Vaakasuora lattiamateriaali

Muottirakenne - erityinen muoto, joka on suunniteltu betoniliuoksen kaatamiseksi. Sen soveltaminen tapahtuu betonista tai betonista tehtyjen esineiden rakentamisessa. Muotti on tarkoitettu merkitsemään paikkoja betoniseoksen syöttämiseen puhtaassa muodossa tai esivalmistetussa kehyksessä, joka on tehty metallista. Kun otetaan huomioon se, että betoniseos on melko raskas rakennusmateriaali, se voi työntyäkseen työmaalle luoda vakavan kuorman muottiin. Tällä perusteella suojamoduulijärjestelmän on oltava riittävän voimakas, ettei se hajoa tai taipua eikä häiritse pystytettävän rakenteen muotoa. Yksi rakennustyypissä käytettävien muottien tyyppi on vaakasuora lattiakaivojen kaato. Sitä käytetään sekä suurten rakennustöiden että yksityisten yksityisten rakennushankkeiden yhteydessä.

Sisältyvät horisontaalisen puun pakkaukseen:

 • Telineet tai telineet;
 • Muottipaneelit;
 • Kiinnityselementit;

Päätytyyppien päätyyppejä

Tämän muotoilun erityispiirre on laitteen yksinkertaisuus ja asennuksen helppous luoda minkä tahansa muodon. Suunnitelmassa on kaksi tavanomaista komponenttia - ns. Kannet ja telineet tukemaan sitä käytön aikana. Vaakatasoisille laatoille on olemassa useita erilaisia ​​lomalaatikoita:

Näissä muunnelmissa käytetään teleskooppisten telineiden pakkausta, kun rakenteilla olevan lattian korkeus on enintään neljä ja puoli metriä. Suunnittelussa on jalustaan ​​perustuva jalusta, joka tukee tärkeimpiä työntövaijereita, mikä takaa sen luotettavan vakauden. Tämän lisäksi tällainen muotti on varustettu kosteudenkestävästä vanerista valmistetuista suojapeitteistä ja sijoitettu puupalkkeihin. Täsmälleen tällaiset vanerilaudat ovat muottirakenteita monoliittisille laatoille. Suunnittelun tärkein etu - teleskooppiset telineet voidaan nopeasti tuoda haluttuun asentoon suunnittelukorkeudelle.

Laatan korkeuden suurille arvoille käytetään massatuotan muunnosta. Tämän sarjan avulla voit rakentaa monoliittisia betonilattiat kunnolliseen korkeuteen, joka on kaksikymmentä metriä, edellyttäen, että katon paksuus ei ylitä 80 astetta. Raskaan muottien vaihtoehto sisältää sen pystysuorat pystytasot, vaakasuuntaiset lukituslaitteet ja erityiset nostokorkeusjärjestelmät. Pakkaus sisältää myös lisäosat ja muut kiinnittimet. Tällaisten muottien sarja on melko helppo koota ja purkaa ilman ongelmia työn päätyttyä.

Kiinnitysmetsien vaakasuorattujen laattojen käyttämistä voidaan käyttää väliseinälaitteiden laitteille ja muille rakennustöille. Mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä asettaa päällystyspalstoja ja asentaa tikkaat nostolaitteiden sijasta vanerista valmistettujen paneelirunkoisten osien sijasta. Kiilametsät näyttävät pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten tukien rungosta. Ne voidaan asentaa erilaisiin vaadittuihin kulmiin ja siten varmistaa työn suorituskyky monimutkaisimmilla rakennuskohteilla.

Kupin telineiden muotti on kehysjärjestelmä. Mutta aikaisemmista vaihtoehdoista on tärkein ero - vaaka- ja pystysuuntaisten elementtien liitokset suoritetaan panoroidulla tavalla. Tämä mahdollistaa yhden kerroksen asentamisen yhteen kuppiin yhdestä neljään elementtiin yhdellä vaakasuoralla asennolla. Tällaisten rakenteiden yksinkertaisuus määrittelee päällekkäisyyksien hinnoittelupolitiikan, jolloin hinnat ovat kohtuuhintaisia. Tämä johtuu pääasiassa huomattavista säästöistä, jotka on käytetty asennus- ja purkamismuotoihin.

Vaakasuorat muottien asennusohjeet

Teleskooppiset telineet asennetaan halutun päällekkäisyyden koko alueelle enintään puolitoista metriä. On syytä korostaa, että telojen välisen etäisyyden määrittäminen riippuu suoraan täytettävän päällekkäisyyden paksuudesta. Näin ollen paksumpi levy, sitä pienempi etäisyys telineiden välillä. Lisäksi telineeseen tulee sijoittaa pituussuuntaisten palkkien pidikkeet. Kun palkit on asetettu itse, ne on kiinnitettävä rakennuksen seiniin. Pitkittäisissä palkkeissa on järjestetty poikittain.

Ne ovat lyhyitä, ja ne ovat samoja kuin pitkittäiset. Ja nyt poikkipalkkeihin asennetaan monikerroksisen vanerin, metallilevyjen ja muiden voimakkaiden materiaalien muottirakenteen pohja. Vaakasuoraa kannetta ympäröivät pystysuorat sivukilvet, jotka kiinnittävät erityisiä kiinnittimiä. Koko rakenne tarkistetaan sopivaksi kokoonpanolla horisontin tasolla. Löydetyt poikkeamat korjataan lisäämällä tai laskemalla teleskooppisten tukien korkeutta. Löytyneet muodot on suljettava polyetyleenikalvolla sementtihyytelöiden vuotamisen estämiseksi, mikä voi heikentää betonimateriaalin lujuutta.

Lämpötilan tarve lasketaan laitteen lattioille

Muottirakenteiden käyttöä koskevat arvioidut tiedot toteutetaan rakennettavan rakenteen ja sen korkeuden mukaan, jolla se on suunniteltu sijoitettavaksi. Jos kaadetun päällekkäisyyden paksuus ei ylitä viisikymmentäviisi senttimetrin arvoa ja se on alle neljän ja puolen metrin korkeudelta lattialta, niin muottijärjestelmää tulee käyttää vain teleskooppisissa telineissä. Kyllä, ja valmistaja tuottaa varovasti eri kokoisia telineitä:

 • 1,7 - 3,1 m;
 • 2 - 3,7 m;
 • 2,4-4,2 m;
 • 3 - 4,5 m;

Kun valitset muottirakenteen horisontaalisten laattojen järjestämiseksi, tulee ottaa huomioon pituus- ja poikittaispalkkien korkeudet. Muista, että yksi jalusta on järjestetty yhden neliömetrin lattia-alueelle. Tätä tilaa on noudatettava siinä tapauksessa, että kuormituspaine on enintään kaksi tonnia. Jalustat on otettu sarjojen lukumäärän perusteella.

Laatoitettu muotti

Koska monoliittinen matalarakentaminen on yleistymässä, kysymys lattian (lattian) muottien rakentamisesta tulee erittäin tärkeäksi. Levylaatat voivat vaihdella monin tavoin ja niillä on erilainen muotoilu.

Telilaatta telineiden telineillä

Seuraavassa selitetään yksityiskohtaisesti, mitkä laattojen vaakasuorat muottipesät ovat, mitkä ovat niiden erimielisyydet ja suunnittelutoiminnot, miten laattarakenteet asennetaan.

Slab-muottiyksikkö: rakenteiden tyypit

Asiantuntijat suosittelevat, että jos kattokorkeus ylittää 3,5 metriä, on parempi käyttää tällaisten laitteiden vuokraajien palveluita. Tai, kun varat sallitaan, ostaa inventory muotti tehdasvalmisteita.

Rakennukseen on olemassa useita erilaisia ​​horisontaalisia muottirakenteita. Itse asiassa nämä tuotteet ovat horisontaalisesti suojattuja, melko tehokkaita tukia.

Telilaatta telineiden telineillä

 • Terän metsät tai kuppi metsät;
 • Pienikokoisilla alueilla käytettävien irtolevyjen muotti on halpa ja yksinkertainen;
 • Teleskooppisissa telineissä, joiden pituus vaihtelee - yksi kätevimmistä vaihtoehdoista, teleskooppiset telineet mahdollistavat ihanteellisen vaakasuoran sijainnin.

Laatoitettu levyteline irtotavarana

Ensimmäisten kahden tyypin horisontaalisten muottielementtien luomiseksi käytetään tavallisimpia tyyppiä olevia rakennustelineitä. Tällaisia ​​muottirakennuksia kutsutaan myös "irtotavaraksi", koska niissä vaakasuorassa olevat ja pystysuuntaiset valehtelevat elementit yhdistetään yhteen järjestelmään. Niinpä he rakentavat jopa 5 metrin korkeuksia.

Puulattiat - komponentit

Laatoitettu muotti

Puun muotoilu on kaikkein helpoin ja yleinen tyyppi. Puun edut sisältävät seuraavat seikat:

 • horisontaalisten muottien luomiseksi ei ole välttämätöntä ostaa kalliita sahatavaraa havupuusta, pehmeät lehtipuu ovat varsin sopivia:
 • voivat käyttää kattojärjestelmiä;
 • Vähentää aiemmin käytettyjen sopivien materiaalien ja tuotteiden kustannuksia.

Alla olevat osat vaakasuoralle muotille.

 • Telineitä. Tämä rakenneosa voidaan tehdä suuresta poikkipalkista.
 • Palkit, jotka on suunniteltu jakamaan saatavissa oleva pitkittäispaine laakeripalkkeihin.
 • Jarrutus, joka on suunniteltu jakamaan nykyinen kuorma pystysuoran palkkien väliin.
 • Suojukset betonin pitämiseksi. Tämän elementin pääaine on vaneri. Vanerilattiat eivät ole ainoa vaihtoehto. Itse asiassa kaikki kosteutta kestävä levymateriaali tekee, kuten metalliprofiilinen lattia ja liuskekivi. Hyvä vaihtoehto olisi laminoitu vaneri. Sen lisäksi, että hän ei pelkää lainkaan vettä, tämä materiaali on kätevä, koska se helpottaa rakenteen myöhempiä purkamista, koska betoni kiinnittyy vähemmän tällaiseen vaneriin.

Puupylväiden alla edellyttävät alustoja luotettavasta kohdistamisesta. Ohutlevyjä (jopa 50 millimetrin paksuus) voidaan käyttää kannen materiaalina. Kattojen ihanteellinen pinta, joka ei käytännössä edellytä karkeaa viimeistelyä, ei ole mahdollista.

Laatoitus: ohjeet puurakenteiden asennusta ja purkamista varten

Vaakapalkkien ja telineiden asennus

Ennen asennuksen aloittamista on tarpeen tehdä tarvittavat laskelmat. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä tietokoneohjelmaa "Asennus vaakasuoraan muottiin." Ilman tarkkaa laskutoimitusta horisontaalisen muottirakenteen asentaminen ei ole järkevää, kaikki työ putoaa tyhjennysaukosta, koska painetta ei kohdenneta tasalaatuisesti.

Seuraavat seikat on otettava huomioon (rakenteiden paksuus enintään 200 millimetriä):

 • Telineiden pituussuuntainen korkeus - 2 metriä;
 • Riviet 25 cm etäisyydeltä;
 • Pepper-palkki asetetaan tiukasti kohtisuoraan, asennusvaihe on 62,5 senttimetriä ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan seinämän on oltava vähintään 25 senttimetriä seistä.

Kuinka asentaa lattiamoduuli?

Teleskooppisten telineiden asennus

Jatketaan laitokselle, kun rakennetaan kerrospalkkien ja betonipalkkien pilarit, mikä vastaa päärakennuksen rakennuksen suunnitelman mukaan. Jos huoneen lattia ei täytä vaatimuksia (ei riittävän taso), on välttämätöntä linjata levyjen alusta ottaen huomioon, että jokaisella alustalla on vähintään yksi jalka.

 • Muodostettiin ensimmäinen rivi telineitä, jotka naulotti yläosan pitkittäis palkki.
 • Tämä palkki on kiinnitetty seinään.
 • Vahvistaa telineiden pohja, joka tarvittaessa sulkee 50 mm: n paksuiset levyt. Räkit samanaikaisesti altistuvat luodulle.
 • Tämän jälkeen seuraava rivi rakennetaan samalla tavoin.
 • Rivin asennuksen lopussa poikittaiset palkit naulataan tai asetetaan ilman kiinnikkeitä pitämällä 60 cm: n etäisyytenä. Välikappaleiden käyttö ilman jäykkiä kiinnikkeitä pitkittäislevyjen asennuksessa helpottaa rakenteen purkamista huomattavasti myöhemmässä vaiheessa.
 • Kun rakenne on kohdistettu poikittaisten tankojen vaakasuoraan tasoon, asennetaan tukirengas - "vinoviivat" palkkien väliin.
 • Seuraava askel on asentaa kosteutta kestävä vaneri. Levyjen leikkaaminen on tehtävä siten, että saumat pudottavat täsmälleen pitkittäiskiskot. Vaneria levyt asetetaan myös ilman kiinnitystä.
 • Viimeinen vaihe - sivutyynyjen luominen.

Asenna irtotavarat

Kokoonpanon lopussa on tarpeen kohdistaa huolellisesti rakenteen lujuus ja jäykkyys, kannen pohja, kaikki kiinnikkeet, jotta poistetut havaitut raot estäisivät konkreettisen laastin virtaamisen.

Laattaverhouksen asennus on valmis, voit aloittaa neuloksen vahvistuskotelon. Betonilaatan suojaamiseksi jäätymiseltä reunan ympärillä, aseta ensin tiili.

Muotoilun purkaminen voidaan aloittaa viikossa, kesällä, voit aloittaa purkamisen vain kolmen tai neljän päivän kuluttua, voit lukea lisää tästä. Samaan aikaan rakennustyöt voidaan jatkaa vasta 3 viikon kuluttua. Aloita rakenteen purkaminen seinien puolelta, koska ne ovat itse tukea, voit aloittaa keskeisen osan purkamisen toisena päivänä.

Muottipesän asentaminen - työn ja turvallisuuden hienotunteisuus

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään työsi. Kun työskentelet muottipohjalla, on noudatettava yleisiä turvallisuus- ja työsuojeluvaatimuksia. Työn on oltava kunnossapitoväline, erityisvaatteissa, joissa on henkilökohtaiset suojavarusteet.

Kiinnitä telineet eivät voi laittaa tiiliä alle, vain levyt. Älä unohda, että päällekkäisyydet ulottuvat vähintään 15 senttimetrin etäisyydelle seinän, pilarien tai poikittaisten betonirakenteiden reunasta. Monitasoisia rakenteita asennettaessa on mahdotonta työskennellä useilla tasoilla samanaikaisesti.

Kun kattokorkeus on yli 5 metriä, käytetään erityisiä telineitä. Emme voi sallia ihmisten löytävän ja tallentavan aineistoa valmiiseen kannelle. Jos ennen vahvistusverkon rakenteen aloittamista polyeteeni asetetaan kannelle, sen jälkeen purkamisen jälkeen vaneri ei menetä alkuperäistä tilaa.

Teleskooppisten tukien käyttö pystysuorina tukina merkittävästi nopeuttaa työtä. Nykyään tällaisia ​​tuotteita valmistetaan kaikilla alueilla ja alueilla. On suositeltavaa ostaa käytettyjä telineitä - nämä yksinkertaiset ja edulliset rakenteet vähentävät asennusaikaa useita kertoja ja purkamisen jälkeen ne voidaan myydä melkein hukkaan - tämä tuote on aina kysyntää. On olemassa erityisiä teleskooppisten telineiden "liittimiä", jotka kestävät jopa 2 tonnin kuormituksia ja joiden korkeus on jopa 5 metriä.

Monoliittisen muottien asennus ei ole niin vaikea prosessi, jos noudatat tiukasti sääntöjä ja edellä mainittuja vinkkejä, sinulla on vankka ja luotettava muotti.

Rakentaessaan monoliittista rakennetta on usein vaikea täyttää vaakapintoja, kuten päällekkäisyydet. Ei kaikissa tapauksissa saatavilla.

Monoliittisten levyjen tuotanto edellyttää korkealaatuista muottirakennusta, jonka suorituskykyominaisuudet vastaavat rakennetun rakenteen parametreja. Tähän mennessä markkinat tarjoavat vuokrausta.

Laattaosa on joukko peräkkäin kiinnitettyjä elementtejä, kuten: pylväät, palkit, palkit ja kansiosat. Rakenteita on useita.

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää valita oikeat materiaalit ja ymmärtää niiden käyttö erityisesti monoliittisten teosten kohdalla. Varten.

Talon rakentaminen

Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Sisällysluettelo:

Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

 • metsissä;
 • muottien kuoren telineet;
 • irtotavarana;
 • teleskooppihyllyillä.

Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

 • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
 • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
 • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

 • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
 • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
 • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

Purkamisen ominaisuudet

Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

 • käytettyjen betonimerkkien;
 • asennusvaiheen toteutusaika;
 • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
 • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
 • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
 • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
 • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
 • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.

Muottipesän asentamisen ominaisuudet

Rakennustekniikka monoliittisesta teräsbetonista saavutti suosiota rakennuskustannusten alenemisen vuoksi. Yksi kaiteen tärkeistä elementeistä tulee laattajuotoksiin. Se ottaa kuorman betoniseoksesta, kunnes se on täysin asetettu.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Valitessaan materiaaleja rakennuksen rakentamiseen on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat rakentamisen ajankohtaan ja rakennuksen lopullisiin kustannuksiin. Monoliittinen päällekkäisyyksillä on seuraavat edut:

 • kyky tehdä se itse;
 • ei tarvitse käyttää nostolaitteita;
 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • mahdollisuus päällekkäisiltä alueilta, joilla on monimutkainen muoto (pyöristys, aukion ikkunat).

Kaatamalla betonia päällekkäisyyteen on kiinnitettävä huomiota sen kolmeen osaan:

 • betoniseos (ei pienempi kuin B25);
 • varusteet (riippuen kulmasta ja kuormituksesta);
 • muotti.

Monoliittinen päällekkäisyysjärjestelmä

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittinen päällekkäisyys on vastuullinen rakentaminen, minkä vuoksi sen perustalle asetetaan melko tiukat vaatimukset:

 • korkea lujuus ja kyky kestää dynaamisia kuormia;
 • asennus tiukasti horisontaaliseen asentoon;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • rakenteen taipuman estäminen;
 • turvallisen työympäristön varmistaminen rakentamisen aikana;
 • mikä takaa suunnittelun kestävyyden.
Lattialaattojen fysikaalisten ja teknisten ominaisuuksien taulukko

Kaikkien näiden kohtien noudattaminen antaa sinun suorittaa omalla kädellä toimivaltaisen katon asennuksen.

Rakennetyyppejä

Lattian välissä oleva työpinta, johon laasti laitetaan, suoritetaan kahdella tavalla:

 • irrotettava muotti;
 • kiinteä muotti.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, jossa kustannukset voivat helposti maksaa, on järkevää käyttää erityisiä irrotettavia suojuksia, jotka asennetaan liittimien avulla. Kun rakennat talon omin käsin, tällaiset kustannukset eivät maksa ja lisäävät huomattavasti rakennuksen kustannuksia. Tällöin paras ratkaisu olisi asennus yksinkertaisten materiaalien lattiapinnoille.

Itsesummalla tarkoitetaan käytettävissä olevien materiaalien käyttöä, kuten:

Jos aiot suunnitella merkittävää kuormitusta päällekkäisyydestä monoliitti on paras käyttää profiilia. Puiset muottipesät ja kosteutta kestävä vaneri sopivat esimerkiksi yläkerroksen päällekkäin järjestettäessä ullakkoa, kun kuormitukset horisontaalisessa rakenteessa ovat pieniä.

Muottipenkit

Rakenteellisen päätöksen mukaan asennus voi olla kahta tyyppiä:

 • käyttäen rakenteita teleskooppisissa telineissä;
 • surround-teline.

Volumetrisiä elementtejä käytetään huomattavassa lattiakorkeudessa. Asuinrakennus riittää teleskooppiin. Tällaiset telineet koostuvat kolmesta elementistä:

Scheme teleskooppipenkki muottiin

 • univilka;
 • vertikaalinen tuki;
 • Jalustaa.

Yläosa - unifork, käytetään työpinnan kiinnittämiseen. Toiselta nimeltältä, käytä "haarukkaa". Se on valmistettu metallilevystä, jonka paksuus on 5 mm ja nelikulmaisia ​​putkia, jotka on hitsattu kulmissa. Se on tarkoitettu palkkien kiinnittämiseen.

Jalusta tai hame antaa vakauden telalle, pitää sen vaakasuorassa asennossa. Hän myös tuntee osan dynaamisista kuormista levyn kaatamiseksi.

Lattiat, joiden paksuus on alle 30 cm (suuri asuinrakennusten paksuus ei ole rationaalinen), on suositeltavaa ostaa tavallisia telineitä, joissa on avoimet tai suljetut kierteet (STO ja STZ-merkintä). Tehdasvalmisteiset telineet tuottavat seuraavat koot:

Yksittäisen asuinrakennuksen rakentaminen omilla käsillään on useimmiten normaalikokoinen 170-310 cm.

Koska teleskooppielementtien hankintamahdollisuutta ei ole, tukipylväät ovat puuta tai teräsputkia. Puiset telineet ovat rationaalisia käytettäessä puutavaraa tai OSB: tä, ja metalliset jalustat on valmistettu profiloidusta arkista.

Päällekkäisyyden asennus ammattikäyttöön

Kaatamalla laatat lattian välissä omilla kädillä riittävän suurilla päihin, on hyvä käyttää profiililevyä. Suunnittelu maksaa enemmän kuin puun käyttö, mutta se tarjoaa suurta luotettavuutta. Päällekkäisyys tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • laakeripalkkien (I-palkki tai kanava) asennus;
 • ammatillisen lehtien asettaminen ja vahvistaminen;
 • asennettava asennus;
 • betoniseoksen asettaminen;
 • betonin tiivistyminen.

Tukipalkkia varten lattioiden välille (4-5 metriä) voidaan käyttää kanavaa N16 tai I-palkkia N 20. Ammattikalvo asetetaan siten, että sen reunat ovat kohtisuorassa laakeripalkkeihin nähden. Seinämien kaikissa osissa on oltava vähintään 100 mm.

Ammattilainen lehtien mukaan standardien on seuraavat tuotemerkit:

 • "H" horisontaalisille rakenteille;
 • "C" pystysuorille rakenteille;
 • "NS" - universaali.

Talon lattialle etkä voi käyttää merkkiä "C", sillä ei ole riittävää lujuutta ja helposti taivutettavissa kuorman vaikutuksen alaisena. Levyn asennus tehdään "H" - tai "NS" -luokan ammattilevyn mukaan

Profiilin korkeus riippuu lattian välisten rakenteellisten palkkien rakenteellisesta kuormituksesta ja noususta. Tee-se-itse-asennus yksittäiseen taloon on mahdollista ilman monimutkaisia ​​laskelmia. Useimmissa tapauksissa levylle on tarpeeksi materiaalia tuotemerkistä H60-H75.

Aaltopahvilla olevien päällekkäisyyksien edut ovat seuraavat:

Taulukko ammattikurssilajista

 • suuri jäykkyys ja rakenteellinen lujuus;
 • kyky kestää vakavia kuormituksia sekä levyn kaatamisen että käytön aikana;
 • metallipohjan monoliitin päällekkäisyys vähentää betonin ja raudoituksen kulutusta;
 • mahdollisuus pienentää päällekkäisyyden massaa, joka johtuu uritetun rakenteen käytöstä;
 • alentaa kuormitusta säätiöihin ja alentaa niiden kustannuksia.

Kaikki nämä ominaisuudet antoivat mahdollisuuden hankkia suurta suosiota rakennettaessa taloa omilla käsillään. Tällöin lattian välinen laatta on erittäin kantokykyinen ja pitkäikäinen.

Monoliittinen päällekkäisyys kosteutta kestävällä vanerilla

Pienillä kuormituksilla kallis teräs on erittäin kannattamaton. Tällöin betonia voidaan kaataa käsin käyttämällä vanerilevyjä. Materiaalin on oltava kosteudenkestävä, muutoin se vahingoittaa kosteutta betoniseoksesta ennen toiminnan aloittamista. Levyn asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri (laminoitu);
 • liimatuista tai massiivipuusta valmistetut palkit;
 • tukijalat.

Laminoidun puun käyttö mahdollistaa päällekkäisyyksien lisäämisen. Asennus alkaa tukipalkkien asentamisella, jonka poikkileikkaus riippuu niiden korkeudesta ja kuormituksesta.

Järjestelmä monoliitin päällekkäisyydestä kosteutta kestävästä vanerista

Esimerkiksi 4 m: n pituudelle ja 1 m: n palkkien väliselle etäisyydelle 100-100 mm: n osa on riittävä 150 kg: n normaalikuormalla neliömetriä kohden. Liimattavien palkkien käytöllä laskettu poikkileikkaus on pienempi.

Kun palkit on asennettu, vanerilevyjen asennus alkaa. Kiinnitys kantopalkkiin voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla. Seuraavaksi, käyttämällä erityisiä muovipidikkeitä, venttiili asennetaan suunnitteluasentoon. Ja kaatamalla betonilaatta. Vedeneristyksen lisäämiseksi voit asettaa muovikalvon vanerin ja betonin väliin. Jos puupaneelien laatikon pohja on asennettu, niiden asettaminen päälle ja vedenpitävän kerroksen monoliitti on pakollinen.

Ennen kaatamista seinien seinien ympärille on asetettu puoli. Se valitaan monoliittisen levyn paksuuden mukaan ja sen on oltava samaa korkeutta pitkin koko pituutta. On tärkeää hallita kulmaliitoksia huolellisesti.

Tärkeää tietää

Monoliittinen päällekkäisyys omien käsien rakentamisessa edellyttää melko suurta tietopohjaa. Vain oikea valinta ja asennus muotti ei pysty antamaan takeita siitä, että tulevaisuudessa ei ole ongelmia suunnittelussa.

Betonilaatan pätevä asennus ei lopu sen kaatamisen kanssa. On tärkeää huolehtia betoniseoksen kovettumisen aikana. Halkeamien välttämiseksi levyn pinta on kostutettava säännöllisesti. Jotta sarja täyttä voimaa betonista kaatamisen ja jatkotyön välillä, sinun on odotettava 4 viikkoa. Tämä on aika, jolloin konkreettinen on saada täysi vahvuus.

Omalla kädelläsi työskentelevän yksityisen talon tekniikan noudattamisen avulla voit merkittävästi säästää rakentamisessa vaarantamatta laatua.

Vaakasuora lattiamateriaali

Jotta monoliittirakenteiden valuminen voidaan suorittaa laadullisesti ja nopeasti, tarvitsemme vain lattian ja seinien volyymimuottien.
Nykyään monoliittiset rakennukset ovat yhä suosittuja. Monolith on yksi rakenne, joka on täytetty betonilla ja joka on liitetty vahvikkeisiin.

Vaakatasoinen muotti

Toisin kuin pystysuora mato, vaaka on yksinkertaisin muotoilu. Vaakatasoisen muottien kokoaminen toteutetaan useista elementeistä, jotka eivät vaadi nosturin käyttöä. Tässä tapauksessa ei pelkästään lattiamoduulin vuokraus ole suosittu, sen hinta on myös merkittävästi halvempi. Horisontaalisen muottien vuokrauksen kustannukset - 150 ruplasta / m2 kuukaudessa, pystysuora - 500 ruplan / m2 hintaa kuukaudessa laskenta riippuu työn elämästä ja tilavuudesta. Hintaan ei sisälly toimitusta ja asennusta, kaikki on tehtävä omilla käsillään ja voimillaan.


Tämä malli näyttää tältä:

 1. Vaneri.
 2. Kanta-palkki.
 3. Kruunu, jossa palkki on kiinnitetty.
 4. Räikkä - kruunu toimii kiinnikkeenä.
 5. Trinoga - tukee kääntyvästä telineestä.

Riippumatta siitä, mitä rakennuksen seinät ovat, joko kuonasta betonista tai tiilestä, monoliittiset lattiat voidaan kaataa horisontaalisella muottirakenteella. Nykyään lattiamoduulin vuokrasuhde on varsin suosittu monoliittisen kerroksen laadun vuoksi, mutta myös se, että se suosii koko rakenteen sitomista.
Myös teleskooppihyllyillä ja volumetrisilla telineillä on jonkin verran kiinnostusta.
Puinen I-palkki H-20
Kattorakenteen I-palkki on katon pääosa. Se toimii eräänlaisena kehyksenä, siihen asetetaan vaneri, sen lisäksi, että se tarttuu betoniin. Muotoon palkki tuotetaan oikealla ja tarkalla geometrialla. Muottipalkin koko on 8x4x20 cm.
Runko-palkki H-20 on valmistettu puupäästä ja palkista. Lisäkkeenä käytetään Venäjällä valmistettua FSF-vaneria, jonka paksuus on 21 mm.
Palkin lujuus ja luotettavuus johtuu piikaliitoksesta, joka on liimattu useilla kerroksilla erikoisliimalla. Ylhäältä palkki on pääsääntöisesti käsitelty korkealaatuisella antiseptisellä keltaisella maalilla. Monoliittista muottirakennetta on kuvattu yksityiskohtaisemmin erillisessä artikkelissa.


Jotta lomituspalkki kestää niin kauan kuin mahdollista, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Pultin rakentamisprosessissa on oltava huolellisesti ja huolellisesti koottu.
 2. Muotoilun purkamisen aikana ei ole suositeltavaa heittää palkkeja alas.
 3. Lattiapalkin nostaminen lattialle on suoritettava nosturilla, ja palkki on kiinnitettävä nippuihin.
 4. Palkki on säilytettävä sisätiloissa puupaneeleissa tai kuormalavoissa.

Laatoitettu muotti

Yksi vaikeimmista tehtävistä, jotka vaativat kekseliäisyyttä ja tietämystä rakentamisen käytännöstä, on kattojen ja kattojen luominen. Jos säätiön asettamisen aikana tehdyt puutteet ja virheet aiheuttavat materiaalisuunnitelman ongelmia, puutteet ja kaatopaikan järjestäminen ja lattian kaataminen voivat johtaa todelliseen katastrofiin. Siksi voima, aika, rakennusaineet lattian muottiin käytetään suuremmalla tilavuudella.

Vahvitetun betonilattian muodon ja muottien tärkeimmät solmut

Teräsbetonilaatan valmistusprosessi eroaa peruslevyn luomisesta yhdellä pienellä värillä. Toisin kuin pohjalevy, raudoituksen ja betonin rakenne on valettu huomattavan korkealle lattian yläpuolelle.

Muottirakenne koostuu kolmesta pääelementistä:

 • Itse itse muoto, joka on koottu metallista, muovista, puupaneeleista, levyt, on riittävän vahva pitämään lujittavaa massaa ja 150-180 mm paksua betonia ilman taipumista ja muodonmuutosta;
 • Vahvistusjärjestelmä tai lujitushäkki;
 • Runkopalkit, jotka pitävät kehyksensä tietyssä asennossa betonin kovettumisen aikana.

Itsekiinnittyneissä versiossa käytetään vaakapalkkeja, joiden leikkaus on 100x150 mm ja joka on asetettu 40-60 cm: n korkeudella puusta tai metallista. Vaneria, laminoidusta lastulevystä tai muusta materiaalista, joka pystyy pitämään betonin nestemassaa, asetetaan palkkien päälle. Jos kansi on valmistettu pakkaamalla aluksella, on ehdottomasti asetettava pinnalle muovikelmu tai valssattu vedeneristysmateriaali, joka pitää kosteuden imeytymästä.

Laipan kehälle on asennettu reunus 200-250 mm: n korkeudelle. Lähes aina osa muottirakenteesta on sijoitettu seinien yläpäätyyn, jolloin osa kuormasta jaetaan uudelleen rakennuksen seinille. Vahvistustangot asetetaan kahdessa kerroksessa olevaan muotoon ja kiinnitetään seinien vahvistamiseen. Betonisoinnin jälkeen muottien kiinnitysosat tarkistetaan pystysuoraan asentoon ja tarvittaessa tasoitetaan ja korjataan.

Yleisimmät lattiarakenteiden rakenteet

Kaikkien muottien tyyppisissä yleisissä elementeissä käytetään tukia ja telineitä. Suurten 6 metrin pituisten kattojen ja kattojen valmistukseen käytetään useimmin teleskooppitukea. Rakenteellisesti ne ovat teräsputkikierteitä, jotka on asennettu kolmijalkatukiin, yläosassa on tukialusta, joka varmistaa palkin tai palkin luotettavan kiinnityksen.

Suurten rakennemäärien osalta käytetään lattian irto-muottien rakennusta, se on melkein sama kuin rakennusten julkisivujen viimeistelyssä käytettävät telineet. Tukijärjestelmä on joukko vakiotoimintoja, jotka on yhdistetty horisontaalisilla pulttopalkkeilla, tukipuilla ja tukipuilla. Tukitason ansiosta tukeilla on suuri kantavuus ja stabiilius, mikä mahdollistaa muodon ja valetut lattiat huomattavan korkealla.

Yleisimmät lattiatason muottirakenteet ovat:

 • Yhdistetyt järjestelmät, joissa päällekkäisyyden runko muodostetaan valssaamalla betonia taitaviksi vakiomuotoiksi upotetuilla elementeillä. Betonirakenteen asettamisen ja rakenteellisten elementtien purkamisen jälkeen lattialevyyn muodostuu aukkoja ja onteloita, jotka helpottavat valun painoa;
 • Kiinteät muottirakenteet. Toisin kuin edelliset, jotkut elementit pysyvät betonissa sen jälkeen, kun ne kovettuvat koko elinkaaren ajan;
 • Standardiset kokoontaitettavat järjestelmät, jotka ovat rakenteeltaan ja laitteelta melkein samanlaisia ​​kuin pohjamoduulit.

Kiinteät muottipesät

Yksinkertaisin kiinteä muottijärjestelmä on rakenteeltaan "N" -tyyppisten ammatillisten lattian levyjä, joiden profiilin korkeus on 50-60 mm. Profiililevystä tehdään lomakkeen pohja. Siten monoliittinen päällekkäisyys kiinteällä muottielimellä on helppo ja kestävä johtuen muottiin muodostetuista jäykisteistä.

Yhdistetyt muottijärjestelmät

Eräs esimerkki yhdistetystä järjestelmästä on esivalmistettu monoliittinen levy. Toisin kuin perinteiset järjestelmät, tässä tapauksessa rakenne on koottu laajennetusta savesta valetuista ontolohkosta. Tukipalkkien päälle pinottu, pitkänomaisen muodon lohkot muodostavat kehyksen, joka perustuu profiilijärjestelmään. Lujitushäkki kaadetaan lohkojen väliseen tilaan ja kaadetaan betonilla, jonka luokka ei ole alempi kuin B25. Joissakin tapauksissa laatan pinta voidaan vahvistaa teräsverkolla, kolmen päivän kuluttua järjestelmän sivuelementit voidaan poistaa ja lattiapinnoille voidaan altistaa 50% kuormitus. Tämänkaltaisen yhdistetyn järjestelmän edut ovat edullisia käytettäessä vähemmän kuin neljä metriä pitkiä katkoja, suurta valmistettavuutta ja nostureita, nostolaitteita ei tarvita.

Vähintään yhtä tehokas on yhdistetty järjestelmä polystyreenimateriaalin upotettujen elementtien avulla. Tällöin kolmion muotoiset raudoitetut ristikot on pinottu muottipesän pohjaan, ja rungon väliin jäänyt tila on täynnä upotettuja polystyreenivaahtolevyjä. Lujitteisten verkkokerrosten päälle sijoittamisen jälkeen lattialaatta peitetään betonikerroksella, jonka paksuus on vähintään 5 cm. Joissakin tapauksissa teräksisen verkon sijasta teräskuiduista valmistettua kuitumateriaalia asetetaan kevyeen luokkaan B25 kuuluvaa nestemäistä betonilaatua. Tällainen levy ei ole käytännöllisesti katsoen alhaisempi lujuudelta kuin monoliittinen päällekkäisyys, mutta kaksinkertainen valmistus ja valmistus on halvempaa.

johtopäätös

Erityistä huomiota kiinnitetään betonin laatuun ja muodon tiheyteen muottirakenteiden kokoonpanossa. Jotta lujittavan korin epätasaista laskeutumista valun sisälle voidaan vahvistaa, vahvistus voidaan kiinnittää alustaviin tai jauhepintoihin, jotka kaadetaan laattojen kehän ympärille. Yleensä käytetään samanlaista tekniikkaa reunojen vahvistamiseksi ja betonin mahdollisen halkeilun estämiseksi seinämien kanssa.

22.2. Laatoitettu muotti

Asennettaessa sädekimppua, työjärjestys on seuraava (Kuva 22.11). Ensinnäkin sarakkeiden vahvikekehys on asennettu, sitten kolonnin muotti on kiinnitetty kiinnittämällä ruuvi- tai puristustangoilla ja irrottamalla 2. 3-taso lävistäjällä. Ylävirran rakenteiden liittämistä varten pylväsraudoitusta tuotetaan 40 cm: n päähän 50 cm yläpuolella, minkä jälkeen pylväät betonoidaan. Tämän jälkeen palkkien tai palkkien pohja pannaan pilarien muottiin erikoisleikkauksille, jotka tukevat teleskooppisia tukia tai tilatukia, asennetaan ja kalibroidaan korkeudeltaan. Tilat, jotka on asetettu kolmijaloille. Sivusuojien asentamisen jälkeen palkkien muodot ja niiden välinen yhteenliittäminen vaakasuorilla ruuveilla kiinnitetään pohjaan. Seuraavassa vaiheessa telineet asennetaan sekundaaristen puupalkkien alle ja kansi levitetään niiden päälle kosteutta kestävästä vanerista.

Kuva 22.11. Puretut muottielementit:

1 - sarakkeiden puiset kehykset; 2 - kolonnin muotti; 3, 4 - muottisuojukset; 5 - kilpi

palkkien pohjat; 6 - puiset muottipalkit; 7 - puoleiset kilvet muottipalkkeihin; 8 - telineiden telineiden telineiden tukeminen

Vahvistettuihin häkkeihin ja ristikkoihin asennuksen jälkeen käytetään betoniputkille putkien sijoittamista sisäiseen johdotukseen. Suodatin on suositeltavaa purkaa sen jälkeen, kun betoni on asettanut strippausvoiman ja siinä järjestyksessä, että muotti on asennettu taaksepäin.

Kotimaisen muottien joukosta on TSNIIOMTP: n kehittämä yleisin muottirakenne. Seinämateriaali koostuu lattian suojista, joiden modulaarinen leveys on 300 - 1800 mm, sekä lisäpaneelit - päittäiset ja kulmaosat. Suojus koostuu metallista, vaakasuorista palkkeista ja pystysuorista ristikoista. Kotelon alaosassa on ruuviliittimet. Muotoilussa voi betoniseinät, joiden paksuus on 12, 16 ja 20 cm, korkeus jopa 3 m ja kattopaksuus 10-22 cm.

Monoliittinen päällekkäisyys järjestetään seinien pystyttämisen ja tarvittavan alkulujuuden jälkeen. Pohjalevy on asennettu teleskooppisiin telineisiin, vahvistusverkkoja asetetaan kahdelle tasolle, betonitointi suoritetaan.

Suurten paneelilaitteiden osalta on kehitetty yleinen lattiamoduuli, ns. "Taulukkomuoto". Se koostuu joukosta modulaarisia elementtejä, jotka mahdollistavat muottien kokoamisen enintään 12 m: n leveydeltään, leveys jopa 5,6 m ja korkeus pysäköintitasolta 1,75 - 10 m. Purkaminen tapahtuu vähentämällä pöydän kannattimien korkeutta. Seuraavaksi laatta kääritään katon alle ja siirretään toiseen paikkaan. Asennus ja uudelleenjärjestely suorittavat "ankan nenän".

Tällä hetkellä Institution TsNIIOMTP: n kehittämä seinien ja kattojen alumiiniseosten muuraus irrotettava ja siirrettävä suuri paneeli on kehitetty ja se on löytänyt sovelluksen. Tämän muotoilun tarkoitusta, laajuutta ja rakentavaa ratkaisua käsitellään yksityiskohtaisesti tekijän oppikirjassa "Rakennusprosessien teknologia" (osa 2.- M.: Higher School, 2003.).

Muotoilu "Compact" -yhtiö "Thyssen" (kuva 22.12). Hän pystyy järjestämään puutavaraa minkä tahansa pituuden, leveyden ja paksuuden päälle. Tämä saavutetaan sen takia, että kaikki muottiin asennetut muotokappaleet ovat huomattavan vahvoja ja kestäviä. Yleensä muotti koostuu seuraavista tukielementeistä: H20-kompakti palkit, joita voidaan käyttää minkä tahansa lattian asennukseen; liukuvat jalustat, joissa on teräsrakenteet, sisäänvedettävät sauvat ja irrotettavat päät (haarukat ja kannattimet) yksinkertaisen irrotuksen ja "putoavan" pään avulla vain tämän jalustan laskemiseen 10 cm: n etäisyydeltä.

Kuva 22.12. Slab-muotti "Compact" -yhtiö "Thyssen":

a - yleinen käsitys muottijärjestelmästä; b - teleskooppipenkki; в - solmu pitkittäisten ja poikittaisten palkkien H20 kytkemiseen; g - jalustan tuen sijainnit; A - nostolaite; B - haarojen H20 - palkkien liitos; 1 - lukitustappi

Muottien asennus toteutetaan seuraavassa järjestyksessä. Irrotettavat päät, mukaanlukien "putoavat", asennetaan ylhäältä rämeille, telineet kiinnitetään suunnitteluasentoon, ja ne antavat tripodien välisen etäisyyden avulla tarvittavan tilavuuden. Pitkittäisiä palkkeja asennetaan irrotettaviin tukipäähän, johon ristipalkkeja asetetaan, suojat tai yksinkertaisesti muottipinnat levitetään päälle. Joustavan pään poistoa alennetaan (eri muunnoksilla 6, 10 cm), minkä seurauksena koko muottijärjestelmä on jonkin verran taipunut. Yksittäiset pitkittäiset ja poikittaiset palkit voidaan vapauttaa suhteellisen yksinkertaisesti ja tarvittaessa poistaa muottipesät. Useammin "putoavien" päiden alentamista käytetään väliseinien poistamiseksi muottipesästä, kun betoni on saavuttanut katon betonirakenteet riittävän lujuudella.

Muottijärjestelmän piirre on se, että telineen irrotettava pää pystyy pitämään kaksi päällekkäin järjestettyä palkkia, jotka voidaan siirtää helposti tämän pään suuntaan, joten muotoa voidaan soveltaa mihin tahansa ääriviivaiseen muottiin. Itsestään tukevat räkkitelineet sekä niiden pitkittäiset ja poikittaiset palkit voidaan järjestää etäisyyksillä, jotka täyttävät kuormituksen vaatimukset, jotka he tuntevat. Merkittäviä kuormituksia varten etäisyyden on oltava pienempi; pienemmille paksuille ja pienemmille kuormille levitetyille laatikoille voidaan lisätä pystysuorat yläpalkkien ja yläpuolisten palkkien välistä etäisyyttä.

Tässä muottijärjestelmässä käytettiin puupalkkeja H20. Ne on valmistettu korkean lujuuden pohjoisesta kuusesta, niillä on I-palkin muoto, jossa on "kupera" sivut ja riittävän leveät ja vakavat vyöt. Tällainen kompakti muoto tekee palkista vahvan ja vakaan ja viisikerroksinen sidos dramaattisesti lisää yleistä jäykkyyttä. Palkki, vaikka kynnet olisivat nauloja reunojen ympärillä, ei hajoa. Tarvittaessa sitä voidaan leikata missä tahansa paikassa, jopa vinossa, mikä ei vähennä lujuusominaisuuksia. Palkki ei ole pudonnut syksyllä, hieman altis käytettäväksi, kyllästys suojaa sitä mätämästä. Puiset palkit ovat suhteellisen kevyitä, kaksi ihmistä voi asentaa ne manuaalisesti. Palkkien poikkipinta helpottaa niiden kääntämistä ja asentaa ne oikeaan paikkaan. Tällaisilla liikkeillä, verrattuna metalliin, työ on helpompaa, helpompaa ja siksi nopeampaa.

Muottijärjestelmä "Meva Dec". Se on suunniteltu vaakasuorille rakenteille ja lattioille. Tämän järjestelmän tärkein etu on se, että se käyttää kaikkia tunnettuja horisontaalisen muottirakenteita, joiden avulla voit luoda neljä erilaista muottijärjestelmää.

Näiden järjestelmien yhdistelmä mahdollistaa kunkin tapauksen minimoimisen palkin pinnan minimoimiseksi ja irrotettavien päiden, myös "putoavien" telineiden, käytön avulla on mahdollista jättää vain erilliset välitelineet nopeutetulla dekalointivariantilla, mikä antaa huomattavia säästöjä aikaa ja rahaa varten.

H20-puu-liimapalkkia on käytetty laajalti, ja se on suunniteltu koottamaan metallipylväät pääty- ja toisiopalkkeihin käsin pudottamalla, ja luodaan yleinen muottijärjestelmä (kuva 22.13). Palkkien vakiomitat (korkeus 20 cm) ovat 250, 330, 390 ja 450 mm, muut kokoiset palkit voidaan tehdä tilauksesta.

Kuva 22.13. Meva-lattiamonetti:

a - yleiskatsaus katto-muottiin; b - telineessä olevat tukipalkit; 1 - toissijainen palkki; 2 - työsuojelupäällysteet; 3 - kaukovalot; 4 - teleskooppipenkki; 5 - pudotuspään tukipylväs

Slab-muottijärjestelmä "NOE"

1. Pääpalkkien ja muottipaneelien muotti. Alumiiniseoksista valmistettuja kattorakenteita on käytetty. Järjestelmä koostuu telineistä, joissa on putoavat päät, kattopalkit ja muottipaneelit (kuva 22.14). Muotolevyjen pituus on 150 ja 120 cm, leveys 90 - 30 cm. Tukitukien akseleiden pituussuuntaiset kattopalkit voivat olla kooltaan 300, 210, 180, 150 ja 120 cm, "putoava" pää on sinkitty teräs, 36 cm korkea ja tarvittaessa pää voidaan laskea 17 cm: iin. kilvet.

Kuva 22.14. NOE-yrityksen laatoitusmuotoja suurikokoisista suojista:

1 - tuki ristikappaleella; 2 - katto suuri koko kilpi; 3 - pituussuuntainen tukipalkki; 4 - jalusta tukeen; 5 - tuki "putoavan" pään kanssa

Sama muottityöjärjestelmä, jossa on kääntöpää, mahdollistaa vapaasti valittavan muottipesän. Suunnittelu soveltuu päällekkäisyyksille, joilla on eroja, tai päällekkäisyyden rakenteen voimakkaalla katkaisemisella. Samansuuntaiset pitkittäis palkit (ks. Edellä) asetetaan tavallisiin telineisiin, joissa on "putoava" tai kääntyvä pää, ja poikittaiset pultit sijoitetaan alempien hihnojen päälle. Ratkaisun ansiosta voit valita vapaasti muottien. Poikittaisten palkkien asennuksesta riippuen on mahdollista sijoittaa muottipesät (muotolevyt tai suojat) sekä pitkittäisten palkkien että niiden päälle.

2. Muotoilu, jossa on liukuvat toissijaiset palkit. NOE-yrityksen kattorakenteinen järjestelmä (kuva 22.15), joka on yhteensopiva alumiinilautojen kanssa, on sen jatkokehitys ja parantaminen. Räkit, joissa on "putoava" pää, ottavat kuorman päällystyskilvestä myös silloin, kun ne ovat yksipuolisesti kuormattuja ilman tukien taivutusta. Toissijaiset palkit - liukuvat 100-150 cm, teleskooppityyppi. Vaihtoehtoisesti levitetään suurikokoisten kilpien muotoiltu järjestelmä, joka on tuettu suoraan pääpalkkien laipoihin, mikä mahdollistaa suojien helppoon asentamisen ja purkamisen. Levyjen laajuus on 15 ja 30 cm, mikä mahdollistaa muotin optimaalisen hajoamisen koko huoneen alueelle, jossa on vähäiset liityntäpisteet. Konstruktivinen ratkaisu mahdollistaa tiukan sovituksen seinään ja kiinnittää sen kiinni. Tarvittaessa on sallittua käyttää 3 metrin pituisia pituussuuntaisia ​​palkkeja, mikä vähentää huomattavasti tarvittavia telineitä ja yksinkertaistaa niiden asentamista muottipalkkien alle.

Kuva 22.15. Slab-muottialan yritys NOE, jossa liukuvat palkit:

1 - puutavara, jossa säleet; 2 - kilpi; 3 - pitkittäissuuntainen palkki; 4 - jalusta tukeen; 5 - "putoava" pää; 6 - poikittainen liukupalkki

3. Katon lamellien kanssa putoava pää. Tämä ratkaisu on yleismaailmallinen, se sisältää kattorakenteita "putoavilla" päillä ja pituussuuntaisten palkkien ja kattopaneelien kantorakenne (kuva 22.16). Palkit on asennettu "putoaviin" päihin, jotka on ennalta kiinnitetty tukipylväiden liukupalojen kärkeen. "Putoavissa" päissä tukipalkit on kiinnitetty, jalustan telineet tuottavat vakautta ristikkojen asennuksen aikana. Muottipaneelit asetetaan muottirakenteen koottuun tukirakenteeseen, joka tehdään nopeasti sekä pitkittäis- että poikittaissuunnassa. Tämän ratkaisun etuna on mahdollisuus varhaiseen purkamiseen, kun taas "putoavan" pään telineet tukevat jatkuvasti poistettua limitystä. Poistetut muottipaneelit voidaan tällä kertaa asentaa vierekkäiseen tartuntaan tukitukeen.

Kuva 22.16. Slab-muottiyhtiö "NOE", jossa "putoavat" päitä:

1 - pitkittäinen palkki; 2 - muottipaneeli; 3 - "putoava" pää; 4 - teleskooppipenkki; 5 - pituussuuntainen palkki asennettaessa muottiin; 6 - pitkittäispalkki purkamisen yhteydessä

4. Muotoilu H20-palkkeilla. H20-puupalkkeja käytettiin laajalti NOE-muottijärjestelmässä. Koko järjestelmä koostuu puupalkkeista, haarukoista, vakiotuista ja kolmioista sekä pinnoitteista, jotka ovat monikerroksisen vanerin muotoisia suojia tai arkkeja (kuva 22.17). Muotti on asetettu manuaalisesti. Se sopii erityisesti sisäkäyttöön. Tämän järjestelmän haittapuoli on palkkien (enintään 50 kierrosta) vähäinen liikevaihto ja kilvet (enintään 20 kierrosta).

Kuva 22.17. NOE-yrityksen laatoitus, jossa on Н20-palkit:

a - yleinen näkemys; b - reunamuutos solmu; 1 - palkki H20; 2 - vedenpitävästä vanerista valmistettu sulkemisraha; 3 - pituussuuntainen palkki H20; 4 - tukijalka; 5 - haarukka; 6 - betonilattia (enintään 30 cm)

Muottirakentaja "Dalli" lattioille. Perinteisen muottirakenteen rakentava ratkaisu on liukuvat telineet, puu-liimattomat H20-palkit, joiden ylähylsyissä on seinien muottilevyt sekä samanlaiset koot (mutta vain 132 ja 88 cm) erikoislevyt (kuva 22.18). Kolme vakiokokoa vaihtelevan pituuden mukaan 1,15. 3; 2. 3.5 ja 2.3. 4,1 m, vakiokokoisia H20-palkkeja, purettava, 11-muotoinen palkkipidike, jossa on putoava pää, on asennettu liukuvaan telineeseen.

Kuva 22.18. Dalli-lattialaatta H20-palkkeilla:

1 - teleskooppipenkki; 2-palkki H20; 3 - kannen paneelit (seinämuotoiset paneelit)

Laattarakenteinen yritys Uginor. Uthinorissa on kolme itsenäistä muottivaihtoehtoa lattian betonitoimille: kiinteät muottilaatat, jotka on valmistettu itsekantavista elementeistä, jotka kestävät väliaikaisia ​​välitelineitä sekä massan että massan asettamista varten; pieni paneeli muottien asennus- ja muottitaulukkoihin.

Pienpaneelilaatikossa on kolme pääelementtiä: tavallinen teline, jossa on yläasennettava haarukkapää, metalliprofiilipalkki ja kilvet, jotka koostuvat teräsrungosta ja laminoitua vanerilevyä. Liukuvat telineet mahdollistavat muottien käytön huoneissa, joiden lattia on korkeintaan 2 - 5,2 m. Laakeripalkit, joiden pituus on 1,0 ja 1,6 m, mahdollistavat tarvittaessa lisäämään ne 0,6. 0,9 m. Levyt ovat 30 ja 60 cm leveitä ja 0,9-1,5 m pitkiä (raskain muottielementti painaa 26 kg). Betonilaatta purkamisen jälkeen kilvet ja palkit tukevat vakiovarusteita, joissa on haarautuneita, tukevia ja putoavia päitä.

Vakiomuotoinen taulukko yhtiöstä "Utinor". Pöydän rakentava ratkaisu sallii sen käytön huoneen korkeudeksi 2 - 2,5 m ja 1,9 - 6 m: n etäisyydellä. Työpinta valmistetaan metallilevyn muodossa, jonka paksuus on 3 mm tai suurikokoiset vanerilevyt, joiden paksuus on 18,2 mm. Taulukko koostuu liukuvista poikittaispalkkeista, jotka on asennettu pöydän rungon pituussuuntaisiin palkkeihin. Metallipinnoite kiinnitetään liukupalkkeihin hitsautuneiden jäykisteiden kautta, vaneri - kannattimien avulla ja hylsytyspulttien avulla.

Ristikon pituussuuntaiset ja poikittaiset U-muotoiset palkit ovat pituudeltaan 1,2-5,4 metriä 60 cm: n välein, jolloin saat kannen, jonka pituus on enintään 6 metriä. Pitkittäisten palkkien pohjahyllyissä olevat V-muotoiset pultit tukijalat ja käyttämällä rintareunoja - ristipalkkeihin. Jokainen tukijalka on varustettu manuaalisesti toimivalla vipuvarrella, jonka iskunpituus on 690 mm ja halkaisijaltaan 200 mm pyörä, joka siirtää muotin pitkin laippaa.

Aseta ensin pöydän korkeus, säädä sivutunnistinnauhat (mittaa muotin koko huoneen kehän ympärillä) ja asenna sitten katkaisimet, sähkölaitteet ja johdotukset, aseta tarvittavat viestintävälineet ja aseta ne paikalleen. pino vahvistusverkko.

Liukukiskot, jotka on asetettu pöydän molemmille puolille. Niiden ansiosta voit valita pöydän ja viereisten seinien välille muodostetun raon, ja muovauspöytää on helppo laskea betonin asettamisen jälkeen. Pöydän purkaminen tapahtuu painovoiman vaikutuksesta ja yksinomaan sen tukijalojen ansiosta ja se luodaan niiden avulla alentamalla pöydän ja 30 40 cm: n päällekkäisyyden alapinnan välistä rakoa liittimiin. Kun puretaan muottipeltiä ja lasketaan alustat, pöytä on sisäänrakennetuilla pyörillä tai kuulalaakereilla ja se on helppo rullata levyn reunaan myöhempään jatkeeseen ja uudelleenjärjestelyyn. Samanaikaisesti tilapäiset tukipylväät asennetaan poistettuun tilaan ylläpitämään betonilaattaa, joka ei ole vielä vahvistunut.

Kun toisen kerroksen lattioita levitetään pöytien poistamiseksi, käytetään laskeutusalueita tai konsolirakennustelineitä, joiden kuormitus siirretään ensimmäisen kerroksen lattiapinnoille, joka on jo saanut riittävän lujuutta. On olemassa useita vaihtoehtoja pöytien poimimiseen nosturilla. Taulukko voi liikkua telineessä, joka toimii lautasen jatkeena ja niistä voidaan nostaa nosturilla nelivetoisella hihnalla. Taulukko voidaan myös nostaa nosturilla ja ilman telineitä käyttämällä erityistä ristipäätä tai tasapainotuslaitetta.

Alhaisissa (mutta ei negatiivisissa) lämpötiloissa betonin lämpötilan säilyttämiseksi eksotermisen lämmön vuoksi kovettumisen kiihdyttämiseksi on suositeltavaa peittää betonoidun levyn kevyellä eristysaineella, kuten polystyreeni. Korkeissa ympäristön lämpötiloissa päinvastoin on suositeltavaa suorittaa betonointi myöhään iltaisin ja aamulla kaataa päällekkäistä vettä estääkseen betonin halkeilua, kunnes taulukko järjestetään uudelleen.

Slab-muotti "Kaplok". Tukijärjestelmä "Kaplok" on tällä hetkellä yksi kestävimmistä ja monipuolisista tukirakenteista. Järjestelmän tärkeä piirre ei ole teleskooppisten telineiden eheys, vaan niiden kerääminen yksittäisistä elementeistä haluttuun korkeuteen.

Räkit on suunniteltu kahteen lajikkeeseen - ilman holkki ja holkki (kuva 22.19).

Kuva 22.19. Kaplok-yrityksen laatat - tukijalat: I - stand-nimikkeistö: a ja b - hihaton ja hihnan tukijalat; II - tukijärjestelmätelineet: a - kenkä tai yläpää: b - lukittava ylähaarukka; samassa, kääntöhaarukka; d - yleinen ruuviliitin, III - elementtien liitosjärjestys solmussa: a - vaaka-perävaunun asennus kuppiin; b - nadavanie ja ruuvaamalla ylös kupu; ruuvauksen teho - osa; g - neljän elementin jäykkä liitäntä telineeseen

Räkit, pituudesta riippuen, ovat 2. 6 kuppikytkentöjä, kupit on hitsattu 50 cm pituisiin telineisiin. Telineitä, joissa ei ole holkki, voidaan käyttää itsenäisesti, kiinnitysruuvit voidaan kiinnittää niihin. Holkkiyhteyden hyllyjä käytetään yhdessä muiden holkkikoteloiden kanssa, sillä niissä on 150 mm: n pituiset hihat pystyasennukseen muiden telineiden kanssa. On olemassa reikiä, jotka mahdollistavat lisäkiinnitystelineet lukitussylinterien tai napojen päälle.

Jokainen liitos koostuu kahdesta kupillisesta, päällisestä, käämikappaleesta, joka on valmistettu pallografiittisesta valukappaleesta, mikä vaikuttaa sen turvallisuuteen ja kestävyyteen. Alempi kuppi, joka on kiinnitetty tiettyyn korkeuteen (50 cm: n välein), on tehty ulkopuolelta kulhon muodossa ja sen sisällä on neljä erityistä porausta horisontaalisten lankojen asettamiseksi. Telineiden rakenne mahdollistaa niiden keskinäisen rakenteen vaaditulle korkeudelle. Suuritehoisten teräsputkien, joiden seinämän paksuus oli 3,2 mm, mahdollistivat koko järjestelmän lieventämisen huomattavasti ja yhden telineen kuormitus voi nousta 64 kN: iin.

Telineeseen on asennettu tuki, jossa on hitsattu putki, jonka korkeus on 110 mm. Tukia voidaan käyttää telineen alaosassa pohjana (kantapäänä) ja yläosassa päänä. Puu-, teräs- tai alumiinista valmistettuja kiinteitä haarukoita käytetään sijoittamaan palkit lähelle toisiaan (150 mm: n haarukan leveydellä) tai kulmasiirtymällä (haarukan leveydellä 200 mm). Löysivät "putoavan" pään ja kääntöhaaran, joita käytetään, kun telineessä on murtuma yhdestä tai kahdesta suunnasta. Tärkeä osa on yleinen ruuvi, jonka käyttö on mahdollista telineen ylä- ja alaosassa. Kytkimessä on kahdenlaisia ​​ruuviliittimiä - kun elementin pituus on 400 mm, leikkaus on 250 mm ja elementin pituus 860 mm leikkaus kasvaa 620 mm: iin. Jouset on suunniteltu tukijärjestelmän täsmälliseen säätöön, käytetään yhdessä haarukan tai viidennen kanssa, jotka on kiinnitetty kupin pään takaseinään. Ne on suunniteltu tiettyyn kuormaan asennettaessa tarvittavat vaaka- ja lävistäjäliitännät.

Vaakasuuntaisten siteiden pituus on 600, 900, 1300 (100 mm: n välein), 1600, 1800 ja 2500 mm. Nämä linkit mahdollistavat telineen sijoittamisen 60-250 cm: n etäisyyteen projektin vaatimusten mukaisesti, ja ne voidaan sijoittaa eri korkeuden tasoille, mikä antaa tilaa jäykkääksi koko tukijärjestelmälle. Vaakatasoja ja telineitä voidaan tarvittaessa käyttää telineinä pikaliitolle ja erotukselle. Jokaisella vaakasuoralla linjalla on taipuisa suutin (pää), jolla on suuri lujuus ja erityinen muotoilu, joka on jäykästi kiinnitetty telineiden alempien kuppien erityiseen poraukseen.

Kaplok-järjestelmä, jolla on alkuperäinen elementtien liitäntä, takaa kehyksen nopean kokoamisen solmuissa. Horisontaalisten elementtien solmumaisen kokoonpanon menetelmä perustuu niiden esiasennukseen telineiden alemmissa kupeissa oleviin kannattimiin, jolloin voi olla neljä tällaista elementtiä. Rinnakkain asennetuissa vaakasuorissa liitoksissa laske ylempi kuppi samalla, kun se jäykästi tarttuu näihin rajakytkimiin ja on kiinnitetty yhdellä iskuvasarulla, muodostaen jäykän liitoksen. Tällainen vaakasuuntaisten elementtien liitos samalla tasolla on kätevä, koko kokoonpano yksinkertaistuu ja kokoonpanon rasitukset vähenevät. Tukijärjestelmän etu on myös se, että se on ratkaistu ilman ruuveja, kiiloja, muttereita.

Kehyksen laakerit alumiinipalkit (kuva 22.20, taulukko 22.4) on kolme tyyppiä riippuen laakerikuormasta ja kattavasta alueesta.

Taulukko 22.4. Runkojärjestelmän palkit "Kaplok"

Kuva 22.20. Kaplok-muottien kansirakenteet:

I - ajetut mallit kuormitettuna: a - enintään 7 tonnia; 6- 13 t; enintään 29 tonnia; II: a - muottiyksikkö; b - rakennustelineiden käyttö telineenä

Kuviossa 4 on esitetty metsän puhdistamisen, laakereiden ja sekundaaristen palkkien asennus. 22,20, ii. Tukijalostusjärjestelmän tärkeä etu on rakentavan ratkaisun yksinkertaisuus ja nopean kokoamisen ja purkamisen mahdollisuus. Asennetun liittimen toiminta-alue on 620 mm (muissa muottijärjestelmissä - 100. 200 mm). Tukitilojen välinen etäisyys voi vaihdella huomattavasti. Järjestelmä on suunniteltu koko rungon nosturikokoonpanoon, ja alumiinipalkit, joissa on puutavarat, ovat käteviä ja teknisiä, joten ne ovat jopa 7,5 metrin etäisyydellä kehyksen sarakkeiden välillä, joiden paino on 67 kg palkin palkkiin. Puupaneelien läsnäolo palkkeihin tarjoaa luotettavan kiinnityksen vanerilevyjen ja monirakenteisten muottipaneelien kannelle.

Kuvion 1 eri muottijärjestel- mien alustavaan vertailuun. 22.21 Erityisten työvoimakustannusten jakautuminen lattiarakenteen laitteelle.

Kuva 22.21. Suunnitelma suorakaiteen muotoisten rakennusten monoliittisten lattiatasojen laitteiden manuaalit (1); trapetsia (2) ja kompleksi (3)

I - suunnittelu TSNIIOMTP; II - yritys "Siirrä"; III - yhtiö "Utinor"; IV- "Aluma-Systems"; V - ohuiden teräsbetonilaattojen kiinteä muotti; VI - sama, teräksisestä ammatillisesta lattiasta