toiset käsitellään jäljempänä. Teleskooppiset jalustat jalustat ovat järkevää ostaa - ne ovat erittäin käteviä, vauhdittaa prosessia, lopussa rakentamisen voit aina myydä saman hinnan.

Muottien asennuksen ominaisuudet, salaisuudet ja vivahteet

 • Teleskooppitukien asennusvaihe - 1 metri.
 • Tangojen pystysuuntainen nousu on 0,5 metriä.
 • Monoliittisten laattojen päällyste voidaan poistaa 2 viikon kuluttua valukappaleesta.
 • Vaneria voidaan korvata lastulevyllä tai ohutlevyillä, jolloin ulkoiset pinnat eivät sovi täysin tasaiseksi.
 • Aseta vaneriin tai levyihin "kannet" muovikelmu, sitten purkamisen jälkeen kalliit rakennusmateriaalit tulevat "olemaan kuin uusia".
 • Kastelun jälkeen pinta on kostutettava säännöllisesti vedellä, ruiskuttamalla, joten halkeamia ei tapahdu.

Lattian vahvistamista ja betonin kaatamista koskevat säännöt

Asennuksen jälkeen muotti tuottaa vahvistusta. Yhden kuutiometrin betonin vahvistamiseen, jonka levyn paksuus on 15 senttimetriä, se kestää noin 20 kiloa 10 mm: n halkaisijaltaan (pituussuuntaista vahvikekappaletta varten) ja 7 kk: n vahvikkeelle, jonka halkaisija on 8 millimetriä (poikittaissuunnassa). Ankkuri asetetaan 20 senttimetrin välein kahdessa kerroksessa, jolloin ylempi säleikkö tuetaan U-muotoisilla kannakkeilla, jotka on valmistettu samasta armosta.

Se on parasta täyttää betonipumpulla - niin täyttö kulkee nopeasti, yhdessä vaiheessa, muotoilu muuttuu täysin monoliittiseksi. On parempi olla säästämättä betonia - osta valmis laasti tai valmista se itse betonisekoittimessa, ainakin M400-sementtiä. Betonin tiivistymisen parantamiseksi on välttämätöntä käydä läpi syvä värähtelijä.

Hyödyt ja haitat

Tämän tekniikan edut ovat varsin ilmeisiä.

 • Seinien tasainen paine on ympäröivän alueen ympärillä.
 • Monoliittikustannukset ovat pienemmät kuin valmiit RC-laatat, peitemuotti on kokoontaitettavissa, materiaaleja voidaan käyttää uudelleen.
 • Nostolaitteita (nosturia) ei ole tarpeen.
 • Ylikuormitus voi olla epätyypillinen, melkein mikä tahansa muoto, jos hankkeen edellytetään olevan kotona.

Teknologian tärkein haitta ennen valmiiden betonituotteiden käyttöä on aikaa vievää. Rakennustyömaalla voidaan aloittaa kovaa työtä vasta sen jälkeen, kun rakenne on vihdoin vakiintunut sisäisen rakenteen mukaisesti ja tämä aika on vähintään kuukausi. Päättää, kuinka kannattavaa tekniikka on, on parempi - vain sinulle.

Aaltopahvilevy aaltopahvilla

Aaltopahvilevy aaltopahvilla

On mainittava vielä yksi tekniikka - monoliittisen päällekkäisyyden luominen aaltopahvilla, jota ei myöskään ole vaikea tehdä omin käsin. Täyttäminen profiililevyllä, jota voidaan käyttää kiinteänä muottirakenteena, luo lisää jäykisteitä, vaatii paljon vähemmän vahvistusta. Yleensä betonin kulutus laskee, vaikka tätä menetelmää ei voida kutsua budjetiksi aallotetun lattian kustannusten vuoksi.

Video kaataminen päällekkäistä betonia

Armature clamps - kulutustavarat, joita käytetään muovausrakenteiden asennuksessa monoliittiseen rakenteeseen. Teknisten standardien ja rakennuskoodien mukaan vahvistetaan.

Rakennettaessa taloja, jotka koostuvat useista kerroksista, väistämättä tulee portaiden rakentamisen vaihe. Portaat kiinnittävät aina huomiota, sen on oltava vaikuttava..

Monoliittisen rakentamisen tekniikka on pitkään osoittanut elinkelpoisuutensa ja sitä käytetään ensisijaisesti monilla rakentamisen aloilla. Monoliittirakenteiden ominaisuudet.

Betonin oikea kaataminen muottiin on tulevaisuuden rakenteen laatu ja kauneus. Mikä tahansa liiketoiminta alussa vaatii vankan perustan.

Talon rakentaminen

Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Sisällysluettelo:

Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

 • metsissä;
 • muottien kuoren telineet;
 • irtotavarana;
 • teleskooppihyllyillä.

Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

 • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
 • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
 • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

 • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
 • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
 • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

Purkamisen ominaisuudet

Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

 • käytettyjen betonimerkkien;
 • asennusvaiheen toteutusaika;
 • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
 • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
 • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
 • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
 • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
 • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.

Slab-muotti

Laattojen muotti on valmistettu erilaisista materiaaleista, sen valmistuksen ja asennuksen tekniikka johtuu monista eri tekijöistä. Se säilyttää betoniseoksen muodon, kunnes se kiinteytyy, joten koko rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat kokoonpanon ja asennuksen laadusta.

Tässä artikkelissa tarkastellaan muotojen tyyppejä, käytettyjä materiaaleja, asennustapoja käsin.

Pysyvien muottien tyypit

Se on joukko lohkoja ja paneeleja, jotka on koottu haluttuun muotoon monoliittirakenteen valulle.

Betoniliuoksen kovettumisen jälkeen lisätään eristys- ja vedeneristys sekä suoritetaan myös koristeellinen toiminto.

Kiinteiden lattiatyyppien valmistukseen käytetään monenlaisia ​​nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka suorittavat useita toimintoja yhdessä teknologisessa prosessissa, mikä takaa kohteen nopean valmiuden ja vähentää työvoimakustannuksia.

Lasimagnesiittimuoto

Se on rakenne, joka koostuu metalliprofiilista, joka on kestävä korkeiden lämpötilojen vaikutuksille ja toimii kehyksenä. Verhousmateriaalina käytetään lasikuorta.

Tämän tyyppisen materiaalin sovittaminen edellyttää ulko- ja sisustusta. Laakeriominaisuuksien rakentamista varten käytetään pylväiden tai vahvistettujen vyön asentamista teräsbetoniin.

Polystyreenivaahto

Niiden välissä käytetään 5 cm: n paksuisia polystyreenilevyjä, jotka on yhdistetty erityisillä silloilla (irrotettavat tai irrotettavat).

Paloturvallisuuden suunnitteluun, joka on tehty laajennetun polystyreeni / betoni / polystyreeni-vaahdon muodossa, on tehtävä viimeistely ulkopuolelta ja sisäpuolelta.

Viimeistelyaineena käytetään kipsiä, kipsilevyä tai muuta palamatonta materiaalia, jonka kerrospaksuus on yli 3 cm.

Betonipäällysteinen muoto

Sitä käytetään monoliittisiin massiivisiin rakenteisiin ja sillä on karkea pinta paremman tarttuvuuden saavuttamiseksi betoniliuoksella. Samaa brändiä käyttävän sementin valmistukseen, jota käytetään perustusten ja lattioiden kaatamiseen.

Irrotettava muotti

Irrotettava muoto on halvempaa ja sitä käytetään useammin kuin ei irrotettavissa. Muottien voi tehdä omalla kädelläsi ja vuokrata. Sen pääkomponentit ovat kehys, suojat ja kiinnittimet.

Valmistetaan valmiita modulaarisia järjestelmiä, joiden komponentit valitaan rakennetyypin ja muodoltaan vaaditun muodon mukaan.

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittisten laattojen päällyste on valmistettu seuraavien vaatimusten mukaisesti:

 • se on asennettu vaakatasoon;
 • korkea luotettavuus ja kestävyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • estää rakenteen taivuttamasta;
 • ylläpitää dynaamisia kuormia;
 • Helppo koota ja purkaa.

Koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys riippuvat laattojen laadusta.

Laatta muotti tekee sen itse

Harkitse, miten laatoitettaisiin omiin käsiisi. Seinien ja lattian alla olevien muotojen valmistukseen käytetään seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri;
 • profiililevy;
 • puuta.

Profiililevy kestää huomattavamman kuormituksen verrattuna muihin materiaaleihin. Puutavaraa käytetään sellaisten höyryhuoneiden päällekkäisyyksissä, joille ei aseteta tiukkoja vaatimuksia laakerikuormituksen varmistamiseksi.

Muottien tyypit

Vaakasuora lattialementti koostuu levyistä, jotka sijaitsevat vahvoilla tuilla.

 • teleskooppinen, helposti säädettävissä korkeudella, on helppo asettaa ne vaakatasoon;
 • äänenvoimakkuudeltaan alhaiset kustannukset, käytetään pienen alueen laitteen muottiin;
 • kuppi ja terä metsät palvelevat tukea.

Räkit asetetaan alle metrin välein. Katso monoliittibetonilevyistä videota tästä:

Viimeiset kaksi tyyppiä ovat yhteenliitettyjä elementtejä, joiden avulla saavutat jopa 5 metrin korkeuden.

Profiililevy muottiin

On suositeltavaa käyttää ammatillista arkkia (palkkaluokka N tai НС) laajakulmaisen päällysteen muotona, koska se kykenee kestämään huomattavan kuormituksen ja samanaikaisesti lujittaa häkkiä.

 • asennamme kantavat metallipalkit kanavasta tai I-palkista;
 • kiinnitämme profiililevyn;
 • me vahvistamme;
 • kaada betoniliuosta ja tiivistää värähtelijällä. Kuinka tehdä

Profiililevyn koko riippuu kuormasta ja tukipalkkien välisestä etäisyydestä.

Vaneri muotoon lattian alla

Kun pieni kuorma on altistunut, on järkevää käyttää kosteutta kestävää vaneria muottiin.

 • tukijalat;
 • joissa on puiset palkit;
 • laminoitu kosteutta kestävä vaneri.
 • puiset palkit on asennettu;
 • vaneritehtaat muottiin kiinnitetään palkkeihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit;
 • kiinnikkeet asennetaan erityisillä muovipidikkeillä;
 • polyeteenikalvo asetetaan vedeneristyskerroksena;
 • kaatoa betonilaatta.

Vaakasuora asennus, joka on tehty omalla kädellä, määritetään käyttäen tasoa tai lasertasoa.

Betonilattiat

Käytetään betonilevyjen tai vesitiivisvanerin muottilaitteiden laitetta. Lattia-ala on jaettu neliöihin, joiden koko on yhtä suuri, että ne voidaan kaataa betonilla yhdessä juoksussa. Miten kaadetaan betonia lattiaan, katso tätä videota:

Jaa reunus neliöiksi

Lattiamoduulien asennusvaiheet:

 1. Prosessimme kaikki käytetyt rakenteelliset elementit liuoksella, joka estää materiaalin tarttumasta betoniin.
 2. Merkittyjen neliöiden ympärysmitan viereen kiinnitetään ja kiinnitetään puutavaran tai metalliputken sementtilaastareilla.
 3. Oppaiden välillä asennamme vanerilevyjä tai lankkuja, jotta muodostetaan neliöitä, jotka ovat valmiita betonin kaatamiseen.
 4. Oppaat ja muotti on asetettu nollatason mukaiseen korkeuteen.
 5. Täytä betoniliuoksella.
 6. Pehmeä ja läpäise pinta vapauttaa ilmaa.
 7. Pidämme ratkaisua koko alueelle.

Liuoksen valmistamiseksi otamme 1 osaa sementtiä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista, kaada vettä, kunnes saadaan hapan kerma.

Liuoksen tiivistäminen värähtelijällä. Tehtaalla voidaan tilata korkealaatuista betoniliuosta laitteen muurausseiniin, lattiaan ja lattiaan.

Sano-blogi

Minimaalinen muottitaso itsetasaava lattia

Julkaisija Sano · 22. syyskuuta 2013

4,250 katselua

Pieni idea, jota käytän usein, kun työskentelet itsetasaava lattia.

Pienillä alueilla majakat eivät missään tapauksessa edellytä asennusta, tärkeintä on tietää, millä tasolla kaadetaan, ja tehdä rajoituksia niin, että kaatuminen ei kulje.

Tällöin askelmoottorin solmu tehtiin yksinkertaiseksi, vaiheessa (vaiheen paikalle) oli jo rajoituksia ja se jäi vain kaatamaan pullonkaulaa ja kaikkea.

Mutta tie oli lisättävä siihen päättyneenä risteyslinjalle, jossa tie ja vaihe eroavat toisistaan. Korkeus oli jo rajoittanut itse sementtiä, mutta se oli edelleen nopea muottirakenne.

Hän otti pienen baarin, liitti sen toimisto-nauhalla, jotta se ei tartu puuhun. Liimaa myös laminaattisubstraatin kaistale liimapintaan lattiaan. Jauhettu palkki laattajätteillä.

Ja kaadettiin nalivayki huuhtelemaan lasilla.

Tuloksena oli selkeä siirtymäero puun tulevien vaiheiden koon mukaan.

Miten tehdä betonilattia omilla käsilläsi?

Luotettavan ja luotettavan kerroksen luominen edellyttää pohjaa, jolla on vielä suurempi lujuus ja kestävyys kuin lattiapäällysteellä. Näiden parametrien johtajat ovat betonilattiat. Kestävä, sileä ja kuiva betonilattia on ihanteellinen pohja kaikentyyppisille lattiapinnoille. Lisäksi betonilattiat kestävät suurta kuormitusta pintaan, mikä mahdollistaa niiden kaatamisen huoneisiin, joissa on tarkoitus asentaa raskaita esineitä ja laitteita.

Betonilattiat - kaatotekniikka

Betoni on kohtuuhintainen ja melko halpa materiaali, se on helppokäyttöinen eikä vaadi erityisiä tietoja ja taitoja. Näiden ominaisuuksien ansiosta monet varustavat betonilattia omilla käsillään maanrakennusten rakentamisessa tai asuntojen korjauksissa. Pääasiassa on tietää, miten kaadetaan oikein betonilattia niin, että se on vahva ja kestävä. Siksi ennen betonilattian kaatamista on perehdyttävä betonilattian kaatamisen tekniikkaan, tarvittavien työkalujen hankkimiseen ja valmisteluun, minkä jälkeen voit turvallisesti alkaa kaataa betonilattia. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti, mutta lisätä nopeutta ja säästää energiaa edellyttää kumppani, joka suorittaa osan työnsä.

Betonikerroksen kaataminen on jaettu useaan vaiheeseen:

 • säätiön valmistelu;
 • betonilattian eristys;
 • vahvistaminen;
 • muottien järjestely;
 • betoniseoksen valmistus ja kaatoaminen;
 • pinnan tasaus ja betonilattian tasoitus.

↑ Säätiön valmistelu

Betonin lattian täyttämiseksi sinun on suoritettava useita alustavia töitä. Ensinnäkin se koskettaa pohjaa. Jos lattia kaadetaan asuntoon, on tarpeen poistaa vanha lattiapäällyste ja kaataa vanha betonipinta lattialle asti. Tyypillisesti betonilattian paksuus on noin 5 cm, ja sen poistamiseksi tulee käyttää rei'itystä. Kun vanha lattia on irrotettu päällekkäin, puhdista pinta likaisuudesta ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

Se on tärkeää! Jos lattialla ei ole ilmeisiä vaurioita, halkeamia tai vikoja, voit jättää sen ja jatka tasoittaa itse pintaa uudelle lattiapäällysteelle.

Yksityisissä kodeissa asiat ovat hieman monimutkaisempia. Tosiasia on, että yksityisen talon ensimmäisen kerroksen betonilattia tehdään usein kentällä ja betonilattian asentaminen maahan vaatii lisäkustannuksia.

Betonilaatan laitteen rakenne maassa

Tee alusta seuraavasti:

1. Asettamme merkin 1 metrin korkeudelle oviaukon pohjasta ja siirrämme sen tasolle seinien ympärille huoneen ympärillä.

2. Mitataan 1 m alhaalta vastaanotetuista merkeistä, nämä merkit ovat taso ("nolla"), johon betonin kaataminen on tarpeen.

3. Jotta "nolla" näkyisi selvästi, lyömme nauloja merkkien läpi ja kiristämme johtoa.

4. Huoneessa, jossa teemme lattiaa, poistamme noin 25 cm: n maaperän.

5. Pinta tasoitetaan horisontissa ja tamped, joten voit käyttää loki, jossa on siihen kiinnitetty levy tai erityinen värisevä levy.

6. Tuloksena olevaan tasoon täytämme 5 cm kerroksen soraa, kaadetaan varovasti vedellä ja painetaan sitä alaspäin.

7. Kaada 10 cm hiekkaa soran päälle ja kaada hiekka hiekkaan.

Tarkista pinta-alan horisontti

Se on tärkeää! Perusvalmistuksen vaiheessa on tarpeen seurata jatkuvasti peruspintatasoa tasoilla. Jos projekti tarjoaa lattian alle piilotettuja tietoliikennettä, ne on asetettava samanaikaisesti hiekan täyttämiseen, joka on aiemmin piilotettu erikoislaatikoihin.

8. Hiekka päälle kaadetaan noin 10 cm murskattua kiveä, kaadetaan ja ripotella hiekalla saadaksemme suhteellisen tasaisen pinnan.

Se on tärkeää! Kivien koon tulee olla 45-50 mm. Voit säilyttää tasojen täyttämisen kaikilla kerroksilla seinämillä, joten voit laittaa tarroja jokaiselle niistä. On myös huomattava, että betonilevyn paksuuden tulisi olla vähintään 2 cm.

↑ Betonilattiaeriste

Betonilattiapinnoituskalvo

Betonilattian laite maalla vaatii korkealaatuisen vedenpitävyyden. Jos sitä ei tehdä, huoneissa on jatkuvasti kosteutta, mikä vaikuttaa kielteisesti sisustukseen, sisustukseen ja koko huoneen mikroilmastoon. Betonilattian vedeneristykseen voit käyttää yksinkertaista polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 200 mikronia, vedeneristyskalvot tai muut vedeneristyskalvot. On huomattava, että korkealaatuista vedenpitävyyskalvoa on sijoitettava useisiin kerroksiin, kun taas muita vedenpitäviä materiaaleja voidaan sijoittaa yhteen kerrokseen. Sekä kalvot että valssatut vedeneristysmateriaalit asetetaan päällekkäin noin 20 cm ja suljetaan liimanauhalla. Reunat vedetään seinille päällekkäin, niin että ne saavuttavat nollamerkin ja liimattu teipillä seinien pinnalle.

Vedenpitävyyden lisäksi sinun on myös tehtävä betonilattian lämpöeristys. Betonilattian rakenteesta riippuen voit käyttää seuraavia eristysaineita, jotka on asetettava tiettyyn työvaiheeseen:

 • laajennettu savi;
 • vaahto muovi;
 • kivi basaltti villa;
 • mineraalivilla;
 • polystyreenivaahto;
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto;
 • polyuretaanivaahto;
 • perliitti;
 • puu-sirut;
 • paksu kosteudenkestävä vaneri;
 • korkki pinnoite;
 • rulla-eristys;
 • Lämmin linoleumi tai matto.

↑ Vahvistus

Betonilattian vahvistaminen metalliverkolla

Vahvistus suoritetaan siinä tapauksessa, että lisääntyvät kuormat putoavat betonilattialle. Vahvikkeille on käytettävä metalli- tai muoviverkkoa. Voit tehdä tällaisen lahkon itse hitsaamalla sen metallilangasta, jonka paksuus on 3 mm - 5 mm. Verkko itsessään on sijoitettu kannattimiin, joiden korkeus on 2-3 cm, niin että koko kaatamisen jälkeen saadaan. Jos käytetään pehmeää vahvistusverkkoa, sen asentamista varten taputetaan nastat, joihin verkko itse myöhemmin kiristetään. Toinen betonilattian vahvistamiseen tarkoitettu materiaali ovat 8 mm: n ja 15 mm: n paksuiset vahvikkeet, jotka on hitsattu yhteen yhdellä silmäkokoonpanolla.

↑ Muottirakenne

Betonin lattian kaatamisen helpottamiseksi suurissa ja keskikokoisissa tiloissa on järjestetty muotti. Tätä varten huone on tavanomaisesti jaettu tasajohtoihin ("kartat"). Koko on valittava siten, että "kartta" voidaan täyttää yhdellä, enintään kahdella osumalla.

Suihkumoottorin kiinnitys sementtilaasti

Muotoilulle itse voi käyttää tavallisia levyjä tai kosteutta kestävää vaneria. Nyt sinun on asetettava oppaat. He jakavat tilaa "kortille", ja niiden korkeus vastaa "nolla" tasoa, johon betoni kaadetaan. Voit käyttää oppaita metalliputkessa, puupalassa tai laudassa. Itse ohjain asetetaan valmistettuun pohjaan ja kiinnitetään paksun sementtilaastarin avulla.

Oppaiden välillä asennamme muottien ja lopulta muodostavat "kartat". Ennen kuin teet betonilattia täysin tasainen ja sileä, ohjamme ohjaimet ja muottien nollaksi horisontissa käyttäen tasoa.

Se on tärkeää! Jotta pystyisivät saavuttamaan muotin ja kaadetun betonin ohjaimet, ne voidellaan erityisellä öljyllä muottiin. Tämän ansiosta oppaat ja muotti on helppo erottaa betonista.

↑ Betonin valmistus ja kaataminen

Betonin lattia oli vahva ja kestävä, se täytetään yhdellä kertaa. Siksi, jos on taloudellisia mahdollisuuksia, sinun on tilattava valmiin betoniseoksen tehtaalla. Se toimitetaan betonisekoittimessa ja välittömästi suurella tilavuudella. Sinun ei tarvitse viettää aikaa ja vaivaa itseratkaisun ratkaisuun.

Jos talous ei salli, niin kaikki voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä edellyttää sähköistä betonisekoitinta, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Sementin tulee valita tuotemerkki M500 tai M400, koska betonin lujuus riippuu siitä. Mitä tulee hiekkaan, sen pitäisi olla joki, ilman epäpuhtauksia ja savea.

Betonin valmistamiseksi on tarpeen ottaa osaa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa vettä. Sekoita betonia perusteellisesti betonisekoittimessa ja kaada se "karttaksi". Tasoitamme lapion kanssa, teemme liikkeet lävistyksellä pystysuoraan ja venytämme koko alueelle. Tällä yksinkertaisella tavalla betoni vähitellen tiivistyy ja ilma tulee ulos siitä. Parempi kutistuminen käyttää erityistä tärinää. Hänen luomat tärinät ravistavat betonilaastia, kompakti, jolloin betoni pääsee kaikkiin aukkoihin ja aukkoihin.

Heti kun betonimaito ilmaantuu pinnalle, kutistuminen voidaan lopettaa ja siirtää toiseen karttaan, jossa työtoveri on täyttänyt tuoreen liuoksen.

Se on tärkeää! Betoni on kaadettava sisäänkäynnistä vastakkaisesta kulmasta ovelta ja liikkuu kohti ovea.

↑ Pinnan tasoitus ja betonilattiat

Tasoittaa betonilattiapinnan pinta

Kun muutama "kortti" on täytetty betonilla, voit tasoittaa osan betonilattiasta. Tätä varten käytämme sääntöä pidempään kuin 1 m. Laadimme säännöt oppaista ja houkuttelevat sen meille. Näin ylimääräinen betoni putoaa edelleen täyttämättömiin "karttoihin", ja lattiataso nollataan. Sitten poistetaan muotti tasoitetuissa paikoissa, täytetään aukot ja täytetään edelleen.

Valmistuksen valmistuttua betonin annetaan seistä 3-4 päivää. Joka päivä me kastelemme sitä pienellä määrällä vettä niin, että se saavuttaa vähitellen eikä alkota särkyä. Tämän jälkeen peitetään muovikelmu ja jätä se jähmettyä 3-4 viikon ajan, kostuttamalla se aika ajoin.

Kovettamisen jälkeen betonikerrokselle levitetään kerrostuskerros:

1. Tee tämä tekemällä kerros sementtilaastia tai itsetasaava seos lisäämällä lattialle erilaisia ​​sideaineita.

2. Aloitamme kytkimen kulmasta ja siirrymme oven suuntaan.

3. Valmistuksen jälkeen anna lasite laskeutua 2-3 päivää, kostuttamalla se vedellä joka päivä.

Nyt kun lattia on kovettunut, voit jatkaa lattian asettamista.

Betonilattioiden laite on pitkä ja työläs prosessi, joka ei siedä kiire. Todellisen korkealaatuisen ja kestävän betonilattian luomiseksi on tarpeen tarkkailla sen asennuksen tekniikkaa, muuten on vältettävä betonin paksuutta rei'ittimellä ja täytettävä se uudelleen. Mutta huolimatta kaikista puutteista ja järjestelyn monimutkaisuudesta, betonilattiat ovat edelleen helpoimpia asennettaviksi ja vaatimattomiksi käytössä.