Muottiyksikkö DSP: ltä

Konkreettisen perustan luominen, yksi esiin nousevista kysymyksistä valmisteluvaiheessa - siitä, mistä ja miten tehdä kaatopaikan, huolestuttaa monia ihmisiä, joilla on tällainen ongelma. Monimutkaisen rakennustyön tehokkuuden lisäämiseksi se poistetaan kaatamisen jälkeen ja sitä käytetään muissa rakennuskohteissa tai ne vuokrataan perustuslain varastorakenteita. Mutta viime aikoina on tullut melko suosittu käyttää kiinteää muottien, joista toinen on muottien DSP.

Mikä on DSP?

Kiinteä muotti tarjoaa monia etuja käytettyyn aikaan ja luo lisäraudoitusta säätiölle. Koska tällaiset muodot muodostavat yhden rakenteen, jonka perusta on monta vuotta, on tärkeää tietää, mitä toimintoja ne voivat suorittaa ja mitkä eivät, tällaiset muottijärjestelmät.

Jos talo on rakennettu monta vuotta, niin säätiö on aina eristetty ja vedenpitävä, mikä säästää koko talon korjausta ja lämmitystä. Huolimatta siitä, että erikoistunut eristys on parempaa, mutta suuren jalanjäljen ja materiaalien korkeiden kustannusten vuoksi kaikilla ei ole varaa turvata pohja.

Kiinteä muotti mahdollistaa perustan suojaamisen osittain kosteudelta ja lämpöhäviöltä, mikä säästää rahaa. Tärkeä tekijä on myös se, että rahaa säästetään perinteisissä muottirakenteissa käytettävään rakennusmateriaaliin, ja valmiit laatat voivat nopeuttaa kaatopaikkojen asennusta.

Millä ominaisuuksilla pitäisi olla materiaali:

 • vastustuskyky suurille lämpötilaeroille, jolloin betonista ei pääse särkyä;
 • riittävä jäykkyys, jotta estetään muotin muodonmuutos betonin kaatamisen aikana;
 • ei vaikuta säätiön koostumukseen, joka estää epämuodostumia emäksessä;
 • toiminta ei aiheuta myrkyllisiä aineita, jotka voivat vahingoittua kosketuksessa kellarissa;
 • suojelu maaperän kivistä sulkeutumiselta, joka vähitellen heikentää säätiötä;
 • mahdollisuus luoda sisustuksen maanalaisiin tiloihin.

Sementtipohjaiset lastulevyt ovat melko luotettavia materiaaleja, jotka eivät vaikuta kaadetun betonin laatuun, mutta kun ne asetetaan maahan, se voi tuhoutua kosteudelta. Levyjen turpoamisen välttämiseksi sinun on asetettava vedeneristys, jos aiot tallentaa ne. Jos levyt eivät yksinkertaisesti halua tavoittaa, eristys voidaan jättää pois.

Pohjaveden, suonensisäisten tai pakkasalttiiden maaperän esiintymisen vuoksi on vaadittava säätiön vedenpitävyys. Tällaisessa kosteassa ympäristössä betoni kaatuu hyvin nopeasti.

Sementti-sidotun lastulevyn paksuuden erot

DSP on materiaalia, jota on pitkään käytetty pysyvään muottirakenteeseen, mikä tarjoaa monia etuja. Sementti koostumuksessa mahdollistaa muodon säilyttämisen ja antaa jäykkyyden puristusta varten, ja puulastut eivät salli levyjen taivuttamista. Levyjen paksuus vaihtelee välillä 0,16 - 0,24 cm. Valittavan betonin massasta riippuen kehyksen haluttu vahvuus valitaan.

Edut ja haitat

Sen koostumuksen ansiosta tällaisia ​​levyjä käytetään usein pohjan ja seinien täyttämiseen. Jos sinulla on tilaisuus, älä huolestu betonin suojauksesta, ja jos et käytä liian paljon aikaa asennukseen, tekniikalla on useita haittoja.

 1. Se vaatii runsaasti tukirakenteita kehyksen sisällä, ja yhdessä vahvistamisen kanssa on melko vaikea asentaa.
 2. Johtuen suuresta määrästä kaihtimia sisällä muotti, betoniseos on tiivistetty, jos näin ei ole, tyhjät voivat jäädä.
 3. Kosteuden sisääntulo stimuloi puun turpoamista, mikä vähentää sen tiheyttä.
 4. Koska levyjen koostumus sisältää puuta, joka alkaa ryöstää ilman asianmukaista vedenpitävyyttä, on tarpeen työskennellä rakenteen eristämiseksi pohjavedestä.
 • helppo asennus, jonka takia säätiön kaatamista koskeva työ kiihtyy;
 • rakenteellinen lujuus, jos valitaan halutun paksuuden arkit;
 • betonin suoja ulkoisista vaikutteista.

Jos verrataan hyviä ja huonoja puolia, ammattilaiset ovat suurempia, koska vedenpitävyys on vielä tehtävä, jos rakennusta rakennetaan pitkäksi ajaksi. Levyt valmistetaan myös DSP-levyistä kiinteään muottiin. Niissä on ohut kerros rakeistettua polystyreenivaahtoa, joka suojaa muottiin ulkoisista vaikutteista. Saat lisätietoja DSP: stä videosta:

Valmistelutyöt

Kun otetaan huomioon kaikki materiaalin ominaisuudet, päätä, soveltuuko tällaiseen maaperään. Useimmin sitä käytetään kiinteissä maissa nauhat tai pylväsperustaan. Monoliittiselle levylle vahvuus on liian alhainen ja kyvyttömyys luoda sisäpuoliset tukiputket käy epäkäytännölliseksi.

Ennen kuin asennat muottipesän, valmistele työskentelypaikka, geotekstiilit, jotta estetään maaperän sekoittuminen ja myöhemmät kerrokset. 10 cm: n kerros hiekkaa tai roskaa kaadetaan, jonka jälkeen se on hyvin tamped alas, ja vedeneristys on laitettu päälle, ja mieluiten lämpöeristys. Tämän jälkeen aloita muottien asentaminen.

Jos jalkakäytävä on suunniteltu, karsitaan 10 cm: n raunio, johon vedeneristys asetetaan, minkä jälkeen kaadetaan heikkoa sementtiliuosta, johon rakenteet yhdistävät nastat asettuvat pohjaan. Jotta vettä siirrettäisiin pohjasta, sijoitetaan viemäröintijärjestelmä, joka mahdollistaa sementtipohjaisten lastulevyjen käytön myös märissä maissa.

Asennustyöt nauhan perustuksille

Muottien asettaminen alkaa jähmettymisen jälkeen. Jos säätö on korkeampi kuin yksi arkki DSP, asennus tapahtuu riveissä, ruutupaketin kuvioissa. Vaikeinta on - ensimmäisen rivin rivien oikea muotoilu niiden väliin. Puserot asennetaan alemmasta kulmasta, 30-40 cm: n välein seuraavalle hyppääjälle, 30-40 cm: n pituus on myös heikentynyt riippuen siitä, kuinka paljon betonia kaadetaan. Sen jälkeen, kun puinen tukijalka on kiinnitetty, se kiinnitetään pultteilla niin, että se ei aiheuta liikkeitä asennettaessa muita hyppyjä.

Ennen kuin laatoitat asennat, sinun on tiedettävä, että yhdessä pitävät teräslevyt asennetaan kankaan päälle sekä pohjaan. Useimmiten koottuna tina, joka tekee niistä kulmat, ja jos levy on pitkä, niin keskellä. Tämä ei salli alustan taipua pakkasbetonin paineen alaisena.

Kiinteät kotelot kiinteällä muottialueella

Jos hyppyjä suunnitellaan valmistettavaksi irrotettaviksi metallista, ne kiinnitetään DSP: hen ruuveilla. Lisäkehyksinä käytetään kiinteitä metallitelineitä, ja hitsit kiinnitetään usein niihin. Koska ne antavat lujuutta riittävän pienillä mitoilla, vaikeudet betonin kaatamisen kanssa ovat pienemmät kuin runsaat puiset tukialukset, jotka on poistettava.

Jos käytetään puisia kantta, betonin kaatamista monimutkaistaa se, että se toteutetaan hitaasti, jotta vältetään aukkojen muodostuminen. Puiset tukipyörät voivat olla vain irrotettavia, ja ne poistetaan, kun betonimassa pääsee alareunaan, muuten ne kuljettavat kosteutta maanalaisiin kerroksiin ja aiheuttavat heikkoja pisteitä alustalle. Vähintään vesitiiviys heikentää ja romahduttaa, jolloin ympäröivä betoni murtuu kosteuden takia. Kun ne romahtavat, suuret aukot pysyvät paikoillaan, mikä heikentää perustan ja kuorman epätasainen jakautuminen lisää epämuodostumia ja johtaa halkeamiin. Tämä voi vaarantaa talon asukkaat sen vuoksi, että kellarista voidaan siirtää ja koko rakennus osittain tai kokonaan romahtaa.

Muotoilu puupalkilla

Viimeinen vaihe työstä

Kun levyt ja sisäiset kiinnittimet on asennettu, saumat suljetaan sementti- tai betonilaastilla ja sen jälkeen, kun ne on kipsattu erityisellä yhdisteellä. Tämä pitää sementtimaidon virrata ympäröivään maaperään, mikä ei salli betonin herkistyä. Jos pohjan paksuus on riittävän suuri, niin tasoitusten lisäksi tuet asennetaan.

Joskus säästää aikaa tukien asentamiseen, muotti on yksinkertaisesti peitetty maalla, mikä on väärä, koska jalustan kovettumisen jälkeen DSP on vedenpitävä. Vaikka puuosat käsiteltiin erityisellä yhdisteellä kosteutta vastaan, mutta niiden lujuuden lisäämiseksi vedenpitävyys on välttämätöntä.

DSP on kätevä tapa asentaa pysyviä muottirakenteita nauhan perustuksiin riippumatta siitä, onko kellarissa tai kellarikerroksissa. Tällä menetelmällä voit luoda paitsi rakennustyöt talon perustalle, myös aidan, portille tai seinille. Asennuksen työvoimakustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin tavanomaisen muottirakenteet, mikä on ihanteellinen yksityisen talon perustamisen nopeuttamiseksi.

Perussäätö pysyvästi: 6 laitevaihtoehtoa

Muottien ansiosta pystyt muodostamaan monoliittisen nauhan perustuksen suljettu, vahvistettu betonivuoto. Muotti on erikoisrakenne, jonka avulla voit muodostaa monoliittisen nauhan perustan suljetun, vahvistetun betonisen muodon. Sen ansiosta monoliteettiset lohkot antavat halutun korkeuden, leveyden ja pituuden. Betoniliuoksen kovettumisen jälkeen muotti on yleensä purettu. Siinä on myös kiinteät perusmuottirakenteet. Mitä etuja se on, ja mitä aiotaan - lue alla.

Foundation kiinteä muotti: edut ja haitat

Koska nimestä oli mahdollista ymmärtää, kiinteä perustusmuotti on rakenne, joka jää jäljelle sen jälkeen, kun konkreettinen ratkaisu kovettuu monoliittisen perustan koko elinaikanaan. Kiinteä sulkinjärjestelmä on pääsääntöisesti lohkorakenne, joka koostuu litteästä muotoilusta, pystysuorasta ja vaakasuorasta tuesta ja kiinnikkeistä.

Perusta pysyvää muottirakennetta käytetään lyhyisiin määräaikoihin, jotka on varattu rakentamiseen.

Koska muottijärjestelmä ei ole purettu betonin asettamisen jälkeen, se on valmistettu lämpöä eristävistä materiaaleista. Näin voit välttää perustuksen lisäseristettä, vähentää rakennuksen lämpöhäviötä, kasvattaa jalustan taivutusta ja puristusta ja pidentää sen käyttöikää.

Kiinteä muotti on yksinkertainen ja helppo asentaa.

Lisäksi kiinteä muotti:

 • Helppoa ja helppoa asentamista (on mahdollista tehdä kiinteä tukkukauppa hyvin nopeasti, jopa yksin);
 • Mahdollistaa yksiköiden asentamisen yksinkertaistamisen (monissa levymateriaaleissa ei-irrotettavan järjestelmän asennusta varten, putkilinjan sijoittamiseen käytettävät kanavat ovat saatavilla);
 • Voit pienentää lisäkuumennuksen ja vedenpitävyyden asentamista.

Kiinteän muottijärjestelmän haitat saattavat johtua siitä, että ne ovat korkeita kustannuksia verrattuna yksinkertaiseen, kokoontaitettavaan lankarakenteeseen ilman eristystä. Kiinteän järjestelmän kustannukset riippuvat sen rakenteessa käytetyistä materiaaleista. Paras hinta / laatu -suhdetta pidetään pursotetun vaahdon irrotettavana muottina.

Pysyvän muottien tekniikka polystyreenivaahdosta

Tukirakenteen korkein rakenteellinen nopeus voidaan saavuttaa käyttämällä polystyreeni-vaahtolohkoja. Lohkojen kevyen painon vuoksi rakentamisen aikana on mahdollista kieltää raskaiden koneiden käyttö. Lisäksi polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteä rakenne mahdollistaa teknisen viestinnän helpon ja nopean asentamisen.

Polystyreeni-vaahtolohkojen suunnittelu mahdollistaa teknisen viestinnän helpon ja nopean asentamisen

Laajennettu polystyreenimuotti on koottu konstruktoriksi käyttäen hyppyjä.

Tässä tapauksessa lohkojen asettaminen suoritetaan hiekka- ja sora-alustalle. Jotta lohkot kestivät betonia, ne on vahvistettu sisälle. Ankkuri asennetaan valmiiksi täytettyyn asentoon. Pystysuorat ja vaakasuorat metallivarret on päällekkäin ja yhdistetty hitsaamalla tai hehkutetulla langalla. Vahvistuksen jälkeen muotti on täytetty betonilla.

Perusta pysyvä puutavara betonista

Suurin jäätymislujuus on arbolitovy-lohkoja. Ne on valmistettu puulastuista, joihin on lisätty sementtilaasti ja mineralisaattori, ovat ympäristöystävällisiä, kevyitä ja kestäviä.

Lisäksi tällaiset arbolitovy-lohkot ovat varsin edullisia.

Joten yhden neliömetrin muodon rakentamiseksi tarvitset vain 4,5 lohkoa. Tämä vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia. Useimmiten arbolitovy levyt käyttävät kirjanmerkki rakennuksen socle.

Arbolitovy-levyt käyttävät socle-rakenteita

Arbolitovy-lohkot jakautuvat riippuen:

Rakennuksessa kellarissa ja kellarissa käyttäen rakenteellisia lohkoja betonista. Samalla lohkot voidaan koota järjestelmään manuaalisesti tai vibropressin avulla. On parempi valita painetut lohkot: niillä on suurempi voima. Aseta materiaali tulisi olla pakollisella kiinnitysmenetelmällä käyttäen betonirauhaa tai erityistä liimaa. Muuten, kun kaadetaan syvemmän pohjan, lohkot eivät kestä kestomassan betonia ja muovautuvat tai rikkovat.

Kuinka tehdä DSP: n pysyvän muottien

Pysyvän muottien materiaalina voit käyttää sementtihiukkaset. DSP: t ovat pitkään saavuttaneet suosiota yksityisessä rakentamisessa johtuen saatavuudesta ja erinomaisesta lämmöneristyskyvystä. Tänä päivänä levyt ovat saatavana useammassa koossa: paksuudeltaan 1,6 - 2,4 cm.

Oikea materiaalipaksuuden valinta takaa luotettavan suojauksen betonilohkoilta kosteudelta, alhaiselta lämpötilalta ja tuholaisilta.

DSP: n päällysteitä käytetään nauhan tai pylväspohjan asettamiseen. Samanaikaisesti ääriviiva-laitteen tätä muunnelmaa ei suositella käytettäväksi liikkuvilla mailla ja maaperällä, jolla on korkea vedenpinta.

DSP-muotti on erinomainen lämmöneristyskyky.

Sementti-lastulevyjen muottien asennus on seuraava:

 1. Jotta estettäisiin maaperän sekoittuminen myöhempiin tyynyjen tasoihin, säätiön alapuoliset kaivokset peittyvät geotekstiileillä;
 2. Kaivannon pohjalle kaadetaan kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa tai murskattua kiveä, ja se on hyvin tamped;
 3. Yllä oleva vesi- ja lämpöeristys;
 4. Hydro- ja lämpöeristys heittää heikkoa sementtilaastia;
 5. Jalkakytkimen kiinnityskappaleisiin, joissa on joukko alempaa muottirakenteita ja vahvistusta;
 6. Kaivantojen rajojen sisäpuolella on asennettu metalli-hyppyjouset 0,3-0,4 metrin välein;
 7. DSP: t kiinnitetään ruuveihin ja galvanoidut kynnet halkaisijaltaan 2,5 mm.

Jos aiot täyttää säätimen korkeudella, joka on suurempi kuin yhden levyn korkeus, DSP: t asennetaan porrastetusti. Valittaessa laatat pysyvää muottirakennusta varten sinun on kiinnitettävä huomiota rakeisen polystyreenivaahdon esiintymiseen niiden koostumuksessa. Cement-bonded chipboards, pinnoite tällä materiaalilla on vastustuskykyisempi kosteutta. Muussa tapauksessa DSP asennuksen jälkeen on peitettävä bitumimuovilla tai muulla vedenpitävällä materiaalilla.

Kuitulevyn muotti

Materiaalina kiinteälle sulkumenetelmälle, jossa matalarakenteinen rakenne, käytetään fibroliittilevyjä. Kuitulevy on puusta valmistettu rakennusmateriaali, johon on lisätty erityisiä epäorgaanisia sideaineita. Tämä materiaali on puupalkin ja DSP: n analogi, mutta sillä on samanaikaisesti pieni veden absorptiomäärä ja kyky kestää raskaita kuormia.

Käytettäessä perustusmuotoja käytetään fibrolitovye-levyjä, polystyreeni vaahtopäällystettä.

Rakennuttajat kuitenkin suosittelevat laattojen suojaamista kosteudelta. Valitessaan kuitulevyä, on tarpeen kiinnittää huomiota brändiin. Materiaalin käyttöalue ja tiheys riippuvat siitä. Siksi fibroliitti M300-merkinnällä voidaan käyttää vain lämmittimenä. Kuitulevyä, jossa on merkinnät M400 ja M500, käytetään lämmöneristysmateriaalina.

Valitsemalla fibrolitovy levyt, on tarpeen kiinnittää huomiota niiden brändi.

Kuitulevyjen muottien asennus suoritetaan samalla tavoin kuin DSP: n järjestelmän asennus:

 1. Materiaali on sijoitettu pehmustettuun saviin, hiekkaan tai raunioihin ja jalustaan.
 2. Levyt on yhdistetty metallikiveihin;
 3. Kulmaliitoksissa on käytettävä erityisiä nauloja ja ruuveja.

Useimmin fibroloiva levyt levitetään alhaisen haudatun monoliittisen emästen nauhalle. Tarvittaessa materiaali leikataan korkeudelle. Kuituoptisten levyjen leikkaaminen tapahtuu käsisähkösahalla.

Ei-irrotettava lasikuitumoduuli

Steklomagnezitovye-arkkia kehitettiin vaihtoehtona kipsilevyille, lastulevyille ja OSB-levyille. Mutta, toisin kuin sen kilpailijat, lasimagnesiittilevyillä on suurempi lujuus johtuen koostumuksen magnesiumyhdisteistä ja lasimuroista. On edullista erottaa rakennemateriaali ja korkeammat lämpö- ja äänieristysominaisuudet, jotka saavutetaan lisäämällä perliittiä levyn koostumukseen. Ja materiaalin sileä pinta mahdollistaa ihanteellisen sileät monoliittiset lohkot. Materiaalin tärkein haitta voidaan pitää sen korkeina kustannuksina.

Lasi-magnesiittiarkit erotetaan tyypin mukaan:

 • paksuus;
 • tiheys;
 • Vettä hylkivä ominaisuudet;
 • Lämmöneristysominaisuudet.

Mitä korkeampi materiaalin luokka on, sitä tiheämpi, kosteampi ja pakkasenkestävä se on. Useimmin lasi-magnesiitin muotti on käytössä laitekannassa.

Steklomagnezita-muotti, jota käytetään laiturialustalle

Levyjen asentamiseen käytetään ruuveja kipsilevyjä varten.

Samanaikaisesti kiinnittimet asetetaan vähintään 1 cm: n etäisyydelle levyn reunasta 2,5 cm: n etäisyydellä. Jotta lasimagnesiittilevyjen muodonmuutoksia ei vältettäisiin, rakennetaan irrotettava muottijärjestelmä, joka liikkuu keskeltä kehäreunaan. Levyssä on sileä puoli ulos.

Betoni pysyvää rakennusta säätiölle

Pysyvän muottirakenteen laitteeseen voidaan käyttää erityisiä betonilohkoja. Betonipäällysteen haittana on se, että savimassalla pohjan on oltava hydro- ja lämpöeristetty. Betonin lohkojen käytön etuja alustan kaatoamiseksi ovat niiden lujuus ja korkea jäätyvyys. Lisäksi muottien valmistus betonielementeistä omilla käsillä ei vie paljon aikaa.

Betoni kiinteä muotti säätiölle on vahva

Lohkojen erityisen rakenteen ansiosta muotti on koottu rakentajaksi:

 1. Lohkot on asennettu valmiiksi valettuun betonipohjaan;
 2. Suurimman lujuuden varmistamiseksi lohkojen päälle sijoitetaan kaksi teräsvartta, joiden etäisyys on 1-2 cm.
 3. Säätiön syvyydestä riippuen vielä yksi lohkotaso asetetaan ruutupiirilevykuvioon, joka on vahvistettu kunkin lohkon korkeudella;
 4. Jokainen 4-5 korttelia asettaa pystysuorat terästelineet;
 5. Muottirakenteen kulmat on vahvistettu L-muotoisilla kannakkeilla.

Betonirakenteita kaadetaan tasojen läpi, riippuen pohjan syvyydestä. Viimeinen rivi lohkojen täytetään puoleen. Kun seinät säätiö on kytketty avulla pystysuorat pilarit, jotka tarvittaessa karsitaan. Tällaista tekniikkaa voidaan käyttää sekä kaistaleiden että laattapohjien monoliittiseen rakenteeseen.

Laite on pysyvä muotti (video)

Kiinteän muottijärjestelmän asennus monoliittisen kaistaleen perustamiseksi on erinomainen tapa vähentää rakennustöiden kulutusta ja säätiön vesi- ja lämpöeristyskustannuksia. Nykyään on olemassa monia materiaaleja pysyvien muottien asennusta varten. Samaan aikaan useimmat niistä ovat kohtuuhintaisia, niillä on pieni paino ja voit saavuttaa korkealaatuisen, joka luo vankan perustan!

DSP muottipohjaksi

Suositeltavat viestit

Viimeksi katsotut 0 käyttäjää

Yksikään rekisteröity käyttäjä ei näe tätä sivua.

Parhaat artikkelit IAB: n verkkosivuilla

 • Kaikki aktiviteetit
 • tärkein
 • Ideoita kotiisi
 • Materiaalit ja rakenteet
 • DSP muottipohjaksi

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

BII. Korjaus ja sisustus

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

IVD.ru -verkkosivusto on johtava Internet-projekti, joka on tarkoitettu asuntotilojen jälleenrakentamiseen ja sisustukseen. Sivuston tärkein sisältö on "Ideas of Your House" -lehden arkisto - yksinomainen artikkeleita, korkealaatuisia kuvia, käytännön neuvoja ja oppitunteja. Asiantuntijaryhmä toimii projektissa tiiviissä yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden, arkkitehtien ja johtavien julkaisijoiden kanssa.

Verkkosivustossamme on kattavat suunnitteluratkaisut; tarkastella yksityiskohtaisia ​​markkinatarkastuksia rakennus- ja viimeistelyaineista, huonekaluista, koneista ja laitteista; verrata omaa ideasi johtavien arkkitehtien suunnitteluprojekteihin; Keskustele suoraan muiden lukijoiden ja toimittajien kanssa foorumilla.

Oletko ammattimainen arkkitehti tai suunnittelija?

8 materiaalia kiinteään muottiin perustuksen alla: tee se itse

Muotti on erityinen muoto sementti-hiekka seos, jonka avulla voit muodostaa oikean geometrian seinät. Rakentajat käyttävät sekä irrotettavia / tilapäisiä että kiinteitä / pysyviä muottirakenteita säätiölle. Toisen vaihtoehdon ansiosta voit säästää aikaa ja energiaa purkutyössä sekä eristää ja / tai vahvistaa seiniä, joten sitä käytetään yhä enemmän sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa.

Peruslaitteiden kiinteiden muottien perusvaatimukset

Harkitse, mitä ominaisuuksilla on oltava pysyvä muotti.

 • Materiaalin kosteusvastus ja saumojen tiiviys. Tämän ominaisuuden puuttuessa muotti päästää betonin läpi, mikä johtaa seoksen liialliseen kulutukseen ja tekee seinän rakentamisen mahdottomaksi.
 • Rakenteellinen lujuus. On välttämätöntä, että murskaus kestää betoniseoksen paineen sisästä ja maasta ulkopuolelta (perustasolla) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Elementtien oikea geometria. Olisi ollut mahdotonta rakentaa jopa seinämiä ja 90 asteen niveliä niiden välille, joilla oli erilainen paksuus tai väärät kulmat.
 • Pitkä käyttöaika. Mitä kauemmin muotti on mahdollisesti olemassa, sitä korkeampi on koko talon pitkäikäisyys. Jos muotti kaatuu nopeasti, seinät, jotka jätetään tukematta, eivät kestä rakentavaa kuormaa. Tapauksissa, joissa muotti ei ole tukeva, sen tuhoutuminen heikentää ulkonäköä, mikä johtuu koristeellisesta julkisivun viimeistelystä.

Kiinteä muottirakenne - tärkeä osa energiaa säästävää taloa

Taulukko: kiinteiden muottien edut ja haitat

Metalliset pysyvät muottipinnat

Metalliseinien levyt on yhdistetty metalliastioilla yhtenäisen seinämän paksuuden varmistamiseksi

Metallimuotti on yksi kalleimmista, joten sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Se on valmistettu alumiinista tai teräksestä, jonka paksuus on 1-2 mm metallirungossa ja joka on kiinnitetty ankkureihin, peitelevyihin tai lukkoihin. Kiinnittimien tyyppi ja lukumäärä lasketaan siten, että kun betoni kaadetaan ja kovettuu, levyt eivät taivu tai ulos.

Kun muotti on tehty tilauksen tekemiseksi tiettyä rakennetta varten, valmistajan yrityksen päälliköt suorittavat itse rakenteen testikokoonpanon ja vasta sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat ovat sopivia ja täydellisiä, tilaus lähetetään ostajalle.

Metallimuotti on tarkin geometria. Levyarkkien samansuuntaisuuden toleranssi on enintään 2 mm tuotteen pituuden yli 1 m.

Metallin ennenaikaisen hapettumisen ja tuhoutumisen ehkäisemiseksi betonin ja pohjaveden aiheuttaman kosketuksen vuoksi tulevien muottiarkkien valmistuksessa pinnoitetaan huolellisesti maalit ja rasvat. Usein käytetään sinkittyä terästä tai käytetään pulverimaalausta, joka muodostaa tiheän polymeerikalvon arkille. Mutta jos hitsausta käytetään asennusvaiheessa (arkin hitsaaminen kehikkoon tai raudoitukseen levyille), sinun on käytettävä suojaavaa yhdistettä uudelleen (rasva, mastit, maalit) lämpötilan vaurioituneille paikoille.

Metallilevyjen jauhemaalaus on yksi tehokkaimmista menetelmistä suojaamaan niitä korroosiolta.

Metalli sopii hyvin rakennuksiin, joissa on monimutkainen geometria, koska ohutlevyt on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun kulmaan, tehdä pyöristystä tai kaartaa. Päättyneet seinät ovat erittäin siistit ja sileät, jos niitä halutaan, ne voidaan jättää ilman koristeellisia viimeistelyjä. Arkkitehdit suosittelevat metallimuottien käyttöä vaikeasti löystyneillä alueilla.

Betonivirtauksen estämiseksi metallimuotojen liitokset liitetään hyvin huolellisesti

Mutta asiantuntijat huomaavat joitain metalli-muotojen haittoja:

 • teräslevyjen merkittävä paino, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä;
 • seinien ja perustusten lämpöeristyksen tarve;
 • Levyn voitelu poistetaan helposti ja tahraa työntekijät.

Alumiinilevyjen asennus seinämateriaalille työvoiman parissa

Metallimuotojen kuljetuksen ja asennuksen työvoimakustannusten minimointi auttaa alumiinilevyjä lisäämällä piitä, jotka painavat paljon vähemmän terästä ja jotka eivät vaadi ulkoisesta ympäristöstä suojausta.

Vahvistettu betonilohkojen muotti

Vahvistettu betonilohkareita suositellaan suurille rakennushankkeille, ainakin kolmikerroksiselle yksityiselle talolle. Koska niillä on parannetut lujuusominaisuudet, tällainen turvamarginaali on tarpeeton pienissä rakennuksissa. Ohutseinämäiset lohkot ovat erinomaisia ​​päätaitojen perustamisen järjestämiseksi.

Vahvistetut muottilohkot offsetilla

Teräsbetonilaatikoilla on seuraavat edut:

 • sementti-hiekkaliuoksen säästäminen huomattavan paksuuden ansiosta;
 • sopii minkä tahansa syvyyden kellareihin ja kattoihin;
 • Asennettu vähintään saumojen leveyteen;
 • antaa rakennukselle usean sadan vuoden käyttöikä.

Paras muotti on saatu teräsbetonilohkoilla, joiden indikaattorit F75 (pakkasenkestävyys), W4 (veden läpäisevyys), 6% (veden imeytyminen), 350 kg / cm2 (mekaaninen lujuus).

Esimerkki raudoituksen sijoittamisesta teräsbetonilohkojen muottiin, joka on suunniteltu kahdelle tangolle

Lujitetun betonin lohkojen haittapuolista ovat:

 • suuri paino (lohko 510x400x235 mm painaa 30 kg), minkä vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autolla, ja vain nosturiin asennetut työntekijät on asennettu;
 • korkea hinta - noin 500 ruplaa yksikköä kohden.

Tällaisia ​​haittoja ei ole sardelli-lohkoissa. Seinien vahvan lujuuden ansiosta nämä analogiset teräsbetonilohkot eivät myöskään vaadi talon eristystä, koska niissä on jo eristyspuristettua savea.

Vaneri kiinteä muotti

Kosteudenkestävää vaneria käytetään useimmiten muottiin, mutta tässäkin tapauksessa tätä materiaalia käytetään yleensä tilapäisen muodon luomiseen. Lopputetun vanerilevyn käyttöikä ja säänkestävyys ovat kaiken kaikkiaan suuruusluokkaa pienempiä kuin betoniseinien samat parametrit.

Tällaisissa tapauksissa pysyvä muotti on sallittua:

 • tilapäisen rakenteen valmistuksessa (esimerkiksi pieni talo, jossa omistaja asuu päärakennuksen aikana);
 • muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa (kananviljely, kalavesi, puuvarasto);
 • kun sinun täytyy säästää rakentamiseen;
 • jos seinät ja säätiö lämmitetään ulkoisen ääriviivan yli ja vaneri on täysin suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

Epäkelpoisen kestävyyden ja vahvuuden lisäksi vanerimuotit vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska arkkeilla ei ole ura-harjojärjestelmää ja erikoisliitäntöjä, sinun on asennettava rakenne itsekierteittävin ruuvein, lisäksi tiivistettävä jokainen liitoskappale ja tehtävä ulkopuolinen laatikko tukien kanssa (jotta vaneri ei taipuisi). Lisäksi ei-vedenkestävä vaneri turpoaa ja kuoritsee vedestä, ja laminaatti työntää betonielementin pois ja ei koskaan muodosta kiinteää seinää, joten on erittäin tärkeää löytää vedenpitävä materiaali, jolla on hyvä tarttuvuus.

Techno-block - esimerkki vanerin onnistuneesta käytöstä muottipesässä

Kuvan nimeäminen:

 • 1 - koristeellinen kerros;
 • 2 - eristyskerros;
 • 3 - muovituet venttiileille;
 • 4 - betonivuoto (siinä on lohkoissa ontelo);
 • 5 - vanerilevy.

Näin ollen vanerin edullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä huolimatta asiantuntijat suosittelevat sitä vain väliaikaisiin muottirakenteisiin. Pysyväksi on parempi käyttää teknolohkoa - komposiittituotetta, jossa on sisäinen vanerikerros.

Puubetonin kiinteä muotti

Puubetoni on suhteellisen uusi, mutta aika testattu materiaali. Viime aikoina aloitettiin betoni- ja puulohkolohkot, mutta tätä seosta käytettiin lattianeristykseen Neuvostoliiton aikoina. Puubetonilohkot ovat paljon halvempia ja kevyempiä kuin betoniteräkset, joten niitä käytetään aktiivisesti yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

Joissakin betonilaattojen malleissa on eristyskerros - kivivilla tai polyuretaanivaahto

Verrattuna muihin tyyppisiin kiinteisiin muottipesään:

 • helppo leikata puuntyöstövälineillä, jonka avulla voit muokata ne haluttuun parametriin paikan päällä: leikata kulmat, tehdä kaarevat käyrät, leikata palasia parantaaksesi seinien kiinnittymistä rakennuksen kulmissa, vähentää korkeutta / pituutta;
 • asennettu nopeasti ja ilman erikoislaitteita (1 m 2 seinästä on vain 8 lohkoa);
 • antavat suuren lujuuden, äänen imeytymisen ja lämpöeristyksen pienemmällä seinämän paksuudella (verrattuna tiiliin ja laajennettuun polystyreeniin);
 • turvallinen muiden terveydelle, teolliseen jalostukseen soveltuva jätteet;
 • riittävän vahva kiinnittimien, viemäriputkien ja ladattujen elementtien kiinnittämiseen julkisivutekniikoille (liukukäytävät jne.);
 • ei pelkää tulipaloja (kestää jopa 90 minuutin avotulen);
 • pakkasenkestävä, sopii alueille, joilla on ankara ilmasto.

Puubetonin puute on sen läpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää seinien rakentamiseen valmiiksi vedenpitävälle nauhalle tai laattojen pohjalle. Arbolitan käyttö säätiön järjestämiseen ei ole toivottavaa, koska sitä on suojattava hyvin kosteudelta.

Esimerkki arbolitan ja tiilien muottien järjestelystä

Puubetoni valmistetaan onttojen lohkojen ja paneelien muodossa. Toisessa tapauksessa paneeli toimii vain seinän sisemmäksi muodoksi ja ulkopuolinen on varustettava tiilillä. Materiaalien välinen ontelo kaadetaan betonilla ja vahvistetaan, kun käytetään muitakin muottityyppejä. Tätä vaihtoehtoa on vaikeampi asentaa, mutta valmis talo on lämmin (puubetoni), kaunis (tiili) ja kestävä (yhdistämällä kolmen materiaalin lujuusominaisuudet).

Kun ostat lohkareita ja betonilevyjä, kiinnitä huomiota ympäristömerkkiin, sillä jotkut valmistajat käyttävät epäterveellisiä sideaineita (fenoli, naftaleeni). Ole varovainen, pehmittimen toksiinit voidaan vapauttaa materiaalista jopa huoneenlämmössä.

Arbolitovy-lohkojen valmistajat tarjoavat puutavaran tarjonnan vaihtoehtoja sekä korkeita rakennuksia että pieniä rakenteita varten. Muista neuvotella konsultin kanssa, jotta et käytä ylimääräistä rahaa betoniin ohutseinämäisten lohkojen valumisesta tai virheellisesti ottaaksesi korttelit, joissa on liian pieniä aukkoja.

DSP: n kiinteä muotti

DSP (sementtipohjainen lastulevy) tai sahanpurun betoni on toinen muunnelma sementin ja murskatun puun seoksesta. Se eroaa puubetonista sidosaineiden tyypin ja hiekan lisäyksen mukaan. Siksi DSP on tiheämpää, kestävämpää ja raskaampaa materiaalia ja sen lämpöeristys on huonompi kuin betonista.

Sementti-sidotut lastulevyt voivat toimia viimeistelyaineina, kun ne päällystetään koristeellisilla mineraalipaloilla.

Edut arbolitovoy muotti:

 • materiaali hengittää, joten taloa ei tarvitse varustaa pakotetulla tuuletuksella ja torjua kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
 • DSP kykenee vastustamaan tulipaloja, sen palonkestävyys varmistetaan laboratoriotesteillä;
 • Levy koostuu luonnonmateriaaleista, joten se ei vahingoita luontoa ja terveyttä;
 • antaa talolle suuren lujuuden: seinämä pystyy kestämään kolme kertaa enemmän kuormia kuin paksuus 25 cm: n paksuisella seinillä;
 • DSP kestää äkillisiä lämpötilan muutoksia, joten se soveltuu alueille, joilla on voimakas mannermainen ilmasto;
 • materiaalilla on riittävä stabiilius ja geometrinen stabiilisuus siten, että kerrosten välinen etäisyys voi olla 2,8 - 3 m;
 • on mahdollista rakentaa taloja sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden avulla jo talvella, kunnes lämpötila on laskenut alle -20 ° C;
 • DSP vaatii minimaalisen viimeistelyn, talon sisällä se voidaan maalata tai liittää taustakuvaan ilman kittiä.

Esimerkki lujitetuista pohjamateriaaleista sementtihiukkaset

Euroopan rakentajat ovat käyttäneet DSP: n kiinteitä muottirakennuksia jo yli 25 vuoden ajan, joten on olemassa monia taloja, jotka vahvistavat tämän materiaalin kestävyyden ja luotettavuuden. Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat hyvin sekä yksittäisiin että korkeisiin rakennuksiin, jopa vaikeassa pohjoisessa ilmastossa.

Pysyvä muottirakenne ammattilehdeltä

Profiililevy, profiililevy tai aallotettu arkki havaitsi sen käytön kiinteänä muottona, vaikka sitä käytetään useammin aidojen, kattojen ja ulkorakennusten valmistukseen. Tärkeää: ammattilevy sopii vain komposiittipohjapaneeleiden järjestelyyn ja suurille päistään (5 metrin etäisyydeltä) vaatii lisää tilapäisiä tukia. Seinien pystyttämiseen tätä materiaalia ei käytetä pienen paksuuden vuoksi, mikä vähentää mekaanisten kuormitusten kestävyyttä pystyasennossa.

Esimerkki päällekkäisyyden muodostamisesta profiililevyn pohjan kanssa

Tämän materiaalin rakennustyöntekijät houkuttelevat tällaisia ​​ominaisuuksia:

 • metalli on täysin suojattu galvanoinnilla ja / tai polymeerikerroksella, joten se ei ruostu;
 • teollisuusrakennuksissa materiaalia voidaan jättää ilman koristeellista viimeistelyä, katto on visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
 • ammattiarkki suorittaa paitsi konkreettisen muodon, mutta toimii myös arkkina;
 • levyt siirtävät kuorman rakennuksen metallikehykselle, joten sisäseinämät eivät kanna raskaita kuormia ja on mahdollista säästää rakentamalla niitä kevyistä materiaaleista (hiilihapotettu betoni, sandwich-paneelit);
 • Pienet paksut arkit yksinkertaisesti leikataan metallisaksilla, joista voit muodostaa minkä tahansa muotoisen muotin.

Jotta saataisiin hyvin kiinnittyä betoniin, valitse erikoisprofiileja, joissa on hampaita muottiin.

Näyttää siltä, ​​että aaltopahvilla on rakennuksen sisäpuolelta aaltopahvipohjainen välikerros

Profiililevystä valmistettua kiinteää muottia käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska se vaatii rakennuksen metallikehyksen rakentamista ja lattian metallipalkkeja. Yksittäiselle talolle se ei toimi, koska se on kohtuuttoman kallista.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Laajennettu polystyreeni / vaahto - suosittu materiaali kiinteälle muotille. Sen merkitys johtuu seuraavista tekijöistä:

 • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta;
 • ura-harjanteen liitäntäjärjestelmä yksinkertaisin asennuksin;
 • asennuksen nopeus (kiinteän muottien vaahtolohkot ovat suurempia kuin betoniset, joten työ etenee nopeammin);
 • erilaiset lajit (vahvistettu, suojaava kyllästys);
 • lämmöneristysominaisuudet, joiden vuoksi talo ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • äänieristys;
 • biologinen inertti, joka estää homeen, sammalta jne. kehittymisen.

Esimerkkejä eri kokoonpanoista valmistetuista polyuretaanivaahtomuovilohkareista

Polystyreeni-vaahtomuottien vastustajat osoittavat, että se on vaarassa tulipalossa ja huonosti ympäristön kannalta. Vaikka ostaisit materiaaleja, jotka on merkitty ekosysteemiin, se ei takaa, että muotti ei vahingoita terveyttäsi tai luontoasi.

On myös tärkeää muistaa, että vaahtomuottien rakenne on hyvä valinta yksinkertaisten rakennusten kannalta, koska kulma- ja pyöristettyjen lohkojen valikoima ei vieläkään täytä kaikkia kuluttajien vaatimuksia.

Kiinteä lasi magnesiitti

Steklomagnezitovy-arkkia tai SML: tä käytetään pysyvän muottirakenteena 1900-luvun puolivälistä lämpöeristettyjen talojen rakentamiseksi. Aine koostuu oksidin ja magnesiumkloridin, perliitin, sahanpurun, lasikuidun ja polypropeenin kudoksen seoksesta. Kaikki lasin magnesiittikomponentit eivät ole luonnollisia, mutta valmis koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

Erilaiset lasiväriset magnetitelevytarkat, joissa on koristeellinen viimeistely

LSU on loistava vaihtoehto talon rakentamiseen tai kunnostamiseen, jolla on heikko säätiö. Koska arkit itsessään ja kaadettaessa käytetyt kevytbetoniseokset painavat paljon vähemmän tiiliä, teräsbetonilohkoja ja muita perinteisiä materiaaleja, ne eivät rasita rakennuksen rakennetta niin paljon.

Lasimagnesiitin etuja:

 • monikäyttöisyys: se soveltuu perustusten, seinien, kattojen, aidojen jne. luomiseen;
 • korkea lämmöneristys, joka ei liity pelkästään itse muottien ominaisuuksiin vaan myös aggregaatin etuihin (D250-D320: n fibro-vaahtotabletti, betoni polystyreeni-vaahtopallot M300);
 • tulenkestävyyden;
 • täysi kosteusvastus, joka tekee materiaalista sopivan kylpylä- ja saunavalmisteiden rakentamiseen alueilla, joissa on kostea ilmasto ja suolla alueilla;
 • SML: n muottirakenteiden seinien pieni paksuus säästää tilaa talon sisällä;
 • Levyjen karhea pinta on helppo levittää klinkkerilevyillä, koristeellisella kipsillä tai muulla viimeistelyaineella;
 • levyä voidaan hieman taivuttaa, jos se on tarpeen puolitornin tai muun kodin sisustamisen (kaarevuussäteen - 3 m) rakentamiseen.

Jos aiot leikata SML-levyjä paikan päällä, osta varaosat palapelille. Tämä materiaali käyttää kynsilehtiä useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneri.

Lasilevyt tulevat pihalle kaikissa talonrakennusvaiheissa

Steklomagnezitovy-arkit samoin kuin arbolitny muodostavat usein vain ulkokuoren sisäisen muotoilun sisäisen muodon, joka useimmiten rakennetaan koristeellisesta tiilestä. Tämän seurauksena ulkopinta on tarpeeton, ja sen sisälle tulee melko ohut kitti kerros. Tekniikka soveltuu 5 kerroksen talojen rakentamiseen valmiille nauhalle / laattojen pohjalle. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin vaahtopolystyreeni- tai DSP-muottien käyttö (ilman koristeellista viimeistelyä).

Lasi-magnesiittilevyjä on tähän mennessä tuotettu vain Kiinassa ja Koreassa, ja siellä toteutetaan myös LSU: n laadunvalvonta. Tämän aineiston kotimainen analogi ei ole.

Asennusohje pysyvistä muottien esivalmistetuista lohkoista

Valmistettujen onttojen lohkojen perustekniikan tekniikka on esimerkki kevyistä betonituotteista. Toisin kuin monikerroksiset betoniteräkset, nämä "tiilet" voidaan asentaa käsin ilman nosturia tai manipulaattoria.

 1. Valmista tyyny lohkoperustan alle, nukahtaa ja täytä hiekkakerrokset ja hieno sora. Ohut kerros on kaadettava pehmusteeseen, jotta voidaan yksinkertaistaa lohkojen edelleen asettamista sekä välttää konkreettisia vuotoja säätiön kaatamisen yhteydessä.

Hiekka-sora-tyyny ennen asennusta tarvitaan ohuen betonikerroksen poistamiseksi

Lohkojen oikean geometrian ansiosta kasetin nauha on tasainen ja kirkas.

Sisäisten ja ulkoisten seinien liitoksissa on oltava erityiset kulmapalat.

Lohkoihin on järjestetty erityisiä uria lujittavien sauvoja varten.

Kiinnitä huomiota ylemmän ja alemman sauvan sijaintiin toistensa suhteen, niiden on muodostettava oikea neliö

Ankkuri on sidottava 15-20 cm: n päällekkäin

Asenna toinen rivi onttojen lohkojen päälle ensimmäisen päälle

Betonipinnan pitäisi olla hieman ylimmän rivin keskellä.

Pystysuuntaiset lujitustangot voidaan asentaa erikseen 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan

Uudet liittimet on asennettu betonilevyyn

Säätiö on valmis tulevan talon seinien rakentamiseen

Edellä kuvatun tekniikan mukaisen yksityisen talon betonilaattojen asennus on kaksi työntekijää 2-3 päivän ajan, ottaen huomioon ensimmäisten kerrosten betonin asettamisajat.

Vertailu koko- ja onttojen raudoitettujen betonilohkojen ja monoliittisten väliaikaisten säätöjen aiheuttamien kustannusten vertailusta väliaikaiseen muottiin

Vertailu osoittaa, että onton betonilohkareiden perustus on 18% halvempaa kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin teipillä monoliitti, joka on täynnä tilapäistä puuraaka-ainetta. Tämä saavutetaan säästämällä raudoituksen määrää, vähentämällä työvoimakustannuksia, betonin määrää jne. Rakennusseinien vahvistaminen betonilohkareista on kuitenkin liian kallista (verrattuna polyuretaanivaahtoon, puubetoniin), on parempi käyttää sitä vain perustaksi.

Kiinteän muottien tekeminen omiin käsiisi

Harkitse prosessin, jolla luodaan pysyvät arkkimateriaalilevyt, joissa on itsenäinen leikkaus EPPS: n (ekstrudoitu polystyreenivaahto) esimerkissä.

 1. Liuotetaan arkit sirpaleiksi, jotka vastaavat tiivistetyn kaivon leveyttä ja pituutta. Siveleiden jäämät on katkaistava 20-25 cm: n korkeudella. Sivusauman kokonaispituuden on vastattava kaivannon kaksinkertaista kehää + 20% päällekkäisyydellä kulmapisteissä.

Levyjä voidaan leikata laajennetusta polystyreenistä paitsi sähkötyökaluilla myös manuaalisella hakasäkeillä

Kun EPPS-levyjä asetetaan kaivannossa, yritä minimoida aukkoja.

Muoviset siteet on helppo asentaa käsin.

Sekä metalli- että lasikuituvahvistustangot soveltuvat vahvistamiseen.

Asennetut lujitustangot on sidottava ohuella langalla, hitsausta ei voida hyväksyä

Aloita korottamaan säätiön korkeutta

Levyjen väliin asennetut muoviosat asennetaan samalla tavoin

Levyjä on helppo leikata pihkimillä

Täytä betonin valmiilla pohjalla

Betonikerroksen yläpinnan on oltava muodon ulkokerroksen tasolla

Kun betoni on täysin kiinteä perustus, voit jatkaa seinien täyttämistä samalla tekniikalla, mutta tällaista perustusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

Video: talotekniikka kiinteällä lastulevyllä

Kun pidät jotain kiinteiden muottien vaihtoehdoista, harkitse paitsi taloudellisia resursseja ja työvoimakustannuksia, mutta myös sinun tarkoituksiasi. Esimerkiksi niillä alueilla, joissa on suolaa maapallolla, ei saa käyttää palopuita, jotka perustuvat puulastuihin, ja kylmäalueilla on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, jolla on vähintään lämpöjohtavuuskerroin. Tässä tapauksessa voit nopeasti rakentaa lämpimän talon ilman tarpeettomia rahoituskustannuksia.

Ongelmia vaahtobetonin valussa DSP: n kiinteässä muottipesässä.

Parhaat vastaukset aiheessa

perusta kaadetaan, vaahto asennetaan. Tekniikka on sama, vain sisäseinä on gvl. siellä on 2 kerrosta, puulattiat vuotanut pb. seinä 2o paksu nähdä ja joka sillat kylmä, jos 2 levyt 2 puolelta. eri tiheys pb - kyllä, on aina sama määrä materiaalia asennuksessa joka kerta.. edut ovat kuinka paljon, viestintä seinämien sisällä, letkun täyttäminen letkulla, ei ole tarpeellista lämmittää ja kipsiä. seinät täyttävät kaadettaessa, jos liiatte sitä vedellä, normaali PB kuten vaahto, kun kiinteytät t.

Kiinteän puunhankinnan käyttö alustan rakentamisessa

On mahdollista yhdistää säätiön rakentaminen samanaikaiseen lämpenemiseen sekä vähentää tämän prosessin työvoimakustannuksia kiinteän rakennelman erikoismuotoilun avulla. Betonin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen se tulee osa monoliittista alustaa, eikä se enää vaadi purkamista. Rakenteiden on kuitenkin oltava yhtä kestäviä kuin betonipohjassa, minkä vuoksi sinun on valittava oikea materiaali kokoonpanolle.

Jopa 10-15 vuotta sitten, kun rakennuttajat "kokeilivat" alkuperäistä tekniikkaa, muokkaamattomat muotit täyttöön tehtiin itsenäisesti kaikesta, mikä oli käsillä. Kurssilla oli metalli- ja lasimagnesiittilevyjä, oli mahdollista valita vaahto tai asbestisementti. Ajan myötä määritettiin rakennusmateriaalit, voittajat, jotka näyttivät hyvältä puolelta. Ja valmistajat antoivat alkunsa elämästä kiistattomille johtajille, käyttävät heitä kokoonpanomoduulien valmistuksessa. Mutta niille, joilla ei ole varaa valmiiseen kehykseen, voivat valita sopivan materiaalin ja tehdä sen itse.

 • Jäykkyys - muussa tapauksessa täyttövaiheessa olevan liuoksen massa taivuttaa suojukset. Tämä voi johtaa paitsi rakenteen muodonmuutokseen, myös muodon tuhoamiseen.
 • Pitkä käyttöikä, vaikkakin luotettavan suojan kustannuksella.
 • Lämmöneristysominaisuudet - ilman niitä, tekniikan edut eivät toteutu puoleen.
 • Ei-syttyvä tai vähintään vähäinen syttyvyys.

Tärkein vaatimus - säätiön tai muiden monoliittirakenteiden rakentaminen ei saisi heikentää betonin ominaisuuksia. Ja tämä tapahtuu usein, jos muottimateriaalilla on korkea hygroskooppisuus ja piirtää osan vedestä liuoksesta.

Sementtipohjaiset lastulevyt valitaan suhteellisen harvoin, vaikka niiden lämmöneristysominaisuudet yhdistetään onnistuneesti hyvän lujuusindikaattorin ja hyväksyttävän hinnan kanssa. Puun käyttö vähentää merkittävästi paneelien käyttöikää huolimatta siitä, että lastut joutuvat erityiskäsittelyyn. Joten DSP: n ja muotojen alhaiset kustannukset eivät ole perusteltuja sen rakentamisen kannalta.

Se on tehty portland-sementin tai magnesiitin pohjalta, ja siihen on lisätty pitkiä ja kiertyneitä puunhiekkoja. Nestemäisen lasin koostumuksen esittely tarjoaa orgaanisten sulkeutujen luotettavaa suojaa liotuksesta ja mätää. Vaikka paneelit itse ovat hyvin hygroskooppisia (35-40%). Ei-irrotettavan kehyksen kokoonpanoon valitaan fibroliittilevyt, joiden tiheys on keskitasosta suuriin (800-1400 kg / m3).

Hän ansaitsi rakentajien ja valmistajien yleisen tunnustuksen sekä suurimmat tunnustukset hänen osoituksessaan. Nykyisin polystyreenivaahtomuovia (PPP) käytetään useammin kuin toiset. Vähäisen veden imeytymisen vuoksi vaahdotettu polymeeri ei koske kosteutta tuoresta laastista, mikä mahdollistaa melko odotetun laadun saavuttamisen.

Muista materiaaleista PPP edullisesti pienellä painollaan. Jos sinun on tehtävä kaikkea rakennustyömaalla omilla kädillä, on parempi valita tämä vaihtoehto - kevyt lohkot helpottavat huomattavasti työtä. Myös valmiit kiinteät moduulit helpottavat kulmien ja kavereiden muodostumista - tämän vuoksi sinun tarvitsee vain ostaa erityisiä hahmottuneita elementtejä, jotka ovat jokaisen valmistajan päärivillä. Heillä on tarkka geometria, ja koska saumojen puuttuminen kaikkein kuormitetuissa pisteissä, he pitävät ratkaisua luotettavasti, kunnes se jähmettyy.

Valmiilla lohkoilla on paksumpi ulkoseinämä, joka antaa perustan luotettavan lämpösuojauksen. Samalla periaatteella on tarpeen valita yksittäiset paneelit, mikäli suunnittelu ei edellytä moduulien käyttöä.

Tällaisten muottien kustannukset

Kiinteiden rakenteiden korkeita hintoja kutsutaan joskus tämän teknologian pääasialliseksi haitaksi.

Kiinteä muottirakenne liuskekiven perustaksi

Säätiön rakennustyökalujen klassista teknologiaa ei voida kutsua halvalla ja yksinkertaiseksi prosessiksi, ennen kaikkea siksi, että on käytettävä suurta määrää reunapaneeleja. Hirssien ja kaupallisen puun hintojen nousu, vaikkei mitään, sinun on etsittävä halvempaa ja kätevämpää muotoa. Vaihtoehtona säätiön järjestelylle voit käyttää pysyvää muottirakennetta, ei ole välttämätöntä ostaa kallista polystyreenivaahtoa tai vaahtoa.

Suosituimmat ja edullisimmat pysyvät muottipesät

Monet ominaisuuksista ja hinnoista sopivat materiaalit ovat houkuttelevia sementtipohjaisia ​​laattoja, joissa on erilaisia ​​orgaanisia ja mineraalisia täyteaineita. Tänään listalla kiinnostavimmista levytuotteiden rakennusmateriaaleista, jotka soveltuvat pysyvän muottien valmistukseen:

 • Erilaiset liuskekiven muutokset;
 • Arboliitti- ja kuitusementtiarkki-materiaalit;
 • Puulajikkeisiin perustuvat puristetut levyt.

Rakennuskoodit eivät suosittele puun tai puupohjaisten materiaalien käyttöä rakenteissa, jotka ovat olleet kosteassa maaperässä pitkään. Ensinnäkin puun huokoinen rakenne turpoaa ja muuttuu käteväksi ympäristöksi hajoamista ja patogeenisen mikrofloorin kehittymiselle. Toiseksi puun tuhoutuminen vähentää merkittävästi pohjan vedenpitävyyttä. Siksi käytännössä kiinteää puutavaraa ei käytetä.

Lehtimateriaalin käyttö säätiölle

Jos tarvitset pysyvän, kevyt ja helposti käsiteltävän materiaalin, käytä vedenpitävää vaneria tai OSB: tä. Kuten liuskekiveä, tällaisilla materiaaleilla on hyvä kosteuden kestävyys, ja joissakin tapauksissa on yksinkertaista tehdä irrotettava kehys yksinään. Vanerin neliömetrin paino on kolme kertaa pienempi kuin samanlaisen paksuuden omaavan levypainon paino, mutta jälkimmäisen kustannukset ovat noin puolet painetuista OSB- tai vanerilevyistä. Ilmeisesti tämä on syy, miksi sileä liuskekivi valitaan pysyvän muottien materiaaliksi paljon useammin kuin puristettua puuta.

Asbestisementtiliuskeihin perustuva säleikkö

Asbestisementtiliuske on suurin vastustuskyky nykyisistä materiaaleista, jotka perustuvat sementtiin. Valmistustekniikka ei sisällä puun tai orgaanisten materiaalien käyttöä, liuskekivi voi olla maaperässä rajoittamattoman ajan ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. Aluksi liuskekivi oli tarkoitettu käytettäväksi kateaineina, joka kestää sään ja lämpötilan ääripäitä. Se sopii täydellisesti katoille, mutta sillä on tietty rajoitus käytettäväksi kuormitetuissa rakenteissa.

Kaikista kiinteiden muottien liuskoista sopii parhaiten tasainen liuskekivi, jonka paksuus on vähintään 10 mm. Aallojen puuttuminen ja oikeat geometriset ulottuvuudet yksinkertaistavat liuskekiven käyttöä pysyväksi muottirakenteeksi. Käyttö asbestikuitujen täyteaineena ja sementtimateriaalina antavat pysyvän muotin materiaalin hyvän tartunnan betonin betonimassaan

Näiden eduiden lisäksi asbestipurkkeilla on haittapuolet, jotka estävät sen laajaa käyttöä kiinteänä muottien materiaalina:

 1. Asbestisementtilevyllä on erittäin heikko joustavuus, se pystyy puhkaisemaan kuormituksen alle, ei kuitenkaan ilmeisen syyn vuoksi. Useimmiten tämä käyttäytyminen johtuu huonosta laadusta tai teknologian rikkomisesta sen tuotannossa;
 2. Krysotiilikuitujen käyttö johtaa siihen tosiasiaan, että asbestisementtiliete pystyy absorboimaan merkittävästi kosteutta, mutta ei romahda eikä samaan aikaan menetä kantokykyään. Tämä ominaisuus heikentää huomattavasti pohjan betonipinnan vedenpitävyyttä.
 3. Materiaali on erittäin hankalaa ja raskasta, esimerkiksi suosituimman 1,5 x 3 m: n suuruisen liuskekiven paino on lähes 90 kg.

Kiinteän puuntyöstön valmistusmenetelmät, joissa käytetään litteää liuskaa, ovat monessa suhteessa samansuuntaiset kuin puumuodon rakentamisprosessi alustan täytön aikana. Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen kaivaa ja maksimoida kaivannon seinät. Sen estämiseksi, että arkin arkki puristetaan betonin paineen alaisena, seinämän on oltava mahdollisimman tasainen ja sen on oltava lähellä pystysuoraa. Kaivon pohja tiivistetään tiiviisti, täytetään kerroksella hiekkaa ja soraa. Jos mahdollista, tiivisteen pohja suljetaan betonivalmisteella, jonka paksuus on 5-7 cm.

Suurin ongelma liuskekiven käytössä on sen kiinnityksen monimutkaisuus ja luotettava yhteys muihin arkkeihin ja elementteihin pysyvän muottirakenteen kehyksestä. Asennuksen helpottamiseksi 30x30 mm: n kokoiset puupalkit kiinnitetään itsekierteittävillä ruuvilla liuskekiven ylä- ja alapuolisten vaakasuuntaisten reunojen yli. Liuskekivien asentamiseksi kaivantoon on välttämätöntä vasarata pystysuorilla puupylväillä, joiden paksuus on vähintään 50 mm paksuudeltaan yhtä suureksi kuin arkun pituus, kaivannon seiniä pitkin.

Kun levyt asetetaan valmistettuihin seiniin, liuski kiinnitetään telineisiin käyttäen itsekierteittäviä ruuveja ja pehmeää lankaa. Yläreunassa levyt kiinnitetään puupalkeilla niin, että liuskekivi ei laskeudu eikä siirry, kunnes muottiyksikkö valmistuu. Seuraavaksi vahvistushihna on asetettu, tukien väliin asennetaan tukijalat. Jotta pysyvän muottirakenteen koko rakenne olisi jäykkää, yhdensuuntaiset levyt kiinnitetään pehmeällä lankaosalla.

Sinuspoistot, kaivannot on täytettävä huolella hiekan ja saven seoksella siten, että liuskekivet eivät siirry alkuperäisestä asennostaan. Prosessissa, jossa betonia kaadetaan liuskekappaleen muottiin, on tehtävä pieniä osia ja samanaikaisesti täytetään täyttöä käsikampailla. Koko betonipaino on kohdistettava perustan pituuteen lastujen ja tampereiden avulla.

Asbestittomat materiaalit pysyvään muottiin

Asbestisementtiliuske ei ole ainoa mahdollinen materiaali betonivalutuotojen pysyvän muottien valmistukseen. Krysotiililevyn alhaisen mekaanisen lujuuden vuoksi on vältettävä sen käyttöä sopeutuneiden ja sementti-kuitukoostumusten käsittelyn helpottamiseksi. Lisäksi haluttaessa muotti voidaan valmistaa puu- betonista, polymeerimyllystä tai kuitusementti- liuskista. Tällaisten materiaalien hinta on hieman korkeampi kuin asbestisementtiliuska, mutta joissakin tapauksissa niiden käyttö oikeuttaa investointiin.

Kasvava suosio saadaan TsSP: stä - sementti struzhechny -levystä. Suuri kosteuspitoisuus, hyvä työstettävyys ja materiaalin lujuus suhteellisen alhaisilla kustannuksilla tekevät siitä tehokkaan korvauksen kaikentyyppisille liuskille kiinteiden muottirakenteiden järjestämiseksi.

Kuten asbestilevy, puristetulla sementti-lastulevyllä on korkea tarttuvuus betoniseoksiin, mikä mahdollistaa kutistumisprosessien minimoimisen, kun betonia kaadetaan muottiin DSP: stä. Sementin sidotun lastulevyn tärkein ero on sen tuotannon rakenteessa ja teknologiassa. Hienojakoisten havupuiden ja sementtisideaineen seosta painetaan korkeassa paineessa, jolloin saadaan vahva rakenne, jolla on suuri pintakovuus.

Jos sirujen sijasta käytetään selluloosakuituja, saat FTP- tai kuitusehontalevyjä. Molemmat koostumukset ovat erinomaisia ​​kiinteän seinämän muottien materiaalina. Lisäksi USP: llä suoritetaan kellarin sokean alueen ja seinien kellaripintojen koristeellinen leikkaus.

Käytettäessä DSP: tä, muottien asennusnopeus on noin kaksinkertainen verrattuna asbestisementtialaan. Lisäksi materiaalin erinomainen jäänkestävyys ja kosteuden kestävyys mahdollistavat sementtipohjaisen lastulevyn käytön kellari- ja kellari-seinien koristelussa. Sementtilangan levy sisältää jopa 20% modifioiduista sementtipaloista, joten materiaali on suhteellisen helppo porata ja kiinnittää ruuveilla ja ruuveilla, mikä helpottaa huomattavasti pinnoitusta ja kokoamista. Sementtisäikeitä käytetään usein osana irrotettavaa muottioperaattoria. DSP: n, jonka paksuus on 10 mm, kustannukset ovat noin 2,5 dollaria / 1 m 2.

johtopäätös

Toisin kuin vaahtopolystyreenivaahto, edellä luetellut materiaalit ovat käytännössä vaarattomia ihmisille ja ympäristölle, joten niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi paitsi pysyvien muottien lisäksi myös asuntojen sisäisten seinien ja pintojen peittämiseen.