Vanerin muottien kokoonpanojärjestelmä

Säätörakenteet - tärkeä vaihe rakennuksen rakentamisessa. Väärin rakennettu, se voi aiheuttaa virheitä säätörakenteessa. Vanerista valmistettua muottirakennetta käytetään usein sen edullisen hinnan ja saatavuuden vuoksi.

Levyjä sisältävien levyjen lisäksi vaneria käytetään betonirakenteiden rakenteisiin ja perustukseen. Onko laadulla tai toisen luokan, levyt ovat joitakin haittoja. Verrattuna niihin vanerin muotti on kevyempi, vie vähän tilaa varastoinnin, kuljetuksen ja asennustekniikan ansiosta. Rakennuksen perusta luodaan edullisemmin.

Vanerimateriaalilla on seuraavat edut:

 • kevyt paino;
 • kätevästi varastoituna, kuljetettuna;
 • sitä on helpompi asentaa, purkaa, koota ja käsitellä itsenäisesti. Ei ole tarpeen lyödä elementtejä raskaissa kilpeissä, kuten levyt;
 • asianmukaisella asentamisella, tukien asentaminen 60-100 cm: n välein, muottien ja siten talon tulevan perustan, ei ole vääristynyt;
 • Levyt muodostavat sileän, sileän pinnan ilman liitoksia. Lisää kohdistamista, jauhamista ei tarvita. Vaneriarkki on valmiina sileä kilpi;
 • rakenne on helppo asentaa haluttuun kokoon rakennustyömaalla;
 • sopii käytettäväksi useita kertoja - tärkeintä on puhdistaa se, kuivaa se oikein. Laminoitu tai kosteutta kestävä vaneri kestää useita käyttökertoja.

Haittoja. Säännöllinen vaneri on edelleen alttiimpi vahinkoa kuin aluksella. Mutta muotti on tehty melko paksusta materiaalista. Työskentelyolosuhteissa se on epämuodostunut (taivutettu) betonin painovoimalla vain, jos telineet on asennettu väärin.

Bakelite-arkit muottiin kestävät 100 tai useamman käyttöjakson. Ne ovat kalliita ja eivät maksa itse, joten kosteudenkestävässä rakenteessa käytetään yksinkertaisesti kosteutta kestävää vaneria tai tavallisia havupuita ja muita puulajeja yksityisessä rakentamisessa. Vanerin muotti on helpompi rakentaa kuin lankkuja. Itserakennukseen, talon pohjalla on järkevää ottaa vain yksinkertainen halpa materiaali.

Vaneri muottiin - mänty tai havupuu - kestää noin 30-35 sykliä; laminoidut tai kosteutta kestävät levyt - 50-55.

Käytön jälkeen rakenne hajoaa. Suojukset puhdistetaan, kuivataan, käytetään uudelleen toisessa esineessä.

Materiaalin valitseminen

Jos kehittäjällä on valintalaudat tai vaneri, jälkimmäinen on ehdottomasti suositeltava. Tällainen irrotettava muotti on halvempaa ja myös paljon kätevämpää käyttää. Voit ostaa säännöllisiä, laminoituja tai maalattuja.

Sinun tulisi aina kiinnittää huomiota leikatut levyt. Jos niitä ei käsitellä, ne on maalattava hydrofobisella maalilla itse tai peitettävä liimalla, joka kuivumisen jälkeen tulee vettä vastustuskykyiseksi. Tämä estää kosteuden pääsyn sisälle ja auttaa välttää delaminoitumista.

Kun valitset materiaaleja, noudata seuraavia vinkkejä:

 • Sinun ei pitäisi ostaa korkealaatuista vaneria, jota käytetään huonekaluissa - ei ole järkevää tehdä itse itseä. Se on varsin sopiva FBA, FSF.
 • Monimutkaisten pintojen - portaiden, pyöreiden rakenteiden, kaarevalinjaisten siirtymien - luoma muotoiltu irrotettava muotti. Tämä on vanerin toinen etu, koska on vaikea tehdä monimutkaisia ​​rakenteita levyiltä.
 • Levyjen optimaaliset parametrit: 1220x2440 mm, paksuus - 10 - 21 mm. Ostamalla ne, sinun on keskityttävä täytön korkeuteen.

Muottien luomisprosessi

Pohjan alla kaivaa kaivannot, valmistele maaperä, luo tyyny kerrosta soraa, hiekkaa. Seuraavaksi piirrä piirros, jossa hahmotellaan leveys, pituus, suunnittelu.

Luettelo tarvittavista työkaluista:

 • vaneri 1220x2440 mm ja paksuus 10-21 mm. Käytä materiaalia ja muita kokoja, riippuen betonityypin korkeudesta;
 • säleet 50x50. Ne asennetaan kilpiin;
 • teräsmutterit M10x300 mm muttereilla;
 • kulmat, ruuvit, kynnet;
 • lanka;
 • taso tarkistaa asennetun rakenteen tasaisuus;
 • mittanauha;
 • hallitsija, lyijykynä merkintä;
 • puusepäntyökalu.

Muottirakenteiden asennus itse asiassa edellyttää säätiön valmiita asettelua ja kaivantoa. Vain vanerin seinät on kiinnitettävä ja kiinnitettävä oikein, jotta betonin massa ei räjähtäisi. Tulevien mallien piirtäminen helpottaa tätä työtä.

Levyt liukenee tarvittaessa pienempiin segmentteihin. Niiden tulisi olla hieman täyttävää (10-15 cm). Rungon pituus on paikallaan, leikkaamalla tavallisella sahalla. Oksat on peitetty vedenpitävällä maalilla tai liimalla. Muotti on sisäisesti käsitelty pellavaöljyllä niin, että liuos ei tartu siihen vähemmän. Betoni ei tartu laminoidulle vanerille, joten sitä on helpompi puhdistaa käytön jälkeen.

Joten piirustus luotiin, arkit valmistettiin ja sovitettiin kaivojen mittoihin. Seuraavaksi irrotettava muotti on asennettu.

Kiinnittimen korkin on oltava sisäpuolelta - niin, että murskauksen purkaminen ei tartu kiinnittimen ulkoneviin osiin betoniin.

Levyt asetetaan tasaiselle alustalle ja kiinnitetään liuskoineen. Kiinnitys suoritetaan nastoilla tai nauloilla. Ensimmäisessä tapauksessa arkin ja kiskon kiinnittimiin poraa reikiä, jonka poikkileikkaus on 10 mm. Reikään asetetaan saman halkaisijan omaava muoviputki, jonka leveys on yhtä suuri kuin levyn leveys - mikä helpottaa pinin poistamista myöhemmin. Suojukset on asennettu kaarteiden kehän ympärille, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​toisiinsa.

Tarvitset 2-3 riviä kiskoja. Ne asetetaan ylhäältä ja pohjasta pitkin suojuksia. Jos säätö on korkealla, kiinnitä toinen kisko keskelle. Seuraavaksi napit asetetaan sisään, kiinnitetään pähkinöillä. Muottien kulmiin kiinnitetään ruuveja, kulmakappaleita tai levyjä. Kaikki kiinnityselementit sijoitetaan rakenteen ulkoseinään niin, että sisäpuolisen levyn pinta on sileä, kynnet lyö sisäänpäin, taivutettu ulkopuolelta.

Asennusohjeet

 • kilvet valmiina - malli on sijoitettu kaivantojen ympärille;
 • vanerin puupaneelien seinämien väliin altistetaan, säätämällä siten säätörakenteen vaadittua leveyttä;
 • suojat aukot suljetaan;
 • suojasta ylhäältä päin tulevalta kulumiskauluksilta - U-muotoiset lankojen rakenteet. Ulkopuolella tapit tai rekvisiot ajetaan maahan 60-100 cm: n välein. Jos kauluksia ei ole, niin enemmän panoksia ajetaan sisään. Ylhäältä ne kiristetään langalla.

Jotta saataisiin lisää vakautta, käytä tukia laattojen pituudesta, ulkoreunasta, tangoista, jotka leikataan 45 asteen kulmassa ja kiinnitetään maaperän ja suojuksen väliin.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat laittaa polyeteenikalvo rakenteeseen ennen kaatamista. Tämän ansiosta irrotettava muotti on helpompi purkaa, vaneri pysyy puhtaana poistamisen jälkeen, kosteus ei tunkeudu siihen ja säätö pysyy jähmettyneenä pidempään märkänä. Jos lämmitetty pohja on suunniteltu, sen väliin asetetaan levyt polystyreenistä. Joissakin tapauksissa tee-se-itse-muotti on yhdistetty. Tällaista rakennetta käytetään löysästi maaperässä, jos perustus on paalainna, upotettu: rungon maanalainen osa on kiinteä, ja yläpuolinen osa on irrotettavissa, vanerin ja levyjen ketuista.

Kuinka tehdä seinätöitä ilman palkattujen ammattilaisten osallistumista

Rakentaminen ja tyypit

Tarvitaan betoniliuoksen pystysuorien levyjen rakentamiseen. Se voidaan valmistaa metallista, puusta tai muusta kiinteästä materiaalista, joka ei muuta muotoa kiinteytysbetonin laajentamisen aikana.

Vinkki: Älä anna laakeritasojen tai rakenteellisten tukien deformoitumista, jotka ovat tulevaisuuden talon perusta, tämä voi johtaa korjaamattomaan lopputulokseen.

Työtä varten voit soittaa asianomaisiin asiantuntijoihin, jotka antavat kaiken tarvitsemasi ja koota kehyksen betonin päälle kaatamiseksi. Mutta toisinaan he esittävät riittämättömiä hintoja, joita kaikki eivät hallitse. Jos ostat kaikki osat itse:

 • joutuu maksamaan vähemmän;
 • materiaalien valinta on rajoittamaton;
 • sovelluksen jälkeen voit käyttää materiaaleja useita kertoja;
 • soveltaa niitä toisiin tarkoituksiin.

Muottien tyypit

Valmistusmenetelmän mukaan ne ovat:

 1. Yksinkertainen - halpa, jota käytetään kaikkialla
 2. Special - lämmittimellä, jota käytetään pääasiassa alhaisissa lämpötiloissa (Far North, Siperia).

Asennus tapahtuu seuraavasti:

 1. Irrotettava - voi olla paikallaan ja liikutettavissa.
 2. Kiinteät.

Molemmat tyypit on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • puu - sovelletaan kaikkialla;
 • metalli - käytetään laajamittaisessa rakentamisessa;
 • vaneri - raidoitusta tai kulmia varten tarvitaan;
 • muovi (vaahto) - harvoin käytetty, lähinnä kiinteärakentamiseen.

Kaikki tämä voi ostaa "kirpputoreilta", messuilta tai myymälästä, ja seinätyökaapin asennus voidaan tehdä itsenäisesti. Molemmat vaihtoehdot puusta tai vanerista soveltuvat sinulle:

 • levyt, vaneri ja yhdensuuntaiset palkit ovat melko helposti saavutettavissa;
 • niiden hinta on alhainen;
 • asennus suoritetaan nopeasti vasaralla, nauloilla ja lapoilla.

Irrotettavat lomakkeet (kiinteät ja irrotettavat)

Tällaiset muodot ovat puusta, metallista tai vanerista. Periaatteessa rakentamisessa käytetään kiinteää suunnittelua. Mutta jos sinulla ei ole riittävästi varoja riittävän paljon materiaalin hankintaan tai jos sinulla on paljon aikaa, voit suorittaa siirrettävän vaihtoehdon.

Puu runko

Puu on helpoin ja halvin tapa tehdä irrotettava betonin muoto. Loppujen lopuksi levyjen seinämän muotti on seuraava:

 • tangot ja kynnet helpottavat levyjä tiettyjen kokoisten kilpien päälle;
 • kilvet yhdistyvät toisiinsa muodostaen tulevan rakenteen muodon.

Kiinteä muoto koostuu kahdesta suojaryhmästä, joilla on tilaa betonin kaatamiseksi niiden väliin. Esimerkiksi neliön neliö, suorakulmio suorakulmioon taloa varten tai soikea soikea altaaseen.

Suojukset voidaan turvallisesti poistaa ja levittää muualle. Mutta kaikki puutyypit eivät ole sopivia tähän. Käytetyn liuoksen valmistuksessa käytetään vettä, joka muuttaa levyjen muotoa. Ne voivat loimata, taivuttaa, turvota ja älä käytä niitä toista kertaa.

On tarpeen valita kosteutta kestäviä kiviä, joiden kosteus on 25% eikä enää. Esimerkiksi lehtikuusi, leppä, kuusi, setri. Vaikka nämä kalliot ovat kalliita - sinun ei pidä säästää, koska tarvitset sileitä, kiinteitä seiniä, joiden on oltava vuosikymmenien ajan.

Metallikehys

Metallimuotti on koottu kahdesta rivistä, jotka on niitattu tai hitsattu. Saadut kiinteät metalli-muodot pidetään yhdessä putkipaloina, joiden kautta pultit ohjataan. Ja vaikka nämä rakenteet eivät voi muuttua, tällainen seinämuotti omilla käsilläsi on täysin sopimatonta.

Sen hinta on järjestys tai kaksi enemmän kuin puurakenteen kustannukset. Tämän vuoksi niitä käytetään rakentamisessa valtavia tilat, jotka ovat investoineet taloutta odotettavissa on nopea paluu (stadionit, kauppakeskukset, hallit). Mutta metallimuotoja voidaan soveltaa liikkuvassa versiossa, jota käsitellään alla.

Vaneri-kehykset

Kaikki tietävät, että vaneri on melko halpa, mutta joustava materiaali ja on yksinkertaisesti mahdotonta rakentaa lomake käyttäen tätä materiaalia, vaikka otatkin 10 mm: n paksuisen arkin. Mutta jos rajoitat tai katkaisitte osan levystä, taivutussäde voi olla lähes nolla.

Taivutuksen rajoittamiseksi on olemassa kahdenlaisia ​​rakenteita:

 1. Ulkoinen. Vahvikotelorakenteinen runkorakenne, ulkovaippainen, vaneri. Menetelmän haittapuolena on lukuisia kiinnityspisteitä vanerilevyille, joita tarvitaan, jotta betoni ei paisuta paikassa.

Sisäinen. Vaneriarkit asetetaan telineeseen, joka on tehty vahvikkeesta tai neliöistä. Tämä menetelmä on edullinen, koska arkit voidaan kiinnittää vain kulmissa. Mutta huomattava lisäys kiinnittymisaikaan on vakava haitta - on tarpeen ostaa neliöitä.

Muovikehys

Kehittyneet melko äskettäin muovista valmistetut kiinteät kehykset olivat läpimurto rakennusalalla. Ja vaikka niiden avulla on mahdotonta rakentaa seinää, joka on yli 40 cm paksu, ne ovat täydellisiä oman talon rakentamiseen. Kaupoissa niitä on vaikea saada.

Jos vertaamme sitä perinteisiin (metalli, puu), sitten muovi:

 • melkein suuruusluokkaa helpompaa - paino on enintään 11 ​​kg, joten kuljettaminen tai kuljettaminen kottikärryssä ei ole ongelma
 • se voidaan asentaa nopeasti ja helposti - kiinnittää kääntämällä erityisiä kahvoja 90 o: n kulmassa ja irrotetaan myös helposti;
 • helppokäyttöinen - helppo pestä purkamisen jälkeen;
 • erittäin taloudellinen - sitä käytetään yli 70 kertaa, ja pitkään se säilyttää alkuperäisen muodonsa;
 • varastoinnin aikana kosteassa ympäristössä on mahdollista;
 • Se on modulaarinen suoritustyyppi, jonka avulla et voi leikata paneelia koon mukaan, koska elementit vaihtelevat pituudeltaan. Tämä auttaa muuttamalla paneeleja tulevan seinämän tarvittavien mittojen saavuttamiseksi.

Asennus ja helpotus erikoistekniikan urilla, rei'illä ja sivuilla. Käytössä on uria asennettujen standardien välikappaleiden asennukseen. Tällaisia ​​tukia käytetään myös perinteisissä kehyksissä.

Mobile-kehykset

Asennus voidaan suorittaa pienemmällä materiaalilla. Näin on, kun sinulla on:

 1. Paljon aikaa rakentaa.
 2. Rahoituksen puute.

Liikkuva muunnos edustaa seinän osan muotoa ja se koostuu:

 • pituussuuntaiset suojat lujittavalla kylkiluilla vahvistamiseksi;
 • ristikkäiskilvet;
 • välilevyt;
 • putken pituudet;
 • pultit mutterilla.

Osta seinän muottiosan valmistukseen tarvittava materiaali ja aloita työ:

Asenna siirrettävä muotti nurkassa säätöön tai tee jo kappale.

Muuta se poikittaissuojuksilla.

Odotetaan täydellistä kovettumista.

Siirrä ja kokoa uuteen paikkaan, joka kiinnittyy jo muodostettuun seinäkappaleen viimeisiin reikiin.

Toista sitten prosessi.

Vihje: Jos haluat luoda seinän nopeamman prosessin, on järkevää tehdä neljä tällaista rakennetta, joten voit rakentaa heti kaikki seinät.

Kiinteät lomakkeet

Tällaisia ​​muotoja käytetään pääasiassa jo eristettyjen seinien valmistukseen. Ne on valmistettu muovista, laajennetusta savesta ja muista materiaaleista, jotka betonin kovettumiseen luotettavasti kytkeytyvät sen kanssa.

Tällaisten lomakkeiden yhdistäminen on helppoa, koska monet lohkot ovat samanlaisia ​​kuin Lego-lapsille tarkoitetut luvut. Jotkut rakentajat jopa kutsuvat näitä lohkoja "aikuisille leluille".

Kiinteän rakennusmuodon soveltaminen, tiedät - se pysyy pysyvästi kovetetussa betonissa. Sen rakentamiseen käytetään yleisesti paloja eristys palvelevat ei ainoastaan ​​muodostuselementille määrittämiseksi muoto muotoilu, mutta myös lämmön säilyttämiseksi.

Tämän tyyppinen pääsuunta - seinien rakentaminen. Fragmentti pysyvä rakenne on ontto lohko syvennysten ja urat ja toisaalta erityisiä ripoja tai kasvaimet toisaalta aikaansaada työkalu liitoksen lähellä lohkoja.

Kuinka tehdä muuraus seinille

Irrotettavat lomakkeet, joita käytetään monta kertaa, ovat erittäin hyödyllisiä yrityksille, jotka harjoittavat matalaa rakentamista. Siksi ne ovat niin pieniä erikoisuuksia. myymälöissä. Jokainen heistä on eräänlainen suunnittelija, koska asennat ruuveja, putkia, muttereita, aluslevyjä. Se on tarpeen - kerätään. Valmis työ - purettiin ja piilotettiin.

Mutta ensimmäistä kertaa tuntemattoman ongelman edessä oleva henkilö on hyvin vaikea selvittää:

 • joka valita - irrotettava tai irrotettava;
 • mikä materiaali ostaa - uusi tai käytetty, koska se on halvempaa;
 • miten asennat.

Yhdistettävän yksinkertaisen muodon kokoamiseksi on käytettävä 2,5-5,0 senttimetriä levyjä (paksuus), joiden pituudet ovat samat. Vaiheittainen valmistus ja asennus ovat seuraavat:

 1. Pituus mitataan (kehän ympäri) ja materiaalin määrä lasketaan. Esimerkiksi, jos sinulla on 5 metriä pitkät ja 30 cm leveät levyt ja rakentaa talo, jossa on seuraavat tiedot:
 • kokonaispinta-ala - 10H10 m 2 (puoli - 10 m),
 • seinäkorkeus - 3 m, leveys 0,25 m.

ulomman suojuksen kokonaispituus (kehällä) - Р1 = 10 * 4 = 40 metriä;

sisemmän suojan kokonaispituus on P2 = (10- (0,25 + 0,25)) * 4 = 9,5 * 4 = 38 metriä;

levyjen koko pituus levyt - (P1 + P2) / 5 = 78/5 = noin 16,

kun otetaan huomioon levyjen leikkaaminen kulmissa, otamme 20 kappaletta koko suojuksen pituudelta;

lautakuntien korkeudella vaadittavien levyjen määrä - 3 / 0.3 = 10.

Talon rakentamiseen tarvittavien levyjen kokonaismäärä on:

Kolmen metrin palkit (seinän korkeus) tarvitsevat 78-80 kappaletta. Ne on naulattu jokaisen mittarin läpi. Huomaa, että kulmakappaleiden on oltava pidempiä - ne työnnetään maahan tai asetetaan pohjan reikien läpi, jotka on lävistettävä. On toivottavaa, että jonnekin koko pituuden keskellä on myös pitkät palkit.

Lisäksi levyt täytyy muodostaa vierekkäisten paneelien toisiinsa, tuet hallituksen ja paloja baareja kiinnittämiseksi ulkoisen ja sisäisen kilvet.

 1. Suojukset putoavat. Paneelit asetetaan sopivalle tasaiselle alustalle ja lasketaan liuskareilla tai palkkeilla. Suojan pituus riippuu levyn pituudesta ja korkeuden on oltava yhtä suuri kuin tulevan seinämän korkeus tai sen on oltava hieman korkeampi.

Huomaa, että naulat on ajettava osaksi hallituksen, eikä baareissa (saumaus nauhat), eli korkki olisi litteät puolella.

 1. Seuraavaksi sinun täytyy tuhota suojat keskenään toisiinsa.
 1. Tulevien seinien kulmissa (ulko- ja sisäpuolelta):
 • ajaamme baareissa kulmikkaasti maan päällä, jos tehdään seinää pohjan leveydeltä;
 • jos seinämä on paljon pienempi kuin pohjan leveys, niin lävistämme syvennykset siihen ja lyömme palkit niihin. Kaatamisen yhteydessä on mahdollista sijoittaa varovasti putkenosat kulmiin ja muottiin kiinnitettäessä työntää palkkeja niihin.
 • kunkin kulmassa olevat palkit on kohdistettava luodin kanssa ja koputettava yhteen jäykkyyttä sisältävien levyjen kanssa
 1. Teemme asennuksen kerralla kahdella rivillä:
 • ensimmäinen naulata sisempää kilpiä;
 • sitten säätämällä suojavälineitä, asentamalla pysäkit ja tukipyörät. Pääpaino on osuudella, joka on ajettu maahan;
 • Asenna sitten ulkoiset suojukset ja liitä molempien suojien ylälevyt ja vapaat sivut telineillä palkkeihin.
 • asettaa rekvisiitta ja pysäyttää ulkoisen kilven.
 1. Kaadetaan betonia siihen tuloksena olevaan rakenteeseen.

"Muotoilijoiden" huomautus

 1. Ennen asennusta on tarpeen mitata tarkasti ja tarkasti. Älä unohda, että talon viimeisessä kerroksessa seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm ja jokaisen alemman, mieluiten 3-5 cm enemmän kuin edellinen yläosa.
 2. Käytä parempia seiniä uusiin materiaaleihin. Jos esimerkiksi käytät vanhaa, sileä näköinen levyt - on olemassa vaara, taivutuksen aikana betonivaluun takia turvotusta, koska tämä materiaali on toistuvasti joutunut "märkä" toimintaa.
 3. Monien talojen kellari sijaitsee korkeudella 5 cm ja enemmän. Tämän etäisyyden ylläpitämiseksi käytä sopivan paksuista levyä.
 4. Kiinnitä puiset muottielementit ruuveilla tai nauloilla. Yritä ajaa niitä niin, että kiinnittimen korkit ovat rakenteen sisäpuolella.
 5. Jotta muottiin kohdistuisi vastakkainen vaikutus kaatoon ja sitten betonin kovettumiseen, on tarpeen asettaa tukipyörät, jotka ovat taivutettuja levyt lepäävät toisiaan vasten muottipaneeleja ja toisia vastaan ​​maata vasten. Kulman tulisi olla 30-45 o. Ilman tukia, kaikki työ voi mennä alas viemäriin.
 6. Ennen betonin kaatamista, varmista, että kaikki yläreunat ovat yhdensuuntaisia. Tee näin puutavara vastakkaisen muottien reunojen päälle ja tarkista vaakataso.
 7. Älä unohda käyttää pehmittimiä (lisäaineita) betonille ja täryttimille. Ne lisäävät huomattavasti valmiin seinän tiheyttä.

Edellä kuvatuista materiaaleista tehtyjen muottien avulla on mahdollista rakentaa taloja eri kokoonpanoista, liikuttaen (tarvittaessa) elementtejä lattiasta lattialle. Tärkeintä ei ole vain laatan lujuus ja luotettavuus, vaan myös sen suunnittelun yksinkertaisuus ja kyky yhdistää ja purkaa kaikki komponentit nopeasti.

Tee-se-itse-vanerin muotti - vaiheittaiset ohjeet valokuvilla ja videoilla

Mikä tahansa rakenne on mahdotonta ilman säätiötä. Luotettava ja tasainen säätö voidaan luoda vain, jos rakennetaan vahva ja geometrisesti oikea muotti. Teknisen kehityksen kehityksestä huolimatta kilpien perinteinen muotti on edelleen välttämätön osa. Vielä useammin puuta on vähitellen korvannut vaneri. Vanerin valmistukseen tarkoitettu tee-se-itse-rakenne ei vain lyhentä rakentamisen aikaa, vaan myös vähentää huomattavasti kustannuksia.

Vanerin muotti on asennettu

Käytön tärkeimmät edut

Yksi tärkeimmistä syistä vanerin rakenteiden korvaamiseen muottirakenteessa oli puun muodonmuutos ratkaisun vaikutuksen alla. Ajan myötä puu- ja vanerimuotojen kustannukset muuttuivat lähes samankaltaisiksi, mikä vaikutti vain korvausprosessiin.

Lisäksi vanerin käytöllä on lisäetuja:

 • Sileä pinta mahdollistaa täydellisen muotoilun.
 • Asennusprosessi ja kokoonpano voidaan toteuttaa itse.
 • Yksittäisten elementtien suulakepuristusmahdollisuus liuoksen vaikutuksen alaisena minimoidaan.
 • Pienennetty tuotantoaika.
 • Erillisen makron avulla voit kestää useita täyttökertoja.

Se on tärkeää! Jos rakennetta on tarkoitus käyttää uudelleen, elementtejä voidaan voitelua helpottamaan purkamista myöhemmin.

Valmistusmenetelmä sisältää tärkeimmät vaiheet perinteiseen muotoiluun, mutta sillä on erimielisyydet. Tehdäksesi vaneriraudan säätöä omalla kädelläsi sinun on noudatettava suosituksia:

Tarvittavan materiaalin hankinta

Ennen työn aloittamista tulee ostaa:

 • Komponentit betoniin (sementti, hiekka, vesi, murskattu kivi).
 • Armature- ja neulelangat.
 • Palkki, jossa osio 50 x 50 mm.
 • Kiinnitys vaneriin (nastat ja mutterit).
 • Kiinnikkeet (niitit, ruuvit, kynnet).
 • Vaneri.

Vaneria ostettaessa on suositeltavaa noudattaa seuraavia vinkkejä:

 • Kerta-aikainen rakentaminen tarpeeksi arkoja neuloja. Stratifikaation estämiseksi sitä voidaan käsitellä pellavaöljyllä.
 • Kosteutta kestävät tai laminoidut levyt sopivat toistuvaan käyttöön.
 • Levyjen päiden käyttöiän parantamiseksi voidaan käsitellä vesitiiviillä liimalla.

Tarvitset myös betonisekoittimen, pistosahan, ruuvimeisselin, vasaran ja jakoavain.

Materiaalin valmistuksen jälkeen on välttämätöntä tyhjentää alue, jossa pohja kaadetaan, ja tehdä merkintä kalastuslinjalla. Ensinnäkin ulompi kehä on taivutettu, tarkastettu lävistäjämittauksilla, jonka jälkeen sisämitat on merkitty ottaen huomioon säätiön paksuus.

Kaavioiden perusteet ja valmistelu

asennus

Merkitsemällä kaivannon repeytynyt. Hiekka kaadetaan pohjaan ja tiivistetään sitten.

Asennus tapahtuu tässä järjestyksessä:

 • Vaneriarkit sijoitetaan kaivannon ulkosivulle molemmin puolin.
 • Joten ei ole syrjäyttämistä kiinnityspalkkien, kulmien ja kiilojen ulkopuolelta.
 • Levyjen luotettavaa kiinnitystä varten käytetään teräspultteja. Tätä varten kiinnitysreikien paikoissa porataan yhtä suuri kuin kiinnikkeen halkaisija. Ennen asennusta muoviputki asetetaan seinien väliin, johon tappi työnnetään, joka on kiinnitetty muttereilla ulkopuolelta.

Asennuksen asentaminen oikein, kun asennat vanerin muottiin omilla kädillä, alla oleva video osoittaa selvästi.

Kiinnitysmutterit ja mutterit vanerin kiinnittämiseen

 • Levyjen välisen etäisyyden määrittämiseksi puupalkit sijoitetaan sisään, yhtä suuri kuin täytön leveys.

Se on tärkeää! Kaikki poratut reiät käsitellään pellavaöljyllä, jotta kosteus ei pääse poistumaan.

 • Asennuksen luotettavuuden lisääminen asennetaan useisiin riveihin. Kiinnittimet sijoitetaan rakenteen alapuolelle ja yläpuolelle asennettuna vaneriarkkeina.

Se on tärkeää! Jos korkeus on liian suuri, se saa asentaa kiinnittimet arkin keskelle.

 • Liitokset kulmissa ovat kiinteät kiinnikkeet.

Se on tärkeää! Kaikki kiinnittimet on tehty vain ulkopuolelta. Jos nauloja käytetään, ne lyödään sisäänpäin ja taivutetaan ulkopuolelta. Tämä tehdään säätiön pinnan säilyttämiseksi.

 • Valmisrakenteessa reiät ja aukot suljetaan tai täytetään, muutoin betoni voi vuotaa. Betonipaineen pienentämiseksi muottien kehän ympärillä, vahvistusta ajetaan maahan, joka on lisäksi kiinnitetty sidelangalla. Pylväät voidaan myös käyttää.

Kiinteä ja kiinteä muotti

 • Jos käytetään pinnoittamatonta vaneria, rakenteen helppo purkamista varten sisäseiniä voidaan käsitellä pellavansiemenöljyllä, erikoisliuoksella tai säännöllisellä kalvolla.
 • Säätiö voidaan lämmittää. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista sijoittaa polystyreenilevyt muottien ja pohjan väliin.

Kotelo, eristetty laajennetulla polystyreenillä

 • Jotta asennuksen lopullinen viimeistely on vahvistettava. Tätä varten käytetään vahviketta, joka on kiinnitetty sekä pohjan että poikkiin, jonka jälkeen se on välttämättä kiinnitetty langalla.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on tiedonsiirtoa, on tehtävä muottirakenteen valmisteluvaiheessa putkien sijoittaminen säätiön ympärille. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti viestinnän toimittamista rakennus- ja asennustöissä.

Laminoitu vaneri

Jos budjetin sallitaan, laminaattilevyn muotti, tehdä se itse olisi erinomainen ratkaisu. Toisin kuin tavallinen, sillä on sen edut:

 • Parempi kestävyys mahdollistaa suurien kuormitusten siirtämisen helposti.
 • Mahdollisuus kiinnittää kiinnittimet useita kertoja enemmän kuin tavalliselle vanerille, mikä on seurausta sen vahvuudesta.
 • Täysin sileä ja tasainen pinta, myös ilman lisähiontaa.
 • Helppo asentaa.
 • Pitkä käyttöikä, joka säilyttää jopa 100 täytettä.

Laminoitu vanerin muotti

Loppujen lopuksi sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, miten vanerin seinät ovat kiinnitettyinä omiin käsiinsä. Menettely ei olennaisesti eroa kuvatusta prosessista. On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Seinämateriaalina on parempi käyttää uusia materiaaleja, koska vanhat jättävät jälkiä pinnalle.
 • Tukilevyjen on oltava 30-45 ° kulmassa, muuten rakenne voi romahtaa.
 • Pehmittimet tulisi lisätä betoniin linnoitukseen ennen seinien kaatamista.

Seinäluomien asennus

Näiden vinkkien avulla voit ilman apua kerätä muottiin mahdollisimman vähän kustannuksia.

Vaneri-muotti

Säätöprosessissa suosituin vaihtoehto halutun monoliittisen rakenteen muodostamiseksi on vanerimuotit. Rakenne on täytetty sementtilaastilla, ja sementin kuivumisen jälkeen muotti voidaan purkaa tai jättää pois. Säätiön päällysteitä, voit ostaa valmiiksi tai tehdä sen itse.

Koska laastin kaataminen on tärkeä osa rakennetta, siihen kohdistuu vakavia vaatimuksia:

Laastin kaatamiseksi on oltava mahdollisimman suuri lujuus, sillä siihen kohdistuu suuri paine;

 • Materiaalina käytettävän vanerin on mitoitettava suunnitelman mukaisesti;
 • Säätiön maksimaalisen lujuuden vuoksi muottiin käytettävän vanerin ei pitäisi olla aukkoja;
 • Muotoon asennettava vaneri on asennettava siten, että se on helppo irrottaa.
Keraaminen laasti levystä.

Vaneri muottirakenteena: edut

 • Muotoon käytetty vaneri, toisin kuin puu, ei sementtipaineen heikentä;
 • Jalkaterän alla käytettävän vanerin sileyden ansiosta pohja on ihanteellinen muoto;
 • Rungon asennus vanerista valmistetusta laastista materiaalina muottiin voidaan tehdä käsin;
 • Betoniliuoksen paineessa mikään liuoksen kaadon runkoelementti ei voi puristua;
 • Prosessi, jolla kehys liu'utetaan omiin käsiisi, vie vähän aikaa;
 • Useimpia materiaalien merkkejä, joiden paksuus on yli 10 millimetriä, voidaan käyttää monta kertaa.
Levyt pystyvät kestämään jopa suuria kuormia.

Materiaalien valinta kehyksen valmistamiseksi liuoksen kaatamiseksi omiin käsiinsä

Suosituin levytyyny kaatosateelle - koivun materiaali. Se on suhteellisen alhainen hinta, levyn paksuus on noin 10 mm, ja muottiin asennetaan puuta. Koivilevyillä on korkea kosteudenkestävyys ja sileys, ja tämä on tärkeä vahvan pohjan valmistuksessa.

Jos ostat materiaalia markkinoilla - ole varovainen! Mitä vaneria valita? Pahvia viilutyypit ovat nopeasti käyttökelvottomia ja kerrostuneita. Kiinteästä viilusta valmistettu vaneri on edullinen.

Hyvä valinta olisi laminaattilevyt. Niitä voidaan käyttää toistuvasti (pidetään täyttää noin sata), helppo asentaa ja poistaa, on kasvanut vahvuus, joka on täysin sileä pinta, ja erinomainen kestävyys sieniä ja hometta.

Valmistettu runko kaatamista varten.

Vinkkejä perusmateriaalina käytettävän vanerin ostamiseen:

 • Jos muottipesään käytettävää vaneria tarvitaan vain kerran, tulee olemaan tarpeeksi arkoja neuloja;
 • Jos aiot käyttää levyjä toistuvasti, kannattaa ostaa kosteutta tai laminoituja levyjä.
 • Jos haluat asentaa muottipesän, voit ostaa: betonisekoittimen, ruuvimeisselin, vasaran, palapelin ja avaimet.
Vaahdotuslevyn kotelo.

Kun olet ostanut kaikki tarvittavat materiaalit, voit aloittaa alustan tyhjentämisen ja merkitä sen kalaverkolla.

Vaneri-muotti

Työjärjestys:

 • Vaneritehdas ja laatat on valmistettava. Tangojen pituuden tulisi olla enemmän (30 senttimetriä) pohjan alapuolella. Yksi osa palkista tulisi teroittaa ajaakseen maahan. Materiaalina käytetty vaneri leikataan pohjan koon mukaan.
 • Sitten palkit asetetaan metrin etäisyydelle toisistaan. Pylväiden yläosa on vaakasuorassa, minkä jälkeen tankoihin kiinnitetyt vaneritehdas levitetään ylemmäksi palkin yläosaan. Kiinnitys tehdään ruuveilla ja nauloilla. Hatsien kiinnittimien tulee olla sisäpuolella.
 • Jos pohjan alaosan mitat suunnitellaan suuremmiksi kuin ylemmät, niin pohjan levyt ovat tukilevyä vasten. Tällöin teroitus ei ole välttämätöntä.
 • Sitten suojat asennetaan maan päälle talon tulevaan alueeseen vastakkain. Kuinka oikein järjestetyt arkit tarkistetaan tasolta.
 • Kummankin kilven yläosa on kytketty kiinnittimiin. Kiinnittimien vuoksi levyt eivät eroa täytetyn liuoksen kuormituksen alla.
 • Rakenteen kaikki kulmat kaatamalla laastin vahvistetut levyt, kiinnitetyt itsekierteittävät ruuvit.
 • Parantamaan levyjen muotoilua molemmilta puolilta.
 • Ennen kaatamista liesituuletin on tiivistetty polyeteenillä.
Uudet arkistot.

Prosessi, jolla rakenne poistetaan liuoksen täyttämiseksi

On välttämätöntä poistaa rakenteen liuoksen kaatamiseksi, kun levyt ja betonipohjaiset välissä esiintyvät pienet raot (tavallisesti kestää enintään kolme viikkoa kiinteytysprosessille). Irrottaakseen kehyksen perustaan ​​ne koputtavat sen kumiharmaalla.

Menetelmä rakenteen jäsentämiseksi täyttämiseksi:

 • Poista ensin tasoitus;
 • Poista sitten pidikkeet ja kiinnikkeet;
 • Lopuksi muottipesu vaneri poistetaan.

johtopäätös

Kehyksen luominen säätiölle omilla kädillä parhaiten tehdään huolellisilla laskutoimituksilla, jotka määrittelevät pohjan yläosan. Jos kovettumisprosessissa esiintyy aukkoja, ne on suljettava sen varmistamiseksi, että liuos kovettuu tiukasti.

Luotettavaa perustusta varten on suositeltavaa käyttää varovasti valmistettuja vanhoja tai uusia levyjä, jotta pohjaan ei jää jälkiä.

Rakenteita vahvistavat levyt sijoitetaan korkeintaan 45 asteen kulmaan.

Vaneri-muotti: tyypit, valmistusmenetelmät ja edut

Vaneriteollisuutta käytetään massiivisesti sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa. Sen etuja verrattuna muihin materiaaleihin ovat ilmeiset, mikä vuorostaan ​​stimuloi erilaisten modifikaatioiden tuottamista vanerista. Yhdessä vaneritehtaan kanssa on kehitetty uusia tekniikoita betonin kaatamiseksi ja erilaisten kiinnityselementtien tuottamiseen.

Vanerin etuja muottiin

Vaneri on laattoja, joka on valmistettu liimaamalla viiluja - ohuita puulevyjä.

Suhteellisen alhainen hinta ja käsittelyn helppous tekevät siitä kätevän rakennusmateriaalin, jossa on laaja valikoima sovelluksia. Koska muottirakenteiden asennus vaatii paljon aikaa betonirakenteiden pystyttämisen aikana, vaneri kaakelamateriaaliksi löytyi nopeasti, ja lisäksi koko alalle syntyi erityyppisten vanerin valmistus tähän tehtävään.

Vaneria on liimattu useista ohuista puulevyistä.

Muottipohjia tai lattiaa, jolla on kivihiekkoja tai maayhdisteitä, on tunnettu antiikin ajoista lähtien. Materiaalina käytettiin puuta, metallia, nahkoja, mattoja ja kankaita. Meidän aikamme käytämme keramiikkaa, komposiittimateriaaleja, muovia. Mutta mikään materiaali ei voi kilpailla vanerin kanssa sellaisilla tärkeillä kriteereillä kuin "hinta-laatu" ja asennus on helppoa. Kokoonpanon kokoonpanon ja purkamisen yhteydessä materiaali on aina osittain tai kokonaan menettänyt. Vanerin rakenne mahdollistaa joko toistuvan käytön tai jätemateriaalien käytön muihin tarpeisiin.

Vanerin epäilyttävä etu on sen joustavuus ja kyky ylläpitää tiettyjä monimutkaisia ​​muotoja, joiden ansiosta rakentajat ja suunnittelijat voivat rakentaa arkkitehtonisia muotoja asiakkaan pyynnöstä.

Vanerin muottien avulla luodaan puoliympyrän muotoisia ja pallomaisia ​​muotoja.

Erilaiset tyypit eroavat toisistaan:

 • viilulevyt - 3 - 12 ja enemmän;
 • vanerimateriaali - koivu, havupuut, poppeli;
 • kyllästysmenetelmä liimojen ja lakkojen kanssa;
 • pintakäsittelyssä, toisin sanoen hiomisen asteessa yksi tai molemmat puolet;
 • lisäämällä pinnoitusta (laminointia).

Muita parametreja ovat: koot, hinta, alkuperämaa, brändin tuntemus jne.

Vanerin tyyppiä

Moderni teollisuus tarjoaa vaneria kymmeniä eri lajikkeita. Jos kaventatte nimitystä vain muottien valmistukseen, voit pysyä viidellä päätyypillä.

tavallinen

Tämä materiaali on yksinkertaisin, demokraattisin ja halpa, sillä muotti on vain yksi sovellusvaihtoehdoista.

Yleensä ne ottavat kiillottamatonta, edullista vaneria muottiin, ja kerrosten määrä, joka kestää laastin kuormituksen. Liuoksen sisältämä vesi voi johtaa materiaalin turvotukseen ja häikäilemään muodon muotoa. Tämän välttämiseksi käytä ylimääräisiä kiinnitys- ja käärepapereita muovikalvosta.

Kalvon alla voidaan sijoittaa kohokuvioituja materiaaleja. Sen jälkeen, kun laasti on kovettunut ja muotti on poistettu, helpotus ja rakenne näkyvät betonipintaan sisustuselementtinä.

Tätä vaneria ei voida suositella suurille työmäärille, eikä sen alhaiset kustannukset mahdollista toteuttaa toisen ajatuksen - kiinteät muottipesät. Tässä tapauksessa materiaali pysyy liimattu betoniin, ja jo se on viimeistely kipsi ja maali. Merkitään FBA: n lyhennelmällä, joka viittaa albuminoosi-liiman impregnointiin, joka liittyy ympäristöystävällisiin materiaaleihin.

Materiaalina käytetään tavallista edullista vaneria.

päällystämättömän

Se eroaa tavanomaisesta korkeammasta hiomamäärästä ainakin yhdestä sivusta ja kyllästyksellä seoksilla, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä.

Impregnoimana käytetään fenoliin ja formaldehydiin perustuvia hartsiin perustuvia liimoja, kuten PSF-merkinnällä on osoitettu. Vaikka teollisuudelle asetetaan tiukkoja terveyssäännöksiä, on muistettava, että fenolifluorihydraatti kuuluu karsinogeenisten, myrkyllisten ja helposti syttyvien aineiden luokkiin. Siksi tällaisen vanerin kanssa tehtävää työtä on noudatettava työ- ja paloturvallisuusmääräysten vaatimuksia.

FSF-vaneri on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista.

laminoitu

Laminointivälineet peittävät pinnan polymeerikalvolla. Se voidaan suorittaa yhdestä tai kahdesta sivusta.

Laminoidun vanerin työpinta peitetään polymeerikalvolla

Laminaatti lisää vanerin kestävyyttä ja kestävyyttä. Kun rakennetaan monoliittisia rakennuksia, uudelleenkäytettäviä laminoidusta vanerista valmistettuja suojuksia ei ole saatavilla.

Laminointi voidaan tehdä itsenäisesti. Kalvo ja kone sallivat paitsi peittää levyt, mutta myös luoda helpotuskuvion, joka kulkee sitten betoniin antaen pinnalle tiettyä pintakuvetta.

bakelized

Jos kirjain "B" on vanerin kaksi kirjainmerkintä, se merkitsee sitä, että se oli liotettu bakteeriin, joka on polymeerihartseihin liittyvä aine. Bakelite-aineen perusteella kyllästyvät liimat ja lakat.

Bakeliitti antaa suuren lujuuden ja kosteuden kestävyyden. BS-vaneri, joka on kyllästetty bakeliteilla, liuotetaan alkoholiin, kutsutaan ilmailuksi ja ominaisuuksiensa mukaan lähestyy metallia. Tämä on hieno materiaali, mutta korkea hinta rajoittaa sen käytön muottiin.

Halvemmat vaihtoehdot:

 • FB - kyllästäminen bakeliittivärillä;
 • BV - kyllästys vesiliukoisella liimalla.

Jälkimmäinen tyyppi, jolla on suuri lujuus, on alhainen kosteudenkestävyys, joka eliminoituu kaksipuolisella laminoinnilla.

Kiinalainen vaneri

Epätas "kiina" ei tarkoita heikkolaatuista tai vain alkuperämaa. Kiinassa perinteisesti on tehty viilua puusta tai muusta edullisesta lajista, jotka eivät kuulu koivu- tai havupuihin.

Kiinalaisen vanerin tuotannossa käytetään viilua halpaa puuta, mikä on varsin hyväksyttävää muottien valmistukseen

Koska nykyaikainen tuotanto on helppo tuoda mihin tahansa muuhun maahan, kiinni nimitetty nimi viittaa viilun luonteeseen ja itse vaneri voidaan laminoida, bakelisoida jne.

Edullinen huonekalu rajoittaa käyttöä huonekalujen, puusepänteollisuuden tai kateaineiden valmistuksessa, mutta kiinalaisen vanerin muotti on varsin sopiva ja antaa kunnon säästää kustannuksia.

Muut vanerituotteet

Nykyaikaisten teknologioiden ansiosta voimme vaihdella luonnollisten materiaalien ja polymeerien yhdistelmää valmiissa tuotteessa. Vaneri on monikerroksinen. Ulkoisia viiluja kutsutaan paitoiksi, sisäisiksi välittäjiksi. Markkinoilla on materiaaleja, joissa paitoja valmistetaan arvokkaista roduista ja puun, kasvien, kuorien, selluloosajätteen jne. Käsittelyn välittäjistä. Kokonaislujuus saavutetaan impregnoimalla ja polymeeripinnoitteilla.

Valitessasi sinun on keskityttävä teknisiin tietoihin, käyttäjien kommentteihin ja palautteisiin aihekohtaisissa foorumeissa. Muottiin vaaditaan kestävyys, kosteuden kestävyys ja kulutuskestävyys sekä käsittelyn helppous ja kiinnittimien läsnäolo.

Video: Vanerin laatua

Vaneri-muotti

Ennen asennustyön aloittamista rakennustyömaalla tehdään huolellinen merkintä. Esimerkiksi kun kaatetaan säätiö, irrotetaan kaivosta, jonka seinät auttavat asentamaan suojat oikein. Mutta monimutkaisten kokoonpanojen tai holvikattojen seinämien kannalta todennäköisesti tarvitaan useampia muottipesän asennusvaiheita ja sen jälkeistä laastinvalua.

Muotti rajoittaa laasti sisä- ja ulkopuolelta. Jotta noudatat vaadittuja leveyksiä, käytä seuraavaa tekniikkaa:

 • Vanerilehdissä poraa reikiä kierteitetylle tanko- tai ruuvitangolle.
 • nastojen (tanko) päiden on ulotuttava muotin ulkosivun ulkopuolelle, jossa säätömutterit kiinnitetään niihin;

Vaneriarkit molemmilla puolilla muovia ovat tukevat nastat, jotka ovat ruuvattuja säätömuttereita

Kummankin puolen muotin yleinen jäykkyys on varustettu kiinnikkeillä, tukilla ja säleillä. Reiki naulattu tai kiinnitetty ruuveihin. On erittäin tärkeää varmistaa tiiviys kummallakin puolella estämään liuoksen vuotaminen. Kaikki paikat sulkevat tai kaada vaahtomuovia.

Kun liuos kovettuu, irrota mutterit, irrota napit ja purkaa suojukset. Putket pysyvät vaurioituneina, vaikkakin tarvittaessa ne voidaan koputtaa tai leikata. Betonin reiät ovat osittain suljettuina, osittain kaapeleiden, putkien, ilmanvaihtolaitteiden jne.

Video: vanerimuotojen asennus

On vieläkin helpompaa ostaa tai vuokrata laminoidut suojukset kiinnikkeillä. Ne on erityisesti valmistettu muottien asentamiseksi ja rakenteellisesti suoritettu siten, että liitoksilla ei ole aukkoja.

Laminoidun vanerin ulkonäkö loi impulssi monoliittiselle rakenteelle

Muotti on 18-21 mm paksua vaneria. Näiden tuotteiden luettelot ja hinnat löytyvät valmistajien ja toimittajien verkkosivuilta.

Miten tehdä vanerin muotti: ohjeet ja piirustukset

Vanerimateriaalina käytetään yksityis- ja teollisuusrakennuksia, jotka täyttävät perustukset, lattialaatat ja seinät. Se on kätevä ja kannattava. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti luomisprosessia materiaalin valinnasta rakenteen valmistukseen.

Edut vanerin käyttämisestä muottiin

Vanerimateriaalilla on useita etuja verrattuna puulevyihin:

 • sillä on suuri muodonmuutosraja, betonielementit eivät ole muodonmuutoksia. On tärkeää käyttää pystypintoja 60-100 cm: n välein.
 • vanerin muottien asennus on vähemmän aikaa vievää, kilvet kaatavat nopeammin kuin levyt
 • mahdollisuus saada sileä pinta ilman liitoksia
 • tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Samalla se on helppo asentaa suoraan rakennustyömaalle.

Kierrätetty vaneri

Kun muotti on irrotettu, vaneri on puhdistettava ja kuivattu. Sitä voidaan käyttää uudelleen.

Kierrätysvaihtoehdot:

 1. Sitä voidaan käyttää toisella sivustolla.
 2. Käytä sitä alilevyinä tai lattiana
 3. Vaneriliitettä voidaan myydä

Mitä vaneria käytetään muottiin?

Vaneri on jaettu tyyppeihin riippuen siitä, minkälaista liimaa käytetään tuotannossaan. Muottien rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja: vaneri FBA, FSF, bakelizirovannaya.

Tämä on eräänlainen vaneri, jossa viilunkerrokset liimataan albumiinikaseiiniliimalla. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisen ja luokittelee luonnolliset materiaalit. Se voidaan sijoittaa asuinalueille. Kuitenkin toistuvaan käyttöön muottipesän materiaalina se ei ole paras vaihtoehto, koska se ei kestä kosteutta.

Tällainen vaneri on kosteutta kestävä. Sen kerrokset liimataan yhdessä fenoliformaldehydihartsin kanssa, joka määrittää sen kosteutta kestävät ominaisuudet. On suositeltavaa käyttää ulkoista työtä, mukaan lukien muotojen luominen. Se kestää monia käyttökertoja. Fenoli-formaldehydihartsi on myrkyllistä, joten se ei ole ympäristöystävällinen tällaisen vanerin käyttämiseksi sisätiloissa.

Laminoitu vaneri

Vanerin pinnalla oleva laminointikerros parantaa kosteuden kestävyyttä. Yleensä laminoitu vaneri FSF kovapuusta, usein koivusta. Tällaisella vanerilla voi olla sileä tai aallotettu pinta, jolloin se luistaa liukastumisominaisuudet. Se on laminoitu vaneri, jota usein käytetään muottiin.

Ei-laminoitu vaneri voi olla kiillottamaton ja jauhettu yhdelle ja kahdelle puolelle. Hionnan päätavoitteena on parantaa materiaalin esteettistä laatua. Se myös eliminoi pienet pintavirheet ja siten materiaalin kestävämmät mekaaniset vauriot - sirut ja vääntyminen.

Bakeloitu vaneri

Siinä kerrokset liimataan yhdessä bakeliittihartsin kanssa. Se antaa materiaalille erityisen vahvuuden ja kestävyyden aggressiivisille ympäristöille. Tämän vuoksi sitä voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa. Bakeloitu vaneri kestää lämpötilan muutoksia, jopa merkittäviä - -50 ° C - + 50 ° C. Sitä käytetään kosteassa trooppisessa ilmastossa ja Far Northin olosuhteissa. Jos rakentaminen tapahtuu jollakin näistä alueista, tällainen vaneri sopii täydellisesti.

Venäläinen tai kiinalainen vaneri?

Venäläisiä, suomalaisia ​​ja kiinalaisia ​​vanerija on kotimarkkinoilla. Kaksi ensimmäistä ovat käytännöllisesti katsoen samanlaisia ​​laatua, jotain suomalaista vaneria valmistetaan jopa tehtailla Venäjällä. Samaan aikaan Venäjän kustannukset ovat paljon pienemmät. Kiinalaista vaneria voidaan käyttää matalarakentamisessa taloudellisena vaihtoehtona. Sen laatu on alhainen. Monikerrosrakenteiden toistuvaan käyttöön ei ole sopivaa.

Video: materiaalin valinta muottiin

Muottien valmistus

Muottipuuvaneriä voi ostaa seuraavilla hinnoilla:

 • Kiinalainen - 20-22 tuhatta ruplaa / kpl. m
 • Venäjä - 30-34 tuhatta ruplaa / cu. m
 • Suomi -

Mikä paksuus olisi vaneri

Ulkomaiset ja kotimaiset vaneripaksuus 3 - 40 mm. Muottiin voidaan käyttää 15 mm: n paksuisia levyjä. Vielä yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakennustöitä valmistaneesta vanerista on kuitenkin vaneria, jonka paksuus on 18-21 mm. Nämä arkit pystyvät kestämään betonin paineen, kun taas niissä on pieni massa. Se helpottaa kuljetusta ja käsittelyä. Siksi tällaista vaneria voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi ominaisuuksien ja kustannusten suhteessa. Teollisessa rakenteessa käytetään korkeimman lujuuden rakenteita käytettäessä vaneria, jonka paksuus on 40 mm.

Koot ja kulutus

Vanerilevyjen vakiokoot:

 • 1220x1220 mm
 • 1220x2440 mm
 • 1270x1525 mm
 • 1350x1525 mm
 • 1550x1550 mm
 • 1525x1830 mm
 • 1500x300 mm
 • 1525x3050 mm
 • ja muut

Niinpä on mahdollista laskea materiaalin kulutus, tietäen muotin mitat.

Esimerkki kulutuksen laskemisesta

Laskettaessa, kuinka paljon materiaalia tarvitset muottiin, sinun on tiedettävä sen tyyppi. Nauhamaiden perustukset lasketaan seuraavasti:

 • Mittaa rakennuksen kehä metreinä ja kerro se 2: llä (muotilla on kaksi puolta)
 • Määritä jalustan korkeus lisäyksillä
 • Tarkastellaan käytetyn vanerin paksuutta.

esimerkiksi:

Meidän on täytettävä talon pohja 15x10 m. Kellarikaistaleen korkeus on 0,5 m (ottaen huomioon 0,2 m: n päästöoikeudet, saamme 0,7 m). Käytetään 0,1 mm: n paksua vaneria. Kertoo kehän pituus kahdella kerroksella. Kerromme lopputuloksen perustan korkeudella ja vanerin paksuudella. Kaikki laskelmat on tehtävä metreinä.

Saamme: (15 + 15 + 10 + 10) x 2 x 0,7 x 0,018 = 1,26 ov. m

Muottien laskeminen monoliittisille lattioille suoritetaan seuraavasti:

Huomioi huoneen korkeus ja levyn mitoituspaksuus. Huoneissa, joiden enimmäiskorkeus on enintään 4,5 m, laskelmat suoritetaan seuraavasti:

 • Laske lattiatila
 • Vanerilehtien pinta-ala otetaan huomioon.
 • Leikkausmateriaalin leikkaukset otetaan huomioon.

esimerkiksi:

Sen on täytettävä katto, jonka paksuus on 0,4 metriä 5 x 4 m: n huoneessa. Laskemme huoneen pinta-alan - 5x4 = 20 neliömetriä. Esimerkiksi, ota levyt 1550x1550 mm. Tappiot leikkaamiseen 1.1.

Saamme: 20: (1550x1550) x1,1 = 9,15 arkkia

Eli tarvitset noin 10 vanerilevyä.

Muottien liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa viilun uudelleenkäyttökertojen lukumäärää muottiin. Tämä on osoitus sen käytännöllisyydestä. Liikevaihto riippuu valmistajasta ja arkin laadusta sekä käyttöolosuhteista. Niinpä vanerin käyttö lattian asennuksessa vähentää merkittävästi sen liikevaihtoa.

Voit lisätä materiaalin käyttökertojen lukumäärää erityisellä voiteluaineella. Se auttaa myös saamaan tasaisen kellaripinnan: voiteluaineen ansiosta vaneri erotetaan helposti seinistä eikä rikkoudu.

Käytä tätä tarkoitusta varten kahdenlaisia ​​rasvoja: este ja kemiallisesti aktiivisia. Ensimmäinen luo kerroksen laminoidun vanerimuotin ja betoniliuoksen välillä. Kemiallinen aktiivinen sisältää rasvahappoja. Se on hydrofobista ja sitä käytetään silloin, kun on välttämätöntä lisätä materiaalin vastustuskykyä kosteudelle. Voiteluaineena käytetään myös moottoriöljyä, dieselpolttoainetta, voiteluöljyä.

Puun suojaava maali myös lisää liikevaihdon kasvua. On tärkeää huomata muotin lämpötilan käyttötapa - korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti materiaaliin.

Suunnittelu piirustukset

Muottipellien väliin asennetaan tukirakenteita, jotka poistetaan betonin kaatopaikalle. Tinaa tai lankaa katkaistuna, kun muotti on irrotettu.

Materiaalipaneelien valmistuksessa vaneri, joka on naulattu puun runkoon.

Kiinnittimet

Kiinnittimien valinta riippuu levyjen paksuudesta ja vanerin tyypistä, rakenteen vaatimuksista, pinnasta, johon muotti kiinnitetään ja muista tekijöistä. Usein vanerin kiinnittämiseen ruuveilla ja nauloilla kierteellä. Haponkestävät kynnet soveltuvat myös muottiin, varsinkin jos sen toistuva käyttö on suunniteltu. Parempi kynnet, joissa on laaja korkki. Vanerin muottien kiinnikkeenä käytetään myös ruuveja, pultteja ja liimaa.

Levyjen kiinnittäminen oli luotettavaa, tarkkaile kynsien tai ruuvien välisiä välejä ja valitse oikein kiinnittimen pituus. Tätä varten voit käyttää yksinkertaista kaavaa - moninkertaistaa vanerin paksuus 2,5: llä. Kynsien välinen etäisyys on 10-20 cm. Kynsien ja ruuvien kiinnittämisen lisäksi etusiveltimet liimataan.

Vanerin muottien suojien valmistusmenetelmä sisältää kotona suoritettavia toimintoja. Käytetään seuraavia työkaluja: vasara, ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli, käsihaara, mittanauha.

Video: - suojakotelo

Vanerilla on useita etuja muottien materiaalina. On täysin mahdollista tehdä ja käyttää tällaista muottirakennetta omalla tavalla. Piirustukset, laskelmat ja vinkit auttavat sinua selviytymään tämän tehtävän onnistumisesta.