Tee-se-itse-vanerin muotti - vaiheittaiset ohjeet valokuvilla ja videoilla

Mikä tahansa rakenne on mahdotonta ilman säätiötä. Luotettava ja tasainen säätö voidaan luoda vain, jos rakennetaan vahva ja geometrisesti oikea muotti. Teknisen kehityksen kehityksestä huolimatta kilpien perinteinen muotti on edelleen välttämätön osa. Vielä useammin puuta on vähitellen korvannut vaneri. Vanerin valmistukseen tarkoitettu tee-se-itse-rakenne ei vain lyhentä rakentamisen aikaa, vaan myös vähentää huomattavasti kustannuksia.

Vanerin muotti on asennettu

Käytön tärkeimmät edut

Yksi tärkeimmistä syistä vanerin rakenteiden korvaamiseen muottirakenteessa oli puun muodonmuutos ratkaisun vaikutuksen alla. Ajan myötä puu- ja vanerimuotojen kustannukset muuttuivat lähes samankaltaisiksi, mikä vaikutti vain korvausprosessiin.

Lisäksi vanerin käytöllä on lisäetuja:

 • Sileä pinta mahdollistaa täydellisen muotoilun.
 • Asennusprosessi ja kokoonpano voidaan toteuttaa itse.
 • Yksittäisten elementtien suulakepuristusmahdollisuus liuoksen vaikutuksen alaisena minimoidaan.
 • Pienennetty tuotantoaika.
 • Erillisen makron avulla voit kestää useita täyttökertoja.

Se on tärkeää! Jos rakennetta on tarkoitus käyttää uudelleen, elementtejä voidaan voitelua helpottamaan purkamista myöhemmin.

Valmistusmenetelmä sisältää tärkeimmät vaiheet perinteiseen muotoiluun, mutta sillä on erimielisyydet. Tehdäksesi vaneriraudan säätöä omalla kädelläsi sinun on noudatettava suosituksia:

Tarvittavan materiaalin hankinta

Ennen työn aloittamista tulee ostaa:

 • Komponentit betoniin (sementti, hiekka, vesi, murskattu kivi).
 • Armature- ja neulelangat.
 • Palkki, jossa osio 50 x 50 mm.
 • Kiinnitys vaneriin (nastat ja mutterit).
 • Kiinnikkeet (niitit, ruuvit, kynnet).
 • Vaneri.

Vaneria ostettaessa on suositeltavaa noudattaa seuraavia vinkkejä:

 • Kerta-aikainen rakentaminen tarpeeksi arkoja neuloja. Stratifikaation estämiseksi sitä voidaan käsitellä pellavaöljyllä.
 • Kosteutta kestävät tai laminoidut levyt sopivat toistuvaan käyttöön.
 • Levyjen päiden käyttöiän parantamiseksi voidaan käsitellä vesitiiviillä liimalla.

Tarvitset myös betonisekoittimen, pistosahan, ruuvimeisselin, vasaran ja jakoavain.

Materiaalin valmistuksen jälkeen on välttämätöntä tyhjentää alue, jossa pohja kaadetaan, ja tehdä merkintä kalastuslinjalla. Ensinnäkin ulompi kehä on taivutettu, tarkastettu lävistäjämittauksilla, jonka jälkeen sisämitat on merkitty ottaen huomioon säätiön paksuus.

Kaavioiden perusteet ja valmistelu

asennus

Merkitsemällä kaivannon repeytynyt. Hiekka kaadetaan pohjaan ja tiivistetään sitten.

Asennus tapahtuu tässä järjestyksessä:

 • Vaneriarkit sijoitetaan kaivannon ulkosivulle molemmin puolin.
 • Joten ei ole syrjäyttämistä kiinnityspalkkien, kulmien ja kiilojen ulkopuolelta.
 • Levyjen luotettavaa kiinnitystä varten käytetään teräspultteja. Tätä varten kiinnitysreikien paikoissa porataan yhtä suuri kuin kiinnikkeen halkaisija. Ennen asennusta muoviputki asetetaan seinien väliin, johon tappi työnnetään, joka on kiinnitetty muttereilla ulkopuolelta.

Asennuksen asentaminen oikein, kun asennat vanerin muottiin omilla kädillä, alla oleva video osoittaa selvästi.

Kiinnitysmutterit ja mutterit vanerin kiinnittämiseen

 • Levyjen välisen etäisyyden määrittämiseksi puupalkit sijoitetaan sisään, yhtä suuri kuin täytön leveys.

Se on tärkeää! Kaikki poratut reiät käsitellään pellavaöljyllä, jotta kosteus ei pääse poistumaan.

 • Asennuksen luotettavuuden lisääminen asennetaan useisiin riveihin. Kiinnittimet sijoitetaan rakenteen alapuolelle ja yläpuolelle asennettuna vaneriarkkeina.

Se on tärkeää! Jos korkeus on liian suuri, se saa asentaa kiinnittimet arkin keskelle.

 • Liitokset kulmissa ovat kiinteät kiinnikkeet.

Se on tärkeää! Kaikki kiinnittimet on tehty vain ulkopuolelta. Jos nauloja käytetään, ne lyödään sisäänpäin ja taivutetaan ulkopuolelta. Tämä tehdään säätiön pinnan säilyttämiseksi.

 • Valmisrakenteessa reiät ja aukot suljetaan tai täytetään, muutoin betoni voi vuotaa. Betonipaineen pienentämiseksi muottien kehän ympärillä, vahvistusta ajetaan maahan, joka on lisäksi kiinnitetty sidelangalla. Pylväät voidaan myös käyttää.

Kiinteä ja kiinteä muotti

 • Jos käytetään pinnoittamatonta vaneria, rakenteen helppo purkamista varten sisäseiniä voidaan käsitellä pellavansiemenöljyllä, erikoisliuoksella tai säännöllisellä kalvolla.
 • Säätiö voidaan lämmittää. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista sijoittaa polystyreenilevyt muottien ja pohjan väliin.

Kotelo, eristetty laajennetulla polystyreenillä

 • Jotta asennuksen lopullinen viimeistely on vahvistettava. Tätä varten käytetään vahviketta, joka on kiinnitetty sekä pohjan että poikkiin, jonka jälkeen se on välttämättä kiinnitetty langalla.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on tiedonsiirtoa, on tehtävä muottirakenteen valmisteluvaiheessa putkien sijoittaminen säätiön ympärille. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti viestinnän toimittamista rakennus- ja asennustöissä.

Laminoitu vaneri

Jos budjetin sallitaan, laminaattilevyn muotti, tehdä se itse olisi erinomainen ratkaisu. Toisin kuin tavallinen, sillä on sen edut:

 • Parempi kestävyys mahdollistaa suurien kuormitusten siirtämisen helposti.
 • Mahdollisuus kiinnittää kiinnittimet useita kertoja enemmän kuin tavalliselle vanerille, mikä on seurausta sen vahvuudesta.
 • Täysin sileä ja tasainen pinta, myös ilman lisähiontaa.
 • Helppo asentaa.
 • Pitkä käyttöikä, joka säilyttää jopa 100 täytettä.

Laminoitu vanerin muotti

Loppujen lopuksi sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, miten vanerin seinät ovat kiinnitettyinä omiin käsiinsä. Menettely ei olennaisesti eroa kuvatusta prosessista. On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Seinämateriaalina on parempi käyttää uusia materiaaleja, koska vanhat jättävät jälkiä pinnalle.
 • Tukilevyjen on oltava 30-45 ° kulmassa, muuten rakenne voi romahtaa.
 • Pehmittimet tulisi lisätä betoniin linnoitukseen ennen seinien kaatamista.

Seinäluomien asennus

Näiden vinkkien avulla voit ilman apua kerätä muottiin mahdollisimman vähän kustannuksia.

Laminoitu vaneri muottiin: arkin mitat, valintaominaisuudet, muottiyksikkö

Vain kevytrakennukset voivat tehdä ilman konkreettisia säätöjä, kaikissa muissa tapauksissa sitä ei voida tehdä. Ennen betonitoiminnan aloittamista on välttämätöntä ryhtyä muottirakenteen rakentamiseen, ja tavanomaisen lankarakenteen sijaan voidaan rakentaa laminoidua vaneria.

Laminoitu vanerilevy

Laminoidun vanerin ominaisuudet

Levytettyä vaneria on vaikea sekoittaa tavanomaisella vanerilla, koska valmistusprosessin erityispiirteiden vuoksi molemmat pinnat ovat täysin sileät. Myös tällaiset levyt eroavat lisääntyneessä kestävyydessä taivutuksessa. Koska laminaattilevyjen vaneri toimii tavanomaisissa vaikeissa olosuhteissa, sen päät puhdistetaan kosteutta vastaan ​​- ne maalataan akryylimaalilla.

Kiinnitä huomiota!
Tästä huolimatta vanerilevy voidaan helposti taivuttaa, joten ainoastaan ​​vaneri ei riitä rakennustyön valmistuttua.
Muotti on lisäksi kiristetty ylhäältä ja kiinnitetty alhaalta niin, että sen elementtien betonoinnissa ei poiketa suunnittelupaikasta.

Näkyvät viilukerrokset ja ohut kerros tarred-paperia.

Ensisilmäyksellä voi tuntua, että tällaisen vanerin valmistukseen riittää vain kääriä paperi, joka on liimattu liima-aineeseen, mutta itse asiassa kaikki on hieman monimutkaisempi.

Valmistusprosessi on seuraava:

 • Perustaksi käytetään vain polyesterikatkokuituja, toisin sanoen niitä, joiden valmistuksessa käytetään fenoliformaldehydihartsia. FC-vaneri ei sovellu, koska se on vähemmän kosteutta kestävä;
 • paperi prosessoidaan hartsilla ja kuivataan, jonka jälkeen levy kääritään (se myös halkeilee hartsilla ennen sitä);
 • Jotta paperi tarttuu tiukasti pohjaan, käytetään puristinta ja lämpöä. Jäähdytyksen ja lopullisen kuivumisen jälkeen levy on valmis toimitettavaksi varastoon.

Laminoitu kosteutta kestävä vaneri muottiin tehdään molemmilla peilillä sileillä pinnoilla. Tästä johtuen betonista ei tarvitse käsitellä enää muottien poistamisen jälkeen.

On kuitenkin olemassa muita mahdollisia laminaattilevyjen sovelluksia. Jos esimer- kiksi valmisteluvaiheessa puristinlevyllä on lovi, niin tällaista vaneria voidaan käyttää liukastumisen estävien pinnoitteiden asentamiseen, talvikaudella se on varsin merkityksellinen.

Kuva on esimerkki uritetusta pinnasta.

Lisää muottien valintaan ja rakentamiseen

Muottien rakentamisessa on pari vivahteita, joita monet uudet tulokkaat eivät saa kiinnittää huomiota, ja jopa on olemassa erilaisia ​​sääntöjä valittaessa. Joten kannattaa asua tästä.

Levyn mitat

Mitä tulee suunnitelman muotoon, eniten juoksevat ovat suorakaiteen muotoisia arkkeja, tämä johtuu muodon muotoon. Vähimmäiskorkeus on 1220 mm (mittojen mukaan - 1220 x 2440 mm), mutta myös suurempia kokoja myytävänä, esim. Lamellilevytetty vaneri 3000x1500 mm.

Optimaalinen koko muottiin

Koostumuksia valittaessa tulee kiinnittää enemmän huomiota puisen vanerin paksuuteen, koska se riippuu siitä, taipuuko se kuormitettuna. Jos yrität muodostaa muotit arkkeilta, joiden paksuus on noin 6-10 mm, tarvitset pakollisen ulkovaipan, jossa on kylkiluita, mikä vaikeuttaa suuresti suunnittelua ja vaatii paljon aikaa rakentamiseen. Jos et vahvista arkkia, niin se vain kaartuu betonin kaatamisen aikana.

Tästä syystä betonirakenteiden ja muiden rakenteiden betonitoimiseen käytettiin levyt, joiden paksuus oli 18-21 mm. Yli noin 1,0-1,5 m: n säätökorkeudella tämä paksuus riittää käsittämään betonin kuormituksen.

Riittää 18-20 mm paksu

Laminoidun vanerimateriaalin muut mittasuhteet valitaan muotin koon perusteella. Levyt ovat melko helppo leikata, joten ei ole mitään ongelmaa.

Kiinnitä huomiota!
Jos vaneria leikataan, pehmuste on käsiteltävä akryylimaalilla tai muulla aineella, joka suojaa sitä turpoamisesta ja hajoamisesta.

Mitä etsiä valitessasi

Laminoituvanerin hinta on noin 2,0-2,5 kertaa normaalia korkeampi. Siksi, kun ostat arkkia, monet yrittävät säästää ja ostaa esim. Käytettyä vaneria.

Tämä on varsin kohtuullinen askel, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota:

 • pintaolosuhteet - sivuilla ei saa olla syviä naarmuja, sivuttaiset sivureunat ovat ei-toivottuja;
 • sinun on myös tarkistettava levyn taipuminen, liitä se tasainen palkki siihen ja katso taipuma-nuoli;

Käytettyjen käsien käyttö on sallittua

 • On tarpeen selventää, millaista laminoitua puutavaraa b on valmistettu vanerista muottiin (sama olisi tehtävä uusien levyjen ostamisen yhteydessä). Paras vaihtoehto on koivuviilun käyttö valmistukseen, sillä nämä levyt ovat melko vahvoja eikä liian kalliita.

Kiinnitä huomiota!
Halvempi materiaali voi ulkoisesti käytännöllisesti katsoen olla erilainen kuin koivuvaneri, mutta todennäköisimmin se oli poppeli.
Tällä puulla on pieni lujuus ja tämäntyyppisestä laminoitua vaneriä (uudelleenkäytettävyyttä) edustava muottien liikevaihto on vähäinen.

Muottiyksikkö

Jos rakennusta rakennetaan säätiön betonisoimiseksi omiin käsiisi, noudata näitä suosituksia:

 • jossa alaosassa on yli 1,5 m korkeus, voit antaa erityisen ikkunan roskien poistamiseksi;

Korkealla muottijalan korkeudella on tarpeen asentaa kylkiluut

 • melko usein, kun betonia kaadetaan perustukseen, tarvittavat aukot jätetään levittämiseen. Tällaisessa tapauksessa kuoret asennetaan muottiin, jonka muoto vastaa täsmälleen halutun reiän muotoa, sisäpuolelta ne on täytettävä irtotavaralla, jotta betoni ei murskasi runkoa kaatamisen jälkeen;
 • vanerilevyjen poistamisen jälkeen sopii parhaiten voitelata sisäpinta öljymäisellä aineella niin, että betoniseos ei taida tarttua siihen.

Saatavilla on erikoismateriaalilevyjä.

Rakennuksen aikana liuskan alapinnan alla oleva rakenne on tärkein seinien jäykkyyden varmistaminen.

Ratkaise ongelma useilla tavoilla:

 • Levyjen päälle voidaan yhdistää puiset lankkuja niin, että betoniseoksen kaatamisen aikana ne eivät irtoa toisistaan;
 • Ulkopuolelta voit yksinkertaisesti liittää puupalkeja vanerilevyihin ja käyttää sitten pysäkeitä levyiltä tai baareilta. Mutta jos palkit kiinnitetään vaneriin kynsillä tai ruuvilla, niin tällainen arkki ei kestää pitkään;

Näkyvät rekvikit laudoilta

 • Käytettäessä vanerin muottia käytetään useimmiten lanka-tie. Tällöin vanerilevyihin porataan reikiä, joihin putket työnnetään, ohjeet sallivat muoviputkien käytön, tärkeintä on se, että betonin kovettamisen jälkeen se voidaan helposti poistaa;

Johdinsiteet

 • putkien läpi kulkee kiinteä lanka, joka kiristää muottien elementtejä estäen niiden hajoamisen. Levyjen yläosaan on asennettu pieniä levyjä.

Laminoidun vanerin laminaatti varmistaa betonin täydellisen tasaisen pinnan kovettumisen jälkeen, minkä takia se tehdään usein säätökuopaan ilman suurta marginaalia. Siksi puupysäytysten asentaminen ulkopuolelle ei aina ole mahdollista, tällaisissa olosuhteissa joustoväline on ainoa mahdollisuus säilyttää muottirakenteen muoto betonoinnin jälkeen.

Lopussa

Laminoidun vanerin käyttäminen muottien ansiosta voit heti saavuttaa ihanteellisen betonipinnan ilman lisäkäsittelyä seoksen kovettumisen jälkeen. Lisäksi tämän rakenteen lujuus ja jäykkyys ovat verrattavissa lankkuun, ja rakennusajat ovat paljon pienemmät. Tämä selittää tämän materiaalin suosion rakentamisessa.

Tässä artikkelissa kuvataan perusvaatimukset, joiden mukaan vanerilaudan on täytettävä.

Ehdotetussa materiaalissa esitetyissä huomautuksissa voit kysyä kysymyksiä laminoidun vanerin valinnasta ja rakenteesta.

Vaneri-muotti

Säätöprosessissa suosituin vaihtoehto halutun monoliittisen rakenteen muodostamiseksi on vanerimuotit. Rakenne on täytetty sementtilaastilla, ja sementin kuivumisen jälkeen muotti voidaan purkaa tai jättää pois. Säätiön päällysteitä, voit ostaa valmiiksi tai tehdä sen itse.

Koska laastin kaataminen on tärkeä osa rakennetta, siihen kohdistuu vakavia vaatimuksia:

Laastin kaatamiseksi on oltava mahdollisimman suuri lujuus, sillä siihen kohdistuu suuri paine;

 • Materiaalina käytettävän vanerin on mitoitettava suunnitelman mukaisesti;
 • Säätiön maksimaalisen lujuuden vuoksi muottiin käytettävän vanerin ei pitäisi olla aukkoja;
 • Muotoon asennettava vaneri on asennettava siten, että se on helppo irrottaa.
Keraaminen laasti levystä.

Vaneri muottirakenteena: edut

 • Muotoon käytetty vaneri, toisin kuin puu, ei sementtipaineen heikentä;
 • Jalkaterän alla käytettävän vanerin sileyden ansiosta pohja on ihanteellinen muoto;
 • Rungon asennus vanerista valmistetusta laastista materiaalina muottiin voidaan tehdä käsin;
 • Betoniliuoksen paineessa mikään liuoksen kaadon runkoelementti ei voi puristua;
 • Prosessi, jolla kehys liu'utetaan omiin käsiisi, vie vähän aikaa;
 • Useimpia materiaalien merkkejä, joiden paksuus on yli 10 millimetriä, voidaan käyttää monta kertaa.
Levyt pystyvät kestämään jopa suuria kuormia.

Materiaalien valinta kehyksen valmistamiseksi liuoksen kaatamiseksi omiin käsiinsä

Suosituin levytyyny kaatosateelle - koivun materiaali. Se on suhteellisen alhainen hinta, levyn paksuus on noin 10 mm, ja muottiin asennetaan puuta. Koivilevyillä on korkea kosteudenkestävyys ja sileys, ja tämä on tärkeä vahvan pohjan valmistuksessa.

Jos ostat materiaalia markkinoilla - ole varovainen! Mitä vaneria valita? Pahvia viilutyypit ovat nopeasti käyttökelvottomia ja kerrostuneita. Kiinteästä viilusta valmistettu vaneri on edullinen.

Hyvä valinta olisi laminaattilevyt. Niitä voidaan käyttää toistuvasti (pidetään täyttää noin sata), helppo asentaa ja poistaa, on kasvanut vahvuus, joka on täysin sileä pinta, ja erinomainen kestävyys sieniä ja hometta.

Valmistettu runko kaatamista varten.

Vinkkejä perusmateriaalina käytettävän vanerin ostamiseen:

 • Jos muottipesään käytettävää vaneria tarvitaan vain kerran, tulee olemaan tarpeeksi arkoja neuloja;
 • Jos aiot käyttää levyjä toistuvasti, kannattaa ostaa kosteutta tai laminoituja levyjä.
 • Jos haluat asentaa muottipesän, voit ostaa: betonisekoittimen, ruuvimeisselin, vasaran, palapelin ja avaimet.
Vaahdotuslevyn kotelo.

Kun olet ostanut kaikki tarvittavat materiaalit, voit aloittaa alustan tyhjentämisen ja merkitä sen kalaverkolla.

Vaneri-muotti

Työjärjestys:

 • Vaneritehdas ja laatat on valmistettava. Tangojen pituuden tulisi olla enemmän (30 senttimetriä) pohjan alapuolella. Yksi osa palkista tulisi teroittaa ajaakseen maahan. Materiaalina käytetty vaneri leikataan pohjan koon mukaan.
 • Sitten palkit asetetaan metrin etäisyydelle toisistaan. Pylväiden yläosa on vaakasuorassa, minkä jälkeen tankoihin kiinnitetyt vaneritehdas levitetään ylemmäksi palkin yläosaan. Kiinnitys tehdään ruuveilla ja nauloilla. Hatsien kiinnittimien tulee olla sisäpuolella.
 • Jos pohjan alaosan mitat suunnitellaan suuremmiksi kuin ylemmät, niin pohjan levyt ovat tukilevyä vasten. Tällöin teroitus ei ole välttämätöntä.
 • Sitten suojat asennetaan maan päälle talon tulevaan alueeseen vastakkain. Kuinka oikein järjestetyt arkit tarkistetaan tasolta.
 • Kummankin kilven yläosa on kytketty kiinnittimiin. Kiinnittimien vuoksi levyt eivät eroa täytetyn liuoksen kuormituksen alla.
 • Rakenteen kaikki kulmat kaatamalla laastin vahvistetut levyt, kiinnitetyt itsekierteittävät ruuvit.
 • Parantamaan levyjen muotoilua molemmilta puolilta.
 • Ennen kaatamista liesituuletin on tiivistetty polyeteenillä.
Uudet arkistot.

Prosessi, jolla rakenne poistetaan liuoksen täyttämiseksi

On välttämätöntä poistaa rakenteen liuoksen kaatamiseksi, kun levyt ja betonipohjaiset välissä esiintyvät pienet raot (tavallisesti kestää enintään kolme viikkoa kiinteytysprosessille). Irrottaakseen kehyksen perustaan ​​ne koputtavat sen kumiharmaalla.

Menetelmä rakenteen jäsentämiseksi täyttämiseksi:

 • Poista ensin tasoitus;
 • Poista sitten pidikkeet ja kiinnikkeet;
 • Lopuksi muottipesu vaneri poistetaan.

johtopäätös

Kehyksen luominen säätiölle omilla kädillä parhaiten tehdään huolellisilla laskutoimituksilla, jotka määrittelevät pohjan yläosan. Jos kovettumisprosessissa esiintyy aukkoja, ne on suljettava sen varmistamiseksi, että liuos kovettuu tiukasti.

Luotettavaa perustusta varten on suositeltavaa käyttää varovasti valmistettuja vanhoja tai uusia levyjä, jotta pohjaan ei jää jälkiä.

Rakenteita vahvistavat levyt sijoitetaan korkeintaan 45 asteen kulmaan.

Vaneri-muotti: tyypit, valmistusmenetelmät ja edut

Vaneriteollisuutta käytetään massiivisesti sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa. Sen etuja verrattuna muihin materiaaleihin ovat ilmeiset, mikä vuorostaan ​​stimuloi erilaisten modifikaatioiden tuottamista vanerista. Yhdessä vaneritehtaan kanssa on kehitetty uusia tekniikoita betonin kaatamiseksi ja erilaisten kiinnityselementtien tuottamiseen.

Vanerin etuja muottiin

Vaneri on laattoja, joka on valmistettu liimaamalla viiluja - ohuita puulevyjä.

Suhteellisen alhainen hinta ja käsittelyn helppous tekevät siitä kätevän rakennusmateriaalin, jossa on laaja valikoima sovelluksia. Koska muottirakenteiden asennus vaatii paljon aikaa betonirakenteiden pystyttämisen aikana, vaneri kaakelamateriaaliksi löytyi nopeasti, ja lisäksi koko alalle syntyi erityyppisten vanerin valmistus tähän tehtävään.

Vaneria on liimattu useista ohuista puulevyistä.

Muottipohjia tai lattiaa, jolla on kivihiekkoja tai maayhdisteitä, on tunnettu antiikin ajoista lähtien. Materiaalina käytettiin puuta, metallia, nahkoja, mattoja ja kankaita. Meidän aikamme käytämme keramiikkaa, komposiittimateriaaleja, muovia. Mutta mikään materiaali ei voi kilpailla vanerin kanssa sellaisilla tärkeillä kriteereillä kuin "hinta-laatu" ja asennus on helppoa. Kokoonpanon kokoonpanon ja purkamisen yhteydessä materiaali on aina osittain tai kokonaan menettänyt. Vanerin rakenne mahdollistaa joko toistuvan käytön tai jätemateriaalien käytön muihin tarpeisiin.

Vanerin epäilyttävä etu on sen joustavuus ja kyky ylläpitää tiettyjä monimutkaisia ​​muotoja, joiden ansiosta rakentajat ja suunnittelijat voivat rakentaa arkkitehtonisia muotoja asiakkaan pyynnöstä.

Vanerin muottien avulla luodaan puoliympyrän muotoisia ja pallomaisia ​​muotoja.

Erilaiset tyypit eroavat toisistaan:

 • viilulevyt - 3 - 12 ja enemmän;
 • vanerimateriaali - koivu, havupuut, poppeli;
 • kyllästysmenetelmä liimojen ja lakkojen kanssa;
 • pintakäsittelyssä, toisin sanoen hiomisen asteessa yksi tai molemmat puolet;
 • lisäämällä pinnoitusta (laminointia).

Muita parametreja ovat: koot, hinta, alkuperämaa, brändin tuntemus jne.

Vanerin tyyppiä

Moderni teollisuus tarjoaa vaneria kymmeniä eri lajikkeita. Jos kaventatte nimitystä vain muottien valmistukseen, voit pysyä viidellä päätyypillä.

tavallinen

Tämä materiaali on yksinkertaisin, demokraattisin ja halpa, sillä muotti on vain yksi sovellusvaihtoehdoista.

Yleensä ne ottavat kiillottamatonta, edullista vaneria muottiin, ja kerrosten määrä, joka kestää laastin kuormituksen. Liuoksen sisältämä vesi voi johtaa materiaalin turvotukseen ja häikäilemään muodon muotoa. Tämän välttämiseksi käytä ylimääräisiä kiinnitys- ja käärepapereita muovikalvosta.

Kalvon alla voidaan sijoittaa kohokuvioituja materiaaleja. Sen jälkeen, kun laasti on kovettunut ja muotti on poistettu, helpotus ja rakenne näkyvät betonipintaan sisustuselementtinä.

Tätä vaneria ei voida suositella suurille työmäärille, eikä sen alhaiset kustannukset mahdollista toteuttaa toisen ajatuksen - kiinteät muottipesät. Tässä tapauksessa materiaali pysyy liimattu betoniin, ja jo se on viimeistely kipsi ja maali. Merkitään FBA: n lyhennelmällä, joka viittaa albuminoosi-liiman impregnointiin, joka liittyy ympäristöystävällisiin materiaaleihin.

Materiaalina käytetään tavallista edullista vaneria.

päällystämättömän

Se eroaa tavanomaisesta korkeammasta hiomamäärästä ainakin yhdestä sivusta ja kyllästyksellä seoksilla, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä.

Impregnoimana käytetään fenoliin ja formaldehydiin perustuvia hartsiin perustuvia liimoja, kuten PSF-merkinnällä on osoitettu. Vaikka teollisuudelle asetetaan tiukkoja terveyssäännöksiä, on muistettava, että fenolifluorihydraatti kuuluu karsinogeenisten, myrkyllisten ja helposti syttyvien aineiden luokkiin. Siksi tällaisen vanerin kanssa tehtävää työtä on noudatettava työ- ja paloturvallisuusmääräysten vaatimuksia.

FSF-vaneri on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista.

laminoitu

Laminointivälineet peittävät pinnan polymeerikalvolla. Se voidaan suorittaa yhdestä tai kahdesta sivusta.

Laminoidun vanerin työpinta peitetään polymeerikalvolla

Laminaatti lisää vanerin kestävyyttä ja kestävyyttä. Kun rakennetaan monoliittisia rakennuksia, uudelleenkäytettäviä laminoidusta vanerista valmistettuja suojuksia ei ole saatavilla.

Laminointi voidaan tehdä itsenäisesti. Kalvo ja kone sallivat paitsi peittää levyt, mutta myös luoda helpotuskuvion, joka kulkee sitten betoniin antaen pinnalle tiettyä pintakuvetta.

bakelized

Jos kirjain "B" on vanerin kaksi kirjainmerkintä, se merkitsee sitä, että se oli liotettu bakteeriin, joka on polymeerihartseihin liittyvä aine. Bakelite-aineen perusteella kyllästyvät liimat ja lakat.

Bakeliitti antaa suuren lujuuden ja kosteuden kestävyyden. BS-vaneri, joka on kyllästetty bakeliteilla, liuotetaan alkoholiin, kutsutaan ilmailuksi ja ominaisuuksiensa mukaan lähestyy metallia. Tämä on hieno materiaali, mutta korkea hinta rajoittaa sen käytön muottiin.

Halvemmat vaihtoehdot:

 • FB - kyllästäminen bakeliittivärillä;
 • BV - kyllästys vesiliukoisella liimalla.

Jälkimmäinen tyyppi, jolla on suuri lujuus, on alhainen kosteudenkestävyys, joka eliminoituu kaksipuolisella laminoinnilla.

Kiinalainen vaneri

Epätas "kiina" ei tarkoita heikkolaatuista tai vain alkuperämaa. Kiinassa perinteisesti on tehty viilua puusta tai muusta edullisesta lajista, jotka eivät kuulu koivu- tai havupuihin.

Kiinalaisen vanerin tuotannossa käytetään viilua halpaa puuta, mikä on varsin hyväksyttävää muottien valmistukseen

Koska nykyaikainen tuotanto on helppo tuoda mihin tahansa muuhun maahan, kiinni nimitetty nimi viittaa viilun luonteeseen ja itse vaneri voidaan laminoida, bakelisoida jne.

Edullinen huonekalu rajoittaa käyttöä huonekalujen, puusepänteollisuuden tai kateaineiden valmistuksessa, mutta kiinalaisen vanerin muotti on varsin sopiva ja antaa kunnon säästää kustannuksia.

Muut vanerituotteet

Nykyaikaisten teknologioiden ansiosta voimme vaihdella luonnollisten materiaalien ja polymeerien yhdistelmää valmiissa tuotteessa. Vaneri on monikerroksinen. Ulkoisia viiluja kutsutaan paitoiksi, sisäisiksi välittäjiksi. Markkinoilla on materiaaleja, joissa paitoja valmistetaan arvokkaista roduista ja puun, kasvien, kuorien, selluloosajätteen jne. Käsittelyn välittäjistä. Kokonaislujuus saavutetaan impregnoimalla ja polymeeripinnoitteilla.

Valitessasi sinun on keskityttävä teknisiin tietoihin, käyttäjien kommentteihin ja palautteisiin aihekohtaisissa foorumeissa. Muottiin vaaditaan kestävyys, kosteuden kestävyys ja kulutuskestävyys sekä käsittelyn helppous ja kiinnittimien läsnäolo.

Video: Vanerin laatua

Vaneri-muotti

Ennen asennustyön aloittamista rakennustyömaalla tehdään huolellinen merkintä. Esimerkiksi kun kaatetaan säätiö, irrotetaan kaivosta, jonka seinät auttavat asentamaan suojat oikein. Mutta monimutkaisten kokoonpanojen tai holvikattojen seinämien kannalta todennäköisesti tarvitaan useampia muottipesän asennusvaiheita ja sen jälkeistä laastinvalua.

Muotti rajoittaa laasti sisä- ja ulkopuolelta. Jotta noudatat vaadittuja leveyksiä, käytä seuraavaa tekniikkaa:

 • Vanerilehdissä poraa reikiä kierteitetylle tanko- tai ruuvitangolle.
 • nastojen (tanko) päiden on ulotuttava muotin ulkosivun ulkopuolelle, jossa säätömutterit kiinnitetään niihin;

Vaneriarkit molemmilla puolilla muovia ovat tukevat nastat, jotka ovat ruuvattuja säätömuttereita

Kummankin puolen muotin yleinen jäykkyys on varustettu kiinnikkeillä, tukilla ja säleillä. Reiki naulattu tai kiinnitetty ruuveihin. On erittäin tärkeää varmistaa tiiviys kummallakin puolella estämään liuoksen vuotaminen. Kaikki paikat sulkevat tai kaada vaahtomuovia.

Kun liuos kovettuu, irrota mutterit, irrota napit ja purkaa suojukset. Putket pysyvät vaurioituneina, vaikkakin tarvittaessa ne voidaan koputtaa tai leikata. Betonin reiät ovat osittain suljettuina, osittain kaapeleiden, putkien, ilmanvaihtolaitteiden jne.

Video: vanerimuotojen asennus

On vieläkin helpompaa ostaa tai vuokrata laminoidut suojukset kiinnikkeillä. Ne on erityisesti valmistettu muottien asentamiseksi ja rakenteellisesti suoritettu siten, että liitoksilla ei ole aukkoja.

Laminoidun vanerin ulkonäkö loi impulssi monoliittiselle rakenteelle

Muotti on 18-21 mm paksua vaneria. Näiden tuotteiden luettelot ja hinnat löytyvät valmistajien ja toimittajien verkkosivuilta.

Miten tehdä vanerin muotti: ohjeet ja piirustukset

Vanerimateriaalina käytetään yksityis- ja teollisuusrakennuksia, jotka täyttävät perustukset, lattialaatat ja seinät. Se on kätevä ja kannattava. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti luomisprosessia materiaalin valinnasta rakenteen valmistukseen.

Edut vanerin käyttämisestä muottiin

Vanerimateriaalilla on useita etuja verrattuna puulevyihin:

 • sillä on suuri muodonmuutosraja, betonielementit eivät ole muodonmuutoksia. On tärkeää käyttää pystypintoja 60-100 cm: n välein.
 • vanerin muottien asennus on vähemmän aikaa vievää, kilvet kaatavat nopeammin kuin levyt
 • mahdollisuus saada sileä pinta ilman liitoksia
 • tätä muottirakennetta voidaan käyttää toistuvasti. Samalla se on helppo asentaa suoraan rakennustyömaalle.

Kierrätetty vaneri

Kun muotti on irrotettu, vaneri on puhdistettava ja kuivattu. Sitä voidaan käyttää uudelleen.

Kierrätysvaihtoehdot:

 1. Sitä voidaan käyttää toisella sivustolla.
 2. Käytä sitä alilevyinä tai lattiana
 3. Vaneriliitettä voidaan myydä

Mitä vaneria käytetään muottiin?

Vaneri on jaettu tyyppeihin riippuen siitä, minkälaista liimaa käytetään tuotannossaan. Muottien rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja: vaneri FBA, FSF, bakelizirovannaya.

Tämä on eräänlainen vaneri, jossa viilunkerrokset liimataan albumiinikaseiiniliimalla. Tämä tekee siitä ympäristöystävällisen ja luokittelee luonnolliset materiaalit. Se voidaan sijoittaa asuinalueille. Kuitenkin toistuvaan käyttöön muottipesän materiaalina se ei ole paras vaihtoehto, koska se ei kestä kosteutta.

Tällainen vaneri on kosteutta kestävä. Sen kerrokset liimataan yhdessä fenoliformaldehydihartsin kanssa, joka määrittää sen kosteutta kestävät ominaisuudet. On suositeltavaa käyttää ulkoista työtä, mukaan lukien muotojen luominen. Se kestää monia käyttökertoja. Fenoli-formaldehydihartsi on myrkyllistä, joten se ei ole ympäristöystävällinen tällaisen vanerin käyttämiseksi sisätiloissa.

Laminoitu vaneri

Vanerin pinnalla oleva laminointikerros parantaa kosteuden kestävyyttä. Yleensä laminoitu vaneri FSF kovapuusta, usein koivusta. Tällaisella vanerilla voi olla sileä tai aallotettu pinta, jolloin se luistaa liukastumisominaisuudet. Se on laminoitu vaneri, jota usein käytetään muottiin.

Ei-laminoitu vaneri voi olla kiillottamaton ja jauhettu yhdelle ja kahdelle puolelle. Hionnan päätavoitteena on parantaa materiaalin esteettistä laatua. Se myös eliminoi pienet pintavirheet ja siten materiaalin kestävämmät mekaaniset vauriot - sirut ja vääntyminen.

Bakeloitu vaneri

Siinä kerrokset liimataan yhdessä bakeliittihartsin kanssa. Se antaa materiaalille erityisen vahvuuden ja kestävyyden aggressiivisille ympäristöille. Tämän vuoksi sitä voidaan käyttää eri ilmastollisissa olosuhteissa. Bakeloitu vaneri kestää lämpötilan muutoksia, jopa merkittäviä - -50 ° C - + 50 ° C. Sitä käytetään kosteassa trooppisessa ilmastossa ja Far Northin olosuhteissa. Jos rakentaminen tapahtuu jollakin näistä alueista, tällainen vaneri sopii täydellisesti.

Venäläinen tai kiinalainen vaneri?

Venäläisiä, suomalaisia ​​ja kiinalaisia ​​vanerija on kotimarkkinoilla. Kaksi ensimmäistä ovat käytännöllisesti katsoen samanlaisia ​​laatua, jotain suomalaista vaneria valmistetaan jopa tehtailla Venäjällä. Samaan aikaan Venäjän kustannukset ovat paljon pienemmät. Kiinalaista vaneria voidaan käyttää matalarakentamisessa taloudellisena vaihtoehtona. Sen laatu on alhainen. Monikerrosrakenteiden toistuvaan käyttöön ei ole sopivaa.

Video: materiaalin valinta muottiin

Muottien valmistus

Muottipuuvaneriä voi ostaa seuraavilla hinnoilla:

 • Kiinalainen - 20-22 tuhatta ruplaa / kpl. m
 • Venäjä - 30-34 tuhatta ruplaa / cu. m
 • Suomi -

Mikä paksuus olisi vaneri

Ulkomaiset ja kotimaiset vaneripaksuus 3 - 40 mm. Muottiin voidaan käyttää 15 mm: n paksuisia levyjä. Vielä yleisimpiä yksityis- ja teollisuusrakennustöitä valmistaneesta vanerista on kuitenkin vaneria, jonka paksuus on 18-21 mm. Nämä arkit pystyvät kestämään betonin paineen, kun taas niissä on pieni massa. Se helpottaa kuljetusta ja käsittelyä. Siksi tällaista vaneria voidaan kutsua parhaaksi vaihtoehdoksi ominaisuuksien ja kustannusten suhteessa. Teollisessa rakenteessa käytetään korkeimman lujuuden rakenteita käytettäessä vaneria, jonka paksuus on 40 mm.

Koot ja kulutus

Vanerilevyjen vakiokoot:

 • 1220x1220 mm
 • 1220x2440 mm
 • 1270x1525 mm
 • 1350x1525 mm
 • 1550x1550 mm
 • 1525x1830 mm
 • 1500x300 mm
 • 1525x3050 mm
 • ja muut

Niinpä on mahdollista laskea materiaalin kulutus, tietäen muotin mitat.

Esimerkki kulutuksen laskemisesta

Laskettaessa, kuinka paljon materiaalia tarvitset muottiin, sinun on tiedettävä sen tyyppi. Nauhamaiden perustukset lasketaan seuraavasti:

 • Mittaa rakennuksen kehä metreinä ja kerro se 2: llä (muotilla on kaksi puolta)
 • Määritä jalustan korkeus lisäyksillä
 • Tarkastellaan käytetyn vanerin paksuutta.

esimerkiksi:

Meidän on täytettävä talon pohja 15x10 m. Kellarikaistaleen korkeus on 0,5 m (ottaen huomioon 0,2 m: n päästöoikeudet, saamme 0,7 m). Käytetään 0,1 mm: n paksua vaneria. Kertoo kehän pituus kahdella kerroksella. Kerromme lopputuloksen perustan korkeudella ja vanerin paksuudella. Kaikki laskelmat on tehtävä metreinä.

Saamme: (15 + 15 + 10 + 10) x 2 x 0,7 x 0,018 = 1,26 ov. m

Muottien laskeminen monoliittisille lattioille suoritetaan seuraavasti:

Huomioi huoneen korkeus ja levyn mitoituspaksuus. Huoneissa, joiden enimmäiskorkeus on enintään 4,5 m, laskelmat suoritetaan seuraavasti:

 • Laske lattiatila
 • Vanerilehtien pinta-ala otetaan huomioon.
 • Leikkausmateriaalin leikkaukset otetaan huomioon.

esimerkiksi:

Sen on täytettävä katto, jonka paksuus on 0,4 metriä 5 x 4 m: n huoneessa. Laskemme huoneen pinta-alan - 5x4 = 20 neliömetriä. Esimerkiksi, ota levyt 1550x1550 mm. Tappiot leikkaamiseen 1.1.

Saamme: 20: (1550x1550) x1,1 = 9,15 arkkia

Eli tarvitset noin 10 vanerilevyä.

Muottien liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa viilun uudelleenkäyttökertojen lukumäärää muottiin. Tämä on osoitus sen käytännöllisyydestä. Liikevaihto riippuu valmistajasta ja arkin laadusta sekä käyttöolosuhteista. Niinpä vanerin käyttö lattian asennuksessa vähentää merkittävästi sen liikevaihtoa.

Voit lisätä materiaalin käyttökertojen lukumäärää erityisellä voiteluaineella. Se auttaa myös saamaan tasaisen kellaripinnan: voiteluaineen ansiosta vaneri erotetaan helposti seinistä eikä rikkoudu.

Käytä tätä tarkoitusta varten kahdenlaisia ​​rasvoja: este ja kemiallisesti aktiivisia. Ensimmäinen luo kerroksen laminoidun vanerimuotin ja betoniliuoksen välillä. Kemiallinen aktiivinen sisältää rasvahappoja. Se on hydrofobista ja sitä käytetään silloin, kun on välttämätöntä lisätä materiaalin vastustuskykyä kosteudelle. Voiteluaineena käytetään myös moottoriöljyä, dieselpolttoainetta, voiteluöljyä.

Puun suojaava maali myös lisää liikevaihdon kasvua. On tärkeää huomata muotin lämpötilan käyttötapa - korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti materiaaliin.

Suunnittelu piirustukset

Muottipellien väliin asennetaan tukirakenteita, jotka poistetaan betonin kaatopaikalle. Tinaa tai lankaa katkaistuna, kun muotti on irrotettu.

Materiaalipaneelien valmistuksessa vaneri, joka on naulattu puun runkoon.

Kiinnittimet

Kiinnittimien valinta riippuu levyjen paksuudesta ja vanerin tyypistä, rakenteen vaatimuksista, pinnasta, johon muotti kiinnitetään ja muista tekijöistä. Usein vanerin kiinnittämiseen ruuveilla ja nauloilla kierteellä. Haponkestävät kynnet soveltuvat myös muottiin, varsinkin jos sen toistuva käyttö on suunniteltu. Parempi kynnet, joissa on laaja korkki. Vanerin muottien kiinnikkeenä käytetään myös ruuveja, pultteja ja liimaa.

Levyjen kiinnittäminen oli luotettavaa, tarkkaile kynsien tai ruuvien välisiä välejä ja valitse oikein kiinnittimen pituus. Tätä varten voit käyttää yksinkertaista kaavaa - moninkertaistaa vanerin paksuus 2,5: llä. Kynsien välinen etäisyys on 10-20 cm. Kynsien ja ruuvien kiinnittämisen lisäksi etusiveltimet liimataan.

Vanerin muottien suojien valmistusmenetelmä sisältää kotona suoritettavia toimintoja. Käytetään seuraavia työkaluja: vasara, ruuvimeisseli tai ruuvimeisseli, käsihaara, mittanauha.

Video: - suojakotelo

Vanerilla on useita etuja muottien materiaalina. On täysin mahdollista tehdä ja käyttää tällaista muottirakennetta omalla tavalla. Piirustukset, laskelmat ja vinkit auttavat sinua selviytymään tämän tehtävän onnistumisesta.

DIY Vanerin kotelo

Betonin kaatamiseksi halutun muotoilun muotoon käytetään vanerista valmistettua muottilevyä, joka korvaa kartongin. Teräslevylevylevyjä on käytetty massoissa pitkään kaivettaessa perustuksia ja seiniä. Yksittäiselle rakentajalle omien käsien tekeminen oli liian kallista. Lastulevyn ja vanerin tuotannon kehittäminen on mahdollistanut muotin nopean ja geometrisesti säädetyn valmistuksen omilla käsillään kaikissa olosuhteissa.

edut

Vakiolevyn koko on 1,22 × 2,44 m. Tämä ulottuvuus mahdollistaa:

 • Pidä tasainen pinta betonivalun koko korkeudelta. Tarvittaessa irrotetaan levytulosteiden kuvioidusta helpotuksesta, niiden välisistä aukkareista, solmut pudotetaan ulos ja katkenneet palaset häviävät;
 • Yksinkertaista muotoilun elementtien, siirtymien, epäsuorien suunnitteluratkaisujen toteuttamista säätiölle;
 • Yksinkertaisen, helposti asennettavan ja purettavan, uudelleenkäytettävän rakenteen saavuttaminen;
 • Vähimmäisjätettä.

Mikä brändi valita

Päättää, mitä vaneria, jonka tarvitset hankintaan, on perustuttava käyttötarkoituksen määrään:

 • Kerran Runsaasti perinteisiä lehtipuuta. Ennen käyttöä se voidaan käsitellä pellavansiemenöljyllä purkamisen helpottamiseksi. Jotkut asiantuntijat myös neuvovat kyllästämään jäteöljyllä. On kuitenkin muistettava, että öljytuotteilla on tuhoisa vaikutus sementtituotteisiin, älä liioittele sitä määrällä.
 • Useita kertoja. Kosteutta kestävät merkit (bakeliitti) voidaan myös suojata kalvolla, jotta kuivaus ei pääse syntymään.
 • Uudelleenkäytettäviä. Laminoitu pinnoite mahdollistaa muottien käytön toistuvasti muiden rakennusten, aidojen rakentamisen aikana. Voit jakaa naapurin kanssa tai myydä.

Levyjen leikkaamisen jälkeen sinun on lopetettava päät käytettävissä olevalla kalvonmuodostusmateriaalilla liimapohjalla, jotta estetään paneelin leikkaaminen ja vääntyminen.

Levyn paksuus 18 ÷ 24 mm antaa riittävän lujuuden ja hyväksyttävän yhden paikan painon.

Miten tehdä

Kahden vastakkaisen suojuksen asennusmenetelmä voi olla:

ulompi

Räkit vanerin asentamiseen tekevät omia käsiään 0,5 metriä pitempään kuin säätiön korkeus. Lomakkeen jäykkyys on puiset pysäyttimet, leikattu. Päälle kiinnitetyt kannattimet. Nurkat on kiinnitetty palkin sisäpuolelle, leikkaus 45 °.

siivilä

Levyt puristetaan koko koneelle. Kun ne on vedetty betonin jälkeen, ne käyttävät muoviholkkeja (vesiputki, aallotettu holkki), jonka seinämäpaksuus pystyy kestämään betonin paineita. Joskus jouset vaativat enemmän kuin nastat. Tällöin vie puutavaraa leikattuna kokoon. Ruuvia kiristettäessä välikappale ei salli monoliitin paksuuden kaventamista ongelma-alueella.

Ø 16 mm nastoja valitaan 250 mm suuremmaksi kuin peruspaksuus. Suojan ulkopuolelle sauvan on kulkenut palkin läpi.

Yleiset temput

Rakenteen sisäinen muoto seuraa betonielementin muotoa (nauha, pylväs, kuvitteellinen siirtymä). Muottien rajapinta tulee olla hieman laastin tason yläpuolella. Levyn paksuuden mukaan valetun laastin massan paino on suojakalvon ulkopinnalla lisäksi käytettävä liuskoja - jäykisteitä. Kokoaminen tehdään ruuveilla, jotka luutetaan perustaan. Joten kaikki osat, jotka kulkevat, eivät luo vaikeuksia irrottaessa omia käsiään.

Asennusvinkkejä

Rekrytointisuunnittelun tulee olla johdonmukainen, ilman ristiriitoja ja löysää. Pysäytin ei saa olla liukumassa. Jäätymisen aikana syntyvät tehokkaat rasitukset ovat melko suuret. Muotti on pidettävä geometrisena 2 viikon ajan, kunnes betonista tulee voimakkuutta.

Ulkoisen menetelmän kiinnittämiseksi esivalmistettuihin muottipaneeleihin ei ole tarpeen leikata etukäteen kaikkia puupalkin yksityiskohtia. Asennuksen aikana niiden pituus voi olla pienempi kuin kiinteän pysäytyksen kannalta.

Riippumaton muottien valmistus vanerista vaatii varovaisen käsittelyn suojakalvon sisäpinnalta - älä heitä ulkonevia kiinteitä esineitä, älä laita pinoa murtumaan. Katso video siitä, miten asennat vanerin muottiin.

Betoniliuoksen kaatamisen tapauksesta riippuen dynaaminen kuorma vaihtelee 400-800 kgf / m². Betonipumppu on ensiarvoisen tärkeä. Valitse tällä perusteella kylkiluiden ja pysähtymien välinen etäisyys. Nastojen reikiä porataan nopeudella 3 riviä kohti täytteen levyn pituutta. Fragmentin tulee olla vähintään kaksi vaakasuunnassa.

Emme voi sallia, että yli 0,15 m: n elementtien välinen rako liuoksessa ei voi estää reikää ja estää nestemassan vuotoa. Aukot voidaan tiivistää kalvomateriaaleilla, mitoittaen omat kätensä alustalta.

Muottipesän yläpuolella olevat tasoitteet, jotka on asennettu "marginaalilla" (liian paksu), estävät työtä tasaamalla raakapohjan pintaa.

Älä ole kiinnostunut muottirakenteesta, levitä ensin vedeneristyskerros ja aseta vahvistuskehys.

Purkaminen ja varastointi

Monolithin avulla voit aloittaa työskentelyn ottamalla heidät käyttöön 50% linnoituksesta. Selkeä merkki on muodon ja jäädytetyn massan välinen rako. Voit purkaa ja tarvittaessa käyttää seuraavalla kerralla.

Vanerin puhdistamisen jälkeen on puhdistettava huolellisesti pieni osa, hiekka, sementtikalvo.

Suunnitellun pitkäaikaisen varastoinnin tapauksessa on tarpeen käsitellä vettähylkivillä yhdisteillä. Säilytä kuivassa paikassa, ilman viemäröitä, tasaisissa pinnoissa, ilman kouruja ja kaarevuuksia.

Vanerin pohjamoduuli: itsenäinen työ

Jokaiseen kotiin tarvitaan sopiva säätiö. Yksittäisen rakenteen yleisin nauhat ja paalu-nauha säätiöt. Monille rakentajille lankalaudan muotti on edelleen ainoa tapa tehdä multaa säätiölle. Suurin haitta on yksittäisten levyjen muodonmuutos betonimassan paineen alaisena. Markkinoilla on ilmestynyt uusia materiaaleja, joiden avulla voidaan korvata levyt ja poistaa tämä haitta. Yksi niistä on vaneriarkki. Vaneriteollisuuden perustusta voidaan tehdä ilman paljon vaikeuksia. Se ei maksa paljon kalliimpia levyjä.

Vanerin muottien edut:

 1. Sileä ja tasainen pinta on paras kaatamaan perustuksia.
 2. Kosteudenkestävä vaneri säilyttää ominaisuutensa kaatopaikassa.
 3. Helppo tehdä se itse.

Muotti on tehtävä käsin rakennustyömaalla, ja tämä prosessi on kiinteä osa perusrakennetta. Kun itse asennettava rakennustyöryhmä ei tarvitse, mikä tarjoaa merkittäviä kustannussäästöjä.

Mikä on tarpeen säätiön rakentamiseksi itse

Säätiön rakentamiseen tarvitset kerätä kaiken tarvitsemasi.

 • Materiaalit, joita säätiö tarvitsee:
 1. betoni;
 2. sora, hiekka, vesi;
 3. varusteet;
 4. vanerilevyt (vakiokoko 1220x2440mm);
 5. lamellit 50x50mm muottien kiinnittämiseen;
 6. ohjaava kelkka;
 7. teräsmutterit M10 x300mm muttereilla;
 8. kulmakannattimet, ruuvit, kynnet, neuletiet.
 • Instruments:

  Valmistelutyöt

  Vaneritehdas on asennettu valmiille alustalle. Voit tehdä tämän vapauttamalla sivuston pensaasta, puista, roskista. Irrotetaan maaperä, joka ei voi olla maaperä, joka kestää kuormaa kotona. Alusta tasataan vaakasuoralle tasolle.

  Säätiön mitat mitataan uloimmilla mitatuilla, ja vastepäitä vasaroidaan kulmissa. Siirtymien määrittäminen määrittelee mitat ja suorita sitten sisäinen merkintä, joka vetäytyy pohjan leveydelle. Vedä viiva sen jälkeen tulevan täytön väliin nastojen väliin, mikä merkitsee kaikkia ulottuvuuksia. Rakennuksen sisällä on myös paikka laakereille.

  Vanerin valinta muottien valmistukseen

  Yksittäisen täytön vuoksi riittää ostamaan tavallinen havupuuta. Kosteutta kestävä vaneri kestää useita jaksoja. Toistuvaan käyttöön on laminoitu vaneri muottiin, johon sementtilaasti ei tartu kiinni.

  Vanerin käyttö muottiin

  Vanerilevyjen vakiokoot ovat 2440x1220 mm. Levyt tulisi liuottaa pienempiin kooksiin, joiden pitäisi olla hieman suurempi kuin perustan korkeus. Niiden pituutta on räätälöitävä paikallaan, mikä on epäilemättä vanerin etua tavanomaisen muottien suhteen. Levyjen paksuus riippuu täytön leveydestä ja korkeudesta.

  Voit parantaa käyttöikää, jolloin muottien päät käsitellään vedenkestävällä liimalla. Sitten levyt eivät ole kerrostuneet ja pitävät betonia tukevasti. Puuvillan vaneri on peitetty pellavaöljyllä. Sitten sen vedenvastus lisääntyy. Suunnittelun yksinkertaisuus ja luotettavuus antavat kehittäjille mahdollisuuden rakentaa muottirakennetta omalla tavallaan. Se on tehty käsin. Voit vuokrata muottiinpanon, mutta sitä tarvitaan jatkuvasti tulevaisuudessa aidan ja ansiorakenteiden valmistukseen.

  Muottien asennus

  Kaivukoneet kaivaavat laskettuun syvyyteen. Jos pohja on paalua, sinun pitäisi porata kuopat kaivantojen pohjasta. Tämän jälkeen kaivannot puhdistetaan uudelleen kaivannon pohjalla, ja kuopat täytetään ja hiekkakerros tiivistetään. Kaivannon pohja tarkistetaan tasolle.

  Kuinka tehdä vaneriraudan säätiölle? Muotti on asennettu seuraavasti. Vaneriarkit sijaitsevat kaivon molemmilla puolilla, yhdensuuntaisesti toisiinsa, koko säätöalueen ja muiden laakereiden valumispaikkojen ympärille. Offsetista ne on kiinnitetty tukien, kulmien ja ripustusten avulla. Levyjen välissä on teräspultteja. Tätä varten reiät, joiden halkaisija on 10 mm, porataan vaneriin. Reikien seinät on peitettävä pellavansiemenillä kosteuden suojaamiseksi.

  Vaneri-kotelo

  Muovi aallotettu putki asetetaan levyjen väliin kellarileveyden yli. Puukennoja lisätään lisäksi, jotta levyn välinen etäisyys pystysuoraan sopii yhteen säätiön leveyden kanssa.

  Jälkimmäisen purkamisen jälkeen nasta voidaan helposti irrottaa putkesta. Nastoja asetetaan reikiin ja kiinnitetään muttereilla. Levyjen sivuseinät on vahvistettu riveillä 2-3 riviä. Jokainen kisko on myös porattu 10 mm: n reikiä ja nastat on kiinnitetty kiskoilla.

  Kiinnitys tehdään ylä- ja alareunaan arkkia pitkin. Jos haluat korkean perustan, jätä toinen rauta keskelle. Ruuvien sivukulmissa on kiinnitetty kulmasulku. Kaikki muottitarrokset on asennettu ulkopuolelta, jotta kaikki sisäpuolisten levyjen pinnat ovat sileitä. Nails lyödään sisään ja taivutetaan vasaralla ulkona. Tämä estää kynsien jäämisen säätiön runkoon.

  Kaikki vanerilevyjen väliset raot suljetaan estämään nestemäisen betonin vuoto. Vanerin suojelemiseksi betonin paineelta lisätään lisäkiinnikkeitä. Lisäksi muottien ulkopuolelta panokset joutuvat maahan ja työnnetään ylhäältä langalla. Tämä on tehtävä niin, ettei muotti ole puhjennut sisäisestä paineesta.

  Irroitettava vaneri arkeilta on helppo asentaa, kun luodaan perustuksia mistä tahansa kokoonpanosta. Monimutkaisia ​​pintoja varten käytettiin kuvioitua vaneria. Sitä käytetään usein portaiden heittämisessä ja monimutkaisten kaarevien siirtymien luomisessa rakennukseen. Muotoilun kosteutta kestävää vaneria käytetään useimmiten sen kevyyden, kestävyyden ja suhteellisen alhaisen hinnan vuoksi.

  Jotta estettäisiin betonin tarttuminen sisäseiniin, erityinen liuos levitetään tai peitetään suojaavalla polyeteenikalvolla. Säätiö voidaan eristää. Tätä varten sen ja muottipinnan väliin sijoitettavat polystyreenivaahtolevyt, jotka jäävät kaatamisen jälkeen ja toimivat eristeenä.

  Asennuksen asennus

  Muottien sisäpuolella ja kaivoon (mikäli sellainen on olemassa) vahvistetaan vahvistus, joka sitoo lanka. Kauhan pohjan yläpuolelle on ripustettu kolme vahviketta, ja lyhyet sauvat asetetaan 30 cm: n askelin ja liittävät ne viiraan. Samankaltainen runko on asennettu keskiön ja säätöosan yläosaan kiinnittämällä se vahvistuspisteisiin. Myös varren nauhan ja kaivojen vyöt on yhdistettävä.

  Alustalle olisi asetettava aukot viestintään. Ne voidaan tehdä varalla ja eri paikoissa. Mitä suurempi putken halkaisija on, sitä parempi. Ne mahdollistavat suuntaa ja kaltevuutta. Samaan aikaan reikä on tiivistetty joustavilla materiaaleilla tai rauhasilla. Vesihuolto ja sähköntoimitus on parempi jakaa.

  Säätiön valu

  Betonia kaadetaan monin tavoin. Työvoimavaltaisin mutta edullisin on betonin valmistus betonisekoittimessa rakennustyömaalla. Sen on oltava riittävän suuri, jotta täyttöjaksojen määrä voidaan minimoida. Työn tekee joukkue ja jatkuvasti. Betoniliuoksen resepti on merkitty sementin paperipusseihin. On parempi käyttää jokien hiekkaa. Ensiksi kaivot kaadetaan, ja sitten - muottipesässä. Vaneriteollisuudelle ei saa olla pienempiä kuin 12 mm: n paksuus siten, että se säilyttää nestemäisen betonin turvallisesti.

  Täyttäminen sekoittimella on kalliimpaa, mutta aika- ja työvoimakustannukset ovat paljon pienemmät. Koko säätö voidaan asentaa yhdeksi vuoroksi, mikä voi merkittävästi vähentää saumojen lukumäärää. Sekoittimen on tarjottava luotettava pääsy ja valmistettava kourut vaikeasti tavoitettavissa paikoissa. Betonin erottamisen estämiseksi sinun on täytettävä se useilla paikoilla. Sinun on jatkuvasti tasoitettava betonia, lävistettävä se vahvistuksella ja napauta muottiin poistaaksesi ilmakuplat. Ilman poistamisen betonista on parhaiten selviytynyt vibrator. Erityisen huolellisesti on tarpeen tiivistää betoni raudoituksen liitoksissa.

  Kaatumisen päätyttyä pohjan pinta on tasoitettava ja peitettävä kalvon kuivumisella. Betonin kovettuminen kestää neljä viikkoa ja koko ajan sinun täytyy kostuttaa se säännöllisesti. Sitten muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Siten voit tehdä omalla kädellä vanerin muottipesän, jonka avulla voit luotettavasti täyttää korkealaatuisen perustan.