Puutarhojen polttopuut

Muotti on erityinen rakennusmuoto, jonka avulla voit heittää puutarhatyylin tai sen yksittäiset osat. Tällainen laite on helppo tehdä omalla tavalla.

Muotti on helppo puhdistaa, uudelleenkäyttää ja helppokäyttöinen. Ei vain kappaleet tekevät sen kanssa. Lomake on hyödyllinen prosessin rakentamisessa alustan lähellä huvimajaa tai maalaistaloa.

Puutarha-polku - linkki eri alueiden välillä ja samalla sisustuksen osa. Raitiovaunu kirjoitetaan myönteisesti yleiseen maisemiin, joten saat viihtyisän virkistysalueen.

Sopivat muotoilumuodot

Tavallinen polku käyttämällä kiharaa muotti muuttuu aihe ihailua alueen omistajalle. Rakentamismarkkinat tarjoavat laajan valikoiman valmiita tuotteita, mutta on parempi tehdä muotti. Niin todennäköisemmin antaa ainutlaatuisen kuvan.

Lomake on valmistettu erilaisista materiaaleista, joista jokaisella on omat edut ja haitat. Riippuen raaka-aineista, joista muotti on tehty, erotetaan seuraavat tyypit:

Metallia. Luotettava lujuus, mutta sen hinta on erittäin korkea. Se on suosittu rakennusyritysten kanssa. On epäkäytännöllistä ostaa metallia, vain 1-2 kertaa.

Puuta. Usein käytetään itsesuunnittelevaan muottiin. Puupalkkien monimutkaisen mallin luominen on monimutkainen prosessi, kun se vuorovaikutuksessa betonin kanssa muodon muuttuu vähitellen. Puu muodostaa yhden laatoitetun kuvion. Eri muodoissa olevat yhdistelmät antavat ainutlaatuisen mielenkiintoisen mallin.

Muovista. Käytännöllisimmän muovimuodon ansiosta voit luoda piirustuksia mistä tahansa monimutkaisesta tasosta. Alhainen tarttuvuus betoniin ei aiheuta rakenteellisia vaurioita. Tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Jotkut muovityypit kestävät pakkasesta, mieluummin muovia.

Se on tärkeää! Kaikista edellä mainituista muovimuottien tyypistä - kaikkein kestävä. Jos haluat tehdä lomakkeen itse, ota puu pohjaksi. Työskentely muovin kanssa edellyttää kalliita työkaluja, teknisiä laitteita.

Raitojen muodon valinta

Alkuvaiheessa suunnitteluvaiheessa polun muoto valitaan polun pituudesta ja käyttötaajuudesta riippuen paikoissa, joihin polku johtaa.

Lomakkeita on viisi:

 • Suorakulmainen - jäljittelee klinkkikiviä;
 • Sileä ja aaltoileva;
 • Jaetaan erilaisiin kokoonpanoihin abstrakteiksi soluiksi;
 • Virheellinen pyöreän kiven jäljittely;
 • Suorakulmainen ja rajaus segmentteihin kolmikulmioiden muodossa.

Kun raidat on valittu muottiin, sinun on ensin keskityttävä sivuston sääntöjenvastaisuuksiin. Jos kesämökki tarkoittaa käämityspolun laittamista, on kohtuutonta ottaa suorakaiteen muotoinen muotti. Suunnitellaan pitkiä ja suoria kappaleita - tavallinen suorakulmainen, segmentoitu osa.

Tontti, jossa on erittäin mäkinen tai kalteva helpotus, epätasaisesti muotoillut raidat näyttävät kauniilta.

Muottien valmistusprosessi

Rakenne ei ole vaikea rakentaa itse, vaan riittää tutustumaan toimintaan algoritmille. Materiaali on edullista valita sellainen, joka oli melko pehmeä, normaalisti tuotettu käsittelyyn. Paras vaihtoehto on puu, mieluiten mänty. Laminoidun vanerin sovitetaan muotin pohjaksi.

Kokoonpanomenettely on seuraava:

 • Lomakkeen reunan yli levyt kiinnitetään vanerilevyyn, jonka paksuus ei saa olla alle 2,5 cm ja korkeus 5-6 cm;
 • Vanerista tai ohutlevyistä jaetaan sisäisiin segmentteihin. Käytä materiaalin ensimmäistä versiota, se vähentää betonin kiinnittymistä.
 • Jättäen kiinnitettyinä toisiinsa loviyhteyksiä;
 • Puua käsitellään erityisellä kyllästyksellä - emulsiolilla tai verhoiltu linoleumin palasilla;
 • Muotti on kiinnitetty ulkopuolelta kiinnitystappien avulla, joita käytetään koko tuotteen kehällä.

Jos et jakaa muottiosastoa osioihin, se vie vähemmän vaivaa. Kun haluat kokeilla, voit tehdä 2-3 erilaista muotoa.

Liuoksen valmistaminen täyttöä varten

Rakentamisen aikana on tilaisuus ostaa valmis seos, mutta ei ole niin vaikeaa tehdä konkreettista massaa itsestään, joten ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kuluja.

 • sementti;
 • hiekka;
 • vesi;
 • Pehmitin, joka lisää liikkuvuutta ja pienentää halkeilun vaaraa;
 • Pigmentit, jotka värjätään tuotetta eri väreillä.

Ensiksi väriaineet pehmittimen kanssa liuotetaan veteen. Sitten ne johdetaan sementti-hiekkaseokseen, joka on valmistettu nopeudella 1: 3. Vaimentaa ahkerasti. Lisää tarvittaessa vettä. Ratkaisua ei ole tehty liian nestemäiseksi, mikä tuo keskitason sakeuteen.

Laattojen tekeminen

Levyjä on mahdotonta heittää täysin kuivaan pohjaan, muuten neste betonista tulee välittömästi maaperään, valmiit tuotteet tulevat hauraaksi, eivät eroa kestävyydestä. Tämän välttämiseksi pinta kostutetaan etukäteen.

Tällöin sisustuselementit on muotoiltu muotoon pohjaan, jos ne ovat raiteiden suunnittelussa, - erilaisten jakeiden, kivien ja laattojen paloitellut kivet. Betoniseos kaadetaan. Muotti on hieman ravisteltu, mikä vahvistaa liuosta neutraloimalla muodostuneet aukot.

Ylimääräinen seos poistetaan huolellisesti telineen avulla. Ylempi taso on kohdakkain lian kanssa. Kesällä liesi on valmis 3-5 päivän kuluttua. Kaikki riippuu tuotteen paksuudesta. Kylmäkaudella, märällä ja säällä säällä, kausi on kaksinkertainen.

Raidan asettaminen

Ensinnäkin merkitse se pinta, johon raita sijaitsee. Alue on puhdistettu roskapostista, jos sellainen on. Maalin yläkerros poistetaan, pohja tiivistetään. Viemäröinti tehdään hienolta soraa. Sen paksuus on 8-10 cm. Yläreunaan kaadetaan kerros rakennushiekkaa. Tämä toimii pohjana laattojen asettamiselle. Lopuksi tyhjennyskerros tiivistetään ja tasataan puupalkin avulla.

Valmistustyön suorittamisen jälkeen siirry välittömästi asennukseen. Tämä tehdään seuraavasti:

 • Jokaisen elementin välillä säilytetään muutaman millimetrin tila, jolloin tappeja käytetään kätevästi.
 • Tuloksena olevat saumat ovat täynnä värillistä hiekkaa tai hienohiekkaa;
 • Kaikki levyt vuorotellen upotetaan pohjaan. Kätevästi päällystetty puisella hirviöllä;
 • Rakennustasoa käytetään oikean asennuksen tarkistamiseen.

On toinen tapa. Tämän tekniikan mukaisesti alusta ilman muottia asennetaan heti tiivistettyyn hiekkapohjaan, kaadetaan betoniliuokseen. Tämä säästää huomattavasti aikaa, vaatii varovaisuutta.

Älä siirrä muottiin, kunnes betoniseos kovettuu täysin. Samalla tämä menetelmä tarjoaa mahdollisuuden koristella pintaa. Jäätymättömässä betonissa lisätään koriste-elementtejä.

Suosittelemme katsomaan videota:

Riippumattomat puutarhatyylit, joissa käytetään muottirakennuksia, ovat melko helppo ja helppo prosessi. Pienillä fyysisillä ja rahallisilla kustannuksilla tulos on alkuperäinen pinnoite, joka on miellyttävän esikaupunkialueen omistajan ilme.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

DIY betonipuutarhan reitti - se on helppoa!

Kuten se tai ei, mutta yleisimpiä materiaaleja puutarhatyylille on konkreettista.

Tämä johtuu useista tekijöistä: luotettavuudesta, kestävyydestä, houkuttelevasta ulkonäöstä, suhteellisen pienistä rahoituskustannuksista, kyvystä sisustaa haluamallesi.

Lisäksi betonipolku on tehty kolmessa tilissä omilla kädillä, eikä sinun tarvitse olla mitään kokemusta tai asianmukaista koulutusta.

Käytetty betoni

Betonin täytön koostumus on ensisijaisesti kohdistettava kuormaan, joka kohdistuu radan toimintaan sen aikana.

Joten, jos aiot tehdä raidan eri sivustot sivuston, niin koostumus konkreettisia pitäisi vastata niitä.

Betonin laatuun vaikuttaa oikean veden määrä. Sekoitettaessa on välttämätöntä edetä suhteessa 1: 4, jossa yksi osa vettä on neljä osaa sementistä.

Tätä osuutta tulisi noudattaa, mutta tuloksena oleva sakeus ei välttämättä ole tarpeeksi muovinen kappaleen täyttämiseksi.

Tämän puutteen korjaamiseksi on välttämätöntä lisätä vettä pieniin osiin, kunnes koostumus vapautetaan tarpeen mukaan.

On myös tärkeää laskea työhön tarvittava betonin määrä. Tee siitä yksinkertainen, vain kerro täyttöalue halutulle radan korkeudelle.

Japanilainen Crimson - pieni lehtipuuta, joka on yleinen sekametsissä Kiinassa, Japanissa. Mikä on Venäjän esikaupunkialueiden maiseman suunnittelun puun käyttö?

Tällaisten kappaleiden edut ja haitat

Betoniä ei ole missään pidetty yhtenä suosituimmista rakennusmateriaaleista. Betoniteiden etuja ovat seuraavat:

 • lujuus ja kestävyys;
 • materiaalin saatavuus ja suhteellinen edullisuus;
 • yksinkertaisuus betonirakenteiden rakentamisessa;
 • lämmönkestävyys ja vastustuskyky haitallisille luonnonilmiöille.

Betonin toinen merkittävä etu on mahdollisuus käämityspolun rakentamiseen. Tätä varten sinun tarvitsee vain sovittaa muottiin tulevan polun muotoon.

Lopulta tällainen polku voidaan koristaa sekä betonin sekoitusvaiheessa että välittömästi sen jälkeen, kun se on valettu. Joten, jos lisäät siihen väriainetta sekoitettaessa betonia, polku hankkii halutun sävyn.

Rata täyttämisen jälkeen voit asettaa koristeellisia elementtejä betoniin: mosaiikki, luonnonkivi, laatta.

Mitä tarvitset - työkaluja ja materiaaleja

Rakenteen luomiseen on valmistauduttava etukäteen keräämällä tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 • levyt tai vaneri (luoda muottipesu);
 • vahvistus (A3, paksuus 12 mm on paras vaihtoehto);
 • lastalla;
 • huomaamaton lapio;
 • ämpäri;
 • kattotiiliä;
 • ratkaisuvalmius;
 • merkintäaineet (tangot ja jousi);
 • betoni;
 • hiekka (parempi, jos se on joen hiekkaa);
 • raunioista.


Kun tarvittavat materiaalit ja työkalut on koottu, on aika päästä työhön ja toteuttaa suunnitelmat.

Keittäminen

Ensin me vaivaamme betonia.

Betonin koostumus

Betonin koostumus on aina sama: hiekka, sementti ja sora. Kuitenkin mittasuhteet vaihtelevat radan tarkoituksesta riippuen:

 1. Kävelypolku: 1 osa sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4 osaa soraa.
 2. Autojen sisääntuloa varten: 1 osa sementtiä, 1,5 osaa hiekkaa, 2,5 osaa soraa. Tällaisen betonin koostumus on tiheämpi kuin tavalliselle puutarhatylle, ja siksi se kykenee kestämään jopa auton kuorman.

Betonin valmistus

Betonin valmistamiseksi on välttämätöntä ottaa säiliö, joka vastaa kourua. Jos aiot tehdä pienen osan betonia, on mahdollista käyttää tavallista tinaa arkki.

Aloita yhdistämällä sora ja hiekka vaaditussa suhteessa. Seuraavaksi lisätään tarvittava määrä sementtiä seokseen ja sekoita hyvin uudelleen, kunnes muodostuu yksi harmaa massa.

Massan keskellä tehdään pieni masennus, jossa puolet vesikomponentista kaadetaan. Reunoista, joissa on kuiva seos, rake pieni määrä ja sekoita. Sen jälkeen, kun tuloksena oleva massa on toinen syvennys ja menettely toistetaan uudelleen, kunnes haluttu tyyppi on betonia.

Tietenkin on varsin vaikeata häiritä itse betonia fysikaalisesta näkökulmasta, joten sitä ei voi tehdä ilman konkreettista mikseriä. Äärimmäisissä tapauksissa se voidaan vuokrata, modernia nyt mahdollistaa.

Raidan luomistyötekniikka

Ensimmäinen vaihe on valmistelu

Mistä kannattaa aloittaa rakennustyöt - tämä on merkinnällä. Voit tehdä tämän tylsiä päättää tulevan raidan muodon ja ajaa ympäri tangon kehän ympäri, jonka välillä sinun on vedettävä johto. Kelaus radalla, sitä enemmän köyttä tarvitset merkitsemistä varten.

Seuraavassa vaiheessa asetetaan tyhjennyskerros. Tätä varten on tarpeen kaivaa kaivantoa ympärysmitta, 20 cm syvä.

Kaivannon pohjalla ruberoidi asetetaan tasaisesti (tarvitaan myös kaivannon sivuille). Katemateriaali suojaa betonia kosteudelta altistumiselta, mikä vaikuttaa haitallisesti tähän tapaukseen.

Useita kerroksia hiekkaa asetetaan katemateriaalin kerrokseen, joista jokainen on kostutettava vedellä ja täytettävä. Parempi, jos hiekkakerrosten välillä on soraa tai roskaa. Tämä parantaa kerroksen kuivatusominaisuuksia.

Muotti - radan perusta

Muottirakenne on tärkeä rakennusvaihe, sillä se on pohja tulevaisuuden polulle. Rakenteen laatu vaikuttaa suoraan radan ulkonäköön.

Tässä vaiheessa on tarpeen ottaa sopivat levyt tai vaneri, jonka paksuus on 15-20 mm. Levyjen korkeus on yhtä suuri kuin halutun raidan korkeus.

Valmistettu materiaali on kiinnitetty ja paremmin naulattu tappuihin, jotka merkitsivät alueita.

Joka 150 cm on parempi sijoittaa poikittaiset kiinnikkeet, joiden alle sijoitetaan saumat (metallilevyt) jaetaan polulle osiksi. Mitä enemmän samanlaisia ​​osioita - sitä vahvempi on muotoilu.

Siinä tapauksessa, että erottimia ei ole tarkoitus jättää raiteen sisään betonin kuivuttua, ne on voiteltava minkä tahansa voiteluaineen kanssa ennen niiden asettamista. Seuraavaksi tämä vivahde voi helpottaa aikaa vievää työtä.

vahvistaminen

Metallisten elementtien sijoittaminen betonilaatan sisään takaa rakenteen kestävyyden. Muussa tapauksessa betonikerroksen on oltava vähintään 15 cm, eikä ole varmuutta siitä, ettei se vuodenaikoja erota.

Lujittava kerros voi koostua improvisoituneista metallielementeistä: lanka, vanhat putket, verkko jne. On suositeltavaa käyttää edellä esitettyjä varusteita työkalupakkiin. Samaan aikaan ruudukko ei saisi ylittää 10x10 cm.

Armeija on sijoitettava betonikerroksen keskelle, joka kiinnitetään kiristimillä (voidaan tehdä langasta riippumatta).

Kuten jo mainittiin, betonin paksuus ilman raudoitusta tulisi olla vähintään 15 cm. Puutarhatuen ollessa sen läsnäolo riittää 7-8 cm: n vahvuudelle.

Juotto ratkaisu

On tarpeen kaataa betonia muottiin sen reunoihin. Samanaikaisesti lasta on voitava levittää tasaisesti betonille rakennuksen yli, tärinän aiheuttaen ja siten tarpeettoman ilman poistamisen. Jos käytössä on vibrolaatti - se on hieno, se pystyy poistamaan kaiken ilman liuoksesta lisäämällä betonin tiheyttä.

Jos tätä työkalua ei löydy - sillä ei ole väliä. Ilman poistoa helpotetaan napauttamalla muottipesua ja lävistämällä seos lastalla.

Lopuksi betonikerros tasataan tavallisilla levyillä tai erikoistyökalulla - säännöt. Poistettiin myös ylijäämä.

Se pysyy betonin kuivana ja polku on valmis. Voit tehdä tämän peittäen sen kalvolla estääkseen kosteuden ja vieraiden esineiden pääsyn betoniin. 5 päivän kuluttua muotti on poistettu. Tätä voidaan pitää radan rakenteen valmistuttua.

Miten käytännössä on konkreettinen puutarhatie omalla kädelläsi, näet videoleikkeestä.

Vihjeitä ja vivahteita

Muistettavaa:

 1. On tarpeen kaataa kaikki betoni samana päivänä, muuten se voi nopeasti halkeilla.
 2. Jotta raide loistaa, se voidaan kyllästää erikoisratkaisuilla (nestemäinen lasikuitu, synteettinen hartsi, vaha jne.). On kuitenkin muistettava, että impregnoinnin väärä valinta ei ainoastaan ​​suojaa betonia ympäristövaikutuksilta vaan myös lisää vahinkoa.
 3. Estääksesi betonin halkeilua, joka ei ole vielä kuivunut erityisen kuumiin reitteihin, on suositeltavaa kastella se vedellä useita kertoja päivässä.

Konkreettisen puutarhatien tekeminen omiin käsiisi ei ole yhtä vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Tärkeintä tässä on - noudattaa selkeää järjestystapaa ja käyttää laadukasta materiaalia.

Valokuvan valmiista puutarhatalasta valmistettu betonista

Kun panostat kaikki halu prosessissa, voidaan nähdä, miten ammatti tulee kiehtovaksi ja luovuudelle avautuvat uudet ovet ja tilat.

Konkreettiset kappaleet maassa omilla käsillään

Mökkien parasta materiaalia raiteiden valmistukseen on konkreettinen, koska se on erittäin luotettava ja kestävä. Sieltä voit tehdä erilaisia ​​polkuja, eikä se edellytä suuria taloudellisia investointeja. Lisäksi on erittäin helppoa tehdä puutarhaterassi kulkureitistä ilman kokemusta tai asianmukaista koulutusta.

Opas, kuinka tehdä betonin raita

Rataosuuden rakentaminen olisi otettava vastuullisesti ja tehtävä kaikki sääntöjen mukaan.

Luettelo tarvittavista työkaluista ja materiaaleista

Betonireitin rakentamiseksi on välttämätöntä valmistaa seuraavat työkalut ja materiaalit:

 • levyt tai vaneri (muottiin);
 • vahvistus (A3, paksuus 12 mm - paras vaihtoehto);
 • lastalla;
 • huomaamaton lapio;
 • ämpäri;
 • geotekstiilit;
 • ratkaisuvalmius;
 • tapit ja johto (merkinnät);
 • betoni;
 • sora;
 • hiekka (mieluiten joki).

Kappaleen merkintä

Sinun on aloitettava rakentaminen merkinnällä. Ensin sinun on päätettävä, millä tavalla polku on. Sitten sinun on ajettava tapit ympäri kehä, ja niiden välillä vedä johto. Mitä enemmän kaartaa raita, sitä enemmän köyttä tarvitaan.

Säätiön valmistelu

Seuraavaksi sinun on valmistettava pohja - tyyny, joka toimii vedenpoistona. Tätä varten maapohjan pintakerros poistetaan noin 20 cm: n syvyyteen, jonka jälkeen pohja tasoitetaan ja kaivannon sivut peitetään geotekstiilillä.

Tästä johtuen betoni ei romahta johtuen liiallisesta kosteudesta rankkasateiden ja lumilastujen jälkeen. Sitten kaada muutamia kerroksia hiekkaa, joista jokainen on kostutettu vedellä ja päällystetty perusteellisesti. Tyynyn korkeus on noin 10 cm. Pohjan pohjaveden tyhjennystoiminnon lisäämiseksi on suositeltavaa sijoittaa hiekkakerros hiekkakerrosten väliin.

Muottien, jalkojen ja lämpöliitosten valmistus

Muottirakenne on tulevaisuuden polun perusta, sillä sen laatu määrittää rakenteen ulkonäköä. Se on tilapäinen puurakenne, joka auttaa antamaan tarvittavan muodon. Matoille tarvitaan levyt, joiden paksuus on 1,5-2 cm ja korkeus 3-4 cm korkeammalla kaivannossa. Ne on kiinnitetty tappeihin.

Jotta pinnoite ei halkeile, se tulisi erottaa laajennusliitoksilla: poikittaiset jakajat, kuten levyt, metalli- tai sivuraide, tulisi sijoittaa 1,5 metrin välein. Mitä enemmän tällaisia ​​osioita on, sitä vahvempi kappale on.

vahvistaminen

Jotta rakentaminen olisi kestävää, on tärkeää sijoittaa metalliset elementit betonilaatan sisään. Voit käyttää verkkoverkkoa, lankaa ja putkea. Vahvistuksen tulee olla betonikerroksen keskellä, joka kiinnitetään kiristimillä.

Voit asentaa tukitiilien tai tehdä jalkoja langasta, johon ruudukko asetetaan. Ilman raudoitusta betonin paksuuden tulisi olla 15 cm, ja sen käyttö voi olla vähemmän.

Täytä kappale

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on sekoitettava sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1: 3 vastaavasti. Veden määrän tulisi olla sellainen, että saadaan paksu muovinen sakeus - noin 2-2,5 litraa yhtä sementtiä kohden.

Jos ratkaisu on paksu, sen jakautuminen on vaikeaa. Ja jos seos on nestemäinen, se murtuu kuivana. On parasta käyttää kannettava betonisekoittaja.

Se sekoittaa ainesosat hyvin, mikä parantaa betonin laatua. Jos tällaista laitetta ei ole saatavilla, voit käyttää voimakasta boolia, jossa on suuttimen "mikseri". On suositeltavaa lisätä kuitulasi- ja vettä hylkivä lisäaine sekoittimeen.

Älä kieltäytyisi lisäämästä raunioita - tämä malli on paljon vahvempi. Valmistettu liuos kaadetaan muottiin.

Täytä raide betonilla tehdä se itse: video

Jotta se olisi mahdollisimman tasaisesti jakautunut, käytä tälle tarkoitettuja täryttimiä. Tällaisen työkalun puuttuessa ne ottavat tavallisen lastan, jonka täytyy täristä ja lävistää betonia.

Tämä tehdään ylimääräisen ilman poistamiseksi. Kevyt koputus muottiin on toinen tapa sulkea. Tason yläkerroksen taso on tasainen dodochka tai rakennussääntö.

Laite on tuettu rungon reunojen päälle ja johtaa polun pituuteen. Sileä pinta pinnoitettu polyetyleenillä. Tällainen manipulointi suojaa betonia eroosiolta sateen sattuessa, eikä myöskään anna sen kuivua nopeasti.

Kun betoni on täysin kovettunut, erotukset poistetaan, liitokset valetaan samaan betoniseokseen ja pinta tasoitetaan. Viikon aikana polku tulee kastella. Sementissä on pidempi kosteus, sitä vahvempi rakenne on. 5 päivän kuluttua muotti poistetaan. Jotta betoniverkko olisi loistava, on suositeltavaa käyttää erikoistunutta kyllästystä tai pinnoitusta vahalla, synteettisellä hartsilla.

Lisävarusteet betonireittien koristelemiseen

Betoniradat voidaan jättää harmaaksi. Mutta jotta kauneus ja tarkkuus koko alueelle, polut voidaan tehdä näyttäviä ja poikkeuksellisia sisustuksen avulla.

väri

Harmaita reittejä voi värjätä kahdella tavalla. Ensimmäinen on lisätä väriä betoniseokseen. Tämä menetelmä on kalliimpi, mutta tällä tavoin on mahdollista saavuttaa parempi tulos. On tarpeen käyttää erityistä pigmenttiä, joka on veteen liukeneva betonin väri. Halutun tuloksen saavuttamiseksi on käytettävä vain valkoista sementtiä.

Harmaata sementtiä sekoitettaessa väriaineen kanssa saattaa tulla hyvin tylsä ​​ja vääristynyt sävy. Toinen tapa antaa polun halutun värin - maalaa pinta.

Tätä varten käytä erityisiä yhdisteitä, jotka tunkeutuvat betoniin muutaman millimetrin ajan. Täyteisen värin saamiseksi pinta on pinnoitettava useita kertoja.

Lomakkeiden ja stensiilien käyttö

Usein koristele betonituotteita stencilillä ja lomakkeilla. Tämän menetelmän ansiosta voit luoda mukulakivi- tai kivenpäällysteiden illuusion. Stencils ovat malleja, joissa on osioita, jotka muodostavat kulmat tai pyöristykset. Tällaisen kappaleen luomiseksi sinun on tehtävä merkintä ja tasoitettava maaperä. Tarvetta ei tarvitse tehdä, koska stensiili koostuu erillisistä pienistä osista, eikä se ole stressaantunut. Muotti ei ole myöskään tarpeen - stensiilit itsessään ovat betonin rajoitin.

Liuos valmistetaan samalla tavalla. Sitten lomake asetetaan maahan ja täytetään kokoonpanolla, tamped ja tasoitetaan. Noin 60 minuutin kuluttua, kun betoni kovenee hieman, se voidaan poistaa. Stensiilejä myydään erikoisliikkeissä.

Tai ne voidaan tehdä riippumattomasti puupalkkeista, tynnyreistä ja antaa halutun muodon.

leimaamalla

Leimaaminen on toinen tapa koristella betonireittejä. Postimerkkien avulla voit luoda lähes kaikki pinnat, jotka jäljittelevät mukulakiviä, päällystekiviä, levyjä, tiiliä ja muita rakennusmateriaaleja. Postimerkit ovat eläimellisten figuurien, dinosaurusten jalanjäljen ja lehtimuodon muodossa. Helpoin tapa ostaa postimerkkejä myymälöissä. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota jäykkyyden asteeseen: mitä suurempi se on, sitä helpompi on tulostaa piirustus betoniin. Myös postimerkkejä voidaan tehdä itsenäisesti.

Painetun pinnan valmistamiseksi on tarpeen täyttää tavallinen betonipolku. Kun seos alkaa asettaa, ja se muuttuu viskoosiksi kuin saveksi, voit aloittaa luovuuden. Ensimmäinen asia on tehdä kovetetta 2 kertaa, 10 minuutin välein.

Se voi olla mitä tahansa väriä. Kovetin maalaa pinnan, antaa kovuus ja edistää betonin nopeaa asettamista. Sitten levitetään erotuskomponentti, joka estää betonin tarttumasta leimauksiin tulostuksen aikana.

Tämä aine voi olla neste tai löysä. Useimmiten käytetään toista vaihtoehtoa. Levitä sitä ravistamalla leveä harja. Seuraava vaihe on leimaamalla. Tässä vaiheessa betonin on oltava muovia. Jos se ei tartu käsiin, vaan painetaan 5 cm: n syvyyteen, voit muodostaa lomakkeen. Ne ovat täynnä jaloillaan. Postimerkkien on kestettävä ihmisen paino eivätkä kuulu koostumukseen.

Muut menetelmät

Rata-muotoilu voi olla hyvin monipuolinen ja sopusoinnussa puutarhan tyyliin:

 1. Piirustus piirustus samanlainen paloja kivi laatta. 24 tunnin kuluttua radan täytöstä tehdään rikki ruuvimeisseleitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin levyn ääriviivat. Reikien leveyden ja syvyyden ei tulisi olla alle 5 mm. Maaperä kertyy niihin, mikä luo täydellisen muuraustyylin.
 2. Mosaiikki. Vanhoja keraamisia laattoja tai levyjä, rhinestoneja, rikkoutuneita lasia, peiliä ja helmiä on asetettu tarttuneelle betonille. Kaikkien materiaalien tulee olla suunnilleen samankokoisia. Ne on asetettava pinnalle haluttuun muotoon ja painettava kevyesti betoniin.
 3. Tulosteita. Ratkaisun päälle, joka ei ole vielä takavarikoitu, tulostetaan. Voit käyttää kuoriaisia ​​lehtiä, isoja kuoria. Voit myös jättää jäljen kädestä tai jalasta sen jälkeen, kun olet päällystetty ne vaseliinilla.

Raitojen hoito

Että betonin tie oli pitkä ja siinä oli kunnollinen ulkonäkö, se olisi pidettävä aina puhtaana. Jalkakäytävä on pyyhittävä, imuroitava ja puhdistettava kasteluletkusta.

Ruohonruoho voidaan poistaa käsin tai rikkakasvien torjunta-aineella. Betonireitteihin voi muodostua halkeamia. Pienet ja eristykselliset puutteet eivät voi koskettaa. Mutta kasvavat halkeamat on pyyhittävä liuoksella, jotta vältetään täydellinen halkeilu ja tuhoutuminen.

Betoniteiden etuja

Harkitse betonitien etuja:

 • kestävä koostumus;
 • pitkäaikainen käyttö;
 • helppo rakentaa betonirakenne;
 • alhaiset materiaalit;
 • kosteuden kestävyys ja pakkasenkestävyys;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • kyky muodostaa minkä tahansa muodon polku;
 • yhdistelmä lähes kaikki koriste-aineet;
 • kyky tehdä omat sisustuksensa.

Betoniraiteiden haitat

Myös betonirakenteilla on haittoja:

 • maaperän liikkeen vuoksi saattaa esiintyä pintavikoja;
 • betoniradat ovat päärakenteita, jotka ovat mahdottomia liikkua ja niitä on vaikea purkaa;
 • Betoni on kaadettava vain hyvään säähän, ja sademäärä ei saa olla muutaman päivän kuluttua betonisoitumispäivän jälkeen;
 • liuoksen sekoittaminen lapioon on vaikeaa, joten tarvitset betonisekoittimen;
 • muotti on erittäin aikaa vievä prosessi.

Kesämökin betoniradat eivät ole vain kauniita, vaan myös erittäin käteviä. Siksi, jos päätät tehdä tällaisen rakenteen puutarhassasi, pääset alas yritykseen. Nopeasti ja vähäisin kustannuksin voit antaa sivustolle kaunis kuva ja tyylikäs ulkonäkö.

Kuinka täyttää radan betonilla omilla käsillänne mökissä ja puutarhassa?

Betoni - budjetin versio omien puutarhojen kuvien suunnittelusta. Betonisointi on laastin kaataminen valmistettuun muottiin ja voit tehdä sementin polkuja omalla kädelläsi puutarhassa, joka palvelee kätevää kävelyä ja siirtää kodin laitteita koko alueella. Betonimyllystä voit kaataa kauniita kujia, joilla on kaikki muodot ja paksuus. Rakenteen vahvistaminen suurentaa voimakkaasti sen voimaa. Tällaiset jalkakäytävät ovat helposti ylläpidettäviä, kestäviä ja helppohoitoja akryylimaaleilla.

pitoisuus

Betoniradalla dachassa

Betoniraiteiden edut ja haitat ↑

Betonireiteillä on monia kiistattomia etuja:

 • Betonin polkujen elämä on noin 25 vuotta, materiaali on kestävä ja kestävä. Vahvistus antaa heille vielä suuremman vastustuskyvyn stressiin.
 • Betonihihnoilla on edullinen, betonisten yksinkertaisten komponenttien koostumus, jonka voit helposti ostaa rakennusmarkkinoilta.
 • Täyttösumut sementtilaastilla on helppoa ja nopeaa, on paljon helpompaa kuin rakentaa kaistaleita laattoilta tai muilta vastaavilta materiaaleilta.
 • Jos puutarhan juonteessa on tiiviit pohjavedet tai ongelmalliset maaperät, niin ainoat ratkaisut ovat betonin nauhat, jotka on suojattu kosteudelta ja kaadettu suurelle syvyydelle.
 • Jäätymiskestävyyttä voidaan edelleen lisätä lisäämällä erityisiä kemiallisia lisäaineita sekoitettaessa sementin ja muiden ainesosien seosta.
 • Puutarhadien rakentamisessa omilla kädillä on mahdollista suunnitella ja koristella sivustoa, purkaa erilaisia ​​epätavallisia muotoja ja värejä.

Tällaiset maa- tai puutarha-alueet eivät kuitenkaan ole puutteellisia:

 • Maaperän liikkeen vuoksi saattaa näkyä halkeamia.
 • Massiiviset konkreettiset puutarhatylit ovat tulossa pääkohdat sivuston yleisestä suunnitelmasta. Et voi siirtää niitä missään, ja purkaa nämä rakenteet on erittäin aikaa vievää.
 • Täyttö olisi tehtävä vain hyvissä sääolosuhteissa, eikä sen ennustuksen mukaan pitäisi satoutua parin päivän ajan valmistumispäivän jälkeen.
 • Itsekiinnittyvä betoni, jossa lapio ei anna haluttua laatua, tarvitset betonisekoittimen täyttämiseen.
 • Valmisteluvaiheeseen kuuluu työläs muottirakenteiden luominen.

Rata betonisointi kaikkien sääntöjen mukaan ↑

Betonipuutarhojen rakentaminen omiin käsiisi ei saisi olla yhtä vakava kuin talon perusta. Laki suunnitelmasta, noudattamalla tiukasti toimia.

Järjestelmä ja suunnitteluelementit

Merkintäkanavat sivustossa ↑

Sivuston suunnittelu ja kulkulupien merkitseminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Keksiä ja piirrä paperille rakennussuunnitelma rakennusten kanssa ja merkitse tulevien polkujen paikat. Joten löydät parhaan vaihtoehdon käytävien sijainnista. Siirron kaatamisen jälkeen betoni nauha ei toimi.
  2. Valmista köysi ja tapit.
  3. Jos haluat etsiä mahdollisia esteitä esimerkiksi puiden, kivien tai muiden esteiden muodossa, aseta pyyntivälineet paikalleen ja liitä ne köysiin.
  4. Tarkastuksen jälkeen arvioi kaatamisen sopivuus valittua polkua pitkin. Jos objekteja on yleisesti ja vaikeasti purettava, aseta sijainti uudelleen.
  5. Lopullisen merkinnän jälkeen poista alusta. Kuopan leveys tekee enemmän kuin betoni nauha, 30 cm, myöhempää asennusta varten.
  6. Kaivaa kuoppaan. Syvyys valitaan ja keskitytään maaperän rakenteeseen:
   • Jos maaperässä on runsaasti hiekkaa, betonia voidaan kaataa suoraan maahan ja riittävän 10 cm: n syvyyteen.
   • Tilassa, jossa maaperä on märkä ja talvet ovat huuruja, valmistetaan 10-12 cm: n paksuinen murskattu kivi, joka säästää jäätyneen liuoksen jäätymisen aiheuttavan maaperän jäädyttämisen vaikutuksista ja halkeamien ilmenemisestä. Syvennä kuoppaan tyynyn korkeuteen, lisäämällä nauhan korkeuteen. Tiivistä maaperä ennen polkumyyntiä.
   • Myös harkitse, kulkevatko autot käytävän läpi. Tällä hetkellä tee hieman yli 15 cm. Kun valitset tämän alueen, lisää sementtiä betoniin voimaa.
  7. Suunnittele kulkutien betonisointi niin, että se nousee 1,5 - 2 cm korkeammalle kuin maan päällä. Tämä säästää maaperän saastumiselta ja vahingoittumiselta sekä yksinkertaistaa liikkumista sivuston ympärillä.
  8. Jos betoni nauha ylittää kasteluputket ja se kulkee sen läpi, valmistele asennushihnat etukäteen.

Miten laatoitettaisiin puutarhan polulle ↑

Betonihelmet puutarhassa voivat olla joko suorakaiteen muotoisia tai pyöristettyjä. Voit saavuttaa tämän, jos valmistat taivutusmateriaaleja, jotka kestävät betoniseoksen painetta, kuten vaneria tai muovia. Jos teet levyn kaarevan rakenteen, niin mitä syvemmälle taivutetaan, sitä lyhyempi käyttämiesi levyjen pituus.

Älä tee nauhoja koko nauhan pituudelle, sinun on vielä täytettävä se osat. Kun betoni on asetettu, siirrä muotti edelleen kaatoprosessia pitkin. Joten säästät levyille.

Maan raidat täyttävät erityiset lomakkeet. Voit mennä kauppaan ja ostaa malleja tai tehdä stensiilejä itse puusta tai metallista, kiinnitettynä yhteen halutussa muodossa.

Kaarevan muottirakenteen alkuvaihe

   1. Ota levyt 2,5x10 cm tai 5x10 cm.
   2. Ompele levyt. Voit tehdä tämän laittaa ne kovaa pintaan yksitellen, kiinnitä pystysuoraan ulkopuolelta tukevilla lankkuilla.
   3. Yritä pitää levyn pinnan marmorilaatikon sisäpuolelta sileänä. Käännä saatu rakenne ja taivuta ulkoneva laitteisto, jos sellainen on.
   4. Aseta levyt kaivoon valmiiksi pakatulle maahan tai raakapyyhkeelle. Muottien korkeuden tulee olla yhtä suuri kuin tuleva polun korkeus. Tarkista asennettujen levyjen vaakasuora asento rakennustasolla.
   5. Levyjen välisen etäisyyden tulisi vastata suunniteltua betonipolun pituutta. Valitse se harkintasi mukaan. Yleensä maassa kaadetaan 60-90 cm leveitä jalkakäytäviä. Vedä muottipesä ja lukitse se poikittaislevyillä, jotka on pakattu asennettujen levyjen päälle.

Raidan rakentaminen käyttäen kaavainta

Lämpösaumat ja eristyspatja ↑

Muista tehdä "tyyny" betonin alla. Laita vedenpitävä materiaali - katemateriaali, agrofibre tai geotekstiili kuopan pohjalle. Kaada soraa halkaisijaltaan 19-25 mm tasaisella kerroksella. Pese karkea hiekka ylhäältä, kaada vettä ja täytä tiukasti.

Lämpötilan muutoksen takia betoni voi murtua. Tämän estämiseksi valmistaudu lämpöliitoksista. Voit tehdä tämän 1,5-3 metrin kuluttua radan koko pituudelta kohtisuoraan säleiden asennettuun muottiin aina maahan. Käytä nauhoja 15-20 mm paksu.

Jos aiot poistaa liuskat betonin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, käytä niihin mitään voiteluaineita. Jos päätät jättää jakajat liuokseen, tee ne samalla korkeudella kuin pitkittäinen muotti.

Lämpösaumat estävät halkeamia

Vahvuus lujuuteen ja kestävyyteen ↑

Betoni, joka kaadetaan 24 tunnin välein, repimää paljon nopeammin. Vahvista puutarhatietä halkeamien välttämiseksi ja kiristämällä rakennetta. Lujitekerroksen komponentteina voit käyttää verkkoverkkoa, metalliputkia, paksuja lankoja ja muita laitteita.

Paras vahvistuskerros on hitsattu verkko, jossa on 10x10 cm soluja ja jonka halkaisija on 8 mm.

   1. Betonin lujittamiseksi valmistetaan tarvittava määrä verkkoa.
   2. Asenna palanpalat kaivannossa tukemaan tai tekemään lanka-kiinnittimiä.
   3. Aseta verkko valmistetulle alustalle, joka on 3-5 cm etäisyydellä kaivannon pitkittäisreunoista.
   4. Jos mahdollista, kiinnitä verkko alustaan ​​niin, ettei se liikuta, kun kaivanto on täytetty ratkaisulla.

Vahvistus vahvuuteen

Vahvistusreitit puutarhassa tekevät pienemmän betonikerroksen.

Työkalut ja materiaalit työhön ↑

Ennen kuin aloitat kaatamisen, sinun on tiedettävä, mitä koostumuksessa on ja miten sementtilaastia valmistetaan oikein.

Betoniseos koostuu sementtilajikkeesta M500, se tarvitsee 1 osaa hiekkaa, se otetaan suhteessa 3,5 osaan seoksen kokonaistilavuudesta ja murskattua kiveä, jonka murto-osa on 10-20 mm, joka lisätään 5,7 osaan. Vesi käyttää 0,5-1 osaa. Sementin ja hiekan suhde pihapiireihin vastaa merkkiä M150.

Betonin osuudet on tunnettava, jotta saadaan tarkka laskelma sementistä, hiekasta ja täyteaineesta, jota vaaditaan valmistamaan haluttu määrä betonia.

Maan betonirungon paksuus määräytyy sen tarkoituksen ja raudoituksen mukaan.

Betonoinnissa tarvitset työkaluja:

   • pick-up lapio;
   • kauhat;
   • säiliö sekoitusastiasta tai betonisekoittimesta;
   • sääntö tai tasainen rake;
   • lastalla;
   • kipsilevy.

Eri tuotemerkkien konkreettisten ratkaisujen osuudet

Betoniratkaisun valmistus raiteelle

Betonipolun täyttämiseksi valmistele liuos käsin tai betonisekoittimen avulla.

Betonin valmistus käyttäen betonisekoittimia koostuu seuraavista vaiheista:

   1. Käynnistä laite. Kaada vesi sekoittimeen, 10-15% myöhempää lisäystä varten. Tämä yksinkertaistaa edelleen sekoittamista.
   2. Sekoita sementti ja odota hetki, sitten lisää hiekkaa. Saatu hiekosementtiseos puutarhaväylille sekoitetaan 2-3 minuuttia, kunnes homogeeninen massa.
   3. Kaada täyteaine ja kaada jäljellä oleva vesi. Sekoita sementtilaasti, kunnes sileä, mutta enintään 7 minuuttia, muuten sementti voi alkaa tarttua.
   4. Kaada seos autoon tai suoraan muottiin. Jos koko seosta ei siirretä välittömästi kaatopaikkaan, jätä betonisekoittimeen jäljellä oleva liuos käyttöön.

Jos betoniseos ei ole, vaivaa käsin. Valmista vanha kylpy tai syvä amme. On kätevää sekoittaa liuos niihin.

   1. Kun käytät manuaalista valmistusmenetelmää, aseta liuoksen kaikki irtotavarakomponentit sekoitusastiaseen ja sekoita ne hyvin erän kanssa.
   2. Kaada veteen ja sekoita voimakkaasti. Poddevayan sekoitus pohjasta ja käännä se lapioon, unohtamatta kulmia. Sekoita, kunnes saadaan paksu ja tasainen koostumus. Betonimassan tulisi ryömiä hitaasti ulos lapasta eikä kerrostua.

Manuaalinen menetelmä betonin valmistamiseksi

Täytä puutarhan polku ratkaisuilla ↑

Valmistele betoniliuosta täytä tie omalla kädelläsi. Aseta se valmiiksi valmistettuihin muottiosastoihin, jotka on erotettu kaihtimilla.

Valmis liuoksen kaataminen valmistettuun muottiin

   1. Kondensoidaan betonia, joka lävistetään pystysuorasti lastalla tai raudoituksella. Kosketa kevyesti muottia vasaralla, mikä poistaa laastin kaatamisen aikana syntyneet ilmatilat.
   2. Kohdista pinta säännön tai rautatien avulla, kun asennus on tehty. Siirrä ratkaisu, ohjaa se itsellesi ja sivuttain.
   3. Jotta vesi menee, tee pieni kaltevuus, 10 mm leveydeltä leveä.
   4. Odota, kunnes vesi tulee ulos, ja lopuksi sileä pinta tasoitteella tai lastalla.
   5. Peitä täytetty pinta paksulla kalvolla, niin että sementtilaastin vesi ei haihdu nopeasti ja betoni ei repeä.
   6. Seuraavana päivänä tarkasta nauhan sileys, tee epätasaisuus terävällä työkalulla, kuten kirveellä.
   7. Lämpöhaavojen jälkeen seoksen kovettumisen jälkeen 1-2 vuorokauden kuluttua irrota erotusliuskat huolellisesti. Asenna irrotettavan kiskon paikka lämpötiivisteeseen.

Betoniradan asettelu

   1. Jos valettava nauha sopii toiselle betonipohjalle päästä päähän, aseta lämpötiiviste tiivisteeseen ja tiivistä liitos siten, että sekä kävelytie että muu betonirakenne voivat muuttua erikseen lämpötilan vaikutuksesta eivätkä aiheuta keskinäistä painetta.
   2. Ennen kuin betoni on kokonaan kiinni, tee erikoinen lastalla pintaa pitkin ¼: n paksuudeltaan. Tämä sauma on tarpeen, jotta nauha ei halkeile.

Miten koristella betonireittejä ↑

Joten betonin polut puutarhassa eivät näyttäneet harmailta jalkakäytäteiltä, ​​ne voidaan tehdä kohokuvioiksi kiven tai kirkkaiden jälkimarkkinoilla, jotka on maalattu eri väreillä. Materiaalien yhdistelmä, esimerkiksi yhdistelmä kiviä tai nurmikko ruohoa, on tehokkaasti valutettu.

Askel askeleelta ohjeita maalausta varten ↑

Väritys auttaa luomaan ainutlaatuisen maiseman koostumuksen sivustolle, mutta vain tekniikan noudattaminen takaa tuloksen. Käytännöllisin päällyste saadaan maalattamalla betonipuutarhoja sekoittamisprosessissa. Riittää, että lisätään erityisiä värillisiä pigmenttejä, jotka eivät liukene veteen, eivät haalistu auringossa eikä vaipu kemikaalien vaikutuksesta.

Valittaessa betonipolkujen maalausta, suosittelemme polyakryylimaaleja ulkoiseen työhön. Niiden koostumus mahdollistaa betonin hengittämisen eikä salli kosteuden tuhota sen rakennetta. Tämä pinnoite ei haalistu auringossa ja kestää mekaanisia rasituksia.

Latex-, polyuretaani- ja polyvinyylikloridiyhdisteet suojaavat vaurioilta. Öljymaali ei sovellu, se imeytyy huokosiin ja johtaa halkeamiin.

Muotojen ja pigmenttien käyttö

Jos haluat päivittää vanhoja rakenteita, noudata betoniraiteiden maalaamista omilla käsillä:

   1. Ennen maalausta poista pöly ja lika pinnalta. Jos aiot maalata laattojen muotoisen polun, poista kaikki ruoho saumoista.
   2. Jos pinta on aiemmin maalattu, käytä metalliharjaa pyyhkimällä vanhan maalin ja pölyn jäänteet pois alustasta.
   3. Jos pinta on pilkottu ja muu vaurio, peitä ne kiteillä tai tiivisteellä.
   4. Rasvanpoisto pinnalla ortofosfaattiliuoksella tai muilla kemikaaleilla tahrojen poistamiseksi.
   5. Käsittele syvä aluke kahdessa kerroksessa. Ennen kuin käytät toista kerrosta, odota, kunnes ensimmäinen on täysin kuiva.
   6. Levitä ohut kerros maalia valmiiseen pohjaan 12 tunnin tauolla täydelliseen kuivaukseen.

Betonin pohjan pohjamaalaus ennen maalausta

Värjäysominaisuudet eri työkaluilla ↑

Voit työskennellä valitsemalla yhden kappaleen maalaustyökaluista:

Maalaa harjalla

Kun maalat harjalla, voit maalata kaikki epäsäännöllisyydet, mutta tällä menetelmällä on paalun raitoja.

Rulla on kätevä maalata sileitä pintoja. Älä ota työkalua vaahtomuovilla, se lähtee ilmakuplat. Maalaa levyjen liitokset harjalla.

Jos päätät maalata radan ruiskulla, käytä sitä etukäteen. Jos ylität työskentelylaitetta yh- dessä paikassa, tuloksena on vuoto ja pilaa tulos. Lisäksi sinun on löydettävä etäisyys, jossa se ei toimi värisenä "pilkulla".

Kirkas polku puutarhassa

Pidä maalattu päällyste vapaita hiekkaa ja vastaavia hioma-aineita. Pese kanavat ja pyyhi ne suurella sienellä.

Betonipalkkien täyttäminen omilla kädillä on mielenkiintoinen ja yksinkertainen prosessi. Jotta kauniita kujia tarvitsette, tarvitset muutamia käytettävissä olevia materiaaleja ja työkaluja, ja ihailet tulosta monta vuotta. Jos itse-kaataminen vaikuttaa vaikealta, ota yhteyttä päälliköihin, he pystyvät tekemään polut sivustolla halu ja projekti mukaan.

Täytä betonipuutarha omalla kädelläsi

Laite puutarhan polulle konkreettisista käsistä - erinomainen mahdollisuus upclassing maisemaan.

Puutarhatyylit lisäävät siisteyttä, tyylikkyyttä ja aatelia sivustoon.

Sen käytännön toimintojen lisäksi kappaleilla on esteettinen arvo, sillä yhdistämällä rakennukset ne muodostavat tyylin yhtenäisyyden.

Myös kappaleet vyöhykkeelle: kukkapuutarha, kasvis, virkistysalue jne.

Betonipolkujen oikean sijainnin ansiosta monet maiseman puutteet ovat piilotettuja, vaan vain sinun täytyy tietää, miten tehdä polku konkreettisesta.

Betoniteiden etuja

Betoni on yhteinen materiaali rakennusmaailmassa, myös puutarhojen rakentamisen kannalta.

Tämä johtuu siitä, että betonilla on tiettyjä etuja, kuten:

 • Korkea mekaanisen rasituksen kestävyys, kulutuskestävyys. Teillä on koko käyttöaikana runsaasti kuormia, ja betoni pystyy kestämään niitä;
 • Kosteudenkestävyys. Ei imeydy veteen, ei aiheudu mätää ja korroosiota, joka on kestävä saostukseen;
 • Voidaan pestä suurella vedenpaineella;
 • Kyky tehdä työ itse. Jopa kokematon rakentaja voi työskennellä betonin kanssa;
 • Alhainen hinta. Betonista valmistettu tie on huomattavasti edullisempi kuin kivi- tai päällystyslaatat;
 • Houkutteleva ulkonäkö. Käyttämällä joitakin temppuja tekee kappaleen kaunis ja alkuperäinen;
 • Kestävyys. Betonirakenteet ovat toimineet vuosikymmenien ajan;
 • Mahdollisuus muodostaa mikä tahansa geometrinen muoto;
 • Se sopii täydellisesti kaikkiin koristeellisiin elementteihin.

Esimerkkejä konkreettisista kappaleista esitetään kuvassa.

Asennustyöt

Tekniikka kappaleiden luomiseen omilla käsillään on melko yksinkertainen ja kaikkien ulottuvilla. Teknologia on esitelty tarkemmin video-osassa.

Ensimmäinen askel puutarhaväylän luomiseksi betonista on pintavalmistelu. Merkintä tehdään ensin: panokset asetetaan kehän ympärille, ne on kiinnitettävä köydellä.

Niiden välinen tila vaikuttaa radan kaarteeseen: taivutus on jyrkempi, sitä pienempi on panosten välinen tila.

Betonirakenteessa tarvitaan vedenpoistolaitetta. Maaperän yläkerros on poistettava 20 cm: n päästä.

Pohja tasoitetaan ja geotekstiilit asetetaan sille, suojaamalla betonia tuhoamiselta. Geotekstiileillä on suojaavat, viemäröinti- ja vahvistusominaisuudet. Pitkät rinteet on myös pakattava geotekstiilien kanssa.

Polymeeripinnoite (geotekstiilit) ei ole altis deformaatiolle, estää epätasaisen kutistumisen pohjasta, lisää rakenteen lujuutta, poistaa veden maasta ja estää hiekkaa liittymästä maahan.

Yläpuolelta polymeeripäällysteestä on täytettävä useita kerrosta hiekkaa. Jokainen kerros vaaditaan kostutettavaksi vedellä ja kunnolla tampilla.

Vedenpoiston ominaisuuksien parantamiseksi on suositeltavaa täyttää soraa hiekkakerrosten välillä.

Muottirakenne

Seuraava rakennusvaihe on muottiyksikkö, joka on valmistettu 20-25 mm: n paksuisista laudoista ja luo radan halutun muodon.

Levyn leveyden on vastattava radan korkeutta. On muistettava, että liuos on kaadettava 30-50 mm maanpinnan yläpuolelle ja kaltevuus on enintään 10 mm.

Merkit, jotka asetettiin merkitsemistä varten, kiinnittivät laudat. Stakesin on pysyttävä kortin ulkopuolella.

Jokainen 0,5 m asennettu poikittaisjakaja, joka jakaa radan segmentteihin. Teräslevyjä voidaan käyttää erottajana.

Myös nämä laajennusliitokset estävät halkeamien muodostumisen. Jos erottimet on suunniteltu poistettaviksi, ne on ennen asennusta käsiteltävä voiteluaineella.

Seuraavaksi suoritetaan raudoitus, mikä on pakollista betonipuutarhojen rakentamisessa. Lujittava verkko lisää pohjan jäykkyyttä.

Tässä vaiheessa käytetään mitä tahansa metallimateriaalia: lanka, putki, "ketjuliitos" -verkko.

Paras vaihtoehto olisi hitsatut verkot, joiden halkaisija on 8 mm ja kennon koko 100x100 mm, kuten valokuvassa.

Ristikko sijoitetaan rataosan keskelle, kiinnitettynä kiinnitysjalkoihin, joka on tehty lanka- tai tiilistä, jota voidaan käyttää tukena.

Lujittava verkko vähentää kaatuneen betonin kerrosta. Sementtilaastin paksuuden tulisi olla ilman silmäkokoa vähintään 15 cm, mutta tämä ei anna yhtä voimakasta lujuutta kuin vahvistus.

Tietoja laitteen liitoksista voidaan tarkastella videossa.

Täytä kappale

Seuraavaksi valmistellaan konkreettista ratkaisua. Sementtiä vaaditaan, asteen tulee olla korkeampi kuin M500, puhdas hiekka ja pesty roska suhteessa 1: 3: 1.

Näiden ainesosien sekoittaminen, vesi lisätään seokseen, vettähylkivä lisäaine. Jos värillistä betonia valmistetaan, on lisättävä väriaine.

On erittäin tärkeää valmistaa sementtiseos kunnolla kunnioittaen veden ja sementin osuuksia. Liuoksen johdonmukaisuuden tulisi olla muovia.

Jos mittasuhteet eivät täyty ja liikaa vettä lisätään, tämä vähentää betonin laatua 5 kertaa.

Paksu laasti on vaikea levitä muottipesään ja halkeamia muodostuu, kun se kuivuu.

Sekoitus tehdään parhaiten betonisekoittimessa, koska mekaaninen sekoitus tekee ratkaisun tasaisemmaksi ja kestävämmäksi.

Pestyjen murskattujen kiven lisääminen muodostaa rakenteellisen seoksen, joka lisää radan lujuutta.

Kun ratkaisu on valmis, voit jatkaa kaatamista. Liuos on kaadettava kerran. On mahdotonta täyttää useita päiviä, koska vanhasta ja tuoreesta betonista muodostuu halkeama.

Kaada sementtilaasti muottien reunoihin. Laastin yhtenäistä kaatamista ja jakelua varten käytetään lastalla, joka luo betonin värähtelyä.

Täytä ratkaisu voi olla erityisessä muodossa, joka luo esimerkiksi kiven polun, kuten valokuvassa.

Sementin asettamisen jälkeen tämä lomake on poistettava huolellisesti. On suositeltavaa käyttää muovimuotoa.

Kun valukappale on valmis, on tehtävä useita betonipurkauksia. Voit myös knock kevyesti muottiin, mikä edistää betonin tiivistymistä.

Voit käyttää myös värähteleviä kiskot, joiden avulla voit poistaa ilman ja lisätä betonin tiheyttä.

Kun seos on valmistettu omiin käsiisi, on suositeltavaa ostaa sekoitus valssausta, jota ei tarvita värähtelevän kiskon käyttämiseen.

Yläkerros betonista tasoittaa sääntö koko alueella, poistamalla liikaa. Sitten rakenne on peitetty polyetyleenillä kosteuden säilyttämiseksi halkeamien ilmenemisen välttämiseksi.

Betonin pihapiiri kuivuu neljän päivän sisällä, jolloin muotti poistetaan. Nyt voit mennä koristeluun.

Sisustus kappaleita

Puutarhadun koristelu omalla kädelläsi on mahdollista monella tavalla: kiillota se erityisellä kyllästyksellä loistaen, lisää karheutta karkealla harjalla, kiveä marmorilla ja laatta, maalata pinta tai luo kuvio.

Piirtäminen voidaan tehdä 24 tuntia betonin kaatamisen jälkeen. Tätä varten minkä tahansa terävien esineiden on tehtävä uria betonipinnalla, urien syvyys ja leveys saa olla enintään 0,5 cm.

Tulevaisuudessa nämä urat täytetään maapallolla, ja betoni näyttää esimerkiksi murskattuna, kuten valokuvassa.

Tuloksena olevilla urilla, jotka ovat täynnä maata, voit kasvattaa nurmikkoa, apilaa, timjamia tai muita kasveja kestäviä kasveja. Sitten saat melko alkuperäisen kappaleen, kuten kuvassa.
Nestemäisen lasin kyllästyskoostumus antaa raidalle ainutlaatuisen loistaa.

Voit käyttää esimerkiksi Grünaun vesilasi-fluoridisilikaattia, jolla on korkeat tarttuvuusominaisuudet ja joka muodostaa kestävän erikoispinnoitteen.

Vielä käytetty koostumus, joka perustuu synteettiseen hartsiin ja vahaan. Nämä kyllästysaineet täyttävät betonin aukot ja suojaavat siten tuulelta, vedeltä ja muilta kielteisiltä vaikutuksilta.

Impregnointiyhdistettä tulisi levittää harjalla tai ruiskulla.

Koriste-betonin käyttö tekee raidasta kaunista ja kirkasta. Koristepeton tekeminen tehdään lisäämällä betoniliuokseen väriainetta.

1 kuutiometrin liuos vaatii 5-15 kg väriainetta, kulutus riippuu värin voimakkuudesta. Värillistä betonia käytetään usein maisemasuunnittelussa.

Voit suorittaa silitysraudan. Tätä varten hierotaan betonista ja väriaineesta suhteessa 2: 1 märkäbetonia käyttäen.

Keltaisen koristemateriaalin luomiseksi sementti sekoitetaan okran kanssa. Punainen väri saa valkoisen sementin, hiekan ja umberin seuraavassa suhteessa 1: 2: 0,5.

Vihreä väri saadaan sekoittamalla valkoista sementtiä, valkoista hiekkaa ja glaukoniittista vihreää, musta-harmaa sementti, hiekka ja noki sekoitetaan suhteessa 1: 1,5: 0,15.

Kuvassa näkyy maalattujen ratkaisujen maisemat.

Luonnonkiviä jäljittelevät polut: tiili- tai päällystekivi ovat erittäin suosittuja.

Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä stencil muotoa, ruiskutettu seos, leimattu ratkaisu koriste betoni.

Omien betonipuutarien rakentaminen on yksinkertaista ja edullista kaikille puutarhureille.

Konkreettiset raidat, jotka johtuvat niiden esteettisestä toiminnasta, ovat sisustus mihin tahansa maisemaan.